Sziasztok!
Hű meg ha, mibe cseppentem
Tavaly én is sok hasonló gondolattal kínlódtam , mint ti most (meliyk ovi, mi kell, mi nem kell), bennem végül így tisztázódtak le adolgok:
Vegyes csoport: Emmának nem jön be. Egyszerűen halalára rémült ahogybevittem egy ovi látogatáskor, nem mert játszani. A nagyok elkezdték cikizni a "babás" rózsaszín pólója miatt 5 perc után. Szóval én ilyenbe nem akartam. Kétségtelenül van előnye, hogy a nagyon húzzák a kisciket tanuláaban, na de a kicsik meg visszatartják a nagyokat, szóval szerintem legalább annyi előny mint hátránya van, nekem nem szimpi. Férjem unokatesója úgy járt, hogy az utolsó évebn (lévén évvesztes és koraszülött) ő volt a legnagyobb és rajat kívül volt kb 2 nagy és egy csomó kicsi) Agyon unta magát. A korosztályos nekünk bejött, néha délután átmennek a nagycsoportba, annyi bőven elég nkei a nagyokból.
Programok: Én igenis ragaszkodtam hozzá, hogy legyen jáétékos angol az oviban középső vagy nagycsoporttól. Nem azért, mert heti 2x fél órától meg fog tanulni angolul, hanem azért, hogy szokja a füle, az agya ezta nyelvet, hogy van ilyen is. Én szoktam angolul mesét nézetni vele, szintén ezért. Keresztfiunk 4.-es, megkérdeztem tőle hogy What's your name? és gőze nem volt mit akarok. Az hogy my name is számára ismeretlen,a nnyit tud hogy I'm Tibor. Másodiktól tanulnak angolt. Szóval az iskolai angol oktatás sajnos ott tart ahol a mi időnkben az orosz, így muszáj erre külön hangsúlyt fektetni, én pl mindneképp angol tagozatra akarom Emmát iratni már első osztálytól. Ebben az egy témában van sziklaszilárd véleményem, saját roszz tapasztalataim alapján. Az én szüleim is azon a véleményen voltak hogy előbb tanuljak meg magyarul rendesen és majd utána más nyelven, ezért nem engedtek angolra álatlánosban. Gimiben kezdtem, alapfoknál nem jutok tovább és még most is kínlódok. Azt, hogy a mai világban ez milyen hátránnyla jár gondolom nem kell ecsetelni.
Mozgás: Egyféle mozgás biztos nem árt a gyerkőcnek, nálunkl van úszás, balett és foci középsőtől. na ebben nem vagyok már annyira elhatározott, mint nyelvben, ha lesz kedve Emmának jár, ha nem nem,és majd ő eldöntio melyiket szeretné. A férjem mondjuk a baletton agyon röhögi magát, mert szerinte Emma max a férfi szerepeket játszhatná baletteben (lévén hogy fél fejjel magasabb mindnekinél), de mondtam neki hogy az hogy az oviban ugrabugrál nem azt jelent hogy balett táncos lesz, szóval ha lezs kedve hozzá majd jár.
Gondolom majd ahhoz lesz kedve amire a kis barátai is járnak
Szombaton olyna jót szánkóztunk Emmával! Végre tetszett neki. Tavaly egyáltalán nem csúszott le még kis dombon sem, mert félt tőle. Most meg egyedül csúszott egy nagy nagy domb felétől. Úgy látszik erre is meg kell érni. Egyébként én ezért nem viszem még idén korizni sem, majd jövőre tervezem. Szerintem ahhoz még kicsi, anank meg hogy görcsösen belém kapaszkodva csúszkáljon semmi értelme.Még cipőben is retteg a jégtől és zokog ha havas lesz a keze.
Magán ovi: Egy anyukám féle kisgyerek (akire vigyázott) járt, na el kel mondjam hogy az egyetlen plusz szolgáltatás az volt, hoyg nem volt nyári zárás. Amúgy egy fokkal sem volt jobb minz az állami.
Manó