Sziasztok!
Ilba,
sokat már nem tudok hozzáfűzni, a csajok leírtak mindent. Egyik napról a másikra nem megy el a tej csak úgy, úgyhogy nyugi. Viszont ha plöttynek érzed, az normális, egy idő után elmúlik a feszülés, ha beállt a kereslet-kínálat egyensúlya, attól nem kevesebb a tej, mert a feszülés nem a tejtől van, hanem a fokozott vérellátás, ödéma miatt, és az kb. két hónapos korra múlik el. Az alapján amit írtál végül is 2-2,5 óránként evett Beni, biztos nem éhezik. Lehet nem is azért sírt a cicin, hanem a pocija tekerte, és azért nem fogadta el a felengedett tejet, mert nem volt éhes. Pláne ha bukott is. Egy idő után fele annyi idő alatt kétszer annyit ki tudnak szívni. Most csak persze találgatok, látatlanban elég nehéz megmondani.
Nekem ami még bejött, ha úgy éreztem apadt a tejcsi, az a meleg zuhany volt, a pihenésen és folyadékon kívül. Azt hiszem csak 2-3x volt iylen, akkor is inkább este. De ha valamiért sír cicin a csemete, az embernek mindig az az első reakciója, hogy baj van a tejjel, én is előadtam ezt az éjjel.
Jucus,
Hát elvileg ha nem gyors ütemben kezditek a hozzátápit, úgy értem nem nagy mennyiségekkel, és nem vezetsz be gyorsan két-három étkezést, és mindig szopi után adod Szilvinek, akkor azért nem marad abba gyorsan a szopi. De tény, hogy minél hamarabb kezded el, annál hamarabb lesz vége a szopinak, tehát ha sokáig, pl. 1,5-2 éves korig is szeretnél szoptatni, akkor nem érdemes hamar elkezdeni. Dehát ez végül is azon múlik, te hogy tervezed a továbbiakat.
Hú, nekünk nagyon kemény éjszakánk volt, fél 11-kor épp indultam félkómásan lefeküdni, mikor Ákos felébredt, és utána fél 2-kor sikerült visszaaltatnia az apjának. Egyre én már annyira kipurcantam, hogy kivitte a hálóból, és aztán vele aludt hajnalig. Reggel 8-kor meg arra ébredtem, hogy hétvégén is folyik a lépcsőházban a burkolatcsere, üzemel a flex.
Ami azért külön jó, mert én így napközben sem tudok aludni.