Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma végre mosolyogva mentek be a bölcsibe fiaim Kép, miután 1 hétig sírtak, egyik otthon másik a bölcsiben. Kép Remélem végre visszaszoknak már.

Marcsi!
A cserepesházi, zeg-zugos nőnek tavaly mi nem feleltünk meg. Nagyon bunkó volt, előre kérték a pénzt, rádaásul duplán, majd óra végén közölte, ne járjunk. KépHa a gyermeked nem tudja katonásan azt csinálni, amit ő mond, akkor nem oda való. Nekem ikreim vannak, és semmit sem segített a nő. 2004 őszén írtam is róla ide. Még szerencse, hogy előző nap voltunk a XV. ker-ben a Zsebibaba zeneháza zenebölcsiben, ahol tündéri volt a tanárnő.Kép Ráadásul olcsóbb is, közelebb is volt hozzánk, az 1. alkalommal nem kell fizetni, és adtak ikerkedvezményt. Õt tudom nektek ajánlani.
Játszóházat szintén a XV. ker-ben tudok ajánlani, a Kanga klubot hétköznap minden de. Ha könnyen tudsz vele közlekedni érdemes megnézni. Kép

Eri
simones
 
 


A Zeg-zugos csajhoz nekünk is volt "szerencsénk"! Tényleg elég bunkó, és láthatólag zavarják a gyerekek. Nem tudom, hogy ha a többi anyukát nem zavarja, hogy a másik gyerek esetleg szaladgál, vagy épp ücsörög és nem figyel, akkor őt miért... Mi épphogy megfeleltünk, de aztán én hagytam abba, mert folyton emelgetni kellett a végén a gyereket, és már várandósan ez elég kemény volt, no meg egyébként is derékfájással küzdöttem, úgyhogy nekünk nem jöttt be!

Az Örs vezér tériről jót hallottam, de személyes élményeim nincsenek.

Ovi: Ma felhívtam egy-két ovit, hogy mikor mehetnék el megnézni, beszélni a vezetővel stb. Mindenhol nagyon készségesek voltak, kivéve a körzeti oviban, Ott csak és kizárólag a nyílt napon lehet bemenni és kérdezni. Kép

Kópé
Vendég
 


Sziasztok Edit vagyok.
A Jerney utcai bölcsödéről tud valaki valamit?
zedit
 
 

 
 

Hahó Lányok! Kép Kép

Tegnap megnéztük a Tihany téri bölcsit. Ahogyan mondtátok tényleg tündér a vezetője, mindent végigmutatott, elmagyarázott részletesen. Kb. bő 1 órát töltöttünk ott, a végére már szakadt rólam a víz, mert iszonyat milyen erősen ment a fűtés.
Az egy picit aggaszt - ahogy mondta az vezető - hogy kevesebb lesz a gondozónő. Jelenleg egy csoportban kb. 26 csememete van, persze 2 gondozónő jut rájuk. De így is 13 kisgyerekre kell figyelniük. Mindenesetre még megnézem a Tipegő és esetleg a Jerney utcai bölcsit.

Marcsi Kép
Az én fiam is pont most volt 16 hónapos. Kép Merrefelé laktok? A közelünkben az Adria sétányon van egy baba-mama klubb, bár bevallom őszintén még nem voltam egyszer sem.

Klara Kép
Visszaolvasgattam a tavalyi bölcsis hozzászólásokat, írtad hogy a Bölcsöde utcait poroszosnak találtad. Pontosan mit értesz ezealatt? Mi valójában kevés időt töltöttünk ott, csak a főbb dolgokat mondta el a vezető helyettes.

Edit Kép
Jerney utcai bölcsiről nem tudok mit mondani, lehet hogy megnézzük, de még nem biztos.

Lányok Kép
Magánbölcsiről hallott valaki a kerületben? Arra gondoltam, hogy még mielőtt döntenénk ezt a verziót is megnézzük.

Köszönöm a válaszokat előre is.

Edit

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Sziasztok!

Edit (Z), Jerney bölcsiről meséltek jót is rosszat is vegyesen, attól függ, hogy melyik gondozónőhöz kerültök, de részletekre sajnos már nem emlékszem. Kép Mindenesetre jó csöndes helyen van.

Edit (Pl), hú, már alig emlékszem a Bölcsőde utcai intézményre, az biztos, hogy az első benyomásom nagyon nem volt jó, akikkel beszéltem, egyáltalán nem voltak se kedvesek, se segítőkészek, nem is mutattak meg semmit a bölcsiből. Egy valamire hívták fel a figyelmemet: hogy a szabályokat azt be kell tartani, pl csak akkor veszik fel a lányomat, ha viszek munkahelyi igazolást, és amíg GYES-en vagyok, addig csak 4 órát lehet benn.
Mindennek szöges ellentéte volt a Tihany téri igazgatónő, aki bájos, barátságos és közvetlen volt. Kép Itt dőlt el a sorsunk, máshová nem is jelentkeztünk, és nem bántuk meg. Kép A bölcsinkről meg az ovinkról is csak jókat tudok mondani.
A 26 gyermek (ha van annyi egyáltalán) az 4(!) gondozónőre értendő, nem 2-re, plusz még van egy dadus is. Az oviban van ugyanennyi 2 óvónénire és egy dadusra.

Az Adria sétányon a baba-mamában az egyik óvónénink tartja szerda délelőtt a bábozást, azon voltunk párszor, nagyon kedélyes.
Különben mi is a Kangába jártunk a Zsókavár utcába, nincs olyan messze 73-as busszal.

Nyetus, a Hermann nagyon jó és igényes sulinak számít. Ha nem költözünk el addig, akkor mi is oda szeretnénk bekerülni elsősorban.

Puszi, Klára
klara
 
 


„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Edit:
13 gyerek/gondozónő????
Úristen! Éva és Zsuzsi néninknek összesen 10 "ápoltja" van. Milyen szerencsések Kép

Klarissza
klarissza
 
 


Klarissza, írtam, hogy nem úgy van. Mi oda járunk. Edit valamit félreértett. Nálunk is 11-12 gyerek jut 2 gondozónőre, szerencsére. Csak ott két-két csoport egybenyitható egy ajtóval, és a két csoport összesen már 20 fölötti létszám. De 4 nénivel számolva, plusz egy dadussal.
Klára
klara
 
 


Jaaa úgy már könnyű ott is Kép
Eléggé ijesztőnek tünt ez a sok gyerek/gondozónő.
Gondolom ez a létszám inkább az ovikra jellemező, nem a bölcsikre. Meg is őrülnének a bölcsis dolgozók.... Kép

Klarissza
klarissza
 
 


Klara Kép

Biztosan én értettem akkor félre a vezetőnénit a gondozónéni számot illetőenKép Miközben faggatóztam a gyereket is fél szemmel néztem hogy mit mível, így elsiklottam a lényeg felett. Köszi az infót, persze így már minden más.

Megértelek teljesen miért a Tihany tér mellett döntöttetek, számomra is fontos az első benyomás, ha nem szimpatikus a fogadtatás, akkor én sem szívesen adnám abba a bölcsibe a gyermekemet.


Ma a Tipegő utcai bölcsiben voltunk, a vezetőnéni itt is mindent megmutatott, a gondozónénik is nagyon szimpatikusak voltak. Jövő héten még megnézzük a Jerney utcait, aztán döntünk hogy melyikbe adjuk be a jelentkezést. Itt azt mondta a vezető hogy ha döntöttünk vmelyik bölcsi mellett azonnal adjuk le a jelentkezési lapot. Komolyan mondom kettéáll a fülem, ahány bölcsi annyiféle eljárási rend ....

Edit

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Sziasztok
szóval mint írtam volt szerencsém a Bácskai utcai bölcsödéhez, és sem pozitív sem negatívot nem tudok mondani. Azzal kezdeném, hogy nem is mutttta meg a nő, hogy hogyan is néz ki maga a bölcsőde, persze lehet, hogy sokat várok, de jó lett volna látni, hogy hol is telnének napjai a kisfiamnak. Na mindegy, ami késik nem múlik, talán következőleg megnézzük, merthogy adott a hölgy egy jelentkezési lapot, és mondta, hogy nyugodtan ráérek visszavinni akár áprilisig. Na ettől tartok egy kicsit, mert mi van akkor ha betelt és azt mondják, hogy elkéstem, ezért igyekezni fogok visszavinni minél hamarabb. De ti lányok gondolom tapasztaltabbak vagytok és kérdezném is, hogy mi a garancia abban, hogy biztosan lesz hely őszre, a fenne tudja de én egy kicsit bizalmatlan vagyok. Talán érdemesebb még máshová is beadni a jelentkezési lapot, vagy…….álljak a sarkamra . Valamint az tényleg úgy van, hogy csak ősztől vesznek föl gyereket és tavasszal egyáltalán nem ? Vagy jó lenne azért utána nézni?
Köszönöm, hogy ilyen sok címet illetve lehetőséget mondtatok a baba-mama klubbal kapcsolatosan, valószínű, hogy kipróbáljuk az Örs vezér térnél ami van.
A tegnap voltunk az állatkerti játszóházban és nagyon kellemes, szórakoztató hely. Persze volt egy kellemetlen élményünk, mivel volt egy kis incidensünk egy másik kisfiúval de pontosabban az anyukával de sebaj ,ehhez is hozzá kell szoknia a kisfiamnak, hogy az élet néha kemény, de nem gondoltam, hogy már ilyen korán? Szegénykémnek most hátul a tarkójánál véraláfutásos lett egy kicsit mert egy kisfiú szánt szándékkal fellökte, mert azelőtt rászóltunk, hogy nem szabad olyan durván kiráncigálni a kicsit a játékautóból ,segítünk és kivesszük, utána viheti. Na de nem is ez lenne a gond , mert ilyen bárhol megtörténik, hanem az anyuka hozzáállása, mert gondolom egy 3 éves vagy talán még annál is több éves gyereknek meg lehet mondani, hogy nem szép amit csinál, hogy azért később más kisebb gyerekkel nem szabad így viselkedni. De még arra sem méltatta az embert, hogy elnézést, vagy valami hasonló, hanem azzal jött, hogy majd meglátjuk, hogy a maga gyereke pár év múlva hogy fog viselkedni, stb. Na hát remélem, hogy nem így és ha mégis akkor veszem a fáradságot és próbálom valahogy nevelni ezt a gyereket. Na szépen elpanaszoltam magam, na de ez valahogy így kijött belőlem és kinek mondhatnám el mint más édesanyáknak?

Edit
Mi a Gyarmat utcában lakunk, és a kisfiam 2004 szeptember 22-én született. A te kisfiad mikor született pontosan. Képzeld a másik topikon ahová még szoktam írogatni kiderült, hogy egy anyukával egy napon szültünk, vagyisnapra pontosan egy idősek a kisfiaink.

Marcsi
Vendég
 


Sziasztok Pledit csak fogod magad és bemész a bölcsödébe, és azt mondod, hogy meg szeretnéd nézni, mert lehet, hogy ide íratod a gyermekedet? Ma felhívtam a Jerney utcai bölcsit meg kérdeztem, mikor vannak a beiratkozások, és azt mondták, hogy májusba és a bölcsit is akkor nézzem meg. Ha bent voltán légy szíves írd meg mi történt. Az énlányom is 16 hónapos Szeptember 20-án született.A állatkerti játszóházba mi is voltunk van a Gvadányi úton is egy játszóház.
zedit
 
 


Edit Kép
Hát a Bölcsöde utcai bölcsinél vhogy így csináltam.... Persze előtte való héten telefonáltam, érdeklődtem, de amikor bementem aznap nem jelentkeztem be. Így egy picit rosszul jött ki, hogy szabályosan rájuk törtünk Balázzsal. Ettől függetlenül mindent végig mutatott Böbe néni (mint utólag kiderült) és a kérdéseimre is válaszolt.
A Tihany és a Tipegő téri bölcsinél már másképpen csináltam, szépen bejelentkeztem előre. Az a rend hogy de 9-től 11-ig lehet menni "háztűznézőbe".
A Jerney utcait holnap felhívom, kíváncsi vagyok mit fognak mondani, majd tudósítalak Kép

A Gvadányi úton pontosan merre van a játszóház? Tetszik, sokat jártok oda?

Marcsa Kép
Az én fiam 2004. szeptember 14-én született. 8 nappal idősebbek vagyunk Kép Melyik topicba írsz még? Én a 2004. őszibe szoktam irogatni.

Teljesen megértelek a játszóházi incidens kapcsán. Szerintem a másik anyukának közbe kellett volna avatkoznia. Más most meg kell tanítani a kisgyereknek, hogy így nem viselkedünk. Mi lesz így később??!!!

Bölcsödei jelentkezés: nekem is eléggé zavaros az egész, az egyik helyen azt mondták hogy majd május első hetében kell leadni a jelentkezést, ma azt mondták hogy minél hamarabb le kell adni, a harmadik helyen pedig beírnak egy listára ha mellettük döntünk .... Én valószínűleg be fogom adni a jelentkezést amihelyt kitaláltuk melyik bölcsibe fogjuk Balázst járatni.
Azt már írták itt a lányok hogy nem szabad több helyre jelentkezni, mert a zuglói bölcsivezetők a felvétel előtt összeülnek, és azokat az anyukákat hátrateszik a sorba, akik több bölcsibe is jelentkeztek. Ezeket gyerekeket a végén oda veszik fel, ahol esetleg marad üres hely. (lehet hogy közlekedésileg pont a legrosszabba) Ezt nekem a Tihany és a Tipegő téri bölcsiben is megerősítették ....

Üdv

Edit

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Edit a Gvadányi út 33-39 szám Aprónép Játszoda a neve az Interneten meg tudod nézni. Nincs olyan sok kisgyereknek való játék, mint a sugárban de van légvár jópofa, ahogy csetlenek, botlanak benne, van csúszda sok kis labdával szerintem jó pofa. Egy párszór már voltunk kocsival nekünk közel van. Érdemes megnézni.
zedit
 
 


Klarissza-
Férj 9 korul viszi a gyerkocot, én háromkor megyek érte, ezért nem találkozunk. Orommel megy már Lackó? Luca úgy hívja a fiadat itthon, hogy Lackó-Packó. Luci nagyon imádja a bolcsit, amúgy.

Marcsa-
annak idején nekem sem mutatta meg a vezetono a bolcsit, kicsit rosszul is esett, de nekunk helyileg annyira jó ez a bolcsi, hogy úgy dontottem, nem lelkizek ilyesmin.
Egyébként pont ilyen aggályaim voltak, hogy mi lesz, ha mégsem veszik fel a gyereket, de szerintem, ha azt mondják, hogy van még hely és most elojelentkezel, akkor fel fogják venni. Lényeg- csinálni sorban, amit mondanak.

Klára- legyen már jó ido, akkor majd megint találkozhatunk a játszón! Nem is tudom, mit csinálnék ezen a hosszú télen benn a szobában a gyerekkel, ha nem így alakul.

Eri-
És mit mondanak a fiúk, miért nem akarnak bolcsizni? Szeretik a néniket, nem?

Elkuldom, mielott elszáll.
Sziasztok
Bella

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Sziasztok!

Giggancs vagyok. Van két lánykám egy három és fél éves és egy hét hónapos. Remélem nem gond, hogy csatlakozom hozzátok?!

Klarissza!
Mi is szerettük volna Gigit egy évvel tovább hagyni a bölcsiben, de azt javasolták, hogy inkább óviban maradjon négy évet. Nagyon vissza huznák a kicsik. Ha szeptemberben tőlti ahármat akkor majd mehet amikor betőltötte. Nálunk is igy volt a Gigi óvijában. A szobatisztaság miatt ne aggodj, most jön a nyár és akkor pik-pak az lesz. Ha mondhatok ilyet, akkor ne becsüld le a fiadat. A bölcsiben nem fog jobban beszélni megtanulni. Persze ez csak az én véleményem.

Mégegyszer remélem nem gond hogy közétek is szeretnék tartozni. Különben a családi neten már vagyok. Itt a babaneten kezdtük, csak mindig gond volt és oda mentünk.
Előre is köszönöm ha befogadtok.

Giggancs
giggancs
 
 


Sziasztok!

Marcsa!
Mi Ancsával az Örs Vezér térnél levő Manhattan stúdióba jártunk zenebölcsibe, és a leányzó nagyon jól érezte magát, "zenenéni" is aranyos volt.
A Cserepesházat most ősszel próbáltuk meg, de nem jelentkeztünk időben, így nem fértünk be. A hölgy pedig nem akarta megérteni, hogy ebből a korosztályból mindig akad hiányzó és sosem lesz teljes létszáma, vagyis elférnénk a teremben. Pedig jó lett volna Ancsának és a nagyobbiknak pedig épp angol órája van olyankor és a várakozási időt így jól ki tudtuk volna használni.

Nyetus!
A Herman jó sulinak számít, a Városligeti kéttannyelvű utáni 2.3. helyen van.
Elég érdekesen kerültünk oda. Remélem nem untatlak nagyon, ha összefoglalom. Jucusról már az oviban megmondták, hogy bárhová vihetem mert bírni fogja. Körülnéztem a környéken és egy 10-15 perces körletben 5 iskolát találtam. A Kaffka volt a körzeti, oda eljárkált egy játékos előkészítőre, de az egész suli, tanitónénikkel együtt nem tetszett.
Aztán elment felvételizni a Városligeti kéttannyelvűbe, ahová fel is vették, de mivel akkor született Ancsa, tudtam, hogy az elvitel még megoldható, de a hazahozatal nem.
Közben az egyetemre jártam kiegészítő szakra, ahol az egyik csoporttársról kiderült, hogy a Hermanban
tanít, a suli jó matek és akkor még angol tagozatos is.
Elmentünk, megnéztük, Jucusnak nagyon megtetszett az egyik tanítónéni is, így hát ott ragadtunk.De már a beiratkozás első napján nagy sorbanállás és jelentkezés volt.Szerencsére felvették a lányt a kiválasztott tanítónénihez. Időközben a tanítónéni megváltozott, de az új még jobb lett.
Természetesen itt sem mindenki tökéletes. Személyes és konkrét kérdésekre-ahogy Klárának is írtam- inkább e-mailben válaszolnék.
Szóval sulit sem könnyű választani, nemcsak ovit, meg bölcsit.
Valószínűleg jól döntöttem, mert a Kaffkából mindhárom korábbi ovistársunk 1 ill. 2 év után eljött.

Klára! Meg próbálok keresni egy kisebb terjedelmű képet találni Jucusról is.

Közelednek a 20-a utáni napok, amikor is Ancs a általában kissé megbetegszik, remélem ezt ebben a hónapban kihagyja.
Jucus megkapta az első négyesét ebben a félévben, magatartásból, mert nagy a szája és mindig háborog, meg felcsattan. Hurrá, jön a kiskamaszkor.!

További sikeres bölcsilátogatásokat!

Sziasztok!
Szti
szti
 
 


Sziasztok!

Nekünk megmutatta a Bácskai bölcsit a vezetőnő, mivel férjem külön megkérte erre. Kép
Mi nem is néztünk meg más bölcsit belülről. Tetszett, és jókat hallottam róla másoktól, ráadásul közlekedésileg is ez volt a legjobb.
Évközben legfeljebb akkor találtok helyet, ha valahol lesz üresedés. De ez szerintem ritkán fordul elő. Itt a kerületben ugyanez van az ovikkal is.

Bella!
Szeretik a néniket, de itthon jobban szeretnek lenni. Kép Csak az volt a baj, hogy túl sokáig nem voltunk. Sok volt azaz 1 hónap. 1 hét kellett, hogy végre visszaszokjanak, egyik otthon, másik a bölcsibenordított.Kép Ha pedig bárányhimlősek lesznek, akkor majd minden kezdődik előlről.
Mi is 9 körül megyünk, ha megyünk. Mikor mentek érte?

Üdv Giggancs itt a fórumon! Kép
Mikor tavaly januárban felhívtam az ovikat, hogy okt-berben lesznek 3 évesek a fiaim, egyből bölcsibe küldtek. Közölték nincs hely, előbb nem veszik fel, és ne reménnykedjek, hogy novembertől 2 hely lesz valahol, legfeljebb 2 külön oviban. Kép Nekem pedig szeptembertől dolgoznom kellett. Így utólag nem bánom, a csoportjukban sokan vannak 3 évesek, valaki már szeptemberben betöltötte, mégis itt van még. Szerintem ez most nekik jó. Itt kevesebb gyerek jut 1 gondozóra. Véger legalább Zoli elkezdett beszélni, mindjárt mondatokat mondott. Kép

Marcsi!
Pont tegnap beszélgettünk róla, hogy mire érdemes tanítani a gyereket. Az életben sajnos más értékek érvényesülnek. Kép Nekünk is voltak hasonló konfliktusaink más gyerekekkel, anyukákkal.

Eri
simones
 
 


Sziasztok!
Milyen sokan lettünk Kép Helyes.

Bella:
Akkor tényleg pont elkerüljük egymást. Lackó-Packó csak január első 4 napján volt sírós, azóta megszokta a dolgot. Sőt néha kifejezetten vidáman kocog be. Olyan jó lenne őket látni, hogy játszanak együtt Kép vagy inkább hogy harcolnak a játékokért Kép Kép

Giggancs:
Szia!
Nem is tom, mi légyen ezzel a bölcsi-ovi kezdéssel. Már kezdem beleélni magam, hogy majd Lackó az egyik bölcsis társával megy oviba. A szülei ismerik az Erzsébet királynén a legcukibb ovónénit, és mivel egy év múlva lesz új csoportja ezért lehet, hoyg mi is megpróbálunk majd hozzákerülni. Egységben az erő Kép Most még olyan fura elképzelni, hoyg oviba menjen, mikor se beszéd, se szobatisztaság, se semmi. Meg igazából parázok a 5-6 éves kiskölköktől, akik simán kupán vágják a kiscsoportosokat. A fiam még nem "érett" egy újabb traumához, ami egy ilyen intézménycserével jár.


A Bácskai bölcsibe, ha jól tudom évközben senki sem került be. Várólistára lehet jelentkezni, de gondolom abból is csak szeptemberre lenne valami.

Klarissza
klarissza
 
 


Sziasztok!

Szti, jó ez a történet a suliválasztásról. Ejha, Jucus mehetett volna a kétnyelvűbe, és nem ment? Hát, én biztos kiszenvedtem volna valahogy a hazahozását, azért az nagy előny, ha az ember gyereke már zsenge korban magas szinten megtanul egy nyelvet. Kép
Küldhetsz nagy képet is, elvben bírnia kell a frímélnek, ha egyszerre csak egyet küldesz. Vagy esetleg msn-ed nincs? Azon is átküldheted. A mélcímem az msn azonosítóm is.

Giggancs, üdv itt. Kép melyik az az ovi, ahová felvesznek év közben 3. évét töltő gyereket? Mert minálunk még a testvéreket sem, annyira nincs hely. Amúgy a mi bölcsinkben nagyon sokat rajzolnak, festenek a kicsik, sőt a lányom több mondókát hoz haza onnét, mint a fiam az oviból, szóval bölcsije válogatja. Kép Szerintem pont azért, mert feleannyi gyerek jut egy gondozónőre, kellemesebb a bölcsiben, több babusgatást, figyelmet kapnak. Pedig az ovink is igazán gyerekközpontú.

Bella, oké, ha jön a langyos idő, játszózunk!!! Nemrég, amikor picit sütött a nap, kiszabadultunk, de sajnos megint nem lehet. Kép örülök nagyon, hogy Luca szereti a bölcsit! Róla sem mondható, hogy nem beszél ott, nem? Inkább be nem áll a szája! Kép

Pledit, a Tipegő bölcsibe járnak szomszédkislányék, ők nagyon szeretik. Tihany vagy Tipegő, mindkettő tuti nyerő sztem. Kép Valóban kaotikus ez a mikor kell jelentkezni dolog, de sztem a lényeg, hogy ne hagyd magad. Addig ne nyugodj meg, míg legalább egy listára fel nem kerültök Kép

Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Klarissza,
"Meg igazából parázok a 5-6 éves kiskölköktől, akik simán kupán vágják a kiscsoportosokat."
Nahát, hogy is mondhatsz ilyet? Kép Kép Kép
Az én 5-6 évesem pl tényleg nem szokott kiscsopisokat kupánvágni. Max a hugicáját. Kép Pedig vegyes csoportba jár az oviban. Az Erzsébet királyné is vegyes?
Májusig még megláthatjátok, hogy bölcsi vagy ovi. De mivel a bölcsikben is van afféle "kisovis-csoport", sztem nem kell félni attól, hogy a kicsik visszahúznák.
Év közben bekerülni bárhová: hát, ahogy én látom, reménytelen. Max ha vkinek óóóriási mázlija van!
Pusz, K.
klara
 
 


Erről jut szembe, hogy a szomszéd lépcsőházunkban levő ikerlányoknak 5 éve mázlija volt, tavasszal bekerültek a Bácskaiba, éppen volt üresedés.Kép De azóta több gyermek lett ebből a korosztályból itt a környéken.Kép

Eri
simones
 
 


Szia Giggancs! Gyere nyugodtan.

Klarissza, jól feladták neked a leckét! Most akkor, ha beíratod a gyereket az oviba, de mégsem lesz szobatiszta őszig, akkor mit csinálsz?! Egyik barátnőmnek nem volt szobatiszta háromévesen a gyerek és szóba se jöhetett, hogy felvegyék az oviba, ma szerintem ez gyakori, hogy nem szobatiszta a gyerek háromévesen, nem?
Akkor automtikusan felveszik a bolcsibe? Nem hiszem. No, jó, csak belegondoltam, engem nem illet a kérdés, ugyanis maradunk a fenekunkon.

Szti- huszadika után betegszik a gyereked? Hú, milyen osszefuggés, lehet a holdjáráshoz van koze?
Hol van ez a Hermann?

Eri- Viki nem beszél még, csak Zoli? Nem tudtam. És ők hogy állanak a szobatisztasággal?

Bella

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Hát persze, mázli az mindig lehet, de arra nem lehet építeni, amint arra sem, hogy a gyerek tutira szobatiszta lesz szeptemberig... Mert ha nem, akkor két szék közt a pad alá.
Amúgy Janka már régóta szobatiszta, beszél is (hajaj Kép), mégsem vették fel év közben az oviba, pedig a testvére is oda jár. Szóval...

Hermann az Egressy úton, a Nagy Lajoson belül található. A műszaki szakközép közelében, ha valakinek ez netán mond valamit. Kép

Klára
klara
 
 


Bella!
Viki csak akkor szólal meg, ha nagyon muszály, akkor sem sokat. Õk szavak nélkül megértik egymást.KépKép Még csak meztelenül hajlandóak wc-re menni. Mióta bölcsisek visszaestek, túl sok volt nekik, hogy anya otthagyja őket. Nagyon anyásak még a mai napig. Végülis érthető 3 évig szinte csak velem voltak éjjel-nappal.

Az oviban tavaly meg sem kérdezték, hogy szobatiszták-e, vagy beszélnek-e. Arra, hogy szeptemberig nem töltik be a hármat, egyből elküldött, de jövőre várnak.
Más kerületekben lehet, hogy van hely évközben is. De itt nagyon sok gyermek van, ráadásul mostanában sokszor még az iskolaérett gyereket sem viszik suliba a szülők. Ha kell még papirt is szereznek az ellenkezőjéről. Kép Õket pedig nem rakhatják ki az oviból.

Eri
simones
 
 


Bella:
Nem-nem megyünk mi sem még oviba Kép Pici még Lackó.
Egyébként én úgy tudom, hogy úgy szokták a mamik, hogy nem szólnak a bölcsiben, hogy ovit néznek, hanem, ha már tuti az ovi, felvették stb... akkor szólnak a vezetőnéninek, hogy akkor most jövő héttől nem jövünk, mert ovisok leszünk. Így szoktak időnként megüresedni helyek a bölcsikben Kép
Vagy máshogyan kellene a dolgot intézni??? Én sem csinálnám másképp, különben akkor tényleg a földre huppannának sokan... Kép

Klarissza
klarissza
 
 


Simones!

Mi a hetedik kerből jöttünk ide augusztusban és a Gigi még ott járt bölcsibe. Õ augusztusi tehát szeptembertől ment bölcsibe majd idén már itt a narancs oviba. De itt volt olyan gyerek aki csak novemberben töltötte a hármat és utána jött. Elég furi ez az egész rendszer. Olyan össze vissza.

Klarissza!

A cserétől igazából ne félj sokkl könnyebb mint a bölcsi kezdés volt. Nálunk legalább is. Megvédeni pedig minden gyerköc megtudja magát. Mi is azt hittük baj lesz az ovival, mert nálunk minden egyszerre jött. Juniusban kis tesó, augusztus végén új lakás és szeptemberben ovi. Szegény Gigi. Talán most kezd kijönni rajta ez az egész.

Klara!
Az biztos, hogy a bölcsi barátságosabb sokkal. Én is sjnáltam, hogy nem maradhatott még ott a Gigi. A narancs oviba jár. Úgy tudom, ha időben jelentkezel ,akkor felvesznek. Ha gondolod megtudakolom pontosan.

Giggancs
giggancs
 
 


Szia Klara!

Most talåltam meg �jra a topikot, t�nyleg lehet, h l�ttuk m�r egym�st a b�lcsiben, de honnan eml�kszel r�m? Innen a babanetr�l?

Mi a Maci csoport mellettibe j�runk.
Sajnos n�ha csk f�l 6-ra �rek oda, olyankor m�r �t is �tviszik a Maci csoportba, mert ott van az �gyelet. De azok a gondoz�n�nik nagyon tetszenek nekem! Mind tapasztalt, "�reg r�ka". Az t�nt fel a kisl�nyom viselked�s�ben, hogy ha valamennyi id�t ott t�lt egyed�l (n�ha tal�n f�l �r�t is), annyira megnyugodva megy�nk haza, hogy elmarad a szok�sos hiszti!
(Minden nap �gy j�n ki rajta az eg�sz napos j�kisl�nys�g miatti f�radts�g, hogy �lt�ztet�st�l haza�r�sig folyamatosan b�g.)
Sz�val az nagyon j� csoportnak t�nik nekem.

J�l l�tom, hogy sulit keresel? N�lam a legnagyobb most els�s, ha akarod le�rom a keres�si tapasztalatokat.
Most a Hunyadiba j�runk. R�viden ami tetszik: a k�t oszt�ly k�z�l az egyik zenei, a m�sik angol taozatos (a mienk ez), �s m�gsem tan�tanak nekik angolt, csak harmadikt�l. Nekem ez nagyon fontos volt, b�r sokan h�tr�nynak tarthatj�k.
Ami nem tetszik: A zeneibe akartam beker�lni minden�ron, de ahogy l�tom azt az oszt�lyt, �r�l�k, h nem oda ker�lt�nk. Egyr�szt , mint kider�lt, az �nektan�r t�kh�lye, sikeresen megut�ltatja az �neket az als�sokkal! M�sr�szt a kicsik iszony� kimer�ltek, f�radtak szerintem.

A mi tan�t�n�ninknek nagyon-nagyon j� a h�re, de �gy t�nik �n nem j�v�k ki vele t�l j�l. El�g durva (�s k�ts�gtelen�l hat�kony!) fegyelmez�si m�dszerei vannak, a gyerekek viszont sz�pen fejl�dnek a keze alatt tud�sukban. (M�gis volt p�r furi megjegyz�se, mintha vmi nem eg�szen stimmelne n�la...)


Szia Giggancs!

Csak l�tom a legut�bbi hozz�sz�l�sodat a b�lcsi bar�ts�goss�g�r�l... Mindk�t nagyobbikom 4 ill. 3,5 �ves kor�ig j�rt b�lcsibe, de most �sszel itt a b�lcsiben azt l�ttam, h a nagyobbacsk�k f�leg unatkoz�ssal, egym�s p�f�l�s�vel t�ltik a napjukat. A gondoz�n�nink m�r k�rdezte, h fogom-e hagyni a kicsit 4 �ves kor�ig n�luk, mert h ott k�tetlenebb a foglalkoz�s (elvileg kevesebb gyerek is jut egy gondoz�ra, mint az oviban), de jobb szeretn�m, ha 3 �vesen m�r oviba menne - �pp a "foglalkoz�s" miatt, meg hogy ne � legyen ott a legnagyobb...
Bocsi, csak vmi ilyesmi jutott err�l eszembe.


Szia Pledit!

Nagyon j� l�tni, hogy ilyen alapos Anyuka vagy, m�gis nagyban a praktikuss�g d�nt ilyenkor. Meg 1-2 tal�lkoz�sb�l nem sok minden derßl ki a gondoz�n�r�l (sem az �v�n�r�l, sem a tanitonorol sajnos!)
És igen, van, h a szulonek nem, de a gyereknek "bejon" a gondozo.
Praktikus dolog pl, h a Jerney u-i b�lcsir�l azt mondta nekem egyszer vki, h mindig arra j�r, a b�lcsisek meg ott �lldog�lnak az udvaron...
A kicsik t�nyleg foleg alldogallni szoktak, en orulok is, h nalunk pl amiota ilyen hideg van, nem mennek ki vel�k de., hanem bent j�tszogathatnak. (baba, p�tyi, kirakos, stb.)
A Mďż˝lyvďż˝ban kb. annyi motor van, ahďż˝ny gyerek, ďż˝s falkďż˝ban szďż˝guldoznak ďż˝rďż˝kon ďż˝t vďż˝gig az udvaron. Ezt az enyďż˝mek imďż˝dtďż˝k, de rossz idďż˝ben heti egy pďż˝r cipďż˝orr, jďż˝ idďż˝ben napi egy pďż˝r zokni bďż˝nta! Kép

A Tihany t�riben nincs motor, vagy csak p�r, de nem is lehet sz�guldozni, mert minden csoport el�tt egy beton padocska van, ami teljesen lesz�k�ti az utat. Itt bicikliket lehet haszn�lni, de az a kicsiknek m�g picit nagy �s f�raszt�.

A "tr�kk" pedig nem is igaz�n tr�kk, mert hiszen az ember alapvet�en figyel, h a gyerek tiszt�n, rendes ruh�ban j�rjon b�lcsibe, de kellemes illat� �bl�t�vel �s babasamponnal pl. m�g jobban ki lehet emelni a t�bbiek k�z�l.
Meg az j� m�g nagyon a gyereknek �s a gondoz�n�nek is, ha mindig ugyanakkor hozod-viszed a bab�t.
(Nekem ezen a tďż˝ren remďż˝nytelen tďż˝volsďż˝got kďż˝ne fejlďż˝dnďż˝m...) Kép
Valaki �rta, h van fi�s gondoz�n� is, ez rem�nnyel t�lt el a j�v�re n�zve....

M�g egy, amit m�r sokszor megfogadtam: mindig megk�rdezem a v�d�n�t, a gondoz�-, �v�- tan�t�n�t, h van-e gyereke, h�ny, mekkor�k!!!
(Nekem olyan v�d�n� ne besz�ljen, akinek csak egy van - kis t�lz�ssal ezt mondan�m.)
Most m�r azt se szeretem, ha az �v�n�nek csak egy l�nya van, �s a fiamr�l van sz�, s�t, a paranoi�m od�ig fejl�d�tt, h a k�tgyerekeseket is kev�s tapasztalattal rendelkez�nek �rzem! (Persze nem szakmailag, de pl. n�ha van, amit nem �lt m�g �t egy k�tgyerekes anyuka, vagy esetleg irigykedik, h neki nem lehetett meg a harmadik, ki tudja... sokf�le helyzet van, sok mindennel tal�lkoztam m�r...


Bocs mindenkinek, h ilyen hossz� voltam, de nem tudom mikor j�hetek legk�zelebb, ez�rt mindenf�l�t idetettem - okuljunk k�z�sen! jelmondattal.


Ezer virtu�lis puszi mindenkinek!
Sziasztok
Ilon

Most latom, h elszalltak az ĂŠkezetek, elnĂŠzĂŠst...
ilon
 
 


Na j�, h�t ez sajna olvashatalan lett, legk�zelebb darabokban �rok, bocsi, puszi, j��jt!

Ilon
ilon
 
 


Sziasztok!

Ilon Kép megküzdöttem a legutóbbid elolvasásával Kép
A babanetről emlékszem rád. Régen sokat írtál, otthonszülés témájából rémlik pl. Ugye te az az Ilon vagy?
Eszerint a Katicába jártok. Az is aranyos csoport, de azért örülök, hogy mi a Maciba kerültünk, mert a mi gondozónénijeinknek tényleg párja nincs Kép Az "öreg rókáknál" vagyunk. Kép
AMúgy rengeteg motor van ám a Tihany tériben, hogyhogy te nem láttad? És használják is, de valóban nem olyan vehemenciával, mint anno a fiam bölcsijében. Ebben azonban szerintem nagyobb szerepe van annak, hogy a mi csoportunkban főleg kislányok vannak, akik inkább mással tötlik idejüket kint, nem száguldozással Kép A fiamék még az pviban is motoroztak sokáig, bár már nagyon viccesen néztek ki az apró járgányon a nagyocska fiúk Kép
Én írtam, hogy Gellért fiam egyik gondozónénije kifejezetten fiús volt, gyönyörűen bánt a kisfiúkkal, tényleg. A másik lányos volt ugyan, de őt is szerette mindenki és viszont. Különben neki egyetlen lánya volt (és ő volt a fiam nénije! Kép), a másik csajnak meg egyáltalán nem volt gyereke, mégis teljesen profik voltak ám Kép
Hunyadiról köszi, hogy írtál, az a másik suli, ami felé kacsintgatunk, a Hermann mellett. A zenei nekem nagyon bejönne, én is olyanba jártam, anyósom-apósom, sógornőm zenetanár, szóval eléggé determinálva van a dolog, bár őszintén szólva inkább a lányomat tudnám elképzelni ott, Gellértet meg a Hermannban, mert ő olyan kis matekoska. Na majd meglátjuk.

Giggancs, úgy látszik, ovija válogatja, hogy felvesznek-e év közben, amiénkbe általában nem. Időben jelentkeztem én, nem ez a gond, hiszen a fiam odajár, volt bőven alkalmam a "nyomulásra". De nem sikerült, kereken megmondták, hogy egy évre vigyem bölcsibe a hugit, mert nem tudják felvenni. Hát ez van. (De nincs semmi gond ezzel, csak annyi, hogy nekünk kényelmetlen kétfelé hordani őket.)

Klarissza, mér, meg szoktak üresedni helyek időnként év közben? Kép Költözés miatt is előfordulhat amúgy ez. Sajna szerintem sűrűbben, mint hogy valakit év közben átvegyenek oviba... Kép

Eri, "mostanában sokszor még az iskolaérett gyereket sem viszik suliba a szülők" - hm... Ez akár ránk is igaz lehetne. De az a baj, hogy ha a többség ezt csinálja, én sem akarok kilógni, hogy mindig pont az én gyerekem legyen a legkisebb az osztályban... Hát ez van, egyéb okok mellett. Gellért is 7,5 éves koráig fog oviba járni...

Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!
Látom bővül a topicKép
Suli kérdés sem könnyű az biztos.A tanítványaim a Németh Imrébe járnak.Ez állítólag olyan jó közepes suli.Én is 7 évesen szeretném vinni Dinit suliba.Viszont én nagyon örülök,hogy vittem oviba és nem maradt a bölcsiben mert nálunk ég és föld a különbség az ovi javára.A vegyes csopi is bejött mert Dini inkább a nagyokkal szeret lenni.A bölcsi előtt és még alatta is elég verekedős volt a fiam nekem is.Egyszerűen piszkálta a többieket vagy csak úgy kupán vágta.Hát nem volt egy kellemes korszak állandóan bocsánatot kérni stb.még a játszóra se nagyon vittem.Viszont én hiába kértem bocsánatot meg minden volt aki így is úgy nézett rám,hogy azt mondtam inkább maradunk itthon.Pedig tőlünk nem ezt látta és mégis.Aztán a böliben megszelidült és azóta semmi.Igaz Kamillát lökdösi néha.
Úgy látszik ez a huszadika nálunk jött ki,mert mind a ketten betaknyosodtak!
Szti,nem untattál,kifejezette njó mások tapasztalatairól olvasni.
Tavasztól szeretném Dinit úszni vinni.Ki mit tud,mit ajánl?
Előre is köszi és sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok Kép

Itt bosszankodtam 2 napig mert eltűnt a topic. Kép

Ilon Kép
Köszi az infót. Kép Enyém férj segített hogy könnyen el tudjalak olvasni, bemásoltuk wordbe a szöveget és csere paranccsal átírtuk az ékezetes betűket. Így már nagyon könnyű dolgom volt Kép Kép

Jerney bölcsi: úgy látszik ezt a bölcsit nem fogom megnézni, ugyanazt az infót kaptam én is mint Edit (Z). Majd májusban lehet bemenni körülnézni, és akkor lehet leadni a jelentkezést is, mert most új rendszer van. Na erről ennyit. Így látatlanban pedig nem hiszem hogy a Jerney bölcsit választanánk.
A Mályva bölcsit pedig a listámról kihúztam az előző hozzászólások ismeretében, igazából közlekedés szempontjából nem igazán lenne nyerő.
Úgyhogy most három bölcsi maradt versenyben, a héten dönteni fogunk. Õszintén szólvaa Tipegő bölcsi tetszett a legjobban, legfőképp a gondozónénik miatt, akik egytől egyig nagyon kedvesek barátságosak voltak. A másik bölcsiben a gondozónénik nem nagyon foglalkoztak velünk, pedig sok időt voltunk ott. Lehet hogy hülyeség de ahol szívesen fogadnak talán ott jó kezekben lesz Balázs. Jaj de nehéz is ez az egész!!!!
Persze tudom hogy úgyis akkor derül ki hogy jól választottunk-e, ha már odajárunk. Nagy lutri az egész.

Edit

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Sziasztok!

Kéne egy kis segítség: december 22-én megjött kerek 2napig tartott..megelőző 2 nap folyást észleltem.
Most még csak a folyást észlelem, de nem tudom mi ez. Mivel nem fáj, csíp..nem gomba, de akkor mi?
Menjek el evvel dokihoz?
Vagy szerintettek túl jól szoptatok,s így távozik a..??
Még nem hagytunk el szoptatást, napi 1* kap mást, s utánna megszopiztatom, mint folyadék pótlás. Kép
7hónapig nem jött meg, akkor is csak két napig, januári még nem..bár nem hiányzik,de ez a folyás mi?
Köszi előre is.

Kép
sziszike1000
 
 


Anna 8hónaposan Kép

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

egy kis ideig nem olvasok, utána meg nem győzők olvasgatni, olyan szorgosak vagytok.

Klára! Rengeteget gondolkodtam anno az iskolán. a kéttannyelvűről is hallottam gyengéket. Az utcánkban egy kislány ott kezdett és eljött felső tagozatra, mert az kevésbé működik ott. Az alsós nyelvtanulás igazán hramadik, negyedik osztálytól haszos, mert egy csomó nyelvtani dolgot a magyar nyelvi hiányosságok miatt nem értenek. Persze a mindennapi társalgáshoz való szókincs elsajátítása már ekkortól hasznos.
Egyelöre még nem bántam meg, hogy így döntöttünk.

A képpel újabb kísérletet teszek.

Hétfőn lesz szülői az oviban, új óvónénit is bemutatják. Természetesen én osztályozóértekezleten fogok üldögélni, így Apa vesz majd látleletet.

Bella2. Sajnos az asztrológiához, meg hold-nap együttállásokhoz nem értek, így én is csak tippelni tudok, hogy miért ilyenkor gyengélkedik,talán elfárad. Egyébként 21-e óta köhécsel, kíváncsi vagyok meddig bírja, különösen ebben a farkasordító hidegben.

Nyetus!
Mi a Szabadidó Központban tanultunk úszni, a Vezér út végén majdnem a Bosnyák térnél. 3 évesen próbáltuk először, akkor nem jött össze. Aztán egy év múlva vidáman megtanul. Az uszodát 1-2 éve újították fel. Persze sok minden függ az edzőtő, azt tudom, hogy egy Zoli bácsi nevű oktatót nagyon dícsérnek.
Jó, hogy nem untattalak, ha van kérdésed, várom.

Ti mennyire tudtok elmenni a gyerekek nélkül, illetve csak az egyikkel, vagy másikkal.?
Nálunk Ancsa olyan mint egy polip, mindenhová jönni akar, ha Jucussal mennénk. Egy fél éve a moziba telefonált utánunk az anyukám, mert nem volt hajlandó náluk elaludni. Ha kitalálja, csak én öltöztethetem fel, stb.Eléggé kimerítő. Bár ha hagyjuk egy darabig üvölteni, akkor elfogadja a helyzetet, de nem lehet mindig ilyennek kitenni a rokonságot.
Most pedig újabb megpróbáltatás vár rá. Órarendváltozásunk van a félév miatt, és sikeresen beraktak egy első órát. Ez azt jelenti, hogy 3/4 7-koe el kell mennem. Apával kell felöltöznie, reggeliznie és Jucus sulibavitele után oviba mennie.
Persze már kezdte a tiltakozást.
Nem irigylem majd a páromat a szerdákért. Persze Ancsának is meg kell szoknia, de írtó kitartóan tud visítani.

Szti
szti
 
 


Sziasztok!
Én is szeretnék csatlakozni, remélem van hely, nem úgy, mint egy bölcsiben. Végigolvasgatva a témát, azt hiszem, kihagynám az érzést.
Én Flóra vagyok, napjaimat babázássál (mi mással?!) és tanítással töltöm. Natasa 2005. május 24én született. Egy elég zűrös hetet zártunk, de volt eredménye, megtanult felülni és megjelent egy fogacska.

Sziszike,
Akkor Anna és Nati majdnem egyidősek!

Kép KépKép
lorca
 
 


Szia Lorca!

Jó, hogy idetaláltál te is Kép
Anna május 22-én született az Uzsokiban.
Te hol szültél?
Merre fele laksz?

Mi is ülünk már. Tud tapsolni, integetni is. Kép
Még nem mászunk, de nem siettetem.
Olyan tökéletesek ezek a picik...
Rakj fel képet a picilányról.

Na jó megyek jó éjt mindenkinek.

Kép
sziszike1000
 
 


Mi nem vagyunk zuglóiak, a határ túloldaláról integetük. A 8. kerület szélén lakunk, a keletinél. De ilyen hidegben séta szempontjából az Árkádba költöztünk, úgyhogy majdnem...
A SOTE I.-n született.
Nálunk most a bübübü a menő. ez azt jelenti, hogy én mondom, rázom a fejem és ő is rázza a fejét. Ez azért jó, mert elszédül és azt külön élvezi. Mindezt extrában csörgővel a szájában is elő tudja adni.
Az integetéssel apró gondok vannak. Mire eldönti, hogy integessen, már vagy lefagytam az ajtóban, vagy az illető már távozott.
Flóra

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Szia Lorca, üdv itt. Nagyon aranyos Natasa a profilodban! Kép

Sziszike, akárcsak Anna. Gyönyörűek ezek a kék szemek. Tőled örökölték, vagy a párodtól? Kép
Nekem is 7, ill. 8 hónappal a szülés után jött meg, de hogy hány napos volt és egyéb részletekre nem emlékszem. Ha aggódsz, kérdezd "orvosod, gyógyszerészed" Kép de szerintem még várj 1-2 hónapot, nem lehet nagy baj. Ez a "túl jól szoptatok" ez nagyon tetszik, de nem hiszem, hogy komolyan ez lenne az ok. Kép

Szti, érdekes, sok mindenki meséli, hogy a hugica nagyon határozott jellem, makacs, akaratos. Nálunk is így van, és ahogy látom, Ancsa sem kivétel. Az oviba is nehezen szokott be... De nem baj, ez sztem csak annyit jelent, hogy neki hosszabb idő kell az átálláshoz. Kép
Elmenni gyerekek nélkül, nálunk ritkaságszámba megy. A sógornőmmel tulképp egész jól elvannak, csak ő nem ér rá sokszor, úgyhogy csak ritkán hívjuk. Nagymamák a kettőt együtt nem szívesen vállalják be Kép Vajon miért, én nem is értem!

Pledit, a Tipegős bölcsi nagyon jó, szomszédék állandóan áradoznak róla. Biztos jó választás lesz. Tihany tériben első látogatásunkkor velem sem elegyedtek szóba a gondozónők köszönésen túl, de úgy fogtam fel a dolgot, hogy a bölcsi bemutatása a vezetőnő feladata (aminek maximálisan eleget is tett), a gondozónők dolga, hogy a csoport apróságra figyeljenek. Kép Fő a pozitív hozzáállás. Kép

Nyetus, Gellért nem tud még úszni, de ők az ovival fognak járni idén tavasztól, szintén a Vezér úti tanuszodába, a pataknál. De a BVSC is rendszeresen indít kicsiknek tanfolyamokat, ismerősök jártak, járnak, és meg vannak elégedve. Sajnos közelebbit nem tudok.

Németh Imre az a Lengyel utcai suli, ugye? Az ovink mellett van. Ha az lenne a körzetes nekünk, nem is szólnék semmit, nem rossz a híre, és közel is van. De nem az, hanem egy távolabbi. Kép

Még felrakom Szti képeit, jóéjt,

Klára
klara
 
 


Tehát ezek Szti képei (nem az enyémek Kép) Első Jucus, második a család. Kép

Kép

Kép
klara
 
 


Szia Klara!

Jo, h valahogy sikerult elolvasnod, nem is remeltem, h lesz, aki megprobalja... Kép
Igen, az az Ilon vagyok, de ezt mar nem hangoztatom annyira, mert eddig meeg sehova sem vezetett. Hagyjuk is.

A Hunyadin kivul a Mora van, amit most jobban laatok, mert ott voltam egy hetet gyakorlaton. Nagyon tetszett az egesz legkore, sokmindenre odafigyelnek, amire maashol egyaaltalaan nem. Pedig egy szimpla lakotelepi sulinak tunt, ugyhogy nagyon pozitiv volt a csalodas!
Egy idoben figyeltem a Mezo Ferenc Malyva-programos osztalyat, egeesz jonak tunt, de nem esik iraanyba, meg kicsit mocsi az eepulet...

A matekossaghoz meg annyit tennek hozza, h az een elsosom is nagyon jofeju a matekhoz, eppen ezert akartam aatlagos osztaalyba adni, h az alapjai biztosak legyenek, nehogy veletlenul tul koraan terheljem. Eddig ez bevaalt.
A Hermannba amugy nagyon nehez bekerulni, akkora a tuljelentkezes, h eloszor a korzeteseket veszik fel, stb.

Meeg a Kaffkarol van velemenyem, ha kell majd lepoetyoegoem. Kép (Szuernyu ez a taajszolaas!!!)

Egyebkent nyaron annyira begazoltam, h hova is adjam a gyereket (a tavaszi dontesemet meggondoltam, igy augusztus utolso napjaiban rohangaaszhattam), szoval bementem a sulikba, h megnezzem, milyen a WC. Az alapjan a Kaffkat valasztottam volna... Kép Kép A Hunyadirol meg meeg kiderulhet, h jobb lett volna, ha ez alapjaan nem (sem!) vaalasztom.

Szia
Ilon
ilon
 
 


Szia Pledit!

Een maar harmadszor szenvedtem veegig a bolcsodei beszoktataast, minden alkalommal ugyanugy megviselt. Teljesen kiboritott az elvaalas, lelkifurdalasom, reemalmaim voltak, stb.
De megszoktuk, a gyerekek is.
Azt is tudom, h felesleges az idegbeteg anyukaajukkal itthon tolteni a napjaikat, ha sokkal nyugodtabb vagyok, amikor lehet mellettuk "maganeeletem". A rendszeres felugyeletet, megszokott helyen, emberek kozott, szinte ingyen, nem lehet maaskeep megoldani, csak a bolcsivel. Tobbszor probaltuk a paarommal, de a rendszeresseeget a munkaja miatt nem tudtuk tartani.
Most is azt csinaalom, h nem minden nap jaarunk bolcsibe, oviba, hanem ahogy a vizsgaaim, gyakorlatok engedik, persze igyekezve valamifeele rendszert tartani.

Mit fogsz csinaalni, amig a kicsi bolcsiben lesz? Dolgoznod kell, vagy egyeeb oka van?

Szia!
Ilon
ilon
 
 


Szia Sziszike1000!

Kineel szulteel az Uzsokiban?
Eerdekelneenek a reeszletek, amennyit itt el lehet mondani...
Szoptataas alatt nekem most egy eevig nem jott meg, utani is gyakran 2-3 nap alatt elinteezodott a dolog, bar nekem ez eleeg ijeszto volt. (Rendszeresseeg szoba sem kerult.)
(Amennyire tudom, a menses elott lecsokken a tejmennyiseeg, azt viszont a baba megeerzi, gyakrabban akar aaltalaaban szopizni, ettol viszont erosebb mehosszehuzodaasok lesznek, emiatt pedig gyorsabban lezajlik az egeesz. Legalabbis bennem igy aallt ossze a sok innen-onnan osszeszedett info.)
A folyaas meg naalam azt szokta jelenteni (ciklus kozepeen), h akkor vagyok termeekeny.
Szoval kineel szultel, milyen volt?

Szia!
Ilon
ilon
 
 


Sziasztok!


Sziszike, ne aggódj, nagyjából én is ugyanitt tartok, 7 hónapos korában jött meg, nekem is rövidebb volt, mint korábban, és szerintem valami folyás is normális (ha nem csíp stb).
Nagyon aranyos a kislányod!
Mi is tudunk már ülni, integetni, mászik is, de a járókában nincs sok lehetősége, kirakni meg nincs sok időm, mert akkor semmi másra nem tudok figyelni.

A fiad megkapta már a 3 éves oltást? Az új típusút? Volt utána valami oltási reakció vagy tényleg "meg sem érzik"?

Lorca,

Rád emlékszem még a sote-s topicból, édes kis manó a lánykád, a mienk ugyanott született május 30-án. Kép

Ilon, szerintem nyugodtan írj egyszerűen ékezetek nélkül, úgy a legegyszerűbb elolvasni. Kép

Ovis gyerekek szülei:

Szerintetek mit érdemes mindenképpen megnézni, rákérdezni az ovi-látogatásnál?

Kópé
Vendég
 


Halihó,
Az uszoda a csömöri tanuszoda amiről írtatok?
Klára,bennt lehettél amíg ő uszott?
Dini is 4 lesz mire elkezdjük,majd meglátjuk.
Most síelni járKépa fogarasi úti síiskolába.Igaz még csak kétszer volt de tetszik neki és legalább levegőn van meg szokja a felszerelést.Jövőre szeretnénk elmenni együtt.
Szti,Sziszike,nagyon jók a képek,csajok szépek!
Szti,nálunk nem gond ha máshol,nagyikkal vagy apával van.Szerencsére elfogad mindenkit és öltözés,oviba menés nem gond apával sem.Mindenki nézi,hogy milyen rekord gyorsasággal öltözünk vetkőzünk.Ugyanis Kamilla miatt nekünk muszáj és valahogy ezt megértette és elgogadta.Ha esetleg nem akar vmit csinálni akkor azt mondom neki,hogy gyere mesélek egy kisfiúról aki nem akart öltözni,aludni menni stb.és akkor jön.Szóval van egy ilyen kitalált kisfiúnk akit egyébként Bencének hívnak és aki tulajdonképpen ő maga és ugyanazok a dolgok történnek Bencével mint vele.Sokszor már ő mondja,hogy megyek aludni de akkor meséld el,hogy mit csinált a Bence amikor nem akart aludni.Ez a bölcsi óta működik nálunk.
Kamilla egyénisége még alakulóban van de úgy veszem észre,hogy mind a két gyerek viszonylag erős akaratú,nem hagyja magát,nagyon nyitott idegenek felé is ugyanakkor érzékeny lelkű.Aztán majd meglátjuk,hogy alakul.Jövő ilyenkor én is bölcsi témán leszek megint.
Klára,te dolgozol már vagy csak ha ovis lesz Janka?Mit tervezel és hova szeretnél menni?Ha nem túl indiszkrét.
Ovi kérdés:nekem az volt a szempont,hogy gyalog is elérhető legyen,kevesen legyenek,gondozónők szimpik.Ezen felül van tánc,torna,kirándulások,szép kultúrált környezetben vannak.Kb ennyi.A lényeg,hogy foglalkoznak velük,szeretik és sok a játék.A foglalkozások is játékba vannak foglalva.A személyes benyomás és szimpátia a legfontosabb.Külön szerencse,hogy ami a szülőnek bejön az utána tetszik a gyerkőcnek is.
Volt egy bölcsis társunk a ki végig járt egy csomó ovódát végül választott egyet jó messze a lakásuktól és nem nagyon jött be a gyereknek.
na megyek,Kamilla hív
sziasztok
nyetus76
 
 


Giggancs, látom, idetaláltál Kép.

Lorca, Ilon, üdv köztünk!
Aki az Árkádba jár levegőzni, az már szinte zuglói Kép. Mellesleg szerintem az Árkád már pont nem XIV. kerület, de lehet, hogy rosszul tudom. Kép. Mi is oda járunk, szerintem meglátogatjuk a héten is egy-kétszer, mert séta nélkül nincs alvás, és ebben a hidegben nem merem olyan sokáig kint tologatni, amennyi idő alatt elalszik. Kép

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Ilon, és a Telepes utcairól van valami infód? Az a körzetes sulink. Földrajzilag nekünk szóba jöhet a Németh, a Hermann, a Móra, a telepes és a Jóska, esetleg a Hunyadi, na meg a Regnum. A többi nagyon kiesik az útvonalunkból. De ha tényleg nem lehet már iskolát választani, akkor asszem úgyis hiába nézegetek... Kép Úgy rémlik, a Móra is matekos...
Te egyébként tanárképzőbe jársz? Nem semmi, 3 gyerek mellett. (Ugye 3 van... Kép)

Kópé, nemsoká nekünk is aktuális lesz a 3 éves oltás, valamint a másiknak a 6 éves. Lehet, hogy vinnem kell egy kisegítő személyzetet magammal, nehogy meglépjen az egyik, míg a másikat oltják! Kép

Ovi: Nyetust kiegészítendő nekem még az volt fontos, hogy legyen beszoktatás, méghozzá igény szerint. Sokat elárul az ovi légköréről, a szülőkhöz való hozzáállásukról ez is. De én olyan fajta vagyok, aki első benyomás alapján dönt (a földrajzilag szóba jöhetők között), eddig egyik döntésemet sem bántam még meg Kép

Nyetus, Gellért még nem jár úszni, majd csak tavasszal mennek az ovival, a nagycsoportosoknak van ingyenes oktatás. Igen, a Csömöri úti tanuszoda ez. Szerintem szülők nem szoktak menni. De vannak délutánonként tanfolyamok, ahová nem az ovi viszi a gyerekeket, hanem a szülők. azon természetesen benn lehet lenni. Nálunk az ovival korizni is járnak, oda egyszer el tudtam menni megnézni, ahogy ügyeskednek, de ez csak egy, kivételes alkalom volt.
Persze, hogy fogok dolgozni, hiszen lejár még a GYES is, Janka nemsoká 3 éves. Igazából eddig is dolgoztam itthon, fordításokat csináltam, de februártól egy ilyen posztdoktori állás ösztöndíjat kaptam, és megyek az akadémiai kutatócsoportba latinszótárt csinálni. Komolyan hangzik? Kép
Apropó, fordítás: Szti, jól rémlik, hogy franciatanár vagy? Nem volna kedved/időd lektorálni a fordításomat? Nem akad senki e feladatra sajnos mostanában. Mondjuk pénz tényleg nincs belőle sok, de nem szokott sok gond lenni velem, annyi, hogy tényleg el kell olvasni hozzá a könyvet... Egy lelki könyv amúgy.

Puszi mindenkinek,
Klára
klara
 
 


Te jó ég, micsoda regényeket írok újabban! Azért elolvassátok? Kép Mzx, jaja, az Árkád már pont a x. kerület. Az ikea még Zugló Kép
És mit csináltok az Árkádban? Nézegetitek a szökőkutat meg az állatkereskedést, vagy bekukkantotok a játszóházba? Kép

Kép Klára
klara
 
 


Sziasztok!Kép
Csatlakozom a topikhoz, mint zuglói illetékességű. Bellát és Erit is ismerem már más fórumokról, így nem vagyok "elveszett".KépKép Eri majdnem utcaszomszédunk, mi a Telepes utcában lakunk.

Két 15 hónapos ikerfiam van. Szeptemberben vissza kell mennem dolgozni, és a fiúk mennek bölcsibe. Októberben lesznek 2 évesek egyébként. Az Ilosvay Selymes utcában lévő bölcsibe veszik fel őket. Már be is jelentkeztünk a 40 férőhelyre a 33-34.-ek voltunk. Beiratkozni már nem kell mennünk májusba, azt mondták, hogy tutira vehetem a felvételüket, majd a szülőire kell menni. Ismeri valaki itt ezt a bölcsit ? Milyen ? Igazából nekünk amennyit láttunk belőle nagyon szimpi volt, de csak a vezetőnőkkel beszéltünk, a gondozónőkkel nem találkoztunk. Nem is néztünk meg más bölcsit, mert ez van a legközelebb nekünk, és úgy megörültünk, hogy volt hely is. Remélem jó választás lesz!

Sziasztok,
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok,
Klára,köszi akkor beazonosítottam.Bocs úgy értelmeztem,hogy már járt Gellért és most megy megint az ovival.Nagyon komolyan hangzik ez a munka!Mi lett azzal a tanfolyammal amire jártál?
Árkádban én is sokat megfordulok mivel itt lakunk nem messze de a gyerkőcöket ha lehet nem viszem.Valahogy kettővel életveszély meg amúgy sem bírom a tömeget babakocsival meg pláne.Azért ha van vmi érdekesség kiállítva el szoktam vinni Dinit és az állatkereskedés az nálunk nagyon nyerőKép
Cat,üdv itt!Már olvastam rólatok másik topicban,nagyon helyesek a srácaid!Nekem van egy 3és fél éves nagy fiam Dénes és egy 10hós csajszim Kamilla.Mi az Örshöz közeli Tihamér u-ban lakunk és ide jártunk a Mályva bölcsibe így azt a bölit nem ismerem sajna.Mit fogsz dolgozni?
Ja,igen a beszoktatás tényleg jó ha van az oviknál.Nálunk volt igény szerinti de minimum 1 hét azoknak akiknek kellett mert még nem jártak előtte bölcsibe.Nekünk ez egy nap volt mert először fura volt neki,hogy nem a bölcsibe megyünk de másnap már rám nem volt szükség mert olyan jól érezte magát,hogy ott is aludt pedig a bölcsiben ő nem volt ott alvós így ettől egy kicsit tartottam.Hát vannak a bölcsinek is előnyei...Kép
sziasztok,jön a tanítványom
nyetus76
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?