Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok!

Mi megbetegedtünk Kép Árminnak hõemelkedése van, piros a torka Kép. Énnekem is hõemelkedésem van és nekem is fáj a torkom Kép

Virág! Írom a listát, de ma nem nagyon volt kedvem írkálni -
szóval: légy türelmes Kép

Betegségmentes jóéjt mindenkinek!

Márti+Ármin
márti

Helló mindenki,

Szerintem is jó a sima melltartó, de az elején kellett a szopis, amíg be nem állt a kereslet-kínálat. Nekem most az a fontos, hogy kényelmes legyen, nehogy elszorítsa valahol a tejcsatornákat, és begyulladjon valahol. És legyen diszkrét is, ne látszon még nagyobbnak a cicim. (A betétes korszak a legrosszabb!) Ti is megfigyeltétek, hogy melltartóban betét nélkül sem folyik ki olyan hamar tejcsi, mint sima pólóban?
Tegnap elõtt történt:
A pasimmal leadtuk a gyerkõcöket a nagymamának, mi meg beültünk valahová dumálni egy kicsit, mert otthon a nagy rohanásban nincs idõ rendezni a család ügyeit. Útküzben vettem észre, hogy elfelejtettem melltartót venni, de nem lehetett már visszafordulni. Azt gondoltam, megúszom valahogy, mert egész nap nem volt szükség rá. Persze amint elkezdtem a gyerekekrõl beszélni a férjemnek, félelmetes mennyiségben kezdett folyni a tejcsi. A helységet szorosan a férjem háta mögött haladva hagytam el. Szerencsére kint épp esni kezdett, így nem volt ciki átsétálni a Milenáris parkon.

Heni: Soma külön alszik, de 8 hónapos koráig Bendu is külön aludt. Az éjszakai szopik miatt tértünk át az együtt alvásra, így nem kellett felkelnem, gyakorlatilag alvás közben szoptattam, a büfit meg elintézte magának, ha kellett felült. Nagyon szerettem együtt aludni vele, és olyan hamar eltelt ez az idõszak. Hihetetlen belegondolni, hogy az egész csecsemõkor csak egy év. Aztán már gondolkozhatsz a következõn, ha megint babázni akarsz...

Na, mindenki alszik, úgyhogy én is lefekszem.
Jó éjszakázást!
Mia
mia

Sziasztok!!!
A tegnapi nap Csengét is úgy kifárasztotta, hogy éjszaka is egész sokat aludt (persze csak önmagához képest Kép )... viszont ma nap közben is teljesen kómás volt ... és már megint alszik ... Nem tudom, hogy most valami baja lett Kép, vagy csak kezd megjavulni? Kép

Zsu
Aggodalomra semmi ok, már ami a kopasz foltot illeti Kép Manovicsnak is látszik még mindig a kör alakú hátul, de az oldalt menõ csíkok már benõttek hajjal Kép

na most vagy az ágyba ájulok be, vagy a chat-re .. még eldöntöm ... :
)

pusssz, jóéjt Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Dojika
Gratulálunk az új jövevényhezKép

Szerintem abban jó a szopis melltartó, hogy sokkal egyszerûbb benne szoptatni, mint a simában. Éjjel is hordom, már tök megszoktam, máskülönben tejben úszna az ágy. A betétet én is utálom, nem is merek venni átlátszó meg fehér pólótKép Nekem mondjuk a normál melltartóim mind merevítõsek, ami ebben az idõszakban sajna nem ajánlott. A betéten kívül ez zavar a legjobban.

Vérvétel
A MÁV-ban Petinek a kezébõl vették mindig a vért - sárgaság miatt csak a 10. napon jöttünk haza-, de amikor kontrollra mentünk, neki is a fejébõl, amit mellesleg olyan jól tûrtKép, hogy mivel nem ordított, nem akart jönni a vér és újra kellett szúrniKép A fején legalább nem láttam, a kis kezén meg csak most múltak el a tûhelyek.

Mindenkinek szép jó napot, vigyázzatok a napocskával!Kép
Minden lábadozónak jobbulást kívánunk és sok-sok Kép Kép Kép-t küldünk!

Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok!

A talin mi is jól éreztük magunkat, örülök, hogy elmentünk. Kár, hogy sokan korán hazamentetek. A babák tündériek, kicsit irigykedtem, hogy ti még nem szaladgáltok utánuk. (Igaz, ez csak hetek kérdése, lehet, hogy a köv. talin már több lesz a "mobil" baba.)

Pocok! Megtennéd, hogy leírnád nekem, mi ez a betegség? (Nincs kéznél a könyv.) Lehet magánban is. Gyanakszom valamire Lucánál, és ha "csak" ez, akkor megnyugszom, legalább lesz neve a gyereknek. Kép Köszi!

Márti! Jobbulást nektek, remélem, nem komoly.

Virág! Ügyik vagytok szopi ügyben! Javul a cicifájás? Remélem, nem sokáig kell pótolnotok, lesz elég tejcsi.

Zsuzsi! Zsófi is sokáig kopasz volt hátul, mert amikor a lekoptatott haja kezdett újranõni szúrta hanyatt fekvés közben, és ezért dörzsölgette állandóan. Amikor már tudott ülni, gyorsan eltûnt a kopasz rész is.

Heni! Ha jöttök anyukádékhoz hívj, játszóterezésben benne vagyok! Kép

Puszi
Adni

Andi
andi3

Hali Lányok!

Lehet hogy nagyon hülye kérdés, de mibõl tudjátok, ha eleget büfizett a baba? Lili nagyon sokat eszik és mostmár büfizik rendesen, de még így is bukik.Lehet hogy nem büfizünk eleget? Vagy rosszul csináljuk? Tegnap egy kb. 20-30 ml-t kaptam a nyakamba, meg a cicim közé, amikor megemeltem. Na ez azért kirívó eset.

Húúú, a tegnapi nap elég zûrös volt, mert dolgozatot kellett leadni. Olyan rendes volt az apja, késett a munkahelyrõl is miattunk itt tartogatta a hasfájós lányát amíg én nyomtattam. A kendõ tényleg szuper, végre legalább tudtam gépelni, még a szopizást is abbanoldottuk meg és utána sem volt sírás-rívás a pocak miatt. A mai nap a pihenésé!

Mia!

Nagyon rendes a fiad, ha ilyen jól ott tudjátok hagyni a nagyinál.

Én meg se lennék cicifix meg betét nélkül. Még éjjel is fejnem kell és így is arra ébredtem, hogy a betét teljesen csurig van és már folyik a nyakamba.

Na, elaludt a csajszi megyek a másik mûszakba - háztartási projekt.

Bubu
bubu

Nem ezt hívják mások 3 napos láznak, avagy Roseolának?

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Bubu,
a hasfájásról még annyit, hogy a hordozókendõt inkább csak olvastam itt a neten, hogy milyen jótékony hatású, mert mikor anyukám megvarrta, akkor már közelítettünk a 3. hónapos korhoz. De nagyon jó volt. Én azt vettem észre még, ha õszibarack levet ittam vagy befõttet ettem, sokkal könnyebben kijött a fránya kaki, semmi problémánk nem volt. Kb. 4,5 hónapos koráig, gondolom hamarabb meghajtotta, azóta pedig 2-3 naponta van neki. De volt olyan, hogy ettem õszit, következõ etetésnél zutty, már mehettünk is peluscserére.
A melltartó betétrõl, na azért nálunk sem volt ilyen idilli állapot mindig, nagyon sokat elhasználtam, pedig fejtem is. De idõvel elmúlik, csak gyõzze kivárni az ember. Az éjszakákkal én is úgy vagyok, néha át is öltözök, de én melltartót már nem veszek, pont a kényelmetlenség miatt, illetve szerintem nekem nagyon belejátszott a mellgyulladásomba is, így inkább gyakrabban mosok. A párom fehét polóit nyúltam le alvásra, mára már teljesen belenyugodott. Ha éjszaka kell szoptatnom, akkor meg úgyis kibújok belõle.
Próbáld meg Lilit evés közben is többször büfiztetni, és lassan felemelni. Ha nem sokszor van egy-két ilyen "ínyencség" a nyakadban, akkor nem baj, de ha tudjátok emeljétek meg az ágya végét (1-1 téglával vagy nagyobb szótárral), az általában szokott segíteni. Késõbb ha már el kezd forgolódni akkor ez már nem jó, de addig hatásos lehet.

BMárti,
én is gondolkodtam, ha majd megtanul mászni. De arra lyukadtam ki, hogy akkor mi is mászkálhatunk utánukKép. Szóval nem tudom melyik a jobb?

Tejfagyasztással kapcs: bevallom én is eleinte mûanyag pohárkákban fagyasztottam, de mivel nekünk kombi hütõnk van és nem vmi nagy a fagyasztója, nagyon hamar tele lett. Így a zacsi helykihasználás szempontjából praktikusabbnak tûnt. Pedig nincs sok, kb 4,5 liter pihen benn.

Rebi, szerintem Csenge javul!Kép

Mankának, Árminnak jobbulást!!!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Bubu,
ezt most találtam véletlenül:
[url=http://www.babapatika.hu/00_6/pat006.htm#a5" TARGET="_top]Egy jó nagy büfi-Babapatika cikk[/url]
Ágci

Kép
Ágci

Pocok, köszi! Szerencsére lázunk nincs, remélem, nem is lesz. Mankát sajnálom a macerák miatt, örülök, hogy már jól van.

Ildi, szerintem is ilyen a 3 napos láz. Annak sincs más tünete és a láz után jönnek a pöttyök. Csak így sokkal tudományosabban hangzik.

BMárti! Tényleg önkiszolgálóbb lesz, ha megtanul mászni, de legtöbbször olyan dolgokat akar megszerezni magának, amit te nem szeretnél. Virágföld, papírzsepi, távirányító, cipõ, újságok... Aztán ha már feláll és eléri az asztalt is, kibõvül a kör.

Pussz
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!
Kis segitséget kérnék. Valaki irta, csak nem találom, hogy hol. Hogy a gyerek TAJ számát el lehet kérni telefonon a TB-tõl, még a kézbesités egy hónapja elõtt. Ha tudja valaki ezt a telefonszámot, kérem irja be.

Köszi
Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Pocok! PiciLacitól 3 hónapos korában a fejébõl akartak vért venni a Margit kórházban! Az volt ám az igazi horror! Megkérdeztem attól a doktornõnek álcázott kéjgyilkostól, hogy kiveri a fejébõl egyedül ezt az 5letet, vagy segítsek?!?! Kép Még azt mondták, agresszív vagyok! Viszont azóta nem kell oda visszajárnunk kontrollra! Kép Addig kéthetente bumliztunk be a kórházba, ezután az atrocitás után meg hirtelen kiderült, hogy ugyanezt a tõlünk 100 méterre lévõ rendelõben, a saját doktornéninknél is el lehet intézni...

Heni! Most kivételesen PiciLaci is úgy alszik, mint egy kis angyal. Nem is kellett hozzá más, csak egy órácska "úszás". Imádom a pénteket, babaúszás után mindig van pár szabad órám! Kép
Egyébként tegnap este behoztam a délutáni lemaradást. Beültettem PiciLacit a hordozójába, leraktam a konyhaajtóban egy székre, és olyan vacsorát fõztem, hogy Életem Párja mind a tíz ujjamat meg akarta nyalni utána! KépKépKép Fõzés közben lelkesen énekelgettem, báboztam és hadonásztam minden kezem ügyébe kerülõ cuccal, kész ingyencirkuszt rendeztem. Szerencsére nem látta PiciLacin kívül senki, õt meg tûrhetõen elszórakoztatta az "Anya megkergült" címû mûsor különkiadása. Kép

Zafi! Ha PiciLaci egy nap két teljes órányit összealudna, akármilyen kicsi részletekben is, velem madarat lehetne fogatni! Kép
Melltartót én is hordok éjjel is, néha még így is nedves lesz az ágynemû is, ha PiciLaci késõbb ébred a szokásosnál. Már annyira megszoktam az állandó melltartó viselést, hogy éppen a multkor gondolkoztam el rajta, hogy milyen furcsa lesz, ha majd nem kell. Lehet, hogy nem is fogok tudni aludni nélküle.

Andi, Ágci! Szertefoszlattátok az utolsó reményeimet is... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Kicsit OFF vagyok, de megtetszett ez a kis sztori. Ha kicsit több idõtök van, olvassátok el.

Gorsi
gorsi

Sziasztok!!

Kedves Névtelen, Cory,Napocska, Heni, P Ildi, Ágci

köszönöm, hogy reagáltatok a tejcsi problémámra a jó tanácsokat megfogadom!

Bubu!

Mail ment!

Nyuszimanó!

nagyon köszönöm,hogy felajánlottad az esetlegesen lefagyasztandó tejcsit, ha úgy adódik, hogy lesz mielõtt hazautaztok, kérlek írd meg, érdekelni fog!

Engedd meg, hogy gratuláljak Donci babához, ismerem a történeteteket, és csodálattal töltött el a fantasztikus kis fickó!!
Örülök, hogy a leletei egyre jobbak, most már biztos, hogy semmi gond nem lehet...

és amit Te végigcsináltál...hát, le a kalappal!!

Puszi Mindenkinek és jó hétvégét!!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok,
valaki kérdezte, jött-e vki haza rögtön a szülés után, bocs, nem talállak. Én igen, de most hulla vagyok, lécci, küldj egy rövid mélt nekem, hogy ne felejtsek el válaszolni.

Heni,
címszavakban: ajkak ki, nem kattogunk.

Fáradt vagyok és szomorú, bocsi, legközelebb bõvebben.

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat.
Máté nagyon jó baba, eszik-alszik eddig, csak ma volt nagyon nyügös a pocakja miatt...

A kérdésre válaszolva, ülve netezem - nem okoz gondot, hála az orvosom remek kezének Kép

A kis Máté megtekinthetö a profilomban és a http//:kep.tar.hu/byk címen "Manó" címszó alatt.

Tikk - a szülést leírtam a kórházi topickba.

Pár kérdés még itt a legelején...
- mikor kezdtetek levegözni?
- létezik, hogy egy egyhetes baba hamarabb is megéhezzen mint a az eddig megszokott 3-4 órás idöszak?

Köszönöm elöre is. Dojika és az 1 hetes Máté

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Dojika: Máté gyönyörû! Kép
Ja, és a cím igazából: [url=http://kep.tar.hu/byk" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/byk[/url]

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Virág!

Ne legyél szomorú! Gyönyörûen süt a nap, az élet szép és mozgalmas!
Pihenj egy picit a hétvége alatt!
Üdv:
Zsuzsi és Dorottya
zsu26

Dojika!

Nagy hajú a fiatal ember Kép! És erõs is!
Persze hogy megéhezhet. Mennyit eszik és milyen súlyú most? Mikor éhezik meg gyakrabban? Hogyan Szoptatsz, egy mellbõl? Lehet hogy nem egyformán termel a két cici vagy nem egyforma könnyen jön le a tejci. Méred az evéseit? Szóval rengezteg oka lehet. Pl. szomjas, Vagy csak odabújna egy kicsit...

Bubu
bubu

Zsuzsi,
aranyos vagy. Kép Kép Azért vagyok szomorú, mert elkaptam a lányoktól a tetveket, és egycentisre levágja ma a párom a hajamat. Pedig már olyan szép hosszú volt! És olyan nehéz megnövesztenem, mert nagyon sûrû és vastag, és 5-10-15 centisen nem áll sehogy. Kép Hüpp-hüpp

a szomorú Virág
Virág (fiore)

Szomorú Virág!
Biztos, hogy le kell vágni? A hugomnak fenékig érõ haja volt, amikor ilyen "ajándékot" hozott haza az oviból. Nem mondom, hogy egyszerû volt, mert nem nagyon tûrte a macerát, de a végén a tetvek eltûntek, haj maradt.
Nekem többször volt ilyen rövid hajam, én nem bánnám (nagyon), de szerintem ne vágjátok le ha tényleg ilyen szomorú vagy miatta.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Hát elég régen jártam már itt. Jó sok idõbe tellett amíg végigolvastalak bennetek. Örülök, hofgy jól sikerült a tali én még elég pcinek gondoltam a Mátét egy ilyen tortúrához, majd legközelebb. Mostanában már nem igazán tetszik neki a fekvés a kocsiba. Szerintetek kicsit megdönthetem már, hogy tudjon nézelõdni? Nem kicsi még hozzá? Jövõ héten leszünk két hónaposak. Most 5 kg. És még mindig szép nagyokat alszik, nincs igazán gond vele. Csak ez a babakocsiba fekvés...... Régebben ha elindultunk sétálni elaludt. Most meg nézelõdni. A párom szerint tegnap (én szabaddélutános voltam, lánybuli kapcsán) hanytfekve ébredt, pedig én még hason hagytam itthon. Lehet ez? Azóta nem történt ilyen, lehet, hogy csak apuka felejtette el, hogy megfordította??? A pancsit imádja, a fürdõkádba ellenne jó sokáig, inkább a mi derekunk szokta felmondani a szolgálatot, ugyanis egy asztalon van a kiskád, most már kezdem érezni a fürdetõállvány jelentõségét, csak úgy gondoltam, hogy minek az, az elõzõ két gyerekem nem szeretett ennyire lubickolni. Pikk-pakk kész voltunk . Legalábbis addig amíg nem tudtak üldögélni a kádba. Úgy vettem észre, hogy ez a nagy meleg nem jön be neki, nagyon hamar melege van és akkor nagyon nyügös, de hát a nyárral mit tegyünk. Nem tudjátok, hol lehet olcsón utazóágyat kapni és kb mennyi? Én még nem is néztem, de augusztusba megyünk nyaralni és azt hiszem ez lenne a legjobb megoldás, félek, hogy ha velünk alszik akkor hozzászokik és ha hazajövünk nem kell majd a kiságy. Valamelyik hirdetési újságba, ha jól emlékszem láttam, csak nem tudom, hogy melyikben (Cora, Auschan, Metro?????)És abba van egyáltalán szivacs? Mostanába már este kb 9-tõl reggel 6-fél 7-ig alszik, nagyon meg vagyok vele elégedve, és nagyokat vigyorog már ha jó kedve van.

Zsunya:
Itt a telcsi szám:288-5100 ez a TB-nek a TAJ kártyás része, biztos itt mondják meg, máshol hol tudnák?

Virág:
Miért kell levágni a hajad? Van valami tetüirtó nem? Ahhoz nem kell levágni a hajat úgy tudom, bár ez csak hallomás az elmúlt 14 év alatt még egyik gyerekemnél sem volt részem benne.

Dojika:
Gratulálo a névrokonunkhoz.
Én két hetesen vittem levegõzni a babát, de szerintem ebbe a jó idõbe már lassan elkezdhettek sétálgatni. Ha jól tudom a Virág babája már egy naposan napozott, a babát meg igenis kérheti a kaját hamarabb, lehet, hogy már nem is annyira éhes, de szeretne szopizni egy kicsit. Ebbe a melegbe meg lehet, hogy csak szomjas, ez az én Mátémnál is elõ szokott fordulni. Én soha nem idõre etetek, megpróbálom, de nem mindig jön össze, ha éhes, vagy lehet hogy csak nyügõs kapjon nyugodtan egy kis cicit.

Na bejezem, sziasztok lányok, sziasztok babák!!!!!!

Zkati és Máté baba
zkati

Sziasztok!

Tegnap csak olvastalak benneteket.

Pocok, ez azért megnyugtató! Hogy rájöttek, mi baja, és hogy nem komoly! Kép

Márti! Jobbulást! Csak nem a talin fáztatok meg? Azt akartam monani, jobban jártál, hogy elindultál haza, mert csak valamikor 5 után ért oda az Andrisom. Szétuntuk magunkat... Barni kevésbé, mint én.

Bubu! Hova jársz?

GOrsi! Jó a sztori! Nem a Székely András írta véletlenül, mert egy része nagyon ismerös volt egy régebbi Anyák Lapjából?

Mostanában Babóca nem alszik napközben. Illetve délben kb másfél órát, aztán slussz, de ma a másfélböl is fél lett... Most ez a divat ? Kép, vagy csak a meleg miatt?

Andi, OK!

Virág! Kép Kép Kép Tényleg MUSZÁJ levágni? Nem lehet csak kikezelni? Szegényke!!! Nem baj, nem lesz meleged! Kép

Amúgy én kérdeztem a hazajövést!!! Én ANNYIRA úúútáááltam a kórházban levést, el se tudom mondani. Legközelebb itthon szülök, és ki se mozdulok... (Á, gyáva vagyok ahhoz) És még: mennyi volt a legrövidebb idö két babád között? Fizikailag hogy bírtad? Én olyan tropának érzem magam Kép

Na sziasztok, megyek vasalni. Ha láttatok már ruhahegyet... Na, ez a Mount Everest!

Puszi,
Heni
gesztenye

Zkati!
Köszi szépen a számot. Adtak egy telefonszámot a kórházban, de azt nem vette fel senki, erre fogtam gyanut. De a két szám nem egyezik. :-)

Köszi
Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Ármin kapott homeobogyót, most már majdnem normális a hómérséklete, a kedve kitûnõ, játszik, hangoskodik - szóval, úgy tûnik, nincs nagy baj. Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat Kép, puszik formájában átadom Árminnak, hogy javuljon tovább! Pocok, ne aggódj Kép, még ha tõletek kaptuk volna is a betegséget (bár nem hiszem, mert magas láz nem volt, pöttyök is csak a melegtõl szerintem) - szóval, elõfordulhat bárhol bármikor!

Zsuzsi! mire õsz lesz, rengeteg haja lesz Dorkának, addig meg nagyon kellemes viselet a rövid, fõleg egy kis piros, mackós kendõvel Kép Mi ma levágtuk Ármin haját kb. 1 cm-re, nagyon jól áll neki. Sajnos, új kép nincs róla, amit feltehetnék. Persze, a kopás hátul neki is ott van, szerintem ez általános jelenség.

Virág! Látod, Gorsinak is milyen jól áll a rövid haj! Hátha téged is kinéz magának valaki KépKépKép Szóval: ne szomorkodj!!!!!

Zsunya!
A TB-vel kapcsolatban az a gyanús, ha felveszik a telefont (sajnos), még gyanúsabb, ha sikerül egy odamenetelre elintézni, amit akarsz, ilyen talán nincs is! Kép Mindent bele!

Dojika! Gratulálok Mátéhoz! A szopizás gyakorisága akár az óránkéntit is elérheti (nálunk volt ilyesmi), egy-egy alkalom 10-20 perc - szóval, azokon a napokon CSAK szopiztunk Kép De ne aggódj, ez ritka - bár, ilyen melegben talán nem is annyira!

Zkati! Van az Üllõi út 115-ben (Ernõ utca sarkon) egy babaáruház, van bizományis része is, rengeteg utazóágy van! Szerintem 6-8000 (de ez csak rémlik, nem mondom biztosra), hívd fel õket, biztosan megmondják!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Dojika: mi 10 naposan voltunk elõször sétálni, de mivel most kint melegebb van, mint bent, szerintem akár már most mehettek nyugodtan.
Szoptatás: Balu 3 óránként evett az elején, de olyankor 1,5 óráig. Õ nagyon lassú evõ volt (idõnként most is az). Ha elõbb levettem a mellemrõl, akkor rögtön nem üvöltött, csak egy kicsit késõbb. Szóval nyugi! Ha úgy érzed, azért sír, akkor nyugodtan tedd mellre. Ja, és Balu sokat cumizott is. Volt, hogy azért sírt csak, hogy kicsit csócsálhassa a mellemet.
Kitartás! Kép

cory

cory
Budapest

Kedves Bubu, Zkati, Márti és Cory!

Köszönöm a tanácsokat.
Idöközben én is megnyugodtam és átgondoltam a dolgot, nagyon meleg van - persze hogy szüksége van folyadékra.

Mérés - én attól félek csak magam idegesítem véle, ha méricskéznénk, úgyhogy a védönövel abban maradtam, hogy hetente lemegyünk és ö méri a súlyát...

Úgy érzem eleget eszik, mert a napi 5-6 nedves/kakis pelusunk megvan Kép És ha evett akkor olyan nyugodtan alszik, hogy el se tudom mondani.

Szoval köszönöm nektek mégegyszer!

Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Márti,
szégyelld magad! Kép

Haj tegnap hosszú fekete, ma egy centis, tökszõke (vagyis inkább narancssárga, még ráfér egy adag szõkítõ). Kezdem megszokni. Kép

Andi3, Zkati, Heni,
Muszáj volt levágni, mert iszonyú sûrû a hajam, még így, egycentisen sem lehet látni a fejbõrömet, még így is nehéz lenne benne dögöt találni, és ezt a hajat kellene a férjemnek több héten keresztül naponta serkéznie, ami fizikai képtelenség. Ha száraz, nem lehet benne tincsenként haladni. A tetûirtó meg nem ér semmit, ráadásul tutira összehánynám a fürdõt a szagától. DE! Egy jótanács azoknak, akik felnõtt fejjel betetvesednek: a tetûirtó nem, de a szõkítõ 1000 %-osan kidögleszti a lakókat! Nem kell vágni, csak szõkíteni! KépKépKépKépKép Talán a sima festéktõl is kipurcannak, nem tudom. A legközelebbi talin majd meglátjátok. Az anyukám szerint - most ez nem politika, hanem vicc - én vagyok a FIDESZ. Magyar Narancs. Kép Szerinte nincs is olyan golyó fejem, de láttátok volna az arcát, mikor meglátott!!! KépKépKépKép

Dojika,
sipirc a jó levegõre!

Heni,
ne szülj otthon, de érdemes azonnal hazamenni, amint fizikailag képes vagy rá. Részletesen ez akkor lesz érdekes, ha aktuális lesz. A legkisebb korkülönbség az elsõ kettõ között volt, 1év+1hó+2hét. Hogy bírtam? Kishíján beleõrültem. Depresszió, amibõl csak úgy tudtam kikerülni, hogy bölcsibe adtam a nagyot. Nem ajánlom senkinek ezt a kis korkülönbséget. Minimum 1,5 év, de inkább több, mondjuk a 2-t már sokkal ideálisabbnak érzem. Fizikailag is nehéz volt, a lakás leginkább egy disznóólra hasonlított.

Mindenkinek ilyen szép napos hosszú hétvégét kívánok, mint amilyen a mai nap volt!!!!!! Kép
Kép
tüsihajú Narancsvirág Kép
Virág (fiore)

Sziasztok!

Virág! Olyan szép hajad van! Hátha van más megoldás! Bár az sem utolsó szempont, hogy nem lesz meleged! Kép

Dojika! Szerintem ha eleinte sûrûbben szopik, az nem baj. Meg fogod látni, hogy szépen beállítja magának a babó az igényeit és lesz majd valami rendszer azz evészetben. Persze ha szomjas, akkor nyilván kérni fog egy kis cicit! Kép

Voltunk ma úszni Rékával, Beja is ott volt Bálinttal! Kép Nagyon élvezték a gyerkõcök a pancsit! Kép Szegény babám teljesen kipurcant, aludt is szépen utána, bár még mindig nem túl sokat. Azt hiszem ez már egyre kevesebb lesz.
De az uszi az nagyon tetszett! Kép Egyszerûen imádja a vizet Réka! Kép

Heni! Én tegnap másztam meg egy hegyet ... Kép És holnap kezdhetem elõlrõl!

Pussz,
Zafi és Réka, ma 5 hónapos
zafi

Virág, Dojika kicsit késésben vagyok Kép
Lassan írjatok, mert nem tudok gyorsan olvasni! Kép
zafi

Sziasztok!
Virág
Sajnálom, hogy nem önszántadból kértél hajvágástKép Viszont nyáron sokkal praktikusabb a rövid haj,tehát fel a fejjelKépNekem nem volt merszem szõkére festetni, pedig a férjem noszogatott korábban (hosszabb hajjal) ez ügyben.

Heni
Fogalmam sincs ki írta, böngésztem a startlapon, úgy találtam.

Érdekes, hogy Peti 2-3 napja este eszik 7-kor és 8-kor is. 1-1 cicit ürít ki. Hiába kínálom a másikat is, akkor nem kell neki, 1 óra múlva meg éhes. Már lassan 4 hónapos lesz, de nálunk egyáltalán nem alakult ki szopási rend, kivéve talán a kora reggeli és reggeli szopit.

Zkati
Az Auchan hirdetett és most is van nekik utazóágy; 10-12ezer Ft között adják.

Jó hétvégét!
Üdv: Gorsi és Peti
gorsi

Zkati!
Nem tudom nalatok lehet-e kapni, de nekunk a Graco utazoagya van, konnyen osszecsukhato, van rajta pelenkazo, kis gyerekeknek van rajta megemelt alvohely, jatek, s a taskaja. Konnyu osszeszerelni, nagyon jo annak, akinek kissebb gyereke van, es kesobb jarokava alakithato, en nagyon tudom ajanlani, a kovetkezo oldalon megnezheted hogy nez ki:
www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/de ... e-pictures

Szerintem nem felejtette el a ferjed, hogy megforditotta-e Matet, Kép, Madison baba is csinal ilyeneket most mar, es azt hiszem hogy Mate ket nappal fiatalabb mint Madison, azaz szinte teljesen egyidosek. Mi jovo het penteken megyunk a ket honapos oltasra. Nektek is van ilyen? S ti mikor mentek? En nagyon izgulok, hogy jol viselje. Lubickolni Madike is szeret, probaltatok mar az egyuttfurdest, itt a csajszik ajanlottak, nalunk nagyon bejott. Apuci letusol, majd teleengedjuk a kadat es beszall apuci es a kezebeadom a babot. Latni kene, ha elotto orditott is, azonnal abbahagyja es szeles mosollyal furdik. Talan nektek is konnyebb lenne igy.

Dojika!
Mi mar ket naposan kivittuk Madisont levegozni, szerencsere nagyon jo ido volt itt akkor. Imad a levegon lenni, s lekopogom meg nem volt semmi baja, igaz nagyon korai is lenne.
A masik a szopizas, Madike is volt, hogy surubben evett. Szopizott egy kicsit majd fel orat aludt es ujra evett. A doki szerint elfaradt a szopizasban. Azt mondjak nem gond, en a mai napig igeny szerint etetem, van hogy 3-4 orankent eszik, de van hogy csak 2 oraig birja. De ezt csak napkozben csinalja, ejszaka mostanaban 5- 5 es fel orat alszik. Tehat szerintem ha ehes adj neki. De az is lehet, hogy anyahianya van. Madison is van hogy csak rajtam kepes elaludni.
Mate baba gyonyoru, gratula megegyszer!
Nekunk a doki azt mondta, ha a napi 2-3 kakis pelenka meg van es mellette 3 pisis akkor a baba jol fejlodik. Itt nem szoktak surun merni a babakat, csak kethetesen, utana meg mar csak ket honaposan. Neztem babamerleget, boltokban nem lehet kapni, csak rendelesre, az ara meg ugye a csillagos eg. Tehat mi sem merjuk Madisont, de 100%-ekig biztos vagyok hogy jol fejlodik, hisz mar szuletese ota 11 cm-t nott, es mar a 2.-es meretu pelusokat hordja. Igy en sem izgulok, es en is olyan vagyok, ha meregetnem biztos idegeskednek. (tapasztalat, az elso lanyom mindig meregettem)

Mi jol vagyunk Madike egyre tobbszor gagyog, mar almaban is hangosan nevet, na meg persze ha valaki odamegy a kisagyahoz amikor ebren van es felveszi. Legjobb baratai a hintajara odakotott szines pluss, hangokat ado bogarkak. Veluk kepes fel orakat beszelgetni. Olyankor olyan aranyos!

Na jo lassan abbahagyom ideje mast is szohoz engedni. Kép

Jo hetveget mindenkinek!
Andysj es Madison (58 napos){akit erdekel a www.geoparents.com -on Baby Calendars alatt pontosan megtudhatja hany napos, honapos a babaja es mennyi van vissza az egy eves szulinapjaig}
andysj

Mi ez a csönd? Mindenki élvezi a napsütést?

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy hat e az édeskömény tea akkor is ha én iszom meg belõle sokat? Logikusnak tûnik nekem. Bár ahol hasfájásról olvastam, ott mindig a babával iatatnak egy kicsit szopi elõtt. Tegnap este benyakaltam belõle fél litert és egész éjjel nyugi volt.

Zsunya
zsunya (zsunya)

Jah! Ami miatt jöttem:
Mit lehet csinálni ezzel a gyerekkel? akármikor képes 5 órát aludni, vagy többet. A doki és a védõnõ nyomatékosan felhivta a figyelmemet, hogy ne hagyjam éhen 4 óránál tovább. Max éjjel lehet 5. De ha én ébreszetem, akkor nem hajlandó enni. Csücsörit és nem engedi a cicit a szájába. Viccesen hangzik, én tudom. De most itt örlõdöm, mert hagynám aludni, amig jól esik neki, de ott motoz a fejemben, hogy nyilván nem véletlenül hangsúlyozták ki, hogy ne aludjon olyan sokat. 11 napos. Szóval kicsike még. Kép

Valakinek van valami ötlete?

Köszi
Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Mi is jól éreztük magunkat a talin. Én azért is indultam haza, mert én egy lusta és kényelmes dög vagyok, az itthoni jól megszokott környezetet szeretem. Az már egy másik kérdés, hogy hazatértünk után kb. 5 perccel Helena a talin is emlegetett nyakig érõ kakit produkálta. Õszintén szólva örülök, hogy itthon ért ez a "katasztrófa"! Kép

Képzeljétek: Helena már élvezi a "Ez elment vadászni..." meg az ilyen típusú játékokat! Olyan édesen és huncutul tud nevetni!

Dojika! Örülök, hogy most már itt vagy! Vagytok... Kép

Virág! Hát tényleg gyönyörû hajat vágattál le! Kár érte! De a praktikusság is nagy elõny! Kép

Zafi, Beja! Írigyellek titeket a boldog pancsizás miatt! Bár! Nem akarom elkiabálni! Tegnap Helena nem sírt a fürdetés közben. Igaz, hogy szinte végig a cicimen lógott, de ez nagyon nagy szám így is! A férjem szerint biztos, hogy ma nem fogja ezt produkálni.

Márti! Örülök, hogy Ármin jobban van már! Kiváncsi lennék rá így rövid hajjal is! Olyan helyes kislegény!

Heni! Én is hasonló rebellis dolgon gondolkozom, mint te! Bár engem azt hiszem a gátsebem viselt meg a legeslegjobban. Ezért szeretném a következõnél megúszni! Azt hiszem, ha az nem lett volna kb. 70%-kal éreztem volna jobban magam a kórházban!

Sheila! Remélem sikerrel jársz szoptatás ügyben! Nagyon drukkolok nektek!

Menta és a 3 és 1/2 hónapos Helena
menta

Sziasztok!

Zsunya: átmegy a tejedbe az édeskömény! Kép
A babát meg hagyd aludni nyugodtan! Ha éhes lesz, szólni fog! Az ilyen dokik még vekkerrel szoptatást tanulták Kép

cory

cory
Budapest

Köszi Cory! Ez lesz, mert igazán tényleg csak rá hagyatkozhatom. Ki más tudná jobban hogy éhes e, ha nem õ maga. Kép Kép

Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Voltunk ma kirándulni Szilvásváradon! Kiscsákó nagyon élvezte, apu hátán utazott, és az Ösemberbarlangban nagyokat sikongatott!

És eldöntöttük, jöhet a második baba, nem baj, hogy kicsi házban lakunk, nem fejeztem még be az egyetemet (na jó, 2. diploma), Andris se a fösulit, építkezni fogunk, csomó adósságunk van, megoldjuk!!! Olyan jól sikerült a PROTOTÍPUS, hogy meg kell ismételni a projectet Kép Bár éppen ezért félelem is mocorgál bennem, hogy minden ugyanilyen rendben fog-e menni. (Asszem most alkottam 1 új szót abból, hogy motoszkál és mocorog)

Virág, ezek szerint csupán 4 hónap volt két terhességed között? HÚ. Mikor csíptél be utoljára tisztességesen? Kép

Amúgy borzasztó jól szórakoztam a hajadon Kép, és irtó kíváncsivá tettél, milyen is lehet! Milyen az eredeti? Gyerköcök mit szóltak hozzá? A fiam még azon is kacarászik, ha turbánom van hajmosás után.

Zafi, mikor kezdtetek úszni járni? Mi is szerettünk volna, de amikor Barni 3 hónapos lett, pont nagy hidegek voltak, aztán lustik voltunk, most meg már elmúlt hat hónapos, és sajnos már késö. Vagy mégsem? Itt még kádunk sincs. Ja, sógornöméknek nemsokára kész a házuk, lesz benne medence! (Ilyen szolidan nyomják Kép )

Dojika, Zsunya! Ne nézzétek az órát! Tudjátok: néha éhes, néha szomjas, máskor nasit szeretne, vagy netalántán csak egy kis összebújást, mamaszagot, ölelgetést... Nekünk volt olyan (az elsö három hónapban), hogy elnyammogott a cicin másfél órát, és fél óra múlva kezdte elölröl... Amikor mindenki azon szenved, hogy ELEGET eszik-e a baba, én amiatt aggódtam, nem eszik-e túl sokat! De biztos az is közrejátszott, hogy soha nem cumizott, ujjacskáját is csak hébe-hóba szopizza.

Az is jó, hogy nem méregettek! Felesleges idegeskedés.
A sok édeskömény árthat is, napi 1-2 csésze elég belöle!

Menta! A kakiról az jutott eszembe, amikor a keresztelö után elmentünk étterembe (Barni csupán 2 hónapos volt), és az évszázad kakiját produkálta ott, a vendégek orra elött! Mivel máshol nem lehetett tisztába tenni Kép, összetoltunk 2 széket, apu úgy "bemosakodott" - feltürte az ingét meg minden - mintha legalábbis vakbélmütétre készülne, és ott tette tisztába! Nagyon vicces volt!

UFF

Szép jó éjszakát, Heni
(Azért várunk még pár hónapot...)
gesztenye

Zsunya!

Nem az éhség miatt lenne fontos, hanem ha kezd kiszáradni pl. ilyen melegben, akkor aluszékonyabbá váik és magától nehezebben ébred. De ha egyszerûen megtapintod a kutacsát akkor már tudod is. Egyszer éjjel én is próbáltam felébreszteni a kicsit, mert többet aludt 5 árnál -igazán hetet szundított át -de tényleg vicces arcokat vágott és szinte teljesen lehetetlen volt. Na megyek 5 percet kaptam a férjemtõl....

Á még 5 perc!
Azt akartam tõletek kérdezni, hogy a pelenka kiütés ellen milyen módszeretek van - ma jött ki nagy számban gondolom a nagyobb meleg miatt, pedig éjjel is mindig tisztába teszem és napközben általában minden etetés elõtt és sokszor utána is, mert kéri a pici lány - nagyon finnyás erre. És fontos lenne milyen is az pontosan, meg összekeverhetõ-e másféle kiütéssel, mert teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben.
Lehet hogy hagynom kellene pelus nélkül levegõzni? De azt mennyi idõre és hányszor egy nap? Arra is gondoltam, ha napközben gyakrabban lefürdetem a popsiját talán az is segít. Mivel ezek idõigényesek nagyon érdekelne mi a tapasztalatotok.
Köszi!

Bubu
bubu

Menta, a gátsebbel kapcsolatban szerettem volna még írni. Bejával beszéltük pont, hogy mi is rettenetesen megszenvedtünk. Én ráadásul felszívódó varratot kaptam, amire, mint kiderült, allergiás lehetek, mert úgy begyulladt, hogy ihajj. Se aludni, se pisilni, se ülni nem tudtam. Egész nap jeges vízzel zuhanyoztam. Egyedül szopizás közben volt elviselhetöbb (mert akkor a cicim fájt Kép ) Biztos ez is közrejátszott abban, hogy számoltam az órákat a hazajövetelünkig (pedig Barnika már ott is tündér volt), itthon már végülis 2, azaz két hét múlva tudtam ülni félig...

Amúgy pedig úgy érzem, nem tanultam semmi érdemlegeset a kórházban, se szopiztatást, se kézzel fejést, a fürdetésröl is pont lemaradtam, mert akkor még kaptam jeget a gátsebemre, hogy valahogy túléljem azt az éjszakát. A hazajövetel volt még egy izgalmas esemény, mondtam a férjemnek, inkább busszal jönnék, ott lehet állva is utazni!

Nálad amúgy volt esély gátvédelemre? Volt szó róla, vagy automatikusan vágtak? Nálam hajszálon múlt a császár, iszonyú nehezen fért ki a baba. Talán ha nem gyorsítják be a végét oxytocinnal, ha nem úgy préseli ki a könyökével az orvos... De akkor nem akadt el volna a szülöcsatornában??? Utólag már senki nem tudja.
Így aztán vágtak is és repedtem is. Majd legközelebb...

Többieknek bocs, ha kicsit off volt! A lényeg, hogy azért nagyon megérte!!!

Puszi,
Heni és Barni (a "rombolótorpedó" Kép )
gesztenye

Bubu!
A pelenkakiütés ellen tényleg a legjobb a szellõztetés, meg a napozás (persze csak árnyékban...). Biztos a nagy meleg miatt jött most ki jobban, nem? Egyébként a vizes lemosást sem kell nagyon túlzásba vinni, azt hallottam, olajjal jobb, az nem szárítja annyira a bõrét!
Ja igen: olvastam pár helyen, hogy hajszárítóval kéne szárítgatni a popsit - igen ám, de mi van, ha belepisil?! (Bár ez fõleg fiúknál fordulhat elõ.)
Minden jót!
goanna
goanna

bocs, a kérdésre nem feleltem: annyit lehet pelus nélkül, amennyit csak a türelmed enged! Mondjuk, minden pelenkázáskor 10 perc? De ha ki tudod tenni levegõre, egy könnyû kis lepellel betakarva, alatta meg néhány törölközõ, ami fölszívja... így akár hosszabb idõt is ellehet.
És textilpelussal próbálkoztál már? Nálunk bevált. Nem pöttyösek.
na, szia! ganna
goanna

SZiasztok!

Virág: Kép (így kell szégyellni magam???) Na, de azért, mikor olvastam a narancsfejet, akkor KépKépKép!!! Remélem, látlak 26-án a Várban?!

Menta! Köszi az udvarlást, az nálunk mindig nyitott fülekre talál! Kép Sajnos csak kölcsöngéppel tudunk digitális képet készíteni és néha a tulajnak is szüksége van rá Kép, de azért majd igyekszem feltenni rövid hajú képet is. Azt hittem, kisbabásabb lesz Ármin így, de nem, inkább huncutabb és kisfiúsabb Kép Fürdéshez gratulálok Helenának! Csak így tovább!!! Ármin már néha kimondottan élvezi, hogy telipancsolhatja a fürdõszobát, pedig volt, hogy már attól is üvöltött, ha én csak elgondoltam, hogy fürdeni fog Kép

Heni! Nem csodálom, ha Barni után ismételni akartok, nagyon szép kisfiú!!! Hát, nem lesz egyszerû azzal a sok mindennel, amit írtál, de biztosan megoldjátok! Kép Mit tanulsz?

Bubu! Szerintem is legjobb a pelenkakiütés ellen a pucérkodtatás! Én ma Ármint több órára is meztelenül hagytam szûrt fényben (=napon, de lepedõvel árnyékolva), de lehet rá pólót is adni, hogy csak a popsija legyen pucér. Nektek talán elég naponta többször fél órára, mert azért a kicsiknek kiegyensúlyozatlanabb a hõháztartása.

Zafi! Hová jártok úszni?

Szila, Laura! Mi van veletek?

Mindenkinek további csodás hétvégét!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!!!

Na túl vagyok egy újabb pihenés nélküli napon .. és holnap (azaz már ma) jön a következõ ... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Menta
Örülök, hogy haladtok a sírás nélküli fürdéssel Kép Kitartás, mi is így kezdtük ... vagy másfél hónapig szopizott a kádban, csak akkor nem sírt... ma meg már ott tartunk, hogy az esti fürdésnél kipancsolja a fél kád vizet KépKépKép A nagy kádban meg ma pl. kivetõdött a kezembõl (a kacsa után), és akkorát nyelt, hogy ihajj .. sírt fél percig, kiköhögte a vizet, aztán vigyorgott, és kacsavadászott tovább Kép

asszem most beájulok... jóéjt!

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Itt vagyunk mis is, csa ki vagyok teljesen. Tegnap egy hatalmas nagyot utaztunk családdal (após-anyós) együtt. A férjem nõvérének a kislányának volt a keresztelõje Kiskunmajsán. Reggel fél hétkor indultunk, este 8 körül értünk haza. Hanga egészen jól bírta, ahhoz képest, hogy gyakorlatilag a gyerekülésben és a babakocsiban töltötte a napot. Csak ezt a nagyon meleget õ is nehezen viseli.

Szerdán voltunk Dévény Anna Alapítványban. Egy órán keresztül masszírozták a jányt. A feléig bírta is sírás nélkül, de aztán...taknya-nyála egybefolyt (nem azért, mert fájdalmas volt, hanem, mert nem mozoghatott szabadon, ahogy õ akart).

Márti,
mi lesz 26-án a várban? Le vagyok valamirõl maradva? Meg Ármin haja is. Levágtad? Én is levágtam HangáétKép kb. 3 milisre.Kép

Heni,
lehet, hogy önzõ vagyok, de én második babcit (legalábbis jelenleg) én csak akkor szeretnék, amikor Hanga már egy picit önállóbb (nem pelenkás, meg ilyenek). De azért minden tiszteletem és becsületem azoké az anyukáké, akik kis korkülönbséggel vállalnak gyerekeket.

Üdv

Szila
szila

Sziasztok!

Szeretném megköszönni a segítséget hasfájás ügyben, a helyzet még nem sokat javult, de dolgozunk rajta.
Dojika és Sheila!
Jó titeket is itt látni! Ezúton is gratulálok mindkettõtöknek a babához!
Egyelõre velünk (hálistennek) semmi különös, eszünk, alszunk, néha kicsit sírdogálunk a pocak miatt.
Egy-két kérdésem természetesen most is van:
-Szerintetek normális az, hogy csak nagyon ritkán van büfi? Kérdeztem a védõnõt, õ azt mondta, hogy ha nem mohó, és ezt igazán nem lehet a fiamra mondani, akkor lehet, hogy nem nyel közben levegõt és ezért nem büfizik? Létezik ilyen szerintetek is?
- A fürdés nálunk kész káosz, általában végigüvölti az egészet, csak a vége tetszik neki, amikor a fenekét mossuk. Van valami tippetek, hogyan szeretessük meg vele a fürdést, vagy idõvel megszokja, és akkor kezdjünk el vele játszani a vízben?

Elõre is köszönöm a válaszokat, ha lehet ismét inkább magánba kérném, mert netre nem mindennap jövök, viszont a levelezésünket mindennap megnézi a párom.
Címem: szj13@freemail.hu

Sziasztok

Szilvi és a 19 napos Petike
bszilvi

Sziasztok!

Heni
Hajrá!Kép
A kakis sztorin jót nevettemKép Nálunk csak olyan volt, hogy oltári hangosakat pukizott az étteremben Kép+ annyira sírt, hogy felváltva ettük meg a kaját a párommal, a gyerekkel közben a másik kiment a friss levegõreKép

Sajnálom, hogy ilyen rossz kórházi élményeitek vannakKép Én pl. a kórházban tanultam meg mindent, kézzel fejni, többféle pózt a gyerek etetésére, karban tartására, a fürdetés bemutatása sem volt hasztalan. Egyedül maradni Petivel nagyon féltem volna otthon az elsõ 2-3 napon, mivel semmilyen babaélményem nem volt korábban.

Menta
Örülök, hogy kezditek élvezni a pancsit.Kép
A kendõben ülés bejött nálunk isKép

Nem tudom eldönteni, hogy levágjuk-e Peti haját. Szegénykémnek csurom víz a feje szopi után, meg amikor a hordozóban vanKép Azt sem tudom, hol a kutacsa, ha be lenne esve, nem tudom, észrevenném-e. Viszont mindenki azt mondja, hogy fiatal még hozzá. Szerintetek ez most azt jelenti, hogy nem szabad, vagy csak úgy mondják, mert elvileg úgyis kihullik? Petié mondjuk nemhogy hullott, inkább több lettKép

Eldugulok
sziasztok
Gorsi és Peti (3 hónapos és 19 napos)
gorsi

Gorsi,
én négy hónaposan vágtam le elõször Hanga haját 3 milisre.Kép

Szila
Szila

Sziasztok!

Nyugi, azért még várunk egy kicsit! Férjem mondja, hogy unatkozik a Barni, nagyon kell neki a kistesó, válaszom: "Hé, azért én egy cseppet sem unatkozom! Kép"
Van ám elöttem intö példa, sógornöméknek pont 12 hónap van a két gyerek között, annyi "könnyítéssel", hogy örökbefogadták öket (hozzáteszem, ök is megszenvedték a magukét). Szila, nem önzés ám, csak realitásérzék!!! Van látszatja egyébként a masszázsnak? Meddig kell még járnotok?

Rebi, nem próbálsz olyanokat, hogy csak lefekszetek egymás mellé a Csengével, kezébe nyomsz egy játékot, te pedig heverészel, netán olvasol? Én néha bevetek ilyen trükköket! Nem kell azt a babát napi 24 órában szórakoztatni!!! Nincs esetleg egy nagyi, aki addig vigyázna rá, amíg te alszol egy nagyot? Vagy moziba mész, vagy étterembe? Kép Nem szabad büntudatodnak lenni amiatt, hogy egyszer-kétszer üvegböl kapja a tejcit! A pihent anyuka jobb anyuka!!! Nem ti laktok a közelben? Én is vigyázok rá, ha ezen múlik, és rám mered bízni Kép!!!

Márti, köszi, dettó! Kíváncsi vagyok a tüsi Árminra! Mi is gondolkodtunk hajvágáson, de most kezd göndörödni Kép Kép Kép Megyünk a Várba (még nem tudom, gyalog vagy kocsival, apun múlik), találkozhatunk! Amúgy angolt tanulok (-nék), bölcsészkaron.
Vicc:
-Szia, te is bölcsész vagy?
-Nem, csak elbambultam!

Na megyek, csinálok körözöttet. Barninak ma brokkolifözelék pulykával a menü.

Puszi mindenkinek, eldugultam.
gesztenye

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?