Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom, visszatértek a dolgos hétköznapok és vele az élet is Kép (bár én néha sunnyogok...)

Nálunk Marcus ma először volt egy hónap után bölcsiben, hát nagyon, de nagyon sírt!!!! KépKépKép De délután már minden rendben volt, viszont ma elalvásnál adta elő ugyanezt (meg tegnap is). Valami van a levegőben...

Lakás: mi is váltás előtt, gondolkodóban vagyunk. Én - bevallom őszintén - most már nem vágyom arra, hogy innen (mármint IV. ker) elköltözzek máshová. Ahol Manóék laknak, az számomra - munkailag - világvége, itt Újpesten közel van metró is, meg a belváros is kb. 15-20 perc. Vidékkel az a gond, hogy mivel egy kocsi van, vagy egymáshoz, vagy járművekhez alkalmazkodunk, ez elég nagy határt szab. És bár én szeretem a változatosságot, de a 10 életévemben történt költözés olyan trauma volt számomra (Zuglóból Újpestre), hogy nem szívesen váltanék megint így. 1+3 fél, vagy 2+2 fél-ben gondolkodom. Néztem új építésűeket is, de az számunkra megfizethetetlen (mivel Ádámnak nincs stabil, fix, jól fizető állása, így nagyobb tételű lakáskölcsönt felvenni se nem akarunk, se nem tudunk). Tehát marad a panel - hasonló, mint amiben most lakunk, bár az tégla, tehát sok különbség nem lenne. Nézegettem a netről, újságból a környéken, átlagban 10-15 között mozognak az árak (a 10-nél gondolom x éve hozzá sem nyúltak). Az új építésű 24,1 m lenne egy 84 m2-es (1+3 fél). Álomszép, azon a környéken, amit szeretek (Attila utca), de hát csak álom - vagy lottózom Kép Egyelőre itt tartunk. A mi lakásunk szerintem olyan 10 körül menne el, de még nem néztem konkrétan utána.

Krisz,
Nagyon jók a képek a gyerkőcökről Kép Gondolom, hogy hozzátok is a Kiss jár, nem adná ki az újpesti intézményeket a kezéből. Egyébként apósom kebelbarátja, kollégája (meg is lepte őt egy üveg pezsgő mellett egy sorozat képpelKép).
Korizásért irigykedem, én imádok korcsolyázni. Tök jó volt, mikor a szakközépből tesi óra gyanánt átvittek minket a Megyer-pályára.

Mi is 24-es lábon élünk, bár van olyan cipő, amiből a 23-as is elmegy és van olyan, amiből a 25-ös is kicsi.

Szirom,
Az tuti, hogy amit csináltál, Miksával nem tudnád megcsinálni - mármint a munkát. Amit meséltél róla, azok alapján gondolom. Végül is, én szerencsés vagyok, hogy 6 órában dolgozhatom, de még így is necces néha... főleg, most volt az. Aranyos a kép Miksáról, ahogy hozzád bújik Kép
Ja, és enyim gyerek is rácsos ágyban alszik még, hasonló okok miatt, mint a tiéd Kép

Ildi,
Igen, igen, te vagy az! Kép Akkor teljesen elfelejtettem, de most pótoltam KépVégre, hogy meg lett az eredmény! De akkor mi okozhatja a ki-kijövő ekcémát?

Manó,
Látom, ti is alakultok házilag KépKépKép Emma és a kuty jól van már? Mármint a kutyus visszarázódott már a megszokott ütembe és nem kelt hajnalban?

Marycus,
Niki popsipöttyei monnnnnyanak le! Kép Azért kemény lehetett, hogy a két csajszi egyszerre volt beteg... Sejtettem, hogy a libikóka jó választás lesz Kép Nem kell mindig a pasikra hallgatni ;)
Unokaöcsés tapasztalat szerint most lesz majd kemény menet Vikónak, hogy hugi is meg tudja és meg akarja szerezni a játékait és ő is azokkal akar játszani, mint ő. De ezen is túl kell esniKép
A rossz hírek miatt részvétem..... tudom, hogy min mehettek, mehettetek keresztül. Nálunk is a kolléganőm halála ébresztett rá sok mindenre. Évekkel ezelőtt egy kollégánk hasonlóan halt meg, mint Zolié. Bár szívbeteg volt születése óta, de mint kiderül, egy fránya vírus okozta a halálát... pedig az orvos kollégák (mindkettő bent volt) rögtön mentek segíteni, de már így sem tudták megmenteni.

El kell gondolkodni, hogy mink van és miért élünk...

Üdv
H.

Kép
hanzika

Sziasztok lányok!
Én ugyan nem a szülő otthonban szültem,de gondoltam benézek ide is mint újpesti kismama. Élesztgetjük a lakóhely szerint-újpest topikot.Ha van kedvetek nézzetek be.
Üdv
flocika

Kép
flocika

Sziasztok!

Most csak egy gyors, épp tornáról jöttem, de muszáj Hanzi lakásírására reagálnom, mintha én írtam volna szóról szóra!!!! Kép off: szted mikor menjek be Feri bácsihoz?

Egyébként minden okés velünk, ovi holnap kezdődik, Máté már tulképp mindent mond, mondatok nálunk is még csak 2 szavasak.

Hú, most tényleg megyek, mert még nem is ettem,igyekszem jönni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

De jó, hogy ennyien írtatokKép

Hanzi! Megnyugtató, hogy nemcsak mi vagyunk rácsoságyasokKép Marcus pedig majd visszaszokika bölcsibe. Már egész jól ment, nem?

Lakás: Horányról akkor letettetek? Ádám pedig nagyon szeretné, ugyi? Mondjuk ide kell a 2 autó, és a kompbérletet is be kell vállalni, az tény. És hát az nem kevés.
Amit Manó írt, oldalt, ott kíváncsiságból beírtam asszem 13 millát tégla építésű lakáshoz, és 12-13-ért 1+2 felesek vannak, de annyiért több a 2 szobás. Panelból viszont 12 valamennyiért 2+2-eseket többet is láttam. Tél uutca, Nyár utca többek között. Szerintem jó oldalt talált Manó, érdemes nézelődni.
Egy kisebb hitellel, szocpollal azért lehet, hogy menne az új építésű lakás is. Bevállaltok még egy kölkecetKép Már többen mondták, hogy vállalnak, aztán ha mégse szülnek, jó sok év múlva kell visszafizetni, és állítólag kamatmentesen. De ebben nem vagyok jártas.

Mellesleg az ember is sír, hogy kicsi a ház, ezért nehéz a kistesóra rábeszélnem, de nem nagyon akarnánk innen elmenni. Az igaz, hogy még egy szoba jó lenne, de végülis egy kis változtatással simán elég szerintem. Egyelőre, vagy akár az elején meg így is. Mondjuk nekem a 25 nm garzon után sportpályaKép

Marycus! Kemény lehetett, egy beteg gyerek is sok... És gratula Nikihez! Én még nem is láttam élőbenKép
A gigakarácsonyfáról nincs kép?Kép Imádom a nagy fákatKép

Flocika! Én nagyon nem vagyok ismerős Újpesten, merthogy én meg csak a szülőotthonban szültem, de nem vagyok újpesti. Azért köszi az invitálástKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hanzi!

megértelek a költözéssel, én 20 évig a 13. kerületben laktam, egy házban és az szörnyű volt amikor onnan el kellett jönnünk, az megvislet. Aztán jött Újpalota 1,5 szobás panel, a lakást utáltuk, de a környék annyira jó volt hogy ott hamar megszoktunk. Aztán jött Kőbánya, épp az ellenkező, a lakás szupi nagy, de a környékKép Én ott akkor szokatm meg amikor Emma született, és akkor otthon voltam, tehát 2 év után. Viszont akkor nagyon megszerettem, most nagyon sajnáltam otthagyni a környéket, a sok ismerőst, de ott nem tudtunk keretst megfizetni. Én meg a paneltól szabadulni akartam. egy jó téglaépítésű, főleg ha új az más, de én panelbe már nem mennék. Nagyon remélem hogy ezt a környéket is gyorsan megszokom, hiszem olyan szempontból nagyon jó, hogy normális emberkék lakják, csak tény hogy messze van mindnetől, de azért fejlődik, pl a tescónál lesz mozi is, ez már haladásKép
De az olyan rossz hogy pl nem ismerem a kisgyerekeseket, Kőbányán ha kiléptünk a házból már ismerősbe botlottunk,jó kis társaság volt, itt meg úgy megyek az oviba is mint egy idegen, senkit sem ismerek és nem is fogok, mert alig találkozom szülőkkel, szinte mindíg Emma az utolsó akit elhozok. na talán majd nyáron a játszótéren.
vagy majd ha jön a kistesó.Kép

Szirom!

mi ha kibővítjük a házat se lesz túl nagy, a két gyerek (ha lesz ) tuti egy szobában lesz egy ideig, utána is csak úg ytudnak majd külön menni ha mi leköltözünk a fsz-re a nappaliba. Igazából persze simán lehetne még egy szobával bővíteni lent és fent is, de arra nem hiszem hogy valaha is lesz pénzünk. pedig akkor lenne kb jó nagyságú.

Az ingatlan.com szerintem az egyetlen használható netes oldal lakás keresésre, legalábbis én más oldalakkal nem boldogultam.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Szirom,
ne aggódj a kiságyban alvás miatt. Ha nem jött volna Julcsi, annak ellenére hogy már meg volt a kiságyunk is, valószínűleg Tomi is rácsos ágyban aludna még. De hát kellett a hely! Még egy rácsos ágyat pedig nem akartam.

A lakás méret és a gyerekek ügyben. Nálatok pl. Szirom mekkora Miksa szobája. Nekünk bruttó 9,... nettó 6,... Amikor a lakást vettük, még egy gyerekre terveztünk. De hát így alakult. Én úgy vagyok vele, hogy nagyon sok különböző nemű testvérpár nőtt fel akár másfél szobás lakásban is. A miénk pedig azért attól nagyobb. Van elég helyük a lakásban játszani is úgy gondolom. Hanzi te már láttad is. Igazam van?
S úgy gondolom van még kb. 8-10 évünk, hogy eldőljön kell e lakást váltanunk. Mert most nem tudunk, az biztos. Ahhoz jelentős pénznek kell a házhoz állni.
Szívem szerint én is 1+ 3 fél, vagy 2+2 félszobás lakást szerettem volna. De ne gondoljátok, hogy az új lakások piacán ebből nagy kínálat van. Ha meg véletlenül van, akkor közlekedésileg nem volt jó. (pl. a Bavaria lakótelep Újpesten. Olcsóbb és nagyobb lakást lehetett volna venni) A férjem pedig ragaszkodott a jó közlekedéshez. Végülis én sem bántam.
Nekünk még az is cikis volt, hogy épp az utolsó pillanatban tudtuk a korom miatt kihasználni a szocpolt.
Egyébként a téglaépítésű házról csak annyit. A férjem a panelben arra panaszkodott, hogy nehéz belefúrni a falba, ha fel kell tenni valamit. Itt meg arra panaszkodik, hogy üreges a tégla, s ha lyukba fúr nem fogja meg eléggé. KépKép
A tetőtérről először hallani sem akart. Az alaprajz azonban jó volt, s eljöttünk megnézni, hogy legalább élőben lássuk, milyen ez a lakás. S rögtön bele is szerettünk, döntöttünk is.

Manó,
igaza van Sziromnak, a 190 alatti területeket is maximálisan ki lehet használni!!
Nálunk kb. 115 centinél kezdődik a tetősík. De nincs egy kihasználatlan hely sem. Komódot, virágokat, számítógépasztalt stb. nagyszerűen el lehet helyezni. Szóval ne hidd hogy kicsi lesz!!

a gyerekekről:
Nincs ötletetek arra, mivel ragasszam le Julcsi fülét?? állandóan ráfekszik és behajlítja, de csak az egyiket. Férjem kétségbe van esve hogy úgy marad, s el fog állni ( egy lánynak!!). Azóta egy kolléganője saját példáján igazolta is őt.
Ráadásul pont ebből a füléből kiesett a fülbevaló, s fogalmam sincs hol van. Sajnos nem először esett ki. Szerintetek összeforr, ha nem teszek bele valamit sürgősen??
Tominak meg koszmós a feje, 2 évesen!!! Nem hittem volna hogy még olajozgatnom kell. Ma fogom először, kíváncsi vagyok hogy tűri.

Kép
Kép

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Ildi! Fülragasztásra nincs ötletem, de talán ha majd máshogy fekszik, elmarad, hogy lenyomja. Vagy ebben nem lehet reménykedni? Fülbevaló: nekem az egyik fülemen két lyuk van, és a másodikban évek óta nincs semmi, de nem nőtt be. Viszont gyerekeknél talán más, fogalmam sincs. Viszont én nem szeretek aludni fülbevalóban, nekem mindig nyomja a fülemet. Nem lehet, hogy Julcsit is az zavarja?

Látom, Tomi is szereti a virslitKép Miksánál mostanában ez az egy kaja tuti, meg a sült krumpli, és egy halom mindent nem eszik meg, amit eddig szeretett. Például a főzelékeketKép Mondjuk tegnap nyomta befelé a pizzámatKép

Szobákon én már annyit eszeltemKép Miksa szobája bruttó 12 nm, a nettó terület ugye kisebb. Neki bőven elég. Szerintem simán elférnének benne ketten is, meg az is járható út lenne, hogy a mi hálószobánkból meg a gardróbból csinálunk két szobát, elég egyszerűen meg lehetne oldani. És akkor miénk lenne Miksa mostani szobája, mondjuk abban nem lenne annyira szép a bazi nagy ágyunk, de ez nemolyan nagy baj. Viszont akkor elveszítenénk a gardróbot, az pedig nagyon jó dolog. Végülis Miksa egyszer már elfoglalta ugye annak idején kisbabaként, de akkor meg a kisszoba volt szabad, és oda pakoltunk egy halom mindent. Nálunk inkább az a baj, hogy nappal szinte kizárólag az alsó szintet használjuk. Miksa beterít minket a játékaival, meg itt a dolgozóasztal, amit állandóan piszkál, meg a számítógépen nézi a Teletubbies-kat, és nem hagy minket dolgozni. Fönt viszont nem tudom szabadjára engedni, mert csak lent van kiskapu a lépcsőn. Mondjuk meg kell mondjam, hogy ha építenék egyszer valaha egy házat, én egyszinteset építenék. De itt ez csak tetőtérbeépítéses lehetett, mert a beépíthetőségi százalék ennyit engedett. És különben is legénylakásnak tervezte az uram, én csak közben jöttemKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Elfelejtettem írni, hogy ne aggódj! Viki is rácsos ágyban alszik, mert ő is elszaladna még csukott szemmel is...

És ne aggódj amiatt sem, hogy még nem láttad Nikit élőben. Itt a topiklakók közül még senkinek nem volt szerencséje hozzá.

Lakás ügyben mi szerencsére krónikus helyhiánnyal nem kűzdünk, bár ha külön szobát szeretnénk a gyerkőcöknek és az itthoni munkavégzéshez is szeretnénk megőrizni a külön "irodahelységet", akkor már kicsit át kell szervezni az életet, de ahogy Ildi is mondta, ez még nem égető, addig meg biztosan kell majd felújítás csinálnunk és akkor akár falakat is mozgathatunk, ha szükséges.

És Szirom veled is egyetértek abban, hogy a két szint úgy, hogy alul csak a nappali van, meg az étkező-konyha, így nálunk sem olyan szuper, mert ugye hol vannak a gyerekek játékai, hát természetesen a nappaliban, szóval, ha jön valaki, akkor mindig szégyenben maradunk, mert írtó kupi tud lenni és nem tudjuk eldugni egy ajtó becsukással... Persze ha nagyobbak lesznek valamennyire változhat a helyzet, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy fog is.

A másik hátránya a két szintnek az állandó lépcsőzés, ami a gyerekek érkezése előtt nem volt zavaró, sőt, még tetszett is, de velük már más a helyzet. Min. 20-szor járom meg naponta a lépcsőt, általában valamelyik gyerekkel a kezemben. A térdemet koptatom rendesen, de a kilók bezzeg nem csökkennek...

Ildi:
Nagyon szépen eszik Tomi!

Fül ügyben annyit tudok hozátenni, hogy Vikinek elálló típusú fülei vannak és gyűrte ő is rendesen, de ettől nem álltak, állnak el jobban, bár én is féltem, de annál jobban, mint neki nem is állhatnának el. Szerencsére ahogy nő a haja úgy egyre kevésbé feltűnő.
Fülragasztásilag nem tudok ötletet adni, szerintem az sem egészséges, de kérdezd meg dokitól, okozhat-e ez problémát, mármint, hogy gyűrődik a füle.

Nekem azt hiszem nem nőttek be még a lyukak, pedig Vikó születésekor ki kellett vennem és azóta se tettem be, mert félek, hogy valamelyik megrántja és annyi a fülemnek. Viszont a hugomnak gyerekkorában benőtt a lyuk, úgyhogy neki újra kellett lyukasztani. Szóval mindkettőre van példa, de lehet, hogy gyerekkorban ez tényleg más.

Beszéd:
Képzeljétek a tornán van egy kislány 14 hónapos és mindent visszamond már, hosszú mondatai vannak és 5 mondókát kívülől és teljesen egyedül el tud mondani. Mondjuk nem beszél olyan tisztán, mint Viki, és azért Vikinek hosszabbak a mondatai, de hát 11 hónappal fiatalabb. Hihetetlen, hogy mikre képesek a gyerekek!

Evés:
Nálunk Niki simán beelőz kajamennyiségben. Kb. 2-2,5-szeresét eszi meg, mint Viki. Mondjuk jól is néz ki!!! Ja, és amilyen nehezen kezdett enni, meg amilyen válogatós volt, hát most olyan mindenevő és ami a lényeg, hogy szép tisztán eszik.

Betegség:
Szerencs a szerencsétlenségben, hogy mind a két gyerek jól tűri a megpróbáltatásokat és elfogadják a helyzetet. Az éjszakák sem voltak rosszabbak.

Bocsi, hogy most nem írok külön mindenkinek, de kezdődik az esti fürdi...

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

na most megnyugtattatok, hogy nálatok sem nagyok a gyerekszobák. Emmának 12 m2-es volt a régi lakásban és az jó volt, de egyedül belakta,hát nem tudom mi lesz ha ketten lesznek, de biztos elférnek. tetőtérrel egyetértek, én sem vágyom annyira rá, mi is hozzá akartunk építeni plusz egy szobát, de abba az irányba amerre akartunk nem lehet (a mi szobánkból nílva, a ház folytatásaként), mert nincs 4 m-re a szomszéd kerítéstől, és itt időközben ez lett a szabély. Így csak L alakban lehetne, a teraszból előszobát csinálva és onna egy szobát, ami szuper lenne, de arra muszáj tetőt tenni (a másik irányba lapos tető lett volna és majd később a tetőtlrben lett volna egy külön kis garzon, és annak a terasza lett volna), és nincs annyi pénzünk hogy azt megcsináljuk. Így marad a tetőtér, mint leggyorsabban kivitelezhető megoldás, mert különben még évekig lakhatnán egy zsobában ami Emmának sem jó. aztán talán, majd egyszer, ha sok pénzünk leszKépKépKép megcsináljuk a plusz egy szobát is és akkor már tényleg szupi lenne. A lépcsőzéstől előre rosszul vagyok, mondjuk emma biztos fogja élvezni. Ráaádásul nálunk nem lesz olyan szép kényelmes lépcső mint Marycuséknál, mert nem fér el.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Bejelentkezem, megjöttünk nagyiéktól - már egy ideje, csak a lányomat elkapatta a család, így egy percet sem hajlandó magától játszani Kép Remélem hamar visszazökken, mert ez így kicsit húzós!

Látom, mindenkinél jól teltek az ünnepek, ennek örülök! Jó sokat írtatok, alig győztem visszaolvasni Kép.

Azt hiszem, a lányom elkezdett beszélni (bár a mászást még mindig hanyagolja). Új szavai: tik-takk, nagyi, tata, bácsi, gyere ide (gyeje ide Kép), kutya (tuta), Bobi (anyukámék kutyájának neve). Az apuci, hoppá, tessék (tették), köszi (töti) már megy egy ideje. Ez már beszéd, nem?

Mozgásilag is van újdonság: térdel és ma kétszer is felhúzta magát állásba, illetve kb. 10 másodpercig áll, mielőtt lehuppanna a fenekére Kép. A mászás továbbra sem favorit, egy-két lépést megtesz, majd inkább a jó öreg kúszásban folytatja inkább.

Néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Jól kitárgyaltuk a háztémát és lefagytunk?Kép

Lányok, ti mit csinálnátok Miksa alvásával? Már sokat sírtam itt miatta, de nem javul a helyzet, legfeljebb egy-egy nap. Leginkább olyan este 11 körül alszik el, hiába viszem korábban, akár 1,5-2 órát is képes elvacakolni az ágyban. Még csak nem is az van, hogy hiszti, hanem ezt kér, azt kér, takarócsere, párnacsere, plüssjátékot kér, kidobja, visszakéri, simogattatja a lábacskáját, meg a plüssállatét is, aztán lefekszik, 2 mp múlva felpattan, mert eszébe jutott valami, akkor megkeresi a másik jószágot, megint lefekszik, rájön, hogy szomjas, visszafekszik, iszik, akkor felugrik, hogy kiadja az itatóját, megint fekszik fél percet, akkor kitalálja, hogy ölelgessem én az állatkáját, és ez így megy vég nélkül. Lehet kérdezni, hogy miért csinálom meg neki, de az elején még csak egy-egy dolgot akart, akkor miért ne, és úgy nyugi volt. megkapta, elaludt. De most már vég nélküli a dolog, "csak még egyszer", de az ugye sose egy. Ha meg nemet mondok, abból buli van , és végeredményben én járok sokkal rossszabbul. Próbáltam én nemet mondani, úgy még hosszabb az ügy, és még ordít is hozzá. Ott nem akarom hagyni, mert ki tud mászni a kiságyából, fönt pedig még mindig nincs kiskapu. Most egy picit még nem is lesz, mert apám vett nekünk valami óriásbambusz rudakat, abból lesz lépcsőkorlát, és akkor a kiskapu is. De még ide kell juttatni valahogy.
Naszóval nem értem, miért nem álmos. Erre így az egész esténk rámegy, se egy film, se egy dumcsi a papával, szóval nagyon nem jó. Aztán persze fél 10-10-ig alszik, de ami a legérdekesebb, hogy délután 1-kor simán le tudom tenni, és 10 perc alatt nagyobb műsor nélkül be is alszik. Mostanában 1-1,5 óránál már nem alszik többet. Tehát du. 2-3 óra körül felkel, és onnéttól simán bírja éjszakáig. Pedig az nagyon hosszú idő, főleg a délelőtti 3 órás fentléthez viszonyítva. Azt viszont korainak tartom, hogy ne aludjon délután, meg nagyon álmosnak is látom. Karácsonykor családi ebéden voltunk, és 3 után tudott csak aludni az autóban, namost addigra támolygott, és kb. 1 perc alatt billent le a feje. Ti mit csinálnátok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nyuszi! Hogy én miért nem láttam az előző hozzászólásod????

De hiszen ez fantasztikus hír, áll a kiscsaj és még beszél is!KépKép Szerintem az nem baj, ha kúszik és nem mászik, az is tök jó. És a 10 mp állás az nem is kevés! Mondtam én, hogy nincs az olyan messze!Kép És milyen mákotok van, hogy lehuppan, Miksa annak idején teljes hosszában hanyattvágódott a járókában, amikor elengedte a rácsotKép És szép is a kölkec és helyes a papa is!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Még annyit, hogy Miksa nem csukja be a szemét lefekvéskor, hanem megvárja, míg magától lecsukódik. Ez azért nem egyperces műveletKép Mondtuk neki kétszázszor, hogy csukja be a szemét, de nem akarja. Amikor kipróbálta, ordítozott, hogy "sötét, sötét, lámpa, lámpa!"Kép De nem kétségbeesetten, inkább humorosan. Egyébként tényleg nem szereti a töksötétet, és éjjel is világít egy kislámpa halványan. Annyira, hogy látjuk egymást a sötétben, látom, hogy csukva van-e a szeme, meg hát egyáltalán, megtalálom a gyereketKép

Tanácsokat várunk, hahóóó!!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyuszi:
Gratula álláshoz, beszédhez! Majd mászik is, de ha végülis képes elérni amit szeretne kúszva és azt biztonságosabbnak érzi, ne siettesd, az nem vezet sehová, sőt.

Szirom:
Gondolkodtam, hogy egyáltalán reagáljak-e az alvás témára, mert szerintem kívülről fújod már, hogy mit mondok ezzel kapcsolatban, de aztán úgy éreztem, hogy mégha így is van talán jól esik, hogy együttérzek veled és ha nem is fogadod meg mégis valami. Ha rosszul gondolom csak szólj!
No, szóval: szerintem ez Miksa részéről próba feléd (felétek), meddig lehet elmenni. S ha látja, hogy mindent szabad, akkor előbb-utóbb más téren is próbálkozni fog, s a végén a fejetekre nő, úgy, hogy észre se veszitek. Szóval egycsapásra véget kellene vetni a a másfél órás rituáléknak. Persze tuti hiszti lesz belőle, és lehet, hogy nem is kicsi. Viszont ha úgy tetszik lehet, hogy Miksánál a hisztikorszakot ennyivel megúszod és akkor szerintem jól jártál. A kifogások, amiket hoztál érthetőek, de ha egy évig se lesz megoldva a korlátgond, akkor mit csinálsz, kűzdesz vele? Azért hallottam én már, hogy tinédzser korú gyerekeket még ilyen hosszú ideig altattak, bizony elkeseredve mondták és a most született kisgyereknél már nem dőltek be, s most ódákat zengenek, hogy milyen klassz, hogy 3 éves és egyedül elalszik... Szóval az a kérdés, hogy mit szeretnél (szeretnétek). Ha eldöntöttétek, akkor sarkatokra kell állni és nem engedni a 21-ből. Elég gáz lesz, de ha engedtek, akkor övé a győzelem!!!
A másik, Vikinél is lehet látni, hogy mikor nem lehet még letenni, valóban fáradtnak kell lennie, hogy hiszti nélkül elaludjon és ami a fontos, hogy valahogy a biológiai órája is szuperül működik, mert ha előbb szeretnénk aludni vinni, mint szokott, akkor mindig hiszti van belőle, kivéve, ha írtóra lefárasztjuk. Ehhez ketten kellünk, és hihetetlen nagy hancúrozás. S mikor már látszik, hogy majd összeesik a fáradtságtól akkor mehet aludni.
Harmadik: ahogy olvastam reggel bazi sokáig alszik őkelme. Mi lenne, ha felébresztenéd és esetleg korábban menne szunyálni napközben. Hátha kicsit előbbre állítódna az esti belső szundiideje.
Hát ennyit gondoltam, remélem segít valamit.

Minden jót!
Marycus
marycus

Szirom:

Egyszerre írtunk!

Viki se csukja le a szemét, ő is várja, hogy jöjjön az álommanó és az szépen lecsukja neki. Ez szerintem nem baj. Mi is mondtuk neki, hogy csukja be a szemét. Eredmény: lecsukja és kacagva kinyitja, hogy sikerült becsukni... Szóval álommanó hatásosabb...

Marycus
marycus

Sziasztok!

Szirom,
Az nem lehet, hogy fél a sötétben (ez most nála "korosztályos", ha jól emlékszem, a 2-3 év közötti szeparációs félelem nyilvánul meg így), és azért műsorozik, hogy minnél tovább biztosan vele legyél? Mert hogy nappal nincs vele gond, ahogy írod, akkor simán elalszik.

Ilyenkor két dolgot tehetsz szerintem: csináljátok tovább az esti "rutint" és imádkozol hogy minnél hamarabb elmúljon, vagy megkeményíted magad, és két-három hét bömböléssel "leszokik" róla (pontosabban a félelemről nem szokik le, csak arról, hogy segítséget kérjen tőletek...) Esetleg megbeszélheted vele, hogy döntse el, mit szeretne, melyik állatkát, stb, és ahhoz tartsd magad, nincs ki-be adogatás, nincs "én simizem-te simized", hanem beadod neki és ott maradsz vele, de nem veszed el tőle. Vagy erre is bepöccen?

Csengénél az van, hogy ha azt hiszi, már alszom, sokkal hamarabb elalszik, mintha könyörgök neki. Ezért mellé fekszem, betakarózom, beadom a kezemet neki, és behunyom a szemem. Amikor elengedte a kezem meg kiosonok (ha nem én alszom el előbb, mert erre is volt már példa Kép).

Bár könnyen beszélek, altatásnál csak most jön majd a java szerintem. A múltkor nagyiéknál a délutáni altatásnál bepöccentem (ott csak magam mellett tudom altatni az ágyban). Miután már alig bírta nyitva tartani a szemét, de kb. 1,5 óra műsor után harmadszor vágott fejbe a műanyag csigájával, elegem lett és olyat tettem mint még soha: ráütöttem a fenekére. Erre mit csinált a lányom: elkezdett hangosan kacagni és csapkodni a fenekét!! Átérezte a büntetés súlyát, azt hiszem Kép.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Marycus!

Persze, hogy örülök neki, ha leírod, amit gondolsz, és persze, hogy tudom, hogy mit mondaszKép De most zsákutcában vagyok.

2. ötlet, lefárasztás: halálfáradtan se alszik el előbb. Számomra is érthetetlen, de nem. És az ő biológiai órája is tuti.

A 3. ötlet az akár jó is lehetne, csak sajnos próbáltuk, és nem segít. Így is különben közvetlenül ebéd után megy aludni. Ha reggel előbb fölébesztem, akkor azzal csak azt érem el, hogy többet alszik ebéd után. Ettől este még később alszik el, és ugyanott vagyunk, ahol elindultunk.

Az mondjuk nagy gáz, hogy pillanatnyilag szinte nincs eszköz a kezemben, mert a kiskapu hiánya nagy teher nekem. Leírom a nyűgömet: az én uram érti ezt, de nem vettünk készen, mert majd megcsinálja. Alul el is készült, be is vált. De fent nem, viszont ha venni akartam, akkor úgy érezte, hogy szerintem ő nem fogja elkészíteni, és akkor megbántódott. De mondjuk most már hónapok óta esély se volt rá a lába miatt. Csak hát a lépcsőn kézben viszem a gyereket, másik kezemben mondjuk a vasalnivaló vagy akármi. Õsszel már ott tartottam, hogy lesza...m, ha nekem kell föltenni, akkor is lesz kiskapu, akkor jött apám ezekkel a bambusz vagy rattan vagy milyen oszlopokkal. Hogy tök jó áron vett nekünk 60 db 6 méteres szálat. Asszem ennyit. Naszóval abból készül egy bambuszfal a lépcső mellé, meg korlát, meg akkor a kiskapu is, és valszeg a meglévő kiskapu rúdjait is arra cseréljük. Karácsony előtt el akarta küldeni az apám, de nem volt kocsi vagy nem volt jó kocsi vagy mittudomén, de nem ért ide, ha piszkálom miatta, akkor az a baj, én meg csak cipelem a kölket a lépcsőn fel s alá. De most már remélem ideér, és akkor 2 nap alatt megvan az egész. Szóval célegyenesben vagyunk, most már nem akarnék balhézni. De az altatással meg erőm végén járok, ezt kár lenne tagadni. Szóval muszáj lesz bekeményítenünk valahogy, de még nem szántam el magam, és kiskapuval nyugodtabb is lennék.

Evvan. Ááááá...Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nyuszi! Most olvastam a tiédet, köszi a reagálást!

Töksötét tulképp nincs, írtam, hogy ég egy kislámpa, igaz, letakarva, de azért szerintem annyi fényben már nem fél. Délután meg behúzom a sötétítőt, szóval bár van különbség a fényviszonyok között, de nem egetverő.

Sírni hagyás: ez a bajom ezzel a módszerrel, hogy a tőlünk való segítségkérésről szokik le valóban. És én ezt nem szeretném. Marycussal erről sokat érveltünk egymásnak, és mindenki maradt a maga módszerénélKép Csak itt most már az a baj, hogy tulképp nem segítséget kér, hanem lassan ott tartunk, hogy szivat a 2 éves gyerekünk.

Állatkiválasztás: csináljuk, de ha nem cserél, akkor betakarja, kitakarja, itatja, simizteti, nekem adja, visszakéri, és ha nem kapj, tényleg bepöccen. Meg ha nem simizem, akkor is, és ha ül az ágyban, lógatja ki a két lábát a rácson, ugyanúgy lóg ki mondjuk a Titó kutya lába is, és már szinte sírva könyörög, hogy simizzem meg, akkor most mi a frászt csináljak? Ha nem simizem, akkor is kitartó, és akkor üldögél egy órát, vagy kitalál mást, fölugrál, stb.

Miksa különben valahogy tudja, hogy én mikor alszom, és mikor tettetem. Ha látja, hogy tényleg az alvás határán vagyok, akkor mondja is, hogy "alszimamma" és akkor sorolja a családot, hogy "alszipappa", "alszitta", mármit ez ő, hogy alszik Szitta. Ott már egyenesben vagyunk, csak ez ritka. És ha ásít, akkor is megnyugszom, onnéttól negyedóraKép

Fenékreütés aranyosKép Ez nem a te fegyelmezési módszered leszKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Halihó!

MOst csak gyorsan reagálok:

Szirom,
Hasonló történet, bár nálunk még 2 óra hossza nem volt. DE! ami bevált, úgy tűnik: apja altatja. Akkor elalszik max 20 percen belül. Ha én, akkor bohóckodik, hogy felébredtem és kimászom, meg lesöpri a pelenkázóról az ágyba az összes játékot, aztán kidobálja, stb, stb, stb.

Apja bemegy, beszélgetnek vonatról, buszról, villamosról, hogy merre jártak együtt, aztán apja lefekszik a mi ágyunkra, Marcus az övében és alvás. Bevált, mondhatom.

Én vszleg azt tenném, hogy egy matracot eszközölnék Miksa szobájába (assszem ez van, ugye?), max 2 játékot kapna, az innivalót elérhető közelségbe tenném és lefeküdnék a matracra úgy, hogy a kezével ne érhessen el, de lásson. Szerintem viszont a lámpa nem biztos, hogy altatáskor hasznos. Mivel - ha jól emlékszem - valami hormon is befolyásolja az alvást, ami viszont sötétre termelődik intenzíven. Már nem tudom, hogy mi meg hogy, de az biztos, hogy ha nálunk ég a nagyszobában a lámpa és átszűrödik, akkor az altatás akár 1.5 óra is lehetne...

Akkor én is panaszkodom: szilveszter esténk rémes volt - Marcus kb. fél 11-től egyig mondhatni majdnem folyamatosan sírt, mégpedig a tűzijátéktól, a durranásoktól. Kicsit később fektettük, mint szoktuk (negyed 10) és fél 11-től 2 percenként mentem be hozzá. Megnyugtatás, kijöttem, már sírt. A vége az lett, hogy befeküdtem mellé a 70*140 cm-es ágyba és ott aludtam vele 1-ig. Aztán átköltöztem a helyremre. És most jön a lényeg: azóta olyan 4 körül kel, igényli a tápit, utána meg addig nyavalyog, míg be nem fekszem mellé. Volt, hogy ő ezután 6-kor bealudt még, én viszont már nem tudtam. Simán kimászik a rácson át az ágyból, így, ha nem mászok be hozzá, ő jön ki és akkor már kisvakondot kell nézni, játszani, stb. Én meg hulla vagyok. Ha átveszem hozzánk, ott is ugyanez lenne, mert akkor szökne - neki a mi franciaágyunk nem alvó-, hanem játszóhely.

Tehát én is kérnék ötleteket.

Newsee,
Lányod egy tündér, imádom Kép Olyan szép!

H.

Kép
hanzika

Ja, azt még nem vetted észre, hogy a hiszti sokszor az anyukáknak szól? Kép Érdekes, anyósoméknál beteszik a járóka-ágyba és bezárják rá az ajtót és ELALSZIK egyedül! Na, errre varrjon valaki gombot Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi! Óóó, akkor ti is gondban vagytokKép Azért az nem semmi, hogy be kell mászni Marcus kiságyába, csak félmosolyos fejet tennék, de nemtom, hogy kellKép Az ember a másik gyereke esetén tök jó ötleteket talál ki, de amikor a sajátja kezd vacakolni, akkor annyi hülyeséget megcsinál neki, hogy döbbenetKép Ezt most magunkra is értem természetesen.

Mondjuk ha nektek gyakorolja is Marci a kimászást, akkor akár át is rakhatnád rendes ágyba, és akkor jobban mellé férnél. Jó, akkor sűrűbben szaladna el, az biztos. Miksa csak ki TUD mászni, de nem szokott. Én attól parázok, hogy ha magára hagyom, akkor előbb-utóbb bepipul, azt mondja magában, hogy le vagytok ti ejtve, akkor kiszállok én egyedül.

Az mondjuk jó, hogy apa el tudja altatni. Tegnap nálunk is az ember altatott, mer nekem lapzártám van, és ugyanannyi ideig tartott. Anyámnak is ugyanaz a műsor fut, mondjuk ő még nagyobb balek, mint én, ha szabad ilyet mondani. Imádja is Miksa a "mammamát". Szóval úgy tűnik, a mi kölkünk bepróbálkozik mindenkinél. És hát tényleg nem tűnik olyan baromira álmosnak. Olvastam valahol, hogy már kiskorban van olyan, hogy bagolytípus és a koránkelőt most nemtom, hogy nevezik. A miénk bagoly, a a tiétek a korénkelő azt hiszemKép

Nálunk különben majdnem minden úgy van, ahogy írtad, lefekszünk mellé, elvileg nem ér el, de nem is ő kapaszkodik, ha azt akarja, hogy simizzem a lábát. Csak panaszkodik és kér. Innivalója van, a varázsitató nála van. Csak úgy szoktuk meg, hogy a lábához tesszük, a kiságy sarkába, mert időnként folyik. Szóval föl kell ülnie, ha inni akar, aztán visszahelyezi, majd mégis kér még, érted. Ha meg elaludt, kiveszem, mert egyszer kisebb korában elaludt a vízen, és majdnem megfulladt. Állatot most már napok óta próbáljuk úgy csinálni, hogy válasszon, melyikkel akar aludni. De azért később időnként változtatna. Meg azt az egyet is tudja variálni. Ááááá. A lámpa az meg muszáj. Anélkül parázik, a kislámpától meg megnyugodott. Ezzel sajnos nem tudok mit tenni. De nagyon halvány fény, ami ennél sötétebb, az már sötétKép

Nektek igazából nem nagyon van ötletem. Talán ha később fektetnétek, később kelne. Csak úgy ne járjatok, mint miKép De azt az ágybamászást valahogy el kellene vele felejtetni. Szegény Hanzi, elképzellek a kiságybanKépKép!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzi:
Szilveszteri petárdák: tényleg gáz. Sajnálom, hogy Marcus megijedt tőle.

Ugye milyen hamar hozzá tudnak szokni ahhoz ami nekik szimpi? Egyszer valahol olvastam, hogy csak olyat tegyél meg a gyerekkel kapcsolatban illetve a gyereknek, amit folytatni is akarsz. Hát azt hiszem ez az ilyen helyzetekre lett kitalálva, mármint ez a mondat. Persze Szirom helyzetére is igaz szerintem.

Hát csak sikerül leszoktatni róla.

Ajtó becsukás: nálunk most már csukva van az ajtó, ha alszanak, mert Niki érzékenyebb a zajokra Vikit pedig nem zavarja, ha becsukjuk, sőt. Én általában úgy jövök ki a szobából, hogy még nem alszanak, elköszönök tőlük és becsukom az ajtót, s maguktól elalszanak vagy kaszinóznak és aztán valamelyik elalszik és követi a másik. Azt hiszem az nagy hajtóerő, hogy látják egymást szundizni, illetve Viki minden lefekvésnél elsorolja ki mindenki alszik, és akkor megnyugszik, hogy nyugodtan aludhat, nem marad le semmiről. Szerintem az hogy Ádám is lefekszik az Marcusnak is valami ilyet jelenthet.

Azzal, hogy a hiszti anyának szól tökéletesen egyetértek, nálunk is ez a helyzet, illetve mivel nagyon apásak, még apának is nyomatják. A nagyszülőknek, hugomnak szuper gyerkőcök tudnak lenni. Dehát kivel hisztiznének, anya aki legtöbbet van velük, illetve aki leginkább neveli is, s ez ha akarjuk, ha nem konfliktusokkal jár, amit részükről hisztivel próbálnak megoldani.

Nyuszi:
Valóban sokat vitatkoztunk Szirommal a sírni hagyás témában. Csak annyit reagálnék a hozzászólásodra, hogy szerintem nem egyenlő a sírni hagyás azzal, hogy nem segítek neki, ha segítséget kér. Azért azt már gondolom Te is tudod, hogy mikor sír Csenge azért, mert bajban van, vagy mert szüksége van valamire, illetve Rád és mikor hisztizik, vagy csúnyán mondva éppen szivatni kívánja a felmenőket. (Már előre érzem, hogy az lesz az első reakciód, hogy hát azért sír éjjel Csenge, mert szüksége van az anyukájára, ez evidens - Ha mégsem ez jutna eszedbe, akkor írd meg nyugodtan! -, de azért gondold végig mégegyszer. Biztos, hogy nem egyéb dolgok azok, amiért sírhat, illetve, hogy nem azért sír már, mert megszokta, hogy ha kell ha se ott vagy mellette, meg hogy ez azért alakult így, mert nem volt szíved hallgatni, no és a kedves szomszédok miatt... )

Én a magam részéről tekintettel lányaim extra sírósságára hamar hozzászoktam ahhoz, hogy bizony muszáj megkülönböztetni a sírásokat és csak akkor figyelni, ha ez nem a hiszti kategóriába tartozik. És láss csodát egyik se szokott le a sírásról és főleg nem arról, hogy segítséget kérjen. Viszont az is igaz, hogy azzonnal ott termünk, ha nem hisztiből sírnak. S ami a fő, hogy ilyenor kevés kivételtől eltekintve azonnal megnyugszanak amint meglátnak és ha ez éjszaka történik, akkor pár perc múlva alszanak tovább. Én még egyik gyerek miatt se voltam fenn fél óránál többet éjszaka (kivéve mindkettőnél az éjszakai szopi volt).

Szirom:
Hát csak annyit tudok mondani, hogy sikeres próbálkozást kívánok! Illetve még annyit, hogy a biológiai óra nem áll át olyan könnyen, szóval, ha a korábban kelést próbálod, ne csak egy-két alkalommal, hanem következetesen próbáld hosszú ideig. De ez áll minden módszerre. Szerintem a lényeg módszertől függetlenül, hogy el kell dönteni mi legyen és következetesen ahhoz tartani magad.

Amúgy anno még Manó ajánlott egy könyvet "Suttogó" vagy mi a címe. Én elolvastam és megdöbbentő volt, mennyire igaz ami ebben van. Az más kérdés, hogy nálunk nem jöttek be a módszerek, ahogy Manónál sem, de hátha nálatok lehetne belőle profitálni. Úgy érzem, hogy a saját módszerekkel kombinálva van eredménye annak, hogy elolvastam. Nem tudom meg van-e nektek, de ha nincs szívesen kölcsönadom, ha gondolod. Nyuszi neked is ajánlom, de mintha úgy emlékeznék, hogy Te olvastd vagy megvan neked.

Még egy és véletlenül sem gonoszkodni szeretnék, de azért ezt minél hamarabb meg kellene oldani nemcsak azért mert nincs egy szabad estétek, meg fáradt vagy, hanem mert ha ez tényleg így van ahogy írod, nehezen fog az ember a kistesó témáért rajongani. Ha meg mégis sikerül rábeszélned, amit nagyon remélek és amiért drukkolok is folyamatosan, de hidd el nekem, hogy sokkal nehezebb akkor ellentmondani Miksának, amikor amúgy is nagy csapás éri azzal, hogy már nem "egyke", mert ő már fel fogja fogni, Vikó azt hiszem csak most kezdi felfogni... Plussz terhesen is meg a kicsivel is lesz elég nyűgöd amúgy is, nemhogy még ilyen plusszok is hozzájöjjenek. Persze ezt Te is tudod, bocs, hogy beleszóltam, meg, hogy így előreszaladtam.

Félelem: én nem hiszem, hogy ez félelem lenne, szerintem az nem ilyen játékos formában nyilvánul meg. Én kitartok a "meddig mehetek el" próbálkozás gondolatom mellett.

Na már megint kifejtettem a nézetemet, pedig megfogadtam, hogy nem teszem többé, mert írtam már róla eleget, de nem tudom megállni. Bocsi'... De talán azért is van ez így, mert nekem bevált a módszer, szóval nem kibicnek semmi se drága alapon beszélek és ahhoz képest, amiket Ti itt írtok az éjszakáitokról, meg az elalvásokról hát komolyan mondom, hogy kerekednek a szemeim (pedig huncutságban és hisztiben sem utolsók a lányok). S mindemellett a gyerekeink nem lelki sérültek és tudják, hogy számíthatnak ránk (legalábbis Viki már felfogja). Én vallom, hogy egy egészséges gyereknek a normál életet csak annyira szabad problémássá tennie, amit az adott szülők hosszútávon képesek elviselni. A lényeg a hosszútávon van. És valljuk meg két év még nem hosszútáv gyerek témában. A hosszútáv az, hogy nem egy eset van, hogy még tinédzser korban is hasonló gondokkal kűzdenek (szomszédaim példája). Igaz olyat még nem hallottam, hogy a 40 éves "gyerek" pl. a mamája mellett alszik. Szóval végülis minden megoldódik egyszer magától, kérdés ki tudjuk-e várni... Kép (Nem szoktam, de most muszáj volt.)

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Enyim gyerek megint beteg - diagnózis: skarlát. Hát ezt nem úsztuk meg... reggel még semmi nem volt tegnap, csak az volt gyanús, hogy inni kért először. Bölcsiből 10-kor hívtak, hogy lázas, kedvtelen. De a lázcsillapítótl jól lett, anyuék elhozták, nagyon élt. Du 4-kor mértem a lázát, akkor megint lázas volt (38,2), kapott kúpot, még nem láttam semmit. Mire 5-kor bejutottunk a dokihoz, már tiszta kiütés volt.

Antibiotikumot kapott és hétfőn le kell vinni a mi dokinkhoz.

Ennyi...

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi! Szegény Marcus, jajKép! Én voltam skarlátos ötödikben, és nagyon-nagyon kemény volt. Nagyon figyeljetek a lázára, mert nekem, aki baromira nehezen lesz lázas, 40 fok körül volt. Nem tudom, hogy most hogy megy, de akkor az egész család 3 hétig karanténban volt, se meló, se suli. Még arra emlékszem, hogy valahogy az arcon, a száj körül egy világos háromszög maradt, ez is egy tünet volt. Teljes erőből kívánunk neki jobbulást!

Marycus! Nem tudom elégszer elmondani, hogy csak fejtegesd a nézeteidetKép Hátha valami jót kicsípünk belőle! Most úgy vagyok vele, hogy előbbre hozzuk az egész esti procedúrát (nem ma, mert ma szállóvendégeinel lesznek gyerekekkel), 1,5 órát korábban is nyűglődhet végülis, és akkor nyerünk egy kis időt. Tegnap először kapott lefekvés előtt közvetlenül meleg tejet, mert egy másik topikban egy lány említette, én meg valamikor régen azt olvastam, hogy segíthet elaludni. Le is csúszott. Õ tápit este nem kér, hiába csinálom meg, nem issza meg. Csak vizet, de abból egy itatónyit. Első alkalommal mondjuk a tejnek sem volt foganatja, hosszan tárgyalta, hogy meleg volt, de nem hideg, nem forró, nem gőzölt, ésatöbbi. 1 és negyedóra lett tegnap megint. Én is úgy vagyok vele, hogy muszáj ezt a problémát megoldani, mert ez így nem jó. A Suttogót még annak idején én is olvastam, voltak benne érdekes, és igaznak tűnő dolgok, de nem nagyon tudtam őket használni. Egy helyen tárgyalja, hogy megjavított egy gyereket, aki mindig fölugrált, és hogy mennyiszer fektette vissza, namost azt én kipróbáltam napokon át. Hát ami kölkünk makacsabb, és még jól be is pöccent. De majd belelapozok megint, hátha találok még valamit, ami akkor nem tűnt föl. Egyébként Miksa nagyon jó fej, most lehet, hogy kicsit gáz, meg elkényeztetett gyereknek tűnik, ahogy én itt panaszkodom, de tényleg csak az esték ilyen húzósak mostanában. Óriási arc a kölkec, hihetetlenül okos, ügyes, jó a humora, és ezerrel imádjukKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzi:
Jobbulást Marcusnak! És ne keseredj el annyira. Én háromszor kaptam meg és minden rendben velem. Amit Szirom a karanténról írt az nálunk is úgy volt mindháromszor. Mikor voltunk a túlélő tanfolyamon ott azt mondták, ma már nincs így, és hogy az sem igaz, hogy egyszer kapható el az életben (mondjuk erre én jó példa vagyok), no és azt is mondták, hogy ma már nem tartják olyan veszélyesnek, mint anno a mi gyerekkorunkban, de sajnos a fertőzési intenzitása az még most is szupererős.
Én egyébként imádtam skarlátosnak lenni, igaz háromhét ágyikó volt, de amint lement a láz, meg a kiütések nem viszkettek, élveztem, hogy egyes egyedül anyával lehetek és ágyba kapom a finomabbnál finomabb kajcsikat, meg apu is időnként blógott hozzám kártyázni. Sajnos tudom ez nem vígasz neked, mert Marcus még kicsi és ezeket a dolgokat nem értékeli annyira, meg ő elég aktív kissrác, de azért remélem neki sem marad meg a fejecskéjében rossz emlékként ez az időszak. Kitartást és gyógyuljon gyorsan meg Marcus. Remélem kicsit sikerült megnyugtatnom.

Amúgy viheted dokihoz csak úgy hétfőn?

Szirom:
Na, ez már döfi. Ez nem is jutott eszembe (olyan rég volt már), de anno mi is ezt csináltuk Nikivel, mert már nem bírtuk, hogy gyűri az idegeinket a sírással, meg nyüglődéssel este is, és korábban vittük fürdeni, mondván tök mindegy hol nyüglődik és talán relatíve hamarabb végetérnek a panaszkodások már a mi szempontunkból. Azóta is 7 - fél 8 között fektetjük le és minden OK. Viki meg egy jó órával később megy, mert neki durva lenne a 7 órás fekvés. Csak tartsatok ki mellette. Szerintem átáll majd ő és nem lesz gond.
Meg ami még eszembe villant tegnap óta, hogy régen meg arra panaszkodtál, milyen kis komisz evés közben, aztán azzal se csináltál különösebben semmit, ha jól emlékszem, hanem csak jól kipanaszkodtad magad és tűrtél, s mostanában egyszer sem említetted, hogy gáz lenne ezen a téren, úgyhogy ha az megoldódott magától, ez a lefekvés dolog is megoldódhat. Szóval kitartás.
Viki sem kér tápit este, pedig ő nagy tápis volt, sőt mostanában reggel sem kéri, ami viszont gáz, mert szerintem nem iszik eleget és mióta nem issza reggel meg a tápit gondok vannak széklet ügyben, de nem tudom mit tudnék neki adni, amit meginna, és nem gond, ha sokat iszik belőle (van tápértéke, mivel tuti utánna nem nagyon eszik, meg nem cukros stb.). Sajna tejcsi Vikinek nemigen jött eddig be. Szóval én meg emiatt aggódom.

Kicsit a két kölyökről:
Csütörtökön dokinál voltunk mi is Niki popsi ügyben. Apa utánunk jött, mert sokat kellett várni és hazaért, mi meg sehol. Bejött a vizsgálatra, Viki, meg felkiáltott ragyogva az örömtől és a meglepetéstől, hogy "Apa" aztán közölte vele, hogy "Niki popsiját megvizsgálta doktornéni."
Amúgy szuper tesó ám. Mikor hazajöttünk Niki söpört ki a szobából a konyhába négykézláb és a polcról le szeretett volna venni egy kockát, de nem érte el, erre Viki: "Odaadom neked, várjál." Odaadta, majd az ott lévő nyomdát felvette, közölte: "Ezt nem szabad, ide teszem" és áttette a másik oldalra, nehogy Niki elérje.
Ha próbálkozik Niki a fán lévő díszek elérésével megfogja a kezét és közli "Niki nem szabad!"
Amúgy úgy legyen öttalálatosom a lottón, ahogy megjósoltam, hogy mindketten itt fognak nekem négykézlábazni... Egyébként is bármi van máris jön, hogy "Niki is", meg "Nikinek is", meg "ha Niki felébredt", "Nikit is" stb. Szóval nagyon figyeli, hogy mind jó, mind rossz Nikivel ugyanúgy megtörténjen, mint vele.
Niki meg mászik ezerrel, itt csattog a kis tenyereivel mindenfelé.
Olyan klasszul lehet már velük együtt hancúrozni.
Persze nem mondom vannak összezördülések is, de még nem vészesek, remélem megmaradunk ezen a szinten.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Kismamaruha adás-vétele
Kismamaruhákat bizományba átveszek belvárosi nőiruha üzletembe!
LÁTOMÁS, VII. Kerület., Dohány utca 20., az Astoriánál.
Nyitva: H-P 12-18, Sz: 11-16
Telefon : 266-5052, 06-70-246-6596
julieszontagh@freemail.hu
zsüli

Sziasztok!

Megosztok veletek egy érdekeset alvással kapcsolatban, magam is meglepődtem. tegnap nappal grillsütés volt nálunk a teraszon, és 4 gyerek nyomult együtt, nagyon élvezte Miksa. 2 csemete maradt éjszakára is, és ők nagy kedvencei Miksának, mert velük voltunk nyaralni is, és jól ismeri őket. Mi először megszokásból úgy gondoltuk az emberrel, hogy a 9 éves kislány és a 6 éves kisfiú megkapja Miksa szobáját, ő meg jön át hozzánk kiságyastól, de aztán a fiúk kitalálták, hogy Miksa is maradjon. Együtt fürödtek hárman (még jó, hogy nagy a kádKép), majd a meleg tejcsi után én elköszöntem, és maradtak ők hárman. Olyan 3/4 órás viháncot lehetett hallani, meg néha a kissrác kijött valami mondanivalóval, érdekességgel, például, hogy Miksa köpködKép Érdekes, nemtom hol tanultaKép Naszóval egyszer csak csönd lett, és szépen átaludták az iccakát reggel 9-ig. Délután viszont már nem aludt el Miksa a kislánnyal, aki szintén le akart pihenni, akkor föl kellett mennem. Most este az apja altatta el (lapzártázok), és nem mondom, hogy először nem reklamálta a gyerekeket, aztán meg nem mamázott egy kicsit, de végülis 10-kor már biztosan aludtak mindketten. Azóta is húzzák a lóbőrt (az embert majd felkeltem azért, ha megyek föl), én meg most végeztem, gondoltam, megíromKép Igazából nagyon jó benyomást tett rám a halom gyerek együtt, és attól eltekintve, hogy ami játék létezik, az szerteszéjjel van a lakásban, nem nagyon volt velük gondunk. Kajánál (amikor még a nagyobbak nem voltak itt) a 2,5 éves kislánnyal ültek a terített törpeasztalnál a mi ebédlőasztalunk mellett, és meg kellett zabálni őketKép Szóval örülök, tényleg, és úgy láttam, az embernek is tetszettKép

Marycus! A kajával egyszerűen nem tudtam mit csinálni. Persze, hogy panaszkodtam, fél éven keresztül verte ki a kezemből a kaját, és közben tátogott érteKép Elmúlt szerencsére. Mindemellett mindig is jól evett különben, de most meg az a baj, hogy semmi gyümölcsöt, zöldséget nem eszik meg nyersen. A főzeléket se, pedig azt régen szerette. Nem az van, hogy nem kér belőle, hanem meg se kóstolta még soha a gyümölcsök és a nyers zöldségek, saláták többségét. Egyedül a levesben eszi meg a főtt zöldséget, sőt, a leveseket kifejezetten szereti. De néha kipiszkálja a kanálból a zöldséget, tésztát, nokedlit, és csak a levét akarja. Vitamint csak a 100%-os gyümilevekkel tudok még belenyomni, de arra meg nem akarom rászoktatni. Ami mondjuk gond, hogy az ember imádja a jeges teát (én is szeretem, de én inkább megvagyok nélküle), és Miksa is nagyon szeretne minél többször abból inni. Nem mondom, hogy nem kap, de inkább vizet adok neki. Amit különben szeret, és ha látja, hogy tényleg nincs tea, mert nem felejtjük el eltenniKép, akkor simán megissza. A tejet is szereti.

Ital: hát, a tápláló és a nem cukros együtt az szerintem elég nagy kívánság. A tejet úgy se issza meg, hogy macikávé vagy kakaó? Esetleg karamell (kicsit cukros csakKép)? Gyümölcstea, abba nem muszáj cukrot tenned, de hát úgy meg szinte semmi tápértéke nincs. Lennének még a préselt zöldség- vagy gyümölcslevek, például a paradicsomlé bejöhet, azt mondjuk nem muszáj neked pepecselni, készen is kapsz. Én például szeretem a danone kaukázusi kefírjét, van klassz kis zöld üvegben. A többi kaukázusi is bejön nekem, de ez a leghígabb, olyan ivókefír-szerű. És vannak joghurtos, kefíres ivólevek, gyümölcsösek is (nem ivólevek, de nem tudok jobb szót) a hűtőpultban, folyadék formában, műanyag üvegben. És az mondjuk kaksira is nagyon jó tudna lenni. Ennyi jutott most eszembe. És most, ahogy elolvastam, amit írtam, még a leves ugrott be. Van tápértéke, nem cukros, jó, hogy reggel fura kicsit, de mondjuk ez szerintem nem tragédia. Leves reggelireKép

Hanzika, hogy vagytok? Írjál, jó?

És a többiek? Hahóóó!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Megvagyunk, Marcus tól jól Kép Ha nem látnám a pöttyeit, azt mondanám, hogy semmi baja. Nincs láza (kop-kop), csak pénteken volt, kicsit köhög még és ennyi. Ma kell visszavinni.

Egyelőre ennyi, később jövök még.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Na, én úgy le vagyok maradva, hogy csak na Kép

A lényeg, hogy jól vagyunk, csak hozzuk a szokásos formánkat, és mindig jövünk-megyünk Kép Jó lenne egy kis pihi már, úgyhogy majd vmelyik hétvégén megint csinálunk egy gyerekmentes 2 napot. De azért hozzáteszem, hogy nem nagyon tudnék pörgés nélkül létezni Kép Szóval nem panasz akart lenni Kép

Hanzi,
Jobbulást Marcusnak, bár tényleg szerencsére ma már nem olyan vészes betegség, inkább csak ez a bezártság....Tavaly tavasszal nekünk úgy volt, hogy Máté csak kicsit kapta el, vagyis épp az elején csíptük meg, vele 1 hét volt a karantén, Reginek viszont 3.
off: hívtam még múlt héten Feri bácsit! Kép

Kép

Kép

Ne haragudjatok, de muszáj mennem most is Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Ó, ma tartja Marcus a névnapját? Kép Ebben az esetben nagyon sok boldogságot Neki! Kép

Kriszta
krisztocs

Marcinak mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kriszta! Regi igazi kis balerinaKép
Jöhetnél többet isKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Boldog névnapot kívánunk Marcusnak!

Csenge és Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Boldog névnapot Marcusnak!

Marycus és családja
marycus

Boldog névnapot Marcusnak és Sziromnak!

Ildikóék
nildikoka

Sziasztok!
Szirom kedves invitálásának eleget téve itt vagyok. Újpesti topik még mindig alszik,itt talán találok babás programokhoz,beszélgetésekhez anyukákat. Kisfiam holnap lesz 5 hónapos,nagyfiam 6,5 éves, leánykám 9,5 éves. Ha van hasonló korú gyereketek összehozhatnánk őket játszani.Pl a kölyökparkban.

Kép
flocika

Sziasztok,

Tavaly költöztünk Újpestre, s a kérdésem az lenne, hogy tudtok-e ajánlani olyan nőgyógyászt, aki itt dolgozik és van is Újpesten magánrendelése.
Két gyermekkel rendelkezem jelenleg Maja 3 éves lesz a hónap végén, Miksa (szerencsére ritka név, ugye Szirom :-) ) pedig 11 hónapos lesz nemsokára.

Newsee,
Te egy született Nyúl vagy? Csak azért kérdezem, mert jó harminc éve engem erre a vezetéknévre anyakönyveztek :-) De becenévnek sem utolsó...

Primpa
primpa

Sziasztok!

Hoppá, Primpa!Kép De jó, én még nem találkoztam Miksával ittKép Tegyél képet lécci, lécci, olyan kíváncsi tettél!
Doki: jó szívvel tudom ajánlani az én doktoromat, Hammersberg Elemért (meg itt többekét), ha adsz mélt, megírom az elérhetőségét.

Flocika! Üdv itt! Olyan kedvesen hívtál minket a múltkor, de láttam, hogy az újpesti topik nem nagyon pörög, itt pedig azért beszélgethetsz újpestiekkel. És jó a társaságKép

Többiek?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hanzi!

Jobbulást nektek! Skarlát nálunk is volt a bölcsiben tavaly, de szerencsére nem lett járvány, csak egy gyerek kapta el, a többiekkel antibiotikumot szedetetk 3 napig, megelőzésképp, és fertőtlenítették a bölcsit.

Primpa!

Üdvözlünk itt. A Maja név nálunk is befutó, ha lesz 2. lányunk Maja leszKépKépKép

Hanzi!

nem semmi, hogy beférsz a kiságybaKépKépKép Bocs, de ahogy elképzelemKép Emma 2 éves és 3 hónapos volt amikro átfektettem rendes ágyba, ő nem mászottki a kiságyból sem, de kaptuk az ágyat és nem fért el kettő a szobájában. Na innetől kezdve ő is igénylet hogy mellé feküdjek, a kiágyban sosem. Aztán áttértünk arar hogy mellé feküdtem a földre és fogtam a kezét, na ennyiben maradtunk. Tápit én biztos nem adnék neki éjjel, éejjel csak tea van max, éhes nem lehet, bocs, de szerintem ebben keménynek kéne lenni, könnyen felvesznek hülye szokásokat és nagyon nehéz leszoktatni őket róla, szóval jobb az elején bekeményíteni szerintem. Legalábbis én így vettem észer. Példa: Emma kb 1 hónapja kinyújtja ránk a nyelvét, és hangot is ad hozzá. Tudjátok milyen az, nem tudom jól lerni. Először nevettünk rajta. most oda jutottunk, hogy tul képp mindner ez volt a válasza, ha rászóltam,nyelvnyújtás, de ha csak azt mondtam hogy köszönjöm pl anyukámnak,a kkor is nyelvnyújtás. Pofon lett a vége a férjemtőlKép, abbahagyta. De mennyivel jobb lett volna ha az elsőnél elmondjuk hogy ez így nem jó, nem Ok.

Másik: Alig eszik az oviban, amikro hazajön eszik, de ez tul képp aaz ebéd neki, ezért volt hogy este 10-kor kért enni, vacsora címszóval, és adtunk neki párszor. Azóta ha nem akar aludni rögtön jön eset 10-kor, 1/2 11-kor (mindíg akkor maikor már én is megfürödtem és mindneki lefeküdt). hogy ő éhes. Képes zokogni, és ilyenkor rengeteget enni. Utána pesrze kakil, és így jó 1-1,5 órával elhúzza a lefekvést. Ezt is jobb lett volna csírájában elfolytani, mint msot kínlódni. Már este mondjuk neki hohy egyél, mert később nem kapsz.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Szirom,
Nagyon sok boldog névnapot kívánunk! Kép

Üdv az újaknak! Hammersberg Elemér doktor "bácsit" én is csak ajánlani tudom! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Boldog névnapot, Szirom!

Én is üdvözlöm az újakat, gyertek sokszor!

Primpa,
Az én vezetéknevem nem Nyúl, csak a becenevem Nyuszi. Azt meg úgy kaptam, hogy még időszámításunk előtt, úgy 10 éve (úristen, de rég volt!!) egyszer egy nagyobb társasággal elmentünk Bécsbe és ott benéztünk a vidámparkba. Ott mindenki agitált, hogy szálljak fel a különböző hánytatógépekre, de én mindig azt mondtam, hogy ehhez én nyuszi vagyok. Bécsből már Nyusziként jöttem vissza, azóta még Anyukám is így hív Kép.

Manó,
Hát igen, utólag okos az ember Kép. És a kézfogásos elalvásról hogy szoktattátok le Emmát? Mert Csenge is rászokott (végülis szép folyamatot írtunk le altatás terén: először csak Apuval sétálva aludt el, aztán az én ölemben, aztán mellettem a nagyágyben, aztán a kezemet fogva az ágyában - így végig gondolva annyira nem is vészes, elvégre még mindig cipeltethetné magát, nem? Kép), és nem is az a baj, hogy este így alszik el - pontosabban néha már magától is elalszik úgy hogy ott sem vagyok - hanem az, hogy éjjel is kéri a kezemet úgy ötször! Végülis mellettem van az ágya, de elégge strapássá kezd válni a dolog. Nálatok hogy volt?

Nagy hírem van: Csenge MÁSZIK!! Pénteken kezdte, azóta bekolbászolja a lakást, olyan édes. Persze még többet kúszik mint mászik, de nagyon büszke vagyok rá... Amior kúszásból visszavált mászásba és nagy komolyan koncentrál a kezére meg a lábára, meg lehetne zabálni.

Alvásügyileg hétvégén beszereztem némi szakirodalmat, a címe: Minden gyermek megtanul aludni! Ismeri valaki közületek? Így elsőre nem tűnik rossznak, amiket írnak, csak el kellene olvasnom az egészet, mielőtt nekilátok a megvalósításnak. Többek között Szirom, a Ti problémátokra is kitérnek túl bonyolult altatási szokások címszó alatt, láttam amikor átlapoztam, csak még nem tartok ott, hogy mit lehet tenni ellene...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Talán tud nekem valaki segíteni. Újpesten Dr. Sziklai József doktor úrról szeretnék kicsit többet tudni.

A válaszokat előre is köszönöm:-)
nyty

Nyuszi!

SehogyKép Még mindíg így alszik el legalább mindne 2. nap, és ezen csak rontott hogy most egy szobában vagyunk és tök közel van az ágya. Pedig ő úgy aludt el 2 évesen hogy szia, jó éjsazkát, kimentem és aludt. De jött a bölcsi, és azóta van ez az ana imádat elalvásnál. Majd ha lesz külön szobája kezdjük a leszoktatástKép Mondjuk ő éjjel nem ébred, vagy ha igen akko ris max iszik a teájából, szóval akkor eszébe sem jut a kezemet fogdosni.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Köszi csajok mindenkinek!Kép

Nyuszi, gratula a mászáshoz! Ugye megmondta, ugye megmondtam, hogy most ezerrel jönnek majd az új tudományokKép

A könyvben ha találsz valami okosat, azt megköszönöm. Bár szerintem nekünk nincsenek túl bonyolult altatási szokásaink, csak a gyerek bonyolítjaKép Fürdés, öltözés pizsibe, egy pohár meleg tej, be az ágyba, megpróbálom betakarni, melléfekszem, elmondok egy mesét a kicsi csigáról, és részemről ennyi lenne. LenneKép

Ma éjjel vszont olyat csinált a kölök, amit már régen nem. 3-kor hívott, és onnéttól fogva nem tudtam kijönni, mert nem tudtam elkapni egy olyan pillanatot, hogy aludjon. Mondjuk én aludtam vaalmennyit, most elég kényelmes az ágy mellett a kuckó, nademégis. Nem volt hiszti, csak néha "kijössz!", meg "iszi", meg le akart küldeni, hogy megtöltsem az itatóját, pedig még volt benne. Meg olyat mondogatott, hogy "polosz", hát azt nemtom mi, pedig elég sokszor elmondta. Most viszont még alszik. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy vagy a front vagy a foga. Még mindig hiányzik az utolsó szemfoga...az ember szerint viszont melegfront van.

Manó! Nem semmi Emma esti kajálása! Ügyes a kiscsaj. Simán kinézem Miksából is az ilyesmitKép

Nyelvnyújtás: Kicsit megrémültem, mert valamelyik nap én magam nyújtottam ki a kölökre a nyelvem. Viccből. Nem szabad?Kép

Nyty! Ugye, ugye, mindenki a babaneten köt ki előbb-utóbbKép Gyömbérként ismersz az esküvős fórumról. Én nem ismerem Sziklai doktort, de talán majd valaki más. A szülőotthonban van? Csak ő jó?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Gyömbér:-)))))
Igen igen, előbb esküvő aztán jön a baba :-)
A Sziklai dokihozhoz járok a terhesség kezdete óta, és most már nem szeretnék váltani. Csak jó lenne ha valaki tudna róla infókat mondani. A szülőotthonban is dolgozik, meg a nőgyógyászaton is.
nyty

Szirom!

Nálunk is így kezdődött a nyelvnyújtásKép De sajnos tényleg olyan szinten művelet hogy meg kellett szakítani.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Szirom,
A "túl bonyolult altatási szokásokat" sosem a szülők, hanem mindig a gyerekek alakítják ám ki Kép. És pont erről van szó a könyvben, ott így írják le: először elég 5 percig az ágya mellet állni és elalszik, aztán ebből fél óra lesz, aztán inni kér, felül, pakol, megsimogatja és simogattatja az állatkáit és ez így megy vég nélkül, órákon át. Nem ismerős? De még mindig nem értem a kezeléshez, Csenge állandóan lecseréli az "uncsi" könyvet képeskönyvre Kép. Sejt valamit?

Annyit okoskodtam eddig ki, hogy egy négy év alatti gyereknek kb. 11 óra éjszakai alvásra van szüksége és ennyit képes is megszakítás nélkül átaludni (én 6 órától már boldog lennék...), összeségében max. 13 órát képes egy nap aludni. Első lépésben érdemes pár napig - hétig figyelni - írni, hogyan is alszik a mazsola: reggeli ébredés, napközbeni alvások kezdete-vége, esti fektetés és a tényleges elalvás időpontja, az éjszakai ébredések időpontja és hossza. Általában két probléma szokott lenni: vagy a nappali alvások mennyisége vagy időpontja miatt nem álmos éjszaka, vagy a biológiai órával van gond és azt kell "átállítani". Mi most a biológiai órával játszunk (minden alvás azonos időpontban legyen, nálunk a napközbeni alvás déltől, az esti kilenctől indul, nyolckor pedig ébresztő, ha esik-ha fúj ;) Hihetetlen, de tényleg van benne valami.

Viszont az éjszakai élettel kezdeni kell valamit mert már megint borzasztó volt. Azt mondjátok, front volt? Ha meleg, akkor miért esik a hó?

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek és külön az újaknak is!

Szirom:
Boldog névnapot kívánunk mi is!
Köszi a reggeli tippeket. Kb. ezeket vettem számba én is, de el is vetettem. Leves, mit eszik akkor délben, meghát minden nap már nincs kedvem levest főzni, így is kb. 2-3 naponta van húsleves. Más leves meg nálunk nemigen jön be, se Zolinak, se a gyerkőcöknek. Kefírfélék, joghurt félék: éhgyomorra nálam gyomorfájást okoznak, persze Vikinél nem biztos, de nem szeretnék kockáztatni, meg ilyeneket szokott délután kérni. Kakaóra, meg kávéra meg nem akarnám rászoktatni. A legjobb az volna, ha rendesen hajlandó volna reggelizni, de valahogy nem tudom odakötözni reggel a székhez, kutyafuttában meg alig eszik valamit, inni meg még annyit se. Bár most megint iszik tápit, ha tartjuk neki, merthogy ugye Niki is úgy issza... és feltétlenül úgy kell csinálni mindent, mint Niki. Időnként ettől megbuggyanunk. A minap velünk vacsizott, és Niki már szundizott, olyan szépen egyedül evett, hogy csak na, még mi is meglepődtünk milyen ügyes, de ha van Niki, akkor jön az "Anya, apa etet!" szöveg és addig szajkózza, amíg szükséges, persze egyre hangosabban. Szóval lehet, hogy tápival semmi gondja, csak hogy neki egyedül kell innia, Nikinek meg fogom. Na, erre is lehet gombot varrni, ugye, Hanzi?

Nyuszi:
Gratula mászáshoz!

Krisztocs:
Regi balettozik vagy tornázik? Most a képek alapján bizonytalanodtam el. Mindenesetre szenzációs a kép Regiről!

Manó:
Nyelvnyújtás... Hát Viki még nem találta ki, de valószínű mi se ússzuk meg. Mi most azzal kűzdünk, hogy látja Nikitől, hogy mindent a szájába vesz és természetesen ezt utánozni kell.
Csírájában elfolytás tényleg jó dolog, csak az ember nem mindig tudja eltalálni, hogy mikor van rá szükség, de ettől függetlenül egyetértek veled.

Nyty:
Sajnos én sem ismerem a dokidat. Azért ha bármi más kérdésed van vagy csak szeretnél valamiről lelkendezni vagy netán panaszkodni, csak gyere mi meghallgatunk!

Primpa:
Én is ajánlom Dr. Hammersberg Elemért, a második gyerkőc nála született, az első pedig csak a koraszülés miatt nem, de meglátogatott a szülőszobán a másik kórházban is, meg telcsin mindig érdeklődött, mondták a nővérkék. Szerintem ez nagyon szuper dolog volt tőle, meg talán jellemző is, ezért mondtam el.

Flocika:
Mi még a nagyobb gyerekeidhez kicsik vagyunk szerintem. Viki 25, Niki pedig 8 hónapos. Kölyökpark nincs messze tőlünk, már meg is néztük korábban, de Viki kicsi még azt hiszem hozzá, bár élvezi, csak a nagyobb gyerekek ugrálás közben nem tudnak figyelni az ő csetléseire-botlásaira és így kicsit veszélyes a dolog Vikinek.
Beszélgetni gyere nyugodtan, nálunk lehet bármiről.

Hanzi:
Örülök, hogy Marcus jól viseli a megpróbáltatást!
Remélem mihamarabb meggyógyul!

Szóval bocsi, hogy sokáig nem jöttem, de vizsgára tanultam. Újabb vizsgát letudtam, meg a decemberi egyik írásbelinek is megvan végre az eredménye, mindkettő 5-ös lett. Már csak egynek nem tudom az eredményét, ha sikerült, kész a félév.

Niki pedig álldogál. Ha betesszük a kiságyába akkor nem tudom olyan gyorsan rádobni a takarót, hogy mire odér ne álljon. A nappaliban és a konyhában is mindenbe belecsimpaszkodik és húzza magát állásba. A kanapénál, már lépked is kapaszkodva, sőt már minden további nélkül átfog az a kanapéról az asztalra. És a visszaüléssel sincs gondja, se mászásból, se állásból. Persze mint a krumpliszsák úgy dől el, mikor olyanba kapaszkodik, ami nem tudja megtartani a súlyát, pl.: Viki konyhája, nádszékecske, stb. Ja és apa imádja, mikor rövidnadiban van és a szőreibe kapaszkodva próbálkozik. De a nadrágszáras trükkje se semmi...
Vikivel már elbújós-kukuccsost is játszanak. A minap Viki tetőtől talpig megvizsgálta a sztetoszkóppal, meg a fülnézővel, lázat is mért neki, megpopogtatta a térdét, majd kijelentette: "Nincs semmi baja!" Niki meg tűrte.
Viki meg belépett a "Kisvakond" korszakba. Nem mondom, hogy nem sírom vissza, mikor még nem nézett mesét... Egy hét alatt rongyosra néztük a "Kisvakond"-os DVD-t. De nem is emlékeztem rá, hogy ez ilyen felvilágosító jellegű mese. Az egyik részben nyusziéknál "gyerekáldás" közeleg és Zolival kerek szemmel néztünk végig egy rendes szülést. Nyuszipapa ott húzta ki az első kisnyuszit, de mielőtt ez megtörtént volna, még mutatták, hogy tágul... Komolyan. Na ezek után nem csodálom, hogy már egy kétéves se hiszi el a gólyás történetet.
Amire meg még nem gondoltunk, mikor kisvakonddal kezdtünk, hogy ugyebár ebben nem beszélnek rendesen. Ez gáz szerintem, bár ők még könnyebben értik talán ha csak a képekre kell koncentrálni, de Viki visszaismétli a baromságokat. Én meg próbálok valami értelmes szót kifacsarni az értelmetlenből, ami még oda is illik. Hanzi, nálatok nincs, vagy nem volt ilyen dolog?

Na, most ennyi voltam, mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Szirom,
Mi is kívánunk Boldog Névnapot!!!! Kép Marcusnak nem most tartjuk, hanem augusztusban, hogy ne csak az év legvége legyen dőzs neki Kép Azért köszönjük a köszöntéseket!

Újaknak üdv itt Kép

Marcus már jól van, én viszont egyre nehezebben bírom a bezártságot. Tudom, hogy mikor Marcus megszületett, akkor is alig vártam, hogy kimehessünk. Megőrülök! Tegnap már sírtam is, annyira megvisel. Marcus meg persze él, még 1000x jobban, mint szokott. Mászik a pelenkázóra, szekrényre, kipakol stb. Nem bírom én ezt az iramot... és főleg, hogy reggel 5-6-tól este 8-9-ig, leszámítva a dél utáni alvást.

Viszont történt még valami, ami miatt aggódok ezerrel: hétfő este az egyik csipeszből leharapott(!) egy kb. fél cm x fél cm-es darabot. Azóta minden kakit úgy várom, mint a messiást, de még nem jött ki. Vacak könnyű műanyag, könnyen törik és persze a leharapott résznél azért élesebb, mint normális. Hát, remélem, hogy kijön magától és nem kell sebészetre menni. Most nem is mehetnénk, csak a Lászlóba - hát köszi!

Krisz,
Mi volt Feri bácsival? Hívjál már fel emiatt! Meg Máténál, REginél volt a skarlát után valami vizsgálat, labor, ilyesmi? Jók a képek a skacokról! Kép

Manó,
Én is hívtam a bölcsit, a vezető nem hitte el, hogy skarlátos a gyerek. De pont jan 1-től változott a jogszabály skarlát ügyben - most már nem kell antibigyózni a bölcsiben, rokonoknál és fertőtleníteni sem, mivel elhal a baci. Viszont Ádámnak attól lett jó kis tüszős mandulagyuszija, meg hörghurutja.

Hát a kiságy tényleg necces, de most már meg tudom győzni és lefekszem én is mellé a földre. Még a kezét sem kell fogni - persze bealszom ott én isKép Tápi meg azért kell, mert sokszor az estit most nem issza meg és éjjel pótolja. Végül is a vízért is felkeltett most, hogy beteg, hiába volt mellette a pelusozón.

Késő esti kajáért nem irigyellek - nálunk bátyám és unokaöcséim csinálták ezt, most Dáviddal kínlódunk is, mert jócskán meghízott (annyi kiló 10 évesen majdnem, mint én).

Nyuszi,
Gratula a mászáshoz!!!! Kép Figyeld meg, innen nem lesz megállás - vissza fogod te még sírni, hogy nem mászott vagy járt Csenge Kép Egy ismerősöm volt hasonló helyzetben, mint most te Kép
Tehát a te beceneved is ragad a családra, mint az enyém Kép Bár a szüleim nem Hanziznak, de anyukám családja igen Kép És persze az összes barátom, kollégám - Andira sokszor nem is hallgatok Kép
Alvás: van benne valami, bár azért nem minden gyerkőc egyforma. Marcusnak pl. legtöbbször elég 9 óra alvás éjszaka, napközben meg max 2-3.

Szirom,
Ez ismerős, nálunk is ez volt akkor!!! De most lekopogom, jobb a helyzet. Ma éjjel - csak - tápit kért, aztán bőgött, hogy mégsem. Aztán ha letettem az üveget, akkor azért... hát igazodjak ki rajta! Persze a végén megitta és aludt tovább fél 7-ig.

Marycus,
Gratula a vizsgához!!! Hogy csinálod? Én hiába vagyok itthon gyerkőccel egy hete, vagy 3 sort tudtam tanulni, pedig igencsak kellene!!!
És gratula Niki tudományához!!! Nagyon ügyes csajszi!
Reggeli nálunk is hol így, hol úgy van, bezzeg a bölcsiben!!!! Kép De hát én is ilyen voltam, mit várok? Kép
Kisvakond nálunk is sláger, bár csak egy pár van meg, az autós, a nadrágos, a városos. Azokban nem igazán van beszéd. És ami van, az is értelmes, tehát nem tudom, hogy a tiétekkel mi a gáz.... És nekik még a szöveg nélküli mesék (Kisvakond, Kockásfülű) jobb, mint a szöveges.

Részemről is ennyi most.

Puszi

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Marycus! Gratula a vizsgához! nem is tudom, hogy csinálodKép És Niki mutatványaihoz is, irtóra ügyes kiscsaj! Mondjuk Miksánál kb. itt kezdődtek a gondok, hogy amikor már tudott állni, nem akart semmi mást.

Hanzi! És meddig kell otthon maradnotok? Kicsit elszoktál az egész napos műsortólKép
Azért az tök jó ám, hogy ennyit változott ez a betegség, annak idején tényleg nagyon kemény volt. A körítés is, de az is, hogy én tényleg szarul voltam.

Nyty! Nálunk nem pont ez volt a sorrendKép És akkor már úton is van a baba? Hol tartotok?

Nyuszi! Front volt, nálunk este még -7 fok volt, reggel már csak -3, pedig egy esti -7 után reggel -9-10 szokott lenni. Tehát a hó azért esett, mert melegedett az időKép Mondjuk nálunk nem esett, de az uram mondta, hogy Újpesten igen.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!
Látom megvisel mindenkit a front.Nekem is fájt a fejem rendesen.Hó?Hol?Én újpesten lakom az izzón,de egy fikarcni havat sem láttam.
Hanzika!
A skarlát velejárója a tüszös mandula?A lányomnak már másodszor van egy hónap alatt.A múltkor a füle is fájt és ezért beadtam neki az antibiotikumot.Amúgy nem szoktam Nagyon gyógyszer ellenes vagyok.Most is csak homeopátiás szerekkel kezelem.
Szirom!
Meg akartam nézni a profilodban milyen névnapot ünnepelsz de csak két hatalmas kék szem vigyorgott rám Kép Gyönyörű gyerek!!!

Kép
flocika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?