Sziasztok!
Már lehet, hogy lekéstem a témáról, de fürdetés ügyben én is azt gondolom, hogy ha a gyerek nyűgös, vagy már félig bealudt, nem baj, ha egy-egy nap kimarad, ilyenkor áttörlöd egy kicsit a hajlatait és kész.
Mondjuk nekem alapból nincs nagy bizodalmam a nem gyógyszertári cuccokhoz (legyen az J&J, vagy bármilyen más jó márka), de én egy extrém eset vagyok a magam kis ekcémájával, amit 24 éve viselek...
Vero!
Ha jól emléxem, Te írtad, hogy férjed gyógyszerész. Megkérdezed Tőle, hogy a szteroidos krém okozhat-e valami károsodást a picurnál? Ugyanis (ahogy fentebb már írtam) gyerekkorom óta ekcémás vagyok, és kb. 4 éve használok egy krémet, amelynek egyik összetevőjében állítólag szteroid van (azt hiszem, locoid lipocrem a neve). Persze tudta ezt a házidokim, de eszében sem volt közölni, hogy a szteroidot nem nagyon szabad használni, és már 9 hetes voltam, amikor a nőgyógyász kinyögte, hogy lehetőség szerint ritkán használjam. Ja, és addig (pont az első nyolc hétben) ugyebár használtam úgy, ahogy szoktam, kb. napi egyszer, mivel senki nem mondta, hogy nem szabad.
Azóta írt a bőrgyogyi másikat, amiben nincs szteroid, persze mondanom sem kell, hogy fele annyit sem ér, mint a szteroidos. És ő is azt mondta, hogy a bőrön át nagyon kevés szívódik fel, de a megnyugtatásomra írt másik krémet.
Ne haragudj, hogy ezzel a hülyeségemmel zaklatlak, csak már nem tudom, hogy mit gondoljak, és majd csak 25-én megyünk genetikai uh-ra, igaz, a 12 hetesen mindent rendben találtak, és a nyaki redő is rendben volt (bár nem tudom, ez mennyire függ össze). Szóval mióta ezt megtudtam, baromira aggódom, hogy remélem, nem lesz semmi baja Mazsolámnak...
Van, ahol azt olvastam, hogy nem okoz problémát, van, ahol azt, hogy egyáltalán nem szabad használni... Tudsz esetleg tanácsot adni nekem? Nagyon megköszönném!
A szülésen már én is nagyon sokat gondolkozom, pedig még csak most hagytam el a 16. hetet.
Úgy gondolom, hogy a lehető legtermészetesebben szeretnék szülni (EDA és minden nélkül), de lehet, hogy ha már 10. órája vajúdok a szülőszobán, akkor más véleményen leszek...
Egyelőre úgy érzem, nem félek, mert nem tudom, hogy milyen lesz.
Szilvi!
Ruhákat már mi is kaptunk férjem unokanővérééktől, és még kapunk is. Olyan édes babacuccokat tudnak csinálni, igaz?
Ez a számolás meg tök relatív dolog, úgy hallottam, hogy arra, hogy a kiírt napon szülessen meg a baba, a statisztika kb. 5 %-ot ír. Tehát általában fogalmuk sincs, mikor fogsz szülni...
Barátnőmet is kiírták dec. 2-re (tavaly), és nov. 18-án megindultak a fájások, megszületett a kisfia.
Már én is nagyon várom a köv. uh-t, kiszámoltam, hogy addig már csak (VAGY MÉG?) 16 napot kell aludni! A mozgást még én sem érzem (bár lehet, hogy még korai is lenne - 16 hét+4 naposan), bár ma délelőtt szurkált a pocim, középen. Lehet, hogy Mazsola volt, de lehet, hogy csak a méhszalagok nyúltak.
Csandy!
Próbáltad a Rennie tablettát? Nekem nagyon jól bevált, bár hála Istennek nekem nem volt (még) nagyon szükségem rá, úgyhogy ritkán veszek be.
No, most aztán elárasztottalak Benneteket, szép estét mindenkinek, vigyázzatok Magatokra!
Pusszancs
Norwell+Mazsola (16+4)