Új privát üzeneted érkezett!

Kisvirág,
koporsóilag úgy van, ahogy mondod, bizony...
De babailag nem:
Holnap már betöltött 17 hetes leszel és kezdődik a 18.hét. Az AFP-t betöltött 16 hetesen a 17. héten kell levenni. Tehát amikor az x. hetet töltöd, utána kezdődik az X+1. hét, aminek a végén leszel betöltött X+1. hetes... Én ezért szoktam mindig úgy fogalmazni, h betöltött X hetes vagyok, m az a tiszta.

A.
annann
 
 


Köszi a gratokat Kép

Megnéztem a honlapon azt írta: A terhesség 16. hetében van. Még 24 hét (hozzávetőlegesen 163 nap) van hátra.
Nya tovább nem fárasztok senkit ezzel Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ann: akkor most már felfogtam. Kép Már értem. Köszike. Kicsit lassan jutott el az agyamig Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

 
 

Kisvirág,
csak végszónak: a halott emberről aki már nem élte meg a 93. évét, valóban 92 évet írnak a koporsóra (mert ennyit töltött be), de attól még a 93-ban volt.
Egyébbként meg tök lényegtelen Kép. Kétségbeesni meg egyáltalán nem érdemes.Kép
adi77
 
 


Kisvirág,
a kalkulátor szerint júl. 15-re vagy kiírva. (40 hét) Stimmel?
adi77
 
 


Adi: Kép Már okés vagyok. Egyébként úgyis akkor születik a kis csibész amikor azt ő akarja. Le fogja tojni, hogy hány hetes Kép
Én is letojtam Kép 4 héttel előbb születtem Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Üdv!
Kb. úgy vannak az ellátások, ahogy Ann írta.
A TGYÁS-t a táppénzhez hasonlóan számolják, erről ezt találtam:
Ha a táppénz jogosultság kezdőnapját közvetlenül megelőző naptári évben a betegnek volt legalább 180 naptári napi jövedelme, akkor a táppénz összegét a táppénz jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért jövedelem alapján kell megállapítani.

A decemberben kezdődő keresőképtelenség esetén, ha a betegszabadság lejártát követő nap – a táppénz kezdőnapja – már az új évre esik, a táppénz számításánál az új évet megelőző évben (vagyis az az év, amikor a keresőképtelenség kezdődött) elért jövedelmet kell majd figyelembe venni, hiszen a táppénz kezdőnapja az új évre esik.

Abban az esetben azonban, ha a keresőképtelenség alatt a táppénzre jogosultság időszaka húzódik át az új évre, és a biztosított – akár egy napra is – keresőképes lesz, majd ismételten táppénzre szerez jogosultságot, nem az előző, áthúzódott táppénz szerinti alappal kell számolni, hanem az új évben keletkezett táppénz jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért jövedelmet kell figyelembe venni.

Ezek után jöhet a GYED, amiről ez vagyon írva: A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja. A maximális összegben megállapított gyermekgondozási díjak összegét minden évben január 15-éig az azt folyósító szerv – külön kérelem nélkül – felülvizsgálja, és a január l-jei időponttól a tárgyévre érvényes felső határ figyelembevételével a módosított összeget folyósítja.
Ezt már az apa is igénybe veheti, ha akarja.

Ezek után jön a GYES, amihez annyit, hogy csak GYES-t igénybe vevők esetén min. egyéves koráig otthon kell lenni, tehát csak ezután lehet elmenni dolgozni, de ez csak inkább az olyanokat érinti, mint én. Kép

A babanetes kalkulátor szerint én a 22. hétben vagyok, és ez igaz is. Kép Viszont, amin kiakadtam, mikor először láttam, hogy a 16. héten a magzat hossza 16 cm. Ehhez képest, a mi babánk dec. 23-án, tehát a 16. hét végén nem érte el a 11 cm-t, viszont az UH-s gép szerint ez a korának pont megfelelt. Kép
De van még itt egy rakat hülyeség: hogy a vércukorvizsgálat csak éhgyomri, holott terheléset is csinálnak...stb.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kisvirág, kezet foghatunk, anyut jan. 20.-ra írták ki velem, én meg mindenre fittyet hányva dec. 18-án megszülettem.
Biztosan nagyon érdekelt, hogy milyen egy karácsonyfa. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy nem jöttem tegap este a doki után, de majdnem nyolc volt, mikor hazaértünk, és baromi fáradt voltam. Aztán még délelőtt elmentem a védőnénihez, aki ketont talált a vizeletemben, azt mondta rá, hogy igyak sokat, még többet, mint eddig, de a doki szerint nincs gond, legalábbis ezzel. Aztán mikor a védőnénitől hazajöttünk, elkezdett a bal oldalam szurkálódni, ilyen még nem volt, először azt hittem, hogy a méhszalagok, de erősebb volt, mint szokott. Az ebéd és a pihenés után elmúlt, meg is nyugodtam.
Este meghallgattuk Mazsola szívhangját, ami nagyon jó érzés volt (mindig elúszkált a hallgató elől...Kép). Sajnos azonban van egy kis (remélem, tényleg csak kicsi, erősítsetek meg!) gond: a méhnyakam megrövidült egy picit (valszeg ettől szurkált a pocim-csak azt nem értem, hogy miért a bal oldalon), annyira, hogy a jó érték 3000, nekem pedig tegnap azt írta be a doktor bácsi, hogy 2000. Azt mondta, hogy ne ijedjek meg, merthogy nincs baj, de mivel nem is szeretné, hogy legyen, ezért kiírt táppénzre. Úgyhogy hétfőtől hiába akartam menni dolgozni, nem megyek, mert a legfontosabb Mazsola egészsége, és ha így (sok pihivel, nyugival) meg lehet előzni a bajt, akkor oké, maradok a fenekemen.
A szurkálásra a Magne B6 adagomat duplájára emelte. Meg fel is vagyok fázva egy kicsit, kaptam rá kúpot.
Úgyhogy lényegében ennyi, a szívhang azért megnyugtatott, ma délelőtt a párom pulcsiján kibőgtem magam, hogy nem akarom, hogy baja legyen a kisbabánknak, úgyhogy most már jobban érzem magam. A sógornőm is egyébként kb. félidős volt, amikor neki is ugyanez volt a problémája, és még azóta is egyben van (márc. végén fog szülni).

A mai napom pihivel telt, a netre is azért nem jöttem előbb, mert azt olvastam, hogy nem tesz jót az üldögélés sem, inkább feküdni kell... Nem nagyon szerettem volna táppénzre jönni, de ember tervez... Ennél nagyobb gond ne legyen a terhesség alatt, mindenesetre a doki jól megijesztett, meg aztán én is rágtam magam, hogy talán nem kellett volna bicózni, meg el kellett volna nyugodni a fenekemen, de most már mindegy, abból főzünk, ami van, megpróbálok minél többet pihizni.
Nyugtassatok meg, hogy nem lesz gond (bár most már egy kicsit lenyugodtam), tudom, hogy az aggódás sem tesz jót.

A gyes-gyed témáról apa keresztmamája homályosított fel, nem magamtól vagyok ilyen okos...Kép Õ mondta, hogy naptári évet számolnak.

Kanyin!
Szerintem ha megvolt a 180 nap biztosított státuszod, akkor az alapján számolnak (de ez nem bizti).

Adi!
Örülök a jó eredményeidnek!!!

Sziasztok

Norwell+Mazsola (20+0!!!Kép)

Kép
Kép
norwell
 
 


Norwell, ne aggódj, ha a doki szerint nincs nagy baj, akkor nincs is. Tény, hogy a normálhoz képest eltér az értéked, de pihivel minden OK lesz! Csak optimistán!
És grat a félidőhöz. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus!
A törcsis megoldást azért szokták ajánlani, mert edzőbik a mellbimbó, épp attól, hogy nem kellemes. Én már dokitól is hallottam, hogy jó, aztán lehet, hogy tényleg semmit nem ér.

Kanyin!
Megnéztem az oep-es oldalt, amit Exdeus ide linkelt, elég jól leírják, hogy hogy kell számolni, de azért nem minden világos. Nekem valószínű meg lesz a 180 napom és ha jól értelmeztem, ilyenkor abból számolnak.

Banya!
Akkor nálad is meglehet a 180 nap és akkor az új fizuból számolnak. Arra vigyázz, hogy a táppénz nem számít bele. Ha a munkahelyed rendes, akkor beszéld meg velük, hogy mentsenek fel a munka alól, ha már nem tudsz dolgozni, mert az nem táppénz, kapod a teljes fizut és beleszámít a 180 napba. Azt egyébként jogszabály írja elő, hogy ha egy kismamának nem tudnak az állapotához megfelelő munkát biztosítani, akkor fel kell menteni.

Mézgombi!
Nálam is eltűnt a topik Kép Néha benéztem és volt hogy visszajött, de akkor épp nem volt időm, aztán legközelebbre megint eltűnt. Valószínű azt a kis időt használtaák ki a többiek Kép
Az nagyon jó lenne, ha összegyűjtenéd nekünk az infókat. Előre is köszi.
Szúrás nekem is van, de mindig csak a jobb oldalon. Dokim szerint nő a méhem és attól.

Norwell!
Ha a dokid szerint rendben vagy akkor ne aggódj. Azért pihenj sokat, az sose árt Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok,

hát velem aztán jól kibabrált a babanet. Ugyanis kedden nem voltunk itthon, este szépen átolvastam a "termést", mire végeztem, gondoltam frissítek egyet, mert bizti írtatok még. Erre úgy eltünt, hogy csak most egy fél órája látlak Benneteket megint...
Ráadásul tegnap este úgy ültem ide, hogy majd kiélvezem itt "édes" magányomat, mert azuram elrepült külföldre. Úgyhogy ittmaradtam férj és babanet nélkül Kép

Azért szorgalmasan jegyzeteltem, előre is bocsi, ha már rég túl vagytok a témákon Kép

Nyanya, a vércsoport meghatározásod jobb, mint egy valószínűségszámítási példa! Kép

Tampondolog tényleg hülyeség, pláne a védőnőtől. Én is úgy tudom, hogy terhesség alatt tilos. Pont tegnap nézegettem át régebbi lapokat, és volt egy cikk az úszásról. Azt írták, hogy úszás után rögtön lezuhi, de ez is természetes.
Apropó!, érdekel valakit régebbi (tavalyi-tavalyelőtti) lapok, kismama, anyák lapja, baba magazin? Mert kiszortírozom őket.

Szgoron, nagyon sajnálom, ami veled történt, pihenj sokat, és gyakorold azt pózt!

Norwell, neked is sokat kell pihenned mostantól. Azon meg pláne ne idegesítsd magad, hogy mit nem kellett volna csinálnod (bicikli, stb) Most, hogy még időben kiderült, hogy nem minden 100%, legalább oda tudsz figyelni, nem lesz gáz Kép

Adi, gratula a jó eredményekhez
Kisvirág, neked pedig a nyelvvizsgához. Nekem is le kéne már tennem egy nyelvvizsgát, csak 0 nyelvérzékem van...

Exdeus, én is úgy hallottam, hogy terhesség alatt a mell ilyenfokú maszírozása méhösszehúzódásokat eredményez, ezért nem szabad. Van, akinek a terhesség vége felé termelődik már tej, azt is csak le kell itatni. Terhesség alatt felesleges kipaszírozni még bármit is, szülés után lesz rá lehetőséged, bőven Kép Kép

Hello tényleg nagyon eltűnt, ha nem jön, átmegyek hozzá! (Hello, ez fenyegetés! Kép ) Kiderült, hogy majdnem szomszédok vagyunk...

Nekem meg képzeljétek, az utóbbi három napban, szinte pontosan du hat körül enyhe hányingerem volt. Azt hittem visszajött a korai időszak, de szerencsére ma már nem volt, remélem később sem lesz.


Jó éjt,
Doren
23+5

Kép
Kép
doren
 
 


Na akkor idézek:
"...mint például a mellbimbó dörzsölése durva kendővel, rendkívül kíméletlen módszer. Ha egyébként szexuális életének része a mellbimbó érintése, ez az egyik ideális módja a szoptatásra való felkészítésnek."
"Néha a kismamáknak azt tanácsolják, hogy a terhessége alatt próbálja masszírozni a mellét, és kipréselni belőle a colostrumot. ... Ez segíthet abban, hogy megállapítsa: a tejtermelődés megindult, és minden normálisan működik."
Nekem a durva kendő=törölköző. Kép De mint írtam, ízlések, és pofonok.
És ez a kevés masszírozás még nem okozhat méhösszehúzódást, mert nem több, mint ha az ember párja szex közben ugyanezt teszi. Kép
Na megyek reggelizni, vár a gombás tojásrántotta, aztán meg 11.40-re irány az UH.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Norwell!

Remélem csak a hormonok miatt bőgtél, nemá, a baj nem itt kezdődik. Cervix- méhszáj (méh) 3000 teljesen zárt. Ha az orvos azt mondta pihenj, akkor tedd azt, hogy elkezd nyílni normális, elég sokan vannak ezzel így. Ha gond van akkor egyszerűen bestoppolja a dokid és a szüléskor visszacsinálja. Nyugi, ez nem akkora probléma. Ráadásul az esetek 99%-ában azt jelenti, hogy a külső méhszáj nyílik, mert túl lent van a picúr, ezért ez azt jelenti, hoggy továbbra sem jut semmi a méhedbe, ami fertőzés vagy baci. Nyugi, no para relax ahogy azt az orvos is írta.

Én könnyen beszélek, mert nekem zárt a méhszáj, de nem csodálkoznék, ha nem így lenne, mert mi az ingatlannézegetés közben hajtjuk magunkat, csak úgy suhanok fel a negyedikre, a múltkor az egyik pasi megjegyezte, hogy nagyon edzésben vagyok, és pláne lekonyult, amikor meglátta, hogy egy kismami után nem bírta a tempót:-)
Sajna nálunk igen gyakran rossza a lift és még egyelőre a negyediken lakunk, így bírnom kell szuflával, mert senki sem fog felcipelni:-)
Ezek után csodálom, hogy még a méhszájam bírja a strpát, de biztosan szólna az orvos, ha baj lenne, pláne, hogy ilyenekben nem ismer tréfát.

Reméelm tudtam segíteni:-)

Pussz:

Judit

Apropó talira jössz??? Infó a régi oldalon:-)

tjuca
 
 


Judit, szegény pasi... Kép
Mi az ötödiken lakunk, de azért még sikerül felmásznom az ötödikre. Igaz, a lift elég ritkán rossz, leginkább akkor fogy el a türelmem, amikor költözködnek, és sokáig tartják a liftajtót. Kép
Én 6-án megyek legközelebb dokihoz, remélem Ficergő jól van, lesz hüvelykenet vizsgálat, meg még nem tom mi. Valahogy nem mozog most olyan sokat - vagy csak én nem érzem. De ma úgyis kiderül, ez a vigasz. Kép

Ági (22+5)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Judit, szegény pasi... Kép
Mi az ötödiken lakunk, de azért még sikerül felmásznom ide. Igaz, a lift elég ritkán rossz, leginkább akkor fogy el a türelmem, amikor költözködnek, és sokáig tartják a liftajtót. Kép
Én 6-án megyek legközelebb dokihoz, remélem Ficergő jól van, lesz hüvelykenet vizsgálat, meg még nem tom mi. Valahogy nem mozog most olyan sokat - vagy csak én nem érzem. De ma úgyis kiderül, ez a vigasz. Kép

Ági (22+5)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Na most elment a rossz és a javított változat is...ezt hogy csináltam???? :P

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szia Exdeus!

Szegény pasi:-)
Én azon csodálkozom, hogy milyen jól bírom, holott nagy a pocim, és sosem voltam egy sportmanó.

Mi a véleményetek a Hauck és az ABC design kocsikról? Még csak az interneten nézegettem, annyit már látok, hogy dög nehezek, de bírják a strapát. Ti mivel szemeztek? Már gyerekes mamaik? HELP please, ez nagyobb gondot okoz, mintha azt mondanák válasszak egy kocsit, mert ott csak a színt nézném:-) de itt nekem kell majd vele boldogulnom!
Aprpó Hauck azért tetszik, mert olyan kis pofások. Nekem ez az űrtechnika külcsín nem nagyon jön be:-(
Persze nem ez lesz a döntő érv, de azért mégis!

Judit

tjuca
 
 


Sziasztok.
Tegnap kaptam beutalót tüdőszűrésre. (30 év felett ugye kötelező) Szerintetek elmehetek vagy inkább ne?
Ma vagyok 17. hetes Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág: NE MENJ!
annann
 
 


Kisvirág!

Ne, én úgy tudom, hogy terhesség alatt tilos!!

A Kismamában most tényleg azt írták, hogy nem szabad dörzsölgetni a cickót.

Nyanya! Nem találom Ex beillesztett OEP-es linkjét. Segítenél?

Norweel! Pihenj sokat, de nem hiszem, hogy baj lesz.

Judit! Én anno nézegettem ABC-s kocsikat, de sajnos végül nem azt vettünk. Bár azoknak elég szűkös volt a belső terük. Én most pillanatnyilag a Hauck és a Bergon között filózok. Az esernyőre csukhatónk Hauch, nagyon szeretem és tényleg nagyon cuki minták vannak mindegyiken. Igaz egyszer kitört az egyik kereke, de az azért volt mert nagy hóban toltam és elfelejtettem a bolygósítást levenni. Amúgy szupi.

Sziaztok, megyek enni!

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Kanyin!

Köszi az infót! Mások???
Más márkával is meg lehet győzni!

Kisvirág!

Majd ha kinn lesz a baba, akkor majd szűrnek, addig NO!

Juca

tjuca
 
 


Hali!

Megint én. Egy ötlet, én most nagyon szemezek vele:
http://www.hofeherfoka.hu/anatkepek.html
Borsos, de állítólag nagyon jó.

Juca

tjuca
 
 


Üdv!
Edit, az oep honlapja: www.oep.hu. Itt az Ellátások Magyarországonra kattintva, ha lejjebb tekersz, ott van a terhességi-gyerekágyi segély és a gyed. Kép
Juca, konkrétan nem tudok nyilatkozni egyikről sem. Nekünk anno a CAM-et ajánlották, de nekünk nagy, mert nem fér a kocsiba. Kép Ja, és a Peg Peregot. Árakról annyit, hogy az előbbi közepes, az utóbbi - nekem legalábbis - drága.
Ez a vízitorna nem néz ki rosszul, de ha épp ráérsz, szerintem Te magad is csinálhatod. Persze ehhez kell az is, hogy érezd, hogy nem néznek az usziban hülyének, mert ahogy a gyakszikat nézem, ua. mint a szárazföldi. A vízen lebegni meg egyébként is lehet. Kép
Kisvirág, elmehetsz a tüdőszűrőre, de amint kijelented, hogy terhes vagy, úgyis elküldenek, ha jól tudom. Ráér az a szülés után is!

UH-n minden OK-nak nézett ki, a doki szerint inkább kisfiú, mint kislány Ficergő. A mociját szerintem azért nem érzem, mert harántfekvéses, és az oldalaimon elég sok a zsír. Kép A fejét a doki nem tudta lemérni, mert belefúrta magát a jobb oldalamba, és nézett vmit, de inkább nem írták be, mert hát ugye rosszul helyezkedett el bennem. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus, természetesen az "enyhe" maszírozás nem árt, sőt! Kép Viszont pont a colostrumot ne préseld ki, hiszen szülés után az a legértékesebb táplálék a kisbaba számára! Kép

Kisvirág, ne menj tüdőszűrésre, én is rég nem voltam sajna, a védőnőnek szinte az első kérdése volt hogy mikor voltam, de terhesen nem csinálják a sugárzás miatt.

Ma már hazajön jóatyánk, délután megyünk ki érte a reptérre. Főztem fincsi kelkáposzta főzeléket... Kép

Doren
23+6

Kép
Kép
doren
 
 


Üdv!
Ezt a könyvből idéztem. Addig mindent így hívnak, amíg a baba az "igazit" nem kezdi el kiszopizni belőled. És ha megmasszírozod, és nem jön ki, akkor meg lappang, és az sokkal rosszabb. Nekem pl. ha nem is "préselem", masszírozás közben magától is jön...akkor szóljak rá???? Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Kisvirág,
eszedbe ne jusson!!!
Nekem elképzelhető, hogy volt egy kis tüdőgyuszim Karácsonykor, de nem engedtek szűrni, csak meghallgatott a tüdőgondozóban a doki néni Kép!

Norwell,
pihenj sokat!!! Jobbulást!


Ma voltam uh-on. Most már boldog vagyok, de amikor kijöttem, szinte ölni tudtam volna, úgy felhúzott az aszisztes nő.
Boldog vagyok, mert a méretei szerint minden oké a babával. És igazából ez a legfontosabb KépKépKép! Apa is látta és láthatóan Õ is örül.
A doki szerint 11+5 a baba. A menszesz szerint 11+6 (amit ugye néznek), de a fogantatás szerint 11+5, tehát pont stimmel. Bár 1 nap ide-oda nem számítana egyébbként sem.
A következőket tartalmazza a lelet:
CRL:45,6 mm
NT: norm 0,9mm Ez mit jelent?
orrcsont ábrázolódik Ha nem látszana az down korra utaló lenne. Ugye?
Singularis: x Ezt szintén nem tudom. Talán, hogy egy gyerek? (Pluralis-nál nem volt X)

Kaptam videót. Talán ha 1 perc van rajta, akkor sokat mondok. Mondjuk én is hibáztam, mert a kazi nem volt kicsomagolva, és mire a párom kibontotta, vagy fél perce már nézett.
Délig éheztem, mert csak akkor jutottam el a vérvételre, pedig már 9-kor ott voltam Kép. Sőt szomjaztam is, mert összefutottam az uh-on egy ismerőssel aki a második babát várja és azt mondta, inni sem szabad. Sztm. hülyeség, én még ilyet nem hallottam, hogy labor előtt nem szabad inni?! De én hülye betartottam.
A 22-es sorszámot húztam, de 9-től fél 11-ig senkit nem hívtak be a várakozók közül. Csak olyanok mentek be, akiket másik rendelésről küldtek át. Még jó, hogy a férjemet visszaküldtem dolgozni. Agybajt kapott volna. Mielőtt sorra kerültem volna telefonáltam neki, így Õ sem maradt le. A várakozástól nem voltam ideges, de a nővér a bunkó modorával úgy felidegesített, hogy a párom nem győzött nyugtatni. Ráadásul fotót is kértem. Nem kaptam. KépA csaj csak vigyorgott, hogy ez van. Húúúúúúúúúúúúúúh!
Mindenesetre, tanultam az esetből, és addig nem fekszem le, amíg a kicsomagolt kazit nem adtam oda és tudatosítom bennük, hogy FOTÓT is kérek.
Banya, egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy nem kaptál képet. Sőt semmit. Én természetemnél fogva elég bátortalan vagyok, de itt... Karmokat ki! Agresszíven előre! Különben le vagy sz@rva. De ez általános megállapítás is lehet az egészségügyre. Csak azért háborgok, mert ritkán járok ilyen helyen és ilyenkor meglepődök, elkeseredek és dühöngök. Kép
Már értem miért kell járnom magándokihoz. Ami ott van, én azt normálisnak tartom, semmi rendkívüli. Vagy még is az, ha embernek néznek? Kép

De már minden oké! A babával is eddig minden stimmel! Kép

Bocs, a kifakadásért, de jó volt leírni.
adi77
 
 


Exdeus Kép)
akkor lehet, megmondhatjátok apósotoknak, hogy fiú lesz ? Kép

Adi, ne idegeskedj. Sajnos általános helyzettel találkoztál. Néha én is úgy érzem, ha nem történik semmi idegesítő és nem szólnak be, az a szerencse. A gyerekkel meg majd még több atrocitás fog érni! Erről regényeket tudnék mesélni... Kép

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Na hello Adi!
Már nagyon vártalak... Grat. és nagyon örülök hogy mindent rendben találtak. Szép nagy a babád is, az enyém ennyi idősen 4,3 volt. Mikor kell visszamenned legközelebb?
Sajnálom hogy ilyen élményben volt részed, de egyáltalán nem vagyok meglepődve. Nekem most szerencsém van a klinikán az ismerős miatt, de volt már részem hasonló élményekben. Az a baj, hogy ezt nem csak egyszer kell átélni, hanem szinte minden hónapban... és ez így kicsit sok. Az ember egyszer-egyszer lenyeli a tapintatlan asszisztensnő viselkedését, de ilyen sűrűn azért nem egyszerű. Vígasztaljon a videó amit kaptál, nézd meg mégegyszer és szerintem minden maradék mérged elszáll. Neked mondtak valamit hogy mit néznek a vérvétel alkalmával és hogy mikor lesz eredmény?
Az NT nem tudom mit jelenthet, nekem ilyen adat nem is volt a papíromon. Talán a tarkóredő lehet, mert ha jól tudom azt ilyenkor nézik. Az orrcsontját is nézték nekem is, de szintén csak annyit mondtak, hogy ábrázolódik. A singularisban szinte biztos vagyok hogy azt jelenti hogy egy baba van.
Téged is össze-vissza rugdosott a videón? És hallottad a kis szivét, Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Adi, az NT a nyaki redő, azaz a tarkótáji folyadékgyülem vastagságát jelenti. Az érték Down szindrómás, vagy más kromoszóma rendellenességgel fejlődő magzat esetén magasabb.
De Nálatok normális Kép
A.
annann
 
 


Doren,
kösz Kép, de nem most meséld el! Ne tetézd! Kép

Ja és a lényeg:
Amin eleinte paráztam...hasi uh-om volt nem hüvelyi!!!
Sztm. ez is azon múlik, hogy aznap reggel éppen milyen véget raktak a gépre, vagy a dokitól függ...nem tudom...de biztos nem attól, hogy hány hetes vagy! Legalább is itt.

Banya, Kép
Te szimpatizálsz valamilyen programmal?
adi77
 
 


Hááááát őszintén megmondom, eddig még nem nagyon gondoltam programokra. Olyan fáradt vagyok mostanában hogy örülök ha a munkából haza tudok menni, és egy kicsit ledőlhetek. De muszáj lesz valamit csinálnom, mert nem mozgok túl sokat, sétálni sem nagyon szeretek ilyen hidegben... szóval kellene valamit mozogni. Még nem találtam ki mit, valamilyen terhestornára gondolok első körben. Csak az a baj, hogy én hétköznap minden nap reggel héttől háromig dolgozom, és ahogy néztem, a legtöbb kismamatorna délelőtt van.
Te hogy állsz ezzel a kérdéssel?

Kép
Kép
banya1
 
 


Nekem jó lenne a klinikai, mert elég közel dolgozom hozzá és rugalmas a munkaidőm. (Ha jól emlékszem 11h-12h van.) Ráadásul én készítem az órarendetKép! Én szivesen járnék valahova, akár máshova is valakivel, akár Veled. Kép
adi77
 
 


Üdv!
Doren, ettől még nem fogjuk megmondani apósomnak! Majd ha megszületik, megtudja, hogy milyen nemű... Ne élje bele magát semmibe.
Adi, a hasi UH miatt ne húzd fel magad. A hüvelyi UH ugyanis csak ajánlás a szakmai kollégium részéről. Egyébként szép méretek. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Mióta itt vagyok eltüntetek! Kép
adi77
 
 


Exdeus,
köszi Kép!
Nem tudod, az NT mit jelent? Nem ez a tarkóredő?
adi77
 
 


Adi, ha én írom, az nem jó? Bocsi...
A.
annann
 
 


Ne haragudj, Ann de bizony Isten eddig nem voltak ott a gépemen ezek az üzenetek! Kép A Banya hosszúja sem. Megyek visszaolvasni. Bocsi mindenkitől! Kép
adi77
 
 


Ann,
Köszi Kép! Tényleg eddig nem szerepeltél a listán, sőt más üzenet sem, pedig többször is frissítettem.

Banya,
a 14:48-as üzidre reagálva:
Köszi Kép!
A nőgyógyihoz március 1-én megyek. Gondolom akkor kapok beutalót AFP-re.
A vérvételen semmit nem mondtak. Igaz nem is kérdeztem Kép. A nődoki mondta, hogy 10 nap múlva lesz kész és akkor hívjam fel. Ha jól értettem, akkor Õ kapja meg. Azt mondta ne izguljak 1 hónapig, ezért érdeklődjek nála telefonon.
Hogy őszinte legyek, eléggé magasan feküdtem és nem láttam mindent rendesen, mert eléggé kis szögben tudtam a monitorra tekinteni. Apa viszont mindent remekül látott Kép, fel is volt dobva. Nálam a baba forgolódott, néha az arcát mutatta. A szívdobogást én is hallottam, tényleg megnyugtató érzés Kép.
adi77
 
 


Sziasztok lanyok!

En nem tuntem el, csak elkapott minket a hanyasos-hasmeneses virus. Kép En hetfo hajnalban voltam legrosszabbul. Egesz ejjel hanytam es ment a hasam. De kedden delutan mar kutyabajom nem volt. Nem ugy mint ferjemnek es Lilinek. Lilit lathatoan nem viselte meg, csak tegnap este belazasodott. Ma is szinte egesz nap alszik. Olyan bagyadt szegenykem. De ugy tunik a hutofurdo es a kup jo hatassal van.
Rengeteget irtatok, ugyhogy mindenkinek reagalni nem tudok.

Adi: Gratulalok az eredmenyekert. Orulok, hogy minden rendben van. Kép

Hoppa, ennyi volt. Felkelt Lili, mennem kell.

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita
 
 


Sziasztok!

Jucus!
Köszike a vigasztaló szavakat, azt hiszem, igen, a hormonok játszották a legnagyobb szerepet abban, hogy egy jót bőgtem...Kép (meg különben is, már régen volt ilyen). Csak ugyebár nem lehet felkészülni a váratlan helyzetekre, meg hát nem is úgy mentem oda a dokihoz, hogy valami baj lehet. Azóta már megnyugodtam, főleg, hogy Mazsolát most már egyre gyakrabban érzem mocorogni Kép, naponta 2-3-szor is, főleg evés után Kép. Egyébként én is hallottam erről a bevarrásról, úgyhogy ha nagy gond lenne, a doki tényleg mindent megtenne, hogy megóvjon bármi bajtól, február 20-ra így is visszahívott, hogy meggyőződjön róla, hogy minden oké. Azóta már több ismerőssel is beszéltem, akik mondták, hogy nekik is volt ilyen gondjuk, és mégis rendes időre született a kisbabájuk. A lényeg, hogy akkor ötösből kuplung-vissza legalább kettesbe, és nem lesz semmi gond. Amúgy élvezem nagoyn az itthonlétet, a pihenés valóban hiányzott (jókor jövök rá...Kép).
A lépcsőzés nem árt, de azért csak óvatosan! A talikérdés nekem szólt??? (vagy már hülye is vagyok...Kép)

Adi!
Ne mérgelődj, mert nem tesz jót a szépségnek!Kép Ha a kicsi rendben van, akkor minden eltörpül. A nővérek és orvosok (akiknek nem fizetsz) hozzáállásáról nem nyilatkoznék, szerintem ma M.o.-n szinte minden területen ez van: ha valamit akarsz, perkálj! Ezért döntöttem én is úgy, hogy magándokihoz járok, annak ellenére, hogy először azt mondtam, hogy minek fizessek még egyszer valamiért, amiért egyszer már levonták a fizumból a manit???
Az nt=tarkóredő, a Down-szindróma szűrésénél nézik a 12. héten, s ha jól tudom, akkor 2,5-ig normális.
Na bumm, nekem meg az orrcsontot nem nézték anno... Kép De a lényeg, hogy minden oké Nálatok!

Virág!
NE MENJ EL TÜDÕSZÛRÉSRE!!!!!!!!!!

Ex!
Nekem is azt mondták, hogy "inkább" kisfiú, mint kislány!Kép A védőnéni erre: ha kibújik, csak az a biztos... apósod meg addig hadd várjon!Kép (jujj, de gonosz valaki...)

Sziasztok

Norwell+Mazsola (20+1)

Kép
Kép
norwell
 
 


Norwell,
Köszi Kép!
Már kimérgelődtem magam, túlvagyok rajta Kép.

Örülök, hogy még Ti is megnyugtattatok az eredményeket illetően. Kép
adi77
 
 


Dokitémához annyit, hogy nekem nincs fogadott orvosom, és nem is lesz. Csak szülésznőm, igazából azért, mert Feri nem biztos, hogy bejön majd, és legyen mellettem vki.
És ennek ellenére én akárhány UH-s dokival találkoztam, mindegyik normális és készséges volt! Ritka, én is meglepődtem, de négyből négy nem rossz arány. Kép
És az NT a tarkóredő, és a orrcsontot is a Down-szindróma miatt nézik, de nekem a 12. héten a méretét is ráírták a papírra.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus,
a doki miatt én sem panaszkodtam. Bár sajnáltam, hogy csak kb. 1,5 percig vizsgált.
adi77
 
 


Sziasztok

Akkor tüdőszűrés sztornó Kép Amúgy sem lett volna kedvem menni.

Adi: grat. a csöppséghez, olyan édesek már ilyenkor is Kép A kérdéseidre már a többiek írtak, én nem ismétlem meg...

Ex: nagyon jó, hogy minden ok volt az UH-n.

Rita: jobbulást nektek!

Sajna nekem sokat kell lépcsőznöm. Mi is a 4-en lakunk, és a házunkban nincs lift. Kép

Amúgy én is magánrendelésre járok jó pénzért. Voltam a dokim rendes rendelésén is, de úgy bántak velem, mint egy kutyával. Hát inkább fizetek. Sajna ez van.

A baba első mozdulásánál ti mit éreztetek? Én néha olyan kis lüktető érzést érzek. Lehet, hogy ez már ő?

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Üdv!
Adi, nem konkrétan neked írtam, csak a többieknek, akik panaszkodtak. Nekem szerencsém van ezek szerint. Kép
Kisvirág, mocorgásügyben sajna nem tudok segíteni, mivel nekem félreérthetetlen jeleket adott az első pár mozgásával, csak a későbbiekben jött az, hogy mintha buborék lenne bennem. Kép
Persze ettől függetlenül lehetett Õ, de jön majd az, amikor kirúgja a ház oldalát a drága.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik nagyon szerencsés vagyok, mert a Margitban nincsenek ilyen várakozós anomáliák és rendesek az orvosok nővérek is. Nekem még nem volt negatív tapasztalatom. Előtte a SOTE-n viszont mindig lett volna időm elolvasni a Háború és békét is. Ja és én még soha nem adtam senkinek sem pénzt! Ha a magánrendire megyek, ott leperkálom az árat, de ugyanolyan normálisak a kórházban is.

Norwell!

Topictali neked szólt, csak kérdeztem, hogy jössz-é?

Juca

tjuca
 
 


Juca!
Sajna nem tudok jönni, bár nincs olyan messze, de így, hogy a doki is nyugira intett, nem is merek nagyon mozdulni... Pedig tök jó lenne, összehasonlíthatnánk a pocijainkatKép!!!

Norwell+Mazsola (20+2)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!
Én még új vagyok ebben a topikban. Én is a nyár elejére várom a babámat. Júni 3. elvileg Kép
Kisvirág:
Nem tudom hány hetes vagy, de akár a picúr is lehet. Nekem olyan érzésem volt, mintha belül hullámozna a hasam, vagy valaki kapirgászna. Most már rugdos, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
Az orvos témában nekem is szerencsém volt eddig. Az Istvánban is normálisak a dokik, és nem kell órákat várni. A Sotén viszont legalább 3-4 órákat vártam annak idején, pedig csak sima nőgyógyászati rendelésre mentem.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!
Egyre sűrübben érzem a babát. Kép Most már tuti, hogy Õ kopogtat.

Juca!
Milyen topiktalálkozóról beszélsz? Valamiről lemaradtam? Bocsi de lusta vagyok visszaolvasni és most pár napig nem voltam, mert apósom itt boldogított és még az élettől is elment a kedvem, de szerencsére ismét édes hármasban vagyunk. Azért felületesen átfutottam, de taliról egy szót se látok.

Még kb 2 hét és megtudom a baba nemét. Balázs talán jövő hét második felében már egész napra az oviban maradhat és akkor nekilátok kismamatornát keresni.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?