Új privát üzeneted érkezett!

Orsi!
Sajna nem tudom hány centi Krisz, de 74-es rucikat hord. És ugye 8 kiló. Úgyhogy van tekintély! Aerobikoztam régen, de sajna tényleg régen, és egyre jobban hiányzik a mozgás. Engem egy óra ugra-bugra teljesen feltölt!
Az új ízekkel most izgalmas időszak következik nálatok! Krisztofer szinte mindent szívesen fogadott, és nekem is nagy élmény volt,hogy: na ehhez vajon mit szól majd?

Bogi!
Ami a türelmességet illeti, elgondolkodtattál. Logikusan hangzik, mégis felvetődik bennem, hogy nem-e inkább beletörődés a gyerek részéről? Valahol mélyen tudom hogy egy lehetséges 2. bébinél lazábban fognám fel a dolgokat,de most nem tölt el jó érzéssel, ha belegondolok, hogy neki majd meg kell tanulnia kivárnia amíg ráérek. Holott csak így lehet, ugye?

Zsu
zsu2
 
 


Helló Lányok!

Lehet, hogy ez valóban a gyermekek számával függ össze, de én is a kegyetlen anyukák közé tartozom. Most éppen 40(!)perce üvölt a fiam kis megszakításokkal. Ha bemegyek hozzá csak rosszabb. Viszont színtiszta hisztiről van szó, ezt felelősségem teljes tudatában kijelenthetem. Az okát is tudom: akaratpróbát tart a kölyök. A múlt héten apósomék voltak vele, akik a rövid távon könnyebbnek tűnő megoldást választották és ha felriadt a kölök éjjel, akkor sétálgattak vele, szórakoztatták. Eredmény: az addig az éjjelt és nappalt pontosan megkülönböztető gyermek, most "követeli" az éjszakai műsort is. Természetesen korábban is megébredt egyszer-egyszer, de elég volt bemenni és néhány nyugtató szóval, hátsimizéssel biztosítani arról, hogy nincs egyedül. Most ha bemegyek, csak méginkább rákezdi. Elsőbabásként én is cinikusnak tartottam azokat, akik a kutyaneveléshez hasonlították a gyerek rendhezszoktatását, meg pavlovi reflexekről beszéltek az én drágámmal kapcsolatban, de ma már inkább csak nyelek egyet. Ha ennyire messze nem is mennék, de azt az enyémek is visszaigazolták, hogy a babakorban a rendszer, a kiszámíthatóság fontos érték. Bizony van, amikor azért sír, hogy hagyjuk már békén, mert besokalt az ingerektől.

Befejezte! Hurrá! Azért minden racionalitás ellenére iszonyú rossz hallgatni.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Szia Piros!

Nekem szerencsém van, 2 okból is. Először is Zita jó baba, néha-néha azért bepróbálkozik.
2. több rossz példa is van előttem, amikre horrorként gondolok. Pl. barátnő mai napig sétálgatva altatja a 2 éves gyerkőcöt, aki még bónuszként fel is ébred éjszakánként. Így én voltam olyan lusta, és nem sétálgattam Zitával. Leteszem, és 90%-ban elalszik egyedül.
De nyilván gyerekfüggő is ez az egész.

A nagyobbak hogy bírják a sírást hallgatni? Alszanak mellette?

Tünde
Vendég
 

 
 

Húúúú, Lányok, hogy beindult a topic!
Én már aggódtam, hogy kész, vége...
De most örülök!

Kép

Ági!
Mi van Veled? Ezer éve nem írtál!
Vendég
 


Szia Mindenkinek!

Mindannyiótok véleményét megértem és elfogadom a babasírással kapcsolatban,mégis rosszul esik magamat "kegyetlen anyukának" elképzelnem.
Elveimmel és lelki beállítottságommal ütközik.
Félreértés ne essék:én is elítélem a gyermekükön fojtogató majomszeretettel csüngő,az önállóság csíráját eltipró anyákat.Ugyanakkor hiszem,hogy biztosítani kell gyermekünket arról,hogy számíthat ránk,hogy segítünk neki,megsimogatjuk-szeretjük.(Mindezt nem rózsaszín szemüvegen át szemlélődő első gyerekes anyukaként írom.)
Zsu2 Veled értek egyet.Már az egészen csöpp babák is beletörődnek kényszerűségből a "ha sírok,akkor sem érek el semmit" szituációba,és leszoknak a szükségletkielégítő,frusztrációjelző sírásról.
Babintimet felveszem,ha sír,vagy adok neki egy kis "nyugtató cicit" (leírtam milyen hálás érte),ugyanakkor naponta délelőtt és délután is eljátszogat egy-két órát magában (olykor odaszólongat magához,de amint meglát,megnyugszik és "tornázik" vagy játszik tovább).
Akaratos követelőzését én is a hozzáintézett,nyugodt beszéddel és simogatással terelem jó irányba.De ha sír,mert fél,vagy magányos,felveszem,foglalkozom,játszom vele.
Hiszem,hogy éppen így válik majd felelősségteljes,önállóan dönteni képes,határozott,magabiztos,mások iránt érzékeny felnőtté (és nem személyiségzavarossá,hiszen a szülök tartotta "tükrön" keresztül formálódik énképe,identitástudata-igyekszem megerősíteni a jót és formálni a rosszat).
A csecsemők,kisgyerekek -tudjuk gyermeklélektan tanulmányainkból- éppen hat-hét hónapos koruktól,akár másfél-két éves korukig is olyan erősen kötődnek szüleikhez,főként a "kiszemelthez",hogy minden percüket vele töltenék.Így normális.
Élvezzük,hogy kellünk nekik!
Amint átveszi helyünket a kortárs csoport és annak irányítója (óvónéni,tanító néni...),már elkezdődik a lelki elszakadás (is).
Hozzáállásom nem modern,kísérletező nevelési elvekre épül.Hanem Édesanyám immáron 37 éves anyai tapasztalatára,valamint Rancshburg professzor emberöltőnyi munkásságára,és Dr. Vekerdy Tamás ésszerű tanácsaira.Meggyőződésem napról napra erősebb:gyermekem viselkedése és szeretete teszi.

Jó éjszakát!
Csendes,szép álmokat!

Kriszi (azaz Asszonyfajzat)
asszonyfajzat
 
 


Kriszi!

Sztem Benned egy író lakozik!
De biztos mondta már más is! Kép

Jóéjt minden babának, mamának, papának és tesónak!
Vendég
 


Sziasztok!
Én hoztam fel a sírni hagyás témát, örülök, hogy mindenki kifejtette a véleményét, szerintem mind hasonló képpen látjátok, ezért mondtam, hogy nem a topiklakó anyukákra gondolok.

De most én mit csináljak?
7-kor keltek, ettek, 8-ig gügyörésztek az ágyukban. Akkor lejöttünk a nappaliba, járókába tettem őket és rákezdtéka sírást. Egyiket felveszem, elhallgat nézelődik. másik sír. Állok felette beszélek hozzá, néha rám mosolyog de sír. Cserélgetem őket 3 percenként. Amelyik fekszik, sír. Nem éhesek, nem álmosak, egyszerűen kézbe akarnak lenni.
Persze áthívhatnám anyut, de tudatosan szoktatom megunkat az önállósághoz, majd csak délbe jön át. Ha itt lenne egyszerűen kézbe lenne mind a kettő. Ezt nem akarom. Vagy mégis?
Most mind a kettő sír, próbálom gyorsan bepötyögni.
Csilla! Te hogy készülsz erre? Márti te mit csináltál?
Kriszi erre mit mondanak a szakértők?
Jaj de rossz, hogy ordítanak! Mindjárt a felére csökkentjük a hangerőt! (egyet felveszek)

Emőke!
FOg hívni a 3-as ikres lány, ő keres segítséget.
Pusz!
ENikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Kriszi!
Ágoston és Ábel, profilomban a fotoalbumunk linkje! :-)
Volt egy kis csönd. Kiültettem őket gyerekülésbe és táncoltam nekik.
Folyik rólam a víz. :-)))
E

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Sziasztok!
Leendő győriek vagyunkKép
Augusztusban szeretnénk oda költözni,mert én egyetemre szeretnék járni,páom pedig Komáromba dolgozik.Van egy 10hónapos kislányunk.Bölcsit keresgéltem,de a neten nem találtamKép Tudnátok nekem segíteni?
k_agica
 
 


Szia Ágica!
www.gyor.hu
egészségügy, szociális bal oldali linknél vannak a bölcsik. Zsófi a Báthori utcaiba járt. Jó volt!
Puszi! Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Sziasztok!

Enikő,
maximálisan átérzem a helyzeted, nálunk is gyakran volt ilyen, én nem is tudtam volna anyumat áthivatni, mert 30 km-re vanKép.
Általában az bejött, hogy a hordozóba tettem őket és ott voltak ahol én is, abban tudtam őket ringatni, miközben tettem a dolgom énekelte és bohóc mód széles mozdulatokkal dolgoztam.Ez eltudta varázsolni a népet.Kb fél óra elég volt, utána kitettem őket a játékok közé a szőnyegre.

Piros,
akkor most egy darabig biztos próbálkozni fognak a gyerekeid, hátha bejön nálad is ami a nagyinálKép.
Nem irigyellek érte!

Én sem hagytam soha sokáig sírni az ikreket, de óhatatlanul az ember nem tud mindíg azonnal rohanni, megjegyzem soha nem is rohantam.Azt hiszem néhány perces sírás még nem ártott egyik gyereknek sem. Nem értek egyet azzal sem aki mindig felkapkodja a babát, de gey csecsemő csak a sírással tud kommunikálni, másként nem tudja jelezni, hogy szüksége van valamire, ha "csak" az anya közelsége is az. Én egy kis simi-simi-vel, megnyugtató szavakkal megoldottam ezt. Nem vagyok a ringatva altatás híve sem, egyszerűen úgy szoktattam az ikreket, hogy a kiságyban csak alvás van tehát ha oda megyünk akkor ők tudják, hogy ez az alvás ideje, most már maguktól is jönnek néha ha álmosak és mondom, hogy megyünk aludni. Egy kis símogatás, egy kis altatódal néhányszor és kimegyek, villany leó.
Éjszaka azért előfordul, hogy be kell mennem, mert elveszett a cumi vagy az alvós virág, a fiam azért is jelez, hogy takarjam be. Amikor elhagytuk az éjszakai evéseket nem szoktattam rá őket az ivásra így gyakori, hogy tejlesen nyugodt az éjszakáink es ezzel együtt az együttléteink is, ami nem utolsó szempontKép

Orsi,
tudok menni fél 5-re!!!Apa most szólt, hogy elintézi délelőtt azt a munkát!Jól leírtad az útvonalat, de ha eltévednék, hívlak!

K_agica,
légy üdvözölve nálunk!!!
Van több bölcsi is, hova fogtok konkrétan költözni? Nyáron én is szeretném bölcsibe adni az ikreket, nekünk kettő jön számításba: a Kodály Zoltán utcai ill. a Türr István utcai. Az előbbi Adyvárosban, az utóbbi a belvárosban van.De vannak bölcsik Marcalvárosban is.

Pusszi: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok,szép napot mindenkinek!

Az okés, hogy hiztiző gyereket nem kell felvenni,természetesen én se tartok ezért kegyetlennek senkit. Ma én is hagytam kriszt egy kicsit sírni, mert porszívóztam. Sajna ő azt is megszokta, hogy kezdetben egyből kikaptam a járókából, amikor nyügizni kezdett, és mentünk az ülőgarnitúrára, tv-elé,és játszottunk. Nagyon megszokta hogy én vagyok a játszópajtás. De tegnap már javuló tendenciát mutattunk,mert elvolt egy jó darabig a járókában. Muszáj volt vagy 2 tonna ruhát kivasalnom. ott voltam előtte, vasaltam,táncoltam, és egy idő után már elvolt a játékaival. De a ringatásról még mindig fogalmam sincs, hogy fogom leszoktatni.
Képzeljétek, barátnőm 2 hét múlva szül! Most megyünk hozzá!
Ági! Üdv neked!

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Csajok!
Beletörődésről annyit, hogy NE HIGGYETEK EL MINDENT! EGY GYEREK KÉPTELEN BELETÖRÕDNI!!!! Most itt azokról a gyerekekről beszélek, akiket normális módon nevelnek, SZERETNEK, és FOGLALKOZNAK VELÜK! A beletörődés (mint mondtam én is tanultam pszichológiát!!!!) azokra a babákra vonatkozik (ha kicsit jobban utána néztek), akiket valamilyen módon elhanyagolnak, vagy törődésben, vagy szeretetben. (Mert ugye egyet értünk abban, hogy vannak, akik lelkiismeretesen törődnek a gyerekkel, de lelkileg nem tudnak hozzá annyira kötődni.)

Úgyhogy ne legyen semmiféle lelki traumátok attól, ha naponta akár többször is hagyjátok síírni pár percre a gyereket, mert ha azt teszitek amit mondtatok, hogy nem veszitek fel, de beszéltek hozzá, simogatjátok őket, ők tudni fogják, hogy szeretve vannak, törődnek velük, de nem mindig érvényesülhet az ő akaratuk. Türelmesebbek lesznek később is.

Zsu!
Második gyereknél sem törvényszerű ami nálunk van. Itt nagyon nagy tényező a korkülönbség. Pl. ha Lili már óvodás lenne, akkor Katicára is hasonlóképpen sok idő jutna, mint anno Lilire. Ha jól időzítitek a második babát, akkor nem lesz gond. Katica véletlen baba, ő jönni akart hamar, és nekem ez így jó most.

Amúgy én pl. Katicán is látom, hogy ő is sír, ha a kelleténél többet van kézben! Csak erre rá kell jönni, hogy kézben van, nem éhes, nem szomjas, nem kakás, mégis sír. Leteszem, elhallgat, sokszor elalszik. Jéééé Kép

Ágica!
Légy üdvözölve köztünk.
Merre tervezitek a költözést? Már néztetek valamit?

Roen!
Te tökéletesen jól csinálod a dolgot, és nem irigyellek. Sokkal nehezebb lehet neked, mert nálunk azért a 17 hónap korkülönbségből adódóan Lilit már szavakkal lehet nyugtatni, de egy kisbabánál ez nem mindig jön be.
Nekem hiába mondja a szakkönyv azt, hogy az anya hangja nyugtatóan hat. Amikor sír a gyerek, az anya tudat alatt feszültté válik, és ez érződik belőle. Így a gyerek legtöbbször nem nyugszik megm ha beszélek hozzá, csak ha tudatosan kontrollálom magam, de két gyerek mellett ez elég nehéz.

Tünde!
Én a Kisalföld Volánnál vagyok internet-asszisztens távmunkában. Ez egy normális "irodai" munka csak éppen itthon végzem. Interneten kell anyagot gyűjtenem, jogszabályokat figyelni, pályázatokat, stb.

Lilit neurológushoz vittem, amikor ferdén tartotta a fejét. Addigra az úszás és a torna helyrehozta ezt, mire a neurológustól időpontot kaptunk, ezért csinált nála egy általános állapotfelmérést, ha már elmentünk Kép

Kriszi!
Azt hiszem egyértelű, hogy nem rólatok volt szó. Úgy érzem kicsit magadra vetted amiket írtunk itt, mint első gyerekes anyukákról. Nekünk, akármennyi gyerekünk is van, ugyanezen át kellett esnünk, tudjuk mit éreztek, mikor mire mi a reakciótok, mert ugyanezt csináltuk végig. De mostanra a másodiknál, többediknél, már egy kis rutint is szereztünk, és nem a nemtörődömség miatt tesszük, amit és ahogy tesszük.
Épen ezért én látom, hogy elveim, és igyekezetem ellenére Lili kissé el van kényeztetve!!! bár erről mindenki másnak az a véleménye, hogy hülyeség. Szerintem akik voltak nálunk talin, azoknak sem az volt a benyomása, hogy Lili elkényeztetett gyerek.

Vagy igen, lányok? Kép

Szóval itt csak eszmét és gyakorlatot cserélünk, nem háborúzunk Kép

Lányok! Nincs valakinek könyvkiadónál ismerőse?
Írok egy könyvet, de eddig csak mások szervezésében adtam ki verseimet, és gőzöm sincs, hogy működik a dolog.

Zsu!
Ez tök jó. Nem éppen annyira izgi, mint mikor a sajátodat vártad? Nekem mostanában 3 ismerősöm szült, és éppen annyira izgultam, mindent tudni akartam róluk, hogy mikor mit érez, kíváncsi voltam hogy fog szülni, stb.

Piros!
Nehéz lehet akkor most az élet a szomszéd utcában Kép Azért vicces volt tőled olvasni a kegyetlen anya megnevezést, amikor én nem kívánnék jobb anyát nálad magamnak sem. Mondhatni, példa előttem ahogy neveled őket. Szeretettel de kellő szigorúsággal.

Szerintem mi mindannyian mindent a gyerekeink érdekében teszünk, és mi tudjuk, hogy mennyire feszegethetjük a gyerekünk határait.
Ha Kriszi Babintijének az a jó, amit Kriszi ad neki (márpedig Kriszi egy csupaszív-szeretet ember), akkor a lehető legjobbat és legtöbbet kapja Kép Ha Piros szigorú egy kicsit a fiával vagy a lányaival, csak aző érdekükben az. Ha én hagyom Katicát sírni, mikor mindegyik sír, és közben Lilit megnyugtatom, akkor Katicára is jobban tudok figyelni és ő már fél pillanat alatt megnyugszik. Ha Zsu Krisszel kialakít egy rendszert, hogy mit tesz amikor nyugtatni kell, akkor mindegyiküknek egyszerűbb lesz, mert hamar fog megnyugodni.
Megegyezhetünk, hogy minden ember más!!!!!!!4

Ja, és nálunk pl. ha Lili sír, Katica nyugodtan alszik Kép és fordítva. Ha Katica sír este amíg Lilit altatom (pl. ekkor is hagyom sírni!!!!!!!!!!), attól Lili még könnyen elalszik, nem zavarja. Utána megyek Katicához, és ő is könnyen megnyugszik.

Na dugultam Kép
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bocs a helyesírási hibákért, de egy kézzel gépelek, mert eddig Katica volt nálam, de ő elaludt, most meg Lilit fogom, mert elesett és beverte a bukóját Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Márti
Akkor várlak fél ötre. Nincsenek piszkos anyagiak. Nekem öröm, hogy végre akadt valaki. A kedvesem nem szereti, ha masszirozzák De ha néha hagyta magát, akkor bezzeg utánna jó volt neki.

Ági
Üdv a csapatban.

Bogi
Mit dolgozol? Én is szeretnék, de az eddigi kisérleteim mind kudarcba fulladtak. Csak fizetni kellett volna mindenhol. Még igy is fizettem két helyre, de kamu volt az egész. Kép

Amig olvasgadtam a tegnap esti leveleket a lánykámnak sikerült, úgy hasra fordulnia, hogy a keze beleakadt a járóka rácsába. Lehet, hogy most elment a kedve a fordulgatástól?

Sajna az esti altatás néha nálunk rémálom. Ahhoz képest, hogy 1 hónappal ezelőtt leraktam és elaludt. Most meg 8-tól fél 10-ig nyüszög, ha valaki nincs a szobában. Igy felváltva járulunk elé. Fogalmam sincs, hogy mit csináljunk. Egyszer ennek is vége lesz.

Szép napot!
Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok lányok!
Sajnos mostanában nem tudtam netezni, mert még annyi időm sem volt hogy rálépjek. Most olvastalak végig titeket több érdekes téma volt benne. Majd ha lesz egy kis időm a véleményemet is leirom róluk. Sajnos nyakamba kaptam a céges munkákat, hol Pesten, hol értekezleten, hol kidolgozó munkában vagyok telitve. Túlórázni meg nem nagyon akarok, mert a kicsinyemnek is szüksége van rám és nekem is őrá, hogy töltödjek egy kicsit. Zenekuckóban voltunk a Csillával és Mártival beszélgettünk egy kicsit. A héten lesz utoljára, utána majd szeptember körülre tervezi az Éva a kezdést. Mit szólnátok ahhoz, hogy szerveznénk addig is zenekuckót a gyerekeknek, nekem van néhány zenetanár ismerősöm esetleg megkeresem őket ezzel kapcsolatban, ha lenne rá igény. Egyébként 28-én lesz az Ifi házban bábszinház 15.30 és 17.00 kezdéssel a Jegesmaci barátai címmel.
Tünde köszi hogy hiányoltál, én is gondoltam rátok. Majd még beszélgetünk.
Bocs mindenkihez nem tudok irni mert rohanom kell.
Majd még kereslek titeket. Mindenkinek szép napot.
nicsi1
 
 


Zsu!

Tanítóképzős voltam, így tanárként dolgozom, (majd, ha visszamegyek), most Óváron vagyok negyedéves, az agrármérnöki karon, az egyetemen. Hát, azt hiszem meló mellett könnyebben ment, mint a kisasszonnyal, nem könnyű, de én szeretem.

Orsi!
Tényleg az egyik legpocsékabb vizsga lesz, és hát, a hírek szerint az akadémikus prof. sem a legegyszerűbb eset.
Bírócica kazettám nekem is van, az egyik csak hasra (20 perc), a másik has, comb, fenék (45), ha valaki kéri, szívesen kölcsönadom. Jó, kemény.

Tetszett ez az eszmecsere a sírni hagyni-nem hagyni témában.
marengo
 
 


Valószínű Csanakra költözünkKép
nagyon imádom azt a várostKép remélem persze fel is vesznek az EgyetemreKép

Enikő!
Óriási segítséget adtálKép nagyon köszönöm!

Márti!
Tudod az a baj,ogy nem igazán ismerem a bölcsiket...hogy melyik milyen...Mivel Csanakra szeretnénk menni és ott is van,ez lenne a legkézenfekvőbb,de a suli közelében sem lenne rosszKép Esetleg,ha valamit tudnál írni nekem hallottak alapjánKép

Bogi!
Mint írtam Csanak,pesrze remélem összejön!

Puszi mindenkinek és köszönöm a segítségetKép
k_agica
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Ne aggódj ezen. Nálunk is ez volt Lilivel. Minden újabb élettani szakaszban változott az alvási szokása. Pl. mikor megtanult forogni, aztán mikor mászni, stb. Mostmár kb. egy éve teljesen normálisan, rutin szerűen megy az altatás 5 perc alatt. Katicát meg altatni sem kell. Bírjátok ki ezt az időszakot!!!!

Írtam feljebb, hogy mit dolgozom: Én a Kisalföld Volánnál vagyok internet-asszisztens távmunkában. Ez egy normális "irodai" munka csak éppen itthon végzem. Interneten kell anyagot gyűjtenem, jogszabályokat figyelni, pályázatokat, stb. Már 3 éve csinálom ezt, és nagyon szeretem.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szép napot mindenkinek!!!

Enikő!

Hívott a lány,csak egyszerre mutatkoztunk be igy nem értettem a nevét.(szerintem ő sem az enyémetKép )
Mindegy. Majd még hív csak lebeszélik apával az anyagiakat.

Ez a topic nagyon beindult tényleg! Már én is kezdem összekaparni magam,és most úgy döntöttem,hogy nem foglalkozom tudatosan a babatémával.Minden mással igen. Rábízom a természetre.

A babasírás témához nem nagyon tudok hozzászólni,mivel már nemnagyon emlékszem dolgokra.
De arra élénken,amikor a férjem kihajította a cumit a 4-ik emeletről a nyitott erkélyajtón!
Akkor már több éjszaka nem aludtunk,mert a Bianka azt csinálta,hogy kidobta a kiságyból a cumiját,és éktelen üvöltésbe kezdett.Kihalásztuk a kiságy alól, visszakapta,majd 10 perc múlva ugyanaz a műsor.Egész éjjel. Na hajnalban a férjem begőzőlt,és a nyitott erkélyajtón (iszonyú meleg volt)kidobta. Bőgött a gyerek még vagy fél órát, utána elaludt.Onnantól kezdve átaludta az éjszakákat.
Millió puszi mindenkinek,aztán írjatok ám! Kép

Emőke
rusnya
 
 


Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!


Bogi
A pelenka rendelésemet megkaptad?

Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Szisztok kismamaként találtam egy tuti melot.jol fizet és még könnyü is ,Ha valakit érd. akkor a mariann10@freemail.on kérjen tájékoztatót. Mariann
mariann2
 
 


Mariann küldtem emilkét!

Puszi:Rusnya
rusnya
 
 


Szia Mindenkinek!

Bogi!Persze,hogy magamra vettem kicsit az elhangzottakat,hogy a csodába ne vettem volna,ha egyszer első gyerekes,"tapasztalatlan" anyuka vagyok...KépAmúgy nem háborúzom,és senkit sem vádoltam nemtörődömséggel,csak határozottan nyílvánítotam véleményt,védve egy kicsit a felfedezés-és-meggyőződés összeharmónizálását ebben a szerepkörben (kezdő anyuka).
Tuti jó a táblázat,most látom először (szégyen ide,szégyen oda).Nagyon ügyi vagy!

Enikő!Utánanéztem,de ikrekre vonatkozóan külön nem találtam semmi konkrétumot a sírást illetően,de azt hiszem,már nem is kell több szóbeli segítség,hiszen utolsó hozzászólásom óta rengeteg remek tanács hangzott már el.Esetleg a Spektrum csatornán megy egy műsor:Ikrek,öröm és küzdelem.Nem láttam minden részét,de biztos kitérnek a babanyugtatás praktikáira is.Anyukámnak és más ikres ismerősünknek (sőt a védőnőnkkel is váltottam erről pár szót)is mindig volt segítsége.Kép
A nevek és viselőik is csodaszépek!

Ovi-bölcsi kérdéshez:a Liget ovi is és a Bartók iskola zeneovi tagozata is jó hírnévnek örvend.

Most mennem kell szopiztatni.
Játékos,szép napot mindannyiótoknak!

Kriszi (azaz Asszonyfajzat)
asszonyfajzat
 
 


Sziasztok!

Bogi,
de jó, hogy tettél fel új táblázatot! Jó látni, hogy ilyen sokan vagyunk!

K_agica,
a Csanaki bölcsibe jár egy régi ismerősöm kisfia, ők meg vannak vele elégedve. Ha a fősulira gondolsz, ahhoz legközelebb a Türr István utcai bölcsi van, nagyon dícsérik, itt már voltunk látogatóba. A vezető nagyon készséges volt, körbevezetett minket, ha jól emlékszem 6 csoport van 12 gyerekkel 2-3 gondozónővel csoportonként. Van egy szakemberük, aki sérült gyerekekkel foglalkozik, speciális fejlesztést nyújt. Maga az intézmény tetszett, nagy udvar tartozik hozzá, de az épület egy kicsit lepukkadt, a szocializmusban épült 2 szintes betontömb!
Többet még nem tudok, hamarosan ellátogatunk a Kodály Zoltán utcába is.

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Kriszi!
Köszi az utánajárást! Te még nálam is lelkiismeretesebb vagy. A mi védőnőnket sajna nem érdemes megkérdezni. Az én privát védőnőm (nyugdíjas anyukám) azért sokat segít, általában délben átjön amíg ki nem rakjuk őket és 4-5 között is itt van. De nem akarom állandóra, egyrészt neki is legyen magánélete, másrészt nem igaz, hogy nem bírom ki!
Most pl. nézegetnek a járókában!

Bogi!
Tábla szuper! :-)
Nicsi!
Jó ötlet a zenekuckó folytatása, csak legyen már jobb idő. Ilyenkor nem igazán van kedvem kidugni az orrom a három kölökkel.

Orsi!
Nálunk is időszakos az elalvás körüli móka. Most éppen jobb időszak van. Biztos nálatok is valami ugrás van, ezért a műsor. Reméljük hamar elmúlik. Ha nem mentek be sír?

Emőke!
Anyuka neve: EDINA
Jó fej, együtt feküdtünk (meg nyögtünk) 2 hétig szülés előtt a patológián.


Akartam kérdezni már tőletek, hogy voltatok-e novemberben a helyi bababörzén. Én csak most fedeztem fel, hogy volt. Jó lenne majd tavasszal is, én szívesen veszek megkímélt, olcsó babacuccokat, meg majd egy idő múlva lesz eladó is bőven (duplán).

Enikő
ikrek 4,5 hó + Zsófi 5,5 év

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Enikő!

Én voltam 1x a szomszéd lánnyal. Kicsit későn mentünk, egy használtruha boltos volt, sztem drágán adta a ruhákat, és volt egy nagymama. Turiban olcsóbban lehet vásárolni. Árultak játékot, egyéb babacucokat is.
Vendég
 


Sziasztok!
Voltam a barinőmnél, hatalmas a pocakja! Nagyon várom már a bébit, izgulok helyette is! Ilyenkor mindig akarok 2. bébit.

Kriszti!
Már a 2. diplomád lesz? De jó! Sok sikert a vizsgákhoz!

Orsi!
Krisz alvási szokásai is megváltoztak. nem elég hogy este 10-ig altatom, de éjjel is többször kel. Pedig eddig kelt 2x,evett, aztán alvás reggel 9-ig. De most borult minden.

Képzeljétek milyen peches napom volt! Olyan béna voltam. Ma amikor öltöztettem a Kriszt, véletlenül becsíptem a kisujját a cipzárba! Gondolhatjátok hogy éreztem magam. Amikor meg hazaérve beléptem a lakásba, észrevettem, hogy égve hagytam a gázt a töltött paprika alatt! KUKA!

Jó ugye?

Zsu
zsu2
 
 


Zsu!

Én a múltkor felhúztam Zita fejére az itthoni, szellőztetős sapiját. Ráhúztam a fülére, aztán láttam, hogy nem a sapkát húztam, hanem a fülét... de nem sírt...
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Orsi,
itt is megköszönöm a masszázst, hogy mindenki olvassa!
KÖSZÖNÖM,KÖSZÖNÖM!!! Isteni volt!!!Nagyon jól esett, papír ide vagy oda!
Mikor lehet ismétlést kérni?Kép
Párocskám éreklődik, hogy tudsz-e este jönni?

Zsu,Tünde,
ilyen aprócska balesetek nálunk is előfordsulnak!Kép
Leggyakoribb, hogy János fülét egyszerűen begyűröm a sapival. Ilyenkor reklamál!

Nem is újságoltam még el azt hiszem: Zsófi már mondja hogy ANYA !!! Persze a ny még nem tiszta, de olyan szépen hangzik!!!! Olyan jóóóóóóóóó hallani!!!

Ági,
jó ötlet a Zenekuckó folytatása, támogatom!!!Kép

Puszi: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Enikő
Ha nem megyünk be Zsezséhez, akkor sir. Amit én még el is hallgatnék, tudva, hogy talán csak egy estéről van szó, de az apja nem birja hallgatni a sírást.

Éjszaka már nem kell fel, csak nagyon ritkán. Az egészben az a rossz, hogy mire Zselyke elalszik, addigra a kedves is elálmosodik és indul aludni. Mire munkából hazaér, addigra Zsezse a napali adagját már megaludta, igy két mondatot nem tudunk váltani, anélkül, hogy a gyerek közbe ne szólna.

De lehet, hogy ehhez hozzá kell szokni? Kép

Zsu
Kár a töltött paprikáért. Kép

Tündi
Lehet, hogy Zita játéknak vette a fülhúzást! Kép

Szép napot!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Szia Mindenki!

Márti!
Akkor van boldogság, ugye?

Nekünk megint jól indult a nap! Reggelre tiszta váladék volt pici fiam szeme, és köhögött. Úgyhogy dokinéninél kezdtük a napot. És megerősített benne, hogy jön az a fogacska!
Plusz megjegyezte, hogy Krisztofer súlya egy 1 évesé. De amúgy rendi volt.

Enikő!
Tudtad,hogy helyettesítés van?

Zsu
zsu2
 
 


Szia RUSNYA.bocsi de nemtudom az e-meil cimed ezért nemtudok küldeni de ha ide leirod szivesen küldök.
üdv?Mariann
mariann2
 
 


Sziasztok!

Márti
Szívesen, máskor is. Sajna az este megint kimarad. Zsezsének piros a torka, nyügös és a kedves a tegnapi nap után úgy döntött, jobb ha kéznél vagyok. De nem mondok le róla, hogy egyszer eljutok az előadásra.
Szerintem még Tündét is érdekelte a dolog.

Tündi
Te el tudsz menni a vitaminos előadásra?

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Asszem le vagyok maradva...
Mikor lesz előadás?
Ma apának angolja van, holnap korizik... anya meg le van ejtve...
Vendég
 


Sziasztok!

Ma 18-tól, a József Attila út 99-ben.

Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Akkor nem. Kép

Te mész?
Vendég
 


Sziasztok!

Zsu, tényleg nagyon boldog vagyok!

Tünde,Orsi, 1 hét múlva csütörtökön megint lesz, ugyanott ugyanabban az időben!

Pussz: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Szia Anyukák!

Ma elhatároztam, hogy elmegyek tornázni. Aztán azt hogy itthon maradok. Vajon mikor szedem össze magam? Krisztofer nagyon nyűgös ma, nem szívesen hagyom itt.

Enikő!

Bekukkantottam a Polg.Mest.Hivatal mellett, de nem tudom melyik a házatok! A 41-es?

Tündi!
Lánykád is tápszert eszik ugye? Éjjel is eteted?

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Márti gratulálok az anyá-hoz. A lányok mindig előbb beszélnek. Amikor Zsófi először mondta épp pelenkáztam, azt hittem megzabálom. Úgy él bennem.

Zsu!
Nem tudtam, hogy más doki van, majd csak 9-én megyünk oltásra. Ha nem leszünk betegek kop...kop...
Gyors jobbulást Krisznek!

Orsi!
Gondolhatod nálunk apa belép, aztán hopp a kezében van egy gyerek. Ha a picik elvannak (ritka) a Zsófi nyúzza, hogy játszanak.
Beszélgetni max úgy tudunk, hogy járunk körbe-körbe a házban, kezünkben 1-1 babával.
Mi megpróbáltuk este sírni hagyni őket, eddig bevált, harmadik estére már semmi nem volt. De még bármikor változhat, lehet rosszabb időszak. De pl. Zsófival ezt se lehetett megcsinálni. Gyerekfüggő.

Tünde!
Akkor biztos az a mini-manis turi volt, annak a honlapján olvastam. Az angolrucisnál is vettem már egy jó rucit. De főleg gyönyörű rózsaszínek vannak :-(

Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Sziasztok!

Kriszi! Csak annyit akartam írni a beszélgetéshez, hogy amikor elsőgyerekesről beszélek, nálam az önző módon mindig a saját első-gyerekes mivoltomra vonatkozik. A saját akkori elképzeléseim és (tév)hiteim. De remélem lesz módunk megbeszélni majd veled a második vagy harmadik gyerkőcnél, hogy változott-e a véleméyned :-)!

köszi, Bogi, nagyon jól esett amit írtál. Bízom benne, hogy a gyerekeim is értékelni fogják majd legalább felnőttként, hogy értük voltam/vagyok szigorú.

Ha lesz zeneklub, akkor én szívesen leszek vendéglátó. Annyi az egyetlen korlát, hogy vagy 9-11 között vagy 3-6 között lehet, mert nálunk következetes napirend van , legalább az étkezéseknél.Ez is olyasmi, amit a saját kárunkon tanultunk meg, hogy könnyebb így az élet.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Orsi!!!!
Megkaptam a megrendelésed, de ma nem voltam itthon. Sajnos kiderült, hogy a postázást most felfüggesztették két hétre, és utána házhozszállítás lesz. Természetesen annak a költsége is bele van építve már az árba. Eleinte két hetente, majd hetente lesz szállítás egy futár által.
Most arra kérlek, hogy amíg ez folyamatban van, addig vegyél pelenkát, és majd felvesszük a kapcsolatot az újabb rendelés miatt. Oké?

Piros!
Ugyan már. Na pl. erre is gondoltam. Én képtelen vagyok szigorú napirendet bevezetni, csak hozzávetőleges napirend van, amitől el lehet térni.
(Egyébként örülök, hogy legalább egyvalaki végigolvasta a litániám Kép ) Ha nálatok lesz a zenekuckó, akkor megyünk Kép Ja és vasárnap találkozunk!

Na puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Mariann!

Bocsi,bocsi,bocsi!

Az emilkém:nagyfater0@freemail.hu

Köszönöm!

Jó éjt mindenkinek!

Emőke
rusnya
 
 


Krisztofer most aludt el, én kidőltem, Jó éjt mindenkinek!

Zsu
zsu2
 
 


Jó reggelt!

ZSu!
Mi is tápszert eszünk csak amióta abbahgytam a fejést. Este 8-1/2 9-kor esznek utoljára, aztán reggel fél 5-ig jól alszanak, akkor esznek, bár már nem minden nap, néha kimarad és fél 8-ig alszanak. De napközben állandóan éhesek! Gyümölcs ide-vagy oda 2,5 óra után már tök éhesek és csak úgy nyelik a 200 ml tápit napi 5x. De minden baba más étvágyú. Ja és 6,5-7 kg között vannak. Nem olyan nagyok, mint Krisz. :-)

A házunk nem a főúton van, hanem a kertek mögött egy párhuzamos utcában, csak, ha átnézel a kerteken a polg.hivatal utána házak mellett, akkor látszik. Ti az új részen laktok Dszegen? Vannak arra kollégák. Falu elején és végén is.

Bogi!
Én is olvastam, figyelmesen a "litániád"
Sztem értelmes dolgokat írsz, nem is tudok érdemben többet hozzátenni. Tehát nem figyelmetlenségből nem reagálok.

Piros!
Első gyerekhez képest nekem is változtak a nézeteim! :-)
Nem szeretet terén, hanem látom már nem kell annyira izgulni, minden gubanc megoldódik és egy-két végigizgult dolog hogy eltörpül 5-6 év múlva.

Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


SZiasztok!!

LÁNYOK!
Ma reggel a Spektrumon volt a Miből lesz a cserebogár: Az agy című fejezete.
Rengeteg érdekes dolgot hallottam belőle.

Pl. olyasmit, hogy az ikrek úgy fejlődnek, mintha az egyik mondjuk egy-két évvel idősebb lenne a másiknál. És ez azért van, mert nincs mindkettőre egyszerre idő, és pl. a különböző személyiségeknek megfelelően viszonyulnak a két gyerekhez a szülők is.

És ami a legfontosabb: Az intelligenciánkat nagy részben 70%-ban a gének határozzák meg, míg "csak" 30% a környezeti hatás. És ebbe nem csak az okosság, hanem a szociális képességek is bele tartoznak szerintem.

Nagyon érdekes volt az egész.

Enikő!
Aranyos vagy, nem is a többieknek szemrehányásként írtam amit írtam Pirosnak. Nem baj, ha nem válaszol mindenki arra amit írtam Kép
Azt hiszem amúgy ez a téma le is zárult Kép Mármint az okoskodásommal Kép Úgy, mint anno a kórházas téma is, pedig azt hiszem elég sokmindent sikerült "elérni" ott is.

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok Anyukák!

Enikő!
Már nincs tejed, vagy csak abbahagytad a szopiztatást/fejést?

Krisztofer napi menüje: ha alszik legalább 1/2 9, 9-ig akkor egy fél üveg gyümi + 90 ml tápszer. Ha később kel, akkor csak gyümi, és 2 óra múlva ebéd. Ebéd Kb. 200ml főzelék. 4 óra múlva 150 ml tejbedara /Milupa/ Este főzelék, majd fürdés után még egy kicsi tápszer a szokás kedvéért, mert fürcsi után muszáj a kaja.
Ez ugye nem sok, de Krisztofert éjjel nem lehet megnyugtatni kaja nélkül, és ezzel van a baj. Hiába keveset adok neki, de azt min. 2x. próbálom totál levinni ezt az adagot.

Csajok! Szerintetek mikor kéne megpróbálni a poharat? /csőröset/

Enikő!
Nem az új részen lakunk, hanem a suli utcája mellett, a Kodályban. Itt vettünk egy új házat. Jó,hogy az ikrek így átalusszák az éjszakát!

Zsu
zsu2
 
 


Szia Mindenkinek!

Márti!Mekkora boldogság lehet,hogy Pintyőkéd kimondta "anya".Amikor Babintim elkezdett "mamama"-mázni -noha nem célirányosan nekem vagy a nagyinak intézte szavacskáit-,már akkor kimondhatatlan öröm töltött el... KépEllenben észrevettem,hogy az "apu" hangzókat csak és kizárólag Apának tartogatja.

Orsi!Az e havi Kismama magazinban éppen a babák alvási ciklusáról,igényéről,az éjszakai felébredésről van szó.Marcim alvási szokásai megváltoztak az utóbbi időben.Éjjelente ismét kétszer ébred fel.Sokszor szopizás nélkül meg se tudom nyugtatni.Miután az egyik szomszédunk epésen megjegyezte nemrégiben,hogy hallja éjjelenként ricsajozni kisfiam,görcsbe rándul a gyomrom az éjszakai jelzésekkor.Azt hittem nem csinálok valamit jól,ám az előbb említett cikket olvasva megnyugodtam.A szomszéd pedig tehet egy szivességet....KépPedig Marci nem is sír sokat,és nem is hangosan,inkább csak panaszkodik.
Tehát abszolút együttérzek Veled:mi sem tudunk a párommal -sokszor napokig-épkézláb mondatokban beszélgetni.De tudom,hogy eljön a nap.amikor nyugodtabban alhatunk,egy kiadós beszélgetés után.Kép

Zsu2!Teljesen rendben van,hogy nincs kedved tornázni,nekem is nehezemre esik.Ki is szoktam hagyni néha-néha.Ha nincs kedved kimenni a hidegbe,próbáld ki az otthon,kazettáról végezhető baba-mama tornákat.Nem ugyanaz,de hatásos.Fel a fejjel!Majd csak megjön a kedved.Ne feledd,minden magadra fordított tornaóra csodás felüdüléssel jár.Babád is hálás lesz érte.Kép
A pohárból itatást megvitattam annakidején (Marci két hónapos korában) a védőnőnkkel,és arra jutottunk,hogy kihagyjuk a cumizást,azonnal csőrös poharazunk.Mióta kap anyatejen kívül frissen préselt gyümileveket,már csőr se kell.Két kezébe fogja pohárkáját,és iszik.Persze segítséggel,és az előke is elkel,mert még mellécsorog egy-két korty.Babintim nagyon élvezi.Próbálkozzatok szerintem nyugodtan.A gyógyszertárakban kapható csecsemőitató pohár.Mi azzal kezdtük.Abból majdnem úgy isznak a picik,mintha szopiznának,aztán észrevétlen "felnőttesen" kezdenek kortyolni.Remélem,segíthettem kicsit...Kép

Piros!Fel sem merült bennem,hogy önző lennél,és sejtettem,hogy saját tapasztalatból írod hozzászólásaid.Egyszerűen csak feltámasztottátok bennem elveim,meggőződéseim megrendülésével kapcsolatos félelmeim.Ugyanakkor,éppen önbizalmam megerősítésén fáradozom,így elengedhetetlen,hogy "harcba" szálljak egy-egy határozott véleménnyel,főleg,ha így hömpölyög egy téma.Kép

Bogi!Szupi,hogy felhívtad a figyelmünket a Miből lesz a cserebogár műsorra.Én is nézem,bár hiába ismétlik immár talán negyedszer a sorozatot,erről a részről mindig lemaradok.Ebben a hónapban a családok hónapja van a Spektrumon.Megy az általad említett Cserebogár,az általam említett Ikrek,öröm és küzdelem,a Gyerekek bolygója és az Apró tippek szülőknek(bár ez a sorozat nem nagyon tetszik,mert borzasztó sokmindenben eltérnek a tanácsok a magyar felfogástól,pl.:ne szoptassunk sokat szülés után,mert besárgulhat a baba;annó a szülészeten óránként felszólítottak,hogy minél többet szopiztassak,és lám,nem is sárgult be).Azt hiszem,mindegyik műsort felsoroltam,ha nem,bocsi...Kép

Megyek főzni.Fokhagymakrémlevest és krumplis tésztát.
Marcim szunyókál.Szabályosan kinyúlt.

Szép napot!
Kriszi (azaz Asszonyfajzat)
asszonyfajzat
 
 


Bogi! :-)
Amúgy a kórházas dolog nekem pozitív élményeket okozott! :-) De ezt már írtam.

Az ikrek nevelése miatt izgulok is egy kicsit, de amit írsz elkerülhető, ha mind a kettővel azonos időt foglalkozunk. Még, ha az egyik úgy tűnik jobban el is van, kell ugyanannyi törődést kapnia. Ha már játszanak, úgyis együtt játszok majd velük.
Nálatok lesz szerinted abból gond, hogy Lili játékai nem valók Katicának? Arra gondolok, hogy pl. apró darabos részek, szőrös dolgok, stb. Amikor a Zsófi a nappaliban barbizott (apró babacipők és társai) gondoltam, ha a fiúk itt csúsznak-másznak 2-3 hónap múlva mit fogok csinálni.

Zsu!
Abbahagytam a fejést 3,5 hós korukban, egyszerűen nem láttam tovább értelmét, s mivel éjjel már nem ettek, csak fejni nem volt erőm felkelni, csökkent is a mennyiség. Nem hiszem, hogy napi 3-4 dl anyatejjel ki lennének segítve, az immunanyagok már átmentek. Ha szoptak volna nem választom el őket, akár egy-egy reggeli vagy esti szopit is lehet csinálni sokáig, de üvegből adni nem sokkal másabb, mint a tápszer, és így több időm maradt rájuk + nővérükre + magamra + férjemre.

A táplálással kapcsolatban anyuval beszélgettük, hogy Krisztofer nem kapja meg a napi tejadagját, ezért kell éjszaka innia. Az 5-6 hónapos babáknak 130-150 ml/tskg/nap tejfolyadékra (tápszer v. anyatej) van szüksége. Csak emmellé jön a gyümi, főzi kiegészítésnek. Mit mond Erzsike védőnénink ezzel kapcsolatban?

Csőrös pohár már próbálható, a fiaim is isznak gyümilevet belőle. Én Zsófit direkt így szoktattam, sose ivott gyümilét cumisüvegből.

Na, hosszú voltam!
Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?