Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogi!
A spektrumon én is nézem az említett sorozatokat, vagyis várandós koromban több időm volt nézni.
Kórházról nekem sem volt rossz véleményem. Bár csak annyit kaptam, amire számítottam, nem voltak "nagy" elvárásaim, ismerve a kórházhelyzetet a másik oldalról is.

csőröspohár: nincs tapasztalatom, de nekem úgy tűnik, ez csak design (vagy dizájn? nem tudom az új helyesírási szabályokat, bocs) kérdése. Olyan, mintha a gyerkőc pohárból inna, de valójában ugyanúgy cumizza, mint a cumisüvegből. De írjátok meg, ha tévedek!

Tünde
Vendég

Tünde!
A csőröspohár azért jobb, mert nem cumizgat el rajta, mint a cumisüvegen, nem romlanak később a fogai, könnyebb áttérni a sima pohárra, mint cumiról. Ha láttál 2-3 éves szájában cumisüveget lógató, azzal játszó gyereket tudod mire gondolok.

Anyunak jár a védőnői szaklap, abban volt egy táplálási táblázat, abból írtam Zsunak a mennyiségeket. Utólag nézve a folyadék mennyiségbe a tea és a gyümilé is beleszámít, de az ilyenkor még úgyis minimális. Még 6 hó után is írja az 500 ml/nap tápszert! (vagy nyilván anayatejet)
Ha valakit érdekel átküldöm a táblázatot, beszerkesztettem.

Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Enikő, légyszi küldd át, engem érdekel!
Köszi!
Vendég

Kriszi!

Képzeld kipróbáltuk a csőri poharat. Én megint hoztam a formám! Kivettem belőle azt a kis szilikon betétet, ami megakadályozta volna, hogy a nyakába follyon /ezt szerinet rosszul írtam/ a lé! Ettől függetlenül tetszett neki. Én itthon nem bírok tornázni, nekem kell a társaság, hogy ne lazsáljak!
Az ebéd nálunk: Tavaszi rizseshús
Krisznek: Céklás krumpli

Enikő!

Fontolóra vettem amit mondtál, és bár, hogy őszinte legyek nem láttam logikusnak, felhívtam a védőnönket. /Aki nem Erzsike/ És téged igazolt!!!
Úgyhogy a raklapnyi főzelék után amit bedarált a pici fiam, kapott egy kis tápszert. És este is többet fogok adni neki. Ma éjjel kipróbálom meddig sír kaja nélkül. Mert én biztos vagyok sajna benne, hogy ez így, legalábbis egyenlőre, nálunk nem fog hatni. De próba szerencse! Kép

Tündi!

Jó a helyesírásod,nyugi. / Gondolom eddig ezen izgultál!/ Kép

Zsu
zsu2

Szerinet=szerintem

Enikő! Engem is érdekel ám a táblázat!

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Érdekesek lehetnek ezek a műsorok a Spektrumon, sajnos én még soha nem láttam egyiket semKép

Az ikrekkel kapcsolatban én is tapasztalom, hogy az egyikük (Zsófi), dominánsabb, erőteljesebben érvényesíti az akaratát, előbb kezdett járni, és úgy tűnik előbb fog beszélni is. Már születéskor is ő volt az első, fejlődésuk során súlyban is ő gyarapodott többet (születésükkor 2 dkg különbség volt csak). János meg mindíg jön hozzám panaszra, néha úgy megsértődik, ha nem sikerül megszerezni vmit, hogy engem sem méltat semmire.
Mindezek annak ellenére történnek, történtek, hogy mindegyikükkel megpróbáltunk ugyanannyit foglalkozni, természetesen igény szerint, de ügyeltünk és ügyelünk, hogy a mérleg nyelve ne billenjen nagyon ki az egyensúlyból. Mikor csecsemők voltak, Zsófi kevesebb babusgatást igényelt, ő többet aludt, Jánosnak kellett a több testi kontaktus. Mostanra ez megfordult, Zsófi lett a bújós, János pedig nagyon kifejezően tudatja velünk a hanglejtésével, testbeszéddel, hogy "hagyjatok békén".

Azt hiszem a csőrös pohárról annak idején már írtam. Mi is vettünk és elkezdtük használni, de nálunk nem nagyon jött be. Nem szerették a manók.
Kezdettől fogva csak az anyatejet, ritkán tápszert adtam cumisüvegből. Amikor más folyadékra is volt szükség (víz vagy gyümilé), azt minden esetben kiskanállal, vagy pohárból adtam. Persze sokszor mellécsurgott, de néhány hét alatt nagyon ügyesen megtanultak pohárból inni. Sajnos még nem isznak teljesen önállóan, de ügyesen megfogják a poharat, vagy a pohár fülét, és emelik, nekem csak tartanom kell, mert pl. János néha gondol egyet és ivás közben elengedi a poharatKép
Engem is nagyon elriasztott a sok nagy gyerek, akit láttam, hogy lóg a szájában a cumisüveg, tele valamilyen szirupszerű édes löttyel. Az enyémek még nem ittak szörpöt, teát is csak mézzel, amíg rajtam múlik nem is fognak rászokni.

Piros, veled egyetértek a napirenddel kapcsolatban. Ha nem tartanám magam a kialakult szokásokhoz, nagyon bolond életünk lenne. Ezért a reggeli, ebéd, vacsora és az ebéd utáni alvás mindíg fix. Kivételes esetekben térünk el ettől, ha utazás vagy hasonló jön közbe.
Nem gondolom, hogy aki nem napirend szerint él az rosszul teszi, de nekünk kell ez a minimális beosztás, hogy a gyerekek is és nem utolsó sorban én is jól érezzük megunkat, és Apa is tiszta helyre meleg kajára jöjjön haza.

Üdv Mindenkinek: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Zsu!

Tudnál dobni egy e-mail címet? Enikő kéri, csak nem tud bejelentkezni.
Vendég

zsu2

Sziasztok!

Hideyoshi! Vigyázz a mézzel, mert bár természetesebb édesítő, mint a finomított cukor, allergiát okozhat kis korban, ha jól emlékszem az olvasmányaimra ebben a témában. Pontosan a kiszámíthatóság miatt lett nálunk is napirend. A gyereknek is jó, megnyugtató a rutin, de leginkább nekünk, szülőknek jön jól, mégha néha a legjobb bulikat kell félidőben otthagyni a vacsi miatt (pl. Bogiéknál a találka).

Kriszi! Annyira emlékeztetsz magamra a Te korodban, hogy csak na! Szerintem ha akkor is lett volna ez a fórum, visszakereshetnénk ugyanezeket a gondolatokat az én tollamból. Talán nem iylen szépen megfogalmazva. Az önző nálam egyébként egyáltalán nem szitokszó. Úgy gondolom bizonyos szintig még egészséges is lehet, ha a saját valós érdek feismerését és kompromisszumkész, de nyílt képviseletét takarja. Pl. a gyerekeim érdekében még nyíltan konfrontálódni is hajlamos vagyok, ha a kialakított rutinunkat akarja valaki felborítani. Egészen udvariatlan is tudok ám lenni!Pl a kéretlen nevelési tanácsadókhoz, akik az utcán hisztiző kislányomról tudják nálam jobban, hogy mi is kellene neki...

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Bogi
A pelenka rendelésem áll, majd szólsz ha indul a menet. Nem láttam a sprektumot, de majd belenézek, mert érdekel.

Kriszi
Olvastam és is, hogy változnak a gyermek szokásai, de olyan jó volt, amig magától elaludt. Kép A Kismama cikkét majd megnézem. Abban szerencsém van, hogy éjszaka csak nagyon ritkán ébred fel.
A szomszéddal ne foglalkozz!! Te megteszed, amit a legjobbnak gondolsz magatoknak, a többi meg nem számít. A páromnak is azt szoktam mondani, hogy a macska nyávog, a gyerek sír, a szúnyog meg csíp, mindenki azt teszi, ami a dolga.

Piros
A napirend szerintem is jó dolog. A gyereknek már elég kötött napirendje van, csak az én napirendemmel vannak még problémák. Ma fél ötkor ebédeltem, akkor voltam éhes. Példamutatásból elégtelen. Kép

Enikő
Átküldenéd nekem is a táblát? orsolya10@hotmail.com

Zsu
Lehet, hogy a tavasz majd meghozza a kedvedet a mozgáshoz. Azt a pár hetet meg kibírod valahogy. Kép

Zselykénél kipróbáltam a pohárból ivást. Nem volt ellenére, de azért még gyakorolni kell.

Szép estét!

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Bocs, de most csak dicsekedni jöttem ide!
Én ma annyira, de annyira kirúgok a hámból!!!
Megyek fodrászhoz, kozmetikushoz és teljes test masszázsra (már korábban említett Joli nénihez). És ha a bnőm ráér, elmegyünk mérgezni magunkat a mekibe.
Apa szabit vett ki. Kép

Szép napot mindenkinek!

Tünde & Zita
Vendég

Sziasztok!

Tündi!
Ejjjjhhhha! Ez aztán a nem semmi. Képzeljétek, én irtózom a kozmetikustól. Valószínűleg egy tinédzser kori rossz tapasztalat miatt. Anyukám úgy gondolta, hogy a tinédzser kori pattanásaimtól majd a kozmetikus megszabadít, és fájt mint a fene, és még egy hétig vörös foltos volt az arcom. Na én aztán soha többé nem voltam.
Viszont szerdán Lili keresztanyukája elmondta, hogy néz ki ma egy kezelés. A pakolás, masszázs stb nagyon tetszett, így elhatároztam, hogy elmegyek.
A másik amire rá kellene vennem magam, és gyűjtöm rá az erőt, az a fogorvos. Még nem gyűlt össze.

Piros!
Úgy látom akkor napirend szepontjából nálunk sem rossz a helyzet. Ha itthon vagyunk, nálunk is minden rendszer be van tartva:
Reggel 7 fél 8: kelés
Reggeli
gyerekek játék, mese nézés, anya munka
Dél-1 óra ebéd
fél 2 Lili szundi (mostmár Katica is néha egy időben alszik el Lilivel)
negyed 4-fél 4 kelés
játék
7 óra fürdés
fél 8 vacsora bár mostanában 6-kor eszünk, fürdés előtt, de sajnos ez csak akkor működik, ha apa időben jön haza. Mert: kedd: karate, csütörtök: foci, péntek: karate. Így ezeken a napokon csak füri után eszünk, mert nekem meg aza fontos, hogy a család együtt étkezzen legalább egyszer hétközben, hétvégén meg mindig.

Szóval akkor nálunk is van napirend, csak éppen amikor Győrbe megyünk, akkor térünk el, bár nem túlzottan, mert az alvásokat mindig betartjuk.

Orsi!
Újra indult a rendelés. Bár én még megbeszélem majd a főnökkel, hogy nem túlzottan felel meg nekem a rendszer, mert csak 1000 db-tól akarják elhozni, nekem meg egy hónap alatt sem gyűlik össze annyi rendelés.

Képzeljétek!
Karácsonyra rendeltem apának egy binokulárt (olyan mint a vadász távcső), és most jött meg postán. Kicsit meglepődtem.

Na megyek kukkerolni Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szép napot!

Tünde!

Azonos a program, a masszázs kivételével! Majd gondolok rád! Érezd jól magad! Hú, de jó napunk lesz!! Kép

Más:
Krisztofernél nem jött be a több tápszer-több alvás csel. Sajna. Sőt. Evett 1/2 1-kor, és egy óra múlva felkelt. Onnantól együtt aludtunk. Aztán 1/2 5-kor megint hami. Ez van. nagyon nagyon félek, hogy tovább hízik. Olvastátok a Kismamában az alvásról szóló cikket? Szerintem nagyon megnyugtató volt.

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Ez igen!Még egy hete sincs,hogy nem jöttem,és alíg győztelek visszaolvasni titeketKépEnnek igazán örülök.
Hideyoshi!
Örülök,hogy találkoztunk,nagyon tündériek az ikrek.Zsofi igazi kis vezéregyéniség ahogy láttamKép

Roen!
Úgy néz ki sorstársak vagyunk,június 6-ra vagyok kiírva az ikrekkel.Panna akkor lesz 20 hónapos,úgy hogy nem fogunk unatkozniKép
Sajnálom,hogy nem jötettek a zenekuckóba,de megértem,tényleg nagyon hideg volt.Most vasárnap mentek?

Köszönöm ki jó munkát kivánt a lakásbővitéshez.Már kopácsolnak,de szerencsére Pannát nem zavarja túlságosan,ha fáradt elalszik.

További szép délutánt mindenkinek

Sziasztok

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Piros,
tényleg igaz, hogy a méz allergiát okozhat.
Pici korukban nem is adtam az ikreknek, csak most, hogy ilyen hidegek a téli hónapok és mi felnőttek is rákaptunk a teára, most kapnak ők is.Kb másfél liter teába teszünk 1 ek mézet és semmi mást, előfordul, hogy még azt sem.
Míg pick voltak az anyatej volt a folyadék, később jöttek a gyümilevek öt hónaposan, és ha kellett előbb, akkor víz.

Bogi,
pelenka rendelésnél továbbra sincs postaköltség?
Ez ám az igazi meglepetés ajándék, mikor már nem is számítasz rá!

Csilla,
én is örülök, hogy találkoztunk, sajnálom, hogy nem tudtunk többet beszélgetni. Majd legközelebb!

Enikő,
veletek is jó lenne találkozni! Nagyot nőttek már a fiúk!

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Tündi!
A te wellness napodnak is vége?

Zsu
zsu2

Lusta vagyok visszaolvasni, de valaki kérdezett a csanaki bölcsiről korábban. Sára lányom már egy éve jár oda és szeptembertől (inkább 2007 januártól) a fiam is oda fog menni a tervek szerint. Mi nagyon elégedettek vagyunk vele. Összehasonlítási alapunk is van: az érdi, ahova a nagylány járt. Itt pl. bekértek egy benti overallt és viszik őket a kertbe minden nap. Igaz, néha hétközben is kicserélem olyan sáros, de megéri. Egészségesebbek,életrevalóbbak. Mindenfélét játszanak is velük, ami fejlesztő jellegű, de nem kötelező. A gondozók is kedvesek.
Ha van konkrét kérdés, írd meg, szívesen beszélek róla.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Képzeljétek, ma 11kor elvitt apa itthonról, és vmikor 5 után jött értem a plázába.
Legalább 3x hívtam közben, hogy evett-e az én kisbabám, volt-e kaki-pisi, és aludt-e... Kép Kép Kép
A masszázs nagyon hiperszuper jó volt!

Bogi!
Az idei karácsonyra még elteheted a kukkert! Kép Kép szülinap, névnap Kép
Hi-hi, 20 év múlva meg azért kapnak a férjek tavasszal-nyáron ajándékot, mert elfelejtjük, hogy hova dugtuk. Kép

Tünde
Vendég

Jó estét anyukák!

Krisztofer most hajtotta álomra kis buksiját, és azt hiszem követem.
Jó éjt mindenkinek, kellemes hétvégét!

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Márti!
Nincs postaköltség, és minden pelenka méretenként egységáron van:
Mini 33 Ft
Midi 35 Ft
Maxi 37 Ft
Juni 38 Ft

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Tud valaki jó nyelviskolát Győrben? Egyiket sem ismerem igazán, utoljára az iskolában tanultam nyelvet.
Köszi!!!

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Tündi
Irégylésre méltó napod volt!! Nekem csak délutánok jutnak.

Zsu
Milyen nyelvet akarsz tanulni?

Nálunk mozgalmas hétvége volt. Szombaton 10-ig pörögtem és az ebéd is kész volt, amikor is a kedves bátyáék telefonáltak, hogy mégsem jönnek. Ott álltam 7 főre főzött kajával, amiből csak a leves volt fagyasztható. Igy szóltunk egy ismerőünknek, hogy ebédelhetnének nálunk. Kép
Ma meg a barátnőm jött. De ő nem olyan nagy étkű. Ezért szerintem még kedden is a szombati kaját fogjuk enni. Kép

További szép estét!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Veletek is akar valami szoftvert telepítetni a rendszer?

Orsi

Kép
sorsoly

Helló Orsi, és mindenki!

Jó étvágyat! Hozzám megérkeztek a szombati vendégek: az anyósomék. Minestrone levest csináltam. Anyósom meg is kérdezte, azt kinek főzöm. De aztán megették. A rendszerrel nálam ilyen gond nincs, de mindig teljesen be kell csuknom az oldalt, hogy frissítsen.
Angolt akarom újrakezdeni. Ha már fősulira idén se jelentkeztem. Zselyke jól van? Megkapta már az 5 hós oltást?

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Orsi!

Nálam is minden ok, nem akar telepíteni semmit.
Tegnap megvolt a keresztelő, Zita jól bírta, mondjuk az egész kb. 20 perc volt.
Orsi, nekünk az étteremben adtak annyi kaját (10 főre kértük), hogy amit elcsomagoltak, abból tegnap vacsit és ma ebédet ettünk 4en, és még holnap is azt fogom ebédelni. Kép
Tegnap du. elmentünk apával korizni a holt Marcalra, ma pedig Pápán voltunk élményfürdőzni, Zitát itt hagytuk a Nagyival.
Asszem Nagyit gyakrabban hívom, kisuvickolta a lakást. Kép Kép Kép

Zsu!
Én anno az IHH-ba jártam, nagyon szerettem!
Itt tudsz otthon is tanulni, ha ez bejön Neked:

http://www.kismamaweb.hu/kismama_index/

Szép estét mindenkinek!
Voltatok kuckózni?

Tünde
Vendég

Tündi!

Köszi az infót, már néztem ezt az oldalt, de szerintem nem ér semmit.

Mi még nem is gondolkodtunk a keresztelelőn, pedig kéne.

Jó éjt mindenkinek!!!

Ja!
Régen raktunk fel fotókat, úgyhogy én rakok fel egy céklás-krumpli evőset!!

ZsuKép
zsu2

Szia Nicsi1.
küld el légyszives a freemail cimed mert nemtudom hová küldjem az első munkát. köszi mariann10@freemail.hu
mariann2

Sziasztok!

Lányok!
Nincs véletlen kölcsönbe egy olyan etetőszék valakinek, amit az asztalra lehet akasztani?

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Bogi!

Nekünk van egy, igaz hogy 20 éves, és a gyerkőcöt kötözni kell bele, mert a csat már megadta magát a kornak. De ha kell szívesen kölcsönadjuk Kép

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Bogi, ezen a képen kicsit látszik az etetőszék:

http://www.babanet.hu/album/albumimages/2829/113575.jpg

Márti
Kép
hideyoshi

Szia Márti!

Nagyon szépen köszönöm, jó is lenne, ha Katica már kicsit nagyobb lenne, de amíg nem tud ülni egyedül, addig kicsit biztonságosabbra gondoltam, ami tartja rendesen.

Azt hiszem veszek egyet, végülis ahogy néztem nem kell nekem a 10 ezer forintos (kicsit meglepődtem, hogy ebből is van nagyon drága). És 3000 ért már lehet kapni elég jókat és újakat.

Köszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

sziasztok!
Ki volt vasárnap Zenekuckózni? Milyen volt?
Mi nem tudtunk elmenni, 4-ig aludtak az ikrek, nem volt szívem felébreszteni őket!

Bogi!

Mi is csak akkortól használtuk ezt, amikor már meg tudtak ülni biztonságosan! Mára már kinőttük, ezért apa csinált egy kisasztalt két kisszékkel!

Puszi: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!
Mi voltunk zenekuckóban, szerintem jó volt. Még nem kaptam visszajelzést a zenetanártól, hogy tudja-e vállalni a zenekuckós feladatokat. Amint konkrétumot tudok irok nektek.
Piros él a lehetőség arra hogy nálatok legyen? Bár nem tudom, hogy mennyire jelent gondot a Győrújbaráti helyszín. Elvileg nálunk is lehet, de egyértelműen nem tudom mondani, mert mozgásban vannak nálunk a dolgok és a férjemtől is függ. Mindenesetre megkérdezem tőle mit szólna hozzá. A belvároshoz közel vagyunk, újváros csendes részén, jó időben a kertben is tudjuk tartani majd.
Csilla jó volt veled beszélgetni vasárnap. Kitartást az átalakításhoz. Panna klassz csaj nyitott, barátságos és önálló, szeritem még az ikreknél is fog neked segíteni.
Tünde bocs pénteken mindenről beszélgettünk gyorsan, sokat és nem mondtam a legfontosabbat. Fantasztikusan néztél ki, a fodrász, a kozmetika egészen kicserélt téged. Nem mintha korábban rosszul néztél volt ki, de ez mégiscsak más. Remélem a férjed is értékelte változást. Gondolom a Joli néni is dobott a hangulatodon a masszázzsal.
Irt valaki a Mariannak? Ha igen mi a véleményetek az ajánlatáról?
nicsi1

Sziasztok!

Ági
Én irtam a Mariannak, de a pénzt már nem küldtem el. Nekem ez az egész hasonlít arra, amit újságban is hirdetnek. A lényege, hogy keress embereket akik, fozetnek neked annak reményében, hogy valóban otthoni munkát találtak. Bár lehet, hogy nincs igazam és ez más.

Zsu
Zselyke már megkapta az 5 hónapos oltást. Nem volt semmi baja tőle.

Tündi
Hol volt a keresztelő?

Ismeri valaki a mosódióhéjat?

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Ági!
Köszi a dicséretet, egészen elpirultam. Én nem vagyok magammal megelégedve, a múltkor is terhesnek néztek szoknyavásárlás közben. Kép
Én Joli nénit simán visszategeztem, szted nem volt gáz?

Orsi!
A Kossuth u-i református templomban volt.
Én nemrég olvastam vhol erről a mosódióhéjról, de mintha én vmi más csonthéjassal láttam volna.
Na, ezt jól leírtam. Kép

Pár kép a keresztelőről:
A lelkipásztor, aki keresztelte Zitát:
Kép
Zita "véleménye" Kép Kép:
Kép
KépKép

Tünde
Vendég

Sziasztok!

Tudom, most nem sok pocakos van közöttünk, de rokont, barátot,ismerőst is érinthet.

KÉSZÜLÕDÕBEN, GYERMEKRE VÁRVA...

Beszélgetés és előadás a szülésről, születésről mindenkinek akit érint vagy érdekel.

Minden héten szerdán 16.30 - 18.30-ig a Mandala Teaház emeleti különtermében.

Részvételi díj: 500Ft/ fő/ alkalom
800Ft/páronként

Bővebb felvilágosítás a 20/428-6747-es telefonszámon.
ráhel

Sziasztok!

Doktornéni elszomorított minket tanácsadáson.
Nem húzódott vissza az ikrek borsónyi köldöksérve, ezért műtét lesz! bolond módon nem kérdeztem meg, hogy ez mivel jár , mennyi ideig kell kórházba vonulni stb...
Csak itthon kezdtem gondolkozni...
Tudna erről vki felvilágosítást adni?

Puszi: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Ja, és bőrgyógyász ötlete valakinek van?

megint: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Marti,
nekem a lanyomat mutottek koldokservvel augusztusban. Neki nagyobb volt, mint borsonyi, de a sebeszeten minden evben azt mondtak, 3 eves koraig varjunk. Ugyhogy raersz aggodni.
Itt leirtam a "topicomba" akkoriban, de eleg horror, csak akkor olvasd, ha muszajKép /ki kell jelolni a szoveget, ugy konnyen olvashato/
http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=283&post=605636#POST605636

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Tünde!
Téged terhesnek? Hát hol élnek ezek? Amikor itt voltatok is olyan jól néztél ki. Jó, hogy szülés után 3 hónappal van egy pici pocija az embernek, de nekem nem tűnt fel, hogy neked lenne.
Amúgy meg én nagyon utálok ruházati üzletbe bemenni, mert mindenhol csak a cingár nőkre vannak felékészülve, és látszik az eladón, hogy azt gondolja: Mit keres itt ez a tehén?
Zita meg egy tündér Kép És mekkorát nőtt már.

Márti!
Kép Azért ne legyél lehangolva, egy ilyen műtét biztos nem olyan nagy ördöngősség. Bár ilyesmit félve jegyez meg az ember Kép És mindegyiküknek van?
Milyen bőrgyógyi kell?

Ráhel!
Ez tök jó dolog lehet.
Szerinted nagy gond lenne, ha hirdetném a honlapomon is a lehetőséget?

Csajok!
Vettem etetőszéket. A mini-biziben. Újat kaptam. Pierre Cardin 6500 volt. Egy kicsit ugyan sokalltam, de ami használt volt az nagyon gagyi volt, be sem lehetett kötni Katicát. Ez viszont szuper, és vissza is veszik.

Képzeljétek. Nekem Jack Pol babakocsim van, két éve vettük, és nagyon jó. De a mostaniak, azok annyira szuperek, és ugyanazon az áron vannak, amiért én vettem annak idején. 32900. És állítható ennek már a tolókar magassága, van rajta zseb, nemcsak kukucskáló, és a design is változott. Szép színek vannak, szóval szuper. Annnnnnnyira irigykedtem Kép

Orsi!
Mosódióhéj? Kép Kép
http://www.kenyersutes.hu/megrend.php
Utána néztem, itt lehet rendelni és próbacsomagot is, ami jóval olcsóbb.
Hozzászólást eddig csak olyantól olvastam pozitívat, aki forgalmazza. Egy fórumon azt olvastam, hogy nem tisztít és uutána mosóporral ki kellett mosni a ruhákat.

Nicsi!
Mi megint lemaradtunk, mert Lili kicsit sokáig aludt. Azért érdekelne engem is, ha lenne valahol. Lassan Katica is belenő a dologba.

Rólunk:
Katica egyre ügyibb. Már nagyon tud kúszni, és mászni is próbál serényen. A dumálója az nagyon profi.
Addá, Dede, tete, dádá, baba. Persze ezek mégcsak hangpróbák, de nagyon ügyes. És most kicsit lelassult a hízása, és egy hónap alatt 6 centit nőtt, úgyhogy már nem olyan golyóka. És annyira édes kis pofija van a barna szemeivel Kép

Lili kisasszony nemsokára 2 éves lesz. Õ már mindent beszél, elég tisztán is, csak az r betűket nem tudja kimondani. A fogai is szépen jönnek, és hála az égnek észrevétlenül, úgyhogy hamarosan beérjük a korabeli gyerkőcöket. (Bár ehhez még legalább fél év kell Kép Kép )

MAriann távmunka: Én nem írtam neki Kép Én amúgy is távmunkás vagyok Kép Hihi.

PELENKA!
Lányok, változott a pelenkarendelés.
http://jaksy.different.hu a pelenkáknál meg tudjátok nézni.
A lényeg, hogy havonta kétszer van házhoz szállítás futár által, legközelebb jövő hét végén vagy utána hét elején lesz.
És a megrendelők közöttt minden hónapban kisorsol a cég egy 11000 Ft-os miskolctapolcai Kalandtúra park belépőt.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia mindenki!

Márti! Fel a fejjel! Bár nem sokat tudok a dologról, de biztos nem lesz gond!!

Tünde!
Nagyon helyes a kis Zita!
Én amikor az esküvő előtt fehérneműt kerestem /pocakosan/ az egyik üzletben azt mondták menjek a Dundi Divatba! Olyan kedvesek az eladók!

Bogi!
De jó kedved volt éjszaka!
Rólam ez nem mondható el. Csúcsokat döntögetek a nem alvásban, náthával, köhögéssel tetézve!
Most már nagyon-nagyon fáradt vagyok.
Krisz is beteg, főleg ha nincs ölben.

Szebb napot mindenkinek!

Zsu
zsu2

Hello!

Kicsit dolgozni kellett meg mindenki megbetegedett körülöttem és én is köhögök, így nem sok kedvem volt írni.

Igen, áll az ajánlat a Zenekuckó helyszínre az ismertetett keretek (9-12, 3-6) között. Márha Győrújbarát nem számít a világ végének... Szvsz. ha már kocsiba kell ülni, akkor nem nagy a különbség, hogy a belváros felé indulunk vagy hozzánk. De ti tudjátok. Mi nagyon szeretünk vendégségbe is járni :-).

Vicces olvasgatni, hogy Ti beszéltek méretproblémákról! Akkor mit szóljak én?! Viszont ha kell tehénruha-üzletre ötlet, csak szóljatok, profi vagyok már belőle (na és úgy sincs valami sok).

Köldöksérvünk nekünk (ti. Dávidnak) is van, de húzódik lassan-lassan vissza és talán megússzuka dolgot. Nekünk is a három éves kort jelölték meg vízválasztónak.

Börgyógyászt viszont tudok! A Marcal I-en, a Kamilla gyógyszertár mögött van magánrendelése a Döbrössy doktornőnek. Nem vagyok egészen biztos a nevében, de ő csinálja a kórházban is a ygermekbőrgyógyászatot. Ott is megpróbálhatjátok csak elég hosszú az előjegyzés.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Szia Bogi!

Én fogom vezetni a beszélgetéseket, ezért örülnék ha feltennéd a lapodra.

Ja, és elnézést kérek, de lemaradt, hogy február 15-én kezdődik.

Részletezhetem azt is, hogy melyik szerdán mi lenne a téma, de szeretném ha a jelen lévők a kérdéseikre kapnának választ.
Persze,lenne megfelelő kerete egy-egy alkalomnak + egy kis zene és tea...

Köszi
ráhel

Sziasztok!

A Döbrössy dr-nél mi is voltunk, már nagy pocakosan, nagyon kedves és alapos volt. Gyerekekkel is foglalkozik.

Bogi!
Kösz, de hasban sajnos még erős vagyok.
Tegyél fel Te is képet a lányokról!

Zsu!
jobbulást mindenkinek!

Ági!
Én is írtam Mariannak, de a pénzt nem adtam fel, nem szeretem az ilyen "látatlan" melókat. Tul.képpen mit kell csinálni? Te tudod?

Köldöksérvre a mi dokibácsink is mindig csóválja a fejét, remélem, visszahúzódik idővel.

Tünde
Vendég

Sziasztok!

Nem látok a pipától.

Tudtátok, hogy adózni kell a GYES után?
Na ne ijedjetek meg, nem mindenkinek. De annak aki dolgozik, mint én, annak keményen.

Szóval az alaphelyzet:
Tavaly a jövedelmem 1517 ezer volt, és félévtől kaptam a GYES-t, ami 173 ezer volt. Összevonva 1690 adóalapot képeznek. Ez ugyebár a 38%-os adósávba tartozik.

A GYES adóterhet nem viselő járandósság!!!!!!

A GYES összege a 18%-os adósávba tartozik, így a 18%-át levonhatom az összevont adóalap adójából, amit előzőleg 38%-al kiszámoltam.
Így, ha jól figyeltetek és nem vesztetek el a részletekben, a gyes után további 20%-ot kell adóznom.

Már írtam a gazdasági minisztériumnak, és írok a Kisalföldnek is. Sőt, lehet, hogy az ombucccccmannak is írok!

Ráhel!
Légyszi dobj egy e-mailt, hogy mit tegyek fel a honlapra!

Zsu!
A tegnapi jókedvem sajnos elszállt! De nagyon. 35 ezer forinttal rövidített meg az állam egy olyan járandósság után, ami nem adóköteles!

Na puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Afonya,
nem volt felemelő, amit olvastam, de az megnyugtató, hogy csak 1 napról van szó. Így egyszerre túlleszünk rajta mindkét manóval, apa is velünk tud lenni.

Gyerekbőrgyógyász kéne, elérhetőséget is tudtok? Már régebben írtam János barna foltjairól, sajnos nem tűntek el, egyik doki szövettani vizsgálatot javasolt, de azt egyenlőre még nem akarjuk. Ezért szeretném más véleményét is megtudni.

Mariannak én is írtam, de nekem sem jött be!

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Bogi
Ez tényleg gáz. Főleg azért, mert a gyes nem egy olyan nagy összeg, amiből gyereket lehet nevelni.Kép
Kacca aranyos lehet már. Tényleg tehetnél fel képet.
A mosódióhéjjal kapcsolatban annyit, hogy néha előtőr belőlem a környezetvédő.

Tündi
A bolti eladókkal nem kell foglalkozni. Szerintem nem látszik rajtad, hogy szültél. Elnézve egy-két 16 évest, igen csak bombázónak számítunk. Kép

Márti
Az egyik ismerősömnél, ill. kisfiánál is eltünt a köldöksérv. Még bármi lehet.

A betegeknek jobbulást kívánok!! Próbáljátok ki köhögésre a lándzsás útifű szirupot. Nekem bevállt. Zselykének is abból adok, és már nem köhécsel annyira.
Most megyek pörgök egy kicsit, mert a lakás elég csatateres.

Szép napot!!

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Beszéltem egy szakemberrel. Szerinte nem kell megfizetnem a GYES adóját, mert azt le kell vonni az össz adóból. Igen, de a gyesnek 18% az adója, az össznek meg 38% és így rosszabbul jártam, mert a gyes után mégis kell adóznom 20%-ot.

A végén elismerte, hogy rosszabbul járok, mert a jogszabály a GYES-t nem egy elítélés alá veszi az öregségi nyugdíjjal, ami nem növeli az adóalapot, de a GYES igen. És ez már évek óta így van, mégsem történt semmi ez ellen.

Szóval a kormány ezt jól kifundálta. Kép

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Márti!

A Döbrössy doktornő a Szent Imre úti szakrendelőben rendel, ha felhívod, őt kell kérni. Én itt kértem tőle időpontot a magánrendelésére. A magánrendelő számát sajnos nem tudom. De ua, mint a Krekóé, és a Papp Zsolté. Kép Ha ez segít.
Vendég

Sziasztok!
Hát Bogi ez tök jó, nem elég hogy a GYES kevés, ezért külön dolgozol, mért azt is elveszik amit a gyerek költöttél. Ez ám a családtámogatás?! Gratulálok a törvényhozóknak, meg nekünk is hogy ilyeneket ültettünk be oda.
Nem csoda hogy az ember már amit kérdeznek se hiszi el és sajnos nemcsak a politikusoknak. Gátlástalan becsapások vannak lépte nyomon.
Nem véletlen hogy kérdeztem tőletek a Mariann féle ajánlatról. Nos ez is az a kategória, hogyan lehet átvágni a másikat. Munkának beállítani a csalást. Nekem még mindig a munka az amiért megdolgozom, fizikai vagy szellemi munkával. Megnézettem az anyagot jogásszal, szervezett csalásról van szó, aki nem lépett még ne is tegye, azt javasolom. A gátlástalanságról meg annyit, hogy képes kis gyerekes anyukáknak ilyen ajánlatot tenni?! Én leakadtam, amikor megnyugszom kitalálom a megfelelő lépéseket.
Ettől függetlenül figyelem a lehetőségeket, mert pénzt akarok keresni (otthoni munkával, hogy több időt már ne vegyek el a gyerekemtől), én nem félek a munkától, de az átvágásokból elég volt, most telt be a pohár nálam. Azért sem hagyom magamat.
Bocs hogy így kiöntöttem a lelkemet, de ki kellett adnom magamból.
A zenekuckó végén beszélgettem az Évával és megemlítettem neki hogy nekem a szülésnél és utána a regenerálódásnál sokat segített az intim torna, amibe csak nem sokkal a szülés előtt tudtam megismerkedni. Elküldtem neki a lehetőséget, ha valakit érdekel szives megadom neki is a tréning vezető elérhetőségét.
Sziasztok
Szép napot mindenkinek.
nicsi1

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?