Új privát üzeneted érkezett!

Én meg inkább bogyó-ellenes vagyok, a Sinupretet mondjuk bogyó-formátumban szedtem (de nem a hagyományos értelemben vett gyógyszer), és bejött. Ami még jó volt köhögésre, az a hársfa-tea, annak szerintem mincs borzasztó íze, főleg mézzel és citrommal. Na, lehet válogatni a gyógymódok közül...Kép

Kisvirág, lesz még pocakod, nekem sem volt ekkora 14 hetesen! Kép És egy kalappal a nyelvvizsgához!

A baba hossza engem is érdekel, a doki szokta mutatni a kezével, hogy mekkora! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

La Leche oldallal azért kell csak vigyázni, mert rettentő elfogultak, és nagyon sok anyukát gyötör lelkiismeret furi, ha esetleg nem tud szoptatni, annyira az egekbe magasztalják, mint valami mennyei mannát.
Én védhetem a tápszeres mamikat, met tudtam szoptatni egy évig. De nem tudom mit szólnának a La Lechések ha véletlenül az egyik babájuk mondjuk nem lenne hajlandó szopizni? Leköpködik magukat? Volt olyan cikk itt a babaneten, ahol ez a Szőnyi akárki véresszájú anyatejes kiosztott egy nőt aki elpanaszolta hogy nem tud szoptatni, hogy kérjen mástól feloldozást, mert ő aztán nem ad.

Amúgy pont nemrég olvastam, hogy például az asztma ellen semmit sem véd,egy kanadai kutatócsoport mutatta ki, hogy az asztmások nagyobb(!) százalékát szoptatták, és hogy azok a gyermekek, akik legalább 3om magas lázzal járó betegségen átestek egyéves korukig, ritkán lettek asztmásak.
Namost az én nagyfiam amíg szopott semmilyen betegséget nem kapott el, egyéves kora után meg zsinórban betegeskedett.
Tehát én fenntartásokkal vagyok a La Lechésekkel szemben, nagyon átestek a ló túlsó felére.
Vendég

Edit, én a terhesség első heteiben lettem pont ilyen beteg, mint Te. Nekem is a bioparox használt, ill. az inhalálás. (nekünk van -sajna nálunk aki nem asztmás, az kruppos..- egy inhalálónk, de ha nincs: teregess a hálótokban vagy egyszerű párásítóval párásíts.) a kínzó köhögésre nagyon jó.

Kedves lányok, igazán jól esik a sok jókívánságKépKép Köszönöm!Kép

Kari, tök szuper a 4 kiló pluszod! Dehogynem parázunk mi is, csak másokonKépKép Az én szülés sztorimat azért nem is ajánlgattam itt semelyikőtöknek...(pedig itt van megírva a babanetenKép)

Kép
verus

Helló!

Mézgombi, hát ez az: anyósom sajnos közel nem egyenlő anyámmal. Sőt. Kép De ezt most inkább nem részletezném. (Egyébként ők (anyós+após) is rohadt boldogok voltak - bár próbálták titkolni - amikor kiderült, hogy mégsem lány van a pocimban.)

Kari! Mi egyidősek vagyunk, én most járok +5 kg-nál. Szerintem még ez is normális. (Láthattad a pocifotómat, sztem nem tűnök egy bálnának...) Kép

Kanyin, örülök a jó híreknek! Kép Nekem a Bioparox nem jött be, fulladtam tőle. De gondolom, ez egyedi eset lehetett (asztmás voltam kiskoromban). Jobbulást Neked is!

Ex, 2 tippem van: vagy nem vagy extra-dagi, vagy nagyon felületesek a kórházban, ahová jársz.

Vero, sztem sem véd meg mindentől az anyatej (mondom én, aki 18 hónapig szoptatott). Pisti pl. súlyos tej- és tojásallergiában szenved, pedig 8 hónapig csak szopott. Nagyobbikat meg összvissz 6 hétig szoptattam és kutyabaja. (Najó, ő is sokáig ekcémás volt.) Evvan.

Csók
hello

Verus, légyszi küldd el a linket, engem érdekelne! (Az enyémnél nem lehetett rosszabb... Kép) Hányadik gyermeked születése? Jöhet magánban is, nehogy a többiek elriadjanak! Kép
hello

Hát, egy jó anyóst ki kell fogni - csak ritkán lehet, mint az aranyhalt...Kép Viszont ha bejön, akkor felér vele! Kép

Én is megnéztem az lll-oldalt, csak túl hosszú, hogy most belemélyedjek, inkább pihizek egy kicsit...

Később még bekukkantok!

KépKép
KépKép
mézgombi

Üdv!
Hello, hát inkább az, hogy azért, mert én kövérnek mondom magam, az mégsem tartozik az extra kategóriába. Egyébként nekem a sima vérvételi helyen vették le az AFP-hez a vért, és ahova járok az Női Klinika, szóval nem felületesek. Szerintem csak annyi, hogy ők is tisztában vannak ennek a vizsgálatnak a jelentőségével... Kép
Rájöttem, hogy Babóca már nagyon várja haza apát, mert néha akkorákat rúg belém, hogy azt hiszem, hogy lyuk lesz a hasamon. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

A súlykorrigált MOM-hoz csak egy példa (a sajátom): én a vizsgálat idején 64 kg voltam, ezt rá is írták a papíromra. Namármost az értékek a következők lettek:
MOM: 0,93
Súlykorrigált MOM: 0,94
Vagyis, a 64 kg súlyom szinte egyáltalán nem módosította meg a MOM értéket. (Teljesen átlagos testsúlyúnak /"vértömegűnek"/ számítok ezek szerint az afp vizsgálat szempontjából.

Mindezekkel együtt, én is tisztában vagyok vele, hogy ez a vizsgálat mennyit ér. Csak azért írtam le korábban is, mert Barbi aggódott miatta. Hát ennyi.

Mézgombi: tudom, tudom... Lehetett volna ilyen anyósom is, csak én nem az ő fiához mentem hozzá... Kép
hello

Hello, mailben küldtem.

V.

Kép
verus

Verus! Szerintem írd ide a linket, akit nem érdekel úgysem kattint rá. Engem spec érdekelne.
(Mégegy hasonlóság a családban: krupp. Kép)
Vendég

Köszi a válaszokat!
A Bioparoxtól én is azért félek, mert még mindig rajtam van ez a hányósság és félek, hogy ha befújom a számba róka lesz belőle. Milyen íze van? A Sinupretet én is szedtem már még az előzőnél, demár nem emlékszem a hatására. Lassan lekúszom a gyógysziba és kitatlálom, hogy mit tömjek magamba.
A lányom már annyira rossz, hogy asszem meggyógyult. Éppen telifröcskölte a falat egy pohár vízzel.
Hali
Edit

Kép
Kép
kanyin

2 napig nem voltam és képtelenség Titeket visszaolvasni Kép Ez jó Kép
Fiam fütyijét tegnap műtötték, fitymaszűkület miatt, most ápolgatjuk. Szegénykémnek csípi a pisilés. Úgy sajnálom Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Vero, itt van: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/11579.html?1046864782
a márc. 01.szombat/ 20.20-as bejegyzés az.

Kép
verus

Kriszta, juuuujjj...szegény. mielőbbi javulást neki!
És köszi neked isKép

Kép
verus

Nyanya!
Ezt mi is végigcsináltuk tavaly, minden alkalommal gumicukorral lehetett csak megcsinálni. Már előre bőgött, hogy mindkét kapaszkodó kezébe kér gumicukrot, mert egyébként az apjába kapaszkodottKép
Hamarosan legyen túl rajtaKép

Kép
Kép
Kép
amica

Köszi Verus!

Nyanya! Köszönjük a jókívánságot! Szegény picurka! az enyémnek is volt fütyiszorulása, de a dokinéni visszarántotta valami spec módon. De neki is csípett aztán a pisi!!
Vendég

Sziasztok!

Verák, Veronikák, boldog névnapot!

Csandy, szerintem az ember sokkal jobban tartja magát, ha egy szerettéről van szó, aki számít a segítségére, mint ha egy ismeretlenről. Persze sokfélék vagyunk. A férjem azt mondta a szülés után "Nem is volt vészes." Én azért picit másképp láttam Kép Kép

Doren, örülök a kiruccanásnak! Ügyes a nagyfiú!

Exdeus, ez a fiú-lány kérdés nekem fájó pontom! Engem apu akart nagyon fiúnak, ketten vagyunk tesók, egy nővérem van. Egész életemben azt hallgattam, hogy "ha neki egy fia lenne...." Persze szeret nagyon, meg büszke rám, meg minden, de hát nem tudott felnőni ebben a tekintetben. Ez egy gyereknek nagyon sok szenvedést tud okozni. Védd ám meg a lányodat, ha az lesz, mint egy anyatigris!

Kanyin, örülök a lányod javulásának. Neked is jobbulást kívánok! Mi is köhögünk a lányommal, de nagyon.

Mézgombi, nagyon csinos a Kisgombi-poci. Az enyém már most ekkora szerintem, Julival sokkal lassabban nőtt. Nem akarok bálna lenni, brühühü Kép

Verus, nagyon aranyos a gyerekeid meglepetése!

Kari,én is nagyon szeretem a szívhangot hallgatni! Most még nem volt benne részem, csak az előzőnél, de már alig várom. Én négy héttel "fiatalabb" vagyok, de már megvan a négy kiló. Mondjuk rosszullét ellen muszáj ennem, talán ezért. Julival összesen nyolc kilót híztam, bár akkor az elején a rosszullétekkel leadtam ötöt.

Vero, remélem, nem haragszol, hogy felhoztam a La Leche Liga témát Kép Szerintem sok hasznos info van náluk, és én tényleg sajnálom, hogy nem talált meg a propagandájuk. Nem kell nekem védenem őket, de Sződy szerintem nem LLL-s, hanem Szoptatásért Egyesületes. De lehet, hogy van átjárás, nem tudom. Biztos sokak érzékenységét sérthetik, mert sokszor váltanak ki indulatokat. Nekem segítettek. Úgy tudom, olyanoknak is próbálnak segíteni, akiknek nem szopik a babájuk. Szerintem "kezdőként" érdemes belenézni, és mindenki leszűri, ami neki ebből kell vagy nem kell. Remélem, nem voltam bántó vagy félreérthető, nehéz így pár mondatban, hansúlyok, mimika nélkül...

Kriszta, jobbulást a pici fiúnak!

Nekem ma lett meg az AFP-m, jó lett, 0,9, egy parával kevesebb.

Sziasztok!
Habu 17

Kép

Kép
habu

Sziasztok Kép

Mindenféle Verának és becézményeinek boldog névnapot Kép

Edit, annyira örülök, h jobban van a rosszcsontod! Kép Remélem, Te sem dőlsz ki! Homeo, homeo és homeo Kép Gripp-Heel, Stodal?

Nyanya, szegényke, én előre tartok a fütyis cécótól a fiamnál...

Verus, megkönnyeztem a történetedet Kép Kár volt a végéért, de minden jó, ha a legvége jó Kép
Pár hasonlóságot azért éreztem a sajátommal, pl. ekem is az volt az első, mikor a pocimra tették, hogy milyen puhaaaaa! (Az enyém amúgy itt van
www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/44878.html?1068906209
Elküldve 2003 November 13 csütörtök - 16h 38: )

Hello, miben nyilvánul meg a tej és tojásallergia Pistinél? Hamma is mind2ben szenved, vagyis nem szenved, m nem kap egyiket sem. Amúgy ez nála nincs megállapítva,csak sk.józan paraszt diagnózis. Nála biztos nem súlyos, és a tejallergiát ki sem növi majd.
Szopival ez speciel nála sem függ össze, m ugye még szopik, és 6 hóig csak szopott...
Ja, kaptam Halicart Kép

Mézgombi, cuki a pocakod Kép

Amúgy a combcsont méréshez meg annyit, h sztem az se mind1, h milyen szögből nézed - méred. Mert ha megfogsz egy ceruzát és az egyik végét nézed, akkor csak egy pont, ha merőlegesen nézed, akor maximális hosszú - de ha a kettő között nézed - vagyis az Uhval a kettő között fogja be vhol és nem pont merőlegesen, akkor tuti rövidebb lesz! Lehet, h ez csak józan paraszti logika, de hihető Kép

Tarhonyanya, örülök, h jobban vagy, remélem, mostmár egyre kevésbé találsz ki magadnak paráznivalót! Kép Amúgy nekem is az jutott eszembe, h nem kéne annyit netezned... Kép De azt már régen írtam, h szülésstorykat meg hasonlókat még véletleül se olvass, főleg a vége felé ne!!!!
A lebegő cucc, simán lehetett a köldökzsinór, na nem azért, mert én megmondtam, h Tarhonya lány, szal fiúnak kell lennie, hanem mert csak.

Habu, ugye már az izgin is követed a 2003nyárvégit? Ma nem láttam, h írtál volna.... Kép

Na, pancsiidő lett, le is lépek, cupp,
Ann
annann

Üdv!
Habu, elsőre végülis így is úgy is mindegy, de másodjára azért jó lenne egy ellenkező nemű. Mondjuk én már sokat filóztam azon, hogy nekem öcsém van, a férjem meg egyke, és tapasztalataim szerint az egyke véna erősebb. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Ann, szerintem pont egyszerre írtunk. Közben rájöttem, hogy félreérthető voltam. Szóval úgy gondoltam, most majd itt találok egy hasonlóan jó kis csapatot. Mindennap nézem az izgit, ma csomószor megnéztem Máté miatt. De azt hiszem, nem kapcsolódok be. Olyan hülye helyzet, hogy én egy csomót tudok rólatok, ti meg semmit se rólam. Három évet nem lehet pár hozzászólással ledolgozni. Sajnos Kép Kép
Szia,
Habu

Kép

Kép
habu

Jajjj, Habu, nemááááá KépKép és aki később jött? Meg aki eltűnik meg visszajön? Meg aki nem ír, csak 3-6 havonta, hogy hiiiii 2 sor, oszt kész?!?! Te is tudod, ha olvasod a topicot, h mindenki szívesen fogadna!!! Én nem erőltetem persze, de nagyon örülnék Kép Néha úgy leül a topic... kéne a friss erő Kép

Exdeus, mijaz, h az egyke véna erősebb? Tessék kifejteni, m nem értem! Én 1ke vagyok Kép

Ann
annann

Megnéztem én is a szülés-sztorikat, lúdbőröztem, meghatódtam, de asszem egyelőre elég volt ilyet olvasni... Kisgombi is végigmocorogta, míg olvastam, biztos nyugtatott, hogy nekünk is menni fog...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!
Köszi a jókívánságokat a fiamnak Kép Már egyre jobban van, csak a gézcseréknél van állandó hiszti, pedig nem fáj már neki, csak már megszokásból. Ha épp egyedül vagyok elég nehéz, mert nem tudom lefogni.
A ma éjszakám úgy érzem szuper lesz. Fiam elaludt a kocsiban délután 5-kor és azóta alszik. Most kezd ébredezni. Hát rossz érzésem van, szerintem ma nem alszom.

Habu!
LLL-el kapcs. Annó nekem azzal segítettek, hogy megadták egy doki telszámát, aki szoptatással foglalkozik és Õ végül segített. Nekem egyébként az a bajom velük, hogy elég megszállottak és akinek végül mégsem sikerül, annak még lelkiismeretfurdalást is okoznak, mivel szerintük csak az anya hibája, ha nem sikerül szoptatni. Hát szerintem meg nem. Tényleg csak úgy szabad olvasni Õket, hogy kiszűrni a számotokra hasznos infót, a többivel meg nem foglalkozni.

Kép

KépKép
nyanya67

Ann, elolvastalakKép Szép volt és megható.Kép
A labdát csak ajánlani tudom mindenkinek én is. Tök jól tágul az ember.
Mi mind3 fiúnál megúsztuk a fitymaszűkületet, remélem, hogy nektek sem lesz majd vele gondotok.
Én anno egy ex-topiktársammal beszélgettem erről. 2 lány után várta a kisfiát és előre rettegett ettől a macerától. Akkor azt mondtam, hogy nekem sokkal inkább "félelmetes" dolog volt a lányaimnál, hogy pl. a közhomokozókban majd mi mindent tudnak összeszedni..(ugye pelus nélkül, nyáron kisszoknya+bugyi..szinte sosem jártunk úgy, hogy ne lett volna a nunájuknál is homok..) De szerencsére ezt is megúsztuk mindenféle fertőzés nélkül.

Kép
verus

Ann, alighogy elküldtem az előző hsz-t, meg is bántam. Illetve lehet, hogy nem bánom, mert elgondolkodtatott. Eddig határozottan úgy gondoltam, hogy nem kellek én oda, de így neked leírva olyan véglegesnek tűnt. Pont ezeken gondolkoztam, amiket utána írtál. Szóval arra jutottam, mégis írok oda. Köszi a bátorítást! KépKép

Többiektől bocs az off-ért meg a nyavalygásért!
Habu

Kép

Kép
habu

Üdv!
Ann, hát én azt tapasztaltam, hogy akinél a párok egyik tagja egyke, ott inkább azon nemű utódok a nyerők. Talán egy kivétel van, ha annak a párnak azonos nemű testvére van.
Ezért vagyok én úgy, hogy két fiam lesz, mivel öcsém van, és a férjem egyedüli gyerek. Kép
De ez csak saját tapasztalat.

Ági és
KépKép
exdeus

Habu Kép

Exdeus, no igen, akkor nálunk elsőre bejött Kép, de másodikra már nem fog, lehet, h arra nem is vonatkozott az elméleted. Kezdem megszokni, h fiam lesz, annyira jóóóóó Kép

Verus, igazából azért tartok a fitymaszűkület-dologtól, mert nekünk baromi begyepesedett dokink van... tudom, h az a típus, aki jobb megelőzni a bajt címen fogja magát és minél korábban feltépi, oszt kész Kép Én meg már akkor is figyeltem, h mit csinálnak a fiús anyukák ezzel a témával, amikor Hamma kicsi volt és a konklúzió vhogy az lett, h 2 éves korig békénhagyás van! Illetve ha van is vmi, az akkor sem egy hirtelen mozdulattal egyáltalán nem streil körülményk között való feltépés! Azt már most tudom, hogy ha a doki kezével közelít a gyerek kukijához rácsapok KépKépKép Hozzá kell tenni, hogy egyáltalán nem bízom ebben az orvosban, szal ez is tetézi a parámat. Mind1, tényleg nem biztos még semmi sem, legyünk optimisták!!! Kép

Cupp,
Ann

Ui: itt hót ónos minden, álítólag ne menjen ki az ember, egy jópár baleset történt reggel a környéken Kép
annann

Sziasztok!

Elolvastam a szüléseket, teljesen széthatódtam.
Én sajnos nem írtam le az elsőt, már bánom...

Habu!
Semmi gond a LLL oldalával, én csak azért írtam hogy vigyázni kell, mert komoly lelkifurit okozhat, ha úgy állunk hozzá hogy az anyatej pótolhatatlan. Amúgy nagyon sokat segítenek, persze jobb szoptatni, meg minden de egy van ami pótolhatatlan: az ANYUKA. Én végigrettegtem az első 6 hónapot a szoptatás alatt, ugye nem fogy el, jaj Istenem, mi lesz akkor?

Most megpróbálok nyugodtabb lenni. Semmi sem lesz akkor, ha nem szopizik, tápszert kap és pont. Feleslegesen paráztatják a nőket.
Más kérdés hogy valóban segíteni akarnak, és segítenek is. Ennyit akartam hozzáfűzni csak.

sziasztok!
Vendég

Üdv!
Ann, hát ez a kétgyerekesekre is vonatkozott. Szóval annyira nem éld bele magad. Kép Apa, mióta terhes vagyok mindig egy ismerősét emlegeti, akinek a szaki még a 38. héten is lányt mondott, és a végén fia lett...
Nyanya, ha jársz erre: mára kiderítettem, hogy a "betegségem" neve PCO. Bővebb info http://www.babanet.hu/faq/noegyeb04.php. Elolvastam, hát végülis okés, annyi különbséggel, hogy csak a kiderülését követően kaptam hormontartalmú bogyókat.
Szüléstörténeteket én csak ZV után fogok olvasni... Most átnéztem 17 tételt, már csak 25 van hátra. Kép
Tegnap baba már akkorákat rúgott, hogy kívülről is érezhető volt. Persze apának ezt nem mutatta be...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

Még tegnap akartam este írni, de nem működött a babanet, ezért így utólag én is kívánok Veronikáknak Boldog Névnapot!

Verus, Ann, nagyon szépek a történetek, meghatóak. Verusét olvastam előszőr, onnantól folyamatosan potyognak a könnyeim, hogy a zuhany után a férjeddel összenéztetek...

Nyanya, kitartás a kicsi fiadnak. Minden gyerekorvos más módszer híve. A mienk annak, hogy 7-8 hónapos kora körül fel kell rántani. Ezt ő meg is csinálta, majd kb. még háromszor havonta "utánkezelt". Ezen kezelések után egy-két napig az én fiam is nehezen pisilt, és sírdogált, viszont azt tökéletesen elértük, hogy ha megjelenünk a rendelőben, még be se kell menjünk és ordít! Egyszer a szomszéd néni jött át fehér nadrágban és fehér kardigánban. A fiam annyira kiborult, vigasztalhatatlanul ordított, hogy meg kellett kérjük, hogy menjen el...
Nem tudom mikor fog feledni Kép

Kanyin, további jobbulást, Neked is és a lánykádnak is. Igyál sokat Kép

Mi azt hiszem most fogjuk kezdeni a betegeskedést. Férjem csütörtök este óta "döglik", a fiam tegnap volt elég nyűgi és napközben is több, mint három órát aludt. Én meg most kezdtem érezni, hogy ég az orrom, a szemem...

Habu, grat az AFP-hez.

Lassan én is fogok pocifotót küldeni Kép Én szerencsére még nem híztam, de hát ugye volt/van miből átalakulni Kép
Nekem is nagyobb a pocim, mint a fiammal, hiszen vele félidős voltam, mikor az esküvőnk volt. Most tuti nem férnék bele a ruhába Kép

Jó hétvégét,
Doren
21

Kép
Kép
doren

No látjátok, ezt a felrántásos módszert akarom elkerülni, amit Doren is írt! Szegény kicsike Kép

Doren, nehogy kidőljetek! Tessék megelőzni Kép

Exdeus, háááát izé. Nagyon egyértelműen fityegett a cucc a lába között Kép Tudod, a kínai naptár szerint nekünk most hónapokig csak lányunk lehet...ett volna. Na jó, megnézzük a februári UHt és okosabbak leszünk.
Mennyi időd van még a ZVig?

LLLről sztem annyit, h a lényeg az, h
1. ismeretterjesszenek a szopi fontosságáról
2. aki szeretne szoptatni, kapjon segtséget
DE:
én mindig mindenkinek megadom az ellenvélemény lehetőségét, tehát aki urambocsá nem szeretne, vagy bizonyos kínlódások által nem szeretne, vagy esetleg nem tud, akkor az ne szoptasson, mert annak semmi értelme, h rögtön az elején undora lesz az egész anyaságtól... na jó, ez lehet, h durva így, de mindenesetre negatív a kezdet.

Na cupp, játszom,
A
annann

Üdv!
Ann, inkább a szülést várd meg!!! ("elrentettő" példát lásd fentebb)
Záróvizsgáig 13 nap (27-én lesz).
Annyit beszélünk itt a fiús ügyekről. Kíváncsi leszek, hogy a mi dokink etekintetben milyen, mivel öcsit nem én vittem anno, hanem ugye értelemszerűen anyu. Kép De nincsenek rémtörténetei, és orvosundora sem... (a gyerekorvosunk nő).

Ági és
KépKép
exdeus

Szegény Kriszta fián kapva-kaptunk...nálunk a melegvízben való -amíg nem fáj- felhúzás vált be. Minden alkalommal.

tök fura, mert ennél a terhességnél fordult elöször elő, hogy szinte a kezdetektől nem tudok baloldalon aludni. Ui. egy idő után úgy érzem, mintha meg akarnék fulladni. És sajnos napok (hetek??) óta van, szinte mindennap egy-egy erősebb szívdobogás érzés. lényegtelen, hogy terhelem-e magam, mert múltkor este lefekvés előtt volt..(nem szex utánKépKép) Olyan kalapáló, dübörgő-féle.. No, egy a lényeg, hogy besz*tam, hétfőn elmegyek a háziorvoshoz. Levetetem a pajzsmirigy hormonokat, és kérek ekg-ra beutalót. Mi a franc lehet szerintetek? (ja, kv nuku, mert rosszul vagyok tőle, kóla szilveszterkor volt utoljára..sokat pihenek..Igaz teherbeesésem előtt másfél éven át igen aktívan sportoltam, tavasz végén volt egy -akkor azt mondták, hogy a hat.idős munka miatti nempihenés miatt- hasonló dübörgés, de többet nem jött elő. A kosárlabdázást is abbahagytam: főként a babaprojekt miatt, a szív nem került szóba már. Remélem nem küldtök el a búsba, hogy itt nyavalygok..

Kép
verus

Ann!

A kínai naptár szerint nekem lányom van.
Áronnak hívják és 9 éves. Kép

A lerántásos módszer elég brutálnak hangzik, de hidd el a műtét se jobb. Az én gyerekorvosom már régi harcos (nekem is ő volt még anno), van nála egy üveg amiben kindercsoki játékok vannak, abból minden látogatásnál vehet a pici. Utána meg vinni szoktunk cserébe, hogy ne fogyjon el. Ez a módszer legyőzi minden félelmüket!!! Nem semmi a dokinéni!
Vendég

Sziasztok!

Hú, ezek a fityma-rántásos sztorik elég húzósak! Kép Nálunk a családban szerencsére egy hímneműnek sem volt ilyen problémája. Arra emlékszem, hogy tesóm kisebbik fiának volt valami a heréjével, mikor megszületett, asszem víz volt rajta, de az is felszívódott, elmúlt. Nővérem is gyerekdoki, de szerintem ilyen "rántásokat" nem csinál, mondjuk ő abszolút humánus, nagyon népszerű a kiscsákók között. A magánrendelője tele van játékkal, mindig tök aranyosan beszél a gyerekekhez, (egyedül hozzájuk van türelme), és bármikor lehet tőle kérdezni telefonon. Emlékszem, egyszer mikor ott aludtam náluk, (házvigyázóban, amikor elutaztak), akkor telefonált egy anyuka, hogy mondjak már valamit, mit csináljon a gyerekkel, mert szájfertőzése van. Sokat gondoltam már erre, hogy Pesten vajon sikerül-e ilyen dokit találnom (és nem horribilis összegért), mert eddig nincs túl jó a tapasztalatom az itteni háziorvosokat illetően...Mert hát ugye csak nem utazgathatok vele, ha hirtelen beteg lesz.

Na, megyek vacsit készíteni, még visszatérek!

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Kutyául vagyok. Most már itt a takonykór is, ez a halálom.
A lányom tök jól van, már csak a köhögés, meg ugye a takony, de nem annyira vészes. Pont most akartam megírni, hogy most más probléma állt elő. De szerencsére nem kell tanácsot kérnem. Tegnap este óta eddig a percit nem pisilt egy cseppett sem. Már kezdtem kiakadni, de most volt Niagara vízesés. Kép
Igazából én is a fütyistoryk miatt félek a fiúbabától.
Habu, gratula az AFP-hez.
Én február első hetében megyek. Tényleg akinek a MÁV-ban vették le, mennyi idő alatt lett meg az eredmény?
Eddig homeobogyókat szedtem Homeogene9, Engystol, de már nincs türelmem hozzájuk, elküldtem Apát azért a penicilinért amit felírt a doki. Ez van.
Szerintem a nők 99% szeretne szoptatni. Persze biztos vannak hibák, amint tud segíteni az LLL, de azért megkövezni nem kell senkit ha nem jön össze. Én imádta szoptatni, akartam nagyon. Szerintem az egyik legfantasztikusabb érzés a világon. Úgy terveztem, hogy 6 hónapos koráig csak anyatej, aztán minimum 1 éveg még azt kapjon. Hát nem így lett.3 hóig működött, de a lányom annyira lestrapált, hogy csont és bőr voltam már önmagamhoz képest, és felörlődtem teljesen agyilag is. De nem adtam fel, ittam állandóan a herba teát, meg a Homeosbogyeszt toltam befele, próbáltam sűrűbben szoptatni de négy hónaposan már adnom kellett neki a tápot.Ez viszont azt jelentette, hogy nincs visszaút. Ha tápot adsz neki egyre kevesebb lesz a tejed, mert kevesebb lesz az igénye, ha meg nem adsz neki, akkor meg kevés neki ami van, és tápot kell neki adnod. Ez egy ilyen szar dolog. Akkor nagyon megviselt, mert nem értettem. Csak később jöttem rá, hogy valószínű azért nem volt annyi a tejem, mert a szervezetem már nem bírta ezt a melót. Most nem részletezem az első babások miatt, hogy milyen baba volt az én lányom, de annyit tudok mondani, hogy gyakorlatilag egésznap a kezemben volt, enni nem volt időm, csak a babakocsiban aludt. Éjjel legalább 3X szoptattam, és napközben nem tudtam egy percet sem pihenni. Mikor hazaért a párom átadtam neki a gyereket és teljesen felüdültem attól, hogy elmosogathattam. Bocsi, hogy ezt itt leírtam.
Le is lövöm magam. Így is annyit regéltem már.

Mindenkinek további szép estét.

Edit

Kép
Kép
kanyin

Verus, nekem sem igazán kényelmes baloldalon aludni! Mondjuk nem mindig, de néha én is érzek abban a pozitúrában enyhe fulladást. Szerintem csupán a "másállapottól" van, több lesz a vérmennyiség, többet dolgozik a szív, a tüdő, kezd minden "cucc" feljebb tolódni...Nem lehet? Én megnyugtatom magunkat...Kép A vérnyomásom rendben, eddig más tüneteket még nem észleltem, szex se terhel még meg, max. az alhasam keményedik be egy picit utána...Kép
De mivel nem vagyok doki, ha az nyugtat meg, akkor inkább menj el, nézesd meg magad!

KépKép
KépKép
mézgombi

Mézgombi, kösziKép Igazából én inkább a szívdobogás-érzés (vgy mi a neve...) miatt ijedtem meg. Az alvás max. kényelmetlen..de emiatt nem rohannék orvoshoz. Csak szóba került a pajzsmirigy téma (el is küldtek pm. uh.-ra), és bár nem fogyok, nem remegek stb..de az egyik tünete a pm. túltengésnek, hogy szívdobogást (mmint extrátKép) érez az ember. De tényleg nem akarok nagyon beparázós lenni ill. annak látszaniKép

Kép
verus

Verus, nekem is volt ilyen az előző két terhességnél, eddig egyszer most. Az ekg-m jó lett, vérnyomás is ok. De megértlek az izgalom miatt.

Nálunk egyébként a melegvízben való gyengéd visszahúzás sem jött be. A vége urológia és műtét lett, sajnáltam nagyon, de mindkét családunkban volt ilyen előzmény, "számítottam" rá. Annyi, hogy miután szobatiszta lett nem halogattuk sokáig a dolgot, mert így is olyan megdöbbentő kérdéseket tett fel a fiam, hogy erre miért van szükség... Nagyobb korában nehezebben heverte volna ki a dolgot.

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!
Megvolt a nagy nyelvvizsga. Szerintem futok még egy kört Kép

Kanyin: én jan. 31-én megyek a Mávba AFP-re, és cukorra, meg még nem tudom mire. Majd megkérdem mennyi idő alatt lesz kész az eredmény.

Ja és persze ma reggel is róka volt a WC-be. Szörnyű ez az állat! Kép

Virág
14+1

Kép Kép
kisvirág_30

Virág, csaknem...Róka-riasztót szedsz?
Bár én egyszer sem hánytam, még most is sokat rendetlenkedik a gyomrom. Én b6-ot szedek rá, meg elevitet..

Kép
verus

Sajna én az elevittől simán hányok Kép így azt nem szedem. És én ugyan a magne b6-ot szedem, de ezek szerint az sem használ.
Volt, hogy reggel "megfenyegettem" a picit, ha ma is meghányatod anyádat akkor ma nem kapsz se enni és se inni. Na erre aznap nem hánytam. Biztos ez a titka Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Üdv!
Amica, hát akkor lehet, hogy mi is készülhetünk...mert nálunk is van, aki küzd hasonlókkal.
Kisvirág, hát ha ez a titka? De aztán egyél néha! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Virág, asszem a sima b6 20 mg-ot tartalmaz, a magne-b6 pedig 5 mg.-ot. Talán lehet, hogy csak ez a baj..(a mennyiség)

Kép
verus

Uff lehet, hogy tényleg ez a baj. Na hétfőn irány a gyógyitár. Köszi.

Kép Kép
kisvirág_30

Exdeus!
És ez a betegség tulajdonképpen csak a terherbeesés és terhesség során okoz problémát vagy egyébként is lehet valami kellemetlen tünet? Mert a cikk elsősorban a terherbeesés esélyeiről írt.

Doren!
Nekem az nem szimpatikus amit a Te gyerekorvosod csinált. Én eleve nagyon figyeltem, hogy véletlenül se húzza meg nagyon. Kértem tőle egy beutalót a sebészetre, hogy ott döntség el mi legyen. Már sokat javult, pisilésnél is csak nagyon kicsit csípi. Nemsokára elfelejtjük az egészet.

Verus!
Mi is minden fürdésnél húztuk, de úgy látszik ez kevés volt. Pedig úgy érzem amennyire lehetett felhíúztam, de arra azért vigyáztam nehogy berepedjen. Barátnőm kisfiának pont a gyerekdoki húzta fel annyira, hogy berepedt. És ugyan az a gyerekorvosunk. Én azért figyeltem annyira, nehogy nekünk is ez legyen.

Kanyin!
Szerintem a lányok sokkal érzékenyebbek és több probléma lehet, mint a fiúknál. Fütyi dolgon hamar túlvannak és nem is mindenkinél gond.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok,

jaj, bocsi mindenkitől. Ennyire valóban nem volt rémisztő az egész dolog, mármint a "felrántás". Tehát az eredmény maga tökéletes, semmi problémánk, kivéve hogy dokinéni undora van a gyereknek. Nekem a védőnőhöz ugyanabba a rendelőbe kell mennem, ezért minden alkalommal viszem magammal a fiamat is, hogy lássa, hogy nem történnek ott szörnyű dolgok. Remélem hatásos lesz, ugyanis jövő pénteken tölti a második évét, és utána megyünk kontrollra. Meglátjuk...

Verus, szerintem sem árt egy ellenőrzés. Inkább ne mutasson semmit az ekg. Vigyázz magadra.

Annann, aranyos vagy, szedetek mindenkivel homeos bogyókat, ha valami bújkál is, még nem sikerült kitörnie... A férjem is most hullámzó, hol jobban van, hol rosszabbul. Legyűrjük!

Kanyin, neked további jobbulást.

Jó éjt,
Doren
21

Kép
Kép
doren

Jó reggelt,

Doren, akkor már ne is törjönKép Én ezeket a nagyon fagyos napokat csak a bacimentessége miatt szeretem.
Nagyfiam, Tomi (az asztmás) ő bmit elkap, abból mindig vmi légúti dolog lesz, piszok sokszor volt már neki tüdőgyulladása.
Férjednek gyors javulást!

Edit, este kimaradt: tapasztalataim szerintKépKép a második-sokadik gyerkőcök, jobb babák. Valószínűleg az első sem volt "rossz", csak mi aggódtuk halálra magunkat, hogy jól csinálunk-e mindent..stb, és a babák radarjai hihetetlenül át tudják venni a mama aggodalmát.

Kriszta, az jó, ha már lassan minden Ok lesz a kisfiadnál.

Verus
15+3

Kép
verus

Üdv!
Kriszta, de ha megnézed esik róla szó az inzulin toleranciáról is. Habár a cikk szerint a kettő nem függ össze közvetlenül. Igaz, erre én is jó példa vagyok, mert utóbbira gyógyszert szedek, előbbire meg immáron semmit. Szerintem ez nálam nem jelentkezett olyan "morbidul", vagy csak marha nagy szerencsém volt, hogy még a baba tervezése előtt jóval észrevették, és tudtak vele vmit kezdeni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: nektek mikor kellett fogorvoshoz mennetek? Mert eddig nekem sem az orvosom, sem a védőnőm nem mondta mikor menjek.
Mondjuk simán kihagynám, mert utálok odamenni.
Ti szedtek valami kálcium féleséget a fogatok egészségéért? Nekem mostanság elég sokat vérzik az ínyem, mit tegyek ellene? Nem szeretném, ha idő előtt kipotyognának a fogaim.
Köszi.

Kép Kép
kisvirág_30

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?