Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, nálunk meg mínusz 17 volt reggel, így (mivel uszodába mentek volna), rendkívüli szünetet adtam a gyermekeimnek (amúgy is fél gőzzel megy a suli, mert sítábor és ajánlott síelős hét van).
Így itt bent élvezzük a még most is -14 fokot. Még a kutyák is bejöttekKép
Minden új megszólalónak üdv!
Steiffnek külön is, hiszen mi ismerjük is egymást személyesenKép
Boszi
szuperboszi

Kedves Ggabszi!

Mi nagyon "testvér pártiak" vagyunk.

De nem mi vagyunk a lényeg, hanam az örökbeadók!!!
Nekünk úgy kell segíteni, hogy az Õ lelkük megnyugodjon, hogy olyan családba került a gyerekük, amilyet el tudnak fogadni, és szimpatikusak, vagyis megbíznak bennük.
Az egy gyerekesek nincsenek annyira hátrányban, mint a több gyerekesek.
nikinozso

Sziasztok!

Üdv. az új hozzászólóknak!!!!

Gottianyu nagyon jól estek a szavaid, köszönjük szépen!!!!

Gilice, Diti rajtatok a topic szeme!!!! Minden fejleményre kíváncsiak vagyunk, persze ami megosztható. Nagyon szorítunk és minden jót kívánunk!!!

A filmvetítés az csak ebben a két időpontban lesz? Szívesen megnézném de sajnos nem jó egyik időpont sem.

Mindenkinek szép napot és vigyázzatok magatokra ebben a hidegben!!!
vicki

Sziasztok, köszi a meleg fogadtatást.
A mi történetünk különleges, hiszen mi nem egész másfél év alatt lettünk nagycsaládosok.Szerencsénk is volt , elfogadók (toleránsak) is vagyunk, nagyszerű emberekkel ismerkedtünk meg,szóval minden összejött.
Tehát 2003 év decemberében kaptuk meg az első alkalmasságinkat (túl voltunk akkor már orvosjáráson, sikeres inszemináción,vetélésen mindenen)és itt jön a szerencse ,2004 januárjában már látogattuk a kislányunkat, akit március elején hoztunk haza, akkor volt 2 éves.Újabb szerencse:még abban a hónapban terhes lettem, és 2004 decemberében, karácsony előtt egy héttel megszületett a kisfiam.Mivel mi három gyermeket szerettünk volna,így nyáron új alkalmasságit csináltattunk, ami 2005 januárban lett jogerős.Mi egy pici lányt szerettünk volna, ehelyett a kislányom döntött és egy három éves kisfiunk lett.Õk egy intézetben, egy csoportban nőttek fel, olyan mintha tesók lennének.Ha visszamentünk az intézetbe látogatni, mindig meg kellett őt keresni, videóra felvettük a kis társait, a gondozókat és tavaly év elején vagy egy hónapig naponta kétszer-háromszor meg kellett nézni a kisfiút videón.Mondjuk nekem is szívem csücske volt Õ, az ismerkedés alatt már kiszúrtam magamnak,próbáltam egyezkedni a csecsemőotthonban, vinnénk mindkettőt, de nem lehetett jogszabályilag.Aztán meg kellett várni a szülést,hogy a lány mennyire lesz féltékeny a picire (semennyire sem volt,azóta se), hogy bírunk a két gyerekkel, hogy rázódik bele a kislány a családi életbe stb.Mivel minden ok volt, és a leányzó sokszor emlegette a kisfiút ,és mert tudtam, hogy bár már régóta örökbeadható volt a kisfiú (majdnem egy éve- és nem jeletnkezett érte senki) beszéltem a csecsemőotthon illetékesével, mi lenne ha...
Partnerek voltak, kiharcolták, hogy vihessük, így tavaly májusban hazahoztuk Õt is.
Hát nem volt egyszerű, nagyon nem.Végtelenül sajnálom, azt az egy évet.Látszik, hogy mennyit számít.Ugyanazok a gondozók,akik tényleg nagyon jók.Mégis a lemaradás hatalmas volt.Mára leküzdöttük a nehézségeket, felzárkóztattuk a gyerekeket. Oviba járnak, ahol nagyon szeretik Õket.Na és bár három gyerekre rendezkedtünk be, azért hiányzik az a pici lány.Így hát elgondokodtunk, mérlegeltünk és kértünk újabb alkalmasságit, ami hamarosan jogerős lesz.Otthon nagy a nyüzsi, de talán nem eléggé....
steiff

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

SteiffKép Csodálatos a történetetek. Tényleg gyorsan nagycsaládosok lettetek. Kép Sok sikert az újabb örökbefogadáshoz!

Mi is "babáztunk" a hétvégén!! Voltunk szánkózni a bátyámék gyermekeivelKép Nagyon élveztük, olyan volt mintha igazi család lennénk. Meg is jegyezték milyen szép fiaim van, pedig már a nagyobb 11 éves (én meg 23), de nagyon jó érzés voltKép

Kép
rvan

Steiff!

Tényleg különleges a történetetek. Nem értem miért kellett harcolni a kisfiúért, ha egyszer örökbefogadható volt.
Nálunk a párom ragaszkodott az újszülött babához és én elfogadtam a döntését. Meg szeretném én is átélni a "babázást" legalább egyszer az életben. Talán nálunk is a második már lehet nagyobbacska.

Rvan!
De jó neked. Elég idétlenül mutatnánk a szánkón ketten a párommal, de gyerekekkel mindjárt más!
Nálunk sajna a családban még nincsenek babák egyik testvéremnél sem. A barátaink között vannak néhány hónapos babák, de őket meg nem merem úgy dögönyözni.

Diti, Gilice! Meséljetek!!!
mony

Sziasztok!

Ma voltunk Gergővel gerinc uh-án, tökéletes a gerince, nincs vele probléma. Olyan boldog vagyok!Kép meg voltam rémülve, hogy valami gond vanKép

Köszi a pozitív hozzámállást, a topicokra feltett meghívó ügyében.Kép

Úgy érzem, jól hárítom az eszetlen embereketKép

Steiff: üdv közöttünk.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Mera, Cirbi!

Nem tudom merre jártok, de HAPPY BYRSTDAY!

Kép

kizsó

Sziasztok!

Újra itthon vagyok Kép Kicsit izgultunk reggel, amikor hallottuk a rádióban, hogy rosszak az útviszonyok a megyénkben, de azért bíztunk benne, hogy haza tudunk érni - és lám, sikerült Kép

Rayo: Nagyon édes ez a kép! Abszolút hasonlít Bálintra :D

Gilice: Nagyon örülök az örömötöknek! Mesélj, hogy telnek a készülődés napjai!!!

Kelimoni: Õszintén örülök, hogy Gergőnek nincs semmi baja, én is úgy aggódtam! Gondolom, megkönnyebbültetek...

Diti: Nekem meg fogalmam sem volt először, hogy miről is beszéljek az örökbeadó anyával... Először Vivient néztük meg és szívem szerint csak a kis csöppségről áradoztam volna, de nem mertem, féltem, hogy fájdalmat okozok neki. És rettegtem attól, hogy a mozgássérültségem miatt nem fog elfogadni - de hála Istennek nem így lett! Bálint élelet adójától már sok mindent szerettem volna megkérdezni, igazából meg is kérdeztem, de mindketten irtó zavarban voltunk és úgy éreztem, hogy kicsit elbeszélünk egymás mellett. Konkrétan: engem érdekelt volna, hogy Bálint családjában fordult-e elő olyan betegség, allergia, amire esetleg számítanom kell, de csak azért érdekelt, mert tőlem is kérdezik az orvosok és hogy esetleg jobban tudjak odafigyelni rá, ő pedig szerintem arra gondolt, hogy azért kérdezem, mert esetleg meggondolnám magam, ha "problémás" gyerkőc lenne a kismanó, pedig szó sem volt erről.

Atan: Á, azért még nem kell futnunk Kép Csak az ablakpárkányról (meg úgy általában mindenhonnan) leszedni Kép

Süni: Gyógyuljon meg mielőbb a szemed, mert nagyon szeretünk és jó, hogy itt vagy! A krokodil nagyon aranyos!!!

Kizsó: Még aznap (19-én) válaszoltam neked. Nem kaptad meg???? A fibermail-os címedre írtam.

Gottianyu, Ruszlána: Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Steiff: Nagy örömmel olvastam a soraidat és szívből gratulálok a három csemtétekhez, kívánva, hogy hamarosan hatan legyetek :D

Rvan: Klassz lehetett a hétvégi szánkózásotok! Képek nem készültek? ;)

Mera, Cirbi: Én is boldog szülinapot kívánok Nektek!!!
ildi_ko

Sziasztok

Kelimoni,örülök, hogy Gergő babának nincs semmi baja. Nagyon szurkoltunk.Kép

Mera, Cirbi: nagyon boldog szülinapot kívánunk nektek:
Kép
Ildi, írtam neked mail-t megkaptad?

Gilice, Diti, merre jártok?

Kép
Kép
atan

Atan: Már válaszoltam is Kép
ildi_ko

Ildiko!

Először is jó, hogy éppségben megérkeztetek! Kép
Másodszor pedig most is vissza néztem és nem kaptam személyes jellegű emilt! Kép
Próbáld meg megint, mert érdekel a véleményed! Kép

kizsó

Köszönöm a hiányolást! Vagyunk csak nagyon sűrűek a napjaink!

Ma voltam az Operaházban jegyekért és úgy örültem, hogy már alig volt belőle! Mi 4-esben megyünk az apukámmal és a 11 éves kis sógórnőmmel! Már annyira várom!

Kelimoni! Annyira örülök, hogy nincs semmi baja Gergőnek!

A szülinaposoknak nagyon sok boldogságot kívánok!

Stefi! Annyira örülök, hogy megírtad a történeteteket! A páromnak különösen az a rész tetszett, amikor a kislányotok "választott" magának tesót!

Minden újdonsült topictársat üdvözlök én is!

Sok puszi,
Di_ti
di_ti

Kizsó! Elküldtem még egyszer.
ildi_ko

Kelimoni!
Örülök, hogy minden okés!

Szülinaposok! Isten éltessen benneteket!
Kép

Mindenkinek puszi
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Olvaslak benneteket minden nap, de van, hogy írni már nincs erőm. Sikerűlt valami vírust összeszednem, pénteken ágynak dőltem. Nagyon bosszantott, mert most nincs idő betegeskedni. Bevásároltam vitaminokból és megbeszéltem magammal,hogy jobban leszek! Azért hétvégén nem tétlenkedtünk. Lefestettem a gyerekszoba falát, a dekorcsík alatt narancs színűre és a csíkot is felragasztottam. Nagyon jó lett! A férjem elkészűlt a szekrénnyel, most a pelenkázó következik. Vasárnap egy táska ruhával gazdagodtunk. Kaptunk két mózest is. A betegeimet is elkezdtem átszervezni, most kicsit húzósabb, de febr.10-től már nem dolgozom. Nagyon dolgosak a napjaink, így nem is telik olyan lassan az idő! Ma a párom két új rugival állított haza, mondván, hogy ő még nem vett semmit a lányoknak. Csak nézzük az UH képet, olyan hihetetlen ez az egész!!!!!

Puszi mindenkinek, a koncerten mi is ott leszünk, addig is igyekszem megosztani veletek a készülődés és várakozás történéseit.

KépKép
gilice

Ggabszi!
Te is vársz egy leányzóra, meg én is- akkor várjunk együtt!!
Szuperboszi!
Örülök, hogy személyesen is találkoztunk már, de ki vagy, hol taliztunk ?
Mony!
Azért kellett harcolni a kisfiúért, mert van az öf-ban egy íratlan (vagy írott- igazából nem tudom) szabály, miszerint az örökbe babának kell a családban a legkisebbnek lennie -mármint a tesók között.Nálunk ez nagyon nem így volt ,mivel a vsz babánk jóval kisebb. De mivel ennek a kisfiúnak egyre kevesebb esélye volt az öf-ra (írtam, hogy egy évig nem nézte meg senki), és mivel a kislányunkkal kvázi testvérek- hisz együtt nevelkedtek, és mi NAGYON akartuk Õt nagy nehezen engedett a hivatal.

Más: még mindig visszaolvasok, és nagyon örültem Rayo szerencséjének, gratula neki így utólag is.Érdekes ez a különleges sor a Gólyahírnél,remélem sok ember tartozik bele.Többen írtátok, hogy nem tudnátok bevállalni roma babát, illetve csak akkor, ha nem látszik rajta. Nos akkor elárulom mi kifejezetten ilyen származású kislányt szeretnénk.Mindkét örökbe babánk roma ( mi nem vagyunk azok).
Már az első alkalmasságinál megegyeztünk a férjemmel, hogy természetesen bármilyen származás belefér nekünk (titkos vágyam egy ázsiai baba volt-van).Aztán ahogy beleástam magam a témába, úgy derült ki számomra, hogy sok a roma baba, viszont kevés pár tudja felvállalni Õket.Innen már egyenes út vezetett a felismerésig, hogy mi bizony bevállaljuk,gondolom részben ezért is volt, hogy nem kellett sokat várnunk.
Tudom, hogy lesznek problémák a jövőben, az öf miatt és a származásuk miatt is (a kislányon nem látszik, a kisfiún viszont igen- na de Õ olyan gyönyörű gyerek, hogy csak na (persze a leányzó is).Szóval lesznek problémák, amiket TUDOM, HOGY MEG FOGUNK OLDANI.
Tudjátok szerintem baromira nem mindegy, hogy ezek a gyerekek a saját közegükben nőnek fel, ami sajnos sokszor eredményezi azt , hogy hátrányos helyzetűként kezdik az életüket (persze itt is van kivétel- véletlenül sem szeretnék általánosítani). Vagy adott esetben ugyanezek a gyerekek egy középosztálybeli értelmiségi házaspár gyermekeiként nőnek fel (tökmindegy, hogy milyen bőrszínnel), ahol az iskolában az osztálytársaiknak nem az lesz a témájuk, hogy pl. putriban laktok, koszosak vagytok stb. ,hanem az hogy mikor is lesz a következő macikiállításotok? (((Merthogy ez az én hobbim, a játékmaci gyűjtés. Lakásunk olyan mint egy játékbolt, több mint 1100 mackóm van, és mind ki is van rakva.))) Szóval szerintem az én gyerekimet még irigyelni is fogják kicsit (mármint a társaik), amiért ilyen közegben nőnek fel.
Hogy szemléltessem milyen 1100 játékmackóval lakni: a férjem azt mondta egyszer, hogy nálunk nem lehet úgy köpni, hogy az ne macira essen.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, de úgy éreztem, látnotok kell az elfogadásnak ezt az oldalát is. Mindazonáltal, hogy természetesen mindenki álláspontját megértem.
steiff

Köszi lányok az aggódást, én is megnyugodtam, hogy Gergő mégiscsak tökéletes. Megőrültem volna, ha fájdalmakat kell átélnie. Főleg olyan dolog miatt, amit ma még csak kutatnak és nem tudnak gyógyítani.

Steiff: a mi gyermekünkben is van roma vér, de teljesen fehér bőrű, a haja meg egyre világosabb. Szóval semmi sem látszik rajta, illetve a kis orrocskája szélesebb, tehát az picit romás.

Sajnos nagyon sok gyerek lakik putriban és koszos, olyanok, akik pedig teljesen fehér bőrű szülőktől származnak. A szegénység kategorizál már leginkább, nem a bőrszín.

Mi is roma babára vágytunk és örülök, hogy így döntöttünk. Gergő erős, masszív baba, csodálatos szeme van, szép bőre. Reméljük, okos is lesz, ezért én mindent megteszekKép
( Na, meg jócskán elfogult vagyok a fiammal szembenKép

A macikiállítást szívesen megnéznénk, úgyhogy lécci kezd el szervezni, segítséget biztosan kapsz itt isKép Én ajánlom magamat. Ha meg már volt ilyen, akkor semmi gond, rutinos vagy a dologbanKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Steiff: és fotókat is tehetsz fel a kis lurkókrólKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Köszi Ildi, most megkaptam az emilt! Kép

kizsó

Sziasztok!
Szülinaposoknak mi is gratulálunk!
Kelimoni! Dejó, hogy Gergőnek nincs semmi baja!
Steiff: 2 nagy vsz és egy kicsi öf és mind a tavalyi, mind a tavalyelőtti S.fajsz-i talin találkoztunk (NikoKép
Ildikó, na milyen futkosni a legényke után? Milyénkke most a lépcsőzéssel küzd, és állórajttal startol a távirányítókértKép
Boszi
szuperboszi

Szia Steiff!
Köszi a gratulát, Regi már 6és 1/2hónapos!

Nem készítenél fényképet a macikról, mármint legalább 100-ról??Kép
És a gyerekeket is megnézném, ha lehet...
Puszi: RayoKép
Kép
Kép
Kép

Hirtelen ennyit találtamKép

Kép
rayo

Nikinozso! Köszönöm a választ. A nem annyira hátrányos az mit jelent? Bocsánat, hogy ilyen erőszakos vagyok, de szeretném tudni: véleményed szerint ez azt jelenti, lehet, hogy az átlagosnál többet kell várni? Vagy, ha szerencsénk van: akkor esetleg, nem?

Kelimoni, nagyon drukkoltam!És annyira örülök, hogy nincs gond! De hogy is lenne, ilyen stramm kissráccal? Kép

Rayo! Én nem tudok sokat a történetedről, mert csak december óta vagyok "lakó". Hol olvashatok vissza?

Lányok, irtó gáz, még mindig nincsen jegyem. (Sajnos, mindent az utolsó pillanatra hagyok.)
Remélem holnap még lesz, délután megveszem (2 db)
Ha nem lesz, pótszéket kérek!!!! Kép Kép

Setiff! Én benne vagyok, de szerintem hozzátok előbb jön majd a kiscsajszi....

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Gilice: Akkor már készültök ezerrel Kép A munkahelyeden lesz, aki helyettesít Téged? Két kiságyat vesztek, vagy hogy fogjátok megoldani a lányok alvását?

Boszi: Nem kell még futkosnunk, sokszor visszatér a biztonságos négykézláb-mászáshoz. Lépegetni csak a maga és a mi szórakoztatásunkra szokott Kép Viszont ő mindenhová, de tényleg mindenhová felmászik, már nem tudok úgy elpakolni itthon, hogy ne találjon magának valami alkalmi "mászókát". Tényleg, nem hiszitek el, hogy honnan kellett már leszednem Õfelségét Kép Pakolás, mászás, huncutkodás - ezek mennek ezerrel! Igazi kis gazfickó! Ma reggel pont arról beszélgettünk a férjemmel, hogy majd a suliban biztosan jönnek az üzenetek: "KEdves anyuka és apuka! Kisfiuk magatartásával van némi probléma..." Kép Kép Kép
Lépcső nincs nálunk, legalábbis a lakásban nincs. Úgyhogy ezt megúsztam Kép De ha a létra netalántán 5 percig elől van, az én drága Ördögfiókám már fent van a tetején.

Steiff: Én is csatlakoznék a többiekhez, ha megteheted, küldj képeket a lurkókról!!! Kép
ildi_ko

Ggabszi: Mi Bálintra 1 évet vártunk. Akkor lett meg az alkalmassági határozatunk, amikor Vivien 2 éves volt és a 3. szülinap után 3 héttel már itthon volt a kisfiunk Kép Úgyhogy nem vagytok annyira hátrányos helyzetben Kép
ildi_ko

Csajok egy kis gyerek száj!
Kingus kérdezi reggel, hogy miért nyitom ki az ablakot? Mondom neki, hogy azért, mert nagyon meleg van. Erre ő: " Anya engem is szellőzzél ki, mert nekem is melegem van!"
Szóval jól kezdődött a reggelem.
Még ma is hívtak a jegyek miatt. Mindenki azzal kezdi, hogy reméli lehet még jegyet venni! Én meg remélem, hogy lassan már nem.

Gabszi: te nem hívtál engem tegnap jegy ügyben?

kizsó

Kedves Lányok!

Nagyon köszönöm a szülinapi üdvözléseket! Nagyon aranyosak vagytok!!!
Olvasó üzemmódban vagyok...És várunk.
Drukkolunk Ditinek és Gilicének!!! Meg a többi várakozóknak is!!!

Kép

A többi MAMÁNAK meg sok boldogságot kívánok a sok kis csemetéhez!!!
cirbi
cirbi

Sziasztok!
A Gólyahíres találkozó óta olvaslak benneteket,nagyon szép történetekkel és gyönyörű babaképekkel találkoztam, de írni még nem mertem, mert egy kicsit más helyzetben vagyok, mint a legtöbb babára váró, hiszen van már egy vér szerinti kislányom. Most olvstam Ggabszi és Steiffl hozzászólásait, akik szintén hasonló helyzetben vannak, így én is bátorságot merítettem és írok Nektek! :-)

Írok pár sort a mi történetünkről:
A férjemmel mindig nagy családot szerettünk volna, ezért amikor a kislányom születése után egy szülési komplikáció miatt többé nem lehetett vér szerinti gyermekünk szinte azonnal felmerült bennünk az örökbefogadás gondolata. A Tegyesznél tavaly nyáron jelentkeztünk, az alkalmassági határozatot novemberben kaptuk meg és akkor azonnal jelentkeztünk a Gólyahírnél.
Elsősorban újszülött babát szeretnénk, de mostanában egyre gyakrabban felmerül bennem, hogy nagyobb babát is nagyon szívesen örökbe fogadnánk. Majd kiderül, hogy kit szánt nekünk a Jóisten! :-)

Kép
Kép
sukmesi

Köszönöm a szülinapi gratulákat, de tudjátok, ez nem érdem, hanem állapot:-)
S ahogy rohan az idő, egyre kevésbé várja az ember...
Szia Steiff, mi is találkoztunk ugyanott, ahol Boszival is (csataló). Csak még keveset tudtam beszélgetni a gyerekpesztrálás miatt, legközelebb már könnyebb lesz.
Az ázsiai gyerek nálunk is felmerült, és a roma származást sem zártuk ki. Én kifejezetten kihívásnak éreztem, hogy el tudjam fogadtatni a környezetemmel a másságot. De Kiscsikó jött elsőnek és naná, hogy elfogadtuk szőkén is.

Vagyunk itt páran, akik nem csecsemőt fogadtunk örökbe. Aki nagyon szeretne már gyereket, és nem akar két évet várni, gondolkozzon el azért ezen a lehetőségen is. Vannak gyerekek, akik jogilag csak később válnak örökbeadhatóvá, ők is várják a szerető szülőket. Lehet, hogy a babázás egy része kimarad, de lesz helyette más öröm:-)
mera

Gabszi!
Sajna, nem tudom, hogy hol tudsz rólam visszaolvasni, mert mindenhol ott vagyok a topikban!
De bármit kérdezel, szívesen válaszolok!
Néhány morzsa: 21éves koromban kiderült, hogy leállt mindkét petefészkem, nem működtak tovább, gyakorlatilag klimaxoltam. Hormonjaim teljes összevisszaságban voltak. Debrecenben csináltak laparoszkópiát és megmondták, hogy szemernyi esélyem sincs saját gyermekre. Még elmentem egy-két helyre, de ugyanez volt a válasz! Akkor még nem is terveztünk babát, így talán könnyebb volt elfogadni a helyzetet! Nem KÖNNYÛ volt, hanem KÖNNYEBB!Kép
Aztán Tegyesz, határozat, várakozás, semmi...
2004 októberétől csak azt hallgattuk, hogy első helyen vagyunk, de nincs baba... Aztán 2005 áprilisában jelentkeztünk Gabikáékhoz, júliusban megkaptuk Reginát.

Ezt Amneris írta akkor a lányoknak:

Kezdő felhasználó
Azonosító: Amneris

Üzenet száma: 53
Mentés: 04-2005
Elküldve 2005 Július 13 szerda - 13h 12:

--------------------------------------------------------------------------------
Az elöbb telefoncsörgésre rohantam be a kertböl:

Rayo hívott - üzenete van a számunkra. Az üzenet lényege pedig ennyi: SIKERÜLT!
A GÓLYA-HÍR meghozta a kisbabáját, Ö már anyuka!!
Ma aláírták a szükséges papírokat - ök is, a szülöanyuka is.
Várhatóan pénteken hozzájuk is költözik a picike.

Szóhoz se jutok - a hideg kiráz, és úgy dobog a szivem...
Hát ilyesmi tényleg megtörténik - és épp olyan emberekkel, mint mi?!

RAYO ANYUKA LETT!!

Most persze nem tud írni nekünk, ezer dolga van, de ha ideje engedi, jön és mesél!

Ezt pedig Nikinozsó:

Új felhasználó
Azonosító: Nikinozso

Üzenet száma: 29
Mentés: 04-2005
Elküldve 2005 Július 13 szerda - 19h 22:

--------------------------------------------------------------------------------
Kedves várakozók!
Igen mától kettővel több "gólyahíres" van. A kisfiúnk ma már otthon alszik, jelenleg a rokonság csodálja, és nagyon tetszik nekik. A kicsilánynak tényleg Ráyo lett az anyukája. Majd az októberi találkozón remélem láthatjátok. Csak azt tudom írni "AKI MER AZ NYER". Elöttük a sorban nem volt olyan aki vállalta volna!

Képeket találsz Regiről a topikon, ilyeneket:Kép

Kép
rayo

Steiff!
Erre nem is gondoltam. Van benne némi logika, de a ti esetetek is bizonyítja, hogy nem árt egy kis rugalmasság.

Nagyobbacska baba témát felvetettem a páromnak. Nem favorizálta. Indokot nem tud mondani, de fontos, hogy mindketten el tudjuk fogadni a babánkat. Valószínű marad az első gondolatunk, ha lehet mindkét babánk legyen újszülött.
Mony
mony

Ggabszi!
A teremtő szóljon belőled, de szerintem te igencsak előbb fogsz babázni , mint én.A származás miatt lehet, hogy a várakozási idő nálunk valamivel rövidebb, viszont nekünk tegyeszes babánk lehet csak, ami még így is jóval több idő, mint neked a Gólyahírnél.
Megpróbálok képet feltenni a csimotákról, remélem sikerül.
Kép
Kép
steiff

Még egy kép a nagyfiúról, amit nagyon imádok.Ha nézegetem, el sem hiszem, hogy egy évig nem kelt el...
Kép
steiff

Steiff, tudod mi a legjobb az egészben, nagyfiad arca (arcállása) valahogy emlékeztet a tiédreKép (Mármint emlékképeim szerintKép Nem mondták még?
Boszi
szuperboszi

Kelimoni és Rayo!
A macikról holnap csinálok pár képet, bár most, hogy csináljuk a második gyerekszobát van némi rumli ( a pici idáig velünk aludt, próbáltam átszoktatni a nagyokhoz, de egy csomószor felébred, sír, a nagyokat is felébreszti, kész rémálom) .Ma úgy döntöttünk, hogy a hálónkat átrendezzük gyerekszobának, mi meg a nappali egy eldugottabb zugában rendezkedünk be alvásilag.Ez a legolcsóbb megoldás, és még jól is néz ki.Csak ugye a tengernyi maci miatt mindenhol polcok vannak, most úgy néz ki a lakás mintha költöznénk.De ez a szoba majd jó lesz a leányzónak is.
Furcsa érzésem volt, ahogy kiürítettük a hálót és bevittük a kisfiúnk mostani ágyát, no meg a régi rácsos ágyát is.Olyan megindító volt olvasni a hozzászólásaitokat a berendezett, de mégis üres gyerekszobáról.Most én is ezt éreztem,laknak is benne, meg nem is.
Dicsekedhetek egy kicsit? Volt már több kiállításom ,köztük kettő önálló is ,az utolsó tavaly tavasszal, pont mikor a fiúkát hoztuk haza. A mackók most egy kicsit hanyagolva vannak, most babázunk, de ha érkezik majd felkérés, biztosan összehozunk egy újabb kiállítást .
steiff

Szuperboszi!
Ez nagyon érdekes, tudod az úgy volt, hogy amikor a csecsemőotthonban először látogattuk a kislányt az ott dolgozók, teljesen hátrahőköltek, hogy mennyire hasonlít rám.És tényleg az az igazság, hogy ember meg nem mondja, hogy nem én szültem (szemszín, bőrszín teljesen megegyezik, és tényleg hasonlít).
Aztán mikor a fiúkát hoztuk ,akkor meg azt mondta mindenki, hogy Õ hogy hasonlít rám. Persze a két gyerekben abszolút semmi közös nincs.Azt néztem közös fürdetésnél, hogy a három gyerek teljesen három féle, mindenben.Ez a hasonlóság dolog úgy látszik, csak külön-külön működik.
steiff

Nálunk mindenki azt mondja, Bobika Antóniára hasonlít, mert ő volt ilyen göndör kis fürtösöcske, csak neki lehetett hajgumit tenni a hajába (Bobónak viccből szoktak betenni hajgumit, és akkor kislányozzákKép.
Férjem kollégái pedig nem hitték el, hogy nem "övé" a gyerek, mivel sokat viccel, azt hitték, már megint hülyéskedik. Bobó ráadásul színváltó is, mostanra kifehéredett, nyáron teljesen bebarnul - igaz, mi isKép
Na megyek aludni, korán kel a ded...
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Folyamatos lemaradásban vagyok, nézzétek el nekem, de veletek együtt nevetek, aggódok, örülök és felháborodok ( Kelimoni névtelen emailje) némán, de itt vagyok. Ma babakocsi vadászatba kezdtem, kapom az információkat, s próbálom kiszűrni a számunkra fontos szempontokat.Találtam egy szinte új, a hirdetés alapján szuper kocsit, jó áron, pénteken fogjuk megnézni. Megbeszéltem, ha az árban megtudunk egyezni, félreteszik nekünk a lányok születéséig.
Az életet adónk elhalasztotta 1 héttel a kórházba fekvését, azt mondta megbeszéli a lányokkal, hogy maradjanak bennt még egy kicsit. Reméljük így is lesz!
Ildi_ko, majd igyekszem elküldeni az adatokat a táblázathoz. A rendelőben ketten dolgozunk a kolléganőmmel, ő majd besegít a sürgős esetekben, a többivel megvárnak. A kiságy kérdés még alakulóban van. Mindenképp lesz két kiságy, de először mózesben lesznek.
Búcsúzom, holnap fárasztó napom lesz, puszi!

KépKép
gilice

Sziasztok!

Steiff
Köszönjük a képeket.Kép
Nagyon szépek a csemetéid!
Reméljük a kicsi lányra nem kell sokat várnotok.

Sukmesi
Kép
Örülünk, hogy írtálKépvégreKép

Kizsó
KingusKép

Kelimoni
Örülök, hogy Gergő egészséges mint a makk!Kép

Mera, Cirbi
Kicsit megkésve:
Kép
IldikóKép
Hó is van nálatok?
Itt csak szürke hideg vanKép
Csak 10 percre megyünk ki az udvarra a gyerkőcökkel, tovább tart az öltözés vetkőzés, mint a levegőzés.

Sziasztok
Süni
süni_renóca

Szia lányok!

Kizsó: De irigyellek, hogy Neked még kingust is ki kell szellőztetned, Képnálunk még a lakásban is hideg van. Én meg amúgy is fagyos vagyok. lehet, hogy a korral jár? Kép
Megnéztem ám a karácsonyi fotót egy másik topicban a két kis hercegnőrőlKép

Rayo: Micsoda boldogság, hogy Regit nem vállalta senki előttetek. Remélem, már ezerszer megbánták!Kép Hisz egy csodálatos kislányról maradtak le.
Én is nagyon boldog vagyok, hogy amikor Gergő született, mi voltunk az egyetlenek, akik romam babát is vállaltak. Istennek hála! És kaptunk egy csodátKép

Steiff:Milyen szépek a gyermekeid! Kis virgonckák, nagyon édesek. Azért jó, ha van tesó, tesók. Mi is letettünk már az egykéről. Telhetetlenek lettünkKép

Én türelemmel várom a macikatKép

Gilice: ne izgasd magad, túlélem a kedves leveleket és hozzászólásokat. Azt gondolom, aki a másik embert piszkálja, annak saját magával vannak gondjai. S ha a feszültsége így oldódik, ám legyen. Kép Ami nagyon tetszett, pont egy olyan ember bírált keményen ( ismeretlenül engem és nem a meghívó tartalmát) aki a sokadik beültetésén vesz részt, hogy babája legyen. Lehet, hogy egyszer ő is a Gólyahírnél fog sorban állni? Kép
a sors útjai kifürkészhetetlenek!

Süni: Örülök, hogy megjavult a szemedKép

Olyan boldog vagyok, mert Gergő szinte egész nap sikítozik és mosolyog, gügyörészik a körötte lévő állatkáknakKépPersze még mindig ölben érzi a legjobban magát, imádja, ha körözünk a lakásban, majd kiugrik a kezemből, annyira nézelődikKép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sukmesi! De jó, hogy írtál...akkor várjunk együtt babára. Nálunk is vsz. szülés utáni komplikáció miatt nem szülhetek több babát.

Setiff, annyira helyesek a gyerekek! És látszik, milyen rosszcsontok! Kép

Rayo! Regi tündéri baba, miért nem kellett másnak? Fel nem foghatom...
A mamivá válásod nagyon megható volt, köszönöm, hogy kimásoltad.

Kizsó! Nem én hívtalak, de most hívlak mindjárt! Eredetileg a jegypénztárt akartam, hogy megfűzzem, tegyen el péntekig két jegyet, de így egyszerűbb!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

KeliMoni! Örülök, h Gergővel nincs semmi baj! Kép

Nem nagyon tudok írni mostanában, de olvaslak Benneteket és szurkolok Mindenkinek! Jelenleg most Ditinek és Gilicének különösen!

Egy kis info a koncert kapcsán:

Tegnap tájékoztatott a Civil rádió ügyvezetője, h már egy hete megy a rádióban a koncert reklámanyaga. Hallgassátok meg!

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Uhh, ma reggel jó nagy hisztivel kezdte Vivi a napot Kép Felöltözött és a pulcsira rá akartam adni egy mellényt, erre ő teljesen ideges lett, hogy ő azt nem veszi fel. Végül a teljes ruhatárát kipakoltuk, de egyik darab sem felelt meg neki, úgyhogy nagy sírás közepette maradt a mellény... De szerencsére az úton már semmi gond nem volt, el is felejtette a bánatát, csak amiatt aggódom kicsit, hogy amikor az udvarra kimennek, rá tudják-e adni az óvónők a mellényt vagy sem... Kép Remélem, ott nem fog hisztizni emiatt.

Sukmesi: Üdvözöllek én is közöttünk! Hány éves a kislányod? Mesélj róla kicsit (sokat Kép)!

Kizsó: Aranyos ez a szellőztetés Kép Kelimoni milyen karácsonyi fotóról beszél? Ide is feltennéd? (Bár karácsonyi képet tettél ide is.)

Steiff: Nagyon szépek a gyerekeid, gratulálok hozzájuk!!! Annyira okos, értelmes tekintete van mindháromnak.

Süni: Nálunk van hó és most ragyogóan süt a napocska is! Kép Igaz, reggel -18 fokot mutatott a hőmérő, de azért a napsütés kicsit kárpótol bennünket a cudar hidegért Kép Tegnap kimentek nálunk az ovisok az udvarra játszani, bár mondta itthon Vivien, hogy fázott - ezért is volt ma ez a mellény-projekt Kép Sajnos nálunk több olyan szülő is van, akik inkább azt a megoldást választják, hogy nem viszik óvódába a gyereket ilyen időben. Az óvónők pedig azt kérik, hogy inkább öltöztessük fel őket jó alaposan és vigyünk be több váltóruhát, ők majd átöltöztetik, de hadd vigyék ki őket játszani, mert az nagyon fontos. Én pártolom őket és hordom a melegholmit KépKépKép
A szemed teljesen megjavult? Remélem Kép

Kelimoni: Nagyon édes ez a kép rólatok! Gergő professzor nagyon elmélyed a vizsgálódásban Kép
ildi_ko

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást, nagyon jól esett! :-)
Ildi_kó: a kislányom, Réka 20 hónapos, hihetetlen csajszi. Egész nap be nem áll a szája, folyamatosan beszél, mondja a magáét. :-) Nagyon rosszcsont, mostanában próbálgatja a határait, hogy meddig mehet el anyánál, szóval kezdődik a dackorszak. Egyébként egy angyal.

Steiff: gratulálok, nagyon szépek a gyerekeid és szerintem nagyon hasonlít a pici fiú a nagyobbakra :-).

Ggabszi: ne haragudj, de nem emlékszem, hogy ti mikor jelentkeztetek örökbefogadásra? A tegyesznél és a gólyahírnél is sorban álltok?

Rayo: a kis Regina szerintem gyönyörű. Engem is érdekelne, hogy előttetek miért nem kellett senkinek?

Kép
Kép
sukmesi

Gabszi!
Ha jól emlékszem, akkor 6 éves a kisfiad. Beszélgettetek már vele az örökbe baba kérdésről illetve a testvérkéről?

Kép
Kép
sukmesi

Sziasztok!
Steiff! Várom a macikatKépGyönyörűek a lurkók!Kép

Gabszi!
Tudod, én a két kezem összeteszem, amiért mások nem akarták hazavinni Regit! Ha láttad volna azt az egy napos cukor kölyköt...Gyönyörű volt! Azonnal imádtuk!
Biztosan van abban valami, hogy a gyerek választ benneteket! És mindenkinek a saját babójára kell várnia!

Gilice!
Láttam a TV-ben egy anyukát, aki úgy etette az ikreit, hogy leült és a bal karjára fektette őket. A belső baba a hátán volt, őt etette először, addig a külső hason pihent, aztán ő következett! Hát...nem mondom, hogy könnyű lehet, de neked biztosan menne!
Jó készülődést!!!Kép

Kép

Kép
rayo

Lányok!
Ha valaki szeret olvasni, ajánlom a www.bookline.hu weboldalt és most akcióznak is:

Január 25-én, szerdán 16 órától január 26-án, csütörtökön reggel 10 óráig 30% kedvezménnyel rendelheti meg a Park Kiadó összes kapható könyvét a készlet erejéig (több mint 200 cím) - a jelenlegi 15% kedvezmény helyett!

A különleges kedvezmény az antikvár könyvekre nem vonatkozik.

Nézzen körül a könyvespolcán és pótolja, ami még hiányzik!

Sikerkönyvek
Újdonságok
Legnagyobb megtakarítás
Gasztronómia, szabadidő
Lakberendezés, kertészet
Utazás, útleírás
Gyermeknevelés, pszichológia
Ismeretterjesztő
Szépirodalom, krimi...

Puszi: Rayo

Kép

Kép
rayo

Rayo! De miéééért nem kellett? Hihetetlen!

Sukmesi!Mi tavaly november óta (11.11.) állunk sorba a TEGYESZnél(ekkor jelentkeztünk),és 12.31. óta a Gólyahírnél.Szóval a sor végén kullogunk! Kép De egyszer mindenki a sor végén volt!

Igen beszéltünk Balázzsal a tesójáról. Először Õt kérdeztük meg, mit szólna hozzá, hogyha nem anya pocakjából lenne kistestvére.Látszólag nem számított neki a "hely", de a tesója vérszerinti anyukája sok kérdést felvetett, ezeket fel is tette, és nem volt könnyű megválaszolni.Az egyik kérdése és félelme olyannyira nem volt egyszerű, hogy , mivel pont akkor kellett mennünk a pszichológushoz, meg is kérdeztem :mi a helyes válasz?
Ezt azóta úgy tűnik "megemésztette". A legváratlanabb helyzetekben derül ki, nagyon is sokat gondol a babára, aki érkezik majd hozzánk, és várja is!
És mellesleg mindenkinek elmondta, akit csak ismerünk, hogy neki is lesz kistestvére, DE nem anya pocakjából! Így láthatod, nálunk semmi titok nincs... Kép Kép
A kislányod még sokkal kisebb, így neki más kérdései lesznek, gondolom. De szívesen levelezek veled erről, közös probblemma. Kép

Balázs egyébként a saját testvérnélküliségét valami kisebbrendűségként élte meg (a környezetünkben mindenkinek van szinte 1, de inkább 2 testvére.) Ezt onnam gondoljuk, hogy a sógornőm külföldön él, és mikor tavaly nyáron hazalátogatott, Balázs a repülőtéren ezzel fogadta: Képzeld, nekem nincs testvérem! ( Ez az első szava volt!)
Szerencsére a sg.nőm gyógypedagógus, lehajolt a kicsihez, és azt mondta: Tudod Balázs, ezzel nagyon sokan vannak így!
Tényleg? Kérdezte Balázs, és ki is húzták a méregfogát a problémának.
Mellesleg én ebből az egy mondatból nagyon sokat tanultam...sokmindenről!

Sziasztok,bocs egy kicsit hosszú voltam:

Gabszi

Mellesleg megvan a jegyem! Kép Kép

Kép
Kép
ggabszi

A Filmszemlével kapcsolatban van egy fontos változás!!!
A Gólyamese másodvetítése 02.01-én szerdán lesz 21.15-kor a 4-es teremben (régi Mammut).
nikinozso

Gilice! A barátnőmnek is ikrei vannak és mivel a férjével nagyon sok mindent együtt csináltak a gyerekek körül, nem volt nagyon fárasztó. Reggel a férje ette egyiket, a barátnőm a másikat, este pedig fordítva. A fürdetést is együtt végezték, szóval csak nap közben volt egyedül a gyerkőcőkkel, de így azért könnyebb volt. Most már egy évesek és remekül eljátszanak egymással. Csodálatos dolog lehet az ikrek közötti kapcsolat :-) Nekem sajnos még testvérem sincs, bár mindig nagyon szerettem volna. Lehet, hogy ezért vágyom nagy családra...

Gabszi: A tegyesznél mi egy fél évvel előbb jelentkeztünk (06.13.), de a Gólyahírnél mi is nagyon a végén állunk (11.22.). Ezek szerint nagyjából együtt fogunk újra babázni :-)
Mivel a baráti körünkben most többen is várandósak a második babával és az első babáik Rékával nagyjából egyidősek, már elkezdtem mondogatni neki, hogy majd neki is lesz kistestvére, nálunk is lesz kicsibaba. Anyukámmal beszélgettünk a múltkor Réka szobájában, hogy hol lesz a kisbaba ágya és lányom megjegyezte: Réka szeretne kistestvért. Naná,hogy elbőgtem magam :-)

Én úgy gondolom,hogy mindenképpen kell egy gyermeknek testvér, talán pont azért, mert egyke vagyok. Jó dolog, hogy Balázs szeretne testvért, mert a vele egyidős gyerekek szerintem nem mindig reagálnak így. Õk már tudják,hogy akkor kevesebb ideje lesz anyának és apának elmenni vele focizni, kirándulni stb. és erről nem akarnak lemondani. Bár ha a családban minden gyermeknek van testvére, akkor számára ez a természetes :-)

Na tessék, alighogy idejöttem és befogadtatok, máris teleírom az egész oldalt. Bocs :-)

Kép
Kép
sukmesi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?