Új privát üzeneted érkezett!

Csajok! Baj van!!!! Kép
Írtam, hogy extra kevés a tejcsi. Sajnos azóta még kevesebb. KépKép
Tegnap éjjel még majd szétrepedtem, aztán estére már nem volt olyan sok, utolsó kajcsra üresre szívta őket. Ez 10kor volt. Aztán 4re felhúztam a telcsit, hogy 5-6 óra alatt megint tuti csöpögni fogok, de nem. Evett picit 5kor meg fél8kor, de nem sokat és ettől teljesen plötty lett. Kép
Aztán picit tudott még enni 10körül, most fél12-kor meg már csak pár szívásra volt elég. Szegény rángatózott, sírt, nem tudtam mit csinálni. Leraktam, ezerrel felengedtem tejet, előkapartam a cumisüveget, de nem fogadta el. Sőt bukott. Kép
Próbáltam kanállal, de úgy is csak sírt, de úgy igazán keservesen. Kép
Nem tudom, hogy a tej nem ízlik-e neki, nem éhes (ami szinte kizárt), vagy egyszerűen az a baj, hogy nem cici.
Most elringattam, itt alszik a kezemben, a szívem szakad meg.
Most tuti éhes lesz mikor felébred, megpróbálom szoptatni, de valószínű kéne neki még a lefejt tej is. Meg fogja inni ugye ha éhes??!!
Mit csináljak?????

Kép
Kép
Kép
ilba

És amit most felengedtem 150ml, az így szobahőmérsékleten elrakható estig? Vagy most öntsem ki?

Kép
Kép
Kép
ilba

Szia Ilba!

Előfordul, hogy megcsappan a tejmennyiség. Mekkora is most Beni? 2 hónapos? Elvileg ez fordulópont a szopi életében. Ekkorra áll be a kereslet-kínálat egyensúlya. Eddig Beni evett egy bizonyos mennyiséget, és a többit kifejted. Most a tested alkalmazkodik, és apad valamennyire. Nyugi, nem fogsz elapadni, csak ne idegeskedj, mert attól fogsz elapadni. Nyugi. Tedd mellre Benit, és hagydd ott, hagy ingerelje a cicit, és akkor fog termelődni a tejecske, csak kell még inger neki. A 2 hónapos baba szopireflexe még nagyon erős, fenn fogja tartani a szoptatáshoz szükséges mennyiséget. Kép Ne félj!
Sírni azért sírt, mert nem a cici volt.
Ha pótolsz!
Bocsi a nagybetűért, de fontos!
TILOS!!!!!!!!! cumisüveget adni neki!!!!!!!
A babák nagyon okosak, és hamar megtanulják, hogy cumizni sokkal könnyebb, mint szopizni, és ha megint lesz tejed a szopihoz, akkor nem fog szopizni, mert rájött, hogy az nehezebb, és követeli a cumit, és akkor aztán fejhetsz! + a cumit másként kell bevenni a szájába, másként kell a szájában tartania, és ez összezavarja a szopási technikáját. Ha mégis pótolsz, azt kiskanállal tedd.

A 150ml tej szobahőmérsékleten NEM tartható el estig. Öntsd ki.

Remélem tudtam segíteni egy picit.
Nyugodj meg, Beni nem éhezik, ha éhes lesz, majd megeszi! De mindenképpen próbálj szoptatni tovább!!!!

Puszi: Ági
bumpy

Beni 9 hetes és 2 napos.
És ha sír a cicin, meg rángatózik, akkor mit csináljak? Szívem szerint nem pótolnék, mert akkor nem éhes, nem szív annyira, nem termelődik a tej, de hát a ciciből meg jelenleg nem jön neki semmi. Ördögi kör. Kép
Lehet, hogy egyik napról a másikra ennyire kevés tej termelődjön?

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabuska,
Még az almánál tartunk, de nem nagyon tetszik.Kép
Connie írta, hogy a túl hamar kezdett hozzátápi után nagyon gyorsan vége lesz a szopinak. A barátnőm is 3-4 hónaposan kezdte, addig 200-akat szopizott a baba, most 6 hónapos és 30-40-eket eszik, de nincs is több. Igaz ő kaja után szoptat. Azt olvastam, hogy így elválasztáskor kell. Hozzátáplálásnál mindig előbb jön a szopi.

Előkéből most vettem egy újabb 7-es csomagot. Naponta 3-4-et fogyasztunk.Kép

Szegény RR baba! Õ is diétán volt, hogy nehogy undormány kis hurkákat növesszen?Kép

Ilba,
Nekem is nagyon kevés tejem van néha. Egyszer már ijedtemben tápszert is írattam, annyira semmi nem volt. Az ünnepek után viszont majd kidurrant a cicim, arra jutottunk, hogy a rengeteg haltól. Azóta minden héten eszem halat.Kép

Beni vörösesbarna (szőke?) hajjal? Szívdöglesztő kis pasi lesz!Kép

Jucus
jucus73

Ilba,
Ne pánikolj! Tedd minél többször, ha kell óránként mellre Benit. Nem fog mindig dühöngeni (tudom milyen sz@r érzés, mi is csináltuk egy párszor) és a tejcsi is vissza fog jönni. Igyál sokat! A cumisüveget Bogi sem fogadta el, dühromahot kapott, a tápszertől meg öklendezett.
De ha igazán éhesek lennének előbb-utóbb csak ráfanyalodnának.
A legjobb tényleg, ha minél gyakrabban van ingerelve a bimbó. És csak nyugi!

Jucus
jucus73

Ilba!

Persze hogy dühös, mert nem jön, amit megszokott. Majd megbébél a helyzettel, ne aggódj. A kicsik nagyon alkalmazkodóak.
Ne parázz. Igyál, egyél, szeresdd Benit, tedd mellre többször, és nem lesz semmi baj. Kép
bumpy

Sziasztok!

Ilba,
sokat már nem tudok hozzáfűzni, a csajok leírtak mindent. Egyik napról a másikra nem megy el a tej csak úgy, úgyhogy nyugi. Viszont ha plöttynek érzed, az normális, egy idő után elmúlik a feszülés, ha beállt a kereslet-kínálat egyensúlya, attól nem kevesebb a tej, mert a feszülés nem a tejtől van, hanem a fokozott vérellátás, ödéma miatt, és az kb. két hónapos korra múlik el. Az alapján amit írtál végül is 2-2,5 óránként evett Beni, biztos nem éhezik. Lehet nem is azért sírt a cicin, hanem a pocija tekerte, és azért nem fogadta el a felengedett tejet, mert nem volt éhes. Pláne ha bukott is. Egy idő után fele annyi idő alatt kétszer annyit ki tudnak szívni. Most csak persze találgatok, látatlanban elég nehéz megmondani.Kép
Nekem ami még bejött, ha úgy éreztem apadt a tejcsi, az a meleg zuhany volt, a pihenésen és folyadékon kívül. Azt hiszem csak 2-3x volt iylen, akkor is inkább este. De ha valamiért sír cicin a csemete, az embernek mindig az az első reakciója, hogy baj van a tejjel, én is előadtam ezt az éjjel.Kép

Jucus,
Hát elvileg ha nem gyors ütemben kezditek a hozzátápit, úgy értem nem nagy mennyiségekkel, és nem vezetsz be gyorsan két-három étkezést, és mindig szopi után adod Szilvinek, akkor azért nem marad abba gyorsan a szopi. De tény, hogy minél hamarabb kezded el, annál hamarabb lesz vége a szopinak, tehát ha sokáig, pl. 1,5-2 éves korig is szeretnél szoptatni, akkor nem érdemes hamar elkezdeni. Dehát ez végül is azon múlik, te hogy tervezed a továbbiakat.

Hú, nekünk nagyon kemény éjszakánk volt, fél 11-kor épp indultam félkómásan lefeküdni, mikor Ákos felébredt, és utána fél 2-kor sikerült visszaaltatnia az apjának. Egyre én már annyira kipurcantam, hogy kivitte a hálóból, és aztán vele aludt hajnalig. Reggel 8-kor meg arra ébredtem, hogy hétvégén is folyik a lépcsőházban a burkolatcsere, üzemel a flex.Kép Ami azért külön jó, mert én így napközben sem tudok aludni.Kép

KépKép
connie

Lányok!

Nagyon köszi mindenkinek!!! Nélkületek nem tudom mi lenne!!!!!!!! KépKépKép
Beni 1körül bealudt, most nemrég ébredt. Én szundikáltam vele, kézit nézek és persze iszom és iszom és iszom.
A cici nem kemény, Connie, amit írtál nem is tudtam! Kép Szóval nem is aggódtam (annyira).
És most megmértem mennyit eszik Beni, képzeljétek 4 perc alatt 140ml egy ciciből!!! Kép
Úgyhogy lehet, hogy tényleg nem is volt éhes. Most szuszog a vállamon! Kép
Csak nagyon furi, hogy puha a cickó, számomra fura, hogy hol van benne 140ml?!
Mégegyszer köszi, megnyugtattatok, imádok mindenkit!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok Lányok!

Én vagyok az a lány aki az Ilba mellett feküdt az Istvánban!Gondoltam benézek hozzátok is(én a téli babásokhoz járogatok)!

Ilba!

Szuper a repülős kép!!!!KépKépKép
Látom godjaid vannak a tejjel! Nekünk a védőnő azt mondta erre, hogy kb. 2-3 hónapos koruk között van egy növekedési ugrás, amikor a gyerek többet sír a ciciért,mintha nem enne eleget!Na általában ekkor hiszik azt az anyukák ,hogy kevés a tejük!Azt tanácsolta,hogy többször kell cicire rakni őket+pihi+sok folyadék és a fő hogy NO PARA!!!KépKépKép

Na puszi nektek:Gabi+Petike aki ma 9+5

Gabika& PetiKépKép
77gabika

Ilba,
húúúúúúúúúú, nagy kő esett le a szívemről! Csak az előbb olvastam mi volt. Hát ezek a kis ördögök jól rá tudják hozni a frászt az emberre!Kép Örülök, hogy úgy néz ki, vaklárma volt! Én is elújságolom, hogy nagyon bejött a napi két főzi! A spenót ebédre már jól bevált eddig is, fél ötkor meg alma-banán uzsira, úgy befalta, meg sem mozdult közben. Egy fél banán és egy alma negyede! Bukás? Előke hegyek? Ugyanmár! Tök jó!

Szóval Ilba, már duplán örülök!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Gabika!

Én is egy 77-es Gabika vagyok! És ha nem lányom lenne, akkor Peti lenne a neve! A tesómat is úgy hívják. Üdvözlet nálunk!

Képet, Képet!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska!

Hát ez jóóó!!!Képküldök képet...!

Már megérte benéznem!Ezt a puha cicis dolgot én sem tudtam!Akkor meg vagyok nyugodva...KépÉs vajon már sosem lesz kemény?Már bocs a hülye kérdésért!Kép

Gabi+Peti

Gabika& PetiKépKép
77gabika

Kép
ő Petike...
Kép
Itt velem...
Kép
Itt Apával még a kórházban!

Gabi

Gabika& PetiKépKép
77gabika

Helló Gabi! Kép

Jó, hogy benéztél, tegnap már írtam a lányoknak, hogy Rátok találtam. Kép
Remélem tényleg vaklárma volt az egész, de annyira be tudom magam paráztatni, főleg, hogy az elején majdnem "kiszárítottuk" a gyereket. Kép
Itt válaszolok, ha nem baj, szóval a nyelvét úgy vettük észre, hogy megjött végre a mérleg 1 hetes korában és már csak 2,65kg volt. (3060g-mal született). 12 naposan vágták fel neki a nyelvét, a tejem már majdnem teljesen elment, de ha visszaolvasol november közepe felé, akkor részletesen megtalálod.
Szerencsére homeós bogyókkal+sok folyadékkal és pihivel sikerült visszahozni, bár nem lett olyan sok, mint volt előtte.

Gabi,
ügyi Livi nagyon, tudtam én, hisz milyen legyen a kis Menyem?! KépKépKép

Connie,
sajnálom az éjszakát, mostanra csak csend van a házban is és tudsz pihizni.

Kép
Kép
Kép
ilba

Timi,
vettetek valamit?

Kép
Kép
Kép
ilba

Bumpy,
igen, ő az a magas, ősz hajú doktorbácsi. A férjem családjának réges-régi barátja, így kerültem hozzá. Vagyis így is, a többi okot a negatív oldalas topikban leírtam már korábban. Ha gondolod, nézz utána. Õ nem az a tegeződős típus, engem sem hajlandó tegezni, pedig már mondtam neki, de úriember, mindig csókolomozik Kép A férjemet bezzeg tegezi, bár azt mondta azért, mert totyogó kora óta ismeri. Én nagyon szeretem őt, baromi kedves.

Jucus,
Gyönyörű a kislányod! Kép
A kilókkal én is úgy vagyok, hogy nem tudnám megmutatni, hogy hova jöttek föl, mert nem látom őket sehol. Mondtam is a védőnőnek, hogy nekem nem a mérleg a tuti, hanem a ruháim, ők mondják meg, hogy hogy állok. Azokon egyből észreveszem, ha szorít.
A Rubint Réka... Gondoltam, jó a kismamatorna dvd-je Kép Na, erre végig visít rajta, mint a fába szorult féreg, hogy "ha ezt a 20 lábemelést is megcsinálod a 3. trimeszterben, akkor bombajó kismama leszel"! Nem normális dolog. Engem idegesít, a kismamatornának sztem pont a nyugalomról, a kellemes gyakorlatokról kellene szólnia, nem a bömbölő zenéről és egy visító csajról, aki alig 5 kg-ot hízott a 9 hónap alatt.
ÉLJENEK A LELKIISMERETFURDALÁS NÉLKÜL EVÕ KISMAMÁK!!! KépKépKépKép ÉLJÜNK MI!!!! KépKépKépKép

Ilba,
örülök, hogy helyrejött a szopizás KépKép

Sziasztok Kép

Kép
mancs

Gabi,
Petit már a másikban is dicsértem, de muszáj itt is! Kép
Nagyon édi!!! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Éljen Mancs!!! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Mancs, szívemből beszéltél RR ügyben!!! Kép

Ilba, remélem minden ok a szopival. Végigizgultam a bejegyzések alatt, hogy mi lesz. És sokat tanultam! Kép Hajrá-hajrá szopi! Kép
Vendég

Gabi,
az uszis kérdésedre: én is szerettem volna vinni, de úszó edző ismerős kezd lebeszélni róla, mert nem vesznek levegőt, így ezt nagyon nehezen fogják később megtanulni. Még vacilálok.
Ha van kedved, írj a Margit kórház babái topikba, ők járnak babaúszásra.

Usziba azért fogunk járni mi is, ugye Livi? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi,
a babaúszásról sokat olvastam. Ami mellette szól az az, hogy jól érzik magukat a babák, mert a magzatvízben eltöltött nyugalmas hónapokra emlékezteti őket. Ami ellene szól az pedig az, hogy amikor majd rendesen meg akar tanulni úszni, nem fogják tudni (vagy nagyon nehezen) a rendes tempózást megtanítani, úgy beleivódott a babúszáson elsajátított "technika".

Gabika,
tündéri a Petike Kép Nem olvastam utána a dolgoknak, mikor született? Nagyon ééédiiii KépKép

Kép
mancs

Na látom rögtön galibát okozott a két Gabi Kép

Mancs,
77gabika kérdezett az úszásról a másik topikban, csak én itt írtam rá. KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Connie! Te vagy a szopiszakértő! Hogy áll be a kereslet kínálat, ha napközben gyakrabban szopizik a bébi mint éjjel? Mostanában az van, hogy 2,5-3 óránként kajcsizik, éjjel meg van hogy 6-7 órát is alszik egyfolytában. Igaz akkor előtte mondjuk 2-3 szopi között csak nyűglődik és nagyon elfárad. Nekem meg fel kell kelni ugyanúgy, és lefejni a tejet, mert üvölteni tudnék úgy fáj. Vagy előbb utóbb megszokom?

Lehet egy 4 hetes babát elkényeztetni, vagy ez hülyeség? Gergő hasfájós ugyan, de akkor is sírdogál, ha nem fáj a hasa, kézben imád lenni, mégpedig a bal alkaromom hason. Nekem meg már lassan olyan a karom mint mint Popey-é. De csak az egyik.
Véleményeket várok.

Itt a fiacskám:Kép
Vendég

Sziasztok!
Túl vagyunk a vásárláson,vettünk szép rucikat Szilvikének!Nem volt széles kínálat,cirka 10 asztal volt és Szilvikénél kisebb gyerekekre kínáltak ruhát.Persze,aki keres,az talál azért.Kép
Gabuska:
Na látod,ennyi erővel jöhettél volna,a vendégek egyedül is feltalálták volna magukat!Kép
Ilba:
Örülök,hogy rendbe jött a szopi dolog!
Tücsökmami:
Ez a szerkó igazán felnőttes!Kép
Szorsi:
Tündéri kislány Bogi!
Mancs:
Hajrá kilók!Ma megmértük a férjemmel a testzsírunkat/testsúlyunkat.Neki már a fogyókúra kevés,megérett a vágásra!KépDe jól viselte a látványt!
Gabi77:
Üdvözlünk körünkben!Petike is nagyon aranyos!Kép
Sajtine:
Brékó,brékó! Jelentkezz!Kép

Kép

Kép
novum

Drusza!

Gyönyörű Petike!!!!!!
A férjed meg tiszta Szécsy Zoli, a vízilabda kapus.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szorsi!
Persze Benire gondoltam..Kép
Jucus:
Meg Bogira,csak kevertem a szezont a fazonnal!Kép
Zitti hol vagy?

Kép

Kép
novum

Sziasztok!
Rég jártam itt.Ez az oldal nagyon hyper gyorsKépKépKép
A fiaim igaz ők már nagyobbacskák.
KépKép

Kovács Roland
roli

Ilba,
oké, ezt jól összekevertem Kép

Novum,
a testzsírszázalékomat inkább nem erőltetem, az valóban lehangolna. De azt írja a mérleg, hogy kismamák esetén a tetzsír ill. víz értékek megadása nem valós, ami ugye érthető is Kép Apuka nálunk is szolidarít, növeszti a pocakját. A múltkor ő is megméredzkedett a védőnőnél. Nehogymá' kimaradjon vmiből! KépKép Itthon nem erőlteti a mérlegelést, a testzsírmérést pláne nem. Kép

Gabuska,
a Gabika férjéről nekem is a Szécsy ugrott be elsőre Kép

Megyek, veszek egy jó kis fürdőt, és közben babaújságokat olvasok. Most még van rá időm, alig 2,5 hónap... KépKép

Kép
mancs

Sziasztok!

Tücsökmami!

Egy 4 hetes gyereket nem tudsz elkényeztetni!!!
A bal alkarodon azért hason szeret lenni, mert azt nevezzük kólikás tartásnak. A kólika csecsemőkori hasfájás. Így olyan helyet nyomsz a pici pocakján, ami fáj neki, és talán megkönnyebbül tőle. Azért szeret ott. Nyugodtan tartogassátok, ne féljetek, hogy elkényeztetitek.
Ha meg mégis, akkor mi van? A Tiétek. Kép

Puszi!
bumpy

Bubek:
Mi is kinlódunk az ágyba szoktatással!Annyit már elértünk,hogy napközben egy kicsit el van benne,de este még mundig velünk alszik!!
Ha napközben sir az ágyában egy kicsit hagyom vagy másik játékot adok neki és igy nyújtom az időt!De Marci még elég kicsi ehhez,
És igen én is "féloldalas" vagyok/voltam néha:porszivózás, kaja keverés, stb.

Wolga:
Szilvi csak most van el a kocsijában mióta nagyobb,addig ő is hamar sirt/nekünk nincs pihenőszékünk,hanem a kocsi helyettesiti/,ha Andris nagyobb lesz jobban leköti egy-egy játék.

Kép

Kép
novum

Ilba,
Örülök, hogy helyrejött a szopi dolog. Kép Mi is jártunk hasonló cipőben nem egyszer, de most már én sem parázok, tapasztalatból tudom, hogy úgyis visszajön a tejcsi és megnyugszik a gyerkőc. Persze azért nagyon rossz, hogy úgy érzed, nem tudod a kis éhes pocakját megtölteni...

Gabuska,
szuper, hogy így bejönnek nektek a főzik és Livi már nem szenved annyit. Kép Mi még lehet, hogy várunk vele, annyira végülis nem szörnyű a helyzet.

Connie,
köszi! Kép Úgy 1 éves koráig szeretném mindenképpen szoptatni Bogeszt. Mondjuk a nagylányoknál is akkortájt ez már csak olyan álomittas desszertszopi volt reggel és este.

Gabika, Roli, Tücsökmami,
Mennyi édimanó kis fickó! Kép Bogesz elégedetten konstatálta, hogy nő a választék...Kép

Jucus
jucus73

Tücsökmami,
így is be fog állni, mert a tej elsősorban szopi közben termelődik, meg fogja szokni a melled a hosszabb éjszakai alvásokat, csak kell egy kis idő hozzá. Éjjel ne fejd üresre, csak annyit, hogy megkönnyebbülj, akkor nem stimulálod pluszban még te is a telítődést.

Elkényeztetni nem lehet egy ekkora babát. Õszintén szólva nem tudom, látott-e közelről gyereket, aki ezt kitalálta.Kép Ilyenkor még sok testkontaktusra van szükségük, ölelésre, hordozásra, ez szépen csökkenni fog majd, ahogy elkezdik felfedezni a világot. Vissza fogjuk mi még ezt sírni. Az én fiam is már csak félálomban bújik, meg néha ölembe kérezkdeik, nyom egy nyálas puszit, aztán megy is dolgára.Kép

Wolga
Ákos is utálta a babakocsit, kb. 2,5 hónapos koráig. Teljesen vízszintesen fekve egyáltalán nem maradt meg benne, miután megemeltük az ülést, úgy ahogy. De sok szánakozó tekintetet kaptam sétáltatás közben.Kép

Ilba,
örülök, hogy rendbe jöttetek.KépNe aggódj, nekem Ákos egy hónapos kora óta nem feszül, és ő 1-1,5 kilókat hízott a tejcsitől, ami a plötty ciciből jött.Kép

Gabika,
Nem jellemző, hogy később feszüljön, néha azért előfordul, pl. ha olyat eszel-iszol, ami serkenti a tejtermelést.

KépKép
connie

Jó estét!
Érdekes ez a szopi ügy, most is tök puhák a cicik, de ezek szerint mégiscsak lehet, illetve van bennük valami. Legalábbis remélem. Most megyünk fürdetni aztán szopi, kíváncsi leszek. Egy biztos: még soha életemben nem ittam annyit, mint ma. Kép

Tücsökmami,
milyen nagy Gergő! És ez a ruci!!! KépKépKép

Timi,
és jó áron voltak a ruhák? Miket vettél?

Roli,
aranyosak a kis fickók, nagyobbik fiad milyen profin néz ki ebben a mezben! Kép

Ágybaszoktatás: én nappal egyáltalán nem is próbálom betenni a kiságyba, itt van velünk a nappaliban, vagy ha játszunk, akkor az ő szobájában, éjszakára viszont fürdés, pizsi+hálózsák, szopi és irány a kiságy! Szerintem már picit meg is tanulta. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Hű Connie! És mi serkenti a tejtermelést????

Kép
Kép
Kép
ilba

Jó reggelt!
Még alszotok? Vagy Ti is lustiztok, mint mi?
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
hát pl. én jártam úgy két hónapja, hogy ittam lándzsás útifű szirupot köhögésre, és reggel két nagy lufival keltem.Kép De csak két napig tartott, aztán visszaállt a rendes kerékvágásba minden, pedig szedtem vagy egy hétig.Kép Ilyesmikre gondoltam.
Folyadékról azt érdemes még tudni, hogy 2-3 liternél több már gátolhatja a tejtermelést! Úgyhogy csínján az ivással.
Ha nagyon idegesít a dolog, sztem inkább mérd pár napig megint, hogy mennyit eszik, ha nem is minden szopinál, akkor látni fogod, hogy nincs gond.Kép Én már 8 hónapja ilyen plötty cicikből szoptatok, és még mindig nem halt éhen a fiú.Kép

KépKép
connie

Jó ez a kép, milyen szigorúan néz Beni erre a lusta társaságra.
Na megyek tusolni, utána megyünk (padló)szőnyeget nézni, ha felkeltek a fiúk.

KépKép
connie

Ilba:

Kb:7000 forint értékben vettünk:4 body,3 rugi/ebből 1 plüss/,1 pizsi,1 kétrészes szabadidő,2 kisnadrág,1 plüss felsőt,1 farmer szoknyát.
A rugik olyan 200-400 forint között voltak,rugik 700-1000 forint között,attól függően mennyire voltak használtak.Lehetett alkudni is ha többet vettél egy dologból.

És már mi sem lustizunk,éppen most keltünk fel!
Beninek küldünk egy puszit,hogy ne legyen ilyen szigoru!Kép

Kép

Kép
novum

Sziasztok!

Ilba!

Gyönyörű Beni! Kép
Micsoda szemrehányó pofit vág a lustizókra. Kép
Nagyon édes kicsi fiú! Már alig várom, hogy élőben is lássam. Kép

Puszi!
bumpy

Sziasztok,

Húúúúúú, már megint egy kissé le vagyok maradva!!!

Ilba, nem hiszed el, de pont ilyen gondokkal küzdök most én is. Mármint tejciileg. Kevesebb a tejem, és Marci most másfél óra alatt (kisebb büfis megszakításokkal) kb 80-90 ml-t szopizott. Még most is két ciciből szopizik, és igazából egy kicsi mindig marad mind a kettőben, de azért sokat már nem tudok lefejni szopi után. Max 20 -30 ml-t. Nem tudom. Pár napja még dőlt a tej a cicimből, most meg 3-4 szívás után nyel Marci egyet-egyet. Ha én nyomom, akkor is egy kicsit kevésbbé jön. Azért remélem ez nem az elapadás jele. Most még talán elég Marcinak, bár elég nagy étvágya van állandóan - 4 hetes, és 80-90 gramm alatt nem akar szopizni, csak ha szomjas -, viszont most egy kicsit én is aggódni kezdtem. Ha kivárok 3 órát két szopi között, akkor is ugyanannyi jön belőle, mint ha két óránként szopik Marci. És most tök keveset tudok fejni is. Egy hete még lefejtem napi 120-140 ml-t is a szopik után, most meg örülök ha el tudok tenni 40-60 ml-t naponta. Ja meg ha sokat alszik Marci, mondjuk 4-5 órát egyhuzamban, akkor a cicim már szét akar pattanni, de mégis csak 80-90 g-ot szopizik egy ciciből. Iszom eleget, meg eszem is, lehet hogy az a baj, hogy nem nagyon aludtam az elmúlt két napban? Csak ímmel-ámmal? Az éjjel azért nem, mert telihold volt, és csak forgolódtam, pedig dög fáradt voltam, előző éjjel meg Marci volt nyűgös, hajnali fél 3h-tól csak 10 - 20 perceket aludtunk mind a keten. Tegnap napközben sem tudtam, csak egy órát aludni. Ez lehet baj?
Connie, nyugtass meg lécci enegem is, mint Ilbát!!! KépKépIlba, te is nyugtass meg! KépKép Egyáltalán, mindenki nyugtasson meg engem is. Nem akarom, hogy elapadjon a tejci. A Laktoherb tea ilyenkor segíthet?

Ja el is felejtettem megköszönni a kiságyas hozzászólásokat! Jó hogy vagytok nekünk, mert így sokkal nyugodtabb az ember, hogy van kihez fordulni a segítségért!!!KépKépKép

Roli, a fiaid nagyon édik!!!!

Anya kibontott, dem ébresztett fel...Kép
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok,

Húúúúúú, már megint egy kissé le vagyok maradva!!!

Ilba, nem hiszed el, de pont ilyen gondokkal küzdök most én is. Mármint tejciileg. Kevesebb a tejem, és Marci most másfél óra alatt (kisebb büfis megszakításokkal) kb 80-90 ml-t szopizott. Még most is két ciciből szopizik, és igazából egy kicsi mindig marad mind a kettőben, de azért sokat már nem tudok lefejni szopi után. Max 20 -30 ml-t. Nem tudom. Pár napja még dőlt a tej a cicimből, most meg 3-4 szívás után nyel Marci egyet-egyet. Ha én nyomom, akkor is egy kicsit kevésbbé jön. Azért remélem ez nem az elapadás jele. Most még talán elég Marcinak, bár elég nagy étvágya van állandóan - 4 hetes, és 80-90 gramm alatt nem akar szopizni, csak ha szomjas -, viszont most egy kicsit én is aggódni kezdtem. Ha kivárok 3 órát két szopi között, akkor is ugyanannyi jön belőle, mint ha két óránként szopik Marci. És most tök keveset tudok fejni is. Egy hete még lefejtem napi 120-140 ml-t is a szopik után (ez egy napi adag), most meg örülök ha el tudok tenni 40-60 ml-t naponta. Ja meg ha sokat alszik Marci, mondjuk 4-5 órát egyhuzamban, akkor a cicim már szét akar pattanni, de mégis csak 80-90 g-ot szopizik egy ciciből. Iszom eleget, meg eszem is, lehet hogy az a baj, hogy nem nagyon aludtam az elmúlt két napban? Csak ímmel-ámmal? Az éjjel azért nem, mert telihold volt, és csak forgolódtam, pedig dög fáradt voltam, előző éjjel meg Marci volt nyűgös, hajnali fél 3h-tól csak 10 - 20 perceket aludtunk mind a ketten. Tegnap napközben sem tudtam, csak egy órát aludni. Ez lehet baj?
Connie, nyugtass meg lécci enegem is, mint Ilbát!!! KépKépIlba, te is nyugtass meg! KépKép Egyáltalán, mindenki nyugtasson meg engem is. Nem akarom, hogy elapadjon a tejci. A Laktoherb tea ilyenkor segíthet?

Ja el is felejtettem megköszönni a kiságyas hozzászólásokat! Jó hogy vagytok nekünk, mert így sokkal nyugodtabb az ember, hogy van kihez fordulni a segítségért!!!KépKépKép

Roli, a fiaid nagyon édik!!!!

Anya kibontott, de nem ébresztett fel...Kép
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

hát akkor bocsi, hogy kétszer ment ez el, nem tudom miért....Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek!

Gyönyörűűűűűűűűű a kismanóóóóóóóóó! Kép

Puszi!
bumpy

Bubek,
csak hogy megnyugtassalak.Kép Vsz. azért tudsz kevesebbet fejni, mert kezd beállni nálatok is a kereslet-kínálat egyensúlya. Ezen ne aggódj, attól még van Marcinak elég, hogy ha egyáltalán nem fejsz, akkor is. Igény szerinti szopinál nem is kell fejni, én pl. nem fejtem soha.
Szopik között nem kell húzni az időt, a tej ugyanis szopi alatt termelődik, nem két szopi között, ezért nem lesz több, ha 3 óránkánt szoptatsz. Sőt, a legjobb tejserkentő a gyakori mellretétel, tehát az a jobb, ha minél többször van mellen Marci. Ha nem sír szopi után, akkor nem marad éhes. Az hogy menynit szopizik, inkább rajta múlik. Igazából azért felesleges mérni, mert van amikor másfél óra alatt alig esznek, máskor meg 10 perc alatt megvan a szokásos adag duplája.Kép Ha megvan a napi 3-4 kakis és 5-6 pisis pelus, nincs min izgulni. Pláne, ha 4-5 óra után már feszül a melled. Szóval abból, amiket leírtál, én nem látom, hogy fogyna a tejed.Kép

KépKép
connie

Háááát...Kakis pelus az nincs. Csak jó pisis pelusok. De az dögivel. A kaki most is vagy napi egy, de inkább két-három napi egyszer van. De ezt már egyszer megdumcsiztuk, hogy nem baj.Kép Vagy igen?
Na jó, akkor nem aggódom annyira. De azért két szopi köszött is termelődik tej, nem? Hát valamitől csak megduzzad az ember cicije??!! Szopik között egyébként inkább ő húzza az időt. Most is pl. 1h óta alszik. és most is alszik még, de nem akarom csak azért felébreszteni, hogy egyen. Ha éhes, biztos szól, nem?

Kép
----------------
B&M
bubek

Bubek,
Ja, tényleg, bocs, kiment a fejemből ez a kaki dolog. Persze, nyugodtan bízd Marcira mikor kér enni.Kép Úgy értettem, hogy nem kell húzni az időt, hogy ha Marci éhes, akkor nem kell várni. A cicik a fokozott vérellátás ill. ödéma miatt duzzadnak, ahogy megszokják az új feladatot ez fokozatosan elmarad majd. De persze azért szopik között is termelődik tej, de a nagy része szopi alatt. Nem is lehetne bennük 2 dl tejet "tárolni".Kép

Telihold miatt mi is rosszul aludtunk, annyit forgolódott Ákos. Nem bírja a teliholdat.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Voltunk délelőtt sétálni a Hajógyári szigeten, nagyon jó volt, aztán meg Anyóséknál ebédelni, ami szintén nagyon fini volt.

Szopi: éjjel evett kétszer 3 óránként kb, aztán evett 10kor délelőtt, jött neki szerintem rendesen, bár plötty volt a cici. Aztán gondoltam lemérem a következőt, 1kor evett 100at. Megint azt csinálta, hogy evett egy darabig, aztán elfordítja a fejét, elkezd hisztizni, de keresi a másik irányba a cicit. Ráveti magát ezerrel megint, szív kettőt, és megint sír és elfordul. Ilyenkor már nem jönne neki? Ha megnyomom még spriccel, bár közel nem annyira mint régebben. Ha nyomásra jön belőle, akkor neki is kell hogy jöjjön, nem?
Olyan hihetetlen ez az egész, hogy szopi alatt termelődik a tejcsi, sokszor azért nem merek/mertem fejni, mert mi lesz, ha éppen az után kér cicit és nem lesz benne semmi.
Visszatérve a szopira most délután Anyóséknál ugyan azt előadta, mint itthon ebédkor. Sírt is utána, de gyorsan hazajöttünk itthon megint rátettem, de most elaludt. Már majdnem kezdtem tejet felengedni megint.
Amúgy ma megint "megjött", úgy látszik heti 2x fogok ezek után menstruálni? Persze nagyon kevés, de azért mégis valami van. Lehet, hogy e miatt is kevesebb a tej.
Connie, ha sír és elfordul, hogy tegyem mellre???
Vagy ha éhes lenne igazán, akkor a semmit(?) is szopizná?

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Ma is vendégeink voltak, a legeslegeslegkedvesebb barátunk a barátnőjével. Sajnos 5 perccel azután jöttek, hogy Lívi elaludt, persze a csengőre felébredt, úgyhogy az elején tök nyügi volt. De aztán szundizott egy kicsit és helyrejött a hangulata. Kinézte a számból a banánt, addig nem hagyott békén, amíg nem adtam neki.Kép

Nahát, Anya, te főzöl?!
Kép

Nézzétek, milyen aranyos dajkám lett!
Kép

Még egy ajándék!
Kép

A felnőttek társalgása egy kicsit még untat...
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ági,
Ismered a Hotel Három Gúnárt?
http://www.hotelharomgunar.hu/szalloda.html
Lehet, hogy lent aludnánk, ezt találtam, ami szimpi lenne, állítólag gyerekágyat is lehet kérni. Vagy esetleg tudsz mást? A Startlapon össz-vissz két hotel van Kecskeméten.

Kép
Kép
Kép
ilba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?