Sziasztok!
Volt mit olvasnom!
Szila! Nem vészes, csak nem fordul hasra. Hátra igen. Két hetet adok még neki, aztán megnézetem. Olvastam a Késöi mozgásfejlödés topicot is. Azt szeretném kérdezni, hogy mutattak olyan gyakorlatot, masszázst, amit ti is tudtok csinálni otthon?
Bubu!
Szakállas collie kislány, németjuhász-erdélyi kopó keverék kan. Dilisek. 5-ös utat vagy buszt értettél 5-ös alatt? Amúgy tudomásom szerint egyik sem, hanem a Veres Péter úttól nem messze.
Mia! Szép név a Soma! Gratulálok! Hamar jött! Nem nehéz így a két kicsivel?
Zsunya! Légy üdvözölve!
Képzeljétek, én is azt hittem, hogy hú, mennyire hullik a hajam, és a fodrászom mondta, hogy szerinte cseppet sem hullik jobban a normálisnál.
Csak azért tünt fel, mert a terhesség alatt ugye egyáltalán nem hullott.
Éjszakai evésröl: biztos minden baba más, az is lehet, hogy valóban éhesek vagy legalábbis szomjasak éjszaka, de a fiamon pl azt vettem észre, hogy ö kifejezetten a közelséget keresi, az összebújást. Hogy közben szopizik is egy kicsit, szinte mellékes. Nekem viszont a tejtermelés fenntartása miatt fontos. De hát ez is egyedi!
Nagyon bátrak vagytok, én se kekszeset, se tejpépet, semmi ilyesmit nem merek még adni Barninak. A glutén, a tej, meg az egyéb adalékanyagok miatt. Nem biztos mondjuk, hogy nekem van igazam. De a férjem nagyon allergiás, és esély van rá, hogy öröklödik, így minél késöbb kap Barni allergéneket, annál jobb.
Ti tényleg mindent fertötlenítetek? Én kizárólag a mellszívó alkatrészeit, meg amibe a tejet fejem, föztem ki. Még a játékokat sem fertötlenítettem soha (csak lemostam vízben, és hagytam megszáradni). A cicimet sem mostam soha se bórvízzel, se szappannal. (Bár naponta többször zuhanyoztam az elsö hetekben a gátseb miatt) És soha nem volt Barninak egy fia szájpenésze sem!!! A fertötlenítö folyadék szagát állítólag sok baba nem szereti, és nem is biztos, hogy olyan egészséges... Maga a túlzott fertötlenítés sem... (Nem tud kialakulni a szervezet saját immunitása, ha nem találkozik olyan dolgokkal, amikre immunissá kell válnia.) Egyedül a kézmosást követeltem meg mindenkitöl, aki jött hozzánk.
Norci, nem szokták a kórházi listára felírni, de szerintem elég fontos lehet, hogy vigyél magaddal mandulaolajat, ha van rá esély, azzal masszíroz a szülésznö, és esetleg megúszhatod a gátmetszést. A másik nagyon fontos az aranyérre való kenocs!!!
A szüléstöl pedig ne félj, nem árt fizikailag felkészültnek lenni rá, olyan, mintha mondjuk le kellene futnod egy maratont. Csak nemesebb célért
Ha lélekben tudod, hogy képes vagy rá, biztosan így is lesz!
Szerdán a mi apunk is eljön, ha nem baj. Már nagyon várjuk! (Nem öt, mert ö itt van, hanem a találkozót
)
Bubu, végül hgy döntöttetek, jöttök? Jó lenne!
Szép jó éjszakát mindenkinek, megyek Baldur's Gate-ezni...
Remélem, nem felejtettem ki senkit ill semmit.
Puszi: Heni és Barnika