Új privát üzeneted érkezett!

Egy kicsit beugrottam, megkaptam egy kis időre a gépet, mert hát férjuram éppen játszik...

Nagyon tetszenek a képek, főleg Kanyinnak az újszülöttes fotója! Tényleg nagyon megható, megértem, hogy az egyik kedvenc képed! Kép

Úgy látszik, itt az Andik aggódnak a mozgás miatt, így üzenem a másik Andinak, hogy múlt héten még én is paráztam, mert nem éreztem semmit, de azóta Babuci pótolta. KépFőleg esténként mozog, meg mikor kajálok, biztosan szereti a hasát...

Én nem ajánlok semmilyen gyógyszert terhesség idején, ha csak nem nagyon muszáj! Fejfájásra nekem bejött a wietnámi balzsam, a szemöldök közé, és a halántékra kell kenni. (Kínai boltokban és drogériákban is lehet kapni.) A savamra meg egyszerűen eszek.Kép Na jó, inkább csak rágcsálok. Mikor köhögtem és fájt a torkom, akkor meg Sinupret-et szedtem és Bioparox sprét használtam, ezeket kismamáknak is lehet. Egyébként natura boltokban nagyon készségesek, biztos tudnak ajánlani valamit minden nyavalyára. Tesóm azt mondta, hogy minden ami nekünk gyógyszer, az méreg a babának. Úgyhogy szerintem hanyagoljuk a gyógyszert.

Na, átadom a terepet. Ja, már kérdeztem, hányas felbontásban rakjátok fel a képeket? Mert nekem nem engedi, azt mondja túl nagy.

Még visszatérek, ha kis Drágám kinyírta az összes ellenséget. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Mézgombi
mérges mérges mérges
jó hosszan válaszoltam és elszállt. Valószínű pont egyszerre küldtük az üzenetet és összeakadt, vagy a gépem szar.
Szóval röviden, szerintem nem árt. Ezt egy oldalban fejtettem ki, meg rá is kerestem neked és linkeket is beraktam, de minden elszállt. Francba, francba.
Azt írják a gyógyszerről, hogy nagy felületen alkalmazható ezért szerintem nem olyan durva. A nyaki redő a down kórt szűri. Vagy nem?
Férjem szerint mindegyik szteroidos krém másként szívódik fel. Függ a hordozóanyagtól, vagy akár a bőröd típusától.

Kép

KépKép
nyanya67

Mézgombi
mérges mérges mérges
jó hosszan válaszoltam és elszállt. Valószínű pont egyszerre küldtük az üzenetet és összeakadt, vagy a gépem szar.
Szóval röviden, szerintem nem árt. Ezt egy oldalban fejtettem ki, meg rá is kerestem neked és linkeket is beraktam, de minden elszállt. Francba, francba.
Azt írják a gyógyszerről, hogy nagy felületen alkalmazható ezért szerintem nem olyan durva. A nyaki redő a down kórt szűri. Vagy nem?
Férjem szerint mindegyik szteroidos krém másként szívódik fel. Függ a hordozóanyagtól, vagy akár a bőröd típusától.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Akkor hamarosan bejelentkezek a fodrászhoz.

A minap láttam a spektumon egy doksifilmet, amiben azt mondták, hogy a picit nem kell minden nap fürdetni, mert a rajta maradt magzatmázat hamar lemossuk. (ezt nem igazán értettem, de mindegy) Azt javasolták hogy 2-3 naponta fürdessünk és a kimaradt napokon csak a hajlatokat törölgessük meg.

A szülésről csak annyit, hogy én még nem gondoltam bele, hogy mi is lesz. Valahogy majdcsak kijön és valaki csak fog segíteni.

Amúgy én tuti biztos vagyok a mikor fogant meg a csöpségünk. 3 napos hétvégén voltunk Egerbe. Úgyhogy egri baba lesz Kép
Eddig nekem az UH-kon is pontosan annyi hetet és napot mondtak, amennyi tényleg vagyok.

Tarhonyanya: örülök, hogy jók az eredményeid.

Amica és Kanyin gyönyörűek a bébik Kép
Amica: azt mondta a dokim, hogy a tarkóredő 3 mm-ig jó. Úgyhogy nálatok tökéletes az eredmény.

Kari: a kismama újságban azt írták, hogy a 8., 16., 24-28. héten csinálnak vér és vizeletvizsgálatot.

Amúgy babacucc nekünk is lesz bőven. A tesóméktól és a sógoroméktól rengeteg mindent kapunk (kocsit, bébihordót, kádat, bébiörzőt, millióegy ruhát, stb.) Így szerencsések vagyunk, mert rengeteget spórolhatunk.

Nyanya: nekem is elszállt amit írtam. Lehet, hogy a babanettel volt valami.
Szerencsére én wordbe szoktam először írni és idemásolom.

Kép Kép
kisvirág_30

Nyanya! Hát, bocsi! Bár szerintem nem az én üzim kavart be, mert pont arra akartál reagálni, szóval nem hinném, hogy ez volt a gond.
Nem tom melyik gyógyszerre gondoltál, hogy nem árt, én úgy írtam, hogy ha csak nem muszáj, ne szedjünk semmit. Biztosan vannak olyan esetek, amikor nélkülözhetetlen a gyógyszer, én inkább arra gondoltam, hogy egy fejfájás miatt nem biztos, hogy rögtön be kellene venni valamit. Mint már írtam is, a nővérem orvos, ő mikor terhes volt, pont beleesett a szénanátha korszakba, de semmit nem szedett. Mondtak neki olyan gyógyszert, ami nem árt a babának, de ő még azt sem vette be, pedig szenvedett kutyául. Nekem ez ugrik be, mikor gyógyszerről van szó, úgy vagyok vele, hogy ő már csak tudja az okát, hogy kihagyta.
Nekem is szállt már el irományom, így én mindig csinálok egy másolatot, így nem gond, ha összeakad máséval.

KépKép
KépKép
mézgombi

Mézgombi!
Bocsi, tényleg nem is neked akartam címezni, hanem Norwellnek a szteroidos kenőcsre válaszoltam.
Mostanában elég gyatra ez a babanet, elég sokszor száll el üzenet, nincs miért bocsánatot kérned, nem a Te hibád, csak arra gondoltam, hogy a rendszer összeakad, ha ugyan oda egyszerre két üzi akar menni, de bármi más gond is lehetett.

Kisvirág
Te legalább előrelátó vagy. Már én is sokszor gondoltam rá, de mindig elfelejtem. Néha, ha eszembe jut én a memóriába szoktam menteni, egy egyszerű kijelölés és CTRL+C-vel. Innen csak akkor száll el, ha a gépem is lefagy.

Kép

KépKép
nyanya67

Azért vagyok ilyen előrelátó, mert hiába az ADSL nálunk ez olyan vacak, hogy simán ledob amikor csak úgy gondolja. Ilyenkor az egész gépet újra kell indítani. Úgyhogy már sokszor szívtam-e miatt Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Exdeus, "nem visszaváltható csomag" Kép Kép Kép

Kanyin, szuperek a képek. Nekem nem való ilyen szép képet nézegetni, túl érzelgős vagyok Kép

Amica, gratulálok a jó eredményedhez, ügyi és szép kis babócád van!

Jó éjt,
Doren
20+2

Kép
Kép
doren

elszállt minden amit írtam.
majd holnap visszaírom, most nincs idegrendszerem hozzá.
Jó éjt!
vero
21+4
Vendég

Sziasztok Kismamik Kép

Nem nagyon tudok jönni rendszeresen, visszaolvasni meg képtelenség, hihetetlen, hogy pörög a topik.

Amica Kép megtaláltam a képet, tényleg csodás a babuci, gratulálok hozzá! Lehet, hogy téged foglak bombázni kérdésekkel, ha nem gond, egyszerűen alig jutok ide, jószerivel csak téged "ismerlek".

Edit Kép engem nem riasztott el a kép, nagyon vágyom már rá, hogy mi is átérezzük, remélem a Margitban lesz rá lehetőség.

Van itt esetleg valaki, aki a Margit kórházban fog szülni?

Puszi Mindenkinek
Noémi
10+4
Vendég

Nyanya, örülök, hogy tisztázódott minden! Kép

Megnéztem a Vér szava c. filmet, pont nekünk való volt...Kép Elég brutális egy anyósa volt a csajnak...

Remélem, nem fogok a filmmel álmodni, mert ma éjjel tök rosszat álmodtam, szörnyekkel harcoltam, akikat nem lehetett látni, csak ha megsebesítettem őket...Nagyon féltem, küzdöttem, szörnyű volt, aztán felébredtem. Szerintem a vacsira bekajolt sztrapacska ülte meg a gyomromat, azért álmodtam rosszat, nyomkodtak a boszorkányok...

Megyek alukálni, szép álmokat Mindenkinek!
Puszi, Andi

KépKép
KépKép
mézgombi

Szisztok Lányok!

Kanyin,
csodás az a kép rólad és az újszülött babáról, nem rémísztettél el:-) Bár ahogy közeledik az időpont egyre izgi, hogy mi lesz a szülőszobán.

Exdeus,
Köszi szépen az infót és egyetértek Veled, hogy bár sok-sok könyvet szereztünk be, de szerintem férjemmel az első 1 hónapban örölünk, hogy élünk majd és nem biztos, hogy a szabályokon jár majd az eszünk:-)

De jó lesz már kézben tartani a csöpséget:-) Elsőbabás anyukák, Ti mentek a korházba szülésfelkészítőre majd? Schöpf- Merei-be jön közületek valaki majd a februárban kezdődőre?

Gyakorló anyukáktól kérdezném, hogy szerintetek mikor érdemes bevásárolni a babakelengyét és a legfontosabb dologkat majd? 30. hét után reális már?
Nincsen véletlenül listátok, hogy kb. mi az ami nagyon szükséges, mert nekünk senki nem fog tudni adni sajnos kisruhákat, mert az egész nagy család első unokája lesz, barátoknál meg jönnek a második, harmadik babák még.?

Mindenkinek szép napot!
Kari
(20+1)
kari

Noi, itt is és a régiben pedig mindig megtalálszKép

Szép napot pocakosok!

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!
Csatlakozom Karihoz... Akik már gyakorlottak, nem tudnátok tanácsot adni, hogy mi az, ami TÉNYLEG kell? Mert biztos, hogy veszünk hülyeséget is, de próbálnám csökkenteni ennek a mennyiségét. Tudom, hogy a bébinek majd csak az annya kell, meg egy hely ahova leteszem aludni, de valahol a két véglet között szeretnék lenni.
Köszi!

satuk

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a kedves reakciókat a feltett fotókra. És kívánom neketek, hogy a legkevesebb szenvedés árán átélhessétek nemsokára ezt a csodát.

Exedus! Király vagy! Ez a jegyzetelés eddig még nem jutott eszembe, de nagyon praktikus. Mire végig olvasom az irományokat, a végére fogalmam sincs, hogy kinek mit akartam írni. De most ennek vége!

Nyanya67! Ez a papás szülés nekünk is érdekes volt. A párom az elején még az UH-ra sem akart bejönni. Aztán a 4D-en, amit a rossz AFP-m miatt kellett megcsinálni, már el is pityeredett. De továbbra is elhatárolta magát attól, hogy a szülésen személyesen résztvegyen. Aztán mint írtam nálunk minden hihetetlen gyorsan történt, és mikor hajnalban visszajött, már a szülőágyon feküdtem 3-4 újjnyira kitágulva a szülésznők elég rendesen munkára fogták. Végűl Õ vágta el a köldökzsínórt. Azóta is emlegeti, hogy ha nem így történik, élete legfantasztikusabb élményéről maradt volna le. Ráadásul amíg a doki varrogatott Õ végig a kezében tarthatta a kislányát. Közben pedig megbeszélte a dokival a futball eredményeket Kép. A végén pedig megkérte, hogy nézze meg, hogy tetszik-e neki a stoppolás. Ez azért kimaradhatott volna, mert akkor látta meg, hogy igazából mennyi vér gyűlik össze egy szülés során.
Igen a nyaki redő a down kórt szűri.

Mézgombi! Nekem is reklamált a képeknél, pedig a méret jó volt, aztán még egy kicsit összenyomtam és elfogadta. De már nem emlékszem, hogy pontosan mekkora volt a kép.

Kari! Nekem volt amniocentézisem az elsőnél, az AFP-m miatt. Mikor annak megjött az eredménye, mérhetetlenűl boldog voltam. Onnantól kezdve kb. 20. hét, ha láttam valamit ami tetszett, akkor megvettem. A babakocsit ilyesmit mi is a 30. hét után vettük meg. Viszont akkor már érdemes, mert aztán egyre nehezebben tudsz majd járkálni, nézelődni. Ráadásul én a 36. héten megszültem.
Azt hiszem van egy oldal, ahol van szükséges babakelengye. Majd utána nézek és felteszem.

Mostmár lassan lelövöm magam.

Mindenkinek szép napot!
Edit

Kép
Kép
kanyin

Kép
Kép
kanyin

Kari!

Én is Schöpf- Mereibe fogok szülni, de fogalmam sincs mikor kell elkezdeni a szülésfelkészítőt. Hányadik hét után érdemes? És mikor vannak az időpontok. És hogy kell oda bejelentkezni? Jajj én semmit nem tudok.

Virág
13+4

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok.

Régebben 1-szer, 1-szer már írtam, de eddig dolgoztam, és nem tudtalak rendszeresen követni titket. Most ennek, már vége. Nem dolgozhatok, mert sokat keményedett mostnában a pocim. Elvileg egy-két napig feküdnöm kellenne, de hát egy 6 éves fiú mellett ez lehetséges? Nem nagyon, főleg most, hogy nem vittem oviba, mert ott is csak felidegesítenek. Úgyhogy mostantól "szabad vagyok."

Noémi!
Én a Margitba szültem a fiamat is és most is ott fogok. Szerintem nagyon jó maga a korház is, de az orvosok és a szülésznők minden képpen. A csecsemősök meg remélem már kicserélődtek! Nem mondom, itt is vannak hiányosságok, de hol nincsenek? Én elvileg már a Dél-Tepsibe tartoznék, de elmentem még az elején Uh-ra, és körülnéztem... Ezekután döntöttem megint a Margit mellett.

Elsőbabások!
Szerintem, a kiságy, (persze a belevalókkal) babakocsi, fürdőkád, sok textil pelus, pár kisruhácska, nem kell sok, mert hamar nőnek!!! Pelenka, popsitőrlő legyen meg a 30. hétig! Viszont semmilyen fürdetőt, krémet, hintőport ne vegyetek nekik előre, mert amikor kiengednek a kórházból, ott írnak fel receptre mindent. Legalábbis nálunk így van. Ott a gyermekorvos már észreveheti ha érzékenyebb a bőre és rögtön olyat kaptok ami jó neki.

Az én szülésem nem rémes, sőt ilyet kívánok mindenkinek!!! Du 1/2 3 kor elment a nyákdugó, felhívtam az orvosomat, azt mondta szépen lassan szedjem össze a cuccaimat és menjek be. A férjem még kitalálta, hogy ő éhes és amíg én bent órákat szenvedek Õ éhen fog halni. Ugyhogy még csináltatott magának túrógombócot és evett! 4re értünk be mert eltévedt útközbe olyan ideges volt. Mondta az ügyeletes doki, aki megvizsgált, mikor beértünk, hogy jó hogy ott vagyok, mert mindjárt kint a feje és szülünk. Mondtam neki, hogy maga lehet hogy szülni fog én bztos nem mert fájásaim nem voltak. Szegény uram nem akart bejönni velem, de a szülésznő látta hogy be van ....va, és észre sem vette, de már ráadta a zöld ruhát és bevitte a szülőszobába. Közben nekem megjött a dokim, burkot repesztett. Akkor előjöttek a fájások. De az sem volt vészes. A beöntésre nem maradt idő, ugyhogy azt megúsztam. Átmentem a szülőszobára, meglepődtem, hogy ott a férjem, mondjuk szerintem ő is. A lényeg hogy 4óra 47-kor kibújt a szerelmem. Tehát nem szorakoztunk, mondtam neki előtte, hogy gyors legyen, ő meg szótfogadott. Ez volt az utolsó. :-) Ami kicsit bántott, hogy először a férjemnek adták oda, nem nekem. :-(
Na befejezem, mert túl hosszú lettem.

Vigyázzatok a pocaklakókra.

Azért még egy képet megpróbálok feltenni a rosszaságomról:

Kép

Sziasztok.
Barbi
(18)

KépKép Kép
barby81

Sziasztok Kép

Tegnap voltunk UHn, minden rendben van, óriási a baba (1,5-2 héttel idősebb méretű) és képzeljétek, úgy néz ki, kiegyensúlyozódik a nemek aránya a családban Kép

Kanyin, csodaszép a szülés utáni fotód, először komolyan azt hittem, én vagyok KépKépKép De én zöld leplekkel vagyok körülvéve a hasonló képemen (nekem is az a kedvencem) + Hamma talán picit nagyobb és sokkal lilább Kép Nálunk is pont így volt, h amíg varrtak, apa dajkálta a kislányát, megszervezte, h kapcsolják le a villanyt, h ne zavarja és ott dumáltak Kép Csak mondjuk nálunk apa eleve apás szülés párti volt és nagyon sokat segített! Remélem, most is hasonlóképp lesz, m szeretném simán megszülni az óriásbébit Kép

Csajszik, sztem a lista, amit Kenyin írt, nem rossz, de belenéztem, sokmindent túlzásnak, fölöslegesnek tartok (főleg előre beszerezni). Nekem anno volt egy saját, de wincsitörlődés okán most nincs, majd én is utánanézek, h miben tudnék segíteni.
Egyetértek azzal, h a nagyobb cuccokat előbb érdemes beszerezni, m lehet, h nem találod meg az első helyen, amilyet szeretnél. A 34. hétre ezekkel már pikkpakk lennék, a többivel meg mondjuk a 36-37.re, amikorra a kórházi táska is összepakolva az ajtó mögött figyel ;)

Elszállás ellen én úgy írok, h megnyitok egy klön ablakot jegyzettömbben, ahogy haladok az olvasással, párhuzamosan már reagálok is - általában visszafelé. Onnan másolom át, így ha elszáll, megint másolom.

Csandy, üdv itt Kép Mozgás miatt ne aggódj, biztos az, de lehet, h úgy fexik a lepényed, h nehezebben érzd. Fogod még eleget Kép

Tarhonyanya, gratula a kicsi tarhonya méreteihez Kép Lány lesz, mondtam ;) Hozzáteszem, h Hammát fiúnak jósoltam, kiderült, h lány lesz, az is lett. PocakBocit lánynak jósoltam és mint tegnap kiderült.... KépKépKép

Szgoron, sztem tökmind1 hány hetes vagy mostmár, h túl vagy a korai vizsgálatokon. Az számít, amit a dokid mond, m ő az alapján hoz döntéseket esetleges túlhordásnál stb.
Nos, a tegnapi tapasztalat szerint aszongya:
mensi szerint lennék ma: 19+0
doki kiírsa szerint, ami már figyelembe vette a korai Uhkat: 19+2
tegnapi Uh szerint: 20+2 (átlagosan - a pocija szerint 21+2 Kép)
Én egyelőre úgy számolok, mint a dokim, de felkészülök egy május huszonvalahenyadikai szülésre. Csak ne 29!!!! az az én szülinapom, senkinek se jó később, ha egy napon van.

Kari, érdekes ez, h itt ezt mondtak, ot azt, mármint nem tekintetében. Sztem ha nem látja, inkáb ne mondjon semmit - vagy ez elvárás???

Mennem kell, jelenésem van a kislányomnál Kép
Ann
annann

<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház testvérek
Veráska 30 Siófok 24 hét 6 nap 2006.04.26 Várpalotai kh. elsö baba
Clair 32 Bp. III. ker 21 hét 6 nap 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 21 hét 5 nap 2006.05.18 Nyírő Gy. elsö baba
Acer 32 21 hét 1 nap 2006.05.22 Szt. István kh. fiú
(2004. 10. hó)
Satuk 30 Bp. I. ker. 21 hét 1 nap 2006.05.22 Kútvölgyi kh. elsö baba
Tjuca 27 Budapest 21 hét 0 nap 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Vero 29 Sopron 21 hét 0 nap 2006.05.23 Soproni kh. Áron (9)
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 20 hét 5 nap 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt elsö baba
Mézgombi 24 Bp XIV. ker. 20 hét 4 nap 2006.05.26 Kiskunfélegyh. elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 20 hét 3 nap 2006.05.27 János kórház Laci
(2004. 01. 20.)
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 20 hét 1 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 20 hét 1 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 20 hét 0 nap 2006.05.30 Budai Honvéd kh. Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 19 hét 5 nap 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 19 hét 4 nap 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004. 06. 26.)
AnnAnn 30 Hatvan 19 hét 2 nap 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003. 11. 04)
Exdeus 23 Szeged 19 hét 2 nap 2006.06.04 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Lreta 28 17 hét 6 nap 2006.06.14 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 17 hét 5 nap 2006.06.15 B.csabai kh. Kata
(2002.10.23)
Norwell 24 Tét 16 hét 5 nap 2006.06.22 Győr P.A. kh. elsö baba
Babszem27 27 16 hét 4 nap 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003. 09. hó)
Veraa 30 15 hét 4 nap 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Emy82 23 Szigetszt.m. 15 hét 3 nap 2006.07.01 István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 15 hét 1 nap 2006.07.03 Újpest
szülőotthon Levente
(2005. 01)
Verus 31 Baranya m. 14 hét 5 nap 2006.07.06 Pécs, Megyei kh. lány (93) fiú (95)
lány (97) fiú (01)
fiú (03)
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 13 hét 6 nap 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 13 hét 4 nap 2006.07.14 Schöpf-Merei elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 13 hét 0 nap 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. lány (2,5 év)
Amica 32 Sopron 12 hét 5 nap 2006.07.20 Soproni kh. 3. baba
Nyanya67 38 Budapest 12 hét 1 nap 2006.07.24 Szabolcs u. Balázs
(2002.12.)
Noémi22 27 Budapest 10 hét 4 nap 2006.08.04 elsö baba
Banya 25 Pécs 9 hét 3 nap 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Gira 24 Szeged 9 hét 0 nap 2006.08.15 SZOTE N.K. Réka
(2005.04.18)</pre>
annann

Üdv!
Kanyin, a jegyzetelés nem az én ötletem, valaki írta, hogy csinálta már, és mivel tegnap össz-vissz kétszer jártam itt, mert annyi dolgom volt, este a visszaolvasásnál már muszáj volt legalább annyit odaírnom a papírfecnire, hogy kinek és mire kell reflektáljak. Kép

Én majd szeretnék szülésfelkészítőre járni, de szerintem a 25. héttől bőven elég lesz. Akkor már remélhetőleg a férjem sem vidéken fog dolgozni, és ő is jöhet - elvben apás szülést tervezünk.
Nekem van egy listám, majd meglátom, hogy sikerül ide betegyem. Na bemásoltam simán.
A képek max. mérete annyi lehet, hogy a hosszabb oldala nem lehet nagyobb 600 képpontnál.

darab

Ági és
KépKép
exdeus

Ja, de ezt úgy nézzétek, hogy téli babás anyuka írta, tehát nekünk elvben elsőre inkább vékony rucik kellenek, és a nagyobb méretekből meg vastagabbak, a későbbi zimankósabb időre. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Csak röviden:

Noémi!

Én a Margitban fogok szülni. Én szeretem, hogy mindent időre csinálnak, kicsit katonás ia, de a SOTE-val ellentétben itt nem kell órákat ott dekkolnom. A szülésznők rendesek egytől-egyig. Tisztaság van. Az orvosom rendes, de tele van beteggel, nem biztos, hogy elváálal újakat. Még több infó a Margitos topikban. Ja és nekem volt műszeres befejezésem, az orvosom végezte el a műtétet, de előtte volt két uh két külön orvos+uh-s néni, és a tágítót is másik helyezte fel. Szóval leosztják a lapokat, de nem lehet egy rossz szavam sem, mindenki maximálisan emberséges és rendes volt. Ja és a viziten megkérdezett másik doki is, + az enyém is jött engem megnézni. Nézz be a tavaszi meg a téli topikba is, hátha ott kapsz infótKép
Én még nem szültem itt, de eddigi ismereteim pozitívakKép

Juca

tjuca

Sziasztok!

Tök jó az új táblázat, mennyi Veronika van! Kép

Exdeus! Most már én is jegyzetelek! Kép
Szerintem a lista kicsit hosszabb mint amit én venni fogok pl: babahordozó és autóülés egy és ugynaz.
Bár második babánál szerintem mindeki saját tapasztalatból építkezik, az meg mindenkinek más.
Például biztos nem veszek fülhőmérőt, nem szimpi, van didzsitál, még mindig működik a fiamnál vettem. Az jó popsiba is hónaljba is ha már nagyobb.
Aztán például nem veszek pelenkázóállványt, fürdetőállványt, ilyesmiket, mert alig használtam.
Én a pelenkásmatracot húztam vontam ide-oda, többnyire a mosógépen volt, de az ágyon is. Később már csak textilpelust dobtam a rökcsire, azon pelusoztam. Fürdetőállványt meg utáltam, beraktam a nagykádba a kicsit, és leültem a kissámlira mindig, én úgy szerettem fürdetni. Utána fel a mosógépre rakott pelusosszivacsra, amire rá volt készítve a fürcsilepedő, amibe tettem még textilpelust belülre pluszban, és hipp-hopp kész voltunk. Hát ezért. Persze lakása is válogatja, ismerek olyant aki a szobába fürdetett.
Viszont nagyon praktikus beszerezni Clarasept nevű kézmosót a felnőttek (babatapogatók és a család) részére, mert nemcsak antibakteriális hanem vírusölő, gombaölő hatása van! Főleg az első időben fontos legalább 30 másodpercig rakthagyni a kezünkön, és steril is lett!
A textilpelusból meg tonnákat veszek az a legpraktikusabb dolog a földön.
Arra tettem a sterilizált cuccokat (belebugyoláltam). Sőt ha valakinek (nekem pl) nem szimpi a babaposikendő, pelussal és sima vízzel gyönyörűen le lehet mosni a pisis-kakis popsit! Garantáltan hipo-allergén. Kép Persze ezeket érdemes megjelölni kis hímzésel(én x-eket hímeztem rá, hogy ezek popsisak)
Mi az a beteg betét pelenkázni??

Verus! Hát igen van hasonlóság köztünk! Meg az is hogy a nagyfiú ekcémás.

Norwell!
Nem az én férjem gyógyszerész, de szerintem már rájöttél. A Nyanyáé az (ha minden igazKép)

Csandy!
Nekem a Mallox-ot ajánlották, de nem veszem (iszom) be, hanem tejet szoktam inni, ha ég a gyomrom. Lehet hogy neked is bejön.

Mézgombi!
Én is szénanáthás vagyok és a terhességeim alatt nem szedek semmit, igaz most még nem volt szezon, de az előzőnél, te jó ég! De ki lehet ennyit bírni, egy kis szemviszketés-tüszögés nem a világ.
Már tavasz óta nem szedek semmit mert készültem a babára és Zirtec-et, amit én szedtem, nem lehet (úgy tudom) terheseknek szedni.
A Vér szavát én is néztem. A csaj hogy felkelt a szülés másnapján frissen mosott hajjal, lapos hassal, előtte meg majd' megpusztult. Birom azt is, hogy a filmekben mindenki üvöltve szül (az első fájástól). Kép

Az én porontyom pedig pécsi, ottan nyaralgattunk a fogantatáskor!
Vendég

nagykádba a kicsit=> a kis kádat, nem a gyereket
Kép
Vendég

Exdeus!
Fülhőmérőt ne vegyetek, nagyon nem jó és pontatlan.

Verus! Igaz Kép

Edit!
Akkor nálatok nagyon jól jött ki. Arra azért nem tudnám rávenni, hogy a köldökzsinort Õ vágja el, de nem is akarom, majd ahogy alakul.

Kép

KépKép
nyanya67

Átnéztem Exdeus babalistáját és fűzök hozzá megjegyzéseket, hátha leírjátok Ti is és kiderülnek álláspontok Kép - amin aztán majd igazodjon el az elsőgyerekes kismama KépKépKép

Kérdéses cuccok listája:
Mózeskosár
babamérleg - nekünk speciel van egy kölcsiben, de hülye voltam, h eleinte olyan gyakran mértem, jól fejlődő gyereknél nem köll Kép
Pelusos kuka nekünk nem vált be, mi zacsiban gyűjtjük a másik kuka mellett a konyhában és naponta visszük is lefelé.
Szennyestartónk se volt külön, semmi gáz nem volt belőle - együtt is mostam a ruháinkat (pedig Hamma általában érzékeny bőrű, de tényleg semmi nem volt)
56osból ne vegyetek annyit, hülyeség! Sok gyerek bele se fér az 56osba! Sztem vegyetek kevés 56-ost, több 62-est, és ha véletlenül nagyon pici, még akkor is vehettek pluszban 56ost!
Pólya megint ízlés kérdése, de amúgy nem rossz dolog, nekünk nem volt - nem lesz. Hordozókendőnk viszont igen (sztem bizonyos tekintetben hasonló a szerepe)
Előke?
Monapel és tsai megint ízlés kérdése...
Fülhőmérő
testápoló
Mellszívót se muszáj megvenni előre, m nem olcsó, ha úgy látod, h kell, majd beszerzed - nekem is így volt, amikor elvitték Hammát kék fény alá, fejnem kellett hirtelen és nem jött - apa szalad, mellszívó beszerez és jött - nem sok.
Tea??? Én nem adnék, max forralt vizet, ha nagyon meleg van, a cici bőven elég.
Cumisüveg... hát izé. Egy nekünk is volt tartaléknak, azóta is bontatlan Kép Ellenszer: szopi ezerrel KépKépKép

Folyt köv.
annann

A kórházi listához:
Anno az én listámban fel volt írva a Szilvia papírtörlő... mondom: mi a francnak ez, hát van nálam konyharuha is meg törülköző, nem viszek. Aztán rájöttem, h mire lett volna jó! Az első pár napban vérezget a gátseb - megmosod és nem tudod úgy megtörölni, h ne hagyjon nyomot a törülközőn... és persze minden WChasználat után illik megmosni - ergo: 35 törcsi úgysincs nálad. Vagy hagyod megszáradni - vagy legalább körben, ha nem is közvetlenül rajta jöhet a Szilvia Kép Mostmár viszek!
A másik: nálunk kérték a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot - azt is be kell vinni.

Krém mellbimbóra: Garmastan nagyon bevált - nekem már mind2 véres, sebes volt - összeszorított foggal, rugdosva szoptattam, de jött a G. és segített Kép
annann

Sziasztok Lányok!

Először is köszi, hogy ennyi jó infót irtok Nekünk kezdő kismamiknak. így már kezd összeállni a kép, hogy mik is kellenének igazán.

Kanyin,
köszi a net címet meg is néztem és abból és a gyakorló anyucik listájából egész képbe kerültem:-)

Kisvirág_30
2 hét múlva megyek a dokimhoz, elhozok tőle pontos listát a szülésfelkészítő időpontjairól és akkor megírom Neked is.

Akik még dolgozó kismamák,
Ti mikor hagyjátok abba a munkát? Én úgy tervezem, hogy május 25-29-re vagyok kiírva akkor április 1-től már nem dolgoznék. szerintetek későbbiekben számít valamit, ha nem a törvény szerinti 8.hónaptól vagy otthon, hanem már mondjuk a 7.-től???? Persze a babócától is függ azért hogy bírom e addig.

Szép napot!
Kari

ui:
Exdeus,
Hogy állsz az autóvezetéssel?
kari

Sziasztok!

Jelentem, én is néztem tegnap a Vér szavát (férjem szitkozódott is miatta rendesen) Kép Szegény bébim rugdosással juttatta tudtomra nemtetszését folyamatosan...

Barbi, hát, ezt a szülést (mármint a tiédet, nem a Gwyneth Paltrow filmbéli alakítását Kép) én is szívesen bevállalnám! Első babát, ilyen gyorsan, ráadásul a nyákdugesz elmenetele után másoknál még akár napok is eltelnek szülésig, szóval: irigy-irigy-irigy!!! Kép

Edit, szuper a szülőszobai kép!!! (Nekem ilyen 1x sem volt Kép Kép Kép) Ja, és gratula az uh-os képekhez is, Amicának is!

A listákhoz most csak annyit tennék hozzá a magam részéről, mivel már szóba került, hogy - SZVSZ Kép - a pólya egy nagyon hasznos holmi!! Ha abban van a baba, egyrészt nem fázik, másrészt olyan érzése van, mintha valaki tartaná, ölelné, szal biztonságban van! Nekem volt is, lesz is, az egyik legfontosabbnak tartom! (Mi egyébként a kórházból is abban hoztuk haza Pistit.) (Kórház 5 percre van.)

A Garmastan nekem is nagyon bevált, csak ajánlani tudom mindenkinek! Fejőgépem nem volt, nem is lesz, kézzel is remekül lehet fejni, de én mindig csak annyit fejtem, hogy ne maradjon kemény (csomós) a cicim, ez kb. 20-30 ml, max. 50, a többit babó szívta ki, és így szépen működött a kereslet-kínálat elve, de erről később még úúúúgyis jó sokat fogunk itt elmélkedni Kép Kép (Aki esetleg üvegszám akarja lefejni a tejét, hogy jó messzire kóborolhasson hazulról Kép, meg feltöltse a fagyasztóládát ínségesebb időkre gondolván, annak esetleg érdemes géppel fejnie.)

Ann! Gratula a "kis" tököshöz! Kép Kérünk képet az óriásbébiről!!!

Pusza, Hello (aki ma pont HÚSZPLUSSZNULLA!!!) Kép
hello

Hello, pont ezért mondtam, h számomra pólya helyett hordozókendő Kép
annann

Ann, ok, csak azt meg én nem ismerem (hallottam már róla, de nem próbáltam), és nem is szeretném magamon hordozni a bébit Kép A pólya azért sokkal vastagabb, mint egy "kendő", nem? Uh-s kép lesz? Kép

Barbi! Mit sportol a fiad, hogy válogatott mezben van a képeken?
hello

Na jövök. Kép
Vero, szerintem a beteg alá való tena betét a vérzés miatt kellett...talán. Igazából még most sem néztem át ezt a listát, én ahogy Hello írta, lázadó vagyok, és beszerzem, amit úgy gondolok, hogy kell, meg itt van anyu, aki segít (nem kioszt).
Tehát én sem feltétlen értek egyet a lista minden részével.
Pl. nekünk digitális lázmérőnk van, igaz, a higanyosat jobban szeretem, de azzal ráérünk a hónaljban mérni. Tehát fülhőmérő kilőve.
Pelenkázónk meg ilyeneink sem lesznek, praktikus oka, hogy nem fér. De van asztalunk, ágyunk, ott meg ficereghet.
Kádat csak egy simát veszünk, úgyis a szobában fogjuk mosdatni a földön, leülünk és fürcsi. Tehát állvány is kilőve.
Pelus: anyu és én a textilért vagyunk oda, főleg itthoni használatra, aztán meg megy a mosásba. Persze lesz itthon nadrágpelus is (van már egy pár csomaggal a garázsban), mivel a férjem közölte, hogy ő a hagyományosat ki nem cseréli a gyerek alatt. Kép
A popsitörlőkendő viszont szerintem jó ötlet, a melegebb napokon is át tudod vele törölni...
Mérleg: én sem tervezem, nem akarom magam az idegbajba kergetni. A gyerek úgyis kér, ha éhes! Fejés, én egyelőre kézi mellszívóban gondolkodom, aztán majd meglátjuk. De én is inkább szoptatni szeretnék.
Ennek ellenére van cumisüvegünk, víznek, teának (hasfájósoknak) bőven jó.
Pólya, állítólag nálunk kötelező bevinni a kórházba, mert abban adják ki a babát...de venni nem kell, mert az egyik barátnőm odaadja.
Hordozókendőt én is szeretnék, de pl. az egyik ismerősünk gyereke kezdettől fogva sima kenguruban volt, és nagyon jól érezte magát benne!

Ági és
KépKép
exdeus

Hello, nemtom mér' akarod te a nyár közepén befűteni a gyereket Kép A szülő testének melege pont elég sztem. Nekem Hammával is volt egy karikás, most pedig kötözőset is szeretnék. Sztem tökmás mint a kenguru, természetes, jól szellőző anyag, pont nyárra való Kép

Exdeus, mijaz, h abban adják ki a babát??? Nálunk csak fürcsire vitték el, amúgy velem volt, s én öltöztettem díszmagyarba (olyan édi kis csacsis ruhája volt), amikor jöttünk haza Kép
annann

Sziasztok!

Délelőtt suli-Oep körúton voltam, így most csatlakozom. Jó sokat "termeltetek" ma is!

Jó volt bemenni a suliba, találkoztam pár volt évfolyamtársammal is, van aki ebben az időszakban végzett, ma volt a diplomaosztó próba, nagy volt a nyüzsi. A tanulmányis nők ugyanolyan rugalmatlanok, mint anno, és 2 ezerbe került, hogy írtak 3 sort, amelyben igazolták, hogy odajártam. Na de remélem, most fizettem nekik utoljára. Oep-nél is tömeg volt, nem tom mi történt, még múlt héten szinte senki nem volt.
Eléggé lefáradtam, mire hazaértem, kicsit úgy éreztem, mintha dagadt volna a lábam. Nem vészesen, csak picit aggódtam, mert nagyon nem lenne jó "vizesedni". Nektek volt már ilyesmi? Az egyik barátnőm tiszta vízlabda lett, mikor terhes volt, szegénynek még a feje is megnőtt szerintem, egyedül ez aggasztott a terhes külsővel kapcsolatban. Azért remélem, nálam nem fog elfajulni...

A baba-cucokkal kapcsolatban nekem szerencsém van, mert tesómtól és az egyik sógornőmtől öröklök mindent (kiságytól és pelenkázótól kezdve a babakocsin át a ruhákig), ergo nekem azok lesznek meg, amit ők megvettek. Az biztos, hogy ennyi mindent én sem szereznék be, mint ami a listán van. A pólyával kapcsolatban anyukám azt mondta, hogy az nagyon hasznos dolog, mert segít egyenesen tartani a baba hátát (gerincét), praktikus szoptatáskor is. Egyébként már lehet kapni "modern" pólyákat is, tesóm kisfiának is kókuszbetétes vagy milyen csoda-bio pólyája volt, mintás, jopofán nézett ki.

Egyébként én babonás vagyok, nem veszek semmit előre. Már kaptam egy zacsi újszülött rucit, azt is otthon hagytam anyuéknál. Miután megszületett, még pár hétig anyuéknál tervezek maradni, így lesz idő itthon berendezni a baba dolgokat. Mikor én születtem anya sem vett semmit (hozzáteszem, hogy 40 évesen szült, és előttem meghalt egy babája születés után), és apu egy csomószor emlegeti, hogy mennyit röhögtek keresztanyámmal, miközben beszerezték az összes szerkót, míg mi a kórházban voltunk. Anno még a cumikat forró tűvel lyukasztották ki, erre a hazaérkezésem előtti éjjel került sor, végighülyülték az egészet, és persze tesztelték is, hogy mekkora legyen a lyuk, szóval a leendő cumijaimból itták a tejet...

Na én is lelövöm magam...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Képtelen vagyok lépést tartani Veletek!!!
Tegnap este elmondtam a főnökömnek, ma a közvetlen munkatársaimnak és ma egész nap "babáztunk"! Kép
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire nyomasztott a titkolózás.

A lista fantasztikus, de egyelőre nem értem, hogy egy ötvencentis minimanónak miért kell egy féltonnányi holmi!!! Kép Kép

Ann!
Gratula a kispasihoz, meg az eredményekhez is, drukkoltam ám tegnap este, hogy minden ok legyen!

Majd még holnap visszaolvasok, addig csak termeljetek szorgalmasan!!

Üdv,
T.
tarhonyanya

Exdeus,
nem lehet a vérzéshez a beteg betét, az van odaírva hogy pelenkázáshoz. ?!
lehet, hogy valami trükkös dolog?

Tarhonyanya,
Akkor örültek a munkahelyeden, nem igaz?
Vendég

Ann, gratula a kisfiatokhoz!KépKép
Sztem elírtad: nem 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell? És mivel mi a 3. ker.-ben esküdtünk és a Margitban szültem, ott nem kellett. (Amikor más kerületben szültem, akkor kellett csak vinnünk..)

Verus

Kép
verus

Sziasztok!

Már két orája csak olvasok tök jó. Legalább így pótolom a betű függöségemet, könyvet most úgysem veszek.

Bevásárló listát én nem csináltam csak kapkodtam a fejem a sok jó tanács között.
Nekem a korházbaa kicsinek csak kesztyű és sapka kellett saját. A csecsemős nővérek mossák vasalják a ruhákat ami a korházi alapítvány vásárol illetve kap de nagyon jó minőségüek. Éjszakára mindig elvitték őket kaptak lefejt tejet meg tápit de ebben a párnapban viszont tudtunk aludni éjszaka. Nem tudom de nekem hirtelen elég volt napközben foglalkozni a kicsivel.

Most csak annyit kell vásárolnunk, hogy legyen még egy kiságy meg ha lány lesz akkor egypár ruhát.
Szerintem a 30. hét körül érdemes elkezdeni, na én halogattam és aztán apa meg anyukám rohangált a sok apróságért.
Most még ki kell találnm hogy fogok a két gyerekkel közlekedni ill. sétálni, meg játszótér valószínűleg a kicsi kap egy kengurut, vagy a kocsihoz lesz testvér fellépő. Hál istennek van még időm.

Jegyzetelni kellene. Tudom hogy konkrétan senki nem irt nekem semmit de így még reagálni is nehéz annyit irtatok.

Szülés felkészítő. Nekünk egy nap volt azt mondták hogy nem lehet megszervezni a tanfolyamot mert nincs olyan időpont hogy mindenkinek jó legyen. Elmesélték mi fog történni mit kell csinálni, majd a szülésznő hozzá tette minden szülés más fölösleges mozgásokat tanulni mert mindenkinek más esik jól.Én például szerettem a labdán ülni amig engedték de mint Doren én is toxémiás voltam felment a vérnyomásom levált a méhlepény úgyhogy öt perc alatt a műtőben voltam.

Nekem most az elmúlt napokban állandoan fájt a fejem nem akarok sok gyogyszert szedeni de így elmegy a félnapom mert szinte nem látok. Csak fekve jó. de ezt a kicsi mellet nem lehet. Kaptam egy homeos bogyot ez most jó.

Bécsben megszervezték a környezet védelem miatt, hogy aki textil pelenkát használ annak elviszik mossák fertőtlenitik és hozzák vissza. Hát így én is használnám. Nekem marad a nadrág pelus apa még ezt sem szereti cserélni.
Egy ötlet ami nekem bevált nagy pelut négyfelé vágtunk beszegve törlö kendőnek föleg az arcához. Könnyebb kezelni mint az egész nagy pelust.

Na hosszú lett. Elnézést . Megyek vasalni Na én ezt utálom
cila

Sziasztok!

Ha kihagyok pár napot egyszerűen képtelen vagyok végigolvasni az összes hozzászólást.
Meg volt az első UH, minden oké. UH szerint 2 nappal idősebb. Feltétlen javasolják az AFP, mert 35 felett vagyok, de nem kötelező. 20 hetesen lesz még egy átfogóbb UH, mert a családban van veseprobléma.
A hasam meg egyik napról a másikra megnőtt. Már le sem lehet tagadni. Elő kellett vennem a régi kismama nadrágomat.

Ann teljesen egyetértek veled, hogy mi az ami felesleges vagy ráér később. Nekem volt mózeskosaram (már eladtam), van pólyám és alig használtam párszor. Most sem kell.

Tarhonyanya
A listán van egy csomó dolog, amit csak egyszer kell megvenni. Ha ezeket kíhúzod már nem is féltonnányi.

Mi eltettünk minden kinőtt cuccot, ezért kiságyon kívül semmit nem kell venni. Jöhet fiú, lány, minden van.
A kórházba meg fogkefén kívül semmit nem kell vinni, mert mindent adnak. Hálóinget, papucsot, törölközőt, betétet, mindent. Akár mikor be lehet menni a raktárba és el lehet venni amire szükség van. Kaját is ötször adnak és mindig van gyümölcs meg szilvalé az asztalon, tej a hütöbe. Szóval itt jó dolga van a kimamának. Mondjuk a kórházi ágyért fizetni kell naponta (már nem emlékszem az összegre), de semmi más kiadás nincs.

Mindenkinek gratulálok az eredményekhez és vidám gömbölyödést kívánok!

Észrevettétek, hogy egyre kevesebb a rosszullét? Kép

Üdv
Esztianyó

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo

Sziasztok!
Köszi a tippeket a gyomorégésre, ma nagyon szenvedtem egész nap. Már reggel is fájt a gyomrom, kissebb nagyobb megszakításokkal egész nap. nem nagyon használt semmi, most egy kicsit jobb, remélem tudok aludni. A kollegáim azt mondták, hogy hajas baba lesz, azért fáj ennyire a gyomrom. Hát nem tudom?! :-) De biztos érezte a picur, mert egész nap mozgolodott.

Kari!
Én is május 27.-re vagyok kiírva, és én elvileg még két hetet dolgozom, a félévet még lezárom a suliba, így beszéltem meg az igazgató nővel, de már nem bánom. A gyerekek rohangálnak a folyosón, betegek, nem is baj, hogy nem leszek ott az infulenza időszakban. Amikor picit is érzed, hogy bármi zavar, fárasztó, azonnal írasd ki magad, nem számít, mennyi van még hátra!
jó éjt! puszi mindenkinek Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Verus, nemnem, 300 nap, már 2003 ban is az kellett, vhogy akkor változott- hacsak nem azóta visszacsinyákolták Kép

Esztianyo, de jó, hogy voltatok UHn, tudom, ez Nálatok nagy szó Kép És az mégjobb, h minden ok!
Tökjóóóó a kórházatok Kép Nálunk még a szüléshez se adnak cuccot (van olyan kh, ahol adnak), no meg mást se. Kaja KépKépKép Ne is beszéljünk róla...
annann

Üdv!
Vero, igaz, pelenkázáshoz. Passz. Lehet, hogy a védőnő vagy vki mondta neki, de tényleg most néztem át először tüzetesebben a listát... Kép
Ann, nem tudom, de én azt hallottam, hogy itt vannak "kötelező" cuccok, ők csomagolják be a babát, kiadják, és viheted. Persze, lehet, hogy másképp van, de én így tudom, egyelőre...
Verus, szerintem azért kellhet a 300 napnál nem régebbi akv, mivel a jog szerint az a gyerek apja, akivel 300 napja házasságban élsz, tehát lehet az előző kapcsolatodból is a gyerek, ha utána megházasodtál, akkor az az ember a gyerek apja - papíron. (Mézgombi, javíts ki, ha tévedek, de én még vmi hasonlóra emlékszem a jogóráimról.) De szerintem ezt nem mindenhol kérik, vagy legalábbis nem feltétlenül kell, hogy 300 napnál nem régebbi legyen.

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus, a helyi kh-ban is úgy van a babyátadás, ahogy Te mondod. Teszik is a money-t a pólyába Kép

Amúgy én se értem a 300 napnál nem régebbit, m ha megházasodtam 50000 napja és azóta is háza vagyok az adott napon is, akkor nemtökmind1??? Utálom a bürökráciát!

Azt kihagytam a tegnapi cuccból, h 24. éten kell mennem terheléses cukorra.
annann

Tarhonyanya, eddig nem vették észre a munkahelyeden, hogy babát vársz? Hogy tudtad leplezni? Nekem mondjuk elég hamar látszódott, ha nem így lett volna, és én is tudom titkolni, akkor még minden lenne munkám...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Exdeus, úgy van, ahogy írod! Kép A jog a szülést megelőző 180. és 300. nap közötti időpontra vélelmezi a fogamzás időpontja. Tömören a lényeg, hogy a házasság a legerősebb, a férj az apa, ha mégsem így van, azt külön kell bizonyítani.

KépKép
KépKép
mézgombi

Ann, akkor bocsiKép Én az uccsó gyerkőcöket kivonat nélkül szültemKép És 93-banKépKép még a 30 napot mondták. Mondjuk én sem értem, hogy tizenév után is bizonygatni kell, -pláne, ha apa is ott van a szülésnél, a házasságunkat.

Kép
verus

A bizonygatásról jut eszembe, hogy a miután férjhez menten, dr.-t kaptam, megváltozott a nevem, és azt az OTP számlámon és kártyámon is meg akartam változtatni, akkor nem volt elég az új nevemet tartalmazó személyim, még kérték a házassági a. kivonatot is. Tök kiakadtam, hogy fölösbe álltam végig a sort, kérdeztem a csajszit, hogy mit gondol, a személyimet mi alapján csinálták. A válasz az volt, hogy ez belső szabályzat. Erre mondtam, hogy akkor a diplomámat is kérje már el, mert hát a dr.-t mi alapján hiszi el. Végül Félegyházán csináltattam meg, ott elég volt a személyim is.
Szóval ügyintéző és kórház válogatja, mennyire bürokraták...

KépKép
KépKép
mézgombi

Üdv!
Mézgombi, ez az ügyintézés furi. Nekem az itteni OTP-ben simán elfogadták az új személyimet. Kép Sőt az APEH-nál anno úgy csinálták meg az új adókártyámat, hogy megvolt ugyan az új személyim, de ők még nem látták a rendszerben, de nem reklamáltak...
Egyébként köszi a megerősítést. Kép Igazából én sem értem ezt az egészet, hogy miért kell bizonygatni, mert arra a régi is jó, hogy megtudják, hogy milyen vezetékneve lesz a gyereknek.

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?