Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Klára! Boldog születésnapot a nagy hároméves, bájos Jankának és persze jobbulást.Hogy telt az ünneplés?

Most gyorsan körmölök, mert ki tudja mi lesz a következő napokban, ugyanis megint hányás és hasmenés kezdődött a csopiban /jó, hogx el kezdtünk hétfőn járni/. Szóval ebben a szezonban a harmadik vagy negyedik ilyen megbetegedési hullám van. Nem egészen értem, a Jucuséknál anno alig volt ilyen. Az egyik kisfiú éppen kórházban van ,
Tehát nem tudom, hogy meddig tart ki a lány.

Voltunk vizeletvizsgálaton, és teljesen negatív, vagyis nincs sem baci, sem cukor a vizeletben. Talán valamennyit csökkent a gyakorisága a kimenéseinek, legalábbis az éjszakaiak. Aztán figyeljük tovább, azért teljesen nem vagyok nyugodt.

Waldorf. Az én iskolám közelében van egy ilyen iskola, és néha jönnek át hozzánk gyerekek, kifejezetten azért, mert 3.4. osztályban még nem tudnak olvasni és szülők türelmetlenek. Én sem tudom igazán megítálni a munkájukat, mert nem nagyon mélyedtem el a programjukban, szóban meg jót és rosszat is hallottam.

Sziszike. Nagyon aranyos Anna, a drusza csak irigykedheta hajára, nekünk csak kis antennák meredeznek. Nálunk Jucus volt bárányhimlős, úgy 5-6 évesen, ő nagyon fegyelmezetten tűrte. Ancsáról ezt már nem feltételezem.

Mesélés. Nagyon korán kezdtünk nekik mesélni (néhány hónapos koruktól) és mindegyikük azóta is szereti.

Jobbulást minden kisbetegnek és kitartást az ápoló anyukáknak.

Szti
sztike
 
 


Klára- Lucával egyutt boldog szulinapot kívánunk Jankának! Megnott a haja.
Menjunk dokihoz, ne menjunk-dilemma, ismeros.

Mese-Szerintem, menjetek nyugodtan,ha megbzható, jó kocsitok van. Csak próbáljátok úgy megoldani, hogy minél hosszabb alvásido essen az utazásra. Mi sokat utazunk gyerekel, nem bántuk meg eddig egyszer sem, hogy elindultunk. Kikapcsolódás meg Neked sem ártana, gondolom.
Szti- Szerencsére, minden rendben!

Bella

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Kópé,
Anikónak jobbulást kívánok!
A macskánk nagy alamuszi, de már láttam helyből 1.70et ugrani, őt nemigen lehetne visszatartani. Én az elején nagyon tartottam attól, hogy bánthatja a bébit, de szerencsére fél tőle. Mármint Macs Natitól. Amióta mászik meg egyre jobban, mivel Nat nagy lelkesedéssel teper utána. Nálatok hogy jönnek ki? Volt valaha konfliktus? Nagyon sokat gondolkodtam, hogy el kéne passzolni, de azután rámtört a lelkiismeretfurdalás és maradt.

Mese,
Bárcsak engem kérdezne a férjem, hogy akarok-e menni! Nálunk ilyen nem fordul elő, mivel én kb hetente találok ki uticélokat, mire ő: nem....majd...még kicsi stb remek érveket hozza fel.
Szerintem se lesz neked egy nagy pihenés, de a hegyilevegő arra biztos jó lesz, hogy jókat aludjatok. Ausztria felé úgyis jó autópályák vannak, HA tűri a gyerekülést, nem lehet semmi gond. Nekem az a 600km nem tűnik olyan hosszúnak. Nati nem sokszor utazott, de akkor kb 2 perc alatt elaludt és egész úton úgy maradt. Mondjuk az még a nyáron volt és csak Agárdig mentünk. Én mindenesetre roppantul foglak irigyelni!

Sziszike,
Hogy bírtad rávenni a kis vidámságot, hogy eltűrje a csatot? Natinál egyszer próbáltam, az egyész DM minket bámult, hogy miért akarom meggyilkolni a gyereket. Pedig még csak addig jutottam, hogy összefogtam a haját.

Kyra,
Meg fogjuk nézni, köszi a tippet.
Aranyosak a gyerkőcök, megkukkoltalak a profilban.

Kép KépKép
lorca
 
 

 
 

Lorca,

Én is így vagyok/voltam a macskával. Egyszer kb. 5 éve a férjem állított vele haza, nekem eszembe nem jutott volna a lakásban macskát tartani, de annyira aranyos kiscica volt, hogy persze, hogy maradt. Kép (tettem róla egy képet a profilba...) Nem volt gond vele, nem bántotta egyiket sem, pedig már az Anikó is tépné a szőrét, ha hagynám. Ez a dög is nagyot tud ugrani, de érdekes módon átugrani nem, a rács teteje meg elég keskeny, úgyhogy fel nem tud ugrani rá. Meg aztán "ő" is inkább fél, de legalábbis tart tőlük. Én csak a szőrét utálom pórszívózni, de azt nagyon.

Mesélés: nálunk a Zsolti nagy könyvmoly volt már kicsinek is és az is maradt. Diavetítőt 2 éves kora körül vettünk, azóta is minden este vetítés (nem mondom, h néha nem fárasztó egymás után 10 napon megnézni mondjuk a Misi mókust! Kép) A könyvek 9-10 hónaposan már érdekelték. Anikóval hasonló a helyzet mint nálatok egy-két oldalon mutogatom neki az állatkákat, vigyorog, majd nekiesik és "falja a könyvet", a szó szoros értelmében. Szerintem ilyen kicsiknek leginkább a mondókák "jönnek be", no meg az állatos képek, a történetmesélés még odébb van.

Klára,

Mi is kívánunk boldog szülinapot Jankának! Nagyon csini, ilyen copfokat képzeltem el Anikónak én is. Na majd 3 éves korára...
Remélem jól telt a köszöntés és már kutya baja!

Kópé
Vendég
 


Klára!
Jankának boldog születésnapot kívánunk! KépKépKépKépKép

Eriék
simones
 
 


Klára: Jankának Boldog születésnapot. Kép
Ezt neki küldöm..

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Köszönjük szépen mindenkinek! Kép
klara
 
 


Sziasztok!

Klára: mi is Boldog születésnapot kívánunk JankánakKép

Sziszike: Anna nagyon aranyosKép

Örülök, hogy ennyi hajasbabát látokKép
Az én lányom is az, ő most 11 hónapos egyenlőre tűri a hajgumit, de ki tudja meddig???

Mesélés: Én próbáltam a fiamnak mesélni sokszor, de inkább eleinte csak a képek érdekelték, a mese nem. Most 3,5 éves és lazán végigül egy 60 oldalas mesekönyvet,sőt követeli lefekvéskor a mesét. Azért még lényeges, hogy sok kép legyen a könyvben, amiről a mese után megkérdezheti, hogy mi, miért, stb.
Volt egy idő, amikor a róla szóló mesék voltak a menőkKép
Ildi
ildiko71
 
 


Sziasztok!

Látom most mese a téma: mi olyan 1,5 éves korától rendszeresen meséltünk neki.
Olyan 3éves korától látom mennyire igényli is ezt.
A legjobb ilyenkorban: Zsolti egy napja, azt szeretik a legjobban, ha róluk szól még a mese. Tündér Zsolti mit csinált, ő a hős!!!
Ez szerintem olyan 6éves korukig így is marad.

Na ezt persze csak remélem. Amúgy mi még piroska,hamupipőke,holle anyó,hófehérke..meséket mondunk. Még egy nagy kedvenc a vajaspánkó..ismeri valaki?

Kép
sziszike1000
 
 


Mesék:
Nálunk Lackó egy percre sem ül le mesét hallgatni, vagy legalább a képeket nézegetni Kép Az összes mesekönyve darabokban van KépPedig úgy szeretnénk, ha rákapna a dologra.
Egyáltalán nem ül le egy percet sem, állítólag a bölcsiben szeret csendesen játszani, főleg a logikai játékok, kirakók érdeklik. Otthon inkább egy fakanállal rohangál és harcol valami képzeletbeli sárkánnyal, vagy állandóan felfelé mászik, nehogy egy nyugodt percünk legyen Kép

klarissza
klarissza
 
 


Sziasztok!

Mesék: Õk is 3 éves koruktól igénylik a hosszabb meséket. Addig csak nagyon rövidet lehett. A képeket már régóta nagyon sokáig is elnézegették, főleg a Viki. Egyik nagy kedvenc, a Boribon. Kép
Este szintén követelik a mesét, mindegyik hozza magával a mesekönyvet.

Sziszike!
Sajnos én nem ismerem a vajaspánkót.

Tegnap levették Zoli kötését. Végre fürödhetett egy nagyot. Kép Előtte még szánkóztak is. Kép

Eri
simones
 
 


Eri, Bella:
a 28-as szavazókör a mi bölcsink Kép Csúnya idegenek fognak a bölcsiben mászkálni Kép
Le a politikusokkal! Éljen az anarchia!
klarissza
 
 


Klarissza!
Kép Vajon csak egy vagy több szavazókör is lesz ott? Nektek oda kell menni?

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Ha valakit érdekel a vajaspánkó írjatok.
Ha gondoljátok, majd leírom és felrakom. Kép

Én sem örülnék, ha erre is használnák a bölcsink.
Már így is sok nekem ez a sok igérgetés.
Mindegy ki lesz hatalmon nekünk nem lesz jó!
Mindenki a saját zsebére játszik.

Sziszi

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Anikó 3 napja lázas, semmi egyéb tünet. Ma még a fülészeten is ücsörögtünk egy-két órát, de negatív. Hacsak ott össze nem szedtünk valamit.

Kezdek a 3 napos lázra gyanakodni, de úgy tudom (legalábbis a Zsoltinál így volt), hogy az magas lázzal jár. A-nak meg max. 38,5 volt, lázcsillapító levitte 38 alá.

Klára, Jankával mi van? Elmúlt a baja, vagy lettek pöttyei?

Sziszike,

Szerintem nem mindegy, hogy ki lesz hatalmon, legalábbis nekem nagyon nem. Bár nem akarok politizálni, de lakáshitel szempontjából, gyed szempontjából, adókedvezmények szempontjából, oktatási "reformok" szempontjából (csak, hogy egy-két minket nagyon is érintő példát említsek) különösen nem mindegy...

Anarchia meg már van...

Kópé
Vendég
 


Miért kell egy bölcsit szavazókörnek kijelölni?! Nem egy hely, ahova egy csomó embernek be kéne zúdulnia. Még ha egy hétvégi nap is.

Klarissza,
Remélem, majd rájön a mese ízére. Én is próbálkozok, majd egyszer beérik lurkóm.

Kópé,
Coon? A miénk csak egy mezei kóbor macska. Az utcáról szedtem fel, még kicsi korában. Apuci akkor még nagyon új volt, nem akart beleszólni. Amúgy utálja a macskákat, csak vele tesz kivételt.

Simones,
Ha külön mesekönyvük van, nincs vita abból, hogy kiét mond először? Vagy kegyesen végighallgatják a másikét isKép

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca,

Nem coon, ő is csak egy mezei macsek egyik jól sikerült kölke, akit úgy sóztak a férjem nyakába. Hogy ki lehetett az apja nem tudjuk, lehet, hogy valami vadmacska, mert pl. a mienk szinte sosem nyávog (ez mondjuk egy nagyon jó tulajdonsága! Kép)

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Mese, nekünk csak az utazás hosszával van tapasztalatunk, a 10 hónapos Rózával voltunk a Tátrában nyáron. Voltak nehezebb időszakok (amikor mondtam a férjemnek, hogy akkor most én vezetek, mert nem bírom tovább hátul) de mondjuk ő ha nem aludt, általában nyűglődött (vagy üvöltött) amíg nem volt előrenézős ülése (amint hazaértünk megvettük) . Szóval én is csak azt tudom javasolni, alvásidőben és eseleg néhány új képeskönyvvel, játékkal felszerelkezve. Egyébként egy percig sem bántam, hogy elmentünk.

És még egy ötlet: mi kiskád helyett egy felfújhatós kismedencét vittünk mindíg, ami zuhanytálcába belefér.

Sziszike, ez a haj és ezek a szemek, tündéri.Kép Engem érdekel a vajaspánkó (pánkó=fánk?)

Klara, mi is boldog szülinapot kívánunk. A hajbavalókkal nálunk is ez a helyzet,ha épp megfeledkezik magáról fél óra a maximum, amit kibír. Most már nem is próbálom erőltetni, úgysincs eredménye, egyébként elég fiús a frizurája. Gondoltam megnövesztjük, de akkor meg valamivel csak össze kell fogni a haját.A diavetítő nálunk is gyakran van műsoron (még az enyém volt)Kép.

Kópé, akkor most kicsit megnyugodtam. Az a gond, hogy ő üvegesből sem nagyon eszik meg mást, mint a sütőtököt. De ma trükköztem vele. Az sk. stökbe belekevertem 3 kanál üveges husis zöldséget, és megette. Mert lassan húst is kellene enni, de ha én turmixolom, öklendezik tőle. Az alvást úgy tűnik elkiabáltam, ma másfél óra után felébredt, és így épp váltották egymást.
Lehet, hogy csak minuszban tud nagyot aludni.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!
Sütőtök az nálunk is favorit kaja volt. Kép Hovatovább kizárólag azt ették meg az üvegesekből. Az én főztömnek picit nagyobb sikere volt náluk, de az anyatejnek nyomába sem ért azért. Kép
A mi diaveítőnk is az enyém volt Kép A filmek nagy része szintén, de azért érkezett pár újabb darab is. Kép
Ellenben ilyen Hófehérke meg Piroska-féle klasszikus mesék nálunk nem mennek. Õk sem szeretik, én sem... Kifejezetten horrortörténetek, ha jobban belegondolunk. Kép Úgyhogy maradunk a Boribonnál meg a Gőgös Gúnárnál inkább.
Szavazókör: minden oktatási intézményt bevonnak e procedúrába, nem csak a bölcsiket. Kép Reméljük, azért jól kitakarítanak utána...
Kópé, köszi kérdésed, nem lett pöttyös Janka, és jobban van. Ma már havat hányni is kimentünk. A fülére csak egy este panaszkodott, végül nem vittem el a fülészetre, pont azért, nehogy ott szedjen össze valamit. Remélem, megúsztuk ennyivel.
Ilon, ha jössz még az éjjel, megírnád, hánykor lesz holnap a farsang a bölcsiben? Lehet, hogy mégis odamegyünk Jankussal, elég jól van már hozzá, azt hiszem.
Eri, az szuper, ha már lenn van a gipsz. Kép
Ildikó, betegyelek a táblázatba? Akkor kérekszépen tőled is adatokat. Kép
A táblázatot milyen sűrűn rakjam fel egyébként? Már asszem archivba került.

Jó éjt mindenkinek, betegeknek jobbulást!

Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Kopé:Én nem erre a kormányra szavaztam és nem is tetszik, amit itt csináltak.
Ez az egész megdupláztuk egy nagy látszat-ehhez értenek!
Igazad van nem mindegy ki van hatalmon, megyek én is szavazni és talán akkor..
Pozitívan látom a jövőt. Kép remélem én is jobb lesz nekünk.

Jobbulást Anikónak. Ha továbbra is lázas, azért egy vizelet vizsgálatra elvihetnéd..
Te mire gyanakszol?

Dike: mi is nagyn szeretjük a sütőtököt. Bár mi csak frissen esszük: sütőbe és kész.
Mi most almát,banánt,őszibarackot,krumplit és répát eszünk.
Mindenhez anyatejet használok. Kép
Babapiskótát is szereti és megtaláltam az első puhát : CBA-s. Kép Nem kap csak, ha foga nő..szeret rágcsálni. Nagyon édes. Kép

Este voltunk Ligetben 1hét után ránk fért. Kép

Ki mi lesz farsangon?

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Eri:
Csak egy szavazókör lesz, de azt sem tudom elképzelni, olyan picinek tűnik az előtér. Nekünk mindig a Pogármester Hivatallal szemben lévő szocirodába kell szavazni. Régen egy oviba jártunk, ahol két szavazókör is volt, már akkor sem tetszett, hogy gyerekintézmények tömegébe beengednek mindenféle csufi állampolgárt Kép

Politika:
Én munkám során politikusokkal dolgozom úúúútálom is mindegyiket, tök mindegy hogy hol helyezik el magukat a palettán.
Ja és ígérgetéseknek nem dőlünk be Kép
klarissza
 
 


Sziszike:
Mi lótenyésztők voltunk a farsangon, a lóért (Ikeás lófej) egész nap harc volt a bölcsiben Kép
klarissza
 
 


Sziszike,

Köszi,
Próbálom ezt a vizeletet valahogy az erre teljesen alkalmatlan zacskóba gyűjteni, de nem megy... Illetve az egész mellé. (fiúnál sem volt egyzerű, de most teljesen reménytelennek tűnik..) Pedig direkt ezért hajnalban felkeltem. Kép Most ismét próbálkozunk.
Ma már nem lázas, evett is, reménykedek, h túl van rajta.

Kópé
Vendég
 


Kópé, nekem annak idején csak úgy sikerült pisit gyűjteni, hogy addig fogtam az ölemben a gyereket, zacsit odatapasztva, amíg nem jött... Nem mondom, hogy 5 perc volt... Kép
Jankának szombaton és vasárnap volt láza, más tünet nélkül, de 39 fölé akkor sem ment (de ő nem lázas típus, főleg a bátyjához képest, akinek simán fölszalad 40 fölé is... Kép). Aztán köptetőt adtam neki (Mucopront és ampullás Fluimucil), és ezek szépen beindították. Elnézve, hogy mi jön ki az orrából, elég durva lenne, ha ez benne maradna. Kép Szóval csak azt akartam írni, hogy ha netán ugyanaz a vírusotok, és eleinte csak lázat okoz, akkor is lehet még belőle takonykór esetleg.
Farsang: gőzöm sincs. Jelmezkészítésben antitalentum vagyok. Kép Bölcsis farsangra végül nem mentünk be, nehogy ráfertőződjön, mert még nem 100%-os a gyógyulása.
Szavazókörök eszerint nem a csoportszobákban vannak legalább? Ez már jó, mert őszintén szólva ezen kezdtem aggódni. Mi amúgy a Regnum suliba szoktunk menni, de ott egyenesen az osztálytermekbe. Kép

Klára
klara
 
 


Klára,

kösz az infókat. A következő pisigyűjtés így fog történni, mert persze a második sem sikerült... Kép

Tegnap este voltunk fülészeti ügyeleten, gondolom a takonykórra ott rábukkantak volna, de szerintük toroktól felfelé teljesen ok. Azért van itthon ambroxol...

Kópé
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Azt hiszem, én is csatlakozom hozzátok. A korábbi témákhoz nemigen tudtam hozzászólni, most viszont egyre több az olyan téma, ami minket is érint.

Mi pl. a Bölcsöde utcai bölcsibe járunk szavazni és ott csak az előtérbe kell és lehet bemenni. Nem voltunk bölcsisek, úgyhogy nem ismerem belülről az épületet, de sztem ott még öltöztetés sincs, tehát totál előtér.

Meseolvasás: nálunk is sokáig a szőke kisfiú volt a főszereplő, aztán kb 3 évesen jött a Mindennapra egy mese, de az kicsit sűrű volt. Az oviban úgy csinálják, hogy ugyanazt a mesét viszonylag hosszú időn át mondják neki, azóta itthon is így csinálom. Meg szoktam kérdezni, hogy éppen melyik az aktuális.

Láttam, hogy a homeopátiával is foglalkoztatok. Nekünk most már van némi tapasztalatunk, két hurutos-köhögős nyavalyát is átvészeltünk vele. Röviden: nem a komplex készítményekkel, hanem 2-3 féle bogyó kombinációjával. Eddig nagyon bejött.

Kyra
kyra
 
 


Szia Kópé!

Mi is gyűjtöttünk pisit..Zsoltinál még ment, Annánál nehézkes volt.
Hiába fogtam kezemben vagykicsomagolva hagytam..
Nem sikeredett, amikor meg igen csak picike.

Nálunk az evés közbeni pisi gyűjtés vállt be. Kép
Amúgy, nem muszáj zacsiba gyűjtebi, ha ki van fertőtlenítve..

Sok sikert! És persze jobbulást vagy inkább tartós jobban létet.

Kép
sziszike1000
 
 


<pre>
mama neve gyermek(ek) neve született lakóhely
Bella2 Luca 2003.12.30. Herminamező
Cateye ? 2004.10. Alsórákos
Dike90 <font color="ff0000">Róza
Regina</font> 2003.09.05.
2005.06.13. Alsórákos
Giggancs Gigi 2002. Zugló
Ilon <font color="0000ff">Jakab
Botond</font><font color="ff0000">
Lilla</font> 1998.
2000.01.26.
2003. Zugló
Klára Gellért<font color="ff0000">
Janka</font> 2000.03.08.
2003.02.08. Alsórákos
Klarissza Lackó 2003.09.19. Herminamező
Kyra <font color="0000ff">Bence
Ákos</font> 2002.04.09.
2004.05.05. Zugló
Lorca Natasa 2005.05.24. szomszéd
Mathilda Ákos<font color="ff0000">
Enikő</font> 2002.10.19.
2004.12.13. Alsórákos
Mese75 Lackó 2005.03.29. Rákosfalva
Mzx Erik 2005.06.21. ?
Nyetus76 Dénes<font color="ff0000">
Kamilla</font> 2002.05.29.
2005.03.02. Rákosfalva
Pledit Balázs András 2004.09.14. Alsórákos
Simones <font color="0000ff">Viktor
Zoltán</font> 2002.10.22 Alsórákos
Skála_Kópé Zsolti<font color="ff0000">
Anikó</font> 2003.02.28.
2005.05.30. Herminamező
Sziszike1000 Zsolti<font color="ff0000">
Anna</font> 2001.05.21
2005.05.22. Zugló
Szti <font color="ff0000">Jucus
Ancsa</font> 1995.06.03.
2002.03.25. Rákosfalva</pre>

Berakom megint a táblát. Légyszi, nézzétek át, van-e még benne hiba vagy hiány! És aki szeretne bekerülni, de nincs benn, az sikítson, vagy akár fordítva, ha vki nem szeretne, pedig benn van. Kép
Kyra, üdv itt még egyszer!
Sziszike, hogy lehet evés közben pisit gyűjteni? Kép Pláne ha ébredés utáni első pisi kell... De tényleg nem muszáj zacsiba, lehet kiforrázott műa. pohárba is pl.
Kópé, melyik gégészeten voltatok? És jól értem, másodszorra is? Gyanakszol fülfájásra, vagy miért oda mentetek? (Mármint miért nem a sima ügyeletre.) Reméljük, jobban lesz már a lány. Kép Janka ma evett először normális ebédet szombat óta...

Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára, de jó, hogy felraktad a táblázatotKép
Már kérdezni akartam mi az.........
Irom az adatokat:
Ildiko71
Gyerekek nevei: Richárd 2002. 08. 04.
Zsófia 2005. 03. 10.
Rákosfalva

Köszi: Ildi
A Bethesda gégészetéről tudok infot adni?
ildiko71
 
 


Sziasztok!

Klára!
Légyszí írd a Simones mellé az Erit is, kösziKép
Zoli mindjárt fürdött is egy nagyot a kádban. Kép Én pedig gyorsan megmostam a hajukat is. Na ez már nem tetszett nekik.

Ildi!
Ott akarta főorvos Zoli fülét felszúrni, nehogy véletlenül karácsonykor kelljen valamelyik kollégájának. Kép Többet nem is mentünk oda vissza. Előtte egy másik dokihoz kerültünk, ő nem akart szúrni, igaz akkor még nem volt karácsony.

Sziszi!
Vajaspánkó érdekel engem is. Kép

Lorca!
Persze türelmesen végighallgatját a másik meséjét is. Ha több könyv van, akkor felváltva szoktam mesélni belőlük.Kép

Klarissza!
Mi a közeli suli tantermében szoktunk szavazni, ott 3 szavazókör is van.
Vajon majd a szekrényekből ki kell pakolni?

Hát nekik a farsang idén kimaradt. Kép Majd jövőre. Hétfőn megint mehetünk bölcsibe Kép, hacsak nem lesz megint valami.

Eri
simones
 
 


Klára!

Köszi, hogy betettél a táblába, közelebbről Törökőr (széle). Róna utca, úgyhogy nekünk a Bölcsöde bölcsi ideális volna, ha járnánk, de nem járunk.

Üdv, K
kyra
 
 


Sziasztok!

Lehet első pisit gyűjteni..nekem sikeredett,akkor biztos. Kép Amúgy nem kell első pisinek lennie csak azt hiszem 2órán belül bennt lennie. Amúgy csak meg kell találni a megfelelő pózt..lehet szoptatás közben is gyűjteni.
Mi a Bethesdába adtuk le.

Vajaspánkót, majd valamikor felrakom. Kép

Kép
sziszike1000
 
 


simones
 
 


Szia Eri!

Hasonló, de ez nagyon egyszerűsített és nem is annyira jó verzíó(sőt).
Majd felteszem..amint leírtam. Megkeresem az eredetiét is..ha megtalálom.

Nem felejtem el. Kép

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok,

egy három gyerekes anyuka nevében (és kérésére) írok, aki családoknál vállal takarítást (ált. Kispesten, Lőrincen, illetve a X. és XIV. kerületben). Most úgy alakult, hogy kevesebb a munkája, ezért új családokat is tud "vállalni". Szerintem nem drága; nem órabéres, hanem alkalmanként ötezer forintot kér, és ha kéred, vasal is :-))) Szóval ha valamelyikőtöknek szüksége lenne egy megbízható, fiatal takinénire, küldjön egy levelet a profilomban lévő e-mailre, és megadom a számát. (Állandó helyet szeretne magának, de vállal festés, felújítás utáni takarítást is, ill. egyszeri nagytakarítást, ha arra van szükség.)

Azért ide írok, és nem egy hirdetési netes lapba, mert ott már próbáltuk, és csupa szexajánlatot kapott... Itt meg azért ez nem fordulhat elő :-)))

Üdv, és jó egészséget nektek - Kata

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!
Kép

Sokaig nem jutottam nethez, csak azert nem irtam.

Vegigfutottam az utobbi 1 heten, hadd valaszoljak eloszor altalanosan.

Homeopatia: Nalunk is volt, ami mar 5 naposan hatott, igy szerintem sem placebo. A "mindegy, csak hasson" nalam is mukodott, de mondom, pl. mellekhatasok miatt sem jo hosszu tavon. De mindenki maga dont.

Keses: Valaki irta, h mint tanitono en sem fgom szeretni. Volt mar ilyen, tenyleg rossz volt, de sztem kell tudni kezelni valahogy.

Uj epitesu lakas: Nem messze tolunk eppen epul egy. Lattam az alapozast: ferde!!!!! Most mar persze nem latszik, meg lehet azt mondani, h nem ertek hozza, de ennyit azert lattam: ferde volt az alap szint betonozasa - kb. 0,5-1 m a haz teljes szelessegeben. Ez 10-15 evig lehet, h nem is okoz majd problemat. Szoval nem mennek ujba, ha meg tudnank fizetni, akkor sem.
Persze aki olyanban lakik, az kivetel, a Ti hazatokat biztos nem ez a kivitelezo epittette. Honlapjuk is van ms-ingatlan.hu

Bolcsi reggeli: ugy tudom mindenhol tilos gyereket beadni 8-8.30 kozott a reggeliztetes miatt.

Dike: Patrongyďż˝r. Sztendrďż˝re nem vettek fel egy evvel korabban. Kép Kép

Mese: Mi is a Tih u kornyeken lakunk! Kép

Kalra: mostanra biztos megtudtad: a ti csoportotokban ezen a heten volt a farsang!

Waldorf: Atirattuk a Nagyfiut. Irni, olvasni, szamolni tud, csak nem felejti el. Kép
A 3 hetes periodusok kozott (epochak) szandekosan van nagy szunet - amig a tobbi targgyal foglalkoznak - h a felejtessel jobban elmelyuljon a tudas. Sztem ez lehet jo. En pl. Bioszt tanultam altalanosban, bovebben gimiben, es most meg bovebben tanulhatom, es jo, h mindig van ismeros resz, egy "csontvaz" amire epithetek.
Tetszik, h sokat enekelnek. Ezt mar irtam, eleve zeneibe akartam jaratni. Kép
Jo, h figyelnek minden nap a mozgasfejlesztesre (babzsakos feladatok), mert Jnak ez nagyon rosszul megy. Igen, a szeme miatt is.
Az meg sajnos, h itt ujra el kell fogadtatnia magat szemuvegestul. Furi, h tkp lehetne anelkul is, hiszen a masik szeme jo, de a tapasztalat az, h akkor meg a kancsalsag miatt csufoljak. Kép
Remeljuk, hamar beszokik.
Meg azt is, h a kezdeti lelkesedesem 8 evig fog tartani Kép Johetek meeg panaszkodni, ha jovo heten kiderul, h ez sem jo valamiert?
(Teny, h a Mora kozelebb van, de ha a rendszerrel van bajom, az sem segitene. Egyebkent megkerdeztem: van 1. a, b, n, l. Az utobbi (logopediai) osztaly kivetelevel teljes a letszam mindharomban. Szoval nemcsak sztem jo suli.)

Mindenkinek puszi
Ilon
ilon
 
 


U.i: minden profilba feltett kepet megneztem: cukik!!!!!!!!
A macska is, pedig en kutyas vagyok Kép

Lorca!
Koszi a mailt, valaszoltam.

Ilon
Kép

Es meg egy: Kerlek titeket, magunkat, ha lehet itt ne politizaljunk, mert epp emiatt nem latogattam 3 evig a babanetet... Kép
Pedig az egy direkt olyan topik volt!
(Kerlek, legyen ez a nyugalom szigete a kovetkezo orjonges ideje alatt! Nekem is van ezer ervem, ellenervem, igyekszem nem ide engedni oket. Kép Sajnos annyit tanultam az esetbol, h az ilyesmit altalaban nem ervek dontik el. Akkor meg kar vitatkoznom.)

Sziasztok
Kép
ilon
 
 


Anna 8,5hónaposan..Zsolti kicsit pötyisen. Kép

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Anna keresztelő(október vége)

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Zsoltiról egy nyári kép Kép

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

A fenti közös kép reggel készült..mint látjátok már lábalunk ki a báránykából. Kép Anna meg folyamatosan állni akar Kép
Ki mit mond Baby-comp jó dolog?

Azért a héten még itthon tartom.

Szeretnék új témát felvetni és mindenkit kérek szóljon hozzá: ki hogyan ünnepli a Valentinnapot?
Vesztek a gyerekeknek is valamit? Számotokra miről szól? Van jelentősége?

Más: Farsang nekünk jövőhéten lesz:Supernem lesz Zsolti. Minimano-ban béreltünk ruhát. Kép

Mindenkinek szép napot: Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike,

Valentin-nap: A férjem szerint a Valentin-nap egy hülye amcsi ünnep, amit direkt a virágosok találtak ki február közepére, a nőnap egy hülye komcsi ünnep (ez most nem politizálás akar lenniKép), úgyhogy egyiket sem ünnepeljük! Kép Én azért néha örülnék egy-egy szál virágnak...Kép

Kiegyeztünk az Anyák napjában! Kép

Aranyosak a gyerekek, Annának itt az ideje még lejjebb engedni a kiságyat! Kép

kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Eri, szomorú vagyok mindenki a Bethesda főorvosát ajánlottaKép Esetleg tudsz valaki mást ott?

Ilon, egyetértek no politika!

Sziszike, csatlakozom Kópéhoz, nállunk sincs Valentin nap. Apa leszavaztaKép Bár egy kis virág, csoki jól jönneKép

Farsang: A fiam kalóz lesz. Bár gondolom közülletek senki sem jár a Narancs ovibaKép

Ildi
ildiko71
 
 


Valentin nap:
Nem ünnepeljük, majd 100 év múlva, ha már múltja lesz Kép

Ilon:
Nem terveztük, hogy meggyőzzük egymást politikailag Kép Éljen az anarchia!!!! Le a politikusokkal! Le a politikával!
klarissza
 
 


Sziasztok!
Nálunk Bálint-nap van, ugyanis így hívják a páromat. Kép Ezt a valentinozást ellenben kifejezetten rühelljük, annyira kultúra-idegen dolog itt, mifelénk. Nőnapkor sem kapok semmit Kép Ellenben anyák napján puszit igen.
Ilon, szerintem nem gond a politika, amíg nem megy át anyázásba Kép De ha ellenedre van, akkor természetesen mellőzzük.
Ildikó, a Narancs-ovi az nem az Angol utca (?) környékén van? Giggancsék mintha oda járnának, bár rég láttuk őt errefelé. Énfiam robot lesz. Kép Úgyis Mikrobi-mániás. Kép
Sziszike, nagyon szépek a gyerekeid! Kép Zsoltinak jól állnak a pöttyök. Kép
Ilon, reméljük, bejön a Waldorf!!!
Újépítésű lakások: ne tudjátok meg, a Paskálon az egyik födém a szemünk láttára beszakadt!!! Merthogy rálátunk az ablakból az építkezésre. Durva nagyon.
Klára
klara
 
 


Kösz az új lakás infókat. Már annyi lakásépítő cégről hallok itt infót, hogy lassan belenyugszom, hogy itt fogunk megöregedni. Ez a födém-beszakadás tényleg durva! Akkor Paskál park is kihúzva, meg az MSingatlan - pedig az ő egyik lakásukkal kacérkodtunk is...

Ilon,

Kívánom, hogy a fiad jól érezze magát az új suliban! Nagyon gyorsan ment ez az átiratás. Azt hittem a waldorf sulikba sem olyan egyszerű bejutni. Mikor kezd ott?


Anikó kigyógyult a kórból: vszínűleg a 3 napos láz lehetett, mert 4. nap nem volt semmi, utána 2 napig pöttyös volt. Ma már úgy tűnik elmúlt. Azért persze a fülészetet megjártuk. A pisivel viszont ezek után nem kisérleteztem ma. Kép

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk van valentinnap, de nem túlozzuk el Kép
Szoktam egy kis virágot kapni(csokit nem).Valami kisemléket én is szoktam venni..
Amúgy röviden az a véleményem, hogy ez egy behozott, átvett szokás, s eddig is megvoltunk nélküle. Kép
Nekünk szerelmeseknapja mindennap, s nem csak 1 nap kell figyelmesnek lenni..stb.
Én szoktam csak úgyis kapni virágot, meglepit. Kép így ez a nap sem annyira más.

Nőnapot is tartunk(apu is rendszeresen ad virágot), bár ez nekem annyira nem fontos..inkább az anyáknapja. Kép
Amikor saját kezével rajzol már nekem valamit a gyerek. Kép Az a legszebb ajándék!!!

Más téma: apáknapját ünneplitek?
Mikor tartjátok?
Olyan igaszságtalan, hisz legalább olyan fontosak ők is!!!
S ezt velük kell a legjobban éreztetni. Kép

Farsangiképeket mindenki rakjon fel, majd Kép aki tud.

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Látom, mindenki szíve csücske a sok szép giccs a virágboltokban. Én bármilyen apropóból szeretek virágot kapni. Nőnap, Anyák napja, Valentin... már az Apák napját is kezdem megszokni. Mondjuk az egyetlen ezek közül a Valentin, amelyik nem AmerikaiKép
Valentin kártyát én régen (még romantikus kapcsolatunk hajnalán) vettem, de ma már elriaszt a dömping. Kár, hogy nekünk csak a gusztustalan része jutott, szerintem az eredetibb angol verzió nagyon aranyos, ott névtelenül küldesz annak, akinek akarsz.

Sziszike,
Annának nagyon szép, ártatlan szemecskéi vannak. Mondjuk a kiságyas kép már egy kicsit veszedelmesebb csillogást mutatKép
Nekünk nincs baby-compunk, nem tartom biztonságosnak. Nati annyira küzd, hogy egyedül álljon és járjon, ráhagyom. Nem egyszerű így vele az élet, de nekem jobb, mintha be lenne zárva rácsok közé vagy egy guruló széket raknék alá, amivel gyorsan felkenhetné magát a falra. Így csak reménykedek, hogy elkapom, mielőtt baja lenne.

Ilon,
Jó, hogy elsőkézből lesz Waldorf info. Legalább láthatjuk hogy működik élőben a rózsaszín módszertan.

Kép KépKép
lorca
 
 


Kópé, mi veritas-os házban lakunk, szerintem nagyon korrektek voltak mindenben, beköltözés után pár apró javítanivaló volt csak, és 1 hónapon belül mindent megcsináltak. Mondjuk a szerződésünk elég egyoldalú, de nekünk semmi problémánk nem volt az építkezés alatt sem, és utána sem velük. A közös részeken még akad javítanivaló, de ezt az előző közös képviselőnk töketlenkedésének tudjuk be, mert 2 évig még csak le sem egyeztette velük a hibákat.

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Valentin nap: Épp tavaly történt, hogy kicsit fellengzős barátném nagyban ecsetelte, hogy ő mi mindent kap (azóta elváltak, de ez most nem lényeges) mire én elmondtam neki a ti általatok leírtakkal egyező véleményünket. Ezek után délután férjecském hazaállít egy szál virággal. Nem értette min mulatok annyira.
Azt hallottam apák napja Ivó napján van.Kép
Farsang: Róza múlt évben katica volt (szintén Mini Manó) idén még nem tudom mi leszKépszombatig ki kellene találni.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?