Pilchard!
Ne izgulj elég szénhiodrátot eszel
A müzliben és a búzában több szénhidrát van mint a pékárukban. A joghurtban és a kefírben is van valamennyi. Minél zsírosabb annál kevesebb a CH tartalma, de ha neked a kalóriát kell számolni akkor a zsíros nem jó. Én pl napi 6x étkezem (1/2 7, 9, 1/4 1, 3/4 3 és 3/4 8-kor) Ezektől az időpontoktól nem térhetek el az inzulin miatt. Én sose vagyok éhes
Megoldható, hogy ne legyek éhes vagy ne zabáljam túl magam, ha épp nem akarok, mert ha sok kaját kívánok akkor olyanokkal töltöm meg a bendőm, amiben kevés a CH (pl. tojás, túró, hús, sajt, felvágott, zöldségek) Ha pedig nem akarok enni akkor pár falat magas CH tartalmu kaját befalok (pl. diab süti, kalács) Azért ez a ritkább, illetve még nem is fordult elő, mert imádok enni
Kanyin!
Én a fiamnál kb a 20 heti terhességi hétnél töltöttem a 35-öt. Az orvosom le akart beszélni az amniocentézisről, de én a javaslata ellenére megcsináltattam. Aztán a cukoreredményem miatt átkerültem egy másik kórházba, másik orvoshoz, ahol azzal kezdte a doki, hogy "gondolom megcsináltatta" A Szabolcs utcai kórházról van szó, ahol Hajdú Krisztina is dolgozik. ebben a kórházban nagyon pártolják ezt a vizsgálatot. Én most másodszorra is megcsináltattam, csak most a biopsziát (Hajdú Krisztánál), ami a 12. héten van. Ha engem kérdezel én ajánlom, de ezt csak Te döntheted el. Az AFP eredménye szerintem lényegtelen. Azt hiszem egyedül maradtam a véleményemmel
Közben továbbolvastam és látom az AFP-vel kapcsolatban egyezik a véleményünk.
Szerintem aki ijedős, ne olvasgasson
Minél kevesebbet tudunk annál kevésbé félünk a bajoktól, de nem biztos, hogy ezért a földbe kell dugni a fejünket. Máskor is oszd meg velünk gondolataid és ne félj, hogy elijesztesz.
Szőkemelinda!
Annó én is olvastam valami olyasmit, hogy a down kóros gyerek születése gyakoribb 20 éves kor körül, mint 35 felett.
Az jó ha beszüntetik az AFP-t. Szerintem pm hormon vérvételt beiktathatnának helyette.
Mézgombi!
Nem tudnád megjósolni a jövőmet?
Kari! Köszi az érdeklődést, jól vagyok.
Katus és a többi hízós!
Szerintem jogos a baszogatás és a mi érdekünk, hogy ne hízzunk el nagyon. Ez nem csak esztétikai kérdés, de az egészségre is ártalmas. A baba elveszi ami neki kell, Õt nem kell félteni. Első terhességemnél rám is rámszólt a dokim, hogy sokat hízok, de aztán a cukor miatt amúgy is diétáznom kellett később. Szülés után vékonyabb voltam, mint elötte
Most 17 hetes vagyok és 1kg-ot híztam. Most vagyok 64kg/164cm
Szerintem az a +14kg a terhesség végére nagyon jó.
Exdeus!
Szerintem az allergiára való hajlam örökölhető.
GDM-es anyukák babáját neonatológus rögtön szülés után megnézi és megnézik a cukrát. Azért térjél ki rá, mert lehet, hogy kórháza is válogatja, de szerintem szükséges.