Sziasztok!
Szilvi!
Gratula a kerek 23-hoz!!!
Ági!
Neked meg "elő-gratula" a kerek 21-hez!
Nagyon szomorú vagyok, hogy közületek többen is sértésnek, megalázónak vagy ellenségesnek éreztétek a véleményemet.
Verus!
Épp leírtam az utolsó hozzászólásomban, hogy mnden tiszteletem és megbecsülésem a Tiéd, hogy ebben a világban vállaltad, hogy ennyi gyermeknek adsz életet és neveled őket. Épp nem Rólad/Rólatok próbáltam meg a véleményemet megfogalmazni olyan formában, hogy ne bántsak meg senkit. Azt hiszem, hogy nagyon rossz az, hogy ha valaki más véleményen van, mint Te, akkor fogod Magad, és a beszélgetés vagy kommunikáció helyett inkább "általánosítasz", homokba dugod a fejed, elmész, és ennyivel elintézed a véleménykülönbséget.
Nem írtam volna semmi olyat, ami bármelyikőtöket is megbántja, mert ahogy már mondtam, nem ezért jöttem ide közétek. De ilyen alapon Nyanya is megsértődhetett volna, amikor én azt írtam, hogy jobbnak tartom a fiatalon szülést, mint azt, ha valaki 35 évesen szül először.
Minden dolognak több oldala van: ahogy Te látod, ahogy én és ahogy mások látják. Ha szidnád a tanárokat, biztos, hogy nem venném magamra, mert nem ingem... sőt, az is tuti, hogy sok mindennel egyetértenék. Épp ezért nem értem, hogy ha leírom az igazságot, akkor miért kell felháborodni, főleg úgy, hogy abszolút nem általánosítás...
Mindegy, az mindenesetre biztos, hogy ha miattam mész el, akkor nagyon sajnálom, mert eszemben sem volt megbántani Téged, csupán szerintem is lehet másról beszélgetni is egy ilyen topikban is, mint a pelusokról és a babákról, főleg, ha már előkerült a téma (mindamellett, hogy ez az alapja). Én azért (ha nem bánjátok) maradnék, mert igenis megszerettem ezt a kis társaságot, és érdekel, kivel mi van, mennyit fejlődött, hogy áll éppen a babavárásban (és akinek már van gyermeke, az a gyereknevelésben
).
Mellesleg az, hogy valaki jól vagy rosszul neveli a gyerekét, megad-e neki mindent, ami tőle telik, egyáltalán nem faji kérdés (ahogy írtam már), hanem emberi...
Ja, és a nevem a profilomban van, úgyhogy aki névtelen, az nem én vagyok...
Akkor most ki is általánosít???
Norwell+Mazsola