Új privát üzeneted érkezett!

Üdv!
Nyanya, ezt az övdolgot már letárgyaltuk... Kép
A kismamagatyó, amiben megyek, eléggé feszülős. Kép
Képzeljétek, mehettem volna kedden az Áll az alku válogatására, de mivel hirtelen nem tudtam a vonatok menetrendjét, mondtam a pasinak, hogy adjon egy számot, amin vissza tudom hívni, de ezt valszeg elértettem, így nem jött össze a dolog. Sebaj, fő az optimizmus, adtam le még egy jelentkezést.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Ann, ha erre jársz, áruld már el, hogy hogy a francba lehet a táblázatot berakni a fórumba, hogy táblázat formája legyen. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus!
Azért ha sikerül bejutnod feltétlen szólj, hogy mikor leszel adásban. Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 

 
 

Nyanya, mindenféleképp. Eddig csak Luxor sorsolásban voltunk (sokszor), egyszer egy szám híján sikerült egyiptomi utat nyernem...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

3 napig nem voltam net-közelben, így volt mit visszaolvasni! Kép

A szerdai szemölcs műtétet túlvészeltem, kb. 10 perc volt az egész, és szerencsére utána sem fájt. A hajamból is csak egy icipicit kellett kiborotválni, de tök hosszú hajam van, így van bőven, ami takarja. Anyukám aznap az egyik nagy kedvencemet csinálta ebédre, mákos núdlit, megvolt tehát a fájdalom-díj is. KépTehát a lidokain miatt ne aggódjatok, ha nekem most lehetett adni, akkor a fogorvosnál sem lehet gond.

Egy pár dolgot próbáltam megjegyezni, amiről "dumáltatok".

A névvel kapcsolatban: A gyerek nem kaphat eltérő vezetéknevet a szüleiétől, és az anya nevét is csak akkor kaphatja, ha a feleség nem vette fel a férj nevét. Max. úgy lehet kicsit eltérőbb a gyerek vezetékneve, hogy a szülőkét összekapcsolják (már ha az anya szintén nem vette fel az apa nevét), pl. Tóth-Kiss. A gyerekeknek csak egyforma vezetéknevük lehet. Adiék esetében max. úgy lehetne megoldani, hogy az apuka is megváltoztatja a nevét, másképpen nem lehet a gyereknek eltérő neve. (Esetleg még Adi nevét viselheti, ha nem vette fel a férje nevét - már nem emlékszem, hogy ezzel kapcs. mit írt.)

Elevit: én minden másnap veszem be, kicsit vérszegény vagyok, azért javasolta a dokim. Az Elevit szedésénél azt kell tudni, hogy mellette más A vitamin tartalmú vitamint, v. ételt ne együnk. (pl. májban, dióban van.) A A vitamin felhalmozódik a szervezetben, a túladagolása pedig magzatkárosító hatású lehet, a gyerek szeme károsodhat. Tehát erre kell figyelni az Elevit szedésekor, és az óriásbébi-hatásról is hallottam, bár nem törvényszerű. (Megjegyzem még az igen aktív étvágygerjesztő hatását is...Kép )

A sürű uh-ról úgy tudom, hogy nem árt a babának, valahol olvastam, hogy megfigyelték, azoknál a babáknál, akiket gyakrabban néztek uh-val, többször fordult elő, hogy balkezesek lettek. Nekem ezzel kapcs. vannak kétségeim, de ha tényleg így van, akkor ennyi baj legyen! Kép Engem egyébként elég gyakran néznek uh-val.

Hát, így hirtelen ennyi, nézem egy kicsit Fábryt...

Puszi Mindenkinek!

Ja, és EX: egy vagonnal holnapra! Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Kihagytam azt, hogy én is üdvözlök minden újonnan csatlakozott pocaknövesztőt! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Cila,
Boldog szülinapot a csemetédnek! és jobbulást! Pont lebetegedett a szülinapjára? Milyen volt a tortája? Kép

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Üdv!
Csak egy utolsó szerencsebekukk. Kép
Küldjétek a vagonokat!!! Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Exdeus,
vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok, vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok, vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok, vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok, vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok, vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,vagonok, vagonok,vagonok,vagonok,vagonok,Kép

Mézgombi,
a névvel kapcsolatban a többiek is ezt írták. Kép Egyébként nem vettem fel a férjem nevét, de itt nem arról van szó, hogy a gyermekeinknek esetleg az én nevemet adjuk. Az szerinted nem lehet megoldás, hogy a férjem a meglévő mellé pluszban felveszi a "nagyapa-nevet", de a gyereknek már csak a "nagyapa-név" lesz a vezetékneve?
adi77
 
 


Helló lányok!
Segítsetek!
Egy nagy hólyag nőtt a számra ami véleményem szerint herpesz. kentem rá éjszakára fogkrémet de az nem használt, most pedig egy termálvizes herpeszkrémmel kentem de de ez sem tuti.
Egyébként nem szokott herpeszem lenni. Most meg vagyok fázva és lehet, hogy legyengülés miatt egy kicsit fogékonyabb vagyok.
Szóval milyen csodaszert tegyek rá?
Mézgombi!
Már nagyon hiányoztál!Jó, hpgy simán ment a szemölcs leszedésed. Én a sajtos nudlit szeretem nagyon ( a tésztába van a főtt krumpli) lehet, hogy én is csinálok egy keveset ebédre annyira megkívántam.

Mi is voltunk egyszer luxor sorsoláson de nem nyertem semmit.

Kép

Kép
katus73
 
 


Hello Lányok!
Tegnaptól én is hivatalos Kismama vagyok! Tökjó! Voltam Védőnéninél, aki csak úgy mellesleg egy Tündér, 1 órán át voltam nála. Adott Kiskönyvet is, szóval már bizonyítani is tudom a babát. Ja, és holnap töltöm be a 12. hetet! Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Banya,
gratula, a kismamasághoz! Kép
Na mesélj, milyen volt a Tündér néninél? 1 óra, nem semmi! Kép Mivel 1 hét van köztünk, én holnap leszek 11. Kép
adi77
 
 


Szia Adi!
Jó volt nagyon a Védőnéninél, nagyon segítőkész és türelmes. Miattam túlórázott, és így sem dobott ki gyorsan, hanem szépen átbeszéltünk mindent. A férjem is velem volt, mivel ő vitt el, de nem hagyta kint ülni a váróban, azt mondta, neki is bent a helye. Mindent alaposan végigkérdezett, meg beszélgettünk, egyéb dolgokról is. Olyan ismerkedős hangulat volt, igazi tanácsadás, és nem kötelező protokollnak tűnt, hanem inkább egy érdekes 1 óra volt. Szóval kifejezetten jól éreztem magam nála. Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Banya,
örülök, hogy ilyen jól érezted magad a védőnéninél! Képzeld csak, ha mindig kényszerből kellene menned, és csak szükséges nyűgned élnéd meg. De így milyen jó! Kép Egy kis dumcsi! Kép
adi77
 
 


Sziasztok.
Most csak gyorsan írok és rövidet.

Katus: nekem is állandóan kijön a számon herpesz. A terhességem alatt 2 napja jött ki harmadszor.
Megkérdeztem a védőnénit és azt mondta, hogy zovirax-al nyugodtan be lehet kenni. Csak ne nyalogasd le a krémet. Nekem hatásos ez a krém, és pár nap alatt elmulasztja.
Ha már nem hólyagos, hanem sebes akkor lassar-pasztával kenem be, hogy gyorsabban hámosodjon.

Kari: köszi az infókat a tanfolyással kapcsolatban. Egyébként hogy kell jelentkezni? Vagy csak mész és kész? És árban mennyibe kerül? Gondolom nincs ingyen.
Grat. a kiscsajhoz Kép És tényleg pihizz, ha a doki azt mondta!!!! A munka le van tojva!!!!

Banya: neked meg grat. a hivatalos kismamasághoz. Tök jó érzés ugye Kép

Ági küldjük az enerdzsit Kép HAJRÁ, HAJRÁ, HAJRÁ ÁGI

Ja ma vagyok 16. hetes Kép
Most szaladok főzni, mert palacsintát kell az uramnak sütni délre...

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Katus, köszi! Kép Anyukám szintén krumplis tésztából készíti a núdlit, és én is ettem sajtos változatot is! Azzal kezdtem, a második adagra meg mákot szórtam. Jól laktam nagyon, Kisgombi meg úgy mocorgott, főleg, amikor a mákosat ettem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy majd haspók lesz-e.Kép Mert hogy minden evésnél beindul, az biztos.
Ha megkívántad, akkor feltétlenülj csinálj Te is, biztos ismered a mondást, hogy ha egy kismama megkíván valamit, azt ennie kell, "nehogy elmenjen a Péterkéje". (Bár lehet, hogy ez helyi mondás mifelénk.)
Herpesz-ügyben nincs saját tapasztalatom, apának szokott lenni néha, azt hiszem Zovirax a neve, amivel keni, és nagyon hatékony, gyorsan elmúlik tőle. Azt viszont a patikustól kell megkérdezni, hogy kismamák mit használhatnak. De lehet, hogy nem is herpeszed van, szerintem mutasd meg a gyógyszertárban, és már tudnak is rá adni valamit, ha tényleg az. (Emlékeszem apa is így csinálta, mikor először lett neki.)

Banya, gratula a kiskönyvhöz! Kép És tényleg mázlista vagy a jófej védőnénivel!

Adi, szerintem nem lehet úgy, ahogy írtad. Ha a férjed felveszi a nagypapa nevét is, akkor neki kettős neve lesz, és ha a gyerek az ő nevét kapja, akkor neki is kettős neve lesz, ellenkező esetben olyan, mintha csak "fél" nevet kapna. (Nem tom mennyire sikerült ezt értelmesen kifejtenem.)De később még utánanézek a Csjt-ben, csak most épp takarítok, csak egy rövidre ugrottam be. Első blikkre az tűnne a legjobb megoldásnak, ha a férjed megváltoztatná a nevét a nagyapa nevére. Akkor tovább semmi bonyodalom nem lenne. (Mondjuk azt is meg lehet érteni, hogy már megszokta a mostani nevét, és nem szívesen változtatna.)

Ex, feltétlenül számolj be, ha hazaértél, mert nagyon gondoltunk Rád! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok Kismamik!!!!
Már nagyon régen jártam erre,de azért olvasgattallak Titeket.
Katus!!
Herpeszre főzz kamillateát és még melegen mosd le vele napjában többször.Nekem bevált.Ez az anyukám tuti receptje.
Nem tudom nálatok mi a sűrű UH,de nekem 4 hetente kell mennem.
Kari!!
Tényleg pihenj!Nekem a sűrű keményedések miatt kell szigorúan pihennem,meg napi 3 magnézium citricit szednem.Valamivel így jobb de nem sokkal.Szóval semmi sem ér annál többet mint,hogy Ti jól legyetek.Ja!Gratula a kiscsajhoz!!!!!!!!
Cila,Katus!A Ti lányaitoknak is nagyon örülök!!!!
Én is lányt szeretnék.
Elevitről annyit,hogy valami vitamint akkor is szedi kell,mert annyi gyümit úgysem tudunk enni amire szüségünk van.Az meg nem bizonyított,hogy ettől születnek nagy súlyú babák.
Én is túl éltem a terheléses cukorvizsgálatot.Nekem nagyon rossz lett az eredményem,úgyhogy inzulint kell hogy kapjak.Gondolhatjátok mennyire örültem neki.Nem volt elég a lombik alatt böködni magam,meg még most is.
Volt valamelyőtök szülésfelkészítőn?Mit mondanak ott?Hogy zajlik egy ilyen program?
Exdeus!Szorítok neked!!
Mézgombi!Örülök,hogy átvészelted ezt a szemölcs leszedést!Nem féltél?A lidokainról annyit nekem 2 napja húzták ki az egyik fogam,és a Manó csak felélénkült tőle.Akkorákat rúgott!De ez lehethogy csak bosszú volt,hogy ilyeneket csinálok.
Mi már megvettünk mindent,mert félő,hogy a Manó kicsit előbb jön,de a doki azt mondta legalább a 32.hétig próbáljam elvinni.És az még 5 hét.Bár nem bánnám,ha még nem akarna kijönni.Babakocsit Bergonosat néztünk,de Fehérváron le volt árazva a Travel S.35e.-re és úgy döntöttünk azt vesszük meg,mert a Bergon 56e.volt.Aztán felmentünk Fehérvárra és a páromnak nem tetszett az olcsóbb,úgyhogy mégiscsak Bergon lett.De itt csak 47e. volt ugyanaz mint amit a Bergon nagyker.-ben néztünk.Csak az bosszant,hogy a párom nem látja be,hogy a másik ugyanolyan jó lett volna.De Õ a legjobbat akarja a Manónak.Igaz,hogy a többihez képest ez egy monstrum.A kiságyat meg úgy oldottuk meg,hogy elmentünk a Brendonba,ott kinéztem ami tetszet,leszabattuk a bútorlapot és a párom összerakta.Így a 60e.forintos kiságy 20e.-be került.A gyerekszobabútor ugyanez a verzió.Raknák fel képet csak amatőr vagyok és nem tudom hogy kell.Valamelyikőtök megsúghatná nekem.
Még valami!Nem tudtok 4D UH rendelőt?Nem baj ha Pesten van.A mi környékünkön szinte csak kettő van,de a honlapjukat olvasgatva még elég kezdők lehetnek,meg nem is derül ki,hogy mennyiért és mit tudnak nyújtani.Értem ez alatt a képet,dvd-t,vhs-t stb.
Banya!
Az tényleg tök jó,hogy ilyen jó a védőnénitek,és gratulálok,hogy hivatalosan is kismami vagy.
MINDENKINEK SZÉP NAPOT ÉS JÓ PIHENÉST A HÉTVÉGÉRE!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Mézgombi!
Fiamnál is nagyon sűrün néztek UH-t. A 30. héttől hetente. A cukrom miatt volt rá szükség. És a fiam balkezes Kép Bár szerintem elég hihetettlen az összefüggés. Majd megkérdezem a dokimtól.

Katus!
Nekem szokott lenni néha herpeszem és tényleg akkor amikor legyengül a szervezetem. Sajnos a zovirax amit használok terhesség alatt nem használható. Nekem van bioptron lámpám és lámpázni szoktam. Az segít. Próbálj meg szerezni kölcsönbe egyet.

Kisvirág!
Akkor a védőnőd tévedett: " A Zovirax krém terhességben és szoptatáskor való alkalmazásáról még nincs elegendő adat, tehát ilyen esetben való alkalmazása megfontolandó"
Én nem lennék kísérleti nyuszi és a babán se kísérleteznék.

Veráska!
Ez a kamillatea nem is rossz ötlet. Remélem nem fog kelleni, de ha igen kipróbálom. Fiam excémájára szoktuk, mert fertőtlenít, de herpeszre még nem jutott eszembe. Köszi az ötletet.
Cukor: hogyhogy rögtön inzulin? Nem lehetett volna diétával próbálkozni első körben. Fiamnál én is böködtem magam. Valószínű előbb utóbb nálam is kevés lesz a diéta Kép
Kép: Melléklet feltöltése (max. 600x600 felbontás lehet)

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Kriszta!
Igen,eddig diétáztam,de úgy látszik ez már kevés.Már a 12.heti laborkor kiderült,hogy valami nem stimmel,akkor be is kellett feküdnöm a kórházba,de ott nem találtak semmit,akkor jók voltak az eredményeim.Aztán az Afp-kor is kért a doki vércukor mérést,akkor megint magas volt,a diéta ellenére,de akkor függőbe maradt a dolog.Aztán a 24.heti labornál megint magas volt,majd rá két hétre csinálták a terhelésest,az is magas volt, aztán a diabétesz rendelésen odáig jutottak,hogy nagyon valószínű,hogy már a terhesség előtt is lehetett problémám a cukrommal,csak mivel hébe-korba csináltak vércukor mérést,így lehet,hogy azért nem vették észre mert pont akkor jó volt az eredményem.Pedig az apukám már 10 éve inzulinozza magát,és ezt sosem vették figyelembe.Még akkor sem mikor először voltam a védőnőnél és mondtam neki,hogy mi a helyzet.Szóval ez van.Mint ahogy már írtam régebben is,nekem ezért a Manócskáért nagyon meg kell szenvednem.Ez a sorsom.
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok,

Veráska,de jó hogy végre jelentkeztél. Nagyon eltüntél. Sajnálom ezt az inzulin dolgot, de csak nem lesz vele gond sem most, sem majd szülés után. Édesanyám is cukorbeteg, inzulinos, és nálam sem törödik vele a kutya sem. A terheléses cukornál sem kell éhgyomrira mennem, csak a zsemle+tea után egy órával...
Én anya cukormérőjével szoktam néha ellenőrizni magamat.

Exdeus, nagyon izgulunk ám! Jelentkezz minél előbb.

Mézgombi, jó kis fájdalomdíj Kép Mi ma megyünk du. nagypapázni, és már mondta, hogy ne együk tele magunkat, mert bablevest főzött és fánkot. Olyan bécsi fánkot szokott csinálni, ami csokival van töltve Kép Isteni! (és most bocsi a cukrosoktól)

Banya, gratula a kiskönyvhöz. Neked milyen szinű? Mázlid van a védőnővel, szupi.

Doren
22+6

Kép
Kép
doren
 
 


Veráska, én is tökre sajnálom, hogy szúrnod kell magad, de kitartás, egy gyönyörű babuci kárpótolni fog mindenért! Kép Nem is tudtam, hogy Te is Andi vagy. (Egyébként én is. Kép )
A műtét előtt egy kicsit be voltam rezelve, bár nagyon koncentráltam, hogy leplezzem, az orvos ennek ellenére biztosan észrevehette, mert állandóan kérdezte, hogy jól vagyok-e. Szóval biztosan volt egy fejem... A legjobban az zavart, hogy felülről teljesen le kellett vetkőznöm, erre nem voltam felkészülve, és egy 20 éves srác készített elő, azaz borotvált, meg fésülgetett, hogy lásson is valamit a nagy loboncomtól. Nem is tudom, melyikőnk volt nagyobb zavarban...
De túl vagyok rajta, tudom, hogy később úgysem mentem volna, így is sokáig halogattam.

Doren, a csokis fánk nagyon jól hangzik...Kép Ma csak lightosat eszem (itthon vagyok, így be tudom tartani), tornásztam is, igazából az elmúlt napokért vezekelek. A műtét előtti napon pedig profiterolt ettem, az adta az erőt...Kép

Mézgombi, aki ma kerek 23 Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok,

ezt most találtam:
"Egész terhesség alatt érezheted az úgynevezett Braxton Hicks contractio-t - ezek a méh rendszeresen jelentkező fájdalmatlan megkeményedései. Segítik a méh növekedését, vérkeringését. Ilyenkor keménynek, feszesnek érezheted a hasad 1-2 percig."

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Veráska!
Akkor egy a sorsunk. Én 2 hónapot inzulinoztam és 4 hónap diéta, mikor a fiammal voltam terhes, most meg a 7. hét óta diéta. Nem tudom Te hogy vagy vele, de engem az inzulin nem zavar, viszont a diéta és ez az időre evés kiborít. Pedig nálunk nincs cukros a családban. Illetve apukám féltestvére inzulinos, de az Õ anyukájának még időskori cukra sem volt, szóval Õ lehet, hogy a másik ágról hozta, ami engem nem érint.

Mézgombi!
Akkor volt egy kis élményed is a műtét előtt, csak a férjed meg ne tudja Kép
Jó hogy túl vagy rajta.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!
Jelentem, túléltem, ötöst kaptam a vizsgára, a szakdogára meg négyest. Kép
Nyanya, tudod, elég sok gyógyszerhez ezt írják, azért, mert nem éri meg nekik pluszban elvégezni ezt a kísérletet. Épp abban a levélben olvastam, amiről írtam a múltkor, hogy a Merckforminra azért nincs ilyen, mivel alapvetően a II. típusú diabétesz kezelésére szolgál, ami az idősek betegsége, és olcsósága miatt a gyártónak nem érdeke a kísérletek finanszírozása.
Tehát ha valaki használ vmit, amire az általad leírt szöveg vonatkozik, az nem azt jelenti, hogy árt is! Kép
Veráska, sajna, hogy rossz lett az eredményed...a lényeg, hogy baba egészséges legyen!
Ma rájöttünk, hogy a gyerek a tam-tam zenére bukik. Képzeljétek, amikor nyálas zene szólt a rádióból muszáj volt eltekerni, mert a hólyagomat rúgta...de amint jött a dübögősebb zene, rögtön abbahagyta! Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex, ezer gratula, ügyi voltál! Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Veráska: sajnálom, hogy inzulinoznod kell magad. Kép
Érdekes, hogy a védőnő nem szólt semmit az édesapádra. Engem a dokim az első alkalommal kikérdezett ilyen dolgokról. Van-e a családban cukorbeteg, stb... Szerencsére nincs, de ennek ellenére jöv.héten csinál egy próbareggelis cukorvizsgálatot.

Mézgombi: örülök, hogy hősiesen túlvagy a szemölcs műtéten. Kép

Doren: ez pont nekem szól. Úgyanis nekem azóta, hogy írtam még mindig keményedik az alhasam. Fájni ugyan nem fáj, csak furi érzés.

Ági: NAGYON ÜGYES VAGY!!!! GRATULÁLOK

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ex!
Gratulálok!!!

Doren!
Nnekem is keményedik a méhem fájdalom nélkül.Engem a doki bácsi óvatosságra intett: sok pihenés,semmi házasélet és naponta 3x2 szem magne b6.
Azért azt hozzá kell tennem, hogy ha mondjuk elmegyünk vásárolni ami több időt vesz igénybe akkor fokozódik.
Nem tudom, hogy összefüggésbe van e azzal, hogy az első babám császáros volt.

A herpeszemre rictofit herpeszkrémet vettem 2x bekentem vele de a felső ajkam még mindíg akkora mint egy afro amerikainak.( Vagy csak én érzem úgy?)

Ez a cukorbetegség borzasztó lehet nagyon becsüllek titeket, hogy így bírjátok.Kár injekciózni kell, jó lenne ha lehetne szájon át gyógyszert szedni rá.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok

Doren
vaasárnap lesz csoki torta, hogy jól öszekenhesse magát. Lesz tűzi játék meg micimackó (nincs mobiltelefon).

Ági nagy nagy gratula a vizsgához.

Hát nagyon sajnálom az inzulinosokat én magamat nem tudnám szurni. Ha más szúr nem gond de magamat, na meg időre enni hát eddig nem volt gondom de remélem nem is lesz. Kitartás, van ismerősöm aki végig csinálta, illetve olyan is aki eleve cukros és teljesen egészségesek a gyerköceik.

Nekem tavaly sürün volt UH a toxémi miatt állandoan megnézett a doki de mondta nem lesz semmi baj , és jobb kezes. Legalábbis most.

Ne megyek mert fürdés van és kiabálnak értem
Jó éjszakát.
cila
 
 


Üdv!
Köszike mindenkinek a drukkot és a gratulákat! Kép
Katus, épp erről a no házaséletről van egy cikk a mostani Kismama újságban, hogy gyakorlatilag ilyen nincs, vagy ha mégis, akkor inkább azoknál, akiknél már volt vetélés. Sőt még arra is kitért, hogy akkor a házasélet vagy az orgazmus a tilos-e? (végülis jogos...)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus!
nagy-nagy
Gyógyszer: ez igaz, nem mondom, hogy árt, de miért magamon kísérletezzek, na meg a babán. Ugyan annyi esély van arra, hogy árt, mint hogy nem árt. De valóban azért nincs kísérlet rá, mert nem éri meg. Viszont nekünk kismamáknak sem éri meg kikisérletezni. Jobb a biztonság. Ha csak magamról lenne szó letojnám.
rugdosás: szerintetek honnan tudni, hogy mi tetszik a babának és mi nem. Arra gondolok, hogy amikor rugdos, akkor azt akarja mondani, hogy pl ez a zene jó, vagy azt, hogy kapcsold már le.
Azt hiszem tegnap mocorgást éreztem. Elég egyértelműnek tűnt, de nem hiszem el, hogy a 14. héten már érezni. Szerintetek?

Cila!
Én is úgy gondoltam, hogy magamnak nem tudnám szúrni, de 1 nap se kellett, hogy belejöjjek. Nem olyan borzasztó. A diéta viszont kemény, na de legalább karcsú maradok. Még egy dekát se híztam. Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!
Nyanya, én se szúrnám magam, de ha abból indulok ki, hogy az öcsémnek a térdműtétje után szúrnia kellett magát (véralvadásgátlóval), akkor nekem is menne... Kép
A rúgásokról annyit, hogy érdekes módon, ha itthon is tamtam megy, akkor meg se nyikkan, vagy legalábbis lájtosan teszi. De amikor hazafele jövet "nyálas" zene szólt, mindannyiszor kaptam min. kétszer egymás után a húgyhólyagomba olyat, hogy csak néztem. Kép
A bogyókhoz még annyit, hogy lehet, hogy "kísérlezni" kell, de talán ez még jobb, mintha pl. beiszol egy csomó teát, és ***t se ér, aztán még valamit, amitől szintén nem javul, és csak rágod a kefét...akkor inkább már jöjjön, ami hat is. Szerintem.
Na teszek ide egy képet, a címe: Túléltem a záróvizsgát. Kép
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex, jópofa az a cerka a kezedben! Kép
És a szakdogádat fogod még? Én sajna nem kaptam vissza, pedig jól nézett ki - kivülről...Kép

Este átmentünk apóshoz, elvitt bennünket vacsizni, hát így hogy figyeljek a kalóriákra... De azért próbálkoztam, husit nem ettem, és desszertet sem.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!!!

Exdeus!!!Nagyon,nagyon GRATULÁLOK!!!!Ügyi voltál!Szerencsét hozott a babucika!!
Nagyon jó a kosztüm,csini vagy!Nekem is ilyen színü volt az érettségis!Kép
Tényleg jó a cerka!Kép

Veráska!Én is sajnálom ezt az inzulinos dolgot,de a babáért mindent!!

Kisvirág!Gratula a 16-héthez!!!
Szerintem azt érzi az ember ha agnormálisan keményedik,de nem árt az óvatosság!

Doren!Bizti nagyon fini volt nagypapa fánkja,egészen megkívántam!!Kép

Mézgombi!Jó,hogy túl vagy a szemölcs szedésen!Neked nem kellett varni?
Anyunak egyszerre 15 szedtek le,és volt amit varni kellett,mert olyan mély volt!!Nekem is lekéne vetetnem kettőt,de én parázok egy picit!Nem fájt nagyon??

Szép álmokat!

Szilvi 23+6 (holnap már 6 hónaposak vagyunk)Kép

Kép
szgoron
 
 


Exdeus, gratulálok! Csini a rucid, valóban nem tudnád már nagyon dugdosni azt a pocit! Kép

Én sem tudtam volna régebben elképzelni, hogy akár magamat, vagy mást szurkáljak, de ezek a mai tűk, amik inkább tollak, már eléggé megkönnyítik a dolgot. Mivel anya is inzulinos, van hogy én adom neki, meg néha (pl.ma is) én is leellenőriztem a vércukormérőjén a cukromat Kép

Nyanya, szerintem lehet, hogy a babát érezted, hiszen már "tapasztalt" vagy! Kép
Én is megéreztem a 13.héten, nagyon halvány volt ugyan, a doki nézett is, mikor megemlítettem. Megkérdezte, hogy nem bélmozgás volt?, de határozottan nem az volt. Utána el is maradt, és úgy igazán a 18-19.héttől érzem. Ma délután is olyanokat kaptam, hogy csak na! bár én sem tudom, hogy éppen tetszik-e neki valami, vagy sem Kép Kép Kép

Katus, nekem is császárom volt, és azt mondta a doki, hogy lehet attól is "fájdogálhat" jobban, mert ugye a műtét helyén lehetnek összenövések.

Jó éjt,
Doren
22+6

Kép
Kép
doren
 
 


Ex!
Sajnos már egyszer elvetéltem ezért ilyen óvatos az orvosom.
Nyanya!
Én is 13 hetesen éreztem a babucimat, de nem is mondtam az orvosnak csak a védőnőnek, ő elhitte.

Doren!
Neked miért lett császár?

Kép

Kép
katus73
 
 


Üdv!
Katus, értem, így más a helyzet! Vigyázz magatokra!
Nyanya, azt elfelejtettem írni, hogy szerintem is érezheted a babát. Igaz, én, amikor kb. 15 hetesen éreztem, a védőnő nem hitte el, mivel én még tapasztalatlan vagyok, de én akkor is tudom, hogy Õ volt. Kép
Mézgombi, igen, mi kaptunk vissza egy példányt, a másik meg ott maradt a suliban. Ebből a szempontból nem bánom, hogy nem csináltattam három darabot, mert akkor most kettő lenne itthon.
Szilvi, nekem az érettségis kék volt. Szerintem még most is rámjönne...de csak a zakója. Kép

A pocakom, így, hogy rajtam volt a zakó, annyira nem feltűnő. Ha nem felejtem el, akkor a diplomaosztókor majd csináltatok olyat is a férjemmel, amikor nem veszem fel, na akkor néztek majd! Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus!
De nem iszom teát sem Kép
Mi van a zacsiban? Valami útravaló amit ballagásnál a tarisznyába szoktak rakni?

Képzeljétek tegnap megint rugott egyet, de nagyon nagyot. Épp filmet néztem és döglöttem az ágyon, kihasználtam, hogy Balázs a nagyszülőknél férjem meg Szegeden apukájánál én meg csak henyélek itthon egyedül. Jaj nagyon jó Kép Na szóval felültem és abban a pillanatban egy nagyon erős rúgást éreztem belülről Kép Ez már tényleg tuti. És csak hétfőn töltöm a 14. hetet. Szerintem nem lehet tapasztalat, mert a fiam szinte alig mocorgott. Nagyon lusta baba volt. Arra sem emlékszem, hogy Õt mikor éreztem először.

Doren!
Akkor lehet, hogy nekem is azért fáj a jobb oldalam, mert műtétem volt. És ez vajon végig ilyen lesz és a szülésnél is jobban fog fájni? Nekem vakbélműtétem volt 5 hónapos terhesen és az előző elhalt terhességeimnél is néha akkorákat nyilalt bele. A dokim azt mondta, hogy természetes, mert nő a méhem, de szerintem ez valami más. Balázsnál egyáltalán nem fájt.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Kriszta, abban egy arannyal futattot érme volt, amin a suli névadója van. Kép Először én is "útravalóra" gondoltam, de mikor felemeltem az asztalról, és megéreztem a súlyát, akkor már tudtam, hogy nem az van benne... Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Délelőtt kirándultunk, felmentünk Normafára, sétáltunk egy nagyot, ettünk fent mákos rétest, és fogaskerekűvel jöttünk le a hegyről. Jól esett a mozgás, bár a végére már kezdtem fáradni és fázni is. De legalább kiszellőztettük a tüdőnket.

Ex, nekünk csak egy példányban kellett köttetni a szakdogát, meg egyet csak spirálba kötve adtam a tanáromnak. Az én kinyomtatott példányomat meg felhasználtam költözéskor, a törékenyek csomagolására...Kép (De a gépen megvan.)

Szilvi, nekem inkább anyajegyem volt (azért hívom szemölcsnek, mert nem festékes volt, hanem kiálló, borsó forma), kellett varrni, két öltés van bennem. Nem fájt egyáltalán, helyi érzéstelenítés volt, és miután kiment a hatása, akkor sem fájt, egy picit náha húzódott, de fájdalomnak nem nevezném. Szóval no para, nem vészes! Kép És gratula a 6 hónaphoz, Te már nagyon közeledsz...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Mézgombi, nekünk kettőben kellett, gondolom elsődlegesen azért, mert két bíráló volt (egy belső tanár és egy külső személy), másodlagosan meg azért, hogy egyet visszaadjanak, egy meg a sulinak maradjon... Gépen egyébként nekem is megvan... Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Mamik!

Bocs, kicsit kimaradtam a babázásból, de most nekilátok, hogy behozzam a kihagyott 2 hetet és végigolvasom, hogy kivel mi történt.
Addig itt egy kép a mi kis drágaságunkról:

Üdv,
T.Kép
tarhonyanya
 
 


Szia Tarhonyanya!
Már kezdtük azt hinni, hogy Te is eltávoztál közülünk, de nem! Kép
Édi ez a kép Tarhonyáról. Kép
Mi legközelebb kb. egy hónap múlvára tervezzük a 4D-s UH-t.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!!!

Végre 3 nap után újra itt lehetek, már komolyan kezdtek elvonási tüneteim lenni...Kép Ugyanis, hogy ne legyen egyszerű az élet, tönkrement a régi monitorunk, és csak ma tudtunk venni másikat (de szerencsére tudtunk).

Ex!
Nagyon-nagyon nagy gratula az államvizsgádhoz!!! Remélem, nem sz*rakodtak Veletek sokat, ilyenkor már úgysem az a lényeg. Ha eddig eljut az ember, akkor már valami nagyon nagy őrültséget kell csinálni, hogy kivágják...

Nyanya!
De jó Neked, hogy erős rúgást érzel már! Épp a napokban mondtam apának, hogy úgy látszik, Mazsola nagyon lustácska lehet, mert én alig-alig érzem, és ha moccan is, akkor később jövök rá, hogy ja, ez lehet, hogy ő volt. Bár gyanítom, hogy lesz még idő, amikor majd visszasírom ezt a nyugis állapotot...Kép

Gombi!
Bátor "kislány"Kép vagy! Legalább egy gondtól most megszabadultál.

Veráska!
Ez tök jó, hogy legalább Magadnak tudod beadni a szurit. Én anno nagyapámat injekcióztam (14 évesen), mert ő is cukros volt, de nem tudta beadni magának, anyukám meg nem mindig volt otthon, amikor épp kellett. Neki simán beadtam, de lehet, hogy saját magamnak már neccesebb lenne...

Banya!
Üdv a hivatalos kismamák között!Kép Ja, és "előgratula" a kerek 12-höz!!!

T.nyanya!
Nagyon édes a kicsi!!! Tudjátok, hogy fiú vagy lány? Hány hetesen készült a kép?

Mi szerdán voltunk uh-n. (Na, ezért voltam sík ideg, mert alig vártam, hogy hazaérjek és hozzam a híreket, erre a monitor bemondja az unalmast.)

Mazsola rendben van odabent, a BPD-je 42 mm, a combcsontja meg 26 mm. Olyan apró, nem??? Magzatvíz mennyisége átlagos, a lepény a mellső falon tapad, jó helyen. (Ez szó szerint volt...Kép). Egyébként mindene működik, négyüregű szívecskéje van, és a dokibácsi szerint: FÜTYIJE!!! (Igaz, hogy mikor megkérdeztem, hogy megnézhetjük-e, fiú lesz vagy kislány, akkor nézegette egy darabig, és annyit mondott: "inkább kisfiú, mint kislány...") Bár nekem a megérzésem kislány volt, de apa is bent volt, és amikor a doki nézegette a kicsit, ő már akkor látni vélte a kukackájátKép, én meg később a combjai alól mintha a heréit láttam volna kivillanni. Mondjuk így elsőre édesmindegy, nekem sokkal fontosabb volt, hogy mindent rendben találjanak. Hát, majd a 28. hetesen talán jobban lehet látni, bár azt hallottam, hogy a kisfiút biztosabban meg tudják mondani. Szerintetek?

Megvettük Mazsola babakocsiját, nemsokára meglesz a kiságya is, mit gondoltok, nem túl korai? Most ilyen hülyeségeken jár az agyam, de akárhogy számolom, négy nap múlva félidős leszek! (Meg alkalmi vétel volt, nem lehetett kihagyni...Kép)

Szerdán megyünk doktorbácsihoz, azt mondta, hogy már szívhangot fogunk hallgatni! Jaj, nagyon várom már!!!

Jók legyetek, szép estét mindenkinek!

Sziasztok

Norwell+Mazsola(19+3)

Kép
Kép
norwell
 
 


Egy kérdésem van, lyányok!

Szerintetek normális, hogy a doktorbácsi kb. öt perc alatt végzett a genetikai uh-val? Vagy csak én szerettem volna, ha félóráig nézegethetem a kicsit!!! Mert nekem úgy tűnt, hogy olyan hamar végzett, bár neki már rutinszerűen megy a dolog. Remélem, hogy nem felületesség volt, mert mindent megnézett, csak olyan gyorsnak tűnt...
Szóljatok, hogy ne legyek lökött, de tényleg így éreztem.

N+M

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!
ÁGI!!!!NAGY GRATULA!!!
Tarhonyanya!
A kis Tarhonya hogy megnőtt!!!Nagyon édi!!!!
Kriszta!
Nekem nincs bajom a diétával.Nem voltam-vagyok nagy étkű,még most a terhesség alatt sem változott az étvágyam.Egyvalaminek nem tudok csak ellenállni,az pedig a narancs.Jöhet egy vagonnal!Sütis szintén nem vagyok,cukrász létemre csak csinálni szeretem.

Babamocorgásról annyit,hogy én 15 hetesen éreztem először,és nálam a doki jobban adott az én érzéseimre mint a védőnő.Aki szerint csak 20 hetesen kellett volna éreznem először,mivel első baba.Most meg már akkorákat rúg!Meg mostanában szórakozik a dokival,mert az egyik UH-n már keresztben van,ezért vissza kell menne rá három hétre,de mire megyek megint csak ücsörög.Meggondolja magát,hogy fejjel lefelé talán mégsem olyan jó.És ezt már kétszer eljátszotta.Ja!És totál hátat fordít már kb.10 hete.Nem kiváncsi ránk.A doki is azt mondta,hogy már most egy makacs gyerek,úgyhogy ő esküdni merne rá,hogy lány.3 hét múlva megyek majd UH-ra megint,kíváncsi vagyok mit mondanak majd.
Norwell!
Ne izgulj mi már nem csak a kocsit vettük meg,hanem mindent.Kész a szobája is.Tök jó oda benézni,és belegondolni,hogy ott nemsokára lakni fog egy kismanó.Néha még most sem hiszem el,hogy lesz egy gyerkőcünk.Már annyira feladtuk a reményt,hogy majd csak akkor hiszem el ha már itt lesz a kezemben.Ilyenkor szokott jó nagyot belémrúgni,mintha azt akarná mondani,hogy "hahó én már most is itt vagyok".

Mindenkinek szép estét és jó pihenést!
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


KépKépKépKépKépKép
Ha nem vagyok balfék,elvileg felraktam a kiságy,a babakocsi,és a gyerekszoba egy-két részletét.A gyerekszobabútorról nem tudtam fényképet csinálni,mert túl nagy és azt egybe érdemes látni.Bár az egyik babakocsisnál van belőle egy kis részlet.
Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Üdv!
Norwell, nálam sem volt több a genetikai UH. Meg is lepődtem, de tudod, ez igazából arról szól, hogy megnézik, hogy megvan-e mind a négy végtagja, zárt-e a mellkasa, ép-e az arca, telítődik-e a húgyhólyagja és a gyomra. Ehhez pedig nem kell sok idő.
Egyébként grat az egyelőre fütyihez.
Veráska-Andi, jó ez a kocsi. Mi is hasonlót szerettünk volna, de ugye nem fér a kocsiba...amit meg leelőlegeztünk, azért szombaton megyünk Pestre.
Akkor visszaadjuk az övterelőt, anyósom csinál egyet, és levásároljuk az árát...valamire. Szerintem a férjem meg fog utálni a sok nézelődés miatt...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Tarhonyanya, nagyon aranyos a kicsi! Jópofa, hogy mutogat az ujjával! Kép

Én is szeretnék már képet, februárra terveztünk 4D-s uh-t. Nekem egyébként nem is volt külön genetikai uh-m. Úgy irigylem azokat, akik már tudják, hogy mi van a baba lába között! Egy hét múlva lesz a következő uh-m, hátha már megtudok valamit. És jövő hétvégére meglesz a legújabb gatyóm is, ha jól sikerül, rakok fel róla képet, mert nem akármilyen gatyesz lesz ám...Kép

Norwell, örülök, hogy minden rendben, és ne aggódj, engem eddig csak 2D-sel néztek, a dokik sokkal hamarabb és alaposabban látnak mindent, mint mi.

Veráska, nagyon aranyos lehet a gyerekszoba. Kép Nekem még fogalmam sincs, hogy lesznek elrendezve a babaholmik, két szobás kérónk van, az egyik a nappalink, a másikat meg hálószobának rendeztük be - franciágyat vettünk bele - , nem készültünk még babucira. Szóval a hálóba kell valahogy bepréselni a kiságyat, pelenkázót meg ilyeneket, csak még nem tudom, hogy fognak elférni, kicsit aggódom is. Aztán remélem, hogy mire már saját szobára lesz szüksége, addigra majd tudunk innen dobbantani egy nagyobb lakásba. Nálunk így nem hiszem, hogy ilyen édi lesz a fal, bár nagyon tetszenek ezek a Micimacis képek.

Mostanában mindennap nyomom a tornát, remélem, lesz látszat is. Minden esetre mikor tornásztam, a férjem is látta, és nagyon tetszett neki egy-két póz, pl. mikor a lábamat emelgettem hátrafelé, olyankor hátsóra "gyúrok". Kép

Jó éjt Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok,

Mézgombi, akkor itt kirándultatok a közelünkben! Mi viszont átmentünk a város másik felébe édesapámékhoz, mert a férjem egész hétvégén suliban van. Honnan kirándultatok ide?
Szgoron, ma apukám zserbót csinált! Kép nehéz így tartani a súlyomat...

Tarhonyanya, örülünk, hogy előkerültél. Nagyon huncut a kistarhonya Kép

Norwell, gratula a fiúcskához Kép
Szerintem se izguljál, biztos rendesen megnézett mindent a doki. Én is mindig úgy érzem, hogy túl hamar vége van ezeknek a "vizsgálatoknak"... Kép

Nekem meg a kicsi lánykám annyira lent rugdos, ami már kifejezetten kényelmetlen, sőt néha komoly fájdalom...
A hugom két hónappal jár előttem, neki már nagyon nagy pocakja van, sokszor beszélgetés és evés közben is már alig kap levegőt. Rajta szoktam nézni, hogy tényleg mi vár még ránk Kép Kép Kép

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Üdv!
Mézgombi, mi anyuékkal lakunk, miénk a középső szoba. Mondhatnám, hogy tele van, de egy heverővé alakítható 140*70-es belméretű ágy simán befér még. Tehát, ha mégsem dobbantanánk innen, akkor se lenne baj. Kép Ha meg pelenkázósat akarsz, akkor tény, hogy nagyobb hely kell, viszont ha mégse megy, akkor lehet kapni olyat, amit csak ráteszel a kiságyra, aztán meg pl. beteszed mellé. A dolgoknak polcot lehetne csinálni, az meg csak a falon foglalja a helyet... Kép
Doren, miénk gyerek ma még nem mozdult meg, de ahogy ismerem még be fogja pótolni, és gyanítom, hogy ismét a húgyhólyagomat fogja megcélozni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?