Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mindenkinek!

A télapókat anyósom csinálta, de a többit én. Remélem idén télapóra újat kell gyártania Kép

Petra!
Igazából nem derült ki, hogy melyik hsz-om volt gáz, mert mindenhol csak dícsértem a (volt)dokimat, de már nem is érdekel.

Légzésfigyelő nálunk az elején visított, amikor a két érzékelőpanelt Apa túl messzire rakta egymástól és a Manó lemászott róluk, de volt nagy rohanás és persze ezek a mutatványok mindig az éjszaka közepén történtek (kb. 3-szor).

Most megyek titkos csokitortázni, amig Szona aluszkál.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok,

Hú de nagy volt itt az életKépAlíg győztem a visszaolvasást!

Csilla,csak sorban reagálokKép
Igen mi másodiknak fiút szeretnénk, ha már az első lány lett!Egy fiú, egy lány, ez a célKépAztán meglátjuk, de arról a módszerről nem hallottam még.Leírhatnád??Bár elméletben tudom, hogy kell fiút "csinálni"Képde azért az nem biztos, hogy ugyebár pont akkor legyen peteérésem amikor az a bizonyos szerelmeskedés ránkjönKépÉn meg azt, hogy időre, órára na gyerünk mert most kell, nem annyira vagyok híveKépDe majd meglátjuk, azért jó lenne, ha tökös lenne!
Mozgás: Hát az tény és való, hogy én úgy tanultam, hogy egy babának annál jobb minél tovább a földön van!Ez mindenre igaz, az értelmi fejlődéstől elkezdve...Szóval Esztim is csinált olyat, hogy az újjamat a kis öklébe fogta, és rögtön húzta fel magát, de ezt nem sokat engedtem azért a gerince miatt! Szerencsére nálunk mindennek megvolt a rendes fokozata, és "csak" egy éves volt amikor segítség nélkül járt. Ennek én örültem mert szerintem nem túl szerencsés, ha már pl. 6 hósan, áll, 8 hósan megy!Mondjuk ellene tenni nem lehet, de nem jó dolog. Ez nem lóverseny, és tényleg minél tovább, mászik, és a földön van annál jobbKép
Altatás:Mi sem tettük külön szobába egész mostanáig!Én is úgy vagyok/voltam/vele mint te. Félelemből, meg úgy biztosabb az egész. Közelebb is van hozzám, és ezt ő is érzi. Mellesleg állítólag kevesebb a csecsemőhalál ott ahol egymás mellett alszanak, mert ösztönzi a folyamatos levegővételre az anya közelsége! Nekünk külön az ágyában aludt a mi fr. ágyunk mellett volt a hálószobánkba. Most, hogy már másfél éves lett különraktuk, és jól viselte, sőt mondhatni észre sem vette, mivel ő már 3 hós korától egyedül alszik el sötétben, és 10 hós korától átalussza az éjszakákat. Így mikor reggel fölébred annyi az újdonság, hogy nem lát engem, hanem a játékaitKépDe úgyis kelek hozzá, ha hallom, hogy fönt van már. Szóval nekünk ez így nagyon bevált. Ja, a szobát nem változtattuk, ő maradt, és a mi hálószobánk lett új helyenKépÍgy az ő kiságya maradt az eredetin.
Légzésfigyelővel kapcsolatban, én kaptam kölcsön a barátnőmtől, de nekünk ahogy hazajöttünk a kórházból, még du. amikor beleraktam a gyereket beriasztott!Én úúúúúgy megijedtem, hogy csóró gyereket úgy kikaptam és megráztam, aztán arra kezdett sírniKépSzóval tévesen riasztott ki tudja mért, de kiba......am a matrac alól, és nem is használtuk! Azért a durvább fokozat ue. éjszakaKép
Na, itt megerősödött bennem amit már lezrta, hogy természetesen védekezünk:9 a cs. halál ellen és velünk lesz, egy éves koráig min.

Petra, nagyon édesek a képekKépés gratula a fotós ügyességéhez, az első kezezésnélKép

Floci, annyira jó volt amit írtál az esti cicikrőlKépKépde én is megmosolyogtalak, mint Csilla, mivel ez nálunk is előfordult amikor még éjszaka keltünk, hogy ha nagyon fáradt voltam 2 ciciu között elszunyókáltamKép

Emese, a díszek GYÖNYÖRÛEK!!!KépTényleg ügyike vagy nagyon. Idén majd állj neki már októberben, és el is adhatod őket, olyan szépKép

manó
manóci
 
 


Állítólag jobb, ha tovább mászik a gyerek, nem áll talpra rögtön, mert a mászás komplexebb mozgás, jobban fejleszt.
Köszi Manó Kép Én voltam a fotós Kép
tpetra_
 
 

 
 

Sziasztok!

Petra, jók a képek! Ezek Lidl-s játékok? Gergő is kapott ilyet, de nem tudtam, honnét.

Mozgás: Én is úgy tudom , hogy a mászás nagyon fontos, és ha kimarad egy babánál, akkor célszerű rávenni mégis. De az nem árt neki, amit magától képes megcsinálni! Balázsom 8 hónapos korától 11 hóig kúszott, onnét 15 hósig mászott, ezután jött csak a járás.
Gergő 29-én volt három hós, aznap kétszer hasrafordult, de azóta sem. És fekvésből próbálja hasizommal felúzni magát ülésbe, eszméletlen kemény a pocakja!!!

Alvás: Nekünk nem volt más választásunk, Gergő a hálónkba került, mert Balázshoz nem fért el az ágya. Úgy tudom, minél korábban érdemes külön tenni, ha valakinek ez a célja, féléves kor előtt mindenképp, mert azután már keresni fogja a szüleit. Gergő elég jó alvó Balázshoz képest,de így is fölkel éjjel 2-3-szor. Ilyenkor mindig visszateszem az ágyába, és hogy ez sikerüljön, ülve szoptatom. / hogy ne aludjak el/
Légzésfigyelő: én is ellene voltam eddig, igaz, Balázs velünk aludt mindig, vele nem is lehetett volna használni. De Gergő egyrészt nagyokat alszik, másrészt hason, úgyhogy karácsony előtt beszereztem kölcsönbe egy figyelőt, erről nem lehet lemászni, nincs téves riasztás állítólag, én meg nyugodt vagyok.

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd
 
 


Judit!
Gergő körül majd nem győzöd a csajokat elhessegetni, ha már most így edzi magát Kép

Manó!
Köszi, de azért nem annyira nagyszámok ezek, hogy bki megvenné őket.

Alvás: Nálunk sok próbálkozás után az vált be, hogy a fejünkhöz van tolva Manó ágya és az a rész rácstalanítva van. Éjszaka/hajnalban átmászik a fejemen cicizni és utána vissza tudom tuszkolni a helyére. És nem akarom elkiabálni, de egyre jobb. Perzse ennyi idősen már végig kéne aludnia az éjszakát cici nélkül, de ha nem adom neki oda, akkor nem alszik vissza. Így hamarabb szabadulok.

Nem tudja vki, hogy hol lehet beszerezni jó minőségű kis konyhát a Babónak? Olyan pultos-állvány szerűségre gondolok, eszközökkel. Már csomó helyen néztük, de olyan kis pilincka, béna mindegyik.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


sziasztok

gondolom az angelcare légzésfigyelőről beszéltek, én is azt akartam használni, csak mivel velem alszik, igy én sem tudtam végül is használni, el kellett adnom. de állitolag az nagyon jó, viszont talán magamban jobban bizom, meg ahogy irtam is megnyugtatobb h mellettem van.

mano

egyenlőre én is "tanulmányozom" persze nem magam miatt, de azt olvastam h aki ezzel foglalkozik, és ért hozzá akkor kb. 3000 forintért egész évre előre meghatározza neked h mikor vannak a termékeny napok, és abbol melyik tuti "fius" nap. de ha rákeresel a jónás módszerre segithet. most többet nem tudok róla irni, de ha gondolod az ismerosömet megkérdezem, akiknek bejött, h hogyan is működött. az más kérdés h általában az embernek akkor nem lesz épp kedve mikor "muszáj.." ezt tudom mert annak idején mikor jártam kezelésre h terhes lehessek, nekünk is mondták h ekkor, meg akkor kell..és hát a kedv olyankor nem mindig volt meg, ha meg már muszájból történik az nem olyan, és szerintem abbol baba sem lesz.de ez csak az én véleményem. szóval ha gondolod utána járok szivesen.
gábort én sem erőltetem, magától tette meg ezeket, csak hát ülni kevésbé akar még. a védőnő ma látogatott meg, és azt mondta h amit a gyerek akar magától azt meg lehet engedni neki. viszont szörnyen felbosszantott, remélem ezt ti megértitek! képzeljétek azt mondta h HAGYJAM ABBA LASSAN AZ ÉJSZAKAI SZOPIT!!! na majdnem elküldtem jó messzire. milyen alapon mond ilyet. én rávágtam h addig szoptatom amig nekem jól esik, s igényli a fiam, nekem nem teher ha éjszaka többször felébred mert amugy is önellátó, meg ha kiságyban aludna és kelnem kéne hozzá, akkor sem lenne fárasztó, akkor is igy gondolnám. ez biztos mert imádom szoptatni.minden vágyam egyenlőre vele kapcsolatban h minél tovább cicizen. igazam volt vagy sem? őszintén..

altatáshoz annyit, h a lányom nagyon rossz alvo volt kicsinek is, nagyon sokáig cumisüvegezett, és öt éves koráig nem aludta át az éjszakát. MA PEDIG MÁR 7 ÉVES!!! de levegőn borzasztó jókat aludt, a fiam is alszik levegőn ha sétálunk vagy esetleg kiviszem babakocsiban, de jobban szeret ágyikóban, cicin elaludni. kiváncsi leszek ő később milyen alvó lesz.Boni is velünk aludt picinek, és egy évesen tettem át kiságyba, és cumisüvegen aludt el, meg fogta akezem utána. majd másfél évesen kapott saját ágyikót.

petra, judit

a mászás nem minden babánál fordul elő, mert a lányom nem mászott, nem kuszott egyszer sem. 7 hónaposan fordult csak meg, pedig nem volt annyit kézben mint a fiam most, 8 hósan ült fel, és 9 hónaposan állt fel. 13 hós volt mikor elindult, megszólalt, és kibujt az első két foga. későn érő tipus, de egészséges szerencsére. a fiam sem kuszik, hason fekve inkább megadja magát, belefurja a fejét a takaroba, vagy ami alatta van, és kiterül, mintha azt mondaná h megadom magam... :-)

judit,

mi a titka h ilyen sokáig tudtál szoptatni? van rá jó recept? mert nekem egyre fogy a tej, már csak 4szer tudok szopiztatni meg éjjel. de akkor alig kér egy keveset. csak azért is félek mert most nagyon komoly magánéleti gondom támadt, és ha elapad a tej, nem tudom mi lesz.
mi a véleményetek a bébikomprol? állitolag most már az sem egészséges a gyerek fejlődése szempontjából..nekünk volt, és most tanakodom h legyen gábornál, vagy sem. szerintetek?


csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


szonibaba

én az auchanba láttam karácsony előtt, szerintem ott nézzétek meg..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Csilla Kép Tudom, hogy nincs mászás mindenkinél, éppen ezért írtam, hogy ilyenkor érdemes rávenni a gyereket arra, hogy mégiscsak másszon.Nekem gyógytornász mondta, ők tudják, milyen gyakorlatokkal lehet a gyereket rávezetni a mászásra.

Szopi: nincs receptem, mindig azt mondtam, hogy addig szoptatok, amíg a gyerek igényli. Persze az elején voltak szenvedések, sokszor hittem azt, hogy kevés a tej, most sokkal magabiztosabb vagyok Kép Ha úgy érzed, kevés, gyakrabban kéne rávenni Gábort a cicizésre, ehhez a testkontaktus vezethet, de ha jól értem, ez megvan. Együtt is alszotok, ez is jó, az éjszakai szopi nagyon jó a tejtermelődésnek. Miből gondolod, hogy kevés a tej? Õ nem akar többször szopizni, vagy Te gondolod, hogy több nincs?

Bébikomp: kifejezetten ártalmas, én így tudom, terheli a gyerek izületeit, csontjait, helytelenül tanul meg mozogni, és még balesetveszélyes is / elakad a komp, és felborul/ Engem is rá akartak beszélni, de nem hagytam magam Kép

Judit
Ja, és egy mai kép Gergőről. / így csodálkozik, ha meglátja atelefonomat, amivel közelítek felé.../:
Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd
 
 


Halihó!

Játékkonyha: a volt sübában (szentendrei út) új nagy játékbűpalotájában 4 féle konyha volt karácsony előtt (gondolom, most is van). Nekem tetszett nagyon az egyik, ott nézzétek meg!

Alvás: mi is Blanka kiságyát az ágyunk mellett helyeztük el, szeritem így jó, mert együtt és mégis külön vagyunk. Nem tudom, hogy mikor fogom másik szobába tenni, szerintem 1 éves kora előtt nem (nem is tudom), mert nyáron költözünk a házunkba (remélem, addig kész lesz) Kép

Petra: Nagyon édes a babód! Ilyenkor már olyan édesek, amikor kezdik felfedezni a világot! Akkor a legjobb, amikor a saját kis mancsunkat kuksizzák hosszú percekig! Imádom!

Blanka jól van, képzeljétek vadast evett tegnap előtt! Egy akkora adagot bevert, hogy csak na. Krumplikrokettel. Persze kapott utána egy kis túrótortát is kóstolónak, azt sem köpte ki Kép Már mindent megkóstoltatok vele, egy kis kanálnyi erejéig. Nagyon édes, ahogy ízlelget. Mostanában elkezdett gagyogni és ilyeneket mond: bab, papa, apa, tetű, bábá, bábú. Tök jó fej. Apja persze marha büszke, hogy az apát már ki tudja mondani. Kép

Mit szóltok, végre milyen szép idő van!
Nem találkozunk valamikor? Esetleg egy kis szigeti séta vagy vmi hasonló is lehetne! Most lelkes vagyok! Kép
Na megyek, nem fárasztok tovább smekit.

Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok!

Csak 2 témához szólok hozzá gyorsan,mert éhes a banda nálunkKép
Szopi:nálunk írtam már,sokáig szopizott Domi,2,5éves koráig,de az már csak éjszakai volt,nappal egyáltalán nem,és inkább megszokás.Egyedül voltam vele,mellettem aludt,nem volt megterhelő,és szerettem,hogy így bújik,igényli,mindamellett,hogy nagyon egészséges és jót tett neki.Az én szervezetem is beállt erre,és ezt a keresletet meg is tudtam termelni,semmit nem kellett érte tennemKépKép
Légzésfigyelő:
én is magam mellett altattam Domit,már születésétől.De féltem a bölcsőhaláltól,ki ne félne.Bíztam az ösztöneimben is,de valószínűleg azok az anyukák is,akiknél ennek ellenére is bekövetkezett a tragédia.Hisz ha nem így lenne,akkor statisztikát vezetnének arról,hogy akinél előfordult,ott a szülő nem volt elég ösztönös...és azért ez így nem általánosítható.Szóval minden anyai ösztönömmel megáldva elmentem bölcsőhalálszűrésre.Nem volt egy kellemes érzés,de jobb félni..És bizony indokolt volt,mert megállapítottak nála egy olyan betegséget,ami az egyik legnagyobb kockázati tényező.onnantól meg kellett változtatnom a szoba hőmérsékletét,az ágyban a matrac helyzetét,és ingyenesen biztosított a kórház légzésfigyelőt.Ezzel éltünk Domi 1 éves koráig,meg félévig gyógyszereken.ennek hatására meggyógyult,nem fulladt meg,és nem is kellett megműteni.Bele sem merek gondolni,ha nem megyek el,nálunkl bizony bekövetkezhetett volna a baj.Tudom,könnyű okosnak lenni utólag,de nem ez volt a szándékom,higgyétek el.Dorinának alapból kölcsönöztünk egyet,ami természetesen,ahogy itt többeknél is,első éjjel már visított.Én olyan transzba estem de szó szerint,hogy alig lehetett magamhoz téríteni.A sokktól rázott a hideg,szakadt a víz rólam,nem tudtam beszélni.Hát mikor egy anya félti a gyermekét..És nem tudtam,tényleg riasztott-e,vagy vaklárma volt.Mert olyan pici volt,hogy legurulni nem tudott róla,hisz kórházból hazahozatala után,1 hetes volt.És mikor felkapcsoltam a villanyt gyorsan,és felemeltem,akkor fölébredt.De nem tudhattam,hogy én térítettem magához vagy a gép hangja,vagy semmi baj nem is volt,mert mind benne van a pakliban.Utána jártunk,és ajánlották azt,ami Csillának is volt.Azzal soha többé nem fordult elő ilyesmi,megbízható volt.Egyetlen egyszer volt,hogy jelzett.Először csippan párat,aztán kezd el visítani.Nappal volt,így mikor csiippanni kezdett,leültem az ágy mellé,és láttam,hogy Dóri nem vesz levegőt.Visszatartotta,pedig aludt.és nagy lélekjelenléttel megvártam azt a 2-3 másodpercet,amíg visítani kezd a gép.Láttam,ahogy Dóri hirtelen a hang hatására levegő után kap.Ijesztő volt.Többet nem fordult elő,de örülök,hogy volt ez a gépünk,mert mikor nappal aludt,én általában akkor porszívóztam,főztem,mostam,stb.És a babucik kezdetben állandóan alszanakKépKépKépNem ülhetek mellette és figyelhetem a nap majdnem 24 órájában.És elég,ha pár percet nem veszek csak észre.Szóval mi megvettük,nem csalódtam ebben a márkában,és még ha nem is ugyanazon az áron,de eladtuk,és így nyugodtak lehettünk.A másik márkától viszont a hátamon feláll a szőr,azt midenki felejtse el,ahogy van!!!!
Na,ebből sem lesz még vacsiKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Lányok!
Látom sokan használtok légzésfigyelőt,de most őszintén válaszoljatok. Ha baj van tudjátok hogyan kell egy gyereket újraéleszteni, lélegeztetni? Nem esnél pánikba? Szép hogy észreveszed, és aztán...???

Kép
flocika
 
 


Nicsak míg olvastam 2 másik levél is érkezett.
Most megyek fürdetni,majd holnap bővebben írok.

Kép
flocika
 
 


Biztos,hogy bepánikolnék,az első a mentő száma,kihangosítva,és addig kezdem,amit tanultam,a Madarászban mindenkivel megtanítják,aki szeretné.Tudom,kevés ez abban a pánikban,de ha már jelez a gép,és te benyomtad a számot,jönnek,és addig megteszed,amit lehet.Ez a maximum,ennél többet senki nem tud tenni.Hacsak nem egy gyermekkórház szomszédjában lakunk.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Jucc, holo láthatok rólad képet? Csak mert kíváncsi vagyok rád (látásból csak ismerős lennél, hacsak nem ki se mozultál a szobádból ;)
Gergő alapján sajna nem ismerlek fel Kép Pedig nagyon szép gyerek! ;)
Csilla, remélem, gondjaid hamar megoldódnak Kép
Dóri, Sziget..anno oda ártunk ki futni páromal. Tök jó volt. Ott laktunk a Szt István park közelében. Azért most se rossz, Laci a Duna és a patak partján fut Kép Én meg -képzeljétek- tegnap óta futok a babakocsival Kép Igaz, minimális távval kezdek, meg mindenki nagyon hülyén néz, de nem érdekel.
Kriszti, milyen betegséget állapítottak meg Dorinánál?
Na jó éjt Mindenkinek,
Petra
tpetra_
 
 


Petra!
Juccot megnézheted a HP album Balázs és Gergő fotói címszó alatt.

Jucc!
Van egy játszótéri képetek és a háttérben épp egy olyan ház áll amiben mi lakunk. Még a szine is stimmel. Csak nekünk nem ilyen szép a játszóterünk. Kép

Kép
flocika
 
 


Légyszi nyomjatok egy szavazatot a gyerekeimre

http://www.tgv.hu/index.php?foto=0&szav=0&pg

Az első repülésünk című képre.

Köszike Kép

Kép
flocika
 
 


Petra!
A GOR-t állapították meg,egy reflux-betegséget,ami sajna egyre gyakoribb,csak nem veszik észre,mert nem ismerik a tüneteit.De a babás-mamás-gyógyszertáras újságokban sok cikk meg hirdetés,figyelemfelhívás van róla.De nem Dórinál,hanem még Dominál volt.2 hónaposan derült ki,és féléves koráig kellett szednie a gyógyszert.Közben röntgenezték,koponya- és hasi-uh-kra kellett visszajárni,folyamatos laborokkal.Sűrítő tápszert kellett adnom neki kanalanként,hogy egyáltalán bennemaradjon az anyatej.A gyógyszerek miatt olyan sikeres lett,hogy nem kellett megműteni a gyomorszáját.Maga a vizsgálat elég kegyetlen volt,végigbőgtem,majd egész éjjel a karomban tartottam,mert nem szopizhatott és gépeken volt.Mérhetően volt légzéskimaradása és savas visszaáramlása,ezért volt olyan nyűgös,mert marta a nyelőcsövét a sok savas gyomortartalom,és fájt neki.Hogy meggyógyult,ezért nem bánom,hogy ilyen kegyetlennek kellett lennem,hogy megvizsgálták 2 napig.De nem vagyok fóbiás,tünetei voltak születésétől,ezért vittem el,mert olvastam róla,nem csak úgy kipróbáltuk ám a szűrést!Dórival semmi ilyen nem volt.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Flocika!
NyomtamKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Flocika Kép Én is nyomtam!
És köszi, hogy tájékoztattad Petrát Kép
Petra, a múlt havi Kismamában is láthattál mint a hónap kismamájaKép Kíváncsi vagyok, ismerős vagyok-e! Rólad kép???

Légzésfigyelő: tény, hogy nem végeztem tanfolyást, nagyon rosszakat hallottam róla egyébként, úgy tűnt, az jogsihoz szükséges eü.tanulmányaim többet érnek... Amúgy a cucc 15 másodperc kihagyás után riaszt. Ennyi idő alatt még nem kell újraéleszteni, elég megrázni, magáhoztéríteni.Nyilván ez is elég sokkoló lehetKép Én annak hatására szereztem be, hogy egy ismerősöm elmesélte: ők is kapták a készüléket, nem végeztek tanfolyamot, nem is akarták használni. Aztán mégis, és egy nap riasztott, a gyerek valóban nem lélegzett, kicsit már a színe is megváltozott, de elég volt neki egy erős rázás. Ekkor gondoltam, hogy talán nem bíznám a dolgot a véletlenre...

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd
 
 


Most jól rám ijesztettetek.Andrissal is volt az első 1-2 hónapban,hogy rá kellett erősen fújnom.Mennyi idős korig áll fent a bealvás veszélye?

Köszi a szavazatokat!!

Kép
flocika
 
 


Fél év.
Hogyhogy ráfújtál nem megráztad? Mit láttál?
Na, én kiszállok ebből a légzésfigy témából, nagyon fel tudom húzni magam rajta.
Akkor én most rossz anya vagyok, mert nem vettünk?!

Jucc, nem vagy ismerős Kép Sztem Te ki se dugtad az orrod a szobátokból Kép Ugye?
tpetra_
 
 


Én meg ez lennék Kép Bár akkor még a séróm is rendezettebb volt Kép

Ja, így legalább a spicli is megbizonyosodhat, h valóban én vagyok az, akiről kotyogottKép Kép KépKép
tpetra_
 
 


Jó reggelt!

Nem félévig állhat fent a bölcsőhalál veszélye,hanem 1 évig.Sokszor elég,ha az ember csak fény-hangingert ad,megfújja,vagy a sípolás ébreszti föl a kicsit.Ez nem ijesztgetés,meg ezáltal senki nem lesz rossz anya szerintem.Lehet,hogy "szakmai" ártalom nálam,ezért figyelek oda jobban minden apró kis jelre.Nem hurcolászom én sem minden nyavajával a gyerkőcöt kórházba meg orvoshoz,de iagaza van abban Juccnak,hogy jobb ezt nem a véletlenre hagyni.Igazából azért megfontolandó,mert ha maga a készülék állandóan hibásan bejelezne,akkor az már az elején kiderül.Ezek mind garanciásak,tehát ha gond van vele,még a pénzt is visszakapod érte.És ha már nem kell,el is tudod adni.A kicsiknek nagyon könnyen jön vissza kaja,és maradhat a tokincájukban,amiből gond is lehet.De ha van egy szinte megmagyarázhatatlan dolog,amitől félek,és nem lehet előre számítani rá,nem lehet szinte kivédeni sem,de van egy készülék,ami segít jelezni ha baj van,akkor nekem ott a helye a kiságyban.Nem helyettem,félreértés ne essék,hisz én vagyok a gyermekem anyja,és az én ösztöneim a legjobbak a gyermekemmel,de kell egy köztes megoldás,mert én is megyek wc-re,hozzám is kopogtat a postás,és nem ülhetek egész nap a kiságy mellett,figyelve,hogy lékegzik-e még a kisbabám.Meg kell találni azt a készüléket,amiben senki nem csalódott még,ami Csillának is volt,és ha ez kell valakinek a nyugalmához,akkor az használja.Aki idegenkedik tőle,az meg nem,szerintem ez ilyen egyszerű.Flocika is látja,hogy bizony előfordulhat a dolog,és ő is tisztában van vele,hogy nagyon nagy szerencséje van,hogy észrevette.Én úgy vagyok vele,hogy ami ellen lehet védekezni,az ellen megteszem maximálisan,és főleg,hogy semmi mellékhatása nincs.Focista volt egy barátom anno,és az edzőjével nagyon jó viszonyban voltunk.A felesége tologatta a babájukat a pálya szélén,szépen sütött a nap,még a szurkolók is hangosak voltak.A baba szépen aludt,anyuka is nyugodt volt.Állandóan nézegette,nem süti-e nagyon az arcát a nap,nincs-e falevél,bogár,stb.De a légzéskimaradást nem tudta észrevenni.Tehát nem kellett hozzá sem kiságy,sem éjszakai mélyebb alvás.Az az asszony ma már használja a többi gyermekénél,hogy újabb babát n veszítsen el.Biztos ez is növelte az én félelmemet.Ha a gép árát elosztom a 12 hónappal,2ezerre jön ki egy hónapra.Arról nem is beszélve,ha a köv.baba is használni fogja,.Ennél több megy el minden sz*rra egy hónapban,ezért voltam úgy vele,hogy nem is kérdés.Mikor bolond légzésfigyelőnk volt,és jelzett összevissza,azt is nagy balhé közepette adtam vissza.Mert az igaz,hogy sajnos vannak megbízhatatlanabbak is.És nem mondom,hogy nem keltem föl mellette is éjjelente,hogy nem nézegettem a babát,de lényegesen kipihentebb voltam,és nem a stressz lengte be az éjszakáimat.Mert nappal még figyelgethetem sűrűn-de ahogy Jucc is írta,15másodperc is elég a bajhoz-,de éjjel ki teszi ezt meg helyettem?Vannak ösztöneim,de van végkimerültség is egy anya számára,mert volt olyan,hogy olyan roncs voltam,anyukám a szomszéd szobából hallotta meg a sírást,én meg alig tudtam kinyitni a szemem.Ezt az időszakot szépen és nyugalomban szerettem volna eltölteni,nem pedig föl-alá járkálva és figyelgetve,holtfáradtan.Én nem érzem magam ettől jobb anyának,mint az sem rossz anya,aki másképp tesz.Egyszerűen csak más a gondolkodásom.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


sziasztok

attol nem lesz senki rossz anya mert nem vesz légzésfigyelőt, ezt szerintem mindenki maga dönti el. És itt nem hinném h van köztünk egyáltalán olyan aki rossz lehetne. NÁlunk is az vált be gáborkánál, h megráztam, villany nem kellett mert ez adéli alvás közben történt még picinek. A tüneteim amiket ez az ijedtség okozott talán pont azok voltak mint Krisztinek, mikor ujra vett levegőt, és felébredt bőgtem egy csomó ideig, rázott a hideg, remegtem, na ez amit nem kivánok senkinek soha.hirtelen minden lepergett előttem..

dori

mennyi idős most blanka? bátor vagy, én még nem merek mindent adni neki, egyenlőre csak gyümölcsöt, főzeléket, pürét, meg husit kap. Bár a dokink szerint már mindent ehetne, amit meg is tud hamizni, fogak nélkül.

de most megyek mert egyre álmosabb

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Halihó!

Légzésfigyelő: nekem is van, sokkal nyugodtabban alszom, ha be van kapcsolva. Szerencsére még sosem riasztott. EGyébként 18 hónapig javasolják a használatát. Blanka az első perctől szinte végig alukálja az éjszakát, így én is nyugodtan alszom. egyébként tényleg elég felrázni őket, ha sípol. Én nem jártam tanfolyamra, anyu eü-s volt, így remélem tudná, hogy mit kell csinálni. Szerintem egyébként nem rossz ez a rendszer. Nekem legalább is bevált.

Csilla! Blanka 7,5 hónapos. Merész vagyok, mert a sima baba kajákat már nem akarja megenni. Folyamatosan igényli az ízletes kajákat. Így majdnem mindenből adok neki. Sajnos az üveges babakaják nagyon drágák, hogy csak azt adjam neki. Heti két bébiételt kap, a többit én főzöm. Mindent szeret. És lekopogogm- eddgi semmitől sem volt semmi baja. Mondjuk tojást, tehéntejes cuccokat nem adok neki.

Flocika! Láttalak az újságban, mi is ott vagyunk! Nagyon aranyos!

A szpoi témához sajnos nem nagyon tudok hozzászólni, mert elég keveset tudtam szoptatni, 50 g volt a plafon, amit enni tudott. Bármit ettem-ittam, fejtem, nem volt több. Szóval 2 hetes korától adtam neki tápit is.
Hát ennyi.
Na megyek.
Puszi Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


dori

pontosan mikor szültél? mert gáborka is most volt 7,5 hónapos. akkor majdnem egyformán fejlődnek, csak nálunk még nem alszik éjszaka, többször felkel. Sajnos mostanában minden apro zajra, és nem tudom miért. A mi dokinénink azt mondta h lassan lehet tojássárgáját adni neki, de csak azt. A fehérjét, meg tejet egy éves korig nem. De szerintem én még ezzel várok. A babakaja tényleg drága, de amikor én elkezdtem és fokozatosan kellett emelnem a napi adagot, hozzászokott, és én most probálom visszaállitani arra amit én eszem, és már neki is szabad. nem könnyű, mert egyenlőre még a banán sem izlik neki, olyan finnyás képet vág..

Van még egy rémisztő kérdésem, ill. témám.

A lázgörcs. Van valakinek ebben sajnálatos tapasztalata? Nálam a láz egy másik nagy félelem. tudom h 38,5 fokig hagyni kell, és akkor kell csillapitani de néha már ez alatti értéknél, a hőemelkedésnél elkezdem. Amikor Boni kicsi volt, ettol tartottam mindig. Bár szerencsém van mert nagyon erős a szervezete, nagyon ritkán beteg, és akkor se mindig lázasodik be. De biztos megijednék ha bármelyik gyereknél fellépne, pedig tudom h akkor is észnél kell lenni. Gáborka szerencsére még nem volt lázas, és bizom benne h ő is olyan lesz mint alányom.

Várom a hozzászólásotokat ehhez a témához is.

Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Ez a lázgörcs engem is érdekelne,mert sokat hallani róla,de nekünk szerencsére még nem volt(kopkopkop).Láttam a brendonban,hogy van egy olyan riasztó szerkezet,ami jelez,ha fölmegy a bébi láza,és így tudod már csillapítani időben,pl.éjjel.Erről hallott valaki?Nekünk a hűtőfürdő sem jött be ha Dominak magas volt a láza,csak az ügyelet és injekció.Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok!
Lázgörcshöz nem tudok hozzá szólni. Szerencsére soha nem volt egyik gyerekemnek sem.
Ma de. egy szoptatási tanácsadó volt a baba-mama klubban és elmentem.Harmadik gyerek után is még tudott ujdonságokat mondani.Tök jó volt,beszélgettünk minden másról is.A legkisebb baba 2hó a legnagyobb 2,5 éves volt.És volt egy pillanat amikor egyszerre 5en szoptattunk.Hallottátok volna azt a cupákolást Kép
Legközelebb febr.14.-én 10-től lesz.Akinek van kedve és ideje csatlakozzon.

Kép
flocika
 
 


flocika

én szivesen elmennék de innen ez most elég nehéz lenne, de talán tavasszal. Biztos felemelő lehetett, én is csatlakoztam volna a szopiztatáshoz. én ugy hivom néha h kis boci, mert tényleg olyan, amikor hirtelen rácuppan, és a szemét sem nyitja ki csak keresi, meg se várja h segitsek neki.
NÁlunk is volt már egy szopinap még szeptemberben, kb. 30an voltunk, és ott is volt h egyszerre többen szoptattak. CSak itt nem voltak megfelelőek akörülmények, én kicsit többet vártam tőle. de itt volt egy lll ligás csaj, és ő is tudott ujat mondani. képzeljétek, kb. 35nek nézett ki, iszonyat vékony, kb mint egy modell,és 3 gyereke van neki is. alegidősebb 14 éves.

Kriszti

bár 39 fokos láza boninak még nem volt, azalatt nem is tudom h jó e hütőfürdő (hülyeséget nem akarok mondani), de az nekünk se jött be. 38,5körül probáltam, de akkor még kicsi volt,és nem használt, a kúp vált be a legtovább, most meg a szirup vagy gyógyszer.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Szonibaba!
Mi az Auchanba vettünk igazi konyhát még karácsony előtt. Imádják a tyukicáim!
Szuper konyhákat lehetett még kapni a Gulliverbe is, szintén karácsony előtt Az a baj, hogy az ünnepekre feltöltik a játékosztályokat, s ahogy lefut minden alig van kínálat.

Petra!

Egyáltalán nem vagy rossz anya, mert nem vettél légzésfigyelőt. Ha megnyugtat, nálunk sem volt.
Végre valaki, aki fut! Én a szülés után fél évvel kezdtem a futást, sajnos egyre kevesebbszer tehetem meg, mert a 2 gyerek mellett elszakadni egy 3/4 órára úgy, hogy valaki vigyázzon rájuk, az képtelenség. Apa velem együtt fut, így ő kiesik a pesztra szerepből. Versenyeken is szoktatok indulni?

Sziasztok: Ágas
ágas
 
 


Sziasztok!

Kriszti!
Akartam mailt küldeni,de visszadobta.Megváltozott a címed vagy tele van a postafiókod?

Csilla!
Szerintem lesz ez folyamatosan.Minden hónap második keddjén.Majd csak összehozzuk. Kép

Kép
flocika
 
 


Sziasztok!
Tegnap megkaptuk a 3 hós oltást 8az újat) és képzeljétek, Anna nem hogy nem sírt, de észre se vette, h megszúrják!
Ágas, párom igazából focizik és emellett futkos. Korábban (terhességem előtt, meg amikor még a 13. kerben laktunk) gyakran (heti 3x9 kijártunk a szigetre 1-2 körre. Én sokszor terveztem, h elindulok egy félmaratonon, de valahogy mindig elbénáztam. Am,ikor lett volna, mindig közbejött vmi.
Laci viszont egyre inkább a futás miatt fut Kép vagyis nem csak a focira edzésként. Most pl minden este kimegy (ha nem focizik ;) ) Õ az ügyészésgi sportnapokon szokott elindulni és nagyon büszke vagyok rá, mert tavaly (idén sérült volt Kép ) megnyerte az országos versenyt!!! Én meg persze majd bepisiltem, annyira izgultam érte Kép nem szoktam én ehhez, meccsen vhogy más szurkolni Kép ott nem egyedül versenyez Kép
Te futsz talán?
Ja, nálam nem kell vigyázni (még) Annára, viszem magammal Kép

Ma megyek egy helyi nőgyogyihoz, h nézzen már meg, rendben vagyok-e odalenn Kép

Jucc, én se vagyok Neked ismerős, ugye?
tpetra_
 
 


Floci,küldök Neked mélt,hátha úgy sikerül!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk a mai kivizsgálásos napon Balázzsal. Vissza kellett menni kontrollra a sebész profhoz, ez elég érdekes volt: egy hete alig tudta megvizsgálni a gyereket, mert hisztizett, nem engedte. Annyit megállapított, hogy nem érzi puffadtnak. Most meg tudta vizsgálni, puffadt volt a gyerek, de emlékezett, hogy legutóbb sokkal puffadtabb volt, tehát javult. Micsoda hülyeség! Mindegy, a lényeg, hogy mindenképp a gasztoenterológián kötöttünk ki, és egyenesen Veres Gáborhoz küldött, ennek meg nagyon örültem./Kismama újság tanácsadója/. Rengetegen vártak fönt, és az volt a mázlink, hogy megismertem a dokit, és tudtam neki szólni, hogy őt várjuk, és egyből mehettünk is Kép. Szerinte is nagyon nem jó a pocak, inkább lisztérzékenységre gyanakszik, de a jobbik változat is simán lehetséges, az pedig egy bélhurut, ami elhúzódik, és ez tette tönkre a bélflórát, ezért nem emészt rendesen a gyerek. Vérvétel is volt, egész jól bírta Balázs, persze sírt, amikor fájt, de legalább nem ellenkezett. Egy hét múlva vissza, addigra kiderül a véreredmény, és akkor lesz kilégzéses teszt a laktóz-intolerancia megállapításához. Addig még tejet nem kaphat, de Normaflore-kúrát javasolt, és NAN2 tápszert. És annyira aranyos, kedves, vidám, megnyugtató volt a doki, hogy csak na!!!
Jól eltöltöttünk a klinikán három órát, nemtom, mi lett volna, ha nem hív be egyből a doki! Persze Gergő is velünk volt, közben etetnem is kellett, de elég jól bírta.

Írtam már egyáltalán Nektek erről? Bocs, ha nem, több helyre is járok, és nem tudom, mit hol írtam le...

Petra Kép Szerintem sem találkoztunk. Én jártam ki kajálni mindig / sajna senki nem hozott nekem házikaját/, meg tologattam a gyereket is ide-oda, de amúgy tényleg nem sokat mozogtam. Sok volt a látogatóm, úgyhogy a másik oldalon voltam kint többet.

Láz: a lázgörcsöt állítólag nem lehet elkerülni, ha hajlamos valaki rá, még hőemelkedés alatt is előjöhet. De ártalmatlan. Amúgy én úgy voltam Balázzsal, hogy megfigyeltem, hogy bírja / és én hogy bírom/ ha lázas, és ennek eredménye az lett, hogy 40 fokban állapítottam meg a plafont, azaz ez alatt nem csillapítom a lázát. Volt már ennél magasabb, na azt már én sem bírtam! De a láz alapvetően jó, és nekünk dolgozik, úgyhogy csak ártunk vele, ha túl korán csillapítjuk.

Szép napot!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd
 
 


Sziasztok,

Kriszti, fú de durva volt azt a focipálya melletti sztorit olvasni a halott babáról!!!KépKépKépTulajdonképpen igazad van, de mi pont azt a kínai sz.rt kaptuk kölcsön ami egyből beriasztott, és ezek után nekem nem volt már bizalmam semelyikhez sem!
Én úgy tudom, hogy 1 éves korig veszélyeztetettek a babák!

Jucc,Veres doki annyira szimpi nekem is meg a felesége is. Benne voltak most is a Kismamában. Ja, és láttátok?lesz egy új műsor a m2-őn péntek de.-ként 10-11 ig ahol Veres doki lesz élőben, és asszem be is lehet telefonálni is kérdésekkelKépSzóval, jó kezekbe kerültetek az biztosKép

Lázgörcs: Hát sajna nekem már volt hozzá szerencsémKép Mondjuk nem az én babámmal,(szerencse)hanem a nővérem lányával történt meg. De már régen volt, én is csak 16 éves voltam. De valahogy tényleg úgy lehetnek ezek a dolgok, hogy az ember a sajátjánál nem tud annyira józan maradni. Ugyanis én öltöztettem a gyereket, hogy megyünk le sétálni, és akkor vettem észre, hogy olyan furin fönnakadtak a szemei és lógnak a végtagjai, meg a feje is. Szóltam a nővéremnek, aki úgy elkezdett bőgni, és azt se tudta mit csináljon. Mondjuk én is megijedtem nagyon, de józanabbul tudtam gondolkodni, és gyorsan rázogattuk, meg hideg víz alá raktuk a fejét, és erre egy kicsit magához tért, főlsírt.Szegény ő is megijedt. 2 éves volt!Aztán amikor újra láttuk, hogy megint kezdi elhagyni magát, újrakezdődött az "élesztgetés" előlről, de akkor már mondtam a mnővéremnek, hogy szaladjunk le vele a rendelőbe, ne a mentőt hívja az soká ér ide! Persze akkoriban még m,obil nem volt, és telefonjuk sem volt a tesóméknak!Viszont szerencsére a rendelő a házuk sarkán volt. Aztán leértünk, de addigra teljesen elvesztette az eszméletét, és gyorsan berontottunk vele a dokinőhöz. Aztán engem kiküldtek, de asszem kapott injekciót, meg nemtom még mit csináltak vele!De borzasztó volt, azóta is emléxem az egészre!
Remélem nem fog megtörténni az én gyerekem(im)mel sose!És a tietekével sem!

Petra,Ágas, milyen jó ez a sok sportember itt?!KépKépPéldát lehetne venni rólatok asszemKépÉn csak itt lustulok, és úgy érzem nem lenne lelkierőm nekilátni még 200 m-nek semKépPedig annó /már jó rég/ én is sportoltam, több mint 10 évig!Margitsziget kör futás számomra is ismerős, meg a futóversenyek is. Szigeti Handycap, meg a Vivicitta meg az összes ilyen megmozduláson nekünk kötelező is volt edzés gyanánt elindulni!KépDe rég is voltKépszóval szégyenkezve írom le ezeket a sorokat, hogy mostanra meg teljesen ellustultamKépDe olyan jó, hogy van aki ilyen lelkesKépMax az úszást kívánom meg néha, oda azért elmegyek, de a futáááás.......NA NEEEEE!KépKép

Csilla, köszi az infót a módszerről! Azért azt nem hiszem, hogy jósoltatni fogok, meg ezekben én nem annyira hiszekKépDe azért elolvasnám amit írnak róla! Bár majd azért megkérdezem Kelét is az ő erre vobnatkozó módszeréről isKépKép

Csajok, még egy dolog!Olvastátok a mostani KIsmama hátán azt a Kecskeméti kórházas sztorit??
Nektek mi erről az esetről a véleményetek?Megmondom őszíntén, hogy én nem igazán tudom kinek adjak igazat! Biztos a kismamák sem az újjukból szopják ki a történéseket, tehát tuti nem minden jól működött azért ott.De! Azért amit a csecsemősök írtak levelet abban is van ám igazság!Kezdjük ott, hogy szabad kórházválasztás van, tehát tájékozódjon mindenki , hogy hová is akar menni szülni!Mivel nem minden intézményben adatik meg /sajnos/ a rooming-in ezért utólag már ne kritizálja, hogy ő mért nem lehetett együtt a babával??!!!Még az utolsó pillanatban is el lehet menni olyan kórházba ahol az működik amit én szeretnék, nem?
Kiváncsi vagyok ti mit gondoltok erről, de azért vannak fura gondolkozásu önző emberek!
manóci
 
 


Jajjj, de bunkó vagyokKép a képek nagyon jók, a babákról is, és a mamáról isKépPetra tök jó, hogy látunk téged is!Kép
manó
manóci
 
 


Sziasztok!

Manó,én nem olvastam azt a cikket.Miről szól?Dióhéjban.Bár nagyjából lehet sejteni a szavaidból.A lázgörcs nekem is a mumusom volt,nagyon félek tőle.Dominak kétszer volt nagyon magas láza.Láz nélkül fektettük le,de éjfélkor arra keltem,hogy a gyerek tűzforró,és összevissza beszél:anya,ha gondolod,lemehetünk a zöldségeshez,meg ilyeneket.Nem volt ott,mintha nem is ebben a dimenzióban lett volna.Ezerrel mentünk az ügyeletre mi is,szuri lett a vége.Persze úgy leba*ott az ügyeletes doktornő,hogy miért nem én csillapítottam a gyerek 40 fölötti lázát,mert tudttam volna,csak nekem ez így biztos egyszerűbb volt,minden szarral az ügyeletre kell rohangálni...Hát dobtam egy hátast..Ezek után szúrta meg a gyereket,ilyenkor a legszívesebben én tennék hasonlót vele!!!Volt,hogy közölte a dokinő,ha a gyerek nem hagyja abba a sírást,nem veszi le a vérét.Hát a gyerek megérzi,hogyan közelednek felé,és ott minden volt,csak kedvesség nem.Én elhiszem,hogy nehéz,meg nincs türelem,meg nincs idő feloldani a gyerekeket,de sokkal több idő vész el így,mert a ygerek kezelehtetlen lesz,ha egy olyan agresszív nő ül vele szemben,és tűvel közelít.A mi doktornőnknek Domi odatartotta a karját a szurinál,pedig az előzőnél jajveszékelve menekült.Hát,mikor megpróbálták lefogni,Dominikom úgy megrúgta(véletlenül) a nő kezét,hogy az ott visított utána.Miért egyszerűbb,hogy egyből hárman lefogják a gyermekemet egy egyszerű vizsgálathoz,aminél egyébként simán ülhetne a gyerek és együttműködő lenne?????És persze hogy ordít,ha több fehér köpenyes idegen erőszakkal lefogja,és mindenféle higed,csúnya eszközökkel közelítenek felé.Olyan embertelenek sokszor...

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Manóci,

azért valamiben nem értek veled egyet!
A légzésfigyelőt én adtam kölcsön,és az nem egy kínai szar,hanem magyar fejlesztésű orvosi műszer.Nagyon sok kórház/klinika koraszülött,-újszülött intenzív osztályán használják ezt a készüléket...
Szerintem nem hiába kérik meg az árát,a Madarász u.-i Kh.,ahol a tanfolyamot is tartják a szülőknek a készülékekkel kapcsolatban,szintén ajánlja EZT a készüléket.
angelheart
 
 


kriszti

ezekben alegszörnyűbb h egy életre belevésődik a pici fejébe a félelem. Szerintem ezt nem növik ki. Nálunk ilyen drasztikus nem volt a helyzet eddig, csak amikor boninak a torkát vizsgálja a dokinő ugy ledugja azt a sz..t, h szegénykém rögtön sir, alig birom megnyugtatni, és hiába szoltam neki, h egy kicsit finomabban, mert fáj neki, és nagyon fél, azt válaszolta rá, h valahogy meg kell nézni..na ezek után h mondjam a lányomnak h ne féljen, nem fog fájni? borzaszto, h mikor már csak megemlitem h jön az orvos, már el kezd sirni, vagy ha meglátja. Nincs rosszabb mikor látod a saját gyereked szemében a félelmet. Kérdem én, miért van az h amikor korházban voltunk tavaly, ott is megnézték félt, de mégis érezte h máskép bánnak ott vele, pedig még akkor el sem kezdték vizsgálni, de elég volt neki h látott maga mellett, és nem kérte h fogjam a kezét, mig a gyerekdokinál igen. Ott nem nyomták le a nyelvét, csak kérték h nyissa nagyra a száját a fénynél és elég volt. Infuziot kapott, két napig, vért vettek és hős volt. nem sirt, nem tudom miért vannak ilyen kegyetlen emberek, miért orvosok? hozzánk magándokiként jár ki, pénzért, (gáborhoz havonta), itt időzik, és mégis ilyen. A kicsihez még nem volt ennyire kegyetlen, de nincs más lehetőség mert a másik gyerekorvos már nem vállal több gyereket.

A kecskeméti korházhoz, én olvastam a cikket, de ott azt nyilatkozták már nem tudom ki, h a közelben nincs is más korház, csak ott tudnak szülni az anyukák. VIszont biztos h nem kitalálták, mert lehet h egy két nő rosszat mondana, de ahhoz tul sokan irtak errol a korházrol rosszat. Lehet h kevesen dolgoznak ott, meg fáradtak, de ezt vállalták, és ez akárhogyan is nézzük az egyik "legszebb" részleg, itt annak kéne dolgozni aki szivesen foglalkozik anyukákkal, babákkal. Egy kis emberség kéne, megértés, és nem pedig az h még ők is elvárják a hálapénzt. ELhiszem azt is h nem keresik halálra magukat, de pár jó szó több erőt adna az anyáknak, és sikeresebbek lennének a szoptatásban mint az h földbe döngölik őket. Az pedig h kérni kell a baba-mama szobát, röhej. legalábbis szerintem. Ennek automatikusnak kéne lennie, mert könnyebb ellátni ugy a babát, és az anya-gyerek kapcsolat szempontjából is fontos. De ez az én véleményem,nekem bevált mindkét gyerekemnél, és ha egyszer lenne harmadik, akkor is szeretnék egy szobában lenni a gyerekemmel.
várom én is a ti hozzászolásotokat ebben a témában, és persze továbbra is alvás, lázgörccsel kapcsolatban. Ja és persze bébikomp ügyben.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 



Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!
Petra!

Gratulálok a férjednek az sportversenyen elért eredményéért! Szuper!
Nálunk a futás mindennapos dolog lenne, ha a munka, gyerekek, stb... mellett lehetne. Amikor még nem voltak csemeték, minden nap kijártunk futni, aztán a pályán futóiskoláztunk, erősítettünk, stb... Fénykoromban napi 2x edzettem. Manapság örülök, ha hetente 1x kijutok. Nyáron a gyerekek is jönnek velünk a füves pályára, gyönyörű gondozott a gyep. Állatok nem járhatnak be. Az egyik távolugró gödör használaton kívül van, azt kineveztem homokozónak. Senkit nem zavarnak a csemetéim, s mégis egy követendő példa van előttük. Szeretném, ha majd valamit sportolnának, mert akkor talán nem kerülnek a drog s egyéb dolgok közelébe.Szerintem a sport annyira lefárszt, önfegyelmet kíván, s olyan mértékű kitartást követel és ad, hogy ezekkel talán megelőzhetőek a mai kor mumusai. Ha pedig egy jó, sportolókból álló társaságba bekerül, akkor mások lesznek a célok, nem pedig a mértéktelen kocsmázás, stb... Persze ezt is megnézi, lehet kipróbálja, de remélem lesz annyi esze, hogy tudjon választani.
A férjem 7 éves kora óta sportol. Anno Pest megye bajnoka volt. Azóta tájfut, triatlonozik, duatlonozik (utóbbit én is párszor kipróbáltam), mindketten crossfutásokon indulunk, stb.... Szóval nem unatkozunk a sport terén.
Ügyes volt Anna, hogy ilyen hősiesen viselte a szurit! Tündéri a kislány, ha jól láttam nem fenyegti végelgyengülés. Vannak tartalékai!

Sziasztok: Ágas
ágas
 
 


ManóciKép A műsor már létezik pár hete az m2-őn, egyet félig már láttam, de most biztos megnézzük Balázzsal a következőt, hogy lássa a "doktorbácsiját" Kép Este megmutattam neki a Kismamában a képét, nagyon édesen mosolygott.
Délután azt mondja : " ha behajlítom, még fáj a kezem. Hogy lehet így tornázni?" Kérdezem: miért, tornázni akarsz? "nem". Kép
Azt is kérdezte: "Hogy fogják visszatenni a véremet? " Kép Olyan édeseket tud kérdezni, meg mondani, amire egy ilyen vén felnőtt nem is gondolna...

Baba-mama szoba: el sem tudtam képzelni, hogy külön legyen az ÉN GYEREKEM, hiszen addig is velem volt, amíg nem született meg. Balázsnál szóltam a szülésznőnek,amikor áttolta a csecsemőosztályra, hogy azonnal hozzák, amint megfürdették. Így is volt, meztelenül hozták / hőség volt/, hogy előttem vizsgálhassa meg a doki, mert épp a reggeli vizit tartott. Kábé fél órát voltunk külön Kép Gergőt is ugyanígy kértem, de őt később hozták csak, mert állítólag remegett, annyira fázott, és inkubátorba tették kicsit. De ő is elég hamar hozzámkerült, és ez így volt jó, és természetes nekünk Kép Tesóm hármat szült Szombathelyen, és még az utolsónál is azt mondták neki, hogy tudjuk, anyuka, hogy el tudja látni, de amíg itt vannak, addig ez a mi gyerekünk!!!!!! Rémes.

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd
 
 


sziasztok!

a barátnő a mávban fog szülni. tudnátok írni róla neki, nagyon megnyugtatná. jót és rosszat egyaránt. van különszoba, milyen a hangulat, ellátás, stb, stb. Ismertek egy bizonyos Kisfaludy dr-t azt hiszem így hívják. róla is kéne info. légyszi segítsen aki tud. előre is köszi.
bveronic@freemail.hu

Kép
Kép
akinorev
 
 


Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
El is felejtettem mondani,hogy belevágtam a 90napos fogyókúrámba újra,és hatalmas az elszántságom.Most 72-ről indultam,ez a második napom.Furcsa,hogy reggelire nincs a tejeskávé,meg a fini szendvicskék,meg nincs egész nap a fenéknövesztő nasi,de olyan fittnek érzem magam,már szűkül a gyomrom,nincs az a hányinger meg az a telített érzés egész nap.Ellenben fázósabb és kicsit álmos vagyok tőle,tegnap akkorát aludtam Dórival délután,pedig nem szoktam,meg már este 10-kor elaludtam a Született feleségek után,holott éjfélnél előbb sosem kerülök ágyba.72-ről indulok,egy tizest kellene leadnom,és akkor annyira boldog lennék.Tavaly sikerült 15kilótól megszabadulni,de a végén már láttam,nem szabad végigcsinálnom,mert a bőröm bánja a továbbiakban.Most is azt csinálom,ha látom,hogy mennek a kilók lefelé,ott állok meg,ahol a bőröm még megmarad mostani állapotában.Csak már szorítottak a az új nadrágjaim,éreztem,indulok a lejtőn lefelé,és nyárra megint meghíztam volna.Jó nagy akarat van bennem,de szerencsére ezzel ki is lehet bírni,mert ilyeneket ettem tegnap:ebédre sertéspörit kenyérrel tunkolva meg egy kis fokhagymás-tejfölös ubisalit,utána egy tányér husileves levét.Vacsira kicsi joghurt,kicsi tejcsi,paprikásszalámis kenyérke paradicsommal.Ma meg paprikáskrumplit csinálok savanyúkáposztával.Nem is hangzik fogyónak,igaz?Holnap meg pizzázom!!!!!Egyedül vasárnap leszek bajban,mert a gulyásleves beleillik a menübe,de utána a hugi szülinapi tortája már nemKépNem baj,bírni fogom!!!!!!!!
Dóri,eddig nem tudtam,honnan vagy ismerős!!!Kiderült,nem ismerlek Téged,de nagyon emlékeztetsz az RTL-en a XX.század c.műsor egyik műsorvezető nőjére.KépKépKép
Manó!!
Jelentem,nem megyek vissza dolgozni,csak 2007-áprilisától,mire Dóri 3 éves lesz!!!!Január elejétől pánikoltam,hogy számolhatom vissza z időt,mehetek ahhoz a szörnyeteg főnöknőmhöz vissza,és adhatom a kis barátnőmet bölcsibeKépOlyan feszültség volt bennem minden percben,mikor nincs terítéken a dolog,de valami nem hagy nyugodni,olyan feszítő az az érzés.És a kerületben egy bölcsi megszűnt(miért ne a hozzánk legközelebbi),a többiben pedig még várólistán sincs helyünk...Anyagilag ez nehéz egy év lesz,de összeült a család,és összefognak,segítenek,szeptembertől meg már kocsirészlet sem lesz,sokkal könnyebb lesz,jaj,tartanánk már ottKépOlyan felszabadult lettem azóta,olyan boldog vagyok,hogy Dórit nem kll bölcsibe adnom,és Domival szeptembertől a sulit nyugodtan kezdhetjük,nem úgy,hogy épp rázódóm vissza a munkahelyemre a sok feszültséggel,apa éjszakás lehet épp,reggel meg nyúzom Dórit is a bölcsibe...Na,Dominak ez betett volna az iskolakezdéssel.Szóval,Manó,boldog vagyok,hogy maradhatok még vele!!!!Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Hali Krisz!
Egyszerre vagyunk a gép elött! Kép
Most hiszti van de visszanézek

Kép
flocika
 
 


Küldtem a mélt!!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Én is Kép

Kép
flocika
 
 


MegkaptamKép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Csajok!
A kiváncsiság behajtott a <<<aaa>>> topikba. Tele van bölcs mondásokkal és viccekkel. Ha unetkoztok nézzetek be.Addig egy kis ízelítő:

Farmon

A farmer egy napon egy zebrával állít be a
farmra. Mivel a zebra eddig vadon élt, nem ismer
senkit, nekilát az ismerkedésnek. Odamegy a
tyúkhoz:
- Te ki vagy és mit csinálsz itt?
- A tyúk vagyok és én adom a gazdának a tojást.
Majd a tehenet faggatja:
- Te ki vagy és mit csinálsz itt?
- A tehén vagyok és én adom a gazdának a tejet.
Végül odamegy a bikához:
- Te ki vagy és mit csinálsz itt?
- Vedd le a pizsid, majd megtudod!

Kép
flocika
 
 


SziasztokKép

Kriszti, HURRRRRRÁ, HURRRRRÁKépKépTök jó! Minden rosszban van valami jó, és fordítva!!!Akkor lehet babatalizni 1000-elKépKépráértek ti is!
Fogyihoz, gratula csak így tovább, és kitartást. Mi is folytatjuk, de csak hétfőtőlKép


Jucc, BalázsodKépKép nagyon cuki lehetett.Akkor bocsi, de a tv. újságban nincs részletezve a műsor/legalább is a mienkbe/ és én csak a Kismamábaól értesültem!

Csilla, Képköszi az oldalakat átböngészem majdKép
Véleményünk egy az elhelyezéssel kapcsolatban, hisz én is így gondolom, hogy együtt volt jó lenni Esztivel, és már az első este szóltam a csecsemősöknek, hogy teát, és vizet NE adjanak, hanem ahányszor kell, és éppen náluk van hozzák szopizni!
Ezért is szültem ittKépDe azért lehet menni máshova is, hiába van csak az az egy kórház azon a környéken, én sem Bp.-en lakom, és nekem is lett volna közelebbi kórház, de ott annyira nem tetszettek a feltételek. Csak ezért adok abban igazat a személyzetnek, hogy szabad kórházválasztás van!Mellesleg meg most hálapénzről nem is volt szó, arról ők sem írtak!
Arról meg megintcsak nem a csecsemősök tehetnek, ha a kórházban nincsenek csak baba-mamás szobára kialakítva a feltételek!
Ezért nem őket kellene támadni, szerintemKép

Angelheart,
nézeteltérés???KépKépvolt már ilyenKépKépDe szerintem ezt mi már meg is beszéltük még annó amikor visszaadtam neked. De te is mondtad, hogy nálatok is volt téves riasztása,és ki is borultál rendesen! Nekem amikor Eszti pici volt még, 3 ismerősömnél is ugyanez a készülék szintén riogatott tévesen!Ezért a minősítésem!De azért ne vedd ezt személyes sértésnek, nem te gyártottad, nem?Kép
Az Angelcar-os is drága, de arról még nem hallottam tévriogatást!De nem is az ár a lényeg,mint ahogy Kriszti is írta, az ember mindent megad a gyereke biztonságáért, amennyire lehetséges, de azért legalább működjön is!!!Nemtom, mindegy szerencse már túl vagyunk ezen az időszakon. A következőnél meg még.....? passz, hogy mit csinálok, majd ha ott leszek elválik.

manó
manóci
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?