Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lyányok!

Szopi ügyben kéne egy kis segítség.
Nagyon nagy evő a kis Botond és olyan sűrűn kér enni, hogy egyszerűen a kórházban tartózkodás óta nem is volt lehetősége a cicimnek feszülni, mert állandóan üresre szívja. A "puha" mellben is lehet elegendő kaja? Sokszor zöldet kakil ami a csecsemőorvos szerint azt jelenti, hogy túlette magát. A normál az aranysárga. Szóval elvileg nem éhezik.
Mit kell enni, inni, hogy serkentsem a tejtermelést? Tudom, hogy korábban volt már róla szó, de se időm se energym visszaolvasni.....remélem valaki megszán pár tippel. Kép
Az a laktoherb tea jó?

Joe & Boti

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Szia Joe!

A puha ciciben is van tejcsi, igazából csak az első napokban kell feszülnie, az sem jó, ha kőkemény, mert abból könnyen lehet mellgyuszi. Ha túleszi magát Boti, akkor miért akarod serkenteni a tejcsit? Figyeld meg, melyik napszakban szokott sűrűbben cicit kérni. 1-2 bögre Laktoherbet igyál előtte. De többet szerintem ne, egy nap, mert pl.nekem nagyon megnöveli a tejmennyiséget. Ma reggel is, szoptatás után fél órával abból a ciciből, amiből Szabi szopott, még 100 ml-t fejtem le. 2-3 pohár Laktoherbet iszom naponta, de azt hiszem lecsökkentem 1 pohárra, mert nem szeretnék minden szoptatás után fejni, így is sok megy már a mélyhűtőbe.
Amúgy, szerintem, semmi gond nincs azzal, ha igény szerint szoptatod a babádat.

Ági, sajnos nem tudom leadni a tejcsit, mert csak Bp-re járnak házhoz a tejért. Én pedig nem tudom nap, mint nap bevinni valamelyik anyatejgyűjtő állomásra. A szomszédunknak 3 héttel idősebb a babája Szabolcsnál, neki felajánlottam, hogy szívesen adok tejet, mert neki nincs elég, de visszautasította, így marad a hűtő.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!
Ági! Köszi a tippet fogzás-kínzás elleni homeo ügyben. Ki fogom próbálni, mert a dentinox nagyon jó ugyan, de csak kb 10 percig. Addig széles vigyorral, csettintgetve szopogatja a gélt, majd ha elmúlt a hatása, újból indul a nyöszörgés, és bevallom őszintén, már egyre kevésbé bírom. Paracetamollal meg nem akarom tömni.

Lilló! Ha visszaolvasol, akkor szerintem sok pozitív szüléstörténetet találsz. Azt hiszem én is írtam az enyémről, de már nem vagyok benne biztos. A horrorsztorimesélőket meg le kell állítani. Én is útáltam az ilyen banyákat. Volt hogy esküvői vacsorán köszöntem meg a "kedves" hölgy biztatatását. Hihetetlen tapintatlanok tudnak lenni. Ne hallgasd meg őket. Senki nem állítja, hogy nem fáj, meg hogy nem kell mindent beleadni, de a legtöbb szülés igenis tök nagy élmény.
Zsu
zsuzs74
 
 

 
 

Szia Piroska!

Igazából csak akkor ette túl magát mikor óránként mellre raktam. Egyébként tartjuk a 2-3 órát és akkor szép aranysárga a kaki. Azon ilyedtem be, hogy pl este is nem tudtam hirtelen melyik cicit adjam, mert mind a kettő olyan puha volt.

Hű! Neked aztán nem semmi mennyi tejed van!
De gondolom neked feszül is keményen! Kép

A kórházban nem győztem masszírozni, mert olyan csomós és kemény volt. És az megnyugtatott, hogy akkor biztos rengeteg a tejcsi.
Szóval csak ez keltette fel az aggodalmam.
Veszek teát, kipróbálom azért, bár lehet hogy nem kéne bolygatni? Olyan jól beállt, és fejni sem akarok.
Megnyugtattál, köszi!

Jó babázást Nektek!

Puszi,
Joe & Boti

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe, gondoltam, hogy az estét írodKép Valahol azt olvastam, hogy este kevesebb, de annál laktatóbb a tejcsi. Érdekes, este nekem is 'puhább' a cicim és Szabolcs is 2x eszik ilyenkor. 7-kor fürdetünk, előtte 6-kor eszik, és fürdés után fél 8-kor. Azután éjszaka 4 óránként kel, ilynkor már szinte kidurran a cicimKép ezért van, hogy reggel 2x is ilyen sokat tudok fejni még pluszban.
Nekem is nagyon kemény és csomós volt a cicim a kórházban, Áginak meséltem is, hogy nem tudtam még lefejni sem, folyamatosan meleg vizzel zuhanyoztam és borogattam, meg maszíroztam. Még szerencse, hogy egyágyasban voltam, így nem zavartam senkit.Kép De igazából csak Szabi tudott segíteni rajtam, igaz akkor még nem szopott nagy mennyiségeket, ezért etettem Õt nagyon gyakran. Most már csak éjjel durran a cicim, de ilyenkor igyekszem, hogy Szabi 4 óránál többet ne aludjon, mert Zsombival volt egy csúnya mellgyuszim, amikor először aludta át az éjszakát és 8 órán keresztül nem ürült ki a cicim.

További boldog szopizást Nektek!

Pirus

Ja, és igyál sok folyadékot, napi 2-3 litert!

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!


Ági, egyáltalán nem voltál sok kedden - sok mindent tök jól elmondtál. Ezek szerint a családi pótlékot apa is igényelheti (gondolom ez fizetéstől független). Hol kell ezt intézni? Vagy érdemesebb az én munkahelyemen intézni, mert hogy mi TB kifizető hely vagyunk? Fogalmam sincs, hogy a kettő összefügg-e, de hátha. :-)

Köszi a megnyugtató infókat az előtejről. Eddig azt hittem, leettem valamivel a hálóigem, de ezek szerint lehet, hogy az már az előtej volt? Nem is vettem észre, hogy mikor került oda az a két kis foltocska. :-)

Jó szoptatást akiknél ez aktuális - nagy élmény lehet!

Képzeljétek, tegnap voltak nálunk egyik unokatesómék, és hoztak egy szemeteszsáknyi babaruhát (amit az ő kislánya most nőtt ki). Mivel nagyrészük rózsaszín, meg lepkés-virágos-macis-cicás, jó lenne, ha kislány lenne a pocakomban. :-) Bár otthon tulajdonképpen hordhat egy fiú is rózsaszínt, nem igaz? Szóval, már alig várom, hogy beöltöztethessek valakit ezekbe a ruhácskákba.. olyan aranyosak!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Joe!

NEkünk a kórházban azt mondta a neonatológus, hogy tejecske gyártásához a túrós palacsinta, madártej, sült csirkecomb a nyerő!Kép Gondolom, a fehérje- és zsirtartalom a lényeg a dologban, de azért nem megvetendő egyik sem. Kép
Nekem azért egyértelműen az segit, ha naponta minimum 3 litert iszom, mindegy, mit, csak folyadék legyen. Kivétel persze a narancslé, mert ugye citrusfélét nem lehet.

Zöldes kakilás nálunk is volt, tényleg azt jelzi, hogy túlette magát a baba. Nálunk attól jött elő, hogy valami megzavarhatta Boti étkezési rendjét - kezdetektől 3 óránként kér enni -, és kb. félóránként újra és újra jelentkezett, hogy éhes, de igazán soha nem lakott jól, mert igy végignassolta a napot. Ettől persze megfájdult a hasa is.

Én azt vettem észre, hogy Boti szoptatás alatt is újra tudja tölteni a mellemet a tejleadó reflex kiváltásával. Volt már olyan eset, hogy én is azt hittem, most már tényleg egy csepp sem maradt és mindjárt ordit, de ehelyett ő csak szopizott tovább és azt éreztem, hogy újra beindul a tej.
Szerintem elfogyni nem tud.


Kinga
kgk
 
 


Zsuzs74: Köszi, majd visszaolvasgatok, most Joe-jé volt a legfrissebb élmény, és úgy látszik, hogy én rossz emberekkel találkozok, mert nekem mindig csak rosszat mesélnek. Múltkor pl. a kozmetikusom, akit le se bírtam állítani, mert le volt kenve az arcom, és nem bírtam beszélni. Kép

Rita: Bizony, az a foltocska már lehetett az Kép Néha reggel én is úgy ébredek, hogy van kis foltocska.

lilló
 
 


Sziasztok!

Joe! Nagyon örülök, hogy neked is ilyen fantasztikus élmény volt a szülés. Gyerekágy utána milyen volt?

Ági! De klassz, hogy pocaklakó befordult!

Brik! Igen, a vérből nézik az ellenanyagot. Úgy emlékszem, hogy 4x vizsgálják a várandóság alatt. Amiről beszélsz, az a toxoplazma. Ami leginkább a macska ürülékével tejed. Nagyon kell vigyázni, mert az első 12 hétig fejlődési rendellenessget okozhat. Az a "jó", ha már korábban átestél toxoplazma fertőzésen. Ezt is nézik. Ja! És 99,99 %, hogy semmi gond nem lesz!

Mostanában nagyon vacakul alakul a tejcsi helyzetem. Amióta Balázs betöltötte a 3 hónapos kort, jelentősen visszaesett a tejcsi mennyisége. Most gyakrabban teszem cicire (ha kell neki, ha nem), minden evés után fejek. Iszom rengeteget (laktoherbet is), eszem rendesen, homeos bogyókat is ettem már, de nem akar javulni a helyzet.

Puszi

Szofec

szofec
 
 


Szofec, a 3 hónapos kor nagy vízválasztó. Ilyenkor szokott alakulni a tej mennyisége és összetétele. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy kevesebb lett a tejcsi, de ha Balázs szépen fejlődik és látod rajta, hogy elégedett, akkor nincs semmi gond!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!
Szofec! 3 hónapos korban én is úgy tudom, hogy nagy változások vannak - nálunk is úgy kezdődött a dolog, hogy kevesebb lett a tejci, és én elkövettem azt a hibát, hogy kipótoltam tápival. Így jött egy jó kis szopisztrájk is. kb 3 hétig alig gyarapodott a baba, fejtem , mint a güzü, ittam a laktoherbet pedig nagyon útálom. Végül aztán rendeződött minden. Azóta nem szopik annyit, amennyit "kellene" (a súlya szerint)- néha lemérem - de gyarapszik szépen, úgyhogy a tejci mennyisége miatt szerintem se aggódj.

Tejciserkentésre nekem a `minden reggel 1 tojás, egy bögre tej` a tuti befutó. A húsokkal hadilábon állok a terhesség óta, úgyhogy sült csirkecomb ügyben nem tudok nyilatkozni.

Toxoplazma: anno nekem dokibá azt mondta, hogy nem olyan könnyű elkapni, úgyhogy ne aggódjak. Persze én aggódtam továbbra is, így kiharcoltam egy tesztet, ami természetesen negatív lett, így még jobban aggódtam, hogy nehogy a terhesség alatt kapjam el először életemben. Én is úgy tudom, hogy macskanyál, macskaka, kutyakaka, és a föld az, amikben megtalálható.

Piroska! Mit kell tenni azért, hogy az ember egyágyasba kerüljön? Annyira nem szeretnék legközelebb is 5 ágyasba kerülni. Amíg benn voltam egyszer aludtam 1,5 órát, amúgy semmit a 4 éjszaka, nappal meg pláne nem, így semmi tejcim nem volt. 2 hétbe tellett , hogy itthon kipihenjem magam, és a tejci is csak akkor indult be. Nagyon-nagyon nem szeretném ezt legközelebb. Életem legszarabb 4 napja volt. Bármit megteszek a következő szülés után, hogy egyedül lehessek.
Zsu
zsuzs74
 
 


Aysegül!
Végül is mindenre kiváncsi vagyok.
Igen, sajna a dokim is altatásról beszélt.
De, ha lehet másképpen úgy szeretném.
Nem tudom mikor láthatom akkor először a Babám.Mert epidurálisnál legalább megmutatják.
Nem tudom mikor lehetek vele, mikor szopiztathatom meg, ha egyáltalán beindul a tejem.
A műtétem után tisztában voltam, hogy 90% a császár, de amikor odakerültem és megmondta a doki nagyon rossz volt!
Lehetek-e majd vele Baba-mama szobába?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Indigo!
Dóri, 24 és fél éves vagyok, 2006. március 16-ra vagyunk kiírva, első Baba lesz, most már az is biztos, hogy kisfiú. 7 hónapig szégyenlős volt és nem mutatott semmit. Mindíg úgy feküdt, hogy még a kis arcát se mutatta meg szemből. Csak a kis kezeit.

Köszönöm a tanfolyami eligazítást!
Jövőhéten nem, de utána megyek én is.
Mik szoktak lenni egy ilyen tanfolyamon? Mit vigyek? Apuka is jöhet?

Ágiboszi!
Ezt a 3000.-Ft kedvezményt, hol kell igényelni?
Nekem is a párom van többre bejelentve, én csak minimálbérre és már december óta táppénzen vagyok.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


ZSu!

Én most nem a klinikán szültem, hanem a Szent Imrében, ott csak 2 és egyágyas (fizetős) szobák vannak. Az első nap én is 2 ágyasban voltam, de a szobatársam babája egész éjjel sírt és semmit nem tudtam aludni, 1 percet sem, ezért másnap átkértem magamat 1 ágyasba, ahol nagyon jól elvoltunk Szabival. Szerintem a többágyasnak max. akkor van értelme, ha először szül az ember lánya és még nincs annyi tapasztalata, ilyenkor jól jön egy kis bátorítás, segítség a többgyermes mamáktól. Saját fürdőszobám is volt, így akkor fürödtem, amikor akartam, nem zavartam vele senkit és tényleg tudtam pihenni is, mert Szabi nagyon csendes baba volt már akkor is.

Azt hiszem a klinikán is van fizetős egyágyas, csak nem a csecsemőosztály szintjén, ami elég nagy butaság.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok, KGiulia férje vagyok!

A mai ctg utáni vizsgálaton kiderült, hogy két ujjnyira nyitva van, bent is fogták azonnal. 37+1-nél járunk. Most indulok én is hozzá! Szorítsatok!

KépKép
kgiulia
 
 


Kedves Kispapa!

Nagyon sok drukk megy Nektek! Legyetek ügyesek!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


El is felejtettem írni, hogy tegnap kint volt a körzeti orvos, mert még mindig nagyon köhögök és már sípolok is. Sikerült a hörghurutomnak felülfertőződnie és most van egy szép tüdőgyulladásomKép Persze jól letolt, hogy nem hívtam ki előbb. Most antibiotikumot és hörgőtágítót szedek.
Remélem most már kilábalok belőle hamarosan.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!!
Köszi Szofec!!!!:-)) És akkor kutyitól nem lehet elkapni mert van két kutyink és ők velünk élnek a lakásban. Lilivel is nézték a toxoplazmát ott ngatív volt, de akkor még nem volt kutyink. Remélem nem lesz gond. Olyan dolgokat néznek most amiket Lilikénél nem pl: vérbaj az az a VRRC. Szerintetek miért? Kicsit megijedtem amikor meg tudtam hogy mi az a VRRC.

Bocsánat hogy ilyen sok gondomat megosztom veletek, de olyan jó amikor az ember számíthat olyan jó emberekre, mint amilyenek ti vagytok:-))

Kispapa!!

Nagyon szorítok nektek!! Biztos minden rendben lesz!!!!! Puszi a kismamának!!!:-)))


Pirus!!
Hogy vagytok? Hogy van a babád? Jobbulást neked!!+++++++++ Sok gyógypuszit küldök, hogy hamar meggyógyulj!!


Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szia Indigo!

Leírom az adatainkat:
Brigi vagyok 27 éves, egy kislány édesanyja. A kislányt Lilinek hivják 1999.04.30. Dr. Valent Sándor, sima szülés és 20 évesen szültem.
Most nem tudom a nemét a bébinek, 8 hetes vagyok, Dr Valent Sándor a dokim és Szeptember 6.-ára vagyok kiírva.

Köszi, hogy beírsz, azért írtam ide mert elfelejtettem a mail címed. Bocsánat:-)

Puszi!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Először is Piroska mielőbbi gyógyulást!

Szofec, nekem a gyerekágyas 4 nap is szuperul telt, attól eltekintve, hogy dög fáradt voltam. Egymást váltották a látogatók, még enni sem volt időm, a telefonom forró vonal, szóval pihenni nem tudtam. A csecsemősök is nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Kép Mindig jöttek, hogy minden rendben van e, de jópárszor mentem magamtól is az apróbb aggodalmaskodó kérdéseimmel és mindig hosszasan, türelmesen elmagyarázták a dolgokat.
Szóval számomra + volt! Kép Kép

Néha megy a nyüglődés a babucival, főleg esténként. Ti adtok cumit a gyereknek? Nem akarom rászoktatni, de néha mikor már semmi sem segít, olyan jól esik egy kis csönd.....Kép

Látogatókat hány hetes kortól szabad fogadni?
Nem kell félni, hogy elkap valamit?
A család már gyülekezik az ajtó előtt, lassan kitör a forradalom, de én/mi még nem akarunk senkit a baba közelébe engedni.
Mi az okos megoldás?

Kérlek segítsetek, olyan nagy dilemma ez!

Puszi,
Joe & Boti

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Kguila! Legyetek nagyon ügyesek! Megy a drukk!!!!

Tjutka, hogy vagytok? Mizujs? Picit eltünedeztél.....Kép Nagyon édes a kis Dorka a mosdóban, és milyen kis hurkás!! Kép Kép Szerintem az én fiam is ilyen lesz, nem egy rossz evő! Kép

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Kedves Joe és Boti Kép!

Mi úgy gondoltuk, hogy a gyermekágy hat hete az alap, addig tök idegenek csak fényképen csodálhatják a gyereket. A család is lassan szivárgott be hozzánk.
Anyukám első perctől gondozta a babát, mert a szülés után 1 hétig nálunk lakott, hogy segitsen a házimunkában és támogassa a tanácsaival az újdonsült szülőketKép.
Rajta kivül viszont azt hiszem, kb. két hónap is eltelt, mire a többi családtag kézbe vehette a Botit. Persze jöttek látogatóba, de csak megnézték. Szerencsére senki nem erőszakoskodott, hogy meg akarja fogni és miért nem adom oda, nagyon tapintatosan viselkedtek.
Én egyébként mindig azt mondtam, ha nem akartam valahová elvinni a babát vagy vendégséget adni -ez persze főleg távolabbi ismerősökre vonatkozik -, hogy még nem kapta meg a létfontosságú oltásokat és addig nem szabad idegen társaságba vinni. Ez bevált, nem sértődött meg senki.

Szerintem ne szégyenlősködj, ha úgy érzed, hogy korai lenne még rohamszerűen ráereszteni a kicsire a családot. Te vagy a főnök és a baba érdekei fontosabbak mindenki másnál.
Én is most tanultam meg a sarkamra állni és kevésbé érdekel, hogy mit szól ez vagy az a rokon Kép

Puszi nektek és jó szopizást!

Kinga
kgk
 
 


Kedves Kinga és Boti! Kép

Köszönöm, hogy ismét segítségemre keltetek! Kép

Hát igen, mindenki másképp csinálja. Hallottam már olyat is, hogy valaki az újszülött babáját is simán adta kézről kézre otthon, hogy had edződjön. És semmi baja sem lett. Akit meg a széltől is óvnak az meg beteges lesz, mert nem találkozik bacikkal és nem alakul ki megfelelően az immunrendszere. De ki meri megkockáztatni, hogy ne adj isten elkapjon valamit a kis ded? Előre nem lehet tudni hogy sül el a dolog.

Szóval még most sem tudjuk igazán mi legyen. Kép
De azt tutira érzem, hogy még nem hiányzik senki látogatóba!!! Szóval még maradunk hármacskán a férjemmel egy hétig az biztos. Kép

Jó babázást Nektek is!
Puszi,
Joe & Boti

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Kép

Pelusozás közben, csak picit visszaaludt a Drága. Kép

Joe @ Boti aki már 9 napos Kép

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe milyen gyönyörűűű Boti!!!:-)És milyen hosszú haja van nagyon édes:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Joe, de édi BotiKép

Szerintem ebben a vírusos időszakban egyáltalán nem kell rosszul érezned magad amiatt, hogy nem akarsz látogatókat fogadni. Szerintem ezt mindenki megértheti, ahogy Kinga is írta, nem véletlenül találták ki a gyermekágyas 6 hetet. Mi sem fogadunk most látogatókat.

Köszi szépen a jókívánságokat!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Hát igen, kicsit eltűntem, a változatosság kedvéért megint beteg mindenki rajtam kívül... Én tartom a frontot.
Bence a múlt hét óta ovis, az elején volt egy kis sírás, de csak reggel, ezen a héten pedig már úgy kellett visszahívni, hogy adjon puszit, vagy valamit! KépKép Szóval imádja az egészet, az óvónőket pedig puszilgatja, és a nyakukba ugrik... Hát ennyi volt a beszokás. Azért a rend kedvéért minden reggel elmondja unott pofával, hogy nem akar óvodába menni, de közben azért öltözik KépKép
Most megyek és leápolom a betegeket, mint tudjátok a felnőttek nagyon rosszul veszik az ovisvírus-akadályt!! KépKépKép
Ja, és mielőbbi gyógyulást Pirusnak, Kingára pedig irígykedjünk együtt!!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


SziasztokKép

SzofecKép
Nyugi, úgy ahogy a lányok is irták. Többször van a tejcsivel minőségi és mennyiségi ugrás is, ugye legtöbbször 6. hét körül van egy kisebb, majd 3 hónaposan, de a 6nál is várható. A lényeg mindig az, hogy legyen elég kakis és pisis pelus, legyen a baba kiegyensúlyozott és akkor tuti nincs baj. Nagyon jól tetted, hogy többször teszed mellre babót, ezzel természetes uton tudja növelni a tejmennyiséget ő is. A laktoherbteával csak annyira vigyázz, hogy néha azért tarts szünetet, mert hozzászokik a szervezet és a végén már literszámra kell innod, hogy változást hozzon. Az urtica urrensnél is ez van, a jelszó: kura szerűenKépKép
Van még amit érdemes kiprobálni: a lucernacsíra (a lányok már emlitették), ezt lehet kapni készen is, de ha van lehetőséged akkor te is csiráztathatsz (kicsit több törödést kiván tőled, viszont relative olcsóbb, mert egy nagy zacsi mag kb 500 Ft és ebből szinte végtelen mennyiséget tudsz csinálni, míg kész csira kb tiz deka amit max két napra elég 300 Ft körül van. A csiráztatás lényege ugyanaz mint az ált. suliban tanultuk, világos, meleg helyre tedd a tálat amiben csiráztatsz, de nem közvetlen napfényre, a magokat először áztasd be kb 6 órára és utána tedd a tálba, minden nap kb 3 szor mosd le őket (a tálnak érdemes likacsosnak lenni, hogy a fölös viz le tudjon folyni, de apró luku legyen hogy a mag azért fentmaradjon, vagy érdemes egy vatta ágyat késziteni), az elején sajnos hajlamos a penészedésre, ezért fontos többször lemosni, a kész csira kb 5 napos és az már ehető, a magot is lehet vele együtt enni, nem muszály levágni. Vajas kenyérre szórva, vagy bármilyen saliba téve kitűnő tejnövelő forrás)

Még a top yoenak (hű most lehet hogy hülén irtam a nevét) van egy duo nevű gyümölcsleve: ami birsből és almából készül, ez is segít növelni a tejcsit, szopi elött félórával küldj le egy nagypohárnyit és meg lesz a hatás.

JoeKép

Gyönyörű a pici Boti, ez a kép csodálatos róla.
Ami meg a látogatókat illeti, Te vagy az úr, alakítsd ki úgy hogy nektek a lehető legjobb legyen. Nálunk anno spec helyzet alakult ki családi szinten, mert mi ugye két héttel kari elött láttuk meg a napvilágot, igy a nagyon szoros család nálunk volt ünnepelni, de hála az égnek egyik nagyszülőnek se volt folyamatos kézbetartási kényszere, igy beleraktam a polyába Danit és mindenki megfoghatta, majd szépen visszaraktuk alukálni őt a kiságyába. A többi ismerős meg csak azután jöhetett miután először mentünk ki sétálni az utcára vele (vagy 5 hetes volt akkor már, mert nagyon hideg volt az idő).
A bacis dologban is nagyon jók a meglátásaid, nem szabad teljesen elzárni, mert az se jó, meg valljuk be, ha párod visszamegy dolgozni, akkor ő is bármikor hazahozhat tudtán kivül is bacikat.

Cumival kapcsolatban nekem bent az egyik doki azt mondta hogy a lehető legjobb kikapcsológombKépKép Magam részéről amikor már semmi sem segitett és ugy vágytam egy csöpp csendre én bizony adtam neki, mondjuk már akkor is fifikás volt a drága, mert hamar rájött hogy az csak arra van, hogy ő csendben legyen és no kaja belőleKépKép Egy biztos szerencsém volt, mert abszolute nem szokott rá, sőt az ujjára se (pedig én nagyon sokáig szopiztam az ujjamat). Ha nem folyamatosan a cumival akarod őt kikapcsolni akkor nem fogod őt elrontaniKépKép

Kgiulia és Kedves KispapaKép
Mennek a drukkok nektek, legyetek nagyon ügyesekKépKép

ZsuKép
Az egy ágyas a klinikán nem fizetős, viszont a másodikon van, vagyis ha valami probléma van a babóval, vagy valamit kérdezni szeretnél akkor neked kell lemenned a csecsemősökhöz az elsőre. Ha oda szeretnél kerülni, akkor szerintem előre beszéld meg a dokiddal, és kérd tőle hogy segitsen benne.

DorkaKép
Császárnál, ha altatásban csinálják akkor is megmutatják a babót neked, mert felpofoznak, hogy ébredezz, igaz én max csak arra emlékeztem hogy láttam egy rózsaszín foltot egy nagy fehér foltban. Az örzőbe visznek, ahova sajnos csak naponta kétszer hozták fel a babókat szoptatni. Igy ha szerencséd van akkor korán reggel lesz a műtéted és ha minden rendben veled akkor már a 11 órás szopinál találkozhattok egymással, de érdemes talán a szülésznőddel (ha választasz) megbeszélni, hogy ha igy alakulnak a szülés dolgai, hogy talán (ez nem biztos) előbb is láthasd a picit. Egy nap után, ha nincs probléma lekerülünk a gyerekágyra és ott már végig veled van a babó, Te látod el és csak vizsgálatra és fürdetésre viszik el.

A 3000 Ft adókedvezményt igénybevételéhez kérj egy igazolást a dokitól, hogy mikor töltötted be a 91. terhességi napot. Amelyik hónapban megtörtént a betöltés, attól már jár. Viszont mivel már ugye a tavalyit max az adóbevallásban tudjátok érvényesíteni. Vagyis amikor a párod adóbevallását csináljátok, vagy éppen a cég csinálja majd akkor ott tudják figyelembe venni. Ha a cég csinálja akkor még most vigyétek be az igazolást nekik, egyrészt ugye hogy az adóbevallásnál ők is láthassák, másrészt, idénre ujra meg kell igényelni ezt a munkáltatónál, a kiirás alapján a várható szülésedet tekintve még januárra és februárra tudjátok igénybevenni, ezt már a havi bérből levonásra kerülő adó kiszámításánál figyelembe tudják akkor venni. (Esetleg alöbb jön a babó és februárban meglátja a napvilágot akkor csak januárra jár).

Szal a lényeg a nőgyógyásztól igazolás kell és azt kell a munkáltatónak bemutatni, ha nem vagytok házasok csak élettársak akkor is igénybeveheti apa!

RitaKép
A családipótlékot bármelyikötök megigényelheti, de érdemesebb annak a szülőnek aki olyan munkahelyen dolgozik aki kifizetőhely, mert ott csak bejelented és a következő bérszámfejtésnél már ott is figyel a mani, míg az OEPtől igénylésnél van egy "csöppnyi" átfutási idő és ugye több az utánajárás is, meg sorban állás. Vagyis érdemes neked megigényelned, és ha jól tudom akkor az egyszeri anyaságit is meg tudod igényelni a munkáltatódnál, igy egyben letudod az egészet. JAh és ebben az esetben nem befolyásol semmit, hogy ha apa vette igénybe az adókedvezményt, nem feltétele az egyik a másiknak.

BrikKép
A kutyustól kevesebb esélyed van elkapni a toxoplazmát.
A sok vizsgálatot meg a mi és babó érdekében csinálják, én bevallom már csak annyit nézek a vérképen hogy melyik hány csillagosKép

Irtam mailt, megkaptad???

PirusKép
Nagyon jó volt tegnap dumcsizni veledKépKép Vigyázz nagyon magadra és hogy végre ki tudj lábalni ebből a sok sok baciból.

JutkaKép
Akkor most egy gyerekkel többet kell otthon ápolnodKépKép, mármint ha a párod is beteg lett szegénykém. Gyors gyógyulást nektek, mennek a manók segíteniKép Gratula ahhoz, hogy elég jól veszitek a beszokás akadályait.


Kezd rámtörni a rendrakási mániám, ma egész nap hajtogattam, mostam pakoltam, mondanom se kell hogy még nem a picuri cuccát, hanem a Daniét és a mienkét, pocaklakó ruhácskáihoz még nem férek hozzá, meg nincs is hova tennem.

puszi
Ági
34+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Itt a kispapa. Egyelőre várakozunk, negyedórás fájdalmaknál megrekedtünk egyelőre, párom így a terhespathológián dekkol. Remélem már nem sokáig.

Köszönjük a bíztatásokat!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!!!

Kispapa!
Nagyon szorítunk nektek!! Hamar meglesz a babuci, hidd el:-)) Lassan előbújik, csak még biztosan jól érzi magát oda bent:-))

Ági!

Nem kaptam meg a mailed:-( El tudod küldeni még egyszer:-)
Akkor megnyugszom és én is csak a csillagokat nézem:-))

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!
Ahogy látom jól összeszokott kis csapat vagytok, de ha lehet szeretnék én is csatlakozni Hozzátok és rögtön kérdésem is lenne.

Rövid bemutatkozás: 32éves vagyok, van egy 3éves kisfiam és a pocaklakóm 15+1 hetes. Bencét a SOTE I-en szültem és eddig ezzel a terhességemmel is oda jártam gondozásra, de az orvosom(?) mostantól nem hajlandó kezelni, így Orsoly tanácsára felkerestem a dokinéniét és mostantól Radványi Krisztinához fogok járni ill. a SOTE II-re.

A kérdésem a vérvétellel és az UH-val kapcsolatos volna:
-lassan esedékes lesz az AFP és egyéb vérvétel, amire azt mondta a doktornő, hogy bármelyik napon megcsinálják reggel 8-10között. A gondom csak az, hogy nekem terheléses cukor vizsgálat is kéne már most, mert Bencével cukros voltam. Ezt is csinálják a laborban bármelyik nap??? (tudtok esetleg telefonszámot, ahol a labort elérném?)

- a másik, hogy UHra az AFP eredménnyel kell menni, amit nem tudom hol fogok megkapni:S, és azt sem tudom, hogy időpontot előre kell-e egyeztetni az UH laborral vagy mehetek oda is bármikor?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat.Kép
Babáknak jó egészséget, pocakosoknak jó gömbölyödést továbbra is.
pusza,
Timici
15+1
timici
 
 


Szia Timici!

Én is új vagyok ezen a fórumon , de mivel én is a II.SOTE-n szültem 2005 júniusában talán tudok neked segíteni néhány kérdésben .Én is kezdettől fogva cukros voltam a terhesség alatt és inzulinoznom kellett magam.Egy helyen van a vérvétel, egyszerre veszik le az AFP-t,cukrot,hepatitast.Mielőtt vérvételra mennél előbb az ambulancián a beutaloddal íras papírt az AFP-hez , mert anélkül nem csinálják meg , a cukorhoz elég a beutaló. A vérvételt minden nap megcsinálják , de ha terheléses cukor vizsgálatra küldtek akkor már reggel időbe kell menned , mert ha az éhgyomrit leveszik akkor a cukrosvíz után 2 órával ismét leveszik a vért.Mivel 8-10 - ig van a vérvétel pont 10 körül fogsz végezni . Soron kívül bemehetsz vérvételra ha terhelésed lesz.Már 3/4 8 -kor elszokták kezdeni pont a terhelések miatt.
Az AFP eredményét az ambulancián kell majd elkérned az orvosodra hivatkozva . Általában minden orvosnak van ott egy mappája és a betegeinek a vizsgálati eredményeit ide teszik be . Az UH -ra nem kell időpontott egyeztetni ha meg van az eredmény egyből mehetsz.Én azt ajánlom , hogy vagy délkörül menj vagy nagyon korán az UH - ra mert mindig rengetegen vannak.Van olyan doki aki a saját betegeit soron kívül beszokta vinni.

Remélem tudtam segíteni .Ha kérdésed van kérdezz csak bátran .
Puszi Era
era35
 
 


Sziasztok!

Kguilia és kispapa nagyon drukkolunk! Mik a hirek azota?

Joe, nagyon jo volt elolvasni a szüléstörténetedet! örülök, hogy minden rendben ment Kép
Zöld kakival kapcsolatban nekünk azt mondta a védönö, hogy attol is lehet, hogy sok almat vagy almalevet eszünk-iszunk. Ugy vettem észre ez tényleg müködik.
Latogatas: Mi is kivartuk nagyabol a 6 hetet, bar az anyatej allitolag sok betegség ellen véd.... de fö a biztonsag!

Pirus, jobbulast kivanok Kép Nalatok hogy ment a szülés??

Szofec, mi is most 3 honaposak vagyunk és nalam is volt egy kis tej probléma par hete, sokkal kevesebb volt és 2 mellböl tudott csak jollakni a pici aztan ugyanazt csinaltam, mint amit leirtal és rendbe jött. Mar van amikor fejni kell 2 szopi között, hogy ne durranjon szét... Pluszban probaltam még sokat pihenni, ha ugy alakult a napom. Az is sokat segit. Nalatok is rendbe fog jönni biztos Kép

Brik, toxoplazmaval kapcsolatban ugy tudom, hogy rosszul mosott zöldségettöl és gyümölcsöktöl is el lehet kapni nem csak kutya-macskatol. Nekem egyébként van egy cicam, de nem estem at a toxoplazman, mint kiderült. Pedig gyerekkorom ota mindig volt macskank... Annyi, hogy a kutya-macska kakival kell vigyazni ilyenkor és kezet kell mosni minden simogatas utan. Bevallom öszintén én nem nagyon nyultam szegény cicushoz a terhességem alatt..

Jutka, szuper, hogy Bence igy megszerette az ovit! és remélem hamarosan jobban lesz a csaladod. Vigyazz magadra, ne hogy elkapj te is valamit!

Zsu, azt hiszem én is egyagyasra palyazom legközelebb, tényleg nagyon faraszto az 5 agyas.... Nalam jo kis csapat jött össze, nagyon jokat röhögtünk, de az alvas sajnos nem nagyon ment, nekem is kb 2 hét kellett, hogy itthon kipihenjem magam ... Kép

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok !

Brik , nekem is évek óta van cicám és kutyám is ,de én sem estem át a toxoplazma fertőzésen terhességem elött.A kislányom születése elött volt egy másik terhességem ami 9 hetesen elhalt .
Akkor azt mondták , hogy a magas vércukor miatt történt , de a terhesség kezdetén csináltattam egy vizsgálatot toxoplazmára és kiderült , hogy pont akkor voltam fertözött amikor terhes lettem , így ezután már egyértelmű volt , hogy a vetélés oka nem a cukor volt hanem ez.Akkor azt mondta az orvosom , hogy higgyem el annak a babával valami gond volt és azért ment el.A második terhességemnél már védettségem volt(állítólag akkor már nem kaphatom el), de ettől függetlenül a cica helyét a férjem takarította.

Joe,gratulálok a picihez nagyon édes.

Puszi mindenkinek

Era

Én nekem 3 gyermekem van :Barbi 16, Peti 14 és Athina 7 hónapos .


nekem is
era35
 
 


Ma, 2006. január 28-án, 18:45 perckor, természetes módon, az apuka részvétele mellett megszületettek kétpetéjű ikerlányaink: Dorina Ilona (48 cm, 2700 gramm) és Lívia Mária (44 cm, 2170 gramm). A picik és az anyuka jól vannak, apuka meg egyelőre még nem fogta fel teljesen, hogy mekkora öröm érte, de nagyon büszke a három csajra!

Kép

KépKép
kgiulia
 
 


Kgiulia, nagyon nagy gratula! Sok boldogágot és tejcsit. Gyönyörűek a lányok.

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Mesa 2006.01.27 40+2 Első ? Dr. Ács ? 24
Shine 2006.02.11 38+4 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 34+3 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 39
Dorka24 2006.03.16 33+4 Első Kisfiú ? ? 24
Annácska 2006.04.04 30+6 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 27+4 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 30
Pöttöm_Panna 2006.05.18 24+3 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 23+4 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 23+4 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 23+1 Második Áron Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Brikancs 2006.09.06 9 Második ? Dr. Valent ? 27</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Brikancs Lili (1999.04.30) 27 Dr. Valent Nem volt Hüvelyi Pocakban
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 29 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska <table>
Zsombor (2003.01.23)
Szabolcs (2006.01.15)</pre> 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 39 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Osyne Fanni Noémi (2005.12.12) 30 Dr. Bánhidy ? Császár Nem
Joe Botond (2006.01.18) 23 Dr. Ács ? Hüvelyi Nem
Kgiulia Dorina Ilona és Lívia Mária (2006.01.28) 24 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!!!

Kedves apuka!!!!

Nagy gratuláció nektek!!! Ügyesek vagytok!! Gyönyörűűek a lányok!!!:-) Sok boldogságot, jó egészséget és rengeteg tejet kivánok nektek!!!!

Indigó!!

Köszönöm, hogy betettél a táblázatba:-)))

Era!!

Köszönöm, hogy megosztottad velem a történeted. Remélem én se kapom el. Úgy izgulok:-)

Ha a klinikán vetettem le a vért akkor én kapom kézhez vagy a dokim?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok

Kgiulia! Nagyon gratulálok a gyönyörű lányokhoz. Igazán tökéletes szépségek. SOk tejcsit kívánok hozzájuk!

Indigo
Remélem jól vagytok. Pocaklakó gondolom már ficánkol ezerrelKép
Légyszi javitsd a táblázatot mert sajna betöltöttem a 30 évemetKép Hát ez is eljött.
Ja és ha sorban van a táblázatban a babák szülinapja akkor az enyém előbb született mint Rececéjé. De ez nem lényeges én is csak most vettem észreKépKép

Kép
lini
 
 


Szia Lini!!!

Boldog születésnapot!:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


KGiulia és Kispapa!

Nagyon sok szeretettel gratulálunk, hatalmas dolog, hogy természetesen úton születtek a lányok! Nagyon szépek!
Jó egészséget kivánunk, sok örömet és sok-sok tejet!


Joe!
Hát igen, a Botond név kötelez. Ez természetesn azt jelenti, hogy gyönyörű a kisfiadKépKépKépKépKépKép
Bocsánat a többiektől, de ezt nem birtam kihagyni!
Hogy vagytok? Tejecske?

Kinga
kgk
 
 


Kedves KGuilia és Kispapa!

Nagyon gratulalunk a kislanyokhoz, gyönyörüek! Csodalatos, hogy természetes uton születtek meg Kép! Sok boldogsagot, sok tejcsit és jo egészséget kivanunk!

Kinga, mintha a multkor azt olvastam volna Töled, hogy citrusféléket nem lehet enni szoptatas alatt. Visszakerestem ezt a részt, de persze nem talaltam meg... Miért nem lehet??
Vagy rosszul emlékszem és nem is irtal ilyesmit??

Piroska, remélem jobban vagy mar.

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


KGiulia és Kispapa!
Óriási gratula neked és persze leginkább a lányoknak! Kép Minden jót kívánunk!
pöttöm_panna
 
 


Lányok, bocsánat, hogy most csak egy kérdés erejéig nézek be ide, de nálunk is mindenki beteg Kép.

Viszont lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz:
egy barátnőm utánam nem sokkal szüli a második kisfiát (ő nem a Klinikán). Az elsőt normál hüvelyi úton szülte. A szeme miatt eddig úgy tudta, hogy a második császár lesz, de most kiderült, hogy semmi nem indokolja, szülhetné normál úton is. Õ viszont már "beleélte" magát, hogy nem lesz fájdalmas vajúdás, gátseb, stb. A dokija rábízta a döntést. Aki csaszival szült, megírná, hogy a fenti esetben javasolná-e a császárt? És miért? Pro- és contra? Nekem az elbeszélésekből azért nem úgy tűnt, hogy a csaszi valami nagyon kellemes dolog lenne...
Köszi!!! Kép
Ja, és ha tudtok valakiről, akinek volt mind a kettő, az mit mond? ;)
pöttöm_panna
 
 


Köszönjük szépen a gratulációkat, és a drukkolást! Mindhárman teljesen jól vannak, anyuka és a picik is. A fáradtságon kívül nincs semmi különösebb probléma.

Apuka, az egykori kispapa.

KépKép
kgiulia
 
 


Kedves Kgiulia!

Gratulálok a picikhez , nagyon aranyosak !

Brik,
nekem a klinikán vették le és az ambulancián az orvosom mappájából kaptam meg.Minden orvosnak van ott mappája oda küldik a leleteket amit aztán te magad is elkérhetsz.Remélem én is , hogy nem kapod el .A cica helyét ne te takarítsd!!!Simogatni lehet az állatot , de az ürülékével nem szabad érintkezni .

Elvileg nagyobb bajt csak a terhesség elején okoz,de ha már átestél a fertőzésen, akkor elvileg még akkor se . Láttom te még az elején vagy ezért vigyázz ha esetleg még nem vagy védett.

Puszi
Era
era35
 
 


KGuilia és Apuka Kép
Hatalmas gratula két gyönyörű kislányhoz Kép
Sok boldogságotés és sok-sok tejcsit kívánok Kép

Ági Kép
Nem semmi milyen ismereteid vannal Kép
Most már lagalább tudom kihez kell fordulnom, ha gondom lesz tejügyileg Kép

Annácska 30+6

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Sziasztok!

Jaj, mennyire gyönyörűek ezek az iker-lányok!!! Annyira hasonlítanak mindketten az újszülött gyerekemre! Tényleg megdöbbentő a hasonlóság, még Páromnak is feltűnt Kép

Saara, a citrus-félék nagyon allergizálnak, még anyatejen kereszül is, egyből kipirosodhat a popsi, és kiütések is lehetnek.

Írtam ám múlthéten, csak elszállt KépKép
Tehát Pirusnak és Joe-nak gratulálok a gyönyörű babákhoz, Áginak és Pirusnak boldog névnapot!!!

CT-m szerencsére negatív lett. Most úgy néz ki, allergiás vagyok a tej valamelyik összetevőjére (nem biztos, h pont a laktózra), és ez sikeresen hazavágta az emésztőrendszeremet, annyira, hogy a nyelőcsövem fekélyes, úgyhogy no tejtermék, no fűszeres, no koffein, no alkohol, no túl meleg és túl hideg, ja meg poersze egy rakat gyógyszer, és ha pár hónap alatt nem hoz javulást, akkor műtét. Mindez persze tökvéletlenül derült ki, teljesen ötletszerűen nyelették le velem a csövet, nekem semmi nyelőcső- vagy gyomor-tünetem nem volt, kivéve talán az enyhe puffadást.
Úgyhogy ez a hír most sokkolt, nem is igen tudok másra gondolni, minthogy mi lett volna, ha nem néznek most belém.

Szerencsére most ez a legnagyobb bajom, ami azt jelenti, h Balázzsal minden rendben, nem volt még beteg ezen a télen, és imádjuk, egyszerűen ellenállhatatlan kiskölök Kép

Annamari
muter
 
 


Kedves Kgiuila és Apuka!

Nagyon nagy gratula a kis tüneményekhez!KépSok boldogságot kívánok Nektek!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Giuliának és az ujdonsült Apukának gratulálok, és kívánok nagyon jó egészséget a Lányoknak, meg Nektek is! Tüneményesek az ikrek Kép

Brik: Azokért a leletekért, amik a klinika laborjában lettek levéve az ambulanciára kell menni. Megmondod a neved, meg a dokid nevét, és odaadják a dokid mappájából.
A toxoplazma miatt meg ne izgulj, nagyon-nagyon ritkán pozitív, és főleg macskától van, mint kutyától.

Timici: Egy jó tanács, a laborba időben menj oda, ha terhelésest csinálnak, hogy 3/4 8 körül levegyék, mert 10-ig van labor, és addig a második eresztésnek is meg kell lenni. Soron kívül bemehetsz, de majd kiabálnak is, hogy terhelésesek menjenek először. Ja! És citromot vigyél.A leletekkel ugyanaz a helyzet, mint amit Briknél írtam, az ambulancián kapod meg az orvosod mappájából.

Ági: Jól vagytok? Holnap tudsz még jönni felkészítőre? Kép

lilló
 
 


Sziasztok lányok!

Már rég jelentkeztem, de nagyon elfoglalt voltam, hiszen január 18-án este 22:58-kor megszületett Luca, 3170 grammal és 54 cm-el.

Még 18-án délután magzatvízvizsgálatra voltam hivatalos, ami közben elfolyt a magzatvíz, Ács doki mondta, hogy este találkozunk és neki ma se kell hazamennie. Leküldtek a szülőszobákhoz és rámkötötték a ctg-t na meg ugye a vérnyomásmérőt.
Mivel fájásaim nem voltak kb másfél óra múlva kaptam az oxytocint, aminek hatására azt hittem, hogy meghalok. De sajnos ennek ellenére sem tágultam, viszont a vérnyomim 198/127 lett, ezért egy kis vérnyomáscsökkentőt is kaptam az infúzióba. Este kb fél 11-re még csak szűk 2 ujjnyira voltam nyitva, ezért a doki javasolta a császárt, de felvetette, hogy várhatunk még, bár nem látja semmi értelmét, mert ún. elsődleges fájásgyengeség lépett fel. Ezek után telefon az altatósnak és onnan már maga volt a megváltás. Sajnos onnantól kezdve nem emlékszem semmire, mivel altattak, csak arra amit elmeséltek, de így is szép emlékként él bennem. A klinikát 23-án hagyhattuk el, varratszedésen pedig 27-én voltunk (amitől nagyon féltem és nem éreztem semmit).A dokiban és a szülésznőkben nem kellett csalódnom. Nagyon-nagyon rendesek voltak. A csecsemősök közül néhányan már hagynak kivetnivalót maguk után, de ez most már nem számít. Nem tudom, hogy mikor jelentkezem legközelebb mert nagyon elfoglalt vagyok, de megpróbálok ahogy lehet.

Sziasztok

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?