Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Most inkább csak olvasgalak benneteket, rettentő depis lettem az utóbbi napokban. Semmihez nincs kedvem, négy fal között ülni napokig. Annához vagy 8-szor kell bemenni éjjel, elegem van belőle. Nem tudok mosolyogni, szegény férjem próbálkozik, de őt is csak elmarom magamtól. Ma már felvetette, hogy szedjek valami dilibogyót. Szóval nagyon utálom magam.
Andi! Nagyon irigyelem a hangulatot, ami otthon van nálatok. Jó olvasni a soraid. Valamikor nálunk is ilyen volt. Félek már sosem lesz az.
borkaborka
 
 


Borkaborka!
Miket hallok, depi, ha nem javul rövid időn belül, pl.napsütés, vagy jobb időre, akkor ne halogasd, tényleg beszélj szakorvossal. Én már nagyon későn mentem el, nem jó halogatni, ez is egyfajta betegség , nem szabad szégyellni!
Lehet, hogy már írtam, én antidepresszánst kaptam, és kineziológushoz mentem párszor. Pár hónap alatt teljesen meggyógyultam.
Tessék pozitívan gondolkodni!!Meggyógyulsz és minden olyan jó lesz, mint régen!!
Évi!
Nekem is voltak ilyen gondjaim. Én is mindig azt mondogattam, hogy miért nem emeli még a fejét, ő is egyik felé tartotta szinte mindig. De most már szépen megemeli hason magát, de lehet, hogy nekem is meg kellene nézetnem?! A játékokért ős is úgy nyúl, hogy látom rajta, hogy nagy erőfeszítés van, és néha beremeg a keze, na ezt nem tudtam másképp írni, remélem értitek, hogy mit akartam kifejezni.
Oldalra még egyáltalán nem fordul, akkor sem ha játékot tartok neki oda, vagy odafekszünk mellé, akkor is csak a fejét fordítja oda. A gyógytornász szerinted nem nézné meg, neurológia nélkül? Ha esetleg megkérdeznéd,a gyógytornászt annak örülnék!
Kata!
Örülök, hogy végre találkozol a szüleiddel, az enyémek is most voltak itt!
Kellemes hétvégét nektek! Csinálj képeket!
Kép
cipó
 
 


Évi!
Akkor ez azt jelenti, hogy ebből a topicból teljesen kiszállsz, vagy azért ide is írsz.
Én is írtam a másikba, de valahogy sok olyan arc volt, akivel nem tudtam azonosulni, ezért már csak olvasom őket.
Angi
cipó
 
 

 
 

Angi!

Dehogy szállok ki! Én itt vagyok itthon! Csak gondoltam megpróbálom máshol is, de nem nagyon reagálnak rám :-)
Egyébként most van itt a gyógytornász, beszélek vele, majd jelentkezem!

Évi
Évianyu
 
 


Hello!
Évi:Mi a Frankelbe szeretnénk járatni a Szonját,ha oda nem veszik fel akkor fogalmam sincs.Mi itt lakunk a Vöröskereszt téri ovinál,de nekem ez nem szimpi.Van aki dícséri van aki szidja.Amit én látok:zuhogó esőbe sétálnak a gyerekek,full hidegben sapka nélkül,minden hónap első hétfőjén kötelező mise.Biztos máshol is vannak furcsa dolgok de azokat én nem látom Kép
Aagassi:Boldog szülinapot a Zuradnak!
Hány éves most?
A baba projekt és a tetűirtó együtt nem gáz?
Évi:Örülök a javulásnak csak így tovább.
Kata:Remélem jól telik a hétvégéd a szüleiddel.
Borkaborka:Ne aggódj de ha nem leszel jobban szerintem is beszélj valakivel.
szivi76
 
 


Sziasztok!

Angi! Azt mondta a gyógytornász, hogy ezek a jelek amiket leírtál még nem jelentenek semmi rosszat, azt kellene tudni, hogy görbít-e, kiflizik-e Emma?! Ha szeretnéd, szívesen megnézi a kislányod, írj nekem az evatoth@index.hu-ra, és megírom a nevét, telefonszámát (majd megírom miért így).
Borka: tényleg ne aggódj, én is így éreztem Virág után, csak akkor még nem tudtam azt, amit most tudok. Mármint hogy lesz jobb, sokkal jobb. Ahogy múlik az idő, egyre könnyebb lesz, majd ha ott lehet altatni a gyermeked nagyszülőknél ki is tudtok mozdulni kettesben, és mire oviba megy minden szuper lesz. Hidd el, én ezen már keresztülmentem. Mire öcsi jött dolgoztam, lefogytam, öltözködtem, buliztam, barátnőztem, a szx is a régi lett stb. Egyébként én is szarul érzem most magam, Tibit is állandóan piszkálom (szegény), de én tudom hogy ez nem végleges állapot. Ettől csak jobb lesz.
Szivi: a Frankelbe mi is jelentkeztünk Virággal még anno, de mivel nem volt nagy protekciónk nem vették föl. Ha a Vörösk tér környékén laktok, akkor talán még a Kinizsi meg a Damjanich ovi van hozzátok viszonylag közel?!
Amikor mi ide költöztünk az Ifjúság utcába, akkor én a Damjanichba szerettem volna Virágot, (előtte az újvárosiba járt)de ott már nem volt hely, így lett a Lőkert sori. A Kinizsi nekem azért lett volna az utolsó, mert nagyon forgalmas, zajos, büdös helyen van, csomó teherautó meg kamion jár arra.
Aagassi: mit főztél, sütöttél? Milyen mp3 lejátszót vettetek? Drága volt?
Ruszlána: jó anyuzást!
Szilvi: mi újság? nálatok nem történik semmi?
Teszek képet! Sziasztok:
Évi
Kép
Évianyu
 
 


Évi!
Szuper a babatornázótok! Babaszobán vetted?
Én is szeretnék járókát, de kölcsönbe nincs kitől, amúgy használtan is elég horribilis ára van, szerintem. Jó lenne műanyag, mert azt tavasztól ki lehetne tenni az udvarra, könnyen tisztítható. De használtan is tízezernél kezdődik.
Marcsi!
Melyik részén van a városnak a vöröskereszt téri ovi? A frankelba miért kell protekció, olyan nagy a túljelentkezés?!
Lányok ti szoktatok a babaszobán vásárolni? Ki szeret turkálni, mert én bevallom mániákus vagyok!! Kedvencem a babits utcai, és a déry, bár az most úgy néz ki drágább lett, vagyis a babits olcsóbb. Tavasztól őszig a piacon is szeretek molyolni a turkákban. És sok játékot is szoktam turizni, mert jók, különlegesek, újonnan számunkra megfizethetetlen. Aztán meg eladom őket általában!

Pussz, még jövök este:Angi
cipó
 
 


A kisasszony olvasni próbál az első könyvéből.Kép
cipó
 
 


Szia Angi!

Nekünk is van ilyen tescos könyvünk. Ajándékba kaptuk barátainktól, mikor jöttek babalátogatóba. A bébitornát is kölcsönbe kaptam ugyanattól a csajtól, akitől a járóka is van. Neki idősebbek a fiai és már nem használják. Hozott egy csomó csörgőt, ruhát, kiszoknit. Csak az a baj, hogy mivel Ákos nagy (most 74-es a mérete de 80-ast vennék neki), a ruhákat már nem tudja adni, mert az 1 éves fia (aki meg pici) ugyanakkorát hord. Úgyhogy nekem is kell nemsokára vennem pár dolgot. Ami Virágról megmaradt, azokat fölhasználom, de egy csomó lányos cucca volt, azokat beadtam bizibe. Bababiziben voltam már, vásároltam is, de turkálóban még nem. Vagy te a bababizire gondolod hogy turkálsz? Vagy rendes bálás turkálóra? A héten ajánlottak egy turkit a Darázs utcában, de mivel ilyen szutyok az idő, nem jutottam még el oda Ákossal (ez itt van tőlünk nem messze, a Kálvária utcáról nyílik). A Babits utcában is van jó turi? Hol? Melyik részén?
Egyébként meg szoktam nézegetni a babaszobán a hirdetéseket, így vettem a bébiőrt is, de ruhát meg játékot még nem. Bár ha olyat látnék ami tetszik és jó állapotú, akkor vennék.
Most jöttünk meg sétából. Végre nem esik, úgyhogy sétáltunk egy nagyot, az egész család. Úgy indult, hogy én megyek Ákossal, aztán Virág is akart jönni biciglivel, persze Tibi sem akart kimaradni, ő is jött. Nagyon jól esett. Most palacsintát sütök, de este lefektetés után még visszajövök!
Írjatok! Sziasztok: Évi
Évianyu
 
 


Évi!
Közben írtam egy privit is, de visszajött, nem tudom miért.
Én rendes bálásban szoktam turizni, a Babits utcában a Cserbával szemben van egy turi, nemrég nyílt, szerintem nagyon tuti.
Mis is sétáltunk, bár nem valami sokat, de csak a gyerekek és én, mert Apa Attila napozni van.
Jövök még én is este!
Pá!
cipó
 
 


Sziasztok!

Borkaborka! Ne mááááá! Hogy Te nem tudsz mosolyogni? Csak úgy hiszed, ettől a szotty időtől mindenki befordul egy kicsit. De majd nemsokára lesz jobb idő is, süt majd a nap, még ha farkasordító hideg lesz is mellé, akkor is sokkal jobban fogjuk érezni magunkat tőle!

Emma milyen elmélyülten "olvas"! Olyan érdekes, hogy a babák mindent igazi műgonddal tudnak csinálni. Azt hiszem, azért, mert Õk még igazán szeretnek élni, minden nap új kaland.

Évi! Szívből gartula Ákos új mutatványához! És egy anyuka se aggódjon, ha valamit a gyerkőce nem a nygakönyvben előírtak szerint csinál! Hála az égnek a picúrok agya nagyon flexibilis, és hipp-hopp be tud pótolni egy kis lemaradást; ugyanez vonatkozik a mozgásfejlődésre is. Persze a Dévény-módszer nagyon jó rásegítő! Kép))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:22-kor.
Vendég
 


Sziasztok.
Olyan sokat írtatok, hogy nem győzök, válaszolni, hozzászólni.

Először is Borkaborka! Szerintem ez a szar idő a te első problémád. Nagyon lehangoló, én is elég rosszúl tűröm. Mert én/mi nőcivel, szinte az egész napunkat az udvaron, levegőn töltjük, tavasztól-őszig. Lakásban laktok vagy családi házban?
Véleményem szerint már semmi nem lesz olyan, mint régen. Minden megváltozik egy szüléssel "nálunk". Most nem a szexre,az alakra, stb.- re gondolok, hanem a lelkünkre.
Én ezt úgy reagálom le, hogy, nap mint nap felsorolom magmnak a körülöttem lévő pozitív dolgokat. Pl.: van egy gyönyörű kislányom, szerető férjem, segítő szüleim, "rendezett" anyagiak, itthon lehetek egyenlőre, nem létfontosságú dolgoznom, stb. Szerintem téged is rengeteg ilyen pozitívum vesz körül!?
Tudom, hogy a depiseknek, azt nem lehet mondani, hogy: szedd össze magad! Mert nem akarja a rosszkedvet. Jön magától a lehangoltság. Én már megjöttem ebből az "utcából".
De vallom, hogy azért tudunk egy kicsit magunkon segíteni.
Viszont egy jó kineziológus csodákra képes,de tényleg csak az aki profi./ van címem, szivesen megadom/
Remélem nem bántottalak meg, és sikerül jó tanácsokkal szolgálnom.

Éva.Olvasgattam a módszerről, és nagyon sok érv szolgál mellette, vagyis nem igazán érv, hanem "meggyógyult" babók. Sok sikert hozzá.
Ugye milyen jó ez a net?? Én már annyira sok előnyét kihasználtam. Valamit hallok, olvasok, már megyek is a googlére, és bújom a cikkeket.Pl. a fényképezőmet is a netről rendeletm, és 15 ezer ft.-al volt olcsóbb, mint a Pongóéknál. Hú, ez most reklám??? Kép

Marcsi! Pedig én nagyon sok jót hallottam a Vöröskereszt téri oviról. De dicsérik a Kinizsit, a Lőkert sorit/nem tudom jól írtam-e?/,és a Damjanich utcait is. Ha Vaskúton laknál könnyebb dolgod lenne, itt csak kettő ovi van. Kép

Andi!Isten életesse a párod.Szép ajit kapott, nekem is ezt hozott a Jézuska, csak az enyém 256 MB-os,lehetne nagyobb is, bár eddig még nem sok unalmas percem volt amikor hallgathattam volna. Talán majd tavasszal, akkor beindul a biciklizés,akkor lehet tekerés közbe discózni Kép.

Angi! Emma nagyon cuki. Tényleg nem lehet elég korán elkezdeni. Pl. Annámat nagyon érdekli a számítógép, bár szerintem még korai, de amíg nem akar szinte egész nap "gépezni", addig néha ide engedem.
Jó éjt mindenkinek.
szelva
 
 


Jaj!!

És Kata neked jó "családozást"!! Remélem kicsit feltöltődsz!!??

Puszi:Szilvi.
szelva
 
 


Sziasztok!

Holnap nem leszek csak este, mert megyünk anyuhoz Császártöltésre, és ott nincs gép. Anyu kb olyan messze van a szgéptől, mint én az űrkutatástól. Örülök, hogy a mobilt tudja használni, bár sms-t írni nem tud. Elgondolkodtam, hogy amikor mi gyerekek voltunk, jó hogy volt színes tévé. Most meg... Virágnak tök természetes a szgép, nyomtató, mobil, playstation, digifotó stb. Egyébként ő is szeret szgépezni, de nem ül előtte egész nap, inkább játékos természetű, barátkozós. Van egy pár olyan oldal, ahol neki való cuki játékok vannak (nagyon széplelkű, semmi csúnyát nem néz és nem mond), pl.: barbie.com, mylittlepony, lego.com, egyszervolt.hu stb. Ezeken belül vannak színezők, öltöztetők és egyszerű ügyességi játékok. A Playstation miattam lett véve, nagyon szeretem, aki ismeri kedvencem a Crash és a Spyro. Ezek ilyen pontgyűjtögetős ügyességi játékok.
Na, megyek fejni és utána szunya. Holnap este jövök!
Jók legyetek!

Évi
Évianyu
 
 


Ja, Angi!

Írtam magamnak Tibi címéről emailt, és megkaptam. Úgyhogy elvileg jó, működik. Próbáld újra!

Évi
Évianyu
 
 


Sziasztok! Köszi a biztató sorokat és a vigasztalást, ma jobban érzem magam. De szívesen veszem a kineziológus nevét és címét, végszükség esetén. Ma éjjel jobban aludtam, szerintem nagyban hozzájárul a kedélyemhez. Szegény párom tegnap nagyon türelmes volt, időnként úgy érzem meg sem érdemlem. Karácsonyra tőlem is mp3 lejátszót kapott. Ugyanúgy vettük meg, mint ti,Andi. Õ kinézte, én meg fizettem. 256 megás, diktafonos, rádiós hiper-szuper babapiskóta. Hasonló, mint Andi zuráé, fekete-ezüst. Megyek, mert ma férjem főz, halat. Enyém a tészta kifőzésének fázisa. Sziasztok
borkaborka
 
 


Hali!
Merre laktok? Mi katonavárosban, az kicsit arrébb van mint kiscsávoly, lakik erre valaki?
Angi
cipó
 
 


Melyik az a katonaváros? Mi a Batthány utcában lakunk, a görög étteremmel szemben, a Cserba Optikánál.
borkaborka
 
 


Borkaborka!
De jó nektek, közel vagy ahhoz a frankó angol turihoz. Katonaváros Baja hozzátok képest másik felén van. Szegedi úti templom mögött kell ráfordulni a Bernhardt S. útra és onnan az Epreskert utca végénél van a Krúdy Gyula utca. A felüljárón keresztül éppen nincsen messze a város, de babakocsival fél óra mire beérünk. Viszont a munkahely és a suli közel van. Ez sem hátrány.
cipó
 
 


Borkaborka! Látod, lett napsütés, fincsi ebéd, alvás...minden, ami kell! Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:23-kor.
Vendég
 


Tényleg, milyen az angol turi? Úgy értem, babaruci szempontból. A főúton lévő és a Batthyány utcai is útba esne hazafelé, sőt, valamelyik nap láttam a Szabadság úton, közel hozzánk is egyet. De még sose voltam egyikben sem. A barátnőméknek vennék ezt-azt, ha lenne méretben. Csak az olyan igazi turkákat eléggé utálom, vállfás nincsen?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:23-kor.
Vendég
 


Aagassi!
Mit útálsz az igazi turikban, szerintem pont a túrás adja a hangulatát!
cipó
 
 


Hááát, igazából egyszer voltam életemben és nem találtam semmi jót. És akkor az egyik kupac legtetején találtam egy baromi jó kabátot...ami az eladóé volt. Kicsit beégtem; azóta valahogy nem tudtam még rávenni magam. A vállfás kicsit biztonságosabbnak tűnik ebből a szempontból.
Vendég
 


Jól felpörgött ez a topic, tényleg!
Cipó! ti itt laktok a Krúdyban? Ott lakik a középső fiam kedvenc osztálytársnője, Miklós Szandi. Sokat jártunk oda régen játszani. Õ is a gyakorlóba jár, a 7. a-ba.
Egyébként a két nagy fiam is a gyaxiba járt, azóta a nagyobb már 10-es a középső pedig 7-es a szent laci gimiben. Hanyadikba járnak a gyerekeid? A gyaxi tényleg nagyon jó, de csak az alsó tagozata.
A felsőtagozatban van viszont 2-3 tanár, aki kimondottan nem oda való. Sajnos mi annak idején ki is fogtuk. Csak reménykedem, hogy mire a kicsi lesz sulis korú, addigra elmennek nyugdíjba:-)
Mi is Katonavárosban lakunk. Az Éber utcában.


Tetű: nálunk is volt a védőnő megnézni az oviban, szerencsére nem találtak egyet sem. Nem értem azért, hogy hogyan tudja évről évre felütni a fejét a tetűjárvány??

Aagassi: a középső gyerekemnek is van ilye kütyüje. Mondhatom, nem csak zenét lehet rajta hallgatni. Felvette ugyanis, amikor kiabáltam vele:-)


szoptatással kapcsolatban van egy nagyon jó oldal, a címe: www.lll.hu Itt nagyon sok dolognak utána lehet nézni.

Turi: régen jártam én is, nagyon jó móka, tényleg. Sajnos mára ellustultam.

Na mára ennyi, mert mennem kell, remélem, hogy nem zavartam:-)
Mari
vikimano
 
 


Évi!
Megint visszapattant a levél, az alábbi üzenttel:
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<evatoth@index.hu-ra>:
Sorry, I couldn't find any host named index.hu-ra. (#5.1.2)

--- Below this line is a copy of the message.

Return-Path: <balazscsalad@fibermail.hu>
Received: (qmail 2178 invoked from network); 8 Jan 2006 11:35:43 -0000
Received: from unknown (HELO ?85.66.73.206?) (85.66.73.206)
by smtp.opticon.hu with SMTP; 8 Jan 2006 11:35:43 -0000

Angi
cipó
 
 


Mari!
Már miért zavarnál?! Írjál pár szót magadról és a gyerekeidről! Hová jár a kicsi oviba?
Nálunk a nagyok a Szegedi útiban kezdtek, de a fiamat középsőben átvittem a Bernhardt útiba, mert már nagyon megelégeltem ott néhány dolgot. Kicsit nehéz volt az átállás, de megérte, a fiam szerint is. Mi abban leszünk gondban, hogy val.színű az Emma kétéves korától bölcsis lesz, de elég messze vannak a bölcsik, meg szerintem a mostani törvény miatt meg fog szaporodni a bölcsisek állománya. Arra a törvényre gondolok, hogy már nyolc órában is dolgozhatunk gyes mellett. Miután mi hitelt fizetünk nem engedhetjük meg magunknak, hogy kétéves kora után csupán gyes legyen az én keresetem, így viszont ha visszamegyek, akkor ajiba kapom a gyest.
Nektek erről a törvényről mi a véleményetek?

Angi
cipó
 
 


Sziasztok! Na megjöttem és oda az egész heti nem zabálok mellé fogadalmam. Ugyanis elhatároztam, hogy mivel fogyókúrázni még nem tudok (szopi miatt) nem nassolok, csak főétkezés és az is módjával. Hát ez ma dugábadőlt. Anyu olyanokat sütött... Mi lenne ha vele lakánk? Persze tudom, nem muszáj belelő enni, de én olyan vagyok, mint hakapeszimaki. Úgyhogy ilyenkor itthon nincs is semmi bűnbevivő, még véletlenül sem. Tibit is megkérem, hogy a csokiügyeit intézze napközben, amikor én nem látom. Hát erről ennyit... Na majd jövő héttől :-) Anyut is megkértem, hogy ne süssön (tesóm örülni fog)!
Vikimanó! Örülök, hogy írsz! Írj magatokról! Ismerem a LaLecheLiga-t, sokat "forgattam", mivel rengeteg szoptatási problémám volt az első három hónapban.
Aagassi! Muszáj beszereznetek egy digikamerát, nagyon jó dolog, nálunk bevált. Kár, hogy nem hamarabb találták fel:-) Most már elég sok mindent lehet venni ingyenhitelre (ez azt jelenti, hogy annyit fizetsz vissza, amennyi a vételár).
Csajok! Mi az a kineziológus? Kérdeztem Tibit is (nálunk ő a legokosabb a családban), de vmi izmokról meg agyról magyarázott és a végén azt mondta, hogy igazából ő sem tudja. Tudom, utánanézhetnék, de így beszélgetősebb.
Hát erre a gyeses törvényre kíváncsi leszek! Biztos, hogy nem olyan egyszerű mint gondolom. Mármint hogy elmész dolgozni és 3 éves korig kapod a gyest pluszba. Ez túl szép. Valamit biztos kitalálnak (pl egy főre jutó jövedelem, kereset felső határa nem lehet több mint valamennyi stb.). Érthető mire gondolok?
Angi! Mivel itt a címetek, írok én.
Borka! Szupi, hogy jobb a kedved. Majd ha már tudod, vidd el Annát nagyszülőkhöz aludni, nem lesz semmi baja, keljenek fel ők hozzá, te meg jól aludd ki magad! Én ezt fogom csinálni! Csak mikor lesz már?
Szilvi! Írj! Mit csinál a lánykád? Mi a kedvenc játéka, mivel tudja magát a legjobban lekötni?
Ja és egy körkérdés! Ki milyen zenét szeret? Én nagy Ákos rajongó vagyok, van aki még szereti?
Puszi, írjatok: Évi
Évianyu
 
 


Évi!
Várom a privit is, de azért jó, hogy ide is írtál. Én is szeretek a neten játszani, az én kedvencem a jojatek.hu-n a betűvető, tiszta ideg tudok lenni, mikor nem jönnek ki a szavak, aztán meg meglátom, hogy milyen csont egyszerű szó lett volna a megfejtés.
A kineziológus először is a Bach virágterápia segítségével egy kicsit megnyugtat, ellazít, majd elkezd kérdéseket feltenni, de úgy, hogy közben fogja a csuklódat, és a válaszaidnál, ahogy az agyad jár és reagál ő veszi ezeket a jelzéseket. Legalábbis nálam így volt, ez belőlük rengeteg energiát elvesz. Kb. 1,5 órán át kérdezett mindenfélét, aztán összefoglalta, hogy mit érez. Az én esetemben pedig nem ismert azelőtt teljesen belémlátott. Kaptam 3 kezelést, de már az első után mintha kicseréltek volna. És mutatott pár stresszoldó technikát. Érdekes dolog.
Zeneileg én mindenevő vagyok, de a legesleg kedvencem a funky. Mi a barátnőmmel Kecelre jártunk éveken keresztül, minden pénteken. Imádtam.
MÉg jövök, most megetetem Emmát.
Pussz!
cipó
 
 


Vagyok!
Szóval a törvényről még annyit, hogy eddig nem hallottam, hogy feltételhez kötnék a folyósítást.
Nálunk a nagyokkal már tök jól lehet társasozni, kártyázni. A mostani kedvenc az uno (kártya) meg a scrabble, de azt még a Bodó nem annyira tudja, mert ahoz már szókincs kell. Így csapatokat szoktunk alkotni, ha sokan játszuk. Klassz játék, ajánlani tudom mindenkinek. Néha szoktunk activityzni is.

Mindenkinek! Ti otthon maradtok míg óvodába nem megy a lurkó, vagy lesz köztetek bölcsis.
Angi
cipó
 
 


Én Baján csak egy kineziológusról tudok (nem ismerem, csak arra járok dolgozni), a Damjanich utcában van egy nőcinek rendelője.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:24-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
Hú de sokan írtatok!
A végén kezdem:Mi is bölcsisek leszünk a Majával de addig még van másfél évem.Én sem fogok tudni itthon maradni csak gyesen,viszont a Tescoba se tudok visszamenni 3 műszakba,úgyhogy nem tudom mi lessz.
A zenéből nekem bármi jöhet,de a kedvencem most a Caramel.
Turi:Már egy ideje készülök az angol turiba,de még nem jutottam el.

Játék :én is nagyon szeretem a betűvetőt,de mostanában nem nagyon van időm játszani sajnos.

Talán még vissza tudok jönni sziasztok!
szivi76
 
 


Sziasztok!


Nagyon-nagyon jó volt az elmúlt két napom!KépJan.végén megyünk mi valószínűleg haza,Öcsém szalagavatójára.
És örülök,hogy ilyen sok olvasnivalót hoztatok össze!Kép


Borka!
De jó,hogy már nics olyan rossz hangulatod!KépNagyon megértem,ez velem is sűrűn előfordul,mikor a két gyerekkel napokig be vagyunk zárva.Na és persze,nagyban hozzájárul a rossz kedvemhez a lestrapáltság:13 hónapja nem aludtam végig egyetlen éjszakát sem.Sokszor már lefeküdni sincs kedvem,tudom ,hogy mi vár rám.Nem tudok egy filmet végignézni,könyvet olvasni,férjemhez odabújni...Kiderült miért ébredt Anna olyan sokszor?



Évi!
Én is szeretem Ákost!Nagyjából"mindenevő"vagyok zene terén.Olvasni nagyon szeretek!Hiányzik is,imádom,ha tudom,hogy van egy jó könyvem.Kép
Gratulálok Ákos hasrafordulásához!Eddig jókat hallottam a Dévény módszerről.Megkérdezhetem,hogy mennyibe kerül?



Angi!
Nagyon édes Emma lányod,ahogy nagy komolyan olvas!Kép
Nagyfiam másfél éves volt,mikor visszamentem dolgozni,bár nem teljes állásba.Úgy tervezem,hogy most végig itthon leszek,és tanulok.Valószínűleg munkahelyet is váltok,egyenlőre keresek valami nyugisabb helyet,míg a fiúk kicsik.
Bölcsi nincs Pilisen.És egyszerűen nem találok bébicsőszt!Kép
Turizást én is bírom.Az ősidőkben volt a nagybuszmegállóval majdnem szemben egy bababizi,megvan még?



Andi!
Rendesen megindult a nyálelválasztásom a szülinapi menüt olvasva!Kép
Nehari,de a turis kabát-sztoridon jót derültem!KépKi lehet fogni nagyon jó turikat,ne fosztd meg magad egy rossz tapasztalat miatt ilyen élménytől!Kép



Mari!
Miért is zavarnál?Írj!!!!!!


Már évek óta szeretném újra meghallgatni a bakelitjeimet,ma kaptam egy lemezjátszót-tű nélkül.KépEgy ideig megint sztornó a dolog.



Puszi mindenkinek!


Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Hello!

A lényeget el is felejtettem! Ákos bébi ma már többször hasrafordult, meztelenül is és ruhában is! Most már bármikor megcsinálja, úgyhogy vége a nyuginak. Hát, már a pelenkázás sem a régi... :-)
A tévézésről annyit, hogy ha van valami olyan ami érdekel (Vészhelyzet, Heti Hetes, Barátok Közt stb) akkor általában felveszem videóra, és akkor nézem meg, amikor van rá lehetőség. Múltkor fölvettem a Fábryt és 2 hét múlva az új Fábry jött, mikor az előzőt még meg sem néztem. Vagy: Vészhelyzet, megpróbáltam napközben megnézni, hatszor (!) állítottam meg, mert mindig akart valaki valamit. Hát így nem volt az igazi. Szóval marad az este, csak ezzel meg az a baj, hogy az alvásidőmből veszek el. De jártam már így újsággal is. Kedvencem a Nők Lapja. Sokszor még ki sem olvastam, már jön a következő heti szám.
Nálunk otthon, cstöltésen megvan a régi lemezjátszó lemezekkel, Virág szokta hallgatni a Halász Juditokat és a meselemezt. Megvan még a régi diavetítőm is filmekkel, azt is nagyon élvezi. De miért kell mindig ugyanazt mesélni, amikor már tudja kívülről??? :-)
Eszembe jutott, hogy a babacsomagban van egy Hipp-es kupon, amit a Rossmannban lehet beváltani, ha a bébi betöltötte a 4 hót. Én kiváltottam, ajánlom mindenkinek. Volt benne előke, kiskanál, bébigyümölcs, bébiital, tejpépminta. A DM-ben pedig van bababónusz, ott ha bejelentkezel a babával kapsz kuponfüzetet, és olcsóbban lehet egy csomó mindent vásárolni!
Csináltam pár képet fürdés előtt a két meztelenről! Teszek be egyet!
Elég késő van, megyek fejni és aludi. Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Évianyu
 
 


Én is teszek képeket!
Majd délután jövök, rohan a lakás, muszáj rendet tennem!
Pussz!Egy kis meztelenkedés mindig jöhet:KépLátjátok nekem máris két pasim van:Kép
cipó
 
 


Gyes: alanyi jogon jár. És igenis vállalhatsz mellette munkát, 8 órában, az eddigi 4 óra helyett. És nincs feltétele. Egyenlőre. A bölcsi köteles felvenni a gyereket erre az időre.
Nekem nincsenek is kétségeim, csak arra leszek kíváncsi, hogy hova fogják bezsúfolni a gyerekeket, ha tényleg visszamennek a kismamák 8 órában melózni és nekik tényleg fel kell venni a gyereket.
Gyed mellett nem lehet munkát vállalni, mert az más besorolás.
A gyet mellett viszont csak 4 órában vállalhatsz munkát. Mert ugye az is egy másik besorolás.
Magunkról: Három gyerekem van, a legnagyobb 16 és fél éves, a középső 14 éves, a kicsi 4 és fél. Mind a három gyermekem Szegeden a klinikán született, és a kicsit sikeresen gátvédelemmel szültem. Már a nagy is velem volt egy szobában, ami nagyon nagy élmény volt számomra.
Volt választott orvosom, kellett is, mert a bajai orvosok szerint nekem nem lehetett volna gyerekem... Érdekes.
A kicsi a Damjanich u-i oviba jár. Meg sem próbálkoztam a Szegedi útival, mert a nagyok sem ide jártak, hanem még a régi Táncsics utcai oviba. Óvó nénink a Vuityné Zsuzsi, Márkné Edit. Zsuzsi kezei közül került ki a két nagy is. Ezért aztán a kicsinek is őt választottuk. Röviden ennyi.
Évi! Nagyon tündériek a gyerkőcök!
Videó: én még most sem tudok egyfolytában végignézni egy filmet. Csak akkor sikerülne, ha késő este próbálkoznék, de akkor meg elalszom.


Annak azért örülök, hogy végre nem csak az én nevemmel zárul az archivum. :-)
Puszi minden kicsinek és nagynak:
Mari
vikimano
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen, hogy reggel óta nem jutottam géphez!
Délelőtt voltunk Ákossal a művházban babaklubban. Ti voltatok már? Szoktatok járni?
Délután meg 2,5 órát babakocsiztam, igaz 2 részletben.
Virágom jár a Vizuális Iskolába, a régi gyerekkórház melletti volt óvodaépületben van. Oda sétáltunk öcsivel érte. Nagyon szeret oda járni, hetente 1x van, rajzolnak, festenek, agyagoznak stb. Fognak több mindent is csinálni, csak szép lassan. Meg ha már itt tartunk, jár még úszni, keddenként, hetente 1x. Azt is ő találta ki, hogy szeretné, már több mint 1 éve csinálja.
Ákosomra ma nincs panasz, jó kisfiú volt, bár állandóan kényszerét érzni, hogy hasraforduljon. Csak utána nem tud visszafordulni és nyavalyog. Visszafordítom, erre 2 perc múlva megint hason van. Hihetetlen!
Angi! Akartam már kérdezni, hogy volt egy hajósi osztálytársad, Erika, vezetékneve most nem jut eszembe. Mi van vele? Férj, gyerekek? Csak úgy érdeklődöm. Mi 2 hónapja voltunk lagziban, és ott találkoztam a Lógó Andival. Virágkorú kislánya van, Szegeden tanít, szerintem elvált, mert a férfit akivel volt úgy nevezte, hogy a párom. Egyébként ugyanúgy néz ki, mint régen. De lehet, hogy még soványabb.
Én nem értem. Sok csaj soványabb szülés után, mint előtte. Ezt hogy csinálják?
Írjatok! Mi újság?
Teszek be egy tegnap esti meztelenkedős másik fotót.
Évi
Kép
Évianyu
 
 


Sziasztok!
Tegnap én sem jutottam géphez, csak kb. 3x5 percre, Emma nagyon nyüszi volt.
Évi!
Geiger Erikának hívták lánykorában, mióta férjhez ment Schindlerné. Ügyvéd a férje, jó fej. Én már régen láttam, de a barátnőm azt mondja, hogy nagyon csinos, nőcisen öltözik, stb. Biztos emlékszel rá, iskolában elég topis volt. Amúgy 4 gyerekük van. Júniusban lesz osztálytalálkozónk, mert tavaly lett volna aktuális, csak nem szervezte senki, így én kézbe vettem a dolgokat, mert engem érdekel, kivel mi van. A múltkori oszt.tal. után bennem az maradt meg nagyon, hogy sokan váltak el, aránytalanul sokan. Nem értem miért van ez.
Szerintem a soványság nagyrészt alkati kérdés. Andi mindig is sovány volt, se pocak,se comb.

Az én lányom első óta társastáncra jár, ez a mindene. Csak az a baj, hogy a párja nem annyira lelkes, mint ő, és most már lassan mehetnének versenyekre is, de így nincs sok értelme. Elég kevés fiú van, aki saját maga kedvteléséből táncol, a legtöbb a család unszolására jár.
Bodó pedig sakkozik, és judora jár. Amúgy mindketten nagyon szeretnek úszni, a Bodót agitálták, hogy járjon edzésekre, ki is próbáltuk, de Julcsinéni az edző neki nagyon nem jött be. Úgyhogy nem erőltettük. Majd meglátjuk, hogy alakul, mit szeretne még. Azt kijelentette, hogy táncolni nem, pedig nagyon jó ütemérzéke van, kár érte. De erőltetni nem akarom!
Évi, mesélj, milyen volt a babaklub, mikor lesz legközelebb, én is elmennék Emmával, vagy van-e ezen kívül ilyen babás programm!

Megpróbálok még jönni!
Pussz: Angi
Ha már ti is pucérkodtok:Kép
cipó
 
 


Sziasztok! Annyi mindent olvastam megint, hogy azt sem tudom mit írjak. Először is ma megyünk 5hós oltásra, igaz Anna két hét múlva féléves, de mindig csúsztunk egy kicsit. Remélem jól viseli majd. Éjjeleink most megint elviselhetőbbek. Ha törik, ha szakad, Annát megfürdetve, megetetve este 8-kor ágyba dugom. Van úgy, hogy énekelget magának vagy játszik még vagy üvölt félórát. Fél 9 körül mindig elalszik. Sose ringatom meg ilyesmi, ha sír, akkor is hagyom, mert tudom, hogy elalszik magától. Lehet, hogy azt gondoljátok a kegyetlen fajtából való vagyok. Persze sajnálom, de ha kiveszem és rázogatom csak rosszabb és húzom-nyúzom az elalvást. Így este mindig van időm magamra, meg hogy egy kicsit a párommal legyek.
Ruszlána! Az alvással sokszor én is úgy vagyok, hogy utálok lefeküdni, mert fel kell kelnem. Bár igazából nem panaszkodhatom, mert Annát sose kell éjjel kivenni az ágyából, a cumtól vagy egy kis teától már alszik is tovább. Be is szüntettem az éjjeli az éjjeli szopikat, csak ha az előbbiektől nem alszik vissza, akkor teszem cicire, de szerencsére már nem igényli. Mindenesetre lekopogom. 2 napja elvettem a csajszitól a déli szopit is. Bébikaját kap, szépen eszik kanálból. Ezt is lekopogom. Így 3-szor szopizik: reggel, délután és este.
Andi! A Babits utcában ez a mindenki által dicsért angol turi vállfás, bár én még sosem néztem be. Én sem szoktam turizni, valahogy nekem nem jön be, de bírom, amikor a csajok önkívületben mesélik, hogy milyen jó túrni és dobálni a cuccokat.
Zene ügyileg én is mindenevő vagyok. Nálam is bejön az Ákos. De nagyon bírom Stinget/ voltunk is a pesti koncerten/, Madonnát, Tina turnert, Robbie Williemst/ megyünk is a nyári koncertre a tervek szerint/ , Edda, Omega, Ganxta, szóval általában minden jöhet. Persze olyan is van, akit nem bírok elviselni.
Én még nem tudom mikor megyek vissza dolgozni, de szeretnék addig Annával lenni, amíg lehet. Nem tervezem a bölcsit, csak az ovit. Valószínűleg a Petőfi utcai oviba megy, bár nem tudom most milyen. Én oda jártam, jó néhány évvel ezelőtt.
Évi! Én is tervezem, hogy ha Anna már nem szopik, néha anyukámnál alszik majd. Párom már kérdezte mi lenne, ha nyáron néhány napra elmennénk Erdélybe, én a tengerpartra is szeretnék eljutni. Szóval Anna biztos , hogy fog mamázni. Többen írtátok, hogy lelkiismeret furitok van, ha "lepasszoljátok" a gyereket. Nekem erről az a véleményem, hogy ez nem lepasszolás. Szerintem ezzel nem csak magunknak teszünk jót, hanem a gyereknek is, na meg a mamának! Jó nekünk mert feltöltődünk és új energiával tudunk megint a gyerekkel foglalkozni. Jó a gyereknek, mert szokja, hogy más is létezik anyán, apán és otthonon kívül. Én például már most szoktatom Annát ehhez, ugyanis nem szeretném, ha állandóan a szoknyám szélét fogná. Szerintem az senkinek nem jó, persze az a normális, ha egy-egy "lepasszolásnál azért hiányzik. Na lelövöm most már magam. Sziasztok
borkaborka
 
 


Borkaborka!
Nekem akkor van lelkiism.furd. ha ilyen picinek passzolom le Emmát, még nincs négy hónapos, de muszáj suliba mennem. Nem mindekinél parázok ám, ha pl. anyunál van akkor nyugodt vagyok, ha a sógornőmnél akkor is, de ha pl. anyós vinné el, azt végig dilizném.
De jó nektek, hogy ilyen többfelé is el tudtok menni nyáron. Nálunk most, hogy bejött a kasszába az ép.hitel is, meg a gyerekek nyári tábora (Bori egy tánc+egy szabadidős tábor, Bodó 1 szab.tábor)kb.35-40 ezer forint. Úgyhogy az idén remélem jó lesz a dunai zátony, mert ezen kívül max. egy-egy hétvége Kiskunmajsa fér majd bele. Szerencsére anyuékkal is szoktak menni egy hétre ált. Tahitótfalura, és az idén egy hétre elmennek a Bodó keresztapjáékhoz, Rádóckölkedre (Szombathely közelében), mi is ott leszünk pár napig, mikor megyünk értük. Õk próbálkoznak a babával, már több éve, de sajnos eddig semmi. Nagyon szorítok nekik,mert csúcs szülők lennének.

Ne örüljetek, még jövök!
angi
cipó
 
 


Hello!
Angi! Furcsa, valahogy én sem szeretem, ha anyós van a gyerekkel, pedig 5 gyereke van. De valahogy mégis az más. Szerintem mi nők ilyenek vagyunk. Mondjuk szerencsére egy évben egy kezemen meg tudom számolni, hányszor találkozunk, mert Vas megyében laknak. Egyébként rendes nőci, jóindulatú, sok mindenhez ért, nagyon szeret engem, de nekem a nagymamám lehetne, amolyan udvarias kapcsolat van közöttünk. A nyári utazások egyelőre csak tervek ám, nem biztos, hogy össze is jönnek. Anyagiakban mi sem vagyunk ám olyan nagyon eleresztve. Minket nagyban támogatnak az ősök. Anna egyedüli gyerek és van 2 nagymamája, 2 nagypapája, 1 dédimamája, sőt egy ükmamija. Szóval így könnyebb. Nekünk is van hitelünk, autót lízingelünk stb.. Ráadásul párom 1. házasságából 3 fia van, akik után 50 ezer ft. gyerektartást fizettünk, eddig. Most már csak 39 ezret, miután a bíróságon kijártuk, hogy megszületett MaszatPanna, a gyerektartást osszák 4 egyenlő részre. Aztán így is elfogadtuk exfeleség ajánlatát, mely szerint a fiuk kapjanak egyenként 13%-ot, Anna pedig 11%-ot, mert a kisebb gyereket könnyebb eltartani.Hát ez havonta ezer forinttal több. Legyen boldog vele, legalább ezzel lezárult az ügy és nem húztuk tovább. Ezenkívül lassan két éve házasok vagyunk, de tavaly nyáron még mindig párom exapósának fizettünk ki több mint 180 ezer ft-ot, a Bajai Bíróságnak köszönhetően ajándék visszakövetelés címén. Röviden párom és excsaládja eladott egy közös telket, melynek egynegyede párom nevén volt. Kapott 98 ezer ft-ot a negyed után, aztán exapós 3 nap múlva visszaperelte a pénzt, mondván ő fektetett bele anno több pénzt. Szóval most már szinte a dupláját kifizettük, hogy végre békén hagyjon minket, de még mindig nem elég. Na mindegy, szóval mi még jelentősen szponzoráljuk az exfamíliát is. Hánynom kéne! Lassan megint küldök képeket, csak még le kell tölteni őket. Puszi, szép napot mindenkinek
borkaborka
 
 


hello!
Én is itt vagyok!Nem nagyon van időm mostanában írni,de mindíg elolvaslak titeket.
Évi: Mi az ifj.házban voltunk játszóházban még tavaly húsvétkor.Azt mondták,hogy benne lesz az újságba,hogy mikor lesz a következő de én nem találtam semmi ilyet.
Szivesen elmennék a csajokkal.
A védőnönk mondta,hogy most fog indulni valami babamasszázs tanf.amire szeretnék eljutni,de nem tudom hogy működik az ilyen,odavihetem a Szonját is?
Mi voltunk az uszodában,mert a Szonján vinnénk úszni,de elküldtek,hogy ha majd elmúlt 3 éves akkor menjünk vissza.

a lelkiism.furd-ról:Én borzalmassan érzem magam ha nincsenek itthon a csajok.De most elhatároztam,hogy nyáron mind a két csaj egy-egy hetet fog tölteni a nagyszülőknél (én meg a nagyidegenKép )Hiába tudom,hogy jó helyen vannak mindíg nagyon szarul érzem magam (anya az ilyen?)
Nyaralni valószinü mi is csak a dunára megyünk,bár három éve nem voltunk sehol.
Talán még jövök
szivi76
 
 


Sziasztok.

Borkaborka! Hát nem irigyellek, az exekkel kapcsolatban. De gondolom az elvált férjek ált. hozzák magukkal az "eféle problémákat"?? Dorgáljatok meg, ha most csúnyát írtam. Nem jártam még ilyen "cipőben".
Lehet, hogy ez a dolog is nálad közrejátszik a lehangoltságodban??
Más. Mi/én először a lányomat egy és három hónaposan hagytam itthon egyedűl anyuval. Németországba mentünk Norbival, vittünk ki egy autót. És úgy volt, hogy egy napot leszünk kint, és másnap jövünk haza. De akivel jöttünk az nem kapott szabit, és csak egy hét után tudtunk hazajönni. Azt az érzést soha nem kívánom senkinek. Előszőr hagytam itthon, így is már kifelé Baján sírtam, és akkor még ott kint kiderül, hogy mem is tudok hazajönni csak egy hét múlva. Az a tehetetlenség..................
És még én voltam az ismerős nő szemében hisztis. Mondta ő akinek nincs gyereke, és már nem is lesz, nem fogja megtudni ezt az érzést.
Na ez jó hosszúra nyúlt. Lényeg szerintem minnél nagyobbak annál jobban vesszük a nélkülük töltött időt.
Nyáron itthon maradt megint öt napra anyuval, de az nekem nagyon szuper volt. Igazi kikapcslódás. Jót tett nekem, és szerintem ezt kellene minden szülőnek, ha megtetheti.
Vaskúton is van babaklubb, de mi abból már kinőttünk. Jó, hogy sok ismerősöm van itt Vaskúton, és hasonló korú gyerekek, mert így ezt mi meg tudtjuk oldani, egymásnál.
Borkab. Szerintem az altatással ne legyen lekiismeretfurdalásod. Az én Annám is aludt el sokáig. De amikor már járt és ki tudta a hálózsákot nyitni akkor kimászott az ágyból és jött hozzám. Akkor, hogy aludjon melléfeküdtem. Ezután már csak úgy aludt el, hogy mellette feküdtem. Ahogy nőtt akkor már dumált is, és azért nem aludt. Akkor megint varia, alszik a mi ágyunkban ,és én teszek veszek körülötte és szépen elalszik, miután elalszik viszem át az ágyába. És ezt mára odáig fejleszetettük, hogy elalszik és itt is marad az ágyunkban. Pedig én nagyon tarottam magam " a gyerek nem fog a mi ágyunkban aludni" elvemhez. Sikerült is egy darabig Kép
Bocsi ha fárszató voltam.

ui: siel valaki közületek? valszínű pénetekn megyünk, és nem tudom eldönteni, hogy megpróbáljam-e? inkább a nem felé hajlok, nem szeretném magam összetörni, úgy érzem minden esélyem megvan rá Kép

Puszi.
szelva
 
 


Hello Csajok!

Angi: Erika 4 gyereket szült? Ez igen!
Babaklub: 0-2 éves gyerekek vannak anyukájukkal + 2-3 védőnő. Általában hívnak vendéget, vagy valamilyen programot szerveznek. Én most voltam harmadszor. Először Nestlé kóstoló volt, utána használt ruháinkat adtuk-vettük, most gyermekpszichológus volt a vendég. Havonta 1x van, minden hónap első hétfőjén. Talán febr. 6-án lesz a következő, és szeretnének bőrgyógyászt hívni. 10-12-ig tart. Ha nem ismersz senkit az rossz, mert nincs kihez odamenni, de ha vannak ismerősök, tök jókat lehet eszmecserélni.
Úgy tudom, hogy van baba-mama torna is, de arról még többet nem tudok, de ki fogom nyomozni, mert nekem ugye dirrekt jó lenne! Erről jut eszembe, fogytam múlt héten 1 kg-ot, most 88 vagyok (vasárnap ellenére). Hurrá! Remélem megindul szépen lefelé, talán nyárra már elfogadható lennék....
Szivi írt babamasszázsról, erről nem tudok semmit, de ha valaki tud valami babás programról, írjon, én szeretek járni ilyenekre, kikapcsolódás, és nem csak itthon nyűglődünk Ákossal.
Borka: én is így csináltam a lefekvést Virágnál, én is hagytam sírni, ő cumizott, megkapta a cumit és ment aludni. Ha sírt, bementem, nem vettem ki, csak szóltam hozzá, megsimogattam... Volt hogy nagyon sírt, akkor adtam neki vizet inni, mert gondoltam már biztos szomjas, de nem gyümölcslevet, mert este aludni kell, nem enni-inni. Virágnál bevált, minden este 1 éves kora óta lefekszik, mese, lekapcsoljuk a lámpát és jó éjszakát. 3 éves kora körül volt, hogy kijárkált lefektetés után alibik: pisilni, inni, nem adtam anyunak vagy apunak puszit... De ezt is kinőtte.
A Petőfi utcai oviba járt férjem is, és jár oda ismerős gyerek, akitől hallottam az mind dícséri.
Gyerekvigyázás: én Virágot 6 hónapos korában vittel először anyósomhoz aludni, és utána havonta 1 estét rendszeresen akkor is, ha nem volt programunk, hogy szokja, máshol is lehet aludni. Eleinte sírdogált mikor otthagytuk, de mindig megmondtam neki, hogy mikor jövök érte amikor nagyobbacska volt, és akkor is mentem, úgyhogy megszokta, hogy amit mondok az úgy van, és biztonságban érezte magát. Nyaralni is csak 3 évesen jött velünk először a Balcsira, vittük magunkkal anyut is, hogy Tibivel este tudjunk kicsit lófrálni. 3 éves kor előtt kettesben mentünk, igaz első évben 2, másodikban 3 napra csak, de az is jó volt. Én az a fajta vagyok, aki nem viszi magával a picit nyaralni. Tudom, sokan magukkal viszik pár hósan is külföldre, de én akkor inkább nem mentem sehova, nekem nem nyaralás lett volna. Én nem szoktam senkit lehurrogni azért, mert valamit így vagy úgy csinál. Mindenki úgy csinálja, hogy akarja. Szóval nem azért írom, mert úgy rossz, csak leírom hogy én így szoktam. És nem szoktam idegeskedni, ha másnál van a gyerekem. Legfeljebb ha megyek érte, konstatálom, hogy milyen nagy, kisebbre emlékeztem :-)
Ákosnál nem tudom hogy lesz, mivel ő lelkesen szopizik. Pedig terveztük, hogy nyárom elmegyünk 2-3 napra Virággal meg egyedül is, anyu vállalná is Ákit, csak nem tudom fog-e még szopizni akkor. Ahogy Anna szurikirálynő, Ákos cicikirályfi.
Mikor élt anyósom, hetente 1x, szerdánként volt nála Virág. Reggel Tibi vitte munkábamenet, hozta munkavégeztével. Ez így volt jó. Nem akartam, hogy anyósom egy héten többször jöjjön hozzánk, és ketten üljünk a gyerek fölött. Nem vele volt bajom, de így volt nekem igazán segítség. Sajnos Ákosnál ezt már nem tudom megtenni, mivel Ildimama már nem él, de ha kicsit nagyobb lesz Áki, apósom is biztos szívesen vállalja majd.
Szivi: az úszásra azt mondják, akkor lehet vinni a gyereket, ha a gyerekmedencében állva kiér a feje a vízből. Így is mikor mi elkezdtük, sokan lemorzsolódtak, vagy a gyerek gondolta meg magát, vagy a tanár javasolta a szülőknek, hogy várjanak még.
Most mennem kell, de szerintem este még jövök.
Írjatok! Hahó többiek, nem csak olvasni!
Évi
Évianyu
 
 


Szilvi!
Mikor írtam, még nem volt itt a leveled.
Hát az a német út tényleg szarul jöhetett ki, pláne hogy lánykád ilyen pici volt.:-(
Én még nem voltam síelni, de szerintem ha megteheted, menj el! Nem kell ám rögtön a legnehezebb pályán leszáguldani! Lehet szánkózni is, meg gondolom ha először vagy, előtte órákat is kell venni. Én a helyedben mennék, mint a szél. Meg ez is olyan jól esne, mint a nyári, amit írtál, pláne ha jó a társaság. Ha meg ketten mentek, akkor meg romantika...
Nekem sikerült elérni, hogy Virág nem alszik az ágyunkban. Olyan volt, mióta megszületett Ákos, hogy befeküdt a helyemre elaludni (gondolom ilyen anya-szeretlek féle, ha mindig öcsit kell istápolnod akkor is), de tudja, és meg is mondtuk neki, hogy ha elaludt visszatesszük a helyére. Nála ilyesfélékben jön elő, hogy kistestvére lett. Nem cirkuszol, nem hisztizik, csak valahogy jobban ragaszkodik hozzám, mint előtte.
Na most már tényleg megyek, de muszáj volt Szilvinek válaszolni. Írjatok!
Évi
Évianyu
 
 


Ruszlána!
Ismét tudok egy pár sort írni. Szüleimről kérdeztél: apu súlyos beteg volt, 2 hónapot töltött Baján-Pécsen. Pécsi elhelyezést én intéztem, a bajai bel I. annyira brutális hely, én diagnoztikáltam, hogy febris reumatikája van apunak. Majdnem elveszítettük. Először azt hittem, hogy azért gondolom rossz kórháznak a bajai kórházat, mert Pesten a klinikán mást szoktam meg. Sajnos pár osztály tényleg a tudásukkal,felszerelésükkel,és az ellátásukkal az alap szintet sem ütik meg. Mindegy túl vagyunk rajta, állapota stagnált, már nem tolókocsis, bár nehéz vele elfogadtatni, hogy többet nem fog tudni dolgozni.
Munkámat nagyon szeretem, bár a lehetőségek korlátozottak. Sokszor, ha szociális kérdésekben próbálok segíteni családokon megkapom, hogy ez nem Pest. Adható, de nem kötelező adni. Ami pedig nem kötelező azt nem adjuk.Pont.
Vaskúton rengeteg gyönyörű gyermek van, lásd Szelva Annáját is. A szülészet hiányzik.
A falu már rebesgeti, hogy babát várok, pedig csak nagyon szeretnénk. Sokat híztam, ha látnál elsem hinnéd. Mióta abbahagytam az intenzív kézilabdát, /Pest Vasas/ nagyon eleresztettem magam.Egy sport balesetem volt,ezért a térdem néha kiugrik. Műtéttel még várok.
Szelva írt a vaskúti tornáról, de sokszor időm és energiám sincs elmenni a tornára, a térdemet is féltem. Vagy csak lusta vagyok elkezdeni?Kép Máté Pesten egy szupi oviba járt, lovaglás, úszás, korcsolya, heti ovis tábor. Mégis a vaskúti ovóda volt számára a kánaán.Az ovónéni a lényeg!!
vaskúton maradtunk sulisok is, rengeteg program, lehetőség van itt is.
Párommal már ált. isk. 3. osztálya óta "járogatunk néha". A távolság és a viszontagságok után visszataláltunk egymás mellé.
Osztálytalálkozó volt 2-en hiányoztak. Az Edina, Mari, Móni, Melinda, Betti, Berni és én évente ápr.1,-én talizunk Kalocsán. Móni és Edina baba nélküliek, egyenlőre. Zita jól van, az újszülött osztályon dolgozik Baján, van egy Barnuskája.
Küldenék képet Mátéról, de nem tudom,hogyan kell.
puszilom a családodat.Jó egészséget mindenkinek.
Itt a topikban nagyon jó hangulat van,hasznos tanácsok és csodaszép gyermekek. Jó ide látogatni.
sipihajni
 
 


Sipihajni!
A digigépedet csatlakoztatod a szám.géphez, áttöltöd a képeket, majd az adobe photoshop-pal lekicsinyíted , hogy fel tudd tenni. Én 450 pix.szoktam, akkor lesz akkora,mint látni szoktad. Ha kérdés van írj nyugodtan. A sógornőm Vaskúton lakik, lehet, hogy ismeritek egymást. Két gyereke van, Armand 7 éves lesz, Kíra 5.

Évi!
Voltam ma a Vass dr.-nél, megnézte Emmát, azt mondta, hogy szerinte teljesen oké. Felírattam az új oltóanyagot, jövő héten azt kapja.
Máskor tessék szólni, ha tudtok ilyen jó progit, szívesen elmentünk volna ebbe a babaklubba, előbb utóbb megismerkedünk valakivel. Meg hát ti is ott vagytok, de febr.6-án előreláthatólag találkozunk ott.
Lányok aki olvassa, tehát február 6-án 10-12-ig az Ifj.Házban. Aki tud jöjjön el, képről megismerjük egymást.

Szilvi!
Ki ne hagyd a sielést, majd belejössz! De már maga az a levegő, meg a szikrázó napsütés! Irigykedem!

Borkaborka!
Nem semmi amin keresztülmentél, mentetek a pároddal az új szerelemért! Kicsik a párod gyerekei, szoktak hozzátok járni?
cipó
 
 


Sziasztok! Először kicsit visszatérek a bajai kórház témára. Húgom mesélte, hogy a Karasz mondta, hogy lesz a szülészeten bordásfal, meg vajjúdólabda és hasonlók, mert a kismamák azért mennek máshova szülni, mert nálunk nincs ilyen. Tesóm erre kicsit felvilágosította, hogy nem azért mennek, hanem egyesek bánásmódja miatt. Nekem Karasz volt kezdetben a dokim, akkor még nem akartam babát. Mióta ő a kórház főigazgatóhelyettese kicsit elszállt vele a ló. A máshol szülésről is van történetem. Tesóm barátnőjének a nővére szilveszterkor szült Bonyhádon, csak azért, mert nem Baján akart. Néhány napja vannak itthon és dől belőle a vér. Vajon miért is? Éjfél előtt fél órával született meg a gyerek, aztán gondolom sietni kellett a pezsgőkoccintásra és nem "takarította" ki a fogadott dokija rendesen. Arról nem beszélve, hogy már délelőtt fájásai voltak, délután a doki hazament, hogy majd szóljanak neki, ha szülni kell. Szegényt sajnálom, mert el kell mennie küretre, így elég problémás lesz a szoptatás. Amúgy is áldatlan lelkiállapotban tud ilyenkor lenni egy kismama, plusz még ez. Első gyerek, csak nehogy elmenjen a teje.
Szilvi! Menj el sielni, tök buli lesz. Ne hagyd ki, később megbánnád!
Évi! Teljesen úgy gondolkozol mindenről, mint én: altatás, nyaralás,stb. Cicikirályfi, ez tetszik! Erről jut eszembe, hogy túl vagyunk a szurin. Anna most sem sírt, ő a szurik anyakirálynője. Én naiv azt hittem, hogy most békén hagynak minket 15 hónapos koráig. De nem. Be lehet oltatni agyhártya ellen, persze nem kötelező, legyen okos az ember.
Cipó! Mi is ma voltunk a Vass doktornőnél, szerintem nem találkoztunk.Excsaládról annyit, hogy nem volt könnyű. A fiúk nagyok: 18, 15 és 13 évesek. Szerencsére nem Baján laknak és Anyjuk nem engedi a kapcsolattartást, de azért a pénz kell. Megyek, mert Anna nyomja a hisztit.
borkaborka
 
 


Sziasztok!
Borkaborka! Mintha csak a Férjem unokahúgáéknak az "ex-történetét" írtad volna le. Eddig azt hittem, csak egy ilyen hüpi létezik a világon, de látom, minimum ketten vannak! Az a nő is ilyen hárpia, láthatás nyista, sok lóvé meg kéne; szinte félévente pereli be a komlói bíróságon az ex-urát, hogy biztos emelkedett a fizetése, csak nem közölte. Az új feleség azért nem szívbajos ám, még talán ez a szerencséjük. Kép
No, ha ez a turi vállfás, lehet, hogy eccé mégiscsak benézek! Legfeljebb most majd a vállfáról szedem le az eladó kabátját.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:25-kor.
Vendég
 


Borka!

Most már érdekel, ki a húgod. Timi nővérének történetét én is ismerem Timitől, barátnők vagyunk, egy munkahelyen dolgozunk. Igaz, így hogy itthon vagyok kevesebbet tudunk beszélni, de emilezünk és havonta min 1x összeülünk a parton traccspartira más csajokkal, barátnőinkkel. Most szombaton lett volna, de másoknak közbejöttek dolgok, úgyhogy nyilván most hétvégén lesz. Lemegyünk a partra, iszogatunk és beszélgetünk. Eddig csak 1x nem tudtam elmenni, mikor mellgyulladásom volt. Egyébként úgy szoktam menni, hogy este lemegyek és Tibi telefonál, ha megfürdette öcsit, akkor hazaugrok megszopiztatni és utána visszamegyek. Muszáj néha kiruccanni.
Én anno Virágot beoltattam agyhgyulladás ellen, de akkor már nagyobb volt, úgy emlékszem, bár nem biztos, ennek utána kell néznem. Szerintem öcsit is be fogom, nem hallottam semmi rosszat. A mi dokinénink a Detkovics Ildikó, ő is beoltotta a saját gyerekét, csak nem lehet rossz.
Angi! Tök jó, hogy Emmának semmi baja! Hogy kell betenni ezeket a mosolygós fejeket és társaikat?
Sipihajni! Küldj képet! Ha nem sikerül, szólj, írd meg mi nem megy és segítünk!
Most megyek Ákos nyűgi, fürdés, szopi, alvás... Az anyja meg itt a gép előtt, szép kis anya vagyok :-)
Pussz: Évi
Évianyu
 
 


Sziasztok!


Itt vagyok én is,csak tegnap nem volt túl jó hangulatom.A múlt évben 4,hozzám közel álló embert veszítettem el,és most jönnek sorba a szomorú évfordulók.KépEdiig mondhatom,hogy megkímélt a sors ilyen téren,hát,tavaly bepótolta.Kép
Fiaim jól vannak,Raul jár az oviba újra,végre nem unatkozik itthon.Patrik egész nap rohangál,de éjjel nem sikerül aludnia továbbra sem.Azt hiszem,valami nagyon drasztikus módszert kellene kipróbálnom,csak az a baj,hogy a fogai láthatóan jönnek,így pedig sajnálom.



Évi!
A szülés utáni soványság szerintem is alkati kérdés.Én mindig sovány voltam,nagyfiam után a terhesség alatt felszedett 32 kiló lement egy éven belül.
A mi kapcsolatunk sajnos nem olyan Anyósommal,hogy rábízhatnám a gyerekeket,még a nagyot sem.Mióta megkezdődött az ovi,még egy szülőire sem tudtam elmenni,mert a férjem dolgozott.
Aranyosak a pucérkodóid!Kép
Fejek:
Kép :kettőspont,utána szóköz nélkül )
Kép :kettőspont,utána szóköz nélkül (
Kép :kettőspont,utána szóköz nélkül O



Angi!
Emma is nagyon édes a képen!Kép
Biztos jó lesz a babaklub,kár,hogy mi ilyen messze lakunk.


Borka!
Ex.Kép
Örülök,hogy Annád jól viselte a szurit!Kép
Nálunk az elaltatással nincs sok gond,annál inkább az átalvással.


Andi!
AngliaKépKépKépSajnos még nem voltam,de így is imádom!Nagyon szeretnék egyszer eljutni.


Szilvi!
Sielést szerintem se hagyd ki,és majd kérünk élménybeszámolót!Kép


Sipi!
Sajnálom Apukádat!Kívánik Neki erőt és kitartást a betegséghez.Jól emlékszem,hogy van egy öcséd?
Dolgoztam egy évet a Bajai Kórházban,vannak tapasztalataim,jók és rosszak is.
Beugrott,hogy a suliban is kéziztél.Ha agyonütnek se jut eszembe a tesitanár neve,segíts kérlek!Valamilyen Fecó...?Kép Sportbaleset.Kép
Jó,hogy a munkádat így szereted.A Péterfyben dolgozom,baleseti intenzíven.Én is nagyon szeretem ezt a pörgős munkát,de most lehet,hogy keresek egy ideig valami nyugisabbat.
Hajrá Máté kistesó!!Kép
Igazad van,nagyon sok múlik az óvónőkön!Raul idén megy suliba,izgalommal várja.
Zitával találkoztam,mikor Raul született,sokat segített,örültem,hogy volt ismerős.
Miért ápr.1-én szoktatok találkozni?Jó,hogy Ti így tartjátok a kapcsolatot egymással!
Örülök,hogy írtál!Kép



Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?