Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

KrisztaKép
Akkor most tényleg pihi ezerrel, én is megszerveztem az amnióra hogy a nagyiéknál legyen Dani, mondjuk ugye nem tudták levenni a mintát, de bevallom igy is jól esett pár nap pihi, hiszen háromszor is megszurkálták a pocimat a gazok... Dackorszakolunk mi is ezerrel, és ezt még meg is fejeli azzal, hogy az esetek 99 %ában csak én vagyok neki jó, más nem.

A torkom még mindig pocsék, de hát nem várhatok csodát ha nem szedek be rá semmi, csak tea meg c vitamin, egysezr csak elmúlikKépKépKép

MandulaKép
Küldöm hozzátok a fiam, mert nálunk csak leesett oszt el is olvadt és ő meg nagy hómániás, igy meg csak pacsa mániás lehetne kint, azt meg most valahogy nem tudnám kultiválni...KépKépKép

PagaKép
az alap hogy a 36. héttől kell járni ctgére, de nekem a doki kérte külön hogy kezdjem előbb, mivel magas a vérnyomásom, meg ugye a cukrom is előjött, megelőzésként gondolt rá, amugy jövőhéten már a 34. héten leszek szal annyival nem kezdem előbbKépKépKép (mensi szerint az meg már a 36. lenne vagyis majdhogynem tartom a protokolt isKép
Elhiszem hogy ez más és másként érzed. Találtál már dokit magadnak, vagy még nem kerestél?

Ági
32+6

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Novum!
Igen elég sokáig kopasz volt, és mivel szőke volt még akkor is kopasznak tűnt, mikor már pihésedett Kép

Ági!
3x megszúrtak eredménytelenül?? Ez borzasztó. Egyébként jó hogy pihentél, mert a szurkálás miatt kell, mivel a magzatburok sérülékenyebb lesz a tűszúrástól (szerintem) Hányadik héten szúrtak?

Kép

KépKép
nyanya67

KrisztaKép

A 19. héten probálkoztak, drágák nem csináltak elötte genetikai uhát, azzal a felkiálltassal hogy minek, hisz ugy is szurnak... (jó kis spuuuuur nép mi??) Erre a következő héten mikor mentem a szurásra a doki közölte a harmadik szurás után hogy nem ér be a tű rendesen: egyrészt elől tapadó placenta, másrészt a hájtömeg ami a hasamon van miatt, meg még egy lapáttal rátéve hogy kevesebb a magzatvíz. Szal alig voltam idegbeteg tőle, az uhán már láthatták volna és mondjuk várhattak volna még egy hetet a vizsgálattal. No comment... baromira fájt, legszívesebben lerugtam volna a dokit a vizsgálóágyoldaláról. PEdig tök úgy mentem oda hogy minden renben lesz, hisz a fiamnál anno nem is éreztem szinte semmit a pillanatnyi szúráson kivül.

Igazából azt nem értettem kristálytisztán hogy már az első uhán tudták a dokik hogy előltapad a méhlepény, akkor mért nem cvst kértek... nah mindegy... egy biztos, hogy egy életre megutáltam őket.

ÁgiKép
33

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Majd még jövök, és visszaolvasok. Csak eszembe jutott, hogy Ágnes nap van és Áginak nagyon boldog névnapot szeretnék kívánni!

Sziasztok

Gabi

Gabi
paga

Ági!
BOLDOG NÉVNAPOT!

Melyik kórkázban vannak ezek a pancserek? Tényleg felelőtlenség volt, hogy UH nélkül elkezdték. Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

SziasztokKép

Gabi, KrisztaKép
Köszönöm a köszöntéseket jól esett nagyonKépKép

KrisztaKép
Az I. nőin csinálták meg az amniót, maga szurás ideje alatt természetesen uhával kisérték a beavatkozást, ebből is derült ki hogy kevesebb a magzatvíz, de hogy elötte mért nem csináltak azt nem tudták megmagyarázni, biztos a piszkos anyagiak jártak a fejükben... néha ugy érzem, mintha ott nem is embernek néznének minket, hanem valami kisérleti nyúlnak, aminek minden ugy is mindegyKép

Nah megyek, hátha csoda történik és eszébejut a páromnak hogy ma névnapom van, bár nem úgy tünik, hiszen lassan dél és még azon kivül, hogy reggelit kért mást nem nagyon akart nekem mondani.... grrrrrrrrr... elegem van a pasikból....

puszi
Ági
33+2

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ági! Boldog névnapot!Kép
A férjemnek legutóbb akkor jutott eszébe a névnapom amikor bekapcsolta a számítógépet és ugye mndíg ki van írva!Kép

Egy kérdés: amikor nekem csinálták az amniot akkor előtte egy másodpercig uh-val rápillantottak és szúrtak, tehát közben nem nézték! Nem tudom, hogy ezt így szokták-e, vagy csak azért csinálták így mert előtte kiderült, hogy beteg a baba. Tehát ezt így szokták csinálni? Vagy már esélyt sem akartak adni neki?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula! Nekem CVS volt, de végig nézték UH-n, és úgy tudom így szokták másutt is.

Gabi
paga

Mandula!
Nekem előtte megnézték UH-on és közben is végig nézték. Fiamnál is végig nézték UH-on.

Ági!
Az 1.női az a Baross u? mert akkor nekem is ott csinálták 3 éve, de lehet hogy az a 2.női volt?

Kép

KépKép
nyanya67

SziasztokKép

KrisztaKép
A Baross utcai az I. női, ezek szerint neked is ott csinálták 3 éve.
A II. női az Üllői uton van, amugy a dokim nekem ott van, és így oda is járok, mármint a II. nőireKépKép

MandulaKép
A szúrásnál nekem végig nézték hogy hol helyezkedik el babó hogy nehogy megszúrják. De nem minden másodpercben nézte, hanem belött egy pontot és szúrt, majd újra nézte hogy jó helyen van e....

Köszönöm szépen a köszöntéseket mindenkinek, drága páromon meg láttam hogy legszívesebben a földalá sülyedne, főleg mikor anyukám átjött hogy menjünk át ebédelni hozzájuk, mert az egyik kedvencemet csinálta a névnapomra.... Ez van... Jah és néha olyan sablon szövegekkel tudnak védekezni, ha elfelejtik a neveztes dátumokat hogy hanyatesek tőle, mint a postamaciKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Most jutottam géphez egy rövid időre,eddig a páromé volt a terep és ilyenkor lehetetlen tőle megszerezni.Tegnap este 10-kor ugyan felajánlotta,hogy mehetek,erre mondtam,hogy oké,de akkor a Szilvit altasd tovább.Hát ez már annyira nem tetszett neki!

Ági!
Utolag is boldog névnapot kivánok!Kép

Lányok!
Nekem nem csináltak a terhesség alatt magzatviz vizsgálatot!A dokim azt mondta,hogy az eredmények:uh,genetikai uh,vérvétel eredmények jól voltak igy nem javasolja.Ez különben kötelező?

Kép

Kép
novum

NovumKép

Köszi szépen a köszöntéstKép

NEm kötelező alapból, hanem 35 év felett ajánlott elvégeztetni, ha jól tudom negyven felett kötelező elvileg.. de ez se biztos. Viszont aki fiatalabb és rossz az afp eredménye azoknak is szokták javasolni a genetikai vizsgálatot.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Hát.. fura, hogy nekem nem nézték a babát a vizsgálat alatt... Majd legközelebb odafigyelek erre is...

Brrr.. itt olyan hideg van, hogy én ma csak a sarki kisboltig mentem el.

Kata, Edina hogy vagytok?

Jó lenne ha megint felélednénk!

Szép napot mindenkinek

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Irtam nektek, hogy én véletlenül kerültem a Baross utcába. Csak a magzatvizvizsgálat miatt mentem oda. Mivel ott derült ki az ultrahangon, hogy mi történt ezért maradtam ott. Az orvosom nem ott van. Õ egy SZTK-ban rendel, oda járok hozzá már évek ota. Petyát már nála szültem. Õ még nem is tud róla, mert még nem volt időm elmenni hozzá. Az biztos hogy a Baross utcai korházba ha nem muszáj soha többet nem megyek, vagyis csak a leletemért. Egyébként a doki azt mondta, hogy diktafonra mondják fel a leletet, és azt még nincs kinyomtatva, de ő meghallgatta. Most vagy elhiszem vagy nem.Azért remélem nem mernék azt állitani, hogy nem volt semmi baja a babának, ha nem igy van.
Ma tényleg nagyon hideg van kint. Már vége lehetne a télnek. Már nem tudok mit felvenni, hogy ne fázzak.
Üdv
Kati
kata34

Sziasztok!

Kata!
Nekem is a Barossban az amnion derült ki a baj,de az Üllőin szültem.Mk.a Klinikákhoz tartozik,ebből kiindulva a Pathológiájuk is egy,szerintem.Okt.8.-án volt a szülés és a leletet 12.-én adták ki,ültek rajta az osztályon egy kicsit,aztán nov.elején kaptam meg.Számomra érthetetlen,hogy mi történt a te leleteddel,miért nem tudják a papírt a kezedbe adni.Én már sík ideg lennék a helyedben.Jól bírod.
Köszi,hogy érdeklődtél,Mandula,megvagyok.Várom a tavaszt,jó lenne átaludni a telet.Ha süt a nap,tök jó,egyébként utálatos az idő.
Üdv mindenkinek.Edina

Kép
szekeres

Sziasztok!

Mandula

a bárányhimlő megelőzésére javasolt homeopátiás bogyó neve: VALERA D30 (nincs törzskönyvezve,így nem mindenhol tartják, állítólag, keresni kell...)

korhatár?
nem tudom sajna, szerintem lehetne szedni...alkalomadtán rákérdezek.

Homeopátiáspatikák:
-Gazdagréti téren
-Stadionoknál
-Kolosy térnél (Lajos u.)

PaGa-biKép
Köszi az érdeklődést, ritkán jövök,akkor is inkább próbálom szinten-olvasniKép magam, mert kevés időm édes oka egy csimpi gyermek, aki egyre jobban vanKép)
jövőhéten lesz egy kontroll CT-nk,remélem akkor véglegesen lezárhatjuk az ügyet. Egyébként új év új élet,mert két ünnep között még a centrál kanüljét is kicsúsztatta, így már csak a sebészeti ambulancián lazán kihúzták belőle (no altatásKép) ÍGY az új év első napját egy hatalmas pancsival ünnepeltük meg.

Üdv Mindenkinek
Andi
kisbora

Szia Kisbora Andi!

Igen tényleg jó lenne ha a betegséget már magatok mögött hagynátok. S csak a felhőtlen öröm maradna nektek Danival. Én nagyon drukkolok nektek! Írj, ha meglesz a kontroll eredménye. A magyar egészségügy híven tükröződik, ahogy a sebészeten bántak a piciddel. Az, hogy egy ártatlan pici babával így bánnak, az felháborító! Szégyeljék magukat! Ilyenkor bánom, hogy nem tudok káromkodni, mert szép szavakkal nem írható le, amit érzek, de lázong a lelkem elhiheted!

Sziasztok, szép napot nektek ezen a nagyon hideg téli napon!

Gabi

Gabi
paga

Ági!

A Ct-re mit reagált a dokid? Remélem minden rendben. Pihenj sokat!

Gabi

Gabi
paga

Sziasztok!

Kisbora! KösziKép, majd utána nézek, én miskolci vagyok, de biztos itt is lehet kapni.

Nagyon kihalt ez a topic, én néha benézek de most nekem sincs nagyon időm, költözünk. Albérletbe. Még sosem laktam albiba, de eladtuk ezt a lakást is, most ez van.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szia Mandula!
Tényleg haldoklik ez a topik. Sajnos! Pedig most már kaptam gépet a munkahelyen, így többször ide tudok nézni én is. De semmi mozgás nincs itt!
Miért adtátok el a lakásotokat? Másikat vesztek? Albérletben lekni nem jó! Szerintem!

Szép napot nektek!

Gabi

Gabi
paga

Szia Paga!

Építkezni szeretnénk, a másik lakás árából már vettünk telket, és hogy elinduljunk el kellett adni ezt is. Még sosem laktam albiban, de ebben az utcában sikerült kivenni ugyanolyan lakást mint a miénk.
Az építkezés miatt kicsit idegesebb vagyok, nem tudom, hogy meg tudjuk-e csinálni. Most próbáljuk felmérni, hogy érdemes-e belevágni, mert megrokkanni nem szeretnénk.
Remélem menni fog...

Puszi

KépKép
mandula35

Biztosan sikerülni fog! Én drukkolok nektek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Úgy látom lassan teljesen kihalunk!

Köszi Paga a drukkot, rengeteget osztunk-szorzunk, hogy mi lenne a jó. De ha elszánjuk magunkat biztos sikerülKép.

Most már mi is elkezdtük újra a babaprojektetKép, tehát ez ügyben is lehet szurkolniKép! Nagyon szeretném ha megint hamar összejönne, de nem sürgetem ha minket akar egy kis lélek akkor biztos megtalálKép!

Szép estét

KépKép
mandula35

A drukk megy ezerrel mindkét ügyben! Az építkezés nem egyszerű dolog, és itt nem csak az anyagiakra gondolok. Tudod én építőiparban dolgozom. Sajnos a minőségi építőanyagoknak elég borsos ára van. Na meg jó, megbizható szakikat keresni sem semmi.
A babaprojekt meg biztosan hamar sikerül nektek. Nagyon örülnék, ha hamar jó híreket hoznál ez ügyben! A 2006. tavaszi babások topikban, amihez amíg közéjük tartoztam írogattam, megkezdődtek a babák születései. Már egy ikrek babák, és a mai napon egy kislány baba megszülettek. Olyan jó olvasni róluk!

Vigyázz nagyon magadra!

Gabi

Gabi
paga

Szia Paga! (úgy tűnik kettőnké ez a topic lassan Kép)

Szerencsénkre Apósom gépészmérnök, régóta dolgozik az építőiparban Õ is. Tud segíteni rendes "szakikat" találni, de így is elég nehéz. Talán ma megyünk az építészhez a tervet megbeszélni, majd meglátjuk mire jutunk vele.

Tényleg jó hallani az újszülöttekről Kép, remélem nemsokára mi is a kisbabások közé fogunk tartozniKép!

Puszi

Többiek, mi van veletek?

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Én is beférek? Nézegettem a leveleket a 35 éven felettiekben, és Zsenge tanácsára(akit pedig itt nem látok)beléptem ide. Elolvastalak Benneteket, jó lehet így néha "csevegni".
Nekem 3 gyerkőcöm van, egy még 2 hónapig 18 éves leánykám, egy júliusban 18 éves fiam, és egy picike Lucám, aki dec. volt 2 éves. Érdekes az összetétel igaz? Eléggé izgalmas is tud lenni, amikor összecsapnak a tini és a baba gondok. De vhogy így teljes az élet 40 körül....
Egyenlőre csak ennyit írok, nem akarok "tolakodni"

Üdv Mindenkinek!
ancsi65

Ancsi!
Üdv a csapatban. Kissé haldoklik a topik, de mindig visszatérünk. Én most 14 hetes terhes vagyok, ezért kicsit megcsaltam a lányokat és a babás topikban garázdálkodom, de mindig benézek, hogy mi történik itt. Kép Jójó, tudom ez nem kifogás, de ott sokkal fiatalabb vagyok Kép
A két 18 éves gyerkőcöt hogy sikerült összehozni? Kép Számolgattam és ha a fiad 2006 júliusban tölti a 18-at a lányod meg 2 hónap múlva. akkor 4 hónap van köztük, de ha a fiad 2005 júliusában töltötte a 18-at akkor kb 8-9 hónap. Sehogy nem jön ki Kép

Képzeljétek a héten elkezdtük az ovódát. Ez a hét még beszoktatás, én is vele vagyok. Elég katasztrófális nálunk a helyzet. Balázs 1-2 hónapja fokozatosan kezd egyre agresszívebb lenni. Verekszik és köpköd, minden ok nélkül. Illetve talál okot. Pl ha a reggeli tejecske a cumikában nem elég meleg vagy kicsit melegebb, mint szokot, akkor rögtön földhöz vágja és üt, ha elér. Már mindent kipróbáltunk. Szép szóval, megbeszéltük, büntetés, fenékreütés, de semmi nem használt. Pedig nagyon a verés ellen vagyok, de időnként elpattan a húr és kap a popójára. Az óvónőkre is ráüt és ha fegyelmezni akarják köpköd. Nem igazi köpködés, csak a szájával úgy berreg, mint ha köpködne. Már ott tartok, hogy beszélek majd az óvódai pszichológussal. Olyan borzasztó, mert ha ezt látnám egy másik gyerektől, tuti azt mondanám, hogy miért nem nevelik meg a szülei. Aztán tessék. Én nevelem és mégis. Remélem csak átmeneti állapot.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
A két gyerkőc úgy jött össze, hogy 15 hó van köztük. Anna a legnagyobb, már csak 2 hónapig 18 éves, márcban tölti a 19et. Matyi júliusban lesz 18.
Már nem is emlékszem, hogyan bírtam. Most a kicsi mellett elképzelni sem tudnék még egy picit, sem fizikailag, sem idegileg, lehet, hogy megöregedtem?

Szerintem a kisfiadnál átmeneti tiltakozó állapot van az ovi ellen, ami elmúlik, csak idő kérdése. Ez a váltás, hogy ovi, ez mindkettőtöket megvisel eleinte, Õ is ugyanúgy izgul mint Te, csak ő mindent olyan őszintén csinál még. Hidd el az ovónénik láttak már ilyet, sőt különbet is. Ha megnyugtat, beszélj a pszihológussal, hátha segít, megkönnyíti a beszokást, jó tanácsokkal lát el.

Az előbb azt írtam, hogy sok lenne most nekem 2pici, de azért "irigylem" az új pocakodat, titokban egy ideig én is szerettem volna Lucának egy kistesót. A férjem a mai napig szeretne, de be kell látnunk, hogy már nem vagyunk olyan fiatalok.
Vagy mégis?

Ancsi
ancsi65

Ancsi!
Sajnos nem az ovi az ok, mivel ma volt a második nap az óvódában és már nagyon várta, ez a dili viszont 1-2 hónapja tart, vagyis megelőzte az óvódát. Én inkább abban reménykedtem, hogy az óvoda majd változtat rajta, de egyenlőre nem.

Néha elgondolkodom, hogy kell e még 1 Kép De azért igen. Fiam is decemberi. 2.-án született.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Lucus is december 2.-án született, 2003-ban! Ez klassz! Úgy volt, hogy a Mikulás hozza, de picit előbb jött. Õ Jázmin is, de szinte mind a két nevét használjuk, (a Luca a férjem kedvenc neve)ezért a névnapja nem decben van, hanem febrben,Jázmin napkor, a Matyival együtt, hogy ne legyen szegénykének minden ünnepe egy hónappa bezsúfolva.
Figyu! Aki dec 2.-án született, azzal nem lehet semmi baj! Bízzál a kisfiadban, hidd el minden rendben lesz! Csak most nehéz Neked , tudom. Egyébként már én is néha izgulok, ha eszembe jut az ovi, annyira összenőttem itthon a kicsivel, hogy úgy érzem, nem szívesen engedem el. De még van legalább 1 évünk!
Sok sikert kívánok az ovis napokhoz!

Üdv:Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Ancsi! Üdv. köztünk, nagyon örülök neked, látod Te Nyanyát is ide csaltad egy kicsitKép! Hát nem lehet egyszerű az életed, de gondolom pont így szépKép!

Kriszta, örülök, hogy hallok rólad Kép! Szerintem is átmeneti lázadás ez Balázsnál, de ha van az oviban pszicho. azért kérdezd meg szerintem.

Na megyek kijavítom a koromat.....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Új még nekem ez a levelezés, ezért igyekszem többször megnézni, hogy képben legyek, megismerjelek Benneteket!

MandulaKép Az előzményeket olvasva Neked sem volt könnyű. És még kitartás-sok-sok az építkezéshez, ha jól olvastam. Mi mostanában keveredtünk ki belőle, de néha úgy érzem, soha sincs vége, mindíg van vmi ami még kell!
Valamikor mostanában van ugye a szülinapod?
Sok boldogságot kívánok Neked!!!

Lányok! Szerintetek hogyan viszonyulnak az emberek, az orvosok, ha vki 40 felett szeretne kisbabát? Nagyon meghökkentő a dolog? Vajon sokkal nagyobb a komplikáció babára- mamára nézve?
Tulajdonképpen rólam van szó, mert kicsit én is szégyenlem bevallani(vhogy a környezetem keltette bennem ezt a bizonytalanságot),hogy én is meg a párom is szeretnénk még egy babát.Húúúú még a tenyerem is izzad, hogy ezt leírtam!
Sajnos, ha a szűk családban beszéltem is erről, mindenki enyhén szólva hülyének nézett. Anyukám is, pedig tök jól megvagyunk. Mindenki kicsit elítéli ezt. Lehet, hogy a férjemmel tényleg megbolondultunk? Azért is szerettünk volna még babát, mert Lucus olyan egyedül van így . A két nagyról írtam, és olyan jó lenne, ha két kicsi lenne együtt újra.
A múlthéten voltam nőgyógyászaton, és én is láttam "idősebb" kismamákat, de semmi negatív gondolatom nem volt velük kapcsolatban. Ne értsétek félre, nem csak az anyukámra hallgatok 40 évesen, de mégis hatással van rám az ellenvélemény, elbizonytalanít, tényleg nehogy vmi baj legyen.
Ti hogyan látjátok ezt a helyzetet?
Bocsi, ha nagyon leterhelő voltam!

Köszi!!!
ancsi65

Sziasztok!

Ancsi! Köszi, pont ma van a szülinapom. Irigyellek, hogy már kész vagytok az építkezéssel, én is félek egy kicsit, hogy sose lesz vége.
Szerintem a mai világban amikor leginkább 30 felett szülnek első gyereket, semmi különös nincs abban ha 40 fellett szülöd a 4.-et Kép! Ha elég erőtök és energiátok van ahhoz, hogy felneveljétek, akkor szerintem ne hallhassatok senkire, vágjatok bele Kép!

KépKép
mandula35

Igazad van Mandula,
az embert csak akkor tudja elbizonytalanítani a külvilág, ha még önmagában nem elég erős az elhatározás. Minnél hamarabb tisztába kell jönnöm, azzal, hogy mit is akarok!
ancsi65

Mandula!

Írtam ám nektek kb 1 hete, jó hosszan, aztán elszállt és bepipultam ezért nem ismételtem meg. Szóval nem Ancsi csalt vissza hozzátok is jövök ám Kép

Ancsi!
Szerintem is csak a saját érzéseitekkel foglalkozzatok és hogy Ti mit szeretnétek. Ha fizikailag és lelkileg úgy érzed, hogy bevállalod, akkor vágj bele. Én egyébként nem vállalnám 40 felett, de semmi ellenérzés vagy ilyesmi, csak tudom, hogy nálam gondok lennének. Így is vannak. Pl 35 évesen szültem a fiamat és a terhességi cukor a korom miatt alakult ki, ami most megismétlődött, de lelkileg és fizikailag is még 20-on évesnek érzem magam, csak hát bizonyos jelek figyelmeztetnek, hogy nem nem, már 40 fele közeledsz. Valahogy az emberek szeretik 40-nél meghúzni azt a bizonyos határt, mert olyan szép kerek szám. Bevallom én is. De valyon mi a különbség egy 38 és egy 41 éves nő között? Szerintem semmi.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Köszi a bíztató szavakat Kép!
A profilomba sikerült felraknom a legkisebbet!
Õ Luca Jázmin.

Üdv mindenkinek!
ancsi65

Nagyon helyes Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya, köszi a köszöntést, mostmár tényleg idevaló vagyokKép! Hogy vagy? Növöget már a pocid?

Ancsi! Tündéri a kislányod!!!

Puszi

KépKép
mandula35

Mandula!
Mi az, hogy most már? Irgumburgum. Kép
Hatalmas pocakom van, de már 2 hónaposan is ilyen nagy volt.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

De jó itt aztán most volt mozgás. Látod Mandula nem csak a kettőnké ez a topik. Boldog születésnapot kívánok neked!
Kép

Ancsi! Én is üdvözöllek közöttünk. Tényleg jó nagy korkülönbség van a gyermekeid között. Csak kiváncsiságból kérdezem ők édes testvérek? Bocsi ha indiszkrét vagyok! Amúgy szerintem is egyre később kezdenek a nők szülni. AZ én kolléganőim, akik 30 felé járnak, és tartós kapcsolatban élnek, még csak távoli tervként emlegetik a babát. Tehát korilag egyáltalán nem vagy késve. Most még! De sok időtök nincs gondolkodni a dolgon, szerintem. Én is sokat gondolkodom ezen, a 37 évemmel, hogy legyen, vagy ne, mert nagyon szeretnék, csak néha kevésnek érzem az energiámat hozzá. De ha nem döntök, és halogatom, az azzal járhat, hogy kicsúszunk az időből, és utána már bánod, nem bánod nem tudsz mit tenni. Biztos elég össze-vissza volt a fent leírt. Na mindegy.

Krisztanyanya!
Kérek (ha lehet) pocakos képet! Ugye már túl vagy a kritikus időn? Balázs baba majd megnyugszik. Rengeteg stressz éri őket is, pl. az ovi, még ha szeret is menni, azért rengeteg alkalmazkodást, toleranciát igényel, és ez nehéz lehet egy olyan babának, aki eddig burokban élt, mindenki csak az ő kivánságait leste, minden úgy volt, ahogy Õ akarta, szerintem így látatlanban azt mondom, hogy nem igényel pszichológust. Majd rendeződik minden hidd el. Mindenesetre próbálj ne sokat idegeskedni! AZ én fiam amikor bölcsibe került, akkor elkezdett harapni, de nagyon, pedig addig soha nem csinálta.
Jó hogy Ancsival egy napon születettek a kicsik, csak az az 1 év különbség van, de azért ez tök jó.

Magamról: Én jól vagyok! Munka dögivel. Az építkezésen átadás körüli mizéria van. Mindenki ideges. Itthon meg fut a lakás, a hétvége is kevés, hogy rendbe tegyem azt, ami hét közben elmaradt.

Minden jót nektek,

Gabi

Gabi
paga

Sziasztok Mindenkinek!

Gabi: Nem vagy indiszkrét, előbb-utóbb elmeséltem volna többet is magamról, de nem voltam biztos benne, hogy jó-e, ha mindent töviről hegyire a legelején leírok. Igen, jól sejted, a gyerkőcök nem édestesók, bár olyanok. Sajnos, (már nem sajnos) az apukájuk annakidején úgy döntött, másik családot alapít. Szóval elment. A válás után rögtön megnősült, és kapott cserébe 2 olyan korú kisfiút és kislányt, mint a sajátjai.
Mi 3an a gyerkőcökkel 5 évig voltunk együtt, egyedül. Hááát valahogyan elteltek ezek az évek...És akkor jött a Lucus apukája. Õt is "megtépázta" az élet. Neki külföldre "utazott" a felesége az építkezés kellős közepén, és ott is maradt. Gyermek nem volt. Tehát beléptünk az életébe, 3an. Rögtön kellettünk, mindannyian. Azóta is... Ez nekem mai napig CSODA Kép De kellett még a Lucus is. Én is nagyon akartam, 38 és fél éves koromban meg is született. Most már értitek, ugye, miért szeretnénk még kistesót? A férjem teljesen azt éli át, mintha ifjú házas vona huszon évesen.(Õ is 65-ös, mint én). Most jött bele. Sajnálom, hogy ilyen későn találkoztunk csak. A házat, amit elkezdett, együtt fejeztük be. Minden kerek, már csak egy kistesó kéne. De az is lehet, hogy már nekem nem sikerül. Nem tudom. Szégyellnék csak ezért dokihoz menni, hogy kell-e segítség a teherbe eséshez. Talán nem értené, miért nem fér egy 3 gyerekes anyuka a bőrébe? Ezt minnél hamarabb el kell döntenem, tudom. Hát ennyit dióhéjban, rólunk. Néha majd cserélek képet a profilomban.
Egyébként, tényleg Te se sokat gondolkozz, ha komolyan akarod. Megy ez a fránya idő Kép

Kriszta, igazán jó lenne egy pocakos kép, jó úgy írni, hogy legalább képen láttuk egymást! Balázs baba nagyon helyes kis kópé kölök KépKépKép
Pihenj sokat!

Mindenkinek szép álmokat!

Ancsi
ancsi65

Paga!
Nem olvastál vissza mindent Kép Balázsnál ez a verekedés, köpködés nem az ovi miatt van, mivel 1-2 hónapja kezdődött és oviba 4 napja járunk. A pszichológus meg nem árt, legfeljeb azt mondja, hogy minden ok.
Majd csinálok pocakos képet és felrakom Kép 2 hét múlva már a nemét is fogom tudni.
Szerintetek lehet repülni terhesen? Tudom, hogy sokan repülnek, de nem árt a légnyomáskülönbség a babának? Hallottatok erről valamit? Jó lenne még utoljára nyaralni illetve tavaszolni egyet.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Ancsi!
Pocakos képet majd teszek fel, de azon csak a pocakom lesz Kép Nem teszem fel magamat ide, mert innen nem tudok törölni. A profilomban a fotóalbumban valahol van 1 kép rólam is Kép
És téged hol látlak? Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Megtaláltam a képet, nagyon aranyosak vagytokKépKép
A hétvégén én is varázsolok magamról.

Lehet nyugodtan repülni, nem árt sem neked, sem a babának. 2-3 órás repülés közben néhányszor állj fel, sétálj kicsit, hogy a lábad megmozgasd. Ez fontos. Vigyél magadnak rágcsát, innivalót, de ezt biztosan tudod. Mi is repültünk, akkor 20 hetes pocakom volt Lucussal. Semmi baj nem volt, a nyaralás közben sem, bár hőség is volt bőven, de a tenger irtó jól esett így pocakkal! Tunéziában voltunk, szintén "jó lenne még nyaralni utoljára"
út volt. Nem bántam meg.
Tavaly nyáron is repültünk, akkor pocak nélkül, Lucuskával, nagyokkal, az egész pereputty. Így mintha nehezebb lett volna....
Azthiszem Te a nyáron, július környékén fogsz majd szülni? Akkor jobb lesz a tavaszi nyaralás.
Tudjátok már, hogy hová mentek?
Ebben a hideg télben én is úgy elvágyom néha, de ez természetes.

SziasztokKép
ancsi65

Sziasztok!

Ancsi!
Szerintem ha ennyire vágytok egy kisbabára, akkor vájatok bele. Anyukám 41 éves volt amikor szült engem, a bátyámat pedig 40 évesen, pedig 70-es években ez még különleges dolog volt. Most már annyira természetes, sőt azt veszem észre, hogy azon csodálkoznak, ha valaki huszon évesen akar szülni.
Raktam fel fényképet a fiaimról a profilomba. Nem túl jó, mert telefonnal csináltam, majd csinálok rendeset is.
Sziasztok
kata34

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy végre feléledt ez a topicKép!!
Csak az a baj, hogy holnap költözünk így én egy ideig nem leszek, nem tudom mennyi idő míg átkötik?! Mivel csak az utca elejére megyünk remélem hamar lesz újra netünk!

Kriszta! Nekem is jó hamar elkezdett nőni a pocim, igaz nekem is volt előtte egy kicsi Kép.

Paga! Köszi a lapot, nagyon aranyos! Kép

Ancsi! Tul.kép. az én történetem is majdnem ua. mint a tiéd, igaz én kicsit több mint 1 éve vagyok csak a mostani férjemmel. Õ is elfogadott minket, Õ még nem volt nős előtte, de volt egy 8 éves kapcsolata. És képzeld én is úgy gondolom, hogy ez egy CSODA hogy egymásra találtunk. És nagyon szeretnénk mi is közös babát.

Kata! Nagyon helyesek a fiaid!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Kata!
Köszi, hogy írtál erről, hiszen én tényleg a két véglet vagyok, 22-24 évesen a két nagy, majdnem 39 évesen a kicsi. Anyukád nagyon ügyes, és bátor voltKép!
Kata írnál arról, hogy élted meg azt,(persze,ha emlékszel)hogy esetleg a Te mamád nem volt annyira fiatal mint a többi gyerek anyukája? Egyáltalán tudatosul ez egy gyerekben? És ha igen, akkor mikor? Én nem ismerem ezt az érzést, ha van ilyen, az én szüleimnek én elég korán születtem.
A 2 éves Luca ebből még semmit nem érez, nem tud mesélni. De engem nagyon érdekelne. Néha elgondolkodom, lesz elég időm segíteni, útnak indítani az életben? Lehet, hogy túl aggódós vagyok? Te beszélgettél ilyesmiről felnőtt fejjel az anyukáddal?
A fiaid helyes srácokKép. Hány évesek?

Üdv: Ancsi
ancsi65

Szia Mandula!.

Most látom csak, hogy írtál, vszínű egyidőben írtunk.
Ugye, hogy csoda, és néha félek, nehogy csak álom legyen, és nehogy felébredjek...Jajjjj de giccsesKép!
A baba pedig egésszen biztosan összejön, majd kivárja a neki legmegfelelőbb időtKépKépKép!
Siess vissza hamar!
Sok türelmet, és kitartást kívánok a költözködéshez!

SziókaKép!
ancsi65

Sziasztok!

Ancsi
Apukám már 43-44 éves volt amikor mi születtünk. Apunak és anyunak sem volt gyereke az első házasságából, ezért nem is nagyon volt kérdéses, hogy mi legyen. Igaz én már nem voltam tervben állitólag. Úgy gondolom, hogy semmiben nem volt másmilyen a gyerekkorom, mint másoknak.
A fiuk 13 és 9 évesek. Nem tudom olvasgattad-e a topikot, most született volna februárban a kislányom, de sajnos csak a 22. hétig élt. Mi nem terveztünk már 3. kisbabát, de most én is sokat gondolkodom rajta, hogy legyen-e. Májusban már lehetne ujból probálkozni.
Most már megyek, majd holnap benézek.

Sziasztok
kata34

Sziasztok!

Ancsi!

Ez tök jó, hogy a gyerekek ilyen jól megvannak egymással, és nagyon szeretik Lucust, és viszont. Nagyon-nagyon jó, hogy ti Mandulával,ha csak másodikra is, de megtaláltátok a boldogságotokat. Ez nagyon szupi!
Szerintem dokihoz menni, és segítséget kérni nem szégyen. Sőt! Azért vannak, hogy segítsenek! Én mielőtt most legutóbb belevágtunk a babaprojektbe elmentem dokihoz, hogy minden rendben van-e. Pedig tulajdonképpen semmi bajom nem volt, de ha már azt a babát terveztük, akartruk meg szerettem volna adni azt a kis pluszt neki, hogy magamat rendben tudjam. Hogy a szervezetem felkészültebben várja a babát. Sajnos ennek ellenére nem sikerült a mi picinknek köztünk maradnia. De ilyen az élet, nem csak végződik minden úgy, ahogy szeretnénk! Majd legközelebb remélhetőleg örömteli vége lesz a próbálkozásunknak.

Mandula!

Hát egy költözködés nem túl örömteli, de azért jó költözködést, és tényleg én is csak remélni tudom, hogy mihamarabb tudsz jönni hozzánk. Varrással hogy állsz?

Krisztanyanya!

Remélem ezt a "nyanyát" a neved mögött nem veszed sértésnek, de Kriszta mindig Rabkri volt itt, de hát Õ most már hónapok óta nem jelentkezik, és ez csak a tőle való megkülönböztetés volt. Amúgy persze olvastam az ovit, azt csak példának mondtam, hogy talán attól is lehet. Vagy ki tudja, hiszen ők még nem tudják megfogalmazni az érzéseiket, feloldani a bennük lévő feszültségeket. Nem is könnyű még néha nekünk sem!
Én is mindenkitől azt hallottam, hogy a repülés nem árt sem neked, sem a babának, de én magam még sajnos sosem repültem. De ha teheted ne hagyd ki, szerintem!

Kata!

Hu, de nagyok a fiúk. Hogy hívják őket? A munkahelyet sikerült megszoknod?

Szép jó estét mindenkinek!

Gabi

Gabi
paga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?