Új privát üzeneted érkezett!

Satuk, melyik szekrényre gondolsz? Hamma pelenkázójára, vagy a nagy szekrényre? Mondjuk más nem nagyon lehet, h a mi szobánkban nincs is szekrény (csak beépített). Képzeld, apósom készített mindent. A pelenkázós szekrényt, a kiságyat, a nagyszekrényt, az asztalát, 2 kisszéket, 2 játékospolcot, fali polcokat Kép Persze szépen sorban. HA... minden jól megy ő készíti Hamma nagyágyát is, a kiságyat meg ismét rácsos formában (már több mint 1 éve az egyik oldala nyitott) a pici veszi birtokba.

Csandy, egyetértek Exdeussal, n izgasd magad az adatokon! PocakBoci feje kb jó, lába kisebb, hasa óriási - összesen 1,5 héttel idősebb. A üdös francokat. Úgyis akkora, amekkora, úgyis akkor születik, amikor akar,van aki 38 hétre, van aki 41re és mind szuper Kép Sztem is talán a fej méretei adnak a leginkább útmutatást - mg tudod még mi? A korai UH-k, amikor még kisebbek az egyéni különbségek. Nézd meg, h az első UH-n mikorra írtak ki - az kb jó.

Ann
annann
 
 


Csandy, akkor tényleg nagyon közel vagytok, majd együtt sétáltatunk! Kép
Hát, ezeket a heteket meg napokat ne is kérdezd...Nekem is voltak bonyodalmak, az uccsó menzim szerint először máj. 16-ra számolta a doki a szülést, aztán a 12. hetes uh-kor kiderült, hogy fiatalabb, így tevődött át máj. 26-ra. Akkor a dokim megint elkezdett számolgatni, valahogy kijött neki ez a mostani dátum, és ahhoz képest számítjuk a heteket is, tehát most elméletileg 23+3 vagyok. Mindehhez hozzájön, hogy még ennek ellenére is mindig kisebb babuci, mint ahogy a "nagykönyv" szerint lennie kellene... A dokim szerint valószínűleg később volt a peteérés, mint ahogy átlagban a 14. nap körül lenni szokott. A méretekkel meg úgy vagyok, hogy amíg a doki nem aggódik, addig én sem. Nővérem szerint sem annyira számítanak ezek a méricskélések, úgyis az utolsó időkben gyarapodik majd a legtöbbet, simán "behozza". Tehát, én már nem aggódom, egyébként most hétvégén megyek uh-ra, majd beszámolok, hogy mi volt. (Mondjuk pl. legutóbb, azaz két hete le sem mérte...)
Az ajtó levételével szerintem az a gond, hogy akkor nem tudtok semmikor sem elszeparálódni a kicsitől. Pl. ha jön valaki, mikor épp alszik, vagy tévéznétek... Nem? Nem árt azért, ha van egy kis "kuckója", és Nektek is van egy kis magánszférátok a másik szobában.
A profilomba betettem a mail címemet, írd meg a Tiédet, és írok a kazival kapcsolatban.

Satuk, édes lehetett, hogy kinyújtotta a nyelvét! Kép

Képzeljétek, jövő héttől járok angolra! És tök ingyen van, a helyi lapban volt egy hirdetés, hogy ingyenes angol tanfolyam indul, elmentem, jelentkeztem, és jövő héttől kezdek a középhaladó csoportban. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Hello!
Annan! A pelenkázóra gondoltam, de az ágy is komoly. Nem tom, szerintem nekünk nem lesz pelenkázónk, hanem csak egy műanyag izé.. amit tudunk majd magunkal vinni, ha megyünk Anyumékhoz, meg ezer felé... Mindegy.
Kép A nyelve hmmm, a doki mondta, hogy éppen kinyújtja.. én inkább szerintem csak a szájtátást láttam..Kép meg elhittem. A 2D hátránya, hogy rutin kell hozzáKép, de jelentem, a szívét teljesen láttam!! Hát igen, a rutinKép

satuk
 
 

 
 

Sziasztok!
Nagy bajban vagyok, hosszas keresgélés után egy fél éve kinéztem egy emeletes ágyat a fiamnak. Most így vásárlás előtt 10 nappal megnéztem még1x az ikea weboldalán (GUTVIK) és csak most látom, hogy nem jó a mérete, mert 80x200-as matrac kell bele én meg 90x200-ast keresek. Persze az ikeában megkérdeztem, hogy abba az ágyba jó e a sultán matrac és azt mondták, hogy igen, pedig az 90x200-as. Még szerencse, hogy észrevettem.
Most viszont megint a nyakamba vehetem a várost és kezdhetem előlről a keresgélést. Kép
Ha esetleg tudtok valami jót szóljatok
ilyesmit keresek:
Kép
Ja és ez 39.900 Ft ezért is tetszett

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Kisvirág, küldtem mailt!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Nyanya, és ebben az árkategóriában keresgélsz mindenféleképp?
Egyébként magas, hogy a 80*200-as hogy JÓ a 90*200-ba, amikor az egyik kisebb (nagyobb), mint a másik...
Na a kikának a honlapján pont ez van, és 90*200 a fekvőfelülete. http://www.kika.hu/termekek/termekek.php?kod=14038823
És 36900.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó estét hölgyeim!
Mézgombi:Igen lehet összefutottunk már!KépÉn is ismerem a Gordonka utcát!
Anyukámék(elváltak a szüleim)16.-ker majdnem Csömör!
Most okt.óta 15.-ker Nyírpalota utca(Polus centernél)

Doren,Csandy:olvasod?

Nyanya!!!!!!!!SCONTO=Bükk színű,ár:33.990!!!!!!
pont most hoztam fel a p.ládából!KépKépSzerintem szép!!!Na gyorsan jött a válasz?90x200ez a méret!

Exdeus:sajnálom pedig drukkoltam,hogy ok legyen a dokinál!!!!!Kép

Annann:olvastam!KépTök jó volt!Írd meg,hogyan szervezitek meg az utazást!Apropó:milyen a kocsi amit felraktam?Aranyos szerinted?
Hosszabb időre én sem hagynám a hordozóba,szerintem sem igazán jó!Viszont ha a mi békebeli kocsinkra gondolok,(piros kockás)azt sem lehetett vízszintesig dönteni!!!
Ki tudja!Kép

Holnap megyek a dokihoz!!Bi bi biKépMegnézzük a kiscsajt!Alig várom!Remélem minden oké lesz!
Ma apjuk kapott bokarögzítőt,de még 5hét!

Sok pusza!
Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat! Kép

Trita,
köszi! A kutyus még nem aktuális, még kerítést kell csinálni, stb..., de remélem egyszer majd lesz. Kép

Exdeus,
babahordozó: én nem értek hozzá, nincs tapasztalatom, de simán elhiszem, hogy nem tesz jót az újszülött babának. "Logikusan gondolkodva: miért lenne ilyen kocsi - és egyébként maga a bébihordó, ha árt? - ha vmi márkás, abban már lehet?" Sztm. nem az határozza meg az üzleti életben, ha valamit lehet kapni akkor az ártalmatlan. Még a MacDonalds sem zárt be, cigit, colát,...stb is lehet kapni. Tudod, kereslet-kínálat. Kép Az ár sem feltétlen a minőséget tükrözi (sajnos), hanem amennyiért el lehet adni a terméket. De azért nem akarom eldramatizálni, valószínű mi is fogunk venni, de nem abban altatom a gyerekemet. A néhány hónapos babát csak a legritkább esetben rakom bele. Már csak azért sem érdemes eltúlozni, mert gondolom, hogy az anya karjában sincs ideális körülmény a gyerek számára, már mint gerinc ügyileg, pedig sokat ott lesz. Kép

diabetológia: sajnálom, hogy nem jók az eredményeid Kép.

gyerek neme: ezek az apósok! Mondjuk nálunk fordítva volt! Amikor 10 hetes voltam (jan. 22-én) mondtuk meg anyósoméknak a "jó hírt". Azon kívül, hogy a plafont verdesték örömükben após mondta, hogy Õ nem szeretné megtudni előre a gyerek nemét, mi meg közöltük, hogy szeretnénk. Na az nem járja, hogy mindenki tudhatja, csak Õ nem! Nem szabad másnak sem elmondani... Kép

Satuk,
hát ez a nyelv kidugás...? Szuper érzés lehetett! Már megint irigykedem ?! KépKép

Szerintem is jó, hogy leírjátok a babakocsis igényeiteket és tapasztalatotokat. Legalább az ember tudja, hogy milyen szempontokra figyeljen, mi a lényeges.
Én még nem nagyon néztem..., de mindenképpen nagykerekűt szeretnék, nálunk elég terepes viszonyok vannak. Az, hogy vízszintesig dönthető, vagy tolásirány váltásos (jól írtam?), nagy kosár, befér-e a kocsiba... csak kamélázok, hogy mik vannak Kép! Az, hogy a kereke bolygósítható, mit jelent, mire jó? Helyben könnyen megfordítható? Jól sejtem?

Banya,
merre vagy? Mi újság veletek? Kép
adi77
 
 


Szevasztok, jó reggelt!
Vagyok, vagyogatok... Bár új híreim most nincsenek, a helyzet nálam teljesen változatlan. Továbbra is jól érzem magam. Talán csak annyi, hogy az ismerősöm felhívott múlt héten a klinikáról, hogy utánajárt a vér-erdményeimnek, és minden teljesen jó. Ennek örülök, csak az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy mit néztek... Tudja esetleg valaki, hogy első, 12 hetes vérvételen nagyjából miket néznek? Az én papírom még bent van a klinikán, ha legközelebb megyek, 27-én, akkor megkapom. Azt biztosan tudom, hogy vasat nem néztek, pedig anyós szerint tutira vashiányos vagyok. Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Sziasztok! Bocsi a betolakodásért. Banyához lenne egy kérdésem.
Banya! Emlékszem írtad az almaecet-kapszulát, hogy az jó ciklusrendezésre. Pontosan mit csinál ez a kapszula? És fontos, hogy a ciklus mely szakaszán kezdi el az ember szedni, vagy mindegy? (például a cickát ciklus elején kell inni és csak pé-ig, azért gondoltam, hogy esetleg itt is vannak megkötések.)

Előre is köszi a választ.

Kamilla

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Banya, Kép
Ha korábban bemész az eredményért, biztosan odaadják!
Tegnap olvastam a "Babát szeretnék"-be lépésem első napján írtakat, ha nem haragszol meg érte bemásolom mit írtál?! Kép
"Adi!
Mi kísértetisen hasonlítunk egymásra. Nekem is nyáron volt az esküvőm, én is majdnem 8 évig szedtem azt a borzasztó fogigátlót, és is kicsit több mint fél éve hagytam abba, és nekem is nyáron borult fel a ciklusom. Arról még nem tudok hogy hormonális problémáim lennének, de ki tudja. Az esküvő miatt halasztódott el nekem is a műtétem, de én nem voltm hajlandó semmiféle gyógyszert bevenni. Az is igaz, hogy nekem más problémám van, én fejlődési rendellenességgel születtem: kétszarvú méhem van. De a ciklusom egyértelműen a fogigátlótól borult fel, talán most kezd kicsit magához térni."
Milyen igazad volt!
...és akkor még nem is tudtad, hogy ugyanabban a hónapban leszünk várandósak! 1 hét különbséggel! Na és mindketten pécsiek vagyunk és a férjünket több mint 9 éve ismerjük, és ha minden jól megy ugyanabban a kórházban szülünk!
Hát milyen érdekes! Kép
adi77
 
 


Kamilla!
Nehezet kérdeztél, mert pontos választ nem tudok. Kénytelen vagyok ismét drága emlegetett anyósomra hivatkozni, ugyanis ő parancsolt rám, hogy azt bizony muszáj szednem. Mikor megkérdeztem miért, ő is picit zavarba jött. Olyasmit mondott, hogy helyreteszi odabent a női dolgokat. Orvosilag nem bizonyították, hogy lenne bármi köze a termékenységhez, de valamiért mégis azok a nők akik vagy isszák, vagy szedik a kapszulát, gyorsabban esnek teherbe. Egészséges és kész. Én nem foglalkoztam tovább a témával, nem olvastam utána, hiszen az anyósnak szót kell fogadni és kész! Kép És arra gondoltam, hogy mivel ez nem gyógyszer, bajom nem lehet tőle, viszont ez a minimum amit megtehetek egy kis Prücsökért. Sokkal inkább híve vagyok a természetes anyagokból készült termékeknek, mint a hormonális cuccoknak. Persze, ha nem ment volna másképp, én is bevettem volna a hormonokat is, de úgy gondoltam, először megpróbálom a természetes dolgokat.
Adi-Sorstárs!
Látod-látod? Én már akkor megmondtam... Sőt, már most elkönyvelem magamnak, hogy nagyjából ugyanakkor fogunk szülni is... Lehet, hogy nem egy napon, de úgy érzem össze fogunk futni mi még a kórházban augusztusban... Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Köszi! Hát ártani nem árthat, úgyhogy elkezdem. A peteérésemet kéne rendbetenni, remélem használ.

További jó pocakosodást!

Kép

Kép
kamilla306
 
 


Banya,
Kép
Te hogy tervezed, meddig dolgozol?
Esetleg összefuthatnánk amikor már nem dolgozunk! Kép
adi77
 
 


Kamilla!
Köszi! Kép
Adi!
Én dolgozni szeretnék ameddig tudok. Egyrészt mert semmi bajom, bőven jól vagyok, másrészt 4 hónapja váltottam melóhelyet és itt többet keresek, mint az előzőnél, és jó lenne ha minél magasabb összegben állapítanák meg a gyest, harmadrészt, meg amíg dolgozom, több pénzt viszek haza, és erre most nagy szükségünk van, mert épp lakást is veszünk. Ráadásul a munkám egyáltalán nem terhel le. Te hogy tervezed? Neked gondolom előbb abba kell hagynod... vagy nem? Sokat kell ácsorognod?
A taliban benne vagyok... Cserélhetünk tapasztalatokat... Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Banya,
hivatalosan én is végig dolgozni szeretnék. De nekünk van nyári szünet (kb. júl.15-aug.15-ig). Hát nem tudom, hogy július közepéig kibírom-e, de a főnököm nagyon rendes és biztosan előbb elenged. Ráadásul nekem évvégén nagy hajtás lenne: vizsgaidőszak, órarend készítés, diplomázás, államvizsga, diplomaosztó szervezése, pót felvételik. A tanszéken minden tanulmányi ügy hozzám fut be. Nem is tudom ki tudja majd ezeket átvenni. Hamarosan elmondom a főnökömnek mi a helyzet, és akkor majd az általa kiszemelt illető jöhet betanulni hozzám. Kép Szerencsére olyan főnököm van, aki átérzi a nők nehéz helyzetét (gyermek nevelés - munka)és ráadásul nagyon jóba is vagyok vele. Pl. tegnap kaptam egy szép piros szélű sárga rózsát a névnapomra. Ja és az unokája volt a koszorúslány az esküvőnkön. Szóval, remélem nem lesz probléma. Kép
Ha jobb idő lesz találkozhatunk, én ilyenkor még nagyon be vagyok gubózva, nem nagyon mozdulok ki. Kép
adi77
 
 


Jó reggelt!

Még mindig taknyos vagyok, de azért már jobb a helyzet. A lányom szintén, de tegnap mikor a párom bevitte a bölcsibe a gondozónő mondta, hogy amíg nem lázas, vagy jó a közérzete nyugodta vigyük, mert többi gyerek detto. Sőt Õ is tök náthás. Van olyan gyerek akinek ott a gyógyszere. Szóval megnyugodott a lelkiismeretem, hogy nem az én gyerekem fogja megfertőzni a többit. Kép

Doren! Én jelenleg az Erzsébet kirnéra vagyok bejelentve, a Laky A. és az Amerikai út közé. De
ott anyukámék laknak. Az előző férjemmel a Zsókavár 6-ban laktunk, a mostani párommal meg a Csemegével szemben a Zsókavárban. Aztán még jó néhány helyen Újpalotán, és Zuglóbab. Most Kőbányán élünk.De a párom családja a Nyírpalotában lakik közel a Pólushoz.

Adél! A bolygós kerék azért jó mert nem kell megemelned a babakocsi elejét, hogy befordulj. Én nagyon hozzászoktam, mert volt egy barátnőm, akinek fix kerekes kocsija volt és mikor kipróbáltam az Övét, igencsak küzdöttem minden kanyarodáskor. Viszont ha nagyon gázos terepen mész, esetleg hóban, akkor jobb fixálni a kerekeket.

Satuk! Nyelv kidugás cuki. Kép

Adatok. Hmmm. Ez nehéz ügy. Pont tegnap néztem meg a papíromat és vetettem össze azzal a méretnézegetős oldallal. Hát igen. Az én gyerekem a fejméretei alapján már 13 hetes volt, akkor mikor én úgy mentem UH-ra, hogy kicsivel több mint 11. Az első UH szerint nem is lehet több, de én ezzel már nem foglalkozom. Mikor megszületnek a babák, akkor vannak 2-3 kg-os és 5 kg-os babák is. És a legtöbb időre születik. Ha akkor van különbség, akkor az anyaméhben a fejlődésüs során miért ne lehetne. Én elég hülyeségnek tartom, hogy nem az első UH értékeket veszik elsődlegesnek, hiszen talán akkor a legkisebb az eltérés.
Lassan lelövöm magam, mert csak nyomom itt a szöveget.
Mindenkinek szép napot kívánok!
Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Kanyin!Örülök,hogy jobban vagytok!
Mi is Újpalotaiak vagyunk(Nyírpalota út 81.)
Kőbányán hol?Nálunk meg az én párom szülei laknak ott!Kőrösi Csoma S.Patakynál!!!
Tök érdekes!Még a végén kiderűl mindenki ismeri egymást!!!Kép

Szép napot mindenkinek!!!
Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Szilvi!
A párom huga a Nyírpalota 105-ban lakik. Az egyik hosszú házban a 15 emeletes alatt, szemben a piaccal van a fodrászüzlete.
Mi Kőbánya szélén lakunk majdnem az Ecseri útnál. A lányom viszont a Patakyhoz közel a Sz. László térre jár a bölcsibe. Kép
Ha nem is ismerjük egymást, ebből látszik, hogy milyen kicsi Bp.
Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Üdv!
Látom, mégis kicsi Budapest. Kép
Tegnap beszéltünk a pasival, akiktől remélhetőleg a babakocsit megvesszük, megkapták a pénzt, megvan a cím, szombaton megyünk. Kép Már nagyon be vagyok sózva...
Banya, ha jól tudom a 12. heti vérvétel egy sima automata vérkép, ezen felül hepatitis és vércsoport meghatározás. Legalábbis nekem ezek voltak.
Na most megyek a városba...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kanyin!Igen tudom,mi meg a piros erkélyes ház mellett a piaccal szemben!
Majd akkor oda megyek fodrászhoz!Kép
Párom hugának a gyerekei is oda jártak bölcsibe!Kép
Igen,kicsi Budapest!Vagy nagy az Isten állatkertje!Kép

Exdeus!Na,akkor már csak kisújnyira vagy a babakocsitól!KépÉn nekem meg nem akar visszaírni a csaj a kocsival kapcsolatba!Ha ma nem ír, holnap felhívom!!
Én is úgy tudom az egy sima vérvétel (teljes vérkép)!
Mit csinálsz a városba???
Most én meg nekilátok takizni(takarítani),oszt megyünk apjukkal az UH-ra!Jaj de jó!Kép

Mindenkitől egy kérdés!Kinek milyen a vércsoportja???
Nekem AB RH negatív!Állítólag szülés után 24 órával meg kell kapnom az ellenanyagot különben pusztulat!Ez igaz??
Amúgy 2005 márciusig,mindenhol az állt,hogy AB pozitív vagyok!Ez milyen?Még a bébi naplómban is ez van!Állítólag az újszülötteknél a negatív eredmény,adhat fals adatot!Valszeg nálam is ez volt!

Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!

Régen nem írtam már SORRY!

Most a meló mellett második műszakként ott van a lakásvásárlási projekt, de úgy néz ki, hogy már látjuk a végét az ügynek. Remélhetően még a baba megszületése előtt sikerül beköltözni. Olvasom a szavaitokat babakocsi vásárlással kapcsolatban, de ezekre végképp nincs idő, majd áprilisban. Egyelőre van egy pár zoknija Stöpszlikének, ennyi az össz. felszerelése. Szegény mindent az uccsó pillanatban fog kapni. Arra lennék kíváncsi, hogy ár-érték arányt figyelembe véve hol lehet jó bútort (lehetőleg igazi fa) vásárolni. Lévén mivel teljesen kifehéredünk első lépésben egy kiságy meg egy komód pelenkázóval, a többit majd utána. Cím: jucitel@freemail.hu
Új lakás nem Pesten van, de nem messze, 74 nm2-es panel, erre fussa, de nagy a tér, lehet majd partit rendezni:-) Még nem tettük le a foglalót, többet majd csak utána! BabonaKép

Most csak ennyit, és bocs, hogy ilyen gyatrán írok, de látom a nagy vircsaftból sikeresen kimaradtam, aminek örülök.

Pá:

Juca

tjuca
 
 


Sziasztok!

Szilvi, ezt az ellenanyag dolgot én is hallottam, azért is nézik meg minden kismamának a vércsoportját, a negatív vércsoportúaknál fontos a dolog. (Többet sajna nem értek hozzá.) Nekem A RH pozitív a vércsoportom, mint mindenkinek a családban. (Azt hiszem Mo-n is ez a leggyakoribb vércsoport.)
Tényleg "kicsi" ez a város, pedig amikor felkerültem, még inkább óriásinak tűnt...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Szgoron, elvileg a szülés előtti utsó vérvételen néznek még1x vércsoportot - ez Nálad most jól jöhet! Én születésem óta mindig 0 RH+ voltam, vagyok, leszek, hülyeségnek tartom, h még1x megnézzék (Hammával nem is nézték duplán).
Ellenanyagot, ha jól tudom, akkor kell kapnod, ha a bébike pozitív. És ha nem kapnál, annak se most lenne hatása, hanem a következő terhességnél, m a szervezeted a babóca ellen dolgozna. Most nemtom tudományosabban megmagyarázni Kép

Ann
annann
 
 


Hello!
Nekem is vicces a vércsoportom, mivel kb. fél évvel ezelőttig azt tudtam, hogy AB+, most meg a műtétem előtt mondták, hogy O+.. Nem semmi,mi?
Még szerencse, hogy a műtétekkor, ha vért kellene kapni, ismét gyors vércsoport meghatározást tartanak..
De ennek az ellenanyagos dolognak a negatívos vérűeknek kell utána nézni, nem?? Én valahogy így hallottam..

satuk
 
 


Na, ennyi a lényeg:
Rh-negatív anya és Rh-pozitív apa egyesülésében, amennyiben a magzat Rh-pozitív, a szülés során a magzat Rh-pozitív vörös vértestjei bejutnak az anya keringésébe, és ott immunreakciót indítanak. Az anya vérében Rh-antitestek (immunanyagok) jelennek meg, és ott is maradnak hosszú idôn keresztül. a következô terhességben, ha a magzat ismét Rh-pozitív, az anyából a lepényen keresztül átjutó immunanyagok a magzat Rh-pozitív vörös vértestjeinek szétesését, és így a magzat súlyos vérszegénységét, vizenyôs elfajulását, legsúlyosabb esetben elhalását okozzák.
A megelôzés eszköze: az Rh-negatív anyának minden terhességet követôen (függetlenül annak kimenetelétôl, szülés, terhességmegszakítás, vetélés esetén egyaránt) adott anti-D injekció, amely a termelôdött immun-anyagok megsemmisítésével védi ki a súlyos szövôdményeket.
annann
 
 


Köszi a válaszokat, jó gyorsak voltatok Kép

Exdeus!
A Kikában néztem, de ott nem láttam jót. Amit felraktál képet tök jól néz ki, de amiket személyesen néztem, azok olyanok voltak, hogy megrángattam és azt hittem mindjárt rámdöl az egész vagy eltörik valahol. Kikában egyébként csak a legvégső esetben vásárolok, mert egy aljas, szemét, vevőellenes bolt. Ja és sunyi hazugok. Kihagytam valamit? Most fogom visszavinni a 34eFt-os gyerekülést ami eltört és arrór próbáltak meggyőzni, hogy mivel nincs már u.olyan ezért az árát le kell vásárolnom. Fél óra vita után, mikor a fogyasztóvédelmi felügyelőségre hivatkoztam, mondták, hogy na jó visszaadják a pénzt. Egyébként felhívtam tényleg a fogyasztóvédelmet és kutya kötelességük ilyen esetben a pénzt visszaadni. Szóval ha a Kikával valami gondotok támad érdemes azonnal a fogyasztóvédelemhez fordulni, de a legjobb ha nem is vásároltok náluk. Az Ikea legalább a vevőkért van. Bocsi, csak ez az incidens a kikával még nincs 1 hete és nagyon útálom őket. Ja és ez nem az első és mástól is hallottam.

Szgoron!
És tömör fa? Mert csak fát szeretnék, mivel ezt már véglegesre szánom, amíg ki nem repülnek, max a matracot cserélgetem, ha tönkremegy. És az is lényeges szempont, hogy 2 különálló ággyá lehessen szétszedni.

Adi!
Nekünk PegPerego babakocsink van és nagyon könnyen összecsukható, befér a kocsi csomagtartójába, bolygósítható kerék és nagyon jó terepen. Nehéz terepen, sziklás havas a kerekeket fixálni kell (ezt egy mozdulat, akár a lábaddal), de egyébként bolygósítva fél kézzel kanyarodhatsz. Én még erről a márkáról nem hallottam, hogy valaki megbánta volna, hogy ilyet vett. Mondjuk nem olcsó, de melyik az. Én 52eFt-ért vettem újonnan 3 éve az akkor 70eFt-os babakocsit, mert a bolt kiállított utolsó darabja volt. Hogy most mennyi azt nem tudom, de érdemes használtat is keresni. Szerintem inkább használtan egy jó márka, mint ugyanannyiért de újonnan egy szar minőség. Ha lett volna időm keresgélni annó én is használtat veszek, de egy barátnőm ígért babakocsit, aztán mikor már a kórházban voltam visszamondta, ezért az 1 hetes baba mellől kellett elszaladnom babakocsit venni sűrgősen. Az hogy ezt sikerült, csak a véletlen szerencse Kép
Utólag is boldog névnapot!


Satuk!
Vércsoporttal kapcsolatban nekem is van egy sztorim. Mikor fiamat allergiavizsgálatra vittem, megkértem a doktornőt, hogy nézesse meg a vércsoportját is, ha már úgy is vért vesznek, mert nekün születésekor nem nézték. Az eredmény 0 RH+ lett. Ez csak azért érdekes, mert én A+ a férjem pedig AB+. Kérdeztem hogy ez hogy lehet, mivel a gyerek elvileg csak A, B vagy AB lehetne. A doktornő csak szabatkozot és miután utánanéztek, hogy semmi kavarodás nem volt felajánlotta, hogy a mi vércsoportunkat is megnézi. Férjemnek csak egyszer néztek vércsoportot még annó a katonaságnál. Most megnézték neki és kiderült, hogy A+. Ezek után mi szabadkoztunk, de azt mondta a doktornő, hogy ne aggódjak, mert neki is már többfélét mondtak Kép

Banya!
Bocs, hogy beleszólok, de nem gyes, hanem gyed. Gyed van 2 éves korig, ami a fizu 70 vagy 75%-a de max 8XeFt. Bocsi de a friss adatokat nem tudom. Gyes a gyerek 2-3 éves koráig jár és mindenkinek ugyan az a szinte semmi.

Szgoron!
Vércsoporttal kapcs. linkek:
http://www.babanet.hu/images/rendelo/r_03.gif
http://www.anyaklapja.hu/03_05/a0566.htm


Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!
Én 0+ vagyok, a férjem A+. Egyébként az hogy lehet, hogy két A+-ból 0+ lesz???
Egyébként bocsika, de a Kikás incidensedről nem tudtam...és a kép nekem szimpi volt.
A városban pénzt fizettem be a bankba, és a férjem telcsiszámláját.
Most meg indulok tornázni.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Ma voltam vérvételen. (AFP, cukor, vas, hepatitisz) Mire hazaértem alig éltem, így aludtam másfél órát. Nemrég ébredtem.
Az AFP és a hepatitisz eredményt nektek is védőnő kapta meg? Elég furi, hogy neki küldik, mikor a doki dönt a sorsodról.

Más: a dokinak mondtam, hogy időnként bekeményedik a hasam. Így visszarendelt péntekre, de én inkább a magánrendelőbe mennék kedden. Azzal ijesztegetett, hogy ha sokszor csinálja ezt beutal a kórházba valami infúzióra Kép Remélem kedden átbeszéljük ezt a dolgot...

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!
Köszi a biztatást!

Annann!

Írtad, hogy hogy óriási a pocak méret, ez mire utalhat, a doki elég sokáig nézte, ugy láttam a szivét nézte, de most már elbizonytalanodtam, lehet azt nézte, miért nagy a pocak . De a végén azt mondta semmi gond, vissza sem hívott kontrollra. Szerinted?
Ja, itt vannak az adatok, előre is köszi:
Csandy, 34 év, első baba(kisfiu), XIV.ker-ben lakom, Szent Rókusban szülök, kiírás 2006 május 27, elvileg 23.hét. Köszi

Satuk! Gratula a picurhoz, én is láttam már ahogy nyitogatja a szájacskáját.

Mézgombi!
Mi is sokat gondolkodunk az elosztáson, nekünk a háló annyira tele van, hogy oda bármit betenni reménytelen, van egy hátsó szoba is, később az lesz a kicsié, de az első évben nem akarjuk hátra vinni, marad a nappali.Még mi sem tudjuk, hogy lesz ha vendég jön vagy ilyesmi, majd kialakul, később értekezünk ez ügyben, majd megírom ha kitalálunk valamit. Holnap a Cserepesházba jóga lesz du. 5-től, nem jössz, most megyek én is elöször, lehet nem lesz jó, 2000 Ft. 4 alkalom, annyira nem drága, februárba kipróbálom.

Más: Írtatok az RH - dologról. Én úgy tudom, ahoz, hogy nullás legyen valaki 25% az esélye, akkor is, ha a szülei nem nullások.Két A-s ból B-s tuti nem lesz, de nullás lehet mindenből. Anyu, és apu is RH+, mi még is az öcsémmel, mindketten negatívok vagyunk. Én így tudom. Minden terhességnél néznek az elején vércsoportot, és ellenanyagot, ha az anya negatív, még kétszer a terhesség alatt. ( minden trimeszterben) Első babánál nincs gond, kivéve, ha nem volt azelőtt abortusz, vagy vetélés. A szülés után rögtön megnézik a babát, mert lehet kis esély, hogy a baba is negatív, és akkor nem kell szuri.

Írtatok, a gyesről is, én ugy tudom, hogy szülés előtt egy honappal, és a baba hat hónapos koráig jár a Tgyás, ami a fizetés 70%-a, utánna jár a gyed, ami fizetéstől függetlenül 87.500 Ft, majd három éves korig , még a gyes, ami 25.400 Ft.
Én így hallottam, de nem biztos.

Szép estét mindenkinek! Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Kisvirág! Akkor túl vagy rajta. Hogy, hogy a védőnőhöz küldik az eredményt? Kb. mennyi idő? Szerinted akkor nekem is oda fogják küldeni?

Csandy!
Majdnem mindent jól tudsz, de sajnos a GYED függ a fizetésedtől. Annak 70 százaléka, viszont hiába keresel 200ezret, akkor is max. csak (ezek szerint 2006ban) 87500.

Új Manó elhelyezése nekünk is probléma, egyelőre. A hálószobánk nagyon pici, nem igen fér be oda egy ágy, főleg nem a kombi. Viszont van egy kisebb is, ami anyukáméknál volt a lányom miatt. Az is necces. A nappaliba semmiképpen nem akarom. Viszont a nagyobbhoz betenni is félek, mert nem tudom mennyire fogja megzavarni az éjjeli szopiztatás. A másik gondom az, hogy a f.ágyunk csak 140 széles ott elég nehézkes lesz szoptatni, ha apa is velünk alszik. Éjszaka én mindig fekve szoptattam a lányomat és ezt most is így szeretném. De hogyan? Hiába van az embernek három szobája, akkor sem tudja könnyen eldönteni, hogy mi a jó megoldás. Akinek második babája lesz írjon már, hogy nálunk hogy lesz ez a dolog.

További szép estét mindenkinek.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Exdeus!
Ne kérj már bocsánatot én örültem az ágynak és tényleg klassz, csak leírtam a kikáról a véleményem Kép Ettől még, ha nincs máshol lehet, hogy ott veszek, de ha nem muszáj nem.

Vércsoport: 0 sem lehet akárkiből. Ha csak az egyik szülő AB akkor tuti nem lesz 0-ás a gyerek. Két karakterből áll minden vércsoport, méghozzá a következőkből. AB, A0, B0, 00. Csak az A és B vércsoport mellé nem szokták odamondani a 0-át. Minden szülőtől 1 karaktert kapsz. Ez eléggé leegyszerüsített, de szerintem így elég érthető.

Egy példa: Ha az anya B az apa A vércsoportú, akkor a gyerek az anyától kaphat B-t vagy 0-át, az apától pedig A-t vagy 0-át. Tehát a lehetséges variációk a gyerek vércsoportjára: A, B, AB, 0
Ha mindkét szülő B akkor a variáció: B, 0
Ha mindkét szülő A: A, 0
Ha minkettő AB: A, B, AB
Ha az egyik AB a másik szülő bármi más: A, B, AB

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Kanyin: én sem értettem, hogy miért a védőnő kapja. Az asszisztens lányok azt mondták oda megy és meg is kérdezték a védőnőm címét. Kb. 2 hét alatt lesz kész. Azt nem tudom, hogy a tiéd hová fog menni, de gyanítom, hogy neked is a védőnőhöz, mert ehhez egy forma-nyomtatványt töltöttek ki.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Helyesbítek:
"Ha az egyik AB a másik szülő bármi más: A, B, AB"
ez így nem igaz, mert ha a másik szülő 0-ás, akkor nem lehet AB Csak A vagy B

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Csandy, köszi az adatokat, legközelebb már benne leszel Kép
Én nem izgatom magam az óriási pocakon, ezek már az egyéni különbségek, valszleg a kisfiam nem olvasta a nagykönyvet... de mivel nem fér be a lyukon, nem is fogja, így akkora pocakot növeszt, amekkorát akar Kép
Ezért mondtam, h a fej inkább a mérvadó, meg a korai UH-k, amikor még kisebbek az egyéni különbségek.

Kanyin, látod, a bőség zavara KépKépKép nekünk 2 szobánk van, a nagyba egy szög se fér be, így marad a kicsi - mármint az ágynak, a pelenkázó meg eleve ott van... no meg az ágy is jelenleg, m Hamma kap majd egy másikat. A szopi nálunk is úgy van/tervezem... mint Nálatok: ágyban, majd utána visszakerül a kiságyába. Hamma amúgy az első 2 hónapban velünk aludt, mert ha szopi után megmozdítottam, felébredt és üvöltött, akkor már kényelmesebb volt, ha velünk aludt, m akkor lehetett pihenni Kép Remélem, ez a pici mozgatható lesz ilyen szempontból és kényelmesebb lesz a szakaszos alvás Kép

Kisvirág, nem jó a korai keményedés (ami kis mértékben és később egyébként normális dolog, m edzi a méh izomzatát), mert korán kinyílhatsz. Otthon magne B6-ot szedhetsz rá - sztem a kh-ban is vmi magnéziumos cuccot kapnál töményben. + sok pihi Kép

Ann
annann
 
 


Csandy, én is olvastam a Zuglói lapban a jógáról. Gondoltam rá, hogy megyek, csak az a gond, nekem jövő héttől szerdánként angolom van, tehát pont ütik egymást. De lehet, hogy azért még holnap elmegyek,de csak ha Te is jössz, én még soha nem jógáztam. Nem lesz ciki ugye, hogy lövésem sincs róla? Kép Te milyen szerkóban leszel?

A gyes és egyéb dolgoknak holnap utána tudok nézni pontosan, most nincs hatályos törvényem, és jan-tól változtak. Holnap valószínű hoz haza a férjem friss complexet az irodából, de legkésőbb jövő hétre lesz infóm. Most azért nem írok ezzel kapcs., mert már nem biztos, hogy hatályos a tudásom, és nem akarok fals dolgot írni. Kép

Csandy, most olvastam, hogy egy alkalomra 800 a jóga...Hát, még meggondolom...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Üdv!
Csandy, olyan gyerek nincs, mint a nagykönyvben. Kép A mi gyerekünk súlya 16 hetesen annyi volt, mint az átlag 19 hetesnek, mégsem mentem tőle a falnak... Kép Gondolom, akkor az apukájához hasonlóan már most szereti a pociját. Kép
A szomszédos lakás egyelőre sztornó, szóval nálunk marad a szobaátrendezés, de rájöttem, hogy nem lesz zsúfoltabb, mint eddig. Csak az íróasztalom átkerül a szemben levő fal mellé, helyére meg megy az átalakítható kiságy, ami kb. 5 centivel szélesebb, mint most az asztalom és betolva a szék.
A szoptatást én most fotelből tervezem, mivel hiába szeretnék fekve, a férjem, amint kikelek az ágyból, ha alszik, seperc alatt szétterül, mint a nagyalföld. Kép Tehát egyelőre fotel, aztán max. ott alszunk el a babával...
Vércsoport: ez az utána teszünk egy 0-t most már nekem is beugrott, de régen tanultuk, legalábbis még az általánosban szóltak róla - nekünk. Tehát, ha én dupla 0 vagyok, és a férjem 0, akkor így is úgy is csak A-s vagy 0-s gyerekünk lehet. Kép
Egyébként nálunk úgy van, hogy anyu és apu RH+, én is az lettem, viszont a tesóm RH-. Kép És mind a négyen 0-s vércsoportúak vagyunk.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Az előbb elfelejttem, hogy itt is a központi védőnő kapja meg a véreredményeket - kivéve a szimpla vérképet.
Aztán ha gond van, akkor gondolom jön a doki, de ha minden rendben van, akkor bőven elég ez az egy kör. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Az előbbiben elfelejtettem írni, hogy ma egész nap szúrt a jobb oldalam kb. a bordáim alatt. Főleg délelőtt, meg most este kezdett rá megint, de tök kényelmetlen ülni, meg feküdni. Szóval ratyin vagyok...Kép És azt vettem észre, hogy Gombika mozgása után erősödik a szúrás. Lehet, hogy megrúg valamit, beletalál vmi szervembe? Volt már valakinek ilyesmi tapasztalata? (Vagy csak én hülyülök...)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Üdv!
Mézgombi, én nem hiszem, hogy a baba miatt van ez a szúrás, habár ha a mocorgás után rosszabbodik, mégis lehet, hogy köze van hozzá.
Nem lehet, hogy a levegő beszorult, és azért szúr az oldalad?
Mindjárt kezdődik az Áll az alku, és ehetem a mozzarellás paradicsomsalimat.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Nyanya67
A barátnőmék az AUSonben találtak emeletes ágyat hasonló mint képen amit felraktál 30.000 Ft- ért.
Ja és 90x200 -as és szétszedhető. Õ is most várja a másodikat így az ágy egyik részét akarja összerakni de azt mondta nagyon jó ezért veszik meg most.

Csandy
Sajnos a GYED amit a leghosszab ideig kapsz az fizetés függö max lehet 8X e ft,- sajnos az állam nemolyan nagylelkü hogy mindenkinek ennyit adjon.A Tgyás lehet a szülés napjától is kérni már nem kötewlező a szülést megelőző 4 hétben kivenni. Na meg mi van akkor ha valakit a munkahelyről visznek?

Nekem zabszem a fenekemben jövő kedden a szabolcsban krómoszoma vizsgálat. Remélem minden rendben lesz. Már az egész család szerveszkedik hogy a Leventét utána ne nekem keljen ellátni.

Babakocsi ügyben nekünk PC van, de egy elég nagy modell. Nem is láttam utána. Na nehéz is meg a bevásárló kosara kicsi. De egyébként amit én akartam bolygó kerék tolásirány váltás, visszintesig döntheő na meg elég széles kényesmes még téli overálban is, mindent tud és viszonlag olcsó volt. Most a testvérkocsikat nézem hát...majd használtat ha kell. Bár a Levi még nagyon kicsi lesz.

Szerencsére ha kivisszük az íróasztalt a nagyszobába akkor elfér a második kis ágy is. Kicsit a nagyszoba lesz érdekes nappali háló és dolgozó szoba. Ez van. Lesz ez még így se.
Lakás vásárlóknak nagy kalappal én most nem merek belevágni.
Na még dolgoznom kell sziasztok.
cila
 
 


Sziasztok!!!

Kicsit el vagyok keseredve,mert a dokinál nem jó hír fogadott!Kép
A picurral,nincs gond de vele is lehet ha nem figyelek!
A jobb vesém nem ürít rendesen,megvan nagyobbodva!
Most valami "kutyapózban" kell lennem 2óránként 5percet(érdekes lesz az utcánKép)!Viszont ha bármikor belázasodok egy kicsit is,telefonálás nélkül be kell mennem a korházba,és bent is kell maradnom,mert beindúlhat a szülés!!!!!Kép
Amúgy a Boborjánom,670g!!!Már szép nagy!
A terheléses cukrom jó lett!
Na Csütörtökön azért mehetek egy újabb vécsop.határozásra mert,valszeg a baba pozitív és ellenanyag van a szervezetemben!Megismétli,hogy tuti legyen!

Na nem traktálok senkit!
Pusszantás!
Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Az egyik mosoly jelet fordítva akartam!LefeléKép

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!

Elég rég voltam már, elnézést,de a múlt hét végén lett vége a vizsgaidőszakomnak. Elég strapás volt.
A Hepatitis és egyéb leleteimet én korházban kaptam kézhez, a védőnő már előre mondta, hogy ő nem fog kapni semmit ne is keressem nála.
Jövő héten megyek terheléses vércukorra, bár nem hiszem, hogy nagy gond lehet vele. Legutóbb az éhgyomri 2,9 volt csak (3,5-től indul).
Már mi is tervezgetjük a gyerekszobát. De majd csak márciusban kezdünk bele igazából, most csak nézelődöm egyenlőre.
Amúgy nálunk minden Ok, csak a derekam fáj egyre jobban, valószínüleg nyom valamit a kicsi.

Üdv: Clair 24+6
clair
 
 


Szgoron, mennek a drukkok, minden rendben lesz Kép
annann
 
 


Szilvi, vigyázz akkor magadra! Ez a vese dolog hogy derült ki, véreredményből, vagy hogy? (Persze nem muszáj leírnod.)
Clair, jó, hogy befejezted a vizsgákat. Gondolom, sikerültek. Kép
Egyébként egy emelettel feljebb lakik egy lány, akinek a terheléses cukra épp hogy elérte az éhgyomri alsó értéket...
Egyébként sajnos semmit nem jelent, hogy az éhgyomri szinted alapból alacsony, baba nagyon képes ám bekavarni. Nekem pl. a hatodik héten még tök jó terheléses eredményem volt, most meg már magas...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szilvi, Te hogyhogy nem vagy benne a táblában? VAgy csak én vagyok vak?

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szió!Benne vagyok én vagyok a harmadik!
Úgy derűlt ki,hogy a 24-26hét között UH-n megnézi a veséket is,mert van akinek (mint nálam)nem tudja követni a méh növekedését!Nekem nagyon nagy a pocim a koromhoz képest!Már kérdezték sokan,hogy szülni most fogok e!!Biztos etért van a gond!

Annann!Köszike!

Kép
szgoron
 
 


Szilvi, meglátszik, asszem, nem volt rajtam a szemüvegem. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Mézgombi!
Én biztos megyek! Jó lenne talizni!
Tegnap voltam a Cserepesházba, és ott mondták, hogy havi bérlet 2000, ami négy alkalom, remélem jol mondták, mert a 800 szerintem is sok. Most megyek elöször, van egy itthoni terhes nacim, ami kintre elég gáz, talán tornázni jó lesz (kaptam), aztán majd látjuk miben lesznek a többiek. Van jóga a Bánki Donáton is, ott tényleg drága, annyit nem ér, ott ugy tudom, 1400 , másfél óra, itt egy óra az 500. Na mindegy mielőtt elkezdjük, megkérdezzük az árakat.
Nyanya! Köszi az infót, most már értem, AO-s dolog nem rémlett, de így már ok.
Szgoron! Én is szurkolok, minden ok. lesz vigyázz magatokra!!!!
Jó éjt!!

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?