Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta!
Onnan gondolom, hogy azt írtad, hogy tejallergiája volt a babádnak. Van amelyiktől ekcémás lehet a kicsi, nem? Akkor ha tápszert kap, nem romlik a helyzet, mármint a bőrével?
Nem tudom, csak gondoltam.

De jó neked Doren, hogy így alszol, én sem voltam rossz alvó, de bárhol-bármikor, hát ez irigylésre méltó!

Én nem mindig szeretek terhes lenni, de többnyire igen. Amikor az elején állandóan hánynom kellett, többször egy nap, hát nem mondom hogy életem nagy élménye volt. Viszont ha mozog az olyan megható és a poci is tök helyes! Amúgy nekem a szülés nem volt nagy élmény, igaz hogy hamar meglett (3 óra), viszont burokrepesztéssel és piszkosul fájt.
Van ismerősöm aki több babát szült már és azt mondta, amelyiknél burkot repesztettek sokkal erősebb és görcsösebb fájásai voltak. Hát most reménykedek, hogy nem kell megint.
Vendég
 


Szisztok mindeki!
A mai reggelim ismét a porcelánkagylóba landolt. Kép Igazán utálom már az egészet. Már szinte nem eszek semmit. Tegnap is csak egy kiflit ettem tejjel, meg egy fél pizzát. Lassan elfogyok. Már a kekszet is utálom felfordul tőle a gyomrom. Alig vártam a megváltó 12. hetet, de nem változott semmi. Nya megpróbálok még egy kicsit türelmes lenni, hátha....

Az alvással viszont nincs gondom. Szinte az egész napot át tudnám aludni. Alvás után is aludnék. Éjszaka kb. 10-12 órát alszok, és délután is ledőlök 1-2 órára. Olyan vagyok, mint egy medve. Azt mondják, hogy kevés a vasam, és kapok is rá bogyót, de én ennek ellenére is alszom. Kép

Viszont lenne egy kérdésem. Várandóság ideje alatt lehet hajat festetni? Olvastam pár cikket és az egyikbe az van, hogy ne, a másikba igen. Most akkor igen vagy nem? Már legalább 12 hete nem voltam fodrásznál és igazán utálok tükörbe nézni.

Virág
13+3

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok,

tulajdonképpen tényleg jó az, hogy hamar el tudok aludni, de nem mindig Kép Pl.: a munkahelyemen, értekezlet közben... Előfordult sajna, mellettem a főnököm, körben különböző egységek vezetői (multinál dolgoztam), és nem igazán érdekelt az éppen folyó vita, ráadásul ebéd után voltunk. Gondoltam jegyzetelek, hátha elfoglalom magam, de csak arra riadtam, tudjátok, hogy írás közben a szó közepétől a tollam a papíron lefele húzott egy girbe-görbe vonalat Kép Na, ilyenkor nem jó.
Viszont amilyen gyorsan el tudok aludni, olyan hirtelen fel is tudok kelni, ha szükséges.
De természetesen jól elszóltam magam, elég éber és rövid éjszakám volt...

Virág, kitartást Kép Nekem is csak kb. a 15. hét körül enyhült a rosszullétem (nem hánytam, csak 24 órás émelygésem volt), és végleg a 16.hét után szűnt meg.
A hajfestést én megkérdeztem a dokitól még anno, azt mondta oké, a fiamnál is festettem, meg most is. Nincs káros hatása, legalábbis reménykedem én is, hogy a mai "modern" festékek már jobbak. Inkább a fodrásznál ha tudsz szellőztettessél, amíg rajtad van, minél kevesebb festék és egyéb vegyszergőzt lélegezzél be.

Doren
20+1

Kép
Kép
doren
 
 

 
 

Kisvirág!

Én is a 16 hétig voltam rosszul, és mindig aludtam.
A hányingert nem, de az alvást sajnálom, olyan hamar elment egy nap. Kép
Amúgy néha még most is hányok, de az émelygés hál'Isten elmúlt!

Én is most vettem hajfestéket, eddig bírtam most már látszanak az őszhajak, úgyhogy vettem egyet.
Igaz hogy ez tartós színező, mert fekete a hajam alapból is, csak nem olyan szép fényes mint ha beszínezem és az őszt is elfedi. De épp ezért nincs lenövés.
Szerintem nem árt nekik, főleg az első 3 hónap után.
Vendég
 


vero 20+2
Kép
Vendég
 


jaj nem is! 21+2
Vendég
 


Üdv!
A hajfestés nem árt, inkább a gőze, ezért ahogy Doren is írta, a szellőztetés a fontos. De ezt elvileg a fodrász is tudja...
Nekem is van a végén festék, de én hagyom most lenőni. Kicsit érdekes, de ha frissen van mosva totál úgy néz ki, mintha szándékosan csak a fejem tetején levő hajak lennének melírozva. Kép
Kisvirág, kitartás. A répa-krumpli zagyvaléka talán még jó lehet, azt is szokták hányás "ellen" enni.
Én nagyon örülök, mert még most sincs semmi ilyen jellegű problémám. Aludni mondjuk én is tudok, főleg így, hogy nincs suli meg ilyenek. Kép
Babóca már nagyon jól érzi magát bent, egyre erőteljesebben érzem a mocorgását. Most már arra is képes, hogy a méhlepényemet keresztülrúgja. Kép
Apósomat ma leszereltük azzal, hogy nem kérdezzük meg babóca nemét. Ugyanis ő mindenáron fiú unokát szeretne - hogy valaki vigye tovább a vezetéknevet - és szvsz, ha lány lenne, akkor teljes letargiába esne. Így meg legalább nem azzal fog mindig fogadni bennünket, hogy mi van a gyerek lába között. Persze mi tudni fogjuk. Kép De csak akkor lesz biztos, ha megszületik.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Állandó olvasótok vagyok, olyan jó, hogy minden téma felmerül ami engem is érint, de sajna én elég rossz levélíró vagyok Kép
Vero: nekem tapasztalatom nincs, mert az első babát várom, de én már most tudom, hogy minden nap fogom fürdetni a bébit. Nekem az egyik barátnőm a példaképem, jó elmenni hozzájuk, olyan kiegyensúlyozott a gyerek. Szerintem ez főleg annak köszönhető, hogy nagyjából mindent ugyanabban az időpontban csinálnak, például a fürdetést is, ezért kialakult náluk egy rendszer. Olyan nyugodt az egész, meghitt. A baba is jobban alszik, a pancsi jelzi a nap végét...
Nanya: Én megértelek, hogy kettős érzéseid vannak a terhességgel kapcsolatban mert én is így vagyok. Ugye volt az első 13 hét, 24 órás hányinger, gyomorégés. Aztán a hányinger elmúlt, gyomorégés megmaradt. Továbbá, végig aludnám a napot, ami azért lehetetlen, mivel dolgozom. És hab a tortán, finoman fogalmazva, ingadozik a kedélyállapotom. Néha elviselhetetlen vagyok, ez van. Persze azért nem cserélnék senkivel, de én vállalom, hogy kihagynám a terhesség hátralévő szakaszát, és már holnap szülnék.
Vera
15+1
veraa
 
 


Üdv!
Hajfestéshez még vmi: azért arra is gondoljatok, hogy a hormonok változása miatt nem épp a megfelelő hatást váltja majd ki a festék.
Én épp most szedtem le a színezőt a hajamról, ami eddig jó volt, most szinte be sem fogta a hajam, tehát változást nem igen lehet rajta látni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Vero!
Vannak olyan tápszerek amik külön allergiás gyerekeknek készültek.

Szia Veraa!
Itt nem kell nagy levélírónak lenni. Kép Én sem vagyok az. Nekem is ingadozik a kedélyállapotom. Néha nagyon érzékeny vagyok, máskor meg ingerlékeny.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Hali,

Megjöttünk a kirándulásból, jól esett Kép kell a mozgás, főleg, h nincs uszi...grrrr

KisVirág, kitartás, csak elmúlik 1x a hányás!!! Hajfestés sztem is úgy mehet, ahogy a csajok írták (magam is csinyálom).

Fürdetés: én azt gondolom, fogom fürdetni naponta, hót meleg lesz nyáron, jót fog tenni neki is a felfrissülés Kép + már csak a napirend + nyugis alvás miatt is. Hamma imádott mindig is fürdeni. + előtte meztelenkedni a meleg szobában, sokkal könnyebb úgy forogni, kúszni stb. ELőször úgy kigyakorolta, aztán már suhant is, mint a szél.
Amúgy meg a magzatmázat a mi kórházunkban nem mossák le róla - vagyis nem azonnal, mert az első naaagy fürdetéskor igen, de születés után nem. De sztem ez egyre több helyen így van.

Nyanya, Halicar a kence neve, de most ősz óta tuti hiánycikk. Jó, idén még nem kérdeztem Kép Annyira viccesnek tűnik ez a mai világban, h vmi hiánycikk... ha kapsz, szólj, akkor én is érdeklődöm megint, m nekünk is kellene hamarosan.

Jajjj, de várom a holnapot! megint lesz játszóház Hammának (3 hét kihagyás után), este meg megyünk UH-ra KépKépKép Remélem, minden rendben lesz.

Ann
annann
 
 


Ann, ezt a krémet én is feljegyzem, mert Tomi fiam (10 év) az a telente ekcémás fajta. (ill. azt vettem észre, hogy ha legyengül az immunr.-e, akkor előjön.) Nekünk is a szteroidos krém, ami segített, de utálom én is, mert az asztmája miatt már így is egy csomó sz*rt kell szednie (többek közt szteroidot is.) Igaz, a bőrgyógyász azt mondta, hogy a bőrén keresztül szinte minimális mennyiség szívódik fel...hát nem tudom..

Fürdetés: én is tuti naponta fogom fürdetni a babát, egyrészt a nyár kellős közepén leszünk, másrészt imádnak fürdeni a srácaim. Tény, hogy ha egy-egy alkaalom kimaradt (pl. átaludta a fürdés idejét) egy törlőkendővel áttörölgettem én is, oszt' kész.

Sziasztok,
Verus

Kép
verus
 
 


Üdv!
Ann, de jó neked, én csak szerdán megyek UH-ra.
A fürdetést én majd meglátom, minden kiderül...egyszer. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Hosszú volt a mai nap...
Délelőtt vásárolni voltunk, addig gyerek anyóséknál, ettől az egész napirendje borult, nem aludt semmit egész nap, és enni sem nagyon akart. Viszont - életemben először - bementem egy Kenguru Gold üzletbe, és rögtön vettem is 3 db hosszú ujjú body-t Pistinek, nagyon édesek!!! Én eddig csak hallomásból ismertem ezt a márkát, de most már én is nagyon tudom ajánlani mindenkinek, hatalmas választék van, igényes cuccok és nem túl magas árak. Kukkantsatok be majd ha ilyet láttok!

Fürdetés: úgy látom, itt 2 felé szakadtunk... Hát, én is Veraa, Verus és Ann véleményét osztom. Legesleginkább a napirend minatt (tényleg hamar "megtanulja" a baba, hogy akkor van "vége" a napnak), másrészt tényleg nyár lesz, ne hagyjuk már szerencsétleneket bepállani! Majd nektek is (első babások) fogják mondani a gyerekdokik, hogy a babák ugyanúgy szenvednek a hőségtől és izzadnak nyáron, mint a felnőttek (max. nem büdösek Kép), és épp ezért forralt vízzel itatni is lehet őket (na jó, ez már más téma Kép). Szal tuti fürdetek minden nap!

Tényleg Nyanya, lehet, hogy már kérdeztem, akkor bocs, de milyen volt az első szülésed? Normál vagy csaszi? És milyenek róla az emlékeid? Nekem az első tök átlagos volt (az még a "régi rendszerben" volt), a második viszont viharos lefolyású, épp ezért k...ra fájdalmas volt és szörnyű emlék Kép Kép) Remélem, a mostani már olyan lesz, amilyet szeretnék Kép Persze ez úgyis csak a szerencsén múlik...

Tényleg, többiek, nincs kedvetek mesélni a szülésetekről? (Már aki szült már Kép)

Pussz, Hello (19+5)

Ja, Doren, grat. a 20+0-hoz!!!
hello
 
 


Sziasztok!

Újra itthon vagyok! Hétvégén voltam dokinál, minden OK!Kép Szombaton úgy jártam, hogy az én dokimnak el kellett mennie, így egy másik doki nézett meg uh-n, fura is volt, mert hát a saját doki azért saját doki...De a lényeg, hogy lemérte mindenét Babucinak, és azt mondta, hogy okés, olyan szép kerek feje van...Kép Aztán ma reggel is beugrottam, így tudtam a dokimmal beszélni, két hét múlva lesz a 4D-s uh, meg 26 hetesen a terheléses cukor vizsgálat. Szóval ezek vannak vizsgálat-ügyileg, és már elmúltak az aggodalmaim, mert Babuci esténként tök sokat mocorog! Ja, és azt is megtudtam, hogy mellsőfali a méhlepény, Babuci lentebb van, nem is csoda, hogy rengeteget pisilik, a húgyhólyagomon fekszik.

A terhességet a kezdeti 3 hetet leszámítva én nagyon élvezem, tetszik a pocakom, és még annyira nem nehéz, hogy bármiben is korlátozna. Múlt héten már helyet is kaptam a metrón, kicsit furi volt... Savam nekem is sok van, így sűrűbben kell ennem.

A hajfestéssel kapcsolatban én azt hallottam, hogy az a lényeg, hogy ammóniamentes legyen. Mivel én ilyet csak színezőben találtam, így festék helyett azt használom, mióta terhes vagyok. (Muszáj valamit használnom, mert sötétvörös a hajam, nagyon igénytelen, ha lenő.)

Annan, köszi, hogy felvettél a táblába!

Már nem emlékszem, hogy ki, de valaki kérdezte, hogy melyik suliba jártam. 2005-ben végeztem, és a Károlira jártam. Tán szintén zenész? Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Annann!
Köszi, kedden úgy is mennem kell gyógyszertárba és veszek.

Verus!
Ez nem igaz, hogy bőrön keresztül minimális szívódik fel, megkérdeztem a gyógyszerész férjem.
Attól is függ, hogy krém vagy kenőcs.
Krém az vizes és gyorsabban hat, de nem megy olyan mélyre, mint a kenőcs. Ezek a gyógyszertári készítmények álltalában krémek.

Fürdetés: én is a napi fürdetőkhöz csatlakozom, bár ha elalvás vagy egyéb ok miatt 1 nap kimarad az nem tragédia. Balázsnál 1 napot sem hagytam ki pedig téli baba volt.

Hello!
Én már szülés előtt 2 hónappal bent feküdtem a kórházban az inzulin miatt és alig vártam, hogy végre túl legyek rajta. Azt hallottam, hogy a cukrosoknak hamarabb megindítják, de úgy látszik a terhességi cukrosra ez nem vonatkozik, mert nekem a 41 héten repesztettek burkot, reggel 10-kor. Egyáltalán nem fájt, még kellemetlen sem volt. Aztán jött borotválás és beöntés, ami szintén kevésbé volt kellemettlen, mint ahogy azt olvasgattam itt ott. Viszont valaki véletlen lekapcsolta a villanyt és én épp a beöntés hatása miatt a wc felett kuporogtam a szoba másik végében korom sötétben. Egy T alakú, ablak nélküli helységet képzeljetek el, ahova ha benyitnak nem látnak rá a klotyóra. Csak órdítottam 5 percig, míg egy doki végre meghallotta és felkapcsolta a villanyt. Még hallottam, ahogy kérdezi, hogy ki volt az aki rámkapcsolta, aztán elment. Hát ez volt a szülésem leg kellemettlenebb része (soha rosszabb) Utólag már röhögök rajta. Aztán mászkáltam a szülőszobán és vártam a fájásokat.
Nem jöttek, majd elfolyt a magzatvíz. Ekkor már szóltam a választott anesztesemnek, hogy kösse be az EDA-t biztos ami biztos. Az se volt nagy dolog, csak egy kicsit kellemettlen, mint mondjuk 2 vérvétel. Innentől kezdve a szülőágyon vártam a babát és a monitoron néztem a fájásokat. Tompán éreztem, de semmi olyan amibe bele kell halni. A végefele szóltam az anesztesnek, hogy adjon még 1 koktélt, amit az orvosom már nem engedett volna, mert kitolás előtt voltunk, de engem abban a pillanatban csak az érdekelt, hogy ne érezzek semmit. Hát úgy elzsibbasztott, hogy még szülés után 2 órával se éreztem a lábam. Fájdalmat nem éreztem, de dokim szerint nehéz szülés volt. Végig öklendeztem és remegtem mint a kocsonya, az Epidurális érzéstelenítés mellékhatása miatt. Ilyet még sosem éreztem. Akaratomon kívül remegtem és nem tudtam abbahagyni. A legutolsó nyomásnál a dokim is rásegített és megérkezett Balázs Kép Azt az egyet sajnálom, hogy annyira nem voltam magamnál, hogy nem hallottam felsírni, pedig felsírt. Most erre nagyon fogok koncentrálni. Egyébként negatív élményem nincs a szülésről, bár nem élveztem, de ennek ellenére félek tőle, méghozzá a fájdalomtól, ami pedig nekem szinte egyáltalán nem volt. Hát ennyi. Ja és normál szülés volt, de ez gondolom kiderült Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!
Ma este akkorákat rugott a babus,hogy még láttuk is!
Olyan jó érzés!Kép
Én is mindennap fogom fürdetni a babát,szerintem is ez hozzá tartozik a rendszerességhez!
Képzeljétek,úgy örülök mert kapok két zsák pici ruhát!Holnap hozza haza a párom!
No,szeintem ez sokmindenkinek temészetes,de nekem senki olyan ismerősöm nincs akitől kaphatnék!Kép
Ma láttam a tescoba vászon pelust tök olcsón,12db=980Ft volt!Ez jó ár nem?
Aki megy UH-ra annak drukkolok,és nagy beszámolót kérünk!!

Na mindenkinek jó éjszakát kívánok!
Sok puszi:Szilvi 21+1

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok,

Hello, én is szeretem a Kenguru Goldot. Én 1-1,5 éves koráig szinte csak ott vásároltam cuccokat a fiamnak. Most is ha kifogyunk valamiből az az első utam. És egyre több helyen van. Van törzsvásárló kártyájuk, arra még olcsóbb...

Mézgombi, gratulálok a szép babucidhoz. Én is állandóan WC-re járok hiába, és állandóan lent érzem a rugdalózását. Szerintem a lányzó állandóan a hólyagomon csücsül Kép
Nekem még nem nagyon tetszik a saját pocakom, mert tudom, hogy sajna nem a baba miatt ekkora. Pedig olyan mint egy labda. Szerintem majd akkor fogom úgy igazán elfogadni, ha már nagyobb lesz, és arányaiban a baba fogja átvenni a vezető szerepet Kép

Nekem császárom volt, toxémia miatt. Túlhordtam 3 napot, de nemigazán akart megszületni a fiam. Semmit nem tágultam, semmilyen előfájásom nem volt... Csak mikor 200 volt a vérnyomásom, a doki azt mondta, hogy akkor nem várunk tovább Kép

Egyébként tényleg ilyeszgetni akarjuk az első babásokat Kép Kép Kép

Doren
20+1

Kép
Kép
doren
 
 


Üdv!
Hát én akkor sem feltétlen akarom az első (hangsúlyozom, max. az első két hétben) agyonfürdetni babócát. Jó, nehogy szörnyetegnek gondoljatok, hogy majd hagyom bepálni a gyereket, meg ilyenek...de mivel árnyékos helyen lesz, és akkor még szinte csak az ablakot lehet rájuk nyitni, és max. a pelus és egy textilpelenka lesz rajta, nem hiszem, hogy szegénynek majd nagyon melege lesz. Kép Ja, meg egyébként itthon és körülöttem vannak okosabbak (tapasztaltabbak) is. Kép
És honnan tudjuk, hogy nyáron nem ősz lesz pl. (legalábbis a mostani, télinek még véletlen sem nevezhető időjárásból kiindulva)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági, Te mit csinálsz hajnali negyed hatkor??
Nem hiszem, hogy szörnyetegnk gondolna bki is. Nekem fura lenne nem megfürdetni, hiszen a kellemes testmeleg víz a magzati korára emlékeztetheti. Jó, nálunk nics akkora fakszni már a fürdetés körül, tehát a baba sem egy "akciónak" érzi majd. Én biztosan nem fogom "hozzászoktatni" a levegőhöz, kertünk van, sok-sok árnyékos hellyel. A téli gyerekeimet is hamar levegőre vittem..

Nyanya, kösziKép Krémünk van..

Mézgombi, és a szülés előtt befektetnek? Vagy a szüleidhez költözöl?

Ann, mindig kimarad: módosítanád az adataimat? Júl.6-ra a kiírást. Júl. 3-6 közöttre vagyokKép kiírva (mert 25 naposak voltak a ciklusaim), de a menzesz szerint kell mennem afp-re. Köszönöm.

Doren, én elfogadtam a labda-pocakotKépKép Nekem a 8. héttől volt fura, hogy már akkor volt hasam, de mindenki tök normálisan megnyugtatott.

Szilvi, gratula a kisrucikhozKép De, nagy dolog ám, mikor ennyibe kerülnek a ruhák.

Jó hetet mindenkinek:
Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok Lányok!

Végre itt vagyok ismét. Sajnos beteg voltam, így 7 napig nem olvastalak titeket, de már jobban vagyok:-)

Nálunk érdekesen alakultak a dolgok, mert AFP jó lett (1,4 MOM) és utána a getnetikai UH-n is mindent rendben találtal de a korházban fiút mondtak a magánrendelésen , ahol 4 D UH is volt ott meg 150%-os kislányt, így most ott vagyunk mint eddig hogy 50-50 %, de a lényeg hohy egészséges a pocaklakó:-)

Nálatok se a saját doki nézett meg a korházban hanem külön UH-ot végző szakember? ez miért lehet? Több szem-többet lát alapon ?

Próbállak elolvasni majd Titeket de nehéz behozni, mert nagyon termékenyek voltatok:-)!

Mindenkinek szép napot és jó pocakosodást!
Kari
(20+0)
kari
 
 


Üdv!
Verus, hát a férjem mellé felkeltem kb. fél ötkor - már mondhatom, hogy szokásához híven - megint ment vidékre. És még nyomtatni kellett neki, meg főztem neki kávét, mert neki a mi sima kávéfőzőnkkel nem megy. Kép Aztán még megvártam, hogy elmegy fél hat táján, addig gépeztem egy kicsit...
Kari, a lényeg, hogy egészséges! Én most megyek szerdán genetikai UH-ra, de mivel nekem nincs dokim, bárki megnézhet. Egyébként már máshol is mondták, hogy ezt az UH-t nem csinálja általában a fogadott doki, mert ezzel egy kockázati tényezőt szűrnek ki. Gondolj bele, a fogadott dokid már látta egy párszor a babát, a teljesen ismeretlen meg nem, így talán több eséllyel veheti észre, ha vmi gond van. De persze ne legyen!!!
Remélem, már meggyógyultál.

Na öltözök, elindulok hétfői vándorkörutamra. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Lenne egy buta kérdésem: valakinél előfordult az, hogy a menszi megjövetelének napja körül a tesz negítív lett, de aztán pár nap múlva az újabb pozitív? Már 2 hete késik, igaz most fájdogál a hasam. Úgy mint amikor megjön. Igaz 3 napig akkor is éreztem amikor meg kellett volna jönni, aztán elmúlt.
Szerintetek??
Manó
manó11
 
 


Mézgombi!
Én kérdeztem, hogy hol végeztél. Nem vagyunk kollégák én rendőr vagyok ( bűnügyes)és sok jogász ismerősöm van de inkább idősebbek.

A hajfestéssel kapcsolatosan: én az első gyereknél is festettem a hajam havonta és most is így teszem . Azt olvastam, hogy a belélegzett gőzökkel kell inkább vigyázni.

Kisvirág !
Szedjél nyugogdtan sima B6 vitamint a hányásra nekem bevált igaz, hogy én nem hánytam csak émelyegtem de azt folyamatosan a 16.-ik hétig.( Még most is naponta egyszer) Egyébként vannak homeopátiás készítmények is erre a problémára.

A fürdetés szerintem a napirend fontos része a többi pozitívumról nem is beszélve. Az első gyerekemet mindíg este 7-kor fürdette az apja utána szopi és 3/4 8-kor már az igazak álmát aludta egészen reggel 6.-ig. ( Na jó 3 hónapos koráig felkelt éjjel egyszer szopizni.)
Mi egyébként a gyereket rendre szerettük volna szoktatni az elejétől kezdve és ez szerintem sikerült is. Most 3 éves múlt és nagyon szófógadó kiegyensúlyozott, jókedvű kedves kislány. nem vagyok elfogult.

Nálunk a 12 és 20 heti UH egy specialista orvos csinálja mindenkinek mert ő ért hozzá a legjobban, persze akinek van magánorvosa az még pluszba hozzá is elmehet ha akar.
Van már nálunk is 4D Uh 10.000.-Ft és ebben benne van a video vagy DVD felvétel is. Szerintetek ez olcsó vagy drága?

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Akkor a fürdetést dolgot kitárgyaltuk. Mindenki véleményét elolvasva, úgy döntöttem, hogy az első pár hétben (amikor még úgysem lesz olyan meleg) nem fogom naponta fürdetni csak 2 naponta, és csak vízzel. Kábé 1 hónaptól pedig a rendszeresség miatt naponta, de vagy csak vízzel vagy ezzel a gyógyszertári fürdetővel, amit az Áron kapott az allergia pöttyei után.
Közben én is gondolkoztam, a fiamnak is a fürdetés jelentette a nap végét, tényleg kell a rendszer, max nem lógatom a vízbe órákig hogy kiázzon. Arra ráér ha már maga ül, és szereti.
Nekünk is van egy kis kert a háznál, ami nagyon praktikus ha az emberlánya nem ér rá sétálni a babóval.

A szteroidos krémről én is úgy tudtam hogy felszívódik, sőt azt is mondta a doki hogy nagyon vékonyan kenjük, és csak ha muszáj, mert vékonyítja a bőrt, és az később ronthat a helyzeten.

Amúgy Verus ne aggódj az asztmás szteroidok miatt, a férjem 2 éves kora óta asztmás, minden szteroidot, inhalálót (ráadásul a 30 évvel ezelőtieket) szedett, és 190 centis makkegészséges pasas lett! Kép
A nagypapája is asztmás volt és 90 évig élt!
A férjem azt mondja, ez nem olyan nagy teher, aki asztmás annak az élet így kerek, ha szorít a mellkas, keressük a pumpát és ennyi.

Nekünk is elég nagy eséllyel lesz valamilyen allergiája, mert én virágpor-allergiás vagyok, a férjem asztmás szintén virágporra fullad, és gomba-allergiás is a fiam meg ugye ekcémás volt.

Ezért érdeklődök annyira, mert szeretném maximálisan megpróbálni kiküszöbölni a kiváltó okokat! A Halicar nevű kenőcs mire való?

Verus! Jól értelmezem, hogy 5 gyerkőcöd van? Kép Kép
Vendég
 


Exdeus!
Még csak most jönnek az igazi hidegek és nyáron melegrekord lesz. Előrejelzés Kép Szó sincs róla, hogy szörnyeteg lennél, lehet, hogy épp neked van igazad. Annyi féle álláspont van. Lényeg, hogy az intim részeket mindig tisztán tartsd, főleg kislánynál.

Doren!
Szerintem az én történetem nem volt olyan ilyesztő Kép De minden szülés más, miért ne lehetne elképzelésük a szülésről. Legfeljebb ha túl rosszat képzelnek el, majd annál kellemesebb meglepetés lesz, ha nekik könnyű szülés lesz, mert sok ilyen is van. Kép

Manó!
Csinálj még1 tesztet és minden kiderül. Elvileg ezek a tesztek elég korán kimutatják. Nekem az első teszten a csík annyira halvány volt, hogy csak sejteni lehetett a terhességet, aztán 1 hét múlva sötétebb csíkom lett. Kép De elötte lévő hónapban több mint 2 hetet késett és 2 tesztet lőttem el, mindkettő negatív és végül megjött. Szóval erre csak egy teszt tudna neked választ adni.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Jó reggelt Vietnám!!!

Exdeus!Szeintem sem néz senki szörnyetegnek,csak más véleményed van!Mondjuk azzal én is egyet értek,hogy nem koszos a gyerek,én csak a renszeresség miatt csinálnám naponta!Na persze,meg a lávány miatt is,Kép olyan kis puccosak olyankor!Kis drágák!

Verus:Hát igen,szeintem is jó ha az ember kap dolgokat, és mennyi pénzt meglehet sporólni!
Amikor kislány voltál,gondoltál erre ,hogy ennyi gyerköcöd lesz?Még terveztek?Ez olyan szép dolog,ti igazi nagy család vagytok!Kép

Kari!Örülök,hogy meggyógyultál!Gratula az AFP-hez!
Ez a baba úgy látszik nem akarja,hogy tudjátok milyen nemű lesz!De ha a 4D kislányt mondott az hihetöbb!
Manó!Szeintem menj el dokihoz az a biztos!
Én ilyet egyszer a barátnömnél hallottam,és sajna méhenkívüli terhessége volt!KépPersze ezzel nem megilyeszteni akarlak,de jobb ha elmész,mert igy csak bizonytalanodik az ember!

Katus!Szerintem a 10.000Ft reális ár,én mindenhol 15.000-ért láttam,legalábbis itt Peten!
De kemény!Bűnügyes rendör vagy?Láttál sok gyilkosságot?Ehez a munkához hány évet kellet tanulnod!Éretségi után?
Volt valami érdekes dolog ami a munkád során történt veled?Persze ami publikus!Bocsi a kiváncsiságomért!Kép

Valaki segítsen már!
Már azt sem tudom,hogy melyik időpontot kövessem!
A védönő szeint 23-24 hetes terhes vagyok,mert ő úgye az utcsó mensiből számolja ki!Ez alapján május 11-re vagyok kiírva!
A doki szerint most 21-22 hetes vagyok, a szülés időpontja:máj 18.
A genetika szerint(Az alacsony AFP-miatt voltam)pedig most pont 21+2 vagyok!

Most melyiket kövessem??Nem is értem!Szerintetek?
Engem csak az dühít az egészben,hogy annyi minden a rendelkezésükre áll és még így sem tudnak pontos dátumot adni+ - 3 nap eltéréssel!Mondjuk már csak 1 hét a különbség 3 hete 2 hét volt!
Mondjuk ha így javul,akkor a szülésre pont tudom az időpontot!KépCsak szar,mert mindenki követi szépen, én meg már azt sem tudom,hogy mi van!Gondolom ez miatt lett rossz az AFP-m is!

Na szép napot mindenkinek!
Amúgy ha kinézek az ablakon,nem a tél hanem a kezdeti tavasz jut eszembe!
pusza:Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Szilvi!
Szerintem az AFP-s eredmény plussz a doki a mérvadó a menzesz csak egy támpont, hiszen nem biztos hogy a ciklus közepén volt a peteérésed.
Napra pontosan senki nem tudja megmondani, mi is csak írjuk hogy ennyi, de a legtöbb anyuka "túlhord" vagy "előbb" szül. Én mindig úgy gondolok rá hogy plusz-mínusz 1 hét.
Aztán lehet hogy nincs igazam.
vero
21+3
Vendég
 


Sziasztok Mamik!

Megvan az AFP és a genetikai UH!!
Ma reggel voltunk és minden ok!! (reggel +éjjel már annyira hisztis voltam, mint régi megboldogult vizsgaidőszakaimban...)

Szóval:
AFP: 1,7
BPD: (2 halánték közti táv) 51mm
OFD: (homlok és tarkó közti táv) 60mm
HC: (fejkörfogat) 183 mm

A méhlepény mellső fali, és biztos, hogy kisfiú, vagy kislány Kép Kép, mert a doki megkérdezte, hogy akarom-e tudni a baba nemét, de nem akartam!!!
Aztán kihangosította a szívhangot, elképesztő, hogy mennyi bélkuttyogást hall szegény gyerek!! Kép
Aztán megkértem, hogy mutassa meg az ujjacskákat, együtt megszámoltuk, jó sok van neki!!

Kari:
Nekem is másik doki csinálta, állítólag így nagyobb a biztonság, mert több szem többet lát, ilyesmi.

Üdv,
T.
tarhonyanya
 
 


Szgoron!
Gazdasági és okirat-hamisítással kapcsolatos bűncselekményekkel foglalkozom.
érettségi után 2 évest jártam rendőrszakközéppbe és utána 4 én rendőrtiszti főiskola levelezőn.

nekem is volt eltérés az utolsó menstruáció és az uh eredménye között, az orvosom csak az uh eredményt veszi figyelembe ezért ki is javítatta a védőnővel a kiskönyvbe az utoló mensis rovatot.

Most zabáltam be egy zacskó mirelit málnát!

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Tarhonyanya,
Köszi akkor nem csak elfelejtett a doki, hanem így szokás:-) Örülök, hogy minden rendben volt Veletek:-)

Exdeus,

Köszi szépen már tényleg jobban vagyok de az én kicsi férjecském is elutazott 1 hétre munka ügyben, így magányos lettem:-(

Nektek mikor kell a következő Uh és vér-vizeletre menni? Úgy tudom olyan 23-25.hét környékén jönnek ezek újra.

Több babás kismamik akkor sem ilyedünk be, bi-bi, mi első babás kismamák akkor is kitartunk bármilyen rémtörténeteket hallunk:-))))

Legyetek jók!
Kari
kari
 
 


Vidám napot Mindenkinek!

Mikor reggel megláttam, hogy milyen szépen süt a nap, mintha kicseréltek volna, rögtön jobb kedvem lett! Babuci is ficánkolt egy nagyot, úgy éreztem, hogy ma csak vidámnak lehet lenni! Kép

A genetikai uh-kat azt hiszem azért is csinálja más doki, mert ahhoz külön vizsga kell, magyarán nem biztos, hogy minden doki annyira ért hozzá. Nálunk a 12. hetest egy doki csinálja, de azt hiszem majd a mostanit az enyém fogja. Nekem végülis mindegy, csak jót mondjon! Kép Meg akihez járok, mindig sokkal kedvesebb, és többet lehet vele dumáln is, nekem ez tök fontos, mert állandóan tele vagyok kérdésekkel. (Úgy hogy előtte már nővéremet is, és anyut is kifaggattam...)

A 4D-és uh-ért szerintem sem sok a 10.000., tesóm 3 éve 7 ezret fizetett érte Kecskeméten, de a videóért és a fotóért külön kellett fizetni.

Nekem is át kellett egyszer számítani a heteimet, mert a nagykönyvben megírt 14. napon történő fogantatás nem jött be, így az eredeti máj.16. helyett máj.26-ra lettem kiírva. De még lehet, hogy ez sem tuti, sőt... De én nem aggódtam emiatt, végülis a doki honnan tudná, hogy mikor "alkottuk meg"? Kép Szegény elővett 3 naptárt, skubizta őket ezerrel, majd tanácstalanul megkérdezte, hogy "khm...Andrea, nem tudna segíteni esetleg...?" És én mondtam neki egy időpontot, mert aug. legvégén elmentünk Szombathelyre a Savaria fesztiválra egy hosszú hétvégére, de a nézelődés helyett a szobánkban töltöttük az időt, mert végig esett az eső...Kép Szóval a férjem szerint szombathelyi a gyerkőc...

Verus, a szülés előtt pár héttel hazamegyek a szüleimhez. A férjemnek államvizsga-időszaka lesz, így őt sem fogom zavarni, csak azt reméljük, nem pont egy vizsgájakor fog megszületni, mert szeretnénk, ha ő is le tudna jönni Pestről a szülésre. De a nővérem tuti bent lesz, így legalább rögtön gyerekorvos is látni fogja. Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Nyanya! Kép Köszi a részletes beszámolót! Ezek szerint, te 2x kaptál EDÁ-t? Ilyen is van? Hááát.... Viszont akkor legalább tényleg nem éreztél túl sok fájdalmat. Azért az jó! Kép A wc-s sztori azért akkor és abban a helyzetben elég sz.r lehetett! Képzeld, nekem meg az a furcsa, hogy mind2 szülés előtt kaptam beöntést, és egyik sem használt semmit. Máig sem értem az okát. Én bármeddig vissza tudtam volna tartani azt a vizet amit beöntöttek, aztán meg ugyanúgy jött ki belőlem, ahogy bement, szinte tisztán (már bocs a részletezésért). Ki érti ezt? Pedig asszem egyik szülés előtt sem voltam wc-n, max. reggel (és mindkétszer este szültem).

Szilvi, kitől kaptad a 2 zsák rucit? Amúgy szerintem a genetikai uh szerint számolj, mellesleg az megegyezik azzal, amit a dokid is kihozott, vagyis 21-22. hétben vagy. A 21+2 az pont megfelel ennek.

Ex! Úgy látom, te leszel itt köztünk a lázadó! Kép (biztonsági öv, fürdetés stb.) De azért senki nem vet rád itt emiatt követ! Kép Egyébként hogyhogy nincs dokid? Nem válaszottál magadnak senkit?

Tarhonyanya! Grat az egészséges bébidhez! Reméljük, azért nincs túl sok ujjacskája Tarhonykának... Kép Kép (Na jó ez csak poén volt, nehogy elkezdj itt nekem most ezen agyalni! Kép) Tényleg, képet nem kaptatok?

Kari! Sorstársam! Kép Velünk is ugyanez történt! A 12 hetes uh szerint fiúnak látszott a baba (de mondjuk azért olyankor még nagyon korai megítélni, bár nálunk akkor - talán emlékszel - 3d-ben is megnézték), most a 19 hetesen pedig lányt mondtak! Igaz, most csak 2d uh volt. De én magam sem láttam túl nagy apparátust a lábai között, itthon még vagy 3x megnéztem a videót... Szal lényeg, hogy egészséges legyen! Az uh-t egyébként nálunk is specialisták csinálják, nem a saját doki! Nekem eddig 2 különböző dokinőhöz volt szerencsém az uh-n! (Meg is látszik... Mármint egyik fiút másik lányt mondott! Ez aztán a 100% biztonság!!! Kép Kép)
Ja, és neked is grat a 20-hoz, én holnap töltöm!!!

Najó, sok leszek így mára!

Csók, Hello
hello
 
 


Sziasztok!
Nincs időm visszakeresni, pár hete olyan profik voltatok nyaki redőből, mi a normális érték? Ma voltam, de elfelejettem megkérdezni.

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Katus!Egészségedre,a málnához!Kívánta a picúr!
Köszi,akkor nem vagyok egyedül evvel a kiszámolós dologgal!Okirat hamisítás is izgi lehet!
Láttál már agyontákolt személyit vagy útlevelet,amiröl még a hülye is megmondta volna,hogy hamis?

Mézgombi!Az a lényeg,hogy nem unatkoztatok Szombathelyen!KépMert akkor nem lennél itt!

Na megyek és leküldök én is valami finomat!
Mindjárt megyek a védőnőhöz!

Kép
szgoron
 
 


Nekem,1,2mm volt!Ez azt mondták tökéletes!Szeintem 1mm-től fölfele!

Kép
szgoron
 
 


De én akkor 12+5 hetes voltam!

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok,

Kari, örülök, hogy meggyógyultál. És akkor nem lehet, hogy egy fiú és egy lány???? Kép Kép Kép Ez csak vicc volt.
Nekem a dokim csinál minden uh-t, mert csak a magánrendelésére járok, a korházba csak a vérvételekere megyek.

Manó, 3 éve a fiamnál hasonlóképp jártam. Csak én nem tudtam mikor kellene megjönnie, mert nem voltak ciklusaim. Kb. évente kétszer-háromszor menstruáltam Kép De három éve májusban teljesen olyan tüneteim voltak, hogy mindjárt megjön. Hasfájás, mellfeszülés. Teszt negatív. Mikor két hét után sem történt semmi változás, akkor elmentem dokihoz, aki még nem látott semmi "konkrétumot", csak azt mondta, hogy egy hét múlva ismét csináljak egy tesztet. Na, és az már pozitív volt!.

Szilvi, sajna tényleg nem tudják sok esetben pontosan meghatározni a szülés időpontját, és valóban lehet túlhordani a babát, illetve van aki előbb születik. Nekem is uh-k alapján máj.27, de a doki inkább a máj.20-at tartja reálisnak... (szülés után 50 napos ciklusaim voltak)
Két éve a hugomnak előszőr dec.30-at mondtak szülés időpontjára. Rá egy hónapra nov.30-at! Aztán ahogy közeledett az idő inkább dec. eleje lett. Végül dec.5-én a doki befektette és magától elindult a szülés dec.22-én.

Nyanya, egyetértek Kép csak lehet én félek a többiek történeteitől? Kép Hiszen nekem sem volt nehéz szülésem. Most reménykedem benne, bár tudom, hogy minimális az esély, hogy esetleg természetes szülésem lesz. De lehet, hogy a 36.héttől inkább újra a császárra gondolok Kép)

Tarhonyanya, gratulálok az eredményekhez. Tényleg nem vagy kiváncsi a nemére? Kép

Doren
20+2

Kép
Kép
doren
 
 


Hello! A párom kollégájától!Már meg is kaptam!Tök jók,van benne régebbi fajta is de a legtöbb mostani divatú!Tavaly szült a csajszi akitől kaptam a ruhát!
Gratula a 20. héthez!
Márciusban volam korházban, egy megfázásból lett egy autoimmun betegségem,és ez által minden létező vizsgálaton átestem!Volt tükrözésem alúl-felül,operáció,ultrahang,CT,Stb.
Én ekkor kaptam beöntést 6x!Nekem sem használt semmit,de tartani nehéz volt!De legalább tudom mire számitsak szülés elött!Kép
De a Colonoscopia az iszonyat volt!Senkinek nem kívánom!Ha nekem még egyszer kéne,hogy legyen inkább a pusztulat!153cm vagyok és annak a bélrendszernek ami egy 160-170cm-es emberben van annak,a cuccnak valahogy nálam is el kell férnie!
Ja és kaptan morfium innyekciót!
Bocsi a kellemetlen történetért!
Most eszembe jutott valmi!
Szóval az,hogy valami ilyen lehet a szülés is csak egy lyukkal arrébb!Kép
Ennyi!

Puszi

Kép
szgoron
 
 


Amica,
3 mm-ig oké a nyaki redő a 12. héten.
potter_76
 
 


Hú, tényleg elég brutkókat írtok! Én hál Istennek nem rendelkezem rémtörténetekkel, egyszer volt csak egy térdszalag műtétem, de akkor is 2 nap után hazajöhettem, nem volt semmi beöntés-dolog sem. Én egyébként parázós vagyok, és még örülök, hogy eddig sikerült elkerülnöm, hogy ne agyaljak a szülésen. Ezért is fontos nekem, hogy olyanok vegyenek körül, akikben megbízom. Valszeg azért van doki-és kórház parám, mert a térdes cuccot, és a nőgyógyászati szűréseket leszámítva soha nem jártam orvosnál, ha egyéb bajom volt, akkor meg tesóm vizsgált meg. A többi dokit is személyesen ismerem, pl. aki a térdemet műtötte, az tesóm egyik ex-pasija volt. Egyszer itt Pesten nagyon szarul voltam, fájt a gyomrom, ráment a megfázás, és a férjem el akart vinni orvoshoz. Én meg fel voltam háborodva, hogy hiszen nem is ismerem...Végül beadtam a derakam...

Ha meglesz a baba, biztosan elvisszük Szombathelyre, megmutatjuk neki a várost, persze csak ha nem esik...Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok,

Vero, én is egy gyerekkora óta asztmás pasit fogtam ki.Kép Neki a hormonháztartását elég rendesen taccsra tették, így én emiatt aggódok csak a sok steroid miatt. (hehe, és én is Veronika vagyok..)

Folyt. köv, csak megjött az állatorvos..
V.

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Eldurran az agyam! Lassan már három órája olvaslak vissza tegnap este óta Titeket és írok egy levelet, de most elszállt az egész. Itthon vagyok a lányommal mandulagyulladás miatt és kb. 20X állított fől eddig valami igényével.
Valaki írta a pelenkát. Szerintem csak Tetrát vegyetek, mert az a tutti.
Voltam pénteken UH-on. Minden Ok. tarkóredő 1,3, az tökéletes. Kép Az szülés várható időpontját áttette jún.14-re. Majd teszek fel képeket a végén.
A fürdetéshez csak annyit, hogy én mindennap fürdettem a lányomat, mert kb. 40 fok volt akkor a panelban és a rendszeresség miatt is. Ez nagyon bejött (ha más nem is), mert nálunk is ezzel fejeződik be a nap, és gond nélkül megy a lefekvés legkésőbb 1/4 9-kor.
Szüléssel kapcsolatban nekem az elsőt jún.6-ra írták ki, aztán máj.10-én áttette az időpontot jún,21-re, viszotn a lányom úgy döntött máj.21-én, hogy elég a nyomorgásból.Kép Reggel 6-kor elment a nyákdugó, este 8-kor a magzatvíz, 11-kor jöttek a fájások és hajnali 3/4 4kor már megvolt a manó. Nagyon gyorsan ment, na nem mondom, hogy a fájások a vége felé könnyen elviselhetők voltak, de az a pillanat mikor megláttam, meghallottam a hangját és a hasamra tették, minden fájdalomért kárpótólt.Kép Aki ezt egyszer átéli, legalább még egyszer érezni akarja ezt a csodát.Beöntést nem kaptam, igaz hasmenésem volt a fájások előtt, nem is borotváltak, bár én meg szoktam oldani magamnak. De a MÁV-ban amúgy sem kötelező egyik sem.
Bocsi a locsogásért.
Ime a pocaklakó:
Szerintem egész jól kivehető. Az első egy portré, a második egész alakos.Kép
Kép

Egy kis ízelítő, ami remélem nem rémiszt meg senkit. Az érzést nem tudom leírni, szerintem az át kell élni, nekem viszont ez az egyik kedvenc fotóm.


Kép
További szép napot mindenkinek.
Edit (12+3 vagy már fogalmam sincs)

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!
Andi vagyok, most léptem fel a lapra, beszálhatok a beszélgetésbe?
Most vagyok a huszadik héten, talán (19+3). Eddig jól ment az egész terhesség, az első 2 hónapot meg sem éreztem, semmi hányinger meg ilyenek, bár kezdettől fogva szedem a B6, és a B1 vitamint , talán azért. A gyomorsav problémák viszont vannak, ti mit csináltok ilyenkor? Én sajnos lisztérzékeny vagyok, így sajna a keksz szóba sem jöhet, ha van valakinek ötlete, írjátok meg. Köszi, előre is. olvastam az AFP eredményeiteket is, sajna nekem magas volt 2,34, küldtek is rögtön genetikaira, de hál istennek épnek látta a genetikus doki, azóta már voltam kontrollon is , itt is minden rendben volt. remélem megbízható az UH.! Mikor éreztétek a mozgást! Nekem az első terhességem, és talán egy hete, de sokszor nem vagyok biztos benne, kicsit ez is idegesít. Nálatok ez hogy volt? Puszi mindenkinek!!!:-)Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Potter, Szgoron,
köszönöm, ma, 12+5-on 1,9mm, akkor mi is benne vagyunk a normálisban.
Kép

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Hello!
Az EDA úgy működik, hogy bekötik, aztán mindig adagolják a csövön át az érzéstelenítőt. Ha kell 3x vagy 4x vagy ahányszor szükséges.

Edit!
Nagyon jó kép Kép Én is szeretnék ilyet, majd talán most lesz, mert fiamnál a férjem kimenekült a kritikus pillanatban és csak a varrás után jött vissza Kép Most viszont szólok a szülésznőnek, hogy ha szökik, akkor kapja ki a kezéből a digigépet Kép

Mézgombi!
Ha eddig nem agyaltál, akkor már nem is fogsz. Én mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, nagyon be voltam szarva. Rettegtem a szüléstől. Aztán ahogy közeledett az idő egyre kevésbé féltem. Biztos a hormontól.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Már lehet, hogy lekéstem a témáról, de fürdetés ügyben én is azt gondolom, hogy ha a gyerek nyűgös, vagy már félig bealudt, nem baj, ha egy-egy nap kimarad, ilyenkor áttörlöd egy kicsit a hajlatait és kész.
Mondjuk nekem alapból nincs nagy bizodalmam a nem gyógyszertári cuccokhoz (legyen az J&J, vagy bármilyen más jó márka), de én egy extrém eset vagyok a magam kis ekcémájával, amit 24 éve viselek...Kép

Vero!
Ha jól emléxem, Te írtad, hogy férjed gyógyszerész. Megkérdezed Tőle, hogy a szteroidos krém okozhat-e valami károsodást a picurnál? Ugyanis (ahogy fentebb már írtam) gyerekkorom óta ekcémás vagyok, és kb. 4 éve használok egy krémet, amelynek egyik összetevőjében állítólag szteroid van (azt hiszem, locoid lipocrem a neve). Persze tudta ezt a házidokim, de eszében sem volt közölni, hogy a szteroidot nem nagyon szabad használni, és már 9 hetes voltam, amikor a nőgyógyász kinyögte, hogy lehetőség szerint ritkán használjam. Ja, és addig (pont az első nyolc hétben) ugyebár használtam úgy, ahogy szoktam, kb. napi egyszer, mivel senki nem mondta, hogy nem szabad.
Azóta írt a bőrgyogyi másikat, amiben nincs szteroid, persze mondanom sem kell, hogy fele annyit sem ér, mint a szteroidos. És ő is azt mondta, hogy a bőrön át nagyon kevés szívódik fel, de a megnyugtatásomra írt másik krémet.
Ne haragudj, hogy ezzel a hülyeségemmel zaklatlak, csak már nem tudom, hogy mit gondoljak, és majd csak 25-én megyünk genetikai uh-ra, igaz, a 12 hetesen mindent rendben találtak, és a nyaki redő is rendben volt (bár nem tudom, ez mennyire függ össze). Szóval mióta ezt megtudtam, baromira aggódom, hogy remélem, nem lesz semmi baja Mazsolámnak...
Van, ahol azt olvastam, hogy nem okoz problémát, van, ahol azt, hogy egyáltalán nem szabad használni... Tudsz esetleg tanácsot adni nekem? Nagyon megköszönném!Kép

A szülésen már én is nagyon sokat gondolkozom, pedig még csak most hagytam el a 16. hetet. Kép Úgy gondolom, hogy a lehető legtermészetesebben szeretnék szülni (EDA és minden nélkül), de lehet, hogy ha már 10. órája vajúdok a szülőszobán, akkor más véleményen leszek... Kép Egyelőre úgy érzem, nem félek, mert nem tudom, hogy milyen lesz.

Szilvi!
Ruhákat már mi is kaptunk férjem unokanővérééktől, és még kapunk is. Olyan édes babacuccokat tudnak csinálni, igaz? Kép

Ez a számolás meg tök relatív dolog, úgy hallottam, hogy arra, hogy a kiírt napon szülessen meg a baba, a statisztika kb. 5 %-ot ír. Tehát általában fogalmuk sincs, mikor fogsz szülni... Kép Barátnőmet is kiírták dec. 2-re (tavaly), és nov. 18-án megindultak a fájások, megszületett a kisfia. Kép

Már én is nagyon várom a köv. uh-t, kiszámoltam, hogy addig már csak (VAGY MÉG?) 16 napot kell aludni! A mozgást még én sem érzem (bár lehet, hogy még korai is lenne - 16 hét+4 naposan), bár ma délelőtt szurkált a pocim, középen. Lehet, hogy Mazsola volt, de lehet, hogy csak a méhszalagok nyúltak.

Csandy!
Próbáltad a Rennie tablettát? Nekem nagyon jól bevált, bár hála Istennek nekem nem volt (még) nagyon szükségem rá, úgyhogy ritkán veszek be.

No, most aztán elárasztottalak Benneteket, szép estét mindenkinek, vigyázzatok Magatokra!

Pusszancs

Norwell+Mazsola (16+4)

Kép
Kép
norwell
 
 


Szia Norwell!
Köszi a tippet, nem nagyon használt, tudtok valamit a mallox-ról, ezt ajánlották, talán az anacidot, de erre rá van írva, hogy terheseknek nem lehet, mit csináltok , ha fáj a fejetek, én nem mertem még bevenni semmit ilyenkor, inkább lefeküdtem aludni, de tök sokára állt ki.Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Kanyin!
Tök aranyos a babus,és nagyon szépek vagytok a kislányal!Ilyenkor úgy elérzékenyülök ha ilyen képet látok!Kép
Na de nemsokára mi is átéljük!
Nagyon kiváncsi leszek ki kezdi a sort!

Szilva

Kép
szgoron
 
 


Üdv!
Jövök árasztani. Visszolvastam a mai termést, lejegyzeteltem, kinek mit írjak, de előre is bocs, ha valakiket összekeverek. Kép
Katus, szerintem nem drága a 10e az UH-ért. Ennél biztosan van drágább és olcsóbb is, szerintem ez a középkategória.
Manó, az én véleményem is az, hogy még várj egy kicsit, és utána tesztelj még egyet. Ha az is negatív lesz, akkor irány a doki, mert akkor lehet, hogy van valami bibi.
Vero, én is hasonló fürdetési szisztémát tervezek, persze, ahogy Nyanya is írta, azért a popsiját, nemi szervét, hónalját letiszítom törlőkendővel. A rendszerességről annyit, hogy az első két hétben, amikor főleg az első babások ott állnak egy nem visszaváltható csomaggal, ez a fogalom az, ami a legkevésbé az eszükbe jut. Kép
Szgoron, az UH alapján számolj! Nekem 2-3 hét különbség van, de én az UH alapján írom itt a heteimet.
Verus, férj terén szintén zenész, az enyém is asztmás. Kíváncsi leszek, milyen babát hoztunk össze. Nekem ilyen légzőszervi gondjaim nincsenek, de öcsém kicsinek fulladt, aztán kinőtte, de most olyan gyógyszerei vannak, mint a férjemnek... Kép
T.anya, grat a szép eredményekhez, örülök, hogy minden rendben van Tarhonyával.
Kari, én valahol azt olvastam, talán a törvényben, hogy hathetente van kötelező vér és vizeletvizsgálat. De az időköz nem tuti...
Hello, én már csak ilyen lázadó típus vagyok. Kép Dokit még nem választottam, hogy miért, egyelőre nem látom értelmét. Most a genetikai UH után beszélek a gyereknőgyógyászommal, hogy vajon mi legyen, aztán kitalálok valamit.
Kanyin és Amica, aranyosak a képek, grat. a bébihez.
Csandy, Algopyrin (Terhesség során, elsősorban az első trimeszterben és a ter­hes­ség utolsó 6 hetében, csak különösen indo­kolt esetben, foko­zott orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. (A ductus arte­riosus Botalli időelőtti elzá­ró­dásának veszélye miatt.). De a www.drinfo.eszcsm.hu oldalon rá tudsz keresni a különböző fájdalomcsillapítókra, és ott ki is köpi, hogy szedhető-e terhesség alatt. Én azt gondolom, hogy inkább 2 Algo, mint hogy szenvedjek.
Na most ennyi.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?