Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dojika: szerintem nyugodtan utazhattok. Mi messzebbre késõn mentünk, de az Ikeában pl már 3 hetesen jártunk.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Gorsi! Helen is hétfõn kapta meg a 4 hónapos oltást. Ma egy kicsit belázasodott, de egyébként hozta a szokásos formáját. Azaz nem teljesen, mert reggel 8-ig aludt, és aztán még délután egyig. A doktornéni szerint jól fejlõdik, de én egy kicsit kevésnek találom a 6400g-ot. Na mindegy, nem tûnik éhesnek vagy valami ilyesmi. Peti nagyon szépen fejlõdik! Mind súlyra, mind mozgásilag! Kép

BGabi! Én is gratulálok Flóriánhoz! Remélem minden rendben van akkor a kicsi csípõjével is!

Cory! Köszi a választ!

Mi lehet, hogy anyukámékhoz megyünk majd nyaralni. De én nem szívesen mennék Gyõzõ nélkül. Látom BMárti, neked már az etetõszéken "jár az eszed". Nekem meg a járókán. Nem tudom eldönteni, hogy rácsos fa járókát vegyünk, amiben jól meg tud majd kapaszkodni, vagy a hálósat, ami nem a földön van és könnyen összecsukható és a macska sem tud belemenni. Szerintetek melyik a jobb?

Taliról csak annyit, ha jól emlékszem Nyuszimanóék 15-ig maradnak Magyarországon. Talán jó lenne ha még elõtte tudnánk találkozni!

Képzeljétek! A jobb mellemen kezdett kialakulni egy jó kis gyulladás, valószínûleg azért mert Helena megrúgta. Szerencsére most már jobb, mert mindig azon a mellemen kezdtem a szopiztatást.

Ma itt volt a barátnõm a võlegényével. Tök kiakadtam a srácra: elõször, amikor mondtam, hogy Helenát már megkereszteltük katolikusnak, akkor benyögte, hogy szegény Helena, aztán meg azt ecselte, hogy szerinte Helena tök cigányosan hangzik. Olyan rosszul esett. Meg is mondtam neki, hogy ez azért már szemtelenség.

Bocsi, hogy ilyen hosszan panaszkodtam nektek!
Sziasztok!

Menta és a 4 hónapos tündérkirálykisasszony Helena
menta

Sziasztok!

Menta: járókát vegyetek minél elõbb, ha azt akarjátok, hogy elfogadja Helena. Nekünk mûanyag rácsos van, ami teljesen a földön van. Én szeretem, mert ide simán be tudok lépni Balu mellé, ha úgy adódik. A párom üldögélt is benne Baluval Kép Bár most már szabadon van engedve Balu, csak akkor teszem bele, ha ki kell mennem a szobából.
Én nem szeretem a hálósat, mert úgy érzem, hogy nincs benne elég hely a gyereknek, attól, hogy úgy befelé fordul a háló. De ez valszeg egyéni gondom, mert mindenhol olyat árulnak Kép

cory és a 8,5 hónapos Balu Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Hát igen, van mit irigyelni rajtunk! Kép
Én is féltem, hogy apa nélkül nehéz lesz, de olyan gyorsan eltelt ez az egy hét, annyi mindenkivel találkoztunk, hogy igazán elviselhetõ volt a hiánya! Majd most nyáron már együtt megyünk, szerencsére tanárember a drága, hamarosan kitör a nyáriszünet!Kép

Dojika!
Mi 6 hetesen utaztunk elõször autóval, de tényleg a ti döntéseteken múlik a dolog. Eleinte még tuti végigalussza az autókázást, ha szerencsétek van, késõbb is. Réka már nem mindig alszik el. Ami a társaságot illeti, szerintem komolyabb akadálya nincsen, próbáld ki és meglátod hogy viseli. De szerintem jó dolog, ha más babákkal együtt van, mert látja, hogy mit tudnak a többiek és megirigyli tõlük!

Pl. Réka ma a baba-mama tornán sárga lett az irigységtõl! Õ volt ma a legfiatalabb baba, a többiek már mind ülnek, a többség mászik is. Hát csak tekergett e fejével utánuk, hogy ezt õk hogy csinálják!Kép

Rebi! Jövõ héten nem lesz torna, ha menni akarnál, legközelebb 18-án lesz és most már 2-kor fog kezdõdni! Remélem egyszer már nekivágtok az útnak!Kép

Tényleg, hol van Pocok? És a többiek?
Nyuszimanó is azt mondta, hogy majd jelentkezik!
Mi legyen a talival? Jövõ hét?

Na pussz mindenkinek!
Zafi és Réka
zafi

SZiasztok!

Menta! Mi fa rácsosat vettünk, 1x1 m-est. SZempont volt, hogy a rácsokban stabilan meg tudjon kapaszkodni, elég nagy léegyen az alapterülete. A hálós állítólag (szemorvosok szerint) rontja a látást, ezt a Vendég a házbab-ban hallottam a rádióban, a szövegek itt olvashatók a fõlapon. Talán febr-márc-i adás volt. A mienknek van mosható szivacsos - viaszosvásznas alja, belemenni sajnos ónem tudunk, mert minket nem bírna el, de az azért nem olyan nagy baj. A barátod võlegénye a történtekbõl ítélve sajnos egy közönséges bunkó Kép! Úgyhogy ne törõdj a véleményével Kép!

SZila! Ármin is oldalt fekve alszik, már amikor épp nyugalomban van, mert tud mászni és pörögni-forogni is álmában!

Tali: mi a jövõ héten nyaralunk a Balcsinál, úgyhogy sajnos nem tudunk menni, de majd a legközelebbire! Kép

Létrejött egy új topik 2001. jún.1. és 2002. május 31. közt születettek (vagyis a mamáik Kép)részére, gyertek el oda is!!!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Csak röviden, mert ki kellene használnom, hogy Csenge alszik ...

Zafi .. ma semmiképp nem tudtunk menni, mert tegnap végigaludta a dokihoz menetel idejét, és ma mentünk ... Remélem, 2 hét múlva már nem jön közbe semmi ...

Nem tudom, miért aggódtok a súlyok miatt - mármint a Manóknál ... Kép Csenge mindjárt 7 hónapos, és "csak" 6,8 kg, és 67 cm, de szemmel láthatólag, és a doki szerint is remekül elvan, és teljesen egészséges ... Kép és úgy néz ki, hogy kisegér lesz majd belõle, mert nem az alsó metszõi készülnek kifelé, hanem fönt van megduzzadva az ínye ... kaptunk vmi homeopátiás kúpot, ha nagyon meggyötörné ... valószínû már a foga miatt volt az extra ordítós vasárnap éjszakánk ... Múlt éjszaka viszont egész rendesen aludt, meg nap közben is 3 rövidet...Kép Remélem, a mostani éjszaka sem lesz zûrös, holnap pedig elenged minket moziba a "Fõnökasszony" .. Kép

Rebi+a 30 hetes Csenge Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Márti,
mi a címe ennek a topicnak? OFF. Én nem emlékszem, hogy említettem volna listát. Ja, fogok kapni, ha a férjem végre felhívja azt a hölgyet, de még nem tette meg. Ha megkapom, továbbítom. Köszi a listádat.

ON.
Dojika,
Ráhel 1 hetes volt, amikor elmentünk az Auchanba, és 10 napos, amikor istentiszteletre. Szóval szerintem nyugodtan mehettek. Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Hát az elmúlt napokban azt hittem nem elég a tejem...
Nem éreztem hogy feltöltödne a mellem, de Manóka jó 30-40 perceket elnyammogott rajta.
Csak utána nem tudtam a hasa fáj neki, vagy még mindig lhes azért nyöszörög...

NA ma voltunk méredzkedni... 4350 g-ot nyomunk... még nem vagyunk egy hónaposak és már majdnem 1 kg.ot híztunk.. Kép
A védönöm szerint nem kéne ilyen gyarapodés mellett atejmennyiségen aggódnom Kép Kép
Ja és ráérünk 2 hetente méredzkedni...

Ágci! A bogyót Lycopodium-nak hívják 3x2-öt kell enni belöle. Elöször erösíti a tüneteket, de utána meg kell hogy szüntesse.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat séta, utazás, társaság ügyben.

Két napja a fiam az apjával a nagykádban fürdik. Hát látni kéne az arcát Kép Élvezi azt a rengeteg meleg vizet, csak lebeg a tetején és halálosan elégedett képet vág Kép

Menta - teljesen megértelek, nekem is rosszul esett volna amit a barátnöd partnere mondott... én biztos csúnyán visszavágtam volna...

Üdv. Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Zafi!
Hova jártok baba mama tornára? Tudnál írni róla vmi bõvebbet?

Etetõszék ügyben mi az IKEÁBAN vettünk párnával együtt 8.000 forint, és szerintem tökéletes. Fõleg mert nem olyan nagydarab, mint a többi, nem "uralja" a konyhát.

Zsuzsa (Maja 8,5 hónapos)
zsuzsa73

Dojika,
köszi!Kép!
Nagyon aranyos lehet Mátébaba fürdés közben!

Ágci

Kép
Ágci

Virág! Az a neve, amit írtam Kép Majd írok mailt!

A napirendünk mára semmissé lett - látom, sokaké hasonló sorsra jutott, miután leírták Kép A délelõtti legalább valamennyi alvás a mai nap kivételével még sosem maradt el. Ma szörnyen fáradt vagyok Kép

Márti+Ármin (Na, õ tovább bírja, mint én)
márti

Dojika!

Érdekelne milyen óvintézkedések mellett álltok neki a közös fürdésnek. Én s nagyon szeretném de mindenféle fertõzési rémeket látok. A Párom is kicsit nehezebb rávenni, pedig a kiscsajszi imádná, most is szeretei és mennyivel könnyebb lenne mint akiskádazás. Ja és a fürdetõkrémet a nagykárvízbe is beleteszitek? Ha igen hogyan adagoljátok?
Mások tapasztalatait is várnám közös fürdés ügyben, a lebonyolítás érdekelne...

Voltunk csípõszûrésen kettesben a lánnyal. Írtó furcsa volt, mert szinte mindenki harmadmagával volt és jól meg is néztek bennünket a kendõ miatt. Az orvosok nagyon rendesek voltak, mert messzirõl jöttünk elõre vettek. Hát a csajszi szuper jól tûrte, mosolygott és elbájolt mindenkit a popsijával, combijaival. Szerencsére nincs semmi rendellenessége!

Jaj végre Lili 20 percen belül is képes jól lakni. És tegnap sikerült bent tartani a szájában a cumit legalább negyedórát, a mi a nyügis idõszakban szinte kincset ér, de én nagyon félek tõle hogy rászokik és "függõ" lesz, mert olyankor szinte semmi más nem érdekli és hogy elrontja a szopástechnikáját. És persze írtóra féltékeny is vagyok arra a kis ronda mûanyag darabra...

Bubu és Lili
bubu

Bubu!

Madison kozos furdot vesz az apucival minden nap, miutan leesett a koldokcsonkja. A doki javaslatara vartunk meg egy hetet tehat kb. ket hetes koratol furdik az apukajaval vagy velem. Eloszor apuci (vagy en) jol letusolunk, lemossuk a napi szennyezodeseket magunkrol, majd jol kimossuk a nagykadat, aztan teleengedjuk megfelelo homersekletu vizzel, beszall apuci (vagy en) es utana levetkoztetjuk a babat majd megy furdeni az apucival. Mi nem tesszuk a furdetot a nagykadba, hanem apuci fogja a babucit a vizben en meg lemosom kozben Madiket. Erre jo a furdeto kesztyu vagy egy kis negyzetalaku furdeto kendo. Ez egy kb. 15x15 cm-res torolkozo anyagszerusegbol keszult kendo. (na ezt jol megirtam mi?)Az elso ket hetben sirt a furdetesek alatt, nem szerette a kiskadat, bezzeg a nagy kadban valo furdest nagyon elvezi. Beszelget velunk, mosolyog es egyfolytaban mozog. Nalunk ez valt be. Madike lassan 10 hetes es semmi problema nem volt belole.

A masik a cumi, nem tudom lehet-e Magyaro.-on kapni, az Avent-nek is es a Gerber-nek is van cumija, ami nem rontja a szopastechnikat, sot azt mondjak elosegiti. Nehany orvos szerint szuksege van minden babanak valamire ami megnyugtatja oket. Van amelyik baba egy pelenka sarkat ragcsalja, van aki cumit, van aki az ujjat van aki csak az anyukaja cicijen kepes elaludni. Babaja valogatja.

Nalunk is van is meg nincs is napirend. Azaz az a napirend, hogy este 10-fel 11-tol alszik 6-7-ig. Azutan vagy visszaalszik vagy nem, majd hol az egesz delelottot alussza at, vagy az egesz delutant vagy pedig alszik delelott is egy kicsit es delutan is. Hol 3 hol 4 orankent ehes. A napirend nalunk az hogy alszik ejjel, es az hogy 8-fel 9 kozott furdik.

na most megyek vasalok meg egy kicsit.

Andysj es Madison
andysj

Sziasztok!

Menta
Totál felháborító, ahogy az a fickó beszélt, micsoda tahó!Kép
Szerintem Helena súlya átlagos. Nem ijesztgetlek Peti baba adataival, õ kezdettõl fogva túl jól gyarapodott. Ez számomra inkább hátrány, mivel az utóbbi idõk nyûgös napjaiban sokat volt a karomban, az pedig le akart szakadni ennyi súly alatt Kép

Zsuzsa
Most néztem meg Maja képét, irtó édes. Úgy látom jó étvágya van. Kép

Kicsit irigylem azokat, akik nagykádban fürdetnek. Nálunk sajnos csak zuhany van, úgyhogy marad a kisebb változat. Viszont az úszás kárpótol kissé. A keddi nap szuper volt. KépPeti nagyon élvezte a lubickolást, és kellemes volt a víz. Csak azt sajnáltam, hogy én nem úszhattam.

Megyek játszani, azután nekem is jön a vasalás.

Szép napot!
Gorsi és Peti (4 hónapos)
gorsi

Sziasztok!

Bubu,
csak azért írom le, nehogy megijedjetek, ha Lili is úgy reagálna mint Gabó. Mivel ugye õ is nagyon gyorsan nõtt, kádat váltottunk. Itt olvastam, milyen szuper az együtt fürdés. Akkora sírást rendezett, hogy ihaj! Szerintem nem tetszett neki, hogy más is benn van. KomolyanKép! Így aztán letettünk errõl, nagykádban fürdetjük, de úgy mint ha akicsiben fürödne. Én különben rászoktam kenni a fürdetõkrémet, és csak le kell simogatni róla. Az utóbbi idõben pedig annyira rugkapál, hogy szinte "önmosdás" csinál kicsi fiúnk!Kép

A csípõszûrésen nálunk is ez volt, mindenki bámult, gondolták "szegény anyuka biztos egyedül neveli a gyereket". Csakhogy néha apucinak dolgozni is kell... És persze büszkén írom azt is, hogy mindenki ordított csak Gabó nem, sõt azt hitte a 3 hónapos kontrollon, hogy tornázni fog vele a dokibácsi és vigyorgott össze-vissza!Kép

Menta Kép Csak sajnálni tudom az ilyen embereket, mint ez a fiú!

GOrsi,
úgy érzem neked is kedvenc házimunkád a vasalás. Én nagyon rühellem! Pedig, ha mindennap vasalnék az sem lenne elég!

Ágci

Kép
Ágci

Még csak annyit:
Bubu,
az én szép szál kislegényem is cumizik, 6 hónapig csak tejcit kapott, és az elsõ hetekben nem is szopizott. Cumizavaros volt a lelkem a kórházi személyzet hibájából, de mindegy. Szóval, imád szopizni, ha pedig észrevennéd a tünetet akkor ki a cumit, és be a cicit többször. Nem fog leszokni róla. A másik viszont, én is vártam egy kicsit, hogy ne 50 percig tartson a szopi. Tudod mit? Sokkal jobb volt!Kép
Mi Avent éjszakai cumit használunk, szerintem ez jó.
Ágci

Kép
Ágci

Andi, Orsi, Ágci!

Köszi a gyors válaszokat!
Már varrom is a fürdetõ kendõt Kép.
Szerintetek mivel fertõtlenítsem a kádat? Eddig Domestos párti voltam.

Ágci mi az a cumi zavar? írtam ezzel kapcsolatban a szoptatás topicban neked.

Bubu
bubu

Bubu,
olvasd el ezt az oldalt:
[url=http://www.lll.hu/leche/32h.htm" TARGET="_top]Cumi-mellbimbó zavar[/url]

Melyik szoptatás topicba?
Ágci

Kép
Ágci

Bubu,
asszem, egyértelmû, hogy mi nagyon lazák vagyunk. Ha együtt akarunk fürdeni, együttfürdünk. Mindenféle elõkészület nélkül. A férjem szerint, és a nemzetközi tapasztalatok szerint is azért egyre magasabb az allergiások száma, mert egyre több mindent fertõtlenítünk. Szerintem tökfelesleges, ahelyett, hogy megszokná a családi bacikat betegeskedés nélkül, elkapja majd. Bocsi mindenkitõl, aki nem ért velem egyet.Kép

Márti,
hol a csudában van ez a topic??? Nem találom! Kép

Virág
Virág (fiore)

Virág!

Gyermekek --> 2001. június 1 -- 2002.május 31. közötti gyerekek
vagy a link:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/4948.html?1023365559" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/4948.html?1023365559[/url]#POST93330

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Ágci! Nekem is a Peg-Perego etetõszék tetszett a legjobban, de az árán kicsit lehaltam. Igaz, a babakocsink is Peg-Perego Venezia lett végül, pedig amikor elõször megláttam az árát, azt mondtam, hogy annyit nem adok érte. Végül nagyon-nagyon bevált, imádom, és így utólag azt mondom, megérte az árát. Igazán remekül ki van találva, ezer apró 5lettel könnyíti meg az életemet, és meg is van csinálva, úgy igazán. Az illeszkedések illeszkednek, a stabil részek stabilak, a mozgathatóak könnyen mozognak, szóval mérnöki precizitással készült járgány. Ezek szerint az etetõszékük is tuti? Kiállta a puding próbáját? Kép
A fa etetõszékekkel az a bajom, hogy abba nem tudnám még beletenni Lacikát, amíg nem ül szépen, stabilan, önállóan. Ebbõl a Peg-Perego etetõszékbõl meg kinézem, hogy akár máris meg tudna ülni benne. Lehet, hogy bemegyek a Brendonba, és belepróbálom a gyerkõcöt. Kép
Szeretnék igazán tutit választani, hogy szeressen is benne, mert a nõvérem mindhárom fia futtában evett, és nem maradt meg egy percre se a Brevi etetõszékükben. Nagyon szeretném ezt elkerülni, és hátha a széken is múlik...

Menta! A barátnõd võlegénye tényleg nagyon bunkó volt! Csodálom, hogy nem küldtétek el a jó francba! Én úgy kivágtam volna, hogy a lába se éri a földet! Kép
A járókán én is agyalok, de nem nagyon tudom hova tenni. Már az az eretnekség is megfordult a fejemben, hogy csak úgy, lazán szabadon engedem PiciLacit a lakásban, ha már majd mászogat. Persze ehhez kell majd néhány óvintézkedés. Kép

Rebi! A homeopátiás kúp nevét elárulnád? ELvileg a mi doktornõnk is homeopata, de még soha semmi értelmeset nem javasolt. Kép Itt olvastam, hogy hasfájás ellen is lett volna valami készítmény, de azt se ajánlotta, és a fogára is csak mosolygott, bólogatott, hogy igen, jól be vannak indulva. Kép
Ágci! Mi is az Avent cumit használjuk, de a nappalit. Megkérdeztem a pro-Mamás tanácsadó hölgyet, amikor a Brendonban akcióztak, hogy mégis mi a különbség. Azt mondta, hogy az éjszakain fluoreszkál a minta! Kép Jót röhögtem. Hát, ezért én nem fogok 2x2 cumit venni, hogy legyen külön éjszakai is. Kép Persze igazd van, mert ha az éjszakait használjuk napközben, az fel sem tûnik, és éjjel néha tényleg elég nehéz elõkeríteni a szétköpködött / dobált cumit.
BMárti

BMárti
bmárti

Virág! Egyetértek veled fertõtlenítés szempontjából! A topic meg a Gyerekek "nagytopicban" van, nem az anyaságban.

Lányok, köszönöm a megértõ és vígasztaló hozzászólásaitokat a barátnõm võlegényével kapcsolatban. Sajnos igazatok van, tényleg nem tartozik a kedvenceim közé!

GOrsi! Nagyon örülök, hogy ilyen jól ment már az elsõ úszás! Nem minden kisbaba nírja ki az elsõ alkalmat sírás nélkül! Minket sajnos nem emged a férjem. Vagyishogy megbeszéltük, hogy ahhoz nagyon drága, hogy rendszeresen járjunk és 1-2 alkalomnak nem igen van értelme. Na én mindenesetre vettem úszópelust és egy bébi-úszógumit Helenának mert úgy tûnik augusztus második felében víz közlében fogunk nyaralni és akkor már több, mint fél éves lesz.
Nekem is vasalnom kéne most, de amint látjátok itt lebzselek! Kép

Menta és Helena (4 hó)
menta

Sziasztok!

Bubu - kicsit elkéstem a válasszal, már leírták az együttfürdés koreográfiáját.

Apa lezuhanyzik alaposan, aztán kiöblítjük a kádat, utána telemegy jó meleg vízzel, apa elhelyezkedik és utána érkezik a Kismanó Kép
Az elsö fürdést így átaludta Kép
De azóta felébred és élvezi, látszik a kis pofiján Kép

Nekünk is kell menni majd csípöszürésre, vagy a jövö hét végén vagy az utána követjezö elején...
Szóval mindenki 3-an megy? Mert eddig úgy volt én is "egyedül" megyek Mátéval, de akkor egyezkedem apucival, próbáljon ö is eljönni...

Puszi nektek! Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

BMárti!

Sajnálom hogy az elméletileg homeopata orvosotok nem vált be...

A miénk elméletileg nem is körzeti orvos, csak szakrendelést csinál nálunk, de ö homeopata orvos éa a homeopata orvosok egyesületén kersztül találtam rá.
Még a pocakomban volt Máté, felhívtam, elmondtam hogy én homeopata gyerekorvost szeretnék, elvállalna-e minket. Megbeszéltünk egy találkozót, beszélgettünk és végül is ö lett az orvosunk... ráadásul hetente jön mióta Manóka megszületett és még egy fillért nem fogadott el.

Próbálj meg keresni egy másikat, hátha jobban jártok.

Üdv Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

BMárti,
mi is belepróbáltuk a lurkót, amikor vettük a széket. Úgy ült benne 3 hónapos korában, mint aki ott akar maradni estigKép!
A cumiról: neki csak éjszakai van, ezt használja nappal is, már amikor. A karikája világít sötétben. nekem azért tetszett, mert volt kupakvédõje, meg hasonlított kicsit az alakja a kórházban kapott MUM cumihoz, és más alakút nem fogadott el. Épp tegnap láttam, hogy van más márkájú kupakos cumi is. De most már ennél maradunk. Különben 3 hónapig használható van még most is, semmi probléma vele. A 6 hónapos szerintem nem is férne bele a szájábaKép.
Ha gondolod küldök képet az etetõszékrõl van olyan, ahol 4 hónapos. Szóval még igen "kicsi".

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Csak nagyon röviden .. nagy nyüszi van .. gondolom az idõ miatt, mert tegnap egy kis tündér volt ...

BMárti
Viburcol

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Menta! Hol vettél úszópelust, és mennyibe kerül?

Dojika! Sajnos az orvosváltás nem olyan egyszerû, mert (tudtommal) ez az egy homeopata gyermekorvos dolgozik a közelünkben. Ráadásul nagyon dícsérik, hátha még kialakul...

Ágci! Tudom milyen az az etetõszék, láttam a Brendonban, és amikor a babakocsit vettük, akkor kaptunk katalógust is. A képnek azért persze örülnék, már csak a Gabó-fotó kedvéért is. Kép E-mail cím a profilomban!
Az Avent nappali cuminak is van kupakja, az tényleg nagyon praktikus. Én is a formája miatt vettem ilyet, a nõvérem mondta, hogy ne a lapítottat, hanem a bogyósat, mert az õ fiai csak azt szerették. Az, hogy a bogyósok közül pont Aventet találtam elõször, már a véletlen mûve. Viszont azóta többféle Avent terméket is használtunk már, és eddig még mindegyik nagyon bevállt.
Ja, és mi váltottunk, amikor betöltötte a 3 hónapot, ünnepélyes keretek között megkapta a nagyobb cumit. Lacika szájába gond nélkül befért. Kép Egy-két napig azt használtuk, amelyik éppen a kezünkbe került, de hamar átálltunk az újra.

Rebi! Köszi, kipróbáljuk!

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!
DM. Szerintem a ti oldalatokon is van. 1749 Ft. Tizenvalahány van benne. A legkisebb 7-12kg-ig jó.

Menta
menta

BMárti!

Én ugyanígy vagyok a babakocsinkkal KépKépKép

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Újra itt! Hát, zajlanak nálunk az események!
Barninak kijött a 3. foga, most készülödik a 4., és végre tudatosan és ügyesen forog ide-oda. Lassan fel is ül remélhetöleg, és ma -azon kívül, hogy rajtunk már sikerült- megpróbált felhúzódzkodni a járóka rácsaiba kapaszkodva! Csakhogy a popója még túl nehéznek bizonyult, 5 centinél feljebb nem emelkedett... Közben erölködött, morgott, meg minden. Majd' megzabáltam.
Ja, és megtanult pápát mondani és integetni! Olyan büszkék vagyunk rá, mintha a doktoriját védené!
Vannak sajna rossz hírek is (na, azért sose legyen rosszabb dolgunk). Szóval emlékeztek, amikor azt írtam, hogy Barnika úgy alszik mint a kisangyal? Hát, ez akkor történt utoljára. Nyilván a foga is közrejátszott, de tegnapra odáig fajult a helyzet, hogy cirka egész éjjel cici kellett a szájába. Nem sokat aludtam. Ma másképp lesz Kép
Bubu, egyetértek Virággal fertötlenítés-ügyben. (Nemrég nagyon jó cikksorozat indult a Kismamában a környezettudatos takarításról, mosásról.)
Apropó, Virág, szólsz, ha létrehoztad az építkezös topicot? Kíváncsi vagyok, mit tudsz meg szocpol, ilyesmi ügyben!
Menta, Barni egyik este szintén felfedezte a vízbe kakilás örömét, de apu szemfüles volt! Pedig azt hittem, minket nem fenyeget ez a veszély! Kép
Kicsit késöbb írom, de hihetetlen: most tettem le Öhuncutságát, és egy szó nélkül elaludt! (kedvenc slágereit persze el kellett dalolni) De lekopogom. Hosszú még az éjszaka...
Még csak annyit, hogy tegnap megjött Kép Kép Kép, be is rezeltem, mi lesz a szopival, de mintha mi se történt volna! Kép Kép Kép
Etetöszékkel kapcsolatban: mi is a sima, fából készültet választottuk, talán érdemes lett volna a nagyobbat. Fa, 1x1 méteres a járókánk is, mi szeretjük, Babó is elég jól elvan benne, jók a rácsok (kapaszkodásra, ellökni magát...), csak az az egy, hogy ha ülésböl eldöl, kicsit koppan rajta a buksija. Ha ülve teszem be, középre muszáj. Anyuék vettek magukhoz 1 hálósat, szerintem nagyon vacak, de rövid idökre, alvásra elmegy. Köztes megoldás lehet a Bébé Confort járókája, ami színes, átlátszó müanyag lapokból van, bövíthetö, bár elég drága, és nem tudom, hogy tud benne megkapaszkodni a baba.
Muszáj mennem, férjem-uram holnap vizsgázik.
Puszi mindenkinek, hasonló jó éjszakát!
Heni
gesztenye

SZiasztok!

Virág! Mi sem fertõtlenítjük agyon magunk körül a világot, nagyon egyetértek veled! (és nem pusztán a lustaság az oka Kép)

Heni! Nálunk sincs gond a szopival, pedig már nekem is megjött Kép(most negyedszer) Apa nálunk is vizsgázik szombaton, most nyögve tanul. Na, én meg vigadok veletek! KépKépKép

Ide is megírom: Ármin immár három napja tud négykézláb állni, rendesen, nyújtott karral.KépKépKép Mára odáig bízta magát, hogy megpróbált az egyik kezével egy játékért nyúlni! Na, ez azért még borulással végzõdött Kép
Ma szerencsére követte az eddigi szokásait, aludt napközben, így én sem vagyok annyira hulla!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Én még azt hallottam etetõszékkel kapcsolatban, hogy érdemes olyat venni, aminek van biztonsági öve, mert a gyerkõcök szeretnek mindennel foglalkozni kivéve az evéssel. Eddig én is azt a kisasztal-kisszékké szedhetõ fa etetõszéket gondoltam, de még nem láttam oylat, amiben öv is van.

Zsuzsa! A baba-mama torna a MÁV kórházban van, azt hiszem van több csoport is. Röviden annyi a dolog, hogy a mamáknak van egy jó kis átmozgató torna, kicsit már fárasztó is szokott lenni, a babák pedig jól elvannak magukkal, a játékukkal vagy akár egymással!Kép Ha konkrétabban is érdekel, megadom a gyógytornász számát szívesen!

Na, megyek tovább, jó lenne idõben aludni menni, mert hajnalban kosármeccset néztünk! Vagyis csak a párom, de én nem tudtam aludni tõle!Kép

Zafi és Réka
zafi

Sziasztok!

BMárti: járóka-ügyben egyáltalán nem eretnekség, amit mondtál, mármint hogy nem tervezel járókát venni. Állítólag nem is egészséges a babáknak az, ha túl sokat vannak a benne, ugyanis a mozgásfejlõdésüknek nem használ igazán. Jobb, ha akkora helyen közlekednek, amekkorán csak szeretnének. (Persze azért sokszor jó tudni, hogy ott biztonságban van.)

Szerintetek etetõszéket csak akkor érdemes venni, amikor már tudnak ülni a babák? Azért kérdezem, mert amikor együtt eszik a család (szüleimmel lakunk) és Romola éppen ébren van, nem szeretnénk magára hagyni a járókában, ami viszont nem fér el az étkezõben. Így egyelõre azt a megoldást találtuk ki, hogy Romola egy kis pléden az asztalon fekszik (az legalább jó nagy). Igen ám, csak már egyre többet fecereg-mocor, idõnként (véletlenül) belenyúl egy-egy tányérba, szóval egyre kevésbé jó ez a megoldás. Bele lehet ültetni egy igazából ülni még nem tudó gyermeket etetõszékbe?
Tényleg, ti ilyen szituációban mit szoktatok tenni? Tehát, a közös családi étkezéseknél hova teszitek a kisbabáitokat?

Mennem kell, nyekergés van.

Sziasztok: Laura és Romola (fél éves)
p_laura

Bocsi: fecereg-mocorog Kép

Ja, és Romola még nem eszik velünk, természetesen.

Laura
p_laura

Sziasztok!
1000 éve nem jelentkeztem, sõt bevallom, még olvasni is csak pár percre ültem le, szóval épphogycsak tudom követni az eseményeket.
Itthon minden nap van valami program- Donci szinte állandóan nagyszülõzikKép, utazik, ismerkedik.

Nagyon sok minden történt velünk. Röviden: csipõszûrésen voltunk (3!helyen, merthogy UH-os szûrést csak a Karolina úton csinálnak,) minden rendben van veleKép, Diperte 2-t kapott, vérvételen voltunk, már nem kell neki semmilyen gyógyszerKép. Nagy fiú lett: 6kiló és 62cm, alul 2 foga jön, már látni a fehérséget, bár nagy kérdés, hogy mikor fog kibújni. Hasról hátra forog a bébi, hátról viszont még nem tud teljesen ráfordulni a hasára, kb. 80%-os a dolog. Szóval eszméletlen iramban nõ. Ja betegek is voltunk, most már szinte teljesen redben van Donci: köhögött szerencsére láz nélkül. Ennyi. Nem kis lista, mi?

Zafi, Menta!
Köszi, hogy emlegettetek! 25-éig vagyunk itthon. Szóval jöhet a tali.

Képzeljétek 21-én lesz Donci keresztelõjeKép a Jáki kápolnában, ott volt az esküvõnk is. Már úgy várom, ma vettem ruhát a keresztelõjére, nagyon édes. A sityakja olyan, mint egy baseball sapka, csak fehér és a siltje fekér selyem. Már nagyon várjuk a nagy eseményt.

Nos röviden ennyi. Megyek olvasni. Puszi mindenkinek!
Ugye jól vagytok?

Nyuszimanó és Donát (3.5 hónapos)
nyuszimano

Pocok!
GRATULÁLOK!!!!!! Sok-sok boldogságot! Mikorra várod a kicsit???

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

POCOK!!!!KépKépKépKépKépKépKépKép
Nagy-nagy gratula! Remélem mostanában már leszel sûrûbben és beszámolsz a részletekrõl is!

Hadd dicskedejek egy kicsit! Rékából címlapfotó lett!Kép Na nem kell nagy dolgokra gondolni, csak a kõbányai streetball programfüzet címoldalára került fel, ahogy egy kosárlabdát fog a kezében és egy kosaras cumi van a szájában!Kép

Na mamákok és babákok! Lesz tali, míg Nyuszimanóék itthon vannak?
Pussz,
Zafi és Réka
zafi

Pocok!
Ez nagyszerû hír!!! Kép
(Teljesen véletlenül kukkantottam be ide)
Nekem már csak 8 hét van hátra...ha minden igaz.
Akkor most jössz a "friss kismamák"-ba? :P
Üdv.
Malacka
malacka

Pocok!
Én is gratulálok, olyan furcsa érzés, hogy még "nem rég" jöttél/ünk ki a friss kismamákból, és Te már újra bekerülsz oda KépKépKép
Jó egészséget!
BGabi
bgabi

Zafi!

Bocsi a fáziskésésért - látom megjöttél a nagyizásból. És kellemesen telt az idõ.
Már én is nagyon vágyom valami ilyesmire, de tartok is a környezetváltozástól. Én is elég nehezen mozdulok ki egymagam és kezdek olyan "Lesz ez még így se"-állapotba kerülni, ha a saját otthoni megszokott környezetet kell felcserélni. És féltem most a törékeny egyensúlyt ami kezd kialakulni a babával. Pedig eddig általában jól sikerültek a kisebb kiruccanások, kivéve az utolsót, amikor az autóval volt egy kis gikszer így csúszott az etetés és a baba már fáradtra türelmetlenkedte magát.

Pocok!
Gratulálok neked! Hírtelen nosztalgikus hangulatom támadt Kép. Jó pocakosodást!

Lányok, mikor állnak át a babák a ritkább evésre? Lili az utóbbi két napon már csak 5-ször eszik és most járunk a 7. héten és 5 kiló felett van. Öröm is mert így reggel tovább alszik -persze én is - és dél körül is általában van egy 4 órás idõköz, de sajnos nekem még így is kell éjjel is meg nappal is mindig fejnem a cicikbõl. Szóval a napirend ezennel teljesen felborult.

Bubu
bubu

Nyuszimanó
Végre hallani rólatok is; Donci nagyon ügyes Kép

Pocok
Gratulálok! Kép

A talit mi is várjuk, nekünk a kedd nem jó, bármi más jöhet. Figyelembe véve a mostani idõjárást, szerintem inkább a jövõ utáni héten találkozzunk, hátha addigra kevesebb szél és esõ lesz. A helyszínre nincs ötletem, nekünk a Millenáris nem tetszett annyira.

Bubu
Szerintem ez teljesen változó. Peti 4 hónapos és úgy 1-2 hete kezdte el a 3-4 óránkénti evészetet, elõtte akár másfél óra múlva is éhes tudott lenni. 3 hónaposan még 8x evett. Ha úgy látod, hogy elég neki az 5x-i étkezés, akkor viszont próbáld lassan elhagyni a fejést, hogy beálljon a kereslet-kínálat, kivéve persze, ha gyûjtöd a tejed magatoknak vagy másnak.

üdv
Gorsi
gorsi

Pocok!

Én is gratulálok. Milyen érzés újra?Kép
Zafi! Gratulálok a reklámbabához.Kép

Jó hétvégét mindenkinek.

Tikk és Hanna
tikk

Sziasztok!

Itt az ideje, hogy bejelentkezzek hozzatok. A friss kismamak topicbol jovok.
2002. majus 31-en megsuletett gyonyoru kisfiam Vlmos, 4520 gramm es 60 cm.
Vilike egeszseges es mindenki szerint, nem csak a mereteit tekintve, legalabb ket honapos erett babanak nez ki.
En jol vagyok, csak meg ulni nem nagyon tudok.
Majd biztos jovok sokszor a bugyuta aggodo kerdeseimmel, mert azt hiszem agy kicsit aggodo anyuka vagyok, es irtora el fogom kenyeztetni ezt a csoppseget pedig nem akarom, de hat olyan aranyos Kép

Udv. mindenkinek

Norci
Norci

SZiasztok!

Pocok! KépDe jó nektek!!!!!

Zafi! Réka sportsikereihez is gratulálok!

Gorsi! A talival kapcsolatos véleményeddel nagyon egyetértek: a jövõ hét utáni hét llenne jó, és inkább a szigeten (vagy máshol), mert a Millenáris nekünk sem tetszett annyira.

Bubu! Ármin még mindig nem eszik ritkábban, mint kisebb korában! Igaz, már van, hogy akár 5-6 órát is kibír evés nélkül, de nem ez a jellemzõ, többnyire 3 óránként éhezik meg még mindig.

Laura! Nálunk családi ebédekkor a nagyszülõk felváltva versengenek, hogy ki tarthatja az ölében Ármint - mi ugyanis nem lakunk együtt egyikükkel sem. Szerintem egy dönthetõs etetõszékbe nyugodtan beleültetheted, hiszen azok kb. olyanok, mint az autósülések. Árminnak egyébként én egy sima, asztalra szerelhetõ ülést akarok csak venni, egyelõre, ha az almát adom neki, a hintájába ültetem, amit imád és eléülök egy székre. Vagy egyszerûen az ölembe.

Márti+Ármin
márti

Norci!

Gratulálok Nektek, örülök, hogy jól vagytok KépKépKép
A méretekkel kapcsolatos véleményeddel meg teljesen egyetértek, Noémi is 4500-zal született KépKépKép

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Pocok: gratula! KépKépKép

Norci: üdv itt! Kép Még egyszer óriási gratula nektek! Kép Csak kérdezz nyugodtan! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Pocok
ezer gratula!KépKép

Norci,
szép nagy babád született Kép, üdv itt!

Zafi,
gratula a "covergirl"-höz!Kép

Laura,
nálunk nincsenek olyan nagy családi evészetek. Ami van, az nem nálunk van. Itthoni evés: most kezdtük visszaszoktatni magunkat a rendes, asztali evéshez (eddig nappali, tévé elõtt, stb.), hogy késõbb Hanga is lássa, hogy az evés ebédlõasztalnál, ülve, nyugodtan történik. Na ilyenkor a kisszobájában a kiságyában van, oda pont rálátni az étkezõbõl.

Nyuszimanó,
hogy megnõtt DönciKépKépKép!

Márti,
milyen hintája van Árminnak? Hogy tud benne ülni?

Úgy látszik, nálunk meg Hanga átvette "újdonszületett" unokaöccse szokását, miszerint hajnalban kétszer fel kell kelni enni. Ami végül is elmegy, mert többnyire simán belealszunk a szopiba, aztán irány vissza a kiságy. Meg amúgyis olyan jó hozzábújniKép. Szopi közben, meg amikor altatom, simogatja az arcomKép, annyira édesKép!
Mondjuk lehet, hogy azért kel fel, mert mintha jönne a foga, és fáj neki, megébred, aztán nem tud visszaaludni. És akkor a cicitõl megnyugszik és alszik tovább. De az is lehet, hogy ez az idióta idõjárás tesz be neki.

Üdv

Szila
Szila

Pocok! GRATULÁLOK!!!!!!!! ÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy Írigyellek!!!!!!! KépKépKép
Menta
menta

Sziasztok!

Pocok: de jó, hogy elõkerültél! Én is úúúúúúúúgy irigyellek, mint Menta! Már úgy szereték én is ebben a cipõben járni!!! Kép Kép Kép

Norci: gratula nektek! Hát, ekkora baba után nem csodálom, hogy még nem tudsz ülni. Nagyon jó egészséget mindkettõtöknek! Kép Kép Kép

Lányok, a tali engem is nagyon érdekelne, mivel a múltkorira sajnos nem tudtam elmenni, de most nem én szervezném, ha lehet.
Nálunk ugyanis elég forgalmas lesz a nyár, jönnek unokatesómék Kanadából és sokáig itt lesznek, fogalmam sincs, hogyan fognak alakulni a napjaim, és vagy el tudok menni vagy nem.

Nyuszimanó! Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok. Már azt hittem, nem tudsz itthonról netezni.

Pusssz: Laura és Romola (fél éves)
p_laura

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat, majd teszek a címlapfotóból egyet az Ismerjük meg egymást-ba!Kép Csak még nincs bescannelve...

Norci!Kép Üdv itt és gratula a "nagy"-fiadhoz!Kép

Laura! A szüleimnél sarokpad van, ott be szoktuk tenni Rékát a hordozóba és a sarokba tesszük, ott amúgy sem ül senki. MÁs helyeken pedig szintén a hordozóban egy székre tesszük.

Szila! Réka is újabban fel szokott ébredni, de szerencsére nem minden éjjel. Én sem tudom, mire véljem a dolgot!

Pussz mindenkinek,
Zafi és Réka (itt sikítozik mellettemKép)
zafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?