Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Marycus! Ne hülyéskedj, én ezeket egyáltalán nem szántam támadásnak. Csak belelendültem, érvek és ellenérvek, de szemernyi támadásos hajlam nem volt bennem, bizistenKép Valószínűleg inkább rám az a jellemző, hogy annyit forgatom az agyamban ezeket a dolgokat, meg annyi érvvel vitatkozom magamban, hogy mire leírom, olyan "nyuszika b... meg az ásódat" kategória lesz. Ne haragudj, tényleg nem támadásnak szántam. Tudom én, hogy mindenki a legjobbat akarja a kölkecének, és ez is a legfontosabb.

Hanzika!Tök jó, hogy Marcus meggyógyult!

Kriszta! nem baj, ha csak 2 sort írsz, de gyere, mert hiányzol nekünk! PunktumKép és tehetsz képet isKép

szirom

Ui: Még azt elmesélem, hogy ma Miksa kotorászott egy fiókban, és talát matricamintákat, és rábukkant a tavaly húsvéti kontúrokra, nyuszikra, ilyesmikre. És rohant a konyhába, hogy nyuszi, nyuszi, ahol kint hagytam az ablakon a nyuszimatricát! Felismerte egy fekete vonalrajzból a színes képet, ez tök jó, nem?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Flocika, mit, lázat mérni?Kép Mi a baj?

Ne haragudj, most láttam csak, mit írtál a végére...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok csajok!
Végig olvastalak benneteket,de seki ne haragudjon ha most nem válaszolok,csak köszönönk.
A Rapülők koncert jó volt, én kevésbé.Két napja lázas vagyok,folyik az orrom mint a niagara és rajtam van a "mindenki hagyjon békén " hangulat.Ha összeszedtem magam jövök.Puszi mindenkinek

Kép
flocika

Sziasztok!

Hű meg ha, mibe cseppentemKép

Tavaly én is sok hasonló gondolattal kínlódtam , mint ti most (meliyk ovi, mi kell, mi nem kell), bennem végül így tisztázódtak le adolgok:

Vegyes csoport: Emmának nem jön be. Egyszerűen halalára rémült ahogybevittem egy ovi látogatáskor, nem mert játszani. A nagyok elkezdték cikizni a "babás" rózsaszín pólója miatt 5 perc után. Szóval én ilyenbe nem akartam. Kétségtelenül van előnye, hogy a nagyon húzzák a kisciket tanuláaban, na de a kicsik meg visszatartják a nagyokat, szóval szerintem legalább annyi előny mint hátránya van, nekem nem szimpi. Férjem unokatesója úgy járt, hogy az utolsó évebn (lévén évvesztes és koraszülött) ő volt a legnagyobb és rajat kívül volt kb 2 nagy és egy csomó kicsi) Agyon unta magát. A korosztályos nekünk bejött, néha délután átmennek a nagycsoportba, annyi bőven elég nkei a nagyokból.

Programok: Én igenis ragaszkodtam hozzá, hogy legyen jáétékos angol az oviban középső vagy nagycsoporttól. Nem azért, mert heti 2x fél órától meg fog tanulni angolul, hanem azért, hogy szokja a füle, az agya ezta nyelvet, hogy van ilyen is. Én szoktam angolul mesét nézetni vele, szintén ezért. Keresztfiunk 4.-es, megkérdeztem tőle hogy What's your name? és gőze nem volt mit akarok. Az hogy my name is számára ismeretlen,a nnyit tud hogy I'm Tibor. Másodiktól tanulnak angolt. Szóval az iskolai angol oktatás sajnos ott tart ahol a mi időnkben az orosz, így muszáj erre külön hangsúlyt fektetni, én pl mindneképp angol tagozatra akarom Emmát iratni már első osztálytól. Ebben az egy témában van sziklaszilárd véleményem, saját roszz tapasztalataim alapján. Az én szüleim is azon a véleményen voltak hogy előbb tanuljak meg magyarul rendesen és majd utána más nyelven, ezért nem engedtek angolra álatlánosban. Gimiben kezdtem, alapfoknál nem jutok tovább és még most is kínlódok. Azt, hogy a mai világban ez milyen hátránnyla jár gondolom nem kell ecsetelni.

Mozgás: Egyféle mozgás biztos nem árt a gyerkőcnek, nálunkl van úszás, balett és foci középsőtől. na ebben nem vagyok már annyira elhatározott, mint nyelvben, ha lesz kedve Emmának jár, ha nem nem,és majd ő eldöntio melyiket szeretné. A férjem mondjuk a baletton agyon röhögi magát, mert szerinte Emma max a férfi szerepeket játszhatná baletteben (lévén hogy fél fejjel magasabb mindnekinél), de mondtam neki hogy az hogy az oviban ugrabugrál nem azt jelent hogy balett táncos lesz, szóval ha lezs kedve hozzá majd jár.
Gondolom majd ahhoz lesz kedve amire a kis barátai is járnakKép

Szombaton olyna jót szánkóztunk Emmával! Végre tetszett neki. Tavaly egyáltalán nem csúszott le még kis dombon sem, mert félt tőle. Most meg egyedül csúszott egy nagy nagy domb felétől. Úgy látszik erre is meg kell érni. Egyébként én ezért nem viszem még idén korizni sem, majd jövőre tervezem. Szerintem ahhoz még kicsi, anank meg hogy görcsösen belém kapaszkodva csúszkáljon semmi értelme.Még cipőben is retteg a jégtől és zokog ha havas lesz a keze.

Magán ovi: Egy anyukám féle kisgyerek (akire vigyázott) járt, na el kel mondjam hogy az egyetlen plusz szolgáltatás az volt, hoyg nem volt nyári zárás. Amúgy egy fokkal sem volt jobb minz az állami.

ManóKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Bocsánat a sok hibáért, állandóan gyorsan klimpírozok, az agyam gyorsabban forog mint ahogy a gépírás tudásom bírjaKép

M.

KépKép
manó

Sziasztok,

Marycus,
Én is megkövetlek, dehogy akartam neked támadni! Csak nekem annyira fájó pontom az oktatás mai helyzete, a teljesítménykényszer meg a színvonaltalanság, hogy lehet, elragadtatattam magam, de nem ellened irányult, bocsáss meg, ha úgy érezted Kép.

Flocika,
Azt a nézetemet továbbra is fenntartom, hogy a gyermek nem azért lesz képes az iskolában végig ülni a 45 percet (a figyelme ekkor is még kb. 30 percig köthető csak aktívan le) mert az oviban előre "gyakorolták", hanem azért, mert pszichológiailag akkor érik meg rá. Ezért nem 4 évesen kezdik az iskolát. Ha érdekel a téma, ajánlom figyelmedbe Mérei-Binét Gyermeklélektan c. könyvét, nagyon hasznos dolgokat írnak benne (nekünk pszichológiából alap tankönyv volt anno). Abban viszont igazad van, hogy a tanítónéni előre megismerése csökkentheti az iskolakezdéskor fellépő szorongást.

Manó,
Angol ügyben akkor én vagyok az ellentetted: általános iskolában csak azért nem buktam meg oroszból mert nem volt "szokás" tagozaton buktatni Kép. Gimiben elkezdtem az angolt, 4.re megvolt a középfokúm, felvettek és el is végeztem az angol szakot, felsőfokúm van és több angol nyelvű pályázatot is nyertem. Ezt most nem dicsekvésből mondom, csak hogy erre is van példa, nem kell már a pólyában edzeni a gyereket, van aki később érik, még akkor is lehet szép eredményeket elérni.

Amikor tanítottam, és felvételiztettünk, ugye az volt a kérdés, hogy aki már tanult angolt, mehet-e haladó csoportba vagy maradjon inkább a kezdőbe. Hozzám is jött anyuka habzó szájjal, hogy az ő 13 éves lánya már tíz éve "tanul" angolul és hogy merem én, a kezdő tanár, kezdő csoportba rakni. Mire azt válaszoltam, hogy az a gyerek, aki egy labda képe alá nem tudja odírni hogy mit lát a képen, illetve a beszélgetés során nem tudja megmondani hogy hívják és hány éves, felőlem lehet anyanyelvi is, akkor is kezdő csoportba fog járni, elsősorban a gyermek érdeke miatt. (Később az élet azért engem igazolt, mert a kislány fejében a sok zagyvaság, amit addig angol címen tanult, ott állt össze és nagyon ügyes lett az év végére, míg a haladóknál szerintem csak vegetált volna).

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Jut eszembe, Marycus, gyógyszerezés: mióta megjártam az "ártalmatlan" Viburcol kúppal, kb. három külön forrásból ellenőrzöm a Csengének beadott gyógyszereket Kép. A Laveolacnak is azért kérdeztem ennyire utánna, mert nekem sem tetszik hogy "segítséggel" kakil a csaj, de inkább így mint sehogy Kép. Előbb-utóbb azért szeretnék valami valós megoldást erre a problémára, mert ezt a szert azért mégsem szedheti nyugdíjas koráig Kép.

Ny.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi!

nem mondom, vannak született tehetségekKép Tréfát félre téve, én belátom hogy én nehezen tanulom a nyelvet. És lehet hogy iagazd van és ez nem attól van hogy 4. -es kromig csak aómagyar szót hallottam. De szerintem heti 2x fél óra nem árt, és reméljük inkább használ. Tudni nem fog tőle angolul, azt tudom,, csak remélem hogy könnyebben rááll az agya, vagy hogy fogalmazzzakKép Túleröltetni, meg agyon különórázni nem fogom, az bizti. De szerinted is targikus amit írtama keresztfiunkról? Én teljesen ledöbbentem. Így tényleg semmi értelme tanítani, reménykedem, hátha tagozaton nem ez van, de lehet csak hiú ábránd. De nem szeretném ha csak az tanulhatna meg nyelvet aki őstehetség vagy van pénze a szülőknek külföldre küldeni egy évre. (nálunka gimiben ez volt ahelyzet, csak az nyelvizsgázott le aki kint volt valamennyi időt)

Gyógyszerek: Emma is ilyen szorulós típus volt mindg is é smost is. Nálunk is volt glicefrine skúp már pár hetesen, majd szőlőlé 2 hónaposan. aztán olyan 3 hónaposan "rendbe jött" 2 éves koráig, onnatól ahogy bekerült a bölcsibe komoly gondjaink voltak. Mert ott nem kakilt, tartogatta, akkor nálunk is volt hogy csak a levolac segített. Aztán olyan is volt hogy ordított a bilin, de nem tudta kikakilni amit kellett voln, akkor glicerines kúp, szörnyű volt, szegény annyira kínlódott, a kúp meg nagyon kellemetlen volt neki. Azóta elég csak a kúpot említenem, már eszi ais a lekvárt vagy a gyümölcsöt, és ugyan bogyókat, d erendszeresen termel. Kép De ha a fejünk tetjére állunk is bogyózik. pedig minden nap eröltetjük bele a narancslét, vagy szilvalekvárt. De midet utálja. Viszont azt vettük észre hogy kicsit pszichés is a dolog, mert van hogy eszik két falat almát és már kakil is, na annyi idő alatt biztos nem hat.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nyuszi! Manó! Én találtam egy elég jót székrekedésre. Manó, biztos emlékszel, én végig szívtam az egész terhességet, és hát azóta is előfordul, hogy szükség van rá. Szóval:

NatureCare - valami indiai növény korpája. Állítólag nem alakul ki hozzászokás tartós szedés esetén. Fú, ezért a mondatért kirúgnának engem simán a melóhelyemrőlKép Gyerekek és kismamák is szedhetik. Bioboltokban, gyógynövényboltokban lehet venni, a kisdobozt én 980 Ft-ért vásároltam.

Vízbe vagy gyümölcslébe kell keverni, gyorsan elég zselés állagú lesz. Nem mondom, hogy jó, de tulképp legfeljebb korpaíze van kicsit, meg lehet inni. Azóta láttam ízesítettet is, talán narancsosat, de azt nem próbáltam. Az egyetlen hátránya, hogy bevétel után rövid időn belül további 2-3 dl folyadékot meg kell inni, ez kell a hatásmechanizmusához. Namost én megiszom, de a gyerekek ezt nehezebben értik meg, a tesóm kislánya például nem akar inni rá, és úgy meg ugye hiába. Nekem nagyon bevált, úgyhogy ha gond van, én ezt veszem be.
A másik a párolt káposzta, mostanában sokat eszem, mert van egy kedvenc konzervem, és az uram vett belőle vagy hatot, amikor talált a Tescóban. Most minden húshoz kajálok belőle, és azt vettem észre, hogy nincs problémám. Szerintem a káposzta miatt.

Na, kitárgyaltuk akkor ezt isKép

Fölhívtam az ovit, májusban van a beiratkozás. Korosztályos csopik vannak, nem is lesz vegyes csoport a jelenlegi állás szerint. Miksa akkortól mehet, ha betöltötte a 3. évét, szóval szeptembertől nem, hanem csak október 19-től. Állítólag ez valami nem túl régi szabály. Pedig szerintem könnyebb lenne neki a többiekkel kezdeni, namindegy. 20-25 gyerek van általában beíratva, ez a kiscsopiban annyit jelent, hogy 15-18 gyerek van bent amiatt, hogy folyamatosan csatlakoznak, ahogy 3 évesek lesznek. Mondjuk azért egyszer elérik a max. létszámot gondolom. Ennyit tudtam meg.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Ez nálunk is így volt, Emma novemberben kezdett, a költözés miatt, de amúgy is október 11-től kezdhetett volna. Nálunk novemberben ő vot a 12. gyerek, szóval sokan jöttek még őutána is. nem volt rossz, bár nálunk ugye azért más volt, mert nem most vált el tőlem eláször. Bölcsiben sem együtt kezdenek egyébként, ott meg hetente jöhetett 2 új gyerek a csoportba, ott totál fokozatos beszoktatás van. Nem tudom hány gyerek van ott, ahová járni fogtok, de javaslom a beiratkzás első napján legyél ottKép

Manó

KépKép
manó

De miért mondod ezt, Manó? Állandó lakos a kölök, kistesó nincs, muszáj felvenniük, nem?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ezt az ovi-témát nem tudom követni, nem értem mi az alap probléma Kép
Egyébként Regi vegyescsopiban kezdte, mint minis, és voltak nagyok meg középsősök is. Nálunk maximálisan bejött, a nagyok úgy figyeltek a kicsikre, segítették őket, hogy iszonyat iramban fejlődött az én lányom is! (na persze, sose tudom meg, hogy nélkülük milyen ütemben ment volna...) Kiscsopitól már "simába" járt, ezzel sincs gond.
Õsztől, ha indul mini, megy Máté is, ha vegyes lesz, szívesen viszem őt is. Kép

Szirom,
Ez nálunk is így volt (a 3 éves kor betöltése), Regi ugye februári, de járt rendesen az elejétől (októbertől aludt csak ott, addigra lett alváshoz is szobatiszta), szóval megengedték, mert látták, hogy beszél, eszik egyedül, szobatiszta, simán ottmaradt, úgyhogy nem volt oka, miért ne menjen. Máténál is úgy lenne elvileg, hogy dectől mehetne, de ha oviba megy, ősztől akarom, hivatkozván arra, hogy megyek vissza melózni Kép Szóval a meló meg a terhesség elég nyomós ok tud lenn, hogy bevegyék előbb Kép Persze, ez nálunk volt csak így, nem tudom máshol hogy müxik.

Flocika,
Jobbulást!

Manó,
Milyen komoly, nagy csaj már Emma! Jó rég tettél fel képet!!

Teszek fel én is Kép

Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Szirom!

Ugyan, évvesztes, ez Pesten elég ahhoz hogy ne vegyék fel. Persze nálatok lehet más, én csak azért írtam hogy jobb ha ott vagy időben.

Manó

KépKép
manó

Kriszta!

Csak ott veszik fel 3 éve előtt, ahol indul kifejezetten mini csoport. Emma is minis, mégis csak betöltött három évvel veszik fel a gyerekeket. Azt kell mondjam a ti ovitok különleges, a 10. kerületben egy ovit sem találtam ahol felvették volna 3 éves kor előtt (csak magánt) és a 17.-ben sem sokkal jobb a helyzet. De pl kolléganőm Maglódon kénytelen volt fizetősbe iratni a csemetét, bár jött vissza dolgozni, de mégse vették fel, mert telet ház van.

Manó

KépKép
manó

Manó,
Igen, de minibe is csak betöltött 3. év után mehet -elvileg-, vhogy úgy van, hogy a június előtt születtek mehetnek kiscsopiban, júni utániak minibe, de csak 3 éves kortól. Persze, tényleg jó, hogy felveszik őket, ilyen szempontból sztem is nagyon rugalmas ovi. Mondhatni alkalmazkodnak minden családhoz! Mázli... Kép

Kriszta
krisztocs

Manó, most azt mondod, hogy nem kötelesek felvenni? Ha betölti a 3.-at, akkor úgy tudom, hogy muszáj. Miért, mit képzelnek, akkor mit csinálnék?

Kriszta! Nagyon megnőttek a srácaid, szépek! De milyen érdekes, hogy ilyen rövid idő alatt is van változásKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Úgy tudom, ha betöltötte a három évet, a körzeti ovi köteles felvenni - ha van hely Kép
Ny.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!
Egy kicsit visszatérve a nyelvtanulásra.
Visszagondolva a múltamra, gyerek, tanár és motiváció kombinációján alapul szerintem a sikeresség.
Előre közlöm nem vagyok egy nyelvzseni.
Orosz: általánosban gyakorlásként csak leveleztem. Nem hiszem hogy maga az oktatás olyan magas színvonalú lett volna, de még az egyetemen is abból éltem, amit ott összeszedtem. Vannak ragozások, amit a mai napig tudok még.
Angolt középiskolában kezdtem, de csak két évig. Egyetemen 1-2 év, aztán különféle tanfolyamok, végül nyelvvizsga. Abból is szóbeli sikerült, írásbeli nem(szerintem fordítva kellett volna).
Aztán az egyik munkahelyemhez a német kellett.
A nulláról indulva, intenzív tanulással kemény munka mellett két év alatt letettem a C vizsgát.
Igaz a kezdetektől használtam is, s az angol alap rengeteget segített.

Szóval szerintem általánosban már el lehet kezdeni, azt előre úgy sem lehet tudni, hogyan hat a gyerekre. Lehet hogy kifog egy jó tanárt akinek a hatására kellően motivált lesz. Manapság sokkal többet utazunk is külfüldre. Az is jó motiváció.

Marycus, Hanzi,
munkahelyváltás.Nem történt semmi, csak sok mindent megértem a már a munkahelyemen. S olyat sem szeretnék dolgozni, ami csak szenvedés számomra.

gyerekekről:
korábban írtátok, hogy gyerekeitekmennyi versikét, mondókát tudnak. Kicsit le is törtem, mert én hiába mondtam Tominak semmi.
No a hétvégén megtört a jég. Egyszercsak elkezdte mondani az egyiket, s aztán a többit. Most kb. 10-et tud, s már ki tudja mióta.
Az biztos, hogy van olyan amit két hete hallott először, akkor vettem ugyanis egy könyvet, amit lelkesen olvastatott is velünk. Már én is kívülről fújtam.
De meg lehet zabálni, olyan édes ilyenkor.
De emlékszem másra is, amikor írtátok ki mennyire szokott veszekedni a gyerekkel. Akkor én csodálkoztam is magamon, hogy mennyire türelmes lehetek, mert még a hangomat se sokszor emeltem fel Tomira. Pedig elég temperamentumos tudok lenni. Na már ez megváltozott, szó szerint üvöltöttem Tomival. Ma az első alkalommal elég volt, hogy kieresztettem a hangom, de legközelebb már nem. Csak azért is rosszalkodott. S főleg ez akkor ciki, amikor éppen pelenkázni kellene. Még jó hogy nem volt kakis!!
Tehetetlennek éreztem magam! Megfogtam, bevittem az ágyába, lekapcsoltam a villanyt, s rácsuktam az ajtót. Nem mintha félne a sötétben, meg az ajtót is ki tudja nyitni, meg is tette nagy sírás közepette. Hatása csekély volt szerintem nekem viszont jobb, ha nincs ilyenkor előttem. Nem mintha megverném. A kezére már ütöttem, de felesleges az is, mert nem használ, maximum csak azért is rosszalkodik.
S a második estet különösen nem értem mert akkor nem Julcsit etettem, abszolút vele foglalkoztam. Mert ugya van, amikor lehet tudni, hogy ez a figyelemfelkeltés miatt van.
Tudom hogy már volt róla szó, de hátha vannak azóta új ötletek, lehűteni a gyerkőcöt.

Julcsi viszont egy tündér. Nevet és gőgicsél nagyon sokat. S tűri, hogy sokszor Tomi miatt háttérbe szorul. S már most látszik, hogy imádja Tomit! Rögtön fülig ér a szája ha odamegy hozzá Tomi.
na ennyit

Ildikó
nildikoka

Ovi: Higyjétek el, nem kötelezőp felvenni. Az ovi utolsó éve a kötelező. Persze általában ha körzetes, anyuka dolgozik, nincs kistesó felveszik. Ha van hely. Nekem novemberben a körzetes ovi széttárta a kezét, mert full létszámmal működtek. Azt mondták vigyem bölcsibe, hiszen évevsztes. Most valahogy ez lett a divat hogy a nyári-őszi-téli gyerek menejen bölcsibe és csak 4 évesen kezdje az ovit. Hangsúlyozom, Pesten. Lehet hogy Horányban nincs annyi gyerek. Pesten az a nagy gond és sok Pest környéki helyen is (amiről konkrétan hallottam maglód, érd, Dunaharaszti), hogy bezárták az ovik egy részét mert a gyed megszüntetése idejében kevesebb gyerek született, de most lett ovis az a korosztály ahol megint volt gyed, más részről sok a kietlepülő gyerek Pest zsélén és a környező városokban, és nincsenek erre felkészülve.
Minket 3 oviból küldtek el (ebből 1 a körzetes, egy pedig ismerős által elvileg protekciós, egy pedig a körzetesen kívüli rákoskerti ovi).

Manó

KépKép
manó

Manó! Ez szépKép.
Itt is sok a kitelepülő különben, szerintem a 20-25-ös csoport az nem kicsi. Egyre több a horányi a falu ovijában, ez ebből is látszik. Viszont itt nincs bölcsi.

Ildi! Látod, Tomi már akkor nagyon régóta forgatja a fejében ezeket a mondókákatKép

A többin még gondolkodom, most zúgunk zenebölcsibe. Most keltünk felKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Manó,
Én is azt hittem hogy csak az ovi utolsó éve kötelező, de egy óvónő ismerősöm pont pár hete világosított fel hogy a törvény alapján a körzetes oviknak betöltött 3 év és szobatisztaság esetén akkor is kötelező fogadnia a gyereket ha anya otthon van a másikkal. Más kérdés, hogyha nincs hely, akkor valamilyen szempontrendszer alapján kell meghozni a döntést hogy kit vesznek fel és kit nem, és sajnos ezt a ovik saját maguk intázhetik.

Ez a bezásár miatt nincs bölcsi-ovi hely engem mélyen felháborít, elvégre a befizetett adóból ezt az alapellátást meg kell(ene) oldania az államnak/önkormányzatnak. Arról nem is beszélve, hogy mennyire sérül a gyerek fejlődéshez való alkotmányos joga...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok Lányok!
Krisztocs!
Köszi a jókívánságot,talán már kezd hatni.Lassan,de gyógyulok.

Newsee!
A kaki témához egyetlen szó.A mi családunkban is problémás néha a dolog.A Sunrider cégnek van egy Fiberton nevű rost kapszulája ami nálunk nagyon bevállt.A cégről tudni kell,hogy 100% ban gyógynövényeket használ,nincs tartósítószer sem állati eredetű dolog benne.Nem lehet túladagolni (mert csak növénykék) és nincs korhoz kötve (már csecsemőknek is lehet).A Váci úton van a raktár ott lehet vásárolni a regisztrált fogyasztóknak. Szívesen megmondom a számom,ha venni akarsz.

Ildikó!
Mikor olvastam kérdésedet a gyerek lehűtésről rögtön a hideg víz jutott eszebe Kép Elmesélem miért.
Legnagyobb gyermekem Brigi kb másfél-két éves lehetett amikor egy tavaszi nap a közértből hazafelé cuccoltam.Három teli zacsi ami már vágja a kezed,kismotor amivel jött,de már megunta és a kapu elött közölte,hogy ő nem jön tovább,mert elfáradt.Egy 4 emeletes ház földszintjén laktunk,pont a bejáratnál.Szépen kértem egyszer,kétszer,ötször.... De ő egyre jobban sírt és már a földre is leült.Naná,hogy az ablakokban megjelentek a ráérő szomszéd nénik.Én próbáltam megmagyarázni,hogy nem tudom felvenni,mert már nincs több kezem (nem is értem miért nincs több egy anyának Kép )annál jobban üvöltött. Na akkor én is bepöccentem.Gyereket ott hagytam a ház elött,még erősebb üvöltés Kép kinyitottam a lakást,beömlesztettem a csomagokat a konyhába.Vissza a gyerekért,felnyaláboltam mint egy zsákot,bevittem a fürdőszobába,beraktam a kádba és kinyitottam a zuhanyt.A hiszti átváltott ijedségbe majd hüppögésbe.Jól kiszúrtam magammal,mert öltöztethettem át de soha többet nem verte magát a földhöz és nem csinált ilyen cirkuszt.A varázsszó a hidegvíz volt és müködött minden Kép

Kép
flocika

Flocika!

Akkro az én hisztityúkom az egyetlen akinél még ez a módszer sem működik, mi si lezuhanyoztuk végső kltségbeesésünkben, eredmény egy hideg vizet imádó egyed, aki ha hisztizik maga kéri hogy mossuk le hideg vízzel, ha meg nem hisztizik bőszen zuhanyzik és fürdik jég hideg vízbenKép És bőszen veri magát a földhöz és ordít, kicsit nagyjából naponta, nagyon most már ritkábban, de azért előfordul. De hozzáteszem, az ennyire hsiztis gyerek azért ritka madár, meg is becsüljükKépKépKép De másodiknak azért nyugodt típust szeretnénk rendelni, mert két ilyen hisztis egy családban azért több lenne a soknálKép
(Ha visszaolvastál esetleg a topikban akkor olvashattál Emma hőstetteiről hiszti ügyben, pl Profi összehányása, szőnyeg , ágy rendszeres összehányása hiszti következtében, hogy cska a gyönygszemeket említsemKép)

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Ildi! Igazából nincs ötletem. Én a hideg víz alá még nem tettem, azt hiszem nem is fogom, félek, hogy megfázikKép Az arcába spricceltem, de azt meséltem. Nem használt, és még törülközőt is hozhattam, mert aztán meg azért ordított.
Talán az használ leginkább, ha nem figyelek oda a műsorra, de ha hülyeséget, veszélyeset csinál, akkor ezt ugye nem lehet megtenni. Még esetleg a figyelemelterelés, hogy felajánlok valami érdekeset, de ez nekem könnyebb, mint neked, mert ilyenkor én csak Miksára figyelhetek, de neked ott van Julcsi, rá is figyelned kell közben.
Kézreütés volt ma nálunk is, mert épp befejeztem egy levelet, amikor kikapcsolta a számítógépet, amihez egyébként hozzá se nyúlhatna. Ilyenkor nyávog, hogy fáj, és a számhoz dugja, hogy pusziljam megKép Szóval ez se járható út.
Úgyhogy néha marad a kiabálás, bár nem azért, mert megoldást jelent hanem azért, mert nekem sincsenek kötélből az idegeim. Bár úúúgy útálom magam olyankor. Szóval te el voltál borzadva rajtunk?Kép
Jobb lenne, ha már tavasz lenne, az sokat segíteneKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Most csak Ildinek gyorsan! Képzeld, Miksa feje is koszmós! Tök véletlenül vettem észre. Levakargattam jó sokat, szerencsére hagyta, úgy ült ott, mint a masszőrnél. Majd holnap megnézem mennyi maradt. Te mit csináltál Tomiéval? Ha nem muszáj, most nem olajoznék meg sapkáznék éjszakára. Vagy muszáj lesz?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Írtó sokat írtatok, el is olvastam, de most nemigen van időm netezni, mert beneveztem egy intenzív nyelvtanfolyamra, ami egész napos. Szuper jó, eddig, de nagyon fárasztó és korán kell kelnem, úgyhogy megyek amint tudok a gyerkőcöktől az ágyikóba.

Ép ezért, most nem írok külön senkinek, előre is bocs' ezért.

Ovi:
Én is hallottam olyat, hogy nem kötelező felvenni a gyereket, csak suli előtt.
Nálunk a védőnő szerint csak mini csoportba kezdhetne Viki, de nem fog menni. Csak még azt nem tudom maradok-e Nikivel GYES-en. Akkor viszont szép lesz egyszerre beszoktatni a kettőt. De csak sikerül.

Én csak azon háborodom fel mindig, hogy azt mondják vállaljunk több gyereket, de a feltételek nincsenek meg. Nem az ilyen-olyan támogatás lenne a fontos, hanem elsősorban létbiztonság gyerekestül, és családbarát munkahelyek, plussz olyan bölcsik, ovodák ahol bátran otthagyod a gyerekedet és nem kell minden nap azon aggódni vajon odaérek-e zárásig. Szóval nem értem hogy hova szüljünk több gyereket. Nyáron még a gyerekkórházak is túlterheltek voltak, ovi, bölcsi szintén kevés. Szóval szerintem nem babakötvény kell ide.
Egy cikkben olvastam, hogy végeztek egy felmérést arra vonatkozóan, hogy a modern felfogású (anya minnél hamarabb visszatérjen a munkába, nem hagyományos családi szerepek) vagy a hagyományos felfogású országokban (nagyon vallásos, hagyományos családi szerepek, nő maradjon a fakanálnál stb.) születik-e több gyerek. Bizony kiderült, hogy a modern társadalmakban sokkal nagyobb a gyermekvállalási kedv, igaz az anyagi jólét is nagyobb. Mindenesetre pl volt valamelyik Skandináv ország, most nem emlékszem pontosan melyik, de a lényeg, hogy ott a munkahelyek gondoskodnak a gyerekek elhelyezéséről, munkahely közvetlen közelében és a munkaidőhöz igazodva. A gyerekekkel fél évig vannak otthon, utána mennek dolgozni, bár azt hiszem ez nem kötelező.

Hiszti:
Nálunk Viki ki tudja miért, időnként dobálózni kezd. Na, most már ilyenkor ha szólunk neki akkor méginkább dobálózik. Végülis általában a sarokban köt ki, ahol megkezdődik az üvöltés, meg hogy "Jó leszek, jó leszek..." Na ez az amire már nem figyelünk, mert mindig megígéri, csak nem tartja be. Most az megy, hogy közöljük vele, hogy legközelebb max. akkor jöhet ki a sarokból, ha abbahagyja az üvöltést. Ez szokott használni. Egyéb rosszaságnál, ami van bőven, szintén a sarokba állítás hatásos. Az elején működött, ha mondtuk neki, hogy sarokba fog kerülni, de ma már nem mindig hisz nekünk, így bevezettük a következetesség alapján a háromszor szólunk utána automatikusan sarok. Persze üvöltést ki kell bírni...

Ildi:
Gratula versikékhez!

Flocika:
Remélem jól vagy már teljesen.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Marycus!
Sajnos nem vagyok jól.A lázas taknyos korszakomat felváltotta egy köhögős.Ez még rosszabb,mert nem tudom abba hagyni.Viszont olyan kemény már a rekeszizmom Kép

Szirom!
Koszmóra van a patikában egy csodaszer.Valami sampon féle.1600,-ért csak a neve nem maradt a fejembem.Megpróbálom megkérdezni az anyukát aki beszélt róla és majd megírom.

Manó!
Hiszti - víz nálunk azért működött szerintem,mert neki az volt az első hisztije. A sokkoló élmény után az utolsó is. Kép Anyukám borzadva hallgatta anno,és megkérdezte,hogy tényleg hideg volt? Persze,majd fogom állítgatni a hőmérsékletét amikor 200 a vérnyomásom. Kép Ami a hideg csapból jött.Szerencsére imádja a fürdést.Ilyen téren nem tettem benne kárt.

Kép
flocika

Szirom!
Babe - Korpásodás elleni sampon 250ml 1449,-

Kép
flocika

Köszi Flocika! Majd ha kiszabadulunk a szigetről (itt nincs patika, illetve csak Tahiban), akkor veszünk. Zajlik a jég, nem megy a komp.
Neked jobbulást ezerrel!
Csajok, Miksa sírva fetrengett az előbb a fogfájástól, szegénykém így ébredtKép Nurofent adtam neki, úgy ítéltem meg, hogy ez már olyan mértékű fájdalom, hogy gyógyszer kell. Szegénykém, most itt ül az ölemben, el van plattyanva.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Apropó jégzajlás, hallottátok, Szirom hogy megépül az M0ás északi hídja, de nem lesz lehajtó a szigetnél, állítólag "pénzhiány" miatt???

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi! Nem egyértelműen pénzhiányról van szó, hanem a környezetvédőkről, meg a vízművekről. Természetvédelmi területen, és a Bp. ellátását biztosító vízbázist rejtő részen menne át az út, ezért küzdöttek ellene. Mondjuk így olcsóbb is, meg hát végülis csak pár ezren vagyunk, ennyi embert érintene.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!
Szirom,
nem rajtatok borzadtam el, hanem magamon csodálkoztam, hogy én még nem!
Koszmóra: én fürdés előtt egy órával beolajoztam az érintett részt, fürdéskor pedig lefáésülgette a párom. Szinte az összes lejött, nagyon pici maradt. Azóta nincs is.

Ildikó
nildikoka

Szirom!
Akkor most be vagytok zárva a szigetre? És ha marad ez a nagyon hideg mit csináltok? Semmi híd nincs oda?
Jobbulás megvolt,most átadtam a nagyfiamnak Kép

Kép
flocika

Sziasztok!

Flocika! Nem vagyunk bezárva, mert Tahi felé, körbe ki lehet jutni a hídon. De az egy 25-30 km kerülő (a komp meg 500-600 méterre lenne), úgyhogy ha nem muszáj, nem ugrálunk. Én legalábbisKép Régen majdnem minden nap arra jártam dolgozni, meg arra van a gyerekdokink is. Egyébként bírom, amikor ez évente néhányszor (jégzajlás, árvíz) előfordul, ilyenkor nyugi van, nem jön senki hozzánkKép

Ildi! Köszi, megpróbáljuk ezt az olajosat. Mondjuk sokat leszedtem már neki. De nektek is elég gyorsan megvolt, ahogy írod. Mert a sapkában alvás az esélytelenKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Most megint kiestem a "mókuskerékből", elkapott vmi szép kis virnya, tegnap egész nap f.stam, meg hánytam, estére lábra is alig-alig álltam. Ma már bent maradt minden (legalább 2 kekszet ettem, semmit nem kívánok), erőm már több, de még nem vagyok topon. Kép Most azon imádkozom, hogy a kölkök el ne kapják! Főleg, hogy jövő hétvégére gyerekmentes napokat lőttünk be, színházzal egybekötve. Na, meg alapból se...a szívem szakadna...

Ezt leszámítva velünk okés minden! Kép

Máté édes volt, mikor öleltem a rötyit: "anyaaaaa, hamama (ez a kaja) fúúúúj!" Kép Kép hát még akkor, abban a helyzetben is muszáj volt röhögnöm Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kép

Kép
flocika

Sziasztok!

Látom, nem nagyon jön senki.

Mondjuk Krisztának azért dicséret, mert őt rég láttukKép

Kriszta! Ez a hányós-fosós nyavalya borzasztó lehetettKép, rajtunk még karácsony előtt ment keresztül. Nem kívánom az ellenségemnek sem.
De Máténak jó a humoraKép És most már jól is vagy, ugye?

Marycus! Hogy csinálod a nyelvtanfolyamot két gyerek mellett? Nem semmi. És akkor Niki már nem szopizik?

Én ennél egy fokkal jobbat kaptam el, "csak" tiszta takony vagyok, torokfájás, végtagfájdalom, fülfájás, ami kell. Le akartam feküdni, de Miksa meg nem alszik, folyamatosan dumál az ágyban. Ilyen még nem volt, lassan egy órája, hogy ágyban van. Már kelni szokott ilyenkor.

Velünk annyi van, hogy Miksa tegnap egy étteremben jól bevágta a buksiját egy asztal sarkába. Úgy látom, nem lesz nagyobb baj, de nagyon megijedtünk. Vérzett is, meg hát nagyon nagyot koppant szegénykém.

Többiek, nem akarnátok jönni egy picit?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Többiek - mármint én - akarnának, csak éppen nem egyszerű...

Szóval,
Bölcsiből hívtak csütörtökön, hogy mumpszos a gyerek. Az nem lehet, mondom, hisz oltják őket arra. Nem is volt láza és az magassal jár. Maradhat, de vigyem le du orvoshoz. Mire érte mentem, már a bölcsis orvos is látta és nyirokcsomó-gyulladást diagnosztizált, vérképet javasolt. Gyerekorvosunkkal is beszélt, hasonló. Péntek reggel vérvétel, pisit venni 2. próbálkozásra sem tudtam, doki néni szerint nem fontos. A teljes vérkép mellett volt egy vérvizsgálat, ami ha pozitív, akkor komoly szövődményes vírusfertőzése van. Az persze nem volt meg hétfőn. A gyerkőc nyirokcsomói viszont tényleg ordenális nagyok - jobb oldalt kisalma, bal oldalon diónyi nagyok.

Hétfőn kontroll, vérkép gyulladást mutat, de nem egyértelmű, hogy vírusos vagy bakteriális. Doki szerint húzódik vissza a duzzanat, mire én benyögöm, hogy változó méretű. Erre megváltozik a helyzet, felmerül a nyálmirigy gyulladása, másnap - ma reggel - irány Madarász OFG ambulanciája. Õrület volt a mai nap!!!! Gyerkőc 5-kor kelt, 8-ra mentünk, rendelés csak 9-kor, akihez jártunk nem mehetünk (nincs orvosválasztás! Mondják ők!). Háromnegyed 10-re bemegyünk, Marcus tiszta nyügi, sír. Nem nyálmirigy, de a vérkép és a hiányzó vizsgálat felmerülése miatt irány belgyógyászat ambulancia. Ott megint fél-egy órás várakozás, behívnak (addigra Marcus tiszta nyűg). Fiatal doki megvizsgálja, nem egyértelmű, többször megkérdi, hogy mikor volt skarlátos és ez mikor kezdődött. Hív konzulenst. Õ megint megvizsgálja, rákérdez a cicára. Van? Van. Kicsi? Nem, nagy, 4 éves lesz. Kertes házban lakunk? Nem. Felmerült a CMV gyanúja - remek, gondolom. De nem lehet, mert ez a macska csak akkor járt kint, mikor orvoshoz vittük.

Még mindig nem egyértelmű, irány UH. Időpontosok elsőbbséget élveznek, 6 ember megy be előttünk. Gyerkőc már több mint fél órája csak sír, haza akar menni.

UH 2 perc, vissza belgyógyászatra, persze vizit van. Na, EKKOR küldtem haza apuval Marcust. Én negyed 1-re végeztem, semmi lényeges eredménnyel. Azt írták le, amit igazán tudtunk is - nyirokmirigy-gyulladás. Pénteken vigyem délre vissza - vághattam egy arcot, mert akkor mondta, hogy az is jó, ha a körzetihez viszem. Így lesz, hisz szerdán kell visszamenni. Ennyiben maradtunk.

Marcus itthon még nem aludt, de az ottani nyűg sehol nem volt. Megebédelt, elaluldt, 2.5 órára.

Én meg levittem ma a papírokat a dokinénihez. Szerinte vírusos, a bölcsiben rászedte a skarlát után a legyengült immunrendszerére. Semmi gyógyszer, várunk, kedden kontroll nála. Ja, OFG-n megállapították, hogy hurutos nagyon a füle. Ma este már fájlalta is...

Szóval, jól telnek a mostani napjaink... Elegem van, hogy az orvosok simán kiadják az igazolást már akkor, mikor még csak diagnosztizálják, hogy beteg a gyerek és anyuka meg viszi ott zöld takonnyal, köhögősen. Az én fiam meg elkapja... Hát köszönöm!

Bocsi a kirohanásért, de azt hiszem, hogy a mai napot nem kívánom senkinek.

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Szia Hanzi,

Másnak is vannak jó napjai, nem csak nekem.
Maja 6 hete él antibogyón, hol hörgőgyulladás hol tüszős mandula, hol tüdőgyulladás - levegőn se volt 6 hete, mégis váltogatja a betegségeket - vagy az orvosig meg vissza jut. Elmúlt 3 hétben 3 napig nem volt hőemelkedése az antibogyók mellett. Juhé
Szóval kértem egy kivizsgálást doktor nénitől. Hétfő reggel kijött, megnézte a lányt, jó, most semmi baja, hova akarom vinni Jókai u-ba vagy a Bethesda-ba. Legyen Jókai gyorsabban végzünk. Apa szabin vigye ő a lányt, vérvétel, fülészet, arc- tüdőrtg. Eredmény: kezdődő hurutos fül.
Viszem a leleteket ma dokinéninkhez, nézegeti, majd mondja, hogy mivel 67-es a süllyedése a lánynak vigyem be a Bethesdaba XY főorvoshoz 25 percen belül, mert elmegy telelni és már megbeszélte vele, hogy megnézi a lányt. Kétgyerek autó, anya idegroncs, hogy értem el odáig, nem tudom. Doki néni mondta, hogy majd jön, várt minket, csak elmegy ebédelni. Visszajött, menjünk el fülészetre XZ-hez. XZ elmegy ebédelni, majd visszajön hogy most műt. XY doki néni a lelkemre kötötte, hogy ne adjam át a lányomat senkinek, aki nem XZ. Mondtam az aszisztensnek, hogy milyen ukászt kaptam, hogy én mással nem állok szóba, de vegye figyelembe, hogy önhibámon kívül még várnom kell valakire szépen nyugodtan akkor a diliházba kötök ki.Behív másik doki bácsi aki se szó se beszéd az ágyra nyomja a lányt, lefogja, kér másik két aszisztenst is a lefogáshoz és így nézi meg a fülét. Majd mondja a lánynak hogy minek bőg. Anya pumpa fel. Lelet megvan vissza XY-hoz
Xy ejnye-bejnye miért álltál szóba mással, de a leletek alapján nem fülgyulladás. Akkor antibigyó mellett mi a baja a gyereknek. Nézegeti tegnapi rtg-t, majd bejön valami rtg mogul aki rámondja hogy tüdőgyuszi. Juhé, van leletem, de mi van a gyerekkel?
Füle nem fáj, köhög és folyik az orra de ide nekem a hatodik folytatásos antibogyót.
És ha apa szeretettel vitte volna el tegnap a Bethesdaba ma nem szívtam volna ennyit egyedül két gyerekkel és a részidőt nem is említem, hogy mennyi ideig tartózkodtunk ott.

Jó éjt, szebb napot mindenkinek

Primpa
primpa

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzi:
Hát nagyon sajnálom ami veletek történt, történik. Szörnyű, hogy képesek egy ilyen pici gyereket rángatni. Jó, hogy végülis az ő érdekében teszik, de valahogy másként kellene. Megértelek a kirohanás miatt.

Jobbulást Marcusnak!!!
Nektek meg sok-sok kitartást!

Szirom:
Csak röviden, mert megyek szundizni, különben nem bírom a napi 8 órányi angol gyűrődést.

Szuper a tanfolyam, és nagyon jó kicsit hosszabban gyerkőcök nélkül. Azt hiszem vissza tudnék szokni a munkábajárásra. Zoli meg azt mondja, hogy ő meg a gyerekneveléshez tudna hozzászokni, most ugyanis ő anyjuk helyett az anyjuk. Jól megvannak ám!

Persze örülnek, mikor megjövök esténként. Viki ugrál örömében, Niki pedig akárhol van négykézláb az ajtóhoz csattog, majd kurjongatva kacag rám. Isten bizony jó hazajönni. Persze utánna megy a szokásos esti nyöglődés, ami viszont abszolút felidegel. Sokkal jobban, mint mikor egész nap velük vagyok. Zoli is azt mondja, hogy ő is így van vele, a munkahelyén akármilyen zizi is, a gyerkőcöktől ezerszer zizibb tud lenni.

Flocika:
Jobbulást a nagyfiadnak!

Krisztocs:
Remélem már jobban vagy és a gyerkőcök megúszták.

Nálunk most csönd van, de apa ugye nem viszi őket tornára, úgyhogy most végre kicsit kilábaltak a náthából, mert amióta járunk tornázni állandóan valamelyik összeszed valamit, de szerencsére nem olyan vészeseket, mint amilyeneket Marcus vagy Regi.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Hanzi,
Ahogy végigolvastam is szörnyű volt, hát még átélni Kép Szóval jobbulást!!!

Primpa,
Nem csoda, hogy ideges voltál, valszeg én is felrobbantam volna Kép Jobbulást nektek is!

Nálunk (még) kispálya van most, Regi itthon takonnyal...én már két hete hörgök, köhögök, úgyhogy ma megyek dokihoz. Szerencsére a hányás-hasmenés egy nap volt.
Regit kúrálgatom, fül melegít, hársfata, calcium, stb. Reméljük, nem lesz gond, pénteken mennek négy napra anyósékhoz.

Szombatra színházjegyünk van, meg vasin úgy fest, hogy megyünk Debrecenbe a teremfoci bajnokságra. Bár ez utóbbi még nem 100%. Na, meg egy mozit is megejtünk, jól jönne egy laza hétvége már!

Marycus,
Le a kalappal, nulla energiám lenne ilyenre. Bár az nagyon jó, hogy Zoli ennyit segít, azért úgy sokkal könnyebb biztos minden! Kép
Szerencsére igen, megúszták a kölkök, bár van egy sanda gyanúm, hogy ők már túlvannak ezen a víruson, tavaly is volt, emlékszem, és akkor elkapták. Valszeg ez uaz lehet, vagy hasonló...

Nálunk ez csak este oldható meg, agyalok is rajta, hogy a heti egy tornám mellé még egyet beiktatok, csak szegény Robit sajnálom Kép

Szirom,
Te hogy vagy? És Miksa feje? Nálunk tegnap baletton volt "visszapattanás" a kőről, szegény Mátét jól fellökték, jó nagy púpja lett, hiába próbáltam nyomni vissza Kép Szép zöld meg véraláfutásos Kép Üzemi baleset Kép

Megyek, leszedem a "zsokésapkát" Regiről Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hát rá jár a topiklakókra a rúd, az biztos!

Csenge meg múlt hét kedden kapta meg az MMR oltást - már az új oltási rend szerint. Erre tegnap másfél óra alatt az egekbe szökött a láza, azóta sem ment 38 alá... oltási szövődmény. Hajrá "új, modernebb" oltóanyag Kép. Szóval mi sem unatkozunk...

Minden törpének jobbulást és minden szülőnek kötél idegeket Kép
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Nem semmi történések, Hanzi, ez borzasztóan ahgzik. Az tuti hogy az ilyen trutymó betegségek mint skarlát olyan szinten gyengítik az immunrendszert, hogy után a többi betegség nagyobb nyűg mint az alap. Állítólag barihimlőnél is így van (gyengíti az immunrendszert), én ezért oltattam be inkább. De azért ne haragudj nagyon az anyukákra, Emma is sokat járt bölcsibe taknyosanKép mert nem volt lázas és muszáj volt bejönnöm. És sajnos az úgy van hogy ugyanaz a vírus az egyik gyereknél lehet csak némi náthát okoz, míg a másiknál valami komolyabbat (lásd férjem folyamatos mandula gyulladása Emmától elkapva, miközben Emmának még torokgyulladása se volt soha életében). Azért drukkolok hogy tényleg ne nyálmirigy legyen, az elég durva Kép

Szirom!

Miksa fejére is gyógypuszi.

Kriszta!

Máténak szintén.

Primpa!

Nektek is jobbulsát.

Mi jól vagyunk, csak már iszonyúan unom ezt a telet, olyan lassan telik az idő. Anyukám háza valamennyire kész, legalábbis a fürdő, használható már minden része. Most a sajátunk eltervezésével foglalkozunk, de nem könnyű, olyanokon dilemázunk hogy a nappaliból vagy a konyhából menjen fel a lépcső a felső szintre (alul jobb lenne ha a nappaliból az elrendezés miatt, de fent meg jobb lenne ha a konyhából), meg hogy a tetőt cseréljük le könnyítettre (felmerült hogy a ház nem bírná el a plusz terheket a jelenlegi cserép tetővel, bár férjem szerint ez hülyeség, de azért csak beültették a bogarat a fülembe), vagy a cirkó fűtést csináljuk inkább meg (mindkettőre most tuti nem futja a keretből), szóval ilyeneken agyalgatunk.

Marycus!

gratula az erődhöz, én már alig várom az angol tanfolyam végét, merte gyszerűen semmi energiám nincs hozzá.
Én is jobban viseltem a napi nyügiket amikor otthon voltam vele, most eset hazaesve nagyon morcos tudok lenni.

Nyuszi!

Oltási szövődményKép Nekünk most volt a 3 éves oltásnál. Kép Addig sose egyiknél se, max egy kis hőemelkedés. Most meg az én sose beteg gyerekem 40 fokos csillapíthatatlan lázzal fetrengett. Igaz, csak egy napig, másnapra elfújták, még hőemelkedés sem volt. Õ valószínűleg úgy kapta az oltást hogy lappangott benne valami baci vagy vírus és rá lett oltva és ezért volt ez 1 héttel a Di-per-te után.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!
Jelentem,mi egész jól vagyunk.Remélem mindenki követi a példánkat.

Primpa!
Jó kis kálváriátok volt.Most már értem miért nem válaszolsz a privimre.De azért jó lenne,várom Kép

Hanzika!
Ti is jól megjártátok! Mielöbbi jobbulást!

Szirom!
Mi újság koszmó ügyben?Kijutottál a patikába?

Marycus!
Fogadd minden elismerésem tanulás ügyben.Én mostanában örülök ha ebédelni le tudok ülni.Valaki biztos akkor csönget,a gyerek csak 10percet alszik és küloóönben is ezer más dolog akad itthon.

Kép

Andrisom úgy megrakta a pelust,hogy a törlőkendő kevésnek bizonyult. Kép

Kép
flocika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Máté és Miksa fejnek jobbulást!

Primpa:
Pont egyszerre írtunk, úgyhogy csak ma este olvastam a veletek történteket. Hát téged sem irigyellek.
Azért remélem már jobban van a gyerkőc, de neki is jobbulást!

Nyuszi:
Hogy lehet, hogy Csenge új oltási rend szerint kapja az oltásokat. Nekem azt mondták, hogy még Niki is a régi rend szerint fogja kapni, mert úgy kezdtük el. Hát kiváncsi leszek, hogy akkor 15 hósan mit kap majd... Mostanában neki nem jár kötelező oltás, de mi beadatjuk neki a bárányhimlő ellenit, az agyhártyagyuszis második részét meg most kapta meg. Ezzel nem volt semmi gond szerencsére.

Remélem Csenge kiheverte már a megpróbáltatást. Ha nem neki is jobbulást!

Krisztocs:
Hajrá hétvége! Négy nap az szuper lesz biztosan.

Nyelvtanfolyamot úgy csinálom, hogy Zoli szabin van, így sajnos ugrik a nyaralás nyáron. Még az a szerencse hogy elengedték, de így is dolgozik mikor a gyerkőcök alszanak, meg állandóan hivogatják, mintha nélköle megállna a világ. Aztán szabi ide-oda, adnak neki melót, amit éjszaka csinálhat meg. Azért jobb volt amíg nem volt telefon, pláne mobil, mert akkor elmehetett az ember tényleg szabira.
De azt hiszem Zolinak tetszik, hogy egyedül van a két gyerkőccel hosszabb ideig. Ez biztosan nagy "élmény" neki, végülis részese lehet annak, amikről eddig csak meséltem neki. Egyébként kifejezetten tehetséges anyának...

Manó:
Hát nem könnyű dönteni az építéssel kapcsolatos kérdésekben. Az a baj, hogy ez tipikusan annak az esete, hogy melyik ujjamat harapjam meg. Ez a legrosszabb és ráadásul még ez olyan döntés, ami hosszútávon meghatározó. Azért biztosan sikerül jó döntést hoznotok.
Tető ügyben, ha "bogár van a füledben" nem kellene egy szakértővel megvizsgáltatni? Tudom, hogy az külön pénz, de akkor biztosra mehettek.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok,

Alakulunk, alakulunk dec 21 óta ilyen még nem volt a lánynak két napja még hőemelkedése sincs. Lekopogom. Holnap nmegyünk vérvételre ismét, de most már tudja a lány, hogy mi fog vele történni, kíváncsi vagyok hogy fogja elviselni,

Floci a prividre 3 levelet biztos írtam, nem kaptad meg?

Marycus,
irigység a segítő családért

Fel a fejjel lassan vége a télnek. 2 hónapnál nem lehet már több hátra a hidegből

Primpa
primpa

Sziasztok!

Marycus!

Az a baj, hogy a szakértő olyan drága, hogy abból megvana fél tetőKép Akkro inkább lecseréljük a tetőtKép Tegnap a férjem hazahozta a katalógust is hozzá, valószínűleg ez lesz a döntés, aztán pedig bőszen reménykedünk hogy jó szezonuk lesz nyáron, sok versenyre mennek és lesz pénz cirkóraKép

Tegnap egyébként pocsék délutánom volt, 1/4 6-ra értem az oviba Emmáért, mert meló volt bent és meg sem kérdezték tudok e maradni. Most parázok, mert így is 1/4 5-kor felálltam és itthagytam a fenébe, mert nem volt aki Emmáért menjen. Mondjuk 1,5 év alatt ez voltaz első alaklom hogy így jött ki, hogy épp nem tudtam maradni amikor kellett volnaKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hanzi! Amint a telefonban is mondtam, jobbulást Marcusnak! Ma mentek vissza? Mondd ám, hogy mit mondott a doktor!

Primpa! Nektek is jobbulást! Az a 6 hét antibigyó borzasztóan sok, tudom, hogy ha egyszer beteg a gyerek, akkor az ember mindent megtesz, hogy meggyógyuljon, de az akkor is nagyon kemény egy ilyen pici szervezetnek. Nem szedtek valami immunerősítőt? És bocsi, nem beledumálni akarok anélkül, hogy tudnám a részleteket, csak én félek az antibigyóktól.

Már nagyon sokszor leírtam, hogy a tesóm kislányának mindenféle, de tényleg mindenféle betegségre antibigyót adott az orvos, aztán a gyereknek több mint fél évig tartott a vesemedencegyulladása, mert már nem volt antibigyó, ami használt volna. Most is azt szed állítólag köhögésre, de én már nem mondok semmit. Csak lecserélném a gyerekorvost.

Manó! És ilyenkor hányan vannak még az oviban gyerekek? Ez az egyik parám a sok közül, hogy ott ül a gyerek egyedül és vár rám. Az óvónők meg először csak engem nem bírnak, majd ez átmegy a gyerekre is.

Marycus! Szóval becserélted a családi nyaralást egy angol tanfolyamraKép

Flocika! Nagyon édes Andris! Miksa sose ült meg így a mosdókagylóban, pedig volt, hogy nekünk is így kellett megtisztogatniKép

Patikában még nem voltam, mert bár világosban még jár a komp, halálomon vagyok ezzel az influval. Viszont olajoztunk, vakargattunk, és most egész jó. De jegyeztem a sampon nevét, köszi!

Kriszta! Miksa feje már jól van, és Mátéé? Most én azon aggódok, hogy ezt a taknyolást ne kapja el tőlünk. Eddig valahogy még megúszta. Látom, szegény Regi nem. Jobban van már? És te?

Nyuszi! Hogy van Csenge? És miért kapja ő az új oltási rend szerint az oltásokat?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Szerencsém volt, mert a nagycsoportban szülői volt, így a nagyok ott voltak a mi csoportunkban, így sokan voltak. Plusz Emma Bence barátjánaka nővére is nagycsoportos, így ő is ott volt. Amúgy 1/2 5-kor 2-3 gyerek van a kiscsoportban, bencét 3/4 5-kor szokták elvinni, ő az utolsó. A nagyban még sokan vannak érdekes mód.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Primpa:
Gratula lázmentes napokhoz! Csak meggyógyul már a kislányod. Remélem minden rendben lesz a vérvételen.

Zoli tényleg szuper apa, büszke is vagyok rá. Mákszemmel sem látja el rosszabbul a gyerekek körüli teendőket, mint én, sőt, a hisztiket sokkal jobban kezeli. Imádják is őt a lányok!

Szirom:
Jó, hogy Miksa fejecskéje már jól van. Neked pedig jobbulást!

Ja, becseréltem, de a suli miatt kénytelen voltam. Anno a könnyebb utat választottam és csak két alapfokú nyelvvizsgát tettem le, és utána meg már nem volt kedvem nyüglődni egyik nyelvvel sem. Most meg iszom a levét a dolognak. Viszont egy előnye van, hogy kénytelen vagyok megtanulni, s ez nem fog rosszul jönni, mikor vissza szeretnék menni dolgozni.
De az, hogy tanulni kezdek közös döntés volt, így minden előnyét és persze nyűgjét is együtt viseljük. Az viszont nagyon jó, hogy Zoli maximálisan támogatja az elképzeléseimet. Igaz én is az övéit. Ha én végeztem ő megy nyelvtanfolyamra, fotósuliba meg most is jár. Sőt már felkérte egy rendezvényszervező fotósnak.

Szóval ha bárkinek fotózni kellene, akkor szóljatok, megmutatja milyen képeket készít és ha szimpi, akkor megy szivesen. Ez itt a reklám helye...

Hanzi:
Mi a helyzet Marcussal? Jól van már, végülis mi volt a baja?

Manó:
Elhiszem, hogy paráztál, hogy eljöttél, de azt hiszem azért ezt illik megérteni. Tudom, hogy munkáltatóék hajlamosak az ilyet túlkombinálni, de csak nem lesz belőle baj.

Amúgy nekem is rémálmom, hogy nem tudunk a gyerekekért bemenni az oviba időben.

Még jó, hogy voltak ott gyerkőcök. Mi sem szerettünk anno utolsók lenni. Apunak mindig ki volt adva a feladat, hogy melyik pajtásunk apukáját, anyukáját kell megelőzni aznap. Persze vagy összejött vagy nem. Azért mindig igyekezett.

Flocika:
Nekem se maradt el egyik gyerek sem így a mosdóban. Hogy csinálod?

Jó, de neked 3 gyerkőcöd van, meg Andris még kisebb, mint Niki. Alvás ügyben meg már írtam, hogy szerencsére sikerült őket összeszoktatni délután, így nincs komoly probléma, de tudom milyen amikor nem alszik egyáltalán a gyerkőc. Vikivel sokáig kűzdöttem emiatt. Õ kb. 15 hónapos volt, amikor magától elkezdett végre délután szundizni. Hát egy megváltás volt.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?