Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Emőke/Rusnya,
Most már érthető, hogy miért nem jelentkeztél ennyi ideig! Õszintén sajnálom ami édesanyáddal történt!!! Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki, és ne legyen nagyobb baj!!!

Zsu,
hogy ment az éjszakai nem evés?

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Márti!

Szia, köszi kérdésed, sikerült. Reggel 8-kor ettünk először, és akkor se túl sokat. Mondjuk ezt sajna úgy sikerült elérni, hogy éjjel 6x keltem a manóhoz, egy kis teáztatásra. Látszólag nem vette észre a különbséget. Csak így egy kicsit fárasztó!

Zsu
zsu2
 
 


Szia Rusnya! Gyógyulást édesanyádnak! Remélem minden rendben lesz! Teljesen együttérzek veled (saját történetet nem írok). A humorod és a bizalmat ne hadjon el.
A tappancsosoknál farsanki bál lesz most szombaton, 16.00-18.00 óra között. Ha valakit érdekelnek a részletek szivesen tájékoztatom.
Szép napot mindenkinek!
nicsi1
 
 

 
 

Sziasztok!

Zsu!
Már félve írok, nehogy valaki rossz néven vegye, és Téged sem szeretnélek megbántani!
Előre bocsátom, hogy mindenki úgy neveli a gyerkőcét, ahogy gondolja, csak megint elmondom amit hallottam a dologról.

Szóval.
Nálunk is van ilyen probléma. Katica már 7 hónapos, és még mindig eszik éjjel, pedig ő nem is szopizik. Bár az én orvosom szerint ez nem probléma a gyerek szempontjából, mert a hízása normális (1 hónap alatt 30 deka).
Nekem azonban kényelmetlen egy kicsit. Voltak már átaludt éjszakáink többször is, és csak egyszer kel fel, de én is le akartam róla szoktatni.
Lilinél tök egyszerűen ment, részben magától, részben pedig attól, hogy mikor megébredt, cumit adtam neki. Õ azóta is átalussza az éjszakákat.
Katicánál ez nem mindig jön be Kép

Azt viszont többektől hallottam, pl. az egyik barátunktól, hogy az ő 2 éves kislányánál is így indultak, hogy cici helyett éjjel teával próbálkoztak, és sajnos nagyon hamar rászokott arra. És a mai napig többször felkel éjjel, és követeli a cicit vagy a teát. Persze ez nem törvényszerű, de azt hiszem nem véletlenül mondják a védőnők sem, hogy ne teáztassuk a gyereket éjjel.

Amúgy Neked mire fel mondta azt az orvos, hogy szoktasd le az éjszakai evésről? Van vele valami gond? Azt mondtad nincs súlyproblémája.

Szóval ahogy írtad, nem vette észre a különbséget a tea vagy a tej között, éppen ezért fogja megcsinálni még párszor ezt.

Na jó dugultam!

Rusnya!
SORRY! Remélem hamar meggyógyul édesanyád. Az onkológián a Kocsis főorvos és a Koffi doktor nagyon jó ismerősünk, de sajnos tapasztalatból tudom, hogy ott bárkinél jó kezekben lesz.

Ági!
Ti mentek farsangozni?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Helló Bogi!

Semmi gond, azért írok ide, hogy meghalgassam mások véleményét! Kép
Én pont azt írtam, hogy duci a drága. Az egész azért van, hogy mellőzzük a tápszert! Az másik gond, hogy felkel. Eddig még azt sem sikerült elérnem, hogy a tápszeren kívül más is megnyugtassa. Én már ennek is örülök. Amúgy először mindig csak visszaadom a cumiját, megsimogatom a pofiját, és csak ha nagyon kell, akkor jön a tea.
Ennyiből jobb volt, amíg evett, mert összvissz 2x keltünk. Most bezzeg....

De talán nem fog ennyire hízni. Már 8,5 Kg!!!!!!!

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Emőke! Kép
Sajnálom, ami Édesanyáddal történik.

Zsu!
Osztom Bogi véleményét, ha még nem késő, sztem se szoktasd Krisztofert teára! Ennyi erővel vizet is adhatnál neki. Nem értem, miért akarod annyira elhagyni a tápszert? Az anyatej után ez a legjobb a gyerkőcöknek, ha jól tudom, 2 éves korukig ezt isszák tej helyett. Nem beszélve arról, hogy minden vitamin és ásványi anyag benne van, a megfelelő mennyiségben, amire szükségük van. A dokitok akarja, hogy mellőzzétek a tápszert? Lefekvés előtt mit kap enni?

Tünde
Vendég
 


Zsu!

Tündének igaza van.
De több dolog is szól amelett, hogy Krisztofer teljesen egészségesen fejlődik.
1. kisfiú, tehát nem olyan sok az a 8,5 kiló
Katica csak egy kilóval kevesebb.
2. Mint írtam mi Katicával dettó ugyanígy vagyunk. Nekem eszembe sem jutott leszoktatni róla. Ha igényli, annak oka van.
3. Ezt tuti el fogja hagyni valamikor, de a teát vagy vizet azt nem.

Úgyhogy ne aggódj, és adj neki tápszert nyugodtan.
Én pl. még azt találtam ki, hogy mindig 10 ml-el kevesebbet adok neki, mint előző este, és egy idő után már nem is kell neki ha mindig kevesebbel beéri.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Látom belemerültetek az éjszakai evés elhagyása témába. Én egy kicsit a gyerekekre is hagytam, hogy mikor hagyjuk ki az éjszakai evéseket. Eleinte mindig óramű pontossággal ébredtek, de aztán mindíg egy kicsivel később, ekkor én magam, is elkezdtem húzni az időt, még egy kicsit csitítgattam , simogattam. Nagyon könnyen visszaaludtak. Ha nehezebben ment, akkor nagyonitkán magamhoz is vettem őket.
Így aztán néhány nap alatt kimaradt egy evés, aztán még egy, és végül estétől reggelig aludtak. Nem adtam este többet, mert nem is bírták volna megenni.
Teát vagy vizet én sem adtam, bár a családtagok nagyon ajánlgatták, de tudtam, ha hozzászoknak akkor nagyon sokáig nem lesz nyugodt éjszakánk!
Zsu!
Csináld úgy ahogy neked, nektek a legjobb, de azért gondold át amiket írtunk.

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Nos, hogy miért ez az igyekezet? Hát leírom megint! Krisz súlya a dokinő szerint is, egy egyévesé. A tápszer hizlal a leginkább, és mellesleg nem is kell már egy ennyi idős babának már éjjel is ennie. Vacsira egy kis főzit eszik, majd fürdés, aztán tápszer. Éjjel mindenképpen felkel, és ő nem alszik vissza arcsimogatásra, stb. Az meg tökmindegy szerintem, hogy a teát, vagy a vizet szokja meg. De mint mondtam, amúgy is felkel. Nem hiszem hogy ennyi idősen "megtanulja" hogy teáért /vagy vízért/ nem érdemes felkelni. De legalább nem tömtük a pocit még éjjel is. Kb. reggel 6-tól ő is velem alszik 8-ig, 1/2 9-ig. Akkor reggelizik. Tápszert. Szóval? Nem adnátok semmit? Sírja álomba magát?
Amúgy most jöttünk meg baba- mama jógáról. Érdekes volt. A többi baba folyamatosan elmászott. Krisznek először nagyon tetszett, de aztán elálmosodott. Most is durmol.

Pusz: Zsu
zsu2
 
 


Na mindegy. Abban igazatok van, tea a végső eset legyen Akkor ma éjjel ezt fogom megpróbálni. Hogy húzom az időt, mint a fene. Csak hát a kényelem is, ugye.... Mert hát adok teát, és alszik. max 10 percet ácsorgok kómában a kiságy mellett. Ez így több lesz... Ma egyébként csak 2x kelt. Azért ez haladás, nem? Kép

Na, hagyok másnak is helyet!

Zsu
zsu2
 
 


Zsu!

Sajnálom, hogy kicsit kiakadtál ránk. Sztem egyáltalán nem kirívó Krisz súlya, nézz csak be az őszi vagy a nyári topicba. Nyilván nem mindegy az sem, hogy mekkora súllyal született, illetve, hogy a Szüleinek milyenek az adottságai.
Nem, én sem hagytam sírni a lányom, amikor éjjel felkelt enni. Egy darabig (kb 2 hó) éjjel 2kor kajált, de ez nekem elég fárasztó volt. Áttértem az álomkajára, este 11kor, álmában adtam neki a tápszert, és így aludt reggel 1/2 9ig. Kb 1 hete nem adok neki enni 11kor, és nem ébred fel, alszik reggelig. Persze nem sikerült mindjárt elsőre elhagyni az éjszakai kaját, mert kb. 1 hónapja, amikor próbáltam, felébredt, és éhes volt. Hiába adtam teát vagy vizet, nem lakott jól tőle.
Sztem ezért írtuk Neked, hogy nem túl jó éjjel teáztatni. Ha valóban éhes lenne, sztem nem elégedne meg a teával. De ez csak az én véleményem.
Zita is nagy baba. A dokibácsija 3,5 hósan azt mondta, akkora, mint egy féléves. Most olyan rugi van rajta, aminek a térde ki van kopva. Tehát a tesóm gyerekei ebben már másztak. De én egyáltalán nem aggódom, hogy Zita "nagy" baba. Minden csak viszonyítás kérdése.

Én is készültem 1x a baba-mama jógára, de vhogy nem sikerült eljutnom. El is felejtettem. Te mész még?
Vendég
 


Hello!

Zsu,

Nem is gondolnád mennyire gyorsan "megtanulják" ezeket a dolgokat. Igaz, ebben a korban ez még inkább tanult reflex a tapasztalataim szerint, de lehet rá építeni. Én a kegyetlenebb mamák közé tartozom, így nyugodtan szűrd meg a véleményemet és igazítsd a saját és gyermeked egyéniségéhez a tapasztalatot.

Dáviddal legfrissebbek az emlékek az éjszakai rend kialakításáról. Nálunk sokáig (kb. 10 hónapos koráig) ment a szopi éjjel, mert egy szobában voltak a kölkök és nem akartam, hogy felsírja a többit (erről később kiderült, hogy felesleges óvatosság volt, nagyon jól alszanak az ordítása mellett is a lányok). Azután besokaltam, mert kezdett a megszokott 1 helyett 3-4 alkalommal reklamálni.

Így apja kelt fel hozzá éjjel nehogy eszébe jusson cicit keresni (azért persze megpróbálta, de nem ízlett neki :-)). Először adott neki cumisüvegben tápszert, de az nagyon nem ízlett és csak szétlocsolta. Így a második naptól nem adott neki semmit, sőt ki se vette az ágyból csak simogatta a hátát és beszélt hozzá. Azután már nem volt simi sem, csak duma. Most ott tartunk, hogy benézünk rá, hogy nincs-e valami komolyabb baj (takaróba bonyolódás, rács-konfliktus vagy esetleg hányás) és közöljük vele, hogy szeretjük, de éjszaka van és a Dávidnak aludni kell és rácsukjuk az ajtót. Mostanra 3 percen belül elaltatja magát. Jópofán dumál magának és "nyönyörög" (Sára kifejezése).

Ha visszaolvastok úgy november/októberig látjátok, hogy volt ez bizony 30-40 perc méltatlankodás is a folyamat során. A lényeg, hogy tartsd magad ahhoz, amit elhatároztál és ne ingasson meg a szívszaggató sírása. Párom szerint ez csak "megvezetés". És persze, hogy sír, hiszen beszélni még nem tud. Na azért nem enynire könnyű elviselni, de megéri.

Sok sikert, bármelyik módszert is választod. Kitartás, olyan 6 évest még nem láttam, aki ne aludta végig az éjszakát!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Rusnya
Jobbulást anyukádnak. Azért néha jelentkezz!

Zsu
Én félve irom le ezek után, hogy az én "kislányom", aki jövő héten lesz 6 hónapos, közel kilenc kiló. 5 hónaposan volt 8,40 kg, a doktórnő nem kifogásolta a súlyát. Zselyke még csak szopizok, és a múlt hétig olyan szerencsém volt, hogy éjszaka nem is kellt fel, nappal is 3 és fél, 4 óránként evett. Most este szoptatok rajta és rögtön visszaalszik.
A teázást szerintem is hanyagold, valószinúleg éhes és nem szomjas mikor felkell.

Múltkor valószinúleg frontérzékeny volt a kisasszony, mert másnap már szép és jó volt minden.

Csók: Orsi

Ima a kicsi lány.
Kép

Kép
sorsoly
 
 


Tünde!

Nem akadtam ki, bocsi ha bután fogalmaztam!

Piros!
6 évesen azt mondod, átalusszák? Hát, köszi. Addigra lehet hogy már a 2. is. Ha lesz.

Orsi!

Örömteli perceket szereztél azzal hogy leírtad Zsezse súlyát. Csak 5 nap van köztük, ugye?

Ja, Tünde!

Megyünk még, csak most 2 hét szünet lesz. 28-án lesz legközelebb a Bartók Béla Műv, Közp.-ban. 4-en voltunk csak, de jó volt.

Megkérdeztem a GYÁÉV-es bébiúszást is. Lehet hogy oda is járni fogunk. /Apa nagyon várja/ Csak elég korán van: reggel 8-kor!

Kedden megszületett a barátnőm kisfia: Soma, 3,81 kg, 54 cm. 15,5 óra vajúdás után!

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Régen tényleg hízlaltak a tápszerek. Ha most hízlalnának, akkor Lili 2 évesen nem 10 kiló lenne, és amíg tépszert evett, nem csak havi 10 dekát hízott volna. Úgyhogy kiejelnthetem, tépszeres gyerekek anyukájaként, hogy a tápszer nem hízlal jobban, mint az anyatej, sőt a környezetemben az anyatejes babák jóval gyorsabban gyarapodtak, mint az én gyerekeim.

GRATULÁLUNK SOMÁHOZ! Nagyon szép nagy baba lett. Kép Azért az nem semmi. Mostanában mindenkitől azt hallom, hogy csak úgy kipottyant belőle a baba, de a 15,5 óra az kemény lehetett.

A GYÁÉVes uszi az a Gézengúzos?

Piros!
Jó volt ez a kis összeröffenés. Gyakrabban csinálhatunk ilyet!

Orsi!
Zsezse aztán gyönyörű nagylány!
Még Kaccánál is nagyobbnak tűnik Kép Mondjuk Kacca mégcsak 8 kiló körül van.

Képzeljétek az én kicsi Kaccám annyira édesen próbál mászni. Imádom.
Lili ma jön hozzám: Katcuskának izlik a tea!
Nézem, odaadta neki a teáját, és Katica meg fogta az üveget, és itta a teát egyedül Kép
Lili már olyan ügyesen beszél. És olyan dolgokat mond, hogy az ember nem hinné, hogy egy 2 éves gyerek ilyen összefüggéseket megért.

Holnap bulizunk!
Lili hörit kap szülinapjára Kép Múltkor nem bírtam elrángatni a Spárból az állatkereskedésből. És visított végig örömében, rohangált köztem meg az akváriumok, ketrecek között, hogy Néééééézd Nyuszi muszi.

Na puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Előre is boldog szülinapot a pici lánynak! Igen, Gézengúzos az úszás!

Amúgy Krisz HETI 40 dkg-ot hízott a tápszertől egy időben. Amióta eszik mást is, azóta csökkent egy picit. Ez van. De ez biztos gyerekfüggő is.
És azért nem csak széltében nő, hál istennek. 50 cm-rel született, most 68.

Nem félsz hogy harapni fog a nyuszi-muszi?

Zsu

Kép
zsu2
 
 


Hello!

Bogi!
nekem is nagyon jól esett. Úgy tűnik még a jövő héten is itthon lesz délelőtt a Dávid, mert nem gyógyul a pótnagyi, így még össze is jöhet egy újabb mini-tali. Igaz most már dolgoznom is kellene valamikor, mert a héten nem sokat haladtam a Dávid mellett.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Zsu
Igen 5 nap van a babák között. Krisztofer aranyos a képen.

Bogi
Az én környezetemben is az anyatejes gyerekek jobban nőnek.
Boldog szülinapot Lilinek. A hörcsög biztos nagy öröm lesz. Kép

Én meg tiszta hülye voltam ma. Négykor elrohantam a masszörhöz nagy boldogan, és ott derült ki, hogy péntekre és nem csütörtökre jelentkeztem be. Kép Igy csalódottan hazajöttem, és fájlalom a derekam még egy napot.

Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Orsi! Kép
Hihi. Azért valld be ez kicsit vicces is, nem?
Azért persze rosszabb vicc, mint szombaton felkelni és elkészülni, sőt elindulni az iskolába, majd furcsán nézni, hogy üres az utca Kép
Vagy papucsba elmenni itthonról a Tesco-ba Kép, és csak ott venni észre Kép

Köszönjük a köszöntéseket! Már izgulok a hatás miatt Kép

Zsu!

Mi akarsz? Annyira gyönyörű ez a gyerek, hogy álmodni sem lehetne szebbet!
Mondjak valamit? A szomszéd utcában az egyik kisfiú 7 hónaposan 10 kiló volt, és akár hiszed akár nem, 7 hónaposan önállóan járt!!!!! Lilinél egy hónappal idősebb, és én meg ki voltam akadva, hogy Lili (akkor 6 hónaposan) még nem is mászik!!! Aztán persze rájöttem, hogy hülyeség, mert Lili fejlődik normálisan, és a kissrác sietett kicsit Kép

Piros!
Jöhettek!

Lányok!
Nem kéne talizni valamikor márciusban? Megint tűzzünk ki egy napot, akkorra nem tervezünk be semmit mást, és talizunk. Talán március közepe vége felé már nem is lesz az időjárás annyira zűrös.

Rusnya!
Mi van anyukáddal? És Veled?

Kriszi! Ági! Spanci! Márti!
Mi újság?

Márti!
Ugye nem miattam nem jössz?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Mi tervezzük hogy megyünk farsangolni, de ez attól függ a kicsi mikor alszik és hogy hogyan tudunk indulni.
Anna 16 hónapos, de még most is van hogy felébred éjszaka, ha a száraz cumi nem elég neki, akkor vizet szoktam adni neki, mert szomjas és utána visszaalszik. Ha nem szomjas, hanem ugy gondolja már eleget aludt, - ilyenkor nem is iszik - akkor elég neki ha azt mondom, hogy még éjszaka van minden baba alszik és neki is kell. Természetesen van amikor többször kell neki mondanom, van hogy kicsit nyomatékosabb hangsullyal, de hatásos. De amig kisebb volt, akkor ahányszor kérte, mert éhes volt annyiszor kapott anyatejet, valószinű ez jól rögzült benne, mert most az igényeinek megfelelően kéri és kapja a dolgokat.
Szép napot mindenkinek.
nicsi1
 
 


Szia Mindenkinek!

Képzeljétek,Babintimnek egy hét alatt,az első fogacska után kibújt a második is.Most aztán végképp nyuszimuszi...Kép
Sajnos ez a hirtelen jött fogzás legyengítette kicsit az immunrendszerét,és megfázott.Tegnap egész éjjel ébren voltunk (ő meg én elvonultan a szobájában,nem akartuk zavarni a többieket).39,2°C volt a láza.Nagyon meg voltam rémülve,mert a Germicid kúp se vitte le.Jöhetett a borogatás,de az nem tetszett neki.Néha úgy csacsogott,mintha félálomban tenné,mitha hallucinálna.Mindjárt Móra Ferenc Körtemuzsikája jutott eszembe...Ijesztő volt,de ma lementünk orvoshoz,és Rubophen szuszpenzióra váltottuk a kúpot,ami bevált.Most épp mosolyogva alszik.Tüneményes!Picit piros a torka,de épp időben kaptuk el,holnapra,de legkésőbb hétfőre kutya baja...Kép
Amúgy egy kicsit bosszús is vagyok,mert már néhány napja átaludta az éjszakákat (oké,bevallom,hogy ezt úgy kell érteni,hogy 22órakor alszik el és másnap 9ig suny egyhuzamban),mire megfázott,és most nem tudom,hogy újra éjszakázós napok következnek-e.Ugyanakkor mégsem olyan nagy baj ez a kis visszaesés,mert ha alszik,ha nem én úgysem tudok aludni.KépNem kellett szoktatnom,egyszer csak nem ébredt fel szopizni,korábban igény szerint cuclizhatott,szürcsőlgethetett éjszakánkánt is.Biztos minden baba máshogy szokik le az éjszakai evésekről...

Van ám más hírem is:egyedül felült az én kis kópém.Oldalra dőlve,hasizomból ülésbe tolta magát.A lélegzetem is elállt.Nem hittem,hogy ennyire ülni akar.Azt hittem,hogy előbb fog állni,járni,s majd álló helyzetből tottyan popóra.Mennyi meglepetés minden nap!Kép
És még egy hír:Zsu,babadömping van.Az én barátnőm is három nappal ezelőtt hozta világra kisfiát,aki a Patrik keresztnevet kapta,és 51 cm,3600g.Gyönyörű és mohó...Kép
Sőt,a hugaim egyik ismerőse is ezen a héten szült.Õ egy kislányt,Rékát.3300g,50cm.Õt még nem láttam,de tüneményes lehet.Csudijó,nem igaz?!KépKépKép
Zsu!Marcikám éppen olyan ütemben fejlődik,mint Krisz,ne aggódj.Nem kövérek.Mindig csodájára járnak,milyen édes,morzsolgatni való...Most kereken kilenc kiló,tegnapelőtt volt 7 hónapos.Kép
Mi öten vagyunk testvérek.Én vagyok a középső(27).Van két bátyám(37;35),és a sokat emlegetett hugaim,akik ikrek.Most voltak január 13-án 22 évesek.Nagy a család...Kép
Erről jut eszembe:Bogi!Boldog szülinapot csöppödnek!És jó hörizést.Az én első háziállatom is aranyhörcsög volt.Három és fél évig volt az én kispajtásom.Nagyon szerettem.Sose harapott meg...Kép

Rusnya!Jobbulást anyusodnak,küldöm a mai adag kitartást...

Szép estét Mindannyiótoknak!
Vidám babázást!
Kriszi (Asszonyfajzat)
asszonyfajzat
 
 


Sziasztok!

Kriszi!Kép
Gratulálok Babintidnek a fogakhoz és az üléshez! Az immunrendszernek pedig gyors erősödést kívánunk!

Orsi!Kép
Zselyke nagyon sokat nőtt, amióta nem láttam! Látom, nem sajnálod tőle a tejcit! Kép Kép Kép

Bogi!Kép
Lilinek:
Kép
Majd meséld el, mennyire örült a hörcsögnek! És persze tegyél fel képeket!

Ági!Kép
Jó farsangozást!
Kép

Az én kislánykám ma végre megfordult, 2x is egymás után. Apukája előtt viszont nem mutatta be az új tudományt. Kép
KépKép
Vendég
 


Sziasztok!

Boldog Szülinapot Lilinek!!!

Gratulálok minden gyerkőcnek és anyának az új tudományhoz, ill. a fogacskákhoz!

Bogi,
ne gondold, hogy miattad nem jöttem, vagyis jöttem, de csak olvasgatni!!! Egyszerűen nem volt időm leülni és írni, csak kutyafuttában olvastam!

Most egy kicsit mélyponton vagyok, nem nagyon volt az utóbbi héten senki aki segített volna egy kicsit, apa is sokáig dolgozott. Iszonyúan nézett már ki a lakás! az ikrek pedig nagyon nyűgösek voltak a nátha miatt, pedig lázuk nem is volt! Folyton rajtam lógtak, még megfőzni is alig tudtam.
Tegnap sikerült összeszedni magam. Itt volt délelőtt az anyum, és apum és egész délelőttre lefoglalták a manókat, hatalmasat sétáltak, és a gyerekek is csak gyalogoltak! Úgy elfáradtak, hogy angyal módta ültek délben a kis asztalnál a kis széken! Én meg fölpörgettem magam turbó sebességre és rendbevágtam a lakást! Még főztem is! Ma délelőtt pedig apával voltak kint, rám megint nem volt szükség, úgyhogy regenerálódtam!Kép

Puszi: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Kriszi!

Szióka. Gratula az újabb fogacskához! És ez a felülés! Nagyon ügyes a bébi. Krisztofer is egész nap ücsörögne, nagyon tetszik neki. De őt még én ültetem. Bár nagyon próbálkozik. Képzeld, újabban jógázunk!

Tünde!

Nektek is gratulálok a megforduláshoz!!! Szépen halad a pici lány! És milyen csini!
Hogy sikerül felraknod ezeket a jó kis grafikákat?

Enikő!
Hol jársz????

Márti!

Nálam is vannak ilyen gázos napok. Először mindig ideges vagyok, aztán megbeszélem magammal, hogy a fiam a fontos, a többi ha összejön, összejön, ha nem, nagy néha, az se a világvége. Na, a férjem nem mindig osztja ezt a nézetet...

Ja, Kriszi!

Nekem 2 nővérem, 36, 32 évesek, és egy húgom 19 éves, van. Már csak ő lakik anyuval. Ikrek a húgaid? Akkor benne volt a pakliban, hogy ikreid lesznek, igaz? Örültél volna?

Enikő, Márti!

Ti számítottatok rá, hogy majdan iker bébieitek lesznek?

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok lányok!

Köszönöm mindenkinek azt ,hogy ismeretlenül is aggódtok anyumért. Hazaengedték a kórházból,és az eddigi Bel. eredmények mind jók! Hála annak a magasságos mennybélinek!Ma volt Mammográfián (nem elirás!)ennek majd kedden meglesz az eredménye gyorsítva.utána már csak az onkológia van hátra,és ha minden megvan jöhet a műtét.

jaj csajok,én már annyira kivagyok mint egy ló!
szégyen ide-vagy oda,de én már azt sem tudom apa hogy néz ki gatya nélkül! Kép

Tünci-müncik ezek a babák! Tartják bennem a lelket!
Szóval röviden ennyi.
Vigyázzatok magatokra és a picikre! nemsokára jövök!

Addig is millió pusza mindenkinek!!!

Emőke

UI:Talira én is mehetek?
rusnya
 
 


Emőke!

Kitartás! Minden téren... Kép
zsu2
 
 


Sziasztok,
Havtunde,
megkaptad emilemet? nemtom h jó helyre irtam-e, mert innét szedtem le az emilcimed a citromailest...
bocsi ha zavartalak
puszi mindenkinek
Erzsi
erzsi100
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek!
Éppen ünnepelünk, ha lesz időm még este jövök!

Puszi
ui.: A hörcsög hatalmas tetszést aratott. Imádja

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Nálunk is kibújt a második fogacska! Hihetetlen gyors ez a dolog, csak kapkodom a fejem.
Holnap megyünk úszni! Úgy izgulok!

Felvetnék egy témát:

Szerintetek is a terhességi hormonok kiürülése okoz néhány problémát szülés után pár hónappal?
Már beletörődtem, hogy lassan megkopaszodok, úgy hullik a hajam, a vitaminok ellenére, de már más gond is jött. Egyik percről a másikra úgy legyengülök, hogy kis híján elájulok. Ez megy 2 hete. Tegnap már hányingerem is volt.

Nem tapasztalt valaki ilyet? Elmúlik? Amúgy abszolút nem vagyok beteges típus.

Köszi ha válaszoltok.

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Bogi,
hogy sikerült az ünneplés?

Rusnya,
Örülök, hogy eddig minden rendben megy! Értesíts minket a továbbiakról is! Veled aggódunk!

Zsu,
egy régebbi kérdésedre válaszolva: nem, egyáltalán nem számítottunk az ikrekre! Meglepetés volt, szerencsére elég korán, már a 13. héten kiderült, így jobban sikerült felkészülnünk, mintha csak a szüléskor derül kiKép De csak egy kicsivel jobbanKép

A terhességi hormonok kiürülése nálam is okozott néhány gondot. Elsősorban a hajam kezdett hullani. Miután a hormonháztartásom rendeződött a Varga csepp sokat segített. Engem inkább lelkileg viselt meg. Nem vagyok depresszióra hajlamos, de szülés után csak egy hajszál választott el tőle. ebben nagy szerepet játszottak a hormonok is. Eltartott egy darabig mire összeszedtem magam, de a párom segített, és így a gyerekek nem sínylették ezt meg. Az első 3 hónapban volt ez jellemző, de később is jelentkezett hullámokban, mikor nagyon fáradt voltam.

Orsi,
jól emlékszem, hogy DVD-n szerezted meg a Bíró Ica videót? Csinálod?

Pussz: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Szia Mindenkinek!

Zsu!A kialvatlanság miatt velem is előfordul,hogy szédülésig rosszul vagyok,sőt,néha nincs időm enni,s akkor elkap a remegés,ezt a fura remegést ritkán éltem át,de nagyon zavaró(főiskola alatt olykor-olykor a stressztől,de az más).Valószínüleg igazad lehet a hormonháztartás megváltozását illetően.A hajam csak addig hullott,míg le nem vágattam,de hullott.Azóta oké.Kicsit rásegítettem a Bánfi féle hajápoló családdal (sampon,balzsam,szesz).Szép fényes lett,és könnyű,de gyorsan zsírosodik.Egy kedves ismerősöm hozzád hasonlóan "kopaszodott".Egy idő után tincsenként,és ömlött belőle a vér,szinte folyamatosan.Abbahagyta a Cerasette szedését,és rendbejött.Javaslom,ha nem szűnnek a tünetek,menj el orvoshoz.Nőgyógyászhoz,háziorvoshoz.Jobbulást!Kép

Igen számítottunk arra,hogy ikreink lesznek,mert a családomban több generáción keresztül mindig volt ikerszülés.Még nekünk is lehet,de félek tőle picit.Majd meglátjuk...Kép

Szép napot Mindenkinek,még igyekszem írni,de most mennem kell Babut csitítani (már nem lázas,de elég nyügi:nem bír aludni,és köhög is
Kép).
Pussz!
Asszonyfajzat-Kriszi
asszonyfajzat
 
 


Sziasztok!

fáradékonyság: nálam is volt, de olyankor ált. nem kajáltam rendesen. Hajhullás nem annyira gáz nálam, sőt, amióta volt a duguláselhárító, még a lefolyó sem dugul el a hajamtól. Kép Kép Kép
Kép

Lányok!
Tegyetek fel sok-sok képet a gyerkőcökről!

T.
Vendég
 


Sziasztok!

Zsu
Nekem is voltak rosszul létek, 2 hétig tartott, és nem minden nap. De ha ettem pár falatot elmúlt. A hajam nekem is hullik hullámokban. Kép Lehet a vashiánytól is. És szinte folyamatosan náthás voltam. De már elmúlt ez is. Sétálj sokat egyél gyümit, és pihenj, napközben ha tudsz. Milyen volt a bébiúszás?

Márti
Igen nekem van meg a Bíró Ica, de csak egyszer csináltam. Kép A lustaság...

Tündi
Akkor Zitánál is beindult a pörgés-forgás, és az anya fordíts már vissza, mert nem így gondoltam tipusú szövegelés. Kép

Kriszi
Jobbulást Marcinak. Jó gyorsan bújnak elő a fogacskái. Kép

Emőke
Szerintem nyugodtan jöhetsz a találkozóra.

Szép napot!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Íme egy csendélet nálunk:
Kép

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Ez pedig Karácsonykor volt a Mamánál:

Kép

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!Először egy kicsit had dicsekedjek nektek. Szombaton voltunk farsangolni Annával és megnyerte a jelmezversenyt, a tombolán megnyertük a fődijat és egy mesekönyvet is. Alig tudtunk kicuccolni a végén. Anna sokat táncolt és ismerkedett a többi gyerek játékával, nagyon jól érezte magát és vele együtt én is. A megnyert tortákat szét osztottam az egyiket a hugomék kapták, a másikat behoztam a munkahelyemre és a kollégák között szétosztottam. Vasárnap elmentünk az élményfüdőbe 4 órát voltunk bent, hol a pancsolóba, hol a játszószobában, hol az élményfüdős részen voltunk. Nagyon élveztük, a kicsi el sem akart jönni annyira tetszett neki. Mondanom se kell a végén az öltözőben már állni sem birt a fáradságtól, még ki sem kanyarodtunk a parkólóból már aludt is 3 óra hosszat, azt sem vette észre amikor bevittem a házba.
Rosszulléteim nekem is voltak, majdnem ájulási szintik, de tudatos kajával (mindig kell enni amikos éhes vagyok, vagy még előbb is) és minden lehetőség megragadásával pihenére sikerült regenerálódnom. A hajam is hullott, de nekem szerintem a fogaimtól volt. Már befejeződött a három hónapos kezelésem és már nem hullik a hajam.
Mikor lesz találkozó? Vagy ez csak szűkkörös lesz?
Szép napot mindenkinek.
nicsi1
 
 


Köszi mindenkinek a hozzászólást. Azt hiszem én ennél többet nem tudok enni. Először a Béres vitamin extra étvágyat csinált, de mostmár ez se hat. Egyesek szerint nagyon le vagyok fogyva, pedig majdnem annyi vagyok mint szülés előtt. Lehet hogy tényleg csak a fáradtság. Úgyhogy aludtam is a Krisszel ma 1.5 órát!!
És főznöm se kellett, mert maradt tegnapról!

Kívánok mindenkinek hasonlóan laza napot!

Zsu
zsu2
 
 


Márti!

Szépek ezek a lányok!

Dobok fel egy férfiaktot: Kép
zsu2
 
 


Zsu,
köszi, de az egyik fiúKép

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Zsu, Márti!
Kép
Vendég
 


Márti!

Bocs, kezdek agyilag is leépülni!!!

Tünde!

Beugrottál vigyorogni? Nem tudom visszaadni, de majd egyszer megtanulok animációt küldeni, aztán hajjaj...

Zsu
zsu2
 
 


Szia Mindenkinek!

Zsu2!Adoniszi aktot küldtél,gyönyörű...KépVálaszul én is felteszek egy műremeket:
Kép
és még egyet,másik megközelítésben:
Kép
és ráadásként egy utolsót,saját gyönyörűségemre Kép :
Kép
Szupi,hogy jártok úszni!Milyen volt?A sátorotsba?
És a jóga:minden elismerésem.A BBMMK-ban?Én egyszer voltam.Felejthetetlen volt,csak a császározottságom nem bírta.Talán márciustól mi is feltűnünk.

Köszi mindenkinek a jobbulás kívánságokat,bevált.Marci egyre jobban van.Édes kis kópé!Nagyon huncut és nagyon gyors...Már majdnem mászik...,sőt...Képsuta még,de törekvő.
Fogacskái viharos gyorsasággal bújnak ki.Azt hittem,hülyeség,hiszen olvastam erről eleget,hogy először az egyik jön ki teljesen,s majd utána a következő és így tovább...Féltem,hogy meg fogja harapni a cicim,de nem teszi.Viszont szokott kapni mandarint,vagy uborkát szopogatni,tegnap is,de majdnem megfulladt,mert leharapott egy darabot.Elővigyázatlan voltam.A szívem majd kiugrott a helyéről,és még most is szégyellem magam.Borzasztóan!

Most mennem kell.Szép és vidám napot Néktek!
Puszz!
Kriszi
asszonyfajzat
 
 


Kriszi!

Nyugika, lesz még rosszabb... Sajna később is bármiből leharaphat majd. Szerencsére mellette voltál, és leszel is. Szép a fiú, szép szemei vannak!! A GYÁÉV-ben voltunk uszizni, jó volt!

Mi nem nagyon mozgunk, de van helyette beszéd: ebbe, baba, és további leírhatatlan dolgok!

Szép napot mindenkinek!

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Hörcsög él, és jól van Kép
Lili meg boldog tőle.

Én is dicsekszek. Katica mászik Kép És már olyan édesen játszik. El is jött a pillanat, hogy összeraktam a járókát, mert ilyenkor már Lilit sem kötötte le, amikor megtanult helyet változtatni.

Zsu!
A hajhullás az természetes. Én rosszul nem voltam soha, talán egyszer Lili után, de csak egyszer.

Lányok!
Aki pelenkát szeretne rendelni, most változott a rendszer. Vagy már írtam? Mindegy.
http://jaksy.different.hu

Kriszi!
Babintid nagyon gyönyörű Kép Huncut szemei vannak.

Márti!
Ikrek gyönyörűek. Amúgy tényleg egyformák, vagyis nagyon hasonlítanak egymásra. Kép

Ági!
Talit mégcsak felvetettem, vagy valaki már reagált rá?
Akkor legyen? Hol és mikor? És nem szűkkörű lesz. Remélem Kép , hogy engem is meghívnak miután annyit kevertem már itt.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Ideírom újra, mert már holnaptól esedékes...

Készülődőben, gyermekre várva...

Beszélgetés és előadás a szülésről, születésről mindenkinek akit érint vagy érdekel.

Néhány téma:
- vajúdás élettana és a vajúdás segítése
- szülés élettana és a szülés segítése
- hagyományos és alternatív szülés
- szoptatás
- tervezhető-e a szülés
- filmvetítés

Februás 15-től minden héten szerdán 16.30 - 18.30-ig a Mandala Teaház emeleti különtermében.

Tea, finom illatok és zene...

Részvételi díj 500Ft /fő/alkalom
páronként 800ft/alkalom


Ezen kívül - mint ahogy olvasni lehetett a szombati Kisalföldben - dúlaképző lesz február 23-26-ig. Győrújbaráton.

Győrben eddig 2 dúla van, de az előzetes infók alapján szükség lenne többre is...
A lehetőség adott... amennyiben több infót szeretnétek.
Tel. 20/428-6747
ráhel
 
 


Ráhel!

Légyszi küldd el nekem még egyszer az anyagodat e-mailben!
Elvesztettem a mellékleteket!

Köszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Tényleg jó lenne találkozni, de én már annyira a tavaszt várom, hogy nem bírok csak piknikben gondolkodni, de az még korai lenneKép Ha már szép idő van nálunk is lehetne tartani, de sajnos amíg be vagyunk szorulva a lakásba nem vállalomhatom, túl kicsi a lakásKép Az anyósom pedig nem egyezne bele egy ilyen sok gyerekes partiba nálaKép

Orsi,
ha vinnék neked egy DVD-t meg tudnág írni? Vagy fordítva, kölcsönadnád, hogy meg tudjam írni?
( a Bíró Icáról beszélekKép )Gyorsan visszavinnémKép

Nem is olyan egyformák:
KépKép

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Éppen tegnap találtam rá erre a babafalvára. Nekem a mottó tetszett a legjobban, és van is benne valami.

Egy gyermek felneveléséhez egy egész falu kell. (Indián mondás)

Márti!
Így tényleg nem annyira egyformák, de a kisebb képeken azért eléggé. De nagyon szép babák!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok lányok!

Kész a mammográfia is! Negativ.Az onkológián is volt.Oda nem tudtam elkísérni mert dolgoztam,de a nagynéném elment vele. és fél órát vártak,majd kinyögte a doki,hogy megsem vizsgálja,mert ez a két dolog nem függ össze. Aztán anyám kiakadt ,hogy ő közel 30 éve gondozott onkológiai beteg,és akkor még csak megsem vizsgálják,a nagynéném meg eléggé nagypofájú,ö meg kontrázott,hogy úgy látszik itt megdögölhet az ember stb.Aztán anyám mondta,hogy átmegyek a lányomhoz mert itt dolgozik,ő majd segít.Erre egyből megvizsgálta,és még egy konzíliumot is összetudott hívni.Jó mi? Na nem is idegesítem magam.

Gyönyörűek ezek a picik!

szerintem egyformák!(majdnem)

Átnéztem a babafalfára és tényleg jó! Hasonlít a családi netre.

Millió puszi mindenkinek:Emőke
rusnya
 
 


Sziasztok!

Én is benéztem Babafalvára, nekem is tetszett!

Ma délelőtt elmentünk a manókkal a barátnőmhöz az ovijába (Apor ovi), sajnos csak kis időt tudtunk ott tölteni, nem igazán tudtak feloldódni az ikrek. Kicsit megszeppentek a sok gyerektől (nagycsoportosok), akik azonnal körbevették őket! János el sem engedte a lábamat, Zsófi aztán eltűnt az ovisok között, nem is láttam! Aztán sétálni mentek, mi nem mentünk velük, mert nem tudtunk volna lépést tartaniKép Zsófi legnagyobb bánatára vissza kellett ülni az autóba, pedig szívesen játszott volna az udvaron. Majd legközelebb jobban időzítünk, muszály lesz visszamenni, mert elhozott egy kis gurulós mütyürt, nem vettem el tőle mert így is épp elég fájdalmas volt neki, hogy távozni kellettKép (aki látott minket zenekuckóban a kinderes csörgővel, az tudja miről beszélekKép )

Fárasztó élmény volt nekik, mert még mindig alszanak!

Emőke,
ez nagyon jó hír, hogy az eddigi eredmények negatívak!

Enikő! Csilla!
Merre vagytok? Minden rendben van?

Puszi: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?