Új privát üzeneted érkezett!

Kanyin, én sem mennék el arra a vizsgálatra, jók az eredményeid, akkor meg nem értem miért kellene még egy, ami ráadásul még kockázatos is. Most mész 4d-re is, ott is jól látnak mindent, nem? Bár nem értek hozzá, de nekem úgy tűnik, túlaggódás lenne. Arról nem is beszélve, hogy írtad, 24 hetes lenne, mire meglenne az eredmény... Ha a kort nézzük, Csandy is 34 éves, és én nem emlékszem, hogy beszélt volna erről a vizsgálatról. (Bár ő biztosan jobban tudja, hogy mik voltak neki.) Te meg még 33 vagy.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Kanyin, igaza van mézgombinak, én sem vállalnám, tök jó eredményeid vannak. Kép
Nekem a 17. héten volt genetikai, és 4D.s UH is, a magas AFP miatt (2.34), semmit sem láttak, megnézték a gerincét, fejét. Aztán a 19. és a 22. héten is volt genetikai kontroll, azt mondta a doki, hogy nézni kell a gerincét, ahogy növekszik. A harmadikon sem látott semmit, ezután már csak sima UH-ok lesznek, én megnyugodtam.
Ha jó az AFP-d, és az UH.kon sem látnak semmit, a korod szerintem sem indokolja, nagy a kockázat, nem tudom a dokid, miért akarja.
De kérdezz meg másokat is, valakinek volt ilyen ( talán Nyanyának ), de nem biztos.

Jó éjt! Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Most sajna nincs időm végigolvasni a termést Kép
De igyekszem pótolni Kép
Viszont azt szeretném kérem mindenkitől, hogy holnap drukkoljatok nekünk, hogy a genetikai UH-n minden rendben találjanak a Mogyikámnál.
Köszi nektek!

Puszi mindenkinek!
Hajni

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

 
 

Sziasztok,

Kisvirág, durkkolunk, persze, hogy minden rendben van Kép
Kanyin, ez egy igazán nehéz döntés, én sem igazán értem mi indokolja nálad ezt a vizsgálatot, a 4D-s genetikai uh jó ötlet, ha ott sem mondanak semmi aggasztót (és már miért mondanának!), szerintem se stresszeld magad. Bízz a saját megérzéseidben. Kép
Exdeus, köszi, megkaptam Kép
Norwell, nagyon szupi a kép, fantasztikus gerince van mazsolának Kép
Mézgombi, ezentúl szólj előre, ha látomásod van Kép
Kilókhoz: az első babánál 15 kilót szedtem össze, a baba kicsi volt, rajtam is maradt kb. 8-9 kiló. De sajna ezt a szoptatás alatt sem tudtam leadni, mert ugyebár akkor meg enni kellett, hogy legyen tej. Természetesen aztán az én gyengeségemen is múlt, hogy a mostani babáig is rajtam maradt, én inkább ezen aggódom, hogy szülés után hogy fognak visszakúszni azok a fránya kilók Kép

Ma este szinházban voltunk, bébiszitterre hagytuk a fiatalembert. Szegények nagyon pechesek voltak, mert kifogtak egy 20 perces áramszünetet... Szegény lány, aki vigyázott a gyerekre gyertyát talált, mert én elég sokszor szoktam esténként gyújtani, illatosat, hangulatit, stb, így ezek "szem előtt vannak", viszont gyufát a szomszédból kellett kérnie, mert ugyebár nem tudja, hogy mi hol tartjuk Kép

Jó éjt,
Doren
25+3

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!

Kisvirág, tuti minden rendben van! És ha én mondom...Kép

Na, indulok tornára, még jövök! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenkinek kitartást a fogyókúra és diétázás miatt!

Én eddig 6 kg-ot híztam és most a 26. hétben vagyok, de ma megyek dokihoz kíváncsi vagyok mit mond+ a jövő héten van a terheléses vércukor, de reménykedem hogy nem lesz semmi baj.

Kisvirág,
remélem minden rendben lesz az UH-n és drukkolj, mert mi is ma megyünk pocaklakóval és kiderül, hogy valóban kislány lesz e és minden rendben van e.

Doren,
Kalandos lehetett akkor ez a színházba menés:-) Képzeld mi is férjemmel múlt pénteken voltunk és direkt a sor szélére kértem a jegyet, de ügyesek voltunk és csak a szünetben mentem az illemhelyre, de valahogy észrevettem nem tudok annyit egyhelyben ülni, tettem-vettem a lábamat.

Judit 78 és Nyanya 67 remélem jól vagytok?

Mindenkinek szép napot!
Kari
(26+2)
kari
 
 


Helló mindenkinek!

Úúúgy érzem, hogy egy kicsit túl aggódják az orvosok és a védőnők ezt a "súly problémát".
Én nem emlékszem, hogy 3 évvel ezelőtt amikor az első babámat vártam akkor ennyire szigorúan vették volna a hízást. Mondjuk nekem is mondtam akkor az orvosom, hogy nem kellene többet hízni de nem fenyegetett semmiféle diétával.
Tudom, hogy jót akarnak mert a saját érdekünkben b...nak le csak egy kismama aki amúgy is mindenen aggódig nem tudom, hogy hogy tud még ezzel is megbírkózni.
Biztos könnyebb úgy végigcsinálni egy szülést, hogy összesen csak 10 kg van rajtad, de szerintem a babának akkor sem tesz jót a diéta.

Én most vagyok 24 hetes és eddig 8 kg + van rajtam (64 kg,158 cm )és holnap megyek a védőnőkhöz kiváncsi vagyok mit fognak mondani.Az előző terhességemnél is így áltam ilyenkor és a végére 14 kg + lett rajtam.Akkor mondjuk többel kezdtem és 76! kg-al mentem szülni.
Szoptatás végéig 70 kg voltam és utána 2 év kellett hozzá, hogy 55 kg legyek. ( Hozzáteszem nem nagyon fogyóztam nálam inkább a hormonok okozták a súlytöbbletet. Meg a sok almalé a szoptatás alatt. Na ezt most ki fogom hagyni)

Bocsi akit untattam ezzel.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszi a válaszokat. Alapból én is így gondoltam, mondom, a dokim ültette a fülembe a bogarat. Igazatok van, hogy fölöslegesen foglalkozom a témával.

Ex. meg Mindenki. Igazából az Uh és az AFP nagyon keveset jelent, még a genetikai is. Sajnos nagyon sok esetben jó eredmény mellett születik beteg (Down kóros) baba. Nem azért, hogy riogassak bárkit, de ez így van. Ez a kórt sajnos még a genetikai UH sem mutatja ki. A másik terhességemnél (igaz ott rossz volt az AFP eredményem) megvizsgált ez a genetikus akit írtam, 4D UH-val és bár semmit "elváltozást" nem látott, mégis szerinte 1% esélye volt, hogy beteg a babám. Ezért javasolta az amniót.
Most szerencsére jó lett az AFP-m, de ahogy a rossz eredmény után egészséges babám született, ez akár történhetne fordítva is.
Ne haragudjatok, hogy ilyen morfondírozással riogatok itt mindenkit, ne is foglalkozzatok velem, csak valahol el kellet mondanom a gondolataimat. Tényleg elnézést. A jővő vasárnap megyek a 4D-re, remélem, nem lesz semmi és majd ott konzultálok a doktornőve.

Csandy, csak annyit, hogy mivel neked magas volt az AFP-d ez nyitot gerincre utal, az alacsony pedig a Down kórra. A nyitott gerincet észre tudják venni az UH-n, viszont a másik esetben nem biztos, hogy vannak látható jelei a dolognak. Én inkább a kromoszóma rendellenességtől tartok, mert azt nem tudják igazából kirszűrni ezekkel a vizsgálatokkal.

Most már tényleg lelövöm magam, és ígérem nem hozom elő többet ezt a témát. Így is sajnálom, ha bárkit megijesztettem.

Alapból biztos vagyok benne, hogy egészséges a babám, de néha rámjön ez az aggódás. Az a baj, hogy már túl sokat olvastam erről a témáról, az előző babónál, és valszeg ez sem túl jó.

Mindenkien szép napot, úgy néz ki az lesz. Kép

Sziasztok!

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!

Az AFP, Down és Spina kérdéshez szeretnék hozzászólni. Először is, mindenkinek megvan az esélye, hogy valami gond legyen a babával, hiszen mint Kanyin is mondta, teljesen tökéletes értékek mellett is kb. 1300 terhességből 1 Down-os lesz. Nekem is rossz lett az afp-m, ez nálam 600 terhességből 1 Downos-ra jött ki. Az uh-val tény, hogy a spinát (magas AFP) könnyebben kimutatják, hiszen ez egy gerinc záródási probléma. A Down-nál pedig a szivet, a fej arányait, a végtagokat nézik, mert szívfejlődési rendellenességgel, spec. fejformával és ált. rövidebb végtagokkal jár.
Az aminot én annak ellenére nem hagytam megcsináltatni, hogy a Schöfibe felajánlották, hogy mivel ilyen gyerekekkel-felnőttekkel is foglalkozom, és tudom, hogy mivel jár, nekem megcsinálják annak ellenére, hogy "normális" esetben nem javasolják. Ha 300 terhességből 1 down-os születik, akkor javasolt az amino elvégzése.
Ezzel nem akartam senkit megijeszteni, csak a tisztábbanlátás kedvéért írtam le.
Kanyin én azért nem csináltatnám meg, ha amúgy minden rendben van. Esetleg egy genetikai tanácsadásra elmennék, ott kiszámolják ezeket az arányokat (Ha tudsz a Schöpf-Méreibe). Ja, és még egy érdekesség, a Downos populáció 70%-át!!! 30 év alatti nők szülik.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Melinda!

Én is így tudom, ahogy te leírtad. Azért is akarok elmenni a genetikushoz az UH-ra,(Õ a Szabolcsban van, de nagyon jó orvos) mert Õ tényleg kiszámolja az arányokat, már úgy értem, a csontok arányait. Az előző babánál is ez volt, akkor az arányok is tökéletesek voltak, de mégis megcsináltatta az aminót, mert egy százalékot jósolt.
Egyébként azért szülik a 30 év alati nők a 70%-ban a beteg babákat,(ezt remélem mindenki érti, hogy nem terhességből 70% beteg, hanem a beteg babák 70%) mert rájuk még nem fordítanak akkora figyelmet. Megcsinálják az AFP előtte ugye a NT (nyakiredő) vizsgálatot, meg az AFP utáni UH-t és ha ott nincs eltérés, akkor minden OK. Pedig ettől függetlenűl még lehet ott probléma. Ezért lenne jó, ha ingyenes lenne a Quartett tesz, mert azt hiszem, hogy 90 százalékos eredményt, ad. De minden esetre az alapján, már simán javasolhatnák egy 20 évesnek is az amniót. Szóval mi már kiesünk ebből, de szerintem nagyon jó dolog lenne.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!

Kanyin!
Azt hiszem, én sem mennk el a helyedben, mert sajna tényleg úgy van, hogy jó eredmény mellett is születhetnek beteg babák. Ha meg nem muszáj, akkor ne tedd ki Magad és a kicsit ilyen megrázkódtatásnak. Lehet, hogy a doki nem akart megijeszteni, ő csak mint szakmabeli próbált vázolni egy lehetőséget. Meg a másik, hogy szerintem mindegyikünk fejében megfordult, hogy bármi megtörténhet. El kell hessegetni, nem szabad aggódni (pont én beszélek...KépKépKép), mert az árt a legtöbbet! Fel a fejjel, és ne gondolj rosszra!!!

Meli!
Igen, ez így van, mármint hogy a Down-szindrómás gyerekek 70%-át 30 év alatti nők szülik, de ez nem azért van, mert náluk nagyobb arányban születnek Down-os gyerekek, hanem amiatt, hogy 30 alatt a legritkább esetben végeznek amniocentézist vagy chorionboholy-vizsgálatot, csak akkor, ha valamilyen eredmény indokolja. Csak hiába mondják, hogy az esély 0,000000001%, annak, akinek esetleg beteg babája születik, annak ez 100%... Nehéz okosnak lenni...

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!
KépKépKép

Banya, Kép
köszönöm, hogy aggódtál, de minden oké!
Mostanában egy kicsit hanyagoltam a b-netet. Igazából nem nagyon tudok mit írni és a pocak-mozgásokhoz hozzászólni (amiknek persze nagyon örülök Kép). A 12. heti véreredmény miatt mindig elfelejtettem telefonálni, valami mindig közbejött. Talán ma... Jövő héten megyek dokihoz. Ennyi.
Talán annyi változás van, hogy gyengülnek a reggeli öklendezések (már bocs), viszont ha elfáradtam, esténként érzek hasszurkálást.
Ja és a főnököm minden nap érdeklődik a hogylétem felöl. Nagyon aranyos. Azt mondja mióta babát várok még szebb vagyok. ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓh! KépKépKép Szóval minden rendben.
Veled mi újság van?
adi77
 
 


De mi Magyarországon még mindíg a legjobb helyzetbe vagyunk vizsgálatok szempontjából. Angliába végeznek egy AFP-t az egész terhességed alatt. Nincs orvosi felügyelet, havonta mész a házi orvoshoz, aki vérnyomást és súlyt mér. A szülésnél van egy dúla, esetleg egy szülésznő és orvos csak akkor, ha nagy gáz van. Szülés után 1 hétig meglátogat a szülésznő, hogy a babát el tudd látni, aztán semmi. És ambuláns szülés van. De hasonló a helyzet No.-ba és Ausztriába is. A Down-on meg ne aggódjatok, az AFP eredmények az esetek nagy részében pontatlanok. Már gondolkoznak a megszüntetésén.
Szép napot!

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Üdv!
Az UH-n a Down kórhoz kötötten az orrcsontot nézik és mérik! Legalábbis nálunk. A csontok aránya sem feltétlen jelent rosszat, anno mi is számolgattunk, hogy kinek milyen arányai vannak. Kép
Ma lejelentkeztem annál a dokinéninél, aki anno beutalt terheléses cukorra. Akkor megígértem, hogy visszamegyek, el is jutottam. Mondtam, hogy a bogyót nem szedem, de ő fontosnak tartotta hozzátenni, hogy utánanézett a szakirodalomban, és végül is nem árt. Csak M.o.-n ugye még nem törzskönyvezték terheseknek (a szerk.).
Aztán voltam a saját dokimnál is, a kenetben gombát találtak, kaptam rá hüvelytabit, két hét múlva kell kontrollra mennem.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Nem tudok visszaolvasni. Ma engedtek ki a kórházból. Inzulin beállításon voltam. Most itthon inzulinozom magam. Egyenlőre csak Mézgombihoz ugrottam be, de este megpróbálok visszaolvasni. Amúgy jól vagyok. Kép

Mézgombi!

Küldj egy mailt légyszi, ahová tudok infókat küldeni a cukorról. n.kriszta@chello.hu

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Doren!
Ez neked is szólt Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!
Kanyin, igazad van, hogy a nyitott gerincet jobban tudják az Uh-n mérni, de ne aggodj, minden ok lesz, szurkolunk a 4D-sen! Kép
( Hova mentek, lehet, hogy minket is érdekel )

Én is azt hallottam, be akarják az AFP-t szüntetni, bár mindíg mondják, hogy ez egy statisztika, de ha te vagy azaz egy százalék....., na mindegy, fel a fejjel! Kép Kép

Hajni, Mennek a drukkok!!!! Kép Kép

Norwell, Szupi a kép! Kép

Szép napot mindenkinek! Kép
Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Üdv!
Kriszta, remélem, így már minden rendben lesz nálatok. Egy kérdés: hallottam, hogy ha vki GDM-es, akkor a baba is több inzulint termel, ami néhány esetben nem áll vissza a szülés után, tehát nagyon alacsony lesz a baba vércukra. Ezt minden GDM-es anyuka babájánál megnézik, vagy szerinted külön térjek majd ki rá, ha elérkezik az ideje?

Más: van köztetek olyan, aki allergiás, vagy ismer ilyen kismamát? Már csak azért, mert vagy egy ismerősünk, aki allergiás és terhes, és kíváncsi lenne rá, hogy a baba örökölheti-e.
Szerintem mondjuk nem, de nem értek a témához.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kari!
A Peg Perego nagyon jó. Eléggé kihasználtuk és még sdemmi baja. Nem hogy 2 de akár 12 gyereket is kibírna.

Mérleget én vettem és nem bántam meg, mert így tudtam mennyit eszik. Légzésfigyelőnk nem volt. Én csak indokolt esetben vennék. Pl ha koraszülött. De ha mindenképp veszel, akkor csak újat. Az tuti, hogy hasznos, csak drága és felesleges egy erős egészséges babánál.

Csandy!
Örülök, hogy jó lett a terhelésesed. Azért a lisztérzékenység se kellemes. Torna sajnos rizikós. Nem merek inzulin mellett és elég bonyolult is. Szinte az egész napom be van osztva, mindent időre csinálok. 6x mérem a cukrom, 3x inzulin és 6x eszem ezek mind különböző időpontokba. Alig tellik el 1 óra úgy, hogy valamelyiket ne kéne csinálnom. És a kaját pontosan mérni kell és leírni mit ettem és mennyi volt a cukrom. Ezekre megy rá az egész napom. Pedig olyan jó lett volna találkozni. Az ikeába valamikor el szeretnék menni, majd megpróbálom úgy időzíteni 1x, amikor jöttök haza a tornáról.

Kriszta
ui. Még mindig nem sikerült a végére járni a visszaolvasásnak de most lecsukódik a szemem

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok Lányok!

Nyanya 67,
Örülök, hogy újra köztünk vagy és remélem minden rendben lesz Veled! Köszi az onfót babakocsi ügyben is:-)

Cukrosoknak és fogyisoknak kitartást!

Voltam tegnap UH-n és a baba szépen fejlődik kb. 800-900 grammos és olyan 32 cm-es lehet. Jót tett az a 2 hét pihi amit voltam még feb elején , mert a méhlepény szépen ott van ahol kell lennie és nem mozgolódik már:-)
Jövő héten megyek majd terheléses vércukorra és remélem nem lesz gond. Jó volt látni pocaklakót ahogyan szépen mozog.

Azt hiszem még 4 hetet dolgozom és utána már táppénzen leszek. Van aki még dolgozik köztetek majd a 30-32. hét után???

Kisvirág,
Minden rendben volt a nagy genetikai Uh-n ?
Megyek ma szülésfelkészítőre, így mesélek majd hogy milyen volt.

Mindenkinek szép napot!
Kari
(26+3)
kari
 
 


Jó reggelt!

Nyanya, kitartást, minden ok. lesz. Összehozzuk a talit, szerdánként dél körül, péntekenként fél dél körül érünk vissza Mézgombival az Örsre.
Jó lenne beülni valahova, dumálni kicsit. Kép

Kari, mekkora már a babád Kép Kép , örülök, hogy minden ok. !

Majd jövök még, Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziaszok!

Tegnap este írtam egy ölég hosszút, aztán huss elszállt. Alig voltam morcos. Kép

Most próbálom felidézni miket írtam.

Először is, azt hittem, hogy ki foktok utálni a topikból a sopánkodásom és pánikkeltésem miatt. Köszönöm, hogy próbáltok segíteni és hasznos tanácsokat adtok. Kép

Egyébként azért annyira nem stresszelem magam, csak úgy bevillannak ezek a dolgok. Azt is tudom, hogy a dokim is jót akart, és csak azért ajánlotta fel a lehetőséget, hátha élni akarok vele, nem azért, hogy rémísztgessen.
A genetikai UH-ra terészetesen elmegyek, pont azért, hogy lássa a babát egy genetikus, és megnézze az arányokat.

Ezt az Angliai dolgot már hallottam és elég furcsának tartom. Szerintem jobb tudni, hogy beteg-e a baba, mert akkor még el tudod dönteni, hogy tudod-e vállalni a felnevelését. Szerintem.

Csandy! A Praxis rendelőbe megyünk a Bartók Béla úton van, és hétvégenként azt hiszem dr.Hajdú Krisztina végzi a vizsgálatot. Nekem az amniót is Õ csinálta és szerintem nagyon jó szakember, én megbízom benne. Asszem 12ezerbe kerül, de most a telszámot nem tudom megadni, majd ha beértem a munkahelyemre.

Tegnap el is feljetettem írni, hogy a lányom megint beteg. Láz, takony, mandulagyuszi, köhögés, repettfazék hang, ezek mennek. Apa van vele otthon, mert én most nem tudok a munkahelyem miatt. Szegényékének ma van a farsang a bölcsibe. Milán mezbe öltöztettük volna, olyan cuki. Úgy sajnálom, hogy nem tud menni.

Én most beleszerettem egy Hauck babakocsiba, jövő héten fogom megnéz. Bár netem már megnéztem, viszont egy bolta sem találok, hogy meg tudjam vizsgálni élőben. Kénytelen leszek elmenni a tulajhoz. Egyébként vadi új, Németo.ból hozták nekik, de addigra már vettek egy másikat.

Kari grat. a 800-900 grammoshoz. Örülök, hogy a méhlepény is megtalálta a végső helyét. Én ha tudok kb. május végéig szeretnék dolgozni, akkor 32 hét körül leszek.

Most más nem jut eszembe.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Pilchard!
Ne izgulj elég szénhiodrátot eszel Kép A müzliben és a búzában több szénhidrát van mint a pékárukban. A joghurtban és a kefírben is van valamennyi. Minél zsírosabb annál kevesebb a CH tartalma, de ha neked a kalóriát kell számolni akkor a zsíros nem jó. Én pl napi 6x étkezem (1/2 7, 9, 1/4 1, 3/4 3 és 3/4 8-kor) Ezektől az időpontoktól nem térhetek el az inzulin miatt. Én sose vagyok éhes Kép Megoldható, hogy ne legyek éhes vagy ne zabáljam túl magam, ha épp nem akarok, mert ha sok kaját kívánok akkor olyanokkal töltöm meg a bendőm, amiben kevés a CH (pl. tojás, túró, hús, sajt, felvágott, zöldségek) Ha pedig nem akarok enni akkor pár falat magas CH tartalmu kaját befalok (pl. diab süti, kalács) Azért ez a ritkább, illetve még nem is fordult elő, mert imádok enni Kép

Kanyin!
Én a fiamnál kb a 20 heti terhességi hétnél töltöttem a 35-öt. Az orvosom le akart beszélni az amniocentézisről, de én a javaslata ellenére megcsináltattam. Aztán a cukoreredményem miatt átkerültem egy másik kórházba, másik orvoshoz, ahol azzal kezdte a doki, hogy "gondolom megcsináltatta" A Szabolcs utcai kórházról van szó, ahol Hajdú Krisztina is dolgozik. ebben a kórházban nagyon pártolják ezt a vizsgálatot. Én most másodszorra is megcsináltattam, csak most a biopsziát (Hajdú Krisztánál), ami a 12. héten van. Ha engem kérdezel én ajánlom, de ezt csak Te döntheted el. Az AFP eredménye szerintem lényegtelen. Azt hiszem egyedül maradtam a véleményemmel Kép
Közben továbbolvastam és látom az AFP-vel kapcsolatban egyezik a véleményünk.
Szerintem aki ijedős, ne olvasgasson Kép Minél kevesebbet tudunk annál kevésbé félünk a bajoktól, de nem biztos, hogy ezért a földbe kell dugni a fejünket. Máskor is oszd meg velünk gondolataid és ne félj, hogy elijesztesz.

Szőkemelinda!
Annó én is olvastam valami olyasmit, hogy a down kóros gyerek születése gyakoribb 20 éves kor körül, mint 35 felett.
Az jó ha beszüntetik az AFP-t. Szerintem pm hormon vérvételt beiktathatnának helyette.


Mézgombi!
Nem tudnád megjósolni a jövőmet? Kép

Kari! Köszi az érdeklődést, jól vagyok.

Katus és a többi hízós!
Szerintem jogos a baszogatás és a mi érdekünk, hogy ne hízzunk el nagyon. Ez nem csak esztétikai kérdés, de az egészségre is ártalmas. A baba elveszi ami neki kell, Õt nem kell félteni. Első terhességemnél rám is rámszólt a dokim, hogy sokat hízok, de aztán a cukor miatt amúgy is diétáznom kellett később. Szülés után vékonyabb voltam, mint elötte Kép
Most 17 hetes vagyok és 1kg-ot híztam. Most vagyok 64kg/164cm
Szerintem az a +14kg a terhesség végére nagyon jó.

Exdeus!
Szerintem az allergiára való hajlam örökölhető.
GDM-es anyukák babáját neonatológus rögtön szülés után megnézi és megnézik a cukrát. Azért térjél ki rá, mert lehet, hogy kórháza is válogatja, de szerintem szükséges.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!
Kriszta, köszi a válaszokat. Azt én is mondtam az ismerősömnek, hogy a hajlam örökölhető, aztán vagy kijön rajta vagy nem.
Majd megkérdzem a dokimat a 36. hét táján, hogy ott mi a helyzet, vagy ha megyünk szülésfelkészítőre, akkor ott. (vagy mindkét helyen)
Egyébként végre egy sorstárs: komolyan, már néha kezdek irigykedni a hízókra. Én 25 hetes létemre tartom a 73-74 kilót...a 165 centimhez. Igaz, sosem voltam nádszál. Kép
Kanyin, egyetértek Krisztával. Mindenkinek lehetnek félelmei, ezt jobb megosztani, vagy kérdezni!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Hú csajok volt mit olvasnom, aminek nagyon örültem Kép

A Down kórós témához: a 12. hetes UH-n nekünk is nézték az orrcsontot.

A súlyomat nem is merem megemlíteni, mert mindenki egyből agyoncsap engem. Csupán 1 kg jött rám.

Mézgombi: légyszike ne ess depibe, mert az rosszabb, mintha méricskélni kellene a kajcsit!!! Vedd úgy hogy ez egy átmeneti állapot, és pár hét és vége. Sejtem én, hogy ez nem öröm, de tarts ki!!! Mézgombi boszi igazad lett. Minden ok volt tegnap. Kép

Pannamari: örülök, hogy neked jó az eredményed

Adi: tényleg nagyon eltűntél. Jó, hogy itt vagy újra. Már mindenki aggódott, hogy mi van veletek.

Norwell: nagyon örülök, hogy nálatok is minden rendben van. A kicsi meg nagyon édes ahogy hason fekszik a képen. Gyönyörű a kis gerince Kép

Kanyin: Nekem még mindig nem érkezett meg az AFP eredményem. Pedig 3 hete vették le.
Szerintem ha az eddigi eredményeid jók nem kellene feleslegesen amniócentézist csináltatni. De végül is te döntesz. Én bizti nem csináltatnék. Lányodnak jobbulást kívánok

Kari: nagyon örülök, hogy minden rendben volt az UH-n és szépen fejlődik a baba. A Schöfibe voltatok UH-n? Mert mi ott voltunk 9 óra magasságában.
Ja és úgy alakult, hogy ma én is megyek a tanfolyásra. Esetleg, ha olvasod talizhatnánk. Rajtam szürke csíkos naci lesz, szürke kardigán és persze fekete kabát. Jön az egyik volt csoporttársam is, aki most 27 hetes. Azt beszéltük meg, hogy a földszinti ital automatánál talizok vele. Gyere te is oda hozzánk Kép Tök jó lenne.

Mindjárt leírom mi volt tegnap.
Addig is puszi nektek.
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Tegnap végül már nem írtam, nem tom miért, de tök befordulós hangulatba kerültem...
Este még a bőgés is rámtört, pedig egyébként nem vagyok egy depis típus, de tegnap valahogy semmi nem volt jó. Rámtört a hiszti, nyavalyogtam a férjemnek, hogy én pedig hétvégére anyától aranygaluskát rendeltem, és most ennek is lőttek, meg ehhez hasonló hülyeségek. Pedig nekem még annyira nem is gázos a dolog, nem úgy mint Nyanyának, akinek az egész napját a cukor probléma tölti ki. Szóval mára rádöbbent, hogy tök hülye voltam. Még az is közrejátszott a rossz hangulathoz, hogy alig bírtam menni, ugyanis - nem tom volt-e már valakinek ilyen- lent középen, a szemérem testem körül kezdett el fájni, mintha pl. feltörte volna a bicikli ülés. Egyszer volt még ilyen, akkor anyukám mondta, hogy neki is volt néha, mikor terhes volt, ilyenkor a baba nyom valami vénát. Tehát szenvedusz maximusz volt nálam...
Mára átlendültem a holtponton, dolgoztam is egy kicsit, elterelte a figyelmemet.

Adi, nem szép ha hanyagolsz bennünket, látod rögtön aggódunk! Kép És különben is itt mindig minden mindenkit érdekel! Kép

Nyanya, még annyira profi nem vagyok, hogy jósoljak, csak megérzéseim vannak, Veled kapcsolatban azt érzem, hogy tök nagy erőd van ahhoz, hogy mindent betartva csinálj, és hogy hamarosan talizunk! Kép Már ha összejön a randi, amit Csandy is említett. Kép

Doren, akkor megvolt a kaland a bébiszittereteknek! Kép Vicces lehetett, ahogy gyufa után kutatott...

A szűrővizsgálatokhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de szerintem egyáltalán nem gond Kanyin, hogy leírtad az aggodalmaidat. Szerintem itt sokan tele vagyunk különféle aggódásokal, és pont az a jó ebben a topikban, hogy van kikkel megosztani, és vannak akik meg is nyugtatnak, vagy tanáccsal látnak el bennünket. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Kisvirág, örülök, hogy minden rendben volt! Kép És jó, hogy jelentkeztél már! Kép

Kanyin, azt kifelejtettem az előbbiből, hogy jobbulást kívánok a kislányodnak! És próbáld meg nem elkapni. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok Újra itt Kép

Szóval először is:
Nagyon köszi mindenkinek tegnapra a drukkolást! Meg lett az eredménye Kép

Az egész napunk úgy indult, hogy reggel 5-kor keltünk, aminek a kismanó nem örült. Úgy indított, hogy kirakatta a reggelit a WC-be Kép
Az is igaz, hogy tiszta stressz voltam, hogy mit fognak mondani. Egész éjjel nem sokat aludtam. Tiszta gáz voltam, és nagyon izgultam, hogy minden ok legyen.

Szóval 9-re mentünk és nagyon hamar sorra kerültünk. Az UH-s nő nagyon aranyos volt. Minden hülye kérdésemre nagyon kedvesen és türelmesen válaszolt.
Mogyoró viszont egy kicsit be volt sértődve. Alig mocorgott, és a kis karját is maga köré fonta, olyan volt, mintha az mondaná: na hagyatok most korán keltem és nyügis vagyok Kép
De azért amit akart az UH-s nő azt sikerült megnézni. Rendben van a kicsi szíve, veséje, koponyája, gerince, pocakja, mellkasa egyszóval minden Kép A placentám hátsó fali és 0-s típusú. Én most annyira megnyugodtam, hogy el sem hiszitek.

Kértünk fényképet is, amit lefényképeztünk digitális géppel. Felteszem nektek is. Kép
Itt épp háton fekszik és felhúzza mindkét lábát (az a két kis fehér alak a sípcsontja lenne) és lehet látni a lábaközét is. Szerintetek milyen nemű? Nem kell túl sok fantázia hozzá Kép

Mogyoró első sztárfotója 19+5 hetesen Kép

Kép

Puszi nektek!
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág!

Csúcs a fotó, és tényleg azt hiszem itt kétség nem férhet a nemét illetően. Tök jó, hogy így megnyugodtál, a jó eredmnyektől. Hogy,hogy nem kaptad még meg az AFP-t. Én már másét is hazavittem Kép

Nyanya. Köszi, hogy te is elmondtad a véleményed. Nekem egyébként pont az a bajom, hogy a dokim nem kérdezte előbb ezt a dolgot, mert a bipsziát lehet, hogy megcsináltattam volna még az elején. Vagy azt nem 12 hetes kor körül végzik? Majd jővő vasárnap okosabb leszek az UH után.
Nem irigyellek a diéta és az inzulin miatt. Én annyira rendszertelenűl élek és táplálkozom sajnos, hogy el sem tudom képzelni, hogy minden órában kellejen valamit csinálnom. Ráadásul nem önszántamból. Nagyon ügyes, kitartó kislány vagy.

Eszembe jutott még mit írtam tegnap. Láttátok a tévében az a spanyol 7 kgos újszülöttet. Kép Azért elég durva volt, még akkor is ha császárral jött világra. Én azért kicsit kisebbet szeretnék.

Képzeljétek, a szomszédunkban múlthét kedden született egy baba. Szintén császáros volt, és most tudtam meg, hogy szegény mamijának mijómája (lehet, hogy nem jól írom) volt ráadásul 3 kg-os. Annyi vért vesztett, hogy még mindig nagyon kivan. Vasat kéne szednie, de mivel nem tud WC-re menni tőle, nem akarja szedni. Szép nagy vágása van, ami gondolhatjátok, hogy fáj erölködéskor. Kép Úgy sajnálom.

Na, lelövöm magam.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Kisvirág, nagyon aranyos a fotó! Én is ilyet akarok! Kép Remélem mikor szombaton megyek a dokimhoz diéta-ügyben, akkor Gombikát is megnézi, hátha mi is megtudnánk, hogy mink van... Holnap már 27 hetes lesz, és még nem tudjuk.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Csandy, Mézgombi!
Minden attól függ, hogy Balázs hajlandó e az oviban aludni. Eddig még nem sikerült rávenni. Nekem ez az időpont csak a Árkád mekiben jó, mert délben inzulin és negyed órára rá kajálnom kell. A mekiben meg kiírják az ételek szénhidrát tartalmát. Na meg a WC is közel van és nem néznek narkósnak, ha ott mindenki előtt adom be Kép Jó lenne, ha összejönne a tali.

Kisvirág!
Gratulálok a kisfickóhoz Kép

Kanyin!
A biopszia valóban a 12. héten van.
Én is nagyon rendszertelenül élek(tem) és fogok szülés után is Kép És még főzni se szoktam, ami külön nehezíti a problémát. Hogy kitartó vagyok e azt nem tudom, ez inkább a kényszer.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Csandy, Mézgombi!
Minden attól függ, hogy Balázs hajlandó e az oviban aludni. Eddig még nem sikerült rávenni. Nekem ez az időpont csak a Árkád mekiben jó, mert délben inzulin és negyed órára rá kajálnom kell. A mekiben meg kiírják az ételek szénhidrát tartalmát. Na meg a WC is közel van és nem néznek narkósnak, ha ott mindenki előtt adom be Kép Jó lenne, ha összejönne a tali.

Kisvirág!
Gratulálok a kisfickóhoz Kép

Kanyin!
A biopszia valóban a 12. héten van.
Én is nagyon rendszertelenül élek(tem) és fogok szülés után is Kép És még főzni se szoktam, ami külön nehezíti a problémát. Hogy kitartó vagyok e azt nem tudom, ez inkább a kényszer.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!
Kisvirág, és névvel hogy álltok? Ugye mostmár nem kell ezt is azt is a tarsolyban tartani. Kép
Ma végre eljutottam a könyvespolcig. Szép tiszta...egyelőre. A szobát is átrendeztük, tehát a székek kipakolásával már a kiságy helye is megvan! Olyan jó érzés. Kép
Most elvonulok a konyhába pudingból krémet főzni. Jön a barátnőm, és gyümölcstortát csinálunk, mert a párjának szülinapja lesz, és szeretném ha kihűlne a krém, mire jön.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Nyanya, eddig nem is vettem észre, hogy a Mekiben kiírják a kaják szénhidrát tartalmát. Nekem sem árt most már ezt tudnom. Szerintem ott is jó lenne, ha tudnánk találkozni, akár szerdán, akár pénteken. Majd elküldöm mailben a telcsiszámom, és akkor tudsz szólni, ha jó neked valamelyik nap.

Csandy, holnap reggel 8.50-kor? Most nem kések! Kép

Ex, ne is beszélj itt gyümitortáról, csorog a nyálam! Kép Jó alkotást! Kép

Szilvi, és Te merre vagy? Rég hallottam felőled!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok lányok!
Most olvasom csak megdöbbenve a topikban, hogy ennyi kismamát kezelnek vércukor problémával. Nálam 5 hete találták magasnak a vércukorszintemet, ami azóta szépen lement, igaz diétáznom kell nekem is, 3 óránként enni, ha éhes vagyok, ha nem. Már elég jól hozzászoktam, bár a reggel 7 órai evés még mindig ébresztővel megy csak, utána rögtön vissza bújok még egy kicsit aludni. Éppen ma voltam vérvételen, hajnali 5 kor keltem, most valahogy nem tudtam aludni. Az egészben az a jó, hogy minden héten van ultrahang is és láthatom, hogy fejlődik a pici és az sem utolsó, hogy eddig bárkivel beszéltem, mind leadott magáról néhány kilót a diéta során, nekem is sikerült 3 kg-ot leolvasztani, így összességében csak 6 kg-ot szedtem fel. Egyébként április végére várom a gyönyörűségemet, addigra szépen kitavaszodik legalább.

HA valakit érdekel, kaptam a dietetikusól néhány ehető diétás receptet is.

Kitartást a többi diétázó társamnak!

Sziasztok: Cherryline
cherryline
 
 


Mézgombi!
Van egy füzetük, ami néha ki van rakva, de lehet kérni és a tálcán az alátétet ha megfordítod ott is van ch tábla, de az nagyon apró betű. Van Burgeres Ch táblám is ha érdekel, de az nálunk még nincs, így csak angolul. Elküldöm őket mailben.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Régóta olvasgatlak Titeket, gondoltam veszem a bátorságot és írok is. Eddig csak a 36 éven felüliekhez írtam, a többi topicból sajnos már nagyon kilógokKép 40 leszek ősszel.
Júliusra várom első babámat, lombikkal jött nagy nehezen össze.
Olvastam, hogy az amniocentézisről folyt a diskurzus, én 2 napja estem át rajta, nekem a korom miatt indokolt volt.

Szia Nyanya!
Az "öreglányos" topicban ma nagy a csendKép

Üdv mindenkinek!
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Kari én már azóta nem dolgozom, hogy kiderült, jön a baba, kb. 6-8 hetes terhes voltam.

Ezekkel a kg. dolgokkal a dokik egy kicsit aggódósak. Persze megértem én, hogy egy hirtelen súlytöbblet megterheli a keringést, és a szülésre kell az erő, meg az energia. De ez nagyon egyénfüggő. Én 168cm vagyok és 70kg, úgy, hogy már 10kg-t híztam. Ma vagyok 26 hetes. A doki persze ki volt akadva, hogy sok.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Hallihóóóóóóóóó!!Kép
Megjöttünk már régen, csak képeket próbálgatok feltenni, mert dvd-n jobbak vannak. Valaki, valahol a power dvd programot ajánlotta, ami megvan, csak nem tom, hgoy lehet vele pillanatképeket leszedni, most ezen próbálkozom.. addig is megpróbálok egy képet feltenni, ami szerintem sokat sejtet..KépKép

satuk
 
 


Más is látja? vagy csak én? hogy mi van ott a lába között?
Kép

satuk
 
 


Jelentem olyanja van, mint a miénknek! Kép VAgy tévedek?
Power DVD - ha még nem jöttél rá: ha találsz egy jó "beállítást", akkor pause, és jobb oldal van egy fényképezőgép. Arra rákatt, és ki is írja, hogy Capture (ha jól emlékszem). Csak ezek bmp képek, egy szerkesztővel (vagy painttel), átt kell őket konvertálni jpg-vé.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Satuk, hát jó hogy látjuk! Nagyon komolyak ezek a fütyis képek! Kép Egyre izgatottabb vagyok én is, szombaton mindenképp rádumálom a dokimat, hogy nézzük meg mi is!

Nyanya, köszi a táblát, megkaptam!

Szücsi, itt nincs korhatár! Kép Örülünk minden újonnan csatlakozónak! Neked meg különösen nagy öröm, hogy végre babát vársz! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!
Satuk, Hűha, én is látom, na ilyen képet kellene látnia az anyukámnak, talán elhinné, hogy fiú unokája lesz. Pár hét mulva mi is elmegyünk 4D-s UH-ra, remélem lesz ilyen kép is, olyan fantasztikus! Kép Kép Kép

Mézgombi, ok. a tali, ott leszek! Kép

Ex, jézusom, honnan tudsz te ilyeneket, én örülök, hogy be tudom kapcsolni a gépet, nálunk az ilyen dolgok a férjem reszortjai. Kép

JÓ éjt mindenkinek!
Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Hello!
Köszi a dícséretet, de szeretnék mutatni Nektek vigyori képet is.. csak nem megy.. az előbb az üzim sem ment el, úgyhogy lassan off...Kép
EX!!!! Addig eljutottam, amit mondtál, de tovább nem, mert nem tom, hova menti, vagy menti-é.. az, hogy BMP, az már nem gond.. de nem tok odáig eljutni.. van valami tipped??
Köszi, előre is!!

satuk
 
 


Jelentem, megtaláltam, csak nem írta ki, hogy hova mentette.
Kép
küldök még képet!KépKép

satuk
 
 


Sziasztok,

nagyon örülök, hogy a sok "szenvedés" ellenére mindenkinek jó a kedve! Kép
Kanyin, kislányodnak jobbulást, mi is küszködünk kb. egy hete az orrfolyással...
Engem is nagyon érdekel, hogy kivel mi van, milyen örömök, és sajna gondok gyötrik, mégha nem is mindig tudok segíteni. Írj, hogy mi volt a 4D-n, és végül is mi lesz a döntésed Kép Drukkolok!

Nyanya, tudom, hogy írtad, hogy nehogy megcsináltassam az újbóli terhelésest, nem hallgattam Rád, bocsi, pedig tudom, hogy jót akarsz. Mert valamiért úgy éreztem (ezt nem tudom megmagyarázni, semmi tudományos nincs benne), hogy nem lesz gond. Tehát ma megismételtettem, és az éhgyomri 4,9, a terheléses 6,5. Most megnyugodtam, bár egy "enyhe" diétát fogok azt hiszem továbbra is tartani. Viszont aceton van a vizeletemben, erre holnap rákérdezek a dokinál.
Nyanya, nagyon sajnálom, hogy végül megint inzulinoznod kell Kép Becsülöm a kitartásodat, sok erőt hozzá!

Gratulálok az ujjonan csatlakozóknak Kép Szupi

Kisvirág, Satuk, Gratulálok! Egyértelműek a képek! Kép
Exdeus, jól emlékszem, hogy a te ötleted volt anno, hogy az uh képet a férjednek egy pólóra nyomatod? Mikor ilyen szupi képeket látok, mint Kisvirágé és Satuké, mindig ez jut eszembe Kép Pólóra való képek! Kép

Mi hétfőn megyünk 4D-re, hát ilyet bizti nem fogok tudni mutatni nektek Kép

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!!!

Kanyin!Jobbulást a pici lánynak!Már megint bele esett!KépA Hauck márka tényleg jó,nekünk is az van,és nekem is Németböl!Kép
Szerintem,nem hülyeség ez aminos dolog,abbol minden kiderül,megnyugvás képpen biztosan jó!Nekem is alacsony lett az AFP-m,de nálam nem látták szükségét!Mint minden vizsgálatnak meg van a kockázata!Ne izgulj,nincs baj!!!Kép

Kisvirág!Nagyon nagy gratula a Mogyoróhoz!!!!Kép
Nagyon szépen látni a kis drágát!!!
Magam elött látom az arcodat,hogy kicsattansz az örömtől!!!Kép

Nyanya!Kitartás az inzulinos dologhoz!Jó,hogy így fogod fel a dolgokat!
Neked fájt a hason szúrás,mikor vettek magzatvizet?

Exdeus!Na akkor nagy munkában vagy,az átrendezést illeően!Most biztos nem unatkoztok!Jó,hogy alakulnak a dolgok,ugye?Jövőhéten mentek a kiságyért?Milyen lett a sütike?

Mézgombi!De jólesett,hogy hiányoltál!!!Kép
Sajnálom ezt a diétás dolgot,és meg is értem a tegnapi szar napot!Kell ilyen napnak is lennie!Kép
Kitartás,lehet én is csatlakozom!
Ha a vérnyomásom magas lesz akkor Toxémia gyanum van!Most 71kg vagyok 56kg-ról 153cm-en!De ebben a zsír nem sok csak a víz!Már az ujjaim nagyon duckók!14.-én megyek a dokihoz,meglátjuk!
Milyen a torna?Érzitek a hatását?Lehet attol érzékeny középen!?
Ha valamikor ráérek,és nem zavarok én is csatlakoznék a talihoz!
Pusza!

Satuk!Aranyos ez a fütyike!Kép
Gratulálok!

Képzeljétek már jó ideje mérem a pocakom átmérőjét,és most 103cm!Egy hét alatt 2-3cm-t nő!!!Tök jó!Tegnap úgy kidukta magát,hogy elkaptam,elöször megugrott,de utánna újból kidugta magát,és engedte,hogy simogassam!Fogalmam sincs milye lehetett,olyan könyök féle volt!Kép

Mindenkinek jó éjszakát kívánok!!!

Sok puszi!
Szilvi 27+5

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!
Csandy, hát legalább ennyi előnyöm legyen abból, hogy van egy számítógépőrült öcsém. Kép
Satuk, megsúgom, én sem tudtam, hogy hova menti, de valahol ezt is kiírja ám a progi...csak nem tudom, hogy hol, mert én anno a tesómat hívtam, hogy akkor most keresse meg. Még jó, hogy a mi gépünkben csak 1 winchester van. Kép
Szilvi, már nem vagyunk nagy munkában. Nem olyan nagy az a szoba, elég volt rá egy nap. Inkább egy fél. A kiságyból csak akkor lesz vmi, ha a párom megkapja az adóvisszatérítését, ez kb. a jövő hónap közepén esedékes. De ha meglesz, úgyis teszek fel képeket. Kép
Doren, nem az én ötletem volt, és T.anyára emlékszem. Egyébként én is csináltatnék, de most épp nem fűlik hozzá a fogam.
Kisvirág és Satuk, nevek??? (a nemet már nem kérdezem Kép )

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok!

Üdv az újaknak!:-)

Kisvirág,
csak reggel olvastam, hogy tegnap megírtad mibe jössz. Kicsi a világ de lehet hogy Te ültél pont velünk szemben tegnap a szülésfelkészítőn:-) szemüveges vagy ugye és a barátnődnek meg rövid haja volt? Én fekete zakó és piros (elején fodros)felsőben voltam, férjem meg melletttem ült.
Nekem nagyon tetszett az előadás, jókat nevettem. Nagyon csini pocid van:-) nekem azért már nagyobb. Neked is tetszett az előadás?

Nagyon szuper képeitek vannak lányok és gratulálok a fiúkhoz!!!:-)

Nekem hétfőn kell mennem terheléses vércukorra és előre félek mi lesz az eredmény:-(

Vigyázzatok magatokra és kitartást a diétához!

Lenne egy kérdésem hozzátok. Van valaki aki tud ajánlani olyan helyet vagy könyvet, DVD-t amin jól meg lehet tanulni relaxálni vagy jógázni??? Mert tegnap a szülésfelkészítőn arra buzdítottak minket hogy a szüléshez nagy türelem és ellazulási képesség jó ha van?

Előre is köszi a segítséget!

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Kari
(26+4)
kari
 
 


Hello!
Kari, ha van dvd jógára, akkor nekem is mond kérlek!!
Ex! Olivér a neve a kismanónak.. Kép

Annyira megható volt látni tegnap a bébit, hogy a lelkesedéstól fél 1ig fennvoltam.. Ennek meg is lett a böjtje, mert éjjel arra ébredtem, hogy olyan savam lettKép Ittam tejet, meg ülve próbáltam aludni.. de.. sejtitek.. Most már le kellett mondanom a tanítványomat is, és pihi van.. Nem éri meg, hogy kínlódjak, nem erről szólKép
Ja, figyu.. Nem tom, hogy volt-e téma, ha igen bocs, de feldobom, mert aktuálissá kezd vállni.. Szóval: szoptatós párna üggyel hogy álltok? Mert lassan az alvás.. hát igenKép vagyKép ?????????
Valakinek van jó infója?
Köszi!

satuk
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?