Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kriszta, én csak azért írtam, hogy R. jogosan zabálhatott volna csokit a terhessége alatt, mert szerintem alapjáraton semmi finom normális édességet nem eszik. Én sem értek egyet a kismamák túlzott mértékű zabálásával, én sem teszem azt!!! Csak ha néha megkívánok csokit, vagy ilyesmit, de akkor sem egy táblával. Én egyébként átlagos alkatú vagyok, nem zabálok, de nem is igazán nézem, hogy mennyit eszek, és természetesen a minőségi kajákat részesítem én is előnyben. (pl. kerülöm a tartósítószereket és szinezékeket.) Amikor vérvételre mentem megdöbbenve tapasztaltam, hogy én voltam a legvékonyabb kismama, pedig velem egyidős terhesek, mert a 12 hetes uh-n is láttam őket. Szóval én csak a szélsőségeket nem szeretem, se azt, ha valaki ilyenkor is csak az alakjával foglakozik, és azt sem, ha tökre elhízik. Tesóm a 3. gyerekkel terhességi cukros lett, neki is oda kellett figyelni, hogy mit eszik, egész jól viselte, próbálta cukormentes kajával pótolni az élvezeteket. Szülinapjára sütöttem neki diabetikus tortát, teljesen odavolt, majd az egészet ő nyomta be.Kép

RR. tornával nincs is gondom, szerintem is hasznos, csak a kajáján feküdtem ki, meg a szövege nekem elég gej volt...

Ma egyébként gáz napom van, délelőtt voltam az Oep-nél, lefárasztott az unszimpi ügyintéző banya, a kedves kolleganőjével kiröhögtek, hogy csak ennyi munkaviszonyom van, és még táppénzt is akarok...Sóhajtoztak, forgatták a szemüket, cuppogtak, majd közölték, hogy hozzak még az egyetemről is igazolást, hogy odajártam - nem tom a dr. a nevem előtt mit igazol...- aztán várjam a határozatot. Egyébként még azt az elmés javaslatot is kaptam tőlük, hogy a legjobb lenne, ha találnék munkát, erre mondtam nekik, hogy szóljanak, ha találtak egy balekot, aki felevesz egy 20 hetes terhes nőt, mert én már több mint egy hónapja keresem, de még válaszra sem méltattak. Hát, kezdtek a végére kicsit együttérzőbbek lenni...
A férjem is csak 2-est kapott az egyik vizsgáján, pedig 7 napot végigseggelt, és Babucival mi a folyosón szorítottunk ezerrel...
Na, de ilyen napoknak is lenniük kell, hogy utána a jókat értékelni tudjuk!!!Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!
Én az elsőnél a kórházban együtt feküdtem egy előlfekvő méhlepényessel, 6hónaposan vérzett, utána szigorú kórház és a végén természetesen császár, ameddig csak bírta hagyták pocakban a babát, de mivel bármikor kivérezhetnek ők szigorú volt minden figyelem és vizsgálat körülötte. De szép egészséges kislánya lett!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok újak!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
amica

Viki, Mézgombi!
Persze én is a végletekre gondoltam, ha néha lecsúszik egy kis édesség az még nem tragédia. Ilyenkor tényleg nem az alakunkkal kéne foglalkozni, bár R.-t szerintem S.N. faképnél hagyná, ha elhízna, az ilyen tuskó pasi feleségei meg álltalában csak a külsőségekre adnak, mert egy normális nő az ilyen faszit otthagyja.
Tényleg jó ebben a diétában, hogy nem kell utána küszködni a kilók leadásával. Én amúgy átlagos testalkatú vagyok, bár imádok enni. A diétával egyébként csak az a bajom, hogy elég nehezen bírom a rendszert és itt időre kell enni, na meg pontosan kiszámolt CH mennyiséget, ami megint csak nehéz. Mármint hosszú távon nehéz. A diétás tortával csak az a baj, hogy ugyanúgy be kell számítani a kajába és bár jóval kevesebb a CH tartalma, még így is elég sok és mivel a babának is kell a vitamin, nem mindegy hogy milyen formában csúszik le az a kevés CH. Na azért a fiamnál a terhesség utolsó heteiben elég sokszor csúszott le diétás süti.
Nekem Kriston Andrea tornakazettája van meg, az is elég jó, de még nem vettem elő, több mint 3 éve a polcon hever Kép Alig várom, hogy Balázs ovodába menjen és akkor elkezdek én is tornázni, de ez február vége előtt nem lesz.
Az egyetem nem számít biztosított időnek? Mert akkor az Oep-es banyák elmehetnek a francba a kötözködésükkel. Az a baj, hogy mindenhol csak megnehezítik és megkeserítik az ember életét, ahelyett, hogy a megoldást keresnék.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Andi, azért kell az egyetemi igazolás, mert a biztosítási idődbe beleszámít a felsőfokú tanulmányi idő. Én is így akarok Tgys-re menni, plusz egyéni biztosítással. Neked is ajánlom! Igaz, így neked kell fizetni, de utána visszakapod a juttatásban...szerintem.

Holnap megyek tanácsadásra. Megkérdezem, hogy van-e terhestorna, mert néha már nagyon nem tudok mit kezdeni magammal, főleg egyedül (ketten). Meg arra is rá akarok kérdezni, hogy meddig szedjem a folsvat. Még van 20 napra elegendő, véleményem szerint abbahagyhatnám, de inkább megkérdezem. Ha szedni kell, szedem én, csak piszkálja a csőröm. Kép
Az előbb jót rúgott belém a gyerek, majd" kilyukasztotta a hasamat. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

S.N. és párja nagyban szivarozott és nem kis mennyiségű szeszes italt fogyasztott egy szórakozóhelyen még régebben. Ott nem számolgatták a kalóriákat, mert úgy érezték rejtve vannak a kíváncsi szemek előlKép
Én annyit eszem, amennyi jól esik, az édességgel vigyázok, és igyekszem mozogni. Világéletemben dús voltam, el kellet ezt fogadnom, de azt nem vállaltam volna, hogy a sport , és a külcsín legyen az első és legfontosabb az életemben. A fényképeimen látszik, hogy nem vagyok valami karcsú, meg nincs is kockás hasim, de még egyelőre élek és virulok, és nincs kisebbrendűség érzésem, ha elmegyek egy edzőterem mellett, ahol csupa kígyóubi alakú csajszi van. Engem egyébként az zavart az egyetemen, hogy ott egy órán mindenki azt nézte, hogy fest a másik, na meg milyen menő cucc van rajta. Én meg vigyorogtam, és élveztem, hogy prosztó, de tök kényelmes cuccban nyomulok, és ha kedvem volt lógni, akkor lógtam. Egyébként régebben futottam, meg úsztam, ezért nem is olyaok az izmaim, mintha aerobicoztam volna, viszont, ha kocogásról van szó, akkor még most (baba nélkül) is kocognék, mert az jól esett.
Ezen a megkreált szépségképen kellene egy kicsit változtatni, na majd a gyerekeinkKép

Na pussz:

Juca

tjuca

Mézgombi: sajnos általában ilyenek a hivatalokban. Én gyakorlat alatt dolgoztam kb. két hetet olyan helyen,ahol ügyfelekkel kellett foglalkozni, hát néha a másik oldal sem könnyű. De azért nem kellene általánosítaniuk.

Nyanya67: neked most magas a cukrod? A diéta tényleg nem könnyű, én sajnos nem is tudtam mindent betartani. Volt egy lány a kh-ban, aki tényleg mindent méregetett, még nyaralás alatt is betartotta a szabályokat. A diétás sütikkel nem csak ez a baj: hát az ízük sem valami felemelő.

Exedus: fiamnál kb. a 4. hónap végéig kellett minden nap szednem a vitamint, utána elég volt heti 2x. De ez gondolom évszakfüggő is és Te tudod mennyi zöldséget, gyümölcsöt eszel. Azt mondják a baba úgyis elvesz mindent, amire szüksége van, inkább az a fontos, hogy neked maradjon elég.

Dolgozni is kéne ma...

Sziasztok
viki30

Na, megnyugodtam: semmi baja a pajzsmirigyemnekKép Kriszta, olvastam, hogy mi minden baj lehet, ha nem működik rendesen. (az tudtam, hogy túl nem termel, mert nem fogyok, kórosan meg pláne nemKép)
Viszont bizton állíthatom, hogy egy nagy Ugrifülesünk van.KépKép
Ma voltam a védőnőnél: nem csodálkozott, hanem bőszen helyeselt, hogy "persze a baba az." Eddig 3 kiló plusznál tartok..de külön kértem, hogy ne piszkáljon miatta.

Lányok, akkor egyikőtök sem él "Norbi-életvíz"-en?
Nekem a kedvencem a "Norbi-rúd", ez egy túrórudi féleség..Na, nem vagyok nagyon obszcén (dehogyisnem), de vhogy nem fűlik a fogam ahhoz, hogy a gyerekemnek (magamnak?) megvegyem (szájába adjam??) Norbi rúdját...Akármilyen egészséges is.

V.

Kép
verus

Sziasztok!

Nyanya, Verus, ez a pajzsmirigy-téma engem is érdekelne (sajnos)... De engem a túlműködés érint. Mivel az érintett topik már régen kihalt, titeket kérdezlek, hogy mi baja lehet a bébinek (ilyenkor 19-20. hét után) esetlegesen, ha túl sok a pm hormon? Engem kb. 3 évig kezeltek (99-2002) kisebb-nagyobb megszakításokkal, majd "meggyógyultam". (Metothyrint szedtem.) A 2 évvel ezelőtti terhességem alatt sem jött vissza, és utána sem sokáig, de mostanában mintha megint érezném a tüneteket. Kb. pár hónapja (heves szívverés, "túlpörgöttség-érzés", állandó fáradtság, stb.) Lehet, hogy kéne nézetnem egy pm szintet, de eddig azért nem tettem, mert semmiképp nem akarok gyógyszert szedni így terhesen, meg azért talán még nem is olyan súlyos a helyzet. Ne nagyon riogassatok, de azért mondjátok el, mi történhet, ha esetlegesen nem kezeltetem magam, pedig kéne!

Köszi, Hello
hello

Sziasztok Kismamik!

Hű, megint mennyi minden történt!!
Fő, hogy mindenki jól van!

Anyagiak ügyében sajnos nem tudok semmi tanácsot adni, én már 7 éve bérből és fizetésből élek, és mivel multi (bank), minden keresetem az utolsó fillérig leadózom. Most persze örülök, nem úgy, mint eddig minden hónapban, amikor láttam, hogy a bruttó fizetésem több, mint fele megy a levesbe...

Más.
2 napja parázom az AFP-m miatt, folyamatosan nagyon-nagyon rosszakat álmodtam ezzel kapcsolatban. Máig bírtam, felhívtam őket, hát kiderült, hogy teljesen normális, és a macskabetegségen is régesrég túlvagyok!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Úgyhogy ezennel visszatérek az élők sorába! És 2 szaloncukrot is lenyomtam ebéd után, lesz ami lesz! Kép

Üdv,
T. 19+1
tarhonyanya

Hello,

én nem is akarnál riogatni, hisz' én sztem nálad is laikusabb vagyok. Nekem sosem volt bajom a pm-emmel, csak megvastagodott a nyakam. Azt mondták, ha vmit változást mutat az uh, akkor az afp-vel együtt vetessek le hormonszint vizsg.-ra is vért.
Ide másolok neked egy linket: http://www.konzilium.hu/pajzsm.htm
én itt mazsoláztam. ("betegeknek" gomb, majd jobb oldalon van a "kérdezz-felelek", erre kattints, majd alatta van a "terhesség és pajzsmirigy-betegség")
A Te helyedben elmennék a háziorvoshoz, vagy ahhoz aki kezelt a túlműködéssel, mindenképpen. Hiszen vannak panaszaid.

Verus

Kép
verus

Verus, köszi! Mindjárt be is nézek oda! Cupp! Kép
hello

Tudom, hogy beszámít a felsőoktatásban töltött idő, kell a tgys-hez is...Csak nagy kedvem van bemászni a suliba...

KépKép
KépKép
mézgombi

Üdv!
Andi, márpedig muszáj lesz. Gondolj bele, nekem ehhez Bcsabára kell majd mennem. Remélem, nem fogják elbaltázni úgy, mint az autósiskolás papíromat (azzal már egy hónapja szenvedek)... Kép
Hello, nem tudom, de szerintem a pm-gyógyszerek nem befolyásolják a terhesség lefolyását. De ha emlékszel az általad szedett gyógyszer nevére akkor a http://www.drinfo.eszcsm.hu oldalon rákereshetsz.

Ági és
KépKép
exdeus

Hű!
Láttátok? Már van 2006. őszi kisbabák topik is!
Lassan veteránoknak számítunk! Kép
tarhonyanya

Viki!
Egy cukros nyaralás alatt is cukros, sajnos nincs mit tennie. Szerencsére én látom a végét, bár elég messze van, mivel szülés után valószínűleg elmúlik. Már a 7. héten magas volt, így már most diétázom. Fiamnál is cukros voltam,ráadásul inzulinos. Valószínű ebből is előbb utóbb inzulin lesz. Na de a végeredmény miatt megéri Kép Diétás somlóin pl keserű a csokiöntett, majdnem rosszul lettem tőle, de azért nem minden diétás süti rossz. Ezt is ki kell tapasztalni, viszont a diabetikus finomságok ára a csillagos ég.
Norbi rúd Kép Az a baj, hogy sok idióta ember van és ezek teszik gazdaggá az ilyen Norbi féléket. Én ha valamin meglátom Norbit, már meg se nézem mi az és tovább megyek, de van aki válogatás nélkül dobálja a kosárba a norbiféle szarokat.

Hello!
A pajzsmirigy gyógyszerek nem ártalmasak a magzatra, de ha nem szeded és szükséges, azzal árthatsz. Okvetlen nézess TSH értéket, minél előbb. Pajzsmirigy helytelen működése vetélést vagy kretén gyerek születését okozhatja. Ez utóbbi a gyógyszerrel nem kezelt álltalában még fel nem fedezett és már súlyossá vált pajzsmirigy betegség eredménye. Nagyon ritka, ettől nem kell félned. Terhesség alatt a pajzsmirigy alul vagy túlműködőknek havanta kell endokrinológushoz (előtte vérvételre) járni, aki ellenőrzi a TSH, FT4, FT3 értékeket és ennek ismeretében módosítja a gyógyszeradagot. Persze különböző pm betegségek vannak, lehet, hogy Te kigyógyultál belőle, de azért egy ellenőrzés szerintem nem árt. Nálam autóimmun eredetű, ezér én életem végéig szedem a gyógyszert (euthyrox-ot) Ha a betegségről többet szeretnél tudni, vagy szakorvostól szeretnél kérdezni a neten, akkor nézz be a www.konzilium.hu oldalra

Kép

KépKép
nyanya67

most látom, hogy már Verus elküldte a linket

Kép

KépKép
nyanya67

Hello!
még azért annyival kiegészíteném, hogy terhesen még súlyosabb a helyzet, mivel a terhesség előrehaladtával romlanak az értékek és emelni kell a gyógyszeradagot. Ez az alulműködésnél van, túlműködéshez nem tudok hozzászólni.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Tudom, holnap délelőtt megyek is, és nem nyavalygok, mert nekem Pesten van a suli. Utána bemegyek az Oep-hez, és várom a határozatomat...

Juca, megnéztem az esküvői képedet és szerintem egyáltalán nem vagy "dús"! Akkor én mi vagyok...Pedig én még átlagnak gondoltam magam, de lehet, hogy újra kellene értékelnem?KépSzerintem te teljesen rendben vagy.Kép Próbáltam én is felrakni képet, de nem engedte, túl nagy, ha kisebbre veszem a felbontást, akkor meg gáz a kép. Ti hogy csináljátok? Hányas febontásban? (Scannelt képpel próbálkoztam.)

Épp vacsit csinálok, a férjem brassóit kívánt. És még a kismamák kívánósak...Kép Biztosan elkapta...

Norbinak egyedül a spagetti barna tésztája jó. (mondjuk mást nem igazán próbáltam), vegyesen szoktam főzni a sima tisztához, mikor spagettit csinálok. Az igazság az, hogy azért csinálom így, mert jobban néz ki a tészta, nem olyan kókadt fehér az egész. Szójaszósszal leöntve a sima tszta, kicsit megpirítva meg egyenesen isteni. (asszem holnap ez lesz a menü)
Na, ránézek a husira.

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok, lányok/asszonyok!

Még új lennék ebben a topikban, remélem, hogy befogadtok Magatok közé!
Épp ma vagyok 16 hetes Mazsolámmal. Gondoltam, hogy bekéredzkedek Hozzátok, mert jó, ha az ember a vele hasonszőrűekkel társalog.

Juca!
Ismerjük egymást valahonnan? Kép

Szép estét mindenkinek!

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Szia Norwell!
A jan. 02. archivban van egy táblázat, ha Annann-nak megírod az adatokat, Te is bekerülsz Kép
Üdv. nálunk
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok,

Csak most találtam erre az oldalra, mivel én május végére vagyok kiírva, azt hiszem az már nyári babának számít.

Tegnap mi is neveket kerestünk és iszonyat jókat nevettem ezen a honlapon lévőkön:http://birbin.blood-bowl.hu itt kattintsatok a tréfás nevekre

Mikortól kell elmenni az OEP-hez, hogy a tgyás és egyéb hülye papírok intézése ügyében? Én azt hittem ráér az utolsó hónapban, ezért megdöbbentem, hogy Mézgombi már ezt intézi:-(

Üdv,

Gabek
20

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!
Norwell, üdv itten, jöhetsz, és persze minden nyári babás szeretettel várunk (gondolom, beszélhetek a többség nevében).
A Norbi féle rudi nekem sem az esetem, semmivel sem jobb, mint a sima piros pöttyös. Kép Csak drágább...
Nálunk a vacsi sült pipi lesz finomfőzelékkel. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Csajok!
Nem tudom ti hogy voltatok a 12. hét körül, de én nem kívánok semmi kaját. Épphogy eszek valamit, édességet pedig semmit. Karácsonykor is tán 1 szelet sütit ettem. Van olyan is, hogy evés közben megunom a kaját és otthagyom. Pedig változatosan főzök mindenfélét, de valahogy nem kell. Eddig 2 kg fogytam. A védőnő azt mondta, legközelebbre hízzak egy kicsit. Érdekes lesz így. Jah és nagyon keveset iszok. (napi kb. 1 litert)
Mit tegyek, hogy hízzak egy kicsit? Vagy majd megváltozok, csak türelmetlen vagyok?

Nyanya: én 80-as években épített panelban lakom. Szigetelőanyag semmi. Még a kettővel alattunk lakó kutyáját is hallom. Mellettünk lévőknek még a beszédjüket is halljuk. Azt a lakást mindig albérlő veszi ki és majdhogy fél évente más lakik ott. Egyszer egy cigánykurva (szó szerint) lakott ott. Nem is részletezem miket hallottunk át. Most szerencsénk van egy kicsit csendesebb lakó van.

Norwell+Mazsola üdv itt.

Verus és Tarhonyanya: örülök, hogy jók lettek az eredmények

Viki: grat a 10 hetes babócához. Az én orvosom is a Magne+B6-ot adta a görcseimre. Még most is szedem, mert elég sokszor szúr a pocim. Nekem segít.

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok újak Kép
Ha írtok adatokat (életkor, lakóhely, szülés várható időpontja - ebből számolom majd a baba korát, kórház, testvérek) ide a topicba, feldobok egy bővített táblát Kép
Ann

Ui: mi eszünk Norbi rudit, meg Pöttyöset is, előbbi selymsebb, utóbbi határozottabb ízű sztem. Hamműnak tökmind1, csak Túrórudi legyen ezerrel - de tejcsokisat és töltöttet nem kap!!!
annann

Kisvirág, sztem még most gyakorold, h igyál rendesen, m alapban is fontos, de tejcsi nem fog a levegőből termelődni Kép Én úgy csináltam mndjuk, h minden szopinál egy nagy pohár víz Kép

Mi szerencsések vagyunk - ehte panel, 81ben épült csodavasbeton, de én nem hallok különösebbet, csak ha felettünk leejtenek vmit (ritka). Lehet, h azért nem hallom, m mi vagyunk a leghangosabbak??? KépKépKép

Ann
annann

Ann: Felveszel a táblába? a múltkor már leírtam az adatokat. Köszi.
Hát megpróbálok többet inni, majd kitalálok valamit ami után meg kell innom egy pohár vizet vagy valamit.

Nálunk a panelt olyan jól építették, hogy a tartófalakat betonból a többi gipszkarton. Az egyik közös falunk a szomszéddal is gipszkarton. Nekik ott a folyosó, nekünk a nappali-háló. Úgyhogy minden jövés-menés áthallatszik. Röhej...

Kép Kép
kisvirág_30

<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház testvérek
Veráska 30 Siófok 24 hét 1 nap 2006.04.26 Várpalotai kh. elsö baba
Clair 32 Bp. III. ker 21 hét 1 nap 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 21 hét 0 nap 2006.05.18 Nyírő Gy. elsö baba
Acer 32 20 hét 3 nap 2006.05.22 Szt. István kh. fiú
(2004. 10. hó)
Tjuca 27 Budapest 20 hét 2 nap 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 20 hét 0 nap 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 19 hét 5 nap 2006.05.27 János kórház Laci
(2004. 01. 20.)
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 19 hét 3 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 19 hét 3 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 19 hét 2 nap 2006.05.30 Budai Honvéd kh. Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 19 hét 0 nap 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 18 hét 6 nap 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004. 06. 26.)
AnnAnn 30 Hatvan 18 hét 4 nap 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003. 11. 04)
Exdeus 23 Szeged 18 hét 4 nap 2006.06.04 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 17 hét 0 nap 2006.06.15 B.csabai kh. Kata
(2002.10.23)
Babszem27 27 15 hét 6 nap 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003. 09. hó)
Veraa 30 14 hét 6 nap 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 14 hét 3 nap 2006.07.03 Újpest
szülőotthon Levente
(2005. 01)
Verus 31 Baranya m. 14 hét 3 nap 2006.07.03 Pécs, Megyei kh. lány (93) fiú (95)
lány (97) fiú (01)
fiú (03)
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 13 hét 1 nap 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 12 hét 6 nap 2006.07.14 Schöpf-Merei elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 12 hét 2 nap 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. lány (2,5 év)
Amica 32 Sopron 12 hét 0 nap 2006.07.20 Soproni kh. 3. baba
Nyanya67 38 Budapest 11 hét 3 nap 2006.07.24 Szabolcs u. Balázs
(2002.12.)
Noémi22 27 Budapest 9 hét 6 nap 2006.08.04 elsö baba
Banya 25 Pécs 8 hét 5 nap 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Gira 24 Szeged 8 hét 2 nap 2006.08.15 SZOTE N.K. Réka
(2005.04.18)</pre>
annann

Senki többet, harmadszor, akkor itt a mai tábla, még van hely Kép ... úgyhogy aki tartósan ide rendezkedik be, egyszerűbb, ha benne van KépKépKép
annann

Én sem szeretnék kimaradni. Kép
24 éves vagyok, Budapest XIV. ker-ben lakom, Babuci holnap lesz 20 hetes, a szülés várható időpontja: 2006.05.26., a Kiskunfélegyházi Városi Kórházban fogok szülni, és első baba.

Gabek, az én esetem speciális, kirúgtak, a passzív jogon járó táppénzt intéztem, nektek még nem hinném, hogy kellene valamit csinálni.

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok Kismamik!!!
Verus!Örülök,hogy rendben vagy!
Én sem komálom a S.Norbiékat!Szeintem is túlzás ha egy kismama még ekkor is az alakjával foglalkozik!
Én is átlagos vagyok alkatilag,bár nekem voltak problémáim!Anoreksziás voltam,és betegesen sportoltam!Egyszer elindúltam egy maratoni futáson edzés nélkül,le is futottam 35km-t!persze mindkét térdemben le vált a porc!
De mára ez a hülyeségem el múlt!
A párkapcsolat segített!De hála nem voltam az a nagyon pszihésen beteg!
Csak túlzásba vittem a dolgokat!
Én mindent eszek ami jól esik!De nem is vagyok válogatós!De a levest így terhesen,nagyon eszem!

Ti hisztek ebben a "megcsodálos" dologban,hogy ha megbámulsz egy állatot akkor arra fog hasonlítani a gyerek??
Nekem ezt a papa mondta,de több időstől is hallottam!
Külön felhívta a papa a figyelmemet a kecskénkre!Kép
Tavaly nyáron vettem egy pici kecskét(fekete-fehér)!Anyuéknál van,és Abátszalókról hoztuk,fűnyírónak!
Majd lesz jó kis tejcsi!
Tudtátok,hogy olyan a tápértéke mint az anyatejnek??
Na lelövöm magam!!

Pusszantás!
Szilvi 20+5

Kép
szgoron

Szilvi!
Én nem hiszek ebben a "megcsodálos" dolgoban, és csak most hallok ilyet először. Remélem nem jön be, mert én imádom a csacsikat és mindig megcsodálom őket. Lehet, hogy kiscsacsi van a pocimba? Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág!
Irigyellek, amiért nem kívánsz sok kaját, de én még csak a 11 hépben vagyok, hátha a 12-től én se akarok majd zabálni. Inni tényleg kell én is úgy erőszakolom meg magam, mert alapból alig iszom, a vizet meg nem szeretem. És még így is min. 3x kelek fel éjjel pisilni.
Majd a szoptatáshoz napi 3 litert kell meginni. Érdekes, hogy akkor nem volt gond, mert annyira ki voltam száradva, hogy kívántam is a folyadékot.

Kép

KépKép
nyanya67

Üdv!
Kisvirág, érdekes, hogy nem kívánod a folyadékot. Pedig az fontosabb lenne, mint a kaja (na jó, ezt sem kell elhanyagolni).
Én mióta terhes vagyok, inkább iszok, mint eszek. Legalábbis az elején nagyon így voltam, most azért sacc/kb arányban áll a két dolog. Kép
Napi két liter szerintem a minimum, amit meg kellene, hogy igyál, hogy neked és a babának is elég legyen!

Ági és
KépKép
exdeus

Én sem hiszek,ebben csak kiváncsi vagyok a véleményekre!Akkor nekem meg kecsusz van a pocimban!KépAz idősek bevesznek ilyeneket!
Ja és ha téged erősen megszorítanak, akkor az is meglátszik a babán!Ezt már anyosom is mondta!
Ki tudja!

Kép
szgoron

Éjjelente én is többször felkelek és napközben is sokszor megyek pisilni. Valahol olvastam, hogy ez teljesen normális.
A szopatáshoz 3 litert??? Úristen az nagyon sok. Azt hiszem jobb, ha elkezdek rá edzeni Kép
Lehet, hogy azért sem kívánom a kaját/piát, mert elég sok a savam. Próbáltam tejet inni, de attól általában hányok. Kép
De tényleg az ivászatot holnaptól elkezdem napi pár decivel növelni. A baba érdeke, és ugye most ő az úr/hölgy. Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág, simán kellene 1,5-2 innod, pocakosan még többet és tényleg kell a 3 lityi a szopihoz Kép

Én nemtom mit csodáltam meg, de nekem kiscsikó van a pocimban, vagy nyuszi, de nagyon rugcsis Kép

Nyanya, én Hammával az utsó heteken 5-6x is felkeltem pisilni, akkor már nagyon nyomta Kép Meg akkor mát amúgy se tud olyan kényelmesen aludni az ember. Én már lassan nm tudok hason - következik a kellemetlenebb rész Kép
A.
annann

Jaj Kisvirág, én meg folyton éhes vagyok!!!!!!!!!!!Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Nézte valaki az M1-en a Büszkeség és balítélet c. sorotatot? Szerintem nagyon jó, kosztümös, romantikus, és Babucinak is bejöhetett, mert mialatt néztem határozottan mozdult egyet! Kép Szóltam a férjemnek is, és simán érezni lehetett kézzel is!
Tök jó, végre adott jelet! Kép

Én sokat iszom mióta terhes vagyok, főleg a málna vagy ribizliszörpre vagyok rákattanva. Persze szénsavasan, mert úgy az igazi! Még szerencse, hogy nem fúj fel, csomó helyen olvastam, hogy nem nagyon ajánlják. Persze én is 2-3szor pisilek éjszakánként, de már kezdem megszokni, papucs irányba beállítva az ágy mellé, a szemem épp hogy kinyitom, és simán folytatom utána az alvást. (Kivéve ha nem találom meg a legmegfelelőbb pozitúrát...)

Én is fellövöm a pizsit, sziasztok!
Andi

KépKép
KépKép
mézgombi

Szia Annan!
Szeretnek en is kozetek bekerulni a tablazatba. Emy vagyok, 23 eves, Szigetszentmikloson lakom, 2006. julius 1-re cagok kiirva, elso babucink lesz.
Koszi, sziasztok: Emy
emy82

Kisvirág!
Ne aggódj fogsz majd hízni.
Én a 13.ik hétig 1 kilót fogytam most 17+3 hetesen már 3 kg plussznál tartok. Nem hánytam de egész nap émelyegtem és nem nagyon tudtam enni és inni.
Most sem eszem sokat és még mindíg nem vagyok kívánós és mégis ennyit híztam.
Például csokit egyáltalán nem tudok enni, pedig ott sorakoznak a hűtőben a jobbnál jobb csokik.
Mézgombi!
Melyik egyetemre jártál és mikor végeztél?

Kép

Kép
katus73

Sziasztok! Én is vagyok, csak nem tudok sokszor írni.. mindegy, lesz majd még időmKép
Egyébként szeretnék én is felkerülni a táblázatba, köszi.
30 éves vagyok, az 1. gyermekünket várjuk (Olivér), Bp. I. ker. Máj. 22re vagyok kiírva, és ma 20+5. Kútvölgyiben fogok szülni. Asszem minden adat megvanKép
Puszi mindenkinek:
Satuk

satuk

Sziasztok!

Ha lehet Én is szeretnék bekerülni a táblázatba. 28 éves vagyok, első babóca. A Szegedi női klinikán fogok szülni és ma vagyok 17+2. Június 14-re vagyok kiírva.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem a gyomorsavam szökellt az egekbe, már annyi tejet iszom, hogy lassan tehenet kell venniKép))) Most a Reni A. próbálom, és tényleg javult.

Pussz Lreta.

Kép
Kép
lreta

Szgoron Kép
Nálunk Tarhonyapu is majdnem beszerzett egy lánykecskét, de nem fűnyírónak, hanem mert nagyon rosszul voltam az első három hónapban, nem voltam jó semmire és ezzel bosszantott... Kép

T.
tarhonyanya

Sziasztok
Megnyugodtam, hogy majd később jönnek azért a kilók Kép Kérdeztem anyumat is és azt mondta, hogy ő az 5. hónapig a rendes ruháit hordta és alig látszott rajta valami. Lehet, hogy családi vonás, hogy nem hízunk.
Ma viszont elkezedem az ivókúrát.

Lreta: nekem is sok a savam. Én egyenlőre próbálok kevésbé fűszeres kaját enni és nem savasat inni. Tejjel is próbálkozom, de azt csak este tudom meginni. Napközben kijön belőlem Kép

Puszi: Virág, aki ma 13 hetes Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Valószínű, hogy én egy lajhárt, vagy egy koalát csodáltam meg, mert Tarhonya meg sem moccan, néha mintha lenne 1-2 rebbenés, de egyáltalán nem biztos, hogy ő az. Lehet, hogy 2 méhlepényem van és nem tud átboxolni rajtuk. Kép

Annann:
Te még mersz hason aludni? Én már 2 hete nem merek és inkább hánykolódom, mert eddig 31 évet kizárólag hason aludtam.
Többen már megnyugtattak, hogy ne is álmodjak róla, hogy szülés után visszahasalhatok, hacsak nem akarom tejcsibe borítani minden éjjel az ágymatracot... Kép
tarhonyanya

Sziasztok!

Adataim a következők:

24 éves vagyok (illetve múltam, de tényleg csak egy picivel!Kép), első babánkat várjuk, Tét a lakhelyem, június 22-re vagyok kiírva Mazsolával, és ma vagyok 16+1. Ja, és a győri Petz Aladár Kórházban fogok szülni (ha minden jól megy...Kép).

A kilókról annyit, hogy abszolút nem hánytam és nem voltam rosszul az első három hónapban, és mégis két kilót fogytam. Azóta már összeszedtem magam... Kép Sajna az ivást nekem is erőltetnem kell, nagyon keveset iszom, olyan vagyok, mint a teve (lassan olyan púpos is leszek, csak elöl Kép), pedig tudom, hogy sokat kéne. És nagyon kívánós tudok lenni!!!

Szép napot mindenkinek, majd délután még jövök!

Pussz

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Sziasztok,
csak egy pár mondatra van időm.

Lányok, a 2-3 liter folyadék az nem csak abból tevődik össze, amit megiszunk. Ebbe benne van pl. a leves, a gyümölcsök leve stb.
Egyébként én is nagyon válogatós vagyok, van hogy iszonyúan megkivánok valamit. Bevásárolok hozzá és mire hazaérek, hányni tudnék attól a kajától.

Kisvirág: rajtam van 4-5 kiló felesleg és már nagyon sokat nőtt a hasam, mégis ugyanannyi kiló vagyok mint elötte. Ez nem tudom, hogy történhetett meg Kép Arra emlékszem, hogy mikor fiamnál az 5. hónapban már volt rajtam 4 és 1/2 plusz, arra azt mondta a doki, hogy ez kicsit sok. Ne is bánd,hogy nem hízol, a végén úgyis megugrik a súllyod.

A szülés után tényleg szünetel továbbra is a hasonalvás. Elöször is fáj az ember cicije, na meg általában amúgy is térdig anyatejes az ember, a melltartó betét ellenére. Én már most nem bírok hason aludni, de egy párnát szoktam tenni a két lábam közé és így egy fokkal kényelmesebb.

Szép napot!
viki30

Sziasztok!

Nekem a félhasonalvás jött be mostanában. Az egyik lábamat felhúzom, és így a hasamon nincs nyomás, de mégis mintha hason lennékKép)) De szerintem ez csak adíg fog működni amíg nem túl nagy a hasam.

Pussz Lreta

Kép
Kép
lreta

Szia Annan, mar megint en vagyok, azt kifelejtettem, hogy az Istvan Korhazba fogok szulni.
emy82

<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház testvérek
Veráska 30 Siófok 24 hét 2 nap 2006.04.26 Várpalotai kh. elsö baba
Clair 32 Bp. III. ker 21 hét 2 nap 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 21 hét 1 nap 2006.05.18 Nyírő Gy. elsö baba
Acer 32 20 hét 4 nap 2006.05.22 Szt. István kh. fiú
(2004. 10. hó)
Tjuca 27 Budapest 20 hét 3 nap 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 20 hét 1 nap 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt elsö baba
Mézgombi 24 Bp XIV. ker. 20 hét 0 nap 2006.05.26 Kiskunfélegyh. elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 19 hét 6 nap 2006.05.27 János kórház Laci
(2004. 01. 20.)
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 19 hét 4 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 19 hét 4 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 19 hét 3 nap 2006.05.30 Budai Honvéd kh. Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 19 hét 1 nap 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 19 hét 0 nap 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004. 06. 26.)
AnnAnn 30 Hatvan 18 hét 5 nap 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003. 11. 04)
Exdeus 23 Szeged 18 hét 5 nap 2006.06.04 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Lreta 28 17 hét 2 nap 2006.06.14 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 17 hét 1 nap 2006.06.15 B.csabai kh. Kata
(2002.10.23)
Satuk 30 Bp. I. ker. 16 hét 1 nap 2006.06.22 Kútvölgyi kh. elsö baba
Norwell 24 Tét 16 hét 1 nap 2006.06.22 Győr P.A. kh. elsö baba
Babszem27 27 16 hét 0 nap 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003. 09. hó)
Veraa 30 15 hét 0 nap 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Emy82 23 Szigetszt.m. 14 hét 6 nap 2006.07.01 István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 14 hét 4 nap 2006.07.03 Újpest
szülőotthon Levente
(2005. 01)
Verus 31 Baranya m. 14 hét 4 nap 2006.07.03 Pécs, Megyei kh. lány (93) fiú (95)
lány (97) fiú (01)
fiú (03)
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 13 hét 2 nap 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 13 hét 0 nap 2006.07.14 Schöpf-Merei elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 12 hét 3 nap 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. lány (2,5 év)
Amica 32 Sopron 12 hét 1 nap 2006.07.20 Soproni kh. 3. baba
Nyanya67 38 Budapest 11 hét 4 nap 2006.07.24 Szabolcs u. Balázs
(2002.12.)
Noémi22 27 Budapest 10 hét 0 nap 2006.08.04 elsö baba
Banya 25 Pécs 8 hét 6 nap 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Gira 24 Szeged 8 hét 3 nap 2006.08.15 SZOTE N.K. Réka
(2005.04.18)</pre>
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X