Új privát üzeneted érkezett!

TimiKép
Képzeld,a vasárnap vett fürdőszoba szekrény még ma sincs kész!!!!khm-khm....az én barkács-mániás párom ügyes, mi?Kép

KépKép
KépKép
kirri

OrsiKép

Talán megpróbálhatnád összerakni.Tudod a női logika..............

Kép

Kép
aba

Sziasztok!

Móni
Márknak vannak rossz napjai, és olyankor jön a pelenkázó!Kép Érdekes, eddig nem jutott eszembe a "szokatlan" póz.Kép

Villőőőőő! Hallod ezt?Kép

Móni
Jó ötlet, hogy már 2 hónappal előbb elkezded a szoktatást! De ha ilyen barátkozós, akkor csak nem lesz bajKép
Egyébként mutass olyan munkahelyet aki lojális a dolgozójával! Ha a Tiéd ilyen, akkor szerencsés vagy!

OrsiKép
Bocsi! Nem akartalak nyaggatni, csak azt hittem le vagyok maradva. Ezek szerint nemKép
Hajrá női logika!!!!!

Aba
nem kell vissazmennem dolgozniKépCsak érdekel, hogy most mi van. Jó tudni róla!

Anyapoc
Kikapcsolódás! Fiúk nélkül, ugye? Na, akkor szólok Aptyuknak, vigyázzon Márkira!KépKépKép
Képzeld! nekünk 1 adag infacol enm elég éjszakára! Szted ehhez hozzászokik a kis szervezetük? Most már kezdek miatta aggódni, egy kissé,Kép

Nem tudom, hogy lesz az éjszakai kelések elhagyása. Így 4 hónaposan többet kel mint mikor pici volt. Tegnap már este 10-kor felkelt enni.Előtte evett 6-kor is, 8-kor is. Utána persze kelt még 3-kor (fél 12-kor pedig a cumit kérte) és fél 7-kor. De olyan 5 körül magam mellé kellett vennem, mert igen sokat felsírt, és így ez már nem pihenés!

Nem akarok 2,5 éves koráig kelni hozzá!!!!!!!KépKépKép

Pusza mindenkinek!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

TimiKép
Miért,ezek szerint nálatok is a te kezed munkáját dícsérik a lapraszerelt cuccok?Kép

SzilviKép
Nyugi,nem fogsz sokáig kelni hozzá, Jocit mi talán 5 hósan?? szoktattuk ahhoz, h.átaludja az éjszakát.Lassan nálatok is beáll a rend,majd meglátod.Kitartás!!

KépKép
KépKép
kirri

orsiKép

Hát tudnék mesélni........
Tudod rutinosan mostmár szakembert hívok,biztosra megyek.Kép
bár az ebédlőasztalt símán összeraktam mire Zoli hazaért a munkából.Ki se bírtam volna addig,hogy ne lássam egyben!

AnyapocKép
remélem már mindenki jól van nálatok!

Kép

Kép
aba

BOCSI A KISBETÛVEL ÍRT "ORSIÉRT"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
aba

Szasztok,

Anyapoc képzeld, én mind a két fiut egy éves korán tul szoptattam, és 12 hónap után jött csak meg a havim. Mégis párszor előfordult, hogy sztrájkoltak a zsiványok. Szerencsére volt tejem.

Móni, nekünk azt mondták a (palotai) bölcsiba, hogy amig az anyuka gyesen van, addig a babát nem lehet elkezdeni beszoktatni, csak akkor ha már lemondott a gyed/gyesről és a szabadságát tölti.

Tanulással kapcsolatban nálunk az a gáz, hogy a két fickó kivételes esetekben alszik egy időben. Buci délelőtt szundizik egyet, majd du 3-4 felé. Ha a de kimarad, akkor alszik csak ebéd után a Bencivel. Ezt persze nehéz elérni, mert 10 után már nagyon álmos. A délelőtt és a délután egy része kilőve. Este általában 9-ig elalszanak, de a picinél fél 1- fél 2 van, mire igazán mélyen alszik. Addig sokszor kell menni hozzá. Kis cumika, vizivás, popo döncölés. Emellett elég nezéh tanulni. Apát nem szeretem megkérni, hogy segitsen, mert 4-kor kel, és fontos kialudnia magát. Olyan helyen dolgozik, ahol nem csak bent kell lenni, figyelni kell (porcelánfestő - teljesitmény béres).

Szilvi, fel a fejjel! Első babánk 3,5 hónapos korától átaludta az éjszakát, 1-2 esettől eltekintve. Áron elmúlott 1 éves, és nemhogy javulna a helyzet, egyre rosszabb. Sok dolgot kipróbáltunk: ágynemü csere, ágycsere, ágyhely csere, só az ágy alá, pizsama-hálózsák csere, hüvösebb szoba, melegebb szoba, zene be-kikapcsol, már nincs több ötletünk. Egyre fáradtabb vagyok, már hiába szedek vitamint.

Munka-gyed-gyes témához: 2 éve ugy volt, hogy a gyermek születési évét megelőző évben kell 180 nap fizetett munkanapnak lennie, hogy ujra számolják a tgyást, gyedet. Ha otthon vagy 1 babával, (kaptál tgyást,gyedet) akkor ezek lesznek az irányadók a 2 babánál (az összeg valamivel kevesebb lesz). Nálunk Benci 1,5 éves volt amikor összejött a 2 baba. (max gyedet kaptam netto 68 e))Elmentem táppénzre (91. nap után) és a szülésig azon voltam. Utána tgyás 168 napig, és gyed (előző év jövedelméből számolták, most 58 e a gyedem). Aztán jogosult leszek megint gyesre is.

Ha babát akartok, és visszamész dolgozni, ne mondd el. Senkinek semmi köze hozzá! Sajna ez a rendszer hibája, hogy belekényszeriti a mamákat az igazság elhallgatására. CSak arra figyeljetek, hogy a tgyásnál az előző évi jövedelem számít. (hiába dolgozol 2006-ban sok pénzért, ha a bébi decemberig megszületik, akkor az előző évi jövedelmed számit)Remélem érthető volt, és tudtam segiteni.

Puszi, Lora
lora76

Lora

Apa Herenden dolgozik?

Sz.

Kép
Kép
kismama2004

Basszus elszállt amit írtam úgyhogy akkor mégegyzser...

Szóval, nagyi még mindig kórházban, és a héten még nem is engedik ki. Az van vele hogy tele van azbeszttel (vagy hogy írják) a tüdeje és ez ugye nem tisztul Kép Nagypapámnak is hasonló baja van, mert ők régen azbeszttel dolgoztak... És ez mindenféle tüdőgyulladást meg hasonlókat okoz... Most állandóan vizsgálgatják nagyit de nem mondanak semmit! Kép

Bútorszerelésről meg... Nálunk apa asztalos! Október óta van a gyereknek saját szobája de azótasincs benne szekrény! Mert ugye venni nem lehet mert az gagyi! Majd apa csinál hiperszupert! De valahogy még mindig nem készült el...

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

„Muzsikával az újszülöttekért!”

Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”

A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
kelimoni

OrsiKép

Gyertek estére időben,hogy tudjunk dumcsizni is!

Ja,és ne ebédeljetek!

Kép

Kép
aba

Sziasztok!

Jaj,de nem szeretem ezt az agresszív reklámot.. KépBocs,Off volt,de tényleg KépKépKép

ON

Lányok,ez az idő borzalom!Nem tudom,kinek hogy viseli a gyerkőce,de nálunk áll a bál..tegnap hiszti hegyek,nyügi,nyafi,éjjel szintúgy..még sírás is volt vagy 1 órán keresztül...KépReggel ugyan látom,hogy duzzadt az ínye,pláne még ez is... KépLegalább Bulcsú "normális " volt Kép!

Móni

Szerintem is szánjr rá pá rhetet a bölcsire mindenképp,mert az sajnos csak egy dolog,hogy szeret társaságban lenni Gergő,de ha eddig mindig ott voltál,akkor ez azért szokatlan lesz neki.Nekünk annyi előnyünk volt,hogy amikor anyósom volt vele Gyesen 1 évig,akkor egy héten 1 napot mindig egyedül volt Bulcsú játszóházban,mert akkor csak 1 órám volt.Gyorsan leadtam a gyermeket reggel,letanítottam az órát,aztán uzsgyi érteKép...Szóval ő ismerte a dörgéstKép!
Na,akkor szuper,ha a munka nem lesz megerőltető...azért a tesóprojekt megy tovább?
Tényleg,hova szeretnéd bölcsibe vinni Gergőt?

Szilvi

Szt az infacolthoz nem szokik hozzá,meg ez is van ráírva..Csak amikor erősebb a pocifájás,akkor gondolom nem elég az 1 adag.Végül is eddig nem evett ennyit éjszaka,vhol érthető...de én is elhagynám már ezt...Kép
Remélem,azért hamar megjavulnak,mert kezdek teljesen zombi lenni néha és nem tudom,hogyan fog menni két gyerekkel egyedül...
Szokatlan póz Kép,hááát,mi elég prűdek vagyunkKépKépKép!De majd meglássuk... Kép

Orsi

ÓÓÓÓÓÓ,én nem nyaggatlak...áááááááá Kép!
HOgy szoktattátok le Jocit az éjszakai hamiról?Õ szopis volt egyébként,Már a korazülöttség miatt kérdezem,meg a leszoktatás miatt...Hűűű,ez érthető volt? Kép
Tanulás:na ez az,pont a legnehezebb félévek lesznek,amíg kicsit a gyerkőcök...Oszt még fel sem vettek és ha így haladok,nem is fognakKép!Amúgy sem értem a szóbali tételeket,mert a könyvben,amit megadtak,nem sok ilyen dolog van...vagyis nem így,ahogy megadták..:8Szóval itt kezdődik...

Timi

mi már jól vagyunk,bár azóta egy gyors megfázáson megint átestem,de ezeket már kezdem megszokniKép...1 nap torokfájás,másnap orrfújás,3. nap már semmi.. Kép
Bár Bulcsú is most kicsit náthás(mintha...),de adom neki a Vitacolan-t ezerrelKép!
Apa meg csak amúgy van maga alatt a sok nyafitól,tegnap már a diliházon gondolkodottKép!
Jó,amit bemásoltál,legalább tiszta minden ezügyben...még dolgozni is megyek majdKépKép!

Lora

Szerencse,hogy nem volt gond a tejcivel:9Iagzából én is egyszer vettem ezt észre,szt utána már idomult a kölyökKép!
Alvás:na,én is ettől félek,mert brutál lesz.Igaz,Bulcsú ovis,de azért amikor itthon lesz,elég érdekes lesz a dolog...Most ugyan Villő még alszik délben,így hétvégén vannak csendes percekKép,de később...Amitől inkább tartok,ha Villő átáll a két alvásra és egyedül leszek,hogyan megyek majd Bulcsúért oviba du,amikor a kicsinek aludni kéne...KépDe majd csak alakul vhogy...

Gabi

Nagyidnak jobbulást,elég gáz ez az azbesztKép.Ennél sokkal csúnyább dolgokat is tud művelni,"szerencse",hogy ennyivel "megúszták"...
Asztalos Apa?:9Akkorát derültem ezen a gagyi-dolgonKép.Nálunk uez van.Van asztalos a családban,aki sokmindent megcsinál nekünk,csak győzzük kivárni.Ezért nincs 1 éve ágyunk sem,mert hát ugye mi nem veszünk,mert az gagyi...ez meg ágy lesz 30 év múlva is..KépKépAztán most matracozunkKép!Jaj,ezek a mesterek!

Na lépek vmit enni-inni!

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Anyapoc!

Szóval zajlik nálatok az élet!
Nekünk mint megelőzés az Ehinacea csepp jött be.Talán mintha régen már írtam volna róla.
A vitaminokra azt mondta a dokinénink,hogy mikor kicsit náthás ne adjak,mert az a bacikat is felerősítheti.Csak C-vitamint kapjon,meg az ehinaceat.

Mondjuk mindenkinek más lesz a megoldás.Kép

Barnabás ínye 2 hónapja duzzadt és még mindig nincs kint a foga.Mindent ezerrel tömköd a szájába,de még semmi.
Hát a csuda tudja mikor lesz már ebből fogacska.

Timi

Kép

Kép
aba

Timi

Én is próbálkoztam az Echinaceával,de amikor vettem a DM-ben,itthon vettem észre,hogy alkoholos,így kisgyermeknek nem lehet adniKép..Azóta nem is kerestem,de ezek szt gyógyszertárban?
C vitamint eszi Bulcsú is mindig,amikor beteg,akkor többet.Ebben a készítményben nincs túl sok vitamin,szóval nem olyan,mint egy vitamintabletta...
Fogak....KépHát igen,én is ettől félek,hogy csak szenvedünk,aztán meg mire kijön...Érdekes,Bulcsúval semmi ilyen gond nem volt.Egyszer csak észrevettük,hogy kint van a fogacska,igaz 4 hónapos korától dőlt a nyál,duzzadt volt az íny...Na de a nyál így is,úgy is dőlKép!
Villő csak az én kezemet hajlandó egyenlőre rágni,de azt nagy élvezettel.A többi cuccot nem iagzán sikerül a szájába gyömöszkölni,mert nem mindig talál beleKép..
Most éppen a kaján parázok,mert ugye voltak gondok a szopival.Na,most lemértem,mennyit eszik,ezesetben 160 gramm volt.Ha úgy számolom,hogy súlyának 1/6-át kell enni,akkor simán megvan 1 nap és elég ez a mennyiség...de hát olyan nyafi,én nem tudom...Kép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok,

Gabi, totál ez van nálunk is! Apa semmit nem enged venni (polcos szekrény, kiságy, polc, beépített szekrény, számítógép asztal), mert gagyi! ILYENT ÉN IS TUDOK CSINÁLNI! De mikor? Sem szerszám, se idő, se mühely. Aztán hónapokkal később, amikor elköltöttünk rá egy csomó pénzt, és még mindig nincs kész, ő is belátja, talán inkább meg kéne venni azt a "gagyi asztalt", csak hogy legyen.

Szilvi, igen a párom ott dolgozik, a porcelángyárban. Van is nagy riadalom, novmberben 250 főt elküldtek, és aki magátol ment, az is kapott 6 havi végkielégitést (vagyis a 80%át), márciusban megint elküldenek közel 300 embert. Ha belekerül, mehetek vissza dolgozni, és lőttek a harmadik bébinek (egyenlőre)! Ráadásul az elbocsátások nem szakmai okok miatt történnek, hanem sorsolnak! Most hova tud elhelyezkedni egy porcelánfestői szakmával?

Anyapoc: az alvással, illetve az átállással nálunk is hónapok mentek el, mire sikerült Bencének eldöntenie, hogy hányszor is akar egy nap aludni. Most talán szerencsém lesz, hogy ovis lett. Nagyon kifárad az alatt a 2 óra altt, és az ebédet előrébb hoztam. Most dél előtt valamivel eszünk, és igy 12:20-kor mai aludt mindt a két fiu. Áron igy csak egyszer alszik már. Persze nehéz fennt tartani fél 11 után, akkor már intenzív foglalkozást igényel. Akkor leszek bajban, ha a Benci az oviban fog ebédelni, mert fél egy után lehet csak elhozni őket. Talán addigra elalszik mélyen a pici, és akkor elszaladok a nagyért (szemben van a suli, és mellette az ovi).
Képzeld, ma amikor mentem érte, megkért, had maradjon még egy kicsit. Olyan aranyos volt! A jövő héten szerintem már ott is fog enni.

Nálunk is támad a nátha, nekem is a nagynak is kapar a torka. C vitamin és gyümölcs ezerrel, meg méz, hátha megusszuk.

Vigyázzatok magatokra, Lora
lora76

Sziasztok!

Tegnap találtam a neten egy weboldalt (csaladinet.hu), ahol van egy TB szakértő is, tőle lehet kérdezni a kismamák munkábaállásával kapcsolatosan. Azt nem tudom még, hogy mikor, mert reggel 8-kor már nem fogdott el újabb kérdezőt. Átolvastam az előző kérdéseket és válaszokat, most elkezdtem bizakodni, hogy elég lenne pár hetet dolgozni, hogy jövő évben megint rendesen kapjak TGYÁS-t és GYED-et. Holnap bemegyek a sógornőmmel az itteni TB-hez, van ismerőse aki pont a kismamákkal foglalkozik. Ki fogom kérdezni mindenféle lehetőségről és a következményektől. Ha tényleg elég lenne pár hónapot dolgozni, akkor Gergőt sem terhelnénk a bölcsivel, hanem beosztanám a nagyszülőket, vigyáznak rá ők. Persze ehhez az kell, hogy amikor tervezzük, akkor teherbe is essek. Na, ez a kényes pont... Majd úgy csinálunk, mint a nyulakKépKépKép, csak bejön.

LoraKép
Barátnőm is Herenden dolgozott, most kint él Ausztráliában, munkájának köszönhetően ismerkedett meg a férjével. Durva, hogy ennyire nem számít az emberi tényező, ez a sorsolásos módszer igen rémisztő.

AbaKép
FogzásKép. Hát igen, nekünk ez ügyben szerencsénk volt, egyedül az utolsó foggal voltak nehéz heteink. Legalább 3 hétig duzzadt és vörös volt az ínye, mire kijött az a fogacska. Ezzel nem akarlak rémisztgetni, mondom, a többi 15 szinte észrevétlenül kibújt.

AnyapocKép
Szegény Apa, tegnap biztosan azt gondolhatta, hogy felüdülés lesz kicsit visszamenni hajózniKép. Gondolom, számodra meg elég ijesztő, hogy nemsokára megint egyedül maradsz, főleg így, hogy segítséggel is zombisodsz már. Reméljük, hamarosan javul a helyzet.
Tesóprojektbe most úgy gondolkozunk, hogy mindenképpen jövőre szülessen meg, már akár január 1-énKép, mert így lenne jó az anyagi helyzetünknek.
Bölcsit a Lovassy mellettit gondoltam, de mint fentebb írtam, még van egy kis remény, hogy nem lesz rá szükség.
Pont ma beszéltem a kolléganőmmel, most éppen iszonyú nagy fejetlenség és zűrzavar van a munkahelyemen, tehát jelenleg nem éppen egy nyugis hely. Remélem, rendeződnek a dolgok, mire mennék.
Főnököm még mindig nem hívott...

SzilviKép
Látom, bejött a szokatlan póz duma... Csak így tovább.
Képzeld, tegnap mondta az unokahúgom, hogy ő úgy tudja,hogy attól függetlenül el lehet helyezkedni bárhol akár 4 órában is, hogy Te ez alatt az eredeti munkahelyeden állományban vagy. Furcsa, holnap erre is rákérdezek.
Na, nekik elsőre összejött a kistesó, tegnap elújságolta. Valaki elárulhatná már nekem a titkot. Persze nekik nem volt olyan stresszes időszakuk, mint nekünk. Nem baj, mondtam, hogy így legalább tudunk ruhákat kölcsönözni egymásnak, most nem egyszerre szülünk. "Nagyok" között 2 hét van.

sziasztok: Móni

Kép
Kép
bogumil

LoraKép
Olvasom, h. a párod a Herendiben dolgozik...nincs infótok róla, hol lehet megvásárolni a porcelánokat?Herendi mániás a férjem, de a porcelánok közül csak a konkurens márkákat látom mindenhol az üzletekben.

TimiKép
Olyan fini volt a csülökKépnyammmmm.....

AnyapocKép
A leszoktatás: Joci is partner volt benneKép
Õ ébredt fel kevesebbet, aztán a napi adagja lett emelve.Igazából nem nagyon játszott szerepet a korababaság,mert hamar utolérte a társait, lévén így is majd 2 és fél kg-ós korababa volt.
Nyaggatás: ígértem, hogy félidőnél szólok!Az legyen a meglepi, hány hét van még addigKép

MóniKép
Titkos recept nincsKépDe ha görcsösen akarod, sajnos annál rosszabbKépSzerintem először beszélj a nőgyogyiddal, ő UH-n nyomon tud követni egy teljes ciklust, látni fogja mikorra esik a peteérés,tüszőrepedés, mikor kell akciózni..mielőbbi babásodást kívánok!
Orsi

KépKép
KépKép
kirri

OrsiKép

Mikor szeretnétek ismételni?
Már alig várom,hogy Csenge hazaérjen.Ha minden igaz, 9-kor indultak.
Néztétek tegnap az új zajládát?Kép

AnyapocKép

Én is úgy gondolom,hogy csak akkor jön össze az éjszakai végigalvás,ha a baba is akarja.
Lásd a mi példánkat. Csenge nem aludta végig 2 és fél évig,Barnabás magátó 10 hetesen úgy döntött,hogy alszik.
Semmit nem csináltam másként a két gyereknél.
Ja, az Echinacea van szirupban és drazséban is.

Timi

Kép

Kép
aba

TimiKép
Joci végigaludta az első külön szobában töltött éjszakáját,ezért apa éjjelig leste kigúvadt szemmel a tv-tKépJól műxik,szépek a színek, csak furi, hogy széltében nyújtja a képet.
Legközelebb Ti jöttök hozzánk vacsira,már tudjuk is a menüt.
Nagyon klassz az új ebédlőasztalotok!
Mennyi idő az út anyudéknak ide?

O.

KépKép
KépKép
kirri

OrsiKép

Az út kb. 4 és fél óra.Most beszéltem velük,nemsoká félúton vannak.Hurrá!!!!!!!!!!!
Nagyon ügyes volt Jocika,gondolom Apa nem kis örömére.
Annyira helyesek voltak a srácok tegnap!
Kíváncsi lettem volna hogy Barnabás mikor dőlt volna ki ,ha nem rakom le aludni.
Nem csináltunk fotókat!!!Kép

Mi lesz a menü?

Van egy pulcsi,oda akartam adni/mert nekem nem jó/,de hát az overall is itt maradt.

Mikor alszik Joci napközben? Jövő héten eljöhetnétek napközben is.

Timi

Kép

Kép
aba

TimiKép
Anyukádék mennyivel jönnek?????KépMáris félúton!Kép

Barni olyan zabálnivaló,majd nálunk csinálunk fotókat.Tök jól éreztem magam, csak ugye a manó miatt nem lehet tovább maradni.
A menü: sült husi lesz, Józsival együtt csináljuk, igazi családi fogás, tegnap délben próbáltuk ki.
Joci 10-12/12.30-ig alszik, délután 3-5-ig, vagy 4 után.

Orsi

KépKép
KépKép
kirri

Kirri

Herendre menjetek vásárolni!Kép Van ott egy nagyon szép üzlet, pont a gyárral szemben. Érdemes elmenni kirándulni is mert meg lehet nézni a Minimanufaktúrát,bemutatják a porcelán történelmét és a porcelánfestés rejtelmeit. Ha jól emlékszem már Veszprémben is van boltjuk. És a Balaton-parton több helyen. Majd én is rákérdezek.

Móni
mit mondtak a TB-nél?

Anyapoc
ha nem megy két gyerekkel, jössz és segítek. Ketten csak elbírunk 3 kőccel!Kép

pusz mindenkinek!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Kirri

Vp-ben nincs üzletük.

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi!
A porcelánbolt szombat délután is nyitva van?
Remélem olvasod,mert ma mennénk át!

Timi

Kép

Kép
aba

SzilviKép
Köszi az infót, mindenképp átnézünk Herendre.
Orsi

KépKép
KépKép
kirri

SzilviKép
TB-vel nem beszéltem, hanem eszünkbe jutott egy ismerős, aki ezzel foglalkozik, őt hívtam fel.
Azt mondta, hogy ha beleszülök a GYES-be, akkor ugyan annyi TGYÁS-t és GYED-et fogok kapni, mint a Gergővel, mert a munkaszerződés szerinti bért veszik alapul. GYES mellett pedig valóban el lehet menni bárhova dolgozni, attól függetlenül, hogy állományban vagyok valahol.
Tehát lehet, hogy keresek egy 4 órás munkát, amíg várunk a babóra. Munkahelyemre biztos, hogy csak 8 órába vennének vissza, tehát nem túl ideális, viszont a 4 órás munka tökéletes lenne. Férjem nővére már ráállt a dologra, neki sok ismerőse van, aki esetleg kisegítőt kereshet.
Tehát nem annyira sötét a helyzet, mint egy hete voltKépKépKép.
Főnököm még mindig nem jelentkezett, tehát sztem annyira nem hiányozhatokKép.

TimiKép
Szerintem szombat délután is nyitva van a bolt, ápr-októberig legalábbis biztosan. Biztos van vezetékes telefonszámuk, nézzetek utána és hívjátok fel, ez a legegyszerűbb.

Móni

Kép
Kép
bogumil

nincs nyitva most.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!
Most értünk haza, ebben a szép időben elmentünk Tihany-Sajkodra kirándulni.Jocinak nem is vittünk babakocsit, apa/anya kezébe kapaszkodva sétált a fiatalúr.Be van fagyva a Balcsi, rengetegen koriztak rajta.

Munka: nálunk meg apa hallani sem akar róla, hogy a gyerek(ek) oviskora előtt majd visszamenjek dolgozni..

További kellemes hétvégét mindenkinek!
Orsi

KépKép
KépKép
kirri

MamikKép
Nem tudjátok, Csirkeszéknél megszületett már a kistesó?Másik topikban olvastam, talán ha 1 hete van hátra, és a pocakbabájuk kiscsajKép
CsirkeszKép
Ha olvasol minket, légyszí ide is írd már meg a gólyahírtKép

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Anyukámmal akartunk átmenni a porc.boltba,de ez most nem jött össze.
SajnaKép

Mi ma délután készülünk korizni a Belső-tóra.Még nem volt az idén Csenge lábán a kori és mindjárt vége a télnek.
Nemjöttök Orsi?

Nem emlékszem milyük van Csirkeszéknek?

Kép

Kép
aba

Aba

Hétköznap nem tudtok menni? Akkor nyitva van.

Én is szeretek korizni,de nem hiszem hogy az idén lesz kori a lábamon.Kép

Sz.

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!
Még nem tudtam visszaolvasni, összes vendég elment. Több napig voltak itt. Dobok képet a keresztelőröl.Nem sikerültek túl jól, mert aki fényképezett nem nagyon értett a géphez.Kép
Igyekszem újra bekapcsolódni.
Puszi
Andi

KépKép

KépKépKép
bambika

Ezt találtamKép:

Most láttam nagy örömmel a 2004-es őszi babák topicban, megosztom Veletek is/ bár nem vagyok Csirkesz anyukája /

" Ma 06.37-kor megszületett Csenge (3950 gramm és 57 centi), mindketten jól vagyunk."

A "ma" január 20.-át jelenti '

Nagy gratula nekik itt is !

Üdv: Gotti

anyapoc

Hatalmas gratula CSirkesznek és Csengének!!!!

Kép

anyapoc

Mi is gratulálunk Csirkesznek!
Csenégenk sok tejcit kívánunk!

Szilvi és MÁrk

Kép
Kép
kismama2004

<!--attachment: hirdet_s_-340410.doc*mime_msword.gif*application/msword*19.5**hirdet%e9s%2e%2edoc --><center><pre>
Kép
hirdetés..doc (19.5 k)</pre></center><!--/attachment-->
mariann2

CsirkeszKépKépKépKépKépKépKép
HATALMAS GRATULA CSENGE BABÁHOZ ÉS SOK-SOK TEJCSIT!
Ha olvasol bennünket, kérünk szépen képet a kisbabáról!!!!!!

AnyapocKép
Köszi Csirkeszékről az infót!

TimiKép
Erre a hétvégére is érvényes a koris-ajánlat?Kép
Orsi

KépKép
KépKép
kirri

AndiKép
Mindektten nagyon csinik vagytok a képen!
Igazi kis hercegnő volt a kiscsajszid!

KépKép
KépKép
kirri

OrsiKép

Érvényes.Annyira,hogy tegnap nem mentünk rá a jégre,mert nem volt egy életbiztosítás.
Csenge nagyon csalódott volt,úgyhogy remélem ez az idő meghozza a várva várt jeget!!!!!

AndiKép

Nagyon helyesek voltatok a keresztelőn!Kép
Jól viselte a kisasszony?

CsirkeszKép

Millió puszi nektek!Kép

Szilvi!

most volt itt Anyukám és Õ kérte hogy menjünk át mert venne pár dolgot.Persze csak délben jutott eszébe,mikor valami kapcsán szóbakerült Herend.
Majd legközelebb összejön.
Köszi az infót!

Timi

Kép

Kép
aba

Sziasztok!

Nálunk áll a bálKép,most teljesen cumimentes Villő...Szerencsére azért nagy gáz nincs,de sajnos a szopi egyre kevésbé megy.Nem mindig van kedve/türelme hozzá,így fejek,mint egy őrült,hogy legalább így maradjon még neki vmennyi...Kép
Azért persze éhenhalni nem fog KépKép!

Móni

Hát igen,szegény Apa kivan,de azért ezt sem cserélné el a hajózássalKép...Õ már csak ilyen...
A bölcsi,amit kinéztetek,nagyon jó,sokan dícsérik és ha az esik útba,akkor tényleg jó helyet választottálKép.Nekünk az nagyon kiesett,meg a reggeli csúcsban esélyem sem lett volna beérni rendesen...
Hát nagyon kíváncsi vagyok,mi lesz munkaügyileg akkor.
Szóval teljes terv van a tesóhozKép!Vhogy nálunk is hasonlóan volt,csak nem anyagi okoból...Kép

Orsi

Szívesen,tegnap még volt egy kis időm,és emlékeztem,hogy vhol olvastam,h vki gratulált nekik,így gyorsan előszedtem az infót...Kicsit sajnálom,hogy Csirkesz már nem nagyon jár erre,mert szerettem a dumájátKép!
Azért Joci szép kis súllyal született tényleg...Mekkora lett volna,ha végig bent marad? Kép
Én is gondolkodtam már azon,h Villő nappal nem eszik annyit,hogy éjjelre is elég legyen..Persze így,hogy kell ptólás,ez könnyebben megoldható...KépKép

Timi

Echinaceát majd megnézem,köszi Kép.
Hát nálunk a két gyerek teljesen más...Bulcsúnak nem volt cumija,illetve cicit használt helyette Kép...Aztán persze túlzásba vitte a másfél óránkénti kelésekkel,amiről azért le lett szoktatva.Elég jól vette az akadályt...Villő cumizott,így ugye az motivált be...Most nincs cumi,aztán majd meglátjuk...Nekem nem kell,hogy végigaludja az éjszakát,szívesen etetek éjjel,de nem szeretek blindre felkelni(ki szeret?)... KépKépKép

Andi

Szuper a kpé,Lilla nagyon kis csini volt!!!KépKép
Mit szólt a vizezéshez???
Ruhát vettétek?
Látom,Bence meg a gyertyatartó volt Kép!
Majd azért mesélj,milyen volt!!!

Szilvi

Ok,majd vhogy elintézzük a 3 gyereket Kép!

Na pusz mindenkinek,

Anyapoc

anyapoc

Mariann

miről van szó? Dobj egy mail címet.

Andi
nagyon édik a gyerekek. Sztem tök hasonlít Lilla Bencére.Kép
Biztos jól el lehetsz fáradva a hétvége után.

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Láttátok hogy lefogyott Pokrivtsák Mónika?
Mi acsudát csinált? Nem tudja valaki?

Timi

Kép

Kép
aba

Sziasztok,

kicsit lemaradtam, oviztunk, aztán beindult a nátha szezon nálunk is. Kezdte Benci aztán én, majd a pici szombat éjjel. Király volt.

Szóval, Orsinak már elmondt valaki, hogy Herenden is van márkabolt.
www.herend.com -on sokat megtudhatsz.

Hiszti ezerrel (Áron), majd jövök, Lora
lora76

Sziasztok!

Csirkesz

Gratulálok a kislányhoz!

Lora

Jobbulást nektek!

Anyapoc

Villő ennyire rossz evő lett??

Mindenkinek köszönjük a gratulációkatKép
Keresztelő: Lilla jól bírta, meg se nyikkant. Bencétől féltem nagyon nehogy lehányja a papot. Szerencsére jól viselte csak kicsit sírt.
Anyapoc a ruhát a keresztszülők vették nekikKép Gyanítom kissebb vagyont fizettek értük. De ők ragaszkodtak hozzá. GyertyatartóKép Bencének is most volt a keresztelőjeKép

Mennem kell hiszti van

Andi

KépKépKép
bambika

Sziasztok,

Andi köszi, a nagy és én jól vagyunk, a kicsivel kinlódunk. Amint lefekszik, eldugul az orra, hiába porszivozom, hiába cseppentek. Most 2 napja a babakocsiban alszik, félig ülve. A gond az, hogy éjjel hason szeret aludni, így kb fél óránként felkel és sir. Kicsi vigasztalás, vizivás, cumi, és alvás (újabb fél óráig). Egyig apa virrasztott, aztán utána én. Most persze huzza a lóbőrt a babakocsiban. A gáz csak reggel volt, amikor Bencit oviba vittük. 4.-en lakunk, és nem tudtam levinni a 2 lurkót + a kocsit is. Gyalog mentünk, még szerencse hogy ilyen közel van az ovi. azért majd leszakadt a karom, mire hazaértünk. Benci közölte velem, hogy ma nem jön velem haza, megvárja az apát (Pénteken délelőtt ő ment érte)

Andi, nagyon édesek voltak a gyerekek, és igazán hősiesen viselték a keresztelőt. Nálunk pár hónapos korukban volt, és végig aludták szinte az egészet.

Anyapoc, adsz már Villőnek valai mást is cicin kivül? Lehet, hogy látja tőletek ahogy esztek, és kiváncsi rá. Áron már 5 hónaposan nyult az ételért, a kanálért (persze nem kapta meg).

Hisztimentes napot, Lora
lora76

Szisztok.kismamaként találtam egy tuti othoni melót.jól fizet Csak internet kell hozzá.Ha érd. valakit kérj tájékoztatót a mariann10@freemail.hu-n. Szisztok mariann
mariann2

Sziasztok!

Ma megyünk szurira,remélem nem lesz gond,bár az előzőnél sem volt nagy gáz Kép,meg már fel sem tűnik... Kép

Nagyobb gyerekesek!Mi újság a farsanggal?Kinek mi lesz a gyerkőce az oviban???Mi végül Noddy mellett kötöttünk ki(mesefigura a Minimaxon Kép),de akart lenni pókember8akiről egyébként azt sem tudja,ki az,de több gyerek is az akar lenni az oviban,így ő is Kép),meg másnap viziló... KépKépKép!De maradtunk végül a Noddynál...

MajdjövökLora Kép

Hát igen,nálunk is nézi,mit eszünk és reklamál.De szó szt árgus szemekkel figyel,ha közelítek vmit a szája felé(kanál,pohár),már niytja és húzza oda a kezével....KépDe azért ő sem kapja meg,legfeljebb egy tiszta kanalat rágcsálni Kép.
Egyébként tápot kap,ha kell pótlás és tej már nincs pótolni,mindig szopi után...Kép
Kétszer próbáltam almát,mindkétszer elég sokat evett(másodiknál anyum szt legalább 1 egész alma volt,mert kettőt passzírozott le).Na,majd ma értekezek a dokinénivel... Kép
Jobbulást a fiatalságnak,szegénykéim jól kilehettekKép...ismerős a dolog,nálunk anno kruppal is társult,szerencsére Bulcsú már kinőtte.
Mivel cseppentesz az orrába?
Azért látom,Apa nagyon hősiesKép.
Cipekedés... Kép

Timi

Szt már régóta nagyon le van fogyva(majdnem azt írtam,hogy vagyKépKép...vagy?Kép),vagy azóta tovább fogyott???Nem elvált ő is???

Andi

Akkor ti két legyet ütöttetek egy csapásra??? KépKép
Szóval akkor jó buli volt...még jó,hogy mi nem tervezünk ilyesmit...foglalmam sem lenne,kit válasszak keresztszülőknekKép!
Igen,sajna Villő elromlottKép.Vagy inkábbKép.Ez részben nekem köszönhető,mert ugye volt pár nap,hogy nem ittam eleget és máris nem volt annyi tejci és mivel egy kicsit cumizavaros is(szt),ezért máris bojkottálta a dolgot,hiszen nem ömlött a szájába...Most azért igyekszünk,cicizik is,de nem mindig hajlandó kiszívni teljesen,mert ugye erőlködni kell,így én fejek,ő meg kapja a plussztKép...legtöbbször van elég lfejt tej,de ha nincs,akkor egy kis tápot...No,azért olyan sokat nem eszik meg mindig,de bizony van,hogy 100 ml is lecsúszik neki cici után...Kép
Lilla mi finomakat eszik már???Mesélj,hogy tetszik neki a hozzátápi!

Na rohanok,mert ebéd van és vki itt nyaggatKép!

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

LOra

Jobbulást a kicsinek. Te is beállsz a zombik táborába? Azért jó, hogy apa is kiveszi a részét a babázásból.

Anyapoc

Remélem Villő jól viseli az oltást. Almaevésben kis ügyes. Hozzátápi: nem állunk túl jól eddig még semmi nem jött be neki úgy látom. Tegnap óta sütőtök van napirenden. Ma sikeresen kifújta a szájából és te-te-te kiabálás kíséretében nagyokat nevetett. Azért pár falat lecsúszott a torkánKépKép. Kipróbáltam üveges ételeket is főztem is neki, de nem akar pár kanálnál többet enni.
Keresztelőröl még annyit, hogy mi sem akartuk. Úgy gondoltuk, hogy ha majd már eltudják dönteni akarják vagy nem , majd akkor. Lassan három éve halgattuk a dédi, anyósom és családja szemrehányásait, hogy beadtuk a derekunkat.

Lányok

Lilla még mindig nem forog, eddig kb. 5* fordult a hasáról a hátára. Már félig felül és próbál mászni. Előbb fog felülni, mint forogni?? Elvigyem orvoshoz??

Puszi

Andi

KépKépKép
bambika

AndiKép

Mi a francnak vinnéd orvoshoz????????Eszedbe ne jusson! Õ ezt majd később csinálja.És aki egyeltalán nem mászik hanem elindul?!?!
Majd csinál ő minden ahogy neki jólesik.
Pontosan mennyi idős is?Visszaolvashatnék,de lusta vagyok.

Anyapoc!

Örülj ,hogy letett a vizilójelmezről!Kép
Tavaly a barátnőm fia 7 fejű sárkány akart lenni. Nem lehetett lebeszélni róla.A végén beletörődött,hogy csak egy feje lesz.

LoraKép

Jobbulást!Próbálj a kiságy lábai alá / a fejénél/ könyveket rakni,hogy ne legyen vízszintesen.
Nálunk sokat segített!

OrsiKép

Hánytól van holnap a Baba-Mama klub?

Timi

Kép

Kép
aba

Mariann
nem jó az emilcímedKép

Kép
Kép
kismama2004