Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Azt hiszem most valami oltári baromságot fogok kérdezniKép
Ha fülhallgatón hallgatom a zenét, azt is hallja a babám?
Szile
szile
 


Szia Szile!

Nem hiszem. Csak azt hallja, ami a hasfalon keresztül el tud jutni hozzá.
De ha Neked tetszik a zene ami a fülhallgatón hallasz és boldog vagy tőle, akkor örül a babád is, hiszen az érzelmeidet átveszi.

Üdvi:
Mamacica
Mamacica
 


Sziasztok!

Krisztina! Azt hiszem most olvastam a rendelőben a doki neked írt válaszát. Feltétlen számolj be nekünk a fejleményeidről, remélem nem olyan rémes a helyzet, amilyennek ő leírja!
Ildi
Pethes Ildikó
 

 
 

Szia, Ildi!

Hát, tényleg elég ijesztő, amit a doki írt nekem a válaszában, és az is, amit a saját dokim mondott, mert ő is hasonlókat tanácsolt. Viszont már teljesen elmúltak a tüneteim, úgy érzem, minden rendben van, ezért erős a gyanúm, hogy csak a túlzott torna okozta a méhszalagok időleges megnyúlását (lábemelés oldalra 260-szor meg ilyenek). Gondolom az orvosok nem találkoztak még ilyen panasszal, meg gondolom nem sok ilyen balga kismama van, aki ilyeneket próbál tornázni várandósság alatt (én csak folytattam, amit terhesség előtt is tornáztam, és senki nem mondta, hogy nem szabad), ezért gondolom, hogy ilyen súlyos problémára gyanakodtak. De nekem soha, se terhesség előtt, se az előző terhességemnél nem volt méhsüllyedésem, és nem hiszem, hogy ez csak így kialakulhat éppen így, terhesség közben. Mindegy, fő, hogy jól érzem magam, jövő kedden megyek a dokimhoz, akkor majd kiderül, hogy tényleg elmúlt-e az egész vagy csak enyhült.

Addigis köszönöm szépen az aggodalmat, érdeklődést!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Szia, Móni!

Az ultrahangos dokiból mindent harapófogóval kellett kihúzni, kezdetben csak ült, és nézte a képernyőt magában, már kezdtem azt hinni, hogy nem is láthatom a babámat. Szóval rákérdeztem a baba nemére, és úgy derült ki, hogy kisfiú. Egyébként a 18. héten szokták csinálni az ultrahangot, nekem csak az ünnepek miatt tolódott a 20. hétre.

Puszi: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Szia Szile!

Ne a füledre, inkább a hasadra tegyél füll/fejhalgatot, és halgattass vele sok-sok komolyzenét! Hadd gondolkozzon el, hogy esetleg idekinnt is vannak érdekes dolgok...

üdv: Zsolt
Zsolt
 


Sziasztok!
Hat igen, sajnos ilyenek az UH-t vegzo dokik. Nekem meg anno a Martinnal azt mondta, hogy nem lehet megallapitani, pedig en lattam, hogy fiu. Sot hallottam olyat is, hogy van akinek azt mondtak, hogy az UH nem erre valo. Es gondolhatjatok milyen hangnemben. Mivel itt csak a 18. heten van UH, es ha nem mondja meg a doki, akkor a 24. het korul elmegyek maszek dokihoz, es ott talan a penzemert azt kapok, amit szeretnek.
Zene: Martinnal Richard Claydermant hallgatattam,ugy, hogy a fulhallgatot a pocimra tettem. Volt mikor nem tetszett neki.
Andrea: Fel a fejjel, a 12. het korul elmulik. Nekem pont az unnepekre esett a legszornyubb idoszak, most mar kb. egy hete kicsattano formaban erzem magam, csak reggel ne kellene felkellni... De ki szereti a koran kelest?!
Moni
Moni
 


Sziasztok!
Kösz a tanácsokat zene ügyben!
Szile
szile
 


Sziasztok!
Képzeljétek, meg van az AFP-m eredménye és tökéletes, 1,1. Nagyon-nagyon boldog vagyok, sírtam, amikor az asszisztensno megmondta a telefonban. Talán vége a rettegésnek. :-))
Szile, ezt pont és akartam kérdezni zeneügyben, köszi, hogy megeloztél. Én Raffai doki tanácásra Vivaldit hallgatok.
Mindnekinek üdv.: Kata
kata (kata)
 


Sziasztok Lányok és FiúkKép!

Ma voltunk AFP-n, és a doki is megvizsgált és mindent rendben találtKép
Így nincs szükség a méhszéj-záró műtétre, csak odafigyelésreKép
Én azt halottam (vagy olvastam), hogy a baba is hallja azokat a dolgokat, amit Te, ugyanis a rezgések eljutnak őhozzá is. Barátosném, amikor a pocájában volt a pici lánya, sokszor hallgatott zenét... Mikor kibújt a pici, az volt a legjobb altatóKép

Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


Kata! Ez szuper!!!! Nagyon örülök a jó hírednek, végre megnyugodhatsz. Igazán megérdemled.
puszi: Andrea
Andrea
 


Sziasztok!
Megint zene: Azt hallottam, hogy a babák azokat a zenéket szeretik igazán, amelyek hasonlítanak az anyai szív dobogására. A "tudományos felmérések" szerint Mozart és Vivaldi a leginkább ilyen.
Szile
szile
 


Szijasztok!
Kata, Zsófi! Gratulálok és én is nagyon örülök, hogy ilyen jó híreitek vannak!
A zene dolgot én is úgy hallottam, hogy Szile irta, hogy ami a szivveréshez hasonló ütemű, azt kedvelik leginkább. És ha soxor hall egy zenét a magzat azt állítólag a születése után is felismeri.
Mindenképp érdemes kipróbálni azért, nem?
Andrea! Hogy vagytok?
Szile! Hanyadik héten mész megint dokihoz? Eddig csak eccer voltál az 5. héten?

Szijasztok, Lara
Lara
 


Lara!
Holnap megyek megint. De ma a védönö (a terhesgondozáson) teljesen megzavart. Kiderült, hogy az az utolsó sor, ami a december 29.-ei ultrahangos leletemen volt, az azt jelenti, hogy 5 hetes terhesség (akkor!). Csak tudnám, hogy mi alapján? Az utolsó menstruáció dátuma (ez nov.18.) vagy a petezsák mérete? És erre most a védönö azt mondja, hogy az ö kis táblázata szerint én most 8 hetes terhes vagyok. Én elvesztettem a fonalat...KépMindenesetre holnap jól kifaggatom erröl a dokimat.
Szile
szile
 


Sziasztok!
Nem kivanom senkinek a mogottem allo masfel napot! Kép
ket lyukas oram volt, kimentem ugyet intezni a varosba. Visszaertem elmentem WC-re es barnas valadek jott. Kép Teljesen ketsegbe estem egybol hivtam a dokinomet, aki a korhazban volt, de nem tudtam vele beszelni, mondtak menjek be. Az egyik kolleganom vitt be, nagyon rendes volt. Nagy nehezen megtalaltuk, de pechemre pont mutetrol szaladt ki, ezert mondta, hogy menjek egyre a rendelojebe, vagy most le az ambulanciara. Lementunk az ambulanciara, ekkor 3/4 12 korul volt. Sehol senki, azt se tudtak lesz/e doki. Fel egy utan meguntuk a tetlen varakozast, es visszakertem a kiskonyvem, meg akkor se tudtak, hogy lesz-e valaki orvos, es fogtuk magunkat eljottunk. Engem a munkatarsam letett az orvosom rendelojenel, o ment vissza a suliba. Itt megint kb. 3/4 ora varakozas. behivott, megvizsgalt, es kozolte ez fenyegeto vetelesnek a jele... Kép Teljesen magam ala kerultem, es elkezdtem sirni. Mondta, hogy a mehem a terhessegi hetnek megfelelonagysagu, es beutalt ma reggelre UH-ra, hogy biztosabbat lehessen tudni, es persze azonnal tappenzt javasolt. Itthon delutan iszonyatos fejfajasom lett, azt sem tudtam fiu vagyok-e vagy lany. Igy visszagondolva alig emlekszem valamire, annyira szornyu es elviselhetetlen volt. Ejjel persze alig aludtam valamit, allandoan az jart a fejemben, hogy valyom a pocaklakoval mi van. Reggel 1/2 8-ra kellett mennem a korhazba, es miert ne doki csak 1/2 9-re jott. Huvelyi UH-t csinalt, es szerencsere mindent rendben talalt Kép,es o nem latott verzest, pedig mondtam neki, hogy reggel is volt halvany rozsaszines barnas valadekom. De a lenyeg, hogy a kispicur mozgott es vert a szive. Kép Ma delutan voltam a korzetimnel felvett tappenzre es mostantol itthonrol kovetem nyomon a Babanetet. A sulban nagyon rendes volt az ig. helyettes, mondta nyugodjak meg, es ne foglalkozzak a sulval, hanem a babaval. Az ig. majd csak hetfon fogja megtudni mi van, mert sielni van.
Ennyi. Mindenkinek azt uzenem, hogy nagyon vigyazzatok magatokra es a babatokra!!
Moni
Moni
 


Sziasztok Lányok!

Moni kedves, az a lényeg, hogy pihenj sokat! Azzal meg ne foglalkozz, hogy mit szól hozzá az igazgató! Remélem minden a legnagyobb rendben lesz Veletek!

Szile kedves, a papirokra a dokik a betöltött hét számát szokták írni, amit az utolsó menses első napjától számítanak, UH-nál figyelembe veszik a méreteket is. Amikor másodszor voltam UH-n, és még csak 4,2 mm-es volt a petezsák, még a számolt időt írták, vagyis a betöltött hetek számát. Mostanában már azt írják, amelyik héten tartunk, babóca méretei alapján a 16.-onKép Remélem segítettem a fonal megtalálásában...

Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok !

Tegnap voltam a Máv korházos Herczeg Szabolcs dokinak a magánrendelőjében. Csinált nálam hüvely ultrahangot. Ott vannak a petesejtek, de sajnos ismételeten nem vagyok másállapotban.Nagyon biztatott, tényleg egy fantasztikus doki. Felírta Nekem a Clostylbegyt.Azt mondta, hogy ezzel már 90 % - os az esélyem az elkövetkező két hónapban.

Egyenlőre ennyit !

Üdv.: Király Kati
Király Kati
 


Sziasztok!
Kedves Kati! Orulok, hogy elindult veled a szeker. Nagyon szurkolok, hogy tenyleg sikeruljon. Neked is azt tanacsolom, az en peldambol kiindulva, hogy mikor kiderul az, hogy babat varsz, utana azonnal irasd ki magad!
Moni
Moni
 


Kedves Szile!
Ezzel én is nagyon zavart voltam terhességem elején, a 18. hétig nem tudtam most melyik a valós hetek száma, aztán a 18. héten 20 hetes lettem, és azóta számolják az utolsó menzesz szerint. Tehát az UH mindig kevesebbet mutat, de be fogja hozni a lemaradást! Márc. 27-re van kiszámolva, az UH először 04.12-őt mutatott! Aztán 04.05-öt, most meg már kevesebbet. Tehát ahogy nő a bébid, kialakul a pontos idő!

Üdv, Anita
Anita
 


Sziasztok!
Hát a helyzet a következö. Mondta nekem is a doki, hogy a terhességet az utolsó menstruáció elsö napjától szokták számolni, és ez alapján lennék most 8 hetes. Ezek után jól megijesztett azzal, hogy viszont a múltkor már életjelet is látnia kellett volna az asszisztensnek az UH-on (akkor ö szabin volt). Még szerencse, hogy ott volt a férjem, mert azzal, hogy ö is megijedt én inkább megnyugodtam, mert öt vigasztaltamKép. Aztán persze az UH-on minden rendben volt. 15 mm-es a baba, és hallottuk, ahogy ver a kis sziveKép Viszont azt mondta a doki, hogy valószínüleg valamikor a ciklus 20. napja körül eshettem teherbe és módosította a kiskönyvemben a terhesség idejét 7 hétre, és a várható születési dátumot szeptember 4.-re. Képzeljétek, ez a házasssági évfordulónk napjaKép!
A jövö héten egyébként én is táppénzen leszek. Elég stresszes a munkám, s gondoltam, hogy ha nem is hosszú távon, de egy kis pihenés jól fog jönni.
Szile
szile
 


Szijasztok!

Szile! Fantasztikusan jó hireid vannak! Nagyon örülök, hogy jól vagytok!
Móni! Mielőbb felejtsd el ezt a borzasztó másfél napot és annak örülj, hogy minden a lehető legjobban alakult. Eztán már csak pihenned kell és tutira semmi gond nem lesz!

Szijasztok, Lara
Lara
 


Sziasztok!!!
Moni, örülök, hogy túl vagy ezen a nagy hajcihon, elhiszem, hogy megijedtél, a fejed is tutira ettol fájt, mármint az ijedtségtol. De most az a legfontosabb, hogy otthon lhetsz és minden rendben van. Vigyázz magatokra, pihenj sokat!!!! Szorítok neked!

Kati, ez a gyógyszer nagyon jó hír és örülök, hogy jó dokit találtál. Akkor most még jobban fogok neked szorítani!!!!

Szile, a hetek számolásával kapcsolatos orület nálam még mindig tart. Pl. amikor a 16. héten menni kellett az UH-ra, kb.ötször számoltam át a naptárban, hogy az tényleg a 16.hét-e. Most, hogy jó lett az AFP már nem izgulok ennyire a hetek száma miatt. :-)

Én különben jól vagyok, leszámítva, hogy készen lettek a karácsonyi fényképek és döbbenet, hogy mennyire kikerekedett a fejem. :-( Pedig a mérleg szerint még csak 5 kg-ót híztam. A kép alapján inkább 15-öt saccolnék. :-( Joggal mondhatjátok, hogy ez legyen a legnagyobb problémám, és igazatok is van, mindennél többet ér, hogy amúgy jól vagyok és Bogyóka is boldogan ficánkol a hasamban. Nem?

Ja, és örülök a többi táppénzesnek, most már nem érzem úgy, hogy csak én lazsálok itthon. :-)))

Üdvözlettel:
Kata
kata (kata)
 


Sziasztok Lányok!

Ti aztán jól megdolgoztattatok, annyi minden újat írtatok, mialatt én nem követtem a topicot! Egy hónapig nem fértem géphez, ennek legföbb oka az volt, hogy két hetet otthon voltam végre Magyarhonban, (nem is tudjátok, mekkora dolog tud ez lenni!!!), elötte meg utána meg iszonyú hajtás itt a suliban, hogy a munkámmal is minden rendben legyen. Most viszont már csak két hetet kell dolgoznom, és kezdödik végre a gyes. De jó nektek, hogy otthon várhatjátok a babát! Itt nem ilyen egyszerü a dolog, és mivel alapvetöen jól vagyok, úgy döntöttem, most már megpróbálom végigcsinálni. Móni! Nagyon örülök, hogy nem lett semmi baj, kicsit hasonló a sztorid az enyémhez, csak belölem dölt a vér, mégis ép petezsákot állapítottak meg az uh-on, most meg már a 34. hetet kezdjük holnap... Pihenj sokat!!!
A zenehallgatással kapcsolatban: az én kis babócám Vivaldit már tuti jól ismeri, ezt bátran állíthatom! Minden nap egy cd-t meghallgatunk, leggyakrabban a Négy Évszakra alszunk el, és egyböl megismeri, amint elkezd szólni. Elkezd körbe körbe mozogni a pocimban, és mind a ketten nagyon jól érezzük magunkat. Ezen kívül még nagyon tetszik neki a Figaró Házassága Mozarttól, de repertoáron van a Kis Éji Zene is, csembalókoncertek, meg ami elérhetö. Csak ajánlani tudom mindenkinek, sosincs késö vagy túl korán a zenehallgatás elkezdéséhez. A döncike reakcióiból ítélve amit ti kellemesen hallotok, azt ö is hallja, szóval nem kell bömböltetni a zenét, a hatás nem marad el szomszédnyírás nélkül sem!
Nagyon jól éreztük magunkat otthon, a hasam kezd hatalmas méreteket ölteni, ennél dramatikusabb változáson már csak a cicijeim mentek át, de azt hiszem, ezen már kisóhajtoztam magamat nektek.
Vigyázzatok magatokra és a már meglévö/ készülöben levö babócákra, és mindenkinek gôgicsélésben gazdag, boldog új évet kívánok! Kép
Kata! Holnap írok részletesen!
Sok puszi:
Adri és a Kisdönci, aki jó nagyot nött
KAdri
 


Hello,
Szile, teljesen ismeros ez az el sem hiszem érzés. Múlt héten jártam végig az összes szükséges orvosi vizsgálatot és a két nap végére- de még pont az ultrahang és a nogyógyászos látogatás elott- már valahogy annyira belefásultam, hogy azt gondoltam, milyen ciki lesz, ha a végén kiderül, hogy nem is vagyok terhes, közben mindezeket a vizsgálatokat elvégzik és mindenki további boldog terhességet kíván. De aztán elmenentem az ultrahangra és ott tényleg ott volt. Olyan boldog voltam, hogy közben nem is tudtam elnyomni néhány felnevetést. A doki meg azt hitte, rosszul vagyok.
Móni, Krisztina, köszi a választ. Valahogy én is ugyanígy csinálom, és egyetértek, hogy a baba érzi a szeretet sugárzást, bár én még nem érzékeltem a válaszreakciót. Én is szívesen felkeresném Raffaiékat. Mintha múltkor valaki azt mondta volna, hogy Szombathelyen van. Igaz-ez?
Kata, mi a címe Csilla témájának? A babaanalízis?
Andrea, ha te is 7. hétben vagy, akkor lehet, hogy egy idosek vagyunk? Amúgy ez a számítás elég hülye, a hivatalos számítás szerint ui. a dokik szerint én már a 9. hétben vagyok, bár akkor pont a menszesz alatt kellett volna összejönnie, én pedig tudom, hogy az azt követeo 16. napon történt. Ez igazából csak az AFP miatt zavar.
Sziasztok,
Cili
Cili2
 


Sziasztok, nem teljesen értem ezt a csevely rendszert. Ma végig akartam olvasni a múlt heti írásaitokat, de ugye ezt csak 2 lépésben tudom megtenni, egyszer jan.9, keddig, az archivból, azután pedig jan 10-tol szerdától az aktuális nézetben. Viszont az elso csomag olvasásakor válaszolni akartam, és elfelejtettem, hogy még csak az elso csomagban vagyok, úgyhogy megírtam, és meg is jelent a rendszerben Zsolt írása után. Aztán most rájöttem, hogy a második csomagot kihagytam, idejöttem, elolvastalak titeket, de az elozo válaszom itt meg nem jelent meg. Furcsa.
Móni, nagyon megrendített amit írtál és igazán örülök, hogy most már minden rendben.
Az elveszett levelemben én is pont írtam a 2 hetes eltérésrol az én és a dokik által számolt ido között. De szerintem az AFP miatt mégiscsak az én általam számolt idot kell figyelembe venni.
sziasztok,
Cili
Cili2
 


Sziasztok, ma is feljöttem a netre és csak nem jelent meg a tegnapi másik levelem itt idorendi sorrendben, úgyhogy ide másolom, ha már egyszer megírtam:
Szile, teljesen ismeros ez az el sem hiszem érzés. Múlt héten jártam végig az összes szükséges orvosi vizsgálatot és a két nap végére- de még pont az ultrahang és a nogyógyászos látogatás elott- már valahogy annyira belefásultam, hogy azt gondoltam, milyen ciki lesz, ha a végén kiderül, hogy nem is vagyok terhes, közben mindezeket a vizsgálatokat elvégzik és mindenki további boldog terhességet kíván. De aztán elmenentem az ultrahangra és ott tényleg ott volt. Olyan boldog voltam, hogy közben nem is tudtam elnyomni néhány felnevetést. A doki meg azt hitte, rosszul vagyok.
Móni, Krisztina, köszi a választ. Valahogy én is ugyanígy csinálom, és egyetértek, hogy a baba érzi a szeretet sugárzást, bár én még nem érzékeltem a válaszreakciót. Én is szívesen felkeresném Raffaiékat. Mintha múltkor valaki azt mondta volna, hogy Szombathelyen van. Igaz-ez?
Andrea, ha te is a 7. hétben vagy, akkor lehet, hogy egy idosek vagyunk? Amúgy ez a számítás elég hülye, a hivatalos számítás szerint ui. a dokik szerint én már a 9. hétben vagyok, bár akkor pont a menszesz alatt kellett volna összejönnie, én pedig tudom, hogy az azt követo 16. napon történt. Ez igazából csak az AFP miatt zavar.
Sziasztok, mindenkinek a legjobbakat és minimális aggódást!
Cili
Cili2
 


Drága Móni!
Nagyon együttérzek Veled a történtek miatt! Én is tanár vagyok, és tudom, mit jelent ez a munka...hiába határozod el, hogy nem hajtod magad, a gyerekek kedvéért rengeteg mindent megteszünk. Én is elmondom magamnak minden este, hogy pihenni/kötni/aludni/tévézni fogok, ám este 10-kor mégis csak leülök készségfejleszto feladatlapokat gépelni...(épp most is erre készülök). A suliban pedig rengeteg olyan ember van, aki a hátad mögött már alig várja, hogy abbahagyd a munkát (pl. nyugdíjas kollégák - bocs, nem akarom bántani oket) , a többiek meg nehezményezik a helyettesítést, stb. Én nem régen bejelentettem, hogy szeretnék még egy kisbabát,erre minden munkaközösségi értekezlet így kezdodik: "Szóval, akkor te már nem akarsz szeptemberben kezdeni, ugye?" . A múlt héten már azt kértem, ugyan már, engedjétek meg, hogy elobb terhes legyek!!! S mindezek mellett én vagyok az egyik legelismertebb tanár a gyerekek körében (ezért sokat is teszek...). Más: rengeteg veszély van a suliban. Pl. nálunk megengedték, hogy a 18 évesek dohányozzanak kijelölt helyen. Van olyan negyedikes osztályom, ahol 20-an cigarettáznak. Ugye nem kell magyaráznom, milyen üdíto érzés egy cigarettaszünet után bemenni hozzájuk irodalomórát tartani? Sok puszi mindenkinek! Viráganya
Viráganya
 


Sziasztok boldog kismamák!

Szeretnék pár mondatot szólni horror megelőzés képpen.
Divatos agybaj manapság a toxoplazma nevű betegségtől frászolni. Ami jogos amennyiben a terhesség korai szakaszában fertőzi meg a mamát és rajta keresztül a nagyon fiatal babát, még vetélés is lehet belőle. DE a legtöbb ember átesik ezen a fertőzésen előbb vagy utóbb, ha állatokkal érintkezik; városi körülmények között a fiatal cicák ürülékében van a legtöbb, de szinte minden állatban van ilyen kórokozó. A megoldás persze nem az ha ész nélkül kivágod a macskádat, hanem ha kérsz a dokidtól egy szűrést. A sok vérvétel közt már fel sem tűnik, egyébként ez nem olyan mint egy rubeola, nem veszed észre, hogy átestél rajta, mert olyan enyhe tünetei vannak mint egy laza hurutos megfázásnak. A vér-teszt nem megerőltető és bizonyosságot ad ugyanis pont olyan védettséged lesz, mint a bárányhimlő után, nem kaphatod meg újra.
Az apropó amiért írtam egy távoli ismerősömmel való találkozás volt aki eljött hozzánk és hisztérikusan mosta a kezét öt percenként, mert a mi házunkban kutya is, macska is van. Rémisztő nyavalygást csapott macska ügyben és kifejtette, hogy legszívesebben kiírtana minden macskát (nekem mondta állattenyésztőnek). Ezek után elérkezettnek láttam lesokkolni, ugyanis én elmentem szűrésre, a munkámból adódóan ez logikusnak tűnt, és jókora mértékű fertőzöttséggel büszkélkedhetek Na megmutattam ezt a papírt a macskaölőnek és aljas módon kiélveztem azt a pár pillanatot ami az arcán lejátszódott. Nem féltem, hogy megijesztem, mert tudom, hogy hisztérikus félelemben él minden nem steril, originál tárgy ember és környezet iránt, avval együtt, hogy az anyukája egyszerű parasztasszony és Ő is tyúkszaros udvaron nőtt fel. Aztán megmutattam a kontroll eredményét, amely pontosan ugyan akkora mérőszámú fertőzést mutatott, magyarul tökéletes védettségem van, a kis vizimanóm meg olyan egészséges, hogy a klinikán rajtunk bemutatóztak amedikusoknak.
Bocs ha hosszú lett a tanmese, csak szerettelek volna megkímélni titeket a fölösleges stressztől, egy divatos ámde ésszel kezelhető problémával szemben.
Kriszta
Kriszta
 


Helló Mindenkinek!
Voltam dokinál, aki mindent a legnagyobb rendben talált! Öszintén örült, hogy újra terhes vagyok és megnyugtatott, hogy a múltkori vetélés nincs kihatással a mostani terhességre. Mondta, hogy nyugodtan élhetem a megszokott életem, és legyek nyugodt. Mindennek annyira örültem, hogy azóta sokkal jobban érzem megam. Egyenlöre nem tud senki, a férjemen kívül, a babuciról, de már nem fogom tudni sokáig magamban tartani. Most tartok a 8. héten, augusztus 28-ra vagyok kiírv. Van még valaki, aki szintén itt tart?
Moni, teljes mértékben átérzem a szörnyüségeket, amin keresztül mentél, hála az égnek, hogy jól végzödött!
Sziasztok: Andrea
Andrea
 


Szijasztok!

Viráganya! Hát egykicsit meglepõdtem azon, hogy egy iskolában 18 év felett lehet dohányozni...
Tényleg nem lehet egy frissesség szünet után bemenni egy ilyen oszályba :-((
Kriszta! A toxoplazma védettség azt jelenti, hogyha valaki ilyen fertõzésen már átesett, az a terhessége alatt nem fertõzõdhet meg, mégha macskákkal alszik akkor sem???
Andrea! Nagyon örülök a jó hireidnek! UH-on is láttad már a babát?

SZiasztok, Lara
Lara
 


Sziasztok
Andrea, én holnap kezdem a 10 hetet, tüneteim hát ahányinger. Reggel megprobáltam tornázni de nem volt jó, mert a felülések 7-8,után rögtön felfordult a gyomrom. Különben most indulok a belgyógyászhoz, pozitiv lett a cukorterhelésnél a vizeletem, kiváncsi vagyok mit mond.
Sziasztok mindenkinek minden jót
shajni
 


Lara!

Pontosan ezt jelenti, ha mész a dokihoz kérd meg, hogy adjon beutalót toxoplazma vizsgálatra, megböknek és kb egy hét múlva meg van az eredmény. Az enyém 1:10 volt ami magas antitest számot jelent a vérben, a védönö hanyatt esett, a doki és a labor ismétlést javasolt. Erre azért is van szükség, hogy lássuk van e változás, nálam ugyan úgy 1:10 jelent meg a lapon vagyis állandó, magas "mértékegységü" a jelenlét tehát olyan védett vagyok, hogy csak na. És azóta is van cicám söt meg is szoktam puszilni, mert igy szoktam meg és semmi bajunk nincs (mármint vizimanó és én). Szóval szurasd magad és ne aggódj!

SHajni!

biztos, hogy afelülés a legjobb gyakorlat ebben az állapotban, mármint a reggel a legrázósabb és még tetézed is a bajokat, lehet, hogy alternatív gyakorlatokat kéne kitalálnod, ami nem követel hirtelen koncentrált erökifejtést a hasizmaidtól, ugyanis ezek hidalnak le legelöször a benti változások következtében. A méh szó szerint leállítja az ilyen akciókat mert veszélyeztetve érzi a saját és a magzat vérellátását. Lusta egy tanács de próbáld meg masszírozni ugyanezen idő alatt a vizimanómat így keltem reggelente és akkor nem rug olyan ordenárékat, de régebben is könnyebb volt a kelés így. Én most a 20.héten járok és ahányingerrel csak bíztatni tudlak - elmúlik sajnos csak nagy valószinüséggel a 12. hét körül.

Kriszta
Kriszta
 


Andrea, én saját számítás szerint a 7., doki számítás szerint a 9. hétben vagyok és aug 24-re vagyok kiírva. Elég közeli, örülök neki. Nekem az egyetlen panaszom az enyhe fáradtság.
Shajni, én kifejezetten sokat sportoltam mindeddig, de a múlt héten a védono azt mondta, hogy enyhe formában sokféle sportot uzhetek, de ami tilos, az a hasprés. Eddig két orvos mondta, hogy futhatok, biciklizhetek, aerobikozhatok, stb, de a védono szerint ezek nem túl jók és csak nagyon enyhén. Igazából azt hiszem, nem neki hiszek leginkább, de ebben a hasprésben azért lehet valami.
Kriszta, én úgy olvastam, hogy aki egy fedél alatt él macskával, kutyával, annak már kialakult védettsége van, de aki nem, arra még veszélyes lehet. Szerintem ezért mutatja a te leleted ezt az eredményt.
Cili
Cili2
 


Sziasztok
Cili, Kriszta köszönöm szépen a válaszokat, nagyon jó aranyosak vagytok.
A belgyógyásznál azt mondta a doki hogy nincs diabetesem hanem valami bonyolult nevü izé, lényeg, hogy ha nem eszek cukrot és napjában töbször kajálok akkor minden rendben van.Kenyeret, tésztát nyugodtan ehetek.Régebben is volt ez nekem, ugy hogy ezt a fajta diétát már jól ismerem.
shajni
 


Sziasztok Lányok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mikor éreztétek a kispocok mozgását? Nem vagyok biztos benne, de reménykedem, hogy már Őt érzem néha-néhaKép Különben, már benne járunk a 17. hétbenKép
Toxoplasma témához: én is teljesen védett vagyokKép, és ez sokat segített, ugyanis az elején kolbász ettem tatár beefsteakkel, ami ugyancsak emiatt a kórokozó miatt nem ajánlott a kismamáknak.
Képzeljétek el, el kezdtem enni!Kép Az utobbi 3 hét alatt visszaszedtem 2 kilót az addig leadott 4-ből... És csak a bagószagtól akadok ki, de attól rendesenKép Viráganya, nagyon sajnállak az ifjú füstös titánok miattKép
Na eldugulok... Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok!
Csucsuka, ez a mocorgás dolog engem is nagyon foglalkoztat. Én a 16. hét környékén éreztem már és persze mint minden első babáját váró nem győzöm figyelgetni esténként a kisöreget. Most a 19. héten tartok és a mozdulatok nagysága nem sokat változott: még mindig olyan pillangó/halacska szerű kis simogatásokat érzek. Nem tudom, te hogy csinálod, én esténként simogatom a hasamat, hosszasan pihentetem a kezemet rajta és beszélgetek Bogyókához és néha visszaköszön. Persze, amikor nem, rögtön aggódni kezdek. :-)
Te hogy csinálod és miket érzel? Egyébként azt mondják, hogy aki az első babáját várja, általában csak a 20. héttől érzi a mozgásait.
Kata
kata (kata)
 


Lányok!

Igaz-e az, hogy a fiúmagzat hamarabb mozdul meg, mint a leány?

Puszi: Mamacica
Mamacica
 


Mamcica, ezt nem tudom, nem hinném, de van egy cikk itt a Babaneten, pont tegnap olvastam erről a "mikor fiú, mikor lány"-kérdésről![url=http://www.origo.hu/csalad/egeszseg/991213fiu.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/csalad/egeszseg/991213fiu.html[/url]
Üdv.: Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!

Kata kedves, igazándiból nem csinálok semmit, csak fekszek a hátamon... és figyelek azóta, amióta előszőr éreztem... Nem is tudom, olyan, mint egy kis buborék, amelyik kicsit gondolkodik mielőtt szétpattan Kép
Igazándiból, azért reménykedem, hogy Ő az, mert igen "érzékeny" volt a hasam világ életemben, de ilyet még soha nem éreztem...
Nálunk az este és persze a reggel is Apáé Kép Teljesen bele van szerelmesedve a Pocokba és a pocakba Kép

Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


Sziasztok!

Mozgás ügyben csak annyit, hogy az ultrahang szerint az én úszóbajnokom fiúcska és bár sokmindent hittem a megmozdulásának csak a 19. hét végén alkotott elrugaszkodásban lehetek biztos, hogy ő volt. Halovány jelek sejtethették a zajló úszóedzést addig is de amikor elöször fordult páros lábbal a "medence" falán azóta tudom pontosan milyen amikor igazán ficereg. Az esti családi parti jó dolog, de úgy kell időziteni, hogy utána még pár percig másrais koncentrálj (könyv, rejtvény, stb) különben az atléta megszokja, hogy este is buli van és később nehezen hagy elaludni. Ha simi, puszi stb után szépen lelassulsz és nem rá koncentrálsz ezerrel ,megtanulja a napirendet és Neked lesz sokkal könnyebb.

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok!
Én is a 16. héten éreztem elõször a Kisfiam tapogatását, aztán napról napra többet. Én úgy tudom, hogy az Apuka érezheti a 20. héttõl, mert elõször csak mi lehetünk ennek részesei! Mindig este volt a legélénkebb, ha hátradõltem vagy lefeküdtem. Már a 25. hét után elég izgalmas, amikor hullámzik az egész has, elég ha nézzük és álmélkodunk esténként! Nagyon örülünk :-))

Lányos ismerõseim azt mondták nekik nem mozgott egész nap, nekem a fiúcska egész nap eleven így a 29. hét körül is, nem tudom ez általánosítható-e!

Anita
Anita
 


Sziasztok!
Itt vagyok, meg vagyok, szerencsere panaszmentesen. Bar a negyedik emeletet megerzem, mert mire felerek elkezd egy kicsit szurkalni a pocim. Kezdem elvezni a pihenes oromeit, bar ma is be kell mennem a suliba ertekezletre es fogadoorara. Tegnap is voltam benn, beszeltem az igazgatoval, es nagyon kedves, rendes es emberseges volt. Orult, hogy az egyetemen nem all szandekomban halasztani, es mondta pihenj nagyon sokat, ne foglalkozzak a benti dolgokkal, csak a babara koncentraljak. Ezt nagyon jol eso erzes volt hallani. Sot azt is, hogy mondta, hogy a tantestuletben tobben felemletek a hangjukat, hogy ami otthon nalam van szamitogep, azt vigyen vissza. Es o mondta, mielott en szoltam volna, hogy lecsillapitja oket, mert nekem arra szuksegem van az egyetem miatt. Ez is olyan jo erzes volt. Egyszoval kellemesen csalodtam.
A babamozgasrol annyit, hogy a Martint en is kb. a 16. 17. heten ereztem eloszor, es sokaig csak "csendben" mocorgott, de ahogy nott, annal tobbet produkalt, sokszor csak nevettunk rajta, annyira hullamzott a pocim. Az utolso honapban, amikor gondolom mar szuk volt neki a hely, es a keszulodessel volt elfoglalva, gondolom en, mar nem rendezett nagy cirkuszokat. Kivancsi vagyok a mostani pocaklakora. Igaz, mint mar irtam ereztem sejtelmes moccanasat, de ez tudom, hogy meg nem az igazi, es nagyon kell figyelni, hogy megerezzuk Ot.
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Számomra is most aktuális a babamegmozdulás-téma... Kép A 16. hetet töltöm be holnap, és már nagyon várom, hogy igazi, határozott mocorgást érezhessek odabentről.
Körülbelül egy hete már érzek néha-néha apró tapogatás-szerű kis érintéseket, de csak nagyon halványan. Azelőtt ilyet sohasem éreztem, ebből gondolom, hogy nem a gyomrom vagy a bélrendszerem, hanem Ő lehet az... de ezt csak belülről érzékelem, kívűlről nem érzem.
De már nagyon várom hogy ez a 2-3 hét még elteljen, és igazi boxedzésnek lehessek pályája! Kép)

Nagy puszi mindenki hasára!

Katus
Katus
 


Kriszta!

Jó volt ez a történet, igazán frappánsan viselkedtél. Én sem értem az olyan embereket, akik megrögzött állatútálattal élnek. Nekem két frankó kis tengerimalacom van, az egyik elég szuper fajta, és imádom őket. Ha nemsokára kertes házunk lesz, nekem is lesz legalább két kutyám. Imádom őket. De szivem szerint még lovakat is tartanék....
Te cicákat v. kutyusokat tenyésztessz?

Niki
Niki
 


Sziasztok!
Ma volt itt a védono, nagyon aranyos volt. Elhozta a hepatitis-leletemet is, az is rendben van, negatív.
Babamozgásügyben én, a nagy pánikoló muvész újra produkálom az aggodalmaimat, de éppen most beszéltem Krisztinával és megnyugtatott. Egyébként ma ebéd után sokat ficánkolt a kis lurkó, nagyon jó érzés volt. És már három napja érzek egy olyat is, mintha kicsi bubrékok szaladgálnának felfele a pocimban, nagyon kellemes érzés.
Moni, örülök a jó híreknek!
A többieknek üdv. Kata
kata (kata)
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalaitokat, most már egyre biztosabb vagyok a dologban.Kép
Moni, csak gratulálni tudok, hogy ilyen mázlista vagy a főnököddel! Sajnos, én nem voltam ilyen szerencsés, kedvenc főnöknőm állandóan negatív sugarakkal bombáz... de most már nevetek rajta... Legútóbb azon "aggódott", hogy fogom megszülnia babát, ha szigorú pihenésre vagyok ítélve? Majd rögtön megnyugtatott, hogy legfeljebb császár lesz...
Az esti műsor még nagyon csöndes és bensőséges nálunk, inkább reggelente mondja a kisfiának, hogy most már nagyobbat is rughatna az anyjába, hogy Ő is érezhesse Kép
Ráadásul Apa meg van sértődve a világra, mert a jövő heti "nagy" UH-ra nem tud jönni kukkolni, úgyhogy ideje lesz már, hogy kispocok fültövön rúgjaKép

Jó pocaknövesztést!

Pusszantás!

Zsófi
Csucsuka
 


Szia Niki!

Én állattenyésztő vagyok a legpóriasabb változatban, de ez lovakat,teheneket és disznókat jelent elsősorban. Kutya macska nálunk eleve van és volt már kecske, görény, hörcsög, bagoly stb. Az állatok szeretete és pláne ha van is otthon eleve előnyökhöz juttat a gyülölködőkkel szemben, ha nézed az állataidat, olyan harmóniát találhatsz és néha olyan mozielőadást, hogy a pociban a gyerek azt se tudja hova legyen a nagy idilltől. Ha meg kibújik kb 3-6 hónapig kell távoltartani a jószágoktól teljesen, utána meg csak arra figyelni, hogy kölcsönösen ne egyék meg egymást. Az állatok között felnőtt gyerekek szociálisabbak, tanulékonyabbak és hamarabb kommunikálnak az ellenállóképességükről nem is beszélve. Szóval hajrá a kutyavásárlással, javaslatom pedig az, hogy a kutya legyen idősebb a gyereknél, ha nem valami igazán lassú fajtát szeretnél (pl. Berni vagy bernáthegyi), hogy időben megkaphassa a szeretet adagját és biztos lehessen abban, hogy őt is szereted. Szerintem a legtöbb baleset amiatt van, hogy a gazdik elhanyagolják a kutyájukat babavárás alatt is és ezt megjegyzi az állat és kin tölti ki a bosszúját logikusan azon, aki miatt hanyagolva van. Ha a babád már megvan akkor pedig várj a vásárlással, amig a lurkó járképes minimum, mert a játékos kölökkutya ugyan elfogadja gazdinak, de nem figyelhetsz mindig rájuk, hogy ki harap kit. Ha már elég nagy a gyerek, elkapja a kezét ha elege van a harapásból és a kutyát se kóstolja meg 5 percenként.

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok, Lányok!

Rég jártam erre, hiányoztatok már! (Kisfiammal kellett otthon maradnom, mert kötõhártya-gyulladása volt)

Örülök, hogy mindenki jól van! Babamocorgás: én Olivérnél 20 hetesen éreztem elõször, de akkor még tétován, és csak nagyon lent, a hasam legalján. Most Domkánál már a 17. héten éreztem néha határozott mozgást, de az igazi boxedzések a pocakomban csak a 20. hét körül kezdõdtek, elõször egy-egy meghatározott napszakban, leginkább akkor, amikor pihenés gyanánt elnyúltam otthon este az ágyon. Még valami. Ha a mamának nyüzsgõs napja van, vagy aggódik, stresszes, elfoglalt, akkor a baba kevésbé, vagy egyáltalán nem fog mocorogni. Sõt, nekem ilyenkor szinte belesimul a testembe, sokkal kisebbnek tûnik ilyenkor a hasam. A baba érzi a mama hangulatát, amikor az anyuka nyugodt, laza, kényelmesen érzi magát, akkor kezd el õ is mocorogni. Késõbb persze már olyan nagy lesz, hogy a pici moccanásait is mindenképp megérzi az ember, na nálam volt olyan Olivérrel (kisvakondnak becéztem, annyit "túrt" a pocakomban), hogy egy tárgyalás kellõs közepén kezdett látványosan hullámzani a hasam, hogy teljesen zavarba jöttem tõle, mert már a tárgyalópartnerem is azt bámulta...

Tornázóknak javasolnám, hogy csak óvatosan! Én mikor elkezdtem a szokásos aerobic gyakorlataimat csinálni a 19-20. hét környékén (pl. 260 lábemelés oldalra), akkor jöttek elõ a méhsüllyedéses tüneteim, amik aztán a torna abbahagyásával teljesen megszûntek. Szóval vigyázzatok magatokra! Jobb kevesebbet tornázni, mint aztán hónapokig feküdni, és bár eddig hülyeségnek tartottam, de lehet, hogy tényleg nem ajánlatos a kifejezetten terheseknek ajánlott tornán kívül egyebet végezni, még ha a terhestorna röhejesen semminek tûnik is!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok Lányok!

Sajnos már nagyon régen nem tudtalak olvasni Benneteket,kb. november óta. Nagyon-nagyon sok volt a munka, most már normalizálódik a helyzet. Szóval még anno írtam, hogy mi is tervezzük a "babagyártást". Hát ezt el is kezdtük, jobban mondva múlt hét csütörtök óta nem védekezünk. Tavaly áprilisban hagytam abba a gyógyszer szedését, és novemberben voltam utoljára dokinál, aki vastablettát írt fel és mondta, hogy nyugodtan essek teherbe. Hát igen, de gondolom, nem ilyen egyszeru. Vagyis amikor még az ember nem gondolja teljesen komolyan a dolgot, akkor attól "retteg", hogy nehogy terhes legyen. És amikor már szeretne, attól fél, mi lesz, ha nem lehet gyerek, nem jön össze! Ez most az én fejemben is megfordult, de remélem, azért nem ilyen súlyos a helyzetem. Tudom, hogy többen már túl vagytok ezen az érzésen, de nekem ez még nagyon új dolog. Idén 29 éves leszek, de még soha nem volt egy abortuszom se, szerencsére komolyabb nogyógyászati bajom se. Szóval most már megint szeretnék Veletek lenni nap, mint nap! És drukkolni a próbálkozóknak, szorítani a sok kismamának!
Ja, és mindenkinek - így utólag is - nagyon boldog új évet kívánok!
T.I.Móni
T.I.M.
 


Sziasztok
Én is régen szóétam már, jelenleg a 27 héten vagyunk kissomával, már javában dörömböl, de ey nem box illetve kellemetlen, hanem kis ütögetés szerű nem is tudnám mihez hasonlítani, de már a kispapa is érzi tenyérrel és látni is ahogy hullámyik és kitüremkedik a pocakom itt ott. Én is már a 16 hét körül éreztem valamit, ami mindig változott, előbb buborékpukkanás, aztán mintha a szivem a hasamban dobogna aztán már tényleges kis rúgás, box, de ne legyetek türelmetlenek!!!! Mindne rendben lesz és mindig az épp aktuális dolgoknak kell örülni, tessék este nyugalomban beszélni a picurral, elmondani neki , hogy szeretitek, de most van a legjobb helyen és érezze ott nagyon jól magát. Én is stresszes tipus vagyok, de direkt próbálok lazítani és olyan jó, hogy minden héten történik valami új, ami maga csoda.
A torna főleg az első három hónapan nem ajánlott, persze ha nagyon edzett vagy, akkor lehet, hogy nem árt, de azt olvastam több helyen is, hogy azzal, ha nem mozogsz egyáltalán , na jó sétán kívül,akkor még mindig nem ártasz a babának, viszont a túlerőltetés vetélést, koraszülést is előidézhet könnyedén, a hasizom gyakorlat - többektől hallva - kifejezetten káros!!!
Bocs a vészmadárkodásért, meg a hosszú írásért.
Mindenkinek minden jót és legyen a terhességetek a legszebb időszak, nagyon gyorsan múlik az idő, és most mindenki minket kényeztet, nem jó ez???
Szerintem baromi jó....

üdv
Soma
soma
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?