Új privát üzeneted érkezett!

Babus,
tenyleg nem sok vizet zavar, de en megbizom a dr neninkben, es o mondta nekem ezt a 6 honapot. Multkor, mikor nalunk jart es Mate kb 7 honapos volt, nem ertette, miert hasznaljuk meg.

De szerintem ez is olyan dolog, hogy mindket oldalrol meg lehet kozeliteni, mint a sokaig szoptatast, a hogyan aludjon a gyerek vagy a kell-e kiscipo ra, ha mar felall es a jarkalassal probalkozik?

En igyekszem minel kevesebbet majrezni, sajnos amugy is hajlamos vagyok a dolgok tulstresszelesere, es ilyenekkel probalom magam lehiggasztani. Az sem jo, ha az ember minden icipici "lehetoseget" annyira komolyan vesz, hogy napokig nem hagyja ot nyugodni.


Na mindegy, errol sokat lehetne filozofalgatni.

Vanda
vanda72
 
 


SziasztokKép

Na most megpróbálok írni, meglátjuk meddig jutok.

Mea
Nagyon édi a nagyhajú csajsziKép

Stella
Szerintem elvileg még ráérnél összepakolni a kórházi cuccot, merthát miért is születnének meg hamarabb a srácok, de mivel ugye ezt sose lehet tudni, pláne ikreknél, mégiscsak jobb, ha legalább a legfontosabb dolgok össze vannak rakva. Max. nem lesz rá szükség csak 2 hónap múlvaKép

Vanda
Természetesen mindenkinek szíve joga ahhoz, hogy meddig, sőt, hogy egyáltalán használja-e a légzésfigyelőt. Gyerekek millió gond nélkül életben maradnak légzésfigyelő nélkül is.
Én, mint paramami, csupán azon a véleményen vagyok, hogyha már az ember lánya megvette azt a drága légzésfigyelőt, akkor használja is ki. Semeddig se tart azt az egy gombot esténként bekapcsolni, és így legalább tudom, hogy megtettem, amit megtehettem.
A szoptatás, kiscipő, alvás csupán részletkérdés ehhez képest, ettől nem függ a gyerek élete. De a légzésfigyelőtől függhet.
Ezt most találtam:
"Egy német statisztika szerint a bölcsőhalál döntő része az élet első 6 hónapjára esik, a legnagyobb az előfordulás a 3. hónapban. Csökkenő számban ugyan, de vannak esetek a 7-12. hónapban is.
Egy tiroli statisztika szerint van egy csúcs február-március, és egy kisebb július-augusztus táján."
Na mindegy. Én mindigis bölcsőhalál-parás voltamKép
De véletlenül se vedd zokon, csak nekem tényleg gyengém ez a téma, egyszer egy kórházi gyakorlaton volt "szerencsém" ezt megtapasztalni. Eléggé megviselt. Ezért is érdekelt a téma, és ezért is jártam külön bölcsőhalál előadásra a fősulin.

Nicol
Hogy telt az éjszakátok?

A mieink már alakulnak. A titok nyitja a dupla vacsora volt. Fürdetés előtt kap Kristóf valami főzeléket vagy tésztát, utána pancsizás és utána jön a tápszer, illetve neki már babatej a neve.
Az ötlet onnan jött, hogy Kristóf vacsira mindig bevágott vagy 400-500gr tápit, és ettől függetlenül folyton ébredt éjszaka, akár 2 óránként is. Ha adtam neki teát vagy tápit, gond nélkül megette. olyan volt, mint aki éhes.
Hát bevetettem a fent leírt módszert. És bevált. Azóta csak átlag 1-szer ébred éjszaka és reggel is elalszik 7-fél 8-ig. Ettől nappal is kiegyensúlyozottabb és van, hogy képes akár 1-másfél órát is aludni délben.
Én pedig beveszek éjszakára 2 szem Valerána-t, és ettől úgy alszom, mint akit agyonütöttekKép
Csak sajnos tegnapra náthás lett szegényke, folyton szívni kell a nóziját, amit ugye gyűlöl, így ebből adódik most egy kis zűrzavar. De ettől függetlenül este fél 9-től reggel fél 6-ig aludt egyhuzamban. Aztán arra ébredt, hogy szörcsög, alig kap levegőt, ettől ordított is tisztességesen, folyt szegénynek a nózija rendesen, és azóta vissza se tudott aludni, itt birkózik rajtamKép
Más baja szerencsére nincs, pörög rendületlenül, étvágya is van. Reméljük hamar rendbejönKép

Most már megyek, mert nem bír nélkülem élni a srácKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus, Vanda!
Köszönöm a légzésfigyelős hozzászólásokat, ezért is kérdeztem, mert magyarországon mindenki, beleértve a dokit, és a légzésfigyelő eladókat is, mindenki a 6 hónapot mondja, külföldön pedig az 1 éves kort mondják, és a tévécsatornákon is mindig olyanokat látok, hogy 7-8 hónapos babák haltak meg, akiknek semmi baja sem volt.Kép
Azt hiszem inkább kiseggelem az 1 éves kort, biztos ami biztos alapon. Tulajdonképp csak azért idegesít, mert Vivi rengeteget forog éjjel és leforog róla, így van úgy hogy háromszor is arra riadok, hogy szól az a szar. A legrosszabb az egészben, hogy a manó is felébred rá. Kép

Kép
nicol
 
 

 
 

Nicol
Milyen légzésfigyelőtök van?
Mert a mi Angelcare-ünk még soha az életben nem riasztott be, egyetlen egyszer sem, pedig Kristóf soha nem az érzékelőlapok felett alszik, ő álmában folyton közlekedik, hol az ágy egyik végében, hol a másikban, hol keresztbefordulva találom meg, de a légzésfigyelő sose riaszt be.
A miénk annyira érzékeny, hogy már azt is légzésként érzékeli, hogyha Kristóf nincs ugyan az ágyban, de én fogom a rácsot kívülről, ilyenkor az én légzésemnek megfelelő ütemben villog.
Én nagyon elégedett vagyok vele.


Babus

Kép
babus2005
 
 


A lényeg lemaradt:

KRISTÓFOM PÁR LÉPÉST ÖNÁLLÓAN JÁR!!!!!!!KépKépKép
Van, hogy csak 3-4 lépés sikeredik, de ha jó formában van, 10-20 lépst is megtesz. A lényeg, hogy érkezéskor legyen valami kapaszkodó, mert megállni még nem nagyon tud.
Meghát folyton a nyomában kell lenni, jobban mint valaha, mert még elég részegen jár és pillanatok alatt úgy eldől, jobbra, balra, hasra, arccal bele a parkettába, vagy hanyatt a földre, hogy rossz nézni. Azt hiszem élete legnagyobb esései előtt állunk.
Tegnap kimentem a szobából, utánam akart szaladni, mire odanéztem, már a földön feküdt, belefejejt a parkettába és úgy ordított.
Szédületes, hogy mennyire nem tud esni. Rá nem jönne, hogy járásból is lehet fenékre esni, nem csak állásból.
Egyébként nagyon édiKép Csak sokszor még fél elindulni, biztatni kell, de nagyon boldog, amikor sikerülKép


Még felteszek pár képet a nagyfiúrólKép:

Kép


Kedden voltunk egy babazsúron, a babaklubból az egyik kislány 1.szülinapján. Ott készültek ezek a képek. Sajna Manómról nem lettek túl jó képek, azért ezt a kettőt felteszem:

Kép

Kép



Itt pedig engedélyezett bemászás a sütőbeKép:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
babus2005
 
 


Babus!
Nekünk a Medicor légzésfigyelőnk van, és egy kalap szar szerintem. Csak lepedő alá téve működik, és elég kemény is. És ha csak egy centivel mellette fekszik a manó már riaszt. Sőt ha a lepedőre teszek egy plédet és a manó hálózsákban alszik az oldalán, akkor sem érzékeli jól. Mondtam is páromnak, hogy eladjuk, ha már nem kell és veszünk majd egy újat, másik márkájut a következő gyereknek ha lesz.

Nicol

Kép
nicol
 
 


Olyan szétszórt vagyokKép

Edina, Vanda
Nagyon édik a gyerkőcökKépKépKép Főleg Mátén látszik, hogy nagyon sokat nőtt. Biztos azért, mert róla ritkábban látunk képetKép
Bocsi, hogy ez eddig lemaradtKép

Kép
babus2005
 
 


Ja és nagyon édes Kristófka! Kép Kép

Nicol

Kép
nicol
 
 


Nicol
Hát így tényleg elég szar lehet.
Nekünk az Angelcare egy vastag kókuszmatrac alatt van, és így működik. Szerintem ez az egyik legjobb.


Most már tényleg eldugulok. Nemhogy pihennék, míg Manó alszikKép

Kép
babus2005
 
 


Nicol!
Mi meg a mai nap as hasznaljuk, es egy eves koraig fogjuk is szerintem. Semmibe sem kerul, hogy bekapcsolva hagyjuk azt is, mert nekunk egyben van a bebiorzovel. Biztos, ami biztos.

Stella!
Szerintem csomizd ossze mar a cuccokat. Legalabb egy gonddal kevesebb, meg a pocid is noni fog, es most talan meg kenyelmesen elpakolgatsz. En mar ilyenkor mindent atmostam, vasaltam. Vagy megsem? Olyan reg volt Kép Ugye majd kuldesz egy sms-t, hogy megszulettek a fiuk? Ugy varom mar! Most mar tenyleg csak a Tundi van vissza.
Brad Pitt jo pofa volt, tetszett!!! Kép

Mea!
Az utolso kepen amilyen arcot vag Livike, mi azt tata pofanak hivjuk. Egy idoben az Atti folyton ezt csinalta. Annyira aranyos! Ez komoly, hogy 8,5kg? Az Attit folyton ugy emlegeti a doki neni, hogy oriaska, meg hasonlo, es o pedig 8900g es 75 cm, de 8honapos Kép Hat gratulalok! Mivel etetitek Liviket? Kép Nehogy megsertodj ram!!!

Babus!
eszmeletlen Kristof a kepeken, annyira aranyos a sutos a kedvencem.

Autosules: Lanyok, ti hordozo utan milyen ulest, hol, mennyiert vettetek? Le akarom Attinak cserelni.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Stella
Felhívott már a Brad bébi? Kép Én is jót nevettem rajtad Kép

Mea
Annyira gyönyörü ez a kiscsaj! Hihetetlen! Kép

Babus
Gratulálok az első önálló lépésekhez! Jó ez a sütőajtón ülős sorozat Kép Én is voltam hasonló pozícióban anno, anyukám majd frászt kapott. Meg a hűtő elé is csücsültem, ajtó kinyit, és az összes tojást megmarkolásztam. Anyukám szintén repdesett a boldogságtól Kép

Sajnos tegnap nem tudtam a dokimmal beszélni, mert elmaradt a rendelés. Jövő szerdán újra próbálkozom, még nem késő Kép

Tündi
Vendég
 


JuditKép
Akkor lassan összepakolok. Igazatok van, végül is senkit nem fog zavarni egy táska!
A babacuccokat én folyamatosan mostan és vasaltam, ahogy megvettük őket, pont azért, hogy így a vége felé ne legyen egyszerre olyan sok!

TündiKép
Ezek a dokik, tényleg úgy kell levadászni őket!

LányokKép
Brad Pitt nem hívott, de szegény honnan is tudhatná, hogy George Clooney-tól megkaphatja a számomat Kép!

BabusKép
Kristófka elindult? Tök jó! Nagyon ügyes fiú! És látom a lakást is rendesen rá lehet már bízni, főleg ha azt akarjátok, hogy rendesen szét legyen pakolva Kép!
Pusza
Stella

Kép
stella9
 
 


Stella
Már a George is? A legjobb pasikat kifogod, mi? Kép Esetleg Bruce Willisről nincs infód? Kép Na és a Van Damme? KépKépKép És a Tom Cruise?
Doki vadászat ügyben mit javasolsz? Kép Lepkeháló? Horog? Pálmalevéllel lefedett gödör? Kép Halszák? Kannibálok által használt fára erősített ember fogó háló? Kép Mer úgy látszik ha szépen nézek rá az nem elég KépKépKép
Hasonló cipőben járókkal szövetkeznem kell, hoyg indítsuk a Bumeráng után szabadon a Doki-vadászatot, és hát a jutalom? 2 óra ingyen dumcsi keretében a doki minden kérdésre válaszol és pontosan megmondja mikor mi fog történni Kép

Tündi
Vendég
 


Stella!
es a Patrick Swayzevel is beernem, igaz a 20evvel ezelottivel. Most mar olyan oreg. Gondolkodtam, hogy ki kene, de a Brad Pittol nincs jobb Kép Lattad a noje pocakos hasa tetovalva van. En szetrohognem magam a doki helyeben. Mi lenne ha a te hasad is tetovalva lenne? Kép En mindig rozsat szerettem volna a sejhajomra. Most szepen kiviragozna, amikor majd lefogyok akkor meg elhervadna Kép

Tundi!
Ajanlom a krumplis zsakot, azzal kiteritheted a dokit Kép Tenyleg, most hany kilosnal tartasz? Az enyem lassan 10kg lesz. En mostanaban buzborznak hivom a dragat, gondolom sejted miert. Azt szeretem a legjobban, amikor telefonalok, odabujik es hangosan pukizik. En meg gyozok magyaraszkodni utana, hogy a gyerek volt Kép Ezek a pasik...

Mano egyedul eljatszik mar vagy 7perce Kép Szinte hihetetlen

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


TündiKép
George csak zért, mert ő már tudja a számom!
Tudta Bruce is, de ő mintha felrobbant volna valami meteoron Kép, legalábbis szerintem azért nem hív mostanában.
Van Damme és a Cruise gyerek még nem került képbe, de ha gondolod utánajárok Kép!

Doki vadászat... Nagyon jó kérdés!
Azt hiszem a lasszó a tökéletes megoldás, mert nagyon fürge fajról van szó!

Szerintem olyan meg egyszerüen nincs, hogy kertelés nélkül választ adnának a kérdéseinkre.
Ezt nem tanítják az egyetemen, de hosszú évek tapasztalatával azért javul a helyzet!
Jövő szerdán én is becserkészem az áldozatomatKép!

Puszi

Kép
stella9
 
 


Judit
Nem, nem sejtem. Jó hogy van egy kis Atti, akire lehet fogni.... KépKépKépKép És még csúfolod is érte... háááát ez igazán nem szép tőled Kép Stelláéknál csak böfizett nagyot ha jól emlékszem, az meg nem érzett el 1-2 méterre, úgyhogy ne magyarázkodj tovább, csak rosszabb lesz Kép Emberi dolgok ezek, megértjük... Kép Én is szeretlek KépKépKépKép
Amúgy érdekesen néznék ki ha az utcán krumpliszsákkal a vállamon lesnék a dokira a kapualjból, majd amikor befordult rádobnám a zsákot Kép Na ezek után szerited milyen stimut ajánlana nekem? Kép

Tündi
Vendég
 


Stella
Sting is érdekelne.... a kedvemért ha utána járnál, köszike Kép
Húúúú de kalandos lesz a jövő szerdánk Kép Addig van még időm a lasszózást gyakorolni, mert momentán eddig nem gyúrtam rá Kép

Tündi
Vendég
 


Köszönjük a bókokatKépKépKép
Arik vagytokKép

Judit!Kép
Ma mérték Lívit és 8650 grammKép és 72 cmKép
Hát nem semmia kiscsaj.

Mit eszik?
Hát 3x 240 ml tápit és főzeléket délben.
Meg 1 x gyümit, de mondjuk simán 1 banán vagy 1 almaKép

De állítólag ez neki nem sokKép

A szurit is jól viselte megint pedig régit kapjaKép

Babus!Kép
Kristóf annyira huncut, nagyon édiKép

Mea
mea
 
 


Sziasztok Kép
A gyerkőcök tündériek Kép

Babus Kép
Gratula Kristófkának a pár lépéshez KépKépKép

Mea Kép
Nem semmi súlyban van a kiscsaj, szép nagy baba Kép Gyönyörű kék szemei vannak Kép

Stella Kép
Sok sikert a világsztárokhoz Kép
Hogy állsz a pakolással? Esteleg babaszobakép?
Olyan jó látni, hogy már te is 30. hetet betöltötted Kép

Tündi Kép
Sajnos nem tudok menni a talira szombaton Kép, pedig nagyon jó lenne Kép

Légzésfigyelő:
Jó volt végigolvasni a hozzászolásokat. Elég tanácstalan vagyok a márkát illetően, de a párom ragaszkodik hozzá, hogy legyen a Manócska alatt Kép
Angelcare vagy BabyControl melyik a jobb?

Mellszívó:
Tudtok nekem tanácsot adni milyet érdemes venni? Elektromosat, kézit, Medelat, Aventet?

Annácska 32+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Van friss pociképem Kép

Kép
Kép

Szép álmokat Mindenkinek Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Annacska,
de szep a pocakod!!!
Nekem BabyControl volt, nagyon meg voltam vele elegedve, nem beszelve arrol, hogy mar 5 eves a szerkezet es semmi baja nem volt. A hugom kapta gyerekorvos anyosatol, azt mondta, hogy az egyik legjobb a piacon.
De nincs osszehasonlitasi alapom, nem hasznaltunk mas markajut.

Mellszivobol nekema sima kezi Avent Isys volt, es nagyon szerettem. Fel kezzel siman lehet vele fejni, kulonosebb nehezsegek nelkul. Es minden Avent tartozek (cumisuveg, poharka, stb) tokeletesen illesztheto hozza. Elektromosom nem volt, nem tudom konnyebb-e vele az elet, vagy sem? De hallottam olyat, aki arra eskudott.

Stella,
en azert lassan csomagolnek... Kép Ahogy irtad, senkit sem zavar az a tatyo, te meg nyugodtabb leszel.

Judit,
mi mar megkaptuk ajandekba az uj autosulest, nagyon szep, de meg nem hasznaltuk, tekintettel pilincka mereteinkre Kép Pedig mar nagyon varom, mert ez az utolso mentsvaram az autos orditasok ellen. Ha ez sem jon be, nem tudom mi lesz.

Babus,
nagyon jok ezek a sutos kepek! Es gratula az elso lepesekhez.

Gyerekek, megint zuhog a ho!!! Gyonyoru, de azert mar varom a tavaszt!

Vanda
vanda72
 
 


AnnácskaKép
nagyon belehúzott a manód. Vagy csak nekem tünik hirtelen nagyon nagynak a pocakod?
Képek alakulnak, de még nem tudtuk gépre tölteni őket!

JuditKép
nem láttam A. J. tetkóját, de úgy hallottam, hogy nekik is ikreik lesznek. Szóval tényleg érdekesen fog mútatni a 8. hónap vége felé Kép!

Atti produkciói... nagyon vicces lehet Kép!

TündiKép
Nem túl jó kilátásai vannak a dokinak, ha a tizedikről megleped egy krumpliszsákkalKép!
Jobban tenné ha megtartaná a rendelését szerdán!
Stella
31+1

Kép
stella9
 
 


Annácska!Kép

KösziKépKépKépKép

Nagyon szép a pocidKép

Stella!Kép
Te nem teszel fel pocakképet???Kép

Mea
mea
 
 


Annacska!
nekunk Maxi Cosink van, es en erre esjuszon, nekunk bevallt. Egybe van a bebiorrel, de kulon is lehet hasznalni. A babaszoban az egyik csaj felaron arult tobbet is. Mi 20eft vettunk, vadi uj, en bontottam ki. A bolti ara 40felett van. A minimanoban erre mondtak, hogy a legjobb, ezert dontottunk e mellett. Nagyon szep a pocakod! Mi szol a leanyzo hozza? Gondolom izgatottan varja mar kistesot. Mennyi van meg vissza?

Vanda!
hihetetlen, hogy a fiaink mennyi mindent egyforman csinalnak. Az Atti mai napig uvoltott a kocsiba, de torka szakadtabol. Mondanom sem kell mennyire elveztem a pecsi utazasokat. De pentek ota acumival csendben van. Remel igy is marad Kép

Jaj, kepzeljetek: most nem cicizni kelunk orankent, hanem cumi visszarakasra Kép Igaz a parom besegit, de nagyon nehez igy is. Mar nem tudok visszaaludni, hulyeket almodom ha alszom, reggelre meg mosott sz.. vagyok. Talan valami vitamint kellene szednem. Tudtok ajanlani valamit?

Stella!
Lehet, hogy Brad az apuka nalatok es a ti ikreitekrol beszel a sajto? Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Annacska!
nekunk Maxi Cosink van, es en erre esjuszon, nekunk bevallt. Egybe van a bebiorrel, de kulon is lehet hasznalni. A babaszoban az egyik csaj felaron arult tobbet is. Mi 20eft vettunk, vadi uj, en bontottam ki. A bolti ara 40felett van. A minimanoban erre mondtak, hogy a legjobb, ezert dontottunk e mellett. Nagyon szep a pocakod! Mi szol a leanyzo hozza? Gondolom izgatottan varja mar kistesot. Mennyi van meg vissza?

Vanda!
hihetetlen, hogy a fiaink mennyi mindent egyforman csinalnak. Az Atti mai napig uvoltott a kocsiba, de torka szakadtabol. Mondanom sem kell mennyire elveztem a pecsi utazasokat. De pentek ota acumival csendben van. Remel igy is marad Kép

Jaj, kepzeljetek: most nem cicizni kelunk orankent, hanem cumi visszarakasra Kép Igaz a parom besegit, de nagyon nehez igy is. Mar nem tudok visszaaludni, hulyeket almodom ha alszom, reggelre meg mosott sz.. vagyok. Talan valami vitamint kellene szednem. Tudtok ajanlani valamit?

Stella!
Lehet, hogy Brad az apuka nalatok es a ti ikreitekrol beszel a sajto? Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


SziasztokKép

Annácska
Húha, nem semmi pocakméretKép

Pocakosok, Annácska, Stella és a többiek
Nem tesztek fel babaszobás képeket?
Engem ilyenek úúgy tudnak érdekelniKép

Légzésfigyelő:
Én az Angelcare-t ismerem csak, így én meg csak erről tudok vélekedniKép Nagyon szuper, 100%-osan elégedett vagyok vele, az 1 év alatt soha egyetlen téves risztása sem volt, és másoktól , akik ilyet használnak, azoktól is hasonlóan jó véleményt hallottam. Árban 21-23oooFt körül van.

Most mennem kell, mert Manó rögtön kikapcsolja a gépet.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Teszek fel par kepet
KépKép
KépKép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok Kép
Köszi a pocidicséretet Kép Szerintem is hatalmas, a lányzómmal nem volt ekkora Kép

Stella Kép
Azért biztos sehol sincs a pocakom a tiedhez képest Kép

Légzésfigyelő:
Köszi a tanácsokat, még gondolkodom rajat melyik legyen Kép

Judit Kép
Olyan édes Atti Kép Pláne ezekkel a hatalmas fülhallgatókkal Kép
A polipot a Minimanóban vettétek?
A lányom imádja a pocakom, mindig azt mondja hogy miylen nagyok vagyunk már Kép Simizi puszilgatja a pocakomat, miközben azt tervezgeti, hogy majd miket fog játszani vele és mit fog neki megtanítani. Ha így haladunk a végén nem is lesz rám szükség Kép
Egy picivel több mint hét hét van hátra Kép Már nagyon várom Kép

Babus Kép
Nekünk még egyátalán nincs gyerekszobánk, de hamarosan azért összeállítjuk az ágyát a hálóban és akkor lefotózom Kép

Annácska 32+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Annacska!

Nem, nem a minimanoban, az nagyon draga. Sikerult a neten talaljak egy oldalt. Isteni a jatek, a labai dudak, es zenelni lehet vele. Atti amikor meghalja hangosan kacag. Ja, es jo nagy Kép 3490ft kerult. Meg van nekik egy KépKépKép
Egy tipp a legzesfigyelohoz: szerintem mindenkepp gazdasagosabb, praktikusabb a kombinalt. Az Angel Care es Maxi Cosibol is van bebiorzovel kombinalt. Nem kell kulon megvenni, es nincs annyi kabel Kép Ez csak egy tipp Kép

udv
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Annácska!
Nagyon szép nagy pocid van.Kép

Judit!
Nagyon helyes Atti a képeken. Olyan nagy fiú már! Kép Vivi már csak 2-3 alkalommal ébred éjszaka, de akkor neki is kell a cumi a visszaalváshoz.

Kapott a lányzó apucitól egy valentinos lufit. Annyira tetszik neki, hogy fél órákat képes azt püfölni és lóbálni. Kép

Kép

Nicol

Kép
nicol
 
 


LIVIKENEK BOLDOG NEVNAPOT!!!!

Nicol!
Nagyon aranyos Vivi, es orulok, hogy csak ketszer kel es ki tudod magad pihenni. Remelem mielobb megtanuljak a cumit visszarakni egyedul, es akkor minket nem is ebresztenek fel.

Kepzeljetek, az Atti a heten minden nap delelott 1,5-2orat aludt, de ugy, hogy el sem kellett altatni, csak kiraktam a babkocsit, es magat elaltatta a cumival Kép Nem merem elkiabalni, de remelem ez igy is marad!

Szep napot!
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


CSajok!
Tanacs kellene, mit tegye:
decemberben volt meg utoljara dec 29.en (nem tudom emlekeztek-e ra, akkor jott meg olyan sokara) Na aztan bevereztem vizsga elott, de csak 1-2 nap volt, es nem is nagyon (mivel 15napra ra jott meg, igy nem foglalkoztam vele) Na azota nem jott meg. Tesztet nem merek csinalni. Nem szivesen mennek dokihoz. Szerintetek a januar 16-17 koruli beverzes szamit utolso mensinek vagy a januar 16-17. szamit annak? Nem akarom megint azt hinni babat varok, mert pocsek lenni csalodni. Nem is tudom, talan jo lenne, ha megsem lenne baba, mert iszonyat dagi vagyok, elobb le kellene fogynom.
Mikor csinaljak tesztet szerintetek?

udv
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


SziasztokKép

Mea
Livinek boldog névnapot kívánunk!!!Kép

Nicol
Nagyon ari ViviKép

Judit
Hát nem tudom. Szerintem csinálj egy tesztet. Biztos ami biztos.


Babus

Kép
babus2005
 
 


JuditKép
Szerintem vedd alapul a januári vérzést és várj még pár hetet.
Ki tudja mi minden zajlik most benned.

De nem vagy se iszonyat, se dagi!!!!!

LivikeKép
Boldog névnapot Neked!!!
Stella

Kép
stella9
 
 


SziasztokKép

Olyan rég írtam szégyelem is magam, de egyszerűen nincs időmKép
Viki az egész napomat kitölti.
Most jöttünk a védőnőtől 8 kg és 72 cmKép
Szépen hízik a kiscsaj, azt mondta hogy próbáljAM meg hogy már csak napi2-szer adni neki tápit!!!
Hát nem tudom foge menni mert én 3 szor adok neki.
na mindegy...

JuditKép
Húú, akkor megint drukkolok neked hogy babás legyélKép
Szerintem is az a bizti ha veszel 1 tesztet!!

LivikeKép
BOLDOG NÉVNAPOTKép

NicolKép
Vivi egy királylány annyira mosolygós arca vanKép
Hány kg?
Jobban eszik már?
Már gondolom a darabos kaják is lemennek neki???

AnnácskaKép
Szép nagy pocid van!!
És már nemsokára itt a finis és kezedben tarthatod a picúrtKép
Gondolom annamari már nagyon várja a kistesót!!!

LégzésfigyelőKép
Szerintem nem is kell, mi is megvoltunk nélküle.
Sok ismeröstől hallottam hogy tévesen be riasztott és a szülőkre a frászt hoztaKép
Hát ezért nincs nekünk!!!
De valakit megnyugtat a tudat hogy van, csak akkor van gáz ha beriaszt de nem tévesenKép
Szerintem sokat nem tudjuk hogy akkor mit kéne tenni!!!!!!

PocakosokKép
Képet akarunk a babaszobákról!!!!!!!!!!






Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
edinka
 
 


Nicol!Kép

Vivike nagyon édikeKép

Edinka!Kép

Hát Vikike isKépKépKép

Nem semmi, Lívi nagyobb súlyban mint VikiKépKépKép
Pontosan 8650 gramm és 72 cmKép

Õ 3x eszik tápit, meg főzeléket meg gyümitKép

Lányok!Kép

Köszönjük a névnapi köszöntést, arik vagytok nagyon!!
Lívike sok sok puszikát küld NektekKép

Mea
mea
 
 


Lívikének én is sok Boldogságot kívánok Kép.

Edinka!
Mi tartjuk a súlyunkat nem nagyon hízik a csajszi. Most 6700g és 70 cm. Az étvágya nagyon változó, hol eszik rendesen napokig, hol nem. Van olyan nap hogy minden kajáláskor 60g-ot sikerül nagy nehezen belediktálni, máskor meg megeszi a 200g-ot is. Õ márcsak ilyen típus, el kell fogadnom. A darabos kaják hol csúsznak hol nem. Ha nagyon éhes csak nyelni akar és akkor fuldoklik tőle. Ha nem annyira éhes elcsámcsog rajta és semmi gond.
Jól látom, hogy Vikinek nincs még haja? Olyan édi a pofikája, a nagy kék szemei. Vajon milyen színű haja lesz hozzá?


Judit!
Én tesztelnék a helyedben. Amúgy Vivi nappal nagyon ügyesen visszateszi a cumit a szájába, csak éjszaka nem sikerül neki.

Lányok ha majd egy kicsit jobb idő lesz, nincs kedvetek találkozni mondjuk egy játszóházban? Ott a picik is jól ellesznek és mi is tudunk kicsit dumcsizni. Vivi hihetetlenül jól el tud játszani más gyerekekkel. Itt az utcában is összejárunk egy lánnyal, neki egy 16 hónapos lánya van. Akár 2 órát is elvannak együtt. Kép

Nicol

Kép
nicol
 
 


Edinka!
Nagyon szep szemei vannak a leanyzonak!!!

Tesztet majd akkor csinalok, ha egyszer reggel eszembe jut Kép Mostanaban olyan kokadt vagyok, hogy mindig utolag jut eszembe Kép Azert kivancsi vagyok.

Nicol!
Szerintem nagyon jo otlet, mi tuti mennenk. Most mar ki merek mereszkedni a varosba. Csak jo lenne valami olyan helyre menni, ahol metro van kozvetlenul, mert en buszozni nem nagyon tudok a nagy babakocsival. Mar nagyon varom!

Ma voltunk a Westendben. Kocsival mentunk, de kellett lepcsoznom. Mondanom sem kell megint nem segitettek, es most mar az egesz combom ugy faj, hogy nem lehet hozzaerni. Elmentunk a Prince Oliver nagykerbe, es hat nekem csalodas. Nagyon dragak a bodyk, ezer felettiek. Jo minosegu, de ha Atti lekajalja... Raadasul a no is kioktatott, (csak annyit mondtam, hogy meglepo, hogy szinte olyan aron van, mint a nagy bababoltokba) "Ez minoseg, ezt kerem meg kell fizetni. Nem muszaj itt vasarolni" volt a valasz KépKépKép

Szoval nehez kozlekedni, de meg igy is nagyon elvezzuk. Alszik is az urfi mar. Elfaradt Kép

puszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Stella
Akkor indul ma a doki-vadászat? Kép

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Vegre alszik Mate, nem tudom meddig, ugyhogy gyorsan irok!

Mea, Edinka,
szepek a csajok es nagyon szep a sulyuk is.

Judit,
en is tesztelnek a helyedben, nehogy valami gond legyen. Persze a strucc-politikat is megertem Kép

Kismamak,
babaszoba kepek mikor varhatoak?

Stella,
osszecsomagoltal végul?
Mekkorak most a fiuk? Fordultak valamerre vagy maradt a csaszaros verzio?

Nicol,
jo otlet a talalkozo, remelem osszejon! En benne vagyok, ha ugy alakul a dolog!
Egyebkent mi akar a Gesztenyes parkban vagy a MOM-ban is talalkozhatnank, ha jol emlekszem a Sas-hegy kornyeken laktok, ugye?

Ma visszuk Matet az I-es gyerekklinikara, megnezi egy sebesz orvos, hogy hogyan lehetne a fulecskeje mellol leszedni azt a 2 kis gumot.

Egyebkent halali a kolyok, rohog torkaszakadtabol mindenen: ha orrot fujunk, ha tusszentunk, multkor havat lapatoltam, akkor is szakadt a rohogestol. Allandoan allni es jarni akar, meg van sertve, ha le szeretnem ultetni vagy ne adj isten fektetni a foldre. Atmaszik az asztal keresztrudjan segitseg nelkul, es par lepest tesz a kisagyban vagy a jarokaban, ha kapaszkodik.
Ugyhogy hetvegen megkapta elso cipojet, kicsit meg benan dobalja benne a labait, de allitolag kell ra. Hat nem tudom.

Vanda
vanda72
 
 


TündiKép
Dokivadászat megvolt, elkaptam Kép!

VandaKép
Mondjuk úgy, hogy elkezdtem összecsomagolni. Egy pár dolog azért még hiányzik a tatyóból.

A fiúk most 1780-1820gr-osak. Jó volt ezt hallani. Két hete még 1310-1320 körül voltak.
Olivér koponyafekvésü, Botond viszont maradt harántfekvésben. Úgy látszik ő már csak a vízszintes helyzetet kedveli.
A méhszáj még mindig zárt, úgyhogy maradhatok itthon és újabb két hét múlva megyek megint a dokihoz.

Bocsi, de most megyek én is vízszintesbe, mert nekem is úgy jó igazán!
Stella
31+6

Kép
stella9
 
 


Lányok!Kép

Lívinek kibújt az alsó két fogacskájaKép
Vasárnap volt nyűgi picit, de nem is vettem észre csak tegnap, ma meg még jobban látszódnakKép

Mea
mea
 
 


SziasztokKép

Taliban mi is benne vagyunkKép
Csak olyan helyen legyen, amit mi is könnyen megtalálunk. Nem vagyok egy nagy Pest szakértő. Főbb bevásárlóközpontokat azért megtalálom.
A múltkor a januári topikosokkal Pesten az Alkotás úton találkoztunk (ott lakik egyikőjük). Hát mi úgy eltévedtünk, hogy csak na. Az M7-esről jöttünk vissza. Aztán meg túljöttünk, vissza a Blaha Lujza térig. Akkor feladtuk és kijöttek értünkKép


Mea
Gratula Livikének a 2 foghozKép
Korán kezdte a kiscsajKép

Vanda
Nagyon ügyi már MátéKép


Kristóf már ezerrel teper előre, sőt, ő nem is megy, hanem már egyenesen szalad. Persze óriásiakat esik. Képtelen megtanulni esni, dől, mint a fa. Hátrafelé eséskor pl. véletlenül se fenékre esne, hanem még inkább a fejét dönti hátra, hogy az loccsanjon szét.
Pedig állásból már egész szépen fenékre tudott esni, de járásból még nagyon nem megy. Így egész nap szó szerint a nyomában kell lenni. Egy pillanatra sem lehet fél méternél távolabb menni tőle, mert akkor az történik mint tegnap, hogy befejelt a szekrény polcába, szemöldökén lett is jókora monokli. A konyhán pedig a konyhaszekrénybe verte a fejét, amikor elvágódott. A nappaliban a fotelt vitte el a fejével. Ja, a szobaajtót is lefejelte. Ezt mint egy nap. Rossz nézni, amit csinál.
Kapkod, sikongatva, nevetve rohan. Nem nézi mi van előtte, csak száguld. Aztán eldől és megy tovább.

Megyek is, mert megjött Apája és száguld felé ezerrel.


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Stella!

Tündi a babaprojekt előtt állókból most nagyon gödörban van, ha írnál neki pár sort biztosan örülne. Tudom, hogy ti jóban vagytok.

Mindenkinek pusza:

Juca
25+6

tjuca
 
 


Babus!Kép

KöszikeKép

Megnézném Kristófkát, hogy szaladgál.KépKép

Mea
mea
 
 


Judit,
teszteltel mar?

Babus,
tudom, rohejesen hangzik, de miert nem vesztek Kristofnak egy bababukot? Lattam a Brendon katalogusban, hogy van ilyen szivacsbol keszitett sapi. Ha ennyire gaz a helyzet, talan segithet. Neked is tobb idod lenne, nyugodtabb lennel es Kristofnak sem esne baja, plussz lehet, hogy meg esni is megtanulna.

Stella,
nagyon szep nagyot nottek a fiuk az utolso UH ota, ugyesen noveszted oket! Csak igy tovabb! Es az is nagy dolog, hogy nem kell befekudnod a korhazba meg!

Mi jol vagyunk, bar Matesz tenyleg faraszto. Mentsegere legyen mondva, hogy tegnap napkozben aludt egyszer 2 orat egyszer pedig 1,5-et. Teljesen el voltam ajulva. Persze pont akkor nem mukodott az internet, de mindegy, csinaltam 1000 mast.

Vanda
vanda72
 
 


Vanda!
Meg nem teszteltem, majd vasarnap. Meg mindig semmi.

Babus!
Amugy Atti is ezerrel maszkal. Amiota felallt nem akar ulni. Mindenben megkapaszkodik, es felall. kapaszkodva korbejarja a kisagyat, jarokat, az agyunk mellett vegig megy. Sot, mar parszor csinalt olyat, hogy ramnezett, es elindult felem. Azt hitte tud jarni Kép Persze orra bukott. En nem szoktam rogton felszisszenve odaugrani, hogy Jaj, szegenyke, mert akkor o is megijed. Odamegyek, megsimizem, es azt mondom semmi baj Bogaram, gyere jatszunk tovabb. Erre hatalmasakat nevet. Kezdetben felsikitottam, erre o is megijedt, es hatalmas orditasban tort ki. A ferjem dumalt ra, hogy probaljam inkabb nem megijeszteni Kép Neha tenyleg koppan a feje, de eszre sem veszi. Muszaj, nem lehetunk mellettuk allandoan. ettol meg nem vagyok rossz anya!!!
Valahol olvastam, hogy a gyereknek muszaj esnie, mert igy fejlodik ki az egyensuly erzeke. Ha mindig elkapjuk, sosem fog tudni megtanulni popsira erkezni. Nekem ez a velemenyem.

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Judit
Én se sikoltozom hangosan, ha elesik. Soha. Hanem odamegyek, én is utánzom az esését, úgy csinálom mintha beverném én is a fejemet, aztán ezen jót nevetünk. (Magamban persze jól megijedek, de úgy, hogy ő ezt ne vegye észre)Semmiképp se szeretném, ha mindenen elpityeredne.
A baj csak akkor van, amikor 5 percente vágódna hanyatt a konyhakövön vagy a parkettán. Ez azért elég gáz.
Pláne, jól beparáztam, most olvastam egy régebbi Kismama újságban, hogy egy 9 hónapos kisfiú (pont Kristófnak hívták azt is), felállt egy székbe kapaszkodva, a szék nem volt elég stabil, a gyerek elesett és koponyatörést szenvedett. Hetekig volt kórházban, de megúszta.
Na most már még jobban félek.
Az a baj, hogy míg más gyerek óvatosan teszi meg az első lépéseket, addig Kristóf rögtön szaladni akar.
Ilyen az apja is. Állandóan szétveri a fejét. 10 évesen úgy elesett biciklivel, hogy kómába esett, koponyaműtétet végeztek rajta.
5 éve a garázsaajtóban verte szét a fejét, össze kellett varni. Semmi egyéb nem történt, csak hógolyóztunk, ugrott egyet és loccs szét a feje. Szóval volt kitől örökölnie.

Bár nálunk már picit javulóban van a dolog, nagyon gyorsan ügyesedik Kristóf, már talán egy kicsit kevesebbet esik.

Vanda
Bukósisakat azért nem akarok neki, mert akkor megszokja, hogy nyugodtabn eshetz fejre, úgyse lesz semmi baja. Ezt meg nem szeretném. Az lenne a normális, ha megtanulna popsira ülve esni.


Más:
Ti ismeritek a WiW-et? Egy egy internetes oldal, ahol ismerősökre lelsz.
Marha jó dolog, csak sok idő kell hozzá.
A baj csak az, hogy csak akkor lehet bejutni az oldalra, ha valaki, aki már regisztrált oda, meghív titeket. És sajna én már ellőttem azt az 1 meghívómat.
Úgy működik a dolog, hogy megnézed az egyik ismerősöd adatlapját, azét, aki meghívott az oldalra, (minden adat rajta van, szülinap, hol dolgozik, mit csinál, hová járt suliba, fényképek róla, a családjáról, esetleg, hogy hol lakik, minden)
Utána belemész az ismerősöd ismerősei közé, aztán azonbelül az ő ismerősei köré, aztán még annak is az ismerősei közé, mindegyiknek van 50-100-150 másik ismerőse és végül megtalálod még a legutolsóü rokonodat, osdztálytársadat is, megtudod mi van vele, hol dolgozik, bejelölöd őt ismerősnek, ő visszajelöl ismerősnek, üzenhetsz is neki.
Kereshetsz név alapján is.
Hihetetlen mennyiségű ember van már a WiW-en, én 2 napja próbáltam ki először és már vagy 30 ismerősöm van, 10 éve nem látott osztálytársakra, tanárokra bukkantam.
Szóval iszonyú jó, nem is gondoltam volna.
Na mindegy, csak gondoltam hátha érdekel valakitKép

Most már megyek, majd még valamikor jövökKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy tetszett a tali ötlet. Már csak azt kellene kitalálni, hogy hol lenne jó. A gyerkőcőkkel nehéz jó helyet találni. Legalábbis Vivinek nagyon nagy a mozgásigénye, nincs el ölben 5 percnél tovább. Van ötletetek?

Vanda!
Szívesen találkozok veled, a MOM parkba szoktunk járni a Gesztenyés park nem tudom melyik. Sok hétköznapunk üres, úgyhogy biztos találunk jó időpontot. Kép Amúgy mi volt a gyerekklinikán?

Stella!
Jó nagyok a fiúk! Vigyázz magadra, minél később kelljen befeküdnöd! Kép

Mea!
Gratulálok a fogacskákhoz. Kép

Judit!
Drukkolok vasárnap!Kép

Babus!
Biztos nem egyszerű Kristóffal. Vivivel is egyre nehezebb, már mindenben kapaszkodik fel, és állandóan megy. Már a kezemet is alig fogja úgy rohan. Kép És a legújabb, hogyha talál valamit a földön és megakarja nézni, akkor nem leül hanem feltérdel, hogy szabad legyen mind a két keze. Képes így percekig nézegetni valamit.

Ma pedig majdnem agyonütötte magát egy virágcseréppel. A konyhában kompozott és pont elérte az egyik növény lelógó szárát és belecsimpaszkodott. Hát nem sokon múlt hogy nem rá esett. Kép Így is úszott a földben.

Ja és így 9,5 hónaposan kezd kibújni az alsó két foga, már az inye vég van repedve. Hát nem kapkodta el Kép.

Nicol

Kép
nicol
 
 


De kihalt a topic. Merre vagytok?
Negativ a teszt, de piroska meg sehol Kép
Kevesebb joval a tejcim, es hormonvaltozasra gyanakszom. Majd hivom azert a dokimat.
Most rohanok szakdogat irni, mert Atti alszik

udv
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?