Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Virág,
azt mondják, hogy ha pl. tegyük fel jobb cici a rossz cici, bal cicibõl eszik a baba és így csúsztatod át a jobbra. Ilyenkor állítólag jobban ki tudja szívni. Szóval, hogy a feje a hasad felé nézzen. Remélem elég érthetõ volt. Vagy pl. fölé hajolsz.

Azt hiszem az algopirin nem igazán javalott, de biztosan nem tudom.Kép

Bubu,
babyphonra (bébiörzõre) gondolsz? Hogy érted, hogy hogyan használjuk?

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Virág
KösziKép Szerintem Ágci a hónaljtartásos pózra gondol. Azaz a hónod alá kapod a babát, persze alápárnázod és csak a fejét tartod. Tehát hónod alá kerül a hasa, a lába pedig hátra. Nekem ez még sosem sikerült, de elvileg ha a hátadhoz teszel 1 rakás párnát, akkor elfér a babád lábaKép Így a hónalj felõl jövõ tejcsatornákból is rendesen kiürül a tej. Ahogy újra olvasom, Ágci nem is errõl írtKép

Gyors jobbulást kívánunkKép
Gorsi és Peti
gorsi

Virág!

Nekem algopirint adtak szülés után a kórházban hasfájásra, és úgy tudom, ez az egyetlen fájdalom-stb. csillapító, ami mehet szoptatáskor.
Ilda
ilda

Sziasztok!

Ma mi is megkaptuk az 5 hónapos szurit. Kép A lehetõ legjobbkor, PiciLaci napok óta (már megint) nem eszik rendesen, nem is kakil (ez szemmel láthatóan zavarja), fáj a hasa, ezerrel jön (szerintem) az összes foga, szóval hipernyûgös. Tegnap éjjel fél óránként üvöltve ébredt, hajnali 1 órakor már nem tudtam vele fenn lenni, úgyhogy bevittem a mi ágyunkba. Utána is félóránként felébredt, de a harsány szamárüvöltés helyett már csak halk szip-szip hangocskákkal panaszkodott. Jaj, úgy sajnáltam szegényt! Kép
Erre most itt a szuri... Kép Viszont minden rosszban van valami jó: a Germicid kúp most is megtette a hatását, és legalább a kakigond megoldódott. Kép
Most kimerült szegénykém annyira, hogy le tudtam fektetni egy kicsit. Most, hogy jól kipanaszkodtam magam, megyek olvasni. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Márti! Nekünk is azt mondta a védõnéni, hogy na, most, hogy elmúlt PiciLaci 5 hónapos, tessék szépen elkezdeni a hozzátáplálást. Be is jelentkezett csütörtökre, hogy kiokosítson a témában. Én konfliktuskerülõ magatartást fogok tanúsítani, meghallgatok, és jól megjegyzek minden tanácsot, és lehet, hogy egy hónap múlva meg is fogadom õket. Kép Bocsesz, lassú a felfogásom... Kép Bár PiciLaci mostanában látványosan kinézi a falatot a szánkból, sõt, vasárnap reggel az Apja ölében üldögélve egy óvatlan pillanatban elcsórta a tányérjáról a félbehagyott szerelmeslevelet (lekvárostáskát). Csak az én pazar reflexeimen múlott, hogy nem kezdtük el a hozzátáplálást 5 hónaposan szerelmeslevéllel... Kép
Az ágyról való leeséstõl én nem féltettem. Igaz, éjszaka most aludt elõször közöttünk, de reggel rendszeresen ott köt ki. Középre teszem, át még csak nem mászik egyikünkön se, hogy leeshessen?! Kép

Zsunya! Nagyon jó a kép! Csoda édes babácska Péter fiad! Jól emlékszem, sokkal hosszabb hajad volt anno, Bakonybélben?
Az én profilomban is van kép PiciLaciról, de már elég régi. Azóta az a szegény játszószõnyeg már legtöbbször alul marad a küzdelemben. Kép Milyen furcsa belegondolni, hogy alig néhány hete még csak nézegette alulról! Kép Van egy nagyon jó képem a fiúkról, ha Laci beleegyezik, lehet, hogy felteszem majd néhány napra. Kép

Rebi! Én meg egy éhségsztrájkoló kisbabát adnék egy éhesért! Kép Persze ez is csak vicc, de az sajnos nem vicces, hogy lassan kipukkadnak a cicijeim. Kép

Zafi! Hogy én milyen irígy vagyok! Egy teljes hét nagyizás?! Az lenne ám csak jó dolog... Kép

Gorsi! Boldog Szülinapot! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti!
Aham. Nagy derékig érõ hajam volt. Lacinak is. Aztán mikor összeköltöztünk rituálisan levágtuk egymás haját. Kép
PiciLaci is jól megváltozott. Én azt hiszem egy pár napos kori képet láttam róla. Most néztem mega profilodat megint, de nem erre a képre emlékeztem. Kép
Nekünk lassan be kéne már szerezni valami játékot is, mert nézelõdik már, de még csak a cicákat nézheti szegény. Na majd holnap lerobogok és megnézem Petyával milyen a kinálat a Mamutban. Bár utáloma plázákat nem tudok itt játékboltot a közelben...

Zsunya

zsunya

Sziasztok!!!

Virág
Kép .. a betegség az sosem jó ... Az algopirin mehet, nekem is azt adtak, amikor a hirtelen nagy lázam lett...

Orsi
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :-)

BMárti
Na Csenge evészete sem az a kiegyensúlyozott evészet... Meg most szinte óránként eszik ... Cicikidurranás mondjuk az nincs ... :-)

Mindenkivel együttérzés, akiknél nyûglõdés van ... Nálunk is ... messze túl az alap nyûgön. Éjjel a leghosszabb alvászata 1 órás volt... de inkább csak fél órákat alszik .. éjjel/nappal... Úgyhogy nem rólam lehet mintázni a kipihent anya szobrát .. Kép
mondjuk amilyen idõ van .. szegény Manóról szakad a víz ...

na L, mert szétszedi a gépet ...

pussz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Igen a hónaljtartásra gondoltam, csak nem jutott eszembe!

BMárti,
az egyik babanetes szegedi anyuka mondta, hogy szopi gondok miatt felhívta W. Ungváry Renátát (remélem jól emlékszem a nevére), õ írta a Szoptatós füzetet, Kismama újságban is szokott írni stb., és õ mondta, hogy a múlt héten nagyon sok anyuka hívta fel hasonló panaszokkal, mármint hogy nem eszik a gyerkõc. Azt mondta lehet, hogy vmi front! Talán elmegy...!
Ha viszont fog, jól megszenveditek! Remélem hamar túl lesztek rajta!
Ágci

Kép
Ágci

Lányok!

A babatelefon a babyõrzõ igen. És az lenne a kérdés, hogy mikor mertek, erre bízva a babát, elmenni távolabb. Most lett a hétvégén beüzemelve, azt hittem szuper lesz és távolabb is tudok majd menni, pl a ki a kertbe, amikor õ alszik, de a kezdeti lelkesedésem kicsit alábbhagyott. Szóval mikor meritek rábízni a babát? Nem vagyok egy paranoid, de azért szívem szerint mindig velem lenne a kislány, de akkor meg én szenvedek a bezártságtól. Sajnos a hordozóban sem bírom cipelni túl sokat, egyre nehezebb Lili /most 5 kiló 5 hetesen és ha így gyarapodik nem tudom mi lesz velünk/.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Zsunya! Ja, persze, te a Büszke Apától is kaptál fotót! Kép Ez a kép is jó régi már, van vagy két hónapos, azóta nagyon sok jó kép készült, csak a szkennelés csúszik mindig.
Ha az ágy fölé való forgót veszel, a zenéjét feltétlenül hallgasd meg! Én majdnem megvettem egy nagyon édes macisat, ami olyan iszonyú zajt csapott, hogy azt zenélésnek nevezni a legnagyobb jóindulattal se lehetett! Ha azt kellene nap mint nap több tucatszor meghallgatnom, bele is bolondulnék! Kép

Rebi, Ágci! Tényleg front lehet, vagy "csak" ez a fullasztó, párás meleg, ami kikészíti a babácskákat. Kép Remélem nem tart már sokáig. PiciLaci itt alszik rajtam a nandu kendõben, az izzadtság meg patakokban folyik kettõnk között, de nem merem letenni, nehogy felébredjen. Annyira kell már neki a pihenés!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Rebi, BMárti
Köszi szépen, tisztára kizsarolom itt belõletek a köszöntéstKép
Mindenkivel mélységesen együttérzek, ez a hiszti-nyügi front sajna még nálunk sem vonult le, pedig tegnap este már minden rendben-nek látszott... Rebi le a kalappal elõtted, hogy szakadatlanul bírod a starpátKép Persze tudom, muszáj, de akkor is.

Jó éjt: Gorsi
gorsi

Sziasztok Lányok!

Az aszpirinre reagálnék, nekem a dokinéni nem engedte, hogy ilyen pirines tablettát ill.pezsgõtablettát szedjek, mivel ezek a fájdalomcsillapítók felboríthatják a baba hõháztartását vagy mit... szóval inkább mást szedjetek! Vagy kérdezzetek utána!

Gorsi! Boldog szülinapot kívánok Neked! Ha jól emlékszem Te kérdezted, milyen ruhában szokták a babákat keresztelni. Katolikusoknál csak a fehér az elfogadott, de protestánsoknál mindegy. Dorottya rózsaszín nadrágban és piros kabátkában volt. A templomokban általában sokkal hidegebb van, erre is gondolj!

Márti: Sajnálom Ármint, jól megszenvedtetek ezzel az oltással, kérdezd meg, milyen fajta oltóanyagot kaptatok. Múltkor nekem nagyon dicsekedett a dokinéni, hogy még maradt a jobb oltóanyagból Dorkának, hogy örüljek neki. Biztos van különbség az oltóanyagok között!
Hangok: Dorottya inkább magánhangzókat kiabál pl.:la, la, va, va, oj, oj, aj-aj. Néha játszik a nyálával és ilyenkor b-m-p hangok is kijönnek, de ezek véletlenek szerintem. De legtöbbször csak hosszan nyögdécsel vagy dudorászik vagy magas hangon á-zik, de jó hosszan. Azt hallottam, ha gügyög nekünk a baba, meg kell várnunk a végét és utána válaszoljunk, mert ez a gügyögés is már kommunikáció és nem szabad félbeszakítani a babát.

Laura, Ármin:
Az egyik szoptatásnál nagyon éhes lettem és ezért gyorsan elkezdtem majszolni egy banánt. Dorottya ezt észrevette és azonnal abbahagyta a szopit és a banánomat akarta. Képzelhetitek, tök éhes vagyok, erre eleszi a lányom a kajámat :-)))) ! Persze, gyorsan adtam neki pár kanálnyit, utána folytatta a szopit. Ezen felbúzdulva, következõ szopira csináltam neki sárgarépapépet, pár kanálnyit evett abból is nagyon nagy kiváncsisággal és élvezettel. Egyenlõre csak izlelget, úgy vettem észre, hogy a baba maga diktálja a tempót, hogy hogy legyen ez a hozzátáplálás. Dorotttyának csak akkor adok, ha látom, hogy nagyon érdeklõdik a felnõtt kaja iránt. Nekem meg a teáztatással van problémám, mert dorka nem fogad el semmilyen folyadékot a tejcin kivül, plusz utálja a cumisüveget. Mi lesz velünk nyáron?

na üdv mindenkinek, ma sem tanultam semmit, pedig 3 vizsgám is lesz :-(
zsuzsi és Dorottya (pénteken lesz 6 hónapos)
zsu26

Sziasztok!
Zsuzsi,
azért olvasd el a Szoptatás topicban Iboly május 23-i (10.10) hozzászólását. Mármint ami a hozzátáplálást illeti. Próbáld pohárból itatni Dorottyát. Ha vmi kellemes gyümölcslevet kap (édes), szerintem biztos, hogy meg tudod tanítani. Elõször csak egy kortyot tegyél a pohárba. Aztán következõ alkalommal kettõt, és így tovább. Kicsit macera, dehát végülis nem kívánhatjuk tõlük, hogy 6 hónapig cici, aztán egyszerre meg fantát igyon...!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Márti! Hát igen, a hozzátáplálást valahogy én is így képzeltem el. Csak hát, a sok "okos jótanács" teljesen meg tud kavarni. Kép

Ágci! Köszönöm szépen a mail-t! Bár régebben már olvastam, nem jutott eszembe újra átolvasni, így nagyon jól jött.

Zsuzsi! Úgy tûnik, Dorka jobban tudja a hozzátáplálást, mint mi. Kép Biztosan sokat olvasott róla. Kép Kép Kép
A sárgarépapépet hogy csináltad neki? Friss sárgarépából? A dokinéni engem "letiltott" róla, mondván, baktériumokat tartalmazhat (mivel a földben volt) ezért 1 éves korig szerinte nem kéne adni.

GOrsi! Boldog szülinapot!
Keresztelõruha: én a babaruhákat a Leo-Poldi Bébi Bt-nél szoktam venni (õk gyártók, közvetlenül tõlük tudok vásárolni) és õk készítenek kifejezetten keresztelõruhát is, külön fiúknak és kislányoknak, 92-es méretig. Sajnos ide nem ígérem, hogy be tudlak vinni, de ha gondolod, valamit megpróbálunk kifundálni, hátha összejön. (Nekem amúgy is kéne már menni.) Érdekel a dolog?

Bubu! Mi használunk babaõrzõt, és többé-kevésbé meg vagyunk elégedve vele. (Valami zavarja idõnként és akkor recseg.)Nem tudom, milyen távolságra szeretnél elmenni otthonról (ha jól értettem), de szerintem túl messzire nem kéne. Mit csinálsz, ha pl. a közértben, postán, stb. hallod, hogy otthon felébredt és sír a babóka? Mi emeletes házban lakunk, fent alszik Romi és én csak lent (pl. konyha) vagy kint az udvaron használom. Tehát ahonnan gyorsan fel tudok szaladni. Egyébként szerintem nagyon jó találmány, nem tudom, mit kezdenék nélküle.

Na, mennem kell, Papamackó szeretné bitorolni a számítógépet.

Sziasztok: Laura és Romola (mindjárt fél éves)
p_laura

Szia Zsuzsi!

Nekem PiciLaci tegnap a fincsi csokis Magnumomat akarta megszerezni, de én sokkal irígyebb vagyok, mint te, és nem adtam neki belõle. KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok,

Algopyrin: utánanéztem. Nem ellenjavallt szoptatás alatt. Arra kell csak figyelni, hogy ne használjuk huzamosabb ideig, mert pusztítja a fehérvérsejteket. Szóval nyugodtan be lehet kapni egyet-egyet.

Bubu,
nekem sose volt, de dolgoztam babysitterként egy holland családnál, ahol volt. 3 hónapos volt a kicsi, mikor odakerültem, gyanítom, nem akkor üzemelték be. Mindig tökéletesen hallottam, mit "beszél". Csak az volt vicces, hogy a szomszédnak is ugyanilyenje lehetett, és sokszor hallottam az õ babájának a sírását is. Még jó, hogy meg tudtam különböztetni, különben mérgezett egérként rohangálhattam volna az elsõ emeletre. Kép (Merthogy csórikámék 4 szinteset béreltek, szaunával, szolival, stb.) Hová akarsz menni a négy fal közül? Mit jelent az, hogy elmenni távolabb? Egyetértek Laurával. A telefon közvetíti a hangját, de nem tudja helyetted megszeretgetni, megnyugtatni. Csak házon, kerten belül használandó! Ami meg a súlyát illeti, megerõsödsz, hidd el. Meg sem fog kottyanni amikor 10 kilós lesz. Kép Meg 15 Kép A gyarapodás pedig le fog lassulni. Próbálj meg kenguru helyett babahordozó kendõt venni. Azzal kényelmesebb.

Ráhel is beszél már, ám! Azt mondja, hogy aghúúúúú, meg hangosan kacag! Egyszer megzabálom! Olyan imádnivalóak ezek a kismanók!

Szép napot!
Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Laura, Zsuzsi
KösziKép A keresztelõre végülis tegnap vettem egy késõbb-is-tudjuk-használni ruhát. Irtó sokáig tartott, míg sikerült, ui. mindenütt plüss vagy baromi vastag anyagú cuccokat mutattak. Laura, köszi az ajánlatotKép,így már nem élek vele.

Peti még mindig mûsorozik. Egyszerûen tanácstalan vagyok. Bízom benne, hogy hamarosan elfelejtjük ezeket a napokat, de mi van, ha nem változik a dolog? Eddig olyan nyugodt baba volt, most meg nem ismerek rá egyik napról a másikra. Remélem tényleg a foga...Már a kezemben is alig tudom megnyugtatni, a cici pedig egyáltalán nem vigasztalja. Kép Bocs, hogy már megint panaszkodom, pedig lehet, hogy másoknak ez megy hónapok óta. De fel a fejjel, most nagy nehezen elaludtKép Csakhogy mennünk kell ortopédiára, így muszáj lesz felébresztenem 10 perc múlvaKép Ez van.

Virág
Milyen volt a gyereknap? Érdemes volt kimenni?

Szép napot!

Gorsi és Peti
gorsi

Laura, Virág!

Persze hogy nem házon kívülre mennék, csak itt a kertben. Dehogy is hagynám itt a csöppséget egyedül! Csak nálunk a ház is meg a kert is elég nagy. De a tippek jól jöttek.
Tegnap azt próbáltam ki, hogy mivel elaludt az autóban és zuhogott az esõ a pár perces gyógyszertári beugrásra ott hagytam az ajtó elõtt az autóban a babát és bekapcsoltam a babaõrzõt. Mivel a rádiót nem tudtam bekapcsolva hagyni és megállt az autó elég hamar felébredt és meg is szólalt a táskámban a babó hangja. Az elõttem tejszaporító teát vásárló fiatal apuka ijedten kapta hátra a fejét és kereste hol a baba. Én meg persze sarkon fordultam, hogy megnézzem a kis vacakot.

A babahordozókendõt használom, de másfélóra után teljesen kivagyok. Én különben egy kicsit szeleburdi vagyok és õ még csak fekve lehet benne, féltem a fejecskéjét. De vásárláshoz, meg mászkáláshoz bejött nagyon.

Babák megnyugtatása: Nekünk a komolyzene jön be, Bachot különösen bírja a csajszi. Ha nyûgös meg táncolok vagy tornázok vele. Szerencsére inkább csak esti órákban van külön mutatványokra szükség. És imádja még ha ott vasalom az orra elõtt a babarucikat.

Hangok még kezdetlegesek, pl. morog - ha elégedetlen, eee - ha valamit szeretne, eee - ha elégedett és kezd megtelni a pocija, aztán mindenféle sírás, tegnap amikor énekeltem meg elkezdte, hogy lá ja igen és csikorog, amikor ébredezik.

Orsinak megkésve boldog szülinapot!

Laura -a Papamackók már csak ilyenek Kép.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Kicsit fáradtan de itt vagyok ...
Valahogy nem tudom magam utolérni, még minidg nem érzem magam elég masszívnak.

Mátécskám meg nem mindig könnyíti meg a helyzetem. Teljesen rendszertelen a "napirendünk" így élete 3 hetében...
Nem mindig tudom mit tegyek.
Ha nyöszörög és enni kér szívem szerint cicire tenném, de utána meg hiába alszik és nyugszik el a cicin, megfájdul a hasa és akkor nincs tovább alvás és alig tudom megnyugtatni...
És egy óra múlva kezdödik minden elölröl...
Ti honnan tudjátok, mikor tényleg éhes és azért "rágja" a kezét, és mikor a pocakja miatt gyüri magát???
Kezdem azt hinni, nem bírok kiismerni a fiamat 3 hét után se... Kép Kép Kép

Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dojika!

Ha sétálsz vele, vagy ha cumit vagy az ujjadat is elfogadja tartósan, vagy ha huzogatja fel a lábait és csavargatja a törzsét az inkább a hasfájás lesz. Lehet ilyenkor pocaksimizéssel, gyakori testhelyzet változtatással, vagy éppen hasrafektetéssel is segíteni a dolgon. Nem árt ha te kezdesz vele az õ menetrendjéhez igazítva egy rendet "betartatni" - mert különben ha ráeszik a fájós pocakra, csak még rosszabb. Nálunk az elsõ idõszakban a babakocsizás vált be, csak mostmár unja a csajszi. Ja és add át az apjánaka ha hazajön legalább egy félórára mindenestûl, meglátod milyen megkönnyebbülés, hogy éppen nem a te nyakadba szakad minden.

Lányok, akik szopiztattok és nagyranõttek a cickóitok hogyan oldjátok meg a fürdõruha kérdést? Nekem igen jelentõssé vált a különbség az alsó és fölsõ szint között és igazán a kétrészeseket szeretem. Kép

Bubu
bubu

Szasztok,
végre vannak képek. A profilomban is van egy a 3 nagyról, Ráhelrõl még nincs normális. Kép Hogyan kell két képet felrakni?????????

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Bubu! Táncolni én is szoktam PiciLacival! A rumba a kedvence. Kép
A fürdõruha nekem mindig is problémát okozott, mert kiindulásnak voltak 75D-s cickóim. Amikor terhes lettem, ez azonnal megugrott E-s kosárméretre, na ezt már az egyébként kosár szerint is méretezett triumph fürdõruhák se tudták követni. Akkor vettem Anita kismama-fürdõruhát, a Kékgolyó utca végén lévõ Aranypók üzletben. Kép Merthogy a Kékgolyó utcában lévõ Anita márkaboltban nem volt. Kép Az egy elvileg 42-es méretû, D kosaras, egyberészes cucc, de máig (80F) tudta követni a méretemet.
Szóval ha D-s kosárnál nem kell nagyobb, akkor keress olyan gyártót (pl. triumph), aki kosár szerint is méretezi a fürdõruhákat. De ha D-nél nagyobb kosarú kell, akkor nem igen marad más, csak az Anita.
Dojika! Ne kenõdj el, mire kiismered a kisfiad szokásait, úgyis újakat vesz fel. Kép Legalábbis az enyém ezt csinálja... KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Kedves Dojika!

Már épp lefeküdni keészülõdtem, mikor eszembe jutottál! Milyen idõs is volt Gabó, mikor azt írtam neked, hogy kezdem úgy érezni, most már én irányítom a napjaimat? Azt hiszem 3 hónapos. Ne légy türelmetlen! Mi már kicsit azért vagyunk nyugodtabbak, mert nem ugrunk mindenért, sokat voltunk a gyerkõcünkkel és megtanultuk mit hogy kell kezelni (na nem mindig!). Mi akinek már kicsit idõsebb a babája, tudjuk, hogy van olyan hogy kiabál, de azért mert próbálgatja a hangját, és ez tetszik neki, jó neki. Meg persze anyuci idegeit is... Szerintem, akinek több gyereke van, annak pedig igencsak más az idõbeosztása...igaz? nem ér rá annyit agyalni.
Tudom ezt nem nagyon reklámozzuk, de próbáld ki a cumit. Nem kell rászoktatni, de néha nagyon hatásos lehet. Ha van erkélyetek és fáradt vagy, tedd ki hordozóba vagy babakocsiba a kicsit, és pihenj te is. A friss levegõn egy cumival hamar elszundítanak.
Ha gondolod írd meg neked egy napotokat, nagyonkíváncsi lennék rá! Magánba. Apropó, megkaptad az e-mailokat?

Virág,
gyönyörû gyermekeitek vannak! Gratulálok hozzájuk!

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Pocok! Mi van veletek?

Dojika! Napirend: "megnyugtatlak", Romola fél éves, és még mindig nincs napirendünk. Ez - úgy tûnik - õt nem nagyon zavarja, engem annál inkább. Egyedül az esti lefekvésnek és a reggeli felkelésnek van körülbelüli idõpontja. Nap közben sajnos, egyáltalán nem tudom, hogy mikor fog elaludni és mennyit alszik. Sõt, néha kétszer, néha pedig ötször alszik egy nap.
Nem tudom, ez meddig lesz így, de ezzel az a fõ problémám, hogy a háztartásban alig-alig tudok tenni valamit. Egyszerûen nem merek belekezdeni pl. egy süteménybe, mert sosem tudom, hogy 20 perc, vagy két óra múlva ébred fel a babóka. A fõzés is borzasztóan nehéz ebbõl a szempontból.

Lányok! Nálatok ez hogyan alakult? Illetve: mikorra lett napirendetek? (Bár tudom, hogy már "beszéltünk" errõl.)

Sziasztok: Laura és Romola
p_laura

Sziasztok!!!

csak röviden, mert a Fõnöknõ épp alszik, de ki tudja, meddig Kép

Laura ... na nálunk még ennyi rendszer sincs ... Kép

... már nem alszik ... Kép

sziasztok

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Vegre ujra itt! Az utobbi par napban elegge elfoglalt voltam.
Mult heten csutortokon Madike megkapta a 2 honapos oltasait. Szerencsere nagyon jol viselte, csak neha sirt fel almaban, gondolom visszajottek a rossz emlekek az oltassal kapcsolatban. Kis hoemelekedese volt, de a labacskai szerencsere nem fajtak. Ennek fokent orulok, hisz mind a ket lababa ket-ket szurit kapott. Kép
Es eleg sokat nott a kisasszony. Anno 3393 grammal szuletett, most ket honapos korara mar 5784 gramot nyom, es nott tobb mint 11 cm-t. 48.5-tel szuletett, most meg mar 60 cm-es. Kép Latszik is rajta hogy nagyon jol van. Allandoan mosolyog ha valaki hozzaszol. Ha meg senki nem beszel hozza amikor fent van, akkor a korulotte levo jatekoknak vagy egyeb targyaknak hangosan gagyaraszik.
Madike agya a mi agyunk mellett van, ha neha magamhoz veszem, akkor o az agy es koztem alszik, tehat nem esik le. Igaz mar elegge aktiv a kisasszony, nem szeret hason aludni, mindig megfordul.
A hetvegen elvittuk elete elso hosszu utjara. Nagyon jol viselete a tobb mint 8 oras autoutat. Igaz tobbszor megalltunk, es eleg konnyen alkalmazkodott a szallodai szobahoz is.
Igaz a napirendet meg mindig o szabja, de ha el akarok menni vasarolni nem problema, hisz az autoban mindig alszik.
Nemreg vegre raszokott a hosszabb ejszakai alvasokra, aminek nagyon orultem, majd egy hete ujra felkel ejszaka enni. Nem tudom minek koszonheto. Lehet hogy csak megmutatta, hogy jo kislany is tud lenni, majd ujra visszatert eredeti szokasahoz.

Virag! Remelem mar jobban vagy.

Orsi! Utolag is boldog szuletesnapot!!!!!

Andysj es Madison
andysj

Sziasztok!

Bubu
Köszi. KépA napirenden szerintem se rágódj, mi is úgy vagyunk, mint Lauráék, igaz Peti 4 hónapos lesz. Amikor úgy számolom, hogy egy jó nagyot fog aludni,akkor tuti, hogy fél óra múlva felébred és éppen nem akar magában játszadozniKép

Andysj
KösziKép Szuper babád van, ha ennyi idõsen már fordul, és hatalmas!Kép

Virág
Tényleg nagyon szépek a gyerekekKép
Jobban vagy már?

Üdv: Gorsi és Peti
gorsi

Szia Laura!

Akár csak rólunk írtál volna! Kép PiciLacitól egyszerûen semmihez nem merek hozzáfogni, vagy ha mégis, akkor tutira akkor kezd el üvölteni, amikor éppen a rántást kavarom. Kép

A "napirendünk" egyébként úgy alakul, hogy hajnalban kb. 4 óra körül megébred, akkor szopizik, és általában már hiába teszem vissza a kiságyába. Amióta 4:30 körül már világosodik, azóta neki a hajnali szopi után reggel van. Kép Ez ellen bevált módszer, hogy átviszem közénk (külön szobában alszik), ott elfészkelõdik, gagyarászik egy kicsit, de legalább nem bömböl, így én még tudok szundítani. Legtöbbször õ is elbóbiskol még, mikor megunja, hogy mindketten alszunk körülötte. Kép
Életem Párja 6:30 körül kel fel, zuhanyozik, kávét fõz, és visszajön vele hozzánk. Akkor PiciLaci is megébred a mozgolódásra, babázunk, dumcsizunk, kávézunk, azután felkelünk. Laci felöltözik és elmegy Pampers-re valót keresni, én meg leteszem õbabaságát a kiágyába, és gyorsan letusolok. Ha nem üvölt, mire végzek, akkor még meg is reggelizek, de az már ritkán jön össze.
8 óra körül esedékessé válik a reggeli szopizás, utána megint megpróbálkozok a kiságyban hagyással, ami vagy bejön, vagy nem. Ha övült az ágyában, akkor viszem magammal a reggeli körútra, reggelizés, öltözés, stb. Amikor a reggeli kötelezõkön túlvagyunk, akkor leteszem a nappaliban egy franciaágy méretûvé nyitott ülõgarnitúrán egy csómó játék közé. Egyelõre ez elég biztonságos, mert nem nagyon forog még (kis lusta Kép), a hátán kukacolva meg elég lassan ér el az ágy széléig. Ilyenkor megpróbálok csinálni valamit, pakolászni, vasalni, vagy éppen babanetezni, ameddig õbabasága hajlandó egyedül elszórakoztatni magát. Hamarosan üvölteni kezd, akkor felveszem, játszok vele, és ha reményt adó jeleket tapasztalok, akkor megpróbálom lefektetni. Ez vagy sikerül, vagy nem, és ha sikerül, akkor vagy perceket, vagy órákat alszik. De ez biztos. Kép
Dél körül eszik legközelebb, utána megismétlõdik a reggeli utáni program.
16 óra körül újra szopizik, utána már nem nagyon tudom elaltatni. Megpróbálok vacsorát csinálni, a hordozóban beültetem a konyhába magam mellé, dumálgatok, énekelgetek neki, ha nagyon nyûgizik, akkor hagyom a fenébe a vacsit, és dajkálom vagy játszok vele.
5 és 8 óra között valamikor megérkezik az Apja (a fiához hasonlóan kiszámítható a pasi Kép), ha van még idõ, akkor babázunk és dumcsizunk, vagy õ babázik én meg vacsorát csinálok, de sokszor azonnal fognunk kell a fürdetéshez. Lacika 8 óra körül vacsorázik, és rendszerint a cicimen cumizva, az ölemben alszik el. Amikor már annyira bealszik, hogy kicsúszik a cicibimbó a szájából, és nem kap utána, akkor leteszem a kiságyába.
A hajnali szopiig általában 2-3 alkalommal ébred meg, de ilyenkor elég ha átmegyek, megsimogatom és odaadom a cumiját. Persze ha valami nyûglõdés van (foga kínozza, telihold vagy vihar van, stb.) akkor az éjszakai megébredések száma jelentõsen megugrik, és a visszaalvás is nehezebben megy.

A megadott szopizási idõpontok erõsen körülbelüliek, + / - 1 óra teljesen normális, megszokott eltérés. Általában a hajnali és a reggeli szopi között nincs meg a 4 óra, és a reggeli és a déli szopi között se. Viszont a déli és a délutáni szopi között néha 5 óránál is több telik el.
A szopizással töltött idõ is elég változó, a 10 perctõl a 1,5 óráig minden elõfordulhat, amikor leülök vele a szopi fotelba, még gözöm sincs, mikor fogok felállni legközelebb.

A napközbeni elalvás csak a mi ágyunkban lehetséges, és csak úgy ha mellé fekszem, magamhoz ölelem, ringatom és énekelgetek neki. Amikor már bealudt, akkor legtöbbször otthagyom, de igazán nagyot és igazán békésen csak akkor alszik, ha velemaradok. A délutáni szunyáláskor elõfordul, hogy be is alszom vele én is. Kép Az, hogy mikor és hogy hogyan ébred, megint teljesen kiszámíthatatlan, perceket, vagy órákat alszik, és mosolyogva vagy üvöltve ébred, ráadásul gõzöm sincs, hogy mitõl függ. Néha jóformán csak újrabootol, mégis kipihenten, vidáman ébred, máskor nagyot alszik, mégis nyûgös. Tegnap légkalapáccsal verték a betont a házunk elõtt, és akkorát aludt, hogy 1,5 órát csúszott az uzsonnája. Máskor meg a légyzümmögésre is felébred. Egyszerûen semmilyen következetesség sincsen benne.

Annyi, ami valószínûsíthetõ, hogy ha délelõtt nagyot aludt, akkor délután 20-30 percnél többet nem fog, és fordítva is, ha délelõtt nem, vagy keveset aludt, akkor délután többet fog. Talán... Kép Ezen az alapon szoktam a sétálást idõzíteni. Ha a délelõtti szundizásból úgy ébred, hogy van még 1,5-2 óra a várható ebédidõig, akkor 1-1,5 órára lemegyünk sétálni. Ha ennél többet alszik délelõtt, akkor ebéd után indulunk útnak, bár ehhez lassan túl meleg lesz.

Ez a napirend érvényes kb. egy hete, és lehet, hogy már holnap se lesz az. Kép Egy-két héttel ezelõttig szinte nem is aludt napközben. Valószínûleg az én hibám volt, nem ismertem fel a nyûgösködés mögött az álmosságot, mert amikor megpróbáltam lefektetni, akkor azonnal cirkuszolni kezdett. Amióta a reggeli visszaalvásból sikerült kialakítanom ezt az elaltatási módszert, és már tudom, hogy milyen stílusú nyögösség utal álmosságra, azóta alszik naponta összesen 3-4 órát. Persze most is kiveri a balhét, ha felismeri az elaltatás sötét hátsó szándékát az ölelésemben, de már nem tud becsapni vele. Kép

Nálatok hogyan alakul a napirendszertelenség? Jól emlékszem, ugye Romola csak pár nappal idõsebb PiciLacinál? (PiciLaci most 5 hónap + 1 hetes.)

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ezzel bíztatlak-e titeket, vagy inkább elkeserítelek, de napirend még nálunk sincs, pedig Balu már 8,5 hónapos. Nagyvonalakban megvan. 8-9 között ébredés, 10 körül szopizik, dél körül alvás, de pl ma nem hajlandó aludni. Este 1/2 7-7 körül kap fõzeléket, 8-kor fürdés, 9-10 körül alvás. A közbeesõ etetések, azok teljesen esetlegesek. Séta eléggé idõ és evés függõ, hogy mikor megyünk.
Ma pl védõnõhöz készültünk, de annyira gusztustalanul fúj a szél, hogy nem megyünk.

Nálunk már semmi sincs biztonságban. Balu tegnap óta profin mászik elõre, úgyhogy csak szaladok utána, mert persze a vezetékek a legizgalmasabbak. A telefont meg nem tudom úgy elrakni, hogy egyáltalán ne látszódjon a madzagja.
De imádom, ahogy mászik! Kép Mint egy kis fóka. Az egyik lábát maga alatt tartja, és a másikkal tolja magát, de az meg szinte teljesen ki van nyújtva. Szóval nem négykézláb megy, de valahogy mégiscsak elõre halad. Kép

Dojika: kitartás! Az elsõ 6 hét után minden szempontból minõségi változás következik! Hirtelen az arca is meg fog változni. Akkor lesz újszülöttbõl csecsemõ.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Laura, BMárti, nálunk végképp semmi rendszer nincs. Ha csak az nem számít rendszernek, hogy éjfél és reggel 6 között legalább kétszer akar szopizni. Rékus 7 hetes koráig egyáltalán nem akart éjjel aludni, azt a keveset is csak úgy, ha magam mellé vettem, és evés közben beájult. Most is csak mellettem alszik, így legalább az éjszakai szopik sem fárasztanak le annyira.
Én is csak kb. 2 hete ismerem fel az álmosság jeleit, így azóta valamivel többet alszik nappal, de nálunk is az a helyzet, hogy ha megérzi, hogy le akarom fektetni, egybõl hisztizni kezd. A fõzés nekem is gondot okoz, nem merek belekezdeni semmibe, vasalásra 3 napja készülök, és ma végre sikerült, de holnap megint mosnom kell a ruháit. Engem inkább az készít ki, hogy nem tudok elmenni sehová, mert van, hogy 4 órát is kibír szopi nélkül, de gyakran 1,5 - 2 óra múlva éhen akar halni. Mivel sajna a régi ruháim egyenlõre nem jönnek rám, így szeretnék venni magamnak valamit, de eddig még csak odáig jutottam, hogy elmentem az Árkádba, majd a második kirakat után benyögte az unalmast Rákus, és indultunk haza. A Ti gyerkõceitek hogy bírják a vásárlást? Illetve mikorra syabadultatok meg a fölös kilóktól?

Felébredt. jelenésem van. Kép

Üdv,
Zsuzs, Réka
Zsuzs

Márti!

És hol vannak ilyen triumphos boltok Budapesten? Én nem ismerek egyet sem.

Egyébként napirendünk egész jól mûködött eddig, csak most megnõtt a szopizott adag és nem tudja eldönteni a lány hogy bírja még vagy a megszokott idõben ébred. Sokat nyûglõdik ezen, és egyre több foglalkozást, összetett ingert igényelne. Az mûködik, hogy a szopizik hajnalban 3-kor, aztán reggel 6-7-kor, utána meg általában 3-3,5 óra múlva, délben ha jó kedve van szundít 4 órát is, aztán kora du és este 6-7 és fürdetés után a lefekvés elõtt meg egy kis nyammogás még. Most kétszer korábban evett fél kettõkor, na ennek nem igazán örültem, de azt hiszem egy kicsit fázott és gyorsabban megéhezett.
Ma próbáltam kimenni vele, de még a kendõben is sírt, biztos ezt a hülye szelet nem bírja. Persze ha idebent aludna az is jó lenne. Ahogy bejöttünk elauludt, de ha leteszem biztosan felébresztem és enni kér. Már morog is ... jobb ha nem várom meg a nagyobb felhárodást ...

Bubu
bubu

Sziasztok!!

Ezt Csenge írta Nektek KépKép:
.-lélllllllmnnjghjikjlioüö í
jnlkfffffffff.,,.b vb , d etxvxcx c
C ,..M,ÉÁÉÁMMMMMMMMMÕUI M BZT GV

mindjárt kimászik a kezembõl, úgyhogy ennyi Kép

R.

rebi

Sziasztok!

Tegnap kicsit rendszeresebb napunk volt.
Két óránként ettünk és közben általában aludtunk Kép
Eddig még ma is ez a program.

Ma voltunk a védönönél mérésen. 3500 g-al született Máté, 3330-al jöttünk haza, múlt héten 3670 g-ot nyomott, ma meg 3960-at. A védönö meg is jegyezte olyan kis pocakos lett Kép

Szóval nagy kárt nem tettem benne eddig Kép

Csak a kakival nem vagyok kibékülve... nem tudom ez a napi egy, ez mennyire normális egy alig 3 hetes babánál...

Ágci! Írok majd!

Puszi: Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dojika!

Napi egy kaki teljesen normális. Napi több is, meg több napi egy is.

Ildi

Ildi
pildi

SZiasztok!

Dojika: a hozzáértõk azt szokták mondani, hogy egy anyatejes babánál az 1 nap 5-tõl az 5 nap 1-ig minden ok kakiügyben.

Ja, mi is voltunk ma védõnõnél. Balu 9,3kg és 70cm

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Hali Bubu!

Triump-os bolt a Westend C.C.-ben van, az elsõ emeleten. Kérdezd meg az Információt, segíteni fognak megtalálni, elmagyarázni nem egyszerû. De ott tuti van, én egy hete jártam ott.

Babuci
Babuci

Sziasztok!

Zsuzs! Én úgy állok az öltözködéssel, hogy semmi, de semmi nem jön rám. Úgy képzeld el, hogy a kismamaruhák sem! Kép Ha arra gondolok, hogy mások egy vagyont fizetnének a plasztikai sebésznek ekkora cickókért, nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Szülés után, amikor hazajöttünk, 3 kg.-mal voltam több, mint amikor terhes lettem (talán emlékszel a friss kismamákból, hogy nem szedtem fel sokat Kép), ezt azóta felküzdöttem 4 kg.-ig. Ez nem tûnik soknak, de valahogy nagyon megváltozott mégis az alakom. Szélesebb lett a csípõm, és valahogy "megkeltem", mint a tészta. Kép Vásárolni mennem elég reménytelen, mi Békásmegyeren lakunk, innen behévezni, lépcsõkön fel-le cibálni a babakocsit eléggé nagy kaland. Ha kengurúban viszem, akkor nem tudom letenni, amíg nézelõdök, ha babakocsiban, akkor meg megszakadok a sok cipekedéstõl, és egy csomó helyre nem is tudok bemenni vele. Ráadásul nem merném egyedül hagyni, amíg pl. felpróbálok valamit. Vettem itt a békási vállalkozói piacon néhány cuccot, azokat hordom. Igazából nem is nagyon akarok beruházni ilyen méretû ruhákba, mert optimista módon remélem, hogy nem túl sokáig kell ekkora. Kép
Mi az az Árkád és hol van? Már írta itt valaki, hogy jó babaruhákat látott ott, de én még nem is hallottam róla.

Bubu! Triumph fehérnemûket és fürdõruhákat szinte minden jobb fehérnemûboltban árulnak. Én az Aranypókokat szeretem a legjobban, ott biztosan érdemes lenne érdeklõdnöd. Van egy márkabolt is, a Deák tér közelében, de a pontos címet nem tudom. Most néztem meg, a terhesség elõtti bikinim nem is Triumph, hanem Felina. Szóval az is jó, õk is méreteznek melltartó kosár szerint is.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Napirend ügyben nálunk is a reggeli és az esti evése a tuti fix idõpont.
Reggel olyan 7 körül kelt minket, kb. 1/2 8 körül reggelizünk, aztán Hanga irány a járóka, én meg gyorsan elkészítem a reggelimet, és próbálom megenni. Kép Reggeli közben persze nagyokat "beszélgetünk" a jánnyal. Ma mondtam is, hogy ha felnõ, akkor Süsü (a sárkány) lesz, és szemtranszplantációra (fõként a kivételre) szakosodott orvos lesz.Kép Na, ezután megpróbálunk elaludni. Ez általában úgy szokott menni, hogy beteszem a mi ágyunkba, mellébújok, paskolgatom kicsit a fenekét, általában egybõl elalszik. Van, hogy sokat kell paskolni a fenekét, mert sirdogál egy picit, van, hogy annyira ordít, hogy csak a cumi segít (szerencsére ez elég ritkán fordul elõ). Ilyenkor kb. fél órát alszik.

A következõ evés olyan 11 óra felé van. (Van, hogy 10-kor, de van, hogy délben.)Na, mi ezután szoktuk a sétával egybekötött bevásárlást is megtartani. Szépen kisétálunk a Corába, odafele szundizik egy kicsit, a Corában nézelõdik, hazafelé megint szundizik. Ha éppen nem megyünk sehová, akkor ilyenkor otthon akár két órát is alszik.

Ebéd: olyan 14-14:30 felé van. Ezután hancúrozás, móka, kacagás. Aztán próbálom megint elaltatni. Annyira látszik rajta, hogy mikor álmos. De azért szokott ellenkezni, hogy õ nem akar aludni. Persze én gyõzök.Kép

(Szóval BMárti, hasonlóan vagyunk az altatással Kép.)

Uzsi/vacsi: olyan 18 óra felé van. Ezután már nem szokott aludni. Meg különben is apuci is ilyenkor szokott hazajönni, és megy a közös játék, hancúr. Ha jó idõ van, ilyenkor is megyünk egyet még sétálni.

Este fél kilenc körül pancsi (ezt nagyon bírjaKép), aztán még egy szopi úgy 9 körül. Na, ebbe a szopiba szépen bealszik. Berakjuk a kiságyába, és alszik reggelig.KépKépKép

Ha esetleg nagynéha hajnalban felkel, szopi után marad az ágyunkban és hármasban alszunk tovább...Kép Na, édesapa ilyenkor szokott jól elkésni a munkahelyérõl. Kép

Viszont ha a délelõtti v. déli szopi valami miatt elcsúszik, akkor borul az egész napunk.

Amúgy én sem nagyon merek belekezdeni nagyobb dologba itthon, mert elõfordul, hogy csak két tányért tudok elmosogatni, aztán felkel és ilyenkor vele kell lenni. De elõfordult már, hogy az egész konyhát rendberaktam az utolsó sarokig, sõt még a lakást is felmostam, és még mindig aludt.Kép

Zsuzs,
én a szülés után két kilóval kevesebbel jöttem haza a kórházból, mint ahogy a várandósságot elkezdtem. Azóta feljött rám kb. 4 kilóKép. A ruháimba mondjuk beleférek, de szép kis hájpárnácskk rakódtak le a csípõmön, meg a combomon. Valahogy le kéne dolgozni õket, de tuti, ha elkezdenék tornázni, valami sürgõs játszanivalója Kép v. ilyesmi lenne a jánynak.

Ma voltunk dokinéninél, és Hanga 6310 gramm!!!!! Kép (május 8. óta 26 dekát) Ez nálunk nagyon jó hízást jelentKép

Dojika, kitartás! Kép Nemsokára minden rendezõdni fog! Kép

Üdv:

Szila (és az 5 hónapos 4 napos Hanga)
szila

Sziasztok!

BMárti, Cory, Zsuzs! Köszönöm, hogy leírtátok, hogy nálatok hogyan alakul a napirendszertelenség. Nagy kõ esett le a szívemrõl, mert én azt hittem, hogy minden más rendes családban már réges-rég gyönyörû rend szerint folyik az élet. De ezek szerint nem. Kép Kép Kép Ez picit megnyugtatott, hogy nem kizárólag én vagyok ilyen rendszertelen. Volt nálunk ma délelõtt a védõnéni (mi kedveljük õt) és mondta, hogy mostanság már esedékes volna az ebédet fõzelékkel kiváltani. Mire én megszólaltam: fogalmam sincs, mikor ebédel a lányom.

BMárti! Kérdezted, hogy nálunk hogyan alakul egy nap. Teljesen fölösleges leírnom, annyira rendszertelen, de azért íme: éjjel (össze-vissza) és kora reggel (fél 7 körül) ébred fel enni. Végül is reggel fél 9 körül ébred (ilyenkor viszont nem éhes), én nagyon lassan, 9 körül térek magamhoz. Ekkor pelusozás, majd visszateszem a kiságyba picit játszani, amíg zuhanyozom. Ezután lemegyünk a nappaliba, Romi a járókába, én meg kimegyek a konyhába, behozom a reggelit, amit vagy meg tudok enni, vagy nem, attól függõen, hogy úrnõm milyen hangulatban van. Na, innentõl kezdve nincs fix pont az életünkben egészen estig, amikor este 8 körül fürdetünk (egyelõre kétnaponta) és 11 körül alszik el.

Alvásról: írtátok, hogy nem mindig, illetve elég nehezen ismeritek fel az elalvás jeleit. Érdekes, én ezt elég könnyen tudom azonosítani, hátha tudok ezzel egy picit segíteni:
Álmosság jelei (Romolánál, de állítólag sok baba így csinál):
1. ha felveszem a kezembe, a kis arcát szabályosan "fúrja" bele a ruhámba; vagy a két cicim közé, vagy a hónaljamba.
2. "lassan" pislog: tehát pislogásnál egy rövid ideig csukva marad a szeme (nehezek már a pillái).
3. nyitott tenyerével dörzsöli a szemeit.

Na, mennem kell, pedig az öltözködésrõl lenne még mit mondanom (majd legközelebb).

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Újra én:

BMárti! Az Árkád az egy új bevásárlóközpont (mivel úgyis elég "kevés" volt eddig is), az Örs vezér téren van.

Szóval ruházkodás: ezzel nekem is gondom van, mert hiába ment le az összes kilóm, valahogy én is szélesebb lettem. Így hát mi egyszer elmentünk családilag a Kõbányai piacra, és amíg az Anyu szórakoztatta Romit, mi Papamackóval gyorsan bevásároltunk. Így most az össz ruhatáram nyárra egy 3 részes kosztüm, egy blézer és két blúz (mindezt 21 ezerért Kép ). Még jó, hogy Romit még nem kell játszótérre vinni, olyan ruhám ugyanis még nincs... Kép (Mondjuk a melegebb ruhákkal nincs gondom, de hát ugye jön a nyár.)

Sziasztok újra: Laura
p_laura

Nyár+nõk=ruhák ?

Izgalmas téma van kialakulóban. Kép
Én már alig várom, hogy újra felvehessem a régi ruháimat. Persze ami derékban jó, az mellben szûk, a mi csípõre feljön, az derékban nagy. Már amelyik feljön azok a ruhák pedig nagyon elõnytelenül tudnak állni. Szerencsére anyukám is kisegít - jelentõs ruhagyûjteménye van. Én is a Kökin vásároltam néhány újabb darabot, olyanokat igyekeztem venni, amit késõbb is felvehetek, ha fogytam, illetve ami majd jó lehet valamelyik ismerõsre. A 36-os szûk miniszoknyákról szomorúan mondtam le - ezek már soha nem jönnek fel - nekem is kicsit szétcsúszott a csípõm. Gyanítom hogy a farmerek is hasonlóan járnak majd, de ezekben még reménykedem. Most a hasam, combom lefogyasztását kellene elérni. Bár folymatosan csúszik lefelé a súlyom, ezekkel nem vagyok elégedett. Persze nem tudom mitõl menne le onnan bármi, ha naphosszat ülve vagy fekve szoptatom a babát.
Kiszámoltam, hogy az össz szopizási idõ +tisztábatétel már meghaladja egy átlagos munkanapomat. És akkor még nem vettem bele a sétát, rázogatást, énekelést. Hát nem semmi amit kibír a nõi szervezet napi egy-két mosolyért és elégedett arckifejezésért Kép. És mennyi pénzért mondana le bárki különben nap mint nap a nyugis evésrõl, tusolásról.
Szóval megfizethetetelen és pont ez benne a csodálatos.
- Na hogy ez hogy jött a ruha témából össze azt nem tudom.

Heni!

Ha tudod írd le nekem a Brum-brum mókás-t! Megtanítanám a lányomnak, meg hátha jó hasfájásra is Kép.

Bubu
bubu

SZiasztok!

Akkor csatlakoznék én is a napirendmentes táborba! Kép Amennyi mégis nagyjából tudható: én egyedül felébredek 6 körül (a jóég tudja, miért, régebben nem ment a korai kelés), fõzök kávét, és kómásan mászkálok a lakásban. (WC, fürdõszoba, stb). A fiúk fél nyolc körül ébrednek, akkor én is visszabújok és kb nyolc - fél kilencig kávézunk, beszélgetünk. Utána tisztába teszem Ármint, felöltöztetem, szopizik, kicsit játszik és 9-10 között elalszik. ÁLtalában ez a délelõtti alvása a leghosszabb az éjszakain kívül, lehet egy, de akár három órás is. Ha felébred, szopizik, általában utána megyünk sétálni. Délután is szokott aludni, de hogy épp hganyszor és mennyit, azt nem lehet tudni, néha 6-ig egyáltalán nem. Úgyhogy ha bármi házimunkára fájna a fogam, azt délelõtt kell megcsinálnom. Este viszont 10-ig biztosan ébren van, akkor többnyire közösen szórakoztatjuk (közben Apa is hazaér - csak sajnos általában itthon is dolgozik tovább Kép) A szopik a teljes napon át kb 3 óránként követik egymást (tuuuuuudom, hogy ez csak az újszülötteknek jár, de Ármin nagyon-nagyon Kép meg tud éhezni ennyi idõ alatt). Este 10-11 után viszont mienk a pálya, mert onnantól reggelig csak szoipizni ébred fel a Babaúr, sõt, fel sem ébred egészen (szerencsére én sem) Ha fürdik, ami nálunk nem mindennapos, akkor az a délelõtti alvása elõtt történik.

Heni! Köszi a részletes beswzámolót Barni nyelvi fejlõdésérõl! Kép Ármin még nem bababa-zik, viszont kb. 4 napja alapvetõ változásokon ment át a beszéde, a hangkészlete, a hangsúlyai. a használt hangmagasságok, szóval, szinte minden olyan többletekkel gazdagodott, hogy alig gyõzünk ámulni-bámulni. Tud tudatosan magas és mély hangokat kiadni, bugyborékol, berreg, mondja, hagy tetete, tátátá, sikoltozik, imádnivaló KépKépKép

Virág! Már nekiálltam listát írni, hamarosan megy!

Ruhák KépKépKép (mióta Ármin megszületett, már 10 kg-t híztam)ennek a jó oldala: idén nem kell fürdõruha, az biztos Kép KépKépKép

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Ha már a napirendnél tartunk: ilyen is rég volt, hogy éjjel írjak. Nálunk reggel fél 6 és fél 7 között ébred általában a fiam. Ezután még visszaalszik 2-3 órára, de nem 1x elõfordult, hogy 7-kor ébredt és nem tudtam visszakönyörögni az ágyba. Ha ilyenkor magunk közé teszem, csak azt érem el, hogy az apját is felveri, aki viszont ezt igen rosszul tûri (lévén éjjeli bagoly-délelõtti alvó), tehát muszáj felkelnem. Ilyenkor kicsit eljátszik magában is, tudok reggelizni, ilyesmi. Majd játszunk egy nagyot, tornázunk, énekelek, mesélek, stb. Délelõtt nem szokott aludni, úgy fél 12-12 között szunyál egyet, jó esetben 1 órát is. Újabban már kb. 3 óránként eszik (nemrég hol 1 óra, hol 4). Délután általában van egy hosszabb szunyája, van, amikor 3 órát is alszikKép, de mostanában mintha darabolná, fél-1 óra alvások akadnak estig. Ez a hosszabb alvás is változó, hol 1-kor, hol 3-4-kor jön rá, szóval nehéz kalkulálni. Volt persze olyan napunk is, hogy egész nap kb. 1 órát aludtKép A sétálások sajnos nem ugyanakkor vannak, függ idõtõl, alvásoktól.
Ami fix, hogy fél 8-kor fürdetünk, hol a férjem, hol én. Azután szopi. Ha fáradt, akkor szopi alatt el is alszik, de ált. 9 körül már biztosan. Ezután ismét reggel ébred a fent írt idõbenKép Apával általában 9 után tudunk tényleg egymásra figyelve dumálni, meg minden. Most, hogy már 1 hete nyügi Peti, felismerem ugyan, hogy mikor álmos nap közben, de õ sokszor nem hajlandó aludniKép Korábban ezzel nem volt gond. Egyébként azt szeretem a legjobban, mikor a 2.reggeli ébredésnél mosolyogva fogad, totál kipihent és már várja a délelõtti "nagy foglalkozást". Csavarogni azért nem tudunk igazán, mert a babakocsink sajnos nagy és nehéz, nem tudok vele BKV-zni, a kengurut-kendõt pedig hamar megunja, ha elalszik benne, akkor is csak 1 órám van így mászkálni, az meg semmire sem elég. Mára viszont kimenõt kértem-kaptam Apától és de vagy du lesz 2-3 szabad órám Kép- Apa vállalta Petit. Megyünk esküvõre, meg hasonló eseményekre, és semmi nem jön rámKép A mellem annyira megnõtt, hogy a tavalyi felsõkbõl semmi nem jó. Én kb. mindenütt 10 cm-t híztam (mell-derék-csípõ)a terhességem alatt, viszont szülés óta legalább a csípõmbõl lement vagy 5-6 cm. Sajna azonban korábban is széles volt, tehát valójában nem vigasztal a dolog. Azaz kosztüm, szoknyák nem jönnek rám, csak a gumis, bõ fazonok. Ami pedig rámjön - lévén rugalmas anyag - ahhoz el kéne tüntetnem testem kitüremkedéseit - ld.csípõ, comb, has. Tudom, nem mondok újat és vigasztal némileg, hogy sokan ti is hasonlóan vagytok. Attól akadtam ki a múltkor, hogy nagymamám azt mondta: szoptatsz és nem fogysz? Ezt már kb. 3 héttel Peti születése után is elejtette...Nem akart megbántani és csak mellesleg mondta, de persze én meghallgattam és magamra vettemKép
Bocs a kisregényért, vajon érdemes a nyárra fürdõrucit vennem? Valahogy mégiscsak optimista vagyok, hogy jövõ ilyenkorra már jó lesz a régi isKép

Sziasztok
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

BMárti, nekem is ezért okoz gondot a vásárlás. Ha babakocsival viszem, nem merem otthagyni, mikor próbálok, Ha pedig kenguruban, akkor meg nem tudom letenni. Tegnap megkértem a barátnõmet, hogy jöjjön el velem, és így végre sikerült vennem néhány pólót és rövidgatyót. Elegánsabb cuccokban egyelõre nem gondolkodom, még bízom benne, hogy egyszer majd lefogyok. Egyébként rajtam is "csak" 4 kiló felesleg van, de az mind a combomon, a csípõmön és a derekamon. A farmereimet, miniszoknyáimat elajándékoztam, azokról végleg lemondtam. Kép
Mennem kell, Rékus felébredt Kép

Üdv Mindenkinek,
Zsuzs
Zsuzs

Laura, Ti nem a XVI. ker-ben laktok?

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!
Én most vagyok kb akkora mint amikor teherbe estem Ami igy vidámnak tûnik, de nem az. Mert már akkor is volt rajtam vagy 20 kiló. BMárti ha emlékszel rám, már Bakonybélben sem voltam kicsi. Kb akkora vagyok most is. De a probléma már fenn állt terhesség elõtt is, hogy hiába van formám (nagy fenék vékony derék nagy cicik) nem kapok ruhát magamra. Volt ahol egyenesen közölték, hogy ekkora méretben nem tartanak pl farmert. Nem vagyok kórosan nagy (175cm 85kg) de ez akkor is röhely. Kép Hova menjek ruhát venni?

Tök jó fej ez a Peti gyerek. Van neki kedvenc lemeze, és követeli, már igy három hetesen. Kép Valamint egyik oldaláról a másikra fordul. Én meg csak lesek. Kép Anyám szerint nagyokat kell tornáznia mig éjjel elér a ciciig. Csak figyeljek, mert ha igy folytatja jövõ héten kilóg túrórudit nassolni a konyhába. Kép Kép

Ilyenek vannak velünk.
Pusz
Zsunya

zsunya

Sziasztok!

Zsuzs! De, igen! Kép Árpádföldön. Ti is XVI. ker? Mert akkor találkozhatnánk is, nem?

Pussssz: Laura
p_laura

Szisztok!

Ruha ügyben nagyot léptem elõre! Kép Az egész család a segítségemre sietett! KépKépKép
A nõvérem harmadik fia lassan 3 éves lesz, és õ már vígan hordja az "alap" méretû ruháit. Kiválogatta nekem a régi ruhái közül azokat, amik az én mostani méretemre passzolnak, így lett néhány jó cuccom. Akár hangversenyre vagy színházba is mehetnék, ha lenne rá idõm, lenne mit felvennem. Kép
A férjem hugától kaptam egy lapszoknyát, az is klassz, és dinamikusan követi a méreteimet. Kép De a csúcs, amire igazán nem számítottam: találtam a szekrényünkben a férjem régi, ezer éve nem hordott cuccai között egy vadi új fekete farmert. Mármint úgy vadi új, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, ahányszor volt rajta (x évvel ezelõtt Kép), mielõtt kihízta Kép. Na, ez a farmer nem csak hogy jó rám, de olyan dögül áll rajtam, hogy magam is alig hittem el! KépKépKép Kár, hogy túl meleg van hozzá. Kép
Egyébként én egyetlen darabról se mondtam le, én egy ilyen optimista vagyok. Szépen elraktam a régi cuccaimat méret szerint, és hiszem, hogy fel fogom még venni õket! Kép

Gorsi! Az én Apukám azt mondta, amikor a kórházból hazajöttünk, és örömködtem, hogy csak 3 kiló plussz van rajtam, hogy majd elhízok szoptatás közben... Kép

Zsunya! Mégis, mihez képest van rajtad 20 kiló?!?! Miss Anorexiához??? Egy frászt vagy te olyan nagy!
Egyébként nálam is jól hangzik, hogy a teherbe esési súlyomhoz képest van rajtam +4 kg., de azért ha rám gondolsz, ne az a Bakonybélben látott alkat jusson eszedbe! Kép Szóval az úgy volt, hogy akkoriban voltam a 170 cm.-emhez 58 kg. Azután komolyra fordultak a dolgok Lacival, és jól összeköltöztünk, meg kisbabáról álmodoztunk, amihez (mindkettõhöz, lévén Laci dohányfüst-allergiás (is)) nem passzolt a bagózás. Volt egy nagy fogadalmam is, hogy ha leállamvizsgázok, akkor leszokok a cicirõl. De ezt még akkoriban fogadtam meg, mikor az államvizsga szörnyen távolinak tünt. Kép Végül le is államvizsgáztam, szóval nem volt több kifogás, jött az elvonókúra, és jött vele +10 kiló egy év alatt. A terhességet 68 kilóval kezdtem, és most vagyok 72, Lacika számlájára csak ez a 4 kiló írható. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
BMárti, jót mosolyogtam a "szakmai" elszólásodon: cigi helyett cicit írtál!!!

Bubu: íme a szövege, a dallamot meg a következö talin. Nekünk életmentö Kép

Brumm-brumm Brúnó
mókás medve
van-e neki éppen
táncos kedve
Brumm-brumm pajtás
szépen kérlek
az óvoda bálba
jöjj el vélem
Ott eljárhatsz
minden táncot
orrodba se füznek
meglásd láncot
Irgum-burgum
én nem bánom
elmegyek én
édes kis pajtásom
úgy sem vágyom
semmi másra
csak a retyezádi
friss csárdásra
Kippen-koppan
dibben-dobban
nosza ha legény vagy
járjad jobban

Ennyit tudok, bocs a szerzötöl a szöveghütlenségért, és épp ezért a központozás hiányáért!

Muszáj mennem, legközelebb én is megosztom veletek a napi rendetlenségünket és ruha- és egyéb bajaimat. :0

Heni
gesztenye

Sziasztok Lányok! Most csak röviden, mert már nagyon álmos vagyok!
Szóval azért nem voltam eddig, mert kihalt a winchesterünk és azzal együtt elszállt minden fényképünk, levelünk...stb.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen nyomasztó a gép nélkül!

Két vicces dolog: Helena majdnem minden alkalommal belekakil a vízbe. Szerintem élvezi. Ma rendes volt: csak belepisilt! Kép
Valamelyik este egy másik kisbaba gurgulázását és az anyukája és az apukája beszélgetését hallgathattuk a babyõrzõn keresztül, lévén, hogy egy 10 emeletes házban lakunk és 80 méteres a hatótávolsága a vevõnek.

Egyébként Helena is nyugtalanabb ebben az idõben és neki is hasonlóan zavaros a napirendje. A ruháimba én se férek bele és egyébként mindenkit üdvözlök!!! Kép

Menta és a jövõ hétfõn 4 hónapos Helenácska
menta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?