Új privát üzeneted érkezett!

Nekem a pocakom már 1 hónapos terhesen látszott. Most 12 hetesen már egyértelmű, de a kép beszél, amit felraktam 2-3 hete és azóta még nőtt Kép

Ti hova jártok terhestornára? A XIII. kerületben és környékén lakók, mert nagyon messzire nem tudok menni.

Exdeus!
Ezeket a férjem szerintem nem tudja, mivel nem patikus, hanem gyógyszergyárban műszakvezető gyógyszerész. De talán még a patikus se tudná, viszont a diabetológus valószínűleg tudja.
Nézz be ide, itt megtalálod a választ: http://www.min.hu/diab.htm
Majd írd meg mi volt a diabetológusnál.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

na, azt hittem, hogy túl hosszú azért száll el mindig, most meg duplál is elküldtem, bocsi

Kép

KépKép
nyanya67

Kanyin: azért kérdeztem, mert én is ekkor megyek. Pontosabban én jan. 31-én és a MÁV kórházba fogok menni. Úgy láttam a táblába te is ide jársz.

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Kanyin!
Nagyon szép fotmás a pocid, hányadik hétnél jársz?

Banya!
A hasam 16. héten kezdett nőni igazán, most a 21. héten vagyok, kicsit lelassult, szerintem ez igy megy. Van ugy, hogy egy hét alatt sokat nő, aztán két három hétig sem veszed nagyon észre a változást. Szerintem vékony nőkön jobban látszik, bár én nem vagyok nagyon vékony, 5-6 plussz volt, mikor teherbe estem, mégis sokáig nem látszott. Függ a medencétől is, anyukám 9 hónaposan, ugy nézett ki, mint egy hat hónapos terhes, pedig, majdnem négy kilóval születtem. Na jó, nem ragozom tovább, egyén függő.Ja, az én hasam este sokkal nagyobb, mint reggel.

Nekem is azt mondta a dokim, hogy 24. héten van a cukor, nem tudom hogy csinálják meg, lisztérzékeny vagyok, nem ehetek zsemlét, kicsit tartok tőle, mert nem voltam édes szájú, mégis most jóvval többet eszem, remélem nem lesz gond.
Min múlik, Tudjátok?

A korral kapcsolatban, 34 leszek márciusban, és most fog születni májusban az első babánk.
Három éve találtam meg a páromat, tartottam tőle, hogy nehezen fogok teherbe esni, ez emlegette, minden "jóakarónk", de hál istennek, fél év alatt összejött. Ma már szerintem nagyon kitolódott a szülés, régen sem lett volna semmi gond, csak más volt a világ, jobb az orvosi ellátás stb.
Más:
Szerintetek, milyen gyakran jó a terhestorna, februárban szeretném elkezdeni, remélem nem késő.
Van valakinek tapasztalata a terhes jógával kapcsolatban. Milyen?
Bocs, hogy ilyen sokat irtam, puszi

Andi ( 20+4 )

Lányok, hogy lehet bekerülni a táblázatban, nem gond hogy megkérdeztem?

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Andi, az nem a mostani pocim hanem az előző terhességem szülés előtt 2 nappal.
Kisvirág. Ha gondolod akkor találkozhatunk a MÁV-ba, ha van kedved. Én először megyek a Nőgygyogyi ambulanciára a dokimhoz a beutalóért és utána a csapolásra olyan 8 körül.
Edit

Kép
Kép
kanyin

Kanyin: Mi Vácról jövünk a férjemmel és én is kb. 1/2 8-8 körül szeretnék odaérni. Nekem is előbb a beutalóért kell mennem a 6.-ra. Jó lenne, ha összefutnánk Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Nyanya!
Nincs semmi baj a 35 éves szüléssel abban az esetben, ha valaki teszem azt csak akkor találja meg a párját (sőt), de mint írtam, a párom unokanővére pusztán kényelmi és anyagi (karrierista) szempontból döntött úgy, hogy akkor ő majd csak 35 éves kor körül akar(!) szülni. Az a baj, amit Csandy is írt: nagyon kitolódik a szülés időpontja, és elöregszik a társadalom. Lehet, hogy lesz pénzed egyetemre járatni, de vajon ott leszel-e a diplomaosztóján? Persze ezt senki nem tudhatja előre, mert sajnos apukám is épp elmúlt ötven éves, és nem lehetett ott a diplomaosztómon...Kép
Meg gondolj bele, hogy lehet, hogy majd a Te gyereked is csak 35 évesen fog először unokával megajándékozni, amikor már 70 leszel (mellesleg a már említett unokanővérnél pontosan ez a helyzet, a szülők is idősek), az én anyukám most 46 éves lesz. Nem jobb fiatalabban nagyszülőnek is lenni? Persze tudom, hogy nem a nagyszülők miatt szül az ember gyereket, de mégis nekik sem mindegy, hogy mennyit tudnak az unokájuknak nyújtani...
Eszem ágában sincs ezen veszekedést szítani, nem szeretnélek megbántani, csak minden szempontból egészségesebbnek tartom a fiatalon szülést, sajnos a mi gyerekünk már egyik nagyapját sem láthatja majd, mert párom édesapja is csak 52 évet élt... Azért borzasztó ez az érzés, mert én emlékszem, mennyire imádtam a nagyapámat, és a mai napig meghatározza az életemet az, hogy őt (őket) ismerhettem. A gyerekem nem is tudja, mi fog majd hiányozni az életéből (nagyapai szinten)...

Köszönöm a gratulációkat mindenkinek! Szinte hihetetlen, hogy most csináltam meg a tesztet, és már a 18. hetet is betöltöttem!!!
Az AFP-vel kapcsolatban: én épp 15 hetes voltam, mikor levették. Az ápolónő még kérdezte is, hogy nem 16 hetes? Én meg mondtam, hogy nem, erre szépen levette, mi mást tehetett volna...Kép A doki ekkorra írta elő, meg a beutalóján én úgy néztem, hogy az van rá írva, hogy "a terhesség 14.-20. hete között végzett vizsgálat".
A lényeg, hogy minden rendben legyen!!!

Nem is meséltem a múltkor (ha jól emlékszem, 15-én volt): este pihiztem az ágyon, és egyszercsak mintha valaki belülről nagyon finoman megnyomta volna a pocimat...Kép Aztán aznap még kétszer éreztem, meg két nappal később is. Ma egyelőre még semmi, vagy csak nem vettem észre. Úgy látszik, még bőven van hely odabent, hogy nem nagyon kell pingpongoznia Mazsolának...Kép

Szép estét mindenkinek!!!

Pussz:

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Üdv!
Nyanya, köszi az oldalt. Következtetés: 2-es típusú diabéteszem van (még jó, hogy ez alapvetően az idősebbek betegsége), és az inzulinszintnek a 75 g-s cukor elfogyasztása után vissza kell elvben állnia az éhgyomri szintre. Na már most, nekem az éhgyomri kb. 18, a terheléses meg 93, ami azért közel sem azonos...
Norwell, egyetértek veled. Én gyakorlatilag anyuékhoz szülöm a gyereket. Tisztában vagyok vele, hogy az elkövetkezendő jó pár évben nem lesz saját lakásunk, albérletbe meg nem megyek, anyu azt mondta, nem is engedne. Viszont nem akarok még 10 évet várni, főleg, hogy a férjemre is gondolnom kell, mivel 12 év van közöttünk.
De így lesz a gyereknek 3 dédszülője (+egy "mostoha" dédije), négy nagyszülője, és persze mi ketten. Legalábbis, ha nyárig nem történik semmi tragikus.
Anyukám idén lesz 45, apu 6 évvel több. És az anyai nagyszüleim is 69, ill. 77 évesek. Kép
A férjem részéről a leendő dédik már nem élnek, de hát ugye a 12 év csak 12 év, de anyósom 58, apósom 62.

Ági és
KépKép
exdeus

Én is egyetértek veletek, hogy jobb korábban szülni, de sajna nem mindenkinek van meg erre a lehetősége Kép
Pl. nekem sem volt esélyem erre. Nem tudtam volna a picivel hová költözni. Albérletből meg nincs kiszállás. Utcára meg nem akartam szülni.
Úgyhogy nekem előbb meg kellett küzdenem a lakásért, munkáért stb....
De ha mondjuk korábban szültem volna sajna az apám azt sem élte volna meg Kép
Szerintem mindenki akkor szüljön amikor arra érettnek érzi magát és meg tud adni mindent a picinek amire neki szüksége lehet.
Hogy az érettségit vagy a diplomát megéli-e ez ember??? Hát erre sajna semmi biztosíték nincs, még annak sem aki korán szül.....

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!
Nem volt gépen egy hétig és most próbálom bepótolni a lemaradást. Közben voltam dokinál és minden rendben van. Nem tudta meghallgatni a szivhangot, mert lemerült a készülék és csinált egy soronkívüli UH-ot. Olyan jó látni, hogy mocorog. Érezni méd nem érzem. A hasam is egyik napról a másikra megnőtt, most már le sem lehetne tagadni. Igaz, hogy előtte is volt pocakom Kép
Voltam AFP-is, de eredményt csak egy hónap múlva kapok, ha minden rendben van. Ha van valami gond a védőnő majd keres. Ezt úgy utálom, hogy nem lehet hozzáférni az eredményhez.
Elmondtuk a gyerekeknek is. Reni nagyon örült és mindenkinek elmesélte, hogy "amikor sütni fog a nap, lesz egy kishúga". Norbi első kérdése az volt, hogy honnan tudom. És hogy nem fogja-e tönkretenni a Nintendóját. De azért másnap ő is elmesélte a suliban.
Kanyin nagyon helyes a pocid és aranyos a történet, amit irtál.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo

Norwell!
Szerintem azzal sincs baj, ha valaki karriert akar vagy egyszerűen nem érzi érettnek magát a gyereknevelésre. Végül is fontos, hogy megalapozza az életét, jövőjét, mert gyerek mellett már késő. Én nem vagyok karrierista, nekem első a család, de szerintem karriert az ember nem csak maga miatt csinál, hanem a családnak is. Na és igen, lehet, hogy a diplomaosztásán nem leszek ott, de hozzásegítem a diploma megszerzéséhez, mert megtermtem a körülményeket és a pénzt.. Ez még mindig felelősségteljesebb, mint fiatalon egy szál gatyában lakás, karrier, jó állás, pénz nélkül gyereket vállalni, mert ebből a helyzetből nem lehet tudni, hogy lecsúszol vagy kiemelkedsz és előbbinél várhatod a diplomaosztást. Sajnos a szülés időpontjának kitolódása ennek a bizonytalan világnak köszönhető. Mondjuk mindkettőnek, mármint a fiatalon vagy idősen szülésnek is vannak jó és rossz oldalai. Ja és nem bántottál meg egyáltalán sőt veszekedés se jutott eszembe Kép Egyszerűen csak foglalkoztatott a téma. Én Kisvirággal értek egyet "Szerintem mindenki akkor szüljön amikor arra érettnek érzi magát és meg tud adni mindent a picinek amire neki szüksége lehet." Ezt meg sokszor csak később éri el az ember.
Exdeus!
Neked szerencséd van, hogy ilyen jól kijössz anyukádékkal, de nem mindenki tud együtt lakni a másik generációval. Én pl. beleőrültem volna, pedig nagyon szeretem a szüleimet, de ha egy hónapot is velük kéne laknom vihetnének a diliházba.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta, igen, tisztában vagyok vele, hogy nagyon szerencsés vagyok! Ez mondjuk nagyrészt annak köszönhető, hogy itt én vagyok az úr... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Alig bírok visszaolvasni, de látom nőnek a pocakok és rendben vagytok.Kép

Noémi néha a megint megjöttbe benéz, jól van, de nincs netközelben.
Szép álmokat!

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok, jó reggelt!

Nyanya,
teljesen egyetértek veled, főleg azzal a résszel, hogy a dolgozó családok dögöljenek meg. A segélyeket emelik, az adókedvezményt meg nem hogy csökkentik, de ELTÖRLIK! Hát kinek kedvez ez? A 9 porontyot nevelő munkanélküli kisebbséginek!!! És lassan már nem is kisebbségi, mert ha így haladunk ők lesznek többségben. Nem tudom mi a célja ennek az országnak...teljesen elhülyítik az embereket: szülessen sok életképtelen ember, akit majd szintén segélyekből fogunk mi dolgozó emberek eltartani...és a maradék normális embert meg ezekkel a hülye népbutító tv műsorokkal traktálják.
Na abba hagyom!
Így is jól felhúztam magam Kép.
Bocs!

Banya,
majd számolj be mi volt az uh-on!
adi77

Sziasztok!!!

Nyanya!
Mindkettőnknek igaza van. Kép Mi sem álltunk neki a babaprojektnek mindjárt esküvő után (2004. május), mert párom épp akkor lett munkanélküli, az én keresetem meg a béka s***e alatt volt... De ennél tovább már nem vártunk volna, tekintve, hogy férjecském a 32. életévét tölti, és hogy őt idézzem: "nem szeretném, ha a gyerekem nagypapinak szólítnana..." Kép Annak ellenére, hogy ő a kapcsolatunk legelején kijelentette, hogy 30 éves kora előtt nem szeretne gyereket (mostanra már beérett...Kép).
Mi anyósommal lakunk együtt, akivel néha bizony nehéz, de azért jól megvagyunk, és már alig várja ő is a legifjabb unokája érkezését (már van kettő, csak ők már nagyok: 12 és 10 évesek). Kép
A lényeg, hogy az ember és a családja egészséges legyen, mert tényleg csak akkor van nyugalom és boldogság is, ha ebből a szempontból minden rendben van.

A szociális helyzetről, úgy látom, mindenkinek hasonló a véleménye: aki normálisan dolgozik, adót fizet stb. az dobja fel a pacskert...
Épp tegnap háborodtam fel, mert megkaptam az illetékhivataltól a papírt, hogy ennyi és ennyi pénzt fizessek be nekik az apu után, mivel örököltük a házat. Iszonyú dühös lettem, mert anyuék a két kezük munkájával felépítették a házat, már az építőanyagok árában is jócskán adóztak, és akkor én most, mivel örököltem, még egyszer fizessek!!! Micsoda szemétség ez, nem elég az embernek a gondja ilyenkor, még ezzel is terhelik. Ha meg esetleg eladnám, újra fizetnem kéne, mert ugyebár bevétel!!! Pl. Szlovákiában nincs ilyen, mert ott illetékmentes az ingatlanok eladása, elajándékozása. Nem tudom, hány bőrt akarnak lehúzni rólunk, de azért ez a haláladó (nem tudom szebben hívni) nagyon durva!!!

Bocs, hogy így kiakadtam, de szörnyű, hogy velünk fizettetik meg azt, amit másoknak odaadnak. Meg aztán, a segélyekkel kapcsolatban az jutott az eszembe, hogy a mi fizetésünkből levonják, és odaadják olyannak, akinek esze ágában sincs elmenni dolgozni, s közben mi fizetjük az adót, a szolgáltatásokért nagyon sokat, a nyugdíjjárulékot stb.
Mikor fog a segélyen tengődő 9 gyerekes "anyuka" elmenni dolgozni azért, hogy a gyerekeknek enni tudjon adni??? Majd az önkormányzat ad segélyt, a gyerekjóléti meg ruhákat...

Jujj, bocs, hogy itt offolom a topikot, de tanító vagyok, és nap mint nap szembesülök ezekkel a dolgokkal, és látom egyes szülőkön, hogy szó szerint tojnak arra, hogy a gyereknek miből lesz ennivalója, miközben ott vannak egy házban 10-15-en, köztük egy csomó felnőtt, aki természetesen nem dolgozik. És akkor ők ingyen esznek a suliban, a kétgyerekes meg fizeti a tízezreket!!!

No, most jól kidühöngtem magam! Kép Remélem, nem rontottam el senki napját, nem állt szándékomban, csak felkerült a téma...

Banya!
Gyere a beszámolóval mindenképp!!

Sziasztok

Norwell+Mazsola (18+1)

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!
Én ezeken már nem is szoktam dühöngeni. Ok, nem én sz*rom a rendeleteket, törvényeket.
Persze engem is felháborít, hogy valaki nem megy el dolgozni, inkább segélyért megy, de ha jobban belegondolok: minek menjen el minimálbérért (főleg, ha még be se jelentik), amikor legálisan ennél több segélyt kap?? Na ezen kéne vmit változtatni, de ez hiú ábránd.
Na megyek öltözni, vár a mamáméknál az ebéd. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! Megjöttem!
Nagyon jó volt megint látni a kis Prücsköt! Csak a fene vigye el megint nem kaptam se képet, de semmit. Azt mondták, azzal a géppel nem lehet. Én ezt nem értem... Kép
Először mentem ultrahangra. Vittem Apát is. Kép Megint hüvelyi uh volt. Elvileg holnap töltöm be a 11. hetet. Az uh szerinti érték 11+3. Kép 4,3 cm. Kép És össze-vissza mocorgott. Hiperaktív volt.... Mi lesz ebből a gyerekből ha ez így megy tovább? Az uh-n is jól belémrúgott, látszott, hogy tiszta erővel kapálózik. Persze ebből én még semmit nem érzek. Így a mai kép alapján mindene megvan, nézték a nyaki redőt is. Tök gáz, mert nekem semmi értéket nem mondtak, csak azt, hogy normális. Az orrcsontját nézték még, az is szabályos. Azt mondták, ilyenkor ennyit szoktak, a többit majd a 16 hetesen. Azt mondták minden ok, mehetek. Én meg elhittem. Kép Utána mentem a dokimhoz. Õ is megvizsgált, annyit mondott, hogy minden rendben, zárt a méhszáj. Aztán jött a vérvétel. Fogalmam sincs mennyit vettek le, nem szeretek odanézni. Hát ennyi. Végülis a lényeget tudom, a baba jól van! Megnyugodtam. Legközelebb február 27-én kell mennem.
Adi! CD-t vigyél, de még mielőtt vetközni kezdesz, szólj, hogy kérsz róla anyagot, nehogy úgy járj mint én. Nem értem ezzel a sz@r géppel miért nem lehet se képet, se felvételt csinálni. Pedig annyira aranyosan ficánkolt...

Kép
Kép
banya1

Banya,
örülök, hogy jelentkeztél és hogy a babád jól van és minden oké vele KépKépKép!
Az ultrahangot meg sajnálom, mármint, hogy nem kaptál képet Kép! Azért apa bent lehetett igaz?
Ha megyek a dokimhoz kikérdezem ultrahang ügyben... azért ez mégiscsak felháborító...miaz, hogy ezzel a géppel nem lehet?!...nincs másik? KépKépKép
Szerinted a cd megoldás lehet?
adi77

Azt hittem, hogy ilyenkor már nem hüvelyi uh-t csinálnak Kép! Nekem még sosem volt, de nem is szeretném.
adi77

Sziasztok!
Mi történt itt? Mindenki mosolygósból átment kikészülősbe?Kép Ne engedjétek, hogy a hülye tv kiakasszon titeket!Kép Most mindenkinek kiegyensúlyozottnak kéne lenni, nem? Akkor kérem nem figyelni a hülyeségekre- ki tudja, hogy melyik igedeskedéstől lesz a baba abszolút hiperaktív, stb.. hiszen most alakul az idegrenszere- mutassunk példát..
Inkább ajánlom a nyugis kis zenéket, hogy azt hallgassatok, majd a Babótok meghálálja- ha a megszokott zenét hallja egy nehezebb nap után, és megnyugszik..Kép
Én már igazából abszolút nem nézek híradót, meg ilyen népbutító Fókuszokat, mert nem éri meg.. Nem lehet sokat szórakozni rajta, akkor meg minek..
Kitartás, itt a jó idő lassan, és könnyebb lesz a kedved.. a levegővétel meg nehezebb..Kép
Nekem tegnap miközben tanítottam.. hát meg kellett állnom, levegőért..Kép Éjszaka meg focimeccset játszott a kisfiam a pocómban, szerintem még csuklott is.. csak figyeltem.. jó volt.
No puszi Nektek, és mosolyogni!!!
Satuk

satuk

Sziasztok!

Úgy látom most dühöngős napunk van.
Én is 30 voltam mikor az elsőt szültem. Igaz nekem volt egy válásom 23 évesen. A mostani kapcsolatom akkor indult, de nekünk sem volt lakásunk. A szüleimmel nem túl jól jövök ki, sajnos ezért volt az első túl korai házasságom is. A párom szülei is elég gázosak voltak, így albérletbe kényszerültünk. Én sajnos az a tipusú ember vagyok, aki nem vág bele úgy valamibe, hogy nem látja mi lesz holnap. A gyerekkel is így voltam. Féltem, hogy kiraknak az albérletből, nem fogunk másikat találni, valamelyikünk munka nélkül marad. Szóval meg voltak a félelmeim. Aztán egyszer volt egy krízis helyzet az életünkben úgy volt, hog szétmegyünk, de aztán mégsem. Pár hónap múlva a párom azzal állt elő, hogy vállaljunk gyereket. Felhoztam neki az összes ellenérvet, hogy miért nem lehet, de Õ ultimátumot adott, vagy gyerek vagy vége. Így aztán belementem. Nagyon féltem ettől az ismeretlentől, de nem bántam meg. Igaz egy kis garzonba szültem a lányomat és ott laktunk 11 hónapos koráig, aztán egy másfelesbe költöztünk, most pedig már egy kettő plusz felesben lakunk. Nem vagyok rá büszke, mert nem magam erejéből szereztem, hanem mi is "örököltük", de így már be merem vállalni a testvért is. Sok olyan ember van, aki úgy gondolkodik mint én és fél attól, hogy olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja felnevelni a gyermekét. Ezeket nem itélem el. A másik verzió, akir már 19 évesen vagy még előbb szül mert az olyan jópofa, vagy mert éppen nem vigyázott.Aztán a nagyszülők nevelik fel a gyereket, mert még nem élték ki magukat a fiatalok. A harmadik pedig a karrierista, akin látszik, hogy azért nem szül, mert nem bírja abbahagyni a pénzhajhászást pedig már minden feltétel megvan egy kisbaba érkezéséhez.
Én viszont több okból sem bántam meg, hogy nem szültem korábban. Még most sem mindig tartom magam érettnek a feladatra. Nem vagyunk bulizós fajták. Az egyetlen hobbink, hogy minden nyáron külföldre mentünk. Most nem hiányzik, mert a lányom betölt minden űrt, de úgy érzem rengeteg mindent láttam, amit képeken, videkókon újra átélhetek. Szóval azért jó, ha gyerekvállalás előtt sok mindent átél az ember amire vágyik.
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, csak leírtam a véleményemet.
További szép napot!
Edit

Kép
Kép
kanyin

Bár megfogadtam, hogy ebben a "sok gyerekes" témában befogom a pofámat (bár ebből az jön le, hogy egyetértek az elhangzottakkal), de azért az is legyen tiszta, hogy a munkáltatók 90%-a nem alkalmaz 3-nál több gyereket nevelő nőt. Tehát HA el is akarna menni dolgozni, nem tud. Engem is felháborít, ha sok szülő elissza/dohányozza a pénzét, mégis ezen felülemelkedve, a magam lehetőségeihez mérten, segítem a rossz körülmények között élő gyerekeket. Lényegtelen, hogy milyen bőrszíne van, ill. hány gyerek nevelődik abban a családban. Úgy tűnik egy kis löket kell, és sokan kilépnek csőlátásból, és beálltak a sorba. Vagy csak a csordaszellem munkálkodik ilyenkor, nem tudom. (azaz "ha szomszéd is ad, akkor én is adok..")
Bár nem vagyok roma, sem román, ja igen, csak sok gyerekes.., de úgy érzem talán nem ez a jó hely a hangoskodásra. Engem zavar, pl.

Verus

Kép
verus

Verus,
nyilván ahhoz, hogy valaki dolgozhasson, munkalehetőséget kell teremteni...stb.
Sztm ennyire nem bonyolódtunk bele ebbe a kérdésbe, mint ahogy te nehezményezed!
Beszélhetnék két ismerős családról is (magyar) akiknek 7 ill. 6 gyermekük van, boldogan élnek, apa dolgozik, nem gazdagok, de normális körülmények között élnek...talán jobban is kiakadhatnának mint én...de nem róluk írok, mert Õk elenyésző százaléka a társadalmunknak. Nyilván azt nehezményeztük ami az általános.
Sztm is hadjuk a témát, úgy sem tudjuk megoldani...pláne azt nem akarta senki, hogy mint sok gyermekes családanya magadra vedd az elhangzottakat.
adi77

Adi, hát pedig a terhesség UH-s megállapításakor, és általában a nucha szűrésen is hüvelyi UH van. Kép Annyira nem gáz, de tény, hogy el kell engedni magad, viszont, ha meglátod a babát, szerintem ez nem nehéz!
Banya, eddig én is csak magán UH-n kaptam képet és CD-t, ahova a vizsgálatokra járok, ott semmit nem adnak, és nem is adtak eddig sem. De én a rendelési idő alatt nem is láttam olyan gépet, amivel pl. képet lehetne nyomtatni...
Edit, érdekes, hogy még nem érzed, hogy érett lennél az anyaságra. Én már húszévesen (sőt előbb is) szültem volna, ha lett volna kinek. Persze ehhez az is kell, hogy legyen az ember mögött más is, mert hát sose lehet tudni, hogy mikor mi lesz. Pl. most, ha nekünk külön lakásunk lenne, az totál felesleges lett volna az utóbbi másfél hónapban, mert tutira nem lettem volna ott, mert megölt volna az unalom!
Egyébként a múltkor belegondoltam, hogy kifejezetten mi sem állunk rosszul, ha azt nézzük, hogy kocsi, a férjem nevén egy lakás - ahol anyósom lakik, és egy, ahol még apósom, de ha vele ne adj' isten történne valami, az is a miénk lenne. Azért nem sokaknak van ennyi lehetősége. Szerintem... Kép
Verus, nehogy magadra vedd az ilyen beszélgetéseket! Igazából talán nem is a nőről van szó, mert ahogy írtad, alkalmazni sehol se alkalmazzák, hanem a pár másik tagjáról - annyi gyereknek csak van apja -, aki viszont segélyért megy, és nem dolgozni, és ahogy írtam, igaza van, mert így több pénzhez jut. Az érem másik oldala viszont az, hogy míg az "értelmesebb" család a jólétre költi, az ellenkezője meg inkább csak saját magára, a saját szórakozására. Erről ennyit, szóval ne vedd magadra!!!!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Elég régen jártam itt, de ahangoskodás tényleg egy kicsit zavaró.
Én 19 évesem szültem az első gyerekem és ÉN nevelem, mellette jártam főiskolára, persze segítenek a nagyszülők. De Nektek nem? A másodikat pedig 29 évesen szülöm.
Akkor most ki mellett érveljek?
Nem bántam meg hogy fiatalon szültem, sőt kifejezetten jól esik hogy senki nem akarja elhinni hogy nem az öcsém. Kép
Fejezzük be a "pálcatörést" egymás felett szerintem, mindenki sztorija más, nincsen "tizenévesenszülőbutalány" meg "lustasokgyerekesmérnemdolgozik" kategória, persze nyilván vannak példák ilyesmire. De láttam én már 40 éves nőt otthagyni a hároméves lányát a férjének egy PASI miatt!! ???
Vendég

Adi!
Apa bent volt, és nem bánta meg, nagyon tetszett neki, ahogy mocorgott a Kölyök. De sajnos tudni kell róla, hogy ő az ilyen orvosos helyeken mindig rosszul van. Én azt hittem eddig, hogy a vérrel van baja, de nem. El is sápadt szegénykém ma is. Kép Én nem értem miért ilyen érzékeny. Csak az uh-t látta... Kép Eddig röhögtem rajta mindig, de sajnos ma tudatosult bennem, hogy itt bizony nem lesz apás szülés... Kép Pedig azt szerettem volna...
Másik gépük van, de úgy látszik nekem mindig ez jut. Komolyan mondom, az lesz a vége, hogy saját szakállamra elmegyek egy privát 4D uh-ra, ahol 30 perces kazit adnak utána. De persze csak ha nagyobb lesz a Baby.
Én cd-t vittem, mert előtte este beszéltem egy ismerősömmel aki a klinikán dolgozik, és ő mondta, hogy a cd jó.
Én is azt hittem, hogy ez már nem hüvelyi lesz, de mégis. De nem bánom, ,mert szerintem ezzel jobban látják a helyzetet odabent. És azért nem annyira gáz ám...

Kép
Kép
banya1

Sziasztok!

Akkor erre én most mit mondjak? Az elsőt 20 évesen szültem (másodéves egyetemistaként), a harmadikat meg 35 évesen fogom. Mégis rendes embernek érzem magam. És most melyik párt mellett foglaljak állást? Kép Kalandos életem elregéléséhez külön topikot nyithatnék, úgyhogy ezzel most inkább nem is próbálkozom. De higgyétek el, nem volt könnyű!!!

Banya, grat az uh eredményekhez! Remélem, legközelebb már képed is lesz. Mondjuk, érdekes dolgokat írtál. Az orrcsontot mióta nézik 11 hetesen? Az is szűrővizsgálat? Ha túl nagy az orra, akkor javasolják, hogy ne tartsd meg??? (Ezt viccnek szántam, bár lehet, hogy kissé morbid, elnézést.) A nyaki redőnek meg számszerűen is rajta kellene lennie a leleteden. A következő uh-nak meg 18-20 hetesen kellene lenni, nem a 16. héten (akkor az afp van). Érdekes......

Adi! Mi bajod a hüvelyi uh-val? Nekem még 12 hetesen is azt csináltak (mondjuk meg is lepődtem). De amúgy egyáltalán nem fájdalmas vagy kellemetlen, a felbontása meg sokkal jobb, mint a hasinak, vagyis sokkal jobban lehet látni vele a dolgokat. Szóval, sztem inkább örülj neki, ha az lesz Neked is.

Doren! Gratula a 2 éves nagyfiúhoz!! Végülis, mi volt a menü? Gondolom, ma nem is tudsz jönni (meg talán hétvégén sem), mert biztos jönnek majd a vendégek köszöntésre... Kép Tényleg, Te akkor mostantól gyesen leszel?

Norwell! Teljesen egyetértek Veled. De tényleg nem érdemes ezen gondolkodnunk. Tenni úgysem tudunk ellene, csak fölmegy tőle a vérnyomásunk. Akkor meg minek? Inkább élvezzük az életet, amíg még lehet! Kép

Hello (21+3)
hello

Sziasztok!
Doren!Boldog Szülinapot az úriembernek!

Szerintem is a hüvelyi uh-n jobban látszik a babus,de azért tud kellemetlen lenni!Nekem az elsőt SZTK-ban csinálták,és hagy ne mondjam!Nem is szólt,hogy mit fog csinálni,csak puff..és szinte a számon jött ki!

Nem kell foglalkozni ilyen dolgokkal,mert úgysem lehet változtatni!Mindíg annak jó aki a parlamentbe lógatja a nyálát!Maldív -szk,20 millás kocsi stb-stb!Nekem anyukám mindíg azt mondja,nem szabad keseredni,mert mindíg vannak nálunk szarabban élők!
De az össze-vissza szülésekhez nagyban hozzájárul az is,hogy milyen drágák a fogamzásgátló dolgok is!Ha ezeknek értelmes aruk lenne,biztos nem lenne ennyi abrtus, és szegénysorsba születendő gyerek!
De lehet rosszúl látom!

Ma képzeljétek mákosgubát csináltam,nem mintha valami nehéz lett volna,de életemben először,és jól sikerült!Mindíg úgy tudok örülni,ha valami elsőre klaffol!

Mindenkinek szép napot!
Szilvi 22+6

Kép
szgoron

Ági, nem veszem magamra, egyáltalán. Elkedvetlenít inkább. Úgy érzem, hogy a kulturált társalgásba ez nem fér bele.
Zavar a demagóg általánosítás. Vhogy próbáljátok azt elképzelni, hogy Ti azok a "tisztelet a kivételnek" roma, román, sok gyerekesek vagytok...
Még ha nem is konkértan nekem szólnak a sorok, attól függetlenül zavarnak. Zavar az, hogy a sok gyerekes ingyen étkezhet, míg a 2 gyerekes tízezreket (!) fizet. A jogszabályok szerint a hátrányos helyzetű családoknál az óvodás, és alsós gyerkőc után nem kell menzát fizetni. A felsős és középiskolás gyerek után 50% kedvezmény jár. Azt pedig igencsak kétlem, hogy 10 ezer-10 ezer ft.-ot fizetne gyerekenként bárki is iskolai étkeztetésre..
Tehát dacára a sok gyerekemnek, én is ugyanúgy fizetek ebédet, mint bki más. Sőt, nekem minden egyéb dologra figyelnem kell (röhej egyébként), mert ha kis gikszer csúszik be, rögtön jön a "hja, igen, ezek a sok gyerekesek.."

Banya, gratulálok a kis bébihez!Kép Ezzel az UH-os papírral már fel tudod keresni a védőnőt, hogy adjon kiskönyvetKép Nekem a 9. heti uh papír elég volt.

Adi, jobb, ha tényleg felkészülsz a hüvelyire Uh-ra. A rákszűrésnél azért "kellemesebb"Kép

V.

Kép
verus

Sziasztok!

Verus!
Először is, azt hiszem, ahogy Te is írtad, kultúrált emberek vagyunk, épp ezért mertem leírni a véleményemet (ami nem értem, miért egyenlő a hangoskodással). Tudtam, hogy lesznek ellenérvek, nem kötelező velem egyet érteni. Hozzá kell tennem, hogy nagy családban nőttem fel, hárman vagyunk testvérek (ez már törvény szerint nagy családKép). Akkor, amikor még nem számított, kinek hány gyereke van, ugyanannyit fizettek anyuék, mint más.
DE: személyesen ismerek "tisztelet a kivételnek" roma családot, és le a kalappal előttük, mert a lehető legtöbbet megadják a gyerekeknek. Viszont (legalábbis nálunk) a roma családokból sajnos több az olyan, aki nem így él, nem dolgozik, és nem is akar elmenni dolgozni, mert a segélyt ugyanúgy megkapja, sőt, többet keres (!), mint én, aki dolgozom. Hát, bolond lenne elmenni dolgozni...
Nem szántam hangoskodásnak, eszemben sem volt szétverni a topikot, nem ezért jöttem ide, egyébként gyűlölök vitatkozni is. Csak "beszélgetni" kezdtünk a témáról, mindenki leírta a véleményét, úgy gondoltam, én is megtehetem. Jobb lenne, ha azt írhatnám, hogy nálunk teljesen más a helyzet, de nem így van.
Ezeknél a családoknál pont azzal van a baj, hogy az ok és az okozat felcserélődik: a pénzért van a gyerek, és nem a gyerekért a pénz. Vagyis azért szüli a gyereket, hogy több pénzt kapjon érte, közben a pénzt nem a gyerekre költi...
Azt pedig, hogy Te sok gyermeket nevelsz, becsülöm és tisztelem Benned, mert biztosan nincs könnyű dolgod, de Te nyilván nem állsz sorba segélyért a hivatal előtt, csak mert úgy gondolod, hogy ők azért vannak ott, sőt, Neked eszedben sincs kibújni a (mind anyagi, mind más jellegű) kötelezettségeid alól... És épp ez az: minden Hozzátok (és itt mindannyiunkra gondolok)hasonló családban legalább 5 gyereknek kellene lennie, az lenne a jó, ha mi szülnénk minél többet!

Egyébként igen, nálunk nagyon sokat kell fizetni az iskolai és óvodai étkezésért, egy kétgyermekes szülő egy hónapban 15000 Ft-ot fizet a gyerekek étkeztetése után! A hátrányos helyzetet pedig aszerint ítélik meg, hogy ki kap kiegészítő családi pótlékot - ugyanis aki kap, az automatikusan nem fizet az étkeztetésért.
Nem szeretnék félreértésekbe bonyolódni, azért írtam le ezeket a dolgokat.

Banya!
Örülök, hogy minden oké a kicsivel! Mi az, hogy nem lehet képet kérni? Szerintem a hüvelyi uh meg nagyobb felbontású is, mint a hasi...
A lényeg, hogy jól vagytok!!

Adi!
Nekem sem csináltak hüvelyi uh-t, pedig az első uh kb. hathetesen volt. Hasival is lehetett látni Mazsolát, mint egy darab kis pöttyöt. Kép

Sziasztok

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Szerintem is fejezzük be ezeknek a dolgoknak az elemzését. Mindenkinek más a gondolkodása és az anyagi helyzete, lehetősége ezért kár "összevesznünk".A lényeg, hogy sajnos a mai világban még csoda,hogy szülnek a nők. De azért azt nem tartom dícséretesnek, ha valaki a nyomorba hozza a világra már a 10. gyerekét.
Viszont Verus, csak mondom, hogy az én lányomnak egy állami bölcsibe kb. 10ezer forintba kerül az étkeztetése, a tisztasági csomagja és a külön pénz ilyen olyan név és szülinapokra. Ebből 8ezer a kaja. Én ezt azért elég durvának tartom. De ez van.
Kisvirág! Az előbb elfelejtettem írni, hogy nekem valszínű nem jó a 30-a, mert délután van egy programom, és mikor megyek a vérvételre, akkor délutánra kell kérnem magam. Nem bonyolítom, léngyeg hogy nekem másik napot kell választanom.

Edit

Kép
Kép
kanyin

Sziasztok!

A 2006. jan. 19-i Concord elkelt.

Köszi a lehetőséget! Kép

Lara

KépKép
lara77

Üdv!
Hello, én ismerek olyat, akinek az AFP-hez sem írtak konkrét értéket, pedig az is eredmény! Érdekes lenne, ha pl. minden véreredményhez csak annyit írnának, hogy nagyon alacsony-alacsony-normál-kicsit magas-magas, vagy vmi ilyesmi.
Egyébként nálam is nézték az orrcsontot, aztán olvastam (hallottam) valahol, hogy az orrcsont hiánya is utalhat fejlődési rendellenességre.
Szilvi, nekem sem mondták, én is sima UH-ra számítottam, de amikor mondta, hogy bugyi le, akkor már tudtam, hogy valami más készül. Kép De kellemetlen egyáltalán nem volt, mondták, hogy lazítsak...
Egyébként grat. a mákosgubához! Kép A fogigátló tényleg drága, de talán még mindig olcsóbb, mint egy abortusz, és kevesebb kellemetlenséggel jár. Ha meg nem akar bogyót, akkor vegyen gumit, az még olcsóbb is!
Verus, persze, hogy vannak kivételek, és lesznek is! Pl. itt vagyok én, akinek már hányszor a szemére vetették, hogy milyen fiatal, és férjhez megy egy nála 12 évvel idősebbhez. És? Nekem ez a jó, de itt is vannak azért morbid esetek.
És szvsz egy kultúrált társalgásba bőven belefér a véleménynyilvánítás...ahogy látod, a tiéd is. És két egyforma vélemény sosem lesz!

Ági és
KépKép
exdeus

Norwell, a hangoskodás az egy "netes" fogalom: akkor használják, amikor kirekesztő, általánosító, megbélyegző, előítéletekkel teli megjegyzéseket tesznek, főként úgy, hogy maga a topik "témája" nem erről szól.
Egyébként regénnyit tudnék írni a írásoddal/írásotokkal kapcs.-ban, de úgy érzem, felesleges. Bizonyára ha most épp a tanárokat szidnánk (tisztelet a kivételnek, ugye) Te is zokon vennéd. Ismerjük egymást? Lehet, hogy vmelyikünk erdélyi, vagy roma..ne adj'Isten a bátyja homokos, az anyja meg zsidó..és egyszer adódott olyan szar az életében, hogy sorban állt segélyért..A bűvös (lásd feljebb) mondattól nem érzi magát "kivételnek".. (tudod, lassan nem merem szóba hozni az orvosi rendelőben azt, hogy az asztmás fiamnak közgyógya van, mert "hahh, minek vállal ennyi gyereket, ha még a gyógyszert sem bírja kifizetni?!"..jön vissza az egyébként köztiszteletnek örvendő emberektől)

Edit, sajnos nekem meg nem ez jött le. Én vagyok nem ideillő, "másként gondolkodó"..

Ági, a te "kivételes" állapotod/helyzeted 5 éven belül már nem lesz polgárpukkasztó..Hozzáöregszel a férjedhez, megbecsült anyuka leszel, senki nem fog azzal foglalkozni, hogy hány évesen szülted a gyerekedet, nem kell magyarázkodnod..Én/mi bhogy igyekszünk, mindig leprásként fognak ránk tekinteni: a nyúl nyúl marad 5 év múlva is. A cigány pedig cigány.

Így emelem kalapom, mindenkinek boldog babavárást kívánok, Ann, kérlek vegyél ki a táblázatból. Köszönöm.

Verus

Kép
verus

Verus ne menj el a topikból, hol találok mégegy Veronikát akinek asztmás férje van, és ekcémás a kisfia? Kép Lehet hogy ikertesók vagyunk!
Én szeretem a hozzászólásaidat olvasni, és szerintem sem szabad általánosítani!
Akinek olyan véleménye van, ne írj neki egyszerűen!
Vendég

Norwell, ez egy kicsit erős "vélemény" volt, lehet hogy én is magamra venném.
Ha lehet én személy szerint megkérnék mindenkit, hogy ilyen jellegű általánosításait mellőzze a "baba"netről.
Ide nem cigányozni, meg leányanyázni kell jönni, hanem tapasztalatot és kérdéseket megosztani/feltenni.
Köszönöm:
Vero
Vendég

Csajok, hát nem tudom mit írjak... napok óta semmi kedvem ahhoz hozzászólni, ami itt folyik. Csak egyet szeretnék hozzáfűzni:
Tudom, hogy ahol emberek vannak, ott véleménykülönbségek is vannak, amiket meg lehet osztani, meg lehet beszélni, el lehet fogadni. Nálam ez utóbbi nagyon fontos, a másik elfogadása, tiszteletben tartása! Nem tudom, hogy van-e rajtam kívül valaki, aki azért nem ír, mert nem tartja helyénvalónak az elmérgesült vitát, mindenesetre számomra úgy tűnik, egészen rossz irányt vett, ha már van, aki el akarja hagyni a topicot. Én nem szeretném, ha akár Verus, akár másvalaki emiatt elmenne - akár nyíltan, akár úgy, hogy ezentúl nem ír! Még alig ismerjük egymást, sokminden lehet ebből a topicból, attól kezdve, h pár hónapon belül szétmegy Kép - odáig, hogy egy jó csapat alakul ki, akik még a csemeték érettségiéről is itt társalognak KépKépKép Ezekbe persze sok kellemes, akár kellemetlen emlék, történet, tapasztalat belefér az idő során - emberek jönnek, mennek ahogy idejük, érdeklődésük engedi... de ne így - ha lehet. Kép

Remélem, nem vagyok szélsőséges ezzel a véleményemmel Kép

Jóéjt!
Ann
annann

Ann, teljesen igazad van. ezért nem írtam én sem. Pedig akartam, hogy tegyél be a táblázatba légyszíves, de hát lehet hogy ennek már nincs értelme, mert nem csodálnám ha valaki(k)nek már nem lenne kedve jönni. Majd meglátjuk mi lesz egy-két nap múlva.
Jó éjt.

KépKép Kép
barby81

Verus!

Szerintem Te most csak a terhességi hormonok miatt vagy ilyen érzékeny, hogy Magadra vettél olyasmit, amit nem kellett volna... Kép Egy kicsit ismerős nekem amúgy a szitu, mert mint tudod, nővérem is pontosan olyan nagycsaládos, mint Te, és sokszor megsértődik olyasmin (nem terhesen is), amit az átlag ember (1-2 gyerekes) mond, mert magára veszi. Ez ennek a társadalomnak a hibája főleg, mert tényleg valahogy nem becsülik meg eléggé a nagycsaládosokat, sőt, sokszor inkább degradálják (akár még hülyének is nézik) őket. Például az én egyik "kedves ismerősöm" (közeli rokon) a 3. babám hírére a következőképpen reagált "...hát, úgy kell nektek..." Akkor erre én most mit mondjak? Ha egyszer hülyék, akkor hülyék. Vagy csak egyszerűen másképp gondolkodnak? Mert erről is szó van itt, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez, amit el is mondhat. Én pl. nagyon kíváncsi lettem volna mindarra a "regényre", amit Te az itt elhangzottakhoz hozzáfűztél volna. Mert érdekel a Te véleményed is!!! De ettől most úgy látom, megfosztasz minket. Szerintem inkább aludj rá egyet, és holnap gyere vissza közénk! Kép Úgyis tudom, hogy nem fogod tudni megállni, hogy beleolvasgass a topikba, és amolyan zugolvasó leszel... Kép Szóval, GYERE! Ha kell, bocsánatot kérünk Tőled! Kép (Egyébként, korábban egy csomó dologgal én sem értettem egyet (pl. 67 éves román nő esete), és olyankor - szándékosan - nem reagáltam rá. Továbbléptem, és kész. Mindenki azt gondol, amit akar, ez pedig itt a világháló, és bár Nyári babák a topik címe, de azért nem feltétlenül muszály folyton csak a pelenkázásról meg a pocakunkról beszélgetnünk.)

Exdeus, köztem és a férjem között is pont 12 év van! Kép Amúgy, ezt az orrcsontos dolgot én sem tudtam. Most megint okosabb lettem Kép Bár ilyen alapon, az összes apró csontot egyenként megnézhetnék, hiszen bármelyiknek a hiánya rendellenességre utal, nem? Kép

Edit, azért a Te párod sem volt semmi ezzel az ultimátumával... Vagy gyerek vagy vége... Hmmm. Ilyet inkább nők szoktak mondani a párjuknak, nem? Kép

Najó, remélem, jöttök holnap is.

Joccakát, Hello
hello

Sziasztok,

Õszintén szólva én is azért nem írtam tegnap óta, mert vártam hogy kihűljön a téma. (ma meg tényleg el voltam foglalva az egy szem kétéves fiammal Kép )
Azt mindenkinek tudomásul kell venni, hogy írásban másként kell kommunikálni, mint szóban. Írásban nem lehet érzelmeket, gesztikulációt, hangsúlyt átadni. És így a puszta betűk leírása nagyon kegyetlen is tud lenni... Kép

Nem ismerjük egymás sorsát, múltját. Ami szintén nagyban befolyásolja a vélemények kialakulását. Az én múltamban is van kivetnivaló! Kép Sosem gondoltam volna, hogy én kilépek a házasságból. Pedig megtettem. Nagyon féltem a közvetlen rokonaim megítélésétől, hiszen a családunkban szerencsére nem igazán fordul elő. Ez kb. négy éve történt, és még mindig kapok visszajelzéseket ezzel kapcsolatban, melyek enyhén megvetőek.

Verus, kérlek, ne büntess minket. Remélem meggondolod magad Kép

Hello, Szgoron, köszönjük a gratulációkat.
Csupa fincsi dolog volt a menü, húsleves és paradicsomos tészta sajttal. (ezek a kedvencek) Sőt délután még egy fél pohár tejföl is, mert meglátta a dobozt, és nem tudtam nem odaadni. A tejfölt eszméletlen módon szereti, csak úgy kiskanállal eszegetve Kép Kép
Délelőtt sétáltunk, du pedig apa hazajött hamarabb, és felköszöntöttük, kapott egy doboz lego duplot, amivel szinte egész este eljátszadozott. Kép
A nagyobb családi ünneplést holnap tartjuk a hugoméknál, oda jönnek a nagyszülők is. És akkor lesz torta is.

Hello, igen elvileg Gyesen vagyok holnaptól, gyakorlatilag táppénzen. Remélem nem keltek ezzel nagy indulatokat Kép Ez tényleg csak vicc volt, bocsi.

Képzeljétek, a kicsilány a pocimban tegnap akkorákat rúgott este, hogy szabályosan kirúgta a pocakomat. Kidudorodott. Pont apa is tudta érezni Kép Ilyenre úgy emlékszem csak sokkal később képesek ezek a porontyok. pl Verus, neked mi a tapasztalatod? Kép

Jó éjt mindannyiótoknak,
Doren
21+6

Kép
Kép
doren

Sziasztok!
Sajnálom, hogy idáig fajult a helyzet, próbáltam egy kicsit másfelé vinni- nem nagyon ment..Kép Nem tudom, hogy miért kéne egy témát addig vinni, hogy mindenki egyet értsen,.. mert nem lehet.. Egyébként rólam csak annyit, hogy anyumék 6an, mi 5en vagyunk testvérek, és imádom.. Nekem még csak most lesz az 1. gyerekem, és már 30 vagyok.. Ja, és nem romák vagyunk.. egyetemi diplomám van.. NO AKKOR HOVA TARTOZOM, mi? legalábbis ebben a nem is olyan jó vitában... Sehova, mert ez fölösleges- nincsenek oldalak, és ne is legyenek.
A nagymamaám mondta, hogy milyen rossz lenne, ha mindenki egyforma lenne.. a mai színes világunk tök szürke lenne..
Azt hiszem zárjuk le ünnepélyesen a témát!
És tegnap igenis csuklott a Babóm a hasamban.. inkább erről írjatok..Kép volt valakinek már ilyen??
Puszi

satuk

Jó reggelt,

ami miatt "zavarok": Ágneseknek boldog névnapot kívánok!

Igyekszem nem bő lére ereszteni a gondolataimat..
Vero-Ann köszönöm, hogy Ti megértettétek az én felzúdulásomat.

Ismétlem: nem megsértődtem, csak én az általánosító, kirekesztő, elítélő..stb. dumáktól "viszketek". Utálom, ha zsidóznak, ha buziznak, ha cigányoznak, ha lumpeneznek..stb.
Tehát NEM a terhességi hormonok szabadultak el bennem. Szégyellem magamat, hogy csak a "sok gyerekesek"-nél hördültem fel, addig kussoltam, azt gondolván, talán lesz más, aki gátat szab ezeknek a véleményeknek. Hello, a te "kedves ismerősöd" úgy vállalta, amit mond, hogy face to face. Rohadtul zavar, hogy itt olyanok hangoskodnak, akik egy nick-név mögé bújnak, kihasználva a "szabad véleménynyilvánítást" és az internet adta személytelenséget..
Sokat láttam a babanetes (és egyéb fórumozós) életemben, azt tudom, hogy ebben a képlékeny "vmiben" nem szerencsés a nagy véleménynyilvánítás. Olyakat sérthetünk meg vele, akiről esetleg kiderült VOLNA, hogy JAAA, ő "a tisztelet a kivételnek." És akkor rá való tekintettel nem szitkozódunk. Azaz kulturált (bocs, de én írom helyesen..) és disztingvált társalgást folytatunk. Bizonyára mindannyiunknak van hasonszőrű barátai, akik előtt lehet szitkozódni stb-stb..Nem lehetne velük kidumcsizni ezeket a necces dolgokat? Még itt a neten is található vmi jó kis rassszista topik, ahol uígy, arctalanul lehet szitkozódni. Nem, köszönöm, tényleg nem maradnék, félek, hogy a választások alatt hasonlóan vehemensen fognak a boldogsághormontól duzzadó kismamák fröcsögni.

Akit esetleg -hasonlóan hozzám- zavar/t az itt elhangzó, alapvetően egyöntetű "véleménynyilvánítás", szeretettel várom a www.izgi.hu -n, ahol a közeli napokban hasonló címmel nyitok egy topikot.

Verus

Kép
verus

Sziasztok!

Verus, kár, hogy itthagysz, de ha így érzed, menj! Én, mint "lázadó" nem tartalak vissza. Habár azzal maximálisan nem értek egyet, hogy itt nicknév mögé bújva kommunikálnánk egymással. Én anno pl. kértem MSN címeket is, de csak Ann reagált. Az régen rossz volna, ha mindenki alias lenne...(persze vannak ilyen helyek, gyanítom az izgis is ilyen lesz).
Még vmi: az a vélemény nem lehet egyöntetű, akivel már egyvalaki is egyetért (ebben meg kell védjem Norwellt).

Hello, a csontokban igaz, de konkrétan ezt említették az adott műsorban is, lehet, hogy a down-kór jeleként, de nem 100%.

Satuk, miénk gyerek még nem csuklik, legalábbis szerintem. Tegnap még mozogni se mozgott annyit, lehet, hogy az volt a baja, hogy este nem vettem elő a záróvizsgás tételeimet. Kép

Doren, nálunk (ill. a mamáméknál) ma lesz parti, a mamám szülinapját és a névnapomat tartjuk. Én már előre látom a terített asztalt. Kár, hogy a süti most sztornó Kép (max. egy szelet torta), mivel nem szedem a bogyómat a hétfői vérvétel miatt...

PotterÁgi, isten éltessen sokáig!!!!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Nem is nagyon tudok mit írni, kicsit meg vagyok döbbenve.
Verus! Ha nem érzed itt jól magad ezek után, megértelek és tényleg én sem maradnék a helyedbe. Igen, nem gondoloja végig az ember, hogy így írásban, ráadásul ismeretlenül milyen érzéseket válthatunk ki másokból. Nekem is volt egy véleményem, amiről nem gondoltam, hogy másnak teljesen más a nézőpontja. Nem is ragoznám tovább, tényleg elnézést, ha megbántottalak, nem volt szándékos. Bocsánatot kérek.
Már most kérek mindenkit így a választások előtt, politikáról egy szó se essen.
Hello! Féltem is leírni, hogy mit gondolhattok rólam, de én tényleg nagyon féltem attól, hogy nem tudok megfelelő körülményeket teremteni egy babának. Azért örülök, hogy akkor a párom kemény volt.
Most be kell fejeznem, mert Apa valamit akar a géppel csinálni, de majd később írok.
További szép napot!
Edit

Kép
Kép
kanyin

Edit: "így a választások előtt, politikáról egy szó se essen", akkor most mondjam, hogy az én gyerekem egy hete fideszest játszik? Kép (Állandóan a jobb oldalamon ficereg.)
Ma kiderült, hogy mindenkinek kilencre kell menni záróvizsgázni. Jól kitoltak a vidékiekkel, mert kényelmesen (viszonylag időben keléssel) tízre lehet odaérni, tehát így szinte hajnalban kell kelni és indulni (jól indul a nap). Még szerencse, hogy a férjem szabin lesz, és engem ő elvisz...
Ráadásul abban a bizottságban, ahol én is leszek, az egyik tag az a nő lesz, aki bírálta a szakdogámat, és nagyon nem szeretem...

Ági és
KépKép
exdeus

Verus!
Kímélj meg a hasonló linkjeidtől. Tegnap írtam, de úgy döntöttem inkább kitörlöm, viszont a mostani leveled felháborított. Gondolom most megint meg fogsz sértődni. Amit Te most belinkeltél, az pontosan az amiről másnak papolsz, hogy ne ítéljünk el másokat, de Te azért azt teszed, mint a linkből kiderült. Tényleg nem csak a pelenkázásról lehet itt beszélgetni és azt hiszem az indulatokat Te váltod ki, azzal, hogy egy normális beszélgetést rasszizmusnak ítélsz. Hát azt hallasz meg belőle amit akarsz, de ha lehet ne kezdjük most előröl az abortusztémával, mert nem látom a különbséget. Ha azért néztél be, hogy tegyél még a tűzre ez sikerült. Azt javaslom próbáld meg elfogadni, hogy vannak emberek, akiknek más a véleményük mint neked, különben egész életedben sértve érezheted magad. Még csak annyit, hogy ha úgy látod jónak menj, de azért mert egy topikban 1-2 emberrel (köztük velem) nem értesz egyet, még nem kell megfutamodni.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Potter,Exdeus!NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!

Verus!Szerintem is butaság elmenni!Ellenérvekkel mindíg fogsz találkozni akár hová is mész!
Szerintem is lehet kultúráltan bármiről beszélgetni,nem feltétlenűl csak a pelusokról!

Szép napot!
Pusszantás!
Szilvi, aki ma 23 hetes!!!!!Kép

Kép
szgoron

Nyanya, nyugi! Süt a nap, szép kék az ég... Kép
Szilvi, köszike!
Ági (aki holnap lesz 21 hetes)

Ági és
KépKép
exdeus

Huhh. Nyanya, nem a főoldalt javasoltam, hanem a FÓRUMot. Igaz, mea culpa, nem a fórum linkjét tettem be..nos, iderakom: http://www.izgi.hu/izgi/forum/phpBB2/index.php
a főoldal nem az én véleményemet tükrözi, és ha bki bekukkant egy-egy fórumra, meglátja, hogy nem az ittenihez hasonlatos a hangulat.
Visszautasítom a megfutamodást. Csak vhogy utálom a szabadidőmet értetlenekre pazarolni.
A rasszizmus helyett fasizmust kellett volna írnom? az helyénvaló? Ja, és nekem is lehet (be-be-be) ilyet írni, mert ugye ez is egy vélemény..
Meddig normális egy beszélgetés? Addig, amíg a saját véleményedet olvasod ki belőle? Érzem, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel, és tudom, hogy sokakat taszítanak a cigányozó, románozó... beszólások.
Hogyan cseveghetnék olyanokkal (még ha -állításod szerint csak 1-2 emberke az..nekem úgy tűnt, igencsak egyöntetű (juszt is!!) a vélemény: minden román büdös bunkó, minden cigány lumpen, a sok gyerekesek meg csak a pízér' szülnek..Ja, persze a bűvös mondatot odabiggyesztve mindjárt más: "tisztelet a kivételnek"..), akiket teljes szívemből elítélek? (lenézek..phahh)

És így van, süt a nap, a métely lelép..további sok sikert. Kívánom, hogy semelyikőtök ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy a rohadt általánosítással kelljen megküzdenie.

V.

Kép
verus

Exdeus, átküldtem a táblát, mit lehet tudni, merre alakulnak még a dolgok... Kép

Ágiknak boldog névnapot kívánunk! Kép

Ann
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?