Új privát üzeneted érkezett!

Hello újra!

Ann, azért lássuk be, volt már példa hűvösebb időre is május-június tájékán... 2004-ben pl. javában fűtöttünk még, mikor Pünkösd napján (máj. 30-án) Pistit hazahoztuk a kórházból. A másik meg, hogy a baba ugyebár a te 36 fokos testedben volt egészen addig amíg kibújt, tehát valszeg az első néhány hétben jól érzi magát ha kellemesen be van bugyolálva. Természetesen, az augusztusi dögmelegben nem áll szándékomban szaunáztatni szegényt! Kép És ha le akarom tenni miután elaludt, hogy viszem át neki a "szülői test melegét", mint írod? Kép
(Csak halkan kérdezem meg: uh-kép nem lesz? Kép)

Ex, külön pelenkázónk (olyan ami szekrény is egyben) nekünk sincs, mi olyat vettünk, ami a kiságyra helyezhető keresztbe. Nagyon gusztákat lehet kapni néhány ezer ft-ért! Amíg nem ül/áll fel a baba (kb. 7-8 hó) addig tökéletes, utána már picit macerásabb, mert minden alkalommal fel-le kell tenni. De összességében én megszerettem. Persze nyilván a pelenkázós kiságy kényelmesebb (hát még ha később ifjúsági ággyá alakítható, akkor jó sokáig nem is kell új ágy a gyermeknek), de tény, hogy ahhoz hely is kell. Kép
Mérleg: én a sima tolósúlyos "antik" konyhai mérlegünket alakítottam át csecsemőmérleggé, és majdnem 1 évig azt használtuk, nagyon jól bevált! Kép Persze lehet kölcsönözni, no meg nem kevés pénzért, venni is. De azt is megértem, aki nem szerez be magának, meg lehet lenni nélküle is. Legfeljebb havonta egyszer lesz mérve a bébi a tanácsadóban.

Mézgombi, ez egy jó nagy szenyaság volt a részükről, hogy 2ezer pénzt elkértek azért az igazolásért! Pfúj!!! Amúgy képzeld, én még a mai napig is forró tűvel lyukasztom ki a cumit, ha nem találom elég nagynak rajta a lyukat. Kép

Cila, sztem neked érdemes lenne elgondolkodni egy testvérkocsin. Ilyen kis korkülönbséggel, mint ami nálatok lesz, még nem elég sztem a fellépő. Hamar elfárad a nagyobbik, ráadásul még nem is elég fegyelmezett hozzá. És neked is sokkal kényelmesebb lenne vele ügyintézni, vásárolni, stb., meg úgy egyáltalán: haladni. Sok ilyet láttam a környékünkön, és nagyon tetszett! A fellépős verzió az sztem min. 2 év korkülönbségtől jöhet szóba (pl. nálunk lesz ilyen.) De hát, majd meglátod, ahogy gondolod. Kép

Kari! Én 2004-ben, amikor terhes voltam, május 31-re voltam kiírva, és május 13-án dolgoztam utoljára. Pisti 26-án született meg, vagyis még 2 héttel a szülés előtt is dolgoztam... Kép

Na, most ennyi jutott eszembe. Jó éjt!

Hello (Senki sem gratulál a kerek 20-hoz? Kép Kép)
hello

Listához!
Szerintem a mérleg azért kell az első 2 hónapban, de azt lehet kölcsönözni is. Aki több gyereket tervez, jobban megéri inkább venni, még ha drága is. Nekünk a digitális jött be.
Mózeskosár, szennyestartó, pelenkakuka, pólya szerintem is feleslegesek. Teát véletlenül se, csak forralt víz. Ezek a babateák cukrozottak. Mellszívót én mindenképp beszereznék. Nekem az avent kézi nagyon bejött. Cumisüveg is kell, abból is az avent nagyon jó, de az jár a mellszívóhoz. Sokan azzal rémísztgetik az embert, hogy majd nem fog szopizni, ha cumisüvegből iszik. Hát Balázs mindig is evett cumisüvegből és 14 hónapig szopizott, de nem a cumisüveg miatt hagyta abba. Viszont ha már hulla vagy vagy épp elugrottál vásárolni, nem árt ha apuka is meg tudja etetni. Szóval én el se tudom képzelni cumisüveg nélkül.

Amit még kihúznék:
15 mosható Monapel nadrágpelenka ? Minek ha van eldobható
3 külső víztartó nadrág ? Ez mi, ha az műanyag pelusratehető valami, akkor én tuti óvnám tőle a babát, mert nem szellőzik a popsija.
mosószóda - mosáshoz ? Mosószer szerintem elég és a Lenor sensitive öblítő tapasztalatok szerint nem allergizál.
1 db citromfacsaró ? Citrom minek egy szopizó babának?
Még van 1-2 felesleges, de ezek szerintem abszolút azok.

Ami nektek kell:
Lehet kapni (talán gyógyszertárban vagy gyógyászati segédeszköz boltban) nagy papírbugyit. Olyan lukacsos eldobható. Én azért mostam, mert nagyon könnyű kilötykölni és 1 óra alatt megszárad, szóval kb 4 db elég belőle. Ez nagyon jó közvetlen szülés után, mikor azokat a hatalmas betéteket használjátok, amit szintén nem árt beszerezni (tennna), bár van amelyik kórház ad valamennyit.

Garmastan nemkem is nagyon jó volt.

Lázmérőről még annyit, hogy aki még nem vett lehet kapni olyan digitálist, aminek a vége puha, hajlékony. Szerintem nagyon klassz.

"300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot "
Ez meg minek? Ha nem viszem be, akkor nem írják a gyereket a férjem nevére?

Kép

KépKép
nyanya67

Hello, dehogynemKép Gratulálok!KépKép
Nekem meg a férjem csinált ilyen rátehető pelenkázót, vettem rá betétet és nagyon jó volt, főleg az első időkben, mert minden kéznél volt (váltás pelus, krém, törlőkendő, a fürdetős cuccok..)

Verus

Kép
verus

Sziasztok,

legelőször is Hello, gratulálok a kerek 20-hoz!!! Kép
Végigolvastam a mai termést, és hozzáfogtam válaszolni, de gondoltam frissítek egyet, hátha közben még legalább öt hozzászólás van. Hát persze hogy volt, a tiéd Kép ezért nem tudtalak megelőzni a gratulációval. Bocsi

Doren

Kép
Kép
doren

Hello, én gratulálok! De ne szomorkodj! Attól, hogy nem tesszük szóvá, nagyon hepik vagyunk szerintem mindannyian, hogy idáig jutottál. Kép Nekem még öt nap.
Egyébként én olyat akarok, ami később ifjúsági ággyá alakítható, mivel egy ideig nem tervezek elköltözni anyuéktól, anyagi okok miatt. De már ki van számolva, elfér pont egymás mellett a kiságy és a fotel (szopira). Utána van a mi ágyunk, aztán van egy éjjeli szekrény. Csak annyi kell még, hogy majd legyen valami hangulatfény, hogy éjszaki szopinál lássak is valamit, de sokan vettek a szegediek közül sólámpát, az kis helyen is elfér, és egészséges is!
Kari, a vezetésről annyit, hogy kocsi a garázsban, kulcsok és papír itthon, de valahogy nem hoz lázba. Van diákbérletem. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

És mire elküldöm még kettő van Kép Kép Kép

Kép
Kép
doren

Aki nem ismeri az oldalt érdemes benézni a www.babaszoba.hu -ra. Ezen belül Apróhírdetés Sokmindent meg lehet venni használtan. Babakocsit, hordozót, bútorokat stb. Sajnos annó még nem ismertem az oldalt és újonnan kellett ezeket megvennem.

Kép

KépKép
nyanya67

Hello, dehogynem! Gratula a kis kerek 20-asodhoz! Kép Nekem pénteken volt a "kerek", tehát kb. egyidősek a babáink! Kép

Olyannyira elfáradtam ma az ügyintézések miatt, hogy el is teszem magunkat holnapra.

Jó éjt Mindenkinek!
Puszi

Ui.: A férjem csak nézi, hogy mennyit ülök mostanában a gép előtt, és állandóan pötyögök, meg persze kapok egy kis cinket is, most pl. megkérdezte, hogy "Kispapa oldal nincs?" A pasik olyan megértőek...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Nyanya, én akkor sem vagyok mérlegpárti. Azért, hogy mérjem minden szopi után??? Van egy kiszupereált tolósúlyos konyhai mérlegünk, valamiben (pl. pólya) ráakrobatizálom a gyereket, és lemérem, ha nagyon kíváncsi vagyok. Kép
A monapel pelusok szerintem jók lehetnek, de spec. nekem nem szimpi. Viszont ennek ellenére nálunk itthon a gyerek textilpelusba lesz csomagolva, már meg is találtam a hajtogatási módszert, ami még nálunk volt alkalmazva. Ahogy írtam, a férjemnek, és elmentelhez viszont eldobhatósat fogunk használni.
Mosás: én sima mosóport fogok használni. A sensitive mosóporokban és öblítőkben nem hiszek, nálunk Dosia van, és ugyanaz a lány, aki ezt a listát összeállította javasolta, hogy a 20%-os ecetet háromszoros vízzel felhígítja, és azt önti az öblítő helyére, és ez kiviszi a mosószer maradványokat, és még ecetszag sem lesz.
A cumisüveggel nekem sincs bajom...
Eldobható bugyit nem veszek, vannak régi használtak, amiket akkor sem sajnálok, ha véletlenül ki kell őket dobni. Legalábbis most még itt tartok. A Tena viszont nálam is okés.
Az anyakönyvi kivonat meg azért kellhet, hogy hogyan anyakönyvezzék, de a 300 nap néha nekem is magas. Ha nálunk kell, akkor kérnem kell egyet, mert júl. 17-én házasodtunk... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Mézgombi, a férjednek ajánlom a www.szuleteshete.hu oldalt, ott vannak kispapáknak szóló részek is...
Nyanya, én néztem ott pár dolgot, de annyi különbség nincs az árban, hogy ott megvegyem, és valahogy elhozzuk ide. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Szia Cila!

Még nem írtam idáig. Olvastam neked is sűrűn fáj a fejed. Le tudnád írni annak a homeos bogyónak a nevét, mert a gyógyszert én is mindig félve veszem be. Ez a meleg front egyszerűen kinyírja a fejem!!!!
Köszi Niki

Én most a 18.hétben járok. Jó lett az AFP-m és az uh.-on is mindent rendben találtak.Igen gyorsan telnek a hetek. Jún. 8-ra vagyok kiírva. Az mondjuk még egy kicsit odébb van, de már a rosszúllétek elmúltak.Így már sokkal szebb az élet :-)
Jó ez a kis lista amit írtatok. Különben az ember képes megvenni mindent amit rátukmálnak az üzletben.
Szülésfelkészítő a Söfiben? Mész Kisvirág? Én is ott szülök. Hallottál rólla vmit? Jó? Érdemes menni?

Köszi lányok az infokat és remélem csatlakozni tudok hozátok ezután

Puszi mindenkinek! Niki
banik

Sziasztok,

Mézgombi, neked is gratula a félidőhöz Kép

A listához az én véleményem:
nekünk a pelusos kuka nagyon bejött, jól használjuk.
Előke valóban felesleges az első időkben
Mellszívót én sem használtam, beszereztem, aztán elajándékoztam. A fiam annak ellenére, hogy "minimális" tejem volt, csak anyatejen élt hat hónapig. A minimálisat úgy értem, hogy pont annyi volt, amennyi kellett neki (sőt, az elején még a hugomtól kaptam pótlást, hogy ne kelljen tápszert adnom). Avent Isis mellszívót vettem, de semmit nem tudtam vele fejni, kézzel is csak annyit, hogy az utolsó pár csepp is kijöjjön szopi után, hátha a termelődésnél ez is segít. Ezért szerintem ezt nem kell előre beszerezni, hanem szét kell nézni, milyenek vannak, hogy ha szülés után kiderül, hogy kell, akkor apát tudjátok riasztani.
Mérleget is csak az elején használtam, de az egyes evések mérését elég hamar abbahagytam, mert csak felidegesítettem magam. Elég volt hetente mérni, ha tudtok az első pár hónapra szerintem csakis kölcsönözni érdemes.
Garmastan nekem is szuperül bevállt.

Exdeus, a férjem a lassan kétéves fiamnak eddig összesen kétszer cserélte a pelusát... Kép

Mézgombi, a vizesedésre oda kell figyelni. Én is azt hittem (mivel minden szakkönyv ezt írta), hogy az utolsó hónapban normális. Érdemes hozzá ellenőrizni a vérnyomást, és ha az is magas, akkor a vizeletfehérjét. Ezek utalnak toxémiára.

Én ma ennyit jegyzeteltem... Kép

Jó éjt,
Doren
20+3

Kép
Kép
doren

Ja, és a szülésfelkészítő.
Én a Jánosban fogok szülni, itt nagyon jó a felkészítő tanfolyam. Már csak azért is mert nem idegenként mész "elsőre" a kórházba. Mert én addig azt sem tudtam, hol a szülészet. Itt 6 alkalmas a tanfolyam (így elég a 30. hét után elkezdeni) és a korházi specialitásokat mondják el javarészt.

Doren

Kép
Kép
doren

Sziasztok!
Én is itt vagyok!Kép

Ma fájdogált a pocim,és a babus sem mocorgott nagyon!Remélem nincs baj!
Ma kidolgoztam magam,kinyaltam a lakást,de nagyon!

Én is gratulálok a 20 héthez!
Valahol jók ezek a listák,de szeintem egy csomó dolog azután kerül megvételre mikor megvan a baba!
Arrol nem is beszélve,hogy ilyenkor a nagyszülők egy csomó dolgot adnak!Jó,persze ne erre számitson az ember,de úgy is kap!
Anyu nekem azt mondta,hogy az első két hónapban fontos a mérlegezés!
A cumisüveget én is jónak tartom,még ha szoptat a mama akkor is!
A mellszívókról én azt hallottam,hogy sok kismamának pont ettöl megy el a teje,mert csak az első csatornákból szívja!
Nyilván nem mindenkinél rossz!

Tényleg jó az az oldal amit Nyanya írt!

Sok puszi
Szilvi 21+3

Kép
szgoron

Üdv!
Doren, a férjemnek már volt egy kapcsolata, ott volt egy kislány (nem az övé), ő ott pelenkázott. Szóval ő ki fogja cserélni, ha muszáj lesz! Kép
Szilvi, a mellszívó ugye arra való, hogy a szopi után kiszívd vele a "maradékot". Én kézit szeretnék, de az is lehet, hogy kinézem, és ha kell, akkor megveszi a férjem. Csak ezzel az a baj, hogy tuti nem azt venné. Kép
Abban is igazad van, hogy kap az ember lánya ezt-azt, de szvsz ez inkább a rucikra vonatkozik...
Nálam sem mozgott sokat babóca, de aztán kapott egy teszkós energiaitalt, arra felkelt. De úgy látszik a koffein sem turbózta fel csak kb. fél órára. Kép
Egyébként annak ellenére, hogy a használt cuccok nem feltétlen hoznak lázba, én már ezer éve regisztráltam magam a babaszobában. Kép
Na mára tényleg befejezem...

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus!
Az a baj az oldallal, hogy ellepték a viszonteladók és Õk nem sokkal olcsóbban adják, de még mindig sok kismama árulja saját portékáját féláron. Ha időd és türelmed van, akkor találsz olyat, ami megéri. Nem mondom, hogy első alkalommal rögtön megtalálod ami kell.

A bugyiról meg annyit, hogy nekem is van olyan régi amit nem sajnálok, de azokkal az a baj, hogy a méretem és hát szülés után azzal a hatalmas betéttel 1-2 számmal nagyobb kell.

Doren!
Ejnye-bejnye a férjednek. Kép
Én kézzel nem is tudtam fejni. Lehet, hogy én vagyok a béna.
Egyébként nálunk a kórházban és szerintem lehet máshol is, adnak mellszívót, ha épp van annyi, hogy jusson, mert kézről kézre megy. A Szabolcs u.-ban Medella volt. Az speciel nekem nem vált be. Érdemes kipróbálni, hogy beválik e, mielőtt vesztek, már aki vesz.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Olyan drágák vagytok, mire visszajöttem, egy csomóan gratuláltatok... Brü-hü-hü! Kép Kép

Doren, nálunk is dettó ugyanez a helyzet mint nálatok: a férjem eddig kb. 2x pelenkázta Pistit a 20 hónap alatt! Kép

Szilvi, ne izgulj, néha az én babám is tök lusti, de másnap bepótolja a mocorgást! És ne hajszold túl magad! Kép

Mézgombi, neked is gratula a 20-hoz! Kép

Niki, üdv itt!!

Pussz, Hello
hello

Sziasztok!

2006.január 14-én szombaton délelőtt bababörze lesz a XIX. ker. Teleki u. 50. sz. alatt a Kispesti Művelődési Otthon épületében.

Mindenkit szeretettel várunk!
muscacece

Sziasztok.

Hello:
A fiam most éppen a fociért van meghalva. 1,5 éve járunk edzésre. De most nem tudom hogy lesz, mert a férjem nem ér haza addig, amikor kezd, és én meg most el vagyok tiltva a mászkálástól. De remélem ma már azt mondja a dokim, hogy már felkelhetek, mert nagyon unom ezt az egész napos fekvést. Bár ma reggel egészen az oviig elmentem (ami a házunkkal szemben van kb. 10 méter).
A mez amiben van a képeken az jégkorong mez. Azt is el szeretné kezdeni, majd májustól, mert akkor nyílik meg itt Erzsébeten a jégpálya és én messzebbre nem viszem. A nővérem gyerekei már ovodás/bölcsödés kora óta hokizik. A kissebbik hamarabb tudott korizni, mint járni. :-) A nagyobbik meg már válogatott kapus a korosztályában, és ez nagyon tetszik a fiamnak, hogy állandóan mennek külföldre meg mindenhova. Csak kár hogy a suli rovására megy az egész. Ezért is féltem a fiamat elengedni, különben már rég járna...
Szép napot mindenkinek!
Írjatok, mert halálba unom magam... :-(

KépKép Kép
barby81

Üdv!
Barby, nagyon rossz lehet otthon feküdni. Engem a penész megenne!
Nyanya, hidd el, hogy pl. a babaholmiolcson.hu oldalon sokkal olcsóbban talász cuccokat, mint akik el akarják adni. Legalábbis én ott néztem a babakocsit és a kiságyat is. Kép De mondjuk a kristóf féle hiperszuper izéért nem adnék ki 200e Ft-ot (egy másik fórumon írták, hogy annyiba kerül).
Na lépek, mert hamarosan jön a barátnőm, elmegyünk a távhőhöz, utána meg uh. Kép
VAlamikor még bekukk, attól függ, mikor esek haza, mert még el kéne menni anyóshoz felpróbálni a rucimat.

Ági és
KépKép
exdeus

Hali,

olyan érdekes, nálunk apókaugyanúgy cseréli a pelust, mint én Kép jajjjj, egy kukisat olyan más lesz pelusozni Kép

Szülésfelkészítő tanfolyam a MÁVban havi 1x van (volt 2 éve) és 3 alkalmas, szal úgy kell visszaszámolni Kép

Egyetértek Nyanyával eldobható bugyi terén - a 3-4-et, ami a csomagban volt, elhasználtam egy nap, de én is mostam és tényleg 1 óra alatt +száradt. A sima bugyi nem szárad olyan gyorsan. Ez az első 2-3 napra áll, utána kevesebb, de én asszem elég sokáig véreztem - 10 nap körül? nem emléxem.

Hello, hogyne menne gratula a kerek húszhoz Kép Te már kifelé mész belőle KépKépKép
Én nem vagyok hozzászokva a baba letevéshez Kép Nekünk az első hetekben sokat volt kézben Hamma, akkor meg kényelmesebb a hordozókendő, mert még tusz is csinálni vmit. Látszólag hót mélyen aludt, leért a feneke az ágyba, vagy a babakocsiba és váááááááá Kép Amúgy mi is bebugyoláltuk nagyon picinek egy kis takaróba, mint a kórházban volt, de csak 1-2 hétig szerette, utána - és azóta is - utált bebugyolálva lenni. Maradt a gyapjútakaró, ami még nyáron is szuper, m ugye télen fűt, nyáron hűt Kép Most Hamma kap egy nagyobbat, a kicsi meg lesz a picié.

Uh kép.... hát izé, amit kaptunk, az nem egy csúcs darab, amúgy az egész megvan videón, de onnan meg ki kell másolni, no majd meglátom, mit tehetek Kép Megkeresem a kukis részt Kép

Tarhonyanya, én sem tudom, h nap mint nap hogy tudtad leplezni, h babát vársz - félidőig?!?! Mondjuk a játszóházban, ahová Hammával járunk ég nem mondtam és 7főn sem vett észre senki semmit Kép

Mi most elmegyünk dédizni, majd jövünk.
Cupp,
Ann
annann

Sziasztok!

Most nem jegyzeteltem, majd ami eszembe jut azt leírom.
Már úgy örültem, tavaly óta nem hánytam. Erre tegnap a lányomnak kakilnia kellett és szegénykém a gyógszerektől meg a lázcsillapítóktól olyan penetra büdöset termelt, hogy szó szerint ki dobtam Õt a wc-ből és gyorsan teleraktam a fajansz vízesést. Hát mit mondjak, már egész jól elvoltam nélküle.

Mérleg: Mi nem akartunk kölcsönözni, de mivel majd egy hónappal előbb szültem, 2,2kg volt a lányom, besárgult, állandóan ébresztgetni kellett a kórházban, elaludt a cicin ezért muszáj voltam, mert nem lettem volna nyugodt, ha nem tudom, hogy rendesen eszik-e.
Pelenkázás: A férjem szerencsére mindig kivette a részét ebből. Kép
Mellszívó: én is vettem egy használtat a bababörzén, bár nekem sem volt túl sok tejem. Az elején még tudtam használni, aztán valami miatt nem akart üzemelni, pedig mechanikus volt. A kórházban azért jó szolgálatot tett mikor a lányom egész nap a kékfény alatt feküdt.
Cumisüveg: A lányom az elején nem nagyon akarta elfogadni. Aztán függő lett. Decemberben vettük e tőle úgy, hogy azt mondtuk, hogy elvitte a kukásautó. Hát mit mondjak nem volt egyszerű, mert előtte délben azzal aludt el és egész nap a szájában lógott. A kakaót este és reggel még mindig abból kapja. Én ha megtehetem nem fogom a másodikat rászoktatni.
300 nap: hát elég gáz, de valószínű azért kell, mert ha esetleg elváltatok és balkézről van a gyerek, akkor ne kerüljön a férjed nevére, ha nem az övé. Vagy nemtom mér, csak gondolom.
Nekünk egyébként mindenünk megvan, de babakocsit szeretnék másikat. Egyrészt mert utáltam az előzőt, másrészt mert most a sógornőméknél van már lassan másfél éve és abban altatják a gyereket mindenféle takaró nélkül. Ráadásul állandóan beteg a kiscsákó és így már nem szívesen raknám bele az újszülöttet.
Bugyi: Erről van egy történetem, bár biztos ki fogtok már utálni annyit írok. Szóval már írtam, hogy egy hónappal előbb szültem, így aztán még semmi nem volt otthon összekészítve, ideértve a Tennát is. Amit mindenkinek javaslok, hogy szerezzen be,mert ha esetleg elmegy a magzatvize, akkor egy tisztasági betéti nem lesz elég. Mint tudjátok, az folyamatosan ujratermelődik és elfolyik. Na, viszont én nem tudtam, hogy mekkor egy ilyen betét ezért a páromat meg éjjel szülés előtt el kellett küldenem bugyit venni a Tescoba. A fehérnemű osztályon együtt válogatott Varnus Xavérral.Persze a párom jó kis nagymami bugyikat nézegette. Szerinte elég gáz volt.
Hát csak ennyi.
Gratula a 20-asoknak. Én 13-as vagyok és pénteken 13-a lesz.
Amíg írtam elaludt a lányom a kanapén. Nem nagyon tetszik ez nekem. Nem akar javulni, és nem akarja bevenni a gyógyszereket sem.
Na, lelépek.

Mindenkinek szép napot!
Edit
Akartam még egy köldökzsínór elvágós képet feltenni, de inkább odafekszem mellé pihenni egy kicsit. Majd legközelebb.

Kép
Kép
kanyin

Sziasztok Lányok!

Annyit írtatok, hogy csak kapkodtam a fejemet:-)

Csandy és Hello,
köszi a tanácsokat és valóban addig dolgozom majd ameddig jól esik. De szerencsére egyenlőre nem nagy gond , csak délben esne jól aludni egyet.

Exdeus,
Akkor majdnem ugyan akkor volt az esküvőnk, mert mi meg július 23.-án házasodtunk össze, így ha babóca 1-2 héttel hamarabb jön akkor beleférünk a 300 napba.

Doren,
Meggyőztél, hogy tényleg érdemes menni a felkészítőre, főleg így első babásként biztosan sok hasznos infót mondanak majd.

Schöpf-is kismamák, ha megtudom akkor mindenképpen megírom a pontos dátumot, de egyenlőre úgy tudom, hohy jan vége-feb elején kezdődik és 6-8 alkalmas lesz a szülésfelkészítő.

Tarhonyanyanyához hasonlóan én is csak a 19.héten mondtam meg bent és el voltak hűlve, magamhoz képest nagy a hasam, de így télen nadrág+ zakóval nem szembetűnő egyáltalán, meg szerencsére nem sokat kergetett a rókakoma:-) így nem volt feltűnő. De hihetetlen érzés, hogy már nem kell titkolni.

Szép napot!
Kari
(20+2)
kari

Exdeus!
Benéztem a babaholmiolcson.hu ra, hát nekem nem tetszett. Rendes bolti árak. Én pl az ikeáában kinéztem egy emeletes ágyat 40eFt-ért natur fából. Itt ugyan az ugyanannyiért furnéros anyagból van. Szerintem igénytelenek a bútorai, a többit nem néztem, mert most bútort kell vásárolnunk. Dehát izlések és pofonok Kép

Edit!
300nap valószínű ezért van, ahogy mondod, na de miért kell az ember lányának minden szülés után a hivatalban sorban állni, miért nem elég, ha az apa nyilatkozik?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kari: előre is köszi a tanfolyam infókat.

Banik: szeretnék menni valamikor, de még nem tudok semmit róla. Kari ígérte hoz infót róla.

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Kari!
Mi az a 300 nap?
Külön kell bizonyítani, hogy ki az apa?
Hogy van ez, leírod nekem!

Én is gratulálok a huszadik héthez, hogy bírjátok!!!!
Jó a lista, mi még csak nézelődünk, nem merünk vásárolni, majd talán március végén, de sokat gondolkodom, hogy miket kell majd venni, jól szét kell nézni, mert olyan árbeli különbségek vannak, hogy szörnyű.
Ti tornáztok már, mikor kell elkezdeni?
Szül valaki a Rókusba, szivesen cserélnék tapasztalatot. Puszi Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Csandy, tegnap dumáltunk a házassági anyakönyvi kivonatról, meg a 300 napról, kicsit fentebb megtalálod. Egyébként szerintem nem biztos, hogy minden kórház kéri, inkább az anyakönyvezésnél van jelentősége. De már ott sem igazán kell "bizonygatni", nov-től új eljárási szabály van, amit (bizonyítékot, igazolást) a hivatalok egymás között be tudnak szerezni, azt nem kérhetik még az ügyféltől is. Szóval szerintem ne aggódjunk a ház.a.kivonat miatt...Kép

Doren, szerintem túlreagáltam a lábam dagadtságát, mert tul.képpen csak a zokni nyoma látszódott jobban, meg szerintem egy nem terhesnek is ki lettek volna a lábai kb.4 órás mászkálás és ácsorgás után...Mióta kipihentem, már jól vagyok, a vérnyomásom eddig inkább alacsony volt, de azért köszi, odafigyelek magamra!Kép Jövő hét pénteken megyek védőnőhöz, akkor úgyis lecsekkolnak, és mondom neki, ha esetleg "dagadnék".

Ebédre fokhagymás-sajtos-tejfölös tésztát ettünk, volt ám mocorgás rendesen! Kép Én még valami édessel lezárnám, így a férjem lespurizott porcukorért, hogy tudjak mákostésztát is enni. Tehát várom a desszertemet...Kép

Exdeus, óvatosan az energy drinkkel, tele van mesterséges anyaggal és koffeinnel!

Köszi a gratulákat, átadom a kis 20+5-nek! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Ja, még a tornával kapcs. akartam írni. Nekem Rubint R. van, szerintem egész jó, minden trimeszterre más gyakorlat-sorozatot lehet (és szabad) csinálni, így végül is bármikor el lehet kezdeni.

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Barbi! Grat a fiadhoz! Nagggyon vagány! Kép Az enyém (a nagy) ping-pongozik a bvsc-ben. Tényleg, miért is kell feküdnöd?

Ann, én meg pont fordítva vagyok ezzel: foggalmam sincs, hogy kellene egy nunusost pelusozni... Kép Eddig csak 2 kukissal volt dolgom. Az nagyon jó lenne, ha találnál egy kukis uh-képet, gondolom, mindenki kíváncsi lenne rá! Kép

Kanyin! Jó ez a Varnus Xavér-os story Kép Jobbulást a lánykádnak! Mi baja van? Tényleg, hogyhogy 36 hétre született? Lehet tudni az okát?

Tegnap éjjel még készült a kerek 20 hetes pocimról fotó! Kép Tessék: Kép

Kép

Jól megnőtt, nem igaz?

Hello
hello

Na, jöttem vissza, teszek fel még nektek képeket, csak hogy ne unatkozzatok Kép (Barbi Kép) Csak, mert ezekről már volt szó korábban.
(Elnézést a gyengébb képminőségért, csak ezek még a régi telefonunkkal készültek, sajnos akkor még nem volt rendes digigépünk.)

Szóval: ilyen egy jól bepólyázott május végi baba közvetlenül a kórházból hazahozva (4 naposan)(főleg Annann-nak Kép)

Kép

Ez pedig az a bizonyos kiságyra tehető pelenkázó (Ex-Áginak Kép)

Kép

És íme az a bizonyos konyhai mérleg csecsemőmérlegként használva (szintén Ex-nek Kép) Te is pont ilyen tolósúlyosról beszéltél, nem igaz? Persze később a saját tálcája helyett egy nagyobbat rögzítettem rá (ragasztóval) és így majd' egy évig használtuk! Kép

Kép

Ez pedig egy 3d-s kukis (pontosabban golyós) kép (térdben behajlított lábak között - ha netán vkinek nem állna össze a kép). Persze ez már 33 hetesen készült. Meg egy portré. Kép Ezek csak úgy érdekességképpen.

Kép

Kép

Ez pedig a ráadás: a néhány hetes Pisti és én Kép

Kép

Na, remélem nem fog elszállni, ha már ennyit ügyködtem rajta! Kép

Pussz, Hello
hello

Hello, nagyon jók a képek! Főleg a pólyás és az utolsó kép, annyira aranyos! Tök szépek vagytok! Kép A mérleges kép is nagyon édes!

KépKép
KépKép
mézgombi

Szia Hello!
Nagyon édes kisbaba volt:-) meg nagyobbacskán is biztosan az:-)
Kari
kari

Hello, szépek vagytokKép a pocakod meg nő szépen.

Mézgombi, kispapának: www.apafej.hu nemrég bukkantam rá, nézzen körül, hátha talál kedvére való topikotKépKép

Kép
verus

Mézgombi, Verus: köszi Kép

Kari: a január 8-i archívumban van róla friss kép is Kép

Közben csináltam egy albumot is, Hello néven van, bár egyelőre nem lesz benne számotokra semmi újdonság. Csak azt találtam ki, hogy így majd könnyen nyomon lehet követni a pocaknövekedést. Kép Ilyet még úgysem csináltam eddig soha, 3. babánál már épp ideje volt... Kép

Úgy látszik, sok lett a szabadidőm mára - de nem bánom!! Termékeny napom van! Kép

Hello
hello

Üdv!
Nyanya, nekem akkor is szimpi az oldal. Egyébként sem adnék ki sok tízezret egy ágyért. Akkor inkább megveszem kétszer...de én már csak ilyen vagyok. Kép
Mézgombi, pont a koffein miatt kellett. Én már az ilyeneken nem akadok fent, ha annyira egészségesen akarnánk élni, akkor inkább haljunk meg, mert azt nem lehet...szerintem. Én nem zárom be magam a négy fal közé (szmog), nem eszek bioizéket (egyszerűen nem tudom elhinni, hogy bio lehet, mert az egész talajt nem cserélik ki alatta, akkor meg honnan tudják, hogy mi van benne?) és mégis élek!
Babóca is jól van, de nem jutottam előrébb, már ami a nemét illeti, mivel a lábai össze voltak zárva. Kép De olyan arin mocorgott. BPD: 48, OFD: 63, femur: 34, humerus: 33, talp: 35, cerebellum: 21, thorax: 48,5 mm. Azt tudja vki, hogy ha a lepény fundus, akkor az mi???
Doki ügyben egy fél lépéssel előrébb jutottam, igaz, ezt most nő, talán holnap megnézem magamnak...
A záróvizsgás rucim is jó lett, abban nagyon látszik a pocim. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Még vmi: nekem nem kell gratulálni a húszhoz, az UH szerint 21 hetes vagyok. Kép Egyébként meg 19+3...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem tudtam jonni, de ejjel nappal tanulok. Minden rendben van es ma voltam UH-n. Jo nagy a baba, kicsit nagyobb mint Lili ebben a koraban. De minden rendben. Jo az AFP is.
Es Lilikenek kishuga lesz. Kép
Mostmar torhetjuk a fejunket a neven. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Ági,Kép a kis szemérmes baby..fundus az a méh boltozata, azaz a legtetejeKép akkor ott tapadhat a lepényed.

Rita, gratula a 2. kislányhozKép

Kép
verus

Sziasztok!

Hello! Szupik a képek, nagyon édes a manócska a pólyában. Cuki a pocakod is, Kép de jó lenne, ha én is ilyen vékony lennék Kép.
A kislányomnak mandulagyulladása van, de a gyógyszerre amit adott a doktornő, nem igazán reagál. ráadásul a dacckorszakban vagyunk nyakig és mindenre az a válasza, hogy nem. Így a gyógyszert sem hajlandó bevenni tegnap este óta. Addig szedte. Ha holnapra nem javul, akkor visszaviszem az orvoshoz, találjon ki valami más gyógymódot.
Fogalmam sincs miért született előbb. A terhességem teljesen tünetmentes volt. Talán kicsit többet kellett volna pihennem a végén. Mi nagyon kirándulósok vagyunk és hát még előtte is sokat mentem. Igaz otthon voltam, de minden nap rengeteget sétáltam. Szóval nem tudom.
Trita gratula a kishughoz. Már én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lapul a lába között.
Itt a köldökzsinór elvágós fotó. A MÁV kórházban még csak be sem kellett öltöznie a páromnak. Szinte olyan volt mintha otthon szültem volna. Az orvosom fotózta, ha már az ollót kiengedte a kezéből. Kép

Kép

Kép
Kép
kanyin

Sziasztok!
Exdeus!Ez tök jó!21 hét!Gratulálok!Kár,hogy nem mutatta magát!Anyósod ilyen hamar megvarta a rucit?
Amúgy én sem adnék ki sok ezreket,kiságyra,babakocsira,járokára!
Arra a pár hónapra minek!Meg szeintem, használtan is tök jó dolgokat ki lehet fogni!

Kanyin!Tök jó a kép rólatok!Bár te a kéz vagy,gondolom!KépTény,mintha otthon lennétek!
Jó sok haja van!!

Ma már jól mocizott a kis Boborjánom!Kép(ja,mi a párommal így hívjuk!Idétlen név, de ari!Hogy hogy jött nemtom!)
Pusza:Szilvi 21+4

Kép
szgoron

Üdv!
Igen, anyósom előkészítette. Még nincs teljesen kész, ahhoz ugye min. egy próba kell. Most ez megvolt, legközelebb már majdnem kész lesz. Kép
Egyébként én nem vagyok a használt dolgok ellen - ruhából már van egy rakat turis, de ha nincs árkülönbség, és nem is találok, akkor minek görcsöljek? Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus!
Én is úgy vagyok vele, hogy ha nincs nagy árkülönbség, akkor inkább legyen új. Az olcsót és jó minőséget ki kell fogni. Ruhákat a bababörzén érdemes túrni, ami a BNV-n van évente 2x. Elég drága a belépő, de megéri. A Minimanó is nagyon jó.

Helló!
Nagyon aranyos babaKép

Kanyin!
Csak így civilben bemehetett a férjed? Egyébként nagyon jó kép? A szülésznő csinálta?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Én is szeretnék hozzátok csatlakozni! A második babámat várom, 16+5 hetesek vagyunk, június 22-re kiírva. Van már egy lányom, Juli, ő 2 éves és 3 hónapos. Már kezdettől olvaslak benneteket, illetve Hello-val már a játszótéren is összefutottunk Kép Annann pedig régi, bár egyoldalú ismerősöm, régóta olvasom a 2003 nyár végi babák topikot, de oda nem szoktam írni.

Hello, nagyon jók a képek, és gratulálok a 20. héthez! Látom, Pisti jó alvó baba volt, minden testhelyzetben alszik a fotókon Kép Juli ellenben letehetetlen volt nagyon sokáig, ha megmozdítottam, már üvöltött, így mi hordozókendőztünk.

Minden 20. hetet betöltőnek gratulálok!

A listával kapcsolatban sokféle tapasztalatot írtatok a mellszívóról, cumisüvegről. Nekem is van már sajnos néhány kellemetlen tapasztalatom a szoptatás kezdeteiről. Juli a kórházban kapott cukros vizet és cumit, és sajnos cumizavaros lett. Nem minden baba lesz az, de ez engem nem vigasztalt. (A szülőszobán még gyönyörűen, hatalmasra tátott szájjal szopott.) Nem kapta be elég mélyen a cicit, hanem úgy, ahogy a cumit kell, folyamatosan gyötörte, ezért három hónapig fájdalmas volt a szoptatás. Későn jöttem rá, hogy mi a baj. Akkor szoptatási tanácsadóval is beszéltem, de a helyes technikát már nem tudtuk újratanulni. Szerencsére nem apadt el a tejem a rossz technika miatt, és a lányom még most is szopik. Csak azért írtam le mindezt, hogy hiteles legyen a javaslatom, érdemes megnézni a La Leche Liga honlapján (www.lll.hu) az LLL szoptatási füzeteket, én sajnálom, hogy az előző terhességemnél nem találtam rá. A kézi fejésre is ír egy klassz módszert, nekem mellszívóval szinte semmi sem jött, ezzel a módszerrel pedig tudtam fejni.

Ennyi elég is belőlem elsőre,
Habu 16+5

Kép

Kép
habu

Jó estét!

Igen a kéz én vagyok. Tulkép én is rajta vagyok az eredetin, de felül minden kint van és nem akartam úgy fel tenni, hátha megakarjátok mutatni valamelyik kispapinak.
Igen így bejöhetett a párom, csak zacskót kapott a lábára. Nem tudom, hogy ez mindig így van-e, vagy akkor annyira fel voltak gyorsulva az események, hogy nem fogalkoztak vele. De nekem tetszett. Az orvosom csinálta a fotót. A szülésznő tevékenykedik a képen.
Ja, a bababörzére én is kimentem akkor, és nagyon jó dolgokat lehet ott kapni, tök jó áron. Tényleg megéri kimenni.

Hali!
Edit

Kép
Kép
kanyin

Sziasztok !

Cumisüveg témához csatlakoznék. Sajnos nekem a korházba( és később sem)indult meg a tejem és állandóan paráztam leszokik a szopásról nem fog menni stb. Csecsemös nővér ajánlotta a fogszabályzos cumit teás lukkal azon tej is és a tápszer is nehezebben jön meg kell dolgozn a kajáért. Nekük olyan mértékig bejött hogy fokozodott a cicin a szopás erőssége de ez sem segitett sajnos. Mérleg kapcsán mi is úgy jártunk hogy kis súllyal sületett plusz sárgaság tehát nagyon kellet tudni mennyit eszik. Azoknak akiknek nem volt ilyen gondjuk nem is mondták hogy kell mérleg otthonra.

Hát nem tudom nekem a börze kicsit csalodás volt. Ruhát tudtam venni de pl. kocsit csak vadi újat tudtam volna mert ami használt volt kint az mind nagyon lepukkant. De azért a neten láttam jó képeket.
Testvérkocsiban azért nem gondolkodom mert ha tömegközlekedni is kell azza nem lehet. Na meg ahoz ezt el kellene adni. Hát majd lesz valami.
Nagyon jók a képek mindenkinél.
Nekem hétfőn veszik le az AFP-t majd 25-én ultra hang. Ma láttam a pocaklakot mocorgott de még hogy. Egyelőre nem érzek belőle semmit.

Na megyek mert már megint szó menés jött rám
jó éjt
cila

Üdv!
Mijez a nagy pangás kérem szépen?!
Ma elmentem a dokinőhöz (aki állítólag korrekt és normális), de nagyon sokan voltak, így inkább kértem időpontot hozzá - még jó, hogy ki volt írva a rendelő ajtajára a szám. Kép
Jövő héten csütörtökön tízre megyek. Majd meglátom...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok, lányok!

Jó sokat írtatok, mióta nem jöttem, alig bírtam visszaolvasni, a reagálás meg nem bizti, hogy mindenkinek sikerül!

Hello, Kanyin!
Szó szerint GYÖNYÖRÛEK vagytok!!! Már én is alig várom, hogy a kezemben tarthassam Mazsolát!!! Mindenki ennyire hajtaná az időt, vagy csak én vagyok extrán türelmetlen??? Kép

Cumizásról az a véleményem, hogy (egyelőre) azt mondom, nem szeretnék a gyerkőcnek majd cumit adni, bár lehet, hogy ez majd nem így alakul... Mivel még nem voltam a kórház szülészetén, csak remélni tudom, hogy éjjel-nappal együtt lehetek majd a kicsivel, és hogy tudok majd szoptatni.

Habu!
Szia Neked is, két nappal "fiatalabbak" vagytok nálunk! Mellesleg én is június 22-re vagyok kiírva, de majd 25-én lesz ultrahang, és szerintem változni fog az időpont! Te már érzed, hogy mocorog? Én még sajna nem, legalábbis nem tudom, hogy ő-e az... Már nagyon várom, hogy érezhessem!

A lista jó, de tényleg vannak fölös cuccok, bár szerintem az ember az első gyereknek egy csomó mindent megvesz, amire később nem is lesz szüksége... Kép

Cila!
Ezek szerint egy napon megyünk uh-ra! Az AFP-nek én már az eredményére várok, nekem a 15. héten vették le.

Babakocsival még mi is hadilábon állunk, egyelőre akinek volt a családban, az mindenki eladta...Kép Úgyhogy lehet, hogy vétel lesz belőle, majd meglátjuk.
Tényleg, a mérleg kell, vagy csak jó, ha van? A védőnő úgyis megméri a kicsit mindig, ha viszed hozzá, nem?

No, jók legyetek, szép napot mindenkinek, majd délután talán még tudok jönni!

Sziasztok

Norwell+Mazsola (17+0! Kép)

Kép
Kép
norwell

Hali, egy gyorsat:

Kanyin, a MÁVban mindig ilyen szabad a légkör Kép Nálunk semmi se volt felgyorsulva, mégis csak a zacsi kellett a lábra és amúgy otthoni ruci.

Habu, örülök, h itt vagy! Kár, h a nyárvégibe nem írsz, ott is szívesen látnánk ilyen szimpatikus embereket Kép

Rita, gratula a hugihoz Kép

Exdeus, lehet, h lyány a lelkem, ha így titkolózik Kép

Cupp,
Ann
annann

Üdv!
Ann, hát nem tudom, szerintem inkább már kicsi neki a hely. Kép De ha lány, akkor apósom kiszalad a világból...
Norwell, hát ahogy írták itt többek, a kis súlyú babáknál ajánlják, de ahogy írtad, a védőnő úgyis leméri. Én rájöttem, hogy babamérleg kihúzva, majd mérem a konyhai tolósúlyossal. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Jó reggelt.

Hello:
Feküdöm, azért kell, mert sokat keményedik a hasam, kaptam rá magnéziumot a multkor az ügyeleten és azt mondta a csaj, hogy amíg nem lát a saját dokim feküdjek.
Tegnap voltam este nála, azt mondta, hogy annyit ne szedjek, amennyit felírt az ügyeletes, csak napi kettőt. És 1 órát sétálhatok egy nap. De amúgy azt mondta miden rendben van. Hát ez volt tegnap. Most meg mennem kell a barátnőmhöz a virágboltba, mert randija van és helyette bent kell legyek. De majd befekszem a rózsák közé... :-)
Szép napot.

KépKép Kép
barby81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?