Új privát üzeneted érkezett!

Virág! Mi bajod van?
Gyógyulj meg! Kép, Kép, Kép
Menta
menta

Szia Pocok, az én fiam ugyan már majdnem 10 hónapos, de (kopp-kopp, most lekopogom) még mindíg minimum napi 3x kakil, bármit is eszik. Legfeljebb egy picit az állaga változik, de legalább megúszom 2-3 popsitörlõvel alkalmanként!
Te este kanállal adod, vagy üvegbõl? Én semmit sem adtam neki üvegbõl, csak a tápszert, a többit pohárból, vagy kanállal. Este fürdés után meg már nem merném vállalni a kanalazást.Kép
Éva
Évaiii

Sosem hallottam a málnalevél teáról, pedig jól jött volna a hatása. A következõ babámnál tuti nem hagyom ki.

Virág
Örülök, hogy sikerült beazonosítaniKép

Menta
Most már 7.2-nél járunkKép Viszont Peti nem fordul hasra és nem fogja a lábátKépMég csak kitolja magát hason és sokáig nézelõdik.

Már nagyon várjuk a talit, csak azt nem tudom, hogy viszem villamoson ezt az ólomnehéz babakocsit.

üdv mindenkinek: Gorsi
gorsi

Sziasztok Lányok!

Kép Kép Kép Kép Kép

Rossz hírem van: lehet, hogy nem megyünk a talira. Kép Kép Kép
Egy hónapja kezdett fájni a gyomrom, elmentem dokihoz, aki epekõre gyanakodott. Beutalt UH-ra, ahol megállapították, hogy semmi komoly, kevés epehomok, diétázzak.
Én meglepõen szûknek találtam az elfogyasztható ételek skáláját (magyarul: szinte semmit sem ehettem anélkül, hogy ne fájt volna a pocakom). A hét végén már nagyon fájt, így ma visszamentem a dokinõhöz, és szerdán 9-re kell mennem kivizsgálásra. Ekkor két változatra számíthatok: vagy megyek a talira némi késéssel, vagy azonnal visznek a kés alá. Kép Kép Kép
És addig is csak fõtt krumplit szabad ennem. Kép Kép Kép

Bocsi lányok, de most nincs is enegriám olvasni benneteket. Kép Kép Kép

Azért, hogy legalább ti érezzétek jól magatokat:

<FONT COLOR="0000ff">A topicos találkozó 2002. május 15-én, 11 órakor lesz a Millenáris Parkban, a Zöld Péter játszótéren (a f&otilde;bejáratnál).
Aki tud, jöjjön el, mindenkit szeretettel várunk!!!</FONT>

Sziasztok: skróflis Laura
p_laura

Már írni sem tudok:

ezek helyett: Kép Kép Kép Kép Kép
ilyet szerettem volna: Kép Kép Kép Kép Kép

Laura
p_laura

Sziasztok! Laura! Pont itt vagyok! Nehogy már pont te ne gyere a talira!!! Kép
gesztenye

Sziasztok! Laura! Pont itt vagyok! Nehogy már pont te ne gyere a talira!!! Kép Mondd meg azoknak az epe-izéknek, hogy sicc!
gesztenye

Sziasztok!

Valószínû, hogy nem tudunk menni szerdán a talira. KépSajnos. Ugyanis délelõtt kell menjünk a Dévény Anna Alapítványba kezelésre Hangával. Nem tudom, mikor végzünk.

De ha esetleg belefér az idõbe, meg jókedvû még Hanga, akkor megyünk.

Már két napja hajnalban felébred a jány megint enni, és köztünk alszik el a nagyágyban. Visszarakhatnám, de akkor meg elkezd dumálni, és nem hagy aludni, de amint magunk közé tesszük, elalszik.Kép Szerintetek nem lenne ideje megpróbálni, hogy külön szobában aludjon? "Bébifon"-unk nincs, de a háló és a gyerekszoba között jelenleg nincs ajtó.

Málnalevélteát én is ittam. Azt nem tudom, hogy segített-e.

Pelus: mi Libero-t használunk, de van mikor Babylove-ot.

Mandulaolaj: Kenegette nekem is a szülésznõ, és mégis vágni kellettKép

Heni(gesztenye),
küldök neked mailben egy feladatsort, a "Késõi mozgásfejlõdés" topikos Mónitól kaptam.

Üdv

Szila
szila

Bocs! Véletlenül kétszer küldtem el (majdnem) ugyanazt! De talán így hatásosabb...

Virág, neked is jobbulást! Remélem nem komoly!

A babylove pelust nekem is sokan mondták, csak a mérettel vagyok bajban. Ugyanakkora, vagy nagyobb kell, mint a Liberoból? Most XL-eset (12-22 kg-ig) használunk. De ebböl is kifolyik reggelre a pisi oldalt vagy hátul. Gondolkoztam a gumibugyin éjszakára, de anélkül is olyan, mintha dunsztban lenne szegény Babóca.

Sziasztok!
Heni
gesztenye

Buli van!

Szila, köszönöm, mindjárt átruccanok, megnézem! Tényleg köszi!

A taliról lehet, hogy mi is késni fogunk, kedvenc férjem keresztbe szervezett. A rugalmas munkaidö hátulütöje...
gesztenye

SZiasztok!

Laura! Kép Remélem, az a változat lesz a nyerõ, hogy csak késel egy kicsit!!! De bárhogy is lesz, gyógyulj meg hamar! Kép

Szila! Szintén Kép, ha nem jöttök! Dévény Anna nem a Moszkva térnél van? Az nincs messze, gyertek! Kép

Virág! És te? Hogy vagy??? Ugye, meggyógyulsz szerdára? Kép

Azért, remélem, lesz ott valaki ismerõs, ha már átevickélünk a városon! Ugye??? KépKépKép

Márti+Ármin (holnapután 6 hónapos)
márti

Szila! A freemail-esre küldted? Valamiért nem jött át! Egyelöre legalábbis! A sietségben persze elfelejtettem írni, hogy ha bírja a pici, azért mindenképpen gyertek el, akár késve is!
Márti! Honnan evickéltek át városon? Én is a totál másik végéböl! Örs vezér! Nem lakik valaki a közelben, hogy találkozhassunk elötte? Igaz (még) én sem vagyok ismerös...
Heni
gesztenye

Lányok! Hogy tudjátok a képeket olyan szépen a keret közepére illeszteni? Digitális fotó? Én szkenneltem, de nem lehet változtatni a ferdeségen?
gesztenye

Sziasztok!
GOrsi,
nálunk anyukám csinálta elõször Gabóval, mikor már oldalra fordulgatott, megtolta a combjánál fogva! Igaz, hogy hirtelen a kisfiam úgy meglepõdött, hogy úgy maradt (nagyon édi volt) és csak nyökögött. Aztán visszafordítottuk természetesen. Még visszatértünk rá 2x-3x utána már õ is próbálkozott. Most már forog így úgy, de pl. hasról hátra nem igazán. De szeret nagyon hason, lehet, hogy azért sem. Különben szerintem ne aggódj!clipartbhappy}
Ágci (és 5hónapos és 10 napos Gabó)

Kép
Ágci

Lányok mi sem tudunk menni a találkozóra, de mindenkinek kellemes idötöltést kívánunk.
Hanna is imád hason lenni és nagy eröfeszítést nem tesz a visszafordulásra, pedig már illene neki. Viszont ül ügyesen és néhány szótag boldog tuladonosa.KépKép

sziasztok

Tikk és Hanna(5 hónap és 3 hét)
tikk

Virág, Laura!
Minél elõbb gyógyuljatok meg!!! és ha tudtok, gyertek.
Szila
Sajnálnám, ha nem láthatnám a szép kislányodatKép Persze rád is kíváncsiak vagyunkKép

Újpestrõl nem megy senki rajtunk kívül?

Ágci
Peti nem fordulgat oldalra sem, de próbáljuk noszogatni, néha az egész egyik oldala a levegõben van (hason), és akkor rásegítünk. Egyébként nem aggódom. Kép

Gorsi és Peti ( 3 és fél hónapos lesz a tali napján)
gorsi

Menta,
köszi az érdeklõdést, láz, hányás és hasmenés volt, mára csak enyhe szédülés és fejfájás maradt. Most a férjemen a sorKép, nem is ment dolgozniKép. Õt soha nem viseli meg ennyire, mint engem.

Laura,
remélem, késve, de odaérsz!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépEzeket küldöm, hogy meggyógyítsanak!Kép

Heni, köszi!Kép A Babylove-ból olyat vegyél, ami a babád kilóival megegyezik. Abuska 13 kg, maxit hord (már amikor hord Kép), és soha semmi nem folyik ki.

Márti,
neked is köszi! Megyek, reszkessetek! Kép Megpróbálom a páromat is elcsalni, õ még nem tud errõl, jó lenne, ha nem kéne Rákospalotáról BKV-val elvergõdni odáig. (Mit csinálok a babócával, ha útközben szopizni akar? Nem tudom a kengurút le- meg felcsatolni állandóan...)

Gorsi,
mi mint írtam, Rákospalotáról megyünk, szóval csak egy ugrásra tõletek. BKV-val mentek, vagy gyalog? Ja, és bocsi, annyira fiús arcod van. De helyes az a fiús pofi! Kép

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Virág
BKV, mivel nem igazán ismerem Budát, kocsival kész káosz lenneKép 14-es és 4-6-os villamos a terv. De sajna ma Lurkó olyan nyügi, hogyha így folytatja, fel sem merek vele szállni egy jármûre semKép Azért ott leszünkKépHa Bkv-ztok szívesen csatlakozunk más útvonalon is.

Tikk
Igazán sajnálomKép

Sziasztok
Gorsi és nyügi Peti
gorsi

Sziasztok!

Bubu,
írtam neked a Szoptatás topicban.
Ágci

Kép
Ágci

Gorsi,
ha sikerül rávennem Apát, ki tudunk vinni titeket. Csak lehet, hogy elõbb beugrunk Ibolyhoz a Szent Istvánba. Ha ez a kiruccanás neked belefér, szívesen vállaljuk a fuvart.

Pocok,
sok-sok virtuális gyógypuszi Mankának! Gyógyuljatok!

Pusszancs:
Virág
Virág (fiore)

Virág
Köszönjük, az jó lenne, de elférünk ennyien - gyerekülésekkel- a kocsiban? A mi apánkat még én is puhítom fuvarügyilegKép

Gorsi
gorsi

Gorsi,
Egy Renault Scénicben? Elférünk... Kép
Fiore

Sziasztok Lányok!

Sheila vagyok, a Friss Kismamáktól.
2 hete született meg a gyönyörû kislányom Melissa.
Hosszú ideje olvasgatlsk Benneteket, eddig azért nem jelentkeztem be, mert megígértem Virtuális Barátnõmnek
Kata007-nek és az Õ Dórijának, hogy megvárom Õket.
Most azért írok mégis, mert a segítségetekre lenne szükségem.
Melissa a harmadik babám és aterhesség alatt végig arra készültem, hogy sokáig szoptatom majd Õt, mivel a két fiammal úgy jártam, hogy nagyon hamar elapadt a tejem a kimerültség és a stressz miatt.
sajnos most minden elhatározás ellenére még rosszabbul jártam, pedig a kicsim nagyon ügyesen szopizott 20-30 perceket két mellbõl, csak sajnos miután már nem elég neki a 40-50gramm, már nem lakik jól, ezért péntek óta kénytelen vagyok tápszert /is/ adni Neki.
Emiatt olyan súlyos lelkiismeretfurdalásom lett, hogy most már napi szinten! kb. 20 gramm tejcsit tudok lefejni, Melissa szopni már nem hajlandó.
Azt szeretném kérdezni Tõletek, hogy esetleg van-e valamelyikõtöknek eladó lefagyasztott anyateje pénzért vagy bármi másért / pelenka stb. / cserébe, én szívesen átvenném akár folyamatosan is, mert elhatároztam, hogy mindenképp szeretnék anyatejet adni a babámnak.
Már felvettem a kapcsolatot Emesével az Eszterlánc Anyatejmisszió alapítójával, aki volt olyan kedves, hogy összehozott egy anyukával, akinek volt kb. 4,5 liter tejcsije, de engem folyamatosan érdekelne még legalább néhány hónapig.

Segítségeteket elõre is nagyon köszönöm!!

Ui: a kórházi 4 napos nemalvás, a rettegés, hogy nem lesz elég tejcsi, valamint a szülés utáni sírós "depi" úgy látszik megtette a hatását!!
Majd ügyelek rá, hogy a kislányom ne járjon így!!

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, így elsõre!!

Puszi Mindenkinek:

Sheila és Melissa / ma 2 hetes /

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kedves Sheila!

Eloszor is gratulalok Melissa babadhoz! Sajnos tej ugyben nem tudok segiteni, de azt szeretnem javasolni, hogy mindenkeppen latogass at gyorsan a szoptatas oldalra, keresd Ibolyt (La Leche Liga), illetve keresd fel a Szoptatasert Magyar Egyesuletet, vagy Szody Juditot: (lehetoleg telefonon vagy emilben, cimeket ott, vagy a babanet fooldalan is megtalalod) ok egeszen remenytelennek tuno helyzetekben is tudtak mar segiteni!!!

Ha megtetted, es megsem sikerul visszaallnod a kizarolagos szoptatasra, a legfontosabb, hogy NE LEGYEN BUNTUDATOD. Nem attol leszel jo edesanya, hogy szoptatsz-e avagy sem!!!!!!!!

Sok sikert, boldogsagot, es foleg nyugalmat kivanok neked.

Most maradok inkabb nevtelen.
Névtelen

Virág
Apa ráállt, hogy elvigyen minket, úgyhogy külön megyünk, de még 1x kösziKép
Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Mi jovunk a talira, sot eleg valoszinu, hogy a parom elkiser. Legalabb a ferfiemberek sem fognak unatkozniKép

Magunkrol most roviden annyit, hogy Donci atalussza az ejszakat: este 9-tol reggel 7-ig alszik. Erdekes, hogy az ejszakai alvas csak hason tortenhet, pedig amugy utal hason lenni. Par napja meg "maszik" almaban, mert ahol este volt a feje, reggelre a laba kerul. Eleg muris. Eszmeletlenul dumal mostmar, megtanult fogni es az arcunkat simogatja, fogdossa. (nekem meg persze a mellbimbomat is. nagyon ediKép)
Allitolag nagyon nagyot nott, (kb 5.5-6 kilo lehet, es 60 cm) en a ruhain latom, hiszen eleg sokat kinott a finn cuccokbol(56-osakat), a 60-asok meg epphogy jok. Meg jo, hogy a vasarlashoz vittem mintat magammal, ugyanis a finn (europai)60-asnak itthon a 68-as felelt meg. Elkepeszto a kulonbseg!!!!!!!!!

Shelia!
1 honap mulva mar fogom tudni, hogy tudok-e segiteni. Juni 25-ig vagyunk Mo.-on, aztan megyunk vissza Finno.-ba es a lefejt fagyasztott tejeket nem tudom magammal vinni. Szoval, ha addig nem apad el a tejem (REMELEM,KOPPKOPPKOPP), akkor szamithatsz a segitsegre. Persze INGYENKép Napi 1x fejek kb. 90-100ml-t. Tudom, nem nagy mennyiseg, de valamire csak jo leszKép

Pusszantas, mar nagyon varom a talit!!!!!!Kép
Sziasztok holnap!
Nyuszimano es Doncija
nyuszimano

Sziasztok!

Shelia: gratula Melissához! A tej miatt meg ne aggódj! Ha nem sikerül, akkor sem lesz semmi gond. Én is tápszeren nõttem fel, mégis itt vagyok!

Balu ma felült!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ágci!
Köszönöm.Akkor nyaralunk Kép!

Sheila!

Van, és remélem még sokáig lesz is Mennyi kellene?. De utazni kellene érte 45 km-t mondjuk heti 1x. Email!

Bubu
bubu

Kedves Sheila

Nezz at a Szoptatas topicba.
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/46.html?1021371523" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/46.html?1021371523[/url]#POST87419

Ott talan tudnak segiteni neked ha akarod.

Napocska
napocska

Sziasztok!
Most még utoljára gyorsan benéztem, minden változatlan-e talival kapcsolatban.

Sheila! Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot az LLL-val és a SZME-tel! Ne legyen lelkifurdalásod!

Puszi,
Heni
gesztenye

Sheila!

Minden elõttem szólóhoz csatlakozva én is azt szeretném javasolni neked, hogy vedd fel a kapcsolatot valakivel az LLL-tõl, legegyszerûbb talán Iboly. Ne legyen lelkiism.furdalásod, de ne add fel!!! A nõvérem az elsõ két gyermekét alig tudta szoptatni, 3 hónaposan már semmi anyatejet nem kaptak. A harmadik babánál is néhány hét után feliratta a tápszert, mert úgy érezte, hogy nem hízik eléggé a baba, biztos nem elég a tej. Ugyanakkor meghallgatta (végre) a tanácsokat, és hajlandó volt reménnykedni, bízni. És sikerült neki! (több mint egy évig szoptatott)
Szeretnélek bíztatni, semmi nem dõlt még el!
Az, hogy most tápszert eszik, gondolom cumisüvegbõl, nem jelenti szükségképpen azt, hogy ne tudjon szopni! Itt van pl. Nyuszimanó, Donáttal, ahol Donát baba is a cumisüveget ismerte meg elõször, és ismerek egy ikerpárt, szintén koraszülötteket, akiknél szintén 2 hónap után lehetett elkezdeni az érdemi szoptatást, és mégis, mostanra tisztán anyatejesek.
"szakmai" tanácsokat most nem akarok itt elkezdeni, ha akarod szívesen megpróbálok, de legjobb lenne tényleg a szoptatás topik és Iboly.
Kérlek ne add fel! Segítünk!

Ildi

Ildi
pildi

Húúúúúúúúúúúú, de jó vót a tali! Kép
Hulla fáradt vagyok. Kép

Iboly megtanította Ráhelbabát jól szopizni! Alig fáj!KépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Hú, lányok, én még most is haldoklom. Kép Kép Kép
Sikerült kikészítenem a gyomromat is ezzel a nem-evéssel (ami az epebajjal jár), így most azt kell helyrehozni. Kép

Idõközben megtudtam, hogy a hormonális változások nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy epekõ, -homok vagy epegyulladás alakuljon ki. Nálunk a családban minkét nagymamám és az anyukám is epe-problémákkal küzdöttek/küzdenek, tehát szülés után nálam ez szinte borítékolható volt. Mindezt csak azért írom le nektek, hogy legyetek nálam óvatosabbak, és ha esetleg genetikailag hajlamos valaki rá (mint én, ezek szerint) nagyon figyeljetek oda a legkisebb gyanús jelre is!
Nem volt kellemes végigküzdeni, amíg (úgy tûnik) kitisztult az epém, ráadásul a gyermekorvos letiltott a görcsoldóról a szoptatás miatt (másik 4 doki szerint nyugodtan lehet szedni), így csak a legvégén vettem be, amikor már nem bírtam tovább. Kép

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a talin. Kép Hányan voltatok? Mikor lesz a következõ? Kép

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok lányok!

Tényleg szuper volt a tali!
Virág, ez Kép Kép Kép Hogyan csinálta, mit javasolt? El is dobhatod a cumisüveget?
Laura! Jobbulást neked! Nem mütenek meg? Vagy hogyan kezelik a dolgot? Fogunk ismételni! Kép
Barni is kifeküdt! Pedig nagyon kis visszafogott volt, bár ahogy bemenünk a Mammutba, megeredt a nyelve.
Csodaszép gyerköceitek vannak!

Jóéjt,
Locsifecsi Heni
Heni

Sziasztok,

Én is megtettem elsõ szimultán játszóteres sétámat. Nem volt könnyû. pl. tök nehéz eldönteni, hogy melyik gyerkõc kerüljön a babakocsiba. Bendu (18 hó) már jól közlekedik lábon, de ha lát valami érdekeset... esetleg még nem akar hazamenni a játsziról... A pici szeret kenguruba, de ha közben Bendu felmászik a mászókára, és épp le akar esni, hogy kapom el Somával a hasamon? Csememõsteril babakocsiról persze nem is álmodhatok, mert kicsim minden pajtinak megmutatja az újszülött tesót. Mindehhez a negyediken lakunk és nincs lift. Szerencsére a babakocsit nem kell felvinni, de képzeljétek el azt a képet: pici a hason, hátizsák a háton, tizenöt kilós nagytesó a hónom alatt üvöltve, hogy õt is vegyem fel, ha a picit viszem, bal hónom alatt meg az elmaradhatatlan motor, homokozókészlet, focilabda. 99 lépcsõfok. Mondjátok, hogy nem vagyok szuperanya. Még csak egy hónapja szültem.
A nehézségek ellenére nagyon jó érzés két fiú anyukájának lenni, és a sokat emlegetett testvérféltékenység is absz. kezelhetõ. Legnagyobb meglepetésemre kérés nélkül is szeretik egymást.

Mindenkinek jó babázást.
Mia
mia

Sziasztok!

Tényleg nagyon jó volt a tali! Kép
Kár, hogy sokan olyan hamar elmentetek! Szerintem kellett egy kis idõ, hogy rendesen elkezdjünk dumcsizni.
Réka is teljesen KO. Amióta hazajöttünk, csak alszik. Elõtte még volt egy gyenge kísérlete a megfordulásra, gondolom megirigyelte a többi babától, de aztán elaludt és alig lehetett felébreszteni. Aztán fürcsi és megint szunyál, remélem jó sokáig, mert holnap is mozgalmas napunk lesz!

Puszi mindenkinek és jó pihenést! Kép
Zafi és Réka
zafi

Pocok, miért üt meg a guta?
Szerintem is szervezhetjük a következõt, amíg még Nyuszimanóék itthon vannak!

Tettem fel néhány képet az Ismerjük meg egymást-ba!
Jó éjszakát!Kép
zafi

Sziasztok!

Néhányan ismernek már innen, de a többség nem.
Szeretnék bemutatkozni és bejelentkezni, egyenesen a Friss kismamák-ból jövök Kép

Dojika vagyok, 28 éves és a kisfiunk május 10.-én hajnali 1 óra 4 perckor született, 3,5 kg-al és 52 cm-el, 38. hétre.
Tegnap érkeztünk haza a kórházból.
Máté jól viselkedik és jól szopikázik, szerencsére beindult a tejcim is elég rendesen, szopizás után még lefejni is tudok.

Lenne pár kérdésem hozátok, ha lehet,
- a lefejt tejet, hogy teszitek el és hogy adjátok utána a babának ?
- hasfájósság ellen milyen tippjeitek vannak ?

Elöre is köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel Dojika és Máté baba

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Dojika: üdv itt! Kép
Hasfájósság: ellen: ne egyél k-betûseket, ha nem elég, akkor tejterméket se, esetleg fájhat az édesköménytõl is a hasa (akár a szoptatós teában lévõtõl is). Ha még mindig nem ok. Akkor van pl a Sab simplex nevû csepp, ami nálunk bevált Kép

A tali nagyon jó volt, csak hulla fáradt vagyok, mert Balu alig aludt napközben is, meg éjjel is.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Dojika, te jó ég!!! Úgy látom Máté mintagyerek, hogy te már a gép elõtt ülsz!
Én a lefejt tejet steril anyatejgyûjtõ zacskóba tettem, tudom egy kicsit húzós az ára, de szerintem megéri. 80-100 ml-nél többet ne tegyél bele, hogy ne kelljen majd anno kiborítani a felolvasztott maradékot.
Hasfájósság ellen padig legjobb a hordozókendõ, szerintem.
Legyetek jók, majd írok e-mailt. Majd az uh-s képet cseréld ki, mert még Máté babulek megsértõdik!Kép

Lányok,
ti hordtok rendes melltartót, vagy mindenki csak szopisat? Nekem nem túl nagy kell (85D), és már csak néha kell betét, ha egész napra megyünk vhova. De ezek nem vmi szexi darabok, és nyárra elég vastagok is, nem?

Mia, elképzeltelek lelki szemeim elõtt...Kép

Ágci

Kép
Ágci

SZIIIIIIIIJA DOJIKAAAAAAAAA! Kép
Itt is grat, ha odaát nem írtam volna! KépKépKépKép

Mia,
Ez a játszótéri kaland nekem sok volna. De ha az nem is, a 4 emelet biztosan.Kép Ami a hasfájósságot illet, egyetértek coryval és Ágcival. Én a tejet tökegyszerû és tökolcsó egyszerhasználatos mûanyagpohárba fejem, és abban is fagyasztom le. Persze letakarva. (Kézzel fejek)

Heni,
remélem, hamarosan tényleg eldobhatom. Míg nincs elég tejem, addig hozzá kell táplálnom, de remélem, ez már csak napok kérdése.

MÁV-os lányok, és akiket még érdekel:
este kapok egy mailt, amiben részletesebben megkapom a MÁV-os gyereknapi buli programját. Bemásolom a MÁV-os topicba, olvassátok el! Kép (Mindenhol MÁVMÁVMÁVMÁVKépKépKépKépKép)

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Szia Dojika! :-)

Gratulálok! A hasfájósság terén 3 hetes tengernyi tapasztalatomból csak annyit, hogy a kendõ tényleg nagyon jó, a SabSimplex is jó, a kajára is kell ügyelni és ha leesik a csonk akkor nagyon jó a pocakmasszázs és a lábtorna is, meg nyûglõdésre jó a levegõztetés és a séta, de lehet hogy azt is szereti ha hasra teszed egy kicsit. És nagyon figyelj a levegõre : jó büfizés, kevés bõgés, jó szopástechnika! Ha kialakul a napirend és meglesz a hasfájások helye már könnyebb lesz megelõzni is! Neked mik a tapasztalataid?

Ágci, neked mennyit kellett a hordozóba lenni a babádnak? Ahogy írtál abból "mintha" õ is hasfájós lett volna. Nekem tegnap sikerült a megfelelõ pozíciót végre megtalálni és jól feltenni a kendõt -- óriási sikerrel, mert nem volt késõ du. és este nyûglõdés. De elõtte is sokat volta mi hasunkon a babó, mert az nagyon bevált emberszag, pocakmelegítés meg minden egyéb miatt is Kép. De azt hiszem a másfél óránál többet nem fog bírni a hátam. Most kezdtem el tornázni. Próbálok majd hátizomra erõsíteni, te hogy csináltad?

Már én nagyon várom a következõ talit! Jövõ héten tesszük meg az elsõ nagyobb utunkat Bp-re. Remélem jól sikerül, elõtte majd itt portyázunk a közelben. Jó lesz kimozdulni, de félek is - egy órás út, hasfájós babó és fáradékony anyja, szopizás idegen helyen ... Írjatok le nekem mindne tapasztalatot mire figyeljek, hogy lélekben felkészüljek.

Bubu
bubu

Bocs, de még gondolataim szerte kalandoznak ...

Dojika!

Sokat mondták én meg nem vettem elég komolyan - és lett is egy kis böjtje - szóval PIHENJ SOKAT! Én nagyon jól éreztem magam otthon az elsõ napokban, de azután nagyon nagyon fáradt voltam, mert nem használtam ki, hogy napközben is aludjak.

Ágci!

Nem biztos hogy mindenkinek elég a 80-100 ml Kép.

Bubu
bubu

Sziasztok,

Aki együtt alszik a babájával: megnyugtatásként, a fiam eddig lazán együtt aludt velem, sõt át kellett ölelnie, hogy nyugodtan aludjon. Láss csodát: pár napja vettünk neki egy ágyat, azóta egyedül alszik és csak néha-néha kel fel éjszaka, akkor is csak egy percre inni egy kis teát. És ami a non plusz ultra: az ágy a másik szobában van! Milyen könnyen elfelejtett a kis bébi fiam! Nem is kellett szoktatni.

Most van fél évem egyedül a saját ágyamban, aztán a pici Soma is kikerülhet a rácsok közül. Addig talán a férjemnek is lesz esélye...

Én csak két hétig fejtem, és a mûanyagpoharas megoldással fagyasztottam. Így van egy pár liter az esetleges bébiszitternek. Tovább nem volt sem idõm, sem türelmem. Azóta csak a síró mellszívót használom. nagyon hatékony.

Üdv minden babaringató autómatának, éljenek a lelkes kispapák!
Mia
Mia

Sziasztok!

Szerintem is szuper volt a tali, sajnálom, hogy hamar el kellett jönnünk. Szivesen maradtam volna még, hiszen éppen csak a közvetlen közelemben levõkkel tudtam dumcsizni kicsit. Sebaj, majd a következõn! Akkor feltétlenül úgy fogom szervezni a napunkat, hogy akármeddig maradhassunk! Kép

Mostanában alig akad idõm a netezésre, PiciLaci annyira leköt. Amióta felfedezte, hogy interaktív a világ, azóta nem akar már örökké ölben lenni, viszont a jelenlétemet, figyelmemet szinte mindig igényli. Hol van már a jó kis ölemben a babával netezõs korszak... Most ha itthon vagyunk, az ágyon játszunk, vagy az ölemben alszik. Amikor meg éppen kegyeskedik egy-egy kicsit egyedül játszani, vagy ágyban aludni, akkor futok a háztartás nyûgjei közé. Amíg örökké az ölemben akart lenni, addig lelkiismeret furdalás nélkül neteztem, hiszen úgysem tudtam semmit csinálni, mert ha letettem, akkor üvöltött. Most viszont már nem marad el az ölemben, ha ébren van, és felébred a billentyûzet kopogására, ha alszik, úgyhogy csak a házimunkára is fordítható idõszeletekbõl tudok lopni a netezésre, ilyenkor meg zavar a tudat, hogy égig ér a mosogatni és a vasalni való, az egész lakás szalad, és vacsorát is kellene csinálni. Este meg mire PiciLaci bealszik végre, akkor már én is félig alszom, elbotorkálok az ágyig, és kinyúlok, mint a béka. Nálunk még rendszer az éjszakai szopizás, úgyhogy igyekeznem kell az alvással, ha pihenni is akarok valamicskét... Pedig igazán hiányzik ám a társaságotok! (És még sorolhatnám, hogy mi minden... Kép) Igyekszem is rászoktatni õbabaságát, hogy néha egy-egy kicsit lehet ám egyedül is forgolódni az ágyon, és a saját szentséges kis kezével is választhat magának a játékai közül rágcsálni valót, és nem kell azonnal üvölteni, ha Anya karnyújtásnyinál messzebbre távolodik... Remélem kialakul lassan, talán ha megtanul majd mászni, akkor önkiszolgálóbb lesz, és elszórakoztatja egy-egy kicsit maga magát.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
A tali nekünk is tetszett, sajna idõre mentünk másfelé is, így elég hamar leléptünk. Legközelebb remélem a többiekkel is lesz idõ dumcsizni.

Virág
most néztem, hogy montad már, hogy 4 gyerkõc van, de én tegnap tök ledöbbentemKép Minden elismerésem a tiétek!Kép

Ma nagyon nyügik vagyunk, sok nap után végre volt kaki, de segítséggelKép Most elõször használtunk glicerinkúpot, ami annyiban segített, hogy betettem a popóba, mire az kijött kakival együttKép Csak azt nem értem, hogy magától miért nem indult meg a széklet.

üdv: Gorsi és ordító Peti
gorsi

Dojika!

Gratulálok a babához. Ha van idõd, majd leírod a kórházi élményeidet?Kép
Sok örömöt és jó babázást kívánunk.

Tikk és Hanna
tikk

Sziasztok!

Barni úgy alszik, mint a kisangyal! Már csak az kell, hogy ott álljak fölötte, és ha lát engem, két perc alatt bealszik. BMárti, nagyon ajánlom! Azért az összebújós szopik nálunk is megmaradtak. Házimunka-(ki)végzés ismerös, de azért muszáj megtanítani a babának, hogy egyedül is el tudjon játszani. Nálunk sokat javult a helyzet, amióta tud ülni, így jól elvan egész hosszú ideig, akár.... akár 3-4 percig is Kép Kép Kép Ja, Barninak garantáltan a mosogatás a kedvence, tuti, hogy a közepén kellek neki halaszthatatlanul - amíg ki nem hül a víz, és kezdhetem elölröl. Kép
Pocok, Babónak is piros volt a torka, söt, a mandulája is, ami állítólag ritka ilyen korban. De semmi nem volt vele, még csak náthásnak sem látszott. Amúgy miért nem szabad karból vért venni? Szólj, ha mondtak valami bíztatót.
Virág, tulképp mit mondott vagy mutatott Iboly?
Mia, ez tényleg megnyugtató, valahogy én is így szeretném. Soma is külön ágyban alszik?
Dojika! Gratulálok! Csúcs vagy! Ülve vagy állva netezel? Kép
Hasfájás: legelöször a tejjel kezdd, csodát tesz, ha nem iszol.
Lefejt tejet én kifözött bébiételes üvegben fagyasztom le.
Virág, mi is kedvet kaptunk a következöhöz Kép
Kérdés: van olyan közöttetek, aki rögtön hazajött a kórházból szülés után? Ha nincs gond, ezt simán meg lehet tenni?
Bubu, hajrá a városozáshoz! Csak ne délben kezdjétek, behalás, milyen höség van.
Mindenkinek jó éjszakát, kevés virrasztást kívánok.
Heni+Barnabás
gesztenye

Sziasztok babák és mamák! Kép

Ma megint nyúztam a lányomat, a munkahelyemen jártunk!
(Pocok! Adrika Rékára is beindult, hogy neki is kell egy ilyen! Kép )
Összeadtam, a mai nap folyamán összesen 2 órát aludt Réka. Nem kevés az egy kicsit?

Dojika! Gratulálok! Kép Furcsa, hogy már itt vagy, hiszen nemrég jelentkeztél a friss kismamákba Kép

Ágci! Melltartó ügyben nekem már jobban bejön a hagyományos fajta, persze nagyobb méretben mint megboldogult lánykoromban. A szoptatós már picit nagynak tûnik. Sajnos melltartóbetét még kell, mert reggelente még úszni szoktam a tejcsiben, amit azért nem bánok! Kép Ti éjszaka hordtok melltartót? Nekem a reggel áradás miatt sajnos kell, de elég kényelmetlen.

Pocok! Elolvastam Spockot, ez nem tûnik nagyon veszélyes betegségnek a leírás alapján. Manka hogy viseli a kiütéseket? Kár, hogy nem lehet azonnal tudni, mi a helyzet. Rékának míg sárga volt még a kórházban, mindig a kézfejébõl vettek vért, most meg járunk kontrollra 3 havonta és mindig a fejébõl vesznek Kép Nem értem, ha egyszer már tudtak a kézfejébõl, akkor most miért kell a fejébõl? Szegénykém annyira szokott sírni! Egy hónap múlva megint menni kell! Kép
Az a vizeletes zacskós szerintem semmit nem ér! Amikor kakigondunk volt, akkor akartak vizeletet Rékától, a kórházban ragasztottak fel rá éjszakára zacsit, állítólag nekem kellett volna jobban figyelnem, hogy nem legyen ideje még a kakinak is belemenni. Köszi, éjjel! Két sikertelen próbálkozás után reggel a nõvérrel addig "izgattuk" a gyereket, míg 2 decit pisilt a pohárba! Kép

Eldugultam!
zafi

Sziasztok!

Gratulálok minden új kis jövevényhez, mamáknak sok tejcit és mihamarabbi átaludt éjszakát kívánok!

Pocok:
én a kifõzött beföttes üveges vizeletgyüjtésre esküdözöm, természetesen egy kis puncifújással kisegítve 100%-os a siker! :-))

Örülök, hogy jól alakult a találkozó, a következõre már mi is szívesen elmegyünk, ha szerveztek !

Kérdés: Dorottya haja végre elkezdett nõni, de bezzeg hátul még mindig tök kopasz és ott nem is látni egy kis hajacskát sem. Állandóan hátra felé mászik, így koptatja a haját/fejét. De ez mindig is igy lesz? szegény kislányom állandóan kopasz lesz??? Szerintetek ez kóros vagy tök normális?

sziasztok: zsuzsi és Dorottya (5 és fél hónapos)

UI.: Márti írtam mailt
zsu26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?