Szia Mindenkinek!
Szép napot!
Zsu2!Örülök,hogy csatlakoztál közénk.Én sem vagyok régi motoros e csapatban,ráadásul az utóbbi időben el is tűntem kicsit,mégis érdeklődéssel fogdják elő-előforduló hozzászólásaimat a Társalkodók.
Gyönyörű babád van!Küldj még néhány fotót róla,hadd gyönyörködjünk...
Hasonló korú kisfiam van nekem is:hat hónapos Marci.A fogzásról nem is olyan régen váltottak pár szót a többiek.Többen éppen "fogváró" időszakot élünk.Babintimnek még nem bújt ki az első fogacskája,de nagyon feszíti az ínyét.A két alsó metszőfog.Csorgatja a nyálát álló nap,még buborékokat is fúj,mindent megcsócsál,és néha nyűgösebb a megszokottnál.De nincs hőemelkedése,se hasmenése,és az étvágya is változatlan (mohó,mint rendesen;előfordul,hogy éjjelenként is kétszer kér cicit
).Imádja,ha masszírozom az ínyét,de nem,a fogacskák nem bukkantak elő, még csak sejtetik magukat.Ha lehetne se siettetném a fogzást,mert imádom,ahogy "tele szájjal" rámnevet.
Azért a védőnőnkkel megosztottam a fogzással kapcsolatos kérdéseimet,s az ő kimerítő válaszai eloszlatták azt az incuri kis aggodalmat is,ami ilyenkor nyugtalanítanak egy anyukát.
A páromnak és nekem is későn törtek utat a szánkban az apró,éles kis gyöngyök,így valószínű,hogy Marcink is későn fogzó lesz.
Ti hol tartotok?valami előrejelzi már a fogzást?Esetleg elő is bukkant egy kis "hegycsúcs"?
Az egyik barátnőm kislányának már négy hónaposan volt fogacskája,s mostanra-13 hónapos-"csupa fog" a szája.Koránál több "gyöngyöcskével" őrölheti a finom ételeket.Amikor fogzott,egy a patikákban kapható kamillás szerrel ecsetelte az ínyét,ami amellett,hogy gyulladáscsökkentőként is használható volt,még el is zsibbasztotta a feszülő területet.A szer nevére nem emlékszem,de biztos vagyok benne,hogy a gyerekorvos tudja,miről van szó és felírja.A behűtött,folyadékos rágóka is használhat,bár nem minden babának kell elérzésteleníteni a száját.Valójában az ismerősök beszámolóiból és a védőnő tapasztalataiból arra következtettem,hogy sokkal kevesebb problémával kell szembenéznünk babánk fogzásakor,mint amennyivel riogatnak minket.
Azt hittem,a szülés után alábbhagy a "jószándékú" ismerősök megjegyzés-és-jótanács áradata.Tévedtem.Még nehezemre esik figyelmen kívül hagyni a sok ostobaságot,de már fejlődök.Amint anyai tapasztalatlanságom a múltté,abban a percben nevetni fogok a sületlenségeken...
Remélem,mihamarabb mesélsz magatokról!A legközelebbi "találkozásig":szia!
Néhány gondolat az örökbefogadáshoz:
Főiskolai,szakmai gyakorlatom idején megfordultam az Anyás csecsemő- és gyermekotthonban.Szívszorító volt látni a sok elárvult,elhagyott,csodaszép gyermeket.Akkor elhatároztam,hogy én is örökbe fogok fogadni egy csemetét.Időközben anya lettem,sőt tervezzük (másfél éven belül) a kistestvér vállalását is,mégsem tettem le szándékomról,csak eltolódott kicsit.Már utána is jártam az örökbefogadás folyamatának,feltételeinek.Csak a párom torpant meg kicsit.Fél a lelki stressztől,fél attól a perctől,amikor el kell majd mondani a picinek,hogy örökbefogadott,és még sok más dolog aggasztja.Ha nem biztos magában,nem kényszerítem örökbefogadásra,de mire odajutunk,szerintem már nálam is jobban fog rá vágyni.
Éppen ezért megértem az ikreket váró szomszéd lányt.Nehéz lesz,de csodálatos...
Ugyanakkor Bogi,neked is igazad van.Minden családtag igényét figyelembe kell venni.
Végig kell gondolni tűrőképességünk,teljesítőképességünk határait,hogy a legtöbbet és legjobbat tudjuk nyújtani.önzetlennek lenni nagyon nehéz,és bizonytalan,hogy mikor vagyunk valóban azok.
Nem ismerjük a pontos körülményeket,így nem is szabad ítélkeznünk.
Azért némi félszel,nekem mégis szimpatikus ez az örökbefogadás.
Szorítsunk nekik,hogy boldogok lehessenek.
Nemsokára megyünk babúszásra,mert még járunk ám....Továbbra is csudijó,csak az a fránya merülés ne lenne.Borzasztóan érzem magam,amikor Csöppömet lemerítem.Amikor felbukkan,prüszköl és meglepetten pislog körbe.
Biztos vagyok abban,hogy gyors mozgásfejlődése is a lubickolásnak köszönhető.Már tolat,és néhány rugásnyit előre is mászik.Az ágy mellett popót riszálva álldogál,és egyenes derékkal ül.Alig akar feküdni.Minden mutatványát "mamama-bababa-papapapa" szavacskákkal kísér,és nagyokat kacag.Ki hitte volna,hogy ilyen csöpp baba ekkorákat tud nevetni és gurgulázni.
Vidám és játékos,szép napot Mindannyiótoknak!
Sziasztok!
Asszonyfajzat (azaz:Kriszi)
Ui:Visszatértek a szavak.....