Új privát üzeneted érkezett!

Zsu2!
Köszi a gratulációt, de az ikrek nem az enyémek!
Az enyém a dagipofa kiscsaj, narancssárga gatyóban! Kép Kép
Vendég
 


Á értem. Helyes. Mennyi idős? Csajok? Van valakinek hasonló korú bébije, mint nekem? /5 hó/ Jó Lenne valakivel fogzásról tapasztalatot cserélni.
zsu2
 
 


Csatlakozom Tündéhez!

Mind a szülőknek, mind a meglévő gyereknek ezt kell megélniük. Ha nem teszik a sorsuk más,- negatívabb irányba fordulhat.

Egy paradigma szerint: "Nincs rossz, csak fel nem ismert feladat.
Ha nem teszed meg elpusztít."


ui. 6 gyerekkel élünk 120nm-en. Működik!
ráhel
 
 

 
 

Időközben megtanultam fotót felrakni,szóval íme a kisfiam: Kép
zsu2
 
 


Sziasztok!

Zsu
Az én kislányom 5 hónapos múlt 13-án. A fogzás téma engem is érdekel, de még nem igazán tudom, mergitélni, hogy jön vagy nem a foga. Néhány észrevételt irtak itt a fórumon. Ha van időd vissza is olvashatsz.

Az én felfogásom Bogihoz áll közelebb. A Tündi tanárának a gondolata szép, de ha őszinték akarunk lenni, akkor, akik gyereket szülnek, azok is maguknak akarnak jót. KépMert, ha belegondolunk, hogy milyen világra születik, háborúk, népirtás, környezetszenyezés, csak izgulhatunk, hogy tartson ki a föld, legalább addig, amig az unokánk felnő.
A páromék 5-en testvérek és 70nm-en nőttek fel, panelban. Megoldható, de nem volt felhőtlen gyerekkora. Sokmindent felnőtt fejjel kellett bepótolnia és nem csak neki, hanem az egyik hugának is. Persze most igy 30 túl már sinen vannak.
A szeretet nagyon fontos, de sajna azért nem adnak kenyeret a boltban.

Márti
A thai vagy a frissitő masszázst szeretnéd kipróbálni?

Szép hétvégét!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Szia Mindenkinek!
Szép napot!

Zsu2!Örülök,hogy csatlakoztál közénk.Én sem vagyok régi motoros e csapatban,ráadásul az utóbbi időben el is tűntem kicsit,mégis érdeklődéssel fogdják elő-előforduló hozzászólásaimat a Társalkodók.
Gyönyörű babád van!Küldj még néhány fotót róla,hadd gyönyörködjünk... Kép
Hasonló korú kisfiam van nekem is:hat hónapos Marci.A fogzásról nem is olyan régen váltottak pár szót a többiek.Többen éppen "fogváró" időszakot élünk.Babintimnek még nem bújt ki az első fogacskája,de nagyon feszíti az ínyét.A két alsó metszőfog.Csorgatja a nyálát álló nap,még buborékokat is fúj,mindent megcsócsál,és néha nyűgösebb a megszokottnál.De nincs hőemelkedése,se hasmenése,és az étvágya is változatlan (mohó,mint rendesen;előfordul,hogy éjjelenként is kétszer kér cicit Kép ).Imádja,ha masszírozom az ínyét,de nem,a fogacskák nem bukkantak elő, még csak sejtetik magukat.Ha lehetne se siettetném a fogzást,mert imádom,ahogy "tele szájjal" rámnevet.
Azért a védőnőnkkel megosztottam a fogzással kapcsolatos kérdéseimet,s az ő kimerítő válaszai eloszlatták azt az incuri kis aggodalmat is,ami ilyenkor nyugtalanítanak egy anyukát.
A páromnak és nekem is későn törtek utat a szánkban az apró,éles kis gyöngyök,így valószínű,hogy Marcink is későn fogzó lesz.
Ti hol tartotok?valami előrejelzi már a fogzást?Esetleg elő is bukkant egy kis "hegycsúcs"?
Az egyik barátnőm kislányának már négy hónaposan volt fogacskája,s mostanra-13 hónapos-"csupa fog" a szája.Koránál több "gyöngyöcskével" őrölheti a finom ételeket.Amikor fogzott,egy a patikákban kapható kamillás szerrel ecsetelte az ínyét,ami amellett,hogy gyulladáscsökkentőként is használható volt,még el is zsibbasztotta a feszülő területet.A szer nevére nem emlékszem,de biztos vagyok benne,hogy a gyerekorvos tudja,miről van szó és felírja.A behűtött,folyadékos rágóka is használhat,bár nem minden babának kell elérzésteleníteni a száját.Valójában az ismerősök beszámolóiból és a védőnő tapasztalataiból arra következtettem,hogy sokkal kevesebb problémával kell szembenéznünk babánk fogzásakor,mint amennyivel riogatnak minket.
Azt hittem,a szülés után alábbhagy a "jószándékú" ismerősök megjegyzés-és-jótanács áradata.Tévedtem.Még nehezemre esik figyelmen kívül hagyni a sok ostobaságot,de már fejlődök.Amint anyai tapasztalatlanságom a múltté,abban a percben nevetni fogok a sületlenségeken... Kép
Remélem,mihamarabb mesélsz magatokról!A legközelebbi "találkozásig":szia!

Néhány gondolat az örökbefogadáshoz:
Főiskolai,szakmai gyakorlatom idején megfordultam az Anyás csecsemő- és gyermekotthonban.Szívszorító volt látni a sok elárvult,elhagyott,csodaszép gyermeket.Akkor elhatároztam,hogy én is örökbe fogok fogadni egy csemetét.Időközben anya lettem,sőt tervezzük (másfél éven belül) a kistestvér vállalását is,mégsem tettem le szándékomról,csak eltolódott kicsit.Már utána is jártam az örökbefogadás folyamatának,feltételeinek.Csak a párom torpant meg kicsit.Fél a lelki stressztől,fél attól a perctől,amikor el kell majd mondani a picinek,hogy örökbefogadott,és még sok más dolog aggasztja.Ha nem biztos magában,nem kényszerítem örökbefogadásra,de mire odajutunk,szerintem már nálam is jobban fog rá vágyni.
Éppen ezért megértem az ikreket váró szomszéd lányt.Nehéz lesz,de csodálatos...
Ugyanakkor Bogi,neked is igazad van.Minden családtag igényét figyelembe kell venni.
Végig kell gondolni tűrőképességünk,teljesítőképességünk határait,hogy a legtöbbet és legjobbat tudjuk nyújtani.önzetlennek lenni nagyon nehéz,és bizonytalan,hogy mikor vagyunk valóban azok.
Nem ismerjük a pontos körülményeket,így nem is szabad ítélkeznünk.
Azért némi félszel,nekem mégis szimpatikus ez az örökbefogadás.
Szorítsunk nekik,hogy boldogok lehessenek.

Nemsokára megyünk babúszásra,mert még járunk ám....Továbbra is csudijó,csak az a fránya merülés ne lenne.Borzasztóan érzem magam,amikor Csöppömet lemerítem.Amikor felbukkan,prüszköl és meglepetten pislog körbe.
Biztos vagyok abban,hogy gyors mozgásfejlődése is a lubickolásnak köszönhető.Már tolat,és néhány rugásnyit előre is mászik.Az ágy mellett popót riszálva álldogál,és egyenes derékkal ül.Alig akar feküdni.Minden mutatványát "mamama-bababa-papapapa" szavacskákkal kísér,és nagyokat kacag.Ki hitte volna,hogy ilyen csöpp baba ekkorákat tud nevetni és gurgulázni.

Vidám és játékos,szép napot Mindannyiótoknak!

Sziasztok!
Asszonyfajzat (azaz:Kriszi)

Ui:Visszatértek a szavak..... Kép Kép
asszonyfajzat
 
 


Szia ismét!
Küldök néhány fotót Pindurimról.A képek dátumozása hibás a fényképezőgép rossz beállítása miatt.A képek tegnap készültek szundi előtt. Kép
KépKépKép

Ez karácsonyi kép.Birkózás az ajándék macival. Kép Kép

Szép napot!
Minden jót!
Kriszi
asszonyfajzat
 
 


Na sziasztok!
Orsi, majdnem egyidősek a gyermekeink! Krisztofer 18-án volt 5 hós. Neki tutira jön a foga, mert amellett hogy ömlik a nyála, fehéredik az ínye! Hogy hívják a kislányodat?
Kriszi! /vagy asszonyfajzat?/ Köszi kedves soraidat. Íme a bemutatkozás: 29 múltam, kisfiam 2005.aug.18-án született. 2 hetes volt, amikor Révfaluból kiköltöztünk Dunaszegre. Férjnél vagyok, mindkettőnknek ez a 2. házassága. Neki van egy 12 éves nagylánya, aki ezt a hétvégét pont nálunk tölti. /Épp nagyon mérges vagyok rájuk./ Hogy hívják a bébid?
Mindenkinek szép délutánt!
Íme néhány fotó még: KépKépKép
zsu2
 
 


Sziasztok!
Szia Zsu2!
Hogy tud így egyedül feküdni Krisztofer a kádban?
Szereti a kajcsit, amit kanalaz?
Látom Te is Szigetközbe jöttél. Mi is, Zámolyra.
Ha jöttök keresztül a falunkon a polgármesteri hivatal és a mellette lévő házak udvarán benéztek, látszik a házunk az udvar felől. Vajszínű, sok pirosas ablakkerettel.
Ja és enyémek az ikrek, köszi a dícséretet!
A két csajszi is édes volt ám a babazsúron! A fiaimnak tetszettek!
Majd febr.4-én lesznek 5 hósak.
Nyálzás, ínydörzsölés nálunk is megy.

Kriszi!
Olyan aranyos a babintid (honnan ez a becenév?)!

Épp olvastam a nőklapjában, hogy a sokat sírni hagyott gyerekeket gyakran éri az elhagyási stressz ezért gyakran lesznek félénk ideges gyerekek belőlük.
Bár az itt lévő anyukák babáit nem fenyegeti efféle gond...szerintem mindnyájan imádjuk őket!

Puszi!
Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Bocsi Kriszi, már látom, Marci, ugye? Hova jártok bébiúszásra?
zsu2
 
 


Hi, Roen! Gratula az ikrekhez! Igen, Szigetközbe jöttem, de laktam én is Zámolyon is, sőt Ladaméron is. Sorra veszem a falukat! Szeretsz Zámolyon? Oda hordod dokihoz a bébiket? Mert én inkább Győrbe! Krisz azért tudott feküdni a kádba, mert úgy van kiképezve a belseje. De ez egy régebbi fotó, akkor még nem ugrándozott annyit, és úgy mertük hagyni a fénykép erejéig. ma már nem merném megkockáztatni!
Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Enikő,
de jó hallani rólatok! Olyan nagyok már az ikrek, hihetetlen gyorsan nőnek! Minden rendben? Jól bírod?

Zsu,
üdv itt köztünk!

Krisszi,
jó, hogy már gyakrabban írsz! Sikerült teljesen befejezni a felújítást?

Orsi,
Nem igazán tudom a különbséget, de asszem a frissítőre szavazok!
Egy kicsit részletesebben leírnád, hogy jutok hozzátok?

Okos dolgokat írtatok az örökbefogadásról, és ahogy én látom a vélemények nem különböznek gyökeresen egymástól.
Ha nem lehetett volna saját gyermekünk, valószínüleg mi is gondoltunk volna az örökbefogadásra, mint lehetőség. Ez azért komoly és felelősségteljes döntés, épp úgy mint a saját gyermek vállalása!
Az egyik unokatestvérem örökbefogadott gyerek, megkapott mindent, amit egy gyerek megkaphat érzelmileg és minden más téren is. Mégis, az öröklött tulajdonságok, amit magával hozott nem változtak, csak kis mértékben lehetett befolyásolni a neveléssel, környezettel. Õszintén szólva meggondolatlan, hálátlan felnőtt lett, aki kihasználja idős szüleit, amennyire csak lehet. Engem ez nagy szomorúsággal tölt el, mert őszintén szeretem és tisztelem a szüleit, akik el vannak keseredve emiatt.
Mindezt nem azért írtam, hogy kifogásom lenne az örökbefogadás ellen, hiszen én is megtenném, és bíznék abban, hogy a szeretetemmel csak jót teszek másoknak!
Itt beigazolódva láttam, amit tanultam pszichológiából, hogy az emberi természet kialakulásában az öröklött összetevők 90%, míg a környezeti hatások 10%-ban játszanak szerepet.

Nekünk nem volt olyan kiképzésű kádunk, ami megtartja a babát,csak hagyományos, de mi mindíg simán elengedtük őket, hiszen születésükig a víz volt a természetes közeg. Ha oldalra fordították a fejüket és nem tetszett, gyorsan megtanulták, hogy azt ne. Természetesen mindíg gondosan vigyáztunk rájuk, nehogy rossz élményük legyen!

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam!

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Márti! Szia, Zsu vagyok! Nem láttad anno azt a filmet, amiben egy csomó egyforma gyerek volt? Klónozták őket, egy krimi volt. A lényeg, pont azt vizsgálták benne, hogy mennyire játszik szerepet a neveltetés, és mennyire a gének. Ott pont az ellenkezője bizonyosodott be! Persze, ez csak egy film, de nagyon elgondolkodtató volt. Sajnálom, hogy a rokonaidnak csalódniuk kellett!
zsu2
 
 


Helló!
Márti!
Kedves, hogy kérdezed. Bírom-bírom. Délelőtt egyedül, elvagyunk, ebéd után tök nagyot alszanak, aztán fél ötkor várom apát mint a messiást, néha hat után fut be...aztán estefelé már inkább nyüglődnek. Éjjel alszanak.

Ti jól vagytok?
Menni kéne holnap zenekuckózni, de félek ettől a szibériai hidegtől. Áll. jön.
Meg fél5 -5 épp az etetési idő. Nem tudom.


Zsu!
Akkor tényleg végigjárod Szigetközt.Vége? Vagy irány Hédervár? Az egy tökjó falu, főleg a kastély és a parkja gyönyörű!
Először az itteni dokinál voltunk. Aztán irány Győr, a révfalusi dokinénihez. Te kihez jársz?

Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Drága Enikő! én is révfaluba járok! Dr. Sztanó Gabriellához! Te is? Eredetileg is zámolyi vagy? Esetleg a párod? Hogy hívják az ikreket? Ja, és mi az a zenekuckó?!
Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Zsu
A lányomat Zselykének hívják. Õ is szinte folyamatosan folyatja a nyálát, de még más jelét nem láttam a fogzásnak. Miért pont Dunakilitit választotáttok?

Márti
A thai masszázs ruhás és sok benne a kilazítás, a meridián vonalak mentén történik a masszirozás. A frissítő meg egy sima masszázs, olajjal, ha nem vagy allergiás.
Könnyen ide lehet találni. Ha jösz Likócsról a 19-en, a Győrszentiván táblánál bekanyarodsz, és jössz be a faluba egyenesen, majd a sarkon lesz iskola és buszmegálló, ott jobbra, ez a Sugár utca, ezt követett, majd jobb kézre a világoskék szinű ház után, megint jobbra (Bárányréti utca), azon az utolsó utca balra az Aranyos utca, és talán a 6. ház, de ki van téve a házszám, 16. Telefonom: 06 70 3337972
Olyan fél 5-körül jó neked?

Mi készülünk a Zenekuckóba. Remélem azért még nem -20 fok lesz!?

Kriszi
A Kulcsár Ottóhoz jártok?


Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Szia Orsi ! Nem Dunakiliti, hanem Dunaszeg! Azért választottuk, mert itt találtunk megfelelő áron új házat! És az se mellékes, hogy a szomszéd faluban lakik anyukám! Jó itt! Ti merre laktok?
zsu2
 
 


Sziasztok!

Kicsit elhallgattam. Az ünnepek, a család meg minden. Bogi már tudja, mert összefutottunk, hogy nagy öröm ért. Gondoltam megosztom veletek. Tegnap este értünk haza 5 napnyi pihenésről a párommal. Már az is boldogság volt, hogy kettesben lehettünk. Ráadásul Rómában! Pozsonyból mentünk fapadossal és interneten foglaltunk akciós szállást hozzá. Mondjuk így is ráment az éves jutalmam, de legalább ki tudtuk fizetni. Isteni volt! Anyósomék laktak addig nálunk és vigyáztak a három gyerkőcre. Nélkülük nem tudtuk volna megcsinálni. Plusz egy jó kis lázas, illetve köhögős bacit is beszedtek a gyerekek, de mire megjöttünk túl is voltak rajta.

Dávidnak ez volt az elválasztás időszaka is. Előtte még szopizott lelkesen, minimum egyszer, de inkább kétszer egy nap. Ugyanakkor evett is mindenfélét jó étvággyal. nem is annyira őt, mint inkább engem viselt meg a dolog. Szedtem bogyót az apasztásra. Faramuci dolog ez, mert bár szerettem szoptatni és mindhárom 13 hónapos koráig evett az anyjából (6 hónapos korig meg csak anyatejen éltek), de valahogy mindháromszor elfogyott addigra az erőm és a türelmem. Nagyon személyhez kötött dolog ez és ebben van a gyönyörűsége, de a terhe is. Biztosan értitek mire gondolok, mégha kicsit zavaros vagyok is.

Visszaolvasgattam és örülök az újaknak! Kicsit sajnálom a törzstagok régi jelentkezését, de bízom benne, hogy ők is olvasgatnak, csak esetleg írni nincs kedvük.

Az első szülés utáni vérzésről nekem azt modta a doki, hogy normális, ha jóval erősebb a szokásosnál és nekem még hüvelyflóra visszaállítására szolgáló kúpokat is írt fel. Na mondjuk ezek a napok nem hiányoztak a terhességek/szoptatások alatt egy kicsit sem. Előtte/alatta a türelmetlenség és agresszív felfortyanásaim és a görcsök, brrr. Legalább van miért várni az alkonyi éveket :-).

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Szia Piros! Alszik mindenki. Én új vagyok itt, csak gondoltam üdvözöllek!Kép Gondolom nagyon szép volt Róma! Hát igen, szükség van rá, hogy néha kettesben legyünk a párunkkal.

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok lányok!

Hát szegény szerencsétlen Emmikét senki sem hiányolta?
Annyi gyönyörű baba van itt hogy csuda!

Hát nekem most sem sikerült. Viszont levagyok törve mnt a bili füle. 10 nap múlva szülném Janókámat ha nem sietett volna szeptemberben úgy a drágám.
Bocsi nem akartam negatív lenni,de sajnos most ez van.Remélem megértitek.Puszi az újaknak.
Majd még jövök délután.

Sorsoly!

A massszázs engem is érdekelne. Tudatlan vagyok. Ki a masszőr? És nálad kell jelentkezni?
Bocs de félkómás vagyok.

Puszi mindenkinek:Emőke
rusnya
 
 


Sziasztok!
Zsu!
Mi is a Gabriellához. Tök rendi! Bár szerintem a kártyáinkat még mindig nem kapta meg Dunaszegről.
Nem vagyunk idevalósiak, csak 96-ban jöttünk Győrbe a munka miatt. De Szigetköz megtetszett a vadregényessége miatt, ezért ide építkeztünk. Imádok a töltésen biciklizni. Be kellene szereznem egy utánfutót a srácoknak!
Ágoston és Ábel a böcsületes nevük. Nem tudok képet ide biggyeszteni, de a fotoalbumban vannak:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7407

Zenekuckóban még nem voltunk baba-mama program, vasárnap fél 5 Árpád út 9.

Orsi!
A múltkori Zselyke apával képen felismertük apát!
Nemhiába kicsi az audi :-)

Emőke :-)
Fel a fejjel! Ismerek egy lányt, aki elveszített szintén egy babócát, aztán összejött, magától, de már ikrek! Ez még veled is megtörténhet!!!

Piros!
De jó lehetett Rómában! Én már úgy mennék valahová! De a 4 hósokkal nem lehet, nélkülük meg nem pláne nem. Maradunk.

Ismer valaki egy megbízható bébi sittert? 3-as ikres ismerősömnek jól jönne valaki!

Hali!
Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Mi nem ismertük fel Zselyke Apát, pedig mutattam én is Apának.
Mégiscsak nagy az Audi? Kép Kép

Emőke!
én gondoltam Rád, azt hittem, már pocaklakós topicba írsz. Kép

Piros!
Róma tényleg nagyon jó lehetett, Olaszo. nálunk is nagy kedvenc!

Tünde
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek kellemes vasárnap ebéd utáni pihit!

Ki jön ma kuckózni?
Mi készülődünk,remélem nem jön közbe semmi.

Nálunk csütörtökön kezdődik a házbővités.Kicsit félek tőle,de így,hogy nagycsaládosok leszünk,muszáj belevágni.Most két szobában élünk,az egyik a Pannáé,a másik a miénk.De öt embernek kicsit szűkös lenne,ezért beépítjük a tetőteret.És mindezt úgy,hogy ez idő alatt itt
élünk egy 16 hónapos babával.De majd csak lesz valahogy.Csak a délutáni alvást nem tudom,hogy oldjuk meg.Panna ebéd után szokott aludni 2 órát,de a zajt nem tudom hogy fogja viselni.

További jó hétvégét

Sziasztok
Csilla
Vendég
 


Szia Csilla!
Szerintem én nem merek elindulni a kuckóba, annyira orkánszerű szél fúj itt a végeken!

Matematikailag nem értek valamit. Ha most 1 baba van, júniusban jön a kistesó, akkor hogyan lesztek nagycsaládosok? Vagy ikrek jönnek?
Sorstárs?
Nem szokott kint aludni Panna? Ott nem lenne olyan zajos.
Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Sziasztok, szép napot mindenkinek! Apa elhúzott, Krisszel egymást boldogítjuk, és még az idő is pocsék! Enikő! megnéztem az ikreket, nagyon helyesek! nagylányod hogy hasonlít rád!
Csilla! Sok sikert, jó munkát!

Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Zenekuvkót kihagytuk, mert elmentünk sétálni és utánna már nem volt kedvünk sehova se menni. Kép És még csodálkozom, hogy lusta Zselyke.

Piros
Üdv újra köztünk. Irigykedem a római út miatt. De azért kipihented magad?

Enikő
Belenéztünk a fotóalbumotokba. Nagyon aranyosak a fiúcskák. A kedves is megállapitotta, hogy ő is ismer benneteket. Szerinte te is audis vagy.

Csilla
Kitartást az átépítéshez. Ha jó mestereket fogtok ki, megy az pif-paf. Kép

Zsu
Bocs. Kép Én Győrszentivánon lakom. Bevándorló vagyok. Szívem keletre húz, előtte meg nyugatra csábított. Kép

Emőke
Fel a fejjel, lesz még pocaklakód!!
A Mártit én fogom masszirozni. Nem vagyok profi, csak tanfolyamokat végeztem. Ha érdekel egyeztethetünk.

Megyek apának segíteni ébrentartani Zselykét.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok lányok!

Még kicsit szomorú vagyok,de már kezdem összekaparni magam.

Zsu2!

Én is Dunaszegen laktam megboldogult lánykoromban! Kép
Imádtam ott lakni,suliba járni.Csak sajnos a szüleim beköltöztek győrbe,és nekem is jönnöm kellett.De az ottani tanárnénimmel még mindíg tartom a kapcsolatot!

Puszi mindenkinek!
És jó éjt!!!

Emőke
rusnya
 
 


Sziasztok lányok!

Még kicsit szomorú vagyok,de már kezdem összekaparni magam.

Zsu2!

Én is Dunaszegen laktam megboldogult lánykoromban! Kép
Imádtam ott lakni,suliba járni.Csak sajnos a szüleim beköltöztek győrbe,és nekem is jönnöm kellett.De az ottani tanárnénimmel még mindíg tartom a kapcsolatot!

Puszi mindenkinek!
És jó éjt!!!

Emőke
rusnya
 
 


Emő!
Jön majd az a baba, ha itt az ideje. Lehet, hogy a szervezeted jobban tudja, mikor készült fel arra, hogy ne csak megfoganjon, hanem végig meg is maradjon az az új babóca. Türelem, mégha lassabban is alakul, mint a szíveddel reméled. Szurkolunk, tudod!

Na igen, Olaszország gyönyörű. Egyszerűen hihetetlen, hogy befordulsz egy utcasarkon és szembeötlik a Colosseum 2700(!) évvel ezelőttről. Ugyanakkor szuper a mai "Saldi" (téli vásár) is! Olyan édes rucikat lőttem a kölköknek, hoyg csak na! De legközelebb nem iylenkor megyek, mert most előre félek a hitelkártya számlától...

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Én vagyok folyamatosan, csak mire elolvaslak titeket, már nincs erőm írni, pedig annyi mindent szeretnék. Már csak egy vizsgám van a hétből. No, nem sajnáltatni akarom magam, csak magyarázkodok miért tűntem el. De olvasok mindig, azt ki nem hagynám! Örülök, hogy egyre többen vagyunk, így egészen pörög a fórum.
Ja, és Száva mindjárt (pénteken) egyéves, el sem hiszem, most született nemrég, aztán a karácsonyfa alatt meg már ott futkározott.
Akinek nagyobb gyermeke (is) van, nyugtasson meg, hogy a többi év nem szalad el ilyen vészes gyorsasággal! Piros, Emőke?
Puszilok mindenkit, jó éjt, most még megyek tanulok egyet, hacsak el nem alszom a fürdőkádban.
marengo
 
 


Sziasztok szernék figyelmetekbe ajánlani egy othon végezhetö kötetlen idejü internetes munkát.Akár heti több ezer forint jövedelem.kérésre tájékoztatót küldök.
ÜDV:mariann
mariann2
 
 


Krisztina drága!

Sajnos nincsenek jó híreim számodra! Az idő rettenetesen gyorsan ELROHAN!!
Én is csak most szültem a nagyobbikat. (is)
Élénken él bennem születése minden pillanata.De most ha ránézek,csak egy fülig szerelmes 17 éves kamaszlányt látok,aki elszedi a smink cuccaimat,kölcsönkéri a ruháimat,szerelmi ügyekben kéri a tanácsomat,(olykor sunyiban elhasználja a tamponomat)Már tervezi a főiskolás éveit,és azt is tudja,hogy majd az ő kislányát,az én unokámat,(aki a világ legszebb unokája lesz természetesen) Luca Barbarának fogják hívni.És akkor még a 15 éves Biankámról nem is beszéltem.
Ilyenkor csak egyetlen kérdésem van: Hol ez a 17 év? Hová tűnt?
Biztosan prózai amit mondani fogok,de igaz.
amikor kicsik voltak a lányok próbáltuk sokfelé elvinni őket. Színház,bábszínház. ünnepségek,vidámpark,kirándulások stb.Most mégis úgy érzem,hogy rengeteg mindent kihagytam. Gyes után visszamentem a kórházba 12 órás műszakba,és rengeteg idő elveszett. Szóval legyél vele amennyit csak tudsz!!!!!!!!!!!!
Az enyémek még most is emlegetnek egy-egy közös élményt,és ez annyira jó!Mindennél többet ér!
Szóval használj ki minden percet!!!!

Millió puszi mindenkinek!

Emőke
rusnya
 
 


Sziasztok!

Bocs lányok, hogy így felkavartam a kedélyeket az örökbefogadással.

Nem írtam múltkor, de MÁRTI teljesen azt írta le, ami a férjem mindegyik rokonánál lejátszódott az örökbefogadott gyerekekkel. Sajnos ők is hasonlóképpen "elkanászodtak", pedig mondom, van olyan, aki nem tudja, hogy örökbefogadták, tehát ki sem használhatja ilyetén a helyzetet. Ráadásul már mindegyikük 40 fölött van, tehát nem is fiatalok.

De Nekem nem ez a dolog az, ami miatt szót emeltem, hanem csakis az, hogy mások is megkaphatnák a babát. Egyébként még az sem biztos, hogy kapnak egy csecsemőt, mert gondoljatok bele, ha ilyen bürokrácia megy az örökbefogadás körül, és ennyire nehezen lehet intézni, és ilyen körülményesek, akkor lehetséges, hogy maga a hivatal fogja azt mondani, hogy a családnak jobb, ha nem most, hanem mondjuk pár év múlva kapja meg a csecsemőt. Speciel ez ellen sem lenne kifogásom, ha akkor még a 3 gyerek mellett akarják a babát. De segítség nélkül egy 2 éves és 3 csecsemő? Az húzós. És van itt köztünk is, akinek volt egy nagy fia, és született 3 ikerfia nem is olyan régen. Õ sem tudja segítség nélkül egyenlőre megoldani a dolgokat, ha jól emlékszem.

Na erről tényleg ennyit.

PIROS!
Halihó. Várlak a fényképekkel!

Rusnya Drága!
Gyászold meg a drága babádat, ahogy a szíved diktálja, de aztán gyorsan gondold azt, hogy ő jó helyen van, és apával legyetek azon, hogy méltó utódot hozzatok össze a babód emlékére. Lehet, hogy furcsának tartod, de én a Lili előtt elveszített 8 hetes babámról is mindig megemlékezem, amikor született volna. Már 28 hónapos lenne.

Marengo!
Száva már 10 hónaposan rohagált? Nem semmi Kép
Majd tegyél fel róla képet jó?
Ha gondolod, kettőt is: ilyen volt, ilyen lett Kép

Orsi!
Hogyhogy Zsezse baba lusta? Vagy csak lustizott?

Roen!
Csillának bizony ikrei lesznek Kép Úgyhogy rájöttél a matematikai gubancra Kép

Zsu2!
Üdv köztünk.
Mindjárt gyártok egy új táblát, annyi új anyci jött közénk. És ennek mi nagyon nagyon örülünk!!!!!

Kriszi!
Katica is ugyanezeket csinálja, pedig mi nem is jártunk úszni Kép
Valaki azt írta, hogy azok a babák, akiket sírni hagynak, később ideges felnőttek lesznek, és szorongó gyerekek.
Sajnos akkor nálam ez a veszéky fenn állhat. Fizikai képtelenség sajnos, hogy Katicához állandóan felugráljak, ezért van, hogy hagyom sírni 5 percet is. Lilinél ilyen nem volt, őt nem hagytam sírni pár percnél tovább és azt is nagyon ritkán.
Bevallom sokszort furdal a lelkiismeret Katica miatt, mert rá fele annyi idő jut, mint Lilire . Bár ő születésétől fogva nagyon jól elvan egyedül, és gyorsabban is fejlődik, mint Lili fejlődött. Õ is dumál már, tete, dede, ezez, stb.

Ráhel!
Egyetértek! De az is más, ha az ember családiházban neveli a sok gyereket, vagy panelban.

Én is tudnék mindenféle tanulmányt felhozni (nem amerikaiakat Kép ), hogy egy gyereknek hány nm-re van szüksége az egészséges fejlődéshez, de nem teszem, mert a gyereknek nem nm-re, hanem a szülei, testvérei szeretetére van szüksége. És tudom, hogy a Te 6 gyereked boldog, és mindenük megvan, amire az egészséges fejlődéshez szükségük van, első sorban van egy szuper anyukájuk Kép

Na megyek, mert dolgoznom kell. Meg a táblázatot is meg akarom csinálni.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Orsi,
maradjunk akkor a thai-nál, mert tőled még máshova is megyek, és már nem biztos, hogy haza is tudok jönni előtte. Nálad átöltözhetek, ugye?

Mi voltunk kuckózni! Nagyon édesek voltak a manók!
Sajnos a következőre nem bizti, hogy el tudunk menni, attól függ mennyire húzunk bele szombaton(az iparikamara báljára megyünk), és mikor megyünk anyumhoz a manókért.

Rusnya, fel a fejjel!!!

Piros, irigyellek Rómáért!!!

Bocs, hogy nem reagálok mindenkinek, de mennem kell!

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Szia mindenkinek!
Helló Emőke! Nyugi, amikor nem számítasz rá, majd kopogtat az a bébi! Már van 2 nagy lányod? Akkor biztos nem unatkozol! Én meg Zámolyon töltöttem a lánykoromat, aztán mi is visszamentünk Győrbe. Aztán Ladamér,aztán Székesfehérvár, és most Dunaszeg. Én most már megpihennék.
Orsi!
Zselyke is 5 hónapos, ugye? Õ miket csinál? Mert a Krisztofer az istennek se akar oldalra fordulni. Kezdek aggódni! Kislányod szopizik még?
Kriszi!
Marci forgolódik?
Lehet hogy amiatt nem pörög, mert olyan nagyon ducika?
Ajjaj,mit tegyek?

Zsu Kép
zsu2
 
 


Szia Mindenkinek!
Csak pár mondat erejéig:

Bogi Kép!Nagyon ügyes csemetéd van!Hipergyorsan fejlődik,mint Marci.Azt olvastam,hogy a környezet nagyban befolyásolja a testi és szellemi fejlődés ütemét.Előnyt jelent a babaúszás (mert a víz az akupresszúrához hasonlóan masszírozza,stimulálja a meridián vonalakat,valamint jó hangulatú,hasonló korú csoportban tartózkodik a kicsi),más baba-mama torna,zenefoglalkozás (pl. zenekuckó) ÉS az idősebb testvérek társasága valamint a nagy család (a folytonos zsizsegés,az ingergazdag légkör).Marcinak még nincs testvére,idősebb meg ugye nem is lesz,valamivel pótolni szerettük volna a szükséges feltételeket...Kép
Továbbra is hajrá,hajrá!Kép

Az örökbefogadáshoz még egy kis hozzászólás:
Utánanéztem a szakirodalomban az öröklés-tanulás dolognak,és arra jutottam,hogy már meghaladott megállapítás a 90-10%-os arány.Igaz,hogy öröklött hajlamokkal,adottságokkal,sajátosan formálható intellektussal születünk,de amennyire meghatározza az öröklés a személyiségünket,annyira formáló a nevelés,a tapasztalatok,élmények,a tanulás.Megvizsgálták,hogy az örökbefogadó szülők öntudatlanul másként viselkednek ("mintegy önbeteljesítő jóslatot" gerjesztve)(nem mindenki) a nem vér szerinti gerekeikkel.Ha a gyermekben az elszenvedett sérelmek (mielőtt még családtag lett),és a hajlam is erősnek bizonyul a jó környezethez,nevelési stílushoz képest "elkanászodhat",de ha bűnözők voltak az igazi szülei,nem valószínű,hogy ő is az lesz.Az elárvultak,elhagyottak megpróbáltatásaiból eredő deviáns magatartás minimálisra csökkenthető egy befogadó,harmonikus családban....
(Az öröklött elmebetegségektől tekintsünk el....)

Enikő!A Babinti becenevet Lázár Ervin Négyszögletű kerek erdő című meséjének egyik szereplője alapján agyaltam ki:Maminti a kicsi zöld tündér.Kisfiam tündéri,pinduri,és sok a kék (ajándék) ruhája,így ő Babinti a kicsi kék tündér. Kép

Zsu2!Kisfiam a Márton névre hallgat.Marcinak becézzük-többek között.Márton,nem Marcell,mint sokan gondolnák.Bár nincs bajom a Marcell névvel sem.Kép

Piros!Én is irigyellek Rómáért!Oda szeretnénk nászútra menni.Még nem voltunk Babinti miatt.Vagy Firenzébe....Ahhhhhhhh!!!!!!Kép

Hideyoshi!Sajna soká még a felújítás vége,bár most szünetel.Tavasszal kezdődik a vizesblokk és a konyha cseréje,utána már csak itt-ott szükséges javítgatások maradnak.25 éves lakás mefiatalítása sokáig tart....

Szia mindenkinek!
Vidám és szép napot!
Kriszi (azaz Assonyfajzat)
asszonyfajzat
 
 


Bogi!
Én olvastam erről a sírni hagyásról a múltkor. Én is azért kaptam fel a fejem, mert bizony az ikreket én se tudom folyamatosan dajkálni és be-be csúszik egy kis sírás.
De szerintem nem a mi esetünkre gondoltak, hanem az olyan anyukákra akik nagyívben t...nak a gyerekre. Nem akarom bántani az egyik rokonomat, de 4 gyerekes anyuka, és mikor tapasztalatcsere okán kérdeztem, hogy este hogyan altatja el a lányokat, mennyit mesél, stb, mondja, miiiit? mese? Hát persze! Tombolnak, kiabálnak egy darabig a szobájukban, aztán egyszer csak elalszanak.

Zsu! Orsi!
Fiúk nevében is köszi a dícséretet.
Õk se forognak egyébként, pedig Zsófiból kiindulva már várom. De áll. a fiúk lustibbak.

Nem tudjuk eldönteni, hogy egypetéjűek-e.

Orsi, párod jól tippelt én is tőzsgyökeres 4 karikás vagyok.

Nem tudtok baby-sittert? Nem írt senki.
Enikő

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen
 
 


Kriszi!

Egy kis kedvcsináló Firenzéhez Kép:
Kép
Vendég
 


Helló Kriszi! de jó hogy felbukkantál! Megmondanád hova hordod bébiúszni a Marcit? Mert amíg jártam terhes úszásra, még volt a konferencia hotelben, de ott megszünt. Ki tartja? Férfi, nő?

Sírni hagyásról:
Én is azt olvastam, hogy a csecsemőben az marad meg, hogy cserben hagyták, mikor valami gondja volt. Hát én nem hagyom. Ok., hogy nem kell ölbe kapdosni, ha nyügizik, de hagyni hadd sírjon?! Bár én rendesen kényeztetem Krisztofert, mert még mindig csak ringatva hajlandó elaludni. Tudom,le kéne szoktatnom róla, de én megsajnálom amikor sír. Végül is az a dolgom, hogy vele foglalkozzak,nem? Aztán már ölben is van.
Ez a nagy helyzet.

Zsu
zsu2
 
 


Zsu2!

Száva is csak 6 hó körül pörgött, és nem is volt duci, no, meg fiú se. Na, aztán azóta... Beindult, és egész nap pörög ezerrel, estére úgy kidől, mert meg sem áll. Akkoriban emlékszem, én is aggódtam, mert köröttem már minden baba forgott. Aztán 11 hónaposan már biztosan járt, ami meg ugye, korainak számít, szóval ne izgulj!
Ja, és sajna, még nem is voltunk úszni, mert valahogy mindig elmaradt, de most már jó lenne. Tehát ez az mozgásos előnye sem volt.
marengo
 
 


Szia Marengó! Meg mertem volna esküdni, hogy a Száva fiú név! Raksz fel fotót? megkérdezhetem mit tanulsz? olvastam,hogy vizsgázol? Én is úgy szeretnék még okosodni! Fősulira jársz?
Zsu
zsu2
 
 


Roen!

Én elmegyek bébiszitternek ha megfelelek!!!!!!! És ezt nagyon komolyan mondom! És még a képesítésem is megfelelne hozzá!Kép

Ja és a piaci árnál sokkal olcsóbb lennék!
Ide írom a telcsim,hogyha meggondoltátok,vagy szeretnétek még többet tudni rólam.

06-70-451-1210

Puszi:Emőke
rusnya
 
 


Szia Mindenkinek ismét!

Zsu2!Ne aggódj Lurkód mozgásfejlődése miatt.Minden baba előbb vagy utóbb elkezd forgolódni,sőt nagyon gyorsan helyet változtatni kúszással-mászással,csak győzd gyorsasággal és figyelemmel.
Vannak "lustibb" babuk,ami azt jelenti,hogy mindenre kíváncsiak,s mert könnyebb háton nézegetni,kicsit eltolják a forgolódás idejét.
Babaúszásra a Pattantyús Ábrahám szakképző iskolába járunk,Marcalvárosba (Ikva utca 70.).Kulcsár Ottó a vezetője.A telefonszámát a Kismama magazin hátuljában megtalálod.....Áááááá,hagyd,mindjárt megkeresem:0620/332-8945
A foglalkozás szombatonként van.A kezdő csoport délben és egy órakor csobban vízbe.Kép
Babintimet én sem hagyom sírni.Ha sír,akkor valami baja van.Segítek neki amire mindig széles mosoly,némi simogatás és egy suta puszi (ami inkább nyalás) a válasz.Olykor-olykor hagyom küzdeni,de mindig jelen vagyok.Nem kínzom.És ezzel nem arra céloztam,hogy Bogi helytelenül járna el.Vannak pillanatok,amikor nem tudunk odaugrani picikéinkhez,mégis tudják,hogy számíthatnak ránk a bajban.

Havtunde! Köszi a fotót.Gyönyörű!Eddig is elszántan tervezgettem az olaszországi utat,s ezután már semmi pénzért nem mondanék le róla...

Az előző levelemben kihagytam néhány gondolatot az "örökbefogadás"-os témából.Nem csak a szülők véthetnek hibát,hanem az örökbefogadott identitástudata is megrendülhet,ha nem tudja feldolgozni,hogy nem az igazi szülei nevelik.Továbbá ne felejtsük el,hogy nem minden árvának lumpen elemek voltak a szülei.Kényszerhelyzetbe sodródott,esetleg tragikusan elhunyt jó emberek
értelmiségiek gyerekei is várnak az örökbefogadásra...

Enikő!Milyen neveket választottál a lurkóknak?Nem találom.

Szép és vidám délutánt mindannyiótoknak!
Kriszi (azaz Asszonyfajzat)
asszonyfajzat
 
 


Kriszi!
Köszi válaszod,és a tel.számot! Te meg vagy elégedve a fickóval?
Bogi!
Ugye nem veszed magadra amit írtam? Gondolom hogy 2 gyerkőccel nem oly egyszerűek a dolgok. Sajna én is tartok tőle, ha esetleg lesz még egy bébi, akkor nem tudok rá majd maximálisan figyelni, úgy mint a Kriszre.
Pusz, Zsu
zsu2
 
 


Sziasztok!

Márti
Persze, hogy át tudsz nálunk öltözni. Mikor jösz? Mennyi időd lesz ittmaradni?

Zsu
Az én lánykám se a pörgés-forgásról híres. Most vasárnap fordult előszőr hasra. Ezért is irtam Boginak, hogy lusta a lelkem. Én is agódtam, de a doktornő azt mondta, hogy 6 hónapos korára kell megfordulnia. De van egy ismerősünk, ahol a kislány 8 hónapos, és csak ülni és feküdni szeret, pedig tud forogni, csak nem akar. Pedig járnak vele bébiúszni. Kép Én két hete tornázgatok a leánygyermekkel, lehet, hogy ez is segített. De lehet, hogy egyszer majd azt fogod kívánni, bárcsak feküdne még. Kép A bébiúszást mióta megszületett tervezgetjük, de szombatonként mindig történik valami.

Én már hagytam sírni Zselykét. Kb 1 hónapos volt és egésznap vendégek voltak. Az esti lefekvéskor meg csak üvöltött a gyerek, 3 ringadtuk felváltva, de csak üvöltött. És ekkor mondtam, hogy tegyük le és menjünk vacsorázni. Ha szemmel ölni lehetett volna, akkor most nem irnék. A lényeg, hogy a gyerek 4 perc sirás után megnyugodott és elaludt. Kép
Manapság már mindent a gyerekkorra vezetnek vissza. Azért mert anyám nem cserélt pelenkát alattam elégszer, még nem kell embert őlni. És nem is kell az emberölést erre fogni.

Krisztina
Kitartást az utolsó vizsgához. Nekem mindig az volt a legnehezebb. Kép

Enikő
Sajna nem tudok baby-sittert. Lassan nekem is keresni kell majd egyet, hogy kicsit ki tudjunk mozdulni.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Orsi!
Krisz nemhogy hasra, az oldalára se fordul. Csak úgy félig-meddig. Néha. Viszont imád felülőset játszani. Nagyon ügyesen tartja magát, de állítólag amíg önállóan nem ül a bébi, addig nem szabad ültetni. Pedig úgy húzkodja fel magát, hogy előbb lesz kockás hasa, mint nekem,vagy az apjának. Mondjuk többet is mozog,mint én! Kép
Lányok! Ti sportoltok valamit? Nekem úgy hiányzik!
Zsu

Ja, Orsi! Szopizik még Zselyke?
zsu2
 
 


Zsu!

Vasárnapig Zselyke se csinált semmit, csak a lábbát emelgette. A kockás has egy fiúnál csak előnyére vállik. Kép Milyen nagy Krisz?

Még csak szopizik. Most adogatok neki gyümileveket.

Én most mozgás terén beindultam. Irtam, hogy Zselykével tornázok, meg rendeltem magamnak Biró Icát, ha megjön elkezdem azt csinálni. Nem tudom lelkesedésem meddig tart? Kép
Sportoltál előtte valamit?

Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Ne aggódj Zsu! Nem vettem magamra a dolgot, mert tudom, hogy ha lesz még egy babád, nála másképp lesz Kép Ez törvényszerű (sajnos). Szerintem a második gyereknél az ember már tudja, hogy nem eszik olyan forrón a kását, és a gyerek nem hal bele, de még lelkileg sem sérül egy kis sírástól.
És mondok még valamit. Én biztos vagyok benne, hogy a türelemre való nevelés is itt kezdődik. Lilit pl. én sem hagytam sírni szinte soha! Õ olyan türelmetlen, hogy az első szóra ugrani kell, különben balhézik. Katica viszont pont ezért, ha sír is, képes magát megnyugtatni. Lili nem. Õ addig sír, amig oda nem megyek, pedig "már" két éves lesz.
Szóval az első gyerekesektől semmit nem veszek rossz néven, akkor még én is ilyen rózsaszínben láttam a világot, és igyekeztem a modern gyereknevelési elvek szerint csinálni a dolgokat, sőt terhesség alatt is olvasgattam a pszichoanalízist, és próbáltam a pszichológiai tanulmányaimat felfrissíteni, de amióta Katica megszületett, azóta másképp látom a dolgokat.

JA MÉG VALAMI!
Nem tudom, hogy hányan vettétek a fáradtságot, és mentetek el a gyerekkel gyermekpszichológushoz, neurológushoz. Hát én voltam Lilivel. Kikérdezett a szokásainkról, és én mindent őszintén elmondtam neki, azt is, amit én negatívumnak gondoltam. És erre ő mit mondott, miután megvizsgálta Lilit?
Hogy teljesen egészségesen fejlődik, a szocializáció tökéletesen halad, és nagyon jól nevelem.
És mi volt a negatívum? Hogy mivel én rendes 8 órás állásban vagyok, csak itthon távmunkában, ezért nekem minden nap dolgoznom kell. Így Lili is és Katica is úgy szokta meg, hogy nem lógok egész nap a nyakukon, hanem délelőtt egyedül vannak, és ha szükség van rám, akkor tudják hol vagyok, Lili már odajön, és mondja mit segítsek, Katica még csak sírással jelzi. (Ilyenkor hagyom pár percig sírni, ha nem tudok azonnal menni.)
Szóval a doktornő azt mondta, hogy ez a normális szülői felfogás, és sajnos tapasztalata szerint a sok magatartás problémás gyerek, akiket később hozzá visznek, javarészt emiatt kűzd gondokkal, hogy anyuka egész nap a gyerekének szenteli magát, jót akar, imádja, lesi a kívánságait, játszik vele, leköti. Ehelyett akár naponta több órát is hagyni kell a gyereknek, hogy önállóan csinálja a dolgát, tanuljon meg egyedül játszani, és anyuka tartsa szemmel, ha a gyerek szól, akkor menjen, de nem kell rajta lógni.

Örökbefogadás: Nekem a diplomámhoz 3 éven át vizsgáznom kellett pszichológiából (és ilyen szakirányban akartam másoddiplomát is szerezni), úgyhogy én is konyítok valamit hozzá. Én is olvastam tanulmányokat erről, és mindennel egyet értek amit írtatok, csak éppen a tapasztalatom más, mint amit olvastam róla. Kép

Zsu!
Krisz mozgása miatt ne aggódj. Mindent csinálni fog időben.

Kriszi!
Katica tényleg gyorsabban fejlődik, mint Lili fejlődött, de hát második gyerek Kép

Na megyek, mert apa már itt téblábol Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Orsi! Sajna fél 5-re nem tudok menni, mert apa most mondta, hogy 4-re megy vhova, de 5-re itthon lesz, kb negyed 6, fél 6-ra tudok odaérni. Nincs túl későn? Valszeg utána már nem megyek sehova, így nem leszek időhöz kötve. A barátnőm lemondta a randit.
Beszélhetünk a piszkos anyagiakról?

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Bogi!

Miért vitted Lilit pszichológushoz? Volt okod, vagy kíváncsiságból?
És mit dolgozol otthon, ha nem titok?

Orsi!
Nem semmi, milyen ügyi vagy, már tornázol!
Én mindig csináltam vmit Zita előtt, és most nem ismerek magamra, hogy csak az ujjaimat edzem a klaviatúrán. Kép

Sírás téma:
Sztem se dől össze a világ, ha kicsit sír a gyerek. Gondolom mindenki meg tudja különböztetni, hogy mikor sír azért, mert baj van, és mikor hisztiből a gyermeke. Ha Zita csak hisztiből sír, odamegyek, megsimizem, és mondom neki, hogy nekem aztán hiába produkálja magát, és mutatok neki 1-2 játékot. Eddig bevált. Na jó, van, hogy többször is oda kell menni, amíg hat. Kép

Tünde
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?