Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Kisvirág, mogyorópocak nagyon aranyos, már szép formás Kép

Csandy, örülök, hogy jó a cukoreredményed. Dehogy baj, hogy leírtad, sőt. Kép

Kari, nekünk is PegPeregonk van, Venezia. Én meg voltam/vagyok vele elégedve, teljesen ki tudtuk használni. Egyedül a kerekeivel volt néha gondom, hogy minden lukat megtalált az aszfaltban, és akkor erősen rá kellett segíteni. De ez elenyésző.

Mérleget szerintem ha nincs más lehetőség, elég bérelni az első pár hónapra. A fiam kis súllyal született, nem volt sok tejem, eleinte minden étkezést mértem, de elég hamar feladtam. Feleslegesen paráztattam magam. Hetenként egyszer megmértem, elég volt. Sosem volt hatalmas baba, most kétévesen 10 kg.

Légzésfigyelő témában nem vagyok otthon, fiamnál nem volt, gondolkodom rajta, de azt hiszem most sem lesz, hiszen most meg a picur velünk egy szobában fog aludni, legalább fél évig. Én is éber alvó vagyok...

Colett, üdv itt. Én is a Jánosban fogok szülni Kép

Jó éjt mindenkinek,
Doren
26+0

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok,
Mindenkinek köszi a gratulációt.
Légzésfigyelő témában: én eleinte nem akartam venni, de aztán amikor a fiam kb 2,5 hónapos volt és azon vettem észre magam, hogy sosem vagyok teljesen nyugodt amikor alszik és állandóan odamegyek hozzá, hogy meghalgassam azt, hogy szuszog-e,(pedig egy szobában alszunk vele, de azért egy pici baba nem úgy lélegzik, hogy az ember azt csak úgy hallja folyamatosan) akkor döntöttem el, hogy veszünk.Onnantól kezdve teljesen nyugodt voltam amikor a kisfiam aludt és nálunk egy téves riasztás sem volt, pedig kb 8-9 hónapig használtuk. Én úgy hallottam, hogy vannak márkák melyek szoktak téves riasztást produkálni és vannak megbízhatóbbak.Én biztos, hogy most is használni fogom!
Acer
acer
 
 


Sziasztok!
Már nem tudok csicsizni,pedig fáradt vagyok!Kép

Satuk!Igen,már a 27.-hét,de rendesen(mensi)29.-hét!
Már lassan lassan vége a pocakosodásnak!KépKép
Neked is gratula a 26+6!

Colett!Üdvözöllek itt köztünk!
Írj magadról!Tudjátok már,hogy kislány vagy kisfiú?És az első gyerkőc?

Pilchard!Nekem is lesz szülésznőm!Már ajánlottak is nekem!A szülésfelkészítő itt egy pár órás,a szülésznő végigvezet és kész,én elmegyek de itt ez nem olyan tanfolyam szerű mint más korházban!
Tök jó,lehet majd összefutunk a ctg-n!!!Kép

Ági!Ügyi vagy,jó a tábla!Kép

Sziasztok!
Szilvi 27+1

Kép
szgoron
 
 

 
 

Sziasztok!
Képzeljétek tegnap voltunk 4 D-n, és a lányzó kifogott rajtunk, behúzódott alulra, és semmi kedve nem volt kijönni. Mindegy, jó volt látni megint. Aranyos volt a Máté(ő a kisfiam), jól bírta. Doren te mikorra vagy kiírva, kb. veled vagyok egyidős. Ki a dokid? Mérleg ügy: Szerintem mi most nem veszünk, a Mátéval se kellett szerencsére, szopibajnok volt, bízom benne a húga is az lesz. Csak még a nevét nem döntöttük el. Annyira örülök, hogy lány lesz, de nem tudom mi lesz éjszakánként, mert a fiunk rossz alvó éjszaka, főleg, hogy most kapott új ágyat, és állandóan átjön hozzánk.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Üdv!
Szilvi, tudod, ez még Ann műve, én csak törlök-írok...
Baba alvása: asszem kicsinek hozzászoktam, most meg a férjemmel van ugyanez, hogy hallgassam a szuszogást. Régebben öcsém nagyon fulladós volt, és sokszor felkeltem arra, hogy átmenjek a szomszéd szobába megnézni, hogy nincs-e vmi gond. Most Ferihez kelek fel néha, hogy vesz-e levegőt (asztmás). Persze ettől függetlenül nyugodtan alszok, csak néha kell a megerősítés.
Itt olyan szép az idő. A férjem már 3. napja a garázsban tölti a napja nagy részét. Csinosítgatják a haverjával a Skodákat. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági!Tudom,Anné de akkor is ügyes vagy!Kép
Én még nevet sem tudnék beírni!
Tényleg te tudnál neki háttérszínt csinálni?
Vagy szerinted hülyeség lenne?
Csak fel lehetne dobni valahogy!
Itt is szép az idő,mi is kicsit kimozdulunk!
Pusza
Szilva

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok,

Milyen jó sokat írtatok :-)
én meg csak dolgoztam-dolgoztam, alig volt időm netezni is, de ez a jövő héttől már nem lesz így, ugyanis kicsit visszafogom magam.

Kari
meg tudod kérdezni a férjedtől, hogy hol vette a labdát, mert ez engem is nagyon izgat, Én még csak a neten néztem utána, de az jóval drágább volt, mint amilyen árakat ti itt írtatok.

Dée
Én a terhességem elejétől szedem az elevitet, és talán ennek hála, de még soha nem volt reggeli hányingerem, vagy ilyesmi. Én is járok szülés előkészítőre és ott is rákérdeztünk, a doki azt mondta, hogy ez az "óriás-baba" egy baromság. Szerinte fontos, hiszen annyi egyéb vitaminhoz jutsz hozzá ezáltal, amit rendes kajával nem minden nap tudnál pótolni. Én most már csak kétnaponta szedem, de még szoptatásnál is ajánlják.

Plichard
Nálunk a II. sz. női Klinikán van 24 órás rooming. Ha jól tudom tavaly hoztak egy törvényt, hogy jogod van hozzá, hogy az újszülött gyermkeddel legyél, ha Te azt úgy akarod, tehát nem vihetik el.

Satuk
Láttam, hogy mész 4D-re, csak egy jótanácsom lenne, hogy egyél előtte egy kis csokit, vagy sütit, vagy valami édességet, hogy mocorgós legyen a baba és mindenét megmutassa, nehogy hiába menjetek. Nálunk ez a házi praktika bevált :-)

Üdv mindenkinek,

Gabek
26. hét

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni a "termést", és egy-két dolgot feljegyeztem, amire majd írok.

Pénteken voltam terheléses cukron, jövő héten lesz eredmény. A cukros borzadvány tényleg gáz volt, alig akart lecsúszni, és kb. fél óra elteltével meg azzal küzdöttem, hogy bent maradjon... Szerencsére voltak még ketten rajtam kívül, így eldumáltuk a két órát. Nálunk ezt a szülészetnél csinálják, és akkora nyüzsi volt! Biztosan a front miatt, de császároztak, szültek, műtöttek, 4 doki pörgött egyszerre, ami ugyebár a mi kis városunkban elég nagy forgalomnak számít.
Voltam védőnőnél is, 10 kg-t híztam, ami nem a legjobb, de még nem is katasztrófa, viszont nekem is dagad a lábam. A védőnő szerint a pocakom is elég termetes, valószínűleg vizesedek, a kilók is inkább attól vannak. Nekem szigorú sószegény diétát javasol, heti 1 gyümölcsnappal megspékelve, márc-tól 2-vel. Tehát én sem maradok ki a diétázásból. Kép A vérnyomásom jó, ha nem emelkedik, akkor a diéta elég.
Ja, és az Elevitről is leállítottak, tele van B vitaminnal, ami fújja fel az embert. Hát, talán azért nem akkora baromság az óriás-bébi dolog... Ha vérszegény vagyok, vagy a vasam alacsony, akkor csak arra kell majd szednem vmit, a többit mag a gyümivel és zöldséggel lehet pótolni. Nálunk ez az álláspont.

A baba-mama szobáról épp hétvégén beszélgettem a nővéremmel. Õ először azt akart, de a szülés eléggé kifárasztotta, így nem javasolták neki. Utólag azt mondja, hogy nem bánja, mert így is 3 óránként hozták a kicsit, és kb. 1 órát ott is hagyták, ráadásul olyan szobában nem lehetett látogatót fogadni, hozzá meg szinte folyamatosan jöttek. Mondta is, hogy erre készüljek fel - nagy a család - , és hogy elég fárasztó a sok érdeklődő...

Engem is érdekelne, hol lehet labdát venni, nagyon tetszik.

Üdv minden újnak, gratulálok a betöltött hetekhez és kitartást minden diétázónak! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!
Gabek, nem mindenkinél válik be ez a csoki dolog. Én vettem és ettem diétásat, de nem hatott. Kávé, nekem ez jött be.
Mézgombi, hát akkor drukk, hogy diéta elég legyen!
Nálunk a klinikán van 24 órás baba-mama szoba, de a látogatási szabályok ott is érvényesek.
Szivli, passzolom ezt a háttérszín dolgot...nekem így jó. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Mézgombi!Sajnálom ezt a diétás dolgot,én is 10kg híztam,de nekem még nem mondott semmit a védőnéni csak,hogy én is vizesedek!Nekem ált.a vérnyomásom 70/40 elég alacsony,lehet ezért nem kell diétáznom!
Azért jó volt otthon?Szerencsére tök szép időt fogtatok ki!Kép

Exdeus!Ok!Csak egy ötlet volt!

Jó éjszakát!

Kép
szgoron
 
 


Szilvi, az ötlet nekem is tetszik, de a megvalósításra nincs semmi ötletem. Ha nekem kellett volna ezt megcsinálni, még itt se tartanánk. Kép
Hízás: eljött a heti mérés ideje, a múlt héthez képest a helyzet változatlan. Kép
Nektek ma baba mennyit mocorgott eddig? Nincs vmi front? Márcsak azért, mert a miénk most nem nagyon aktívkodik.

Ági (25+1)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ilyen sem volt még, hogy 8 óra előtt már a reggelin is túl legyek és a gépnél üljek...
Mondjuk a reggeli nem vágott a földhöz, gondoltam mára teszem a gyümölcsnapot - a hétfőket amúgy is utálom -, de már látom, nem lesz egyszerű. Soha nem tudtam fogyózni sem, húsimádó is vagyok, ráadásul ég a gyomrom az elfogyasztott gyümiktől. Na, de nem panaszkodom, majd csak eltelik ez a nap is. Kép

Ex, köszi, és én is remélem, hogy a sómentes kaján kívül nem kell mást csinálnom.

Szilvi, nekem is eddig alacsony volt a vérnyomásom, most normális, 120/75. Azt mondta a védőnő, hogy míg az ujjaim nem vizesednek - nekem csak a lábamon látszik- , addig nincs nagy probléma, ezt a diétát is megelőzésként kell csinálnom. Egyébként észrevettem, hogy mióta nem eszem sót, azóta szinte alig dagad be a lábam, tehát hatásos módszer kihagyni.
Most hétvégén csak én voltam otthon, a férjem Pesten maradt, szerepjátékozni volt, és otthon csak vasárnapra lett igazán jó idő, előtte esett. Szóval most nem nagyon voltam a levegőn, de jó lenne pótolni. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Ex, nálam hétvégén voltak hatalmas mocorgások, kívülről is teljesen lehetett látni, és csak ritkán tartott szünetet. Ma még én sem nagyon érzékeltem, szerintem pukkad, mert elmaradt a reggeli kakaó, és észrevettem, hogy arra szokott felébredni Babucika. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszi a válaszokat a légzésfigyelő és a mérleg témában!:-)

Pannamari,
Schöpf-iben úgy tudom teljesen ingyenes a szülésfelkészítő, és nem kell előre bejeletkezni, hanem mész ha éppen ráérsz.

Gabek,
Megkérdezem férjemtől a labdát, hol és mennyiért vette. Képzeld ma behoztam magammal dolgozni és hát nagyon szuper rajta ülni. Valószínüleg hol ezen, hol a forgószéken fogok ülni de más a kettő, így talán pocimat se nyomom annyira így napközben:-)

Kisvirág_30,
Neked akkor tényleg ráér még majd az áprilisira járni, csak én akkor már nagy pocival, meg sokkal melegebb is lesz nem biztos, hogy jönnék-mennék, így én a mostanira fogok járni. De ha nem találkoznánk akkor majd elmesélem milyen volt.

Szép napot Nektek!
Kari
(26+0)
Ma vagyok pontosan 26 hetes, hihetetlen:-)
kari
 
 


Üdv mindenkinek!

Hétvégén mi sem voltunk itthon anyósomékhoz utaztunk Székesfehérvárra.Képzeljétek el ott 15 fok volt.
Mézgombi!
Én ma vagyok 24 hetes és már 8 kg + -nál tartok. Megnéztem az előző kiskönyvemben kb így álltam Katával is ilyenkor és a végén összesen 14 kg jött rám.
Azért engem is aggaszt ez a súlynövekedés mert nem szeretnék anyabálna lenni (most vagyok 64 kg, 158 cm)
Szóval mi ez a sószegény diéta, egyáltalán nem ehetsz sósat?

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus, én pont 10 cm-el vagyok magasabb, és 10 kg-al nehezebb. Kép A sószegény diéta annyit jelent, hogy nem ehetek sót, meg fűszereket. Tehát ízetlenek a kajáim... Azért ami só nélkül ehetetlen, abba tettünk egy picit, pl. leves, rizs, krumpli, hús. Meg anyának van olyan vegeta-féle fűszerkeveréke, ami sómentes, az én kajáimat azzal ízesítette. Hát, nem mondom, hogy így nagyon finomakat lehet enni, de el lehet viselni. Meg próbálok olyat enni inkább, amiben egyáltalán nincs só, vagy minimális, pl. joghurt, kenyérfélék, tészta. Szerintem szörnyűbb a heti egy gyümölcsnap, lassan kezd teljesen kész lenni a gyomrom... És már eldöntöttem, hogy márc-tól biztosan nem tudom megcsinálni, hogy heti kétszer is gyümizzek.
De nekem ezt a víz miatt kell csinálni, csak akkor hatásos, ha rajtad is főleg a víztől jöttek a kilók. Ja, meg azt mondták, hogy B vitaminokat ne egyek, mert attól nagyon lehet hízni.
Egyébként szerintem még nem annyira vészes ez a hízás, inkább próbálom kordában tartani. Kép
A 15 fok tényleg szuper, épp én is azon gondolkodtam, hogy mit fogok használni átmeneti kabátként, mert eléggé közeleg a tavasz. Kép A tavaly vett bőrkabcsim kétlem, hogy beér...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!
Mézgombi, hát a miénket azóta rávettem némi mozgásra. Ugyanis a szülésfelkészítős légzőgyakorlatokra mindig felkel. Kép Vagy legalábbis az esetek nagy többségében.
Kari, nálunk is ingyen van a szülésfelkészítő. Igaz, itt összvissz két hely van, ahol szülni lehet, de ez mindkettőtől független helyen van. Ezek szerint van, ahol ebből is hasznot szeretnének húzni. Kép
Egyébként grat. a kerekhez!
Katus, hétvégén szerintem nálatok is jó idő lehetett, ha abból indulok ki, hogy általában Szeged és Bcsaba időjárása hasonló. Tegnap itt is elég volt egy pulcsi és egy kardigán. Kép

Megbeszéltük a férjemmel, hogy helyettem ő hízik. Még mindig nem hiszek a mérlegnek, hogy a kezdetekhez képest még kb. 6-7 kiló hiányzik rólam. Pedig Katus szavaival élve, azt gondoltam, hogy anyabálna lesz belőlem (igaz, még lehet).

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szia Kisvirág!

Ezek az előadások engem is érdekelnének, de nem vagyok Schöpf-is. Szerinted mennyi az esély, hogy beengednek? Megígérem, hogy szépen fogok viselkedni, és csöndben is maradok, meg minden...

Köszi,
T.
tarhonyanya
 
 


Mézgombi!
Köszi az infot!
Nem tudom, hogy a víz miatt van-e, mert egyenlőre nem dagadok, de mostmár néhe kezd zsibbadni a kézfejem és a jeggyűrű kivételével minden gyűrűmet levettem mert mintha egy kicsit szorítanának.A lábfejem is estére kicsit megdagad de ez alig észrevehető.
És mennyi folyadékot fogyaszthatsz?
Egyébként borzasztó lehet a só nélküli étkezés pedig én nagyon minimális sót használok de nem tudom mi lenne ha egyáltalá nem tehetnék az ételekbe sót.
A gyümölcsnap miatt is sajnállak mert nagyon kevés gyümölcs van most. Az mindegy, hogy milyen gyümölcsöt eszel?

Ex!
Ez a 15 fok Székesfehérváron volt hétvégén!

Kép

Kép
katus73
 
 


Adi!!!
Merre vagy? Rég hallottam felőled! Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Az előbb hívott a nővérem, és én is megkaptam a rossz hírt, magas lett a 2 órás cukrom, 8. Hívtam a dokimat is, szombaton megyek hozzá, és megbeszéljük, ő annyira nem esett kétségbe, engem jobban zavar a dolog. Kép Úgyhogy most csak lassan lebomló szénhidrátot ehetek, még az a jó, hogy az éhgyomri cukrom rendben van.
A gyüminap befejezve, eddig betoltam 3 banánt, amit nem igazán kellett volna...
Hát, utánanézek valahol, hogy mi maradt, amit még ehetek....Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Akiknek cukor problémájuk van, azokat kérdezném, hogy tudtok-e vmi oldalt, ahol diétának, ill. kaja táblázatnak utána tudnék nézni? (Mármint hogy mennyi a szénhidrát tartalmuk.) Már szombatig is szeretnék diétázni, de fogalmam sincs, hogy mennyit lehet enni, és hogy miben mennyi van...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Jaj ezeket rossz hallani. Nekem a jövő héten kell mennem terheléses vércukorra és ezek után előre félek:-( Nem jó se a cukrosság, se a sónélküliség
De lányok kitartást már csak 10-12 hét és el is felejthetitek a rossz dolgokat!

Szerintem bárki bemehet a szülésfelkészítőre csak nem túl sok értelme van talán más korházba menni,mint ahol szülni fogsz, mert más-mások a helyi szokások, mit hogyan kell csinálni, mit lehet és kell bevinni , hogyan szülhetsz stb. De ha érdekel szerintem hívd fel, hogy lehet e jönni "külsősnek".

Szép napot!
Kari
kari
 
 


Sziasztok!

Mi is vidéken voltunk hétvégén és nagyon szép idő voltKép
A fenti számokhoz képest még csak....de nekem már 17+3!!!! Annyira gyorsan megy az idő, hogy lassan vége lesz, pedig annyira jó! Persze utána kezdődik talán egy még jobb...Kép
Nálam nem az a probléma hogy nem ehetek valamit, hanem még mindig az, hogy nem tudok. Ez a hányinger dolog elég kitartó.

Szép napos, meleg napokat!

Mi most lelépünk a férjemmel egy hétre a Mátrába...majd győzzelek visszaolvasni BenneteketKép

puszi

Kép
zsu11
 
 


Sziasztok!

Már ölég régen nem voltam, de azért olvastam minden nap a termést, csak már nem emlékszem mit akartam írni.
Mindenkinek kitartást akinek valami miatt diétáznia kell. Jó lenne megúszni, én majd csak kb. egy hónap múlva megyek terheléses cukorra.Reménykedem.

Gratula azoknak, akiknek minden OK.

Mérleg: nekünk volt, mert a lányom 2,2 kgval született, én nagy hasznát vettem, mert különben stresszeltem volna magam.

Légzésfigyelő: Tényleg jó dolog, bár nekünk nem volt. Egy szobában voltunk a gyerekkel és nagyon éber alvó vagyok. Szóval nem tudom.

A hétvége tényleg fantasztikus volt, csak a lányommal nem tudtunk menni sehova, mert kizárólag a térdigé érő tócsák érdekelték. Egyszer kijöttünk kb. negyed órára és a harisnyája így is tiszta víz volt. Kép

A MÁVban is van előkészítő, és a kutya nem kérdezi meg, hogy honnan jöttél, vagy, hogy kinél fogsz szűlni. Viszont tényleg inkább oda érdemes menni, ahol az esemény történik, mert mindenhol kicsit más a rendszer.

Kisvirág: szép a pocikád, azért csak elkezdett nőni. Kép

A lényeget nem is írtam. Ma voltam a UH-n. Minden rendben talált a doki, pont 19-hetesnek felel meg mindene, amit megnézett.
Nagyon úgy néz ki, hogy nekem a Kínai módszer most is eltalálta a nemét. Még egy csajszim lesz. KépPedig már kezdtem megbarátkozni egy kukacos gondolatáva. Még a neve nincs eldöntve. Meg azért még egy 4D UH-ra is elakarok menni, hogy tuti legyen.

Tényleg valaki írta a Hattyúházat. Az hol van? Nagyon előre kell időpontot kérni?

Ja, a hétvégén elkezdtem válogatni a babaruhákat. A sógornőmtől is kaptunk egy csomot nemrég múlt a kisfia egy éves. Elterveztem, hogy kor szerint fogom őket rendszerezni. Miután kiöntöttem az összeset a nagyszobába és én már nem nagyon tudtam bemenni, már tudtam, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. Az első hat hónapra kb. 60-70 bodyt, 20-30 rugit tudtam kiválogatni. Kép Végül csak sacperkb. kiválogattam az első félévet, a többit meg visszacsomagoltam. Kép Asszem ruhát nem fogok venni.

Na, lassan lelövöm magam, mert ritkán jövök, de annél töményebben. Kép

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!

Csajok köszi a pocak dicséretet. Ugye, már azért látszik ott valami Kép

Colette: üdv neked. A kicsi lányod, már most szégyenlős lehet.

Gabek: Te meddig szeretnél még dolgozni? Lassan gondolom már abbahagyod.
Amúgy saját tapasztalat alapján az elevitnek semmi köze a rosszulléthez. Én is szedtem, és rosszul is voltam Kép

Mézgombi: sajnálom, hogy magas lett a cukor eredményed. És nem irigyellek a gyüminap miatt. Na és sószegény étrend miatt sem. Kitartást hozzá!!!

Ági: nem tudom, front van-e, de péntek óta nekem elég sokat mocorgott a kis Mogyikám. Még mindig nem tudok betelni vele Kép

Kari: először is grat a 26.héthez. Lehet, hogy az első pár előadásra elmegyek, mert áprilisban tervezünk elutazni egy kicsit lazítani. Még csütörtökig megálmodom.
Ja és úgy tudom valamilyen könyvtárban lesz. Max. a portást meg kell kérdezni, hol tartják, és csak menni kell a nép után Kép

Tarhonyanya: szerintem is mindenkit beengednek. Nem hiszem, hogy elkérnék a kiskönyvet.

Zsu: kezet foghatunk. Nekem is előjönnek még a rosszullétek. Pedig már szívesen elfelejteném, ahogy gondolom te is. Nagyon jó kikapcsolódást nektek! Vigyázzatok az úton!!!

Kanyin: Szuper, hogy minden oké volt az UH-n. És gratula a kiscsajhoz. Mi szerdán megyünk, de már nagyon várjuk. A férjem még reménykedik a kiscsajba, de én már kezdek hozzászokni, hogy fiam lesz. Remélem szerdán kiderül az igazság Kép

Mindenkinek grat a fordulókhoz. Hihetetlen hogy megy az idő. Lassan már visszaszámolás következik Kép

Puszi mindenkinek!
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Üdv!
Mézgombi, ez nem jó hír. Sószegény és kevés szénhidrátos kaja... Oldal ügyben nem tudok segíteni, de ha neked megfelel, beszkennelem azt a füzetet, amit én kaptam, és átküldöm a profilban levő e-mail címedre, vagy ha írsz másikat, akkor oda.
Katus, tudom, hogy az az idő, amit írtál, az Fehérváron volt, csak tudatni akartam, hogy a lakhelyeden sem volt piskóta. Kép
T.anya, Te itt? Rég láttunk. Mi van veletek? Tarhonya hogy van?
Kisvirág, Ficergő kezdi utolérni magát, de gyanítom, hogy megint estére gyűjtögeti az erejét. Kép
Zsu, szép hetet nektek! És persze sok-sok napsütéses napot.
Edit, hát rucira tényleg nem lesz gondod! Kép Nekünk inkább a 6-9 hós méretből van több, de ugye ezek relatívak. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Edit, megtaláltam a hattyúházas infokat a neten. Itt mindent megtalálsz, a cím az oldal alján van. Kép
http://www.3dultrahang.hu/rendelo.htm
Legalábbis szerintem ez az, de majd az illetékes megerősíti, gondolom...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex. köszi az infót, már megnéztem az oldalt, asszem nem most először, de szerintem ez elég jó ár, főleg cd-vel, dvd-vel együtt. Még a Praxison gondolkodom, mert 3 éve ott csináltattuk, akkor Hajdú Krisztina genetikussal (Szabolcs) és Õ nagyon profi. Majd felhívom Õket is, hogy ott most mennyibe kerül.

Kép
Kép
kanyin
 
 


Ex, köszi, ha átküldenéd, annak örülnék, jó arra a címre, ami a profilomban van. Megkérdeztem a másik topikban lévő dokit, azt írta, hogy épp a határérték fölött van az eredményem, mert 7,8-ig jó, nekem meg kerek 8 lett. A dokim momdta, hogy majd elküld szakdokihoz, szombaton megyek haza. Addig meg én magamtól megpróbálok kevesebb szénhidrátot bevinni.
Találtam egy oldalt, van egy-két hasznos tanács a témával kapcsolatban. Ha érdekel vkit, idemásolom.
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/terhcukor.htm

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Okés, átküldöm. Két mega összesen. Csak a lényeget szkenneltem be.
Egyébként nálunk 7,2 a határ. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szisztok!

Mézgombi, sajnálom a cukros dolgot, ha éppen kicsit magasabb, talán nem is olyan gáz, nem?
Remélem!!!!
Krumpli, rizs, , szőlő, talán a banán is (de ez nem biztos), az almában is van, meg persze a lisztes, cukros dolgok, méz, kekszek. Ezekre vigyázz! Kitartás!!!!!!
A gyüminap borzasztó, én a sokadik fogyókúrám alatt csináltam, tavaly, mondanom sem kell, nem sok sikerrel.
Jössz szerdán tornára?

Kisvirág, nagyon irígyellek ám! Nagyon aranyos a pocid: Kép

Kanyin, Gatulálok a hölgyhöz, és hogy minden ok.!! Kép

Képzeljétek, szombaton letört a fogam, ma muszály voltam betömetni, nagyon jo a dokim, nem is fájt, és szépen megcsinálta, pedig csúnyán letört. Szerintetek gyengülnek a fogaim?
Két hét mulva visszahívott, mert egy másik is csúnyán néz ki, remélem nem árt Gergőnek, Ma egyébként is sztájkolt, alig érzem a mozgását, ilyen lustaság a földön nincs!

Na jó nem untatlak benneteket, mindenkit puszilok, majd jövök! Kép

Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Ex, köszi, megkaptam! Kép Voltunk bevásárolni, vettünk olyan cuccokat, amiket ehetek. Egy gondom van, jó a táblázat, csak pl. honnan tudjam, hogy amit eszek főtt kaja, az hány gramm... Mert a nem főtt dolgoknál azért sokkal könnyebb kalkulálni, mert hát rá van írva a súlya.
Na de nem untatom azokat, akiknek nincs szükségük arra, hogy ilyenekkel foglalkozzanak.

Csandy, nekem jó a szerdai torna, találkozunk úgy, ahogy szoktunk? Köszi az együttérzést! Kép
Egyél sok kalcium tartalmú kaját, a babának nem hinném, hogy árt a kezelés, akkor csak nem csinálná, nem?

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Na látod, ez egy jó kérdés - számomra is. Igazából szerintem az a lényeg, hogy nyersen meglegyen az x gramm, mert az főve több nem lesz, az tuti. Kép Persze ez csak az otthoni főzicskére igaz...
Én egyelőre nem eszem annyira szigorúan, de az első két héten nagyon igyekeztem. Igazából a Te értékeiddel nem tartom valószínűnek, hogy nagyon szigorú diétát kellene tartanod.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Mézgombi, ok. a torna, 9.20-kor tali. Kép
Napi két kalcium pezsit iszom, bár tejet nem annyira, nem bírja a gyomrom, szerintem sem csinálná a doki, ha ártana.
Ugy hallottam az étkezések idejét is be kell tartani a diétánál, bár nem vagyok otthon a témában, a főtt kajánál tényleg nehéz megállapítani a grammokat, Doren biztos tud segíteni! Belejössz hamar, meglátod, Gombikáért mindent! Kép
Aztán lehet ha legközelebb megcsinálják, már ok. lesz az eredmény!! Kép
Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok,

Mézgombi, üdv a cukrosok táborában Kép bocsi, tudom, nem ilyen vidám dolog ez...
Nálunk is 7,2 a határ. Hát igen, az étkezések idejét is be kéne tartani, legalábbis, a napi ötszöri étkezést. (Ez még nekem sem igazán megy) Nem akarom továbbpasszolni a témát, de azt hiszem ennek a diétás dolognak Nyanya az igazi szakértője Kép
Exdeus, ha szépen megkérlek, nekem is küldenél abból a beszkennelt táblából a címemre? Köszike
Tarhonyanya, üdv. Hogy s mint?

Doren
26+2

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!

Ismét 7 órától fent kuruttyolok, nem aludtam valami túl jól.

Csandy, ott leszek! Kép

Doren, hát tényleg nem valami vidám dolog, de megpróbálom nem túl depisen sem felfogni. Éjszaka mikor fent voltam, akkor is ezen kattogott az agyam, de reggelre úgy döntöttem, leszállok a témáról, mert annak sincs semmi értelme, hogy beforduljak, meg azt hiszem, igazából nincs is rá okom. Inkább csak nagyon új nekem ez az egész. Nálunk meg 6,7 a határ, a 7,8-as határt az egyik topikba irogató doki írta. Szóval alig zavaros...Kép De hétvégétől már okosabb leszek.

Dél körül megyek a férjem sulijába, beiratkozni helyette, azt mondta, ha valamit rinyálnának, hogy miért nem személyesen jött, akkor toljam ki a pocimat. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!
Tud valaki valamit Adiról??
Adi jelentkezz!! Aggódom. Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Mézgombi!
Nagyon sajnálom a rossz értékedet. Kitartást kívánok.
Van egyébként a családodban cukor probléma?

Kép

Kép
katus73
 
 


Banya, Adi már tényleg rég írt. De lehet, hogy ő is elutazott, nem? De ha olvasod, Adi, akkor tényleg jelentkezz! Kép

Katus, nincs cukros a családban, de még a tág rokonságban sem. A nővéremnek volt a 3. gyereknél terhességi cukor problémája, mint nekem. Azt hittem, hogy azért volt neki, mert 40 éves volt, de úgy látszik mégis csak családi dolog.

De eltűnt ma mindenki..Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok Csajszik!

Olyan boldog vagyok, megérdeklödtem a terh. cukorvizsgálat eredményét, és azt mondták, hogy jó lett. Már kezdtem aggódni, mert mostanában mindenkinek elég rossz az érték.
Konkrétat nem tudok mondani, mert a papír még nincs a kezemben.
Engem inkább a súlypromblémám aggaszt.Sajnos +13kg. Egyszer volt rajtam ennyi, de ezt le is adtam sürgösen, mert nem igazán tudtam fellépcsözni a 2.em-re (tökre kifulladtam).Ez borzasztó most is így érzem magam!

Puszika mindenkinek:
Annamari

KépKép
pannamari
 
 


Sziasztok!

Méz!
Sajni a cukrodat!!! Remélem, azért a diétával karban lehet tartani! Nem irigyellek... Nagyon hamar megkaptad az eredményt, ez mindenhol így van?

Pannamari!
Neked meg gratula a jó cukorhoz! A 13 kilóhoz már kevésbé... De azért most nem szabad ám fogyózni!

Adi!
Tényleg, ugye minden oké???

Kari!
Én is a jövő héten megyek cukorra, majd gondolok Rád, miközben iszom a löttyöt!!!Kép

Tegnap voltunk doktor bácsinál. Nagyon megnyugtatott, mert a cervix maradt 2000-es, a méhszáj pedig zárt. Meghallgattuk Mazsola szívhangját is, nagyon jó volt hallani! Közben behúzott egy jobbost a Dopplernek, lehet, hogy neki nem tetszett annyira, hogy nem hagyják békén!Kép A szívverése pedig 150/perc (már ha jól értelmeztem a doktor bácsi "gyönyörűen" kanyarított betűit...Kép).
A védőnéninél is voltam, vizelet, vérnyomás oké, sőt, a súlyommal sincs gond: mindössze három kilót(!) híztam szeptember óta. Kép Bár azért megnyugtatott a védőnő, hogy most jön még a feketeleves...Kép
Elküldöm Nektek Mazsola legutóbbi sztárfotójátKép, ekkor voltunk 18+6.
Kép

Jók legyetek, élvezzétek ki a napsütést, amíg lehet!!!

Sziasztok

Norwell+Mazsola (22+5)

Kép
Kép
norwell
 
 


Üdv mindenkinek!

Szörnyű hogy ilyen sokan vagyunk akiknek vmiért diétázni kell.Nekem nem a cukor miatt,hanem mert "sokat" hiztam.Tegnap voltunk 29 hetesek,a védőnő mérlege szerint 13 kilót,a barátnőmén 11 kilót eddig.De én 3 hete voltam dokinál,és már akkor jól letolt hogy úristen,azonnal diéta,heti két gyümölcsnap!!!!!!!,semmi szénhidrát,sok fehérje.hozzáteszem nem vizesedek,a vérnyomásom-naponta mérem -mindig jó. a heti két gyüminapról azt mondta a védőnő hogy hülyeség,egy is bőven elég ,nem fogyókúrázni kell.Mézgombi,teljesen átérzem a problémádat,én még azt az egyet sem tudom megcsinálni,mert annyira puffadok és görcsölök a gyümitől-mindegy mi ha sokat eszek-hogy én nem kinzom magam vele. A napi 5x étkezést úgy ahogy be tudom tartani,bár én két óránként tudnék enni.Kenyeret,zsömlét egyáltalán nem eszem,helyette puffasztott búzát-hamlet,sok joghurtot,kefirt,pulyka vagy csirkehusit,müzlit,sonkát ,sajtot,de nem vagyok biztos benne hogy ez jó e igy,mert a nagy fehérjetartalmú étrend sem egészséges.Na meg persze érzem a gyomromon hogy kellene vmi szénhidrát,ami felszivja a savat.Sószegényen is kellene ennem,de mint irtátok is, van amit nem lehet úgy megenni,úgyhogy ez is többé-kevésbé sikerül. Voltam diétás nővérnél is ,adott mindenféle mintaétrendet,amivel nem tudtam mit kezdeni,mert a felét nem szeretem. A főtt ételnél nyersen meg kell mérni a hozzávalók súlyát és kiszámolni a szénhidrát tartalmát. Nekem kalóriát kell számolni,ez vmivel könnyebb. A napi szénhidrát mennyiséget meg egyénileg határozzák meg,a barátnőm 160 g-ot ehetett egy nap és én számolgattam,hát kemény.
Én arra lennék kiváncsi kedves diétázó társak hogy hogy bírjátok a napi 5x étkezést,nem kevés ?És aki pl.egy zsemlét eszik reggelire vmivel,mikor éhezik meg? Mert én hiába ettem hozzá sok zöldséget,egy óra múlva már kopogott a szemem az éhségtől.
Úgy látom a hizást változóan tolerálják az orvosok-én pont kifogtam-és nyilván érthető hisz jobb ha kisebb a súly,de ha vki jól érzi magát nem értem miért kell stresszelni plussz 2-3 kiló miatt.Mint ahogy Mézgombi is irta ,egy hétig annyit rágódtam én is ezen,már kezdtem bekattani,még egy répát is lemértem,aztán mondta a férjem hogy hagyjam ezt abba,mert bedilizek.Mármint nem a diétát ,hanem a túlaggódást.

Kitartást mindenkinek!!!Sziasztok

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Megjöttem a férjem sulijából, nem sikerült intézkednem, mert annyian voltak, hogy alig fértem be. Ráadásul lesz...ta mindenki, hogy én a nagy pockómmal próbálom bepréselni magam, ugyanúgy nekem jöttek. De nem rontotta el ez sem a napomat, teljesen felvillanyozódtam, hogy ilyen gyönyörű idő van! Kép Csak ilyenkor nem Pesten kéne lenni, hanem lent a telkünkön, a friss levegőn...

Ja, egyébként megállapítottam, hogy boszi vagyok. Kép Tökre bejönnek a megérzéseim. Pl. a cukor eredményt is megéreztem, ma meg a mozgólépcsőn! Jövök lefelé az Astórián, újságot olvasok, nem kapaszkodom. Erre egyszer csak bevillan, hogy nem ártana inkább fognom a korlátot, mert ha véletlen megáll a lépcső, akkor el ne essek. Ahogy ezt kigondoltam és megkapaszkodtam, hirtelen nagy rántás, valaki megállította a lépcsőt. Így is majd eltaknyoltam, de azért megúsztam. Utána meg készen voltam, hogy vajon ez most honnan jött...

Annamari, örülj az eredményednek, az fontosabb, mint a kilók! Kép Szülés után úgyis "ledobod".

Norwell, nagyon aranyos Mazsola, tök jól látszódnak a csigolyái. Kép Nálunk már aznap délutánra van eredmény, én is azért tudtam meg "csak" hétfőn, mert pénteken volt a vizsgálat. A 3 kg után még képes a védőnő feketelevest emlegetni?! Asszem minden kismama örülne ennyinek, nem tom mit riogat...

Pilchard, akkor kb. egyforma cipőben járunk, már ami a súlyt illeti. Kép Szerintem is tök idétlen, hogy paráztatják az embert, talán úgy tudjuk hasznosítani, hogy kiszűrjük belőle azt, ami valóban szükséges. Nekem is márc-tól heti 2 gyüminapot mondtak, de minden rosszban van vmi jó, ezt a cukor miatt most biztosan nem kell csinálnom. Kép Szerintem az a legrosszabb, nekem is már délre kész volt a gyomrom. Hát, kíváncsi vagyok én is, hogy majd milyen diétát kapok, és hogy milyen lesz csinálni, de kb. úgy lehet bírni, hogy az ember szeme előtt mindig csak a "végcél" lebeg. Kép Meg az, hogy nálunk nem tart örökké, nem úgy mint aki pl. állandóan cukros, vagy súlyproblémákkal küzd.

Húha, regény lett...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Helló!

Lányok végigolvasva titeket megmértem magam, elég aggasztó, én csütörtökön megyek a védőnőmhöz, remélem nem találja ki a gyümölcsnapot nekem is. Nélam az első terhességnél 12 kg jött föl, de akkor sokkal jobban visszafogtam magam, 2 után csak fehérje, most meg nem megy. Reménykedem, hogy a szptatástól lemegy.
Más: Irigykedem, hogy tudtok járni tornázni, én nem tudom hová tenni a kisfiam, marad az itthoni terhes Rubint Rékás. Pedig már tökre unom, már egyszer végigcsináltam két éve.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Ez a súlytéma engem is elért. Eddig 3 és fél kg-ot híztam 19 hetes vagyok. Igaz két és fél kg-ot január eleje óta, de ma én is kaptam a védőnőmtől. Na nem volt annyira kemény, de szólt, hogy vigyázzak, hogy mit eszek és mennyit.
Most próbálom magam kicsit visszafogni, de lehet, hogy nekem is eljön a számolgatás ideje.


Képzeljétek, hogy jártam. Tegna voltam a MÁV-ban UH-n, de előtte el kellett kérnem az AFP eredményemet. Egy nővérke oda is adta, ráadásul két példányban. Ma meg a védőnő szólt, hogy az egyik nem is az én eredményem. Hát ez gáz, szegény meg lehet, hogy most azon stresszel, hogy miért nincs meg a lelete. Beszéltem a dokimmal, aki megkért, hogy lehetőség szerint még a héten jutassam vissza, mert ez így nagyon nem jó. Ilyenek bírnak történni.

Ráadásul tegnap felhívtam a dokimat, elmondtam neki az UH eredményét. Meg, hogy minden leletem tök jó. Erre Õ megkérdezte, hogy nem akarom-e az amniócentézist. Kicsit meglepett a kérdés, mondtam, hogy ne rémisztgessen. Mondta, hogy nem akar, csak a korom miatt kérdezi, mert már elég közel vagyok a 35-höz.Ráadásul a többi eredmény nem 100 százalékos. Aztán otthon apa is kérdezte, hogy csodálkozik, hogy én nem akartam eddig. Most sikerült belém ültetni a bogarat. Be is jelentkeztem a Praxisba 4D UH-ra Hajdú Krisztina genetikushoz, aztán majd megkérdzem tőle, hogy szerinte hány százalék esélyem van.
Ha kérném is az amniót, mire sorra kerülök bőven leszek 20 hetes, mire az eredmény meglesz addigra 24, szerintetek mit csináljak? Ráadásul van 1% vetélési kockázata. Kép

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Ja, azt elfelejtettem, hogy azt hiszem, ha tényleg kislányunk lesz akkor Erikának fogják hívni. A táblázatba ha lehet, akkor majd ezt írd be.Köszi Ex.

Kép
Kép
kanyin
 
 


Üdv!
Doren, e-mail elment, remélem, belefér a ládátokba. Kép
Edit, ha a másik géphez kerülök, frissítem az adataidat.
Aminocentézis: az tény, hogy biztos eredményt ad, de engem is visszatartana a vetélés gondolata. Én azt mondom, hogy ha az AFP+UH nem mutat semmi kórosat (de inkább utóbbi), akkor ne. Legalábbis én nem mennék, csak akkor, ha az UH-n felfedeznének vmit.
Pilchard, én van mikor nem is eszek napi ötször. Nálunk nem is kell időre enni...ezt is diabetológusa válogatja ezek szerint. És még nem haltam éhen! Kép
Norwell, nagyon édi Mazsola képe. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok!

Én is itt vagyok újra, csak a múlt hét végén, meg ennek az elején suliban kellett ülnöm.

Hát lányok! Nem irigyellek benneteket, akiknek sómentes meg cukormentes diétát kell tartanotok. Kb. 3 hete írtam azt hiszem, hogy 10kg-t híztam, és leszúrt a doki, meg a védőnő. Azt mondták, hogy semmi kenyér. Ehhez képest én úgy gondoltam, hogy reggelire, meg vacsira eszek fél szeletet (kb.1 szelet szendvicskenyér), a köretekből pedig csak annyit, amennyit muszáj, inkább zöldség, meg saláta köretet. Azóta nem híztam, csak fél kg-t. 2 hét múlva megyek dokihoz, meglátom mit szól.
Nekem jövő héten lesz a terheléses cukorvizsgálatom. Majd meglátjuk.
Szóval a diétázásokhoz fel a fejjel!
Üdv: Melinda
25+4

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!
Szerencsére megint elszállt a gépem, teljesen kikészültem tőle.. most, hogy megcsinálták, az 1. volt, hogy elolvastalak benneteket.. és látom hiányoltatok.. mármint az infót! KANYIN! Örülök, hogy kaptál címet a Hattyú házzal kapcsolatban, én beszéltem róla.. ha még valamiben segíthetek, remélem hamarabb tudok válaszolniKép bocs..
Ja, csütörtökön friss élményekkel tudok majd szolgálniKép NAGGGGYON VÁROM!
Üdv:
Satuk 27+2

satuk
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?