Új privát üzeneted érkezett!

Ezt miért kellett? Ezt a névtelen, rosszindulatú, és teljesen felesleges megjegyzést? Vannak, akik békében és nyugalomban nem érzik jól magukat? Örök provokatörök? Kép Kép Kép Nem értem!!! Laura, hajrá!!!

Menta, Prince Oliver cuccok vannak a Mega Toys-okban, ált a GÖTZ részen, ill. a Brendonban, de a bodykat a pultnál kell kérni. Igazság szerint még nem is láttam mást, mint "alsóruházatot!" Valaki tudja, mást is gyárt a PO?

Rebi, jó neked, hogy forog a kislányod! (És szuper a torta! Nagyon poén! És szép a kislány! Majdcsak fog aludni is!) Barni nagyon nem akar hasrafordulni!

Szila! Mostmár értem! Olvastam a Késöi mozgásfejlödés topicot is, mert engem is aggaszt Barnika. Dévény Anna módszere állítólag nagyon jó, biztos minden rendben lesz!

További szép napot mindenkinek! (Provokatörök nélkül)

Heni + Barni
gesztenye

Heni(gesztenye),
miért aggaszt Barnika (valamit nem olvastam esetleg)?

Szila
Szila

Laura,
én is örülök, hogy megszervezted, legalább nekünk csak a tali része jut.

Vagy kedves Névtelen, te szeretnéd ezentúl szervezni a talikat, de nem mered megírni??????????????

Kép Ki vagy? Ha közülünk való vagy, lécci ne ilyen stílusban. Ha változtatni akarsz, kedvesen is lehet. Ha nem vagy a topicunk része, résztvevõje, továbbra se legyél az.

Köszi.

Önvédelembõl:

Egy Ideiglenesen Névtelen
Névtelen

Sziasztok!

Ha megengeditek, átigazolnánk a friss kismamáktól hozzátok.
Május elsején császármetszéssel született csodálatos kisfiunk, Péter Attila, 2970 grammal és 50 cm-rel és hálistennek teljesen egészségesen.
Hétfõ óta vagyunk itthon és „szokjuk” egymást.
Szeretnék tanácsot kérni tõletek.
Szegény picurkám eléggé hasfájós és nem igazán büfizik. Azt szeretném kérni, hogy ha valakinek van ezen a területen tapasztalata ossza meg velem!
Még egy kérdés, elkezdtem inni a Laktoherb tejelválasztást serkentõ teáját, a kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyit lehet fogyasztani belõle, mert ellentétes információkat kaptam a védõnõtõl és a nõgyógyászomtól.
Kérem aki tud nekem valamelyik témában segíteni, írjon a címemre: szj13@freemail.hu
Elõre is köszönöm!

Sziasztok

Szilvi és a 8 napos Petike
bszilvi

SZiasztok!

Laura! Kép Jó, hogy szervezed, mi meg csak megyünk! KépKépKép

Ma (is) elmentünk az öthónapos oltásért (Ármin jövõ szerdán lesz fél éves), de hõemelkedése van egy ideje, nem kaphatta meg. A doki szerint - és szerintem is - a foga miatt van, KÉpzeljétek, a bal alsó szemfoga kezdett erõteljesen nõni, pedig az általában a rágófogaknál is késõbb jön. Lehet, hogy azért is szenved vele ennyit! Már múlt szombat óta elég nyifi-nyafi, bár vannak nagyon vidám, nagyon hangosan kacagós idõszakai is! Csak úgy zeng a lakás a nevetésétõl, ha valamelyikünk csiklandozza, dögönyözi! Kép

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Most már minden oké felénk, meggyógyultam és az oltás utáni nyügi is alábbhagyottKép

Laura! Csatlakozom a többiekhezKép

Kaki probléma nálunk is van egy ideje. Több mint egy hétig nem jön kaki, de Petinek egyáltalán nem fáj a hasa, úgyhogy próbálok nyugodt lenni. A dokinéni nekünk is 3 napot mondott, utána szerinte tenni kell valamit. Én egyelõre hagyom.

Üdv itthon Nyuszimanó!Kép

Szilvi! Gratulálok az ifjú titánhozKép

mindenkinek jó estét
Gorsi és Peti (3 hónapos és 8 napos, 6,95 kg-stagnál)
Szilvi!
gorsi

A Szilvi! véletlenül ottmaradt, bocsi
gorsi

Sziasztok!

Szilvi: Balu is hasfájós volt anno. Nekünk igazából semmi nem használt. Ki kell tapasztalni, hátha attól függ, hogy fáj-e vagy sem, hogy mit eszel (én bármit ettem, fájt neki. Hátha számít: k-betûsek, tejtermékek. Én a végén már csak krumplin éltem, de nem volt elég, kellett más segítség is). Aztán fájhat a Laktoherbtõl is (vannak babák, akiknek az édesköménytõl fáj a hasuk). Nekünk lényegesen enyhítette a fájdalmat a Sab simplex csepp, illetve az Espumisan L csepp.

A névtelent hagyjuk! Kép

Balu vasárnap már 8 hónapos lesz (hogy szalad az idõ...). Tegnap voltunk mázsáláson. Már kereken 9 kg. Forog, üldögél, és növeszti a felsõ két fogát is Kép Ja, és nagyon próbálkozik a felállással is, de még nem megy neki.

A szerdai talit még nem tudom 100%-ra mondani, de próbálkozunk eljutni Kép

Ma találkoztam Rebivel és Csengével! Nagyon helyesek ám! KépKépKép

cory és a 8 hónapos Balu Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Kriszta!

Nekem is sokat bukik alányom de nem megy az orrába. Lehet hogy esetleg megpróbálom az anyatejet.

Helga!
Úgy sajnálom szegényt hogy szörcsög, de nyösztetni is sajnálom. Majd csak kialakul. Mintha már nem lenne olyan rossz a dolog.

Bszilvi!
Email ment.

Heni!

Csak nem valahol az 5-ös mellett? Szívesen látunk benneteket, az Örsrõl jön busz is ami kb. 1 óra 10 perc alatt van itt - bár elég hosszadalmas vele az utazás, a buszmegálló öt percre van tõlünk. Milyen kutyáitok vannak?

Menta!

De van a hordozóban betét, de a szmog miatt se szívesen viszem még. Az apja meg a széltõl is óvná, pedig nagyon erõs a kisleány.
Köszi a tanácsokat. Már vettem is egy párat, mert nagyon nyúlik Lili.
Egyébként a meghívást tényleg komolyan gondoltam, aki egy kis kertre vágyik, bár a fák még nem túl nagyok...

Mindenkinek szép álmokat!

Bubu
bubu

Sziasztok!

Nem akarom elrontani a kedvünket, de óvatosságra intenélek benneteket. Azt javaslom, változtassuk meg a találka idõpontját vagy helyszínét, vagy találjunk ki egy jelszót vagy legyen velünk legalább egy férfi (apuka), ha változtattok, azt is emailen írjátok meg, vagy mobilon smsezzétek meg, mert csak így tudunk ilyen névtelenektõl megszabadulni, esetleges pedofilok vagy más õrültek elkerülése céljából. Sajnos az internet ezeknek a beteg embereknek is szabad és mi nem is gondolhatjuk, mire használhatják fotóinkat, hozzászólásainkat. :-(((
Természetesen, ha ti máshogy látjátok, akkor hagyjuk.

Márti:
Árminnak nem most lesz a névnapja? Boldog névnapot neki!!!Nektek is hõemelkedésetek van? Nálunk egy kis torokgyulladás okozta, remélem gyorsan meggyógyultok.

Menta:
köszi már jól vagyok, a napocska és az elevit hatott és most már nem is hullik annyit a hajam, a szám is rendbe jött (lehet, hogy csak ételallergiám volt). A mûtét óta nincs fájdalmam, jövõ héten megyek kontrollra, remélem gyógyultnak mond a dokink. Dorka már nem harap annyira szopi alatt, teljesen kilapítja a mellbimbómat, de nem sebes. Biztonsági szempontból mindent jobban fertõtlenítek. Prince Oliver cuccokat lehet a mester utcában is venni, de vigyázzatok a méretekkel, én már vettem elszámozottat, mindenképpen mérjétek össze a jó mérettel.

Bubu:
Dorottya is szörcsögött kb. 2 hónapos koráig, nekem azt mondták, hogy az orrába a büfinél bejut egy kis tejci és ez okozza a szörcsögést, ez normális. Különben én orrszívóztam az orrát teljesen feleslegesen, nem jött semmi.

Tikk:
ugyanilyen sapkánk van nekünk is, csak én leszedtem a simléderét, mert Dorottya nem tud benne forgolódni.

Lányok:
Dorottya kb. másfél hete ugyanannyi súlyú (én minden nap mérem), szerintem annyit mozog, hogy nem tud ettõl a nagy mozgástól hízni, létezik ilyen? Napjában 50-szer megfordul, mászik, jár a keze-lába, hihetetlen mennyi energiája van és ehhez képest még mindig csak 5-7 percet szopizik, szerintem max. 100 g-ot, de még mindig 3 óránként. Normális ez 5 hónaposan? teát, gyümölcslevet, vizet nem fogad el...

Üdv:
zsuzsiék (Dorottya 5 hónapos és 1 hetes)
vigyázzatok magatokra!
zsu26

Zsuzsi!

Köszi, tényleg holnap lesz a névnapja! Kép

Ne aggódj Dorottya súlya miatt, nálunk már egy ideje ez megy: két hétig Ármin egyetlen dekát sem hízott, pedig evett rendesen (õ is kb 3 óránként vagy gyakrabban keveset), aztán egyszerre csak megindult a súlygyarapodás, hirtelen (4-5 nap alatt) hízott 20 dekát, aztán megint stagnált, most megint nõ. Állítólag ez így rendjén van, és én is azt látom, hogy a foga miatti nyûgösségen kívül igazán eleven, jókedvû. Én még csak nagyon kis almalevet adtam neki (néhány kiskanálnyit), azt elfogadta, de láthatóan teljesen elég neki a tej.

Tikk!
Megnéztem én is Hannát, nagyon kis kópés mosolya van! Kép

szörcsögés: Ármin kb 3-4 hónapos koráig "csinálta", én mindig frászt kaptam tõle, de a doki azt mondta, hogy még nem teljesen fejlettek a légutak (túl lágyak - valószínûleg nem ez a szakkifejezés rá, de ez a lényege), emiatt szörcsög és ez normális élettani jelenség. Az orrát én is anyatejjel illetve fiziológiás sóoldattal tisztítottam és porszívóztam is, amit Ármin meglepõ módon mosollyal fogadott és nem bánta. De nálunk minden nap jött is belõle vmi: a napközben összeszedett por, higítva a folyadékkal.

Jóéjt!

Márti
márti

Sziasztok!

Márti, nagyon boldog névnapot kívánunk Árminnak!KépKépKép

Szörcsögéssel mi is úgy voltunk,hogy teljesen be voltam rezelve, hogy most akkor biztos beteg a gyerek, de nem volt vele semmi. Szívtuk porszival a nóziját, meg kaptunk cseppet.

Súlygyarapodás: hát nálunk ez elég döcögõsen megy.Keveset hízik Hanga. Amúgy jól van, nevetgél, játszik, meg minden. Most két hét alatt 19 dekát hízott.

Zsuzsi,
Hanga is nagyjából ugyanennyit szopizik idõben (gondolom mennyiségben is, mert amikor "próbamértünk "kb. ennyit evett). És Hanga is nagyjából háromóránként. Bár tegnap meg tegnapelõtt valószínûleg az oltás miatt rengeteget aludt. Úgy kellett már felébresztenem enni.Kép Kaja után kis jáék, aztán megintvisszaaludt. Tegnap este is szerintem elég kevés kajával feküdt le aludni, de reggel fél hatig aludt (este 9tõl. Olyan 7 óra körül ehettünk, utána nagy vidorkodás, sikongatás meg minden, aztán egyszercsak elaludt. 10 körül felkeltettem, mert most már muszáj volt fürcsiznünk. Fürcsiztünk, aztán kajált. Szopi közben jól bealudt.Kép.)

Szila
szila

Sziasztok!

Kaptam mailben egy oldalcímet, még csak egy gyors rápillantás volt, de szerintem egész jó.

www.gyermeksziget.hu

Szila
Szila

Most, hogy így megnéztem az oldalt, inkább nagyobb gyerkekkel kapcsolatos, de azért nem rossz.

Szila
Szila

Márti,
Árminnak boldog névnapot!

Zsuzsi,
örülök, hogy gyógyulgattok! Szerintem jó ötlet a körmail, ezt csinálják a "friss" kismamák is. És van egy weboldaluk, ahová felrakták a saját fényképeiket, emailben küldték körbe a címet, és jelszó is van hozzá. Ez megóv a rosszindulatú kívülállóktól. Bár ha a Névtelen közülünk való, tõle nem.

Na, Laura, változik a tali idõpontja vagy helyszíne? Többiek, mit gondoltok?

Pusssssszacs:

Virág
Virág (fiore)

Szerintem maradjon a tali úgy ahogy van.

Nekem is hullik a hajam jó 1 hete. Kép Azonban nem szedhetek Elevitet vagy ilyen multivitaminokat, ui. nekem vastöbbletem van, és minden ilyesmi tartalmaz vasat. Ugyanezért a terhességem alatt sem szedtem semmit. A fogammal semmi baj. Tudtok valami jó hajkezelést vagy ilyesmit?

üdv mindenkinek

Gorsi és Peti
gorsi

Sziasztok lányok!
Azt hiszem jobb, ha mi nem megyünk jövõ héten a talira. Nem szeretném, ha bárki (beleértve magamat is) rosszul érezné magát amiatt, hogy én a "másik" topicból jövök.
Talán legközelebb....
Jó szórakozást nektek és a babáknak!
Az ilyen névtelenekkel meg tényleg jobb nem foglalkozni, nekik mindegy, hogy ki a célpont, csak kikezdjenek valakivel. (Igaz, ha én kapnék ilyen megjegyzést, nagyon rosszul esne.)
Laura! Szervezz csak bátran! Kép
Andi

Andi
andi3

Sziasztok Lányok!

Köszönöm az együttérzõ sorokat, csak abban reménykedem, hogy bátor névtelen nem közülünk való.

Ezúttal szeretném megerõsíteni:

<FONT COLOR="0000ff">A topicos találkozó 2002. május 15-én, 11 órakor lesz a Millenáris Parkban, a Zöld Péter játszótéren (a f&otilde;bejáratnál).
Aki tud, jöjjön el, mindenkit szeretettel várunk!!!</FONT>

Papamackó velünk lesz, meg tudja oldani. (Ha nem zavar senkit egy apuka.)

Andi3: nem értelek! Mi az, hogy másik topicból? Gyere el te is!

Amúgy mi jól vagyunk, csak ma valahogy nagyon álmos a kisasszony (gondolom, az idõ miatt).

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Még új vagyok itt. Kérlek segítsetek nekem.
27 éves vagyok. Tavaly szeptemberben sikerült teherbe esnem, de sajnos novemberben elhalt a kicsi. missed ab. 7.héten Nagyon megviselt az eset, de még mostanában is sírok, ha eszembe jut, vagy eszembe juttatják. Persze túl kell tenni magam, talán ha sikerülne, jobb lenne.

Tudjátok, jobb ha több orvos készenlétben van, hát nekem volt már négy(nem párhuzamosan).
Mindannyian azt mondták, hogy a hormonháztartásom rendben! De képzeljétek el, hogy az 5. doki ezt írta:
"A 7 hetes magzati elhalast minden esetben (csaknem minden esetben) a sargateshormon-termelés elégtelensége okozza, tehát cikluszavar kovetkezménye. Az összes lelete semmit sem ér, mert pont a lényeg maradt rejtve. A stressz ugyanis letiltja a szaporodast, részint az ovuláció, részint a beágyazódás szintjén. Ez az Ön problémája, mely gyógyszerekkel és némi lelki gondozással biztosan gyógyítható."
A lényeg: a ciklusom változó: 35-42 között, tehát evvel van a gond!
A kérdésem hozzátok, akik szültek vagy már több hónaposak: Kérlek benneteket, hogy írjátok meg, hogy a CIKLUSOTOK milyen? Hány napos, pontos-e, stb.?
PL. 1. mindig 28 napra
2. 30-32 között

Elõre is köszi! Hozzátok akarok tartozni!

Nikie
nikie

Andi3,
ne hülyéskedj máááááááááááááá!Ha nem jössz, megharagszom! KépKépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Pocok, Virág, Laura!
KépKépKépKép

Andi
andi3

Sziasztok,

Végre jutott idõm bejelentkezni hozzátok. Soma baba ápr. 14-én született, de a testvérkéje is illik ide, mert õ még csak másfél éves. Remélem sok jót tudok majd mesélni róluk.

Mia
mia

Andi3, nem igazán értem a problémádat, mi is várunk a talira.Kép

Tettem fel új képet a profilomba (a mix ötletét azt hiszem Tikktõl loptam), ha érdekel, nézzétek megKép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Engem személy szerint jobban megnyugtatna, hogy valaki közülünknek volt rossz napja és Laurán akarta levezetni a feszültségét és ezért írt ilyen butaságot. Mindannyian kismamák vagyunk, tudjuk vannak rossz napok...
Inkább attól félek, hogy ez a névtelen egy kivülálló volt, aki szépen visszaél az itt hozzászóló kismamák öszinteségével. Talán érdemes lenne a címekkel, a következõ találkozóknál óvatosabbnak lenni és azt ne közöljük itt a neten, hanem smsezzünk vagy emailezzünk.

Pocok:
mi az a floorball-ütõ???

Képzeljétek lányom ma kipróbálta a banánt, mert még mindig egy grammot sem hízott 2 hét alatt, és izlett neki, fõleg a kanál tetszett neki :-) Most új produkciója az, hogy az ágyára rögzített pelenkázó alá bemászik és a két lábát kinyújtva felemeli a pelenkázó deszkát. Hihetetlen mennyi energiája van ennek a lánynak! Most már kezdem átkeresztelni Brünhildának. Ma különben õ is sokkal nyugodtabb és aluszékonyabb volt, ehhez képest ilyeneket csinál :-)

Laura örülök, hogy jön egy férfi is, remélem nem nagy áldozat a párodtól, rendes tõle :-)))

Nikie:
nekem is össze-vissza volt a ciklusom, volt mikor ki is maradt egy. Nekem egy szigorú diéta tette rendbe a hormonháztartásomat. Ahogy elhagytam a nekem ártó dolgokat, rendben megjött percre pontosan, persze ahogy valami lelki stressz vagy öröm ért, tolódott a ciklusom. Ez alkati kérdés. Ajánlok egy könyvet: Egészséges táplálkozással a gyermekáldásért c. könyv, valamelyik természetgyógyász kiadó adja ki, de könyvesboltban vettem én is. Mindenképpen jó, ha az étkezésedre odafigyelsz és nem mérgezed magad, de ennek ellenére mégis eleget egyél. Sok sikert!

gorsi:
most olvastam, hogy a szülés utáni hajhullás egyáltalán nem kóros dolog, hanem a hormonháztartásunk megváltozásával tök természetes. Állítólag a terhesség alatt olyan hormonokat is termelünk, mely több hajhagymát tart hosszabb ideig készenlétben és kevesebbet kihullóba. Mikor kezd a hormonháztartásunk visszaállni a régire, akkor a kihulló és készenlétben lévó hajszállak aránya visszaáll és ezért kell a fölösleges készenlétinek kihullania. Huha, na ezt elmagyaráztam..... :-) Szóval a lényeg, hogy ez természetes és én hiába eszem a vitamint, akkor is ki fog hullani :-)) A cikket a mostani Ideál c. újságban olvastam, azt hiszem.
na befejezem, mert ordíííííííííííííííít.

üdv:
zsu és Dorottya
zsu26

Mia:
Gratulálok Soma babához, milyen súllyal született, testvérkéje fiú vagy lány? Biztosan sok szépet fogsz nekünk mesélni! :-)

üdv:zsu
zsu26

SZiasztok!

Mindenkinek köszi a névnapi köszöntéseket! Kép Az ünnepelt a többi csemetéhez hasonlóan nagyon álmoskás volt ma, most pedig nagyon nyûglõdik, hogy aludjon-e (jó lenne!), vagy vegye igénybe szolgáltatásainkat (ének, vers, mese, hintáztatás, stb). ha elaludt, esetleg még benézek!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Úgy látszik, ez egy ilyen ordítós nap. Hanga is már olyan fáradt, hogy azért üvölt, mert nem tud elaludni. Most egy picit apuci váltott fel az altatás-nyugtatás-csitítgatásban. Gyakorlatilag du. 5 óta ébren van. Na, megyek is, mert nagyon sír.

Szila
Szila

Elaludt!!!!!!!!KépKépKépKépKépKép

Szila
Szila

Zsu! Én is olvastam ilyesmirõl, csak azt gondolnám, hogy ez a hajhullás a szülés utáni 1-2 héten belül kezdõdik. Én már majdnem 3 és fél hónapja szültem. Egyébként tényleg sûrûbb a hajam a szokásosnál, de azt hittem, hogy ezt a 3 centisre nyírt frizkónak köszönhetem.Kép

Mia! Gratulálok a kisbabádhoz!Kép

Gorsi
gorsi

SZiasztok!

Hajhullás: nekem is 3 hónappal a szülés után kezdõdött. Elkezdtem vitamint enni, levágattam a hajam. Azóta nem hullik Kép

cory

cory
Budapest

Gorsi,
a csemetéid gyönyörûek. A nagyfiú szívtipró lesz! Elfogadom vejemnek. Remélem, napokon belül lesz kép is a profilomban, akkor majd válogathatsz a 3 lány közül. Kép

Mia,
nagy-nagy gratula, és örülök, hogy itt vagy!!! Kép

Puszika mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)

Gorsi!

Meglestem a kisfiadat és nagyon szép, igazán büszke lehetsz rá! Az tetszett a legjobban ahol rágta a kis öklét, tényleg nagyon vagány!Kép

Jó egészséget és sok boldogságot hozzá!

Szia:Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

sajnos nálunk egész hétvégén dolgozik apa, így séta után nekem nem maradt más csak a net :-)
találtam egy régi weboldalt, ami nagyon hasznos, de hátha már elfelejtettétek, sok jó tanács van benne (fejlõdés, táplálás, játékok..), külön a FÜRDETÉS-rõl is!:
[url=http://mama-baba.freeweb.hu/honaphonap.html" TARGET="_top]http://mama-baba.freeweb.hu/honaphonap.html[/url]

mit csináljak, hogy Dorottya éjszaka ne 2-3-szor ébredjen fel szopiért? Olvastam, hogy az elválasztást úgy kell kezdeni, hogy a délelõtti szopi helyett adunk a babának gyümölcsöt vagy más pépet. Ezzel csak az a bajom, hogy délelõtt Dorottya nem is szokott éhes lenni, de este annál inkább, szívem szerint este adnék neki valami laktatóbbat, hogy végre végigaludja az éjszakát. Ti mit gondoltok?
köszi a válaszokat!
zsuzsiék (Dorottya 5hónapos és 1 hetes)
zsu26

Sziasztok!

ZSu,
nem bitos, hogy ha elkezded a hozzátáplálást, akkor át fogja aludni az éjszakát. Általában igen, de nem biztos.
Az elválasztás pedig inkább hozzátáplálás, legalábbis én úgy fogom csinálni. Mindig megszopiztatom és ha még éhes adok neki, gyümit, fõzeléket, mikor mit. Szeretném sokáig szoptatni Gabót, hogy a jótékony anyatejbõl minél több jusson neki. És ha el kezded, akkor is elõször csak 1-2 kiskanállal szabad, hogy fokozatosan szokjon hozzá a szervezete.
Bár nálunk folyamatosan hagyott ki mindig éjszakai etetést, én úgy csináltam, hogy egyszercsak nem vittem már át a szobánkba(mikor 1x kelt hajnali 4kor), hanem az õ szobájában leültem, megszoptattam. Elõször fél órákat evett, aztán márcsak 20 percet, 10-et és aztán végigaludta este fél 8-tól reggel 6-ig.
Gondolom, ha egy szobában vagytok, vagy egy ágyban alszotok, ez másként alakul. Talán tud vki errõl is mondani vmit.
És nem biztos az éhség miatt kel fel, lehet, hogy a mamájához akar bújni!Kép

GOrsi,
nagyon huncut a kisfiam, és nagyon aranyos!Kép

Ágci (Gabó holnap 5 hónapos 1 hetes)

Kép
Ágci

Peti baba nevében is köszönjükKép Virág: nekem csak egy csemetém vanKép, ezt a vej dolgot még meg kell beszélnem vele, ha tennél fel képeket, az tényleg sokat segíteneKép

Gorsi és Peti (3 hónapos és 10 napos)
gorsi

SZiasztok!

Zsuzsi!
Én az almát (illetve ma körtét) mindig délelõtt adom Árminnak, méghozzá azért, mert ha fáj esetleg tõle a hasa, akkor nappal intenzívebben tudom "ápolgatni". Még most sem tartunk "elõrébb", mint néhány napja: 4-6 kiskanállal adok a reszelt gyümi levébõl. Na, kicsit azért többet, mint az elején, de ez a mennyiség még mindig nagyon messze van attól, amitõl esetleg jóllakhatna. Az elején fájt a hasa az almától is, akkor két hetet kihagytunk, most úgy látom, az alma már nem okoz zûrt ekkora mennyiségben. Ma vettem körtét és azt készítettem el, de sajnos fájt tõle a pocakja, sétáltunk vele, tornáztattuk, mostanra elmúlt, de visszatérünk az almához. Végül is, nem sürget semmi! Ármin még majdnem minden éjjel szopizik, van, hogy egyszer, van, hogy akár négyszer is - de azért egyre gyakoribb, hogy csak hajnali 6 (tudom, van akinek ez már reggel)körül ébred fel elõször.

Gorsi!
A hajam nekem is a szülés után 3-4 hónappal kezdett csak hullani, amikor már boldogan elkönyveltem magamban, hogy milyen jó, hogy én ezt megúsztam, és sajnos mostanáig még nem hagyta abba Kép Pedig vágtam is belõle, vitaminokat, vasat is eszem, de csak hullik, már úgy érzem, a kétharmada kihullott. Reménykedem, hogy a nyár, napsütés, stb. segítenek majd, de konkrét ötletem nincs sajnos.

Mia!
Sok boldogságot Soma babához KépKépKép!

Márti+Ármin (4 nap múlva fél éves)
márti

Sziasztok!

En is azt javasolnam, hogy legkozelebb tenyleg inkabb SMS-en vagy e-mail-ban ertesitsetek egymast sajna nagyon sok a rosszindulatu ember. Es ki tudja ki volt az illeto!

Remelem, hogy jo idotok lesz a tali napjan. Kép Mi sajnos nem tudunk menni, de gondolunk ratok.

Menta!
Ha jol emlekszem te irtad, hogy sir a baba furdeteskor, a baratnomeknel is hasonlo volt a helyzet mindaddig mig ra nem jottek hogy a meztelensegtol fel, vettek egy elol gombolos vekony body-t es abban furdettek, igaz sokkal bonyolultabb, hisz mindig csak azt a reszt tettek szabadda amit eppen mostak. De utana eleg rovid ido alatt hozzaszokott a babo. Talan nalatok is bevalik.

Virag!
Remelem jol vagytok mar.

Mi nagyon jol vagyunk, Madison vegre 5 es fel 6 orat alszik egyhuzamban ejjel, majd felkel enni es visszaalszik 3-4 orat. Es vegre megerkezett az anyakonyvi kivonata is es jovo heten mehetunk utlevelet csinaltatni neki. Kép Jo lenne valahova elmenni nyaralni egyet. Tavaly a koltozes miatt nem nagyon voltunk sehol nyaralni, majd jottek a szuleim, utana jottek anyosomek, tehat nagyabol ez elmaradt. Majd iden elmegyunk valahova, igaz julius vegen megint koltozkodunk.

Jovo hetveg vagy utana het elejen megyunk a kethonapos oltasra. Mar elore sajnalom szegenyt. 4 oltast kap egyszerre. Kép
Mostanaban nem voltam surun itt, Madike napkozben igenyli, hogy szorakoztassam. Eneklunk, jatszunk egyutt.

Most megyek mert megint sokat fecsegek!

Jo hetveget mindenkinek!

Andysj+Madison, aki pont ma 50 napos Kép
andysj

Gorsi,
akkor ki az a nagyfiú? Kép

Andysj,
jobban, de még nem teljesen OK. Köszi.Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Virág,
az Orsi! HA nem tévedek!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok Lányok!

Még nem tartozom közétek, de a kiírás szerint már csak három hét választ el innen minket. Így lenne néhány kérdésem, biztos tudtok rá válaszolni.

Akkor sorolom:

1. Orvos és pénz kérdése. Magán dokikm van, de a kóházba jártam hozzá uh-ra (ott mindig megkérdeztem mivel tartozom és annyit fizettem, amennyit mondott), szülni is kórházban fogun (nem magán) mennyit kell adni, vagy ott is meg kell kérdezni, hogy mivel tartozom és fõleg mikor kell odaadni?
Ilyen helyzetekben rutintalan vagyok. (Szülésznõ setében u. ez a kérdés)

2. Málnalevél tea. Érdemes-e még ilyenkor elkezdeni inni, vagy már felesleges? Ha igen hol kapható? (Itt a környéki gyógyszertárban nem volt)

3. Szoptatással kapcsolatban. A legtöbb linken, ami arról szól, hogy mit kell vinni a kismamának a kórházba, szerepel az elektromos fejõ cucc is. Ez mindenkinél feltétlenül szükséges és fontos, hogy már a kórházban legyen kéznél? Vagy ha kiderül, hogy kell, ráér akkor beszerezni?

4. Fertõtlenítés. Az újszülöttnek, ill. egész kicsi csecsemõnek odadható játékokat, fõleg ha használtak, mivel érdemes/kell fertõtleníteni?

5. Fürdetés. Hány fokos vízben kell az újszülöttet fürdetni és fõleg a vízen kívül, milyen szert kell még használni?

6. Milyen pelenkát, popsitörlõt és popsi kenõcsöt érdemes venni?

Egyenlõre ezek jutottak eszembe. Várom válaszaitokat és azt is, hogy hivatalosan is a topichoz tartozhassam Kép , bár a szüléstõl félek egy picit.

Norci
Norci

Sziasztok Lányok!

Olvasgatlak benneteket folyamatosan, de írni ritkán jut idõm, mert a babó nagyon leköt bennünket. Holnaptól már nem lesz segítségem napközben úgyhogy ma is gyûjtöm az energiákat. Most háromhetes Lili és kezdenek beállni egy napirend, amiben van helye a hasfájásnak és nyûgösségnek is. Bár a nappali evéseknél kapja a Sab Simplexet, úgy tûnik legtöbbet a hasonfektetés és a friss levegõ ér. Akinek volt ilyen korai hasfájós babája annak mik a tapasztalatai? Van még bárkinek másféle módszere?

Eygébként nagyon ügyes a lány - jól eszik 100-160 grammokat Kép és éjszaka pedig alszik mint a bunda.

Norci!
Az orvost és a szülésznõt szerintem kérdezd meg, vagy a kórházban érdeklõdd meg másoktól. Mi a varratszedésnél adtuk oda a pénzt a dokinak, de van aki a hat hetes kontrollon teszi.
Nekem kézi Avet Isis mellszívóm van. A gépit nem is jó használni ilyen korán, mert bajt csinálhat. Nekem nagyon kellet, mert a kézi fejéssel soha nem lettem volna kész és a befordult mellbimbót is jól ki lehet vele szívni. De elég volt csak a második harmadik napon behozatni, mert akkora lövelt be a tej. De a maszírozást és kézi fejést nem helyettesíti, azt mindenképpen meg kellene a kórházban tanulni.
Jó ha megkeresed a gyerekorvost és kérdezd meg tõle a fürdetõt és popsikenõcsöt - nekem mindent felírt elõre.
Pelenkáról korábban kérdeztem itt a lányokat -sok mindent leírtak. Én Liberot használok, de fontos hogy ne EvereyDay-t vegyél, mert olcsóbb, de ragasztós és krémes kézzel ha megfogod már nem ragad úgy. A tépõzárasakkal nincs ez a baj. Szerintem az a fontos a pelusnál, hogy te és a baba szeresd. Nekünk a pampers nem váált be mert nem gumis hátul a dereka és nagy a lányom hasa így lentebb csúszik, csak body alá tudom ráadni.
Fertõtlenítésre : kifõzés, Neomagnol vagy Chicco fertõtlenítõ folyadék.
A szülésre pedig tényleg nem lehet tökéletesen felkészülni, de vigyél magaddal mindent és mindenkit ami, aki segít és jobban érzed tõle magad !

Bubu
bubu

Köszi a válaszokat csajok.
Ez a gyerekorvos jó ötlet Kép a héten gyorsan elmegyek hozzá.
Igen tudjuk kilakik apocakban, Vilike a neve Kép de már alig várjuk, hogy láthassuk õt.

Norci
Norci

Szia Pocok, te hogy csinálod a tejpépet gyümivel?
Még ez nem is jutott az eszembe, pedig jó lehet! Én csak annyit variáltam, hogy a kekszes piskótásat keverem a csokissal.
Éva
Évaiii

Sziasztok!
Szeretnék bejelentkezni ide. Szerdán megszületett a kisfiúnk, Péter. 3800g és 56cm. Eddig még rengeteget alszik. De gondolom ez elmúlik hamarosan. Pedig igy nagyon kellemes vele. Kép

Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Norci:
1. Én a szülésznõnek nem adtam pénzt, mert nem választott volt. De a dokitól megkérdeztem, hogy mennyi (nem mondott konkrét összeget), és a varratszedés, vagy a kórházból hazajövetel elõtti vizsgálat szerintem tökéletes idõpont.
2. nem tudom, nem ittam
3. én nem vittem a kórházba, de itthon már a második nap szükségem volt rá, és cscs áthozta az övét Kép
4. szappanos víz, neomagnol, vagy amit lehet, azt kifõzni
5. a fürdetés 36 fok körüli vízben, és a fürdetõ krémet (meg a popsikrémet, alkoholt, hintõport) felírja a gyerekorvos a te tb-kártyád alapján.
6. pelenka nekünk Pampers vált be, törlõkendõbõl is. A popsikrémet meg felírja a gyerekorvos.
A gyerekorvoshoz akár elõre is elmehetsz, és felirathatod vele ezeket a dolgokat. Õ tudja, mik kellenek egy újszülöttnek.
A szüléstõl ne félj! Kép Hívj nyugodtan!! Kép

Zsunya: üdv itt! Kép

cory és Balu, aki ma 8 hónapos Kép

cory
Budapest

Norci!

Málnalevéltea: azt mondják, segíti a tágulást, ha az utolsó 3 hétben napi 2 dlt megiszol. Nekem két barátnõmnél is bejött, 2 óra alatt szültek. Én viszont aznap szültem, hogy az elsõ pohár málnalevélteát megittam. Kép Ja és gyógynövényboltban kapni.

Cory! Balunak boldog 8 hónaposat!

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!
Volt mit olvasnom!
Szila! Nem vészes, csak nem fordul hasra. Hátra igen. Két hetet adok még neki, aztán megnézetem. Olvastam a Késöi mozgásfejlödés topicot is. Azt szeretném kérdezni, hogy mutattak olyan gyakorlatot, masszázst, amit ti is tudtok csinálni otthon?
Bubu!
Szakállas collie kislány, németjuhász-erdélyi kopó keverék kan. Dilisek. 5-ös utat vagy buszt értettél 5-ös alatt? Amúgy tudomásom szerint egyik sem, hanem a Veres Péter úttól nem messze.
Mia! Szép név a Soma! Gratulálok! Hamar jött! Nem nehéz így a két kicsivel?
Zsunya! Légy üdvözölve!
Képzeljétek, én is azt hittem, hogy hú, mennyire hullik a hajam, és a fodrászom mondta, hogy szerinte cseppet sem hullik jobban a normálisnál. Kép Csak azért tünt fel, mert a terhesség alatt ugye egyáltalán nem hullott.
Éjszakai evésröl: biztos minden baba más, az is lehet, hogy valóban éhesek vagy legalábbis szomjasak éjszaka, de a fiamon pl azt vettem észre, hogy ö kifejezetten a közelséget keresi, az összebújást. Hogy közben szopizik is egy kicsit, szinte mellékes. Nekem viszont a tejtermelés fenntartása miatt fontos. De hát ez is egyedi!
Nagyon bátrak vagytok, én se kekszeset, se tejpépet, semmi ilyesmit nem merek még adni Barninak. A glutén, a tej, meg az egyéb adalékanyagok miatt. Nem biztos mondjuk, hogy nekem van igazam. De a férjem nagyon allergiás, és esély van rá, hogy öröklödik, így minél késöbb kap Barni allergéneket, annál jobb.
Ti tényleg mindent fertötlenítetek? Én kizárólag a mellszívó alkatrészeit, meg amibe a tejet fejem, föztem ki. Még a játékokat sem fertötlenítettem soha (csak lemostam vízben, és hagytam megszáradni). A cicimet sem mostam soha se bórvízzel, se szappannal. (Bár naponta többször zuhanyoztam az elsö hetekben a gátseb miatt) És soha nem volt Barninak egy fia szájpenésze sem!!! A fertötlenítö folyadék szagát állítólag sok baba nem szereti, és nem is biztos, hogy olyan egészséges... Maga a túlzott fertötlenítés sem... (Nem tud kialakulni a szervezet saját immunitása, ha nem találkozik olyan dolgokkal, amikre immunissá kell válnia.) Egyedül a kézmosást követeltem meg mindenkitöl, aki jött hozzánk.
Norci, nem szokták a kórházi listára felírni, de szerintem elég fontos lehet, hogy vigyél magaddal mandulaolajat, ha van rá esély, azzal masszíroz a szülésznö, és esetleg megúszhatod a gátmetszést. A másik nagyon fontos az aranyérre való kenocs!!!
A szüléstöl pedig ne félj, nem árt fizikailag felkészültnek lenni rá, olyan, mintha mondjuk le kellene futnod egy maratont. Csak nemesebb célért Kép Ha lélekben tudod, hogy képes vagy rá, biztosan így is lesz!
Szerdán a mi apunk is eljön, ha nem baj. Már nagyon várjuk! (Nem öt, mert ö itt van, hanem a találkozót Kép )
Bubu, végül hgy döntöttetek, jöttök? Jó lenne!

Szép jó éjszakát mindenkinek, megyek Baldur's Gate-ezni...
Remélem, nem felejtettem ki senkit ill semmit.
Puszi: Heni és Barnika
gesztenye

Szia Norci,

Én esküszöm a málnalevélteára, mert mindkét szülésemnél segítette a tágulást.
Szülésznõt érdemes választani, és csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz mandulaolaj ügyben. Persze ha gátmetszés nélkül akarsz.
Mi mikróban fertõtlenítünk, rövid idõ alatt tuti minden steril.

éjszaka átalvás: hat hónapos korig semmiképpen nem jó sem a keksz, sem a tejpép, mert ugye az egyik gluténbomba, a másik meg tehéntejbõl van, és az nem való a babának.
Késõbb nekünk bavált a gabonapép (7 gabonás pehely) anyatejjel keverve. Abban is van glutén, de legalább tej nincs.
Bioboltban lehet kapni egy rizsnyák nevû pelyhet, szintén nagyon jól lehet keverni anyatejjel, és garantáltan senki nem allergiás rá. És ami nem lényegtelen: szuper laktató!
A gabona és a rizspehely felváltva volt Bendu fiam vacsija 6 hónapos korától. Jól aludt tõle. Késõbb ugyanezeket a pelyheket kevertem gyümölccsel is (v. gyümölcsös bébiétellel), nagyon szerette, mert a pehelynek nincs önálló íze, csak a gyümi érzõdik.
A normál tejpépet és egyéb tápszert soha nem volt hajlandó megenni, de nem is volt rá szükség.

Ja, nekünk is bevált a babylove pelus. Detto ugyanolyan, mint a Libero, csak olcsóbb. Nekünk nem mindegy, mert ugye két méretben kell. Minden pénzemet a dm-ben költöm el.

Mia (szuperanya) + Soma (1 hó) + Bendu (18 hó)
mia

Norci!

Szerintem is kezd el a málnalevélteát! Nekem is segített! Gyógynövényboltban lehet kapni. Én pl. az Oktogonon vettem.

A babylove tényleg nagyon jó, de szerintem a Huggies freedom a legjobb, csak sajnos a legdrágább is. Popsitörlõbõl nálunk bármelyik jó, mindig azt vezsem, ami épp a legolcsóbb, csak vastag fajta legyen, ne az a vékony fajta!

Én eleinte gyógyszertári fürösztõ kenõcsöt használtam, most pedig Sába gyermekfürdetõt.

Norci! Készülj fel rá, hogy az elsõ 2-3 hét nagyon, de nagyon nehéz lesz! Próbáld meg elhinni és bízni abban, hogy vége lesz és azzal együtt nagyon, de nagyon szuper!!!

Andi! Köszi a fürdetéssel a tippet! Bár szerintem nem az lehet a baj mert egyébként meg nem zavarja a pucérság! De azért egy próbát megér!

Mia! Üdv körünkben! Kép Ha jól emlékszem a MÁV-ban szültél te is! Na milyen volt?

Zsunya! Téged is üdvözölek és gratulálok! Ha tudtok rakjatok fel Miával együtt képet a babátokról a profilotokba!

Bubu! Én kitapasztaltam, hogy mikor szokott a leginkább hasfájós lenni és még mielõtt kialakulhatott volna beraktam a kendõbe és abban cipelgettem a lakásban vagy akár kinn is. A hasunk így összeért az melegítette az õ kis pocakját és az én karom se szakadt le a cipelésben. Vízszintesen nagyon utálta olyankor. De mire rájöttem ezekre volt egy jópár hasfájós óránk!

Gorsi! Nagyon-nagy már Peti baba! Helena még "csak" 5910g volt egy hete és 62 cm, pedig õ 3800g-mal kezdte! Ennyit számítana az a 2 nap? Kép Kép

Egyébként én is egyetértek azzal, hogy a következõ alkaommal már kör-e.mailben vagy sms-ben értesítsük egymást! Mi megvagyunk! Helena egyre mozgékonyabb, már többször is hasra fordult, de a kezétõl még nem kényelmes neki. Szerencsére már nagyon ritkán fáj a hasa, annál inkább szenved a fogai miatt. Nagyon szereti "rágcsálni" az ujjamat! Már nézegeti a kezeit, megfogja a lábait!

Dzsili! mi van veletek?

Azt mondták a TV-ben, hogy szerdán tuti jó idõ lesz! Hát remélem is! Kép

Menta és Helen (14 hetes és 1 napos)
menta

Ágci,
tényleg. Ez tök ciki. KépKépKép

Norci,
semmit nem érdemes részletesen leírnom, egyetértek az elõttem írókkal. DM Babylove pelus! Tényleg nagyon olcsó, és nagyon jó. Mi ugye már a 4. gyereket rakjuk abba, és próbáltunk mást is, ezzel teljesen meg vagyunk elégedve.

Akihez nem szóltam hozzá, bocsi, eléggé beteg vagyok. Majd ha meggyógyultam.

Virág
Virág (fiore)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?