Sziasztok!
Csajok!
Beletörődésről annyit, hogy NE HIGGYETEK EL MINDENT! EGY GYEREK KÉPTELEN BELETÖRÕDNI!!!! Most itt azokról a gyerekekről beszélek, akiket normális módon nevelnek, SZERETNEK, és FOGLALKOZNAK VELÜK! A beletörődés (mint mondtam én is tanultam pszichológiát!!!!) azokra a babákra vonatkozik (ha kicsit jobban utána néztek), akiket valamilyen módon elhanyagolnak, vagy törődésben, vagy szeretetben. (Mert ugye egyet értünk abban, hogy vannak, akik lelkiismeretesen törődnek a gyerekkel, de lelkileg nem tudnak hozzá annyira kötődni.)
Úgyhogy ne legyen semmiféle lelki traumátok attól, ha naponta akár többször is hagyjátok síírni pár percre a gyereket, mert ha azt teszitek amit mondtatok, hogy nem veszitek fel, de beszéltek hozzá, simogatjátok őket, ők tudni fogják, hogy szeretve vannak, törődnek velük, de nem mindig érvényesülhet az ő akaratuk. Türelmesebbek lesznek később is.
Zsu!
Második gyereknél sem törvényszerű ami nálunk van. Itt nagyon nagy tényező a korkülönbség. Pl. ha Lili már óvodás lenne, akkor Katicára is hasonlóképpen sok idő jutna, mint anno Lilire. Ha jól időzítitek a második babát, akkor nem lesz gond. Katica véletlen baba, ő jönni akart hamar, és nekem ez így jó most.
Amúgy én pl. Katicán is látom, hogy ő is sír, ha a kelleténél többet van kézben! Csak erre rá kell jönni, hogy kézben van, nem éhes, nem szomjas, nem kakás, mégis sír. Leteszem, elhallgat, sokszor elalszik. Jéééé
Ágica!
Légy üdvözölve köztünk.
Merre tervezitek a költözést? Már néztetek valamit?
Roen!
Te tökéletesen jól csinálod a dolgot, és nem irigyellek. Sokkal nehezebb lehet neked, mert nálunk azért a 17 hónap korkülönbségből adódóan Lilit már szavakkal lehet nyugtatni, de egy kisbabánál ez nem mindig jön be.
Nekem hiába mondja a szakkönyv azt, hogy az anya hangja nyugtatóan hat. Amikor sír a gyerek, az anya tudat alatt feszültté válik, és ez érződik belőle. Így a gyerek legtöbbször nem nyugszik megm ha beszélek hozzá, csak ha tudatosan kontrollálom magam, de két gyerek mellett ez elég nehéz.
Tünde!
Én a Kisalföld Volánnál vagyok internet-asszisztens távmunkában. Ez egy normális "irodai" munka csak éppen itthon végzem. Interneten kell anyagot gyűjtenem, jogszabályokat figyelni, pályázatokat, stb.
Lilit neurológushoz vittem, amikor ferdén tartotta a fejét. Addigra az úszás és a torna helyrehozta ezt, mire a neurológustól időpontot kaptunk, ezért csinált nála egy általános állapotfelmérést, ha már elmentünk
Kriszi!
Azt hiszem egyértelű, hogy nem rólatok volt szó. Úgy érzem kicsit magadra vetted amiket írtunk itt, mint első gyerekes anyukákról. Nekünk, akármennyi gyerekünk is van, ugyanezen át kellett esnünk, tudjuk mit éreztek, mikor mire mi a reakciótok, mert ugyanezt csináltuk végig. De mostanra a másodiknál, többediknél, már egy kis rutint is szereztünk, és nem a nemtörődömség miatt tesszük, amit és ahogy tesszük.
Épen ezért én látom, hogy elveim, és igyekezetem ellenére Lili kissé el van kényeztetve!!! bár erről mindenki másnak az a véleménye, hogy hülyeség. Szerintem akik voltak nálunk talin, azoknak sem az volt a benyomása, hogy Lili elkényeztetett gyerek.
Vagy igen, lányok?
Szóval itt csak eszmét és gyakorlatot cserélünk, nem háborúzunk
Lányok! Nincs valakinek könyvkiadónál ismerőse?
Írok egy könyvet, de eddig csak mások szervezésében adtam ki verseimet, és gőzöm sincs, hogy működik a dolog.
Zsu!
Ez tök jó. Nem éppen annyira izgi, mint mikor a sajátodat vártad? Nekem mostanában 3 ismerősöm szült, és éppen annyira izgultam, mindent tudni akartam róluk, hogy mikor mit érez, kíváncsi voltam hogy fog szülni, stb.
Piros!
Nehéz lehet akkor most az élet a szomszéd utcában
Azért vicces volt tőled olvasni a kegyetlen anya megnevezést, amikor én nem kívánnék jobb anyát nálad magamnak sem. Mondhatni, példa előttem ahogy neveled őket. Szeretettel de kellő szigorúsággal.
Szerintem mi mindannyian mindent a gyerekeink érdekében teszünk, és mi tudjuk, hogy mennyire feszegethetjük a gyerekünk határait.
Ha Kriszi Babintijének az a jó, amit Kriszi ad neki (márpedig Kriszi egy csupaszív-szeretet ember), akkor a lehető legjobbat és legtöbbet kapja
Ha Piros szigorú egy kicsit a fiával vagy a lányaival, csak aző érdekükben az. Ha én hagyom Katicát sírni, mikor mindegyik sír, és közben Lilit megnyugtatom, akkor Katicára is jobban tudok figyelni és ő már fél pillanat alatt megnyugszik. Ha Zsu Krisszel kialakít egy rendszert, hogy mit tesz amikor nyugtatni kell, akkor mindegyiküknek egyszerűbb lesz, mert hamar fog megnyugodni.
Megegyezhetünk, hogy minden ember más!!!!!!!4
Ja, és nálunk pl. ha Lili sír, Katica nyugodtan alszik
és fordítva. Ha Katica sír este amíg Lilit altatom (pl. ekkor is hagyom sírni!!!!!!!!!!), attól Lili még könnyen elalszik, nem zavarja. Utána megyek Katicához, és ő is könnyen megnyugszik.
Na dugultam
Puszi: Bogi