Sziasztok!!!
Nyanya!
Mindkettőnknek igaza van.
Mi sem álltunk neki a babaprojektnek mindjárt esküvő után (2004. május), mert párom épp akkor lett munkanélküli, az én keresetem meg a béka s***e alatt volt... De ennél tovább már nem vártunk volna, tekintve, hogy férjecském a 32. életévét tölti, és hogy őt idézzem: "nem szeretném, ha a gyerekem nagypapinak szólítnana..."
Annak ellenére, hogy ő a kapcsolatunk legelején kijelentette, hogy 30 éves kora előtt nem szeretne gyereket (mostanra már beérett...
).
Mi anyósommal lakunk együtt, akivel néha bizony nehéz, de azért jól megvagyunk, és már alig várja ő is a legifjabb unokája érkezését (már van kettő, csak ők már nagyok: 12 és 10 évesek).
A lényeg, hogy az ember és a családja egészséges legyen, mert tényleg csak akkor van nyugalom és boldogság is, ha ebből a szempontból minden rendben van.
A szociális helyzetről, úgy látom, mindenkinek hasonló a véleménye: aki normálisan dolgozik, adót fizet stb. az dobja fel a pacskert...
Épp tegnap háborodtam fel, mert megkaptam az illetékhivataltól a papírt, hogy ennyi és ennyi pénzt fizessek be nekik az apu után, mivel örököltük a házat. Iszonyú dühös lettem, mert anyuék a két kezük munkájával felépítették a házat, már az építőanyagok árában is jócskán adóztak, és akkor én most, mivel örököltem, még egyszer fizessek!!! Micsoda szemétség ez, nem elég az embernek a gondja ilyenkor, még ezzel is terhelik. Ha meg esetleg eladnám, újra fizetnem kéne, mert ugyebár bevétel!!! Pl. Szlovákiában nincs ilyen, mert ott illetékmentes az ingatlanok eladása, elajándékozása. Nem tudom, hány bőrt akarnak lehúzni rólunk, de azért ez a haláladó (nem tudom szebben hívni) nagyon durva!!!
Bocs, hogy így kiakadtam, de szörnyű, hogy velünk fizettetik meg azt, amit másoknak odaadnak. Meg aztán, a segélyekkel kapcsolatban az jutott az eszembe, hogy a mi fizetésünkből levonják, és odaadják olyannak, akinek esze ágában sincs elmenni dolgozni, s közben mi fizetjük az adót, a szolgáltatásokért nagyon sokat, a nyugdíjjárulékot stb.
Mikor fog a segélyen tengődő 9 gyerekes "anyuka" elmenni dolgozni azért, hogy a gyerekeknek enni tudjon adni??? Majd az önkormányzat ad segélyt, a gyerekjóléti meg ruhákat...
Jujj, bocs, hogy itt offolom a topikot, de tanító vagyok, és nap mint nap szembesülök ezekkel a dolgokkal, és látom egyes szülőkön, hogy szó szerint tojnak arra, hogy a gyereknek miből lesz ennivalója, miközben ott vannak egy házban 10-15-en, köztük egy csomó felnőtt, aki természetesen nem dolgozik. És akkor ők ingyen esznek a suliban, a kétgyerekes meg fizeti a tízezreket!!!
No, most jól kidühöngtem magam!
Remélem, nem rontottam el senki napját, nem állt szándékomban, csak felkerült a téma...
Banya!
Gyere a beszámolóval mindenképp!!
Sziasztok
Norwell+Mazsola (18+1)