Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eddig nem nagyon akartam leírni (nehogy elszóljam magam), de egyszem jányom már vagy 3 napja reggel 6kor kukorékol, és ébreszt minket.Kép

Mostanában úgy alszik el napközben, hogy berakom a mi ágyunkba, felémfordul, megfog a kis kezével és úgy az oldalán el is alszik. Kép Szinte azonnal. És este is mostanában az oldalán alszik.

Kakiügyileg úgy néz ki, mintha kezdene kialakulni egy rendszer. Általában du. 1 óra körül szokott kakizni (+/- 1 óra). Meg néha este is, fürcsi elõtt.

Menta, nálunk csak belepisil Hanga a vízbe Kép.

(off: titeket nem idegesít ez a "bringás nyúl"? Állandóan ott van, ahol az egér...)

Szila
szila

Sziasztok!

Menta: Balu is rendszeresen belekakil a vízbe. 1-2 hete jól meg is lepõdtem, mikor már halászhatót kakilt! Kép De persze ezt a fürdés elsõ 2-3 percében alkotja, tehát ilyenkor gyerek ki, víz ki, öblítés, új víz, gyerek be. Elég vicces Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Sietek, csaka annyit hogy Lili éppen tegnap csorgatott bele a pelenkázón levõ mûanyag zsebbe Kép.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Még az elalvás témához akartam annyit írni, hogy nem tudom, más babákra mennyire jellemzõ, amit Laura írt, de PiciLacira egyáltalán nem. Kép Talán az arc-fúrás igen, de én ezt elég nehezen tudom megkülönböztetni a cici-keresõ hadmûvelettõl. Kép
Azóta direkt figyelem, de a szemét csak akkor dörzsöli, mikor ébredezik, és olyankor ököllel. Pislogni meg egyáltalán nem pislog, amikor álmos. Éppen ez a feltûnö. Kép Szóval nálunk az álmosságra utaló jelek úgy kezdõdnek, hogy PiciLaci "nyûgös vagyok" hangnemben üvölt. Akár felveszem, akár leteszem nyühög, semmi nem teteszik, sehogy nem jó. Közben a szemei olyanok, mintha kiakasztotta volna a szemhéját, nehogy már véletlenül lecsukódjon, a tekintete meg furcsa bamba, fókuszálatlan.

A hangocskáit is próbálom jobban megfigyelni, amióta itt szóba került, de én képtelen lennék betûkkel leírni, amiket produkál. Régebben ment egy nagyon furcsa hûûûûû_eeee jellegû hangsor, kicsit aggódtam is, hogy mi lesz a gyerekem elsõ szava. Kép Szerencsére már nem csinálja, nagyon ciki volt, amikor úton-útfélen mindenkit lehüüüü_eeeeezett... Kép Ami még talán leírható, az a gyakori ajaajajajaaaaaja duma, ami kis jóindulattal aja (anya) is lehetne, de sajnos még nem az. Kép
Ami mostanában a legújabb produkció (kb. 5 hónapos korától), az a madárhangok. Furcsa sikongatásszerû torokhangok, neki nagyon tetszenek, cifrázza is õket rendesen, és meg mindig frászt kapok tõlük, hogy jaj, mi baja a gyerekemnek. Berohanok, õ meg röhög rajtam, és gurgulázó torokhangokkal cifrázza a mûsort.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!!

Hogy ne csak mindig panaszkodjak Csenge nem-alvása miatt, akkor most inkább dicsekszem, hogy tegnap milyen kis tündér volt Kép (a reggelt leszámítva, amikor olyan magas hangon visítozott, hogy a környék denevérjei szerintem mindennek nekimentek, az apja, meg én meg majdnem megsüketültünk Kép ) Szóval éjszaka nagyon kis rendesen aludt (a 3-4 óránkénti evészetét már úgy megszoktam, hogy egyáltalán nem zavar). Aztán dél körül aludt egy 3/4 órát, délután 1-et, séta közben kb felet, aztán este fürcsi után, az éjjeli nagy kaja elõtt még fél órát Kép Máskor ez a heti adag Kép
Azt viszont nem tudom, hogy mikor fog enni a tejen kívül mást is. Mi próbálkozunk rendületlenül, de nem eszik meg semmit. Sõt. Nem issza meg a vizet, és a teát sem. Pedig reménykedtem, mert annyira nézi mindig, amikor eszünk, szóval érdeklõdni érdeklõdik. Ráadául eddig azért még bele lehetett kanalazni a szájába a próbakaját (meg a vitamint), de rájött, hogy a kezével el tudja lökni a szájától, vagy ha a kezét lefogjuk, akkor egy jól irányzott rúgás is megteszi Kép

Menta
A képekrõl volt mentésetek? Nekem is az a fóbiám, hogy behal a vinyó, és minden oda lesz .. úgyhogy most cd-re írjuk rendületlenül ...
Ezek szerint Helena víziszonya már a múlté? Kép az nagyon jóóóóóóóóó Kép

Napi menetrendet nem tudok írni, mert még megközelítõen sincs két hasonló napunk ... Kép Kép

hízás/fogyás/ruhák
Hát ... ez nagy szívfájdalmam. Viszonylag sokat felszedtem terhesség alatt (a rendszeres étkezés megtette a hatását Kép ) Régebben a "versenysúlyom" 56-58 kg volt, Manó elõtt felszedtem jópárat, úgyhogy 64-el kezdtem a pocakosodást, az elején a vizsgák alatt lement 2, a végén meg 80 kg-nál kötöttem ki. Szülés után 70 voltam, nagy vígan szoptattam, hogy majd akkor a többi felesleges kb. 10 majd szépen lemegy rólam... ehelyett felszedtem még 4-et Kép (megint csak a rendszeres kajálás miatt, nameg nincs fõnök, meg kolléga, aki halálra idegesít Kép ) Úgyhogy a régi ruháimat egyelõre csak nézegetem, hordani meg Anya nadrágjait hordom. A felsõkkel nincs problémám, mert mindig a bõ dolgokat szerettem Kép Cici ügyben én meg csak nyertem Kép a "tripla-A-sból" B-s lettem, úgyhogy van nagy öröm Kép Csak a fenekem meg a combom mérete zavar, arról nem is beszélve, hogy a térdem nem sokáig fogja bírni, hogy ha Manót is viszem, +hátizsák, akkor már kb. 85 kg-nál tartok, és ez csak rosszabb lesz, ha nem fogyok Kép

Csenge viszont egy édes kis bohóc Kép - és egy kis hisztizsák is Kép. Új neve is van: Majguz Kép a majom és a manguz keveréke Kép Állandóan csimpaszkodik (többnyire belém), és minden érdekli, mindent meg kell nézni, mindent meg kell fogni, sõt mindent meg kell rágni ... Kép Ülni már egész szépen ül, bár ha oldalra kihajol, onnan nem tudja visszahúzni magát. Tegnap meg (véletlenül?) sikerült négykézláb állnia, és édesen hintáztatta a popsiját Kép Ha be tudja támasztani a lábát, úgy elrúgja magát, hogy sokszor a levegõben kaptuk el ... kis torpedó Kép

ennyi .. így is kisregény lett Kép

az a nyúl meg engem is zavar ... netscape-et nem is tudok használni a babanethez, mert azon defektes a nyúl biciklije...

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Ha már a súlynál tartunk, épp szerdán mérettem le magam a védönömmel, kg-al kevesebb a súlyom mint a terhesség elején...
Mondjuk volt egy kis felesleg rajtam, szóval nem is baj hogy így állunk.

A szopizással jól állunk szerencsére, mióta rendesen eszik a kakik is gykrabbak megint.

Viszont ami most a "fö problémánk", egyszerüen nem hajlandó a kiságyban aludni...
Alszik a kezünkben, ölünkben, a mi ágyunk közepén, vagy a nagypárnába fektetve - de ha beteszem az ágyába 5 perc múlva már sír...
VAn erre valami jó tanácsotok?

Puszi: Dojika és a 3 hetes Máté

ui. ez a bringás állat engem is kezd idegesiteni...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dojika,

Hanga most is édesen alszik...a mi ágyunk közepén.Kép Nappal soha nem alszik a kiságyában, csak a mienkben, v. ha sétálunk, akkor a babakocsiban. De az éjszakáit a saját ágyikójában töltiKép.

Szila
Szila

Virág!
Már régen akartam írni csodálatosak és bájosak a gyerekeid. A szöszke különösen nagy kópénak tûnik.

Dojika!

Sajnos nekünk Buda nem túl jó úszás ügyben.
Máté fiad problémái nagyon emlékeztetnek a lányomra az alvásnál.Lili is így csinált mostanában, néha most is rájön a nem alvás. Amiket írtál hogy hol alszik Máté az mind nagyon anya/apaszagú hely Kép - látszik, hogy meg van a magához való esze. Lili különben, ha olyanja van bárhol alszik, de ha nincs olyanja ajaj anyának! A kisággyal nálunk az volt a baj, hogy már uncsi. Mostanra mindenhol van hely a lakásban, ahol letehetem egy pillanatra és ha napközben elalszik általában nem mozgatom. Azért éjszakára ragaszkodom a bölcsõhöz, délelõtt és ebéd után meg a kiságyhoz. Dehát velem szeret lenni mit csinálhatnék...
...jaj ez a hülye nyúl...

Bubu
bubu

Sziasztok!
Dojika:
Nekem javasolták azt is, hgoy rakjak be a kiságyba valami anyaszagút. Nekünk nem jött be, de egy próbát megér.
cory

cory
Budapest

Sziasztok lányok!

Nem baj, ha elsírom nektek a nyomoromat? Képzeljétek, a baba kádjával meghúztam a derekamat, és most kb úgy fáj, mint a szülésnél. Alig birok mozdulni, hát még a Manót emelgetni, amire pedig most nagy szükség lenne, NAGGYON jön felül a fogica, apu meg vizsgázik... Úgy mozgok, mint egy kriplikommandós, sírni tudnék. Jaj, de sajnálom magam! Kép Kép Kép
Na, máris jobb. Egyetlen örömöm, hogy a nagyi túrógombócát eszem! (És tágulós rajtam a gatyó...)

LELÖTTEM A NYULAT.

Puszi mindenkinek.

Heni
gesztenye

Heni! derékfájásra van egy homeopátiás kence, ami nekem bejött, bogyó is van hozzá. A neve az hogy Zeel.

Bubu
bubu

Köszi, Bubu, szerzek olyat!
Képzeljétek, Barni ebben a percben szerezte meg a távirányítót, és kapcsolta be a tévét! Most váltogatja a csatornákat.
gesztenye

Sziasztok Lányok!

Szerencsére túl vagyok a vizsgákon, 3-ból kettõ megvan (négyes lett), a harmadik eredménye hétfõn derül ki!!!! Szóval több vizsgaidõszakom nem is lesz, el sem hiszem!!!! A tanárok rendesek voltak, szerencsére.

Dorottya csütörtökön volt féléves és ennek alkalmából a kisasszony elkezdett újabb hangokat gügyögni, most i-gggeeee, ggee gügyögést mond. Nagyon aranyos. Természetesen pont a vizsgák elõtt szenvedett a fogacskájával, most már kijött és szeretetteljesen harap vele.

Napirendrõl csak annyit írhatok, hogy nálunk abban van csak rendszer, hogy kb. 3 óránként szopizik még mindig Dorottya, este is és nagyon keveset alszik a leányzó, mert este 21.50.-kor alszik el és legkésõbb reggel 7-kor kel fel, napközben pedig maximum 2 órát alszik összesen elég változó idõpontokban. Tehát, ha jól számolok a lányom kb. 11 órát alszik egy nap. Szerintem ez elég kevés, fõleg, hogy éjszaka is felkel 2-szer szopizni. Ez normális?

Hozzátáplálás: Dorka eddig max. 3-5 kanálnyi almapépet vagy banánt evett. Sajnos még sûrûn elkezd evés közben öklendezni, szerintem nem tudja még, hogy a pépet le kell nyelni, így nem terhelem még nagyon kajával. Pedig szemmel láthatóan érdeklõdik a rendes kaja után, mert állandóan kinézi a gyümölcsöt a szájunkból, legutóbb a férjem körtéjét akarta nyalogatni és ha elvettük tõle, felháborodva elkezdett sírni. Ki érti ezt?

Na hulla fáradt vagyok, remélem mindenki jól van és jókedvû!

üdv mindenkinek
zsuzsi és 6 hónapos Dorottya
zsu26

Bubu,
köszi. Kép

Nyúl: nézzétek meg, mit írtam ma reggel a Túl az elsõnbe, így le tudjátok lõni! Nekem nem szemtelenkedik.

Heni,
nagyon sajnálom. Jobbulást!

Márti,
mél jött, köszi szépen!

Mindenkinek nagyszerû hétvégét kívánok!

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Mi is tul vagyunk a 4 honapos szurin, eleg jol viseltuk mind a ketten. Viszont azota mi is ejjeli baglyok lettunk.3 orankent keles, szopizas, ilyet nmeg ujszulott koraban sem csinalt, ugyhogy hozza kell szoknom.Kép
Szerintem Tildusban eldugtak 1 orat.Kepes napokig percre pontosan ugyanakkor megehezni es aludni is.ez csak akkor borul mikor elmegyunk valahova vagy hozzank jonnek vendegek.
Menta: Tok jo hogy Helena megszerette a furdest.Kép
Tikk: szerintem is tok gyorsan fejlodik Tildus, bar szerintem ez nem jelent semmit.Multkor az olemben ult es elottunk volt a merleg, megfogta es felhuzta magat allasba, hatha nem a sajat szememmel latom el sem hiszem.Mar meg is ul magatol 20-30 masodpercig es at tud kuszni az agyon.
En ugy feltem, hogy hogy lesz ez a kajabevezetes, de evvel is nagyon jol haladunk es muszaj is volt elkezdeni mert nem volt tul sok tejem, csak 3 honapos koraig kapott csak anyatejet, utanna estenkent mar tapszert kapott.Kép de ugy falja a repapuret hogy orom nezni.

Puszi mindenkinek!
Tiduj es Tildus(19 het)
Tiduj

Sziasztok!

Bubu - kár hogy buda nem jó nektek...

Cory - nekünk se jött be az anya/apa szagú valami a kiságyba...
Maradt a nagyágy... ma délután meg a babazsákban a hasamon lógva alszik...

Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Tiduj,
nagyon ügyes TildusKép. A répapürével mi is így voltunk/vagyunk. Azt adtam elször Hangának, és úgy falta, mintha világéletében ezt ette volna. Aztán mondták, hogy vigyázni kell vele, mert bedugíthatja a kis fenekét, de Hangánál szerencsére ilyesmi nem fordult elö (nincs hosszú ö betü, se hosszú ü). Söt azóta én a fözelékjeibe majdnem mindig rakok répapürét.

Képzeljétek, mintha Hanga elkezdett volna valami mászásfélét produkálni. Kép Hason fekszik, a lábait felhúzza, mintha négykézláb lenne, de még egy kicsit nehéz a többi testrészét hozzáemelni, úgyhogy inkább letámaszt, és hátrafelé mozdul el. Mondjuk még kicsit gyenge a háta, úgyhogy még rendszeresen járunk az alapítványba "masszázsra"Kép.

A napirendröl meg csak annyit, hogy most meg teljesen felborult. Most már napok óta reggel kor kelt minket a jány, kis sikongatássalKép, az alvásai is kicsit másképp vannak. Kép Úgyhogy ennyire volt az a "napirend" kialakult. Amint kezdeném elhinni magamban, hogy na most akkor jövö hét ilyenkor mondjuk elmegyek moziba, tuti, hogy Hanga akkorra változtatja meg a "beosztásomat".Kép De így van ez rendjén.

Puszi mindenkinek, remélem, holnap nem lesz ennyire szeles idö.

Sziasztok

Szila és Hanga (5 hónapos és 1 hetes)
Szila

Sziasztok!

Nektek volt már olyan, hogy egész éjszaka nem pisilt a lányotok/fiatok? Tegnap ma reggel megdöbbenve vettem észre, hogy csontszáraz a máskor teli pelusa Helenának. Egyébként nincs vele semmi gond, kicsit nyûgösebb a szeles idõk óta, de ma is keveset pisilt. Ha holnap reggel is üres lesz a pelusa beviszem az ügyeletre, ha nem, akkor is viszek vizeletmintát hétfõn a dokinénihez. Még szerencse, hogy pont most hétfõn megyünk oltásra. Pont akkor lesz az én kicsi pitypangom 4 hónapos!

Tiduj! Jó olvasni rólatok! Ezek szerint már meggyógyult Tildus! Kép

Dójika! Ugye milyen jó a babazsák?! Én is nagyon szeretem, de én jobb szeretem a kendõt!

Rebi! Szerencsére kiderült, hogy a képek megvannak a férjem munkahelyi gépén is!

Cory! Azt hiszem olyan sportkocsit szeretnék majd, mint a tiétek! Milyet is vettetek? Bevált?

Mindenkinek további jó hétvégét! Kép

Menta és a két nap múlva 4 hónapos Helenácska (foglálkozására nézve tündérkirálykisasszonyka)
menta

Sziasztok!

Virág! Köszi! Azért táncolnom sikerült ma az LGT-n Kép (Ben-Gay kenöcsnek köszönhetöen) Milyen volt a Demjén? El tudtál menni? Az építkezös topic jó ötlet, csak még nem tudok érdemben hozzászólni...
Rebi, állítólag nem minden babának kell innivaló még nagy melegben sem. Én is meg szoktam kínálni Barnikát, de csak szopogatja a vizet. Inkább többször szopizik.
Menta! Még nem volt ilyen, de Barni többször eszik éjszaka. Nem lehet, hogy Helena csak keveset evett? De mindenképpen nézesd meg! Nem fáj a pocija, rossz a közérzete?
Szila, ti akkor nagyon jól álltok! Tildus se piskóta! Barni most kezdett csak forogni végre, meg az ölünkben kilöki magát állásba, nagyokat rugózik, irtó büszke magára, de ennyi. Viszont nagyon huncut és rafinált, olyan ötletei vannak 8 hónapos létére, hogy lehidalunk töle.
Na sziasztok, hulla vagyok.
Szép vasárnapot nektek. Kép
Heni
gesztenye

UI: Mikor lesz/legyen a következö tali?
Heni

SZiasztok!

Nálunk a legújabb varázslat a hinta, amit még a börzén "túrtam" Árminnak: ha csak meglátja, eszeveszett sikkantgatásba kezd, ahogy beletesszük, minden búját-baját feledi, sõt, a hintában támaszkodás és kapaszkodás nélkül is tud egyenes háttal ülni! KépKépKép

Tegnap megpróbáltam az almaléjéhez egy kis krumplit is adni - hát, azt a fintorgást, amit kaptam!!!!! Kép Viszont az almalét már nemcsak kanalazni tudja (vagyis kiskanálból szopogatni), hanem phárból is tudja inni! Elsõ próbálkozásra nagyon jól sikerült!

Menta! Árminnak is van már foglalkozása: profi szabadulómûvész! Le tudja magáról venni a pelenkát, ha nincs rajta más, és egyébként is minden számára kellemetlen helyzetbõl (orrtisztítás, körömvágás, öltözés, stb.) olyan leleménnyel és ügyességgel lóg meg, hogy akár taníthatná is!

ZSuzsi! Nagyon ügyi vagy a vizsgákkal!!! Gondoltam rád - mivel nem tudtam, hogy pontosan mikor mész, ezért teljesen véletlenszerû idõpontokban! Kép Egy foga van Dorkának? Melyik? A harapást nem irígylem! Egyébként megszereztem én is elsõ mellsérülésemet, de Ármin most nem harapott, hanem nagy éhségében nem a bimbót, hanem egy attól (jóval) távolabbi részt kapott el, és úgy kiszívta, hogy tiszta véraláfutás az egész Kép Még jó, hogy nem a nyakamat kapta el, akkor aztán este magyarázkodhattam volna Kép

Szila! Ármin is hasonlóképp kezdett mászni, mint Hanga! Jó, hogy máûr sak két kezelés van hátra Kép Mi is voltunk kontrollon a KOrai Fejlesztõben, Ármin is olyan sokat javult, hogfy csak szeptemberben kell majd újra menni, de a gyógytornász szerint már most is alig látszik valami különbség a két oldala közt.

Virág! Ismerted valamelyik könyvet? Ugye, küldesz te is nekem?

10-én megyünk nyaralni! Úgy izgulok, hogy milyen lesz nem itthon lenni - aludni egy egész hétig! De nagyon várom, hogy naphosszat hármasbanlegyünk végre! Kép

Márti+Ármin (6,5 hónapos)
márti

Sziasztok!

Menta: a kocsink ABC Design Pilot Winky névre hallgat. Én nagyon szeretem, nagyon bejött. Tényleg mindenhol elférek vele, és tudok vele BKV-zni is, ami nem egy utolsó szempont. Ja, és lehet hozzá esõvédõt is kapni.
Mi a Brendonban vettük.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Mi a hozzátáplálást az almával kezdtük, illetve abba is hagytuk, mert többedszeri próbálkozásra is undorral köpte ki, s mivel közben lett megint elég tejem, így nincs is rá szükség, szerencsére.

Laura, persze, szívesen találkozunk veletek, ha ráértek! Mi Árpádföld és Cinkota határában lakunk, tehát szerintem nem messze tõletek. Ha gondolod, beszéljük meg privát. email: weigertzsuzsi@freemail.hu

Kilók: ahelyett, hogy felcsillanna a remény a régi ruháimat illetõen, inkább megint híztam 2 kilót. Meddig megy még ez így? Minden nap elhatározom, hogy holnaptól nincs több nasi, egészségesen eszem, aztán persze megy minden ugyanúgy. Kép

Ezt a szeles idõt nagyon rosszul tûri a kisasszony, mennem is kell, mert megint felébredt és nyûgös Kép

Üdv,
Zsuzs és a 3ésfélhónapos Rékus
Zsuzs

Sziasztok Lányok!

Huh! Jó volt ez a hétvége! Kis családunk szombaton felkerekedett, hogy hogy vehessek egy fürdõruhát, ez volt az elsõ közös túránk hármasban. Jó kis bolt van a Király utca elején - Arany Pók. Ma meg nagy családi jövés-menés volt. Tényleg jelent valamit, hogy vége a hatodik hétnek, minden teljesen más már.

Az ortopédiai vozsgálatra a 6. hét után kell menni,vagy bármikor utána?

Heni!

Bocs, de még meg se köszöntem a verset pedig nagyon örültem neki. Szóval köszi.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Visszatértünk a nagyizásból!
Most csak végigfutottam az elmúlt hét termésén, holnap bõvebben jelentkezem, most hulla vagyok!
Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Kicsit hulla vagyok ... Csenge újra nyûgös, de nagyon .. valószínû, most már a foga miatt ... Kép

Bubu
Szerintem minnél elõbb mentek, annál jobban jártok, ha esetleg mégis van valami.... De remélhetõleg úgysem lesz ... Kép

Most alvás....

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Bubu
Nekünk 1 hónaposan mondta a dokinéni, hogy menjünk és adott beutalót is.

Zsuzs
Én ugyan nem híztam a szülés óta, de hasonlóképpen nem nagyon tudok lemondani a jó kis házi túrós, diós sütikrõlKép Általában véve sokat eszek, de nekem fel sem tûnik, csak azt látom, hogyha baráti körben vagyunk, a lányok közül én eszek a legtöbbet, pedig õk sem fogyóznak. Mondjuk sosem voltam egy csipegetõs típus.KépSzóval tornázni kellene, de olyan lusta vagyok...

Jó, hogy leírtam a "napirendünket", azóta tök más mindenKép A legújabb és számomra legrosszabb, hogy Peti kb. 6-kor ébred szopizni, azonban nem akar visszaaludni, csak úgy bõ 1 óra-de néha 2 után. Mire ismét elalszik, addigra teljesen felébredekKép Viszont úgy tûnik, elvonult a nyügi hullámKép Csakhogy ma megyünk 4 hónapos oltásra, tehát vélhetõen eddig tartott a nyugalom.
Peti baba fordul. Na nem úgy, ahogy már hetek óta várom. Oldalra araszol. Akár háton, akár hason van, a lábával támaszt, és arrébb tolja-kússza magát 1-2 centivel. Így szépen "lemászik" a földön lévõ plédrõl is, úgyhogy most már tényleg nem hagyhatom magára, ha az ágyon van. Próbáltam neki magyarázni, hogy hasról-hátra és fordítva illene már mozdulni, de nem igazán érdeklõdik a téma irántKépKép Hason felhúzza a térdét és próbálja kitolni magát, vagy elõremászniKép Ez talán ugyanaz, mint amit Hanga csinál.

Akkor most próbálok még aludni.
üdv: Gorsi és a 4 hónapos Peti (tegnap levágtuk hátul is a hajátKép)
gorsi

Sziasztok!

Ámulva olvasom, hogy milyen mozgásokat produkálnak már PiciLacinál kisebb babácskák is! Nálunk a mozgásfejlõdés abból állt, hogy kb. 3 héttel ezelõtt egyszer a hátáról a hasára fordult, azután kb. 1 hete egyszer a hasáról a hátára, és kész. Erre tegnap elõadta magát az én Kis Drágám. Mostanában hasra szoktuk fektetni a pelenkázón, hogy felemelje a fejét, és meg tudjuk olajozni a nyakát, ami még így is egy iszonyatos nagy küzdelem. (Két nagy egy kicsi ellen örökké vesztésre áll... Kép) Na, tegnap a hasára fordítom, picit félre húzódok, hoyg Életem Párja hozzáférjen az olajos vattával, erre PiciLaci valami elképesztõ sebességgel és könnyedséggel már a hátára is fordult! Még jó, hogy a fal felé indult, mert ha felém (lefelé a pelenkázóról) indul neki, akkorát eshetett volna, mint a nagykabát. Annyira meglepett, hogy tutira nem érkeztem volna elkapni! Kép
Egyébként kúszás, mászás még semmi, pedig már jócskán elmúlt 5 hónapos. Átfordulás összesen ez a 3, nomeg újabban örökké az oldalán fekve akar aludni. Szóval jó kis lusta az én fiacskám, az az egy nyugtat meg, hogy láttam, ha akarna, könnyedén meg tudna fordulni. Bár ez elég sovány vígasz... Kép Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Hát ami a mozgásfejlõdést illeti, én sem dicsekedhetek Kép
Rékus is nagyon lustának tûnik, bár csak ami a forgást illeti, mert egyébként a lábai és a kezei folyton járnak. A doki csak perpetum mobile-nek hívja Kép A pelenkázás is küzdelem, hatalmasakat rúg a hasamba, de ez még a jobbik eset, mert gyakrabban a mellemet célozza meg, és az nagyon tud fájni. két hete egy jól irányzott rúgással a gyomorszájamat találta el, éppen ebéd után, ami emiatt vissza is jött (bocsi!)
Szóval forogni meg sem próbál Kép Mivel lehetne ösztönözni? már lassan 4 hónapos lesz, de nem is érdekli a téma. Bár gondolom nem vagyunk még lekésve semmirõl... Kép Addig örüljek, amíg egy helyben marad, ugye?!

Üdv,
Zsuzs és Rékus (3,5 hónapos)
Zsuzs

Sziasztok!

Zsuzs,
kb. ennyi idõs volt a kisfiam, mikor otthon voltunk anyukáméknál, és már fordult oldalra, de tovább nem. Anyu megfogta a combjánál és hasra billentette. Elõször az én kis drágám nagyon meglepõdött és úgy maradt (nagyon édi volt), de aztán többször csináltuk ezt és meg lett az eredménye. HA szoktad tornáztatni, akkor a köv. gyakorlat nagyon jó:
A hátára fekteted a jobb kezedben van egy csörgõ. Oldalra teszed a kezed, rázod a csörgõt és viszed hátrafelé miközben a bal kezeddel fogod a jobb combját, és segíted a fordulásban. Eleinte jobban, aztán egyre kevésbé. Végül hasrafordul. Lehet visszafelé is, bár az nálunk nem volt sláger.
Gabó épp ma produkálta, hogy az ágyon hasra fordult, aztán vissza a hátára és ez feledtébb tetszett neki, így megismételte vagy 3x, és közben nagyokat kacagott.
Mindenestre, ha késõbb fordul késõbb. Épp hétvégén mesélték anyuék, hogy én nagyon szerettem már nagyon picin állni, a hugom meg mindig csak feküdni akart és el volt mint a befõtt...Kép!
Ágci

Kép
Ágci

Szia Lányok!

Zsuzs, szerintem nincs semmirõl lekésve Rékus, és tényleg addig jó (aztán persze még jobb, amikor már mozogKép), amig viszonylag nyugodtan fexik egy helyben.

Pelenkázási küzdelem: Zsuzs, engem is szokott rugdosni. Sõt. Hangát már annyira nehéz pelenkázni, mert állandóan megfordul, és hát ugye fordítva igen nehéz megtörölgetni, meg bepelenkázni. Öltöztetni már megtanultam hátulról. Ez a fordulás kakis popsival csak igen mókásKép! Szóval elterelõ hadmûveletkénta a pocikáját szoktam puszilgatni, idõnként be is válik, de amikor nem, akkor egy jól irányzott rugással a torkomnak támad Kép és már meg is fordult.Kép

Hasrafordulásnál elõször én is segítettem neki, a kezét kellett csak alóla kihúzni.

Bmárti,
Hanga is mostanában az oldalán alszik. Éjszaka is. És állandóan kitakarja magát.Kép

Gorsi,
Peti baba szeret hason lenni amúgy? Mert nálunk úgy volt a hasról hátra fordulás, hogy amikor hasonlevésben elfáradt, akkor egyszer csak eldõlt, és a hátára fordult.Kép Szerintem elõször nem volt ez olyan tudatos nála, nem is csinálta olyan soxor, aztán belejött. Rá két hétre ment a hátról hasra is elõször.

Szila
Szila

Lányok, nyugi!

Egy 3.5 hónapos baba ráér még forogni! Nem azt mondom, vannak babák , akik ekörül kezdik, de az átlag még ezután van. És a 6 hónap is teljesen belefér! Ugyanígy a mászásra a 7-8 hónap körüli az átlag. Ráértek még, semmi aggodalom!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Forgáshoz annyit mondanék, hogy Balu is átfordult egyszer 3 hónaposan, majd 4 hónaposan 2-szer is, de állandó mozgássá csak 7 hónapos kora után vált. Ráadásul akkor már egész más technikával csinálta. De ezután begyorsított, mert azóta felül, mászik, feltérdel, és úgy tûnik, nemsokára feláll. Kép

cory és a 8,5 hónapos Balu

cory
Budapest

Sziasztok!

Zsuzs! PiciLaci is rúg és kapál pelekázáskor (is), de az, hogy engem hasba rug, semmi ahhoz képest, amit az apjával tesz... Kép
Átfordulás ügyben a védõnénink azt tanácsolta, hogy tegyük a gyerkõcöt lepedõbe, fogjuk meg az Apjával egymással szemben állva a lepedõ két-két sarkát, emeljük fel, és finoman görgessük benne a gyereket. Ha kicsit se segítünk neki közben, akkor állítólag magától rá fog jönni, hogy hova tegye a kezét. Én mindenesetre nem próbáltam ezt ki... Ildivel értek egyet, ráér, én inkább meghagyom neki a felfedezés örömét. Majd csinálja, ha akarja. Kép

Szila! Hanga nem nyomja el a karját, nem zsibbad el, ha az oldalán alszik? Meg szoktad támasztani, vagy megtartja magát?
PiciLaci mindig az oldalára fordul, aztán ahogy kezd bealudni, és ernyednek el az izmai, akkor a visszazökken a hátára, és már üvölt is. Ha megtámasztom a hátát egy párnával, akkor valamivel késõbb kezd el üvölteni. Én azt hiszem, hogy elzsibbad, de persze csak gondolom. Azt szoktam csinálni, hogy amikor már elég mélyen alszik, akkor kiveszem a támaszt a háta mögül, és szépen lassan a hátára fordítom. Van, hogy nem ébred fel rá. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Bmarti!
A fiad nagyon hasonlit a nagyobbik lanykamra. O sem csinalt sok egyebet ot honaposan, majd 7 honaposan felallt, 11 honaposan elindult. Igaz utana volt egy csomo problemank, nem akarat a babakocsiban megmaradni utana. Maszni kb. masfel eves koraban probalt, de sosem tetszett neki. Tehat o a maszast kihagyta.

Madison baba mar most fordul, igaz csak a hasarol a hatara. Nem szeret hason fekudni. Kép

Zsuzsi!
Gratula a vizsgakhoz!

Nalunk egyre jobb a helyzet alvasilag. Az utolso ket hetben minden nap ataludta az ejszakat. Este 10-tol reggel 6-ig alszik. Igy vegre en is kialudtam magam, mar nem vagyok zombi. Kép

Menta!
De jo hogy Helena szeret mar furodni! Kép Nalunk Madike inkabb belepisil a vizbe es tobbnyire a furdes utan levo etetes alatt kakil be, ja es termeszetesen sosem kakil pisis pelusba. Megvarja meg kicsereljuk es utana kakil rogton be.

Cory!
Hogy rohan az ido, emlekszem mikor eloszor irtam a "Friss kismamak"-ba, akkor meg te is ott voltal es nicsak Balu mar 8 es fel honapos. Kép Es milyen ugyes!

Nalunk semmi kulonos. Azaz ugye mar atalussza az ejszakat. Napkozben tobbnyire a lakasban vagyunk, kint 34-36 C fok van, igy nem nagyon lehet kivinni. Tobbnyire este megyunk ki, de akkor meg sok a szunyog. Igaz ok engem esznek csak, Madike babakocsiara vettem halot, igy o nagyon is elvezi a kinti setat. A nagyobb lanyom veret meg nem szeretik a szunyogok nagyon. Meg o ugye a kinti idot tobbnyire a medenceben tolti. Kép En vettem mar szunyogriaszto kremeket, de azokra meg jobban jonnek. Kép

Mar megint sokat irtam, meg ugye Madike is ebredezik, eszik es megyunk vasarolni. Konnyen vagyunk a lanyomnak mar vege a sulinak!

Andysj es Madison 2,4 honapos
andysj

Sziasztok!

Lehet hogy hihetetlenül hangzik, Lili baba már 3-4 hetes korában oldalra fordult. Persze megfelelõ motivációval - azt látni kellene volna ahogy a kis hakapeszi a cicire ráfordul. De õ minden mozgásban elõrébb van jóval, a fejét már születés után emelte, és most fél percre biztosan tartja, ha hason van.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Heni! Habár nem nekem írtad le, én is nagyon örülök a Brumm Brumm Brúnó szövegének, bár én ismertem (a dallamát is), mostanában valahogy nem jutott eszembe. Romolánál nagy sikere volt!

Zsuzs! Mail ment!

BMárti! Én viszont kipróbáltam a lepedõs baba-forgatást. Hát, semmi eredménye nem volt. Romola csak nézett rám nagy szemekkel, mintha ezt kérdezné: de Anya, miért csinálod ezt a butaságot??

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Gondoltam írok már én is pár sort, hogy mi újság felénk.
Noémivel holnap megyünk csípõkontrollra, úgyhogy már nagyon ideges vagyok, hogy rendbejött-e. Nagyon jó lenne, ha már túl lennénk ezen.
Mozgásilag nagyon jól fejlõdik. Forog oda-vissza, kúszik, és két hete felül. Ma már simán bármikor sikerült neki. Az ülés is egyre jobban megy neki, csak ritkán borul el, plusz amikor a bátyuskája lendít rajta egyet. Olyankor viszont nagy sírás van.
Imád fürödni, ül a kádban, és csapkodja a vizet, játszik a játékokkal. Legtöbbször együtt fürdenek, vagy Apával, vagy velem.

Flórián pedig nagy örömömre elkezdett bilizni, egyre többször szól.

Hát ennyi.

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Régen írtam már, de minden nap olvaslak benneteket. Velünk minden rendben. Túl vagyunk a 2 hónapos oltáson és mi most kaptunk beutalóz csípõszürésre. Máté baba még mindig tartja az éjszakai alvását, remélem ez meg sem változik. Este 8-tól reggel 5-6-ig egyhuzamban, aztán vagy sikerül visszaaludni, vagy nem. Napirend nem egyforma, mindig máskor alszik nagyobbat, van úgy hogy délelõtt, van úgy hogy délután, és egyre érdeklõdõbb. Nagyokat mosolyog, és már néha "beszélget is". Fürdeni nagyon szeret, többször elrúgja magát a kád aljától, nagyon élvezi. Fordolódásról még semmi, pedig õ mindig is hason aludt. A fejét nagyon szépen tarta magasra, nézegeti a kiságyban a játékait, de elfordulni még nem akar.

Hát egyenlõre ennyi

Sziasztok
Zkati és Máté
zkati

Sziasztok!

Már megint hulla vagyok, apánk holnap államvizsgázik és õt kellett összekészíteni: ingvasalás! Kép

Szóval nagyon jó volt nekünk a nagyinál vidéken!Kép
Sokat foglalkoztam magammal: voltam kozmetikusnál + levágattam a hajam! Rövid.
Rékával is sokan foglalkoztak, találkozott az összes unokatesójával, jó sok finom levegõt szippantott! Szóval jól elvoltunk.

Látom téma volt a napi rendszertelenség. Nálunk most kb. két hete fel lehet fedezni egyfajta rendsterességet. Alszik kb. 8-ig, aztán evés, 10 óra körül valamikor elalszik, aztán evés délben, 2 körül alvás, evés 3-kor, 5 körül alvás, evés 6-kor, fél 9-kor pancsi, evés, alvás. Ez most elég jól mûködik, de volt nekünk már másik rendszerünk is! Kép

Zsuzs! Az én Rékám sem forog, pedig már 5 és fél hónapos! Ezek a Rékák már csak ilyen lustik! Már ülni nagyon tud, mostanában már egyedül is megtartja magát, a hordozóban pedig hasizomból felül. Keze-lába jár szünet nélkül, ha a karomban tartom, akkor menni akar, de forgásról szó nincs! Állítólag nem bírja el magát!Kép Ma mértünk, 7840gramm!!!Kép

Na, most mennem kell aludni, mert ez a nap nagyon hosszú volt!
Pussz,
Zafi és Réka
zafi

Sziasztok!

Laura! Akkor jó, megszünt az a kis halvány lelkiismeret furdalásom is, ami volt, ha ez a módszer mégsem olyan tuti a lepedõvel. Kép Volt egy ellenérzésem vele kapcsolatban, így nem csináltam, közben meg volt egy olyan érzésem is, hogy nem teszek meg mindent a gyerekemért...

BGabi! De jó rólatok is hallani! Gratula Flóriánnak! Nagy megkönnyebbülés lesz, ha már csak Noémit kell pelenkáznod. Kép

Zafi! Hogy én milyen irígy vagyok! Kép Fodrász, kozmetikus, nagyizás és friss levegõ! Szuper jó lehetett nektek! Kép
Megnyugtattál, ha Réka se forog még, akkor Lacikának se kötelezõ. Kép Végül is Réka napokkal idõsebb! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Szila
Szeret hason lenni, de persze megunja egy idõ után. Most meg, ahogy elkezdte ezt a térden támaszkodást vagy mit, elfárad és hangosan piheg, olyan éédesKép Hátha nálunk is bejön ez az oldalra dõlésKép

Tegnap megvolt a dupla szuri, Peti egész jól tûrte, csak kicsit nyügi. Menta, ti hogy bírjátok? Ma megyünk elõször úszni, félek, hogy ez az oltás dolog ront a jó kezdési esélyeken. Jön velünk Apa is, szerintem egyetlen férfikéntKép, de még lelkes.

BMárti
Ha van idõd, nézz be kérlek a babúszásos témába. Köszi.

Minden vizsgázónak egy kalappal!Kép

Szép napot!
Gorsi és a 4 hónapos és 7,5 kilós Peti baba
gorsi

Zafi

Jól tetted, hogy kényeztetted magadKép Én is ilyesmire készülök, 1 hét kiruccanás anyáméknál, friss levegõ, meg minden amit te is írtál. Kép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Egyre irígyebb vagyok! Kép Milyen szuper is lenne egy hétig otthon lustizni Anyukáméknál! Igaz, az egy olyan kicsi falu, hogy kozmetika nincsen, de nekem az almafa alatt a gyepen heverészni éppen elég lenne a luxusból! Kép Viszont ahhoz itthon kellene hagynunk Életem Párját, mert õt tuti nem engedik el szabira, úgy meg azért már keserédes lenne az egész. Kép

Lenne egy kérdésem a nagyobb babák mamáihoz! Lassan közeledünk a fél éves kor felé, amikor aktuális lesz PiciLacinak mást is adni a ciciken kívül. Voltunk a Brendonban, zavarba ejtõ volt a választék etetõszékekbõl. Anno még a friss kismamákban olyan jól összeszedtük, hogy mikre kell figyelni a babakocsi választáskor. Tudnátok hasonló tanácsokat adni az etetõszék témakörében?

Gorsi! Máris megyek! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Ez az egy hét anyuéknál és a lustizás engem is vonz.Kép Komolyan elgondolkodtam rajtaKép Amikor a múltkor otthon voltunk náluk, felfedeztem egy kozmetikust nem is olyan messzi tõlük.

BMárti! Nem tudom, hogy elzsibbad-e a keze, de van, hogy az oldalán fexik, a kezei elõtte, aztán egyszer csak a fenti keze a csípõjére kerül nyújtva s úgy alszik tovább. Van, hogy a felsõteste a hátán van, a lába meg még mindig oldalfekvésben,. Én ilyenkor a lábát is hátonfekvéshez igazítom. Persze rögtön felkel Kép, és oldalt fordul.Kép Ma reggel pl. a hasán találtam. Kép

Etetõszék: nekem ugyan nincs még benne tapasztalatom, de a sógornõméknek igen. Szóval nekik az a fa etetõszék van, amit késõbb kis asztalkává és székké lehet alakítani, amíg meg egyben van, a felnõttek asztalához is oda lehet állítani.

KÉpzeljétek, a sógornõméknek tegnap du. megszületett a 2. babájuk. Kisfiú lett, 3280 gr, 55 centi, 36-os a feje. És irtó hamar megszületett, még arra sem volt idõ, hogy az EDA hassonKép És csak egy öltés kellett.Kép

Üdv

Szila
Szila

Sziasztok!

Még annyit az etetõszékhez, hogy asszem van belõle nagyobb változat is. Azt érdemesebb megvenni.

Átalakultak a napjaink teljesen rendszertelenné. Most aztán már alig van benne rendszer. Illetve csak az esti fürdés, és az esti szopi. Ugyanis a kisasszony mostanában hejnalban is felkelt minket egyszer, jót kajál, aztán bealszikKép. Ezután 8-9ig is elalszik akár. Úgyhogy minden tök rendszertelen most.Kép

Ráadásul holnap megyünk az 5hónapos szurira is...
szila

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem...
De két kialvatlan fáradt és felettébb nyügös nap után az én drága kisfiam, este 10-töl reggel negyed 5ig aludt egyhuzamban, és utána is szinte egész nap... (lehet hogy evvel ugrott a ma éjszakai alvásunk megint...)

A délutánt kint töltöttük az erkélyen babakocsiban (még nem sütött oda a nap), jót aludt.

Volt nálunk a doktornéni is.
Szép nagy babának minösítette Máténkat és azt mondta nagyon mocorog, nagyon tartja már a fejét - úgy tünik hamar fog "mozgásba lendülni" Kép
Kaptunk homeopátiás golyókat a hasfájásra, remélem ez beválik majd mert az Espumizan úgy tünik nem segített neki és az édeskömény se vált be...
Ja és kaptunk beutalót az ortopédiára, csipöultrahangra - nálunk mindenkinek kötött a csipöje, neki is.

Szerintetek mikortól lehet utazni egy kisbabával?
Mi 10-án leszünk egy hónaposak, sétálni már lejárunk ha az idö engedi, de autózás vagy másfajta utazás még nem volt, a kórházi hazautat leszámítva...

És mikortól lehet öt "társaságba" vinni?
Mert olvastam hogy szoktatok találkozókat tartani és én is szívesen megismerkednék Veletek majd.

Üdv.
Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Kezdenek a szenilitás elsõ jelei kiütközni rajtamKép, úgyhogy idõszerû az anyuéknál történõ lustizásKép

Szóval, BMárti, alvásnál én nem támasztom ki Hangát, egyszerûen oldalra fordul, és úgy marad. Aztán persze éjszaka elmozdul, de nem kel fel rá.Kép

Üdv

Szila
Szila

Sziasztok!

BGabi, ZKati! De jó, hogy írtatok már! Éppen kérdezni akartam, mi van veletek.

Pocok! Te is nagyon eltûntél! Csak nincs valami baj?
És Norcsi, te is!

Bocsánat, ha valakit kihagytam.

Dojika! Hogy mikor lehet utazni és társaságba menni egy babával, az csak tõletek függ. Van, aki már az elsõ héten fogad vendégeket, van, aki 3 hónapig szigorúan letiltja a látogatókat. Az utazás is attól függ, hogy tél van-e van éppen nyár, szóval tényleg nincsenek kötött szabályok. Mondjuk nekem az utazással az volt az egyetlen gondom, hogy a hordozóba nem mertem beletenni 6 (vagy 8?) hetes koráig, tudod, a gerince miatt. Szóval, tégy belátásod szerint.

Sziasztok: Laura és Romola (6 hónapos)
p_laura

Sziasztok!

Dojika,
mi 3 hetesen utaztunk vele elõször (karácsonykor). Megetettem, beraktuk a hordozóba, autóba, hazáig aludt (2,5 óra).
A társasági életet mi 6 hetes koráig "visszatartottuk", utána sem nagyon erõltettük. Általában pl. a babaúszást is azért szokták a 3 hónapos kor után ajánlani, hogy megkapják az elsõ védõoltást. De a barátnõm kisbabájához már mentünk mikor 1 hónapos volt. (csak mi ketten Gabóval).
A homeopátiás bogyónak mi a neve?

BMárti,
mi Peg Perego etetõszéket vettünk. Tudom ez drága, de nagyon jó. Gabó 3 hónapos kora óta ül benne, és nagyon kényelmes neki. Szereti, eljátszogat benne. Lehet dönteni az ülését, dupla tálcája van, lehet állítani a magasságát. Van a két lába között egy kicsúszásgátló, ha nagyobb lesz le lehet venni. Párnázott. (A Peg Perego oldalán kuksiztam meg.)

Ágci

Kép
Ágci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?