Sziasztok!
Szerintem is iszonyatos önzőség ennyi idősen gyereket szülni... Az ember a mai vilában nem tudhatja, hogy meddig fog élni, sajnos apukám sem érte már meg, hogy unokát szüljek neki, pedig még csak 24 éves vagyok...
Nekem már az is sok volt, hogy férjem unokanővére 35 évesen szülte az elsőt, 38 évesen pedig a másodikat, és nem amiatt, mert addig nem sikerült neki, hanem pusztán azért, mert addig építgette a karrierjét, lakás, autó, stb...
A másik durva pedig, hogy valaki olyan körülmények közé tíz gyereket mer szülni, mint az a nő a tévében! Sajna, ahol én lakom, ott is van rá példa, és senki nem tehet semmit, nem lehet azt mondani, hogy márpedig a harmadik értelmi fogyatékos gyerek után nem szülhetsz többet (merthogy ehhez alapvető joga van), így aztán lett 9... Teszem hozzá, hogy apuka-anyuka szintén értelmi fogyatékos, így nem gondolnám, hogy átlátnák, mit is jelent 9 gyereket fölnevelni (ja, és nem is kisebbségiek!!!). Egyébként szerintem ez nem feltétlenül nemzetiség kérdése, de azért meg lehet nézni, hogy hány magyar család vállal 8-9 gyereket itt, Magyarországon! S milyen körülmények közé. És akkor ők szaporodnak, mint a nyulak, más "rendes" család meg néha éveket vár arra, hogy gyermeke lehessen.
Kesergés befejezve, szerencsére mi is a babát várók sorába tartozunk most már!
Banya!
A pocaknövekedés egy érdekes dolog, mert épp tegnap beszélgettem egy utcabeli leányzóval (annyi idős, mint én, és 33 hetes babás), és megkérdezte, hogy hol van a pocakom??? Mert hogy ő 18 hetesen már csak kismamacuccokban tudott járni, és hatalmasnak tűnő hasa volt. Szerintem is alkat kérdése, kinek mikor mekkora, pl. én még fel tudom venni a régi gatyóimat, de már kezdenek szűkülni
, de azért kismamaövvel talán tudom őket hordani.
Meg azt is mondják, hogy aki vékonyabb, annak hamarabb látszik, de aki egy kicsit molettebb, annak később indul meg a pocak, sőt a csípőd és a medencéd csontjai is befolyásolják, hogy mikor kezd kifelé nőni a kicsi. Amíg van hely befelé (vagy hátrafelé
), addig előre nem látszik...
Nyanya!
Majd meglátjuk, mi lesz a pelussal, lehet, hogy nem lesz energiám "szarakodni" vele!
Adi!
Vigyázz Magatokra nagyon!!!!!
Lassan mennem kell, jók legyetek, még délután benézek!
Sziasztok
Norwell+Mazsola (18+0!!!
)