Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Flocika! A tieid is gyönyörűek!
Az én kölkecem még most is ugyanilyen szép, csak azóta sokkal nagyobb, októberben múlt kettőKép De nincs szívem levenni ezt a képet, én is nagyon szeretem. A nevemre utal a mélcímemKép
Hó: szakaszosan esett állítólag itt-ott.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!
Megfejtettem a neved. Kép Druszák vagyunk,csak én 10 nappal később tartom. Boldog névnapot!
Köszi a dicséretet,dolgoztunk is rajta eleget Kép

Kép
flocika

Flocika!
Én már évek óta mindkét napon tartom, mert 10 nappal később senki sem köszönt meg, most meg mindenki nagyon kedvesen gratulál. Úgyhogy már nem szólok, hogy nem most van, bezsebelem január 11-én a gratulákat, február 5-én meg a családi gratulákat, és így hosszan ünnepelekKép A nagymamámat is így hívták különben.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Azt hiszem kicsit félre érthetően fogalmaztam. Majdnem druszák,én pontosan 21.-ei vagyok. Februárban a szülinapomat tartom.Én is sokáig bulizom,aztán karácsonyig semmi.Kép

Kép
flocika

Sziasztok!

Szirom,

Akkor majd februárban is boldog névnapot Kép
Még nem tudom, hogy meddig kell maradnunk, de már fáj, hogy nem mehetek ki. Megkérdeztem a dokinőt is és nem lehet még.... Én annó László kh-at jártam meg skarláttal.

Flocika,
Állítólag ugyanaz a baktérium okoz ezt is, azt is, meg középfül-nyuszit, amit most Ádám szedett össze még pluszban (ő a férjem).

Krisz,

Köszi a hívást!

H.

Kép
hanzika

Szirom: Emlékszem ám rád, hiszen jó pár hónapot töltöttünk el anno az esküvő szervezéssel. Most vagyok a 27.héten, és eddig szerencsére nincs semmi gondom. Leszámítva egy két apró tünetet:-)

Marycus. Köszönöm szépen, élni fogok a lehetőséggel :-)

Kellemes hétvégét mindenkinek:-)
nyty

Sziasztok!

KösziKép Jajj, Hanzi, nem írtam semmit arra a hüle csipeszdarabra, mi van vele? Biztosan lenyelte Marci?Kép Tudod, hogy én egyszer már szétaggódtam hasonlón magamat. Akkor a Bethesdában azt mondták, hogy akár 1 hét is lehet az áthaladás, amin én nagyon meglepődtem, mert egy kukoricasaláta például láthatóan másnap kint van a kölökből. De talán idegen test az más, nem tudom. MIlyen színű különben, lehet látni majd?

Nyty! Hoppá, az nem semmi, mindjárt szülni fogsz? Itt a szülőotthonban? Fiú vagy lányka? van már neve? Elmondod?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hanzika!
Ha van bioptron lámpátok ültesd elé az embert.Ha nincs az infra is jó,ha az sincs marad a meleg só.Kövirózsa levét is cseppenthetsz bele,jó gyulladáscsökkentő.Lehet kapni patikában,de ha a kertben van onnan is jó.
Én mára eltüntettem a tüszőket a lányom mandulájáról.Hétfőn mehet suliba Kép
Jobbulást!!

Kép
flocika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Vikinél, mikor már mozgóképes lett jobb lett, tudod, addig csak nyüglődtünk a sok hiszti miatt. Na, Niki szerintem ugyanaz pepitába, szóval, ha menni fog szerintem akkor lesz végra "nyugi" vele, már hiszti szempontból. Persze ezerrel lóthatok-futhatok majd utánuk. Már próbálkozik a lépcsőnél is. Azt hiszem ő bátrabb lesz, mint Viki, mert látja tesótól, úgyhogy tuti előbb kipróbál mindent. Viki előbb végig gondolt mindent és mikor tuti volt a technika, megpróbálta és általában be is jött neki. Niki úgy érzem ennél kapkodósabb, de ennek ellenére valahogy mégis kevesebbet esik egyenlőre, mint Viki ilyen korában. Hát majd meglátjuk.

Hanzi:
Gyógyulást Marcusnak! A jobbulást csak egyéb értelemben merem leírni, mert ha még jobban lesz, akkor a fejeteken fog táncolni... Szóval inkább egészséget kívánok neki! OK?

Ádámnak jobbulást!

A csipesz az tényleg nem játék, de csak kijön belőle. Bár ha jól emlékszem Viki is nyelt le valamit, amit sohase láttam aztán a kakiban viszont. Szóval máig nem vagyok meggyőződve róla, hogy tényleg lenyelte. Azért szerintem, ha nincs meg, érdemes megmutatni kórházban, nehogy gond legyen belőle.

Nem tudom hogy csinálom a vizsgákat, én is meglepődtem, hogy megy, de azt hiszem, hogy a kevés idő meghozza a figyelmemet és a jobb koncentráció a gyorsabb tanulás titka. Egyébként általában a délutáni másfél-két órányi tanulás, míg alszanak, az ér a legtöbbet. Este csak nyüglődök rajta, mert akkorra már azért le vagyok fárasztva rendesen.
Amúgy megvan az utolsó vizsgám is, úgyhogy kész a félév. A közgáz 4-esen kívül minden 5-ös. Nem fogok ám mindig beszámolni, de most büszke vagyok magamra, illetve arra, hogy nem lett igazuk azoknak akik azt mondták úgyse fog menni. Persze bizti lesz nehezebb félév is, meg az én agyam se fog mindig így fogni, de most jól érzem magam a bőrömben és mitagadás elkelt már nekem egy kis sikerélmény.

Nyty:
Sziromhoz csatlakozom kérdésileg.

Flocika:
Ezt a kövirózsa témát mástól is hallottam és tényleg csak úgy a fülbe kell cseppenteni a kertit?

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Marycus!
Nekem mindig van az erkélyen egy kis cserépben (panelban lakunk,nincs kert) és ha kell csak kiválasztok 1-2 nagyobb levelet,jól megmosom,félbetöröm és két fakanál között kinyomom a levét.Állítólag fontos,hogy ne érintkezzen fémmel!!! Két-három csepp mehet a fülbe.Ha már egyszer felszúrták akkor nem szabad használni!!
Gratulálok a szép bizihez. Kép Minden elismerésem azoké,akik gyerek mellett tanulnak.Nekem meghalni nincs időm.

Kép
flocika

Gondolom ti is észrevettétek, hogy áldott állapotban, hogy rohannak a hetek/hónapok. Szinte most tervezgettük az esküvőt, és már mindjárt szülök:-) Az már biztos, hogy kisfiunk lesz. Szinte első perctől kezdve úgy éreztük, hogy kisfiú, és ebben m,ár két uh is megerősített minket. Nem akartunk jobban kisfiút, mint kislányt, csak az érzés volt nagyon erős.
Nevet még nem választottunk, bár napi rendszerességgel lapozgatom az utónévkönyvet. Valahogy nem találtam még meg az igazi nevet. Vannak kedvenceink, de eddig még nem döntöttünk. Remélem árilisig sikerül meghozni a jó döntést.
A szülőotthonban szeretnék szűlni. Nagyon közel van, és a dokim is ott dolgozik. Remélem jó választás lesz.
Szirom vagy bárki más, akinek az otthonnal kapcsolatban jó tanácsa vagy bármi megjegyzése van, azt örömmel olvasom.
nyty

Sziasztok,

A számítógép a mumusom, kétszer is írtam az előző jelentkezésem óta, de valahogy nem sikerült megjelentetni, pedig nem tűnik a rendszer túl bonyolultnak.

Marycus,
Hogy tudod a két lányt egyszerre altatni? Niki nem kétszer alszik még egy nap? Maja csak akkor hajlnadó délben aludni, ha Miksa is alszik. Mivel a Miksa alszik 10-től délig, fél egykor már ritkán alszik vissza. Így elég rémes a lány alvása.

Szirom,
Köszönöm a mélt. Miska képet megint próbálok felrakni, hátha most sikerül.
Az altatás nálunk meg még azért is tortúra, mert Maja csak velem hajlandó aludni - miközben a hajam húzza és csomózza - így mikor nagypocakos voltam, együtt feküdtünk a 160-as ágyban. Hát az nagyon kényelmes volt.

Flocika,
Homeopátiás tudásodat hol gyűjtötted? Maja hörgői két hónapja folyamatosan be vannak gyulladva, nem hatja meg antibiotikum se. Mit lehet tenni, van ötleted?

Primpa

Õ lenne Miksa Kép
primpa

Bocs Miksa piros szeméért. Tényleg nem vagyok egy számítógépes fenomén.
A valóságban világoskék.

Primpa
primpa

Sziasztok!

Primpa! De nagyon aranyos, hallodKép És milyen érdekes, nem is hasonlít az én MiksámraKép Ti egyébként hogy találtátok ki a nevet?

Nyty! Tudom, hogy sok az archív, de szinte minden apró részletet leírtunk már. Ha van kedved, olvasgass vissza, ha nincs annyi időd, akkor kérdezz konkrétumokat!

Flocika, Marycus! A kövirózsát én is hallottam már, de szerencsére nekünk még nem kellett. Viszont nekem nagyon sok van a sziklakertben, ha valaki kér, szívesen adokKép Egyébként úgy tudom, lehet kapni csepp formátumban. Én mondjuk valszeg azt választanám, mert itt nálunk elég sok a macska...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Primpa:
Miksa nagyon klassz kissrác. Gratulálok hozzá!

Altatás: Igazából kezdetektől fogva délután egyszerre próbáltam őket altatni. Persze nem mindig sikerült és most sem jön össze mindig, de megpróbálom és kb. 80%-ban sikerül is. Niki kb. egy hete a délelőtti alvással sumákol, azóta kicsit fel van borulva a napirend és kevésbé sikeres a délutáni együtt alvás is, szerintem most áll át az egy alvásra, csak még nem tökéletes a dolog. De amíg aludt délelőtt, addig jó volt, mert Viki csak fél 2-2 körül kezd délután szundizni és addigra Kistücsök is álmos már. De volt egy időszak, amikor Vikit letettem szundizni, de Niki még bírta. Akkor őt kicsit később vittem és könnyen elszundizott, mert álmos is volt, meg nem volt akivel kaszinózzon. Ha egyszerre teszem le őket, tuti mindig van kaszinózás. De nem zavarom őket, mert általában a kicsi kacarászik, a nagy pedig dumál vagy csönben kukucsozik Nikinek. Aztán amelyikhez előbb elér az álommanó, elalszik a másik meg szerintem unalmában alszik el. Vagy Niki óbégatni kezd és egy kis tápi segítségével ő is elszundizik. Nagy szerencs különben, hogy Viki ha álmos akármilyen lármában képes aludni, így Niki hozható-vihető, tápiztatható, és még hisztizhet is.
Altatni pedig egyiket sem szoktuk, ez is könnyebbség.
Szóval titok nincs, csak következetes napirend kezdetektől fogva, amit Viki alakított ki és Niki pedig belecsöppent és ebbe nőtt fel, szóval neki természetes. De megmondom Vikivel egyedül nehezebb volt.

Flocika:
3 gyerek az 3 gyerek..., nekem csak 2 van, úgyhogy elhiszem, hogy nincs időd semmire. Nekem is akkor van, mikor alszanak, és az is nagy segítség, hogy Zoli (férjem) támogat a tanulásban azzal, hogy besegít a háztartásba, meg a gyerekekkel is többet foglalkozik, mikor vizsgaidőszak van, így igazából csak reggeltől olyan max. este fél 7-ig kell egyedül boldogulnom a kölykökkel. Niki elmegy szundizni legkésőbb 8-ig, Viki pedig 9-ig. Utána enyém az este. Korábban is mindig ilyenkor oldottam meg a házimunkát, ilyenkor van nálunk a főzés, csendesebb takarítgatások, így az egész napom a gyerekeké. Ami meg marad azt ők is élvezik, mert főleg Viki mindenben segít. Niki meg most kóstolgatja a dolgokat. Igaz, kevés az alvásidő, ált. éjjel 1 előtt nem kerülünk ágyba, de megéri, mert napközben legalább nem görcsölök ezek miatt és a gyerekek se hiányolnak. Mondjuk az is igaz, hogy nem lakótelepen lakunk, ahol nem illik éjszakára bekapcsolni a mosógépet, meg csörögni a konyhában. Na, most legalább jól megtudtad, milyen felborult világban élünk mi.

Kövirózsával kapcsolatban lenne még egy kérdésem. Mit jelent az, hogy ha egyszer már felszúrták a fület, nem lehet használni. Soha vagy csak az adott betegség idején, amelyiknél a felszúrás történt. Lehet, hogy hülye kérdés, így leírva annak tűnik, de inkább megkérdezem. Amúgy a kerti kövirózsa nálunk is macskaveszélyes övezetben van, úgyhogy lehet, hogy én se használnám, de ettől függetlenül érdekel.

Nyty:
Ahogy Szirom is írta, mindent kiveséztünk már korábban, így, ha visszaolvasol sokat tudhatsz meg. Konkrét kérdésre mindenki szívesen válaszol szerintem, viszont amolyan mesélésbe szerintem senki nem kezd bele. Szóval kérdezz és tuti válaszolni fogunk!
Annyit azért leírok, hogy nekem van összehasonlítási alapom és bizton állíthatom, hogy a körülmények nem rosszabbak az átlagnál, de nem is kitűnőek, viszont a nővérkék és a csecsemősök aranyosak és odafigyelnek, de az is biztos, hogy neked kell kezdeményezni mindenben. Kérni és kérdezni kell, ha nem kapsz azonnal választ, vagy nem jönnek, ne sértődj meg, hanem bátran járj a nyakukra, míg választ vagy segítséget nem kapsz. Nem sértődnek meg és neked jobb lesz.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Már megint a gép elött ülök,ahelyetthogy mennék hajat mosni és aludni.De olyan kedvesen írtok és kérdezgettek.Köszönet,hogy befogadtatok. Kép

Szóval kövirózsa.Sajnos csak tapasztalatok útján szereztem a homeopátiás infokat,nem tanultam.Azt viszont tudom,hogy a gyógyszerek,főleg az antibiotikumok milyen károsak.Egy hatalmas üzlet az egész.Nem gyógyítani akarnak,csak a terméküket eladni bármi áron.Olvassátok el Lenkei Gábor könyveit.Érdemes.

Primpa!
Elöször is gratula Miksához,huncut kis manó!
Én a Sunrider gyógynövényeit használom.Abból tudnék ajánlani Majának immunerősítőt és a légzőrendszer erősítését szolgáló gyógynövényeket.Ez a kettő együtt már sok alergiásnak is segített.Nincs korhoz kötve és nem lehet túladagolni.

Marycus!
Fülszúrás:Arra pontosan már nem emlékszem,csak arra,hogy inkább ne.De kérdezd meg egy fül-orr gégészt.Bár köztük is van olyan aki rohamot kap a kövirózsa hallatán.

Most már megyek,jó éjt!
Floci

Kép
flocika

dr. Lenkei Gábor
Cenzúrázott Egészség

Miért élünk feleannyi ideig mint lehetne?
Miért csak a civilizálatlan népek élhetnek 100 évig?
Kik irányítják az egészségről alkotott fogalmainkat?
Kik és miért söpörték szőnyeg alá a legfontosabb tudományos felismeréseket?
Mik a hízás leggyakoribb okai?
Kik süllyesztették el a rák hatékony gyógymódját?
Tudja, milyen egyszerű lenne egészségesnek maradni?<

Kép
flocika

Sziasztok, Virnya vagyok a 2005/2006 téli babáktól.
Baby björn kengurut vennék, ha van valakinek eladó.
virnya kukac freemail hu

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Hahó!!!

Új időszámítás van nálunk alvásügybenKép 2 napig úgy altattam, hogy a mese után már egy szót nem reagáltam neki, aztán tegnap elmondtam neki lefektetéskor, hogy mese után elalszik egyedül, mert már nagy srác. Egész jól ment. Méltatlankodott kicsit, mamázott is, de nem sírt. Nem nyávogott többet, mint amikor ott vagyok mellette, és nem egészen egy óra alatt be is aludt. Még be is takarózott egyedül, tisztára meghatódtam tőle, és akkora marha vagyok, de szégyelltem magam miatta, hogy egyedül kellett neki, magányosanKépKép Biztos velem is baj van, érezte a kölök, hogy nem is akarom tulképp egyedül hagyni, mert bennem is van egy olyan érzés, hogy akkor vagyok nyugodt, ha szuszog a kiságyában és be van takarva, és én ezt a saját szememmel is láttam. Lejöttem tőle tegnap és itt tipródtamKép

Flocika! Ugye te küldted azt a leírást? Nem mondom, hogy nem volt szerepe abban, hogy elkezdtük, de azért nem úgy, az tök kemény. Én azon akadtam ki már az elején, hogy válasszunk ki neki egy játékot, ne ő válasszon. Ez terrorKépKép

Persze, hogy szívesen fogadunkKép Mi mindenkit szívesen fogadunk, aztán valahogy senki se marad, szinte sosincs kismamánkKép Illetve a régiek, ha kistesót szülnekKép Pici, összeszokott a topik, de bizisten nyitott és nagyon örülünk is a csatlakozóknak.

Marycus! Majd ha az én kölkem is alszik este 9-kor, akkor én is tudok este is takarítani. De jó leszKép Viccen kívül, én is sokszor szoktam ilyeneket este, csak hát már olyan későn jut nekem csak idő erre. Most remélem, kicsit változik a helyzet. Hát ha nem próbál meg kijönni az ágyból persze, mert ez a parám nem tűnt el. Csak a bambuszok nincsenek még itt...Kép

Nyty! Igaza van Marycusnak! Kérdezni kell a kórházban, és tényleg választ fogsz kapni. Én jól éreztem magam bent, pedig majdnem 3 hetet lehúztamKép Egyetlen hülye csaj volt a nővérek között, aki politizálni akart velem, de erőszakosan ám, meg egyszer beszólt Miksa miatt is, hát tőle pipa lettem. De ő csak kétszer volt szerencsére, nagyon ritkán tehát, és olyan himbi-limbi ünnepnapokon.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!
Köszi a segítséget, majd kérdezek, annyit, hogy a végén meg is unják:-) Már elkezdtem visszaolvasgatni az archív anyagokat, meg rá is kerestem néhány konkrét dologra. Nem fogok vele hamar végezni, mert tényleg nagyon sokat írtatok, de áprilisig ráérek. :-) A dokiról nem találtam semmit, ezért is kérdeztem meg, hogy ismeri-e valaki.
Szirom: 3 hét??? Az nem semmi:-(
nyty

Nyty!

Nagyon túlhordtam Miksát (október 5-re voltam kiírva és 18-án szültem). Egy hét túlhordás után nem maradhattam már itthon, be kellett feküdnöm. Aztán még telt el idő a szülésig, ami végül császár lett, majd volt egy apró komplikáció, és nem jöhettünk haza a szokásos császáros 8 nap után. Illetve a gyerek jöhetett volna, csak én nemKép

De az én szülésem nagyon nem átlag volt, hogy finoman fogalmazzak. Ne ebből indulj kiKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!
Igen én küldtem.Ha nem is szó szerint tartod be megértem,én sem tenném.De vannak benne jó ötletek.

Teszek,fel egy képet Andrisról. Most ez a kedvencem.Apa csinálta visszefelé a tükörből.
Kép

Kép
flocika

Már megint elaludt egyedül, képzeljétekKép

Flocika, naggyon-naggyon aranyos AndrisKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Látod Szirom, működik!!!!!

Kép
flocika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Alváshoz gratula! Megértem, hogy tipródtál, de el kell őt engedni, már elég nagy ahhoz, hogy önállóan próbálkozzon meg dolgokkal és ha sikerül neki az mindkettőtöknek öröm. Ha gondja van úgy is szól és Te is ismered már annyira, hogy tudod mikor van bajban. Az sem baj, ha nem alszik el rögtön, mi sem mindig tudunk azonnal elaludni, de ha nincs lehetősége a játékra, akkor hamarabb lecsukódik a szeme. Annak meg hogy ügyesen betakarta magát, örülni kellene és nem sajnálkozni, hogy lám-lám milyen anya is vagyok, egyedül kellett betakaróznia... Inkább azt bizonyítja, hogy a sok-sok mindenből amit játszott veled alvás helyett, azért rájött, hogy ez fontos dolog. Szerintem ez szuper.
Nagyon hamar nőnek és seperc alatt itt lesz az első lépés egyedül az oviban, meg majd a táborozások. Szerintem ez az az időszak amikor nekünk is meg kell kezdeni annak a tanulását, hogyan bízzunk meg bennük és hogyan engedjük el őket. Ez hosszú folyamat és tuti életünk végéig aggódni fogunk miattuk és értük, de emellett tudni kell mikor kell nekik a mi kezünk nélkül boldogulni, és Miksa szerintem bebizonyította, hogy megy neki ez a dolog.

Flocika:
Nagyon vidám a fiatalember! Szeret fürdeni vagy valami más miatt nevet így?

Az antibiotikum-homeopátia ellentét: Én úgy gondolom, hogy pro és kontra is lehet érveket felsorakoztatni, mint ahogy a védőoltásokkal kapcsolatban is. Ahány orvos annyi vélemény és mi laikusok csak kapkodjuk a fejünket és fogalmunk sincs mikor teszünk jót a gyerekünknek és persze magunknak. Sajnos saját bőrömön tapasztaltam többször is, hogy ahol az antibiotikum nem segít, ott a homeopátia sem. És sajnos a homeopátiás szerek területe éppen olyan üzlet, mint az antibiotikumoké. Az egyetemen környezeti kémiából sok érdekes dolgot hallottam, többek között, hogy lényegében a homeopátiás szerek a vízzel egyenlőek, olyan nagyságrendű a hatóanyagok higítása. Inkább hit kérdése, hogy használnak-e.
Én a magam részéről úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy mindkettő jó, ha jól használják.

A kérdésekkel kapcsolatban azért felmerültek bennem kételyek: pl.: hol volt, van az a civilizálatlan nép, ahol sok a 100 éves?
Feleannyi ideig élés? Ki és honnan tudja, hogy meddig élhetnénk, illetve annak, hogy meddig élünk szerintem a környezetünknek lényegesen nagyobb jelentősége van, mint annak, hogy mivel próbálkozunk a gyógymódok terén. Arról nem is beszélve, hogy környezeti ártalmak miatt bekövetkező egészségromlás esetén minden gyógymód csak és kizárólag a tüneteket kezeli, a betegséget és kialakulásának forrását nem szünteti meg, s ezek megoldását nem az egészségügyben, meg az ilyen-olyan szerekben kell keresni. A Tudja milyen egyszerű egészségesnek maradni kérdés is az előbb említettek miatt szerintem enyhén költői, mert hiába élek én egészsges életmódot, ha közben pl.: a belvárosban vagyok kénytelen szívni a levegőt... Mondhatjuk, hogy el lehet költözni, de hová. Jelenleg Mo-n a levegő szennyezettséget véve alapul, mindössze az ország területének 10%-a szennyezett, viszont itt él a népesség 90%-a. Szeritem ez mindent megmagyaráz.
Bocs, hogy így elragadott a hév. Ha nem értesz egyet velem nem baj, mondd nyugodtan, már megszoktam, hogy itt a topic-ban én vagyok a feketebárány... Meg az is lehet, hogy meg tudsz győzni.

Nyty:
Az az igazság, hogy a topic elég bennfentes orvosügyileg, márcsak azért is, mert pl.: én is innen kaptam a tippet kihez fordulhatok itt Újpesten.
Másban tényleg szívesen segítünk, meg érdeklődj a kórházban is, mert van előkészítő és körbe is vezetnek, meg elmondanak mindent. Szerintem, ha van időtök, energiátok menjetek és nézzétek meg a kórházat.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

FeketebárányKép Ilyen hüleséget írniKép Antbigyókról megvan a véleményem, de van rá példa, hogy én se vitatkoznék rajta. Egyszer kellett nekünk is. De ennyi. Viszont a tesóm kislánya egy tüsszentésre is azt kap, és már nagy bajok voltak az immunrendszerével. Át kellene gondolni a gyerekorvostémát az anyjának, de nem az a típus. Homeós bogyók fogra nem használtak Miksának, nekem viszont rendbe szedték az Achilles-gyulámat, amin meg is lepődtem. Azt tudom, ha újra szülnék, előtte szednék bogyókat, hátha. De megvagyok nélkülük. A gyerekdokink különben azt mondta, hogy nem hisz benne. Viszont haladó szellemű, nagyon gondos, felkészült pasi, és nagyon jól felszerelt a rendelője is. Egyszerű laborvizsgálatokért nem küld sehová például.

Örülök én a takarózásnak a magam módján, meg igazad is van, de megosztottam veletek a legbelső lüke kis érzéseimet is, és ne tessék kicsúfolni érte. NoKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom
Nagyon büszke vagyok rád. És nagyon irigyellek. Miksád még csak 2 éves volt és van erőd elengedni. Maja most lesz 3 éves és én csak most lettem elég erős ahhoz, hogy elengedjem. Ez nálunk csak azt jelenti, hogy most hétvégén történt meg először, hogy úgy aludt el, hogy én nem voltam otthon és ez mindenfajta sírás és problémázás nélkül zajlott. Kivéve mikor Miksa született, de akkor hisztizett az apukájával. Az apropó az volt, hogy 3 év után most mentünk el életem párjával a pesti éjszakába (éjfélkor otthon voltunk) édes kettesbe. Gyerek nélküli kiruccanásunk sem volt több 3-nál az elmúlt 3 évben.
Példádon felbuzdulva lehet, hogy én is megpróbálom azt, hogy Maja nélkülem aludjon el. De még nem érzem magam ehhez elég bátornak. Amikor ovibeszoktatásra járunk, ott hangoztatja, hogy ott alszik, de lehet, hogy minden gond nélkül venné az akadályt.
Miksa nem futott plussz köröket azért, hogy mégis ott maradj vele?
Névválasztás:
Maja után is M betűs nevet kerestünk, amiről azt gondoljuk, hogy becézhetetlen (Majáról is azt gondoltuk, hogy becézhetetlen, de a valóság rácáfolt) és nem tűnik tömegnévnek (apa Péter én Andrea), és ne tavasszal legyen a névnapja. Szülés előtt 1 hónappal lett meg. És nálatok hogy jött?

Antibogyó:
Én kicsit félek tőlük, mert az immunrendszert nagyon tönkre tudja vágni, de ennek ellenére én csak azt ettem gyerekkoromban és nem voltam túl beteges (bár a 2 között nincs túl nagy kapcsolat). Akkor ijedtem meg,amikor Maja kapott és a rá következő hétre megint azt kellett szednie. Bár ez volt az első alkalom az életében. Miksám meg fogzás közben összeszedett egy tüszős (ha így kell írni) mandula gyulladást és arra doktor néni rögtön azt írt fel. És ennek nagyon nem örültem.
Flocika,
Így érdekel, hogy mit tudsz ajánlani. Miksa mit kaphat szerinted?

Flocika,
A fiú nagyon csoda. Le a kalappal az előtt aki 3 gyereket nevel, én néha, főleg, hogy most mindig beteg valamelyik, úgy érzem, hogy túl sokat vállaltam 2 gyerek nevelésével.

Andi
primpa

Kukuccs!

Nyuszi! Köszi szépen az összefoglalót!Kép Szerintem dobd át a többieknek is, hogy tudják, miről van szóKép
Nálunk az éjszakai ébredésekkel egyébként sose volt baj, ő az elejétől átalussza az éjszakát, kivéve fog, front, telihold, hasonlók. És az is érdekes, hogy ha mondjuk délelőtt fél 10-ig alszik, utána simán bealszik 1-kor, mindössze 3 és fél órával kelés után. Kel 2-kor, és este 10-11-kor még simán randalírozik. Tehát a délutáni kelés után 8 órával. Nem semmi.

Andi! Háááát, nem nevezném én ezt azért teljesen elengedésnek, de haladunk. Tegnap este is ment a dolog szépen. Van is hová haladnunk, szerintem itt a topikban mindenki előttünk jár altatásban. Hanziék nyűglődnek még szegények hajnalban, mert Marcus kakastípus, kukorékol nagyon korán.
Kiruccanás: Miksa sincs hozzászokva ahhoz, hogy mással aludjon el, anyukám egyszer altatta el úgy, hogy nem voltunk itthon, hanem egy lagziban voltunk (éjjel hazajöttünk). Ez a mi esküvőnk előtt volt egy héttel, beillett főpróbának is. Aztán a miénken sikerült neki a szállodában is bealtatnia, mondjuk az nem volt egyszerű, utólag kiderültKép Anyut imádja Miksa, kár, hogy messze lakik. Mindenkinek jobb lenne, ha közelebb lenne, de a másik unokája ott lakik, és ők eléggé összenőttek. Bonyolult történet. A kislányon kívül semmi nem köti oda, és a 2 hetenkénti gyerekláthatáson kívül (már a tesóm részéről, ők együtt laknak anyuval) elég magányos.
Név: nekünk nagyon korán megvolt. Amikor nézegettük az utónévkönyvet, akkor mondtam az embernek, hogy az egyik unokatesómnak ez a második neve, és azért csak második, mert annak idején mindenki lehurrogta anyu bátyját, hogy nahát, ilyet kitalálni...Kép Miklós Miksa lett a srác. Mondta az ember, hogy neki is bejön, meg nekem is nagyon tetszett, olyan kis frappáns. Nem lehet becézni (ez nálunk is számított), megy a vezetéknévhez, nincs belőle sok, de nem túlságosan idegen, és első hallásra érthető. Eltettük a "tetszik rekeszbe", aztán oda nem is került több névKép Nem is kellett, mert ebben nagy volt az egyetértés. Lánynevet nehezebben találtunk. Léna és Zorka volt különben a két jelölt.

Nnna, jó hosszú lettem. Hiába, alszik még a kölkecKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

OK, mail ment, akinek nem, sikítson!

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Kicsúfolás? Én nem annak szántam, bocs', ha Te ennek vetted.
A mi dokink se hisz a homeopátiás szerekben, de ettől függetlenül volt már, hogy ajánlotta, meg ha rákérdezek, akkor tud róla általában és mindig mondja, hogy ha mi hiszünk benne akkor részéről adhatjuk, és elmondja hogyan. Illetve biztosít arról, hogy nem oozunk vele kárt, ha betartjuk a tájékoztatóban szereplőket.

Egyébként a Te példáid is arról győznek meg, hogy ésszel kell használni mindkettőt és akkor nincs baj.

Különben én inkább kerülöm a gyógyszerezést akármilyenről is van szó. Csak ha tényleg gáz van akkor kapnak, és csak azt, amit gyerekorvossal is egyeztettünk.

Most egyébként nagy dilemmában vagyunk, mert ugye Vikinek volt az a csípés afférja tavaly nyáron és a koragondozáson a doki azt ajánlotta, hogy kezdjünk tavasszal egy 2 hónapos allergiaellenes kúrát, hogy a nagyobb bajt mindenkép megelőzzük és persze mindig kell nálunk lennie ezen felül "antiszérumnak". Aztán csípés és antiszérum után rohanás az első kórházba... Hát az az igazság, hogy hajlok a kúrára, de még a mi orvosunkkal is beszélnünk kell. Õ ilyesmit nem mondott, de valahogy úgy érzem, hogy egy kúra nem árthat (főleg, hogy a koragondozó doki elég tapasztalt és eddig még nem mondott soha olyat, amivel ne értettünk volna egyet, és nagyon bízunk is benne, de a mi orvosunknak mindenkép tudnia kell róla) és a koragondozós mondta, hogy ezt a kúrát sok allergiás gyereknél alkalmazzák és nem okoz gondot, de esetleg megelőzhet egy nagy bajt.
Szóval nem tudom mi lesz.
Bár a mi dokinőnk meg szerintem mindig kicsit megsértődik, mikor előhozakodunk más orvos javaslatával. Pedig szerintem nem kéne, vagy igen? Azért szerintem mikor ilyen élet-halál téma van jogunk és kötelességünk is konzultálni más orvossal is. Szerintetek?

Érdekes, hogy én meg úgy voltam a névválasztással, hogy lehessen becézni, mert engem nem lehet és mindenféle idióta beceneveim voltak és utáltam őket. Gyerkőcöknek meg szerintem szupi becenevük van. Igaz mindenkit megőrítünk a Viki-Nikivel. De ők nagyon tudják, mikor kivel beszélek és Viki nagyon élesen elkülöníti a V-t és az N-t és szerintem Niki is így van ezzel.

Alvásügyileg nálunk is a délután a hosszabb valamiért. Mintha elfáradnának az éjszakai hosszú szundiban.

Primpa:
Szerintem az, hogy egy gyerek mikor engedhető el az gyerektől függ. És minden gyerek megérik egyszer rá, a gond szerintem nem azzal szokott lenni, hogy egy gyerek nem érik meg rá, hanem, hogy az anya nem veszi észre, hogy mikor. És sajnos vannak olyan anyák is, akik soha nem engedik el a gyerekeiket, sokszor önző érdekből. És azokat a gyerekeket, embereket nagyon sajnálom.
Ez nem Tirátok vonatkozik, csak úgy fejtegetem, mert pl. a párom is nagyon nehezen tudott anyukájától önállósodni, de neki volt ereje kitörni, sokan nem képesek rá, és sokszor kényelemből nem képesek rá. Biztosan Ti is ismertek 40-50 éves agglegényeket, akik "kedves" mama befolyása alatt élnek még mindig. Szerintem ez szörnyű. Na, ez az amibe nem szabad beleesni.
De például férjem is mindig szomorúan mesél a gyerekkoráról, mert őt soha nem engedték táborba, nem mehetett egyedül az osztály kirándulásokra stb. Persze mindig volt valami amire rá lehetett fogni, miért nem, de a lényeg mindig az volt, hogy maga mellett tudja Zolit. Szóval ilyen is van, de azért persze nem ez az átlag. Meg valahogy ilyen mintha sűrűbben lenne anya fiú kapcsolatnál. Hogy miért fogalmam sincs, de már nem is fogom megtudni, mert ugye én lányos anya vagyok és tuti nem lesz 3. próbálkozás. No és valahogy én nagyon hamar el tudtam engedni mindkettőt, bár féltem őket, mégis pl.: az alvás az egyik téma ami soha nem került abba a kategóriába, hogy nekem ott kell állnom és fogni a kezüket. Valahogy úgy érzem, hogy megfelelő biztonságot teremtettünk számukra az alváshoz. Ott nem érheti őket baj (persze a betegséget leszámítva, de az más elbírálás alá esik). De az is igaz, hogy nem igényelték magát az altatást sem. Mondjuk az alváshoz kapcsolódó rituálék sem az ágyikóhoz kapcsolódik. Ott csak és kizárólag alvás céljából tartózkodnak. Mese, játék az ágyon kívüli tevékenység nálunk. Persze most már a tesvéri kaszínózás is ágyikós tevékenység lett, de ezt rájuk bízzuk. Csak akkor szólunk közbe, ha az egyik nem hagyja aludni a másikat és eltörik a mécses. Olyankor megyünk és a ficánkolót megpróbáljuk lecsillapítani, addig míg a másik elalszik, onnan már sima ügy a további. Bár megjegyzem ez általában könnyű, mert csak annyi, hogy felspannolódnak a játékban és nem tudnak leállni. De ilyen inkább csak délután fordul elő, este a külön fektetés jótékony hatással van. Majd ha Niki is elért egy bizonyos kort, és ő is később akar menni szundizni, akkor új időszámítás kezdődik, akkor lehetnek bajok, de azokra nem gondolok, mert akkor kell majd megoldani őket, ha lesznek.

Van másik véglet is ám, a szomszéd 4 gyerekes anya, ha látnátok, biztos szörnyülködnétek. Az utcán milyen szabadok a gyerekek, min. 4 sarokkal járnak előbb az úttesten, mint ő pedig a legkisebb Viki és Niki között van korban félúton. Vagy míg télen öltözteti őket, egyesével kiengedi őket az utcára, hogy ne melegedjenek bele a kabátba, és ott játszanak, míg mind elkészülnek. Érthető, mert egyedül nem tud 4 felé szakadni, de én például nem merném, még nálunk sem ezt engedni, mert félek, hogy jön valami vadmotoros és vége. De még soha nem történt baj velük. És azt sem mondanám, hogy nem gondos, mert fiú létükre nagyon jól nevelt, szófogadó gyerkőcök és tudom, hogy nagyon szereti őket, és mindent megkapnak, ami emerileg lehetséges. És hihetetlenül tisztelem amiért bevállalata a 4 gyereket. De tény, hogy 4 gyerekkel már nem lehet úgy tenni, mint eggyel, egyszerre 4-nek nem foghatja a kezét mindig. Azért ez nagyon nagy önállóságot igényel tőlük, nemigaz? Persze tudom, hogy ez más példa, mint az altatás, meg több gyerek is, de remélem nem baj, hogy megírtam.

Na, jó hosszú voltam. Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Nyuszi:
Bocs', de elfelejtettem reagálni a levélre.
Nem azért mondom, de én pont erről beszéltem, mint sírni hagyás... Mert ez az szerintem. Mindettől függetlenül nálunk bevállt, bár nem könyvből csináltuk, hanem magunktól, mikor már meguntuk az állandó hisztit és amúgy se használt őkelméknél semmi.
Csak egy baj azért van ezzel, hogy kisebb gyereknél egyáltalán nem válik be, nálunk bár próbálkoztunk 8-9 hónapos kor alatt nem válik be, kettős tapasztalat. Az inkább jobb, ha nem hagyod nappal aludni és bár akkor csak annyi változik, hogy a hiszti előbbre kerül, mert egy álmos gyerek nagyon nyűgös tud ám lenni.

A másik, hogy ez lehet, hogy 1 hetet jelent, míg leszoktatod a korábbi rituálékról, de ez korántsem végleges megoldás. Ha valamiért nem álmos (és ez bármi lehet) az üvöltés marad. Igaz, már nem minden este kell végigcsinálni a hajcihőt.

Ami még eszembe jutott, hogy tévedés, hogy egy gyerek nem képes olyan sokáig ordítani, ha álmos. Erre mindkét gyerkőcöm példa. Niki holt álmosan 5 órát is kibírt. Vikinél a rekord 3- 4 óra volt teli torokból, akkor azt hittük ennél többet nem képes gyerek üvölteni, hát mégis... Ez a módszer egyébként szerintem jó, de kötél idegek kellenek hozzá.

Mi azért annyiban finomabbak vagyunk, voltunk, hogy éjjel minden esetben bemegyünk, ha felsír valamelyik, s általában tápival azonnal vissza tudnak aludni. Ez nem hosszú idő és az idegeinknek is kíméletes, s erről szép lassan maguktól leszoknak szerintem, mert Viki például simán és csendesen szokott le. Bár Niki ebben kicsit visszavetette, de ennyi nálunk belefér.

Minden jót és sok sikert, meg kitartást, ha elkezditek!
Marycus
marycus

&#8222;Muzsikával az újszülöttekért!&#8221;

Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek&#8230;

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért&#8230;
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

&#8222;A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!&#8221;

A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
kelimoni

Newsee!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Síkítottam Kép

Marycus!
Nemrég épp a 100-as számu leveledbe botlottam a Káp topikban. Lehet hogy szomszédok vagyunk?
Bár nagyon kutatok a játszótéri emlékeimben,nem ismerős a gyerekek neve.Kicsit frissíthetnél a képen a profilodban Kép

Kép
flocika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Flocika:
Megnéztem azt a 100-as levelet. Még mindig ott lakunk. Igazándiból ez nem is Káp.megyer még, de így lehet a legkönnyebben talán beazonosítani, kb. merre lehetünk.
Játszótérileg különben nem vagyunk hű típusok, bár nyáron tuti helyünk lesz a Fóti úttól Újpest felé egy kis tér, ami teljesen árnyas és csöndes. Amúgy járunk mi a Káp. I. lakótelepre a Park ovival szembeni bekerített játszóra, a templomkerti játszóra, az utunkba eső bármelyik játszóra, ha sétálunk, úgyhogy akár találkozhattunk is.
Ti merre laktok? Jöhet a válasz mail-ben is, ha nem szeretnéd közszemlére kitenni. A mail címem friss...
Profil kép ügyileg eszembe se jutott, hogy frissítsek, pedig az a kép még Vikóról készült...

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Marycus!
Ugrik a Gyula? Kép
Nálunk 15 ször is. Kép

Kép
flocika

Sziasztok!

Nem volt most időm írni, melóztam ezerrel. Elaprózni nem akartam, mert Marycus olyan szépen hosszan fejtegetett, hogy én sem adhatom alább, de át kell gondolnom a részleteketKép

Viszont amiért most, a munkám végeztével benéztem: lányok, régi kedves topiktársak, hát hol vagytok? Manó, Kriszta, Hanzi, Ildi, nekem hiányoztokKép! Hahóóóó!!!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Flocika:
Most, hogy írod, összeraktam magamban a dolgokat és el kell, hogy keserítselek, szerintem tényleg ismerjük egymást, méghozzá az Erdősor és az Ugró Gy. között van egy játszótér két csúszdával, előtte nagy beton platz, hintákkal, meg vasbeton ping-pong asztalokkal. Nem Te szervezgetted ott a babaruhabörzés témát? Dokinéninél is szoktunk találkozni, bár legutoljára, mikor ott összefutottunk Andris még pociban volt. Mondjuk kb. olyan július végéig jártunk oda, aztán megtaláltam azt az árnyas játszóteret és inkább cuccolom őket oda. De tavasszal bizti felbukkanunk még ezen a játszin is, akkor még jólesik az embernek a napocska. Szóval én szoktam a tesvérkocsival feltűnni arrafelé. Viki mindig fehér-virágos kalózsapiban volt. Na, majd egyszercsak megint teszek fel képeket, arról hátha beugrik valami.
Amúgy szemben a lakóparkban lakunk, szóval nem messze.

Szirom:
Osztom hiányérzetedet!

Én is felszólítok mindenkit hogy fejvesztés terhe mellett jelenjen meg legalább egy sor erejéig!

Fejtegetést meg alig várom. Ember lába hogy van? Alvás ügyileg megy minden, mint a karikacsapás?

Tényleg akartam már kérdezni tőled, hogy most GYES-en vagy Miksával vagy otthon dolgozol. Mármint azt tudom, hogy dolgozol, csak, hogy most rendesen vagy csak amúgy GYED mellett? A másik kérdésem, hogy Miksa megy már szeptemberben oviba vagy novemberi kezdéssel?
Én most kérdeztem erről a védőnőt, mert egy ismerősömmel beszéltünk erről és én úgy voltam vele, hogy inkább majd jövőre menjen oviba, mivel úgyis itthon vagyok Nikivel. Meg ősszel a játszin olyan kis egyedül volt Viki, mikor nem voltak gyerekek (én csúszkáltam vele, de azért az nem az igazi) és úgy gondoltam, hogy ha már van tesó, akkor Nikivel ne legyen ugyanez legalább még most ősszel. De az ismerősöm szerint ez hülyeség és hogy jobb lenne neki az ovi, mert közösségben lenne, így meg csak vissza fog fejlődni. A védőnő viszont pont az ellenkezőjét mondta, hogy mivel szeptemberben még nem tölti be a 3 éves kort, novemberben csak minicsoportban kezdhetne, és akkor már jobb szerinte, ha inkább bölcsibe adom, ha mindenképpen szeretném vinni, mert az oviban nagyobb létszámra, kevesebb gondozó jut és úgy sem foglalkoznának vele többet, mint amit itthon kap. Amivel több lenne, hogy együtt mennek fogat mosni, terítenek, gyúrmáznak stb. (egyébként ez nálunk itthon is így van...) De mivel van kistestvére, így hamarosan ez itthon is hasonló lesz. Szóval szerinte, hacsak Viki nem igényli nagyon a sok gyereket, akkor nyugodtan mehet csak jövőre oviba. Meg tudja, hogy viszem tornára, meg játszira, meg mindenfelé, ahol lehet gyerekekkel. Te hogy gondolkodsz erről? Ja, az nálam nem szempont, hogy egy gyerekkel könnyebb itthon, meg szerintem nem is könnyebb, főleg, hogy kezdenek együtt ellenni.
Többiek nyugodtan szóljatok hozzá, mert kiváncsi vagyok ki mit gondol erről, hátha tudtok segíteni a döntésben.

Képzeljétek Viki annyira figyel tesóra, hogy csak na. Valamelyik nap valami piszkos papírt kezdett enni, szerintem a babakocsi kerekéről gyűjthette, na mindegy, a lényeg, hogy Viki elvette tőle, közölte vele: "Ne edd meg, nem szabad, piszkos!" és odahozta nekem és mondta: "Niki ette piszkos papírt. Elvettem tőle." Tegnap, meg dugig ette magát Niki és nem szokott bukni, de most sikerült neki. Õk bent voltak a nappaliban én, meg a konyhában főzöcskéztem. Egyszercsak jött Viki, hogy "Niki valamit kiköpött szőnyegre." Egyik délután meg azzal mentem ki tőlük, hogy "Hangot ne halljak, aludjatok!" Ép felbőszítettek ugyanis. Erre hallom, hogy Niki dumálni kezd, Viki meg: "Niki maradj csöndbe!" Persze tegnap volt affér is, mert Viki pohárból akart Nikinek vizet adni, és az egészet rázúdította. Na, ezt Niki eléggé a szivére vette. Meg olyan is volt, hogy apjukkal voltak és eldöntötte Nikit, az apja, meg sarokba küldte, és persze elmesélte nekem: "Eldöntöttem Nikit, sarokba kerültem."
Ráadásul Niki kezd rájönni, hogy ő tulajdonképpen mindenre képes lett a mászás miatt, így egyre kevesebbet dühöng. Elvan és Vikivel jókat agyusztálják egymást. Tegnap kb. 1 órát ketten játszottak tök egyedül, én főztem. Persze időnként rájuk pillantottam, de jól elvoltak, így nem zavartam meg őket. Szeretném, ha megszoknák, hogy kettesben legyenek el néha kicsit.
De megvolt az első közös csínytevés is, amiért mindkettőt megszidtam. Viki kinyitotta az egyik konyhaszekrényt, jelesül, ahol a cumisüvegeket tartom, Niki meg jól megrántotta az alattuk lévő pelust. Borult kifelé minden és erre nagyon hárklis vagyok, mert a cumisüvegek nekem ne gurulgassanak a koszos földön, amikor amúgyis olyan macerás mindig elmosogatni őket, meg tudom, hogy a kezükről ugyanúgy felszedik a piszkot a szájukba, mégis valahogy az agyamban a cumisüveg az szent... Szóval mindkettőt megszidtam, kis kerek szemekkel nézett rám mind a kettő, majdnem elnevettem magam, de mégsem, mi lett volna a tekintélyemmel... Szóval egyre jobb velük és önző módon, nem nagyon fűlik hozzá a fogam, hogy ezt az ovival megnehezítsem.

Na, mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Marycus!
Megvagy!!! A sötétkék iker kocsival mindig beparkoltál a kerítés mellé az árnyékba. Alig várom,hogy jó idő legyen.A börzék most is tartanak,épp holnap viszi el Andi a motyót.A februári kupacban már csupa tavaszi dolog lesz.És képzeld milyen lehetőséget kap,ha minden igaz.Õ saját maga megy ki Londonba és válogatja össze nekünk a szebbnél szebb dolgokat.Eddig is extra minőséget hozott,milyen lesz ezután. Kép
Lányok nagyon helyesek lehetnek együtt,Niki akkor még csak feküdt a kocsiban.Mindenki milyen jókat fog csodálkozni a tél alatti fejlődéseken.Andris is olyan nagy már most.
Mennem kell,apa akar dolgozni a gépen. Jó éjt!

Kép
flocika

Sziasztok!

Marycus! Munkáról inkább privátban írnék, gyesen vagyok különben. Az ovit még igazából nem tudom, mert egyelőre csak kósza információim vannak az itteni oviról. Leírom, amit tudok, leginkább a zenebölcsiben hallottam sok mindent, meg érdeklődtem is ismerősöktől. Az biztosnak tűnik, hogy Miksa ide fog járni a faluba, és az is, hogy megy 3 évesen. Be is jelentettük a házba, hogy ne legyen ebből gond. Ugyanis lassan 20 fő körüli csoportok vannak a kiköltözők miatt, az meg már nem kicsi, és a nem állandó lakosokat ugye el is utasíthatják. A II. kerületbe meg nem akartam hordaniKép A nagy létszám nem nagyon tecc, de állítólag lesznek átszervezések. És jól felszerelt az ovi, jó óvónőkkel. Ja igen, és azért is nő a létszám, mert egyre elterjedtebb, hogy 6 évesen nem mennek a gyerekek suliba. Eddig korosztályos csoportok voltak, de már olyat is hallottam, hogy vegyeset terveznek. Tavasszal lesz a beíratás, talán márciusban vagy áprilisban, most már föl is hívom őket, hogy mikor. A faluban különben 1200-an laknak, Horányban meg 700 körül, szóval itt egy-egy csopi van mindegyikből jelenleg. Miksa októberi, úgyhogy én személy szerint arra gondoltam, hogy mehetne szeptembertől, ha az oviban is belemennek, hogy a többiekkel egyszerre szokjon be, és ne újként kelljen csatlakoznia pár hónap múlva. Igazából nekem szeptemberi meg januári kezdést emlegettek az anyukák, de utóbbi csak úgy menne, ha gyes után kivenném a szabikat. Az meg nem tuti, mert az se biztos, hogy oda megyek vissza, ahonnét eljöttem, még teljes homály van. Voltak átszervezések, ráadásul nekem olyan volt a munkaidőm, hogy egyik nap reggel 6-tól du. 3-ig, másnap du. 3-tól éjfélig, következő nap szabad, majd megint hajnal és így tovább. Hétvégén reggel 7-től este 7-ig, bár ez azt hiszem azóta változott. Szóval az nem fog menni ovi mellett. Ha sikerülne a kistesó, akkor is szeretném, ha menne Miksa, legalább fél napra. Ha még pocis lennék ovikezdéskor, akkor legalább kapok egy kis levegőt délelőttönként. Más változat nem nagyon van, ahhoz már lassan babásnak kéne lennem, namost nem vagyokKép Persze, ha beveszik úgy is az oviba, mert erről is hallottam rémtörténeteket, bár nem a faluban. Szóval a fél nap szerintem jót tenne neki, kell neki a társaság. Én már kevés vagyok neki szerintem, hiába foglalkozom vele sokat, 3 éves kiscsaj nem tudok lenni, meg gyerekcsoport se, meg óvónéni se. A zenebölcsi is kifejezetten jó hatással van rá. Ha úgy alakul, hogy itthon dolgozom, akkor majd meglátjuk, hogy fél nap vagy aludni is ott maradna.

A zenebölcsiben többen nem a faluba akarják adni a csemetéjüket. Innen szokás Dunakeszire vagy Szentendrére vinni a gyereket oviba és suliba, de én ezt nem szeretném. Mondjuk reggel és délután is útba esik, valamelyik szülő munkába menet kidobja a gyereket, majd hazafelé fölszedi, de én ezt azért nem akarom, mert 1. itt a szigeten fantasztikusan tiszta a levegő, ami a másik kettőről nem mondható el 2. ha lesznek kis barátai, akkor ne a Duna túlpartján legyenek, hogy bonyolult legyen a találkozás délután, hétvégén, nyáron 3. Ha odaviszem, akkor már suliba is oda kell adni, mert a faluban senkit nem fog ismerni, márpedig a falusi sulit nagyon dicsérik 4. ellenőrizhetőbbek a gyerekek, mert pici falu, mindenki tudja, melyik kölök épp merre jár, megmondják a boltban, a virágosnál, a zöldségesnél 5. kifejezetten jólnevelt gyerekeket látok a faluban, szépen köszönnek mindenkinek, valahogy itt még megvan a tisztelet az idősebbek iránt 6., ha véletlenül megcsúszom idővel, akkor itt mindig meg tudok kérni valakit, hogy hozza el a gyereket, míg máshonnét ez macerásabb. Naszóval akik máshová akarják vinni a gyereket, azoknak olyan okaik vannak, hogy szeretnék, ha mást is tanulna, különfoglalkozások, hasonló. Van egy német nemzetiségi ovi Dunabogdányban, azt is dicsérik. Ott van a gyerekdokink, tizenvalahány km. De a tesóm kislánya ilyen oviba jár Szekszárdon, vannak németfoglakozások, beszélnek is velük valamennyit, namost ennek annyi a haszna, hogy tud egy halom német dalt meg mondókát, fogalma nincs, mit jelent, szóval ezért kár nyüstölni a gyereket szerintem. Magyarul is csak most tanul, fél év múlva szerintem korai egy idegen nyelv. Szentendrén és Leányfalun hallottam magánovikról, az egyik lány mondta, hogy ő megnézi őket, mert jó a hírük. Van angol, néptánc, lovaglás, balett, úszás. 58 ezer Ft/hó. Nemtom, nem biztos, hogy kell ez, főleg ennyiért. Az ember azt mondta, hogy azér csak menjek el, nézzem meg, hogy lássam mi a különbség. Mondjuk erre még hajlok, kíváncsi is vagyok kicsit. De a nyelvről leírtam a véleményemet, balettozni az én fiam nem fogKép, a néptáncot sejtem, hogy mennyire lehet megtanítani az ovisoknak (körjáték nagyjából szerintem), a lovaglástól féltem, úszásra meg a jövő évtől innen a faluból is viszik őket (és korcsolyázni isKép). Mondjuk állítólag a kaja is tudományosan egészséges, nagyon derűs a légkör, barátságosak, jó kedélyűek, kiegyensúlyozottak a gyerekekek (zenebölcsis csaj mondta, ő szentendrei), de ez meg valszeg az óvőnénin is nagyon múlik, szóval végülis ez akár itt is meglehet. És tartok attól is, hogy baromira sok sznob járatja oda a gyerekét. Én is jót akarok a fiunknak, de nem felvágósan, hanem csak úgy egyszerűen szép gyerekkort. Ehhez meg nem biztos, hogy kell lovagolni. Mindenesetre akik ide járatják a gyereküket Szigetmonostorra a faluba, azok nem panaszkodnak az ovira, sőt. Ja, van még valami új ovi Pócsmegyeren is (szintén majdnem szomszéd falu), de erről senki semmit nem tud, majd ennek is utána kell nézni. Nem tudom, hogy ez az állami ovi felújítva, vagy egy magánovi. Utóbbi is lehet, mert hozzájuk tartozik Surány, és ott is nagyon sok a kiköltöző. Majd megtudom ezt isKép Na, levezettem az ovival kapcsolatos eddigi agyalásaimatKép És engem is érdekelne, hogy a többiek hogy csinálják. Bár Hanzi Marcija gondolom zökkenőmentesen átmegy oviba, Kriszta Mátéja megy Regi óvodájába, Manó Emmája meg már ovis. Jól gondolom, lányok? Ildiék már bonyolultabb ügyKép

Nem is mondtad, hogy vettetek ikerbabakocsitKép

Többiek, hahóó!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hűű ez szép értekezés volt az ovihelyzetről, Szirom Kép. Annyit fűznék hozzá, hogy én lenni nyelvtanár, nyelvtanításnak ovis korban a világon semmi értelme nincs, hiszen az anyanyelvén sem beszél rendesen a gyerek. A gyógytornászunk meg a Balettintézetet végezte el, és mivel úgy néz ki, hogy Csengének vannak adottságai a baletthoz már beszélgettünk a lehetőségekről. Nos, ő azt mondta, hogy három éves korától vigyük tornára, 8 éves korától vihetjük balettra, mert a baletthoz annyi koncentráció kell (rengeteg mindenre kell figyelni), hogy aki azt állítja, 8 éves kor alatt balettot tanít, azt nagy ívben kerülni kell. A lovagláshoz nem értek, de körjátékokat egyébként is játszanak az ovikban, nem? Akkor ezért kár 58 eFt-ot kiperkálni havonta... szerintem.

Képzeljétek, szerdán voltunk a Madarászban tejterhelésen és úgy néz ki, babatejivó lett a lány Kép. Most kicsit aggódom, mert eddig napi egy kakit is úgy kellet kiimátkozni belőle (Laveolac segítségével), erre tegnap délben volt magától is, meg ma reggel is. Nem hasmenéses, csak kicsit sötétebb és szokatlan ez a gyakoriság, holott tegnap 30 ml babatejet ivott csak a törpe, pontosabban a kajájába kevertem. Ma elhagytam a Laveolac-ot és várakozó álláspontra helyezkedtem. Szerintetek ez kóros?

Flokica,
mail megy Kép.

Legyen szép napotok,
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Flocika:
Igen valóban az árnyékban parkolt Niki, amíg aludt... Többek között inkább ezért is szoktunk át az árnyasra, itt hordival odatettem mindig, ahol játszott Viki. Imádta mézni a gyerkőcöket.
A fejlődés tényleg óriási, Niki már ugye álldogál, akkor meg még éphogy csak nézelődött. Andris pociban, most, meg..., és Máté (Zsófi kisöccse) is biztosan nagyot nőtt, meg mire tavasz lesz már ő is járófélben lesz, hisz kb. 2 hét van közte és Niki között.
Tényleg szép ruhácskák voltak, de még nem újítottunk a börzéről semmit, mert rokoni oldalról mindig annyi ruhát kapunk, hogy csak na.
Azért jó, hogy így összefutottunk!

Szirom:
Hát igen, van ovi bőven, még nálatok is. Itt is rengeteg van Újpesten, és a közelben is van vagy 5-6. Magán is van 53 eFt-ért havonta, de védőnő mondta, hogy elég sznobok járatják oda a gyerekeket. Igaz jók a játékok, meg felszerelt, ugye pénz az van, de ovónőileg nem kiemelkedő, meg sajnos a szülők úgy gondolják, hamár ennyit fizetnek, akkor betegen is lássák el a gyereket, viszik nekik a gyógyszert az beadják, aztántán jól körbefertőzik egymást... Viszont nyáron nem 5 hét a szünet... ugyanakkor nyáron is kell fizetni az apanázst.
Az az ovi, ahová mi tartozunk (Dalos ovi) a védőnő szerint elég vegyes fogadtatású. Van egy alapítványuk, amibe kötelezően fizetni kell havi 5 eFt-ot, ami védőnő szerint nem etikus, minthogy ez állami ovoda, egyébként szerintem se, mert ha körzeti a gyerek és a szülőnek nincs rá keret, akkor mi van, meg különbenis, az alapítványi befizetést szerintem nem lehet kötelezővé tenni, főleg, hogy állami ovi. Na ezen túl, vegyes csoportok vannak, van angol, kori meg úszás, és ha a szemközti suliba fog járni, akkor külön csoportban vannak és együtt mennek át suliba, és nagycsoportos korban már a tanítók is foglalkoznak velük, állítólag. Ez mondjuk szimpatikus. A játékok és a környezet szuper, helyben főznek a gyerekeknek mindent, még a sütit is, ugye az alapítvány miatt megtehetik. Az angol engem se vonz, az úszás és a kori igen, de mindkettő külön is megoldható. Viszont játszótéren az oda járó gyereke mentalitása nem annyira tetszik, persze ez szülő függő is. Az ÁMK-t nagyon dícsérik, állítólag jók az ovónők. A Park ovit is dícsérik, de oda protekciósan is nehéz bejutni, ha nem körzetes a gyerek. Felvételi szinte mindenhol van, még a körzetes gyereknek is... Az újpesti ovikról itt keveset lehet megtudni, mert ált. itt járnak oviba a gyerekek, nemigen viszik őket messzebbre. Szóval mi is dilemmázunk, meg megnézzük amit lehet.
Tornáról annyit, hogy ugye mi járunk, és az nem egészen igaz, hogy 3 éves kor alatt a gyerekek nem tudnak figyelni, meg követni a gyakorlatokat. Jó nem 45 percig, de kb. fél óráig szuperül képesek figyelni és nagyon ügyesek is. A Viki korú gyerekeknek pedig elég néhány alkalom és elsajátítják azt, hogy hogyan mozgassák a testüket. Szerintem egyébként nagyon hasznos, persze nem mondom vannak olyan gyerekek, akik nem alkalmasak még figyelni, de látom, hogy ők is fejlődnek, és a közösség sarkallja őket arra, hogy próbálják utánozni a többieket. Igaz van némi demoralizáló hatása, ha több rakoncátlan is van, de ennyi belefér. És a tornatanár szerintem szuperül bánik a gyerekekkel. Amúgy korcsolya edző volna szama szerint, és tanít is gyerekeket műkorcsolyára. Már mondta is, hogy Vikit szívesen látná, de csak 3 éves kortól. Ahhoz már tényleg kell, hogy képes legyen a testével bánni. De a torna szerintem nagyon hasznos ezen a téren is. Néptánccal kapcsoaltban a szomszédos anyukának vannak jó tapasztalatai (4 gyerekes...), ő mondta, hogy sokat számít mozgás szempontjából és a játékos dal és mondókatanulás jótékony hatással van a tanulási képességekre és azt mondta, hogy annak megy a legjobban, amelyikkel már két hetes kora óta jár. Persze hozzátette, hogy a legnagyobb meg egyáltalán nem halandó már táncolni, mert nála itt a szégyenlős korszak. Én személy szerint a néptáncért nem rajongok, de mondjuk nem zárom el őket, mert ettől nekik még tetszhet. Amúgy meg minden OK szerintem ami a mozgásról szól. Én azt gondolom, hogy egy ovis gyerek mozogjon amennyit tud, ismerjen meg mindent, amit lehet, szerettessék/szerettessük meg velük a mozgást, mindegy, hogy mit, mert csak akkor lesz később igényük rá és fognak ők még eleget ülni a suliban, meg a számítógép előtt. Ilyen megfontolásból az angolért se rajongok ilyen korban, de azt meg nekünk kell tudomásul venni, hogy ilyen világban élünk.
Na, jól elkalandoztam...
Amúgy ha nem lenne Niki, akkor Vikinél se lenne kérdés, hogy 3 évesen ovi. De így... Meg hát a másik, hogy ha tetszik, ha nem ő mindenkép csak majd 7 évesen kerül suliba (évvesztes ugyebár). És én úgy gondolom elég a 3 év ovi, ha nem muszáj akkor ne járjon 4 évet. De lehet, hogy rosszul gondolom.
És tényleg nagy divat, hogy egy évvel később mennek a gyerekek isibe. Itt a szomszédban már majd 8 éves volt a legnagyobb, aztán idén kezdte csak a sulit, mondjuk kitűnő lett a bizije, meg nagyon jól megy neki a suli. Amúgy is okos gyerkőc, de gondolom, hogy a kora is segít.
Azért én hacsak nem lesznek bármelyikel is gondok, pártolom, hogy menjenek suliba mihamarabb.

Nyuszi:
Figyelj, szerintem, ha nem gyógyszerezed, az semmikép sem kóros... Tudom nem erre vonatkozott a kérdésed. Ha minden nap van széklete az csak jó, pláne ha nem kűzd vele. Mivel eddig nem ivott tej alapú dolgokat, természetes szerintem, ha reagál rá a szervezete. Ha túlreagálja azt biztosan észre fogod venni, de nem hiszem, hogy gond lenne, ha a vizsgálatok szerint nincs allergia.

Nyelv ügyileg, én tuti nem nyelvtanár, nem is szeretnék az lenni, de azért az szerintem nem baj, ha tud egy gyerek idegen nyelven mondókákat, magyarul se tudja mindig miről szól, mégis visszamondják. A többnyelvű családokban pedig természetes, hogy a gyerek eleve több nyelven beszél, és az ő agyuk bizony iszonyúan befogadó ezen a téren. Tudom, hogy ez más, mint magyar nyelvtanártól mondókát tanulni, de szerintem károsnak biztos nem káros, egy egészségesen fejlődő gyereknél. Ha meg látszik, hogy a gyerek megzavarodik tőle vagy sok neki akkor abba kell hagyni, de ez mással is így van. Én úgy gondolom, hogy az ő agyuk még olyan, hogy bármit képes elraktározni és az nem baj, ha később mikor már komolyan tanulja csak úgy egy mondókából ismerős lesz neki a szó. Az mindenesetre tuti, hogy nem úgy kell nyelvet tanítani, ahogy nekünk tették, anno, hogy gebedtünk a nyelvtantól, és egy ép mondatot képtelenek voltunk kinyögni. Jobb, ha csak úgy beszél az ember, mint mikor gyerekkorban beszélni tanulunk, akkor sem gondolkodunk nyelvtanon. Ahhoz meg tényleg jók a mondókák meg a játékos tanulás. Azzal viszont egyetértek, hogy nem ettől lesz majd középiskolában nyelvvizsgájuk.
Az viszont engem elgondolkodtat, attól függetlenül, hogy fent már írtam, hogy nem rajongok az ovis angoltanulásért, kérdés, hogy a gyerekek hány százaléka amelyik tanul, mert ha adott iskola körzetéből ez az arány magas, akkor akár hátrányos is lehet, ha a saját gyerekünk nem tanult. De ugye erre nincsenek kimutatások, meg honnan tudjuk, hogy melyik suliba is fog járni... Szóval ilyen megfontolásokból sem érzem hátrányosnak, ha próbálkozunk, hangsúlyozom, hogy csak ha a gyerek alkalmas rá.

Balettel kapcsolatban én is úgy gondolom, hogy ahhoz tényleg nagy koncentráció kell, de alapozás is kell, és arra kell a torna ez kétségtelen. De szerintem az sem mindegy, hogy milyen. Viszont a balett szerintem nagyon nehéz kenyér... azt vagy halál komolyan csinálja a gyerek vagy nem. Szerintem az az a kategória, ami nem azért van, hogy a gyerek csak mozogjon. És nagy csalódással is jár, ha nem megy úgy neki. Mindenesetre nem az a tömegsport jellegű, amit olyanok is szívesen csinálnak, akik nem kifejezetten tehetségesek. De ez csak az én véleményem, bár anyu balettművész szeretett volna lenni és hatalmas csalódás volt neki, amikor nem vették fel a balettintézetbe. Próbálta átadni nekünk a szeretetét, de nem sikerült. Nekem jó mozgásom volt hozzá, de amolyan "brünnhilda" irányultságú testalkatom miatt nem lett volna belőle semmi, a hugom meg piszkafa volt ugyan, de darabosabb volt a mozgása, de írtó ügyes volt, vitték volna őt "éltornára", de oda meg anyuék nem nagyon akarták küldeni. Maradtunk a talajtornánál, meg művészi tornánál, hugi futott is, meg koriztunk, úsztunk. Nem bántuk meg és azt hiszem nem feltétlenül pártolom az élsportot a gyerkőcöknél se, persze, ha ők akarják és van tehetségük, akkor biztosan támogatjuk őket. De mindennel így vagyunk. Gondolom Ti is. Ja, nem lehurrogásból mondtam ám, a balettos dolgokat, csak azt írtam, amit gondolok róla, ettől még bátran gondolkodj Csenge balett pályafutásáról! Dehát úgy is ezt teszed, nem igaz?

Na, jó hosszúra nyúltam, meg össze-vissza is lettem, de csak kihámoztok valamit belőle.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Ja, Szirom:
Tényleg: Vettünk testvérkocsit! Szuperül bevállt, bár nem feltétlenül Viki hurcolászásra, hanem motor, meg egyéb játszótéri cuccok hurcolászására. Bár hiszti idején könnyű volt hazahozni is őket. Szóval aki nem bkv-ni akar vele annak én csak ajánlani tudom. Írtóra megkönnyítette a dolgomat. Nem bántam meg egyáltalán, hogy megvettük és ami a fő, hogy állandóan minden babakocsival volt valami bajom. Na ez amire egy rossz szavam se van, volt. Könnyű tolni, összecsukva inkább csak magasabb, mint az egyszemélyes. Simán egy kézzel összecsukható, súlya is megfelelő, szóval én simán beteszem a kocsiba, meg cipelem, ha kell. A Bergonnál könnyebb egyébként és kisebbre csukható össze és a két gyerek is jól elfér benne, sőt Niki hordozóját simán rá tudom tenni a hátsó ülésre, de Viki se nőtte még ki az első ülést. Szóval szupi az egész. Kerekei meg szélesek, de kicsik, még az apró kavicsban is el tudtam kettőjükkel tolni, megpakolva. Na, ennyit utólag, de most már van tapasztalatom is.

Minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Most rövidebb leszek, csak még van néhány érvem, és nem kötözködni akarokKép Szóval a játékos dal- és mondókatanulás az igazából az óvodai program része, ahhoz nem kellene magánoviba íratni a gyereket, vagy különfoglalkozásra vinni. Ami a táncot illeti, az a körjáték és a kettőt jobbra, kettőt balra, a bújj bújj zöldág, meg a kihívogatós játékok. A tesóm néptáncolt, meg oktatott is, és a kicsiknél nagyjából ennyi volt a műsor. De napi fél óra gondolom minden oviban belefér az ilyesmiből, és hát amelyikben nem, ott szerintem baj van. Egyébként én is úgy látom a zenebölcsiben - amit én is rendkívül hasznosnak találok, és állítólag valóban jó a tanulási képességekre -, hogy koncentrációban a fél óra a határ. A torna és a balett az nagyon különbözik szerintem egymástól. Zenebölcsiben minimális tornagyakorlatok vannak, és nagyon ügyesen csinálják, egyre ügyesebben, de annak a nagy része utánzás. Ok, ha azt mondom Miksának, hogy emeljük a karunkat, vagy lépj hátra, vagy vagy karkörzés, azt tudja, de mondjuk a balettben egy halom dolgot agyban is kontorllálni kell, és azt még jövőre sem fogja tudni, hogy hol feszül a vádlija, ha így fordítja vagy úgy a lábát. Mi egyébként szeretnénk ha sportolna, mi mindketten versenyszerűen nyomtuk a magunk labdajátékát, úgyhogy én támogatnám még a versenysportot is. De egyelőre azt szeretném, ha minél több mindennel megismerkedne, és majd tudna választani, de legalábbis kiderülne, hogy melyiket élvezi nagyon, és mihez van tehetsége. A nyelvtanulással tényleg az a bajom, hogy szerintem felesleges, jó, nem baj, ha tud egy-két mondókát németül, de tényleg minek? Én egyébként olyan faluban jáértam suliba, ahol volt német nemzetiségi oktatás, meg szerb is, és hát akik otthon svábul vagy bunyevácul beszéltek, azok tudták a nyelvet, mi meg csak a verseket, meg hogy asztal, meg szék, meg kislány, meg labda. Ez ment ötödikig. Gimiben kezdtem aztán újra németül tanulni, az égadta egy világon semmit nem hasznosítottam belőle. Mondjuk valószínűeg maga a módszer se lehetett valami világbajnok, az igaz. De amíg Miksa most még azt mondja, amikor ki akar jönni a kiságyból, hogy "kijössz", és nem azt, hogy szeretnék kijönni, akor nem mondhatom, hogy 8 hónap múlva létjogosultsága van bármilyen idegen nyelvnek. Szóval ebben Nyuszinak adok igazat.

Nyuszi! Én nem aggódnék a helyedben, mert ez a normális tulképp. De asszem hogy nyugodt legyek, felhívnám a gyerekdokit egy rövid értekezésre. Úgyis tudnia kell, mi a helyzet, nem?

Többiek! Most már irgum-burgum!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Marycus, félreértés ne essék, én nem a tornához hanem a baletthoz írtam, hogy kicsi még egy három éves gyerek, nem tud figyelni... Tulajdonképpen Csenge "balett-karrierje" Kép felől nincs konszenzus a családban, Apa nem akarja, pont a csalódástól félti, jelesül hogy alkatilag nem lesz alkalmas rá és ezzel úgy 16 évesen szembesül. Szerintem kétesélyes a dolog, ha a keresztanyja testalkatát örökölte, akár szólótáncos is lehet, ha az enyémet, akkor még a kórusig sem jut. Minden esetre én azt mondom, meg kell mutatni neki, ha a szenvedélyévé válik, úgysem tehetünk ellene semmit, ha meg nem tetszik neki, akkor meg egyébként is tárgytalan. Apa inkább műkorcsolyázónak látná a lányát, de a profi szinthez ott is komoly balett kell. Meg szerintem a jég még veszélyesebb, mert a padló ugye legalább nem csúszik...

Angoltanítás ügyben: egy-két mondóka elsajátítása szerintem NEM tanítás, attól sem előnybe sem hátrányba nem kerülnek a gyerekek. A kétnyelvű családok más témához tartoznak, mert egy nem anyanyelvi tanár, lehet bármennyire felkészült, csak nem anyanyelvként beszéli a nyelvet, magamról tudom, pedig én is éltem nyelvterületen is a cél érdekében, mégsem tanítom angolra a lányom itthon. Persze angolul énekelek neki, de ez nem az.

Én óvatos lennék azokkal a helyekkel is, ahova oviba az ált.isk. tanárok járnak "felkészíteni". Az óvodás természetes tevékenysége a játék, minden ettől eltérő, oktatás jellegű tevékenység (a mozgásosaktól lektekintve) határozottan káros a gyerekekre. Az iskolára NEM KELL FELKÉSZÍTENI a gyerekeket, mert egy egészséges gyerek magától lesz iskolaérett, nem pedig a felkészítő óráktól, amik esetleg csak elveszik a kedvét a tanulástól (mivel még nem érett arra, hogy ilyen feladatokat oldjon meg, hiszen ovis, nem iskolás!)

Õszintén én mindig elszomorodom, amikor azt látom, hogy egy ovi attól jó hogy angolt tanítanak meg az iskolás tanítók tartanak foglalkozásokat. Ez tipikusan annak a számomra rendkívül unszimpatikus jelenségnek a megnyilvánulása, amikor egyre lejebb "nyomják" a tudásanyagot: az ovisok írni-olvasni tanulnak mert elsőben karácsonyra már olvasni kell, másodikban már a teljes hasonulás kivételes alakjait tanulják nyelvtanból, olyan "olvasmányokat" kell olvasniuk amik felnőtt emberek számára készültek a keresztrefeszítésről meg a manifesztációról (!?), felső tagozaton a gimis, gimiben meg az egyetemi anyagot tanítják "felkészítés" címmel, stb. És csodálkoznak, hogy a nemzetközi szövegértési felméréseken a magyar gyerekek egyre rosszabbul teljesítenek, lassan az utolsó helyre csúsznak.

Legyen szép napotok, felébresztem a lányom mert már nagyon durmol, éjjel meg majd kaszinózik nekem.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!
Tudom én hogy elmaradok, jogos az irgumburgum. Olvaslak benneteket, csak írni nincs mindig energiám. Mostanában pedig különben is lázas szervezésben vagyunk, lehet hogy megyünk sielni. Pontosabban én csak jó levegőt szívni.

Pont aktuális témát hoztatok fel az ovival.
Én az ovi és a bölcsi között ingadoztam, miközben kérdezgettem az anyukákat.
Szeptembertől szerettem volna.
Bölcsiben pont most voltam a héten. Mivel itthon maradok, s nem megyek dolgozni, még csak tallonba se tettek. Azt mondta a vezető, mivel nagyon sok most a gyerek, a hasonszőrűeket idén nem vette fel. Max. érdeklődjek szeptemberben, hátha valaki visszamondta.
Oviba állítólag betöltött 3 év után veszik csak fel.
Még ott konkrétan nem érdeklődtem, csak szájhagyomány utján tudom, amit tudok.
Ahová valszeg tartozunk is, s oda szeretném Tomit vinni, vegyes csoportok vannak. Ennek lehet előnye is, hátránya is, szerintem gyerektől függ.
Mi szivesen vittük volna magán oviba. De mikor meghallottam hogy mennyibe kerül, majd elájultam. Na ennyit szerintem nem ér.
Az ovis nyelvtanulással kapcsolatban én is egyetértek azzal, hogy nincs sok értelme.
Zenebölcsi jó lenne, de két gyerekkel?? Viszont írhatnátok pontosan mit csinátok ott? Én pl. szoktam furulyázni Tominak. Meg énekelek.

Én a mozgással kapcsolatban úgy vagyok, hogy minnél több sportot szeretnék megismertetni velük. Ne úgy járjon mint én, hogy 18 éves kora után tanul meg úszni, érez rá a túrázás örömére, tanul meg síelni stb.
Ami szerintem fontos, hogy sok mindent közösen csináljunk.
Én a néptáncot is támogatnám, de szerintem arra még iskoláskorban is ráér, ahogy a zenetanulásra is.
Szeretnék minden lehetőséget megadni, de nem erőltetni semmit. Azt se szeretném, hogy ne legyen ideje a gyerekkora.
Nem biztos hogy jól teszem, de én nem kerestem semmi extra ovit. Én későbbre tenném a mindenféle programok bevonását.

Balett: a dévényes tornáztatónk mondta, hogy Tomi pl. jó lenne a hipotóniája miatt tornában, illetve balettben. Ennek ellenére nem biztos hogy annyira akarnám Tomit balettoztatni.Sőt!

A lényeg, hogy én vinni akarom Tomit jövőre oviba.
Egyrészt a közösség miatt, másrészt hogy ne egyszerre szoktassak majd be két gyereket.
S titokban abban is reménykedem, hogy Tomi amit hazahoz betegséget, azzal edzi majd Julcsit, s nála talán már könnyebb lesz.
A munkahelyemtől én is tartok, még az is lehet hogy munkahelyváltásra fognak kényszeríteni. Szóval jobb, ha gördülékenyebb lesz az első idő.

na ennyi
Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Mi már jól vagyunk, hétfőn irány a bölcsi!!! Kép Már Marcusnak is hiányzik, nem is kicsit... Csipeszdarab nem került elő, UH nem mutatja ki, a Madarászban a főorvos asszony annyit üzent egy kolléganőmmel (Krisz, Andiék, majd elmesélem!), hogy "ad acta". Tehát már lezárt az ügy Kép

Flocika,
Gyönyörű a fiad KépKépKép És a nevetés a tükörben Kép Köszi a tippet, de végül is nem kellett a lámpa, anélkül is gyógyult! KépViszont az antibigyó ellenességeddel részben értek egyet. Természetesen, ha vírusos eredetű a megbetegedés, akkor ne váltassanak ki velem antibigyót, mert minek... arra úgy sem jó. De pl. a skarlátot nem játszottam volna végig nélküle, ugyanis bár anélkül is gyógyítható, de a szövődmények kemények (vese- és szívkárosodást okozhat). Ugyanígy egy tüdőgyulladás (ami 80-90% bakteriális) nem hanyagolnék és gondolkodnék egy pillanatra sem... Tehát mint Marycus is mondta, tudni kell mikor, mit, hogyan használjon az ember. Megjegyzem, mi kaptunk GNLD-s immunerősítőket Marcusnak és elszörnyedtem, amikor megláttam, hogy mennyi mindent tartalmaz, amit nem kéne... pedig az is természetes, mondják ők...

Primpa,
Nagyon helyes Miksa fiad KépNálunk Marcus 7 hónapos volt, amikor egy egész hétvégére anyósoméknál maradt (nem szopott, így könnyű volt). Azóta is imád anyuékkal, anyósékkal lenni, nem sír utánam, ha nálunk van. De ugyanakkor hozzánk is ragaszkodik. Tehát szerintem ez gyerekfüggő, de nem szabad hagyni, hogy a fejedre nőjön a gyerkőc, mert nehéz lesz akkor egy oviba pl. beszoktatni.

Szirom,
Hajrá alvás! Kép Én is régen nem jártam a kiságyban, de nem sírom vissza. Viszont egyik nap negyed 5-kor keltünk és 9-kor már bealudt és délig szundizott! Kép

Marycus,
Én megcsinálnám az allergiaellenes kúrát, mondjon a körzetis bármit. Vikó élete múlhat rajta.

Ovi ügyben Marycussal értek egyet úgy, hogy ott a tesó. Mert akkor szerintem ami miatt vinnénk oviba, azt a tesó is "pótolja" valamilyen szinten (bár Ildit megértem, mert ott nagyobb a korkülönbség és így egyszerre szoktatná a kettőt be oviba, bölcsibe). Azt tudom, hogy nálunk a Rózsaliget oviba csak betöltött 3 évvel és szobatisztán vesznek be gyerekeket. Vegyes csoportba (abban az oviban, amit Ildi írt) tán korábban is, ha szobatiszta. Mostanában a nevelők többsége a bölcsit ajánlja, mert jobb ilyen kicsiknek, mint az ovi (nincs kötött foglalkozás, mint az oviban, szabad a játék, de van zene, ének, mondóka, gyurmázás, rajzolás stb).. Én csak jót tudok mondani a bölcsiről, pedig hányan pocskondiázzák, félnek tőle. Csak hát a hely, az nincs. Kellett bezárni azt a sok bölcsit... Tehát nálunk Marcus majd csak jövő szeptembertól kezdi az ovit, addig bölcsis marad.
Én úgy érzem, amit többen említettetek, hogy egy óvodás korú gyereknek nincs szüksége ennyi "szakkörre", mint ami mostanában divat. Persze én is egyetértek, hogy legyen valamilyen mozgással kapcsolatos elfoglaltság(én hajlok az úszás felé, hisz köpés az uszoda és az jó a hátizmoknak is, ami később nagyon fontos). Meg a zene is fontos, mivel az az agyat fejleszti, de nem arról beszélek, hogy zongorázzon már 4 évesen Kép Azt otthon is lehet fejleszteni énekléssel, körjátékkal stb - meg nálunk Ádám tud zongorázni, furulyázni, én kezdetektől éneklek Marcusnak, így nagy a szám Kép De hogy a gyerek nyelvet tanuljon, meg korizzon, meg lovagoljon, meg korongozzon, meg, meg, meg... na, nem! És nagyon magánovi ellenes is vagyok. Annyi pénzt lenyúlnak és nem sokkal különb, mint az állam óvodák többsége. Ami nálam az ovinál számít, hogy konzervatív vagyok és ebből kifolyólag a vegyes csoportokkal nem igazán szimpatizálok. Jobban tetszik a korosztályos csoport. Szerintem nem lehet ugyanolyan mértékben foglalkozni egy 3 évessel és egy 6-7 évessel ugyanabban a csoportban. De lehet, hogy én látom rosszul és majd még meggondolom KépA nyelvtanulás kicsi korban tőlem távol áll, tanuljon meg először rendesen beszélni a fiam, az idegen nyelvvel ráér később (szerintem teljesen normális, hogy 4. osztályban kezdik el a nyelvet tanulni, amikor már tudnak elviekben rendesen olvasni, írni azok a skacok). Bár a sógornőm tanító német nemzetiségi szakon Kép És ismerek olyan Marcus korú gyerkőcöt, aki már most angolul tanul a Helen Doron módszerrel.

Tényleg, Marycus, ti hová jártok tornára és ki tartja? Mert az Ifjúsági Házban lévő Manótorna Marcusnál nem jött be....

Newsee,
A gasztrón kaptátok a babatejet? És kell majd vinni Csengét nektek is tejterhelésre a kórházba vagy sem? A napi több kaki nem kóros, ne aggódj! Kép Csak az a gond, ha nagyon fosi a széklete és nagyon büdi folyamatosan és hamar kijön. Az utalhat allergiára.

Te Ildi,
Miért gondolod, hogy munkahelyváltásra fognak kényszeríteni? Attól még, hogy a munkakörödet betöltötték, nem biztos...

Ma megint "szabad" este van, Marcus nagyizik, mi meg kirúgtunk a hámból - megnéztük a moziban a "Csak szex és más semmi"-t. Tetszett, jó volt! Bár nem volt sok kedvem, mert ma 9-től 2-ig egy 2500 soros Excel táblán dolgoztam, vevőket kellett beazonosítani (Gillette-t megvette a Procter - örömmámor...). Hulla voltam! De jó volt kikapcsolni kicsit... Holnap du megyünk át Marcusért, meg Sárit köszönteni, vasárnap anyukámat (holnap 6x éves Kép), meg megyünk lakásnézőkbe (konkrétan 3-at nézünk meg).

Hát ennyit most. Bocsi, hogy nem írtam, de bent diliház volt a héten és még nincs vége, úgy érzem.

Jó hétvégét!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzika,
Igen, a gasztron adtak babatejet, már voltunk is terhelésen szerdán (tekintettel a tekintélyes hangerejű ordításra és a teljes tünetmentességre, meg hogy Csenge már evett régebben tejterméket gond nélkül másnap már nem kellett menni Kép). Most nem adtam neki Laveolacot és a kaki ismét napi egyszeri, a régi megsiratós-kemény, ezért holnaptól újra kapja, hátha átáll normál, sírás mentes kakira a babatej + Laveolac hatására Kép.

Milyenek voltak a lakások? Megtaláltátok az igazit? Irtad, hogy az Attila út környéke tetszene nektek, nos nekünk is, minden nap arra viszem sétálni a törpét Kép

Marycus,
Egyébként több különböző orvos is megerősített abban, hogy a Laveolac nem hagyományos hashajtó, hanem emésztéskönnyítő, és nincs mellékhatása valamint nem lehet rászokni és szorulásos gyereknek ajánlatos adni, és neki eddig segített is, így nem hiszem, hogy túlgyógyszerezném...

Jó éjszakát!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Kb minden 100ik mondatot sikerült elolvasnom, ne haragudjatok! Már azt se tudom, én miket írtam utoljára Kép

Igazából semmi extra nincsen velünk, csak szimplán nincs időm, ha meg van, lusta vagyok még ahhoz is, amihez amúgy lenne kedvem Kép

Robi a héten megint elutazott, úgyhogy az se "esett jól", ovi-balett stb. Főleg ez a napi többszöri öltözködés két gyerekkel, esküszöm, ettől fáradok el Kép

Egyébként Regi jazzbalettra jár, tehát se nem torna, se nem balett Kép Ill. inkább utóbbi, de azért mégsem....most még főleg tornagyakik vannak, meg ugye azért alap balettmozdulatok. Az oviba jár külön tornára, meg zeneoviba, úgyhogy ennyi épp elég most Kép
Õsztől meg ugye megy majd Máté is oviba, úgyhogy egy-két év és rohangálhatunk 10 felé velük... Kép

Nem is tudom, mit írtam, tényleg totál elvesztettem a fonalat Kép Reginek tartunk szülinapi partit a Pólus melletti meki repcsijében, már nagyon várja! Na meg nemsokára farsang, ott Hamupipőke lesz, már kész a jelmeze Kép

Máténál már ki lehet jelenteni, hogy beszél, a ragozást is totál jól használja, úgyhogy nincs gond Kép Egyszer-egyszer pisil is bilibe, bár ezt csak fürdés előtt "tanítjuk" még neki, amúgy nem. Valamikor mostanában veszek már neki leszoktatós pelust, azzal könnyebb a wczés, mint a simával.

Bocsi, hogy nem írok senkinek külön, de képtelen vagyok visszaolvasni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Én nem értem, mintha süketek párbeszédét játszottunk volna, úgy támadtok, pedig:

Magán ovi: Nem tudom, de lehet, hogy rosszul fogalmaztam, mert én egyáltalán nem szeretném egyik gyrkőcöt se magánoviba járatni. Pont azt fejtegettem, hogy ami itt van újpesten csak pénzügyileg több, mint az állami ovi és még hátrányokat is felsoroltam.

Angol: Nem szimpatizálok a oviangollal, pláne, hogy utálok nyelvet tanulni, csak muszáj... Inkább csak kifejtettem, hogy hátrányos is lehet, ha az én gyerekem nem tanul, miközben a többség úgy megy az adott suliba, hogy már tanult. Ez ugyanolyan dolog, mint hogy nem engedek pl.: TV-ben olyan mesét nézni neki, ami most menő, s emiatt kirekesztődik, mert nem tud miről beszélgetni a többiekkel. Jó esetben lesznek még olyanok akik szintén nem nézik, de mi a biztosíték, hogy így lesz. Ezt is mi felnőttek döntjük el, s ki tudja mikor teszünk jót a gyerekkel. A mi szempontunkból lehet, hogy más a jó, mint az övéből. Ez csak példa volt, nehogy rám támadjatok, hogy azért Való világot szerintetek ne nézzen a gyerek...

Hanzi:
Tornára mi a Brendonhoz járunk és egy TE-t végzett nő tartja, akinek van két gyerkőce, egyik már ovis, másikat meg hozza mindig tornázni. Szóval kb. tudja mi való ezeknek a kicsiknek.

Az ifjúsági házit nem néztük meg, mert ugyanaz tartja, aki a zenebölcsit (egyébként Szirom, ő tartotta Dunakeszin is). És annyira nem jött be Vikinek. De a Brendonos igen.

Egyébként olyasmi, mint anno nekünk amikor gyerekkorunkban tornázni jártunk, csak sokszor van labda, meg a padokból csúszda, ami nem volt nekünk, de a kicsik imádják.
Majd töltök fel képet, mert a télapóson ott volt apa és készültek képek, talán visszaad valamit, bár akkor írtó sokan voltunk.
Egyébként egyre többen vagyunk, és már kedd kivételével minden nap van. Mi 2-3-szor járunk egy héten.
Persze, hogy mikor érdemes elkezdeni, azt nem tudnám megmondani, vegyesek a gyerekek ebből a szempontból. Viki nagyon hamar rájött az ízére, és nagyon szeret járni. Kb. 16-szor voltunk már, és állandóan azt kérezik tőlem, hogy Viki mennyi idős, meg, hogy mióta járunk, mert szuperul követi a feladatokat.

Ildi:
Két gyerekkel próbáltam a zenebölcsit... Kitikkadtam rendesen, de szerintem nem kétgyerekeseknek találták ki. Mégha nagyobb lesz is Niki, akkor is gond, hogy egyszerre ugráltassam őke, lovagoltassam, meg csúszdáztassam őket a lábamon. A körjáték egy része jól csinálható, két már járó gyerekkel, de ahol pl.: kereszt fogás kellene, meg úgy ugrálni, hogy közben fogom mindkét kezét az már macerás. A torna viszont jó, bár az elején kendőztem Nikivel, mert segíteni kellett Vikinek, most már mászik, szóval hagyom, hogy jöjjön menjen, labdázzon padozzon stb. aztán, ha nyüglődni kezd, akkor felveszem. Fél órát már ő is elvan, főleg, ha labdázunk is. De szerencsém van, mert Niki hamar mászott, Viki pedig nagyon hamar elkapta a fonalat. Én már ált. a partvonalon követem az eseményeket és csak akkor megyek, ha látom, hogy "elveszet". A koncentrációja pedig kifejezetten sokat javult. Szinte csüng Terin. Ha tapsol egyett, csak úgy, Viki is, ha felemeli a kezét, Viki is stb.

Szóval ha egyszer úgy érzed, hogy közösség kell Tominak én ajánlom ezt a tornát, egy füst alatt kipróbálható a zenebölcsi is, mert két alkalommal közvetlenül torna előtt illetve után is van. De addig érdemes várni, míg Julcsi már kendőben jól hordozható vagy elvan egy kis szőnyegen.
Na, meg ha Tomi igényli, ez a mérvadó.

Amúgy bár itthon leszek Nikivel, Viki is jövőre biztosan ovis lesz. Én sem szeretném egyszerre beszoktatni őket. Bár nálunk csak egy év lesz a különbség. Én nem is kérdeztem a bölcsit, csak a védőnő említette, de szinte biztos voltam benne, hogyha itthon vagyok onnan elutasítanak. Csak ismerek olyat akinek hasonló korkülönbséggel bölcsis a nagyobbik. Szerencséje volt, bár én jól megvagyok a kettővel.

Balett fiúknak: ez olyan furcsa, mert mindenki ferdén néz egy balettozó fiúgyerekre, pedig egy balatt előadáshoz rájuk is szükség van, meg közöttük is lehet olyan akinek ehhez tehetsége van és lehet, hogy olyat erőltetnek rájuk, ami az alkatuk miatt nem megy nekik és sikerelenek, mikor a balettben igazán elemükben érezhetnék magukat. Hát ilyen világban élünk...

Munkahely váltásra kényszerítenek? Miért, mi történt?

Nyuszi:
Ismerem a Laveolac-ot, de azért csak jobb és Te is jobban örülsz, ha megy a dolog Csengének enélkül is. Nem igaz? De ha kell, akkor kell. Ezt az orvos és Te tudjátok eldönteni.

A korcsolya veszélyesebb ez tény, bár igazából minden sport veszélyes, de ennyi veszély belefér szerintem.

Szirom:
Torna és balett persze hogy más, de pl.: 8 évesen csak úgy elkezdeni balettozni szerintem nem lehet. Ezért is ajánlják, hogyha erre gondol a szülő, akkor egy megfelelő torna alapozás nem árt, sőt.

Én tényként írtam, hogy a körzetes oviba járnak át a sulis tanítók, és én előnynek érzem, ha megismerik őket előbb, ettől még nem változik a nagycsoport programja, minden nagycsoportos ugyanazt kapja. S nem is tudom már ki írta, hogy nem kell felkészítés a sulira. Lehet, de nincs olyan ovi, amelyik a nagycsoportot nem úgy aposztrofálja, mint iskolára felkészülést. Ez nem azt jelenti, hogy másodfokú egyenleteket kezdenek megoldani... Sőt mi több nem is mehet gyerek úgy iskolába, hogy nem járt nagycsoportba, de nem azért mert így nem oldott meg még egy egyenletet se, hanem azért mert igeni arra fel kll készíteni egy gyereket, hogy a suliban egyszerre végig kell tudni ülni 45 percet, úgy, hogy még figyelni is kell. Erre ugyanúgy meg kell tanítani a gyerekeket. S a nagy osztálylétszámok miatt nincs idő arra, hogy ott kezdjék ezt. Már a mi időnkben sem volt, nemhogy a mai igenis rohanó világunkba.
Furcsa, hogy mi itt mind elutasítjuk ezt az egész ovodai képzősdit, és gyerekkort szeretnénk a gyerekeinknek, ráadásul gyanítom a szülők 90%-a hasonlóan gondolkodik, de még egyetlen felháborodó riportot sem láttam egy híradóban sem azért, mert kakaóbiztos számítógépeket vett a minisztérium az ovodákba... Na, ha már felesleges angolról, lovaglásról, néptáncról meg hasonló dolgokról beszélünk, akkor ez nem az? Szóval beszélhetünk mi itt ilyenekről, de az ovodai foglalkozás már hajtás a gyerekeknek. Hogy a felvételiről már ne is beszéljek...
Na, de mindegy. Végülis én csak arra szerettem volna egy kis útmutatást tőletek, hogy ki hogy gondolja, mikor menjen oviba egy gyerek? Azt csak úgy leírtam, hogy mellesleg ezen kívül milyen dilemmáim vannak a lehetőségeket tekintve. Mert ugye ezek mind lehetőségek. S ha már ilyen lehetőségek vannak oviban, mit fogunk átélni suli ügyileg... A kollégámat még soha olyan idegesnek nem láttam, mint kb. 4 évvel ezelőtt, mikor a gyereknek sulit kerestek és a végén elkeseredve azt mondta: " Õ csak egy normális, 8 osztályos sulit szeretne, ahol megtanítják a fiát, írni, olvasni, meg számolni...". Valahogy én vagyok most így oviilag, pedig mi még várunk egy évet. Erre jó volt ez az egész, hogy most már biztosan tudom jobb lesz Vikinek itthon még egy évig. Legalább csak olyannal gyötröm, amit szeret...

Mindenkinek minden jót!
Marycus

Ui.: Krisztocs:
Legalább Te már túlvagy ezen.
Gratula Máté Beszédhez!
Remélem jól sikerül majd a szülinapi party.
Rohangáláshoz sok kitartást!
Öltözésileg mi sem vagyunk lemaradva. Minap háromnegyed úrát öltöztünk és 20 percet voltunk kint...
marycus

Sziasztok!
Hű,milyen parázs vita folyik itt ovi ügyben. Csak pár szót mondanék most hozzá,mert lázas betegen nem tudok sokat itt üni. Szóval a nagyfiam,most nagycsopis egy vegyes korcsoportos oviban.Nekünk bejött a vegyes csoport.A lányomat nem kellet szoktatni,mert ismerős gyerekek és a nagynénje (van egy most 12 éves hugom) is abba a csoportba járt.Aztán amikor ő lett nagy,a Tomi akkor kezdte és egy évet együtt jártak.Ismerősként szaladt be a csoportba..Úgy működik a csoport mint egy nagy család.A nagyok megtanulják gondozni a kicsiket,a kicsik pedig minden okosságot a nagyoktól.A gyerekeknek és az ovónőknek se mindegy,hogy 20 kicsi sír szeptemberben vagy 3-4 új csemete jön a megszokott,jól együtt működő társasághoz. Én csak pozítív dolgokat mondhatok a vegyes csoportról.
Az iskola előkészítés szerintem igen is fontos.
Azok a tanítónők járnak át az oviba,akik szeptemberben az első osztályt kapják.Ismerkednek,játszanak.A legutóbb pl farsangi álarcot készítettek,de szoktak számolgatni,vicces mondókákat tanulni.A gyerekeket is átvitték már a suliba körbe nézni.Szerintem ezek mind arra jók,hogy ne stresszesen menjenek szeptemberben az új, ismeretetlen elé.Nem minden gyereknek megy ez könnyen.Ha nem elég felkészült,lemarad.A suliban a magas létszámok miatt nem szöszögnek külön a lassúbb gyerekekkel.Ez sajnos nem jó,de így van a mai rohanó világban.
Bocsi,megyek lázat mérni,majd holnap jövök.

Kép
flocika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?