Szia Klara!
Most talåltam meg �jra a topikot, t�nyleg lehet, h l�ttuk m�r egym�st a b�lcsiben, de honnan eml�kszel r�m? Innen a babanetr�l?
Mi a Maci csoport mellettibe j�runk.
Sajnos n�ha csk f�l 6-ra �rek oda, olyankor m�r �t is �tviszik a Maci csoportba, mert ott van az �gyelet. De azok a gondoz�n�nik nagyon tetszenek nekem! Mind tapasztalt, "�reg r�ka". Az t�nt fel a kisl�nyom viselked�s�ben, hogy ha valamennyi id�t ott t�lt egyed�l (n�ha tal�n f�l �r�t is), annyira megnyugodva megy�nk haza, hogy elmarad a szok�sos hiszti!
(Minden nap �gy j�n ki rajta az eg�sz napos j�kisl�nys�g miatti f�radts�g, hogy �lt�ztet�st�l haza�r�sig folyamatosan b�g.)
Sz�val az nagyon j� csoportnak t�nik nekem.
J�l l�tom, hogy sulit keresel? N�lam a legnagyobb most els�s, ha akarod le�rom a keres�si tapasztalatokat.
Most a Hunyadiba j�runk. R�viden ami tetszik: a k�t oszt�ly k�z�l az egyik zenei, a m�sik angol taozatos (a mienk ez), �s m�gsem tan�tanak nekik angolt, csak harmadikt�l. Nekem ez nagyon fontos volt, b�r sokan h�tr�nynak tarthatj�k.
Ami nem tetszik: A zeneibe akartam beker�lni minden�ron, de ahogy l�tom azt az oszt�lyt, �r�l�k, h nem oda ker�lt�nk. Egyr�szt , mint kider�lt, az �nektan�r t�kh�lye, sikeresen megut�ltatja az �neket az als�sokkal! M�sr�szt a kicsik iszony� kimer�ltek, f�radtak szerintem.
A mi tan�t�n�ninknek nagyon-nagyon j� a h�re, de �gy t�nik �n nem j�v�k ki vele t�l j�l. El�g durva (�s k�ts�gtelen�l hat�kony!) fegyelmez�si m�dszerei vannak, a gyerekek viszont sz�pen fejl�dnek a keze alatt tud�sukban. (M�gis volt p�r furi megjegyz�se, mintha vmi nem eg�szen stimmelne n�la...)
Szia Giggancs!
Csak l�tom a legut�bbi hozz�sz�l�sodat a b�lcsi bar�ts�goss�g�r�l... Mindk�t nagyobbikom 4 ill. 3,5 �ves kor�ig j�rt b�lcsibe, de most �sszel itt a b�lcsiben azt l�ttam, h a nagyobbacsk�k f�leg unatkoz�ssal, egym�s p�f�l�s�vel t�ltik a napjukat. A gondoz�n�nink m�r k�rdezte, h fogom-e hagyni a kicsit 4 �ves kor�ig n�luk, mert h ott k�tetlenebb a foglalkoz�s (elvileg kevesebb gyerek is jut egy gondoz�ra, mint az oviban), de jobb szeretn�m, ha 3 �vesen m�r oviba menne - �pp a "foglalkoz�s" miatt, meg hogy ne � legyen ott a legnagyobb...
Bocsi, csak vmi ilyesmi jutott err�l eszembe.
Szia Pledit!
Nagyon j� l�tni, hogy ilyen alapos Anyuka vagy, m�gis nagyban a praktikuss�g d�nt ilyenkor. Meg 1-2 tal�lkoz�sb�l nem sok minden derßl ki a gondoz�n�r�l (sem az �v�n�r�l, sem a tanitonorol sajnos!)
Ăs igen, van, h a szulonek nem, de a gyereknek "bejon" a gondozo.
Praktikus dolog pl, h a Jerney u-i b�lcsir�l azt mondta nekem egyszer vki, h mindig arra j�r, a b�lcsisek meg ott �lldog�lnak az udvaron...
A kicsik t�nyleg foleg alldogallni szoktak, en orulok is, h nalunk pl amiota ilyen hideg van, nem mennek ki vel�k de., hanem bent j�tszogathatnak. (baba, p�tyi, kirakos, stb.)
A M�lyv�ban kb. annyi motor van, ah�ny gyerek, �s falk�ban sz�guldoznak �r�kon �t v�gig az udvaron. Ezt az eny�mek im�dt�k, de rossz id�ben heti egy p�r cip�orr, j� id�ben napi egy p�r zokni b�nta!
A Tihany t�riben nincs motor, vagy csak p�r, de nem is lehet sz�guldozni, mert minden csoport el�tt egy beton padocska van, ami teljesen lesz�k�ti az utat. Itt bicikliket lehet haszn�lni, de az a kicsiknek m�g picit nagy �s f�raszt�.
A "tr�kk" pedig nem is igaz�n tr�kk, mert hiszen az ember alapvet�en figyel, h a gyerek tiszt�n, rendes ruh�ban j�rjon b�lcsibe, de kellemes illat� �bl�t�vel �s babasamponnal pl. m�g jobban ki lehet emelni a t�bbiek k�z�l.
Meg az j� m�g nagyon a gyereknek �s a gondoz�n�nek is, ha mindig ugyanakkor hozod-viszed a bab�t.
(Nekem ezen a t�ren rem�nytelen t�vols�got k�ne fejl�dn�m...)
Valaki �rta, h van fi�s gondoz�n� is, ez rem�nnyel t�lt el a j�v�re n�zve....
M�g egy, amit m�r sokszor megfogadtam: mindig megk�rdezem a v�d�n�t, a gondoz�-, �v�- tan�t�n�t, h van-e gyereke, h�ny, mekkor�k!!!
(Nekem olyan v�d�n� ne besz�ljen, akinek csak egy van - kis t�lz�ssal ezt mondan�m.)
Most m�r azt se szeretem, ha az �v�n�nek csak egy l�nya van, �s a fiamr�l van sz�, s�t, a paranoi�m od�ig fejl�d�tt, h a k�tgyerekeseket is kev�s tapasztalattal rendelkez�nek �rzem! (Persze nem szakmailag, de pl. n�ha van, amit nem �lt m�g �t egy k�tgyerekes anyuka, vagy esetleg irigykedik, h neki nem lehetett meg a harmadik, ki tudja... sokf�le helyzet van, sok mindennel tal�lkoztam m�r...
Bocs mindenkinek, h ilyen hossz� voltam, de nem tudom mikor j�hetek legk�zelebb, ez�rt mindenf�l�t idetettem - okuljunk k�z�sen! jelmondattal.
Ezer virtu�lis puszi mindenkinek!
Sziasztok
Ilon
Most latom, h elszalltak az ĂŠkezetek, elnĂŠzĂŠst...