Új privát üzeneted érkezett!

Télleg lányok mizu a fogorvossal, mennem kéne rendbehozatalra, de azelőtt még egy fúráshoz is kértem érzéstelenítőt..mehet most is?
mert ha vmit húzni kell..pfff befofok..Kép
déé
 
 


Sziasztok lányok!
Itt vagyok nem tűntem el, bár látom senki nem hiányolt!
Üdv az újaknak!
Doren!
Nagyon sajnálom hogy ilyen rossz lett a vércukor szinted.Eddig mennyit híztál?

Csajok!
Ti fogtok venni szoptatós párnát?
Én gondolkodom rajta mert császáros leszek és csak ülve tudok majd szoptatni.Mennyibe kerül vajon és hol lehet kapni?

Kép

Kép
katus73
 
 


Doren!
Az első babánál is volt cukor problémád?

Kép

Kép
katus73
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Végre net közelben vagyok!

Nagyon-nagyon sokat írtatok, így be kell pótolnom az elmúlt 2 hetet.
Mostmár jól vagyok, de doki kiírt mert elkezdett nagyon mozgolódni a méhlepényem és még a leválása nagyon korai lett volna és bajt hozott volna:-(, így feküdni, pihenni kellett.
De mostmár minden okés, így dolgozom újra.
Persze meló hegyek vártak, de hát ez van.

Nagyon hiányoztatok lányok!
Remélem mindenki jól van és a pocaklakók is!:-)
Megpróbálom behozni magmat és elolvaslak titeket.
Addig is szép napot!

Kari
(25+3)
kari
 
 


Üdv!
Déé, köszike (látom, neked is gondot okoz, a nickem leírása Kép )!
Fogdoki: vki itt írta, hogy lidocain jöhet, de inkább várj a 20. heti UH-ig, akkor kiderül, hogy bébivel minden OK, megnyugvás, és jöhet a fogászat!
Nekem szerencsém van, jó gyereket hoztunk össze, eddig nem volt semmi bajom, azon felül, hogy vérzik az ínyem...
Én még mikor elkezdtünk próbálkozni, beszedtem egy százas elevitet, de akkor nem lett bébi. Aztán persze igen, de akkor meg nem vettem, csak Huma-Folacidot (folsav), amit kb. a 22. hétig szedtem, most meg néha megiszok egy Mg vagy Ca pezsitabit. A többit meg begyűjtöm mamám főztjéből, eddig úgy néz ki, sikeresen. Kép

Katus, miért ne hiányoltunk volna? Sokan vannak, akik rég jártak erre, nekem mindig eszembe jutnak, de ha mindig leírnám, ezzel lenne tele a topic. Kép
Szopipárna: kb. 3-4 e körül van, ha jól tudom. Én anyósomat fogom megkörnyékezni, némi kézügyességgel könnyen elkészíthető, de én utálok varrni. Egyszerűen fogalmazva: kb. 1,5 m hosszú henger a külseje (cipzárral), és belül is van egy henger (ami értelemszerűen vmivel kisebb, és szintén cipzáras), ami mikrogyönggyel van töltve. Ezeket a kis gyöngyöket ki lehet benne cserélni, mert egy idő után lelapulnak.
Itt találsz róla infot, és árakat is: http://szopiparna.uw.hu/arakrendeles.html

Szopival kapcs. egy kérdés, ami hazafele jövet szöget ütött a fejembe. Szóval az a nagy helyzet, hogy mióta van elöl vmi, azóta az egyik kisebb (jóval), mint a másik. Ezért a sima melltartók rajtam igazán érdekesen állnak (egy-két kivétellel), mivel ami az egyik felemre jó, az a másikon lóg, vagy ami a kisebbre jó, az a másikra fel se jön. Érzésem szerint ez lenne a helyzet a szopis melltartókkal is. Eddig rugalmas anyagú topokat hordtam, és hordok most is, mivel a mellméreteim egyébként sem horribilisek. Kérdés: szerintetek megoldás lehet, hogy nem veszek szopis melltartót? Mivel ezeket a topokat is csak felhúzom, és ott lesz a bébinek a cici...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Először is üdv az újaknak és gratula a babucikhoz!

Doren!
Szerintem a cukor is hasonlóképp működhet, mint minden más: egyes dokik a magasabb értéket is kevésbé tartják tragikusnak, mások meg már azzal is betojatják az embert, ha 0,1-gyel túllépi az átlagot. Azért nagyon vigyázz Magatokra, szerintem a diétával rendben lesztek!Kép

Pilchard!
Az alvás még nekem sem okoz gondot, talán annyiban, hogy nem tudok hasra fordulni...Kép Pedig szerettem hason aludni, de már nem merek, igaz, hogy én is jól mögötted vagyok időben. Éjjel a legaktívabb a kicsi? Ez jó, azt olvastam erről, hogy az utolsó hetek megpróbáltatásai azért vannak, hogy az anyuka megtudja, mire számíthat, ha megszületik a kisbaba... Kép Mármint, hogy nem fog tudni aludni... Ja, és szerintem az aloe verát nyugodtan lehet inni. Sógornőm a pocakjára keni, mert meginni nem bírja, de azt mondja, hogy ajánlották neki a csíkok ellen.

Déé!
Én is nagyon szeretnék már júniusban lenni (22-re vagyok kiírva), de azért ha belegondol az ember, tényleg nem érdemes sürgetni az időt, mert nagyon hamar felnőnek... Kép
Fogdoki: én úgy tudom, hogy a 12. hét után már nem lehet gond, és egyébként is a lidocain helyileg hat, vagyis nem szívódik fel.

Katus!
Miért tuti, hogy császáros leszel?

Lányok!
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem Mazsola állandóan a hólyagommal focizik (vagy kézilabdázik - eszerint anyjára fog ütniKép)... Úgy érzem sokszor, hogy na, most fogok bepisilni Kép, azt hittem, hogy a középső harmadban ez egy kicsit enyhülni fog, de úgy látszik, nem... Mondjuk az is igaz, hogy igyekszem minél többet inni, a védőnéni javaslatára. Ettől függetlenül nagyon sokat járok pisilni. Tapasztalatok???

Sziasztok

Norwell+Mazsola (kerek 22+0Kép)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Elnézést, ha mostanában nem igazán aktívkodom, de rengeteg a dolgom így egyedül! Mindenkinek köszi az együttérzést férj-ügyben. Nem ijesztettetek el, csak bármit is írtam volna, az olyan lett volna, mintha már a névjegykártyáját is átnyújtottam volna. Annyit azért elárulok, hogy szurkolni nem kell neki... Kép (Legalábbis azért nem, hogy versenyt nyerjen!) Amúgy szinte minden gép előtt töltött percemet a vele való chateléssel töltöm, mivel ez jelenleg a legpraktikusabb (és legolcsóbb Kép) kommunikációs forma. Ezért is tudok ide ritkábban írni.

Üdv és gratula az újaknak!

Sajnálom a cukorral bajlódókat! Kép (Nyanya, Doren, Exi) Én csak 2 hét múlva megyek terhelésesre. Ex, nagyon jó a tábla, de esetleg írhatnád nálam a lehetséges neveket egymás alá is, hogy ne húzódjon szét annyira az az oszlop! Persze csak ha nem gond, és megoldható! De így is nagyon jó, köszi! Kép (Remélem, hamarosan kiszedhetem belőle egyik-másik nevet, bár mindegyiket nagyon szeretem, és bármelyik esik majd ki, nagyon fogom sajnálni...)

Most sajnos mennem kell, majd még próbálok jönni, olvasgatni azért szoktalak Titeket!

Üdv, Hello (25+2)
hello
 
 


Sziasztok!

Üdv az új boldog kismamáknak!
Én is nagyon várom már hogy megmozduljon a Manónk, biztos fantasztikus érzés lehet...meg azzal biztatnak, hogy a rosszullétek is akkora fognak elmúlni. Most így a 16+6-nál még vannak rázós napjaim, meg éjszakáim.
Ma hajnalban is 3-tól 6-ig ittam a hideg vizet, meg sétáltam a lakásban körbe-körbe, hogy nehogy "baj" legyen. Aztán ilyenkor nappal kell bepótolni, ami az alvásból kimaradtKép
Nekem az első három hónapban napi egy Elevitet kellett szednem, most már csak heti kettőt.
Márciustól sikerült bekerülnöm egy kismamatornára, már épp ideje lesz egy kicsit mozognom, mert a januárt szinte végigfeküdtem a rosszullétek miattKép
puszi Mindenkinek!

Kép
zsu11
 
 


Doren!
Sűrgősen beszélj szakemberrel, mert az orvosod lehet, hogy nem az. Szerintem a 160g-os diéta mellett már nem kéne terhelésest csinálni, csak a normál diéta mellett reggel 7órai evés után 1 órával vércukrot mérni. Ezt akár otthon magadnak saját vércukormérővel. Ha az az érték 7 fölé megy, akkor profil, de persze nem biztos, hogy azonnal, mert 1-1 kisebb eltérés még belefér. Profil=kórházban napi 6x (közvetlen a főétkezések előtt és utána 1 órával) ujjbegyből vért vesznek és laborban elemzik. Ha 1 érték is rossz inzulinra állítanak. Nekem tegnap volt a profil és valószínű inzulin lesz. Több kaja utáni értékem 7,4 körüli volt és volt 2db 9 feletti ez indokolta a profilt.

Van itt a babaneten egy topik, ahol szakorvostól tudsz ezügyben kérdezni (Gyuri=Dr. Csákány M. György) Õ a Jahn Ferenc (Délpesti) Kórházban főorvos.
Fogamzás, várandósság, szülés / Várandósság / Terhesség és cukorbetegség:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7484/1498.html?1140084271

Vagy a másik doki, akitől kérdezhetsz Dr. Zsirai (én hozzá járok) péntekenkéntek este 20-21-ig a neten válaszol kérdéseidre.
http://www.scheringclub.hu/azorvosvalaszol.php?action=kValakivel beszélj még a következő terheléses előtt.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


második link még 1x, mert valahogy a szöveg is belekerült

http://www.scheringclub.hu/azorvosvalaszol.php?action=k

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok

Csajok nem is gondoltam volna, hogy ilyen drága a labda. Azt hiszem tökéletesen jó lesz a Roosmanos. Köszi a segítséget.

Pilchard: üdv köztünk. Én egyenlőre jól alszom, bár még csak 18. hetes vagyok.

Nyanya: kitartást neked. Azért reménykedjünk, hogy nem lesz kórház belőle.

Doren: sajnálom, hogy nem lett jó az eredményed. Szegényke te is diétázhatsz. Jobb lesz, ha az elkövetkezőkben kerüljük a kajás témákat.

Déé: én még mindig nem voltam fogorvosnál, pedig már ideje lenne, de UTÁLOM.
Én most már nem szedem az elevitet. Az első 12 hétig szedtem, de annyira rosszul voltam tőle a végén, hogy abbahagytam. Most vas+folsavat, Mg+B6-ot és kalciumot szedek.

Katus: hiányoztál, mint mindenki aki épp nem ír. Egyébként mire jó az említett párna? A hátad mögé teszed, vagy a babát fekteted rá? Na most jó hülyének nézhetsz...

Kari: Szuper, hogy újra te is itt vagy. Nagyon vigyázz magadra és ne vidd túlzásba a munkát. Nem ér az annyit!!! Egyébként jössz 23-án a felkészítőre? Én lehet, hogy megyek.

Norwell: én is nagyon sokat járok pisilni. Néha annyira kell, hogy alig bírom, aztán kiderül, hogy csak pár csepp. Kiakaszt néha. Gondolom a kis drága valahogy úgy fekszik vagy mocorog, hogy nyomja a hólyagom. A párom azt mondja, hogy kell annak a gyereknek valami játék Kép De pont a hólyagom???

Zsu: nem akarlak elkeseríteni, de nekem még mindig vannak rosszullétek. Bár már csökkennek, de ma reggel is alig tudtam meggyőzni Mogyorót, hogy nem kell kihányni a reggelit. Pedig már 18 hetesek vagyunk és mocorgunk is. Hát nem tudom meddig lesz ez még.

Nálatok is esik a hó? Én már utálom a telet. Tavaszt szeretnék!!!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ex!
Köszönöm, az infot a szopi párnával kapcsolatosan.
És jól esik, hogy hiányoztam neked.
Az első babámnál nem vettem szoptatós melltartót. Olyat hordtam amiben egyáltalán nem volt merevítő, ha jól emlékszem a Quelle boltban vettem 3 db-ot bagóért.Amikor szoptattam csak fogtam a cicimet és és kiemeltem belőle úgy, hogy a cicitartó rajtam maradt és még az eldobható betét sem esett ki belőle.
Nagyon bevált most is ezt fogom használni.

Norvell!
Azért lesz császár mert az első babámnál amikor 22 órai vajúdás után már a fájások egybefüggőek voltak akkor Kata még mindíg fennt volt teljesen.
Az orvos azt mondtam, hogy olyan nagy téraránytalanság áll fennt nálam, hogy egy 2 kg-os gyereket sem tudnék megszülni természetes úton.
Tehát a medencém belső mérete nagyon kicsi és ezért lesz megint császár.
valószínűleg az is közre játszott, hogy a férjem 188 cm én pedig 158 cm vagyok Kata pedig 3500 gr-al született és szerintem a mostani babám sem lesz kisebb.

Helló!
Valahogy gondoltam, hogy a férjed nem sportoló nem tudom honnan csak úgy megéreztem.Azt is gondolom, hogy mit csinál kinnt de inkább nem írom le nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Most jut eszembe, elfelejtettem hozzátenni, hogy csak azért izgat ez a pisilés-dolog (a maga kellemetlenségétől eltekintve), mert valahol azt olvastam, hogy attól is lehet, hogy nagyon lent van a kisbaba ilyenkor. Szerintetek?

Kép
Kép
norwell
 
 


Most jut eszembe, elfelejtettem hozzátenni, hogy csak azért izgat ez a pisilés-dolog (a maga kellemetlenségétől eltekintve), mert valahol azt olvastam, hogy attól is lehet, hogy nagyon lent van a kisbaba ilyenkor. Szerintetek?

Katus!
Így már

Kép
Kép
norwell
 
 


Most jut eszembe, elfelejtettem hozzátenni, hogy csak azért izgat ez a pisilés-dolog (a maga kellemetlenségétől eltekintve), mert valahol azt olvastam, hogy attól is lehet, hogy nagyon lent van a kisbaba ilyenkor. Szerintetek?

Katus!
Így már érthető. A lényeg, hogy minden oké legyen, én is császárral születtem anno...Kép

Kép
Kép
norwell
 
 


Hoppsz, bocsi!Kép Nem tudom, miért de csigalassú a babanet, és ráadásul ilyen hülyeségeket is csinál...

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Eddig nem izgatott a terheléses cukor vizsgálat, de lassan kezdek parázni miatt, egyre többünknek magas. Levelezek egy félegyházi kismamával is, neki is magas lett... Holnap megyek cukros lötyizni, hamarosan én is megtudom.

Nyanya, hát az nem túl jó, hogy be kell feküdnöd... Én úgy tudtam, hogy a mozgás csökkenti a vércukor-szintet, még anno 4 évig jártam egy sráccal, aki inzulinos cukros volt és mellette sportolt, ha edzeni ment, mindig vitt magával csokit, nehogy lemenjen nagyon a cukra, meg nehogy "behipózzon". Mondjuk ezek a terhes tornák nem akkora nagy mozgások, dehát a dokid majd úgyis megmondja, hogy lehet-e.

Szilvi, szerintem is nagyon jó dolog a mozgást érezni! Kép Én is nagyon vártam az első mozdulatait, így is kerültem ide, mert aggódtam, hogy nem mozog, és tanácsot kértem tőletek. Aztán itt ragadtam... Kép

Katus, még jóhogy észrevesszük, ha valaki eltűnik! Kép Így már előre jelzem, hogy ne aggódjatok, most pár napig nem leszek, mert hazautazom a szüleimhez. KépDe lehet, hogy sikerül ott is net közelbe kerülnöm, csak nehogy elvonási tüneteim legyenek. Kép

Déé, én Elevitet szedek minden másnap, így talán nem lesz óriás bébim. Kép

Ex, szerintem ha megtudod oldani a toppal is, hogy ne fittyenjen ki egyszerre mindkét melled, akkor miért ne lenne jó az is. Szerintem mindenki azt használjon, ami neki a legelőnyösebb, meg legkényelmesebb.

Na rohanok a vonathoz, Mindenkinek szép hétvégét!Kép

Mézgombi, aki holnap 26. hetes.Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Üdv!
Kerekeknek (és majdnem kerekeknek) is nagy gratula! Csak úgy suhannak a hetek!
Norwell, miénk gyerek is a húgyhólyagomat találja el néha. Igaz, nekem nem okoz hatalmas gondot, tehát nincs olyan érzésem, hogy rohannom kell, persze nem vmi kellemes érzés.
Mézgombi, az én mellméreteimet ismerve a kifittyenéssel nem lesz gond. Kép
Hello, táblaügyben meglátom, mit tehetek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Mézgombi!
Ezaz, hogy leviszi és ha engem most inzulinra állítanak akkor a tornától hypózhatok ami a gyereknek árt. Én még nem vagyok rutinos és lehet, hogy észre sem veszem, ha leesik a cukrom. Balázsnál egyszer a nővérke szólt, hogy mérjek mert gyanús vagyok. 2,5 volt ez nagyon alacsony. Én semmi jelét nem láttam. Azt mondta, hogy nagyon vigyorogtam és ebből gondolta Kép mert gyanús volt a viselkedésem. Pedig én csak tök jól éreztem magam.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok Lányok!

Gyorsan elolvastalak Titeket, sok-sok érdekes témát érintettetek az elmúlt 2 hétben.

Először is gratula a vizsgázóknak! Nagyon ügyik vagytok!

Üdv az új kismamáknak! Jó, hogy itt vagytok velünk:-)

Kisvirág_30, Judit 78 és a többi Schöpf-is kismamák, akkor jövő héten szerdán fél 5-kor lesz az első szülésfelkészítő, remélem ott találkozunk:-) Már nagyon várom, hogy mi mindent tudunk meg. A következő foglakozás meg március 1.-jén szerdán lesz állítólag.

Szgoron,
Veséddel mi újság azóta, nem semmi miket okozhat a terhesség. Remélem jobban vagy már.

Tarhonyanya,
Köszi az úszással kapcsolatos infókat, megyegetek de azért félek a fertőzésektől:-(

Mézgombi,
Kállai Ildikó kazi szerintem nagyon jó,próbáld ki. Ott is vannak széken, földön és az általatok írt labdán is gyakorlat.
Most kaptam a férjemtől névnapomra labdát és nagyon szuper.

Lányok akinek van vagy csak kezdődő aranyere annak is nagyon jók ezeke a labdák! Én pl. behoztam a munkahelyemre is, mert sokat ülök és ezzel állandó mozgásban vannak az izmok és állítólag jot tesz.

Kisvirág _30
genetikai Uh-n voltál már végül a Schöpf-ibe? Engem a szülésznő jelentett be, de szerintem telefonon is lehet időpontot kérni, de készülj fel, hogy 2-3 órát kell várakozni:-(

Satuk,
Engem is csak a 27. héten küldenek terheléses vércukorra, de állítólag 24 és 28. hét között bármikor jó, főleg ha előtte nem volt a cukorral gondod.

Frontokkal lehet valami tényleg, mert pocaklakó egész nap jobban aktív mint szokott.

Vigyázzatok magatokra és szép napot!
Kari
(25+3)
kari
 
 


Sziasztok!

Déé!Én is szedem az Elevitet két naponta!
A Maternától lesznek nagy babák,és betiltásban is van!

Mézgombi!Jó kikapcsolódást!Siess vissza!!!

Exdeus!Szerintem se vegyél szopis melltartót,jó a sima megszokott!Ez is olyan pénzfogás féle!
Csináld úgy mint Katus!
Nekem is elég érdekesek a melleim (én sem vagyok mellesleg eleresztveKép)csak egy szóval jellemezném:busmanosak Kép

Kari!Jó,hogy itt vagy!
Egyenlőre veseileg minden ok!Köszönöm kérdésed!Kép
Én is hallottam,hogy aranyérre jó a laszti!!!
Veled minden okés???

Szép napot!
Szilvi 26+5

Ui:Elkezdtem vízesedni mint állat!Már egy gyürű sem jön fel!
A banán és a petrezselyem jó vízhajtó!Pedig banánt minden nap vagy 3-at eszem!!!

Kép
szgoron
 
 


Szilvi!
Erre sószegény életmódot szoktak javasolni. Aztán vagy bejön vagy nem...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok!
Visszaolvastam amiket irtatok,pótolom a hiányzó adatokat hogy majd mi is felkerülhessünk a táblára-tetszik nagyon az ötlet.
Szóval:29 év Lakhely:Kosd Hét:28+3
Nyirő Gyula kórház
Neme:Lány Neve:Amelita

Nekem mostanában a jobb bordáimon eddz a kiscsaj,de alapvetően mindenhol ficánkol,nagyon aktív.Én nagyon birom ezt az érzést,mindig ujjabbakat produkál.
Nagyon meglepődtem hogy ilyen sokatoknak gondja van a cukrával,és csodállak Titeket hogy be tudjátok tartani a diétát. Igaz nekem is diétáznom kell,de nekem azért mert "sokat" /kinek mi a sok/hiztam,viszont nem szénhidrátot kell számolnom,hanem összkalóriát.Nem tudom Ti hogy vagytok vele de én állandóan éhes vagyok,igy elég nehéz az önmegtartóztatás ,de a kiss csöppségért megteszi az ember.
A hasam is óriási,ha látnátok elájulnátok.:-)
A párom már hetek óta labdának "hiv",végül is lassan gurulni fogok,nem tudom májusig még mekkora lesz,de már sokszor úgy érzem menten szétdurranok.Érdekes dolog ez,van akinek a 8. hónapban se látszik szinte semmi.

Szgoron:Én Dubecz dokihoz járok.Te szeretnéd hogy a baba éjszakára is veled legyen?
Mert ott csak este 10-ig vannak kint a babák,de van fizetős kórterem,ahol veled lehet éjszaka.Én nem tudok dönteni,nincs tapasztalatom,és mindenki mást mond.Azért nem szeretném hogy elvigyék,mert nem hozzák ki ha éhes,és telenyomják őket tápszerrel-ezt a neten olvastam sokan irták. De ki tudja előre hogy mennyire leszel fáradt a szülés után,és mi lenne jobb neked.Nem igaz?

Lenne egy körkérdésem ezzel kapcsolatban,irjátok meg légyszi hogy ahol szültök és van 24 órás rooming-jól irtam?- azt választjátok e. Ha pedig már volt ez téma itt,akkor bocsi de új vagyok,és kiváncsi a véleményetekre.

Üdv Mindenkinek!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Exdeus!Igen ezt hallottam,azt hiszem ez a sótlan dolog nem fog menni mert elég sósan eszem!Majd csökkentem!

Pilchard!Én nekem jó a hagyományos dolog,hogy elviszik a babust 10-kor!
Nekem a barátnőm szült itt júliusban,és teljesen jó volt neki így!
Szerintem jó az ha egy picit tudsz pihenni,utánna úgy is jönnek az "állmatlan éjszakák"!Kép
Lesz szülésznőd???
Nekem igen,állítólag jó ha van!

Mindenkinek puszi!
Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok

Mézgombi: kellemes hétvégét nektek!!!

Kari és Judit: én úgy tudom 02.23-án csütörtökön lesz a tanfolyás 16.30-kor!!!
Genetikai UH-ra 22-én reggel 9-re kell mennem. Telcsin jelentkeztem be. De, ha ennyit kell várni akkor viszek magammal túlélőcsomagot Kép

Kellemes estét mindenkinek!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kari, Judit és Schöpf-is kismamák!

Egy másik topicban az egyik kedves lány szerzett infót a tanfolyammal kapcsolatban. Remélem nem haragszik meg, ha idecopyzom nektek:

"Időpontok az előadásokra:
02.23. Mitől alternatív az alternatív (Lehetőségek a kórházban)
03.01. Bábadélután (Hasznos tanácsok a szülőszobán)
03.08. Szülészeti fájdalomcsillapítás
03.22. Bab-amama szájápolás
03.29. Az újszülöttekről
04.05. Otthon a babával (A védőnő tanácsai)
04.12. Terhestorna, mozgásformák, relaxáció

A köv. turnus 04.20., 04.26, 05.03., 05.10. 05.17. 05.24. 05.31.

köv. 09.07-től hetente és az utolsó turnus 11.02.-tól

Akkor mész oda amikor akarsz, nem kell mindegyik ott lenned. Az előadások 16:30-tól kezdődnek.

Remélem tudtam segíteni."

Szóval ezt találtam. Utólag is köszönjük neki az infót!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!
Pilchard, nálunk a Klinikán van fizetős szoba, ott veled lehet a baba, meg állítólag a többi szobában is (3 ágyas szobák vannak, meg egy tízes, elvben ott is veled lehetne...).
Én a helyi Kórházban fogok szülni, ott elviszik a babákat este 10-10.30 körül, de hajnali kettőkor már hozzák őket. A tápszerezés nekem sem tetszik (ha szükséges), de úgy vagyok vele, hogy aztán majd lesz vmi, ha szerencsém lesz, ennie lesz mit. Kép Majd megszokjuk egymást.
Diéta: látod, nekünk meg azt nem kell számolni. Elvileg lehet, hogy azt is kéne, mert a kettőnek van köze egymáshoz, de én eddig bármit ettem, nem híztam. Most megmértem magam (egyébként mindig hétfőn reggel szoktam) 73,2 kg vagyok. Kép
Szegeden márc. 9-én fog indulni a szülés felkészítő, már alig várom, asszem 8 alkalmas lesz.
Szilvi, hát akkor passz, hogy mit kéne tenned, de azért próbáld meg! Aztán szerintem heteken belül kiderül, hogy hat-e, ami ugye nem törvényszerű, mert ha vki hajlamos a vizesedésre, az így is úgy is "úszik".

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!Kép
Rég jöttem már, minden rendben velünk, de valahogy ezzel a harmadik terhességgel sokkal csendesebb lettem mint rég, ezért elköszönnék tőletek.
Talán néha benézek, de olyan hamar ellehet veszíteni a fonalat...Kép

Kérlek Ann,
végy is ki a tábliból!
Ha már más csinálná akkor őt kérném.

Mindenkinek boldog várandósságot, szerencsés szülést, egészséges babát kívánok!
Amica

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Amica, kérésed számomra parancs! Neked is további szép heteket kívánok! Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

aranyosak vagytok, köszi mindenkinek az együttérzést Kép
Igazság szerint eddig sem ettem nagy mennyiségeket (nemúgy mint anno lánykoromban), és nem is híztam még semmit idáig. De ugyebár +8 kilóval indultam az átlag magamhoz képest.
Azt hiszem leginkább az édességeket kell elfelejtenem, mert cukrot eddig sem nagyon használtam. Nem is emlékszem mikor vettem utoljára kristálycukrot… És inkább a szénhidrátra odafigyelek.

Katus, én most teljesen meg vagyok bolondulva a szoptatós párnáért. Bizti veszek egyet. A fiamat sem tudtam fekve szoptatni, és most úgy gondolom ezzel könnyebb lesz. Az első babámnál nem volt cukorproblémám, nála a toxémia volt. Hosszú távú tervek között szerepel még harmadik is, nem tudom nála mit produkálok majd Kép
Igaz anyukám inzulinos, lehet ez valami hajlam…

Kari, vigyázz magadra, nem gondoltál arra, hogy végig kiirasd magad, és pihenj?

Exdeus, szerintem attól függ kell-e szopis melltartó, hogy mennyi tejed lesz majd. Nekem annyi volt, amennyi kellet, csak ritkán nehezedett el. Nagyon ritkán tapasztaltam, hogy az éjszaka közepén „elöntött” a tejci. (De ez olyan jó érzés volt Kép ) Sosem tudtam szopi után kifejni mennyiségeket. Az, sem befolyásolja a mennyiséget, hogy kicsi vagy nagy a melled. Teljesen egyéni, alkati kérdés.

Norwell, nekem is a hólyagomon táncolt a kisasszony, kb. két hete nem érzem ezt. És a tegnapi uh-n be is bizonyosodott, mert már inkább a feje van lentebb.

Nyanya, köszi az infókat utánanézek. Holnap többször méregetem majd édesanyám mérőjével. Ma voltam a háziorvosnál, ott sem volt magas, reggeli után voltam kb. két órával.

Szilvi, nem akarlak túlaggódtatni (bocsi a tiszta magyar szóért), de méregesd a vérnyomásodat is. Két éve én is úgy gondoltam, mert minden könyv azt írta, hogy az utolsó hónapokban normális a vizesedés, de nekem is toxémia lett belőle, mert nem figyeltem sem én, sem a védőnő oda. És valóban sószegény életmód és petrezselyem…

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!

Kisvirág_30,
nagyon ügyi vagy a listát illetően. Én biztosan ott leszek csütörtökön. Nagyon érdekes témák lesznek. Remélem majd sikerül egymást megismernünk élőben is:-)

Nyanya67,
Remélem nem kell korházba menned és jól vagy azért!
Írtad hogy Nektek Peg Perego babakocsitok van. Elégedett vagy vele, szerinted megéri az árát? Mert láttunk a MegaToys-ba és Brendonba is csak hát nem túl olcsóak, bár inkább legyen jó, ami akár 2 gyerkőcöt is kiszolgál, mint olcsó de tönkremegy a vacak utakon.

Doren,
Köszi szépen mostmár tényleg jól vagyok és próbálok sokat pihenni.Persze a baba az első, így ha bármi van akkor újra táppénzre megyek, csak tudod ennél a cégnél 4 éve dolgozom és elég önálló munkám van, amit át kéne adnom mielőtt elmegyek 2 vagy akár 4 évre GYES-re, így 3-4 hetet még mindenképpen dolgozom kéne, utána akár már mehetek táppénzre a baba születéséig.

Mindenkinek szép napot és jó egészséget!
Kari
(25+4)

Még egy kérdés. Lányok szerintetek mérleg és légzésfigyelő szükséges? Érdemes bérelni vagy venni legalább az első 2-3 hónapra???
kari
 
 


Sziasztok!
Doren, tejcsimennyiséget nem tudom megjósolni, reményeim szerint lesz min. annyi, hogy elég legyen. Azt én is tudom, hogy a kínálat nem méretfüggő. Kép Elnehezedés: szinte kizárt! Kép
Kari, a légzésfigyelőt akkor szokták ajánlani, ha koraszülött az ember gyereke. Nekünk ilyenből humán lesz - anyukám, mert ő olyan éberen alszik, hogy még azt is észervenné, ha egy hangya osonna el a szőnyegen...
Mérleg: szintén az előző esetben szokták mondani, hogy mérje az ember, de eddig ahány helyen jártam, 90%-ban azt írták, hogy csak arra volt jó, hogy az embert idegesítse. Mert ugye ehet az a baba keveset, de az lehet tápláló, és fordított eset is fennállhat: a mérleg szerint jóllakott a bébi, de mivel kevés volt a tápanyag, gyakorlatban nem ért semmit.
De ha nagyon szeretnél, és csak rövid időre, akkor szerintem jobb bérelni.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!!!

Mi június végére várjuk az első babánkat,pontosabban a kisasszonyt!!!

Egy kérdésem lenne,hogy szenved-e valaki derék fájásba???Nekem tegnap óta iszonyatosan fáj,se ülni se állni nem kényelmes.
Lehet valamivel kenni,vagy kérdezzem meg az orvost???

Mindenkinek nagyon jó pocakosodást kívánunk!!!!

Anita+Regina baba
csanita
 
 


Sziasztok!
Déé, hallottam én is ilyen híreket az Elevitről (mármint, hogy nagyobb lesz a baba tőle) de ez nem igaz. (Dokim szerint). Az elevit a fejlődési rendellenességeket segít kiküszöbölni, minőségi változást idéz elő a babóban, nem "mennyiségit". Kép állítólag.

Szép napot!
Krisszi
13+5

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Halihó!
Most akkor nekem meg kéne ijednem? Mert én maternát szedek, ált. 2 naponta.. de mondtam a dokinak, meg védőnőnek, akik azt mondták, hogy szedjem.. most akkor meg mi legyen?? Óriás bébit nem akarok.. bár hazavinnémKép
Ja, és képzeljétek, tegnap bejelentkeztem 4D UHra a Hattyú házba, 12ezer lesz, jövő héten csütörtökön, alig várom.. Az összegben egy doki általi kb. 30 perces genetikai vizsálat van, vinni kell dvd-t, 2 cd-t, kapunk papír képet, szóval azért megéri, nem?
Puszi nektek!
Satuk

satuk
 
 


Üdv!
Satuk, annyiért bőven jó!!! Csak az a fél óra fél óra is legyen, és a bébi is úgy akarja! Kép
Krisszi, szerintem azért lehet a nagy bébikben valami, igaz nem általános értelemben. De ha belegondolsz a baba belőled is vesz el, és ha beszedsz vmit, az pluszban van ott neki, tehát több tápanyagot kap. Aztán ezt vagy feldolgozza vagy nem... Kép
Anita, sajna nem tudok neked segíteni, nekem nem szokott fájni a hátam, csak nagyon néha, akkor meg megkörnyékezem a férjem egy kis masszírozásra.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Exdeus, ami kell neki, azt amúgy is elvesziKép de tényleg! Ha nem szedsz vitamint, akkor a te szervezetedből, de ilyenkor a baba az első prioritás a tápanyagok elosztásában, nem a mama.
Satuk, hány hetes vagy? Szerintem nyugodtan szedd a Maternát, az orvosom szabályosan kiröhögött, amikor megkérdeztem az óriásbébi témát. Kép

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!
Én sem voltam két-három napig, valahogy akadozott a net, most sem az igazi, tök sokat várok, míg bejön az oldal.
Nagyon sokat írtatok, nem biztos, hogy tudok személyre szólóan válaszolni.

Nyanya, Doren, én is sajnálom a rossz eredményeket, és hogy diétáznotok kell. Sajna én négy éve vagyok lisztérzékeny, tudom, hogy milyen amikor nem ehetek azt amit akarok.
Ma tudtam meg a terheléses cukor eredményem, nálam minden ok., remélem nem gond, hogy leírtam, csak örültem neki.
Nyanya, ha ok. a torna, engedi a dokid, és tudsz jönni a RÓkusba, majd megbeszéljük, hogy hol találkozzunk, szerda, péntek délelőtt van, bonyolult odajutni, majd megbeszélünk egy találkát valahol. Jó lenne, ha taliznánk.

Üdv az uj kismamáknak, tök jó, hogy sokan vagyunk, aztán majd ha jön a nyár, jönnek az izgalmas napok, amikor szurkolunk egymásért.

Nekem is sokat kell pisilni, lehet, hogy tudatlan vagyok, de miért gond, ha lent van nagyon a baba, nekem már be is fordult, bár még biztos forgolódik majd!

Én hétfön megyek fogorvoshoz, azt mondják, a helyi érzéstelenítő mehet, remélem? Szerintetek, bár fáj a fogam , valamit csinálnom kell.

Tök szar idő van, most jönnek a vírusok, vigyázzatok magatokra!!!!!

Én is szedek elevitet, minden másnap, folsavat is, és magnéB6-ot, kettőt, a dokim szerint megelőzésképpen, haskeményedés miatt, ja és C vitamint, és kálciumot, nem sok ugye, de én sok mindent nem ehetek, potolni kell.

Nekem is dagad az ujjam, nem jönnek rám a gyűrűk, de én nem szeretem a banánt, van más ellenszer is?

Csanita! Nekem is fáj a derekam, teljesen lent, de csak ha háton fekszem, a tornász csaj azt mondta, hogy a kereszcsont tágul, hát nem tudom, szerintem is gáz, mi lesz még később. Ma a tornán gyakoroltuk, hogy milyen pozban, mit kell csinálni, amikor a kitolási szakasz van, annyira fájt, hogy képtelen voltam csinálni.
Kari, a légzésfigyelő szerintem kell, olvastam egy statisztikát, hogy évente harminc-negyven baba hal meg csecsemő halállal, nagyon sok, de ha egy baba, akkor is sok, sőt vannak tanfolyamok is, ahol elmondják, hogy mit kell csinálni, ha riaszt, hogy ne essünk pánikba.
( Aztán majd el lehet adni, de megnyugvás, nem?)

Na jó, nem írok már annyit, nagyon szép napot mindenkinek, vigyázzatok magatokra, majd jövök! Kép
Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok Csajszik!

Régen jártam erre. Tegnap voltam terh. cukorvizsgálaton, ez is megtörtént. Annyira nem is volt vészes, mint amire számítottam (ki lehetett bírnni). Persze azért tettem bele citromlevet (citromból), így türhetöbb volt. Hétfön érdeklödhetek az eredmény után (kiváncsi leszek mi lesz, mert ha rossz, akkor meg kell ismételni- ezt nem akarom).

Kérdés: a Schöpfi-s elöadásokra kell elöre jelentkezni, vagy csak odamész és kész? Fizetni kell-e érte, vagy sem? Talán érdekelne engem is.

Puszika mindenkinek:
Annamari

KépKép
pannamari
 
 


Sziasztok!

Kari: én lehet, hogy csak az áprilisi előadásokra megyek, mert csak júliusban fogok szülni és pont belefér az is. De még gondolkodom, lehet, hogy elnézek jöv.héten is.
Ja és szerintem sem árt a légzésfigyelő!

Pannamari: én úgy tudom csak odamész és kész. Én ma azt hallottam, hogy ingyé van. Bár ebben kételkedem, de azért próbálom elhinni Kép

Elevit és óriásbaba: szerintem hülyeség. Egyik rokonom végig szedte és alig 3 kg volt a babája. Úgyhogy szerintem szedjétek. (Én azért nem szedem, mert rosszul vagyok tőle)

Csanita: én is üdvözöllek itt Kép A hátfájás egyenlőre engem még nem fenyeget.

Iderakok egy extra picis pocis képet magunkról. Kép

Kisvirág
akinek Mogyorója ma 19 hetes Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!
Kisvirág, nagyon helyes pocid van. Kép Grat a kerek hétfordulóhoz!
Légzésfigyelő: lehet, hogy jó, de nem kívánom senkinek, amit már párszor hallottam, hogy lemászik a gyerek róla, és beriaszt...tökéletes verzió nincs, csak anyuka, aki igyekszik figyelni a bébijére. A természet csodái...szerintem. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Először is mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!!!

Kisvirág!De szép a pocikád!Most már van ott valami!KépA gatyód is tök jó!
Gratula a 19 héthez!!!

Nekem lesz légzésfigyelőm,szerintem ez az egy drága dolog amit érdemes megvenni!
Ezt bérelni nem érdemes mert a kaukció 10000-15000Ft+2500-3000Ft a bérlés,és legalább fél évig kell használni!Használtan már 10000-15000 lehet kapni,elég jókat!
Egy ismerősünknek a babáját ez mentette meg!
(S.Norbiéknak is)
Viszont ha tévesen beriaszt az tényleg gáz,de még miníg jobb mint ha baj történik!
Mérleg:állítólag meg csak az első-második hónapban kell mérni!Ezt bérelni érdemesebb!
Képzeljétek a jövőhéten megyünk Sarkadkeresztúrra a rokonaimhoz a kiságyért!Alig várom már!!!

Olyan szép idő van,már lassan jöhetne a tavasz,meg a bébik!Kép

Sok puszi!
Szilvi aki ma 27-hetes!!!(Úr Isten)

Kép
szgoron
 
 


Szilvi!
Akkor gondolom, már jól be vagy sózva ezzel a kisággyal. Kép Én a jövő héten telefonálok a Faktumos ismerősnek, hogy jövő hónap közepe-vége felé elmegyünk a kiságyért. Addig persze át kell pakolni a szobánkat...
Grat a kerekhez neked is.
Ági, aki holnap kerekedik 25-re. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági!Én is gratulákok a 25-höz!!!Kép
Be be vagyok zsongva,meg ezekkel a rokonaimmal a távolság miatt ritkán találkozunk,ezért is nagyon örülök!!!
Na akkor nektek is nemsoká ott a kiságy!Kép
Mi ez a pangás???
Látszik szép az idő!
Puszi

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!
Tök jó az idő, ami jót is tett a tegnapi hisztimre.. olyan rossz volt az idő, hogy esére bedepiztem.. no erre a mai napKép
Mi is nézzük már a baba cuccokat, légzés figyelőt szerencsére kapunk, nekem volt egy ismrősöm, akik később sajnálák, hogy nem volt.Asszem én AZT nem élném túl...Kép Babakocsi még mindig a fő problémám.. hogy milyen lesz?? nem tom..
Szgoron! Már a 27. hét??? Te vagy hozzám a legközelebb, asszem.. akkor én 26+5.. nem semmi. No mentem, hív az ember.
Sziasztok!

satuk
 
 


Helló!
Ismét egy új kismama.
Magamról: 28 éves vagyok, most várjuk a 2. babát, van már 1 eleven 2 évesünk. 25. hétben vagyok, Jánosban szülök. Mindig olvaslak titeket, de még kezdő vagyok a netezésben.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Ha valakit érdekel, keveset használt, újszerű kétfunkciós babakocsi eladó.

Kép

- 5 fokozatban, vízszintesig dönthető háttámla, így már újszülött kortól használható
- 3 pozícióba állítható lábtartó
- két irányból tolható
- állítható magasságú tolókar
- mind a négy kerék, akár külön-külön fékezhető
- rendkívül jó rugózás, mind a 4 keréken önálló lengéscsillapítók
- alul nagy méretű, könnyen levehető bevásárló kosár
- levehető, mosható huzat, vízlepergetős anyagból, nem kopik, nem fakul
- hosszú, széles fekvőfelület
- lábzsákkal téliesíthető
- nyáron a tető hátsó része lecipzározható a jobb szellőzés érdekében
- sok cipzáras zseb, kukucskáló a tetőn
- esővédő
- egyszerűen csukható-nyitható
- kisebb liftekbe, csomagtartókba is befér
- 2007 áprilisig garanciás

Ára: 25.000,-Ft

Érd.: 06-20/924-3360
gyszinti@freemail.hu
szinti
 
 


Üdv Mindenkinek!

A légzésfigyelővel kapcsolatban szeretnék irni.
Az lenne a logikus hogy legyen,mert ha van rá lehetöség hogy megelőzzük a bajt,akkor előzzük is meg.Egyetlen barátnőm vett a környezetemben ilyet,és jópárszor be is riasztott,totál stresszes volt az életük innentől,már eleve rettegett az éjszakától,hogy mikor szólal meg,kórházban is voltak a babával,de ott nem jelzett,két nap alatt egyszer sem-mondjuk szerencsére-de ez csak egy tapasztalat. Azt hiszem azért én is szeretnék,mert utána nem tudnám elviselni a gondolatot hogy a lehetőség megvolt,de nem éltem vele.

Szgoron:Szeretnék szülésznőt fogadni,azt fogom akit a dokim ajánl.Gondolom úgyis olyat ajánl akit jó szakembernek tart,vagy kedvel,könnyebb úgy összedolgozni.
Te mit tudsz a kórházi szülésfelkészitésről?
Az én dokim azt mondta 1 alkalom,de fölösleges rá elmenni,ezen kicsit kiakadtam.

Ági:én is faktumos bútort néztem ki a neten,és szerencsére itt vácon találtam is egy bababoltot ami partnercég velük.Neked melyik tetszik?

Sziasztok.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Csajok!
Nem értek vmit,miért nem találom a 12.ét,15-ét,az utolsó dátum amit látok 16-a,pedig öt perce még elolvastam a mai-18-ai irásokat is.
Béna vagyok? Nem értem.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!
Pilchard, az archívumban, ha a 13.-ra és a 16.-ra kattintassz, abban benne lesznek a 13.-i és 15.-i hsz-ek.

Hétvége van, íme a tábla, remélem, most nem lesz olyan széles. Habár ez monitorfüggő...a szomszéd szobában majdhogynem tv méretű van. Kép

<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház nem/név testvérek
Veráska 30 Siófok 30+3 2006.04.26 Várpalotai kh. elsö baba
Pilchard 29 Kosd 28+5 2006.05.08 Nyírő Gy. Kórház Amelita első baba
Melanie77 28 Bp. XII. ker. 27+4 2006.05.16 Szt. Imre kh. Áron Anna
(2004.01.16.)
Clair 32 Bp. III. ker 27+3 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 27+2 2006.05.18 Nyírő Gy. Kórház Renáta elsö baba
Acer 32 26+5 2006.05.22 Szt. István kh. fiú fiú
(2004.10. hó)
Satuk 30 Bp. I. ker. 26+5 2006.05.22 Kútvölgyi kh. elsö baba
Tjuca 27 Budapest 26+4 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Gabek 30 Bp. III. ker 26+3 2006.05.24 II. sz. Női Klinika fiú első baba
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 26+2 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt elsö baba
Mézgombi 24 Bp XIV. ker. 26+1 2006.05.26 Kiskunfélegyh. elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 26+0 2006.05.27 János kórház Virág Laci
(2004.01.20.)
Csandy 34 Bp. XIV. ker. 26+0 2006.05.27 Szt. Rókus kh. Gergő első baba
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 25+5 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László Balázs 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 25+5 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 25+4 2006.05.30 Budai Honvéd kh. János,Eugénia,
Kamilla Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 25+2 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 25+1 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004.06.26.)
Szőkemelinda 26 Bp. XX. ker. 25+0 2006.06.03 István kh. Máté első baba
AnnAnn 30 Hatvan 24+6 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003.11.04)
Exdeus 23 Szeged 24+6 2006.06.04 II. Kórház
dr. C.Z. Péter László elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 23+4 2006.06.13 B.csabai kh. Petra Kata
(2002.10.23)
Lreta 28 23+3 2006.06.14 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Norwell 24 Tét 22+2 2006.06.22 Győr P.A. kh. Kende Kálmán elsö baba
Babszem27 27 22+1 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003.09. hó)
Veraa 30 21+1 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Emy82 23 Szigetszt.m. 21+0 2006.07.01 István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 20+5 2006.07.03 Újpest
szülőotthon lány Levente
(2005.01. hó)
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 19+3 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 19+1 2006.07.14 Schöpf-Merei fiú elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 18+4 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. lány (2,5 év)
Nyanya67 38 Budapest 17+5 2006.07.24 Szabolcs u. Blanka Krisztina Balázs
(2002.12. hó)
Noémi22 27 Budapest 16+1 2006.08.04 elsö baba
Zsu11 28 Bp. XXIII. ker. 15+6 2006.08.06 Kútvölgyi kh.
Dr. Tóth Ferenc első baba
Banya 25 Pécs 15+0 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Gira 24 Szeged 14+4 2006.08.15 szegedi Nöi Klinika Réka
(2005.04.18)
Zsebecske 29 Szsztmiklós 14+3 2006.08.16 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László első baba
Déé 29 Budapest 14+1 2006.08.18 Szt. Imre kh.
Dr. Bálint Mihály első baba
Adi77 28 Pécs 14+0 2006.08.19 Pécsi Sz.Kl. első baba</pre>

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?