Sziasztok!
Krisztián
!
Én utána néztem ennek hidd el! Mármint a Ti mérőműszereteknek. Lehet, hogy hülye vagyok, de sajnos már belém oltották azt a nézetet, hogy mindent lehet manipulálni a cél érdekében.
Mondok erről egy esetet.
Biztos hallottál Egely Györgyről, aki mérnök ember. Sajnos a média ráaggatta a fizikus titulust, de neki nincs és nem is volt soha fizikusi végzettsége.
Szóval ő készített egy Egely-wheel-t, vagyis Egely-kereket, ami a vitalitást méri. Ez egy olyan kerék, amire ő azt mondja, hogy az emberi energiamezőt méri, csak sajnos van egy nagy bökkenője, amit azóta rengeteg fizikus kísérlettel igazolt, hogy a kereket az emberi kéz melege forgatja meg, és nem az ún, vitalitás.
És ennek ellenére sokan kiadnak, kiadtak rá több 10000 Ft-ot, mert Egely olyan körítést fűzött a találmányához, ami tudományosan hangzott, és elhitték. Hiába bizonyította be azóta sokmindenki, hogy hazudott Egely, akkoris hisznek neki, mert az emberek hinni akarnak benne, és nem lehet őket meggyőzni észérvekkel.
Itt vagyok pl. én, aki bizonyos mértékig a tudományok iránt elkötelezett embernek érzem magam. Én pl. sokakkal ellentétben hiszek Istenben. Hébe hóba a vallást is gyakorlom, bár szerintem ez a kettő nincs nagyon összefüggésben. Ugyanakkor rendületlenül hiszek.
Valahogy úgy vagyok vele, hogy akárhányszor belenézek a távcsőbe, és meglátom az Orion-ködöt, vagy az Androméda Galaxist, vagy a hatalmas Jupitert, a Gyűrűk Ura Szaturnuszt, úgy érzem, hogy nem lehetséges, hogy ne legyen Isten.
Vagy pl. itt a horoszkóp esete. Na ez az amitől pl. falra tudok mászni, amikor sok hívő ember olvassa a horoszkóját és hisz benne. Na most hogy van ez? A Biblia szerint ezek, mint a babonák is majdhogynem bűnös dolgok.
Arról nem beszélve, hogy amatőrcsillagászként az alapján amit tudok az univerzumról, el is utasítom ezt.
Más. A Ti általatok preferált termékekkel pl. semmi bajom. Sőt a mások által preferált termékekkel sincs semmi bajom. Lehet, hogyha pl. nagyon beteg lennék, akkor minden eszközt, még ezt is kipróbálnám. Sőt, mikor pl. lebénult az arcom, akkor egy ősi természetgyógymódhoz fordultam segítségért, ami egyedüliként segített is: az akupunktúra.
Én igazából csak ezzel a hálózatépítéssel szemben vagyok nagyon nagyon elutasító, és azzal is csak azért, mert nem olyan fából faragtak, hogy másokat úgymond bepalizzak a szövegemmel.
Tök jó volt, hogy egy férfi ember is írt nekünk, mégha csak ilyen témában is. Gyere gyakrabban!
Márti!
Épp most töltöttem ki az igénylőket, és nyilatkozni kell róla, hogy a gyerekek el vannak-e helyezve nappali intézményben, vagy nem. Úgyhogy szerintem lehet úgy is igényelni.
Sőt nem tudom tudtad-e, de 2004-ben a kormány bevezette, hogy az ikergyermeket nevelők dupla GYES-ben részesülnek, vagyis 2006-ban havi 51600 Ft-ban. (Most ebbe vittem egy kis politikát is, mert mostanában mindenkitől azt hallom a GYES-es problémám miatt, hogy az MSZP jól elintézte ezt is, pedig ezt pl. nem az MSZP intézte el, mert az az adótörvény jóval előbb született. Ezt viszont az MSZP intézte el
Mármint a dupla GYES-t.
)
Kriszi!
De jó újra olvasni rólatok! Azért annyira nem volt ám szörnyű, mint ahogy hangzott. Azért voltam csak igazán felháborodva, mert a rendőrségi tárgyalás pont a Vénusz-átvonulás napjára esett, amire meg én szerveztem bemutatót a Megyeháza elé, és lemaradtam az elejéről. Nagyon bosszantott
Gratulálok a kibújt fogacskákhoz. Én csak remélem, hogy Katica nem követi a nővére példáját. Lilinek 14 hónaposan bújt ki az első fogacskája. Azóta ugyan már van 13 fogunk, és egyiket sem vettük észre szerencsére, pedig már 4 hátsó foga is kinn van.
Katica ma 7 hónapos
Már nagyon ügyesen kúszik-mászik. Ez egy teljesen átmeneti állapot
Amikor térdelőrajtból indul, löki magát előre
Innen Lilinek kb. 1 hét kellett a profi mászáshoz.
Ja tényleg, lányom pénteken lesz 2 éves
.
Ne hari, hogy a többieknek most nem írok, bepótolom, de még fürödnöm is kell!
Puszi: Bogi