Sziasztok
Szofec
Nyugi, úgy ahogy a lányok is irták. Többször van a tejcsivel minőségi és mennyiségi ugrás is, ugye legtöbbször 6. hét körül van egy kisebb, majd 3 hónaposan, de a 6nál is várható. A lényeg mindig az, hogy legyen elég kakis és pisis pelus, legyen a baba kiegyensúlyozott és akkor tuti nincs baj. Nagyon jól tetted, hogy többször teszed mellre babót, ezzel természetes uton tudja növelni a tejmennyiséget ő is. A laktoherbteával csak annyira vigyázz, hogy néha azért tarts szünetet, mert hozzászokik a szervezet és a végén már literszámra kell innod, hogy változást hozzon. Az urtica urrensnél is ez van, a jelszó: kura szerűen
Van még amit érdemes kiprobálni: a lucernacsíra (a lányok már emlitették), ezt lehet kapni készen is, de ha van lehetőséged akkor te is csiráztathatsz (kicsit több törödést kiván tőled, viszont relative olcsóbb, mert egy nagy zacsi mag kb 500 Ft és ebből szinte végtelen mennyiséget tudsz csinálni, míg kész csira kb tiz deka amit max két napra elég 300 Ft körül van. A csiráztatás lényege ugyanaz mint az ált. suliban tanultuk, világos, meleg helyre tedd a tálat amiben csiráztatsz, de nem közvetlen napfényre, a magokat először áztasd be kb 6 órára és utána tedd a tálba, minden nap kb 3 szor mosd le őket (a tálnak érdemes likacsosnak lenni, hogy a fölös viz le tudjon folyni, de apró luku legyen hogy a mag azért fentmaradjon, vagy érdemes egy vatta ágyat késziteni), az elején sajnos hajlamos a penészedésre, ezért fontos többször lemosni, a kész csira kb 5 napos és az már ehető, a magot is lehet vele együtt enni, nem muszály levágni. Vajas kenyérre szórva, vagy bármilyen saliba téve kitűnő tejnövelő forrás)
Még a top yoenak (hű most lehet hogy hülén irtam a nevét) van egy duo nevű gyümölcsleve: ami birsből és almából készül, ez is segít növelni a tejcsit, szopi elött félórával küldj le egy nagypohárnyit és meg lesz a hatás.
Joe
Gyönyörű a pici Boti, ez a kép csodálatos róla.
Ami meg a látogatókat illeti, Te vagy az úr, alakítsd ki úgy hogy nektek a lehető legjobb legyen. Nálunk anno spec helyzet alakult ki családi szinten, mert mi ugye két héttel kari elött láttuk meg a napvilágot, igy a nagyon szoros család nálunk volt ünnepelni, de hála az égnek egyik nagyszülőnek se volt folyamatos kézbetartási kényszere, igy beleraktam a polyába Danit és mindenki megfoghatta, majd szépen visszaraktuk alukálni őt a kiságyába. A többi ismerős meg csak azután jöhetett miután először mentünk ki sétálni az utcára vele (vagy 5 hetes volt akkor már, mert nagyon hideg volt az idő).
A bacis dologban is nagyon jók a meglátásaid, nem szabad teljesen elzárni, mert az se jó, meg valljuk be, ha párod visszamegy dolgozni, akkor ő is bármikor hazahozhat tudtán kivül is bacikat.
Cumival kapcsolatban nekem bent az egyik doki azt mondta hogy a lehető legjobb kikapcsológomb
Magam részéről amikor már semmi sem segitett és ugy vágytam egy csöpp csendre én bizony adtam neki, mondjuk már akkor is fifikás volt a drága, mert hamar rájött hogy az csak arra van, hogy ő csendben legyen és no kaja belőle
Egy biztos szerencsém volt, mert abszolute nem szokott rá, sőt az ujjára se (pedig én nagyon sokáig szopiztam az ujjamat). Ha nem folyamatosan a cumival akarod őt kikapcsolni akkor nem fogod őt elrontani
Kgiulia és Kedves Kispapa
Mennek a drukkok nektek, legyetek nagyon ügyesek
Zsu
Az egy ágyas a klinikán nem fizetős, viszont a másodikon van, vagyis ha valami probléma van a babóval, vagy valamit kérdezni szeretnél akkor neked kell lemenned a csecsemősökhöz az elsőre. Ha oda szeretnél kerülni, akkor szerintem előre beszéld meg a dokiddal, és kérd tőle hogy segitsen benne.
Dorka
Császárnál, ha altatásban csinálják akkor is megmutatják a babót neked, mert felpofoznak, hogy ébredezz, igaz én max csak arra emlékeztem hogy láttam egy rózsaszín foltot egy nagy fehér foltban. Az örzőbe visznek, ahova sajnos csak naponta kétszer hozták fel a babókat szoptatni. Igy ha szerencséd van akkor korán reggel lesz a műtéted és ha minden rendben veled akkor már a 11 órás szopinál találkozhattok egymással, de érdemes talán a szülésznőddel (ha választasz) megbeszélni, hogy ha igy alakulnak a szülés dolgai, hogy talán (ez nem biztos) előbb is láthasd a picit. Egy nap után, ha nincs probléma lekerülünk a gyerekágyra és ott már végig veled van a babó, Te látod el és csak vizsgálatra és fürdetésre viszik el.
A 3000 Ft adókedvezményt igénybevételéhez kérj egy igazolást a dokitól, hogy mikor töltötted be a 91. terhességi napot. Amelyik hónapban megtörtént a betöltés, attól már jár. Viszont mivel már ugye a tavalyit max az adóbevallásban tudjátok érvényesíteni. Vagyis amikor a párod adóbevallását csináljátok, vagy éppen a cég csinálja majd akkor ott tudják figyelembe venni. Ha a cég csinálja akkor még most vigyétek be az igazolást nekik, egyrészt ugye hogy az adóbevallásnál ők is láthassák, másrészt, idénre ujra meg kell igényelni ezt a munkáltatónál, a kiirás alapján a várható szülésedet tekintve még januárra és februárra tudjátok igénybevenni, ezt már a havi bérből levonásra kerülő adó kiszámításánál figyelembe tudják akkor venni. (Esetleg alöbb jön a babó és februárban meglátja a napvilágot akkor csak januárra jár).
Szal a lényeg a nőgyógyásztól igazolás kell és azt kell a munkáltatónak bemutatni, ha nem vagytok házasok csak élettársak akkor is igénybeveheti apa!
Rita
A családipótlékot bármelyikötök megigényelheti, de érdemesebb annak a szülőnek aki olyan munkahelyen dolgozik aki kifizetőhely, mert ott csak bejelented és a következő bérszámfejtésnél már ott is figyel a mani, míg az OEPtől igénylésnél van egy "csöppnyi" átfutási idő és ugye több az utánajárás is, meg sorban állás. Vagyis érdemes neked megigényelned, és ha jól tudom akkor az egyszeri anyaságit is meg tudod igényelni a munkáltatódnál, igy egyben letudod az egészet. JAh és ebben az esetben nem befolyásol semmit, hogy ha apa vette igénybe az adókedvezményt, nem feltétele az egyik a másiknak.
Brik
A kutyustól kevesebb esélyed van elkapni a toxoplazmát.
A sok vizsgálatot meg a mi és babó érdekében csinálják, én bevallom már csak annyit nézek a vérképen hogy melyik hány csillagos
Irtam mailt, megkaptad???
Pirus
Nagyon jó volt tegnap dumcsizni veled
Vigyázz nagyon magadra és hogy végre ki tudj lábalni ebből a sok sok baciból.
Jutka
Akkor most egy gyerekkel többet kell otthon ápolnod
, mármint ha a párod is beteg lett szegénykém. Gyors gyógyulást nektek, mennek a manók segíteni
Gratula ahhoz, hogy elég jól veszitek a beszokás akadályait.
Kezd rámtörni a rendrakási mániám, ma egész nap hajtogattam, mostam pakoltam, mondanom se kell hogy még nem a picuri cuccát, hanem a Daniét és a mienkét, pocaklakó ruhácskáihoz még nem férek hozzá, meg nincs is hova tennem.
puszi
Ági
34+1