Krisszi!
Én mikorra ki voltam írva, ő pont Debrecenbe volt valami konferencián, ugyhogy mondta, hogy akkor ne aznap szüljünk, ok?!...mondanom se kell, hogy kicsit paráztam, h nem is lesz ott...de lehet, h visszajött volna, ha riasztás van...
Szerencsém volt, mert hétfő reggel 5 kor folyt el a magzatvíz és ezért mire a kórházba értünk és már fájásaim is voltam, addigra már a normál munkanapja miatt amugy is bent volt Takács doki...nekem a kezdetektől benézett ugy óránként..rendelés ide vagy oda...szal nagyon megnyugtató volt...azt nem tudom, hogy riasztásra hogy reagál..
Igazából a szülésznőnek van nagyobb jelentősége, hisz ő van ott a kezdetektől...a végéig..
Én 5 kor felhívtam hajnalban még az ágyból és mondta, hogy irány a kórház..nekünk egy utca a SOTE II, igaz nem siettünk, de ő mire beértünk már ott volt.
Nekem kézzel tágított (mert még nem indultak meg a fájások), ami nagyon fájdalmas...az egész szülésből az volt a legrosszabb, de megbíztam benne és azt gondoltam, hogy erre valószínű szükség van...egyébként egy kemény nő, már levezetett több ezer szülést...
Attól függ te milyen tipus vagy...nekem benn volt a párom és nem volt szükségem a szülésznő részéről dajkálgatásra...ő egyébként sem egy dajkálgatos típus...inkább olyan, aki megmondja, hogy szedd össze magad...
Egyszer kérdeztem tőle, hogy ennél még fog jobban is fájni...erre azt mondta, hogy ha ezt ilyen nyugodtan meg tudom kérdezni tőle fájás közben, akkor igen
))
Én EDA-ról nem beszéltm igazán, mert nem is akartam...de őszintén szólva nem hiszem, hogy nagyon a hívei az efajta fájdalomcsillapításnak.
Hatos